Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Elokuu 2013

Syyskuun uutiset ovat jo ilmestyneet.
31.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Savon Sanomat, Kesä joka tallentui ruudulle – ja mieleen. Rinteen lisäksi Savon Sanomien kesäkuvaajia olivat Heikki Pölönen ja Akseli Muraja. Kolmikko on koonnut kesän kuvasadostaan noin 50 otoksen värikkään koosteen, jonka linkki ohessa.

Juha Haataja, Valopolku, Jorma Luhta: Taivas tulessa - kulje revontulten loimussa, 30.8.2013. Teoksessa on sivuja 93, ja revontulten loimu suorastaan leiskuu teoksen sivuilta. Maisemat hehkuvat lumoavina, olkoon sitten kyse tundrasta tai metsäisemmästä maastosta. Luhta on mestari omalla alallaan.

TE-palvelut, Valokuvaaja / harjoittelija(tuotekuvaus), Stafflink Oy, Orivesi Tulosta työpaikka. Asiakasyritykseen Orivedelle haetaan tuotekuvauksen ja kuvankäsittelyn taitavaa henkilöä, työhön kuuluu myös verkkokaupan päivitystä. Asiakasyrityksellä on ohjelmat ja kamera eli omaa kuvauskalustoa ei tarvita. Oman auton käyttömahdollisuus eduksi. Töitä on 1 - 2 päivää viikossa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Wolf...We Think...This Time There Really Is a Wolf.... Pentti Sammallahti. Vihdoinkin toinen painos.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, Vision Part 5 Vision and Creativity.

Digital Photography School, 103 Things I’ve Learned About Street Photography. Pitkä lista.

Photo.net, State of the ART: Why Paper? Toinen osa, neliosainen kirjoitussarja.

IR, Firmware Friday: Nikon fixes camera power-on issues; Panasonic improves Wi-Fi for Apple Macs.

Bgr.in, Sony’s attachable camera lens for smartphones to be called EspressOn.

Photorumors.com, More Olympus E-M1 + M.ZUIKO DIGITAL ED 12-40mm f/2.8 combo pictures.

Fotosidan.se, Tala om bilder! - del 8 - Jonas Berggren. På svenska, 5.32.

Kamera & Bild, Skola: Hitta motiv i närområdet – Kur mot hemmablindhet. Kuvattavaa löytyy ihan läheltäkin.

Fotosidan.se, Malmös Fotografiska försenat.

Dpreview.com, Connect, Do you need 41 megapixels? Our Nokia Lumia 1020 camera review. 41 megapikseliä, F2.2, 25mm 16:9, 27mm 4:3. Optinen kuvanvakaaja. 1080p 30 kuvaa sekunnissa video. Xenon-salama. 4.5 tuuman näyttö, 1280 x 768. Kuvanlaatu kamerakännyköiden paras. Huonoa hidas käynnistys ja kuvaustahti. Arvosana 8.8.

Pdnonline.com, Product Review: Lowel GL-1 Power LED Light. $700.

 

30.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Helsingin kaupunki, Suomenkielinen työväenopisto. Nelli Palomäki: valokuvieni synty. Työväenopiston kuvataiteen luennolla tiistaina 3.9. klo klo 17.30–19.30 kansainvälisen läpimurron tehnyt valokuvaaja Nelli Palomäki kertoo kuvin ja sanoin mustavalkoisista muotokuvistaan. Luento pidetään Oulunkylätalossa Nuotan salissa, os. Kylänvanhimmantie 25. Vapaa pääsy. Ei ennakkoilmoittautumista.

Valokuvaviestinnän instituutti, blogi.

 • Valokuvauskurssi Varjakansaaressa, 29.8.2013. Kesällä miljöövalokuvauksen kurssia ei oikein voi pitää ilman, että toivoo myös illan olevan selkeä. Menimme hyvissä ajoin ennen auringonlaskua Oulun Nallikariin, soluttauduimme koulun alkamista juhlivien teinien joukkoon ja valtasimme majakan niemen valokuvaustarkoituksiin.
 • Valokuvauskurssi valokuvina – kesän valossa Oriveden Opistolla, 20.8.2013. Kirjoitinkin jo heti Oriveden Opistolla pidetyn valokuvauskurssin jälkeen kurssitunnelmista. Sain kurssilaisilta muutamia kuvia yhteisistä hetkistämme, joten tässä vielä tunnelmia valokuvina.

Jariharjula.com, Sony a57 ja a65 - eri kamera samoissa kuorissa? 26.8.2013. Sonyn järkkäreissä on mielenkiintoinen pari, nimittäin a57 ja a65. Ulkoisesti kameroita ei oikastaan erota toisistaan sillä niiden kuoret ovat identtiset. Mutta sisuskaluissa on isoja eroja.

Taivasalla.net, Niklas Sjöblomin kuvablogi lähinnä Helsingin seudun näkymistä.

Juha Haataja, Valopolku.

Valokuvatorstai, 292. haaste eli Kesähaaste. Koko kesä aikaa kuvata, Torstaiblogit ovat kesätauolla. Vastauksia haasteeseen ruvetaan ottamaan 29.8.2013. Haasteena on "LEMPIKUKKASI!".

MTV3, National Geographicin kuvaaja ihastui Nokian superkamerakännykkään. Nokia markkinoi uuden Lumia 1020 -superkamerapuhelimensa kuvausominaisuuksia nyt ammattivalokuvaajan avulla.

Macmaa.com, Uudet iPaditkin jo 10.9.? Jos huhuihin on uskominen, tulee 10.9. olemaan melkoinen päivä Apple-faneille. Aiemmin päivää on povattu vahvasti uusien iPhone 5S ja 5C -puhelinten julkistuspäiväksi. Tällä viikolla päivämäärään liitettiin myös iOS7:n julkaisu.

Hilavitkutin.com, Bird Photo Booth tekee jokaisesta lintukuvaajan. Järjestelmän saa itselleen noin 112 euron hintaan. Tällä hetkellä systeemi tukee älypuhelimista vain iPhone-malleja, mutta Andoirdillekin sopiva malli luvataan kehitettää “pian”.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Storm Photography Tips And Advice.

Strobist, Q&A: China Answers! Eikö kymmenen metrin pituinen synkkakaapeli ole hitaampi kuin langaton radiolaukaisu.

Diyphotography.net, Athletic Portrait Lighting Breakdown + Getting Models. Musta tausta. Valaisukuvaavio. Esimerkkikuvat.

Dpreview.com, Battle of the Wi-Fi Cards: Eye-Fi vs. Transcend. Eye-Fi 16GB Pro X2 Wi-Fi SDHC vs. halvempi Transcend 32GB Wi-Fi.

Dpreview.com, Samsung announces pricing for Android-based Galaxy NX camera. Yhdistetty kamera ja puhelin. 20 megapikselin kroppikenno. 4.8 tuuman kosketusnäyttö. Nyt kerrotaan hinta ja myyntiin tulon ajankohta. Rungon hinta on $1.599.99, lokakuussa myyntiin.

Creativepro.com, PBS Arts: The Art of Portrait Photography. 8 minuuttia.

Popular Photography, Camera Test: Canon EOS Rebel SL1 DSLR. Euroopassa Canon EOS 100D. Maailman pienin ja kevein kroppikennoinen aito järjestelmädigi. Ergonomiasta ei ole paljoa tingitty. 18 megapikseliä, kolmen tuuman kosketusnäyttö. Neljä kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. 1080/30p video, mono, stereomikrofonille liitäntä. Videossa jatkuva tarkennus. Suomen hinta runko n. 550 euroa.

 

29.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • NIKON J1 WIDE ANGLE? (Digikuvaus). Hei Osaisiko ketään sanoa mitä kikkareita tarvitsen jotta saisin hieman pienemmässäkin tilassa laajempaa kuvaa aikaiseksi? 10mm tuntuu olevan liikaa. olen ymmärtänyt että tarvitsen objektiivin mihin saan lisäosan (wide/macro) kiinni mutten ole löytänyt mitään asiaa avaavaa tietoa.
 • Arktiset valokuvaajat -blogi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin viesti 28.8.2013. Revontulikausi starttaa jälleen. Komeita kuvia on netissä ollut viime yöltä ja näkyivätpä ne täällä pohjoisessakin, vaikka kovin on kirkas vielä alkuyön taivas. Toivotaan huippua revontulikautta! Blogissa muutama kuva juttuineen:
 • Revontulet viljapellossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Revontulet Sipoossa viime yönä.
 • Yötä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (revontulia...).
 • Nallikarin majakka illalla ja yöllä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kiitoksia palautteesta ja hyvä että keskustelua heräsi! Itseäni nuo laajisefektit kallistuvine rakennuksineen ei niin valtavasti häiritse, että olisin jaksanut jälkikäteen alkaa fiksailemaan. Toisaalta tykkään kuvata fisullakin, joten makuasioitahan nämä :)
 • Elokuiset revontulet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pari taivasta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Pekka Potka, Wednesday August 28, 2013. Yesterday Olympus Europe posted this teaser at their website: ...

Petteri Järvinen, Bittimittari, Miksi kaikki läppärit ovat 16:9 kuvasuhteella? 28.8.2013. Pienen näytön korkeus jää 16:9 suhteessa epäkäytännöllisen matalaksi. Ja mikä ällistyttävintä: vaihtoehtoja ei ole. Kukaan ei enää valmista perinteisiä 4:3 paneeleita! Näin kertoi suuren pc-valmistajan edustaja eilen, kun ihmettelin miksi heidänkin uutuusmalleissaan on vain 16:9 näyttöjä.

Tuomo Björksten, Havaintovihko, Älä ryhdy kirjoittamaan kirjaa, 28.8.2013. Edellinen kirjani Kaakkurin tarina ei tuonut paljon rahaa, vastaanotto oli samaan aikaan sekä ylistävä että suorastaan vihamielinen ja hommaan paloi aikaa aivan tolkuttomasti. Jostain syystä teen toisin kuin opetan, joten pakerran parhaillaan uutta kirjaani, joka ilmestyy joulumarkkinoille.

 • Kuvausvinkit.fi, Luontokuvaajan matkaopas ilmestyy joulumarkkinoille 2013. Docendo.

HS, Varkaat tärvelivät Helsingin rautatieaseman valokuvanäyttelyn. Kameraseura ry:n toiminnanjohtaja Liisa Söderlund on ilkivallasta harmissaan. Hänen mukaansa anastettujen kuvien lisäksi yli kymmenen muutakin valokuvaa oli revitty irti taustapahveistaan. "Ensin ajattelimme, että sieltä on viety teoksia jonkun kotikokoelmiin. Kyse oli kuitenkin selkeästi ilkivallasta", Söderlund sanoo.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Luminous Landscape, The Ten Commandments of Cinematography For Still Photographers. Videon kuvaaminen on arkipäiväistynyt. Ohjeita still-kuvaajalle, joka siirtyy liikkuvaan kuvaan.

Shutterfinger, What Is the Right Way to Render RAW?

Digital Photography School.

Creativepro.com, Take Charge With Adobe Bridge: Controlling Chaos with Metadata — Part 1. Adobe apuun.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR, Aerial drone video roundup: Amazing remote-controlled airborne footage of Los Angeles, San Francisco and more.

Photoshelter.com, Growing Your Portrait Photography Business. Emailitse postitettava opas.

Dpreview.com, Ricoh announces HZ15 Europe-only compact superzoom. 16 megapikseliä, 24-360mm, 15-kertainen zoom, 720p HD video. Syyskuussa myyntiin.

The-digital-picture.com, Canon Digital Learning Center Enhanced with Weekly Blog.

Photo.net, Canon PowerShot SX280 HS Review. Maaliskuussa 2013 julkistettu. 12 megapikseliä, 25-500mm, 20-kertainen zoom. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Sisäänrakennettu Wi-Fi ja GPS. Ei etsintä. Yksillä akuilla ottaa 210 kuvaa. Ei RAW. Suomen hinta on alle 300 euroa.

 

28.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Poikkitieteellistä luontovideota, 23.8.2013. Poikkitieteilijä otti lähikuvaa lähiluonnosta hitaasti ja hartaasti. Mitä siitä syntyi, sen voi käydä tarkistamassa tietysti poikkietiedeblogista.

Aamulehti, Tamperelaiskuvaaja kilpailee Hong Kongissa. Tamperelainen valokuvaaja kilpailee valokuvakilpailussa Hong Kongissa. Red Bull Illume -näyttely avataan palkintoseremonialla Hong Kongin Victoria Harbourissa torstaina.

Ylex.yle.fi, Facebook uudistuu – bilekuvien lataaminen helpottuu jaetuilla kuva-albumeilla. Facebook on ottanut testikäyttöön jaetut kuva-albumit, joiden avulla useiden ihmisten kuvat vaikkapa samoista bailuista löytyy yhdestä, jaetusta kuva-albumista.

Yle Uutiset, Revontulet välkehtivät yötaivaalla eri puolilla Suomea. Revontulet ovat loistaneet kirkkaina muun muassa osassa Länsi-Suomea, Pohjois-Pohjanmaata ja Lappia. Mahdollisuudet revontulien havaitsemiseen paranevat, kun kirkkaat kesäillat pimenevät syksyä kohti.

Tekniikan Maailma, Edullinen ja monitaitoinen skanneri valokuville ja filmeille. Epson Perfection V550 Photo mahdollistaa valokuvien skannaamisen ja lataamisen suoraan sosiaaliseen mediaan, valokuvien jakosivustoihin sekä muihin pilvitallennuspalveluihin. Epson Perfection V550 Photo tulee kauppoihin syyskuussa alle 210 euron hintaan.

Photo.net, foorumi.

Sonylta uutta.

Ricohilta uutta.

Popular Photography, 33 Photos With Powerful Reflections. Lukijakuvia.

Thephotoargus.com, Beautiful Photography of the Magical Li River by Yan Zhang.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Pdnonline.com, Building a Better GIF. Still-kuviin liikettä. Tekniikan kehittäjät kertovat ja näyttävät.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, How To Build A Square Light Beauty Rig.

ePhotozine.com, Photographing Building Reflections.

Creativepro.com, Capturing Metadata with the Kodak Autographer System…A Century Ago. Osattiin sitä ennenkin tallentaa exif-dataa.

Dpreview.com, Olympus Europe teases new interchangeable-lens flagship, hints at mirrorless design.

Photo.net, Eyeist Review: My Experience. Webbisivustosta kokemuksia. Mikä on Eyeist.

 

27.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • akun kesto (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Ongelmana akun kesto Nikon D3200:ssa. Näyttöruudun kautta kuvatessa n. 40 kuvaa etsimen kautta n. 140. Akkuja laturi ovat olleet huollossa ja molemmat on vaihdettu.
 • triggerisuosituksia (Muut). Ostin testimielessä yhden parin kiinalaisia salamatriggereitä (YoungNuo RF-602). Ihan näppärä peli, toimii riittävän hyvin ja hinta kohdallaan. Nyt olisi tarkoituksena hankkia lisää triggereitä.
 • canon cashback (Optiikka).
 • Valmiita portfolio pohjia omalle domainille ? (Fotoalbumiohjelmat).
 • Kuvat.fi (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...Jos osoitteessa on välilyöntejä, niin ne pitää korvata %20 merkinnällä jotta toimii.
 • Kuvaaja kuvassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Bändi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Perinteistä pönötystä yhdellä valolla. Ideoita ja risuja otetaan vastaan...

Kainuun Sanomat, Valokuvaus hämmensi Kajaanissa – lue mistä oli kysymys! Suunnitelmien mukaan kuvat päätyvät näyttelyyn ja ehkä myös valokuvakirjaan. Lopputulosta ei vielä tiedä eikä projektistakaan ollut tarkoitus vielä isommin hiiskua. Mutta sitten Särkilahden kuvausreissu Lohtajalla herätti julkista hämmennystä.

Ilta-Sanomat, Miksi Sauli Niinistö katsoo vasemmalle, menneisyyteen? Suunnittelija kertoo ajatuksiaan (suoraan kuin valokuvauksen oppikirjasta, kuva-analyysia).

Pekka Potka, Monday August 26, 2013. Time to get back from my three months long summer break.

Ilta-Sanomat, Korkeasaaren berberiapinat eivät luovu Lumiastaan: ”Ei saada helposti pois”. 25.8.2013.

Turun Sanomat, Oriveden ja Voionmaan opistot aloittavat yhteistyöneuvottelut. Voionmaan opistolla on kansanopistokoulutuksen lisäksi kaksi ammattitutkintoon valmistavaa pidempikestoista koulutusta: valokuvaajan ammattitutkinto ja audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto.

Metro.fi, Ilotulituksen SM-kisoja ei enää järjestetä. –Katselijat pitivät Töölönlahtea loistavana paikkana, mutta turvallisuuskustannukset kohosivat järjettömiin mittoihin junaliikenteen vuoksi, Vorobjeff kertoo.

Sarjasta Karseita Lehtikuvia osa 2. Satakunnan Kansa, Huittislainen nuori voitti laulukilpailun: ”Haaveilen laulajan urasta”, 26.8.2013.

Photo.net, foorumi.

Digicameracameraworld.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, What I Miss About Film.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Canal Photography. Suomessa vähemmän.

Dpreview.com, Editorial: Why some people hate comments (and why we don't).

IR, Reuters cuts sports freelancers in North America, signs deal with USA Today Sports Images.

Creativepro.com, Create Ebooks for iPad With Free Book Creator App. Maksullinen versio $4.99. Ilmaisversiolla voi tehdä vain yhden kirjan.

Gizmodo.com, A Brief Tour of Canon's Massive Showroom of Wonders. Canon USA.

Dpreview.com, Connect, Facebook introduces shared photo albums. Tällä hetkellä vain kuva-albumin luoja voi lisätä, mutta jatkossa 50 ystävää voivat kukin upata 200 kuvaa yhteiseen kuva-albumiin. Asetukset julkinen, piiriin kuuluvat ja piiriin kuuluvien ystävät. Pian kaikille avoin.

Cameralabs.com, Canon EOS 70D review in progress. Julkistettiin heinäkuun alussa 2013. Ensimmäiset Canon 70D:t ovat Suomessa myynnissä. Aivan uusi sensori, 'Dual Pixel CMOS AF', 20 megapikseliä. Kroppikenno. Tarkennus perustuu vaihe-eroon (phase detect). Automaattitarkennus on erittäin paljon parantunut (live view ja video).Sisäänrakennettu Wi-Fi (kuvien jakamiseen ja kameran ohjailuun älykännykännykällä tai taulutietokoneella). 7 kuvaa sekunnissa. Hiljennetty suljinasetus. 1080p30 video, stereomikrofoni, ulkoinen liitin. 19 pisteen automaattitarkennus, ristikkotyyppinen. Etsin 98%. Kolmen tuuman täysin kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, 3:2. Elektroninen vaaka, vaakataso. Sisäänrakennettu salama, voi käyttää ulkoisten salamien ohjaamiseen. Automaattisen tarkennuksen hienosäätö. Kameran sisäinen HDR (jpg). Paino 755g. Suomen suositusvähittäishinnat:

 • EOS 70D runko 1250 euroa (sis.alv)
 • EOS 70D EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM 1500 euroa (sis.alv)
 • EOS 70D EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM 1700 euroa (sis.alv)

 

26.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • NEX-3 (Nikon, Sony).
 • Hyvää laajaa primeä Canoniin (Optiikka). Lähinnä olen tässä kohkannut neljän vaihtoehdon välillä. Canonilta 14/2.8 tai 24/1.4, tai Zeiss 21/2.8 tai 15mm.
 • Salamakuvauksen aloittelu (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • CS6 , vääristymien oikominen (Kuvankäsittely).
 • Yön kuningas (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pasilan galleria (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hyvä setti, erittäin hienosti hanskassa suht kovan valon käyttö. Joko mallilla on täydellinen iho tai sitten sä vaan osaat käyttää valoja ja käsitellä kuvia.
 • dynamiikkaa hakemassa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuuvideo. Kuvaus panasonic fz200. ...Aikamoista jälkeä tuolla kameralla. Hieno leffa.

Hopeinen Omena.

Kari Kuukka.

 • Look, I have a Life! 17.8.2013. Watching thru my 600mm lens I could read Bolts lips: “Get out!” and “Get off the track!”. The kid just grinned happily with his cell phone, snapping away.
 • Moscow 2013 Track and Field WC, 14.8.2013. I enjoy this work immensely but there are less and less surprises and “wow-moments” when one has done this as long as I have. Which is true of anything one does, really. It’s a job you love, but … it’s a job.

Iiro Rautiainen, Hannu & Maria-Riitta, 16.8.2013. Sanon yhä sen, kuinka suuri kunnia on kuvata toisen valokuvaajan häät. Tällä kertaa kyseessä oli Hannun ja Maria-Riitan häät Rovaniemellä, jotka järjestettiin Pöykkölässä Kemijoen rannalla.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Mäntsälään, Mäntsälään. WANHAT KAMERAT- tapahtuma on lauantaina 21 syyskuuta Mäntsälän keskustan koululla, paikassa missä pari kertaa ennenkin on oltu. Sijainti 300 - 400 m keskustasta pohjoiseen. Ovet ovat yleisölle avoinna klo 10.00 - 15.00.

Mobiili.fi, Arvostelussa Lumia Amber -päivitys – Nokia vie Windows Phonen askeleen eteenpäin. Kaikki alta löytyvät uudet sovellukset ja asetusten päivitykset eivät ole suoraan osa Amberia, vaan muun muassa Pro Cameran, Video Trimmerin ja Uploadin ja Estoluettelon joutuu erikseen asentamaan/päivittämään Lumialleen Amberin asennuksen jälkeen.

Sarjasta Karseita Lehtikuvia osa 2. Iltalehti, Arhinmäki ylisti Notkeaa Rottaa Kontufestareilla. (vaihteeksi toimittajan ottama kuva... varmemmaksi vakuudeksi taatusta laadusta vielä pari bonus-kuvaakin...).

 • kyse on siis Digicamera.netin Foorumin ketjusta Karseita Lehtikuvia osa 2. Ketjusta: samasta tilanteesta (Arhinmäki) oikea valokuvaaja olisi saanut vaikka tämän kuvan.
 • Ovat myös Ulvilan rikospaikkakuvat aivan luokattoman huonoa laatua. Parempilaatuiset kuvat lienee printattu tavalliselle toimistopaperille ja sitten siitä skannattu lehteen...

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com, How Artificial Intelligence Reconstructs Our Minds and Lives Using Our Photos.

ePhotozine.com, Travel Portrait Photography Tips.

Earthboundlight.com, The One About Buttons and Knobs. 25.8.2013.

Luminous Landscape, Why 4K Matters. 4K tai Ultra-HD TV, nelinkertaisesti tarkkuutta verrattuna 1920x1080 TV. Viime vuoden Sonyn ensimmäisellä 4K TV:lla oli hintaa $25.000. Viime heinäkuun (2013) Sonyn 55-tuumainen 4K TV maksoi $4.999. Kaista ei tahdo riitä uudelle materiaalille. Elokuvat voinee tulevaisuudessa vuokrata tai ostaa sd-korteilla.

 

25.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Skenet.fi, Mikko Oranen, Heli Rekula. Rekula tunnetaan lähes minimalististen henkilökuvien ja maisemien valokuvaajana. Hänen vahvat kuvansa ovat herättäneet voimakkaita reaktioita. Siksi tuntuu oudolta astua maailmaan, jossa voimakas sininen ja punainen, palmut ja väreilevä vedenpinta sekä erilainen arkistomateriaali hallitsevat galleriatilaa.

 • Heli Rekula: In Hemingway's Garden 1. 9. saakka Helsinki Contemporaryssa (Bulevardi 10). Ti, ke, pe 11–17, to 11–18 la–su 12–16 (22. 8. to 11–21).

Pingstate.nu.

Sulantoblog.

 • Sony RX100M2 kokeilussa, 24.8.2013. En ole voinut välttyä lukemasta ykkösversioon kohdistuneita ylistyksiä niin suomalaisissa kuin ulkomaisissakin medioissa. Niin ja onhan Sonyllä lunastettavaa myös melko rouhean yli 700:n euron hintansa puolesta.
 • Photoshop CC:n kielen voi vaihtaa, 23.8.2013. Moni parkkiintunut Photoshopin käyttäjä lienee hämmästynyt, kun uusi CC-versio onkin suomenkielinen. Onneksi kielen voi vaihtaa haluamakseen.
 • Mikä objektiivi uuteen kameraan? 15.8.2013. Hyvä vastakysymys ensi alkuun on, että miksi uuden rungon kanssa pitäisi olla uusi objektiivi?
 • Vaihda tarkennuspistettä! 13.8.2013. Jos kuvan terävä osa ei ole kuvan keskellä, niin kannattaa aina mahdollisuuksien mukaan valita sellainen tarkennuspiste, että uudelleensommittelua tarkennuksen jälkeen ei tarvitse tehdä.
 • Sigma 18 – 35 mm f/1.8 DC HSM kokeilussa. 12.8.2013. Sigma 18 – 35 mm f/1.8 DC HSM on hyvä objektiivi, eikä n. 750 euron hintaa voi mitenkään pitää kalliina. Parasta Sigmassa on hyvä optiika ja hyvä mekaaninen laatu. Huonoa on iso koko ja paino sekä suppeahko polttovälialue.
 • Sigma 120 – 300 mm f/2.8 DG HSM OS kokeilussa. 8.8.2013. Sigma 120 – 300 mm f/2.8 on hyvä ja suositeltava objektiivi kohtuuhintaisen ja valovoimaisen supertelen etsijälle. Iso koko ja paino eivät houkuttele kantamaan Sigmaa muuten kuin tosi tarpeeseen, mutta se on tietenkin kaikkien valovoimaisten telejen ongelma.
 • Sigma USB Dock kokeilussa. 5.8.2013. Sigma USB Dockin käyttö on yksinkertaista, mutta ei välttämättä ihan vaivatonta. ... Jos siis objektiivissa on neljä merkittyä polttoväliä, kuten esim. 120 – 300 millisessä, niin säädettäviä kohtia tulee 16. ...Suosittelen Sigma USB Dockia niille, jotka omistavat sen kanssa yhteensopivia objektiiveja, mutta olen samalla tyytyväinen, että omat objektiivini eivät moista työkalua tarvitse.
 • Miksi vain yksi polttoväli? 2.8.2013. Vain yhden polttovälin käyttäminen kuulostaa tietenkin ensi alkuun tosi kummalta. Minullahan on järkkäri juuri siksi, että voin käyttää useita objektiiveja. Miksi siis käyttäisin vain yhtä?
 • Vähällä vaivalla parempi pdf-ohjekirja. 31.7.2013. Olympus E-PL5:n suomenkielinen pdf-käyttöohje. Ei ensimmäistäkään kirjanmerkkiä. Miksi?

Suomen Lehtikuvaajat ry.

 • Apurahaa haussa, 20.8.2013. Koneen Säätiön apurahojen haku päättyy syyskuun lopussa. Säätiö myöntää apurahoja mm. taiteen ja kulttuurin hankkeisiin.
 • Kuukauden kuvaaja Cata Portin

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Elokuun kuvaaja 2013. ”Olen Virtasen Emmi ja olen työskennellyt valokuvaajana Jyväskylässä Valokuvaaja Iida Liimataisella noin kaksi vuotta...."

Markku Könkkölä, Reppureppanan tarinan jatko-osa, 19.8.2013.

 • (aiemmin) Reppu reppanan tarina, 20.5.2013. Lowepro repun takuu riippuu ostopaikasta ja takuuprosessi Itellasta.
  - "Ostin Lowepron Flipside 400 repun Verkkokaupasta 11.12.2009. Siitä kuluivat tärkeimmän vetoketjujen vetimet poikki vajaan kolmen vuoden käytön jälkeen. Ilmeisesti vetoketjun metallinen liuku on liian terävä."
  - "Tarjosin reppua Verkkokaupan huoltoon, mutta eivät ottaneet vastaan, koska heidän takuunsa tuotteelle on vain vuosi. Kuitenkin valmistaja lupaa sivuillaan takuun jatkuvan niin kauan kuin reppu on alkuperäisen ostajalla. Telefoto puolestaan lupaa repuille 10 vuoden takuun. Kannattaa siis miettiä, mistä reppunsa ostaa."
  -"Otin yhteyttä maahantuojaan. Pyysivät lähettämään repun heille, kestäisi muutaman viikon."

Suomen Kameraseurojen Liitto ry.

Finnfoto.fi, Viestintä, media ja kuvankäyttö – tekijänoikeuskoulutus. Keskiviikko 2.10.2013 klo 13.00 – 16.00. Hinta: 95,00 € + alv 24 %.

Puhelinvertailu.com, Neljä videotutoriaalia Nokian Pro Cam -sovelluksen käyttöön. Osa ohjeista pätee lähinnä Luma 1020:n uniikkiin 41 megapikselin kameraan, mutta suurinta osaa voi hyödyntää myös Lumia 920:lla ja uudella Lumia 925:lla.

 • vanhemmille malleille Amber-päivitystä pitää vielä odottaa, puhelimeen tulee sitten ilmoitus. Nokia.com, Availability in Europe

Finland
Product Description Latest version Lumia Amber update
Lumia 520 Country variant 1030.6409.1314.1001 Waiting for approval
Lumia 620 Country variant 1030.6407.1308.0001 Coming soon
Lumia 620 Elisa 1030.6407.1308.0001 Waiting for approval
Lumia 720 Country variant 1030.6409.1311.0001 Waiting for approval
Lumia 820 Country variant 1232.5957.1308.0002 Waiting for approval
Lumia 820 Elisa 1232.5957.1308.0002 Coming soon
Lumia 920 Country variant 3047.0000.1326.2001 Available
Lumia 920 Elisa 1232.5957.1308.0004 Waiting for approval

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Adjustment Layers: a stupidly simple way to rescue dull portraits. Kuvaruutukaappauksia.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Lensbaby And Photojournalism - A Lens Review. Composer Pro, Sweet 35 Optics, Soft Focus Optics ja Fisheye Optics. Käytännön kokemuksia kuvaustilanteissa.

ePhotozine.com, How To Create A Sense Of Busyness In Your City Shots.

Kamera & Bild, Bilden i fokus: Därför fotograferar vi nakna kvinnor. Mitä alastomuus tuo lisää kuvaan.

 

24.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Adobe CC suomesta englanniksi? (Kuvankäsittely).
 • 2TB, 3TB vai 4TB? (Muut). Tera-koot.
 • Pallas-Yllästunturi (Kuvaus yleinen). Mahtaako täällä olla kuvaajia jotka ovat kotoisin kyseiseltä seudulta, toki siellä käyneiltä myös otetaan vinkkejä vastaan, mutta paikallisilta voisi saada enemmän ns. nippelitietoa Reissun ajankohta 13-16.9, eli taitaa osua ruska-aikaan, joten kuvattavaa pitäisi olla.
 • Pikkusyöte (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). On makia. Kiva taistelu kuvan oikean ja vasemman puolen välillä.
 • Pyyhkäisypanoraama (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Sadonkorjuun aika (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). En tiedä liekö tarkoitus viitata elokuvaan Children of the Cron, mutta jos elokuvan on nähnyt, niin mielleyhtymää on vaikea välttää...
 • Viima b&w (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli mieleen, että olisi hyvä valokuvatapettina tai seinätarrana.

YLE Uutiset, Juha Metso menee edelleen tulta päin. Sielun Veljistä julkaistu historiikki on yksi kolmesta tänä vuonna julkaistavasta kirjasta, joihin Juha Metso on tehnyt kuvituksen. Näiden lisäksi lukuisat kuvanäyttelyt ja freelance-työt pitävät miehen kiireisenä. Tahti on kotkalaisen pitkän uran kovin.

Iltalehti, Nokian kruununjalokivi. Lumia 1020:n kamera on kehujen arvoinen. IL kokeili Nokian huippumallia ennen sen tuloa Suomen markkinoille.

(parin viikon takainen uutinen) Tekniikan Maailma, Eleohjausta totteleva taskukamera Nikon Coolpix S6600. Nikon Coolpix S6600:n kääntyvä 6,7 cm:n (2,7”) ja 460 000 pisteen näyttö helpottaa otosten sommittelua ja kuvien katselua. Niin sanotussa omakuvatilassa on mahdollista laukaista kamera, käynnistää videokuvaus ja säätää zoom-objektiivia eleiden avulla - eli kättä heilauttamalla. Otosten jakamien onnistuu Android- ja iOS-älypuhelimiin ladattujen ilmaisten sovellusten avulla. Nikon Coolpix S6600 maksaa alle 230 euroa.

 • Suomen Nikon, Coolpix S6600. Tallenna ainutlaatuinen näkökulmasi 16 megapikselin COOLPIX S6600 -kameralla. Pienikokoinen runko, kääntyvä nestekidenäyttö ja yhdysrakenteinen Wi-Fi parantavat suorituskykyä ja helpottavat jakamista älylaitteisiin*

Ilta-Sanomat, "Outo mies" otti yhteyttä poliisiin ja paljasti syyn lasten valokuvaamiselle. Kainuun Sanomien nettisivuilla julkaistiin perjantaina uutinen, jossa varoitettiin varhain perjantaiaamuna Kajaanin Lohtajalla nähdystä ”oudosta miehestä”. Uutisen mukaan mies oli ottanut kuvia koulun pihalla leikkineistä oppilaista ja auttanut näitä rakentamaan siltaa. Koulun opettajat olivat olleet yhteydessä oppilaiden vanhempiin ja varoittaneet kauluspaitaan sekä suoriin housuihin pukeutuneesta miehestä.

 • Mies kertoi olleensa viikolla 33 kuvausmatkalla Kainuussa, koska valmistelee kuvausryhmänsä kanssa kuvakirjaa Kainuusta. Lohtajalla hän kertoo kuvanneensa ala-asteikäisiä poikia hiekkakentällä leikkimässä ja lähestyneensä heitä asiallisesti kertoen työnsä luonteesta sekä kuvaamisen tarkoituksen.

MTV3, Isku takaraivoon – valokuvaaja ryöstettiin Punavuoressa. Noin 25-vuotias mies oli valokuvaamassa kaupunkia aamulla kello 4 ja 6 välillä Pursimiehenkadulla Albertinkadun ja Kankurinkadun tienoilla, kun häntä yllättäen lyötiin ilmeisesti jollakin esineellä takaraivoon. Lyönnin seurauksena mies menetti tajuntansa. Teon yhteydessä mieheltä anastettiin iso ja painava kameralaukku ja kirkkaan keltainen takki.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, 'People Working' Contest Semifinalists, Batch 3.

IR, A Woman’s Eye: How Imogen Cunningham broke through gender barriers to help redefine modern photography. Perusteellinen artikkeli amerikkalaisesta naiskuvaajasta. Syntyi 1883, kuoli 1976.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Do You have Photography Compulsion Syndrome? Ei taida kuulua viralliseen tautiluokitukseen.

ePhotozine.com.

Photographylife.com, What is Distortion? Kaikenlaiset vääristymät käydään läpi.

Photodoto.com, Photography Pricing: How much is your Art worth? Kulut. Hääkuvaus. Ammattikuvaajan hinnoittelu. Aloittelevan kuvaajan hinnat.

Pdnonline.com, Product Review: Adobe Photoshop Creative Cloud. Photoshopia säännöllisesti päivittävät säästävät, muut eivät. Aikaisempi versio ja Photoshop CC toimivat sulassa sovussa samassa koneessa. Testikoneena oli kaksi vuotta vanha Macbook Pro, 8 gigan tavun RAM.

 • (Adobella on vaihteeksi elokuun lopussa päättyvä päivitystarjous CC:iin. Ensimmäisen vuoden kk-maksuista alennukset ovat 40% - 60%. Minäkin toissapäivänä sitten hammasta purren tämän tilasin ja vielä puhelimella. Oli ihan pieniä vaikeuksia, nimen tavaaminen englanniksi ei ensiyrittämällä mennyt ihan putkeen. Eikä ensimmäinen firman kortti kelvannut nettimaksuun. Toinen sitten kelpasi. Mutta nyt ollaan laajan Adoben CC:n tilaaja. Vielä pitää vanha pöytäkone päivittää. Raw-kuvien käsittely on sillä melkomoista tuskaa... Ja vain kahteen koneeseen CC:n voi aktivoida).

Pdnonline.com, What's Your Niche: Photographing Art for the Guggenheim Museum. Yli kuusi vuotta Guggenheimin museon kuvaajana.

Dpreview.com, DxOMark rates lenses for Pentax K-50, and reviews Sigma 50-500mm.

Dpreview.com, RayFlash introduces universal Ringflash adapter with new clamp design. Kahta eri mallia, käytetään kameran omaa irtosalamaa. Paino 540g. Hinta £99.

Photographyblog.com.

 • Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM Review. Canon EOS M, peilitön systeemi. Polttovälivastaavuus 18-35mm. Kuvanvakaaja. Paino 220g, pituus 58.2cm. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 400 euroa.
 • Canon EF-M 22mm f/2 STM Review. Canon EOS M, peilitön systeemi. Polttovälivastaavuus 35mm. Paino 105g. Pituus 2.37cm. Lähin tarkennus 15cm. Ns. pannukakkuobjektiivi. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta erikseen ostettuna on n. 200 euroa (myynnissä usein Canon EOS M -peilittömän järjestelmädigin mukana ns. kittiobjektiivina, silloin laskennallinen hinta on alhainen).

 

23.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Veikko Halmetoja, Kirjailija toimii kuvien materiaalina. Vuonna 2002 Ars Fennicalla palkittu Heli Rekula (s. 1963) on tuotannoltaan kiitettävän monipuolinen. Hänen parhaillaan Helsinki Contemporaryssa esillä oleva yksityisnäyttelynsä poikkeaa jälleen aiemmista.

 • Heli Rekula: In Hemingway's Garden 1. 9. saakka Helsinki Contemporaryssa (Bulevardi 10). Ti, ke, pe 11–17, to 11–18 la–su 12–16 (22. 8. to 11–21).

Finnfoto.fi, Valokuvan ja multimedian oikeuksien luovuttamisen vakioehdot.

Suomen freelance-journalistit ry, Valokuvan ja multimedian oikeuksien luovuttamiseen vakioehdot, 21.8.2013. Valokuvaajia edustavat järjestöt ovat uusineet yhdessä Valokuvan käyttöoikeuden luovutuksen vakioehdot. Uudistetut vakioehdot sopivat yhtälailla ammattikuvaajan kuin harrastelijan tarpeisiin.

Ylioppilaskamera ry:n Fotomaraton 2013. 12 kuvaustehtävää. Kahden tunnin välein kerrotaan neljän kuvan aiheet. Kuvat otetaan antojärjestyksessä, vain 12 kuvaa saa olla muistikortilla tai filmillä. 1 - 3 hengen kuvausjoukkueet. Mukana myös maksuton sarja, jossa ei palkintoja. Eilen Taiteiden yönä kilpailuaikaa oli klo 17 -23. Jäämme odotelemaan tuloksia.

Mobiili.fi, Häpeällinen voitto ‘Live in the Moment’ -valokuvakisassa: Samsung pyysi anteeksi, ‘voittaja’ ei. Heti tämän jälkeen Koentjoro lähetti omat viestinsä ja kommenttinsa sekä Facebookiin että Instagramiin eli kertoi kuvan alkuperäisen lähteen ja todisteeksi lähetti tietysti alkuperäisen mustavalkoisen otoksensa. Koentjoro sai tämän jälkeen anteeksipyynnön Samsungilta, joka välittömästi poisti kuvan kaikilta sivuiltaan ja ilmoitti, että ‘Bogdhan’ ei tule palkintoa saamaan. Kuvassa alla sekä ‘Bogdhanin’ versio että alkuperäinen Hengki Koentjoron otos.

Photo.net, foorumi.

Vielä Canonin uutuuksista.

The Online Photographer. Kuvia.

Digital Photography School.

Lensrentals.com, blog, What’s all this Raw Hack business? Asiakkaillekin suositellaan Magic Lanternin parannuksia Canonin firmwareen.

Strobist, London and Baltimore: Going Out With a Bang. Mr. Strobistin elämään muutoksia.

Diyphotography.net, Pros Vs. Joes - The Difference Between Amateur and Professional Photographers. Perusteellinen artikkeli.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Outdoor photography ideas: how to shoot striking, alternative pictures of nature.

Photographyblog.com, Going Getty: How Much do Photographers Actually Make? Viime lopussa Gettyn arvoksi arvioitiin n. 3.3 miljardia dollaria. Kuvamyynnin keskihinta on $200 - $500. Kuvaajalle 30% (tai 20%, jos Flickrin kautta).

IR, Ten of the best Kodak ads of yesteryear (VIDEOS). Kodakin mainosvideoita vuosien takaa.

Cpn.canon-europe.com, Kai Pfaffenbach’s ‘golden shots’ change sports history. Saksalaisen kuulantyöntäjän MM-kullan ratkaisivat Canon-kuvaajan ottamat valokuvat.

Thephotoargus.com, Tips For Streamlining Your Photography Workflow.

Pdnonline.com, Photography Trade Organizations Take Aim at Instagram Terms. Eipä voisi Instagrammin ehdot kuvia palveluun lataaville enää olla mitenkään rankempia...

Popular Photography, New Software Could Make Light Stacking Much Simpler. Vasta protoyyppi.

Luminous Landscape, JVC PX-100. Revenge of The Camcorder. $995.

Fotosidan.se, Smygtitta på tv-serie om fotografer signerad Schyffert & Rheborg. Ruotsin tv:sta on alkamassa marraskuussa mielenkiintoinen sarja. Esittelyvideo, 3:06.

 

22.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Länsi-Suomi, Palkitun Kylmäpihlaja-kuvan käytöstä kehkeytyi kiista. Raumalaisen valokuvaaja Raimo Sundelinin palkitun Kylmäpihlaja-valokuvan käytöstä on kehkeytynyt erikoinen kiista. Suomalainen kuvataiteilija on käyttänyt Raumanmeri-kirjan kannessakin olevaa kuvaa fotorealistisen öljyvärimaalauksen pohjana lupaa kysymättä. Sundelin on tapauksesta käärmeissään, sillä taiteilijan toimintaan kuuluu maalauksista tehtyjen valokuvavedosten myynti.

 • Tekijänoikeuslain mukaan valokuvaa voidaan käyttää maalauksen lähtökohtana. Uuden teoksen pitää kuitenkin olla itsenäinen ja omaperäinen suhteessa valokuvaan.
 • Korkeimman oikeuden päätös vuodelta 1979 "tapaus Kalervo Ojutkangas" tehtiin, ennen kuin muunteluoikeuspykälä oli tekijänoikeuslaissa.
 • Wikipedia, Kalervo Ojutkangas

Ilta-Sanomat, Karhun ja suden väärästä ”Romeo ja Julia” –kuvasta hitti Facebookissa. Tunnelmallinen kuva, jossa uroskarhu ja aikuinen naarassusi katsovat samaan suuntaan, ehti olla kainuulaisen luontokuvaaja Lassi Rautiaisen nettisivuilla liki vuoden päivät, ennen kuin kukaan kiinnitti siihen huomiota. Rautiainen liitti kuvan osaksi uutta kirjaansa Taistelijat (Articmedia 2013). Kirjasta tehtiin artikkeli italialaislehteen ja lopulta kuva päätyi myös Facebookiin.

Helsingin Uutiset, Asumisen kasvot näkee ikkunan avaamalla. Etu-Töölössä Asunto Osakeyhtiö Temppelikatu on pyöreät sata vuotta vanha. Talossa asuva valokuvaaja Kauko Niemi on satavuotiaan talon kunniaksi perustanut internetiin valokuvanäyttelyn, jossa ihaillaan ja ihmetellään korttelin elämää asukkaan silmin.

Juha Haataja, Valopolku, Jukka Lehtonen: Sarvia muttei hampaita - hyönteiset lähikuvassa. 20.8.2013. Hyönteisten maailma on välillä hyvinkin pienen mittaskaalan elämää, mutta näissä ihmissilmälle vaikeasti hahmotettavissa tilanteissa on parhaimmillaan suurenmoista lumousta, jonka Lehtonen on onnistunut kamerallaan tallentamaan. Ja lisäksi teksti täydentää valokuvia, kertoo hyönteisistä yhtä ja toista sellaista jota en aiemmin tiennytkään.

Tekniikan Maailma.

 • Edullinen kuuden värin monitoimitulostin A3-valokuville. Epson Expression Photo XP-950 on valmistajan mukaan markkinoiden ensimmäinen valokuville tarkoitettu kuusivärinen monitoimitulostin, joka tulostaa myös A3-koossa. Ulkomitoiltaan uutuus on kuitenkin samaa luokkaa kuin A4-valokuvia tulostavat monitoimilaitteet. Epson Expression Photo XP-950 tulee kauppoihin lokakuussa alle 350 euron hintaan.
 • Laajakulmainen 16 mm:n video-objektiivi järjestelmäkameroihin. Samyang 16 mm T2,2 -laajakulma on tehty erityisesti videoiden kuvaamiseen järjestelmäkameralla. Objektiivin saa Nikon F, Canon EF, Canon M, Sony A, Sony E, Fujifilm X, Micro Four Thirds -kiinnityksellä. Samyang V-DSLR 16mm T2,2 ED AS UMC CS -objektiivin ensimmäiset toimitukset alkavat syyskuussa. Hinta on alle 540 euroa.
 • Langaton näppäimistö korvaa hiiren. Logitech TK820 -näppäimistön päädyssä on isokokoinen kosketuslevy, jolla voi korvata hiiren. Logitech Wireless All-in-One Keyboard TK820 tulee kauppoihin syyskuussa alle sadan euron hintaan.

Mobiili.fi.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

Popular Photography, Stolen Image Wins Samsung Photo Competition, Samsung Quickly Fixes It. Toisen ottama kuva vaakatasossa peilikuvaksi, instagram-käsittely. Kilpailun voitto. Tieto vilpistä levisi nopeasti Facebookissa. Samsung reagoi heti.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

The Online Photographer, The Practical Side of Depth of Field. Ei mikään teoreettinen käsite, valokuvaaja on tekemissä tämän asian kanssa aina.

Diyphotography.net.

Photopreneur, Documenting Poverty Brings a Career and Recognition for Bangladeshi Photojournalist. Joukkorahoitusta.

Photo.net, 5 Tips for Photographing Children and Babies.

ePhotozine.com, Pick A Colour And Create A Series Of Images.

Canonrumors.com, Some EOS M Information [CR1]. Ainakin yksi uusi peilitön järjestelmäkamera on tulossa Canonilta ennen joulua.

Photographyblog.com, Canon EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM Review. Canon EOS M -kameraan (peilitön järjestelmäkamera). Polttovälivastaavuus 29-88mm. Kuvanvakaaja. Paino 210g, pituus 61cm. Arvosana 3.5 * / 5*. Suomen hinta on n. 300 euroa (erikseen ostettuna).

 

21.08.2013   (linkki)

SURREALISMIA JA SILMÄNLUMETTA 1900-luvun alun valokuvakorteissa
SURREALISMIA JA SILMÄNLUMETTA 1900-luvun alun valokuvakorteissa15.12.2013 asti

Surrealismia ja silmänlumetta -näyttely esittelee lähes 500 valokuvapostikorttia 1900-luvun alun teollisen valokuvan kultakaudelta.

1890-luvun lopulla Eurooppaan syntyi joukko tehtaita, jotka tuottivat valokuvakortteja aitoina valokuvina, mekanisoitua valotus- ja kehitysprosessia hyödyntäen. Tästä niin kutsutusta kilometrivalokuvasta kehkeytyi muutaman vuosikymmenen ajaksi mittava teollisuudenhaara, joka ehti tuottaa miljoonittain valokuvia.

Kuvarinnastukset, kuvan ja piirroksen yhdistäminen sekä päällekkäisvalotus olivat teollisen valokuvan keinoja sata vuotta ennen Photoshoppia. Koska teollista värivalokuvaa ei oltu vielä kehitetty, kortit väritettiin käsin.

Näyttelyn on kuratoinut dosentti Harri Kalha. Näyttelyyn liittyy Kalhan kirjoittama kirja Ihme ja kumma. Surrealismia ja silmänlumetta 1900-luvun alun postikorttitaiteessa (WSOY 2012).

Huomenna Taiteiden yönä museon näyttelyihin on vapaa pääsy klo 17-21.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Suomen valokuvataiteen museo, Helsinki ennen ja nyt -Instagram-kävely su 25.8. Kaikenikäisille sopiva kuvien tunnistus- ja kuvaustapahtuma, jossa kuvauspaikan ja kävelyreitin määräävät 1950- ja 1960-luvun Helsinki-kuvista tunnistetut paikat ja joissa nykyhetki tallennetaan Instagram-sovelluksella. Kaikkien kuvaajien kuvista järjestetään screening museon aulassa klo 11-14. Kävely starttaa Senaatintorilta klo 11 (Instagram-perehdytys halukkaille klo 10.15 alkaen.) Ei ennakkoilmoittautumista, oma älypuhelin mukaan.

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Vuoden lehtikuva 2013 avoimempi kuin ennen. 21.8.2013. Vuoden lehtikuva -kilpailu on uudistumassa ja tänä vuonna ensi kertaa uutiskuva-sarja on avoin kaikille. Erinomainen suuntaus, vaikka en pidä mitenkään ongelmallisena jos jokin järjestö järjestää sisäisiä kilpailuja.

Oka Morikawa, Hanna & Armas. 20.8.2013. Hanna & Armas viettivät alkukesän häitään Metsä-Jurvan Navetalla Hyvinkäällä. Vihkiminen pidettiin juhlapaikalla kauniissa säässä.

Views & landscapes, Tamron sp af 24-135mm f3.5-5.6 if macro, 12.8.2013.Ostin tuommoisen yleiskakkulan kameraan. Täyskennoiselle oli hakusessa hyvä polttoväli. Semmoinen linssi joka olisi pieni, kevyt ja hyvä piirtoinen. Nikkorin optiikka oli tietenkin harkinnassa ensisijaisesti, mutta hintalaatusuhteessa Tamron vei voiton.

Kainuun Sanomat, Verkkokauppa syö myös valokuvausliikkeitä. Tällä vuosituhannella toimintansa on lopettanut yli 500 valokuvausliikettä Suomessa, kertoo Kajaanin Digikuvapisteen yrittäjä ja Suomen Fotokaupan Liiton varapuheenjohtaja Risto Haverinen.

 • Haverinen kertoo, että asiakas saattaa liikkeeseen tullessaan sanoa suoraan, että aikoo tilata tuotteen netistä. Kivijalkakaupan tehtäväksi jää tuolloin vain neuvominen.

Digitoday.fi, "Nokia Bandit" venyttää näytön kuuteen tuumaan. Nokia Bandit tulee loppuvuonna ja omaa jopa kuuden tuuman näytön, kertovat The Verge -julkaisun lähteet.

Mikropc.net, Näin löydät wlan-reitittimesi kadonneen salasanan. Mikäli pakkaus, ohjekirja ja salasana sattuvat olemaan hukassa, löydät oletussalasanan verkkopalvelusta www.routerpasswords.com. Voit etsiä salasanan, kunhan tiedät reitittimen merkin ja mallinumeron.

The Atlantic, In Focus, Four Weddings, 19.8.2013. 25 kuvaa.

Denverpost.com.

The Sacramento Bee, The Frame.

Time, LightBox.

Photo.net, foorumi.

Popular Photography, Bad Photos of Royal Baby Cause Media Uproar. Prinsessa Kate Middletonin isän ottamista kuvista.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, 55 Beautiful Flower Pictures for Your Inspiration.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, The Quickest Workflow To Change a DSLR Camera Lens. Ohjeita objektiivin vaihtamiseen.

The Online Photographer.

ePhotozine.com.

IR, Watch how Fastax cameras could capture 10,000fps in the 1960s (VIDEO). Osattiin sitä aiemminkin.

Pdnpulse, Wacom Announces Three New Tools in Mobile Line. Cintiq Companion, Cintiq Companion Hybrid ja Intuos Creative Stylus. $1.999, $1.499 ja $99.

Dpreview.com, Rokinon launches Cine 16mm T2.2 lens for APS-C and Micro Four Thirds. Videoon tarkoitettu versio, alkuperä Samyang 16mm f/2.0. $499.

Dpreview.com, Ten unique cameras from the dawn of consumer digital photography. Ensimmäisenä Casio QV-10 vuodelta 1995.

Dpreview.com, Connect, Professional photographers go head-to-head in Instagram shootout. Kaksi ammattikuvaajaa ja Instagram. Julkinen.

Luminous Landscape, A New Benchmark in Optical Performance, Design and Mechanical Excellence. Testing Leica's new 50 mm. F/2 APO Summicron ASPH. $7.300. Ensimmäinen objektiivi, jonka piirtokyky ylittää värikameroiden piirtokyvyn. Nikon, Canon, Sony ja muut isot valmistajat seuraavat pian perässä.

 

20.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Nokia Lumia.

 • Mobiiliblogi.com, Nokia toi Pro Cam -sovelluksen Lumia 920- ja Lumia 925 -puhelimille. Lumia 920- ja Lumia 925 -puhelinten omistajat voivat nyt ladata laitteisiinsa Lumia 1020:n yhteydessä esitellyn Pro Cam -sovelluksen. Kyseessä on kamerasovellus, jonka toiminta vaatii Amber-päivityksen ja on tuttuun tapaan ladattavissa Windows Phone -kaupasta.
 • 3t.fi, 3T kokeili: Lumia 1020:n kamera vakuutti. Lumia 1020 on tulossa Suomessa myyntiin jossain vaiheessa syksyllä, joten pääsimme kokeilemaan sitä vasta Nokian tiloissa. Uusi malli ilahduttaa Lumia 920 -mallia kevyempänä ja ohuempana. Sen tärkein uudistus on PureView-kamera. Puhelimen hinta on noin 700 euroa.

Ilta-Sanomat, Ohoh, onko nämä kuvat tosiaan otettu iPhonella? Vuodesta 2007 järjestetyn iPhone Photography Awards -kisan voittajat julkistettiin viime viikolla. Voittajat todistavat, että älypuhelimella saa upeita otoksia. Nimensä mukaisesti iPhone Photography Awards on avoin iPhonella otetuille kuville. Osanottajia oli 38 maasta, ja raati valitsi valitsi voittajat.

Sarjasta Karseita Lehtikuvia osa 2. Ilta-Sanomat, Ensimmäiset suomalaisturistit kotiin Egyptistä: "Harmittaa".

 • (jos pitäisi jotain positiivista sanoa. hm. ainakaan nyt ei ole käytetty kuvituskuvaa... kerrankin kuva nimenomaan liittyy uutiseen...).

Ilta-Sanomat, Näin venäläiset reagoivat Arhinmäen lippuprotestiin. Miten huonoja kuvia ylipäätään voidaan julkaista? Eikö ole olemassa minkäänlaista rajaa?

 • tässä IS:n kuva kaikessa loistossaan
 • HS, Paavo Arhinmäki puolustaa sateenkaarilipun heilutteluaan. Sama kuva edelleen. Kuvan on ottanut Arhinmäen erityisavustaja Jussi Saramo puhelimellaan. Hm. (tämäkö on sitten kamerakännykkäkuvien todellisuutta, eikö avustajille ole varaan ostaa kunnon kamerakännyköitä vai onko kuva ihan tarkoituksella noin luokattoman huono...).

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com, Sanna Dullaway Adds Color to the Most Iconic Photos in History. Tuttuihin historiallisiin kuviin lisätään värit. Ruotsalainen tekijä.

Thephotoargus.com, 26 Inspiring Examples of iPhone Photography.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, How To Photograph Silhouettes Of People.

The Online Photographer, The Peeping Tom: It Wasn't that Bad. Nämä ovat niitä ikkunan läpi New Yorkissa kuvattuja.

Popular Photography, I, Photographer: Stock Photomicrographer Dennis Kunkel. Vähän erikoisempia kuvauskohteita.

Dpreview.com, Bad Weather = Good Photography. Maisemakuvaaja kertoo.

Burnmagazine.com, Conversation with David Hobby. Mr. Strobist kuultavana. Dubai, vapaata keskustelua. Haastattelijana Magnum-kuvaaja.

Fotosidan.se, Fotoskolan: Färgjustera dina jpg-bilder. Muutamalla säädöllä värit paremmiksi.

Kamera & Bild, Objektiv för hög upplösning från Zeiss. Viime vuoden Photokinassa esitelty. Nyt syksyllä sitten ensimmäinen uuden sarjan objektiivi markkinoille. Täyskennoisille, yli 30 megapikseliä. Ensimmäisenä 55mm f/1.4 Distagon. Hinta on n. 3.000 euroa. Canon EF ja Nikon F.

 

19.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Miikkahakari.com.

 • Lintukuvia juhannukselta, 8.7.2013. Sigma 150-500 testailut jatkui juhannuksena. Otin kaikki esitetyt kuvat 500mm polttovälillä vaihtelevilla aukoilla ja suljinajoilla.
 • Testikuvia Sigma 150-500, 20.6.2013. Käytettynä hyvää halvalla? Koitan ottaa selvää. Uusi (käytetty) teleobjektiivi pikatestissä. Kuvat iso 400 ja 800, f6.3 ja 7.1, käsivaralta kuvattuna, kaikki 500mm polttovälillä.
 • Iltakävely, 3.6.2013. Kesä tulee hitaasti mutta varmasti. Pari kuvaa kameran ulkoiluttamisesta iltasella.
 • Alkuvuoden hääkuvia, 9.4.2013. Tässä alkuvuoden hääkuvia kolmista eri häistä, joissa suurimmassa osassa olin pelkkänä vieraana, enkä palkattuna kuvaajana.

Mikon (kuva)blogi. Mikon kuvagalleria.

Taiteen edistämiskeskus, Valokuvataide, Verovapaat taidekilpailut. Hakuaika 15.05.2013 - 31.08.2013. Yhdistykset ja muut taidekilpailujen järjestäjät voivat hakea kilpailujensa palkinnoille verovapautta. Kilpailujen tulee olla taiteellisesti merkittäviä, valtakunnallisia tai kansainvälisiä taidekilpailuja. Verovapautta haetaan vuonna 2014 jaettaville palkinnoille.

HS, 30 parasta valokuvaa valittu – äänestä parasta kotimaisemaa. Koti-sivujen valokuvakisassa etsittiin mielenkiintoisia ikkunanäkymiä omasta kodista. Ja niitä todella löytyi. Kisaan lähetettiin yhteensä yli 600 valokuvaa, joista HS:n toimituksen raati valitsi jatkoon 30.

IS, Vesileikeillä kesäkuvakisan voittoon. Se viikkokilpailu.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Pdnonline.com, The Great Outdoors Photography Competition, Winners' Gallery. 29 kuvaa.

Shutterfinger, It Ain't What You Play, It's What You Play. Ei ne välineet...

Dpreview.com, Gorgeous color photos of America in the 1930's and 40's. Kongressin kirjaston Flickr-tililä on yli 1.500 värikuvaa 1930- ja 1940-luvun Amerikasta. Näissä ei ole mustavalkokuvien etäännyttävää vaikutusta.

Digital Photography School.

YouTube-videoita.

The Online Photographer, Open Mike: Introvert / Extrovert. Onko tällä mitään tekemistä valokuvauksen kanssa.

Earthboundlight.com, The Spooky Forest of Resolution Terminology: LPI and DPI and PPI ! Oh, My! 18.8.2013. Resoluution termeistä, vähän harhaanjohtavia.

Diyphotography.net, A Quick & Dirty $4 Follow Focus.

43rumors.com, (FT5) Olympus E-M1 gets leaked!!!

Kamera & Bild, Så undviker du att bli lurad när du köper begagnat. Miten tunnistaa huijarin ilmoitus. Miten suojautua huijatuksi tulemiselta.

 

18.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus.

Boston.com, The Big Picture.

Miltä näyttää, Suomen Vuoden matkakuva 2013 vs. NG:n kilpailun voittajakuvat?

Digitalcameraworld.com, Adobe Lightroom 5 tutorial: the best new tools to enhance and retouch with ease.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Reuters, Photographers Blog, Golden Pictures at World Athletics in Moscow. Miesten kuulantyöntö.

ePhotozine.com, Photographing Butterflies. Lyhyesti.

Steve Sanders, Nikon D5200 dSLR Review. Edullisimpaa luokkaa, marraskuussa 2012 julkistettu. Halpa ja pieni runko. 24 megapikselin kroppikenno. Perinteinen järjestelmädigi. Etsin 95%. Sarjakuvaus kolme kuvaa sekunnissa. Sisäänrakennettu salama. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Paino 555 g. Värit musta, punainen ja pronssi. Suomen hinta 750 euroa (runko + 18-55mm).

Luminous Landscape, Panasonic FZ70 Field Report. 16 megapikselin superzoom. 20-1200mm, 60-kertainen zoom. F/2.8 - f/5.9. Lcd-näyttö 460.000 pistettä, elektroninen etsin 202.000 pistettä. Raw.

Pdnonline.com, Product Review: Pelican S130 Sport Elite Laptop/Camera Divider Pack. Kaikkea mahdollista mahtuu. Kannettavalle vedenpitävä. Täyttää ainakin USA:n sisäisen lentoliikenteen mitat, ettei tarvitse ruumaan viedä. Paino on ongelma, 3.2 kg. Hinta $305.

 

17.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canonista Nikoniin? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Hyvin palvellut 40D hajosi ja sinänsä ok 7D löysi uuden omistajan. Optiikkaa ei ole kuin 100mm macro ja 300 F4 tele, sekä molemmat telejatkeet. Nyt on muhinut sellainen ajatus, että nuo jää minun satunnaiseen ötökkäkuvaukseen ja tyttären toivottavasti aktiivisempaan yhteiseen käyttöön ja uudeksi rungoksi mahdollisesti käytetty 5DII. Täyskenno jokatapauksessa. ...Itselle sitten, kun päähän pinttymäksi on tullut kuvata jokainen Suomessa pesivä lintulaji, niin pitää löytää jotain, joka auttaa tavoitteessa.
 • Ikivanha objektiivi (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Löytyi taas komeron uumenista appiukon peruja kamera Zenit ET jossa objektiivi Helios 44-3 2/58. Yhden rullan olen tällä kameralla joskus kuvannutkin. Voiko tätä linssiä käyttää sovitteen kanssa EOS kamerassa?
 • Teleobjektiivi pohdintaa (Optiikka). Runkona Canon 5D mk3 ja pisin tele Canon 100-400mm f4,5-5,6 L IS. Ihan hyvä minun käytössäni, mutta erityisesti pikku tirppojen kanssa lisämillejä on usein ikävä, kuin myös valovoimaa ajoittain.
 • Sigma 35mm 1.4 vai nikkor 85mm 1.8 (Optiikka). Nämä kaksi optiikkaa himoittavat, mutta en osaa päättää kumman ostaisi. Laukusta löytyy nikkorin 24-70 ja 70-200 VRII, joten kumpikin polttoväli on jo katettu. Kuvauskohteina on harrastelijan "kohteet" eli ihan laidasta laitaan kaikkea. Runko D800.
 • Canonin kuvanvakaaja pitää omituista ääntä (Optiikka).
 • LR 5 ja apple... (Kuvankäsittely).
 • Praha julkaistu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Vesimittari (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Journalisti 8/2013. 15.8.2013.

 • Uutiset, Mediatalot uusivat freesopimuksia. Kustannusyhtiöt Kotimaa ja Talentum tarjosivat journalisteille juhannuksen alla uusia avustajasopimuksia. Molemmissa on kyse juttujen, valokuvien ja piirrosten käyttöoikeuksien laajentamisesta yhtiöiden eri julkaisuihin.
 • Artikkelit, Tekijänoikeusaloite suivaannutti tekijät. Kirjailija Jarkko Tontti syyttää kansalaisaloitteen laatijoita populismista ja huijauksesta.
 • Artikkelit, Koko kansan kuvakisa. Uutiskuvauksen luonne on muuttunut nopeasti. Muutos näkyy myös Vuoden lehtikuva -kilpailussa, sillä Suomen Lehtikuvaajat avaa Vuoden uutiskuva -kategorian suurelle yleisölle. Kilpailuun voivat jatkossa osallistua muutkin kuin Suomen Lehtikuvaajien jäsenet.
 • Kolumnit, Kari Kuukka, Identiteettikriisi. Jouduin jokin aika sitten hieman tavallista tiukempaan verbaaliseen kädenvääntöön asiakkaani kanssa. Asiakas yritti viime metreillä tinkiä aiemmin sovitun suuren työrupeaman hintaa roimasti alaspäin. Se ei ole ilmeisesti epätavallista nykyään.
 • Palstat, kuvaviesti, Arvokas ei-mitään. Koulupoikien ja tytön kuva on hieno esimerkki siitä, että arkinen ei-mitään sisältää paljon tallentamisen arvoista.

Kemppinen, Valossa lumi, 16.8.2013.

 • (Kemppinen on käynyt katsomassa Sinebrychoffin museossa Helsingissä Puut ovat runoja -näyttelyn. Suuri osa teoksista on peräisin valokuvaajilta Kristoffer Albrecht, Taneli Eskola, Ritva Kovalainen ja Pentti Sammallahti. Tämä näyttely kuuluu ehdottomasti pakollisiin käyntikohteisiin. Erityisesti Pentti Sammallahti loistaa. Et varmasti tule pettymään...).

Taskumuro.com, Nokia julkaisi Nokia Pro Camera -sovelluksen Lumia 920-, 925- ja 928-malleille. Nokia on tänään julkaissut Nokia Pro Camera -sovelluksen ladattavaksi Lumia 920-, Lumia 925- ja Lumia 928 -malleille. Nokia Pro Camera tarjoaa käyttäjälle aiempaa huomattavasti laajemman hallinnan kameran eri ominaisuuksien käyttöön. Sovelluksen käyttöliittymä käyttää selkeitä liukusäätimiä esimerkiksi sulkimen nopeuden, valotuksen, ISO-arvon, valkotasapainon ja manuaalisen tarkennuksen säätämiseen.

Imatralainen, Moni ei enää teetä valokuvia ollenkaan. Imatran valokuvausliikkeen Helioksen myyjä Jani Kuittinen kertoo, että kesä on edelleen sesonkia valokuvien teettämisessä, mutta lomakuvat saatetaan teettää myös vasta jouluna. –Yleensä vasta sitten aletaan katsoa, mitä otoksia teetettäisiin, kun niitä on satoja muistikortilla. Ennen filmille mahtui 24 tai 26 kuvaa, joiden jälkeen ne oli pakko teettää. Hän myöntää, että kaikki eivät välttämättä kehitä paperikuvia ollenkaan.

Tamperelainen, Kameraseura esittelee nykykuvausta. Tampereen kameraseura esittelee nykykuvaajiaan. Valokuvaaja on kiinnostunut maailman ilmiöistä ja haluaa dokumentoida niitä. – Kaikilla valokuvaajilla on vahva visuaalinen tapa hahmottaa asioita, sanoo Tampereen kameraseuran puheenjohtaja Ilkka Aaltonen.

Photo.net, foorumi.

Popular Photography, Your Best Shot Finalists: July 2013.

Reuters, Photographers Blog, Athletic endeavors for remote cameras.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Digital Photography School, Add Impact to Your Photos by Including Shadows.

The Online Photographer, Olympus E-P5 Review Part II. Katu- ja matkakuvaajan kokemuksia.

BBC, Picture this: Is there life after Photoshop? Mitä tapahtuu Photoshopin suosiolle uuden Adoben vuositilausmallin myötä.

Petapixel.com, Man Puts Up Website and Photo Memorial of His Life Before Committing Suicide.

Luminous Landscape, ‘The Life and Times of Mark Stothard, AKA True North Mark’. Sarjassa esitellään tuntemattomampia valokuvaajia.

IR, Hilarious video compilation of camera people cracking up at real-life bloopers.

Diyphotography.net, Quench Your Photography Rumors Thirst With These 8+ Photo Rumors Sites. Kahdeksan linkkiä.

Fotosidan.se, Porträttobjektiv från 1800-talet tillverkas igen. Lomographyn Kickstarter-projekti keräsi yli miljoonaa dollaria. Huonolaatuisilla objektiiveilla riittää kysyntää edelleen. Hinta $500.

IR, Sony A58 review: Stellar image quality just one reason we think the A58 ranks among the best DSLRs for beginners. A57-mallin seuraaja, hintaa $200 alempi. Uusi 20 megapikselin kroppisensori. Puoliläpäisevä peili. Sisäänrakennettu kuvanvakaaja. Kuvanlaatu on parantunut huimasti.

 • Sony A58 Review kaupoissa huhtikuussa 2013. 2.7 tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 460. 000 pistettä. Elektroninen etsin, 1.440.000 pistettä, hyvä. Suomen hinta n. 500 euroa (runko + 18-55mm kittiobjektiivi).

 

16.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Objektiivi luontokuvaukseen? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Eli Canon EOS 60D kyseessä, ja sille objektiivi. Olen koittanut opiskella perusasioita valokuvaamisesta ja kameroista ja objektiiveistä, lukenut erilaisia foorumeita, ja lehtiä yms, ja tuntuu että pää on ihan sekaisin kaikesta siitä tiedon määrästä. Olen innokas luonnossa liikkuja, joten tarkoitus olisi hankkia kameraan sellainen perus hyvä objektiivi jolla pääsen alkuun, teleobjektiivi on kai se joka on hyvä hankkia luontokuvaukseen?
 • Canon-optiikkaa (Optiikka). Ovat peräisin filmiajalta. Koska en ole seurannut noiden Canon digirunkojen elämää, niin pari kysymystä asiaa tunteville; - onko mahdollista käyttää em. laseja nykyisissä digivehkeissä - ovatko arvottomia laitteita, vai saisko noista jotain myymällä
 • Antikvariaattia? (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Olisiko vihjeitä antikvariaateista, jotka olisivat edes jossain määrin erikoistuneet valokuvauskirjoihin?
 • Valokuvanäyttely Mikkelissä: Superfakjeafunknroll9000 (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). Mikkeliläissyntyisen Henrik Mikanderin valokuvia musiikkitapahtumista vuosilta 2009-2013 esillä Keskusbaarissa 15.8.-31.12.2013, osoitteessa Porrassalmenkatu 12, 50100 Mikkeli.
 • Porvoon maisemmaa... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Valokuvaviestinnän instituutti, blogi, Kuvia kesän valossa – kuusi päivää kuvaamista Oriveden Opistolla. Viime viikolla Oriveden Opistolla pidetty valokuvauskurssi päättyi viimeisen illan purjehdukseen Näsijärvellä. Pääsimme koko porukalle laivuri Matti J. Kalevan Munter-alukselle.

Mikael Rantalainen, Uusi galleria: The Tall Ships Races Helsinki 2013, 7.8.2013. The Tall Ships Races Helsinki järjestettiin 17.-20.7.2013. Olin kuvaamassa aluksia torstaina ja perjantaina Hietalahdessa, ja lauantaina kuvasin purjeiden paraatin.

Remonen.fi.

 • Johan on markkinat, 11.8.2013. Kampin Narinkkatorilla pidettiin ”kansainväliset markkinat” 8.-11.8.2013. Pitihän sinne mennä, vaikka juuri edellisenä viikonloppuna oli käyty ”maalaismarkkinoilla” Hakaniemessä.
 • Hylkyä metsästämässä, 10.8.2013. Netissä alkoi näkymään kuvia söpösti kallellaan olevasta kalastusaluksen raadosta. Omakin mielenkiinto heräsi ja piti lähteä katsomaan, miltä tuo luonnossa näyttää ja millaista kuvaa siitä on mahdollisuus ottaa. Toki odotusarvo oli aika alhaalla, koska kaikki netissä nähdyt kuvat oli kuvattu käytännössä samasta paikasta.
 • Elokuussa kerran…, 4.8.2013.

Fotobloggeri.

 • Palkintokamera Fuji X10, Osallistuin keväällä Fujifilm Suomen Facebook sivuilla kilpailuun jossa tehtävänä oli kuvata X. Kuvaa X-kilpailu kestikin useita viikkoja ja palkintona voittajalle oli tarjolla Fujin uusi ja uljas pokkarikamera X20, ja kakkossijalle yltäneelle sen edeltäjä X10.
 • Tuusula Summer Show 2013, 7.7.2013. Kuvasin päivän mittaan muutaman sadan ruudun verran kuvia.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari, Kaikkea ei tarvitse tehdä itse, 11.8.2013. Suomesta löytyy useitakin yrityksiä, jotka ovat suuntautuneet elämysmatkailuun juuri luontokuvaajia ajatellen. Karhun kuvaaminen onnistuu nykyään jokaiselta halukkaalta, sillä Koillismaalta löytyy puolenkymmentä vuokrattavaa karhukuvauspaikkaa.

Fotomik, This is my new normal tai jotain sellaista. 15.8.2013. Pitkään aikaan postaus. Ja vähän pitempi. Ja kuviakin on vähän enemmän.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Voiko Lumialla otettu kuva johtaa Live-tilin sulkemiseen? 15.8.2013. ...Edes julkinen näyttäminen ei saa johtaa tilin sulkemiseen, koska Windows 8 käyttää Live-tunnusta myös tietokoneelle kirjautumiseen. Epäilyttävän kuvan näyttämisen voisi estää ja käyttäjälle lähettää ilmoituksen asiasta, mutta Live-tunnuksen yllättävä poistaminen on täysin käsittämätön ratkaisu.

Kamera-lehti, Eisa Awards.

HS, HS-pikatesti: Nokian laihdutettu Lumia kärsii kahdesta isännästä. Tänään torstaina Suomessa myyntiin tuleva Nokia Lumia 925 on laihdutettu versio vanhemmista Lumia-puhelimista. Paino on saatu grammalleen samalle tasolle kuin Samsung Galaxy S4:ssä ja Applen uusimmassa iPhonessa.

Mobiili.fi, Applelta vielä yksi iOS 7 beta – valmista pitäisi tulla 5. syyskuuta.

Tietokone.fi, Älykello 41 megapikselin kameralla Sveitsistä. Sveitsissä suunniteltu ja valmistettu Crossbow ei ole jokamiehen älykello. Lähiaikoina ennakkotilattavaksi tulevan kellon hintalapussa lukee hulppeat 1200 dollaria.

Stara.fi, Näin testaat AA-pariston tilan ilman laitteita – ällistyttävän yksinkertaista. Mistä tietää, onko AA-paristo täynnä vai tyhjä. Jos siis ei ole testeriä. Yksinkertainen testi, ei vaadi välineitä, vie aikaa yhden sekunnin.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com.

EISA, Photo Awards 2013 - 2014.

EUROPEAN PROFESSIONAL LENS 2013-2014
- Canon EF 200-400mm F4L IS USM Extender 1.4x

EUROPEAN SLR CAMERA 2013-2014
-Canon EOS 100D

EUROPEAN ADVANCED SLR CAMERA 2013-2014
-Canon EOS 6D

EUROPEAN PHOTO SOFTWARE 2013-2014
-DxO Optics Pro 8

EUROPEAN ADVANCED COMPACT CAMERA 2013-2014
-Fujifilm X100S

EUROPEAN ACTION CAM 2013-2014
-GoPro HERO3 Black Edition

EUROPEAN PHOTO-VIDEO ACCESSORY 2013-2014
-Manfrotto MVH500AH

- EUROPEAN CAMERA 2013-2014
Nikon D7100

EUROPEAN ADVANCED COMPACT SYSTEM CAMERA 2013-2014
-Olympus PEN E-P5

EUROPEAN TRAVEL CAMERA 2013-2014
-Olympus TOUGH TG-2

EUROPEAN PHOTO-VIDEO CAMERA 2013-2014
-Panasonic LUMIX DMC-GH3

EUROPEAN COMPACT SYSTEM ZOOM LENS 2013-2014
-Panasonic LUMIX G Vario 14-140 mm F3.5-5.6

EUROPEAN PHOTO INNOVATION 2013-2014
-Samsung GALAXY NX

EUROPEAN COMPACT SYSTEM CAMERA 2013-2014
-Samsung NX300

EUROPEAN ADVANCED CAMERA 2013-2014
-Sony Alpha SLT-A99

EUROPEAN COMPACT CAMERA 2013-2014
-Sony Cyber-shot DSC-HX50/HX50V

EUROPEAN ZOOM LENS 2013-2014
-Tamron SP 70-200 mm F2.8 Di VC USD

EUROPEAN LENS 2013-2014
-Tamron SP 90 mm F2.8 Di VC USD Macro 1:1

EUROPEAN COMPACT SYSTEM LENS 2013-2014
-ZEISS Touit 2.8/12

Digital Photography School.

Diyphotography.net.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, 'Lightning Bolt' Photo Raises Questions. Kaksi salamaa samassa kuvassa, on puhuttu jopa vuoden urheilukuvasta. Mutta miten on mahdollista, että näitä kuvia on useita erilaisia.

IR, Photographer John Free lays out tips to “remove the tension” from street photography and capture better photos (VIDEO). Kesto 5: 38.

Strobist, On Assignment: Radiance. Kauneustuotteita myyvästä naisesta potretti. Tumma iho. Miten pukeutua? Kaksikymmentä vuotta sitten Hobby olisi pyytänyt kuvattaa laittamaan päälle mitä tahansa mutta ei valkoista paitaa. Nyt erityisesti pyydettiin valkoista paitaa, jos vain löytyy. Tälla kertaa valaistus ei ollut ihan yksinkertainen.

Pdnonline.com, 6 Cameras to Ease Your Way Into Shooting 4K Video.

 • Blackmagic Design Production Camera 4K, $3.995.
 • GoPro Hero3 Black Edition, $399.99
 • Sony PMW-F5, $16.490
 • Canon EOS-1D C, $15.000
 • JVC GY-HMQ10, $4.995
 • Red Scarlet-X, $7.950 (pelkkä runko).

Petapixel.com.

 1. Photographer Captures a Soccer Player Looking Extremely Small. Pieni pallisti oikeastikin, mutta ei sentään ihan näin pieni...
 2. New Algorithm Can Pick Out Photo Fakes by Looking at Shadows.

Kamera & Bild, Smygfotade grannen – stämdes. (vanha uutinen), USA:n perustuslaki takaa taiteellisen ilmaisuvapauden. Päätöstä verrataan Ruotsissa uuteen salakatselulakiin.

Dpreview.com, Shooting with the Canon EOS 70D (Beta sample). Ei ihan vielä myynnissä.

Techive.com, Take your best shot: Four hot camera phones compared. Selvä voittaja, malli ei liene kenelläkään yllätys. Pieni kuvakoko ei eroja paljoa näytä.

 

15.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • vanha objektiivi (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). hommasin käytettynä canonin digijärkkärin ihan silläkin perusteella, että kaapista löytyi yksi objektiivi (ef 28-80mm) vanhasta filmijärkkäristä.
 • riistakameroiden valotusajat (Digikuvaus). Kertokaas kokemuksia onko riistakameroissa malleja jotka ottaisi kirkkaasaa päivänvalossa lyhyellä valotusajalla kuvia vai onko kaikki sellaisia että ne käyttää pitkää valotusaikaa ja liikepäterövyys vaivaa kuvia.
 • TimeLapse-kuvauksen kulku (Digikuvaus). Jos haluaisi tehdä Timelapse-kuvasarjan siten että kuvaus alkaisi päivänvalon aikana, siirtyen hämärään ja lopuksi tähtitaivaaseen niin miten tuollainen tehdään kamerasäätöjen osalta jotta lopputuloksena olisi lineaarinen siirtyminen valoisasta pimeään?
 • Loistavaa kuvankäsittelyä (Sana on melkein vapaa). Ihan uskomattoman hienosti photarilla retusoituja ja väritettyjä kuvia 70 vuoden takaa: ...
 • Onko kokemuksia Tamronin sähkökontaktien uusimisesta JAS.. (Optiikka). ...Canonin lasissa vastaavanlaisen vian korjaus JASsilla takuun ulkopuolella kustansi vajaat 300 euroa viime talvena (onneksi on laaja kotivakuutus). Tästäkin 200 euroa oli työkorvausta ja vaihdettava osa maksoi muistaakseni n. 30 euroa....
 • Milla Ruuska photography & more (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (ks. uusimmat viestit).
 • RnÐm Settii :) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Saaristomeri, kajakki ja hämähäkki väärinpäin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Boardweekend 2013 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vuokatissa järjestettiin ensimmäistä kertaa lautailijoiden viikonloppu board weekend.

Jariharjula.com, Testissä Pentax Super-Multi-Coated Macro-Takumar 50mm f4. Pentaxin Takumar-objektiiveilla on harrastajien keskuudessa kova maine aikansa parhaimmistoon kuuluvina laseina. Kokeillaanpa mitä saadaan aikaiseksi kun kroppikennoiseen Sonyn runkoon kiinnitetään vanha Pentaxin lasi halvalla kiinalaisella adapterilla.

Xtremedia.fi. Uusi urheilukuvien verkkokauppa. Kuvataan moottoriurheilutapahtumia ja kaupataan kuvia urheilijoille itselleen. Kuvia on mahdollista ostaa myös käsiteltyinä ja sävytettyinä. Tuotteet maksetaan verkkopankin tunnuksilla. Maksun jälkeen ostaja saa latauslinkin. Yritys toimii Seinäjoella. Kuvia myydään myös medialle.

Muropaketti.com, Microsoft julkaisee Windows 8.1:n 18. lokakuuta. Windows 8.1:n merkittävimpiä uudistuksia ja parannuksia ovat muun muassa Internet Explorer 11 -selain, tuki DirectX 11.2 -rajapinnalle, parannellut personointimahdollisuudet sekä SkyDrive-integrointi, uudistettu Windows Store sekä monen odottama Start-näppäimen paluu. Myös uusille käyttäjille tarkoitetut oppaat on uusittu Windows 8.1:ssa täysin. 8-version päivittäjille ilmainen.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR.

Popular Photography, Getty Releases Thousands of Images With New "Open Content" Program. Ei mitään käyttörajoituksia. Ilmaisia. Aluksi 4.600 kuvaa. Pitää kuitenkin mainita, mistä kuvat ovat peräisin.

Luminous Landscape, Sony DEV-50 3D Binocular Camcorder. The Year's Best Gadget. Melkein 800mm, 1080p/60 HD video, kuvanvakaaja. Paino 765g. Hinta $2.000.

Dpreview.com, Connect, Prepare yourself for the 41-megapixel watch. Sveitsiläisessä kellossa on 41 megapikselin kamera. Kuvat lähetetään langattomasti iOS, Android tai Windows Phone 8. Hinta $1.200.

Photo.net, 5 Initial Thoughts About the Canon SL1: First Impressions. Euroopassa Canon EOS 100D. Maailman pienin ja kevein kroppikennoinen aito järjestelmädigi. Ergonomiasta ei ole paljoa tingitty. 18 megapikseliä, kolmen tuuman kosketusnäyttö. Neljä kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. 1080/30p video, mono, stereomikrofonille liitäntä. Videossa jatkuva tarkennus. Suomen hinta runko n. 550 euroa.

Popular Photography, Lens Test: Nikon 18–35mm f/3.5–4.5G ED. Tammikuussa 2013 julkistettu. Kevyt, ei vääristymiä. Suomen hinta on 750 euroa.

 

14.08.2013   (linkki)

Kalervo Ojutkangas: Kylässä viidellä vuosikymmenellä
Kuva: Kalervo Ojutkangas.1.9.2013 asti

Valokuvaaja Kalervo Ojutkangas on 1970-luvulta alkaen kyläillyt pohjoissuomalaisissa kylissä ja tallentanut kamerallaan pienviljelijöiden arkea ja elinympäristön muutoksia.

1990-luvun alussa projekti sai nimekseen Kylässä. Vuosikymmenen puolivälissä mukaan tuli työpariksi Kuusamossa asuva toimittaja ja vapaa kirjoittaja Tuomo Pirttimaa. Yhdessä miehet ovat käyneet läpi vuosikymmenten aikana syntyneitä kuvia ja vierailleet perheissä kuvaamassa nykyistä. Pirttimaa on haastatellut ja kirjoittanut talteen ihmisten elämää.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Oulunsalo Soi – Oulun seudun XVI musiikkijuhlien vuoden kuvataiteilija:

Mari Hokkanen Flower performances
Kuva: Mari Hokkanen.31.8.2013 asti

Mari Hokkasen Flower performances -näyttely koostuu tarinallisista valokuvista: jokainen teos on oma tarinansa, mutta kaikille kuville yhteistä ovat kukat.

Hokkanen on kiinnostunut valokuvan narratiivisuudesta ja monitulkintaisuudesta. Hänen työskentelytapansa on hyvin performatiivinen, ja hä̈n esiintyy usein itse kuviensa mallina.

Mari Hokkanen (s. 1979) on helsinkiläinen valokuvaaja. Hänen teoksiaan on nähty useissa yksityisnäyttelyissä ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla.

Näyttelyn ovat järjestäneet Oulunsalo soi – Oulun seudun musiikkijuhlat ja Pohjoinen valokuvakeskus ry.

Oulunsalon kirjasto
Kauppakeskus Kapteeni Karhuojantie 2, Oulunsalo

Näyttelyhaku Pohjoiseen valokuvakeskukseen vuodelle 2014. Haku päättyy 30.9.2013.

www.ess.fi: Tämä otos toi voiton Päijänteen kuvakilvassa - katso kuva! Osana Päijänteen kansallispuiston 20-vuotisjuhlaa järjestetyn kuvauskilpailun voittajaksi valittiin Petri Hattusen otos.

 • Metsähallituksen, Etelä-Suomen Sanomien ja Asikkalan kunnan yhteisessä kuvakilpailussa etsittiin koskettavia kuvia Päijänteen kansallispuistosta.
 • Kaikki kilpailuun osallistuneet kuvat löytyvät Etelä-Suomen Sanomien Kuvakuja-galleriasta.

Digicamera.netin Foorumilta:

Taike.fi, Valokuvataiteen taiteilija-apuraha 14 taiteilijalle, 13.8.2013. Valtion valokuvataidetoimikunta on jakanut vuoden 2014 alusta alkavat valokuvataiteen taiteilija-apurahat. Toimikunta sai 102 hakemusta ja apurahan sai 14 taiteilijaa. Apurahasta ei makseta veroa. Valtion valokuvataidetoimikunta jakaa valokuvataiteen taiteilija-apurahoja noin puoli miljoonaa euroa vuodessa. Taiteilija-apurahalla työskentelee noin 30 valokuvataiteilijaa

- Viisivuotinen
valokuvataiteilija Susanna Majuri, Helsinki
valokuvataiteilija Santeri Tuori, Espoo
valokuvataiteilija Ari Saarto, Helsinki

- Kolmivuotinen
valokuvataiteilija Nelli Palomäki, Helsinki
kuvataiteilija Kati Rapia, Loviisa

- Yksivuotinen
valokuvataiteilija Nanna Hänninen, Kuopio
valokuvataiteilija Janne Lehtinen, Helsinki
kuvataiteilija Niko Luoma, Helsinki
valokuvataiteilija Harri Pälviranta, Helsinki
valokuvaaja Aki Roukala, Hailuoto
valokuvaaja Aki-Pekka Sinikoski, Helsinki

- Puolivuotinen
valokuvataiteilija Juha Allan Ekholm, Turku
valokuvataiteilija Milja Laurila, Helsinki
taiteilija Pekka Niittyvirta, Helsinki

Taike.fi, Valokuvataiteen taiteilija-apurahat. Hakuaika 01.03.2014 - 30.04.2014. Maksetaan vuoden 2015 alusta. Apurahan suuruus on 1649,77 euroa/kk.

 • Apuraha sisältää Maatalousyrittäjien eläkelain mukaisen eläke- ja tapaturmavakuutusosuuden.
 • on luovuttava päätoimisesta työstä apurahakauden ajaksi
 • on tehtävä kirjallinen selvitys apurahan käytöstä apurahakauden päätyttyä
 • on otettava itselleen eläke- ja tapaturmavakuutus. Vakuutusta on haettava kolmen kuukauden kuluessa apurahan alkamisesta. Hakemus jätetään Maatalousyrittäjien eläkelaitokseen MELAan.

Puhelinvertailu.com, Lumioiden Amber-päivitys tulee pian. Syyskuun alussa. FM radio.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Gapersblock.com, The Curious Case of Vivian Maier's Copyright. Vuonna 2007 kuvat "löydettiin". Maksamattomien vuokrien kattamiseksi ostaja sai varastohuutokaupassa haltuunsa ison määrän printtejä ja joitakin negatiiveja. Maier kuoli vuonna 2009. Toinen taho hankki kuolinpesältä lisää valokuvaajia. Mutta kellä oikeastaan on tekijänoikeudet?

Thephotoargus.com, 24 Stimulating Images of Coffee.

Dpreview.com, Epic fail? 70-200s of all makes among least reliable lenses. Muutama kommentti Lensrentals.com:in julkistamaan laajaan dataan vuokraobjektiivien vikaantumisprosenteista.

 • Lensrentals.com, blog, Lensrentals Repair Data: 2012-2013. Iso amerikkalainen kamera- ja objektiivivuokraamo. Lahjomatonta dataa korjauksista. Alle kymmenen kappaleen eriä ei ole huomioitu.

Fotosidan.se, TEST: Nikon D7100 - en skarp allroundkamera. Helmikuussa 2013 julkistettu. Nikonin edistynein kroppikennomalli, 24 megapikseliä, perinteinen järjestelmädigi. Kuusi kuvaa sekunnissa, bufferiin mahtuu 6 - 8 raw-kuvaa. Nikon lienee tahallaan rajoittanut ominaisuuksia tältä osin (urheilu- ja luontokuvauksessa lienee tarvetta vähän enempään). Kaikilta muista osin edistynyt malli. 3.2-tuuman lcd-näyttö, 1.228.000 pistettä. Hämärässä vähän kohinaa. Suomen hinta on n. 1.000 euroa (runko).

 

13.08.2013   (linkki)

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo, Kauniainen. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot. Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa. Ilmoittautua voi myös puhelimen avulla.

Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistoissa on tarjolla lähes 10 000 kurssia. Voit osallistua minkä tahansa opiston kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

Aluksi voi lähteä liikkeelle kohdasta Aineittain haku. Kuvataide (544 kpl), Valokuvaus ja mediataide (109 kpl). Sieltä sitten valokuvaus (44 kpl), Digitaalinen kuva (47 kpl), video (17 kpl), elokuva (1 kpl), Animaatio (0 kpl), mustavalkokuvaus ja studiotyöskentely (3 kpl), muu mediataide (0 kpl).

Esimerkkejä kursseista:
- Digijärkkäri tutuksi aikuiselle ja junnulle, Vantaa, 8 oppituntia, 20 euroa. Ilmoittautuminen alkaa to 15.8.2013 klo 13.
- Digikuvauksen peruskurssi A, Vuotalo, 48 oppituntia, 64.90 euroa. Ilmoittautuminen alkaa to 15.8.2013 klo 11.
- Digikuvaus 1. viikonloppukurssi, Vuotalo, 20 oppituntia, 28.20 euroa. Ilmoittautuminen alkaa to 15.8.2013 klo 11.
- Esinekuvausta kotikonstein, Oulunkylätalo, 16 oppituntia, 22.60 euroa. Ilmoittautuminen alkaa to 15.8.2013 klo 11.
- Käsisalamakuvauksen peruskurssi, Vantaa, 12 oppituntia, 28 euroa. Ilmoittautuiminen alkaa to 15.8.2013 klo 13.

Puhelinilmoittautujat ja netti-ilmoittautujat ovat samassa asemassa.

Toinen hakureitti, Tietotekniikka (429 kpl). Kuvan- ja videonkäsittely (99 kpl). Kuvankäsittelyn perusteet (48 kpl), Kuvankäsittelyn kertaus- ja jatkokurssit (41 kpl), Videoeditoinnin perusteet (7 kpl), Videoeditoinnin kertaus- ja jatkokurssit (3 kpl). (Tietotekniikan alla on myös digikuvauksen peruskursseja yms.). Espoon kursseja suuri osa.

Koko Suomen opistoluettelosta (Kansalais- ja työväenopistojen liitto KTOL) on linkit opistojen omille verkkosivuille, joista löytyvät tiedot kunkin kansalaisopiston toiminnasta.

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen freelance-journalistit ry, Kotimaan uusi sopimus merkittävästi parempi, 9.8.2013. Kotimaa-yhtiöt on lähettänyt freelancereille kahta uutta sopimuspohjaa kesän aikana. Uusi 10.7. päivätty sopimus on merkittävästi parempi kuin ensimmäinen sopimuspaperi.

Martti Ojaman valokuvablogi, Katse kohti uutta ammattia, 13.8.2013. Olen harrastanut nyt 25-vuotta valokuvausta. Harrastamisen lisäksi olen käynyt kahdet valokuvauksen opinnot: Muurlan Opistossa 2-vuotisen valokuvauslinjan ja Hyvinkään taidekoulun valokuvauksen iltalinjan 1 vuotisen linjan. Nyt omista unelmista on vihdoin tullut totta, olen aloittamassa yritystoimintaa valokuvaajana ja jo kolmatta kertaa aloittelen harrastustoiminnasta työuraa.

Kuningaskuluttaja, Netin kuvakirjaohjelmat syynissä - Eirikuva, Ifolor ja Kuvatkirjaksi, 1.7.2013. Verkon kuvapalvelut mainostavat, että kuvakirjan tekee 20 minuutissa. Kuningaskuluttaja testaa, millaista jälkeä verkon kuvapalvelujen automaattitoiminnot tekevät. Nyt siis arvioidaan kuvakirjan tekoprosessia, ei valmiita kirjoja kuvien laadun suhteen.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Pienestä kamerasta paljon jätettä, 12.8.2013.

Afterdawn, Kameravalmistaja Lytro lupaa läpimurtotuotteita ensi vuodelle. Yhtiö kuitenkin lupaa tuoda markkinoille ensi vuonna uusia tuotteita, jossa tekniikkaa on hiottu paremmaksi ja edullisemmaksi valmistaa.

Matti Lintulahti, Mediablogi, Miksi videosisällöt ovat yhä tärkeämpiä – case Vespa, 12.8.2013. Opastavista ”Näin teet” -videoista on kysyntää, ja silti aivan liian harva mediayhtiö tai brändi tuottaa niitä katsojilleen ja asiakkailleen. Nuorisotutkimukset ovat jo pitempään kertoneet, että YouTubesta on tullut tärkeä, osalle nuorista käytetyin, hakukone. Mutta myös me keski-ikäiset haemme yhä enemmän videosisältöjä, kun haluamme tehdä jonkin uuden asian.

Hardware.fi, Tuorein Windows 8.1 -vuoto paljastaa helpotuksia navigointiin käyttöliittymässä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

The Online Photographer.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Strobist, Check Out the RoundFlash Ring Flash Adapter. Kokoontaitettava rengassalama. Käy kaikkiin salamoihin. Iso. Kevyt. Puolasta. 109 euroa.

Dpreview.com, Sigma USB Dock quick review. Objektiivin firmwaren päivitys tehty helpoksi. Samoin tarkennuksen hienosäätö on tehty helpoksi. Uusimpien Sigman mallien kanssa yhteensopiva. 60 euroa.

 

12.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon MP-E 65mm f/2.8 1-5x Macro (Optiikka). Yksi uusi viesti vanhaan ketjuun.
 • Zoomin kumigrippi irtoaa (Optiikka). (Korjausohjetta noudatetaan sitten tavalliseen tapaan omalla vastuulla).
 • Muutama (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ääh! Tahtoo takas Kuusamoon. Viimeinen laaki nappaa itelle ja muistelenkin että näinköhän tuon paikan jossain Hautalan kirjassa.
 • Saaristokuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Parilta kesältä sekalaisia kuvia Turun saaristosta.
 • Elosalama (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Nippu esiintyjiä tössään (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, kuubongari, Isoisäni Kuu, 11.8.2013. Nämä ensimmäiset bloggaukset tulevat jälkikäteen. Ne kertovat nimittäin heinäkuun 2013 täysikuukuvauksista. Lähes jokainen kuukuvani on suunniteltu etukäteen. Suunnittelen kuvat tietokoneella, voin siis suunnitella kuvani missä tahansa.

iPhone.

Afterdawn, Google-laseille povataan vain 299 dollarin hintaa. Vaikka Googlen älylaseja on tähän mennessä myyty harvoille ja valituille tekniikan edelläkävijöille 1500 dollarin hintaan, kiinalainen analyytikko uskoo Googlen pystyvän myymään laseja kuluttajille vain noin 299 dollarin hinnalla.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Photopreneur, Even the Best Photography Enthusiasts Have Their Limits. Viisi ammattilaisten kuvausaluetta, jolle amatööreillä ei ole asiaa.

Petapixel.com.

Fstoppers.com, How To “Read” Light In Photography – Part 1.

Borrowlenses.com, Get Striking Photography Tips and Inspiration from 10 Pro Photographers Tips & Tricks. 10 valokuvaa, 10 valokuvaajaa.

ePhotozine.com, Tips On Creating Catchlights. Silmiin valopiste. Muutama vinkki.

Lensrentals.com, blog, Fun with Color Vision. Väreistä ja värien näkemisestä. Perusteellisesti.

Diglloyd.com, Micro Four Thirds: Withering on the Vine. Micro 4/3 -systeemi, ei taida olla tulevaisuutta.

Earthboundlight.com, Beyond Life Size: What Not to Do With a $20 Bill, 11.8.2013. Kahdenkymmenen dollarin seteliä kuvaamaan, isompana ja isompana.

 

11.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Santtu Luoto, Uusi kirja ei kaihtele Sielun veljien hankalimpiakaan asioita. Valokuvataiteilija Juha Metso on seurannut kameroineen käytännössä alusta saakka Sielun veljiä, yhtä 1980-luvun tärkeimmistä suomalaisyhtyeistä, ja saanut saalikseen tuhansia kuvia. Näistä on valikoitunut hengästyttävä otanta alun perin kuvakirjaksi suunniteltuun yhtyehistoriikkiin.

Puhelinvertailu.com, 1020:n kamera pintaa syvemmältä. Opas. 14.7.2013.

 • Miksei 41MP kamera ota 41MP kuvia?​
 • Mihin muka tarvitsee 41MP kameraa?​
 • Miksi 808 ei ollut WP ja miksi WP-version julkaisu kesti niin kauan?​
 • Miksi 1020:n kenno on pienempi, kuin 808:n?​
 • Mekaaninen suljin ja Xenon-salama​
 • Miten 1020:sta saatiin 920:ntä kevyempi ja ohuempi?​
 • Lumia 1020:n valotusaukko​
 • Eikö Windows Phonessa pitänyt olla rajoituksia!

Muropaketti, SSD-asemien myynnit jatkavat voimakasta kasvua Ultrabookien johdolla.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Apple Aperture: how to create a one-click polariser effect. Photoshopille vaihtoehtoja, Apple Aperture.

IR, Why I love photography! (Friday Inspiration). Kahdeksan vuotta ammattikuvaajana, viimeiset pari vuotta myös valokuvauksen opettajana. Miksi minä rakastan valokuvausta.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Create Great Bokeh By Following These Simple Tips. Muutama perusvinkki. Iso aukko, pitempi polttoväli, kohteen ja taustan välille etäisyyttä. Taustassa kirkkaita, värikkäitä pisteitä, toimii hyvin.

Dpreview.com, National Geographic drones help capture Serengeti wildlife close up. Pikkukopteri pääsee lähelle kuvaamaan leijonia.

Diyphotography.net, A Primer On The Math Behind F-Stops. Video, kesto 14:54.

Fotosidan.se, Tala om bilder! - del 8 - New York Times. Sarja jatkuu, på svenska. Kesto 5:17.

Kamera & Bild, Bildbackup del 2: Hitta en passande lösning. Kuvatiedostojen varmuuskopioinnista, osa 2. Vähän pintaa syvemmälle.

 

10.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Finnfoto, Vuoden 2013 apurahat, 8.8.2013. Suomen Valokuvausalan Järjestöjen Keskusliiton, Finnfoto, 2013-apurahojen hakuaika päättyy 15.09.2013 klo 24.00.

Peter Forsgård, Valokuvanäyttelyiden ihmeellinen maailma - Irving Penn Tallinnassa, 9.8.2013. Tukholman Fotografiska vie parhaat valokuvanäyttelyt ja nyt myös KUMU näyttää nostavan tällä sektorilla päätään. Tennispalatsi on jäänyt viime vuosina pahasti jälkeen. Onneksi sentään saimme kesän aikana ihailla Steve McCurryn kuvia Taidehallissa. Penn:in kuvat ovat esillä aina lokakuun 6:en asti, joten hyvin kerkiää vielä käydä Tallinassa.

HS, Tervetuloa kuubongarin blogiin, 9.8.2013. Jatkossa lisää kuukirjoituksia hesarissa. Tässä ensimmäinen bloggaus.

 • Facebook, Kuukuvat
 • Timon poikkitiedepalsta, Enokunnassa Kuukin on kummempi, 25.7.2013. Poikkitieteellisessä edelleen Kuun kuvaamiseen liittyvää tarinaa. Vähän tieteellistäkin taustaa.

Yle Uutiset, Valokuvaaja kyllästyi huonoihin Facebook-kuviin. - Tämä on nyt vähän kauheasti sanottu, mutta monesti ihmettelen, miksi ihmiset laittavat itsestään niin epäedullisia kuvia Facebookiin, toteaa valokuvaaja Anne Yrjänä.

 • Sosiaalinen media tarjoaa ammattivalokuvaajille uusia työmahdollisuuksia

Mobiiliblogi.com, Videolla: Lumia 1020:n kameraominaisuudet esittelyssä. Ikävä kyllä Nokia ei ole ilmoittanut sen tarkkaa saatavuutta Suomen osalta, mutta Lumia 1020:n pitäisi löytyä meilläkin kaupoista ennen lokakuun alkua. Video, kesto 4:21. In English.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, 5 Steps to Building More Powerful Images. Kohta 5, älä näytä kaikkea.

Popular Photography.

ePhotozine.com.

 • How To Shoot Monochrome.
 • Panasonic Lumix DMC-GX7 Expert Review. Uusin Panasonicin peilitön, Micro 4/3 -systeemiä. . DMC-GX1:n seuraaja, ensimmäistä kertaa kuvanvakaaja rungossa. 16 megapikseliä, kroppikerroin 2x. Mittaetsin -tyyppinen kamera. Kolmen tuuman näyttöä voi kallistaa 90 astetta ylöspäin, 1.040.000 pistettä. Elektroninen etsin, 2.764.000 pistettä. 1080/60p video, Wi-Fi (NFC, helppo yhteyden muodostus kahden laitteen välille). Suljin 1/8.000s, salamasynkka 1/320s. Paino 402g. Yksillä akuilla ottaa 350 kuvaa. Syyskuussa myyntiin. Arvosana 5 * / 5 *. Rungon hinta Suomessa n. 1.000 euroa.
 • Panasonic Lumix G Vario 14-140mm f/3.5-5.6 Lens Review. Micro 4/3 -systeemiin. Polttovälivastaavuus 28-280mm. Päivitys vanhaan malliin (aavistuksen paremmat aukkoarvot, kuvanvakaaja). Arvosana 4 * / 5 *. £600 (£140 kalliimpi kuin edellinen malli).

Petapixel.com.

IR, Photographing the 19th century ‘Street Life’ of London: John Thomson’s social documentary images. Nämä kuvat on otettu ison koon kameralla lasilevyille.

IR, These amazing images are the shortlist for the 2013 Astronomy Photographer of the Year.

Creativepro.com, Essential Tips for Working With Photoshop Masks.

Luminous Landscape, Hyper Expensive Helicopter Opening Sequence to our New Capture One Video Tutorial. Video, kesto 1:10.

IR, Weak demand for mirrorless cameras hurting major manufacturers. Kaikilla valmistajilla samat ongelmat.

Dpreview.com, Olympus stems losses but PEN sales disappoint. Kamerapuolet tappiot on saatu vähenemään. PEN-myynti on tilikauden ensimmäisellä neljänneksellä vähentynyt 12%. Kompaktidigien myyntin vähenee kuten muillakin valmistajilla.

The Online Photographer, Gordon Lewis, Olympus E-P5 Review Part I. 17mm f/1.8 m.Zuiko ja VF-4 etsin. Ennestään Nikon V1 ja Canon EOS 60D.

Photo.net, Sony NEX-3N Review. Pienin NEX-sarjan malli, 16 megapikseliä (kroppikenno), peilitön järjestelmädigi. Aloittelijoille suunnattu malli. Sisäinen salama uutta. Ei enää varusteliitäntää (elektronisen etsimen liitäntä ei onnistu). NEX-5R -mallissa on Wi-Fi, ei kuitenktaan tässä. 27-75mm uusi kittizoom. Värit musta tai valkoinen. Kolmen tuuman 180 astetta kääntyvä näyttö, 480.600 pikseliä. $399.

Dpreview.com, 2013 Waterproof Camera Roundup.

 • Canon PowerShot D20
 • Nikon Coolpix AW110
 • Olympus Tough TG-2 iHS
 • Panasonic Lumix DMC-TS5/FT5
 • Pentax WG-3 GPS
 • Sony Cyber-shot DSC-TX30

 

09.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Valotus, blogi

 • Mustikkaa etsimässä, 3.8.2013. Pitkää putkea oli matkassa ja sitten iha normizoomia ja otinpa tällä kertaa mukaan myös 50mm ja sille kaveriksi ton purkamani linssin.
 • Valmistujaiskuvia pihastudiossa, 21.7.2013. Kesäkuun alussa kävin kuvaamassa jokusen valmistujaiskuvauksen +YO-kuvaus. Harvempi varmaan alkaa pystyttämään studiota pihalle? Noh näin tehtiin ja saatiin valkoisella taustalla hyvät kuvat. Haastavaa hommassa teki auringonvalo.
 • Rippikuvausten aikaa, 17.7.2013. Yleensä miljöössä kuvaan ilman salaman apua ja luonnonvaloa enemmän hyödyntäen, mutta salamalaitteiden oston jälkeen ja niiden varusteiden myötä olen kokeillut enemmän valaista kohdetta, jolloin kuvaan tulee ihan eri tunnelma kuin luonnonvalolla otetuissa.

Esagraphy.

 • DIY-macro test photos, 31.7.2013. As I posted earlier this month, I made my own macro lens. I posted some test photos as well, but they were taken in a rush just to demostrate that it works.
 • Filter try out, 22.7.2013. Recently I bought ND8 filter. I've never had any sort of filter before, so this was pretty exciting to see how much does the ND8 filter dim the photos. I took this photo around 11pm, the weather was still pretty bright even though the sun had gone to sleep beyond the horizon.
 • Maakansa festival 2013, 16.7.2013. A couple of weeks ago I had an assignment to photograph a small local one-day festival called Maakansa. (paljon kuvia).

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Luminous Landscape, Carl Zeiss 135mm f/2 APO Sonnar. Is This The World's Finest Lens? Täyskennoiselle. Canon ja Nikon. $2.100.

The Online Photographer, Zeiss Monster. Uusi objektiivi. Uusi sarja.

Pdnpulse.com, Fed Up with Self-Serving Noise from Photo Bloggers, Zack Arias Started a Blog, Then Published a Book in His Spare Time. Zack Arias on vastannut blogissa yli tuhanteen kysymykseen.

Dpreview.com, Nikon rethinks 1 System and cuts 2013 forecast citing poor sales. Nikon alentaa myyntiarvioitaan. Kompaktikameroiden myynti on vähentynyt, peilittömät eivät käy kaupaksi. Kotimarkkinoilla Japanissa kauppa kyllä käy.

IR, Panasonic GH3 review: Pro-level video for a fraction of the price? Yes, but that’s not the only reason we love this mirrorless camera. Ja se varsinainen arvio, Panasonic GH3 Review. Tuli myyntin joulukuussa 2012. 16 megapikselin peilitön järjestelmäkamera, Micro 4/3 -systeemiä. Paino 555 g. Elektroninen etsin, 873 x 500 pikseliä (1.744.000 pistettä). Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö, 614.000 pistettä, kuvasuhde 3:2, 640 x 320 (kolme väri kussakin pikselissä). Säänkestävä runko. Sisäinen salama tehokas. Erityisen hyvin sopii videokuvaukseen. Erinomaiset still-kuvat. $1.300.

IR, Our first Canon 70D video tests show the DSLR’s Dual Pixel CMOS AF truly is a ‘game changer’. Canon on tällä kertaa onnistunut. Elo-syyskuussa myyntiin.

Dpreview.com, Pentax Q7 Review. Järjestelmäkamera, erittäin pieni runko. Mittaetsin tyyppinen peilitön. 12 megapikseliä, kroppikerroin 4.7x. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Lisävarusteena optinen etsin. Full 1080 HD video. Kuvanvakaaja rungossa. RAW. Kameran värin voi valita kymmenistä vaihtoehdoista. Seitsemän objektiivia, kolme perinteistä mallia. Q-bajonetti. $250 adapterin avulla myös Pentaxin K-bajonetti -objektiivit käyvät. Arvosana 70%. Runko + 5-15mm (vastaavuus 23-69mm) = $499.

Popular Photography, Review: Lowepro Photo Hatchback 16L AW. Pieni reppu, jonne mahtuu paljon. Myös 11 tuuman läppäri, taulutietokone mahtuu. $80.

 

08.08.2013   (linkki)

Meeri Koutaniemi: Oasis
Kuva: Meeri Koutaniemi.31.8.2013 asti

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen suuressa galleriassa nähdään elokuussa Meeri Koutaniemen Oasis-näyttely. Se kertoo neljän miehen tarinan heidän elämästään transseksuaalineina HIV-positiivisina. Kuvat on otettu Oasis-nimisessä hoitokodissa pienessä Conkalin kylässä Meksikossa.

Meeri Koutaniemi, 25, on kuusamolaissyntyinen freelance-valokuvaaja, joka asuu Helsingissä. Koutaniemi on opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa ja on keskittynyt työssään etenkin ihmisoikeuksiin ja vähemmistöihin.

Koutaniemi nappasi kuusi palkintoa Vuoden lehtikuvat 2012 -kilpailussa. Samana vuonna hänet palkittiin Tim Hetherington Memorial Awardilla Yhdysvalloissa. Vuonna 2013 hän vastaanotti ensimmäisen Carina Appel -muistopalkinnon Suomessa.

Heli Blåfield: Kotona vieraalla maalla
31.8.2013 asti

Pienessä galleriassa esitetään Heli Blåfieldin kokonaisuus Kotona vieraalla maalla, joka sisältää Etelä-Saimaassa julkaistuja lehtikuvia vuosilta 2011-2013.

Heli Blåfield, 28, on valmistunut yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi Tampereen yliopistosta 2010. Perinteisen lehtikuvan lisäksi hän on kuvannut muun muassa teattereille, muotisuunnittelijoille ja levy-yhtiöille. Vuonna 2012 Blåfield oli Vuoden lehtikuvat 2011 -kilpailussa viiden finalistin joukossa.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Snellmaninkatu 13 A (käynti pihan puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15, arkiaattoina 11-16

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Järjestelmäkameran kenno videokuvauksessa (Järjestelmädigit). Miten hyvin nämä järjestelmäkamerat osaavat videokuvauksessa hyödyntää tuota valtavan suurta kennoa?
 • Nikon D600 tehokäyttö (Järjestelmädigit). Tuli kuvattua vuosia Nikonin D80:lla ja nyt on takana kesä D600:lla.
 • Suomi - Italia - Jäämeri - Venäjä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Puolentoista kuun rutistuksen seurauksena tuli kierrettyä Pugliassa (Italia) - Jäämerellä - Siperiassa.
 • Ballistiikasta kiinnostuneille kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Ps. Tarkoituksena ei ollenkaan ole pelkät kuvat vaan sivuilla on tuhti annos teoriaa ja tietoa ballistiikasta aihealueesta kiinnostuneille. Koreat kuvat ikäänkuin tulevat kaupan päälle.
 • Pari Korentoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Korento (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Säpinää purolla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mitähän nää on? Oli kerääntynyt paljon läheiselle purolle. ...Neidonkorentoja taitaa olla. ...
 • Kahden järven rannalta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Hetki ilta-auringossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Timon poikkitiedepalsta, Tee-se-itse -passikuva kännykällä, 6.8.2013. Passikuvan voi ottaa itsekin ja lähettää sen poliisin kuvatietokantaan. Eri asia on se, onko puuhassa mitään mieltä – eli koittaa väsätä omin avuin kerran viidessä vuodessa biometrisen passin ehdot täyttävä passikuva.

 • Poliisi, Lupahallinnon valokuvapalvelin. Lupahallinnon valokuvapalvelin -passikuvajärjestelmän käyttöohje. ...2. Kuka voi käyttää Lupahallinnon valokuvapalvelinta Laissa ei ole rajattu, kuka voi ottaa passikuvia, joten Lupahallinnon valokuvapalvelinta voivat käyttää sekä yksityiset henkilöt että valokuva-alan yritykset. Kuvan syöttäminen edellyttää käyttäjän vahvaa sähköistä tunnistusta ja käyttäjätilin avaamista....
 • Suomi.fi, Verkkotunnistaminen ja -maksaminen (Vetuma).

Pallopanoraamablogi.

 • Kesäyö, 4.8.2013. Pari tunnelmapalaa liian aikaiseen loppuneelta kuvausreissulta.
 • Kuopio all night long, 26.7.2013. Mutta siis nätti ja lämmin kesäyö tutuissa maisemissa, joitain kuvia kehtaa jopa laajemmalle yleisölle näyttääkin.
 • Päivä Tampereella, 17.7.2013. Halpojen junalippujen (9€ suuntaansa) houkuttelemina käväisin Tampereella. Reissun pääasiallinen tarkoitus oli käydä kuvaamassa samanlainen gigapikselipanoraama kuin Puijon tornistakin, mutta se jäi tekemättä kunnollisen ulkoilmanäköalatasanteen puuttuessa.
 • Nadiirin paikkaaminen, 11.7.2013. Nadiiri (ja sen vastakohta zeniitti) on pallopanoraamojen ongelmapaikka, siellä kun asustaa panoraamapää, kolmijalka, kuvaustolppa tai jopa kuvaaja itse. (perusteellinen ohje).

Mika Sipura, Häissään kameran kanssa. Kahdentoista hääkuvauskeikan jälkeen uskallan väittää onnistumisen koostuvan pääosin tekniikasta, johon toistot harjaannuttavat, ja jota voi parhaiten kuvata urheilutermein: oikea-aikaisuus, suoritusvarmuus, jalatjalat ja kurinalaisuus.

Digitoday.fi, Iso riski: Chrome ja Firefox tallentavat salasanat luettavina. Selkokielisinä tallennetut sanasalat löytyvät selainten valikoista. ...Firefox-käyttäjä voi tarkistaa ja halutessaan tyhjentää omat tallennetut salasanansa menemällä Asetukset-valikkoon (Options) ja valitsemalla Turvallisuus-välilehden (Security). Samalla välilehdellä voi myös lisätä pääsalasanan kaikille salasanoille. Omat ja tallennetut salasanat löytyvät kohdasta Tallennetut salasanat.

 • (jos on antanut selaimen tallentaa salasanoja, niin tässä näkee yhdellä silmäyksellä selväkieliset salasanat... jos vaikka kaikki eivät enää olisi muistissa...).

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

IR, Never before seen images surface of World War I as photographed by a German officer. Tuhatkunta aiemmin julkaisematonta kuvaa. Tumblr. Kickstarter-projekti kirjan julkaisemiseksi. Arkkitehti 1. maailmansodassa.

Lensrentals.com, blog, Lensrentals Repair Data: 2012-2013. Iso amerikkalainen kamera- ja objektiivivuokraamo. Lahjomatonta dataa korjauksista. Alle kymmenen kappaleen eriä ei ole huomioitu. Kommentit.

The Online Photographer, Looking at Lenses in the Infra-Red. Infrapunaa varten konvertoitu Olympus Pen.

IR, Pro photographer Chase Jarvis takes affordable DJI Phantom quadcopter and GoPro cam for a spin (VIDEO). Pienoiskopterilla hintaa $679. Video, kesto 1:21.

Creativepro.com, Lenstag: The Online Registry That May Help You Recover Stolen Camera Gear. Pelkkä sarjanumeron rekisteröinti ei riitä, myös kuva pitää lähettää ohessa.

Dpreview.com, Connect, Leonardo is a new, powerful image-editing app. iPad, iPhone. $1.99.

Fotosidan.se, TEST: Nikon AF-S 800/5,6E FL ED VR – Makalöst skarpt. 46 cm pitkä, painoa 4.6 kg. Yllättävän pieni ja kevyt, kuitenkin. Hinta 150.000 kruunua, 17.300 euroa.

Kamera & Bild, Prince förbjöd fotografering – bilder togs ändå. Prince esiintyi viime sunnuntaina Tukholmassa. Kuvien ottaminen oli kielletty sekä lehdistöltä että yleisöltä.

 

07.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tarkentaminen järjestelmäkameralla (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Ostin äskettäin ensimmäisen digijärjestelmäkamerani, Canon EOS 1100D. Olen testaillut sitä ja yrittänyt päästä perille sen ominaisuuksista. Eräs asia mikä tuli vastaan on tarkentaminen.
 • Kiinteän polttovälin ihanuudesta (Kuvaus yleinen). Aina aika-ajoin keskusteluun nousee väite, että kiinteän polttovälin käyttö olisi jotenkin suositeltavaa, ehkä jopa "ammattimaisempaa" kuin zuumilla häröily.
 • Pentax katoamassa? (Järjestelmädigit). Näyttäisi siltä, että Ricoh on pikkuhiljaa häivyttämässä Pentaxin nimeä takaviistoon. Pentaxin omat japanin sivut ohjaavat nyt Ricohin sivuille ja siellä ei ole malliston kohdalla sanaakaan Pentaxista.
 • Adobe CC (Kuvankäsittely).
 • Säpissä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). eli Säpin majakkasaaren lintuasemalla pari päivää hullujen rengastajien kanssa. Puoliltaöin nukkumaan ja neljältä ylös, niin sitä lomalla levätään. Harmillisesti kuitenkin missattiin isot sirrimassat.
 • Synkkää suota (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Teema: Keskeissommittelu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusi ketju.

Juha Haataja, Valopolku, Hannes Heikura: Dark Zone = Hämärä vyöhyke, 27.6.2013. Hannes Heikuran teos on mustanpuhuva, kooltaan massiivinen valokuvateos: Dark Zone = Hämärä vyöhyke (Musta Taide, 2011). Teos liittyy näyttelyyn Helsingin taidemuseossa Tennispalatsissa 17.6.-4.9.2011. ...Sitä kylläkään ei voi kieltää, etteivätkö valokuvat olisi teknisesti onnistuneita, ja puoli tusinaa valokuvaa kyllä säväyttivät, saivat arvostamaan Heikuran taitoa.

Ursa, Perseidien tähdenlennot näkyvät tänä vuonna poikkeuksellisen hyvin. Perseidien aktiivisin vaihe osuu ensi maanantaille, ja parasta havaintoaikaa ovat yöt 11.-12.8. ja 12.-13.8. Tähdenlentoja voi parhaimmillaan näkyä jopa 60 kappaletta tunnissa. Tänä vuonna aktiivisin vaihe osuu poikkeuksellisesti pimeälle ajalle ja eikä Kuu haittaa havaintoja. Luvassa on poikkeuksellisen runsas tähdenlentonäytelmä.

Valokuvaviestinnän instituutti, blogi, Valokuvanäyttelyiden kesä, 22.7.2013. Kesälomani on nyt takana ja kohti uutta syksyä mennään. Istun taas työpöytäni ääressä kesälaitumien jälkeen ja ajatukset ovat valokuvauksessa. Ensi viikolla ollaan Oriveden Opistolla koko viikko ja siitä se sitten taas lähtee.

 • Irving Penn – Diverse Worlds, Tallinna KUMU. 6.10.2013 asti.
 • Steve McCurry, Taidehalli Helsinki. 4.8.2013 asti.
 • I.K. Inhasta Nelli Palomäkeen – Suomalaista muotokuvausta, VB-Keskus Kuopio. 31.8.2013 ja 22.9.2013 asti.
 • Helmut Newton, Fotografiska Tukholma. 23.9.2013 asti.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari.

 • Näin kuvaat rauhoitettuja perhosia - katso upeat kuvat, 4.8.2013. Suomen perhoslajisto käsittää yli 2600 lajia. Osa lajeista on lailla suojattu. Ensimmäiset päiväperhoset rauhoitettiin 1976, jolloin apollo ja pikkuapollo suojeltiin. Viimeisimmät lisäykset suojeltujen listaan tehtiin vuonna 2009.
 • Kun hyönteinen vaihtaa muotoaan, kuvattavaa riittää, 28.7.2013. Sattumalta löytynyt vastakuoriutunut haapayökkönen, jonka siivet ovat vielä aivan tyngät. Muutamassa tunnissa perhonen on normaalin näköinen ja täysin lentokykyinen.
 • Kuvasarjoilla voi saada vangittua ratkaisevan hetken, 21.7.2013. Ratkaisevan hetken metsästäminen on vaikeaa, mutta kuvaamalla sarjoja voi erilaisia tapahtumia saada talteen yksittäisiä kuvia paremmin. Luonnossa tapahtuu paljon ja usein vielä niin monimuotoisesti, että sen kertominen vain yhdellä kuvalla on usein liki mahdotonta. Useamman kuvan sarjalla voi tarinaa tai kuvaesitystä värittää aivan eri tavalla.

Luontohavaintoja kuvina.

 • Perhosbaari, 4.8.2013. Viikon kuvassa on herukkaperhonen. Laji joka talvehtii aikuisena ja lisääntyy vasta ensi kesänä. Tämäkin yksilö saattaa lentää vielä ensi Juhannuksena mikäli selviää talvesta.
 • Taivas varjele mikä sieltä tulee, 28.7.2013. Viikonloppuna osui kolme ukkoskuuroa kohdalle. Viikon muutkin kuvat ovat sarjaa "havaintokuva".

Mikko Kiviranta, Makroja ja mukurua, 7.7.2013. Tuntuu nämä viime aikojen blogipläjäykset seurailevan samoja ratoja, vähän lintuja ja vähän makroja.

Petteri Löppönen, Lumo Image.

 • Hiekkamyrsky Nallikarin uimarannalla, 29.7.2013. Eilen sunnuntaina olin Nallikarin uimarannalla alkuillasta nauttimassa kesän helteisestä säästä, ja kerrankin mukana oli kunnon kamera (tai no, mukana oli ensimmäinen digijärkkärini Canon EOS 400D, jota käytän nykyään reissukamerana ym.) kännykkäkameran lisäksi.
 • Tiukkaa settiä Classic Gymillä, 10.7.2013.

Studio Street Oy, blogi.

HS, HS testasi: Mökin parhaat valvontakamerat vaativat netin. Gsm-kameroiden kuvat olivat heikkolaatuisia.

Mobiili.fi, Tätä mieltä Symbian-mies on Nokian Lumia 1020:n superkamerasta – nopeudessa parannettavaa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos of the Largest Bird Nests in the World, Built by the Sociable Weaver in Southern Africa. Kuvauskohde kiinnostava.

Eilisistä Nikonin julkistuksista vielä.

Strobist, Announcing: All-New Lighting 101. Alkuaan kirjoitettu 2006, nyt uudistettu. Valaisun perusteet.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, Why are my Buildings Falling Over? A Short Guide to Perspective Distortion and Correction in Photography.

Diyphotography.net.

Popular Photography, The Rise of the F/4 Zoom Lens. Miksi f/4-objektiivit ovat suosittuja.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR, Good news, videographers: The powerful Zoom H6 audio recorder system is now available. Nyt myynnissä. $400.

Thephotoargus.com.

Pdnonline.com, Judge Dismisses Privacy Lawsuit Against "Voyeur" Artist Arne Svenson. Olivat niitä New Yorkissa ikkunan läpi asunnoissaan kuvattuja ihmisiä. Tuomarin mukaan kyse oli valokuvataiteesta.

Pdnpulse.com, Now in Beta: Amazon’s Platform for Selling Fine-Art Prints. Tällä hetkellä yli 5.000 valokuvaprinttiä myynnissä. Kallein $120.000.

Fotosidan, blog, Fotografera av istället för att skanna – så gick det.

 

06.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Menaiset.fi, Katso voittaja – Vuoden matkakuva 2013. Vuoden matkakuva 2013 -kilpailuun lähetettiin yli 1 200 valokuvaa. Tässä on paras: Jenni Blomqvist, Turku: Elä hetkessä! San Agustín, Huatulco, Meksiko.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Kesäkurssi 2013 Joutsenossa. Neljä päivää, viisi lyhyttä kirjoitusta ja viisi valokuvaa.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Elokuun kuvaaja 2013. ”Olen Virtasen Emmi ja olen työskennellyt valokuvaajana Jyväskylässä Valokuvaaja Iida Liimataisella noin kaksi vuotta. Suoritan parhaillaan kuvallisen ilmaisun perustutkintoa Visuaaliviestinnän Instituutissa...."

Suomen Fotokaupan Liitto ry, Lehdistötiedote: Passikuvat poliisin tiedostoon suoraan valokuvaliikkeestäsi. 5.8.2013. Viitisenkymmentä valokuvausliikettä on yhteistyössä poliisin kanssa. Asiakkaan passikuva siirtyy sähköisesti poliisille. Kuva säilyy poliisin tiedostoissa kuusi kuukautta. Myös henkilötiedot syötetään järjestelmään. Kuva on käytettävissä missä tahansa passia myöntävällä poliisilaitoiksella.

 • huhtikuun lopulta valmiit passit on voinut noutaa R-kioskilta, suurin osa onkin käyttänyt tätä mahdollisuutta
 • (En ole huomannut mitään mainintaa siitä, että paraneeko passikuvan laatu skannauksen jäädessä pois. Nykyisen skannatun passikuvan laatu ei ole hyvä.)

Suomen freelance-journalistit ry, Free voi saada soviteltua päivärahaa JET-kassasta toimiessaan osuuskunnan kautta, 5.8.2013. Vakuutusoikeus on hiljattain antanut kaksi ratkaisua, joiden mukaan laskutusosuuskuntien (kuten Eezy) kautta toimivat itsensätyöllistäjät voivat tietyin edellytyksin saada soviteltua päivärahaa palkansaajien työttömyyskassasta.

Northernxposures, Pentax WG-3 GPS – video ja lähikuvaus ominaisuuksia, 1.8.2013. Testailin lomilla Pentaxin WG-3 GPS kameraa ja sen monipuolisia videointi ja lähikuvaus ominaisuuksia. Esiohjelmia kamerasta löytyy moneen lähtöön, mutta vaativalle kuvaajalle manuaalisäädöt puuttuvat. Paljon esimerkkivideoita.

Digikuvaaja.net, Ilmaista tallennustilaa Copy-pilvitallennuspalvelusta, 3.8.2013. Useimmille on varmasti tullut tutuksi Dropbox-palvelu, jonka avulla voi jakaa ja tallentaa tietoa nettiin. Nyt Dropbox on saanut uuden kilpailijan, joka tarjoaa peräti 15 gigaa ilmaista tallennustilaa kaikille uusille käyttäjille. Copy on ominaisuuksiltaan lähes identtinen Dropboxin kanssa, mutta tarjoaa lisäksi muutamia mukavia ominaisuuksia, joita ei Dropboxissa ole.

Nikonilta uutta.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Introduction to Slow Shutter Speed Photography: Embrace the Blur.

Petapixel.com.

IR, Adobe Camera Raw as a filter: Tutorial video shows you how and why you’d want to.

Dpreview.com, Kubrick's f/0.7 lenses now available for rent (but start saving up). Barry London -elokuvassa käytettiin kahta Zeissia vuonna 1975. Kaikkiaan f/0.7 -objektiiveja valmistettiin kymmenen kappaletta, kuusi myytiin NASA:lle.

IR, Enter the Red Dragon: Footage from new 6K sensor for Red camera shows amazing dynamic range. Kalifornialainen yritys on onnistunut saamaan ainakin julkisuutta tuotteilleen, hypeä on riittänyt.

Camerasim.com, CameraSim Apps. Järjestelmäkameran säädöt havainnollistetaan. Netissä ilmainen. Nyt appletteina. iPod Touch, iPhone, taulutietokoneet. $1.99.

Canonrumors.com, EOS 7D Mark II Information [CR2]. Tänä vuonna ei julkistetan Canon EOS 7D Mark II -mallia.

43rumors.com, (FT5) New High End OMD is also the E-5 successor (hybrid MFT and FT mount). Syyskuussa odotellaan julkistusta.

 

05.08.2013   (linkki)

Jari Eklund: Rockin’Around
31.8.2013 asti

Rockin’Around on Jari Eklundin valokuvadokumentti suomalaisten rokkareiden yhdestä alakulttuurista. Kuvien esittämälle rokkariryhmälle tunnusomaisia piirteitä ovat mm. Elvis-kampaukset, kaarimerkein koristellut nahkatakit, jenkkiautot ja kiinnostus rock'n'roll-musiikin alkuperäisimpiin muotoihin. Omaksi alakulttuurikseen ryhmän katsotaan muodostuneen 1980-luvun alussa.

Näyttelyssä olevat teokset ovat vuosilta 1982-2012. Pääosa kuvista on esillä hopeagelatiini- ja mustavalkovedoksina.

Suomen valokuvahistoriallisen yhdistyksen galleria
Killinkosken Wanha Tehdas, Virrat

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Valollisuus? (Kuvaus yleinen).
 • Paluu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). WAU!
 • Tähtisadetta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ekat kerrat kun tähdet alkavat näkyä öisin niin piti päästä taas hiukan kuvailemaan :) Pimeämpiä öitä odottaessa!
 • hetki ennen pimeyttä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • TEEMA: 3D-kuvat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kesäromanssi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Puulaakifutiksen SM (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (vinkkejä futiksen kuvaamiseen kommenteissa...).

Taltioitua valoa -blogi, Diy-paja. Kuvat monenlaisista modifikaatioista.

Ilta-Sanomat, Näillä keinoilla tarjoilijat heruttavat tippiä - ei ehkä kannattaisi. Rupesi ihmetyttämään kuvassa esiintyvän 10 euron setelin väri, ei kai se tuon värinen ole. Muuten kuvassa näyttää valkotasapaino olevan kunnossa. 500 euron seteli on tuon värinen eli siis purppuran punainen.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Earthboundlight.com, The Best Way to Fix Over-Sharpening, 4.8.2013. Terävöinnin vaikutusta ei kannata arvioida kuvan täyttäessä koko ruudun (jollei käytä jumbokokoista näyttöä). Yleinen suositus on, että ruudulla zoomaa niin, että kuva täyttää puolet ruudusta. Printin lopputulosta ei ole helppo arvioida ruudulta.

Digital Photography School.

Petapixel.com, 10 Quirky Camera Designs from Digital Photography’s Past. Vanhin vuodelta 1996, uusin vuodelta 2009.

YouTube-videoita.

Vimeo.com, Making of Steve Jobs for TIME. Viimeinen potretti. Video, kesto 1:38.

Wired.com, That’s Not How You Use That: Shooting Video in Portrait Mode. Videoita ei kerta kaikkiaan saa kuvata pystytasossa vain vaakatasossa. Piste.

Fotosidan.se, Med kamera till Ulaanbaatar tur och retur. Mongol Rally. Kolme ruotsalaista osallistuu, mukana kamerat. Tähtäimessa valokuvakirja ja 50.000 kruunun lahjoitus Mongolian kodittomille lapsille.

Creativepro.com, Review: Canon EOS M. Shutter noise in E flat major. Canonin ensimmäinen peilitön järjestelmäkamera testissä. Klassista musiikkia kuvatessa Canonin järjestelmädigien peilin kolahdus kuuluu hiljaisissa kohdissa. Ei kuulu enää. Kosketusnäyttö takana, ei etsintä. 17 megapikseliä. Mekaanisen sulkimen ääni kuuluu ehkä puolen metrin päähän. Ei mikään tekninen arvio.

 

04.08.2013   (linkki)

Helsingin Taidehalli, Nervanderinkatu 3, Helsinki. Tänään viimeistä päivää: Steve McCurry. Kello 11-17. 10 € / 7 € Alle 18v. vapaa pääsy.

Digicamera.netin Foorumilta:

Jari Karjalainen, Bad Gastein ja Hohenwerfenin linna, Itävallan alpit, 5/2013. Kuvia ja tekstejä.

Kemppinen, Hauska ja turha, 3.8.2013. Kuvassa näkyvä laite on Wacomin piirtopöytä Bamboo. Se on laskettava lähinnä leluksi ja arviointi siitä on jutun otsikko.

Iltalehti, Kertaalleen haudatut kuvat Hitleristä julki. Arvostettu Life-lehti on julkaissut kokoelman harvinaisia valokuvia Adolf Hitleristä. Vuosikymmenen ajan nämä kuvat lepäsivät piilossa maan alla.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Erik Kim Street Photography, How to Take Photos of Kids (Without Being Called a Pedophile). Enemmistö taitaa jättää kokonaan ottamatta kuvaa tuntemattomasta lapsesta. Hyvä vinkki: toisten kuvaajien kanssa on vähemmän epäilyttävää kuvata vieraita lapsia.

 • (...tällaiseksi tämä maailma on mennyt...).

Digitalcameraworld.com, Photoshop Lab Color: how to retouch images for a professional finish.

Nikon.com, Winners of the Nikon Photo Contest 2012-2013 have been determined. 100.000 kuvaa, 153 maata.

Petapixel.com, 10 Bogus Excuses People Use When They Steal Photos from the Web. Ilman valokuvaajan lupaa kuvan sivuilleen napanneen tekosyitä. Netistä löydetyt kuvat eivät suinkaan ole vapaata riistaa.

 • Kohta 10. Kaikki muutkin tekevät niin.

ePhotozine.com, Photographing Vegetables. Vihanneksia kuvaamaan. Lyhyesti.

Guardian.com, Passport photographs of celebrities - in pictures. Ensimmäisenä Marilyn Monroe. Koko passiaukeama kuvattu.

Diyphotography.net, A Beautiful Camera Stabilizer. With Build Beautifully Filmed. Erityisesti Canon 7D -mallia varten tehty. Video, kesto 5:58. Viimeistellyn ja ammattimaisen näköinen.

Kamera & Bild, Så bygger du din portfolio. Portfolion rakentamisesta. Pitempi artikkeli.

 

03.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Jukka Tiippana, Infrapunakuvausta digitaalikameralla, 30.12.2012. Vähän pitempi artikkeli.

 • Jukka Tiippana, Infrapunakuvia. Infrapunakuvia Nikon D70 kameralla ja irrallisella Cokin 007 suotimella sekä IR-modifioidulla Nikon D70 kameralla.
 • Digicamera.netin Foorumilta, IR-valokuvaus (Digikuvaus). Viimeisin keskustelu tästä aiheesta.

Iltalehti, "Tämän takia vaihdoin iPhonen Lumiaan". Teknologiatoimittaja testasi viikon ajan huippu-Lumiaa ja päätti jättää hyvästit iPhonelle. Hän kertoo valinnalleen viisi syytä.

Ilta-Sanomat, IS:n kesäkuvakisan voittokuvassa rämeen loisketta. Ja kyse on siis ns. viikkovoitosta, jonka pääaiheet vaihtuvat. Säännöistä: "...Kilpailun aikana arvomme viikoittain kaksi Nokia Lumia 720 –puhelinta parhaiden kesäkuvan ottaneiden kesken. Ilta-Sanomien toimitus valitsee voittajan Ilta-Sanomille lähetettyjen kuvien joukosta. ...". (arvomme vai valitsemme?)

Tietoviikko.fi, Entä jos kännykkässäsi olevat kuvat leviävät? Lähes seitsemän miljoonaa brittiä on ottanut itsestään "intiimejä" kuvia, jotka he ovat tallentaneet älypuhelimensa muistiin.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

IR.

ePhotozine.com.

Digital Photography School, It’s Not Always Sunsets and Kittens: Photographing the Tougher things in Life.

Popular Photography.

Diyphotography.net, How To Build A Light Table (Or Inspecting 50,000 Film Slides). Valopöytää rakentamaan. Puulaatikko ostettiin valmiina.

Petapixel.com, Nokia Releases Lumia Photo Transfer Tool For Mac Users.

Dpreview.com, Blackmagic ships Pocket Cinema Camera and drops price on original model.

Dpreview.com, OMG Life Autographer Quick Review. Pieni musta laatikko, kooltaan puolet pokkarikamerasta. Pidetään hihnasta kaulalla tai sitten vaatteisiin kiinnitettynä. Viisi megapikseliä, 136 asteen kalansilmä, sisäänrakennettu GPS ja Bluetooth. Viiden sensorin avulla päätellään, milloin kuvataan. Paino 58g. Sisäistä muista 8GB, mahtuu 28.000 kuvaa. Kuvat otetaan automaattisesti tai sitten sen jälkeen kun käyttäjää painaa painiketta viiden sekunnin ajan (10 sekunnin viive, sen jälkeen kahdeksan kuvaa, yleensä 30 sekunnin välein). GPS:n käynnistyminen vie aikaa kymmenisen minuuttia. Kuvanlaatu on mitä on. Suuri osa kuvista menee suoraan roskakoriin, aivan sattumanvaraista kuvausta. Mielenkiintoinen konsepti, vielä kehittämistä. Kalansilmäobjektiivin vääristymät reunoilla. Hinta £400.

 

02.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Kopio, plagiaatti vai pastissi, 1.8.2013. Poikkitiedepalstalla otetaan kantaa Marimekon uuteen tapaukseen valokuvaajan näkövinkkelistä.

Otafoto.com, kuvatuotteet suoraan Android-laitteilta. Otafoto = Over-the-air Foto. Älypuhelimet ja tabletit. Ensimmäinen Android-sovellus, jolla voi tilata digikuvat ja muut kuvatuotteet Suomessa. Ei vaadi rekisteröitymistä, tilaamisesta on tehty mahdollisimman yksinkertainen. Ei editointia, ei filttereitä. Lasku tulee sähköpostiin pdf-tiedostona, maksetaan tilisiirtona. OP-pankki. Pienemmissä tilauksissa toimituskulut ovat 4.95 euroa.

 • (hinnat näkee nähtävästi vasta sitten, kun on ladannut Android-sovelluksen, sivuilta en löytänyt muita hintatietoja kuin postikulut).
 • Tuotteet, hinnat. Eivätkä ole hinnalla pilattu. (päivitys 21:40). Elokuun ajan vielä -30%.

Yle Uutiset, Tekniikka ei ole enää este tai hidaste valokuvataiteessa. Laadukkaiden ja helppokäyttöisten kameroiden yleistyminen auttaa uusia lahjakkuuksia nousemaan pinnalle, toisaalta taiteilijoilta vaaditaan persoonallista tyyliä. Kolmen kokkolalaistaiteilijan yhteisnäyttelyssä yhdistetään rohkeasti erilaisia tekniikoita.

Savon Sanomat, Filmikamera on pop. Kuopiolainen Pentti Hakkarainen nostaa pöydälle Araxin keskikoon filmikameran. Hakkarainen on valokuvannut yli 30 vuotta. Hän aloitti harrastuksensa filmikameroilla, siirtyi digitaalisiin kameroihin - ja palasi filmikameran pariin pari vuotta sitten.

Photo.net, foorumi.

Strobist, On Assignment: Scout and a Shoot Pt. 2. Jatkoa ensimmäiseen kirjoitukseen. Miten kuvat otettiin.

Digital Photography School, 10 Things I Learnt from Daily Shooting. Listan lukeminen ei paljoa auta, jos ei mitään muuta tapahdu.

Vincent | Laforet, How to succeed as a creative long term: know your C.O.D.B. Cost of Doing Business. Pitkä ja perusteellinen artikkeli. Kaikki maksaa, kuluja on paljon.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Software Workshop: How To Scan Film For Great Digital Photos. Perusohjeet skannaukseen.

Digitalcameraworld.com, Surf Photography: tips for shooting watersports like a seasoned professional.

Petapixel.com.

Photo.net, Adding Textures to Flower Photos. Photoshop-ohjeet.

IR, Panasonic GX7 review: Hands-on with the enthusiast street shooter that reinvents the GX-series.

Dpreview.com, Camera shipments continue to fall. Japanilaisten kameravalmistajien vuoden ensimmäisen puoliskon tilastot ovat valmistuneet.

Creativepro.com, Explore Masterworks of Art at Google Cultural Institute.

Dpreview.com, Sensor size is what matters and the trend is for larger, says Aptina. Kuluttajien kannattaisi katsoa sensorin kokoa pikselimäärän sijaan. Miten kompaktidigit pystyvät kilpailemaan älypuhelimien kameroiden kanssa.

Techhive.com, There really shouldn’t be an app for that: 13 apps that don't need to exist. Täysin (tai melkein) hyödyttömiä, mutta suosittuja sovelluksia. Älypuhelimille.

Facebook, news, Introducing Embedded Posts.

Theverge.com, Instagram tweaks spam filters, third-party Windows Phone apps working again for now. Taas sallitaan.

Theguardian.co.uk, UK set to ban Google Glass for drivers. Häiritsevät ajamista (ymmärrettävistä syistä).

IR, Canon EOS M review: Firmware update finally makes this mirrorless camera’s AF speed acceptable, but can we recommend it? Auttoiko firmware tarkennuksen hitauteen. Hintakin on romahtanut puoleen. Vuosi sitten ilmestynyt malli, mikä on tämän Canonin ensimmäisen peilittömän vetovoima nyt, firmwaren ja roimasti laskeneen hinnan jälkeen.

 

01.08.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vesa Koivunen.

 • Läskin drive by shoot! 30.7.2013. – Peura, huudahti takapenkillä istunut assistentti (vaimoni) ja autonkuljettaja (isäni) jarrutti voimakkaasti. Nappasin tuon järjenvastaisen vehkeen jalkovälistäni ja sain sen yhdessä hujauksessa toimintakuntoon. Siinä se oli ja tuojotti minua.
 • Rankka keikka, 29.7.2013. Homma alkoi torstaina, kun teimme ensimmäisen tällaisen ennakkojutun Hesariin. Kuvasin aitajuoksijan, joka alkoi heti kiukutella, kun oli vääränlainen paita päällä. ...Tässä vielä linkki pienimuotoiseen kuvagalleriaan: KalevanKisat2013.

Yle Uutiset, Naisen vartalon kauneimmat arvet. Amerikkalaisen valokuvaaja Jade Beallin käynnistämä A Beautiful Body -projekti on rantautunut hyökyaallon tavoin Suomeen. Sytykkeen antoi Mami Go Go –blogin kirjoittaja Minttu Mäntysalo. Hämeenlinnalainen Riikka Timonen vastasi haasteeseen kädet täristen ja kyyneleet silmissä. Riemu häpeästä vapautumisesta oli suunnaton.

Hämeen Sanomat, Vanhat valokuvat avaavat muistojen aarreaitan. Hämeenlinnalainen kuvanvalmistaja Sirpa Hiukkamäki heijastaa seinälle valokuvia Voutilakeskuksen toimintahuoneessa. Paikalla on neljä vanhusta omaisineen. Tutut nuoruusajan valokuvat kirvoittavat vanhusten mieliin muistoja asioista ja tapahtumista, jotka ovat jo ehtineet painua unholaan.

Muropaketti.com, USB 3.1 julkaistiin. Nopeus kaksinkertaistui. Mutta aikaa kuluu, ennen kuin tätä tukevia laitteita tulee myyntiin.

Tietoviikko.fi, Tutkimus: 3d-tulostimella valmistat kodin pienesineet jopa 100-kertaisesti halvemmalla. Tulostimetkaan eivät tietenkään ole ilmaisia. Niiden hinnat liikkuvat tällä hetkellä yleisimmillään noin 350-2000 dollarin eli noin 265-1512 euron haitarissa.

Photo.net, foorumi.

Panasonicilta uutta.

Sigmalta uutta.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, Composition, Balance and Visual Mass. Esimerkkikuvat.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Imgur.com, 15 Over-Used Movie Poster Clichés. Monen monta julistetta koottuna.

Thephotoargus.com, Creative Photography Techniques For Famous Locations.

Dpreview.com, 5 Reasons why I haven't used my DSLR for months.

Kohta 1, paino.
Kohta 2, pienet kamerat ovat todella hyviä.
Kohta 3, zoomille ei ole paljoa tarvetta.
Kohta 4, keskityn potrettikuvaamiseen.
Kohta 5, minulla ei kerta kaikkiaan ole käyttöä kaikille hankituille valokuvausvälineille.

Diyphotography.net, Using A Nexus 10 As A Photo Store Hub For Travel. Taulutietokone matkalla, miten soveltuu kuvien talletukseen.

Dpreview.com, Adobe announces ACR 8.2 and Lightroom 5.2 release candidates. Ei vielä lopullisia versioita, mutta melkein...

Fotosidan.se, Håkan Fredén enda svensk på Art of Photography i San Diego. 13.000 valokuvaa lähetettiin. 201 valittiin.

 • Artofphotographyshow.com, lista valituista. Kolme Norjasta, kaksi Tanskasta, yksi Ruotsista, ei yhtään Suomesta.

Kamera & Bild, Stort ras för kompakter under första halvåret. Eloonjäämistaistelu on alkanut. Kameravalmistajien toimitukset vuoden viideltä ensimmäiseltä kuukaudelta laskivat 42%, suurin osa laskusta kompaktidigeissä.

 

 

Heinäkuun 2013 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset