Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Lokakuu 2013

31.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Etsi kolme virhettä, 29.10.2013. Poikkitieteellisessä valokuvakoulussa ollaan tällä kertaa ihan kuutamolla.

Pintaliitoblogi, Wokkilla ja ritilällä muotikuvia, 29.10.2013. Tässä duunissa on välillä myös hyvä harjoitella, koska asiakkaiden edessä ei enää kokeilla. Tällä kertaa harjoittelussa oli beauty dish gridillä, eli wokkipannu hunajakennolla

Ilta-Sanomat, Näin tavallisesta naisesta luotiin seksipommi mainokseen photoshoppaamalla. YouTube-video, kesto 0:38.

Voice.fi, Huippukuvaajille annettin halpiskamerat - katso huikeat lopputulokset. Digital Rev -sivustolta. Kolme YouTube-videota.

Iltalehti, Kiinan viranomaisilta nolo Photoshop-moka. Tässä pitää jo useampi kerta hieraista silmiään.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 21 Interesting Images of Street Photography.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Nikonsmallworld.com, 2013 Photomicrography Competition. Tulokset, TOP 20.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, 14 Years Old Shares Amazing Conceptual Portraits, Shares BTS and Setups.

Petapixel.com, How the Fujifilm X-Series Made Me Feel Inadequate.

Dpreview.com, Adobe hack affects 38 million users, not 2.9 million.

Dpreview.com, Connect, iON announces tiny rugged HD video camera. HD video, Wi-Fi. 12 megapikseliä. Kilpailija GoPro:lle. 15 metriin vedenpitävä. $349 ($50 halvempi kuin GoPro).

Kamera & Bild, DSLR-filmningens begränsningar. Mitä rajoituksia ja hankaluuksia.

Fotosidan.se, "Brandplats 3" årets svenska fotobok. 30.000 kruunua.

Huhuja (enemmän ja vähemmän tottakin).

Dpreview.com, Canon EOS 70D Review. Julkistettiin heinäkuun alussa 2013. Aivan uusi sensori, 'Dual Pixel CMOS AF', 20 megapikseliä. Kroppikenno. Tarkennus perustuu vaihe-eroon (phase detect). Aktiivisia pikseleitä (ns. vaihesensoreita 80% ruudun leveydestä ja korkeudesta. Automaattitarkennus on erittäin paljon parantunut (live view ja video). Sisäänrakennettu Wi-Fi (kuvien jakamiseen ja kameran ohjailuun älykännykännykällä tai taulutietokoneella). 7 kuvaa sekunnissa. Hiljennetty suljinasetus. 1080p30 video, stereomikrofoni, ulkoinen liitin. 19 pisteen automaattitarkennus, ristikkotyyppinen. Etsin 98%. Kolmen tuuman täysin kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, 3:2. ISO 25.600. Elektroninen vaaka, vaakataso. Sisäänrakennettu salama, voi käyttää ulkoisten salamien ohjaamiseen. Automaattisen tarkennuksen hienosäätö. Kameran sisäinen HDR (jpg). Paino 755g. Arvosana 83%. Suomen suositusvähittäishinnat:

 • EOS 70D runko 1250 euroa (sis.alv)
 • EOS 70D EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM 1500 euroa (sis.alv)
 • EOS 70D EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM 1700 euroa (sis.alv)

 

30.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mikä kuvankäsittely? (Kuvankäsittely). Olen käyttänyt Picasaa luettelo-ohjelmana sekä pienehköihin editointeihin (punasilmäisyyden poisto yms.) ja silloin tällöin Canonin omaa ohjelmaa RAW-failien käsittelyyn, kuten valotuksen tai värien korjaukseen. Nyt minulla on kokeiluversio Lightroomista, enkä ole vielä oikein päässyt jyvälle kaikista ominaisuuksista.
 • Canon 7D:n raw-konversio-ongelma (PS) (Kuvankäsittely).
 • Nikon D800E & 28mm/1.8G tarkennusongelma (Optiikka). (tarkennuksia kaivataan...).
 • Uusi laajis croppinikonille (Optiikka). Runkona D7000, tällä hetkellä millit objektiivivalikoimassa alkavat 18mm:stä. Tarkoitus on hankkia laajakulmazoom (ei kalansilmä) kaikenlaiseen kuvailuun maisemista sisätiloihin.
 • TEEMA: HDR Kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • TEEMA: iPhone-valokuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.

Valotus.

 • Katsaus YongNuo Speedlite salamaan, 27.10.2013. Minua siis pyydettiin kirjoittamaan kokemuksia salamasta hieman tarkemmin ja enemmän, kun olen nyt päässyt enemmän käytännössä kokeilemaan. Selasin vanhoja blogikuvia ja päivityksiä niin tässä on tarkalleen vuosi, kun julkaisin tänne pientä "testiä" / arvostelua salamasta.
 • Synkkä tulevaisuus, 29.10.2013. Kävin kuvailemassa Oulun Heinäpäässä sellaisissa paikoissa mistä yleensä en mene ohitse eikä ole oikeastaan mitään asiaa muutenkaan käydä.

Mikael Rantalainen.

Foto ois kiva, Studio shoot with Lumia 1020, 19.10.2013. Kuvia ja video, kesto 1:05.

Hemmon Kuvat, Turpaanvetoa Lokakuun Luuvitosessa, 29.10.2013. Houkutus käydä pitkästä aikaa Fight Club Finlandin tapahtumassa kävi väistämättömän suureksi, kun Lokakuun Luuvitonen järjestettiin Vantaan Vernissassa, jonne oli varsin helppo hurauttaa autolla muutamassa minuutissa. Osa perheestäkin lähti mukaan, ensin ihan uteliaisuuttaan, mutta jälkeenpäin fiilistelivät, että olipa jännä käydä hämmästelemässä kuinka ihmisliha lentää ja tyrät rytkyy.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja.

 • Lepakonkin saa kuvattua – jos vain herkkyyttä piisaa, 20.10.2013. Digikameroiden tulo on muuttanut luontokuvausta suuresti filmiaikaan nähden eikä vähiten suurten herkkyyksien ansiosta. Silti turhan monet kuvaajat kaihtavat niiden käyttöä, huonoa kuvanlaatua peläten.
 • ISOlla herkkyydellä II, 27.10.2013. Uudet kamerat mahdollistavat kuvaamisen todella suurilla herkkyyksillä. Parhaiten herkkyyksiä voi hyödyntää täyden kennon kameroissa. Niillä käyttökelpoinen herkkyysasetuksen yläraja on 12800 ja peruskäytössä ehkä 3200, joka sekin vastaa neljää aukkoa lisää filmiaikaan verrattuna.

Mpc.fi, Adobelta kateissa jopa 150 miljoonaa käyttäjätunnusta. Adoben edustajan Heather Edellin mukaan yhtiö on ottanut yhteyttä kaikkiin käyttäjiin, joiden salasanat ovat vaarassa. Hänen mukaansa Adobe ei ole havainnut epäilyttävää toimintaa millään kyseessä olevalla Adobe-tilillä.

HS, Valokuvaaja julkaisi kuvan lestadiolaisia herjaavasta tarrasta – poliisi teki rikosilmoituksen. Oululaisesta freelancevalokuvaajasta Ville Walleniuksesta on tehty rikosilmoitus, koska hän otti kuvan herjaavasta tarrasta ja pani sen Facebook-sivulleen.

Androidsuomi.fi, Kännykkäkamera/kamerakännykkä: Samsung S4 Zoom. Tämä on se kamerakännykkä... Hinta on noin 500 euroa.

Photo.net, foorumi.

Olympukselta uutta.

Thephotoargus.com, 32 Great Examples of Long Exposure Photography.

Digitalcameraworld.com.

Photo.net, Tips For Improving Nature and Wildlife Photography Skills from Bruce Dorn.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, Photo Licensing: A Look at the Basics (+ Sample License). Ihan hyvin sovellettavissa Suomeen.

Lensrentals.com, blog, The Most Honored Photograph. Ja mistähän Roger Cicala tällä kertaa kirjoittaa.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Connect, Google+ reaches out to photographers with new imaging features.

The-digital-picture.com, Canon EOS 5D Mark III Firmware Version 1.2.3 Now Available.

IR, Personalize your Canon with these 3D printed lens hoods. Monenlaista väriä ja kuviota. Objektiivikohtaisia. Hinnat noin 20 euroa. Hollantilainen valmistaja.

 

29.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Muuttuuko valoima kun laitetaan croopirunko (Optiikka). Jos on kiinteävalovoimainen objektiivi ja se laitetaan eri runkoihin sovitteella niin muuttuuko valovoima kun croppikerroin kasvaa 1x 1.6x 2x 2.7x 5.5x.
 • Metabones Speedbooster (Optiikka). Uusin viesti.
 • Canon EOS 7D vai 60D?? (Järjestelmädigit). Kysyvä harrastaja kuvaaja kysyy..kumpi kannttaisi kameroista ostaa vähän käytettynä? 7D vai 60D? Vanha on 450D ja haluisin vaihtaa.. uudempaan
 • Vanhojen kuvien korjailu (Kuvankäsitely).
 • "Saadaanhan sitten kuvasi käyttöön" (ilmaiseksi) (Kuvaus yleinen). Tästä on keskusteltu täällä muissakin threadeissa aiemmin, mutta kertokaa, miten suhtaudutte otsikon tyyppisiin lauseisiin. Tilanne siis se, että harrastajakuvaaja menee luvan kanssa kuvaamaan jotakin ja tapahtumanjärjestäjä sitten kuittaa, että toimitathan sitten ne kuvat meille käyttöön, jos tulee hyviä kuvia. Ilmaiseksi tietenkin.
 • DIY beauty dish (DIY eli Tee-Se-Itse). Nyt alkaa illat oleen jo melko pimeitä niin oli aika alottaa jo hetken harkinnassa ollut lamppuprojekti. Netistä tuntu löytyvän jos jonkinmoista ohjetta ja mallia salaattikulhoista aina foliogrillivuokaan :D mutta DIY rakentelioiden paratiisi IKEA, tarjosi jälleen hyvät aihiot edullisesti tähänki nakerteluun. ...
 • Ranger Quadra Eco Ringflash kokemuksia? (digikuvaus).
 • Grip (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (...nudity warning).

Pekka Potka, E-M1 with M.Zuiko 12-40mm F2.8 Pro: The First Session, 26.10.2013. I did last week my first shooting trip with Olympus OM-D E-M1 and M.Zuiko 12-40mm F2.8 Pro lens which both were production samples. The body is mine and the lens was a loaner from Olympus. I have now checked my images briefly and the real opinion on this combination in practice starts to gain shape in my mind.

Musta Taide, Yhteisörahoita kirjoja. Mustan Taiteen ja Mesenaatti.me yhteisörahoituksen avulla tekijät voivat hakea rahoitusta kirjaprojekteilleen. Joukkorahoitus toimii siten, että kuka tahansa voi sitoutua rahoittamaan haluamaansa projektia haluamallaan summalla. Kukin rahoittaja saa rahoilleen vastinetta.

 • ensimmäinen kirjaprojekti on See the Baltic See, päättyy 30.11.2013.
 • mesenaatti.me , See the Baltic See. 58 mesenaattia, minimitavoite 1.000 euroa, tavoite 8.000 euroa

Mesenaatti.me, projektit. pari aiempaa jo päättynyttä valokuvakirjoihin liittyvää rahoitusta.

Länsiväylä, Ahon ja Soldanin valokuvia Kansallismuseossa. Suomen kansallismuseo järjestää näyttelyn Aho & Soldan - Autot & Helsinki, joka perustuu Heikki Ahon ja Björn Soldanin autoista 1920-1950 -luvuilla Helsingissä ottamiin valokuviin. Näyttely avautuu vasta runsaan kahden viikon päästä, 15.11.2013 – 16.3.2014.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa ti 5.11.2013, klo 19. Vipusentie 19, Hki. Marraskuun huutokauppa, 4-sivuinen pdf. Yksi järjestelmäkamerakin (Canon EOS 350D,18-55mm,moottoriperä,2GB-muistikortti. ), paljon kompaktidigejä ym. Akkuja + latureita ei välttämättä tule mukana. Ei pohjahintoja, mutta (ostavat) kauppiaat pitävät siitä huolen, että liian halvalla ei mikään mene.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, Moon Photography: 6 Tips for Better Moon Photos kuun kuvaamisen salat.

Popular Photography.

ePhotozine.com.

Petapixel.com. Review: The Canon EOS 70D Sets Its Phase Detection to Stun.

The Online Photographer, Lou Reed 1942 - 2013. Valokuvausharrastaja.

IR.

Fotosidan.se, Proffsfotografer med konstiga kameror. DigitalRev TV:n video, kesto 5:42.

Huhuja (tai ei oikeastaan...).

Dpreview.com, Olympus OM-D E-M1 Review. Syyskuussa 2013 julkistettu. Pikkuveli on E-M1. Enemmän painikkeita, kehittyneempi automaattitarkennus (sekä kontrastiin että vaihe-eroon perustuva). Lippulaivamalli. Micro 4/3-systeemiä. 16 megapikseliä, paljon nopeampi tarkennus, iso elektroninen etsin, säänkestävä runko, paljon kustomoitavia painikkeita, Wi-Fi. Kroppikerroin 2x. Kuvanvakaaja rungossa. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 1.037.000 pistettä. Ei sisäistä salamaa, kompakti pieni salama mukana. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Paino 497g. Arvosana 84%. Suomen hinta, runko 1.500 euroa, runko + 12-50mm Kit 1.700 euroa, runko + 12-40mm PRO Kit 2.200 euroa.

 

28.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Emilia.galleria.fi.

Kotek, Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi, Kuvan laatu ratkaisee kameravalinnan, 23.10.2013. – Suomessa kompaktikameran keskihinta on noussut viimeisen kahden vuoden ajan, ja on tällä hetkellä reilut 200 euroa, sanoo tuotepäällikkö Jussi Poikolainen Canon Oy:stä. .

..Peilitön minijärjestelmäkamera on melko tuore uutuus, joka yhdistää perinteisen järjestelmäkameran ja kompaktikameran ominaisuuksia. Kameran objektiivin voi vaihtaa, mutta kooltaan kamera on pieni ja kevyt. Sen hintaluokka alkaa noin 300 eurosta.

Voice.fi, Eikö maisemakuvasta tullut toivotunlainen? 5 yleisintä kuvausvirhettä, joita kannattaa välttää.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Creativepro.com, Elemental Photo Manipulations, Part 4: Water.

Earthboundlight.com, The Goldilocks Principle in Photography, 27.10.2013. Sadussa keskimmäinen valinta on aina sopivin.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com, Photographing Detail In Graveyards.

Dpreview.com, A closer look at Pureview: Nokia's 808 and 1020 compared in our studio test scene. Kommenteissa on paljon asiaa.

Fotosidan.se, Mässvep från Photoplus i New York. Tänä vuonna ei järjestetä Photokinaa. New Yorkin Photoplus ei ole kooltaan jättimäinen, kuin Tukholman fotomessut. Näytteilleasettajia on paljon enemmän. Messuraportti.

Canon-huhuja.

Cameralabs.com, Canon PowerShot S120 review. Harrastajan kompaktidigi. tässä luokassa pienempiä. Käsisäädöt ja RAW. Julkistettu elokuussa 2013. 12 megapikseliä, 24-120mm, wifi. Kaikki on nopeutunut. F1.8-5.7 (F2-5.9). Uutta Background Defocus, HDR kehittynyt. Kolmen tuuman kosketusnäyttö 920.000 pistettä (460.000 pistettä). Arvosana 86%. Suomen hinta on n. 500 euroa.

 

27.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Aamulehti, Valokuvaaja osallistui vuoden ajan maakuntajoukkojen harjoituksiin – Katso kuva-albumi. Aamulehden valokuvaaja Jukka Ritola seurasi kameroineen vuoden ajan Pirkanmaan maakuntajoukkoihin ilmoittautuneiden vapaaehtoisten peruskoulutusta. 41 kuvaa, kuvat kannattaa klikata koko näytön kokoisiksi.

Tekniikan Maailma, Kuusiraitainen Zoom H6 -audiotallennin muusikolle tai vaikka videokuvaajalle. Zoom H6 on monella tapaa ennen näkemätön äänityslaite. Se sopii kämmenelle tai kiinnitettäväksi järjestelmäkameran varustekenkään, mutta tallentaa silti äänen kuudelle raidalle. Paitsi muusikolle, Zoom H6 soveltuu myös videokuvaajalle. Tallentimen voi kiinnittää esimerkiksi järjestelmäkameran varustekenkään. Kameran näytön on silloin hyvä olla sivulle kääntyvää tyyppiä, sillä kuvattavaa kohdetta ei muuten ole kovin helppo tarkkailla. Zoom H6 maksaa noin 400 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Top 'Weather' Photography Tutorials.

Dpreview.com, Niki Feijen's haunting images of abandoned houses. Hollantilainen kuvaaja.

Kamera & Bild, Pentax K-50 - Kameran som passar alla. Testi. Kroppikenno 16 megapikseliä. Kuvanvakaaja rungossa. Kolmen tuuman näyttö, 921.000 pistettä. Etsin 100%. Adobe DNG raw. Paljon säätöjä.

Mahdollista tulevaa.

Dpreview.com, Connect, Measuring the camera capabilities of Samsung's new Galaxy Note 3. 13 megapikseliä, F2.2, 31mm. 4K video. LED-salama. Digitaalinen kuvanvakaaja. ISO 50-1000. 5.7 tuuman näyttö, 1080p.

 

26.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen, Lågskärin majakka, 24.10.2013. Teimme pienellä Pro Luontokuva ry:n porukalla matkan Lågskärin majakkasaarelle Ahvenanmaalle kesäkuun alkupuolella. Lyhyt kertomus retkestä löytyy myös Pro Luontokuva ry:n sivuilta.

Yle, Kamera on vain väline - pidä silmät auki ja hoksaa, mitä näet. Kameroiden ja niihin liittyvän kaluston elinkaari on nopea. - Vähän turhankin nopea, sanoo juhlivan Mikkelin Kameraseuran puheenjohtaja Sami Funke. - Digikalusto on kohtuuhintaista ja hyvälaatuista. Nuoriso aloittaa kuvausharrastuksen nuorena.

Digikuvaaja.net, Adoben Lightroom ja Photoshop eivät ole ainoita vaihtoehtoja kuvankäsittelyyn, 24.10.2013. Aperture, Pixelmator.

HS, HS testasi: Uusin iPhone on edelleen helppokäyttöisin älypuhelin. Sormenjälkitunnistus toimii niin kuin sen pitääkin. Lyhyen opetustuokion jälkeen puhelin avautuu pitämällä sormea valikkonapin päällä. Sen jälkeen kaikki muut tavat avata älypuhelin tuntuvat vanhanaikaisilta. ...Kamera on suunniteltu selvästi sisäkuvaus mielessä. Hämärässä otetut kuvat näyttävät valoisammilta kuin kohteet luonnossa. Kaksivärinen salama pitää kuvattavien kasvot normaalivärisinä. Sarja- ja suurnopeuskuvaus ovat ominaisuuksia, jotka puuttuvat monesta oikeasta kamerasta.

Tietokone.fi, Testi: Sony DSC-QX100 – kännykkäjärjestelmä. Vaihdettava objektiivi on erottanut järjestelmäkameran pokkarista. Nykyajan uusi järjestelmä on erillisen kameraosion ja mobiililaitteen yhdistelmä. Sonyn QX100 on tällainen.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Uusi ryhmä nuorille valokuvaajille, 18.10.2013. Tampereen valokuvausseura aloittaa nuorille kuvaajille tarkoitetun ryhmän. Sen ensimmäinen tapaaminen on 4.11. klo 18 Rientolassa, Possijärvenkatu 2, Tampere, 2krs. luokka nro 2.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

IR, Q&A with Olympus President Haruo Ogawa and Planning Manager Eiji Shirota: After the E-M1, what’s next for mirrorless? Mitä seuraavaksi Olympukselta.

Digital Photography School, 27 Great Panning Images [and How to Take Them].

The Online Photographer, The Super-Traditional Lens Set. Summicron, 90mm Elmarit-M, 28mm Elmarit.

Dpreview.com.

Macworld.com.

Diyphotography.net, Google Thinks That Photographers Are Not Terrorists (And That They Should Not Use Groupon). Google täydentää automaattisesti lauseita.

IR, Who owns that photo anyway? Five photographers and the French Minister of Culture learn the hard way to read the fine print. Huutokaupassa vuonna 2006 otettuja valokuvia. Ranska. Ei estettä.

Photographyblog.com, Nissin Di600. Uusi malli. Canon, Nikon. Sony marraskuussa. £145.50.

Fotosidan.se, Fota myskoxar. Myskihärkiä kuvaamassa.

 

25.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • MY NAME IS JAAKKO (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin.
 • Parit NYCin kuvat (HDR) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Telemaisema (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Onnettomuustutkinta. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tulee vähän haiku olo, kun terve ja hyvinvoiva eläin menehtyy, tässä kohtaa pieneen väärinarviointiin. On myös tarinoita että, nämä lintujen ikkunaan törmäykset eivät olisi onnenpotkuja ihmisille...huh.

HS, Veikko Halmetoja, Perttu Saksan kuvat paljastavat ihmisyyden julman puolen. Perttu Saksan (s. 1977) edellinen yksityisnäyttely oli todella hyvä. Museoiden varastoissa kuvatut täytetyt apinat taipuivat vaikuttaviksi muotokuviksi, yhdeksi viime vuosien parhaista gallerianäyttelyistä. Uusi näyttely on inhottava ja ahdistava. Siitä puuttuvat edellisen näyttelyn levollisuus ja kauneus. Teokset ovat erilaisia, vaikka tematiikka liippaa läheltä.

Helsingin kaupunki, Työväenopiston luennolla tutustutaan taiteilija Sakari Pälsin valokuviin. Luento pidetään lauantaina 26.10. klo 14–15.30 Opistotalon Viipurinsalissa, Helsinginkatu 26. Luennoitsija valokuvaaja Jussi Aalto. Vapaa pääsy.

Yle, Taiteilijapankki avittaa kiinni leivän syrjään. Kokkolan kaupungin vuonna 2012 perustama sivistystoimen taiteilijapankki vasta aloittelee toimintaansa. Pankki perustettiin, jotta sieltä löytyisi tekijöitä Kokkolan hankkimille julkisille taideteoksille. Uudisrakennus monitoimihalli Mainingin taidehankintaan Kokkolan Lohtajalla taas käytettiin 1500 euroa. Sillä rahalla ostettiin valokuvataiteilija Joni Virtaselta kolmen valokuvan kokonaisuus.

Pintaliitoblogi, Huoltoa ja himoa objektiivilandiassa, 24.10.2013. En edes muista milloin olisin ostanut viimeeksi objektiivin tai edes vakavasti miettynyt sellaisen hankkimista. Canonin L-sarjaan vaihdettuani ei tarpeita ole oikeastaan ollut.

Iltalehti, Nettihuijauksista epäilty vain tiuski uhreille. Kameroita ja kännyköitä kaupiteltiin netissä noin 200-400 euron hintaan. Petossarjasta epäillään noin 30-vuotiasta miestä, joka on poliisin mukaan kuulusteluissa tunnustanut huijaukset.

 • - Hän kertoi, että se on hyvä keino saada rahaa, kun ihmiset ovat niin hyväuskoisia, Hahl sanoo.
 • Poliisin mukaan ihmiset suhtautuvat edelleen ihmeellisen luottavaisesti ostaessaan tuntemattomilta ihmisiltä netin kautta tavaraa.
 • - He maksavat anonyymille henkilölle etukäteen. Sen jälkeen he ihmettelevät, miten tässä näin kävi, kun rahat menivät, mutta tuotetta ei tullutkaan.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

 • How to photograph the moon: an easy way to shoot moon pictures full of detail. Kuuta kuvaamaan.
 • Best photo apps for photographers reviewed and rated.
  • ioShutterCam, arvosana 5/5, £1.99
  • Pop Camera, arvosana 4/5, £1.49
  • Photosynth, arvosana 3/5, ilmainen
  • Pro HDR, arvosana, 4/5, £1.49
  • Hueless, arvosana 4/5, £1.49
  • PhotoCalc, arvosana 3/5, £1.99
  • Canon Lenses, arvosana 4/5, ilmainen
  • Blipfoto, arvosana 5/5, ilmainen
  • Scoopshot, arvosana 4/5, ilmainen
  • Foap, arvosana 2/5, ilmainen
  • Percolator, arvosana 5/5, £1.49
  • Pashadelic, arvosana 4/5, ilmainen
  • Awesomize, arvosana 4/5, ilmainen
  • Shoot&Learn, arvosana 5/5, £0.69
  • Alt Photo, arvosana 4/5, ilmainen
  • TriggerTrap, arvosana 3/5, £27.50 laite (£2.99 ohjelma)

The Online Photographer, Bellwether of the Downturn. Canon hilaa myyntiennusteitaan alaspäin. Mutta maailmanlaajuinen osuus järjestelmädigeistä on kuitenkin 44%.

Thephotoargus.com, Photo-Escapism / Photo Therapy. Paljon kuvia.

IR, Nikon teases upcoming camera with “Pure Photography” campaign (VIDEO). Huhuissa taitaa olla vinha perä.

Dpreview.com, PPE 2013: Hands-on with new Manfrotto 190 tripods. Manfrotto uudistunutta jalustasarjaa esillä Photo Plus Expossa New Yorkissa.

Photographyblog.com, Canon PowerShot G16 Review. Canonin lippulaivamalli kompaktidigien sarjassa. 12 megapikseliä, 28-140mm, viisinkertainen zoom, kolmen tuuman näyttö, 922.000 pistettä. F/1.8 - f/2.8, RAW, 1cm makro. 1080p video, 60 kuvaa sekunnissa. Sisäänrakennettu wi-fi, GPS älypuhelimen kautta. HDR. Elektroninen vesivaaka. Väri musta. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 600 euroa.

 

24.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Valokuvateos vai "vain" valokuva, 23.10.2103. Osallistumalla "rasti ruuttuun" -mielipiteellään poikkitieteelliseen keskusteluun valokuvien teosluonteesta voi voittaa arvokkaan valokuva-aiheisen kirjan.

Laterna Magicassa tänään klo 17 seuraavien näyttelyiden avajaiset:

Yle Uutiset, Satojen tuhansien postimerkkipainos sisältää mokan – graafikko piirsi linnan väärinpäin. Itella Posti Oy on painattanut satoja tuhansia ensi vuonna julkaistavia linna-aiheisia postimerkkejä. Yksi merkeistä on kuitenkin virheellinen, sillä Hämeen linna esitetään peilikuvana Kuuden merkin sarjan on piirtänyt ansioitunut graafikko Erik Bruun, jolle toimitettiin väärinpäin mennyt kuva.

– Kävi sellainen harmittava juttu, että vanha diakuva oli skannausvaiheessa mennyt väärinpäin. Virhe tapahtui ilmeisesti Museovirastossa, josta kuva lähetettiin Bruunille, sanoo Kantola.

Museoviraston valokuvaamo kiistää virheen syntyneen heillä. Kuva oli jo kääntynyt heille toimitetussa aineistossa.

HS, Maailman kuvat.

Valokuvatorstai, 300. haaste on SANAT.

Tekniikan Maailma, Pieni ja nopea taskukamera isolla kennolla. Fujifilm XQ1 sisältää 12 megapikselin ja 2/3 tuuman (8,8 x 6,6 mm) kennon ja nelinkertaisen zoomin, jonka kuvakulma vastaa 25 - 100 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on laajakulmalla f/1,8, mutta jää telepäässä arvoon f/4,9. Fujifilm XQ1 tulee kauppoihin marraskuussa alle 450 euron hintaan.

Taskumuro.com, Uusi Nokia Camera -kuvaussovellus ladattavissa jo nyt sovelluskaupasta. Mikä parasta, Nokia Camera saapui jo eilen ladattavaksi Windows Phonen sovelluskaupasta ilmaiseksi 12 megatavun kokoisena tiedostona. TaskuMuro testasi sovellusta Lumia 1020 -puhelimella ja totesi sen yhdistävän onnistuneesti Smart- ja Pro Camin ominaisuudet. Edullisemman pään 520 ja 625-malleihin emme saaneet sovellusta asennettua.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, International Photography Awards (IPA) Best of Show Exhibition 2013. Paljon kuvia.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com, The Eight Different Types of Photographers You’ll Find in the Wild. Kahdeksan valokuvaajakategoriaa, löytyvät villinä luonosta.

The Online Photographer.

Lensrentals.com, The First Annual Photogeek Geek Photo Contest. Mitä tämä nyt oikein on. Lensrentals.com:in järjestämä valokuvakilpailu? Ja mitä ihmettä nuo kilpailukategoriat oikein ovat.

Diyphotography.net, How To Build A PVC DIY Photo Light Box. Video, kesto 3:37.

ePhotozine.com, Photographing In Foggy Conditions.

IR, Apple unveils new MacBook Pro, overhauls iPad, updates software.

Dpreview.com, Apple Aperture 3.5 adds iCloud Photo Sharing, SmugMug support.

Dpreview.com, Olympus UK teases new 'premium compact' in photo competition launch.

Kamerahuhuja.

Fotosidan.se, Styr dina blixtar med ny blixt från Phottix. Phottix Mitros+. Ensimmäisenä Canon-versio, marraskuussa myyntiin, 3.995 kruunua.

Popular Photography, Lens Test: Tokina AT-X 12–28mm f/4 Pro DX. Kroppikennoisille. Päivitys vuoden 2003 12–24mm f/4 PRO DX II -versioon. Nikon 18–42mm, Canon 19–45mm. Vääristymät on saatu kuriin. Suomen hinta on n. 600 euroa.

 

23.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Kakat vaippahousussa? 22.10.2013. Marimekon Hetkiä kankaan ja Lepon valokuvan tekijänoikeuksien ympärillä jaksetaan vieläkin spekuloida. Poikkitieteilijä muiden mukana.

Demi.fi, Tekniikka ja netti, Järkkäriä alle 400? ;__; Viestiketju.

Applelta uutta.

Nokialta uutta.

Mobiiliblogi.com, Kameravertailussa Lumia 1020, Lumia 925 ja iPhone 5. Tässä artikkelissa vertaamme Nokia Lumia 1020:n kameran kuvanlaatua Lumia 925:een ja iPhone 5:een. Mukana ovat siis Nokian parhaimmat Windows Phone 8 -kamerapuhelimet sekä vertailun kattavuutta laajentamassa iPhone 5.

Rantapallo.fi, Matkakuvausta ääriolosuhteissa: näin selviät helteessä ja pakkasessa. Ihan perusasiaa. Pakkasestakin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos of Anonymous Women Covered With Fabric. (kaikkea sitä kuvataankin ja kaikke sitä linkataankin...).

Digital Photography School, Making Sense of Lightroom’s Grid View.

Diyphotography.net, Photographer Carli Davidson Makes Epic Portraits Of Splashing Dogs. Kuvia vettä ravistelevista koirista.

Popular Photography, How-To: Tips For Getting Started in Infrared Photography. Infrapunakuvauksen alkuun.

ePhotozine.com., Tips On Taking Autumn Shots In Your Garden.

Pndonline.com, PDN Video: Gregory Heisler on His New Book and Best Portraits.

Strobist, An All-Nighter at The Vista: Greg Heisler's 50 Portraits.

Dpreview.com, Canon updates firmware for EOS-1D X and EOS-1D C.

IR, Survival of the fittest: Side-by-side reviews of the 6 best compact, rugged, waterproof cameras of 2013. Canon D20, Nikon AW110, Olympus TG-2, Panasonic TS5, Pentax WG-3 GPS ja Sony TX30.

Dpreview.com, Lens reviews update: a quick look at the Nikon 18-140mm f/3.5-5.6 VR. DxOMark-tulokset.

 

22.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen, Vuoden Luontokuva 2013 valittu - nämä kuvani selviytyivät semifinaaliin. Esikarsinnassa Vuoden luontokuva 2013 kilpailun semifinaaliin selvisi kaikenkaikkiaan 1210 kuvaa, 10.5 % kilpailuun lähetetyistä kuvista. Kaksi kuvaani pääsi päätuomarien ensimmäisen oman karsinnan jälkeen loppuarviointiin (526 kuvaa, 43 % semifinalisteista), ne olivat Merisaunioiden kesäilta sekä Voima. Muutaman kuukauden päästä aukeaa Vuoden luontokuva 2014 kilpailu ja taas pääsee arpomaan numeroita, eikun siis kuvia arvontaan :).

Pingstate.nu.

Yle Uutiset, Keski-Suomi, Valokuvaajan vinkit – näin saat hyviä kuvia. Ammattivalokuvaaja Harri Jussila sanoo, että kauneus on aina katsojan silmissä, joten hyvän kuvan määritelmä riippuu aina katsojasta. Yli 30-vuotta kuvannut Jussila myöntää, ettei ole vielä edes ottanut omaa parasta kuvaansa.

Akikuvaa.com, Puhelin kamerana, 18.10.2013. Kaikesta muusta kuvaamisesta huolimatta kuvaan suhteellisen paljon myös puhelimella. Varsinkin näppäily kuvia tulee otettua paljon. Puhelimena toimii iPhone 4s ja nopeaan jakeluun muutama editointi appsi. Osan kuvista säädän normaaliin tapaan Lightroomilla, kuten “oikealla” kamerallakin otetut kuvat.

Suomen freelance-journalistit ry, A-lehtien uusi sopimus vie tekijänoikeudet, 21.10.2013 A-lehti on uudistanut vanhaa epäselvää avustajasopimusta selkeämmäksi. Uusikin sopimus vie käytännössä avustajan kaikki tekijänoikeudet.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, McCurry's famous 'Afghan girl' portrait almost never published.

Digital Photography School.

Luminous Landscape, An Appeal for Divergence and Simplicity.

ePhotozine.com.

IR, Initial Panasonic GX7 analysis: Big improvement at high ISOs, rivaling other top Micro Four Thirds models.

Petapixel.com.

Wikihow.com, How to Create a Pringles Can Light Reflector. Nyt otetaan käyttöön koko Pringles-purkki (ei pelkkää cappia...).

Dpreview.com, Lomography announces 'Experimental Lens Kit' for Micro Four Thirds. Peilittömättömätkin pääsevät nyt sitten nauttimaan Lomo-laadusta.

Popular Photography, Russian Aerial Spy Lens for Sale on eBay — for Almost $500,000. 400mm f/4.5, isonkoon kameraan. Oikea hinta lienee n. $10.000.

Nikonrumors.com, The upcoming Nikon retro full frame camera will not have video, possible announcement on November 6th.

Photographyblog.com, Nokia Lumia 1020 Review. 41 megapikselin sensori, 26mm, f/2.2. Kuvanvakain. 32GB/64GB. Full 1080p HD video. Paino 158g. ISO 4000. Lähin tarkennus 15cm. Arvosana 4 * / 5 *.

 

21.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Päivälehden museo, HS, Ludviginkatu 2 - 4, Hki. Flashes from Finland. Suomi National Geographic -lehdessä 17.10. – 29.12. 2013. Näyttelyn Suomi-kuvasto on ajallisesti ja maantieteellisesti kattava: kuvia on lähes sadan vuoden ajalta, Maarianhaminasta Inarinjärvelle. National Geographicin tiukka toimituspolitiikka ja amerikkalainen filtteri värittävät Suomi-tarinoita: Helsingin kauppatori, jäänmurtajat, Lappi ja Ahvenanmaa toistuvat aiheina vuosikymmenestä toiseen.

 • Avoinna ti-su klo 11-17

Journalisti 12/2013. 17.10.2013.

 • Artikkelit, Alityöllisyys kurittaa freetyön tekijöitä. Itsenäisesti työskentelevien tulot ovat polkeneet paikallaan jo kymmenen vuotta. Ammattiryhmien sisällä on varsin suuria eroja. Parhaiten tienaavaksi freeryhmäksi nousevat kääntäjät (verotettava tulo 30 800 euroa), perää taas pitävät valokuvaajat (21 800 euroa). Tamperelainen freekuvaaja Rami Marjamäki kokee, että valokuvan arvostuksen lasku alkaa vähitellen näkyä. ”Olen kuullut osan kollegoista miettivän alanvaihtoa tai muiden töiden hankkimista rinnalle. Minulla on onneksi studio, jossa voin tarpeen tullen tehdä muita kuvauksia”, hän pohtii.
 • Artikkelit, Huolellinen hakemus hurmaa. Ilmoittaudun apurahan saajaksi. Tällä ajatuksella tehtyjä hakemuksia putkahtelee Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön (Jokes) hakujärjestelmään joka vuosi. Osa toimittajista ilmoittaa tilinumeronsa mutta jättää kertomatta, mihin, miksi ja kuinka paljon rahaa hakee.
 • Palstat, Kuvaviesti, Mitä on tapahtunut? Jalkapalloa. Aihe ei leimaa kuvaa, joka on ”suora, rohkea ja rehellinen – tästä elämästä”, kirjoittaa kuvaviestinviejä Hannes Heikura.

Muurlanopisto valokuvauslinja, Nyt On Syksy, 8.10.2013. Video + kuvia.

Digitoday.fi, Testi: Samsung Galaxy S4 Zoom vs. Frankensteinin hirviö. Samsung Galaxy S4 Zoom on erikoinen yhdistelmä älypuhelinta ja pokkaria. Laite toimii molemmissa tarkoituksissa hyvin, mutta onko siinä jo jotain liikaa? Laitteen ehdoton valtti on 10-kertainen optinen zoom, joita ei muista matkapuhelimista löydy. Perusasetuksilla otetut kuvat eivät kuitenkaan kovin paljoa eroa muista viime aikojen laadukkaiden älypuhelimien otoksista. Kuvanlaatu on yleensä hyvä myös hämärässä.

 • Kenelle laitetta sitten suosittelisi? Frankensteinin hirviön tapaan myös Samsung Galaxy S4 Zoomia on hieman vaikea rakastaa, vaikka se tarkoittaisi hyvää. Puhelimeksi laite on aika paksu, mutta toisaalta pokkarin 10-kertaisella zoomilla voi saada halvemmalla. Ehkä se voisi olla ahkeran kuvaajan pikkupokkari, jolla voi myös soittaa.

Metro.fi, Valokuvanäyttely tuhottiin Helsingin rautatieasemalla. Helsingin rautatieaseman postihallissa ollut valokuvaaja Mari Petäjän Ad(h)d:n kasvot -näyttely tuhottiin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Syynä kuvaseinän kaatumiseen on ilmeisestikin humalaisen huolimattomuus. Kun seinä kaatui, ainakin osa kehystetyistä kuvista meni rikki. Tekijä on saatu kiinni.

Denverpost.com.

Los Angeles Times.

Time LightBox.

Reuters.com.

The Sacramento Bee, The Frame. 14 kuvaa.

NBC new, The Week in Pictures: Oct. 10 - 17. 15 kuvaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com, Using ISO 100 for Concert Photography: Is it Possible? Välillä valospotit osuvat esiintyjiin.

YouTube-videoita.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, Another Earthbound Light PhotoTips Anniversary: 12 Years And Counting, 20.10.2013. Alku lokakuu 2001.

Uusia Nikon-huhuja.

 

20.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kelvottomat antiikkikamerat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Sen sijaan olisi kiva nähdä, josko joku vielä ottelee kuvia yli kymmenvuotiaalla digikameralla? Vai oletteko vieneet jo kierrätyskeskukseen? Pistäkää museotuhnujen räpsyjä näytille. Tässä muutama tuore ruutu kohta 13 vuotta täyttävällä Nikon D1x:llä.
 • HäiveHuivi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Yes, I know interspecies romance is weird (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: Ihminen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • puut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Iltamaisemaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Syksy (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusimmat.
 • Lumia 1020 testikuvia luonnossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Työkalut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ostin joskus kameran. Maksoi paljon, 1100 rahaa(euroa). Ensimmäinen kamerani. Laittakaahan tähän jatkoksi kuvia rakkaista työkaluista tai vaan muuten mielenkiintoisista kameroista jos huvittaa. Varsinkin filmiajan aarteista olisi mukava nähdä kuvia.

Vuoden Luontokuva 2013. Vuoden Luontokuva 2013 -kilpailun voittaja on Jukka-Pekka Tikkanen Espoosta kuvallaan ”Elävältä nielty”. Tuomaristo kiittää kuvaa käsittämättömän huikeaksi. Ensi silmäyksellä on vaikea käsittää, mitä kuvassa tapahtuu, kunnes oivaltaa, että siinä vaskitsa kohtaa loppunsa. Tänä vuonna kilpailuun osallistui ennätysmäärä kuvia: kaikkiaan 11 555 kuvaa yli tuhannelta kuvaajalta. Kilpailun suosituin sarja osallistuneiden kuvamäärien mukaan on edelleen Linnut, nyt 2215 kuvalla. Toiseksi suosituimpaan sarjaan Maisemat osallistui 2060 kuvaa ja kolmanneksi suosituimpaan Taidetta luonnosta -sarjaan 1878 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Valokuvaaja Seppo Saves kuollut. Palkittu valokuvaaja, kriitikko ja opettaja Seppo Saves on kuollut. Saves kuoli sairauteen viime kuun lopussa Helsingin Terhokodissa 72-vuotiaana.

Digicamera.netin Foorumi, Karseita lehtikuvia, osa 2. (Sana on melkein vapaa). Viimeisin löytö on Helsingin Sanomista. HS, Esteratsastuksen GP-voitto Belgiaan, 19.10.2013. (tässä ei sitten ole kyse mistään Lukijan kuvasta...).

Tekniikan Maailma, Sonyn zoom-kamerassa on valovoimainen 24 – 200 mm:n objektiivi ja tuuman kenno. Sony DSC-RX10 sisältää takaa valaistun 20,2 megapikselin kennon, joka on kultaan yksituumainen (13,2 x 8,8 mm). Kuvakulma vastaa 24 - 200 mm:n kino-optiikkaa, ja valovoima on f/2,8 koko polttovälialueella. Sony DSC-RX10 tulee kauppoihin marraskuun puolivälissä 1250 euron hintaan.

 • (tämä on se kolmen päivän takainen julkistus)

Itviikko.fi, Apple kutsuu huoltoon: MacBook Air voi hukata tietosi. Applella on jobin postia asiakkaille, jotka ostivat 64 tai 128 gigatavun flash-levyllä varustetun MacBook Air -kannettavan kesäkuun 2012 ja kesäkuun 2013 välisenä aikana. Levy saattaa hajota.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

 • How I Shot My ‘Mini World’ Image.
 • Panasonic Lumix DMC-GX7 Review. Mukana G Vario F3.5/14-42 kittiobjektiivi. 16 megapikselin peilitön, kääntyvä kosketusnäyttö. Micro 4/3 -systeemiä, kroppikerroin 2x. Elektroninen etsin, kääntyy suoraan ylös, 2.764.800 pistettä. Wi-Fi. Värit hopea + musta tai musta. Video full hd 1920x1080, still-kuvia voi ottaa kesken videoinnin. Rungossa kuvanvakaaja. Paino 402g.

Computer Darkroom, George Jardine Posts A New Article For Digital Photo Pro Magazine: Tone Curves …

Petapixel.com, Turn Your Smartphone Into a Microscope and Macro Photography Stand for Only $10. Esimerkkikuvat.

ePhotozine.com, Bad Weather Landscape Tips.

Macworld.com, Six iPhones tested, and they can't agree on magnetic north. Suunnon peruskompassi hinta $15 referenssilaitteena.

Nikonrumors.com.

Kamera & Bild, Nya Tamron 70-200/2,8 & 90/2,8 Macro - Två objektiv som utmanar. Vaihtoehtoja Nikonin ja Canonin omilla objektiiveille.

Kamera & Bild, Tidningen som säger nej till Photoshop. Uusi naistenlehti Verily. Lehden sivuilla ei kuulemma esitellä muovi-ihmisiä.

 

19.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Miten 500px toimii? (Sana on melkein vapaa). ...Ehdin pari minuuttia pitää kuvaa näytöllä ja ihmetellä miten kännissä tuon kommentoivan porukan pitää olla, että tällainen kura nousee toiseksi, niin kas kummaa pulse olikin laskenut tämän 2 minuutin aikana arvoon 87,8. ...
 • Pikkusalamat potrettikuvauksessa (Kuvaus yleinen).
 • Samyang 85mm f/1.4 IF MC Canonille? (Optiikka). Onko foorumilaisilla omakohtasia käyttökokemuksia tästä samyangin valovoimasesta 85mm manuaali putkesta?
 • Apuja kaivataan... (Optiikka). Enivei, kokeilin viime viikolla kestääkö Nikkor AF-S 14-24/2.8G IF ED (se jumalten lasi) pudotusta repusta asfaltille. Ei kestä. Tai kestää, mutta ei enää tarkenna eikä tsuumaa. Vein lasin JASsille (Interfoton suosituksesta) ja korjausarvio on 920 EUR (+-15%). Vakuutusyhtiö ilmoitti, että joko korjataan tai rahat käteen. Mulla on nyt kolme vaihtoehtoa: ...
 • Aloittelijan sekalaisia kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lokakuun räpistelyjä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Laitetaanpa kerralla vähän enemmän teilattavaa. Klikkaamalla suurempina.

Vuoden Luontokuva 2013, tänään lauantaina tulokset julkistetaan. Festivaali Turun Logomossa lauantaina 19.10.2013 klo 12.00.

(aiemmin) Teemu Köppä, Vuoden luontokuva 2013, 18.9.2013. Vuoden kilpailun sarjavoittajat ja samalla finalistit on jälleen valittu ja mikäli olen somen kautta oikein ymmärtänyt, niin hiljaista hyväksymistä tuolta on enimmäkseen havaittavissa. Ihan selvä asiahan tuo ei ole viime vuosina ollut ja kilpailua on nimitelty arpajaisiksi.

(aiemmin) Vuoden Luontokuva, Sarjavoittajat 2013.

 • A.KASVIT. Uusi alku. Juan Carlos Claros Cruz
 • B.LINNUT. Helmipöllön katse. Markus Varesvuo
 • C.MAISEMAT. Linnavuorella. Markku Immonen
 • D.NISÄKKÄÄT. Lynx lynx. Seppo Härmälä
 • E.MUUT ELÄIMET. Elävältä nielty. Jukka-Pekka Tikkanen
 • F.TAIDE. Metso. Jarmo Manninen
 • G.LUONTO JA IHMINEN. Telkkäpoikueen turma. Jari Kostet
 • H.NUORET. Kurre hirrellä. Johannes Koivuluoma
 • Vuoden Luontokuva 2013 säännöt.

Pintaliitoblogi, Tekijänoikeus, valokuvat ja blogit, 17.10.2103. Eilen internet räjähti, kun Pupulandian Jenni kertoi ammattiblog(g)aajan työpäivästä. Ensimmäisessä artikkelin kommentissa kysyttiin kuvien käyttöoikeuksista. Hyvä kysymys, mutta vastaustulva yllätti. Niin blogikeskustelussa kuin Vauvalehden fooruminkin väittelyssä esiintyi todella pahoja virheitä.

Hemmon Kuvat, Lehtipuhallin & tanssiva talonmies, 16.10.2013. Valokuvaajasta lehtimieheksi ? No mikä ettei ! Yhtälailla kuin valokuvaus, niin lehtimiehen hommakin on visuaalista puuhaa. Laadukkaita kuvia on aina ilo katsella, kuten myös puhdasta puutarhaa tai kliiniä kotikatua.

Valokuvatorstai, 299. haaste on Valo.

Huvikumpu Living, With Canon you... could! Muutama kuva muutamasta Canonin retrokamerasta.

Photo.net, foorumi.

Fujilta uutta.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Popular Photography, Tips from a Pro: Brian Harkin Environmental Portrait Photography.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer, World's First Aspherical SLR Lens? Miken mukaan Noct-Nikkor 58mm, vuodelta 1977. Mutta vuodelta 1971 on peräisin Canon FD 55mm ƒ/1.2 AL

Strobist, Your REALTOR® Would Like Some Free Photography, Please. Vähän erikoisempi kuvan käyttöpyyntö.

ePhotozine.com.

Luminous Landscape, Sony AX1 4K Camcorder. Kameroiden hinnta $15.000 - $50.000. Blackmagic 4K maksaa $4.000, mutta toimitus on viivästynyt paljon. Mutta Sony FDR-AX1 on nyt täällä, $4.500.

 

18.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Skenet.fi, Mikko Oranen, Jorma Puranen. Jorma Puranen (s. 1951) on tuonut Galerie Anhavaan esille 35 valokuvaa kolmesta eri sarjasta: Museum Meditations, Landscapes in Full Color ja Rehearsals for Good Life. Suuri määrä numeroimattomia valokuvia muodostaa galleriaan värikkään mutta sävyiltään yhtenäisen kudelman.

Skenet.fi, Mikko Oranen, Perttu Saksa. Viime vuonna Perttu Saksalta (s. 1977) nähtiin näyttely, jossa hän kuvasi luonnontieteellisten museoiden kokoelmissa olevia täytettyjä apinoita. Hieman samoilla poluilla, mutta jopa vielä makaaberimpaan suuntaan mennen, on Saksan kohteena nyt ollut indonesialaisten katuesiintyjien apinoita.

Hopeinen Omena.

Kari Kuukka, Redundancy Revisited, 17.10.2013. Nopeus ei saa aina olla ensisijainen kriteeri.

Yle.fi, Uusi Windows jakoon tänään – luottaa koskettelun tulevaisuuteen. Miltei jokaiselle tietokoneita elämässään näpytelleelle tuttu Windows on saanut uuden version. Ohjelmistoyhtiö Microsoft laski Windows 8.1:n kuluttajien saataville kussakin maassa keskiyöllä paikallista aikaa.

Photo.net, foorumi.

Nikonilta uutta.

Panasonicilta uutta.

Digital Photography School, How to Sharpen Image Edges in Photoshop.

Digitalcameraworld.com, Sony A7R vs Nikon D800: which full-frame camera should you buy?

ePhotozine.com, Easy Cross Polarisation. Yksi pola kamerassa ja yksi valolähteen edessä.

Petapixel.com, Lomography Releases ‘Experimental Lens Kit,’ Turns MFT Shooters into Toy Cameras. Nyt myös Micro 4/3 -systeemin järjestelmädigeillä on mahdollista huonontaa kätevästi kuvan laatua.

The-digital-picture.com, How Many DSLR Cameras Do You Need? Nettisivun kyselyyn vastanneita 12.668. Kysymys oli oikeastaan: "How many DSLR cameras do you currently have?

The New York Times, Paying a Premium for the Leica Name. Kannattaako pelkästä punaisesta pallosta maksaa ylimääräistä.

 

17.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Lahden valokuvaopiskelijat haluttiin mukaan Lontoon Nokian testijoukkueeseen. Ammatilliset oppilaitokset verkottuvat myös globaalisti. Lahdessa Muotoiluinstituutin toisen vuosikurssin valokuvaopiskelijat tekivät viikon ajan yhteistyötä Nokian Lontoon yksikön kanssa. Opiskelijat saivat tehtäväksi testata ja ottaa kuvia Nokian uusimmalla älypuhelimella. Kaikkiaan ryhmään kuuluu 15 opiskelijaa.

Etelä-Suomen Sanomat, Katso harvinainen kännykkäkuva: Valokaari tappoi joutsenen. Ja miksiköhän kuva näyttää noin huonolaatuiselta?

Mobiili.fi, Windows 8.1 tuo uudet kamera-, kuva- ja videonmuokkaussovellukset. Täysin uutena sovelluksena tarjolle tulee Movie Moments, joka mahdollistaa yksinkertaisen videoiden muokkaamisen: esimerkiksi lyhentämisen, tekstien lisäämisen ja musiikin liittämisen.

Mikropc.net, Näin kiellät Googlelta kasvojesi käyttämisen mainoksissa. Uusi ominaisuus on tulossa käyttöön marraskuun 11. päivä. Jos et halua toimia mainosmannekiinina, voit poistaa Googlen asetuksista luvan kuvasi ja tietojesi käyttöön kaverisuosittelussa. Alaikäiset jätetään automaattisesti sen ulkopuolelle.

Metro.fi, Bongarit parveilevat kantakaupungissa – katso kuvat. Hiiripöllö eilen kantakaupungissa, Helsinki.

Photo.net, foorumi.

Sonylta uutta.

Photo.net, 21 Animals with Personality. 21 eläkuvaa.

Digitalcameraworld.com, Exposure Triangle cheat sheet: understanding aperture, shutter speed and ISO. Pyhä kolminaisuus.

Digital Photography School, Intentional Camera Movement and the Landscape.

Lensrentals.com, blog, Bad Times with Bad Filters. Vuokrausfirmassa on totuttu objektiivin etulinssiin ilmaantuviin naarmuihin ja jälkiin. Mutta Canon 24-70 f/2.8 Mk II:n tultua valikoimiin jäljetä lisääntyivät. Mistä oli kyse.

Luminous Landscape, Alain Briot, Vision Part 7 In Praise of Amateurs.

ePhotozine.com, What To Photograph When It's Raining.

Thephotoargus.com, Starting Your Photographic Business. Lyhyesti.

 

16.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle.fi, Kuvaviesti maksaa enemmän kuin valokuvavedos. Multimediaviesti voi maksaa monta kymmentä senttiä. Kuvien lähettäminen kännykkäviestillä onkin jäämässä uusien ilmaispalveluiden jalkoihin.

 • Kuvaviestin hinta riippuu operaattorista ja liittymätyypistä. Kallein toimituksen löytämä hinta kotimaisten numeroiden välillä oli Soneran Perus-liittymän 0,40 euroa per kappale. Myös DNA perii kuvaviestistä liki saman summan.

Aamuposti.fi, Joogaava kissa vei voiton eläinkuvakisassa. Kuva joogamestarin lailla taipuvasta Nipasta nappasi voiton Suomen Lehtiyhtymän lehtien, Helsinki UB Horse Show´n ja Scandic Continentalin yhteisessä eläinkuvakisassa.

Taskumuro.com, Apple julkaisee uudet iPadit 22. lokakuuta. Apple on lähettänyt eilen lehdistölle kutsut 22. lokakuuta klo 20 Suomen aikaa San Franciscossa järjestettävään tilaisuuteen, jossa hyvin suurella todennäköisyydellä tullaan näkemään seuraavan sukupolven iPad-taulutietokoneet.

Photo.net, foorumi.

Wildlife Photographer of the Year 2013. Tämä on se Lontoon Natural History Museumin ja BBC:n järjestämä luontokuvakilpailu, maailman suurimmaksi luontokuvakilpailuksi mainittu. Tänä vuonna kuvia lähetettiin 46.000 kpl 96 maasta. Sata palkittua kuvaa, 18 kilpailukategoriaa. 2013 gallery. Sekä blogimerkintä Elephants and gharial crocodiles snap up the top wildlife photo prizes, 15.10.2013.

Suomalaista menestystä oli tänä vuonna vähän niukasti:

 • 2013: Animals in their Environment, Arto Raappana Snowbird, commended
 • 2013: 10 Years and Under, Lasse Kurkela, Wolf moment, specially commended
 • 2013: 10 Years and Under, Lasse Kurkela, The stalker, specially commended

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

 • Olympus OM-D E-M1 Review. Muutaman päivän käyttökokemukset. 16 megapikselin sensori, kroppikerroin 2x. Sisäänrakennettu kuvanvakaaja. Micro 4/3 -systeemiä, peilitön, pienikokoinen. Elektroninen etsin 2.360.000 pistettä, lcd-näyttö 1.040.000 pistettä. Ei sisäänrakennettua salamaa. Säänkestävä. Wi-Fi. Kameran sisäinen HDR. Paino 497g. Paras Micro 4/3 -systeemin kamera. Suomen hinta, runko 1.500 euroa. Juuri tulossa myyntiin.
 • Use Lightroom Collections to Improve your Workflow.

ePhotozine.com.

Popular Photography.

Petapixel.com.

Creativepro.com, Learn About Photoshop CC While You Use It With the New Features Panel.

Dpreview.com, Photographer creates 'virtual panoramic tour' of North Korea.

 • Drpk360.com ne varsinaiset 360 panoraamakuvat Pohjois-Koreasta. Aika hitaasti latautuvat.

Pdnonline.com, Portrait Photographers' Favorite Camera Lenses. Useilta valokuvaajilta kysyttiin suosikkiobjektiivia potrettikuvaukseen. Kultaakin valmistajalta useampi vaihtoehto. Canon, Hasselblad, Leica, Mamiya Leaf/Phase One, Nikon, Pentax, Sigma, Sony.

Dpreview.com, Sony Xperia Z1 impresses in DxOMark Mobile Report.

 

15.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Sigman 105mm vai 150mm macro? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • "Enkelipallot" valokuvissa (Sana on melkein vapaa). TV1:n Arto Nyberg -ohjelmassa 13.10.2013 oli vieraana mm. tangolaulaja Kirsi Ranto, joka kertoili henkimaailman kokemuksistaan. Innostuneena hän selitti, että tällaisista "enkelipalloista" pystyy digikameralla jopa ottamaan valokuviakin!
 • Valokuvapaperi hakusessa (Mikä tahansa muu valokuvausaihe...).
 • Syyskuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Puolikuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ruska (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Etelä-Suomen ruska on tänä vuonna tosi komea. Vetää ihan vertoja Lapin lehtiruskaan.
 • Ruskaa täälläkin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Suomen Kuvalehti, Kuvakertomus: Matka Tiibetiin, jota ei löydy kartoista, 3.10.2013. Suomen Kuvalehden valokuvaaja Petri Kaipiainen matkusti yli 3000 kilometriä ja löysi unohdetun Tiibetin. YouTube-videossa yli viitisenkymmentä kuvaa, lisäksi selostus.

Yle, Sammallahti: Olen kasvanut kuvien keskellä. Saamen kielen emeritusprofessori Pekka Sammallahti on nyt myös taiteilija, kun hänen valokuvanäyttelynsä avattiin viime perjantaina luontokeskus Siidassa Inarissa. Sammallahti on varttunut taiteilijaperheessä ja pääsee nyt eläkkeellä viimein tuomaan esille omaa taiteellista lahjakkuuttaan. - Minä olen kasvanut kuvien keskellä, sillä isäni oli myös taidemaalari ja isoäitini toimi kuvaajana Rovaniemellä ja Haaparannassa. Veljeni on myös valokuvaaja. Itse kuvasin kouluaikoina melko paljon, mutta sitten tuli muita töitä, jotka katkaisivat valokuvaamisen. Nyt olen taas päässyt palaamaan kuvaamiseen, Sammallahti kertoo.

Itviikko.fi, Google kopioi käyttäjien kasvot ja kommentit mainoksiin. Tutut kasvot voivat ilmestyä pian verkkosivujen Google-mainoksiin. Hakukoneyhtiö alkaa käyttää Google+ -palvelun käyttäjien kuvia ja kommentteja mainoksissa, ellei tämä ole sitä erikseen muistanut kieltää.

Yle, Digitaalisiin passikuviin siirtyminen etenee hitaasti, mutta varmasti. Digitaalisiin passikuviin siirtyminen saa jatkoaikaa . Valokuvaamot eivät ole vielä saaneet päivitettyä laitteitaan uuteen järjestelmään ja kuluttajistakin valtaosa teettää vielä passinsa paperisella passikuvalla. Alkuperäisen vuoden siirtymäajan sijaan valokuvaamoille on annettu lisäaikaa vuoteen 2015 saakka.

Photo.net, foorumi.

Strobist, BTS/360: Julius Koivistoinen's Terrarium. 22-vuotias suomalainen valokuvaaja pääosassa.

Digitalcameraworld.com, High-speed photography ideas: how to capture water balloons as they explode.

Thephotoargus.com, 10 Great Articles on Self-Portrait Photography.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Creativepro.com, Elemental Photo Manipulations, Part 3: Air.

The New York Times, Lens, Ansel Adams: Master Photographer, Master Marketer. Ansel Adams oli lahjakas useammallakin alueella.

IR, Sigma quietly introduces constant-aperture, full-frame 24-105mm f/4 zoom lens. Täyskennoiselle. Kroppikennoisella polttoväli 36-158mm (Nikon) tai 38-168mm (Canon). Kuvanvakaaja. Filtterikierre 82mm. Paino 885g. Ei vielä Sigmalta virallista julkistusta.

The Online Photographer.

Kamera & Bild, Fem sätt att palla med hösten. Mitä tehdä pimeään syksyaikaan.

IR, Sigma 30mm f/2.8 DN lens review: Updated prime a powerhouse for Sony E-mount and Micro Four Thirds shooters—and a steal at $199.

 

14.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja.

 • Terävyyden tavoittelua, osa 5/5, 13.10.2013. Luonto kuvaan, osa 70. Kuvan terävyys on hieman makuasia. Toisille riittää kuva, joka näyttää terävältä esim. tietokoneen ruudulta. Toisille terävä kuva pitää voida vedostaa kokoon A3 tai ylikin. Itse olen aina ollut hieman hysteerinen terävyyden suhteen. Dia-aikaan tärkein objektiivini taisi olla 10-kertainen luuppi, jonka syynin läpäisseet kuvat olivat teräviä. Nykyään on vaikeampaa.
 • Terävyyden tavoittelua, osa 4/5, 6.10.2013. 6.10.2013. Digikamerat ovat siirtäneet valokuvauksen mahdollisuuksia huomattavasti hämärän suuntaan. Diafilmille kuvattaessa filmien kelvollinen käyttöala loppui noin ISO–arvoon 400. Uusimpien digikameroiden erinomainen suorituskyky yltää ainakin arvoihin 3200 jopa 6400 ja ylikin.

Tekniikan Maailma, Pentax K-3 -järjestelmäkameran liikkuva kenno simuloi optista alipäästösuodinta. Pentax K-3 asettuu ominaisuuksiltaan malliston huipulle. Se sisältää aps-c-kokoisen 24 megapikselin liikkuvan kennon, joka toimii entiseen tapaan kuvanvakaimena Siihen on lisätty myös aivan uusia ominaisuuksia kuten optisen alipäästösuotimen simulointi, horisontin suoristus ja tähtikuvaus.

 • Pentax K-3 ja sääsuojattu teleobjektiivi tulevat kauppoihin marraskuun lopulla. Runko maksaa noin 1200 €, runko ja sääsuojattu 18-55 mm:n objektiivi 1250 €, runko ja sääsuojattu 55-135 mm:n objektiivi 1500 € ja runko sekä molemmat objektiivit 1430 €. Uuden 55-300 mm:n objektiivin saa omakseen 440 eurolla. Pystykuvauskahva BG-5 maksaa 180 €
 • Digicamera.netin Foorumi, Pentax K-3 (Järjestelmädigit). Viimeisimmät viestit.

Ilta-Sanomat, Hämmentävää kuvamateriaalia leviää Pohjois-Koreasta.

TE-palvelut, Tuotespesialisti (Kamerat), 10 paikkaa, Myynninedistämistoimisto Expression Oy, Helsinki, Helsinki Tulosta työpaikka. Tuoteasiantuntijat myyvät ja esittelevät asiakasyritysten kameroita ja niiden lisätarvikkeita myymälöissä ja messuilla. Työt ovat osa-aikaisia ja painottuvat useimmiten loppuviikkoon. Koulutetaan kaikki työntekijät asiakkaitten tuotteisiin mutta toivotaan, että myös hakija on kiinnostunut pitämään itsensä ajan tasalla kameroiden ihmeellisen maailman tuoreimmista asioista.

Työpaikan osoite 00100 HELSINKI
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa nopeasti
Työaika osapäivätyö, keikkaluontoinen
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 11.10.2013.

(vastaava ilmoitus oli DCN-uutisissa 3.9.2013)

Macmaa.com, 12-tuumainen retina MacBook sekä tarkempi iPad ensi vuonna?

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com, Photoshop Tutorial: Retouching Shiny Skin. Video, kesto 25:14. Mitä tehdä kiiltävälle iholle. Punaisuuskin katoaa.

Earthboundlight.com, Does a 50mm Equivalent Lens Really See the Same as a Human? 13.10.2013. Vastaako 50mm todella sitä, mitä näemme silmillämme ja sitä, mitä aivot tulkitsevat.

Luminous Landscape, Egypt - Along the Nile, Niilillä kuvaamassa.

ePhotozine.com, Photographing Fungi.

Dpreview.com, Connect, 5 new must-have photo editing apps.

 • Diptic PDQ for iOS; $0.99
 • Oggl for Windows Phone 8; free
 • Repix for Android; free
 • LazyLens for Windows Phone 8; free
 • Vintique for Android; Free.

 

13.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon 24-105 f4 L IS USM:n korvaaja täyskennoiseen (Optiikka). Budjetti max. 1.500 euroa.
 • Prime kroppikennoiseen välille 85-135 (Optiikka). Käytössäni on Canon 70D, jonka hankin vastikään satasarjalaisen tilalle. Rungossa on saman valmistajan 17-55mm f2.8 yleiszoomi, ollut jo pari vuotta käytössä ja erittäin tyytyväinen olen ollut tähän linssiin. Nyt pari viikkoa sitten päätin ostaa ensimmäisen prime-lasin (Sigman 30mm f1.4), ja heissulivei että olen ollut tyytyväinen tähän.
 • Hääkuvaus + Kirkkokuvaus (Digikuvaus). Lupauduin sitten napsimaan päivän kuvat puolituttujen häistä. Heidän odotuksensa valokuvista ei ole mitään ammattitasoa, mutta enhän nyt tietenkään halua aivan munata koko hommaa.. Canon EOS 500D + Tamron SP AF 17-50mm f/2.8 XR Di-II VC LD Löytyy myös Canon EF 50mm f/1.8 jota olen kuitenkin vain muutaman kerran käyttänyt.. Tarvittaessa saan salaman lainaan, mutta salamalla en ole ennen kuvannut, eli pelkään ettei se onnistukkaan..
 • (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Hemmon Kuvat, Knucklebone Oscar oli rikkomatta paikkoja LeBonkissa, 12.10.2103. Leffan julkaisupäivää edelsi bändin keikka LeBonkissa, joka oli tietysti pakko käydä zekkaamassa kameran kanssa. Yhden keikan perusteella odotankin elokuvailtaa kuin lottovoittoa. Elokuviin ostettava kaiketi jotain rikottavaa mukaan, vaikka nokkahuilu, se on varmaan halpa.

HS, blogi, Kuubongari, Kuubongarin iltakävelyllä oli onni myötäinen, 12.10.2013. Vaikka alueella pyörinyt tilhiparvi osoittautui kuvista kottaraisiksi, ei se masentanut kuubongaria, sillä taustalla paistatteli kuun puolikas.

Turun Sanomat, Sielujen veljeydestä kuvin ja sanoin. Juha Metso & Vesa Sirén: Sielun Veljet – Kuvat. Johnny Kniga. 240 s. ...Kirjan kuva-aineisto on valittu tunnetta painottaen. Metso on kuvannut pääosin lähietäisyydeltä, mikä välittyy vahvana läsnäolona. Usein laajakulmalla ikuistetuissa laukauksissa katsojasta tulee kokija, kun Metso kiskaisee mukaansa lavan eteen keikkahurmokseen.

Ilta-Sanomat, Syvä purppura peitti Helsingin iltataivaan - katso, 12.10.2013. Voiko valokuva olla enää teknisesti tätä huonompi? Oma vakaa arvioni on, että nyt on saavutettu jonkinlainen merkkipaalu. Pitäisikö nauraa vai itkeä?

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture.

The Atlantic, In Focus.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, GoPro Hero 3+ Black Edition: interview and first look video.

ePhotozine.com, How To Use Lines In Your Photography.

Diyphotography.net, Memory Cards Have "Less Space" Than Advertised, Here Is Why. Tavallisessa kielessä kilo on tuhat, mega miljoona, giga miljardi jne. Siis ihan tarkasti miljoona eli 1.000.000. Kovalevyjen, muistikorttien yms. valmistajat käyttävät _sattuneesta_ syystä tätä ns. tavallista kieltä kertoessaan tuotteistaan. Mutta binäärilukujärjestelmässä kilo, mega, giga, tera tarkoittavatkin vähän eri asiaa, luvun kahden potensseja. Kilo onkin nyt 1024, mega 1048576, giga 1073741824 jne. Kilon osalta ero on 2.3%, megan 4.6%, Gigan 6.8%.

 

12.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle, Näin onnistut luontokuvissa – ruskan hehku piilee valon suunnassa. Luonnon jokasyksyinen värinäytelmä tarjoaa huippuhetkensä juuri nyt. Pienellä kuvakulman muutoksella ja valon tarkkailulla saa jo paljon parempia kuvia, vinkkaa Tampereen kameraseuran Ilkka Aaltonen.

Puhelinvertailu.com, Testissä Nokia Lumia 1020: Katsaus 41 megapikseliin. Puhelinvertailu.com sai käsiinsä niin kutsutulla hirviökameralla varustetun Nokia Lumia 1020:n muutama viikko sitten. Nyt testijakson jälkeen on aika päivittää lopulliset tunnelmat laitteesta. ...Nokia Lumia 1020 on huima kamerapuhelin. Se tosin oli varmasti sanomattakin selvää. 808 PureView'n kaltaisen kameran paketoiminen Lumia 920:n kuoriin on onnistunut loistavasti. Painoa on onnistuttu tiputtamaan parikymmentä grammaa ja puhelimesta on saatu ohuempi kuin olisi osannut arvata.

 • Mobiiliblogi.com, MobiiliBlogin videolla: Nokia Lumia 1020. Lumia 1020 on Windows Phone 8 -pohjainen puhelin, jossa on 4,5 tuuman 1280 x 768 pikselin kosketusnäyttö. Se on muodoiltaan uskollinen Lumia 920:lle, mutta on sitä peräti 27 grammaa kevyempi

HS, blogi, Kuubongari, Kuinka kuvata lintu kuun edessä. Nykyaikaisilla kameroilla on helppoa kuvata lintuja tai vaikka taivaalla kumottavaa Kuuta. Jos kuvaaja haluaa yhdistää nämä kohteet samaan kuvaan, kasvaa vaikeuskerroin huomattavasti. Huolellinen suunnittelu tekee tehtävästä kuitenkin mahdollisen. Helppoa se ei silti ole.

Tekniikka&Talous, Tallenna elämäsi – päälle puettava kamera seuraa sinua joka paikkaan. Narrative Clip -kamera, joka aiemmin tunnettiin nimellä Memoto, kiinnitetään kaulukseen tai kaulakoruun, jossa roikkuen se ottaa kuvan kaksi kertaa minuutissa koko päivän ajan. Tällä tavalla liki kaikki elämän tärkeät hetket tallentuvat kameran muistiin. Päivässä kuvia kertyy lähes 3 000, ja ne vievät tilaa neljä gigatavua. ...Ohjelma toimii Android- ja iOS-alustalla. Kamera maksaa 279 dollaria (206 euroa).

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 50 Inspirational Photography Portfolios. Näissä riittää klikkailemista.

Featureshoot.com, Taylor Wessing Portrait Prize Finalists 2013. Neljä kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, The Art of Fooling Around. Jokainen tekee mitä tahtoo.

Dpreview.com, Incredible photos of Earth from the European Space Agency. 11 kuvaa.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Ten things we learned this week. Kuva ja lyhyt teksti.

IR, More change on the way for Flickr fans, as photo service tests new layout. Lisää muutoksia tulossa Flickriin.

IR, Miss Universe in legal trouble after shoe photoshoot at Taj Mahal. UNESCO:n maailmanperintökohde vuodesta 1983. Kaupalliset kuvaukset ilman lupaa ovat kiellettyjä.

Photographyblog.com, David and Goliath - Olympus E-M1 v Canon EOS 5D Mk III. Tässä vertaillaan vasta kameroiden fyysistä kokoa. (Ihan käytännön tasolla kiinnostaisi vertailu kroppikerroin 1x vs. kroppikerroin 2x. Pakkohan tämän on jotenkin vaikuttaa lopputulokseen...).

Nikonrumors.com, Another Nikon press conference scheduled for next week. Ensi viikolla lehdistötilaisuus, mitähän on tulossa.

Fotosidan.se, Tala om bilder! - del 11 - Håkan Elofsson. Kesto 5:04. På svenska.

Kamera & Bild, Blixtsynktider - Så fixar du ljuset, i tid.

Kamera & Bild, Vi Förklarar: Så funkar garanti vid mjukvarubyte. Mitä valmistajat vastaavat. Jos firmwaren peukalointi ei onnistukaan, miten käy takuun.

 

11.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Telezoom Nikoniin (fx) (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • 70-200-pohdintoja (Optiikka). Olen tullut siihen tulokseen, että tarvitsen 70-200-obiskan teatteriesitysten kuvausta varten. (Saa kommentoida) Katselin vaihtoehtoja budjettini puitteissa ja päädyin arpomaan näiden välillä: CANON EF 70-200/2.8 L USM CANON EF 70-200/4 L IS USM
 • kuvaesitys ja sen toteuttaminen (Fotoalbumiohjelmat).
 • Asenne kohdallaan (Sana on melkein vapaa). (Näyttää ihan perinteiseltä lintukuvaajan sivuilta, mutta kun lukee tekstit, niin rupeaa naurattamaan...).
 • 808 + black light (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Ruissalon rannassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Aamu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ykkönen on "ILMAJOKI" ...Ensimmäinen kuva on tosiaan erittäin hieno.

Yle Uutiset, Helsinki, Etelän huikea ruska innostaa kuvaajia. Leuto syksy on saanut Etelä-Suomessa aikaan poikkeuksellisen näyttävän ruskan. Yle Helsingin sähköposti täyttyi lukijoiden ja kuulijoiden värikkäistä otoksista. 20 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Näillä kuvilla voitettiin Lumia 1020:t - osallistu kisaan. Syksyiset kuvat kiilasivat kärkeen Ilta-Sanomien ja Nokian järjestämässä uutiskuvakisassa. Lahtelainen Tuija Pajunen ja helsinkiläinen Marko Huhtala voittivat otoksillaan Nokia Lumia 1020 -puhelimet. Huhtala nappasi kuvan porosta ruskaretkellä 10. syyskuuta.

MTV3, Tämä upea otos valittiin vuoden ilmailukuvaksi. Viivi Naakan hyppy Jämille on voittanut Vuoden ilmailukuva 2013 -kilpailun. Kuvan on ottanut Teemu Hietakari. Kilpailun järjesti Ilmailu-lehti yhteistyössä Suomen Ilmailuliiton kanssa. Teemu Hietakari kertoo, että kuva on napattu toukokuun puolivälissä ilta-auringon valossa.

 • Tamperelainen, Hyppy Jämille on vuoden 2013 ilmailukuva. Toukokuun puolivälissä ilta-aurinko helli Jämiä. Hietakarilla oli hypätessään mukanaan Canonin 650D -järjestelmäkameransa. Sillä hän nappasi Viivi Naakasta otoksen, jolla nyt siis ylsi Ilmailu-lehden järjestämän Vuoden ilmailukuva 2013 -kilpailun ykköseksi.

Valokuvatorstai, 298. haaste on "hetki unen ja valveen rajalla".

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos of Men in Speedos Lounging in Front of the Freedom Tower. Jaa-a. Nähtävästi valokuvauksen aiheeksi riittää aivan mikä tahansa teema.

Digitalcameraworld.com.

Photo.net, The Spookiest Photo.net Halloween Photos. 21 kuvaa.

ePhotozine.com.

Lensrentals.com, There Is No Perfect Lens Test, Either. Roger Cicala kirjoittaa tyylinsä mukaisesti erittäin vakuuttavasti, perusteellisesti ja käytännönläheisesti.

Digital Photography School, Using Smart Previews in Lightroom 5.

Strobist, Q&A: Margo Seibert, 10.10.2013. Viikontakainen blogimerkintä synnytti tukun kysymyksiä. Tässä vastauksia näihin kysymyksiin.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Internet Marketing For Photographers – Your Virtual Personality. Kaikenlaista, hyödyllistäkin.

Dpreview.com, Canon EOS 70D Dual Pixel AF: for better or for worse? Kamera-arvio on valmistumassa. Miltä automaattitarkennus vaikuttaa.

Pdnoline.com.

Huhuja.

Photographyblog.com, Samsung S27B971D Series 9 Monitor Review. 27 tuumaa, tehtaalla valmiiksi kalibroitu. 2560 x 1440. Mattapinta. Spyder4 Eliten kalibrointi ei paljoa muuttanut mitään. 99% sRGB, 77% AdobeRGB. Kuvasuhde on vähän harmittavasti 16:9 (eikä 16:10). Arvosana 4 * / 5 *. Hinta/laatusuhde 2.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.200 euroa.

 

10.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lähilinssi? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Minkähän merkkisiä lähilinssejä suosittelisitte?
 • Valokuvaajan kehitys (Sana on melkein vapaa). (fotografisksole... graafissa Stages of a photographer...).
 • Lightroom latausongelmia (Kuvankäsittely). ...Täysversiota ostaessani ihmettelin myös mitä tuo NOT APPLICABLE tarkoittaa. Tuon alla on kuitenkin ne monikieliversiot.
 • Berlin analog (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Kommentoin nyt vaikka onkin reilu 5 vuotta vanha postaus: upea ja laaja setti jossa on vähän turhaakin toistoa, mutta toisaalta parhaat kuvat on niin hyviä että tätä jaksaa katsella toiseenkin kertaan.

Otso Kantokorpi, Näyttelykuvia 869 & Julkaistua 455: Kuva ja muistin kerrokset. Viikko sitten tiistaina kävin Galerie Anhavassa katsomassa Jorma Purasen (s. 1951) näyttelyn (3.–27.10) – tai itse asiassa sitä, miten näyttely nousee: ...

Ari Hallami.

 • Ihon tasoittaminen curveilla, 7.10.2013. En taistele photoshoppausta vastaan, mutta mäkätän tasan varmasti pilalle käsitellyistä muoti- ja kauneuskuvista. Olen itse aloittanut harrastamisen läpikäyämällä kuvani raskaan Photoshop-layeröinnin kautta. Iho, vartalo ja värit saivat kaikki kyytiä. Kompensoin tällä tietysti omaa kokemattomuuttani kuvata valmiiksi hyviä ruutuja.
 • Kompakti ja täysikennoinen peilitön järjestelmäkamera ensimmäisenä Sonyltä? 25.9.2013. Jos tällainen uutuus saadaan jouluksi markkinoille, ei tarvitse kauaa miettiä mihin ylimääräiset joulupenninsä tuhlaa.

Fotobloggeri, Fujinon XF 55-200mm f3.5-4.8 R LM OIS, 30.9.2013. Olen kuljettanut kamerani mukana kuluneiden kolmen viikon ajan Fujinon XF 55-200mm telezoom-objektiivia, joka on ollut minulla lainassa. Tarkoitus oli päästä tutustumaan objektiiviin jo aiemmin kesällä, mutta muiden kiireiden vuoksi asia siirtyi näinkin kaus syksyyn. Kerron tässä postauksessa parhaani mukaan kokemuksista, joita olen hankkinut näiden viikkojen aikana.

Pintaliitoblogi, Arkkitehtuuria kuvituskuviin, 9.10.2013. Tällä kertaa arkkitehtuurikuvia tilasi kuitenkin Lakimiesliitto. Miksi? Kyse ei tietenkään ollut myynti- tai referenssikuvista, vaan kuvituskuvista. Ohessa muutama pominta laajahkosta kokonaisuudesta.

Iltalehti, Uusi iPad tulee - mukana kynä? Ennusteiden mukaan iPad 5 (nimeä ei ole vahvistettu) olisi suunnilleen saman hintainen kuin nykyinen neljännen sukupolven iPad. Laitteen uskotaan olevan aikaisempaa ohuempi, koska kaksi viimeistä tablettia ovat olleet kokonsa puolesta samanlaisia.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Mikkeli. Haetaan valokuvaajaa määräaikaiseen projektiin. Mahdollisuus myös pidempään työsuhteeseen. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Etelä-Savon alueella, pääpaikkana Mikkeli. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Toivotaan ajokorttia, omaa autoa, digijärjestelmäkameraa optiikalla ja omalla salamalla. Tarjotaan koulutusta ja tarvittavaa välineistöä.

Työpaikan osoite Etelä-Savon alue, 50101 MIKKELI
Työ alkaa sop.muk.
Työaika osapäivätyö, 2-6 h/pvä
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 18.10.2013

TE-palvelut, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Lappeenranta.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Olympus OM-D E-M1 Full Review. Julkistettu syyskuussa 2013. Micro 4/3 -systeemin järjestelmädigi. 16 megapikseliä. Kroppikerroin 2x. 2.36 miljoonan pisteen elektroninen etsin. Kolmen tuuman kääntyvä näyttö, 1.037.000 pistettä. Wi-Fi. Paino 442g. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on 1.499 euroa.
 • Nikon Coolpix S6600 Review. Elokuussa 2013 julkistettu. 16 megapikselin kompaktidigi, Wi-Fi. 2.7 tuuman kääntyvä näyttö. Ns. omakuvatilassa on mahdollista ohjata kameraa kättä heilauttamalla. Suomen hinta on n. 230 euroa.

IR, Initial Olympus E-M1 analysis: Does Oly’s new flagship camera make the grade?

Dpreview.com, Buyers' Guide: Compact Digital Cameras. Millaisia kuvia haluat ottaa? Minkä kokoista kameraa olet valmis kuljettamaan mukanasi? Ultra-compact, Travel zoom, Rugged, Super zoom, Enthusiast.

Fotosidan.se, Nikons nya 80-400 VR i händerna på en naturfotograf. Luontokuvaaja vertaa uutta mallia aikaisempaan (vuodelta 1999). Vanhan mallin kuvanvakaaja ei toimi oikein hyvin isolla aukolla tai pitkällä polttovälillä.

Photo.net, Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Lens Review. Ensimmäistä kertaa tässä luokassa valovoima f1.8. Kroppikennoiselle. Polttovälivastaavuus 27-53mm. Sigman Art-sarjaa. Filtterikierre 68mm. Paino 810g (ouch). Lyhyt arvio (hyvin vähän teknistä tietoa). Suomen hinta on n. 750 euroa.

 

09.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomas Heinonen, Revontulien ilta Jurmon saarella 2.10.2013. Jokavuotinen retkemme Jurmon kauniille ja karulle saarelle ajoittui tänä vuonna ruska-aikaan tarkoituksena kuvata maaruskaa, jota myös eniten kuvasimme.

Iiro Rautiainen, Revontulet sumussa, 3.10.2013. Melkonen show oli eilen illalla, voimakas sumu meinasi tosin pilata sen kun ei päästy parhaille spoteille. Mutta muutamat kuvat sain kuitenkin otettua, viimeisessä ruudussa melkein tosin jäin rekan alle D:

Ville Suorsa, Heinäkuun 2013 hääkuvauskeikka, 30.9.2013. Heinäkuussa kuvasin serkkuni häät Kempeleessä ja Tyrnävällä. Vihkiminen tapahtui Kempeleen vanhalla kirkolla ja hääjuhla pidettiin Tyrnävällä Hannuksen piilopirtillä.

Northernexposures, Tamronin vakaajatrio – 24-70mm, 90mm ja 70-200mm, 28.9.2013. Sain pikaseen viikon testaamiseen kolme “perus” objektiiviä joilla pärjää jo niin ammattilainen kuin harrastajakin pitkälle. Kaikki kolme olivat varustettu Tamronin VC – kuvanvakaajalla, ja 24-70mm f/2.8 on jopa ensimmäistä laatuaan maailmassa, kenelläkään muulla valmistajalla ei ole vastaavaa lasia. Tamron on näistä kolmannenosapuolen objektiivivalmistajista, ehkä se jolla on parempi maine kuvanlaadun osalta.

Akikuvaa.com.

 • Näytöillä on eroa, 20.9.2013. Päivitin kesällä tietokoneen. Siihen asti olen vääntänyt näitä hommia pc:n rotiskolla, jossa oli vain 4gigaa rammia, huono akunkesto, windows, huono näyttö yms… Ostin Macbook Pron jossa oli myös ostettaessa vain samat neljä gigaa rammia.
 • Elämä ilman peilijärjestelmää, 1.9.2013. Toukokuun lopussa vaihdoin peilijärjestelmäni pois. Olin siinä tilanteessa, että Nikonin D300s piti päivittää. D800 ja D600 pyöri pitkään mielessä.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Kymen Kameroiden kaikille avoin Valokuvakilpailu 2013, 8.10.2013. Valokuvakilpailun aihe on vapaa. Kilpailu tapahtuu kahdessa sarjassa.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Lokakuun kuvaaja 2013. Elise Kulmala.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Teemakisa 2013 äänestys. Tämänvuotisen teemakilpailumme aiheena oli ’Matka’. Äänestysaikaa 16.10.2013 iltaan asti.

Suomen freelance-journalistit ry, Itsensä työllistävien asemaa parannettava isommin askelin, 7.10.2013. Luovilla aloilla työskentelevien ja muiden itsensä työllistävien sosiaaliturvaa selvittänyt työryhmä esittää runsaan vuoden työn jälkeen vain muutamia lainsäädäntömuutoksia ja nipun selvitettäviä asioita. Seuraavaksi katse kääntyy työlainsäädännön kehittämiseen.

Mobiili.fi, Apple valitsi saman päivän kuin Nokia: uudet iPadit julki 22. lokakuuta. Applen uutuudet saattavat jättää Nokian tarjonnan, esimerkiksi ensimmäisen tabletin, paitsioon maailman medioissa.

Photo.net, foorumi, Best option for Events Photography (Nikon).

Nikonilta uutta.

Digitalcameraworld.com, Photoshop depth of field effects: how to make an f/22 exposure look like f/1.2. Pieni syväterävyys Photoshopissa.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, Standing in Front of More Interesting Stuff...And Other Good Advice. Valokuvausta opiskelijoita pyydettiin esittämään vain yksi valokuvaukseen liittyvä vinkki, jonka he haluaisivat kertoa. Yksinkertaisia vastauksia, ei paljon, mutta usein unohtuu neuvojen noudattaminen.

ePhotozine.com, Spider Web Photography. Hämähäkinverkkoja kuvaamaan.

Dpreview.com, Connect, National Geographic photographer takes the iPhone 5S out shooting—and likes it.

 

08.10.2013   (linkki)
Markus Varesvuo: Selviytyjät
Kuva: Markus Varesvuo.31.10.2013 asti

Luontokuvaaja Markus Varesvuon valokuvia on nähtävissä lokakuun loppupuolelle asti Canonilla Menuetto Business Parkin aulassa Helsingissä.

Markus Varesvuo siirtyi liike-elämästä päätoimisesti kameran taakse vuonna 2005, sillä luonto on kiehtonut häntä pienestä pitäen. Varesvuo on ensimmäinen suomalainen Canon Explorer -kuvaaja.

Menuetto Business Park
Huopalahdentie 24, Helsinki
ma-pe 8-16.30

Pekka Pellinen: Luontokuvia neljältä mantereelta
Kuva: Pekka Pellinen.18.10.2013 asti

Pekka Pellisen näyttelyssä on esillä kolmisenkymmentä vedosta kohtaamisista luontokappaleiden kanssa Suomessa, Intiassa, Afrikassa ja Amazonin sademetsissä.

Kauniaisten Kaupungintalo
Kauniaistentie 10, Kauniainen
ma-pe 8-15.45, ti-to my ös 17-19.30

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kalenteri+luvat (Kuvaus yleinen). Eli suunnitteilla olisi väsätä jonkinlainen motorsportti kalenteri myyntiin. Oma järki sanoisi, että olisi hyvä kysyä kuviin päätyneiltä urheilijoilta lupa käyttää heistä otettuja fotoja kalenterissa, mutta mitäs laki tästä sanoo??
 • erikoislähikuvausta - mp-e 65 vai kombinoitu makrolinssi? (Optiikka).
 • DIY Gopro "retro kantokotelo" wtf?! (DIY eli Tee-Se-Itse). Tuli reissun päällä todettua että gopro (hero2) on ihan kiva kamera mutta jotenkin hankalan kokonen ja muotonen kuvien ottoon vaikkakin on melko pieni. Siitäpä innostuneena juoksin DIY-pajalle ja päätin jalostaa rikkinäisen canonet 28:n uusiokäyttöön gopro:n ympärille.
 • Apua!? (DIY eli Tee-Se-Itse). Järjestän urheilutapahtumia (= otteluita) ja meidän tulisi saada videokamera n. 6m korkeuteen kuvaamaan. Tällöin materiaali olisi optimaalista mm. koulutusta varten.
 • Kesän satoa (luontoa, makroja, lintuja, maisemia) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). On laadukasta jälkeä. Hyvä setti.
 • Kasasin kuviani (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Ilta-Sanomat ja Nokia järjestävät uutiskuvakilpailun, jonka palkintona on 10 kappaletta Nokian Lumia 1020 -älypuhelinta.

Kilpailussa etsitään ajankohtaisia tai hauskoja kuvia tai videoita uutistilanteista tai muista lukijoita puhuttelevista aiheista. Kuvien on oltava tuoreita, syksyltä 2013. Parhaat kuvat ottaneiden kesken arvotaan joka viikko kaksi Nokia Lumia 1020 -älypuhelinta kilpailun ajan (1.10.-1.11.2013).

Lähettäjä luovuttaa Ilta-Sanomille materiaaliin vapaan ja ajallisesti rajoittamattoman käyttö- ja uudelleenjulkaisuoikeuden nykyisissä ja tulevissa jakelukanavissa ja käyttötarkoituksissa, samoin kuin materiaalin edelleenluovutus- ja muunteluoikeuden.

Lue lisää kilpailun sivuilta

DigiExpo järjestetään tänä vuonna 1.11.2013 - 3.11.2013. Pe - su. Perinteisesti lauantai osuu Pyhäinpäiväksi. Kaikenlaista viihde-elektroniikkaa, mutta myös paljon kameraan liittyvää. Lisäksi aihetta sivua esityksiä ja luentoja. Samaan aikaan HifiExpo, Skiexpo, BoardExpo ja Lätkä&Säbä Expo. Liput 16 euroa.

Perjantaina 1.11. klo 12–20
Lauantaina 2.11. klo 9–19
Sunnuntaina 3.11. klo 10–17

Photo.net, foorumi.

Ricohilta uutta, siis Pentax-uutta.

Digital Photography School.

Creativepro.com, How to Whiten Teeth and Eyes in Photoshop (And Why You Always Should). Silmät ja hampaat kuntoon kymmenessä sekunnissa. Valokuvissa hampaat näyttävät harvoin yhtä valkoisilta kuin luonnossa.

Digitalcameraworld.com, Daytime long exposure: photography tips for smoothing water and blurring skies.

Petapixel.com, Instagram and Anxiety of the Photographer – Part I.

ePhotozine.com, Autumn Reflection Photography Tips.

The Online Photographer, It's Ugly, But It's the Best. Mike intoilee. Olympus OM-D E-M1.

Popular Photography, 12 Tips For Photographers Curious About DSLR Video.

Thephotoargus.com, 230 Free Lightroom Presets You Will Love.

Mynewsdesk.com, Maailman paras objektiivi? (lehdistötiedote, Focus Nordic). Objektiivin toimitus alkaa marraskuussa. Zeiss 55mm F/1,4. hinta noin 3699 euroa.

Mirrorlessrumors.com, Sony A7 and A7r will be cheap (and without IBIS). 16.10.2013 Sonylta tulossa julkistus.

Kamera & Bild, Smygfotograf misstänkt för att ha kränkt. Ruotsin Suomen salakatselulakia vastaavaa lakia on sovellettu. 39-vuotias mies oli kuvannut 10-vuotiasta tyttöä.

 

07.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Miksi ruskan väri kirkastuvat auringonpaisteessa? 6.10.2013. Miksi ruskan värit ovat pilvisellä säällä haalistuneet mutta auringonpaisteessa värikylläiset? Tämän ilmiön fysikaaliseen taustaan perehdytään poikkitiedeblogissa.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Luonto kuvaan -sarja. Terävyyden tavoittelua, osa 3/5, 29.9.2013. Tarkennustavalla voidaan vaikuttaa usein jopa ratkaisevasti kuvien onnistumiseen. Nykykameroiden tarkentaminen silmämääräisesti on melko vaikeaa. Aikaisemmin käytössä olivat leikkokuvat ja mikroprismat, mutta nykyään näistä on tyystin luovuttu

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Shutterfinger, How to Take Portaits to the Next Level.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, Thank You, Captain Scheimpflug, 6.10.2013. Patentti vuodelta 1904. Tilt & Shift.

ePhotozine.com, How to Make a High Fashion Specular Reflector. Kehykset ja heijastavat alumiinihuovat. Ei maksa paljon.

The Telegraph, How Instagram took over the world in just three years.

Dpreview.com, Loom for iOS updated with RAW support. Mac, iPhone. 5GB ilmaista, sitten 50GB $3.99 / kk.

 

06.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tekniikan Maailma, Adobe uudisti kotikuvaajia kiinnostavat valokuva- ja video-ohjelmistonsa. Adobe Elements 12 sisältää uudistetun version suositusta Photoshop Elements 12 -kuvaohjelmistosta ja Premiere Elements 12 -video-ohjelmistosta. Ohjelmat ovat hankittavissa myös erikseen. Windows ja Mac. Yhdessä tai erikseen, myös päivitys. Paketti 147.60 euroa, päivitys121.77 euroa.

Nokia Lumia 1020.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Body photography ideas: how to make a striking nude photo composite. Vähän kuvankäsittelyäkin.

ePhotozine.com, Photographing Raindrops. Ikkunan vesipisaroita kuvaamaan.

Petapixel.com.

The.me, How Much Is an Image Worth? Rethinking Licensing in the Online Age.

Huhuja.

Kamera & Bild.

Digital Photography School, Canon Powershot N Review. Tämän kameran käyttämiseksi ei tarvitse kahlata paksua manuaalia. Missäs ne painikkeet ja nappulat oikein ovatkaan. Erittäin pieni ja kevyt kamera. 12 megapikseliä, Full HD video 1920 x 1080. 28-224mm. Paino 195g. Wi-Fi, yhteys taulutietokoneeseen tai älypuhelimeen napin painallus.

 

05.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Kansallisbaletin miestanssijat tekevät poikakalenterin. Kansallisbaletin koko miestanssijakaarti on tänä syksynä poseerannut vuorollaan kuvaaja Mirka Kleemolalle. Kaikki miestanssijat esiintyvät baletin ensimmäisessä poikakalenterissa, joka tulee myyntiin Kansallisoopperassa loka-marraskuun taitteessa. Kalenteri on fanituote miestanssijoiden ihailijoille. Ballerinojen faneille Ooppera myy jo signeerattuja kärkitossuja. Myös video, 2:20.

Turku.fi, Valokuvanäyttely Jaetut hetket kuvaa Viron ja Suomen suhteita. Turun pääkirjaston aulassa avattiin 3. lokakuuta Viron ja Suomen itsenäisyyden 95. juhlavuoden kunniaksi valmistunut valokuvanäyttely Jaetut hetket, joka kuvaa Suomen ja Viron lämpimiä suhteita viimeisten vuosikymmenten aikana.

TE-palvelut, Valokuvaaja, Hollolan 4H-yhdistys ry, Hollola. Hollolan 4H-yhdistyksen Diggari -hankkeeseen haetaan lasten ja nuorten valokuvauskursseille valokuvaajaa. Kurssit järjestetään ympäri Hollolaa osa päivisin koulun päätyttyä ja osa iltaisin. Nuoria opastetaan sekä kuvaamisessa että kuvien siirrossa tietokoneelle että kuvien muokkaamisessa. Kuvista järjestetään näyttelyjä ja niistä tehdään kirjanen muistoksi. V alokuvaajalla tulee omata opetustaitoja, joilla hän saa ryhmän innostumaan valokuvaamisesta ja toisaalta kestää myös nuorten levottomuutta.

Työpaikan osoite 15880 HOLLOLA
Palkkaus Palkkatoivomus
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, Tuntityö
Työn kesto 6 - 12 kk
Haku päättyy 15.10.2013

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 15 Adorable Cat Photos for Your Enjoyment.

IR.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Ten items you should have in your camera bag. Ei mitään yllätyksiä.

Sonyalpharumors.com, (SR5) A7 price lower than current Canon and Nikon FF cameras.

 

04.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Finnfoto.fi, Sinäkö seuraava Fotofinlandia-voittaja? 2.10.2013. Sinäkö seuraava Fotofinlandia-voittaja? Fotofinlandia 2014 ratkeaa maaliskuun 7. päivä, kun valokuvakilpailun päätuomari valitsee voittajan 20 finalistin joukosta. Kahdennentoista arvokisan ykköselle ojennetaan Helsingin Messukeskuksessa 20 000 verovapaata euroa.

 • ...C. Osallistumismaksu suoritetaan verkkomaksuna kuvien lataamisen yhteydessä. Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry:n jäsenjärjestöjen jäsenille osallistumismaksu on 40 €, muille 80 €.

Pekka Potka, Image stabilization E-M1 vs. E-M5, 2.10.2013. One of Olympus´ claims for the new OM-D E-M1 is better image stabilization at slower shutter speeds. Just to get an idea what´s happening I made a simple test.

HS, Kopiointi on taiteessa yleistä – vaihtokuvissa esimerkkejä maailmalla. Bob Dylan maalasi Aasiassa tapaamiinsa ihmisiin perustuvia tauluja. Mikä sattuma, että valokuvaaja Henri Cartier-Bresson oli tavannut 1940-luvulla tismalleen samat jampat!

Yle Uutiset, Kaunis syksyinen maisema pysäyttää. Seitsemän kuvaa.

Suomen freelance-journalistit ry, Tylyn puheen päälle toiveikkaita ajatuksia, 2.10.2013. Journalistiliiton tuorein työmarkkinatutkimus on freelancerien osalta tylyä luettavaa. Freelancereiden keskimääräinen kokonaislaskutus oli viime vuonna 35 100 euroa. Keskimääräinen verotettava tulo oli 24 300 euroa.

Mobiili.fi, Uusiin iPadeihin 8 megapikselin kamerat. Kuon mukaan sekä uusi viidennen sukupolven iPad että Retina-näyttöinen iPad mini tulisivat sisältämään kahdeksan megapikselin kameran, joka tarjoaisi myös nyky-iPadeihin nähden suuremman aukon koon. Tämän hetken iPad-mallit sisältävät vielä viiden megapikselin kameran f/2,4-aukolla. ...Toistaiseksi iPadien julkistusajankohdaksi on huhuttu lokakuun 15. päivää. Vahvistusta tälle ei ole kuitenkaan toistaiseksi saatu Applelta.

Etelä-Saimaa, Lappeenrannassa kävellään valokuva mielessä. Lappeenrannassa järjestetään valokuvakävely lauantaina kello 13—15. Kävely järjestetään World Wide Photo Walk -teeman nimissä. Lähtöpaikkana on Kaakkois-Suomen valokuvakeskus Snellmaninkatu 13 A:ssa.

Photo.net, foorumi.

Photo.net, 40 Photos of Fall Foliage. 40 ruskakuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Thephoblographer, 15 Quick Tips to Getting Better Portraits. Lyhyesti, virke ja havainnollistava esimerkkikuva.

ePhotozine.com.

IR, WPPA to overhaul post-processing rules for 2014 competition. Vuoden 2013 voittajakuva (Paul Hansen, hautajaissaattue) herätti kovasti kysymyksiä. Ensi vuoden kilpailun sääntöjä tullaan kiristämään. Joulukuussa sitten enemmän.

Toukokuu 2013. MTV3, Hurja väite: Arvostetun kilpailun voittajakuva väärennös. Extremetech.com -teknologiasivuston kirjoittajan mukaan arvostetun World Press Photo -lehtikuvakilpailun tämän vuoden voittajakuvaa olisi paranneltu huomattavasti.

Digital Photography School, Getting Creative with Aperture and Colour.

Diyphotography.net.

Blackbook.com, Art of Bad Restaurant Food Photography. Tässä olisi tarjolal helppo projekti kaikille valokuvaajille. Kuvattava ei kovin nopeasti lopu kesken.

IR, Leica launches 45mm f/2.8 S-mount prime lens, lightweight carbon tripod and ball heads. Polttovälivastaavuus 36mm.

IR, Memoto is now the Narrative Clip, and shipping in November. Alkuaan Kickstarter-projekti. $279. Ensimmäisen vuoden jälkeen online-tallennuksesta pitää maksaa $9 kuukaudessa.

Dpreview.com, Adobe accounts hacked, data exposed for 2.9 million customers. Adobe lähettänyt sähköpostia. Tiedot ovat olleet kryptattuja.

Dpreview.com, Olympus PEN E-P5 Review. Julkistettu toukokuussa 2013. 16 megapikseliä, myyntiin toukokuussa. Kuvasuhde 4:3. Kennokoko 4/3 eli 17.3 x 13 mm. Kroppikerroin 2x. Kuvanvakaaja rungossa. RAW. Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö. Sarjakuvaus 9 kuvaa sekunnissa. USB 2.0. Akuilla voi ottaa 330 kuvaa. Paino 420g. Ei GPS. Arvosana 78%. Suomen hinnat: runko alle 1000 €. Runko + 14-42 mm alle 1100 €. Runko + f/1,8-17 mm (kinovastaavuus 35 mm) + VF-4-etsin alle 1450 euroa.

Dpreview.com, Connect, Review: How does Apple's new iPhone 5s perform as a camera? 8 megapikselin sensori, 30mm, F2.2. 10 kuvaa sekunnissa. Neljän tuuman näyttö, 1136 x 640 pikseliä. Arvosana 8.1

 

03.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ahdistaako kuvaaminen koskaan? (Sana on melkein vapaa). Tuleeko teille koskaan yliannostusta valokuvaamiseen? itselläni tulee joskus tunne, että harrastus jonka tarkoitus on rentouttaa ja poistaa ahdistusta, niin se alkaakin aiheuttaa sitä ahdistusta. Joskus hiihtolenkillä tai työmatkalla törmää hienoon auringonlaskuun, niin tilanteesta nauttiminen unohtuu kun alkaa harmittelemaan kotona olevan kameran perään.
 • Lintu- ja makrokuvailuun vinkkejä ja välineitä Canonille (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olen vuoden päivät koittanut kuvata Canon 600D kameralla ja EF 70-300 IS USM putkella lintuja (kaikkia mahdollisia), oravia ja muita luonnonihmeitä. Nyt syksyn koittaessa tulee taas samat murheet tarkennuksen epävarmuudesta, hitaudesta ja pitkistä suljinajoista esiin.
 • Uuden sarjan Zeiss 28mm f/1.4 & 85mm f/1.4 II (Optiikka).
 • Kuvankäsittely_Android (Kuvankäsittely). Matkalle olisi tarkoitus ottaa mukaan tabletti (Android) ja sen kaveriksi (tai oikeastaan toisinpäin) järkkäri. Järkkärillä saa kuvat muodossa jpeg, DNG, PEF.
 • Cruisaaja (salamaharjoittelua) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Sanat eivät riitä kuvaamaan (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Syksy saapui tännekin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Syksyistä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Syksy (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

fotomik, Sormiharjoituksia. Päälle. 2.10.2013. Niin. Teknishenkiset valokuvaajat keksii että nyt on harrastettu mainittuja sormiharjoituksia. Joku Brenizer oli keksinyt ihan nimetäkin homman, onneksi itsensä mukaan. Tai ehkä joku muu oli sen nimen antanut. Vanha kansa on tiennyt asiasta jo aiemmin.

Valokuvatorstai, 297. haaste on Aavistus.

Mobiili.fi, Arvostelussa Lumia 1020 ja sen 41 megapikselin kamera. Lumia 1020 nousee selkeästi kamerapuhelinten kärkeen. Valokuvien laadun ero on huomattava verrattuna kuviin, joita on otettu esimerkiksi Nokian Lumia 925:llä tai Applen iPhone 5:llä. ...Vakuuttavassa kamerassa on valitettavasti se huonompi puoli, että Lumia 1020 on painoltaan raskas ja muodoltaan epämukava taskussa sekä osittain myös kädessä.

Ylex.yle.fi, Rokkikuvaaja kertoo: Kuvauksia haudassa ja rakkaustarinan alku Cadillacissa. Bar Loosessa Helsingissä on parhaillaan käynnissä legendaarisen rock- ja henkilökuvaajan Nauskan laaja valokuvanäyttely. Näyttely koostuu bändi- ja artistikuvista 90-luvulta tähän päivään.

Näyttely kestää Bar Loosessa kolme viikkoa. Avajaisissa esiintyy 21.00 Ville Leinonen ja 22.00 pitkän tauon jälkeen Arto Muna & Millenium. Annankatu 21, Helsinki. 26.9.–16.10.2013.

Ilta-Sanomat, Näin Suomen kameramarkkina muuttui – kaksi voittajaa ja yksi häviäjä. Markkinatutkimusyhtiö IDC arvioi pokkareita myytävän tänä vuonna 80 miljoonaa kappaletta. Vuonna 2010 myytiin 132 miljoonaa taskukameraa. Expert-tekniikkaketjun myyntijohtaja Juha-Mikko Saviluodon mukaan ilmiö näkyy Suomessakin. Pokkarikameroita on myyty tämän vuoden tammi–elokuussa 35 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

 • Toinen kameratrendi on järeiden kameroiden tuleminen kännykkäkameroiden rinnalle. Järjestelmäkamerat ja kevyemmät peilittömät järjestelmäkamerat jopa aiempaa enemmän, kertoo Saviluoto.

Mobiili.fi, Tulevaan Nexus 5:een erilainen kamera – uutta tekniikkaa. Googlen ja LG:n huhuttuun ja todennäköisesti jo lokakuun aikana julkistettavaankin Nexus 5 -älypuhelimeen povataan nyt uudenlaista, älypuhelimissa ennen näkemätöntä kamerateknologiaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, On Assignment: Margo Seibert. Ilta-auringossa potrettia. Yhden kuvauksen anatomia.

IR, Roger Cicala, The perfect lens: Possible with some careful adjustment, or an unattainable dream? Voiko saman objektiivimallin eri yksilöt erota niin paljon toisistaan. Näkeekö tuota eroa lopputuloksessa. Minkä verran objektiivia voi säätää tuloksen parantamiseksi.

Bobatkins.com, White Balance and Color Temperature made simple. Valkotasapaino ja värilämpötila. Vähän perusteellisemmin.

Petapixel.com, The First Photo. Ensimmäisen valokuvan tarina. Kuvia ja tekstiä.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Sunbeams Through Trees.

Diyphotography.net, How to Be a Great Photo Assistant.

IR, Picsurge website lets you share massive galleries of photos — without having to sign up for anything. Uusi sivusto. Yli 250 kuvaa, max. 10MB per kuva.

Creativepro.com.

Onfoto.ru, Interview with Toshiyuki Terada. Käännös englanniksi. - Yes, we were thinking about the possibility of producing SLR models Olympus E-7, but decided that the mirrorless camera OM-D E-M1 will offer all that and SLR, plus much more....

Fotosidan.se, 1300 kameror på auktion i Helsingborg. Keräilijä luopuu kokoelmastaan. Huutokauppa ensi sunnuntaina. Tarjolla on vain yksi Leica, Hasselbladia ja Rolleiflexia on sitten enemmän.

Kamera & Bild, Samla signalerna för bättre landskapsbilder. Sommittelu on tärkeämpää kuin valo.

The-digital-picture.com, Canon EOS 5D III, 6D Coming Bundled with Adobe Lightroom 5 in European Market. Jaa-a. Ehkä ei sitten Suomessa. Canon 5D Mark III:n kohdalta en löytänyt mainintaa.

Pdnonline.com, Lens Review: Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM. Kroppikennoiselle. Polttovälivastaavuus 27-53mm. Sigman Art-sarjaa. Filtterikierre 68mm. Erinomainen kuvanlaatu. $799.

Luminous Landscape, Blackmagic Pocket Cinema Camera Review. Pari kuukautta ollut myynnissä. Videokamera. Micro 4/3 -systeemiä. $1.000.

 

02.10.2013   (linkki)

Meeri Koutaniemi: Oasis
Kuva: Meeri Koutaniemi.31.10.2013 asti

Valokuvaprojekti Oasis kertoo neljän miehen tarinan heidän elämästään transseksuaalineina HIV-positiivisina. Kuvat on otettu Oasis-nimisessä hoitokodissa pienessä Conkalin kylässä Meksikossa.

 • OASIS dokumenttielokuvan uusintaesitykset
  2.10. klo 16.00 ja 3.10. klo 16.00.

Rajala Pro Shop Postitalo
Mannerheiminaukio 1, Helsinki
ma-pe 9-19, la 10-16

Rendezvous with Nature – tanskalaista nykyvalokuvaa
20.10.2013 asti

Aarhusissa toimivan Galleri Imagen johtaja Beate Cegielska on valinnut kuusi tanskalaistan nykyvalokuvaajaa näyttelykokonaisuuteen Rendezvous with Nature. Heistä jokainen käyttää luontoa ja luonnon elementtejä ilmaisemaan omia taiteellisia ajatuksiaan sekä henkilökohtaisia unelmiaan ja kokemuksiaan. Näyttelyn taiteilijat ymmärtävät luonnon paitsi taiteellisen ilmaisun välineenä niin myös taiteen edistäjänä.

Näyttely Rendezvous with Nature avaa Pohjoisen valokuvakeskuksen uuden remontoidun Rantagallerian Kulttuuritalo Valveella Oulussa. Näyttely on osa Nordic Photography Network yhteistyötä, jota Pohjoinen valokuvakeskus koordinoi.

Pohjoinen valokuvakeskus, Rantagalleria
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Et kuitenkaan usko - Ville Haapasalon varhaisvuodet Venäjällä -kirja julkistetaan tänään. Valokuvat kirjaan on ottanut Juha Metso. Tekstit Kauko Röyhkä.

HS, Mainiot postikortit kärsivät verettömästä ripustuksesta. Viime keväänä taidehistorioitsija Harri Kalha osui jättipottiin. 1900-luvun alun surrealistisia postikortteja käsittelevässä teoksessaan Ihme ja kumma hän osoitti, että vuosisadan vaihteen maailmanlaajuisella postikorttivillityksellä oli suuremmat vaikutukset modernin taiteen syntyyn kuin ennen on käsitetty.

Surrealismia ja silmänlumetta 15. 12. saakka Suomen valokuvataiteen museossa (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G). Avoinna ti–su 11–18, ke 11–20.

Suomen freelance-journalistit ry, Ihmisen ja eläimen välinen suhde Topi Ikäläisen näyttelyn pääosassa, 1.10.2013. Kuvajournalisti Topi Ikäläisen valokuvista koottu ”Rakkaudesta koti- ja hyötyeläimiin” -näyttely vilisee koiria, kissoja, lehmiä ja lampaita, mutta pääosassa on kuitenkin ihmisen ja eläimen välinen suhde.

Suomen maatalousmuseo Sarka
1.10.2013 – 4.1.2014

Digicamera.netin Foorumilta:

Finnfoto.fi, Kuka hyötyy kansalaisaloitteesta? 1.10.2013. SFJ:n puheenjohtaja ja tekijänoikeusasiantuntija Heikki Jokinen riisuu oikeutta tekijänoikeuksiin -kansalaisaloitteen. Tekijänoikeuslakia koskeva kansalaisaloite on todellisten ammattimiesten työtä: se onnistui peittämään oivasti todellisen sisältönsä ja hankkimaan riittävästi allekirjoittajia päästäkseen eduskunnan käsittelyyn.

Digitoday.fi, Testi: Puhelimeen liitettävä Sony DSC-QX10-kamera ei sovi kaikille. Sonyn DSC-QX10 -kamerassa on 10-kertainen zoom, ja sitä pitää käyttää älypuhelimella. Kameran ja älypuhelimen liitto avaa uusia käyttömahdollisuuksia, mutta 200 euron hintaisen lisälaitteen tarpeellisuus arveluttaa.

Markku Könkkölä, Worldwide Photo Walk Jyväskylässä 5.10.2013, 25.9.2013. Jo perinteiseksi muodostunut Worldwide Photo Walk järjestetään Jyväskylässä toisen kerran 5.10.2013 11.00-14.00. Paikkana on Kankaan entinen paperitehdas ympäristöineen. Kokoonnumme tehtaan pääovella, jonka edustalla on sopivasti myös parkkipaikka.

Suomen Kameraseurojen liitto ry, Suomen Seuracup 2013 tulokset.

Ilkka.fi, Siirrä rakas valokuva vaikka laudanpätkälle – katso videolta, miten. Askarteluliikkeissä myytävillä kuvansiirtogeeleillä on helppo siirtää itselle tärkeät kuvat ja tekstit osaksi sisustusta. Video, kesto 2:05. Kuva siirtyy peilikuvana. Lakka päälle. Ja sitten vielä ehkä vahaa. (Mikähän on laserkopio?).

Veijo Sarkkisen kuvia viime lauantain Oulun Zombie-tapahtumasta.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Photo.net, King Sized Portrait Lighting: Going Big. Studiokuvausta.

Popular Photography, You Can Do It: Portrait Photography On Location With Softboxes.

Digital Photography School, Make Lightroom Faster by Using DNG. Muunna RAW-tiedostot DNG-muotoon (ja ruksaa Embed Fast Load Data). Kameran DNG-tiedoista tämä puuttuu. DNG = Digital Negative Graphics (Adoben kehittämä raw-tiedostomuoto).

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Photo.net, Five Top U.S. Photography Schools to Consider.

IR, GoPro Hero3+ will go higher, shoot for longer thanks to a lighter-yet-better redesign.

The-digital-picture.com, CPN Presents "Inside Lightroom 5 (Part 1): Modules and Importing". Canon Professional Network.

Steve Sanders, Canon EOS Digital Rebel SL1 Review. Euroopassa Canon 100D. Julkistettu maaliskuussa 2013. Maailman pienin ja kevein kroppikennoinen aito järjestelmädigi. Ergonomiasta ei ole paljoa tingitty. 18 megapikseliä, kolmen tuuman kosketusnäyttö. Neljä kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. 1080/30p video, mono, stereomikrofonille liitäntä. Videossa jatkuva tarkennus. Suomen hinta runko n. 550 euroa.

Steve Sanders, Canon EOS Digital Rebel T5i Review. Euroopassa Canon EOS 700D. Myyntiin huhtikuussa 2013. Pieni päivitys edeltävään malliin Canon EOS 650D. Järjestelmädigi, 18 megapikselin kroppikenno, kroppikerroin 1.6x. Kolmen tuuman joka suuntaan kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä (720 x 480). Etsin 95%. Yksillä akuilla ottaa 440 kuvaa. Paino 580g. Suomen hinta pelkkä runko n. 700 euroa.

IR, Samsung NX300 review: The company’s best mirrorless camera yet delivers great photos and seamless Wi-Fi sharing. Ja sitten se varsinainen arvio eli Samsung NX300 Review. Myyntiin maaliskuussa 2013. Retro-henkinen, peilitön järjestelmäkamera, 20 megapikseliä, kroppikenno. 3.3 tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, ei etsintä ollenkaan. Wi-Fi. Peilittömäksi aika painava. Kolme väriä.

Photo.net, Canon EF 35mm f/2 USM IS. Julkistettu marraskuussa 2012. Täyskennoiselle. Kuvanvakaaja neljä pykälää (Canonin mukaan). Paino 335g, 67mm filtterikierre. Ei säänkestävä. Vaatimaton tynnyrivääristymä (alle 1%). Terävä. Hinta/laatusuhde 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 650 euroa.

 

01.10.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Maisema kuvaus (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Saisiko teiltä vinkkejä kuinka saisin maastossa kuvatessani maaston muodot esiin. Esim rinteessä oja tms jonka toivoisin näkyvän. Toivottavasti ymmärätte mitä tarkoitan. Liikun paljon luonnossa ja olen kokeillut vähän kaikkea mutta kuvista tulee "lattanoita". Vai onko tuo täysin mahdotonta? Kamerana minulla on nikon D5100 ja objektiivi valikoima on Nikkorin 18-105 ja nikkorin 35mm 1.8.
 • 5d ja kuvamäärä (+ muutkin Canonit) (Järjestelmädigit).
 • Ohjelmien tuki 16/48-bit ym. TIFFeille (Kuvankäsittely).
 • dng- kuvat (Kuvankäsittely). En löydä win 8 ajureita, joilla näkyisi dng. kuvat ns pikkukuvia, vaan ne näkyy vain ohjelmakuvakkeina?
 • nikkor-S auto 1:1.2 55m (nippon kogaku) (Optiikka). Mitenkä tuollainen vanha pelittää nykyisten digirunkojen esim. d7000 kanssa? Näyttäisi olevan AI. Uskaltaako tuota laittaa runkoon kiinni, näyttäisi kyllä menevän suoraan?
 • Ristit (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Metro Photo Challenge 2013 -valokuvauskilpailun teemana on tänä vuonna aistit.

Kilpailun katergoriat ovat:

 • Näkö
 • Haju
 • Tunto
 • Kuulo
 • Maku
 • Kuudes aisti

Uutuutena mukana on kilpailun integrointi Instagram-palveluun.

Vuoden 2012 kilpailuun osallistui 80 000 valokuvaajaa yhteensä 225 000 valokuvalla.

Lähetä kuvasi joko yhteen tai useampaan aistikategoriaan ja sinulla on mahdollisuus olla paikallinen tai kansainvälinen voittaja. Kuusi kuvaa (yksi jokaisesta kategoriasta) valitaan yleisöäänestyksellä ja toiset kuusi kuvaa (yksi jokaisesta kategoriasta) valitsee paikallinen tuomaristo.

Kuvat lähetetään kansainväliseen finaaliin, joista kansainvälinen tuomaristo valitsee yhden voittajan jokaisesta kategoriasta. Tämän lisäksi näistä kuudesta kuvasta valitaan yksi päävoittaja.

Metro Photo Challengeen voi osallistua 13.10.2013 asti.

Palkinnot:

Pääpalkintona on tällä kertaa kuvausmatka Ghanaan kilpailun yhteistyökumppanina toimivan Reach for Change -hyväntekeväisyysjärjestön kanssa. Voittaja saa myös myöhemmin Metrossa julkaistujen kuviensa avulla mahdollisuuden kertoa hyväntekeväisyysjärjestön toiminnasta lasten hyväksi.

Tuomariston valitsemat voittajat jokaisesta kilpailukategoriasta palkitaan Finnairin 500 euron arvoisilla matkalahjakorteilla ja yleisöäänestyksen voittajat jokaisesta kategoriasta palkitaan Verkkokauppa.comin 100 euron lahjakorteilla.

Lue lisää kilpailun sivuilta

National Geographic järjestää yhdessä Canonin kanssa suuren pohjoismaisen luontokuvakilpailun, joka on avoin amatöörikuvaajille.

Kuvan aihe voi olla eläin, kasvi, maisema, taivas tai meri tai… vain mielikuvitus on rajana.

Kukin kilpailija saa lähettää vain yhden kuvan. Kuvamanipulointi on kiellettyä. Kuvan asetuksia voi kuitenkin muuttaa hieman. Jos olet korjannut vähänkään kuvan terävyyttä tai värejä, ilmoita se kuvan tiedoissa.

Tiedoston pitää olla pienempi kuin 10 Mt, mutta sen pitää olla suurempi kuin 1 Mt. Kuvan pitää olla vähintään 2 400 x 1 600 pikseliä.

Kilpailu päättyy: 11.11.2013 01:05.

Voittajakuva julkaistaan marraskuun 21. päivänä kilpailun www-sivuilla ja seuraavan kuukauden National Geographic -lehden pohjoismaisissa versioissa.

Palkinnot:

1. palinto: EOS 100D -järje­stelmä­kamera
2. palkinto: IXUS 240 HS -kamera

Lue lisää kilpailun sivuilta

Kamera-lehti järjestää jälleen perinteisen Suurkilpailun. Kuvien aihe vapaa. Arvostelussa kiinnitetään huomiota kuvien kertovuuteen ja omaperäisyyteen. Kilpailussa on kaksi sarjaa kuvaajan kokemuksen mukaan.

Harrastajasarja

 • kuvausharrastajille, jotka eivät ole menestyneet laajoissa kaikille avoimissa valokuvauskilpailuissa eivätkä kuvaa ammatikseen.

Aktiivisarja

 • kaikille ammatti- ja harrastajakuvaajille.

Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu, ja kuvaajalla on oltava siihen täydet oikeudet. Kotirauhan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on kuvaajalla oltava lupa kuvan julkaisuun. Kuva saa olla ollut suppean yleisön nähtävänä kuvaajan omalla galleria- tai blogisivulla tai vastaavalla sivustolla.

Voit osallistu enintään neljällä kuvalla ja ainoastaan yhteen sarjaan.

Kilpailukuvien tulee olla jpeg-muodossa. Kuvan pitkän sivun tulee olla vähintään 1700 pikseliä ja enintään 3500 pikseliä.

Lähetä kuvasi viimeistään maanantaina 4.11.2013.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Ks. lisää kilpailuja Digicamera.net/Vinkit/Valokuvauskilpailut

Timon poikkitiedepalsta, Tapaus Marimekko osa II, 1.10.2013. Poikkitieteellisessä perustellaan, miksi Louekarin Hetkiä-piirros ei ollut tekijänoikeusrikkomus.

Yle Uutiset, "Kuva on vähän kuin kynä". Valokuvaaja Jaakko Heikkilä (vas.) ilmaisee kuvan keinoin. Hän jakaa auliisti tietojaan aloitteleville kuvaajille, joista kuvassa valokuvauksen ammattikurssia käyvä Juha Åman.

Yle Keski-Suomi, Lennokki tuo tietoa taivaalta. Kauko-ohjattavien lennokkien ja pienten kameroiden hinnan lasku on lisännyt ilmasta käsin kuvaamista. Valtaosa Keski-Suomen ilmakuvaajista on harrastajia, mutta alalla on mahdollisuuksia myös yritystoimintaan. AeroTekniikka UAV Oy on kehittänyt etäohjattavista lentokoneista monipuolista liiketoimintaa.

Juha Haataja, Valopolku, Markku Saiha: Itämeren rannalla - valokuvaajan meriselityksiä, 24.9.2013. Valokuvauksen tekniikasta tässä ei ole kyse, vaan valokuvista jotka kertovat luonnon ja saariston kokemuksesta, ja perinteestä joka on hiljalleen katoamassa.

Ilta-Sanomat, Sofia Ruusilalla ei enää asiaa Elixiaan - kuntosaliketju hermostui kuvasta. Elixian toimitusjohtaja Miika Huotari vahvistaa asian Ilta-Sanomille. Hän muistuttaa, ettei Elixiassa saa kuvata. - Tämäntyyppinen toiminta johtaa jäsenyyden irtisanomiseen, Huotari sanoo. (alkuperäinen kuva oli kuvattu takaa, kasvoja ei näkynyt ollenkaan).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, 9 creative photo ideas to try in October.

Creativepro.com, Elemental Photo Manipulations, Part 2: Earth. Paljon kuvankäsittelyllä rakennettuja kuvia.

Thephotoargus.com, 20 Striking Examples of Car Photography.

ePhotozine.com.

 • Autumn Photography Quick Tips.
 • Sony Cyber-shot DSC-QX10 Review. Niitä puhelimeen tai taulutietokoneeseen liitettäviä Sony comboja. 18 megapikselin sensori, 25-250mm, 10-kertainen zoom, Wi-Fi (että saadaan yhteys kamerakännykkään tai taulutietokoneeseen). Stereomikrofoni. Micro SD / MS -kortti. Värit musta tai valkoinen. Ei salamaa, ei tarkennuksen apuvaloa, ei ISO-säätöä. Samaan hintaan voi ostaa Sony Cyber-shot WX200 -kompaktidigin. Arvosana 3 * / 5 *. Hinta £179,
 • Fujifilm X-A1 Compact System Camera Review. Peilitön kamera, Fujilmi X-sarjaa, edullisimpaan luokkaan. 16 megapikselin kroppikenno, kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, kameran sisäinen raw. Kolme väriä. Arvosana 4.5 * / 5 *. £499 (mukana 15-50mm OIS kittiobjektiivi).
 • Datacolor Announce New Series Of Free Webinars. 15.10.2013 ja 29.10.2013.

Luminous Landscape, Photographing From The Heart. Tunteet mukaan kuvaamiseen.

Photopreneur, Instagram Stock Sites Struggle, Art Sells. Instagram, 130 miljoonaa jäsentä, päivittäin 45 miljoonaa uutta kuvaa, miljardi tykkäämistä joka päivä. Mutta voiko Instagramin avulla ansaita rahaa.

Diyphotography.net, Do You Look Like a Professional Photographer? Sulhasen mielestä hääkuvaaja ei näyttänyt ammattikuvaajalta. Millaiselta pro-kuvaajan sitten pitäisi näyttää.

Photo.net, Game. Set. Match. Tennistä kuvaamassa.

Petapixel.com.

IR, Adobe unveils finalists for “The Cutting Edge Project of the Year”. Joka viikko Adobe on palkinnut jonkun sivuston. Viime vuoden 52 voittajaa on nyt asetettu vertailuun. Nyt lukijat ovat päässeet äänestämään mieleisintä sivustoaan (ulkoasun yms. perusteella). Ensimmäinen äänestys on takana ja puolet sivustoista jatkavat. Joka viikko vain puolet jatkaa, kunnes voittaja on selvillä.

Popular Photography, 9 Things We Like About the iPhone 5s Camera (And Some We Don’t).

Photographyblog.com, InfoTrends Finds Camera Feature Ranks High in Mobile Phone Purchase Decision. 92% kännykän omistajista ottaa laitteella kuvia, puhelinta valittaessa valokuvien ottaminen on valintatekijöistä toisena.

The New York Times, Hey ‘Starry Night,’ Say ‘Cheese!’. Museoissa taulujen (ja muiden taideteosten) kuvaamisen kategorinen salliminen voisi olla hyväkin asia. Yleensä pysyviä kokoelmia saa vapaasti kuvata, mutta erikoisnäyttelyitä ei. Yhä enemmän valokuvaamista sallitaan.

 • Suomessa esim. Kiasmassa saa vapaasti kuvata (joitakin erikoisnäyttelyitä lukuunottamatta). Kansallismuseossa saa vapaasti kuvata. Jalustan käyttö vaatii yleensä luvan.

Dpreview.com, Can computer corrections make simple lenses look good? Yliopiston tutkijat asialla.

IR, Rokinon 14mm f/2.8 lens review: This budget-friendly, ultra-wide lens gives the big boys a run for their money. Uusi versio. Täysin käsisäätöinen objektiivi. Ei automaattitarkennusta. Aukko säädetään objektiivista. Eikä sähköistä viestintää runkoon päin. $330. Canon 14mm f/2.8 L hinta $2.200. Rokinonin hinta/laatusuhde on hyvä.

 

 

Syyskuun 2013 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset