Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Heinäkuu 2013

Elokuun uutiset ovat jo ilmestyneet
31.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.

 • Leica X Vario kokeilussa, 30.7.2013. Kun Leica X Vario esiteltiin, niin minä ja moni muukin pyöritteli silmiään: Mitä ihmettä ne siellä Solmsissa ovat ajatelleet, vai ovatko ajatelleet ensinkään? Siis, esittelevät superhitaalla kiinteällä zoomobjektiivilla varustetun isokennoisen kompaktikameran, jossa ei ole edes etsintä, vaikka hinta on liki 2500 euroa.
 • Vanhan liiton mies tiirailee takanäyttöä, Martti Tala, 26.7.2013. Lopusta: Ai että mikä se uuden kameran merkki ja malli on? No se nyt on tämän jutun kannalta toisarvoinen asia, mutta lupaan, että seuraavassa kirjoituksessa sekin selviää.
 • Uusi kamera, pasmat sekaisin, Martti Tala, 24.7.2013. Eihän tällä kameralla kuvaamisesta tule yhtään mitään! Miten on osattukin tehdä asiat hankalasti! Kuten huomaatte, ostin kameran. Uusi merkki, uudet kujeet.
 • Panasonic G6 kokeilussa, 23.7.2013. Panasonicin ensimmäinen G-kamera tuli jo vuonna 2008. Se oli mallimerkinnältään G1 ja pidin siitä paljon. Panasonic G1 oli ensimmäisiä järkkäreitä sähköisellä etsimellä ja mallisarjan uusin G6 taitaa olla tällä hetkellä edullisin järkkäri sähköisellä etsimellä. Pana G6 kiinnostaa lisäkseni monia muita varmasti juuri siksi, että siinä on oikea etsin.
 • 8 keinoa paremmaksi kuvaajaksi, 22.7.2013. (ja yhdeksäs vinkki: pelkkä listan läpiluku ei auta mitään...).
 • iPad on komea, mutta hyödytön laite, 20.7.2013. Olen ollut viimeiset n. yhdeksän kuukautta ilman kannettavaa tietokonetta ja käyttänyt sen sijaan iPadia. Tuona aikana olen tullut siihen tulokseen, jota itse asiassa jo ennakoin ihan alussa, että iPad on melko turha laite hyötykäyttöön, mutta viihdelaitteena se on melkein ok.
 • Samsung NX300 kokeilussa, 19.7.2013. Kokonaisuutena Samsung NX300 on mukavakäyttöinen kamera, kunhan tulee toimeen ilman etsintä. Paketissa tuleva zoomi on ominaisuuksiltaan (etenkin vaakajan puute) vaatimattomampi kuin kilpailijoilla, mutta optinen puoli on kunnossa.

Kuvat.fi.

 • Kehittäjien blogi. Viimeisin merkintä: Alkuperäisten tiedostojen latausmahdollisuus valituille käyttäjille. Ja: Lähetysmahdollisuus vieraille - kerää tapahtuman kaikki kuvat samaan paikkaan helposti.
 • Facebook.

Tekniikan Maailma, Kuvat, videot ja musiikki langattomasti muistikortilta mobiililaitteisiin. Kingston MobileLite Wireless -kortinlukijan avulla tiedostoja voi siirtää Android- ja iOS-laitteisiin wlan-yhteyden kautta joko muistitikuilta tai sd-, sdhc- ja sdxc-korteilta. Hinta alle 40 euroa.

Mikropc.net, Näin saat flashin iPadiin. Osa maksullisia ohjelmia, osa ilmaisia.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, 3 Steps to Gorgeous Landscape Images.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

IR, New videos show off fast tracking speed of Canon 70D’s Dual Pixel CMOS autofocus system.

Photopreneur, How Good Are Your Photoshop Skills? Google-haku “photography workshop”, 67 miljoonaa osumaa. Google-haku “Photoshop workshop”, 19 miljoonaa osumaa. Valokuvaus ei pääty sulkimen painamiseen.

The Online Photographer, Mike's Favorite Camera... Nyt kunnon alennuksella.

Photoshelter.com, blog, 11 Things Photographers Wish They Knew Before Going Freelance.

Lensrentals.com, blog, Good Vibrations: Designing a Better Stabilization Test (Part I). Digitalcamerainfo.com:in ja Camcorderinfo.com:in editori kirjoittaa. Tekniikkapainoitteinen artikkeli.

Pdnonline.com, What Bookstores Buy: Ampersand in Portland. Viideltä kirjakaupalta kysyttiin, millä perustein valokuvakirjoja otetaan myyntiin ja millä perustein valokuvakirjoja ostetaan. Ensimmäinen vastaaja vuorossa.

Fotosidan.se, Liten kraftfull blixt till din smarta telefon. Lisäsalama älypuhelimiin. Käy kaikkiin puhelimiin ja taulutietokoneisiinkin. Neljä LED-valoa. 1.000 väläystä tai 40 minuuttia jatkuvaa valoa. Kickstarter-projekti, ei (vielä) valmista tuotetta. Halvimman vaihtoehdon hinta on $39.

Kamera & Bild, Bilderna som hyllar kvinnors äkta kroppar. Ei photoshoppia, oikeita ihmisiä.

Slrgear.com, Canon EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM. Päivitys aiempaan, nyt STM. Kroppikennoiselle. Polttovälivastaavuus 29-88mm. Filtterikierre 58mm, vastavalosuoja mukana. Himmennettynä kohtuullisen terävä. 35mm teräviä, vääristymättömiä kuvia. Kuvanvakaan teho zoomattuna lupausten mukainen, neljä pykälää. Suomen hinta on n. 240 euroa. (Canon EOS M -järjestelmädigin kanssa yhdessä myydään Suomessakin huomattavalla alennuksella).

Dpreview.com, Connect, Sample gallery: Nokia Lumia 1020.

 

30.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Uusi D800 vai hieman käytetty D3s (Nikon, Sony). Vaihtoehtona olisi ihan uusi D800 tai hieman käytetty D3s. Käytetty on myynnissä tuntemassani valokuvausliikkeessä eli se on todella hyvässä kunnossa. D3s:llä on kuvattu n. 25000 ruutua.
 • Nikon ja Nikonin "laatu" (Järjestelmädigit). Avaudutaan nyt aiheesta täälläkin, jos vaikka löytyy kohtalotovereita.. Viime syksynä päätin luopua vanhasta ja uskollisesta D90:sta, uudeksi rungoksi valikoitui paljon kehuttu D7000.
 • Nikon D700 käyttökokemukset (Järjestelmädigit). Viimeisimmät viestit. Viestejä kaikkiaan 1.488 kpl.
 • Imukuppiteline taikakädellä. (DIY eli Tee-Se-Itse). No nyt vihdoin posti oli tuonut kaikki hilppeet ja pääsi toteuttamaan. Kyseessähän siis Bilteman tupla imukuppi hässäkästä jota hieman muokattu. Tällainen se oli. KUVA...
 • Ilmainen kuvankäsittelyohjelma liquify ominaisuudella (Kuvankäsittely).
 • Kuu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Bonuksena keskustelua kuun kuvaamisesta.
 • kun jääkaappi ulos astui (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viimeisimmät viestit.
  • Timosoasepp.fi, Big news! Fuji X100s -kamerasta tarinaa.
 • Maalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli käytyä mökkeilemässä maaseudulla ja tarttuipa IR-filtterikin pitkästä aikaa kameralaukkuun mukaan..
 • muutama kuva harrastelijalta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Päivä ja aamuyö Levillä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Nyt.fi, Ankkahuulista tuli arkipäivää – miksi itse otetut selfie-kuvat ovat niin suosittuja? Nykyään käännämme kameran yhä useammin kohti omia kasvojamme tai peiliä sen sijaan, että kuvaisimme vain toisiamme. Omakuva, jota kutsutaan termillä ”selfie”, jaetaan usein muiden nähtäväksi Twitterissä, Facebookissa, Instagramissa, Flickrissä tai jossakin muussa nettipalvelussa. Mikä sai meidät tiristämään huulet törrölle, nappaamaan itsestämme kuvan ja jakamaan sen maailmalle?

 • ”Kymmenen vuoden aikana valokuvauksessa näyttää tapahtuneen enemmän kuin sen koko historiassa. Saattaa olla, että viimeksi kuluneen vuosikymmenen aikana on otettu yhtä paljon valokuvia kuin sitä ennen yhteensä eli vajaassa kahdessa sadassa vuodessa”, Männistö pohtii.
  • Istockphoto.com, Pocketography: the democratization of photography, 2.3.2013. Vuoteen 2000 mennessä oli otettu kaikkiaan 85 miljardia valokuvaa. Maaliskuu 2013 tilanne: 3.5 biljoonaa valokuvaa. (Eli vähän interpoloimalla voi päätellä, että Männistön pohdinta on kovin varovaista...).
 • ”Pienemmät kamerat ovat tehneet helpommaksi sen, että ylipäätään kuvataan lähellä olevia asioita, erityisesti käsivarren mitan päässä olevia asioita. Jos tarkastellaan isoja kuvajoukkoja, niin noin viisi vuotta sitten lähellä tai ultralähellä olevien asioiden kuvaaminen ryöpsähti esille. Siitä kiitos kuuluu pitkälti sosiaaliselle medialle ja kamerakännyköille”, Männistö sanoo.
 • IR, Cop Selfies!: The best selfie photography tumblr blog we’ve seen today.

Tekniikan Maailma, Langaton tulostin mobiililaitteille. Samsung Xpress C410W tulostaa värikuvat langattomasti suoraan älypuhelimesta tai taulutietokoneelta. Nfc-tuen ansiosta tulostus käynnistyy automaattisesti hipaisemalla tulostinta puhelimella tai taulutietokoneella. Samsung Xpress C410W tulee myyntiin elokuussa alle 180 euron hintaan.

Hardware.fi, Haswell-pohjaiset MacBook Prot tulossa syys-lokakuussa. Viime vuonna Apple päivitti MacBookit kesällä ja lisäsi 13-tuumaisen Retina MacBookin mallistoonsa syksyllä. Tänä kesänä Haswell-aikaan päivitettiin vain edullisemmat MacBook Air -mallit.

 • Mikropc.net, Macbook Pro päivittyy odotettua myöhemmin Haswell-aikaan. Jos odotat uuden, Haswell-siruilla toimivan Applen Macbook Pro:n ilmestyvän reilun kuukauden kuluttua, joudut todennäköisesti pettymään. Apple esitteli jo kesäkuussa Haswelleihin perustuvat Macbook Airit. Suurimpia sirujen tuomia parannuksia on huomattavasti pidempi akkukesto.

Iltalehti, Paras tähdenlentoaika on käsillä. Perseidien meteoriparvi tarjoaa erityisesti elokuussa upeita näkymiä Suomen yötaivaalle. Otollisimpana aikana tähdenlentoja voi nähdä jopa 50-70 kappaletta tunnissa.

Tietokone.fi, Koko elämä kuviksi ja talteen. Kaulanauhasta roikutettava kamera on varustettu 136 asteen laajakulmalinssillä, ja haluttaessa se nappaa yhden päivän aikana jopa 2000 kuvaa. Sisäiseen kahdeksan gigatavun muistiin kuvia mahtuu enintään 28 000 kappaletta. Hinta 465 euroa.

Yle Uutiset, Kuka perii digitaalisen jäämistösi? Siviilioikeuden professori Urpo Kangas kehottaa ihmisiä miettimään, kuka perii heidän tietokoneensa ja sille tallennetut tiedot.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, Field of Dreams – 30 Amazing Photographs to Leave You Inspired.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, On Assignment: Scout and a Shoot Pt. 1. Aina kannattaa yrittää tutustua kuvauspaikkaan vaikkapa edellisenä päivänä. Osa 1, käydään katsomassa kuvauspaikka etukäteen. Mitä hyvää, mihin pitää varautua, mitä huonoa. Loisteputket, tyypillinen toimisto. Muutaman päivän päästä seuraava osa, itse kuvaaminen.

ePhotozine.com.

 • Top 10 Best Mirrorless Compact System Cameras. Kymmene parasta peilitöntä. Linkit arvioihin.
 • Pentax Q7 Review. Kesäkuussa 2013 julkistettu. Peilitön järjestelmäkamera. Q-sarjan lippulaiva. Iso kenno, 12 megapikseliä, kroppikerroin 4.6x. Erittäin pieni runko, sisäänrakennettu kuvanvakaaja. Paino 180g. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Ei etsintä. 5-15mm objektiivi, vastaavuus 27.5 - 83mm. 20 väriä valittavissa. Arvosana 4 * / 5 *. Hinta lienee £379 (mukana kittiobjektiivi).
 • Olympus Stylus SH-50 Review. Tammikuussa 2013 julkistettu. Kompaktidigi, 16 megapikseliä, 25-600mm, 24-kertainen zoom. Sarjakuvaus 11.5 kuvaa sekunnissa. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.030.000 pistettä. Hopea, musta, valkoinen. Arvosana 4 * / 5 *. Hinta £249.99.
 • Pentax WG-3 Review. Tammikuussa julkistettu. Vedenpitävä 14m. 16 megapikseliä, f/2.0, 25-100mm, 4-kertainen zoom. Arvosana 3.5 * / 5 *. Hinta £290, GPS mukana £325.
 • Mophie Juice Pack Air Review. iPhonen erityinen kuori, jossa lisävirtaa. Arvosana 3.5 * / 5 *. Hinta £94.95.
 • Lapse HD/R iOS App Review. Arvosana 3.5 * / 5 *. Hinta £1.99.

The New York Times, Click for Career Enhancement. Valokuvauskursseista (online) on tullut iso business. Tammikuussa Lynda.com sai sijoittajilta 103 miljoonan dollarin rahoituksen. Lynda.com on toiminut jo 17 vuotta, joka vuosi voittoa tehden. Scott Kelbyn sivustolla on 100.000 tilaaja, $25 per kk tai $199 per vuosi.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Macro photographs reveal the tiny, brutal world of ant warfare.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Social media pixel cheat sheet helps keep your shared images sharp. LunaMetrics on koonnut kaikkien mahdollisten sosiaalisen median sivujen kuvien koot. Tarkat pikselimitat, kuvat kannattaa jo alkuaan pienentää sopivan kokoiseksi.

Digital Photography School, Bursting the Burst Mode Myth: [What I Learned from Shooting with Film].

Popular Photography, RadioPopper Nano: Simple Flash Triggers With Huge Range. Kantomatka 1.750 jalkaa = 533 metriä. Kuun lopussa myyntiin, $70 kappale. Ei TTL.

IR, Lightroom 5 update on the way with fixes for launch issues.

The-digital-picture.com, Canon Releases EOS 1D III, 1Ds III and 1D IV Firmware Updates. Vanhemmillekin malleille edelleen firmware-päivityksiä.

Creativepro.com, Adobe Releases Configurator 4. Photoshopin ja Illustratorin kustomointiin.

Dpreview.com, Fujifilm X100S Review. Tammikuussa 2013 julkistettu. Retrotyyliä. 16 megapikseliä, kroppikenno. Hybridi etsin (elektroninen, optinen), 2.35 megapikseliä. Kiinteä 23mm F2 objektiivi (sama kuin X100), vastaavuus 35mm. Parannettu manuaalitarkennus. 2.8 tuuman näyttö, 460.000 pistettä. Full HD 1080 60p/30p video. Mikrofonille, kauko-ohjaimelle liitin. Arvosana 81%. Suomen hinta on n. 1.300 euroa.

 

29.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Neuvoja salamalla kuvaamisen aloittamiseen (Digikuvaus). Hyvä ketju, uusia viestejä.
 • Canon 450D päivitys 70D? (Järjestelmädigiti). Mahdanko haaveilla oikeasta mallista kun odottelen uuden 70D tuloa myyntiin? Olisiko joku muu malli fiksumpi valinta?
 • Kopteri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). pääsi ekalle "julkiselle" lennolle tänään. ... Näyttää todella soppelin kokoiselta tuohon kamerahommaan. Pitäis kyllä itekin joskus saada jotain vastaavaa hommattua. Viitsitkö yhtään valottaa mitä tuo on syönyt ja esimerkiksi millaisesta nostokyvystä tässä puhutaan?...
 • Kaikkea maan ja taivaan väliltä... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Baanalla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Parit laskut... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pari violetin sävystä auringonlasku kuvaa Saimaan rannoilta.

Timon poikkitiedepalsta, Aikakauslehtikatsaus vuodelta 1958, 28.7.2013. Osattiin sitä ennenkin Suomessa kuvata - jopa lehtikuvata. Vaikka vuonna 1958.

 • Suomen Kuvalehti: kansikuva, pari mainosta. Artikkeli Ensivaikutelma Suomesta. Urheilukuvia: Tyrmäsimme Suomen.

Remonen.fi, Currywurstia, 28.7.2013. Saarenmaan kurssin jälkeen heräsin siihen, että Steve McCurryn näyttely oli enää parisen viikkoa Helsingissä. En ollut ehtinyt siellä pistäytymään, vaikka kuvat olivat olleet näytillä jo kesäkuun alusta lähtien. Ei kaikkea vaan kerkee...

VAGarena.fi, Galleria, Valokuvaus ja kuvankäsittely.

Mobiili.fi, Nyt Samsung S4:n kamera vastaan Lumia 1020:n kamera; Technobuffalo jatkaa valokuvien vertailua. Joka tapauksessa Nokian Lumia 1020 on ansaitusti saanut kehuja kameransa laadukkudesta ja toiminnoista, mutta itse tuotehan on kuitenkin älypuhelin, ei kamera…

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Luminous Landscape, Alain Briot, Vision Part 4 Why Do We Photograph ? Monelta kantilta tarkastellaan aihetta. Miksi me valokuvaamme.

Digital Photography School, Setting The Mood With Low Key Lighting. Muutama valaisukaavio + esimerkkikuvat.

ePhotozine.com, Tips On Taking Photos In Hot Climates. Vaikkapa ilmastointi: kylmästä kuumaan ja toisin päin.

Earthboundlight.com, On the Topic of "Format Versus Delete", 28.7.2013. Kumpi parempi.

Petapixel.com, Manipulated Photographs, Manipulated Memories. Valokuvia muuttamalla voidaan helposti manipuloida muistia. Ihmisen muisti ei muistuta valokuvaa, aivot muuntelevat koko ajan kuvaa.

YouTube-videoita.

Venturebeat.com, How these photographers are making a living on Instagram. Edessä lienee pitkä ja kivinen tie, jos Suomessa aikoo ansaita toimeentulonsa Instagram-kuvilla. Onnea vain.

Digitaltrends.com, Could you fall victim to crime simply by geotagging location info to your photos? GPS:n koordinaatit talletetaan alle viiden metrin tarkkuudella. Kuvien GPS-tietojen automaattiseen talletukseen sisältyvät riskit pitää ymmärtää.

 

28.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon 40/2.8 pannukakku (Optiikka). Viimeisimmät viestit.
 • DIY: Vetolaukku salamakikkareille. (DIY eli Tee-Se-Itse). Viimeisimmät viestit.
 • Kun en muista (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Vanerinen panoraamapää, itsetehty.
 • Vaihteeksi hyviä lehtikuvia (Kuvaus yleinen). Viimeisin viesti: "Hyvä ketju meinaa painua unholaan joten nostetaanpas se kun on taas vaihteeksi hyviä kuvia tarjolla: ... Se, että kyseessä on lukijankuva, ei kuvaa huononna. Päinvastoin, taitaa ko. lehden kohdalla peräti nostaa kuvatarjonnan tasoa."
 • Lennolle sopiva reppu (käsimatkatavara) (Muut). Vanha ketju vuodelta 2008, yksi uusi viesti.
  • tämän viestin lukemiseksi pitää olla kirjautunut Foorumille
 • Lumipalloefekti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hahha :D Tää on hyvä! Heititkö kattia lumipallolla vai säikähtikö omiaan vaan? :D
 • Icelandic wonders (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli tehtyä kesän alussa reissu Islantiin ja täytyy sanoa että tuo kohde on jokaisen valokuvaajan unelma maisemakuvaukseen ja tarjoaa muillekin paljon ihmeteltävää. Tässä muutama kuva, flickristä löytyy paljon lisää!
  • ...Viimeisin kommentti: "Ei huhhu. Tulee kalliiks tämän foorumin selailu. Upeita kuvia upeista maisemista!"
 • Aamulenkillä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). tulla pölähti kettu vastaan.
 • Usva ja kivi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • +27,3 °C (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Mökkireissulta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

HS, blogi, Klikkaa tästä häihimme. Bongasin pari viikkoa sitten Twitteristä kiinnostavan hashtagin: #twiittaahäistä. Häävieraat käyttävät sitä välittääkseen seuraajilleen tunnelmia ja kuvia häistä, joihin osallistuvat.

 • Wall Street Journalin mukaan häiden livestreamaus on yleistymässä. Yhä useampi hääpari lähettää häistään livekuvaa nettiin, jolloin vihkimistä voivat seurata reaaliajassa nekin, jotka eivät voi saapua paikan päälle. Yhdysvalloista löytyy jo häiden livestreamaukseen erikoistuneita yrityksiäkin.

Ilta-Sanomat, Pingiskoira vei voiton IS:n kesäkuvakisassa. Ja kyse on siis ns. viikkovoitosta. Säännöistä: "...Kilpailun aikana arvomme viikoittain kaksi Nokia Lumia 720 –puhelinta parhaiden kesäkuvan ottaneiden kesken. Ilta-Sanomien toimitus valitsee voittajan Ilta-Sanomille lähetettyjen kuvien joukosta. ...".

Sarjasta Karseita Lehtikuvia osa 2. Iltalehti, Katri Helena & Jonne Aaron yllättivät: Koskettava kohtaaminen! Tällä kertaa pystykuva on se karsea kuva! Iltalehden toimittajan kuvaama! Onkohan ollut alkuaan pystykuva! Vai onko vaakakuvasta kropattu pystykuva! Ja vielä kerran!!!!

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers Blog, The gunfighters. Kanada, vuosittainen kilpailu. Kuvaaminen ei ollut helppoa. Veto tapahtuu alle 0.4 sekunnissa.

 • Digicamera.net, Vinkit, Valokuvanäyttelyitä. Tänään Valokuvataiteen museossa viimeistä päivää "Vesa Oja: Finglish". Klo 11 - 18. Kahdeksan vuotta kestäneen projektin aikana Oja on kuvannut lukuisilla matkoillaan satoja amerikan- ja kanadansuomalaisia ja heidän historiaansa liittyviä paikkoja. Näyttelyyn on valittu noin 70 kuvaa. Kaikkiaan Vesa Oja otti 10.000 kuvaa, keskikoon kamera, kussakin rullassa 10 kuvaa.
 • Yhdessä kuvassa esiintyy vaalea nainen lännen revolverisankarina. Arvo Ojalan tytär.
 • Wikipedia, Arvo Ojala (in English)
 • HS, Arvo Ojala. Aseenkäytön opettaja s. 21.2.1920 k. 1.7.2005
 • Samalla voi katsastaa Valokuvataiteen museon näyttelyn "Summer School - Kesäkoulu." Tämäkin on viimeistä päivää esillä. Näyttely sisältää teoksia 55 opiskelijalta kuudesta alan koulusta. Yleisö haastetaan mukaan tarkastelemaan ja pohtimaan, mitä valokuvauksen aallonharjalla tapahtuu juuri nyt. (hm... no comments...).

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Photography Tips For Formal Gardens.

Shutterfinger, Get a Grip. Muutama rannehihna.

IR, Canon releases intriguing white paper on radical Dual Pixel CMOS autofocus system.

IR, Blackmagic Production Camera 4K delayed until August; “Pocket” camera ships next week. Huhtikuussa julkistettu, hinta $4.000. Piti tulla myyntiin heinäkuussa, nyt elokuu/syyskuu.

 

27.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kalustopohdintaa (Järjestelmädigit). Tällä hetkellä minulla on käytössä kolme digijärkkäriä 5D Mk2, 7D ja X-E1. Canonin optiikoita viisi (eilen oli vielä 6 mutta myin yhden) ja Fujia kolme.
 • Canon EOS M (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit.
 • Nikon D7100 (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40). Uusimmat viestit.
 • Kuvankäsittelyyn soveltuvat näytöt (Kuvankäsittely). Mitkä on ne tärkeimmät asiat jotka tekevät näytöstä hyvän kuvankäsittelyyn? Riittääkö esimerkiksi alle 400 euroa maksava 24" IPS 1920x1080 jossa on pivot ominaisuus ja 300 cd/㎡ kirkkaus? Jos oletetaan että editointi tapahtuu normaalivalaistetussa kotihuoneessa.
 • Mistä Photoshop Elements 10 tai 11 edullisimmin (Kuvankäsittely). Tai oikeastaan: PSE versio 9 on, mutta sillä ei aukea nykyisen kameran raw-kuvat. Mistä uudemman version saa edullisimmin? (vastauksesta selviää, miten nykyisen kameran raw-kuvat saadaan aukeamaan vanhemmalla versiolla. Mutkan kautta).
 • Samyang 16mm f/2.0 (Optiikka). Samyangilta ilmeisen vakuuttava prime DX-kennolle.
 • NÄkyykö objektiivin reunasutut paremmin kauaksi tarkentaen? (Optiikka).
 • Ville Hyytinen Photography (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kehutaan.
 • DBTL (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi kuva.
 • Kuusamoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Ville Suorsa.

 • Arosuohaukan pesintä, 25.7.2013. Me löysimme kesällä töiden ohessa arosuohaukkareviirin Keski-Pohjanmaan lintutieteellisen yhdistyksen (KPLY) toimialueelta. Reviirillä havaittiin aluksi varoitteleva pariskunta sekä saaliinvaihtoja, joten pesintä oli ilmeinen.
 • Lestijärven maisemissa, 2.7.2013. Olen tänä kesänä käynyt Lestijärvellä kaksi viikon mittaista työkeikkaa. Alue oli minulle ennestään täysin tuntematonta, joten pientä tutkimusmatkan tuntua tässä oli ilmassa.

Akikuvaa.com, Lowepro Pro Runner 350 AW, 20.7.2013. Ennen alkukesän reissuja sain kokeiluun Lowepro:n Pro Runner 350 AW kamerarepun. Reppu menee kokonsa puolesta keskikastiin, hinnaltaan samoille nurkille ainakin suurin piirtein.

 • Repun hinta on ostopaikasta riippuen 125-140€ hujakoilla. Kokonaisuudessa omasta mielestäni sarjaan hyvä ostos ja hinta-laatu suhde on hyvä. Vahvistuksena edelliseen: Ostin tälläisen itselle välittömästi ja tyytyväinen olen ollut.

Juha Haataja, Valopolku.

 • Perttu Saksa: Echo, 24.7.2013. Sivuja teoksessa on 92, ja nämä vanhojen luonnontieteellisten kokoelmien apinat ja muut kädelliset eläimet kyllä saivat mietteliääksi, varsinkin kun Saksa oli poiminut teokseen yksityiskohtia siitä miten näitä eläinten nahkoja oli käsitelty esillepanoa varten.
 • Ansel Adams: The Grand Canyon and the Southwest, 14.7.2013. Teos kertoo Adamsin uran alkuvaiheista, siitä kun hän varsinaisesti löysi valokuvauksesta oman alansa ja pääsi oman kuvakielensä jäljille, kiitos Paul Strandin kaltaisten valokuvaajien. Tässä teoksessa on vain 112 sivua, mutta ne ovat kyllä huippulaatua, niin kuvaus siitä miten Adams kuvasi Grand Canyonin seutua kuin kertomuksen Adamsin suhteista valokuvaajatovereihinsa.

Yle Uutiset, Jokainen on hyvän kuvan arvoinen. Kaikilla on haaveita ja unelmia eikä kenenkään unelma ole toisen unelmaa huonompi. Hetki Unelmaa - valokuvaprojekti toteutti kehitysvammaisten unelmia eri puolilta Suomea. Onnelliset valokuvamallit saivat jokainen oman kuvansa seinälleen.

Yle Uutiset, Tuhansia Marilynin kuvia huutokaupataan Los Angelesissa. Yhdysvalloissa huutokaupataan viikonloppuna yli 3700 elokuvatähti Marilyn Monroesta otettua valokuvaa. Kuvat ovat osa suurta muotivalokuvaaja Milton Greenen kokoelmaa. Greene kuvasi Monroeta ja muita filmitähtiä 1950- ja 1960-luvuilla.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Dpreview Posts Review of Mini-Me Canon. Canon 100D.

ePhotozine.com.

Gizmodo.com, What Does It Take to Sell the Most Expensive Photograph in History? Miksi Gurskyn valokuvista maksetaan miljoonia dollareita.

Diyphotography.net, 7 Inspirational Photography Talks. Videoita.

British Journal of Photography, French court bans Yan Morvan's latest photobook. Näin Ranskassa. Ranskan intimiteettisuoja on maailman tiukimpia. Valokuvaaja on dokumentoinut Ranskan alamaailmaa ja jengejä 35 vuotta.

Guardian.co.uk, Making it up: why the camera has always lied - audio slideshow. Kesto 5:11.

Pdnpulse.com, French Editor and Photographer Charged Over Topless Kate Middleton Photos. Viime syyskuun kuvien perusteella on nostettu lisää syytteitä.

Dpreview.com, Blending modes: Tools for post-processing. Kuvankäsittelyä. Osa printistä on ajan myötä kellastunut. Tai vaikka ihon värin parantamiseen.

Luminous Landscape, Wretched Excess. The Photographic World's Zombie Zone. Hasselblad Lunar. Ostaja ei saa mitään vastinetta $7.000:lle.

IR, Android color management is finally possible, thanks to new Datacolor app. Vain Spyder4. Kalibrointia.

IR, Firmware Friday: Fuji X-Pro1 update returns, plus more updates for Fuji, Panasonic cameras.

Macworld.com, Hands-on: Loom makes it increasingly tempting to ditch iPhoto and Photo Stream. Tarjontaa riittää, Applen Photo Stream, Flickr, Instagram 500px, Everpx jne. Tulokas Loom vaikuttaa erittäin lupaavalta vanhojen palvelujen rinnalla.

Creativepro.com, Fujitsu ScanSnap iX500: Paper’s Bridge to the Digital World. Dokumenttiskanneri, paperin kummatkin puolet. OCR sisäänrakennettu. 25 arkkia per minuutti. Tulokset suoraan taulutietokoneeseen tai älypuhelimeen. Tai perinteisemmin. Suomen hinta on n. 530 euroa.

 

26.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Enokunnassa Kuukin on kummempi, 25.7.2013. Poikkitieteellisessä edelleen Kuun kuvaamiseen liittyvää tarinaa. Nyt paino ehkä hieman enemmän yhdyssanan jälkimmäisellä osalla.

Foorumilta, viesti.

"Toimistollemme Helsingissä murtauduttiin.
Voro vei ainakin seuraavat tavarat:

Zuiko Digital 50mm f2
Zuiko Digital 12-60 f2.8-4
Olympus mmf-3 adapteri (4/3-m4/3)
Canon new F1 + viritin
Canon A1
Canon FDn 28mm f2
Canon FDn 50mm f1.4
Canon FDn 35-105 f3.5

Täydennän listaa, jos huomaan muutakin kadonneeksi. Samoin sarjanumerot lisään listaan sikäli kun niitä löydän.

Ilmoitatko minulle tai poliisille, jos tällaisia tulee epäilyttävissä yhteyksissä vastaan."

Kansan Uutiset, Martti Lintusella on monta rautaa tulessa. Pingviinien kanssa Lintunen tuli tutuksi 15 vuotta sitten Etelämantereella kahden viikon kuvausmatkalla. Materiaalia kertyi niin paljon, että Lintunen keksi työstää lehtijuttujen lisäksi pingviiniaiheisen lastenkirjan. ...Varoittelu ei auttanut. 67-vuotias Lintunen on elättänyt itseään yli 50 vuotta valokuvaajana, viimeiset 25 vuotta freelancerina. Tosin se on vaatinut venymistä moneen suuntaan. ...Lintunen on kehittänyt ammatistaan elämäntavan. Syksyllä ilmestyy Liken kustantamana muistelukirja työnimellä Satunnaisia sekunninosia elämästä.

HS, Maailman kuvat.

Stara.fi, Töhrijöille tiukat paikat – minikopterit valvovat nyt ilmasta. Graffitit maksavat saksalaiselle rautatieyhtiö Deutsche Bahnille vuodessa 10 miljoonaa euroa, kun sen alueella ja juniin tehtiin yhteensä 14.000 graffitia tai muuta töhryä. ...Yhdellä latauksella kopteri voi valvoa aluetta lähes puolitoista tuntia 150 metrin korkeudesta ja kantaa mukanaan infrapunakameraa, joka lähettää suoraa kuvaa valvomoon. Harrastelijan kukkarolle kopterit eivät sovi, sillä yhden hinta on noin 60.000 euroa.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 50 Awe-Inspiring Examples of Aerial Photography. 50 valokuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, Phottix Mitros [Nikon] Review: The Real Deal. Here's the five-word short version: "Nikon, you should be very afraid." Hinta $299. Aiempi Canon-versio on ollut jo jonkin aikaa markkinoilla.

ePhotozine.com.

Digital Photography School, How to Shoot Landscapes at Sunset.

Dpreview.com, Lomography seeks crowd funding for new production of Petzval lenses. Canon EF ja Nikon F. Melkein kaksi sataa vuotta vanhaa tekniikkaa, kuva vain keskeltä tarkka. Messinkiä. $499. Taattua Lomo-laatua. Kickstarter-projekti, ensimmäisenä päivänä jo $500.000. Tavoite oli 30 päivän aikana kerätä $100.000.

Dpreview.com, Connect, What the new Nexus 7 tablet means for photographers.

Dpreview.com, Canon EOS 100D/Rebel SL1 Review. Maailman pienin ja kevein kroppikenoinen aito järjestelmädigi. Ergonomiasta ei ole paljoa tingitty. 18 megapikseliä, kolmen tuuman kosketusnäyttö. Neljä kuvaa sekunnissa sarjakuvaus. 1080/30p video, mono, stereomikrofonille liitäntä. Videossa jatkuva tarkennus. Kohinaominaisuudet hyvät, jopa ISO 6400 (ja enemmänkin) käyttökelpoinen. Tarkennus kohentunut paljon. Ei-STM -objektiivit vaikeuksia Live View ja videon automaattitarkennus. Arvosana 78%. Suomen hinta runko n. 550 euroa.

The-digital-picture.com, Sigma 120-300mm f/2.8 DG OS HSM S Lens Review. Kuvanvakaaja, kiinteä valovoima f/2.8 koko polttovälialueella. Edeltävässä mallissa EX, tässä sitä ei ole, tilalla S = Sport. Yhteensopiva Sigman USB-telakan kanssa. Kuvanvakaaja. Täyskennoiselle. Paino 3.390kg. Filtterikierre 105mm. Mukana vastavalosuoja, objektiivikotelo, kantohihna, jalustapanta. Suomen hinta on n. 2.800 euroa.

 

25.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Tuomo Björksten, Havaintovihko, Synnyttäminen oli Reutersin kuvaajalle paljon helpompaa kuin kuninkaallisen vauvan kuvaaminen. Reutersin oli pakko saada kuvat uudesta vauvasta. Kuvaajat valmistautuivat tapahtumaan etukäteen huolellisesti. He selvittivät muun muassa, ovatko Kate ja William oikea- vai vasenkätisiä. Tällä yritettiin ennakoida, kummalla puolella tuore isä ja äiti kannattelevat vauvaa.

Nokia Lumia 1020.

Dell 32-tuumainen näyttö, 3840x2160- eli Ultra HD -resoluutio.

Yle, Uutiset, Kännykkäkamerat ajavat kameravalmistaja Canonia nurkkaan. Maailman suurin digikameroiden valmistaja, japanilainen Canon odottaa kuluvan vuoden sujuvan aiempia odotuksia heikommin. Keskeisenä syynä Canonin vaikeuksiin on kännykkäkameroiden yleistyminen.

Photo.net, foorumi.

IR, Check out these wonderful, early color photos of circus performers from the 1940s and 50s. Ainakin ensisilmäyksellä esillä olevien muutamien kuvien värit näyttävät aika luonnollisilta.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, Travel Photography Essentials. Mitä matkalle mukaan.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, Wedding Photography Sales: Top 5 Client Issues and How to Get Past Them by Sal Cincotta. Asiakkaiden käsittelystä.

Photoshelter.com, Get smarter with our free photo guides. Ilmaisia pdf-oppaita sähköpostiin. Viimeisimpänä Growing Your Sports Photography Business.

Pdnpulse.com, Sponsored Post: Guide to Breaking into Video. Ilmainen opas.

Creativepro.com, Free For All: the Grand Finale. Tämän kolumnin viimeinen ilmestymiskerta. Kerätty kaikkea mahdollista ilmaista.

ShutterTux, Must Have GIMP Plugins for Photographers. Kuusi pluginia.

Canonrumors.com.

Kamera & Bild, Fakturaguide: Börja fakturera! Miten laskutus hoidetaan, jos ei ole yritystä.

Popular Photography, Camera Test: Canon EOS Rebel T5i. 18 megapikselin perinteinen järjestelmädigi, erittäin pienikokoinen. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.04 miljoonaa pistettä. Viisi kuvaa sekunnissa. Video 1920 x 1080p30. Ei ongelmia tarkentamisen tai kohinan suhteen (STM kittiobjektiivi). Wi-Fi puuttuu. Suomen hinta runko n. 550 euroa.

 

24.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

TE-palvelut, Valokuvaaja oppisopimuksella, Studio Korento, Liperi. Studio Korento Liperin Käsämässä hakee työntekijää valokuvaajan oppisopimukseen.

Työpaikan osoite Pitkälammentie 28 D, 83430 KÄSÄMÄ
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika kokoaikatyö
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 23.08.2013

Mikropc.net, Kuluttajajärjestö: Applen kiintolevyt ovat tuplasti heikompia kuin muut. Applen ulkoiset kiintolevyt, etunenässä varmuuskopiointiin tarkoitetut Time Capsulet ovat tuplasti kilpailijoita suuremmassa riskissä rikkoutua, väittää britannialainen kuluttajien etujärjestö Which?.

Lomakuvista.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

IR, Aaron Siskind Foundation fellowship winners prove that photography as an art form isn’t dead yet. Yli 1.450 valokuvaaja haki stipendejä. Taso oli sen verran kova, että tänä vuonna palkittiinkin viiden sijaan kuusi valokuvaajaa.

Digital Photography School, Start Feeling GOOD About YOUR Photography.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Dpreview.com, Eric Kim: What to consider when buying a new camera for street photography. Mitä pitää ottaa huomioon, kun ostetaan katukuvausta varten kamera.

The Online Photographer, Photography Is Difficult. Esimerkkinä vaikkapa lipun kuvaaminen.

Vincent | Laforet, One of the most creative uses of Time Lapse I’ve seen. Mirro City Timelapse, kesto 4:30.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Royal photographer shares tips on photographing babies, #royalbaby etc...

IR, Canon SL1 review: Find out why the world’s smallest DSLR is much more than just a mini Rebel T5i. Täysverinen järjestelmädigi ahdettu pieneen runkoon. Edelleen kuitenkin isompi kuin monet peilittömät järjestelmädigit. Canon EOS Rebel SL1 (EOS 100D). 18 megapikseliä, kroppikenno tuli myyntiin huhtikuussa 2013. SL = Super Lightweight. Paino 407g. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, kuvasuhde 3:2. Optinen etsin (budjettikameratasoa) 95%. Tarkennus saatu kuntoon. Sisäänrakennettu salama, myös ulkoisen salaman käyttömahdollisuus. Monomikrofoni, ulkoisen mikrofonin liitäntä. Yksillä akuilla ottaa 380 kuvaa. Suomen hinta runko n. 550 euroa.

Dpreview.com, Connect, Nokia's 41MP Lumia 1020 looks impressive. 41 megapikselin sensori tuottaa kuvasuhteesta riippuen maksimissaan 34MP - 38MP kuvatiedostoja. Esimerkkikuvia todellisista käyttötilanteista. Alustavien käyttökokemusten perusteella oikea valokuvaajan puhelin.

 

23.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon telejatke käy Sigma 180 mm OS ja Zeiss 100MP makroihin (Optiikka). Harmitti kun Canonin 1,4x II telejatke ei käynyt Sigman 180 mm OS makroon. Piti etsiä löytyisikö asiaan kiertotie.
 • Perspektiivin korjaus objektiivit (Optiikka). Uusimmat viestit.
 • Objektiivi hankinnassa! (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Omistan Nikon D5100 kameran ja olen hankkimassa telezoomia ko. kameraan. Olen kiinnostunut objektiivista,jonka polttoväli on 55-300mm.
 • Objektiivin valinta (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). neuvokaa alottelevaa järkkärikuvaajaa kumpi objektiivi kannattaisi ostaa. Kamera on Nikon D3100+18-55 VR. Tätä olen ajatellut: Nikon AF-S DX NIKKOR 55-300mm f/4.5-5.6G ED VR. Mutta miten olisikin vaihtoehtona tämä: Tamron Macro 1:2 AF Di 70-300/4-5,6 LD joka löytyisi nyt tarjouksena?
 • Eläimet nikon d3100:sella? (Mikä tahansa muu valokuvausaihe). Noniin. Elikkäs millä asetuksilla kuvaisitte lintuja, eläimmiä, jne. Kun asetuksia on seuraavanlaisesti... (itelläni on nikon d3100): ....
 • Magic arm ja edulliset vastineet? (Muut).
  • lukeminen vaatii kirjautumisen
 • Kuvien jakaminen/verkkoalbumi, aloittelijan kysymyksiä (Fotoalbumiohjelmat). Olen tähän saakka jakanut ne vähät kuvani, joita on jakaa tarvinut, Picasan verkkoalbumin kautta.
  • lukeminen vaatii kirjautumisen
 • LR 5 (Kuvankäsittely). Viimeisin viesti: Kaatumisongelmiin on löytynyt jotain ratkaisuja: ...
 • Räpsyjä Varangilta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Sunset Behind The Storm (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Sitten tuli pieni aukko sateeseen ja aurinko pilkistä upeasti pilvien välistä vesisateen takana ja värjäsi osan vesisateesta oranssiksi. Siinä oli jotain... uskonnollista.
 • Yöpilvet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Mäki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Nalle perheen naapuri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama napsu tämän päivän Ährärin kierrokselta:
 • Rantakäärme vs. kolmipiikit (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Toukokuisena sunnuntaina pääsin Espoossa Suomenojalla kuvaamaan rantakäärmeen ja kolmipiikkien välistä kamppailua.
 • Milla Ruuska photography & more (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Uusin viesti.
 • Stelvio (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Väkiviinan estetiikkaa etsimässä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kyllä tuossa Rockfordin otoksessa on jotain sellaista runollista herkkyyttä. Sellaista syvällisyyttä, joka tuo kyynelen raavaankin miehen silmäkulmaan. Hieno, herkkä, koskettava ja puhutteleva otos. Kiitos!

Pingstate.nu.

Talouselämä, Maailman myydyin kuvapankkien kuvaaja sijoitti suomalaisyhtiöön. Tiettävästi maailman eniten myyvä kuvapankkien valokuvaaja Yuri Arcurs on sijoittanut 920 000 euroa suomalaiseen startup-yhtiöön. Sijoituksen myötä Scoopshot muokkaa palveluaan kohti kenen tahansa käytettävissä olevaa joukkoistettua kuvapankkia ja kasvattaa panoksiaan markkinoinnissa ja kansainvälistymisessä.

Ilta-Sanomat, STT kantelee jengihautajaisten syytepäätöksestä: kamera heitettiin lumihankeen. STT-Lehtikuva pyytää Valtakunnansyyttäjänvirastoa arvioimaan syyttäjän päätöksen jättää nostamatta syytettä Joensuun jengihautajaisten uhkailujutussa. Kuvaajat kuvasivat hautajaisia ulkona julkisella paikalla tammikuussa. Heidät oli ohjeistettu työskentelemään korrektin matkan päästä. Eräs vieraista rikkoi yhden kuvaajan muistikortit. Toisen kamera heitettiin lumihankeen.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 40 Inspiring Examples of Street Photography.

Featureshoot.com, Portraits of Afghan Street Photographers Using Unique Wooden Box Cameras.

Popular Photography, Alexander Semenov's Amazing Jellyfish Photos.

Reuters, Photographers Blog, Flying with man’s best friend. Kaikkeen ne koirat joutuvatkin.

Digitalcameraworld.com.

IR, Wide-angle macro photography: Positioning, depth of field and other tips and tricks (part 2 of a series).

Digital Photography School, The Beautiful Square. Neliöformaatti.

ePhotozine.com, 5 Photography Subjects You Need Long Lenses For.

Freeyork.org, 10 Most Expensive Photographs in the World. Andreas Gursky ykkössijalla, $4.3 miljoonaa. Kymmenentenä on yllätys, tuntematon, kuva Billy the Kidistä, $2.3 miljoonaa.

Photocritic.org, Photographing people who wear glasses. Miten kuvataan silmälasien käyttäjää.

Petapixel.com.

Diyphotography.net.

Speedlighter.ca, No Meter? No Problem. Studiokuvauksissa käytetään yleensä apuna valotusmittaria. Mutta mitä tehdään, jos sellaista ei ole käytettävissä.

Slrlounge.com, The Art of the Business Headshot.

Thephoblographer.com, Why Auto White Balance Isn’t Your Friend. Automaattisesta valkotasapainosta.

Newsshooter.com, Video: Duy Linh Tu demonstrates his Canon 5D mkIII documentary shooting setup. Video, kesto 9:30.

Dpreview.com, Hasselblad announces distinctly RX100-esque 'Stellar' compact. Muistuttaa kovasti Sonyn RX100-mallia. Hintaa ei vielä kerrottu.

Dpreview.com, KaleidoCamera teaches your DSLR new light field tricks. Vasta prototyyppiasteella, rungon ja objektiivin väliin.

Dpreview.com, Connect, SanDisk debuts new line of wireless memory storage devices. Flash Drive: 16GB $50, 32GB $60. Media Drive: 32GB $80, 64GB $100.

Photosidan.se, Unika 3D-bilder från Första världskriget. Jo aiemmin uutisoitu linkki.

Luminous Landscape, A Pill To Get Hooked On - PhotoPills. iPhone. Auringon ja kuun asema. Syväterävyystaulukot. $9.99.

Photo.net, Vanguard ABEO Pro 283CGH Review. Pistoolikahva, hiilikuitujalusta. Käännettävä keskiputki. Paino n. 3kg, kuorma n. 7kg. Suomen hinta on n. 550 euroa.

 

22.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Uusimaa, Valokuvaus voi paljastaa sisäiset voimavarat. Porvoolainen Anna Lepistö on onnistunut yhdistämään valokuvauksellisen näkemyksen ja sosiaalialan ammatillisen osaamiseen. Lepistön kuvausmetodi perustuu terapeuttiseen valokuvaukseen, jota hän on soveltanut eteenpäin.

Suomen Lehtikuvaajat ry.

Hopeinen Omena.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Strobist, QA: Lighting a 1,300-Person Group Shot. Miten voisi onnistua.

ePhotozine.com.

Earthboundlight.com, Getting Lost in Filters. 21.7.2013. Softa- ja rautatason suotimet tarjoavat helpon tien näyttäviin kuviin. Vai onko näin.

Popular Photography, Why Camera Bans At Concerts Aren't Insane, Just Misguided.

 

21.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Canon.fi, You Connect, Näin onnistut liikkuvan kuvan ottamisessa. Sekä Mitkä ovat videokuvauksen pikaohjeet?

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Lenses and Seeing. Kuvia eri objektiiveilla otettuna. Aukko ja polttoväli ohjaavat syntyvää kuvaa. Sigma 50-150mm f2.8. Canon 18-55mm f3.5-5.6. Canon 85mm f1.8. Holga.

Digitalcameraworld.com, How to blur water in Photoshop Elements: get the slow shutter look (free start file). Photoshop Elements, veden virtaus, kuvankäsittelyä. Yksityiskohtaiset ohjeet.

The Online Photographer, Air or Pro? Mikella edessä uuden koneen hankkiminen. Paljon kommentteja.

Nikon-guru Thom Hogan, uusi sivusto dslrbodies.com. Muutama poiminta:

YouTube-videoita.

Popular Photography, The Best APS-C, Fixed-Lens Compact Cameras. Fujifilm X100S, Leica X2, Nikon Coolpix A, Ricoh GR, Sigma DP1, DP2 and DP3, Sony Cyber-Shot RX1.

The Atlantic, The 3 Most Exciting Words in Science Right Now: 'The Pitch Dropped'. Ensimmäistä kertaa livenä kamera on tallentanut. 69 vuotta piti odottaa. Pikipisara putoaa kokeessa keskimäärin kerran vuosikymmenessä.

Kamera & Bild, Skola: Bildbackup del 1: Låt dina bilder leva för alltid. Varmuuskopioinnista.

Fotosidan.se, Fujifilm lägger ner flera filmsorter. Näiden valmistus lopetetaan:

Provia 400X 135-36
Provia 400X 120
Neopan 400 135-36
Neopan 400 135-36 (5-pack)
Velvia 100F 135 Long roll

Petapixel.com, Fujifilm Discontinues Neopan 400 B&W and Provia 400X Slide Film.

 

20.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vesa Koivunen, Jokapaikan höyläksi(kö)? 16.7.2013. 90-luvun lopulla halusin kirjoittaa. Se oli hauskaa ja siitä sai vähän kahvirahaakin. Työskentelin mekaanikkona motocrossin MM-sarjassa, mutta rahaa ei juuri tullut, sillä olin todella huono siinä. Siis aivan totaalisen paska.

Yle Uutiset, Pohjanmaa, Kesäiset maisemat ja elävä luonto kuuluvat sääkuvaajien suosikkeihin. Pohjalaisten kesä on ollut säiltään vaihteleva, mutta sääkuvia lähettäneet katsojamme ovat tallentaneet upeasti kesän kauneuden. Kuviin on tallentunut kauniita maisemia ja hienoja kesäisiä yksityiskohtia luonnosta. 18 kuvaa.

Nokia Lumia 1020. Saksassa hinta on 699 euroa. Suomen hinta tulee olemaan samaa suuruusluokkaa.

Ilta-Sanomat, Hurja myrskykuva toi voiton IS:n kesäkuvakisassa. Ja kyse oli siis viikkovoitosta. Kilpa jatkuu 18.8.2013 saakka. Säännöistä: "Arvomme joka viikko kaksi Nokia Lumia 720 -älypuhelinta parhaat kuvat ottaneiden kuvien kesken kilpailun ajan." Sekä "Ilta-Sanomien toimitus valitsee voittajan Ilta-Sanomille lähetettyjen kuvien joukosta." (ei ymmärrä...). Edelleen säännöistä:

 • " Lähettäjä luovuttaa Ilta-Sanomille materiaaliin vapaan ja ajallisesti rajoittamattoman käyttö- ja uudelleenjulkaisuoikeuden nykyisissä ja tulevissa jakelukanavissa ja käyttötarkoituksissa, samoin kuin materiaalin edelleenluovutus- ja muunteluoikeuden. ....Muussa tapauksessa lähettäjällä tulee olla suostumukset kaikilta kuvassa esiintyviltä henkilöiltä kuvan julkaisemiseksi Ilta-Sanomissa."

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, Posing Guide for Photographing Women: 7 More Poses to Get You 21 Different Photos [Part III]. Äärikuvapiirrokset. Lisäksi useampikin valokuva kustakin poseerauksesta.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Dpreview.com, Can Photojournalism Survive in the Instagram Era? Onko perinteisellä kuvajournalismilla mitään tulevaisuutta.

IR, Check out these crazy macro photos of spiders wearing raindrops as hats. Maailma, jota ei paljain silmin erota.

IR, Photographer admits to faking “lava photographer on fire” image that went viral. Tämä kuva levisi ympäri nettiä, uutistoimistotkin levittivät sitä, myös Suomessa. Lavastettu kuva.

The Online Photographer, My IR-Converted Olympus Pen II. Olympus Pen E-P1.

Techhive.com, 10 great camera accessories for shooting faster, smarter, and better. Puolet iPhoneen.

Photographyblog.com, Perfect Photo Show for Windows. Ilmainen diaohjelma (dia...).

Dpreview.com, DxOMark investigates lenses for Canon EOS 6D, and Sigma 30mm F1.4.

Kamera & Bild, Fujifilm utlovar snabbare och bättre AF. Muutaman päivän päästä on tulossa firmware, jolla Fujifilm X-Pro1:n ja X-E1:n tarkennusnopeus paranee.

Photo.net, Canon EF 135mm f2.0L USM Review. Vuodelta 1996. Täyskennoiselle. Edelleen kiinnostava objektiivi. Terävä, valovoimainen, L-sarjan edullisimpia objektiiveja. Sopiva muotokuviin(kin), vähässä valossa kuvaamiseen ja sisäurheilukuvaukseen. Hääkuvaajillekin. Automaattitarkennus toimii hyvin, sopii myös liikkuvan kohteen seuraamiseen. Tausta sumentuu potreteissa, terävyysalue on hyvin kapea. Mukana vastavalosuoja ja kuljetuspussi. Kohtuullisen pieni ja kevyt objektiivi. Tarkennus nopea ja äänetön. Ei vääristymää. Vinjetointi katoaa himmentämällä. Jo täydellä aukolla terävä. Telejatke ei paljoa kuvanlaatua huononna. Kuvanvakaajan puuttuminen voi olla este joillekin kuvaajille. Suomen hinta on alle 1.400 euroa.

 

19.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nikon D800 (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit. Viestejä kaikkiaan 3.158 kpl.
 • Canon 70D, uusi 20MP sensori (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit.
 • Järkkäri + megazoom + 1 prime (Järjestelmädigit). Uusimmat viestit.
 • Superzoom vai käytetty järjestelmäkamera (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Vaihtoehtoina tällä hetkellä Canon PowerShot SX50hs ja Fujifilm HS50EXR.
 • Sigma 35mm f/1.4 (Optiikka). Uusimmat viestit. Viestejä kaikkiaan 936 kpl.
 • Samyang 7.5mm tarkennus pielessä, fixattu. (Optiikka). ...Sitten "Diy - henkisenä" avasin kolme ruuvia, jotka ovat objektiivin banjonetissa ja alta löytyi ohut alle millin paksuinen metallirengas. Huomasin, että se koostuu kahdesta osasta. Toinen ohuempi pois ja toimii! Kokeilin myös ilman ja silloin ääretön asento löytyy 0.25cm kohdalta. ...
 • Pohjois-Norja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Hienoja kuvia tosiaan. Ja uskomattomia maisemia. Itse kävin kääntymässä tuossa samassa vuonon sivuhaarassa jossa sinäkin näköjään kävit, eli tuo kolmanneksi ja toiseksi viimenen kuva. ...
 • Silta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • sipuli (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Erilaisia naamakuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • päivänkakkarat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Pari lizardia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Nasty mother fucker.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Peter Forsgård, Kuvapankkikuvien muutos ja uusi tuleminen? 18.7.2013. Kuvapankkeihin kuvaaminen on ollut yksi tapa valokuvaajille tienata. Tosin viime vuosina se ei isolle joukolle ole ollut varsinainen rahasampo. Luonnollisesti niitäkin on jotka ovat tämän mahdollisuuden hyödyntää.

Vähän vielä Panasonicin uutuudesta.

 • Tekniikan Maailma, Panasonic DMC-FZ72:n 60-kertainen zoom vastaa 20 – 1200 mm:n kino-optiikkaa. Panasonic DMC-FZ72 60-kertaisen zoomin valovoima yltää laajakulmalla f/2.8:aan, mutta jää telepäässä super-zoom-kameroille tyypilliseen f/5,9-lukemaan. Kuvailmaisimena toimii 16,1 megapikselin cmos-kenno, jonka koko on taskukameroille tapaan 1/2,3 tuumaa.
  ...Optista kuvanvakainta kehutaan tehokkaaksi, ja niin sanottu aktiivitila mahdollistaa videoiden kuvaamisen laajakulmalla jopa kuvaajan kävellessä. Panasonic DMC-FZ72 tallentaa videokuvaa tarkkuudella 1920 x 1080 ja nopeudella 50i tai 25p. Tallennusformaatit ovat avchd tai mp4. Äänenlaatua parantaa uusi mikrofoni, jonka luvataan vaimentavan tuulen huminaa entistä tehokkaammin.
 • Mbnet.fi, Panasonicin uutuusmallissa 60-kertainen zoom! Aiemman lumix FZ62-mallin manttelinperijä FZ72 vie superzoomien ulottuvuuden aivan uuteen luokkaan. Edeltäjän optiikka venyi välille 25-600 mm, mutta uutuus laajentaa lukemat 20 mmm laajakulmasta peräti 1200 mm teleen. Panasonic Lumix DMC-FZ72 -kamera tulee myyntiin elokuussa.
 • Kamera & Bild, Från vidvinkel till supertele med nya Panasonic FZ72.
 • Fotosidan.se, 60 gångers zoom i Panasonic FZ72.

Iltalehti, Hitler ei halunnut, että näet näitä kuvia. Kuvaaja ei kuitenkaan tehnyt niin. Hän julkaisi kuvat omaelämäkerrassaan Hitler oli ystäväni vuonna 1955, joka painui unholaan. Kuvat lähtivät leviämään kuvatoimistojen ja arkistojen kautta vasta viime vuosina.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers blog, Documenting a graphic goring. 18.7.2013. Pamplonan härkäjuoksua kuvaamassa. Kuvaajan parvekkeen alla tapahtuu.

Digitalcameraworld.com.

YouTube, Sebastião Salgado: The silent drama of photography. Video, kesto 16:54.

Digital Photography School, Awash In Light: High Key Portraiture. Esimerkkikuvia + valokaavio.

Blog.procamera-app.com, 50 Things I Have Learned about Mobile Photography (and iPhone Photography). ...27. Your first 10,000 photos used to be your worst. Now, I think it’s closer to your first 100,000 mobile photos....

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Pdnpulse.com, Startup Aims to Help Media License Amateur News Photos for $20 Apiece. Kuusi viikkoa toiminut yritys käy läpi joka päivä 100 miljoonaa Twitter-kuvaa. 0.03% kuvista läpäisee seulan (kiinnostavuus ja uutisarvo). Näiden kuvien ottajille lähetetään tarjous. 23% hyväksyy sopimuksen ehdot. 48 tunnin jälkeen kuvan hinta alenee $5:iin (kuvaajan osuus on 50%).

Popular Photography, National Geographic to Auction Famed Prints Through Christie's. Uusia printtejä vanhoista kuvista. Osa tuloista menee vanhojen otosten restaurointiin. 125 valokuvaa, NG täyttää 125 vuotta. Huutokauppa vain oline, 19.7.2013 - 29.7.2013. Christie's. Arviohinnat $400 - $5.000.

The-digital-picture.com, What is going on with the EOS M camera and EF-M lens line? USA:n Canon.

Npc.biodiscus.com, Nikon Picture Control Viewer. Online-versio. Lopputuloksen näkee selaimella.

Diyphotography.net, 7 Photographers - Each Take A Different Angle On The Same Light Modifier. Light Blaster hinta alkaen $99. Lisäosat sitten erikseen.

Photo.net, Nikon 18-35mm f/3.5-4.5G ED Review. Täyskennoiselle, uusi malli. Ei kuvanvakaaja. Yhdistelmä muovia ja metallia. Sääsuojaus. Paino 387g. Filtterikierre 77mm. Optinen laatu erinomainen, f/3.5 ei ole niin vaativa optiikalle. Ns. hidasta objektiivia ei hankita ison aukon takia, käyttö on yleensä himmennettynä eli esim. aukolla f8 tai f11. Paljon tynnyrivääristymää 18mm. Tyynyvääristymää zoomattuna sitten paljon vähemmän. Vähän värivirheitä. Suomen hinta on 750 euroa.

Steve Sanders, Canon PowerShot N Review.

 

18.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Kesäjuhlat tulossa? - Muista nämä vinkit kuvatessa. Hyvän kuvan saantiin tarvitaan hyvä kamera, pari nokkelaa kuvausvinkkiä ja paljon valoa. Näillä neuvoilla saat kesäkuvistakin ammattimaisia.

- Puhelimen kameran laatu on kalleimmissa puhelinmalleissa aika hyvä. Kuitenkin zoomit on kokonaan sähköisesti tehtyjä ja pieniä. Salamaa niissä ei ole. Silti ne ovat yllättävän hyviä nopeaan kuvaamiseen ja muistiinpanokäyttöön, Jaakkola miettii.

- Parhaiten oppii kuvaamaan, kun itse vain kuvaa. Lisäksi sitä oppii oman mielenkiinnon kautta. Jos kuvaa asioita, jotka kiinnostavat itseä niin samalla oppii kameran tekniikkaan ja sisältöön liittyvät asiat.

MTV3, Voittajakuva syntyi kahlaamalla – makea auringonlasku, lapset kahlasivat ja oli kivaa. Kuvateksti: "Jani Virtasen "Auringonlasku Sysmässä". Taittoteknisistä syistä kuva on tässä vaakakuvaversiona. (Jutun alalaidassa on sentään esillä alkuperäinen pystykuva).

Photo.net, foorumi.

Panasonicilta uutta.

Thephotoargus.com, This Old House, Barn, or Silo. Autiotalosta kuvia.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, On Assignment: Evoking an Expression. Tällä kertaa painopiste ei ole valaisun tekniikassa vaan vuorovaikutuksessa kuvattavaan. Valokuvaajakin joutuu panemaan itsensä peliin, mutta kannattaa kokeilla. Videolla ko. kohta kestää vähän yli minuutin.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Guide To Photographing Trees. Puita kuvaamaan.
 • Olympus PEN E-P5 CSC Review. Micro 4/3 systeemi. CSC = Compact System Camera. Retrotyyliä. Kroppikerron 2*. Kaksi vuotta vanhan Olympus PEN E-P3:n päivitys. Ominaisuudet peräisin Olympus OM-D E-M5 mallista. Sisäänrakennettu kuvanvakaaja, yhdeksän kuvaa sekunnissa, 16 megapikselin sensori. Kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö (90 astetta ylös, 45 astetta alas), 1.040.000 pistettä (kuvasuhde 4:3). Wi-Fi. Arvosana 4.5 * / 5 *. Runko n. 1.000 euroa, runko + 14-42 KIT 1.100 euroa. Runko + 17mm + VF-4 n. 1.450 euroa.
 • PhotoFast i-FlashDrive HD Review. iPad, iPhone, iPod Touch. Muistin laajennus. 16GB £131, 32GB £180, 64GB £256. Arvosana 3.5 * / 5 *. Hintalaatusuhde 2 * / 5 *.

IR, An eyeful of the Eiffel: Google’s time machine invites you to opening of the world’s most-visited monument.

Luminous Landscape, Debugging Profiled Inkjet Printing. Miksi tulee ongelmia, vaikka värit pitäisi profiloiduissa mustesuihkuissa olla kohdallaan.

Dpreview.com, Magic Lantern firmware boosts dynamic range of Canon 5D III, 7D.

Kamera & Bild, Bildmanipulation – fusk som väcker känslor. Vähän kuvamanipulaation historiaa.

Pdnonline.com, Object of Desire: Sigma USB Dock. Sigman objektiivitelakka, tänä vuonna julkistettuja Sigman objektiiveja voi säätää (Sigman Arts-, Sports- ja Comtemporary -sarja). Suomen hinta on n. 50 euroa.

 

17.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Erään valokuvan tarina osa II, 16.7.2013. Nasan Nurmi-kuvan tarinassa näyteltiin vielä vuonna 2002 kohtaus, joka jätti aika pahan maun monien suuhun. Aku Ankkaa julkaiseva Helsinki Media käytti kuvaa mainoksessaan, jossa oli tekstiä ja Aku Ankan hahmo kuvan päällä. Nasan kuva oli mainoksessa huonolaatuisena kopiona, mikä korostuu yllä olevassa kopioin kopiossa.

...Ainoa selitys asialle on minun mielestäni se, että Sanomien ja Lehtikuvan juristit olivat asiassa pihalla kuin lumiukko ja ampuivat järeimmällä mahdollisella juristien retoriikalla sulkutulta Nasaa kohden. ...

(paljon kommentteja...)

 • Timon poikkitiedepalsta, Erään kuvan tarina osa I, 9.7.2013. Kameralehden numerossa 6-7/2012 on artikkeli valokuvasta, jossa Paavo Nurmi sytyttää olympiatulta. Poikkitieteellisessä aiheesta vähän enemmän taustatietoa.

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Katutaidetta 97 & Julkista taidetta 70 & Näyttelykuvia 829 & Virossa 97: Retki Roihuvuoreen. 14.7.2013. Alusta: ...... ja eiköhän siellä heti törmännyt taidenäyttelyyn. Vanhan konkarin Jussi Aallon (s. 1945) Kuumia koiria, viileitä värejä (16.6.–31.7.) piti sisällään kuvia kahdesta sarjasta. Vanhempi kuvasi perheen koiran Roosan rakkauselämää Länsi-Pasilassa vuosina 1994–97:

Tall Ships Races.

Yle Uutiset, Luonto tyrmää kuin taide. Upeat kesäsäät ovat hurmanneet suomalaiset kuvaamaan. Kesäluonto-, maisema- ja sääkuvia jaetaan sosiaalisessa mediassa koko ajan. Luontokokemukset ja maisema ovat innoittaneet taiteilijoita aina.

 • Luontonäkymien katselemisella ja jo pelkästään luonnossa kävelemisellä on todettu olevan myönteisiä vaikutuksia ihmisen hyvinvointiin.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

IR, How wide-angle macro photography can help you capture close-ups with impact (part 1 of a series). Laajakulmaobjektiivia voi käyttää kuten makro-objektiivia. Esimerkkikuvia.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Diyphotography.net, How To Backup Computer Files - Photographers Primer. Tiedostojen varmistamisen lyhyt oppimäärä valokuvaajalle. Eri vaihtoehtoja. Microsoftin ilmainen backup-ohjelma SyncToy.

Dpreview.com, 'Letting Go of the Camera': Olivier Duong concludes look at gear addiction. Vekotinhulluudesta.

Earthboundlight.com, Migrating Keywords Between Photoshop/Bridge and Lightroom. 14.7.2013. Ohjelmat tallettavat avainsanat eri lailla.

Thephotoargus.com, A Few Tools that You Will Need for Indoor Portraits.

Photo.net, Creating a Long-Exposure Effect in Photoshop. Todella tukevaa jalustaa tarvitaan, jos aikoo ottaa pitkillä suljinajoillla kuvia. Mutta tätä efektiä voi jäljitellä Photoshopin avulla. Photoshop CS3 ja myöhemmät versiot, Smart Filters.

IR, Watch this incredible camera drone tour of the Grand Palais in Paris (VIDEO). Kesto 3:51.

Kamera & Bild, Knäpp en bild – hitta sökvägen. IPhone, iPad. Ota kuva kohteesta, ohjelma kertoo, mikä kohden sen mielestä on. Kääntää jopa kylttien tekstit eri kielille.

Cameralabs.com, Canon EF 50mm f1.8 II review. Julkistettiin vuonna 1991, korvasin aiemman mallin. Kustannuksia alennettiin korvaamalla metalliosia muovilla. Täyskennoiselle, kroppikennoisella 80mm. Nelinkertainen määrä valoa verrattuna f3.5, kahdeksankertainen määrä valoa verrattuna f5.6. Optinen laatu on budjettiobjektiivisiksi erinomainen, Canonin eniten myyty objektiivi. Suomen hinta on n. 100 euroa.

 

16.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ville-Veikko Tulkki, Kännykuvailua. 31.5.2013. Tuossa on kuitenkin tullut aktiivisesti kuvattua siinä sivussa kännykällä instagramin kera, joka on aika mukavaa vaihtelua järkkärin kanssa heilumiseen. Neliörajaus ja rajoittuneet ominaisuudet pakottavat näkemään ja kuvaamaan asiat erilailla.

Lappikuva.fi.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture.

The Atlantic, In Focus.

Reuters.com.

Popular Photography, The Best Reader-Submitted Photos of the Month: June 2013.

Digitalcameraworld.com, Best portable backdrop for photography: 5 top options for still life photographers.

 • Lastolite Urban Collapsible Background, arvosana 4/5, £150
 • Kenro Small Still Life Table, arvosana 3/5, £127
 • Interfit LED Studio Table, arvosana 4/5, £140
 • Lastolite 4ft Fluorescent Cubelite Kit, arvosana 4/5, £380
 • Kenro Photo Box in Folio Case, arvosana 3/5, £60

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Canon PowerShot A3500 IS Review. Tammikuussa 2013 julkistettu. Edullisen luokan kompaktikamera. 16 megapikseliä, 28-140mm, viisinkertainen zoom, kolmen tuuman lcd-näyttö (230.000 pikseliä). 720p HD video, Wi-Fi. Musta, hopea, punainen. Yksillä akuilla ottaa 200 kuvaa. Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 140 euroa.
 • How To Plan A Photographic Holiday. Vähän perusteellisempi artikkeli.

YouTube-videoita.

Photopreneur, Photographers to Get (Small) Reward for Their Creative Commons Images. Betavaiheessa, yhtiö väliin, edes pieni korvaus valokuvaajalle.

Lensrentals.com, blog, Silent Changes. Tekevätkö valmistajat muutoksia objektiivien elinkaaren aikana. Ja jos tekevät, niin millaisia.

Diyphotography.net, How to Build A Back-lit Vintage Photo Display. Kesto 3:19. Rekvisiittana vanhoja puisia limonadilaatikoita.

Dpreview.com, New study investigates online reviews - makes surprising discoveries. Negatiivisilla kuluttajaarvioilla on paljon isompi vaikutus kuin positiivisilla. Ja välillä negatiivisen arvion kirjoittanut ei ole edes ostanut tuotetta.

Creativepro.com, Coming Soon: A Grand Re-Opening for the International Photography Hall of Fame and Museum. Kickstarter-projekti, haetaan rahaa muuttoa varten. Oklahomasta St. Louis:iin. Avajaiset 6.9.2013. Kokoelmissa 6.000 historiallista kameraa ja yli 30.000 valokuvaa.

Kamera & Bild, De hade samma bild på omslaget. Lehdet käyttävät säästösyistä paljon kuvatoimistokuvia, mahdollisimman halvalla. Samoja kuvia eri lehdissä. Tällä kertaa Dagens Nyheter ja Svenska Dagbladet, identtinen kuva etusivulla. Dagens Nyheterillä oli oma kuvaaja ottelussa, mutta valinta osui Gettyn kuvaan.

IR, Olympus XZ-2 review: How does this compact camera stack up against its popular predecessor, the XZ-1? Uusi 12 megapikselin sensori, f1.8 - 2.5. 28-112mm, nelinkertainen zoom. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. Ei elektronista etsintä, lisävaruste. ISO 800:n jälkeen kohinaa. Suomen hinta on n. 450 euroa.

The-digital-picture.com, Sigma Dock Review. Sigman objektiivitelakka, tänä vuonna julkistettuja Sigman objektiiveja voi säätää (Sigman Arts-, Sports- ja Comtemporary -sarja). Miksei kukaan valmistaja ole aiemmin tehnyt tällaista tuotetta. Tarkennuksen hienosäädön lisäksi tällä hoituvat myös firmware-päivitykset. Lisäksi tarkennuksen nopeus, vakaaja. Näyttää jääkiekolta, painoa saman verran kuin mukana tulevalla usb-kaapelilla. Alussa ongelmia Logitechin hiirisoftan/raudan kanssa. Jokaisen objektiivin voi säätää erikseen (sarjanumerolla tunnistus). Suomen hinta on n. 50 euroa.

 

15.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Peter Forsgård, Uusi Lumia ja nyt sitä ei ilmeisesti tulee ns. tupaan. 12.7.2013. Mielenkiintoista Lumia 1020:sen julkistustilaisuudessa oli, että siinä käytännössä puhuttiin vain kameraominaisuuksista ja valokuvauksesta.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari.

 • (Jaha, tämäkin lehti on ottanut käyttöön maksullisen lehden lukemisen... "Olet lukenut 3/5 maksutonta artikkelia.")
 • Näin vuodenajat muuttavat Tourujoen maisemaa – katso kuvat, 14.7.2013. Kuvasarja samoilta jalustansijoilta eri polttoväleillä samassa valaistuksessa, kuva tunnissa läpi kesäpäivän tai vaikkapa kerran kuukaudessa tai vuodessa läpi vuosikymmenen ovat kuvaamisen arvoisia kokonaisuuksia kenelle tahansa. Harvoin tällaisia kuitenkaan pääsee näkemään vaikka juuri tällaiset kuvasarjat kertoisivat mitä hienoimmin maiseman muutoksista ja ovat paljon yksittäisiä otoksia kiinnostavampia.
 • Näillä ohjeilla kuvaat pesivän linnun häiritsemättä, 7.7.2013. Ensimmäiset kelvolliset lintukuvat ovat peräisin 1920-luvulta ja pesäkuvaus on lintukuvauksen vanhin muoto. Tämä johtui entisajan kameroiden tekniikasta ja filmeistä, jotka eivät sallineet nopeita suljinaikoja tai suuria herkkyyksiä. Tästä johtuen lintukuvia sai vain pesiltä.
 • Näin onnistut vangitsemaan lintujen liikkeet, 30.6.2013. Kuvaajan on turha yrittää ennakoida vaikkapa lentävän hyönteisen toimintaa ja laukaista juuri oikealla hetkellä. Samoin käy turhan usein myös lintujen kanssa.

Luontohavaintoja kuvina.

 • Metsän eläimiä, 14.7.2103.
 • Sinisiipiä ja hopeatäpliä, 7.7.2013. Pieni sininen josta lähemmin tarkasteltuna löytyy hienoja sävyjä.Perhonen on naaras hohtosinisiipi.
 • Hippusellinen luontoa, 30.6.2013. Luontokuviani on näytillä Kahvila Hipussa heinäkuun ajan. Esillä kuvaamiani kuvia luontoretkiltä pääosin Raahesta, mutta myös pari Kalajoella ja 1 Lieksassa otettu. Osoite on Kahvila Hippu, Kirkkokatu 43, Raahe.
 • Populit, 6.6.2013. Viikko alkoi Laothoe populilla ja päättyi Limenitis populiin.

Esagraphy.

 • Tein itse ja säästin! 8.7.2013. Tämä itse postaus on tutoriaali kuinka voit tehdä itsellesi erittäin edullisesti macrolinssin. Näitä objektiiveja voi tehdä käytännössä niin monta erilaista kun vain keksii linssiksi sopivia lasisia tai muovisia kappaleita... Oma objektiivini onnistui odotusteni mukaisesti, tässä vielä muutama testiotos. Mikä olisikaan parempi kuvauskohde, kun linssin entinen isäntä itse.
 • DIY macro lens, 7.7.2013. If you are struggling with low budget and want a new lens I got solution for you. The new lens cost me one hour and approximately one euro, so in my opinion it's reasonable price for a new lens.

Kymen Kamerat.

Ilta-Sanomat, "Voisinko mä ottaa puseron pois?" - morsiamet nakuilevat nyt Suomessa. Turkulainen valokuvaaja Eija Hartemaa kertoo, että hänelle tulee useita kyselyjä huomenkuvista joka viikko. Pyyntöjä on enemmän kuin hän tekee kyseisiä kuvauksia – luultavasti myös siksi, että hän on nainen.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

The Online Photographer, Do 'Sharp Lenses' Even Matter Any More? Filmiajan katoamisen myötä osa objektiivin ominaisuuksista on menettänyt merkitystään. Vaikkapa tynnyrivääristymä ja vinjetointi. Mutta entäpä piirtokyky.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, A Matter of Interpretation. What Story Do You Want to Tell? Valokuvaajat ovat tarinan kertojia.

Creativepro.com, Simultaneous Contrast: How Your Environment Affects Color Perception. Vaikuttaako esim. huoneen seinien väri siihen, miltä kuvat näyttävät tietokoneen ruudulla. 10 - 15 sekunnin testi havainnollistaa.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Signs. Eipä oikein mitään...

Pdnonline.com, A Guide to Pricing Your Prints. Kyse on ns. taidevalokuvauksesta.

 

14.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.

 • YongNuo YN-560III salama kokeilussa, 11.7.2013. YN 560III on ominaisuuksiltaan monipuolinen, vaikka kaikki automaattitoiminnot puuttuvatkin. Salamaa voi käyttää perinteisenä orjasalamana, joka ottaa tarvittaessa huomioon TTL-salaman esivälähdyksen. ...Käytössä YongNuo YN-560III on erittäin mukava ja selkeä. Sisäänrakennettu radiovastaanotin nostaa salaman käyttömukavuuden ykkösluokkaan. Hinta on alle satasen.
 • Katukuvausta Lontoossa, 9.7.2013.
 • Samsung S4 ensitunnelmat, 5.7.2013. Aki Joensuu kokeilee Samsung S4 älylaitetta valokuvauksen näkökulmasta.
 • Mikä ihmeen salamasynkka-aika? 4.7.2013.

Linssivinkki, Maisemakuvausreissu Jäämerelle, 10.7.2013. Kalustosta vielä sen verran että 95% ajasta oli käytössä Canon 5D Mark II ja siihen Tamron 24-70mm f/2.8 VC sekä Samyang 14mm f/2.8 linssit. Myös telezoom Tamron 70-300mm f/4-5.6 VC ja Olympus E-M5 kalusto oli mukana, mutta niille ei tämän tyylisellä reissulla löytynyt kovin paljon käyttöä.

Vesa Koivunen, Nyt valmistaudutaan motocrossiin, 10.7.2013. Kameralaukkuun lähtee ehdottomasti kaksi kappaletta Nikon D4 kameroita, jotka ovat tarkennusominaisuuksiltaan aivan uskomattoman hyviä. Nyt ei tehdä julisteita vaan lehtikuvaa ja siksi isompaa kokoa ei tarvita.

Akikuvaa.com.

 • Simppeli self portrait. 16.5.2013. Simppelin kuvan saa otettua itsestään yhden salaman, varjon ja kameran kanssa. Laitoin kameran ajastetulle kuvaukselle ottamaan kuvia 5sek välein.
 • Polttarikuvausten valaisu setuppi. 12.5.2013. Kun olin laittanut valot paikoilleen ennen päähenkilön saapumista, otin testikuvat kummastakin bestmanista ja kolmannesta (sorge, hyvä nimimuisti) porukkaan kuuluvasta kaverista.

Digikuvaaja.net, Superkuuta kuvaamassa, 10.7.2013. Halusin kuitenkin laittaa nämä pari kuvaa linnasta ja Vanajaveden tyynessä pinnassa olevista heijastuksista esille. Molemmat ovat kolmesta eri valotuksesta yhdistettyjä 32-bittisiä HDR-kuvia, joissa olen jälleen koittanut säilyttää autenttisen tunnelman.

Ja vielä Nokiaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Abstract Portraits: how to create a striking photo montage using clipped shapes. Photoshop-ohjeet. Potrettikuva pilkotaan kolmioiksi ja kootaan..

Dpreview.com, Shooting Godafoss: Erez Marom takes us behind the picture. Islanti.

The Online Photographer, The Ten Sharpest Lenses. Ruotsalainen FOTO-lehti on yli 20 vuotta julkistanut tilaajille testattujen objektiivien MTF-käyrät. Äskettäin laitettiin kaikille esille näiden testien TOP 10 -lista.

Photostartsheet.com. Kompaktiin muotoon kerätty monta linkkiä, monta aihealuetta.

ePhotozine.com, Does Your Subject Always Need Space To Look Into?

Popular Photography, Broken RED Epic Camera Reminds Us That Lasers Destroy Sensors. Konserttikuvaamisen vaaroja.

Kamera & Bild, Anna-Lena Ahlström: Sätter människan i fokus. Musiikkimaailman markkinointipäällikkö piti sapattivuoden vuonna 2000 ja ryhtyi valokuvaajaksi.

Fotosidan.se, Ett samtal om Christer Strömholm. Kesto 28:08.

 

13.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Galleria Ratamo, R.C. Snellmann: Retroperspektiivi. 11.7. - 4.8.2013. Puoli vuosisataa - neulanreikäkamerasta iPhoneen. Tulin Jyväskylään vuonna 1981 opiskelemaan kuvanvalmistajaksi Harjun ammattikoulussa. Opiskelun jälkeen olin Keski-Suomen museolla määräaikaisena valokuvaajana Pekka Helinin kollegana. mistä tie johti myöhemmin Alvar Aalto -museolle Martti ”Kapa” Kapasen kollegaksi. ...Näyttelyni olen pyrkinyt jakamaan kahteen osioon: aikaan, jolloin kuvat olivat enimmäkseen dokumentaarisia ja sen jälkeiseen siirtymääni valokuvataiteilijaksi.

Yle Uutiset, Luonto, Kuvagalleria: Varis varkaissa ja lepäävä lepakko. Yle Keski-Suomi julkaisee yleisön ottamia sääkuvia sekä alueellisissa tv-uutisissa että netissä. 30 kuvaa.

Ja vielä vähän, Nokia Lumia 920.

Tekniikan Maailma, Älypuhelimella ohjattava action-kamera. Eteläkorealaisia iSAW-action-kameroita saa pian myös Suomesta. iSAW Extreme on varustettu 12 megapikselin Sony Exmor cmos-kennolla. Objektiivi rakentuu kuudesta linssielementistä, ja valovoima on f/2,4. iSAW Extreme tulee myyntiin heinäkuun aikana noin 400 euron hintaan.

Hardware.fi, Apple aikoo päivittää MacBookien ja iPadin näytöt IGZO-tekniikkaan. Sivuston mukaan IGZO-näytöllä varustetut MacBookit nähtäisiin ensi vuoden alkupuoliskolla, mutta aikataulua iPadien suhteen ei kerrottu

MTV3, Poliisi kummeksuu: Silminnäkijöille videointi tärkeämpää kuin avun soittaminen. Vaikka lähes jokaisella on jo kännykkä, jolla hälyttää apua, onnettomuuspaikalla 112:een soittaminen jää välillä toiseksi hyvälle videoklipille.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Deconstructing the Hadleys. Ja vielä vähän kameralaukuista.

ePhotozine.com.

Slrlounge.com, Improving Your Black And White Images | Ken Cheung.

The Visual Science Lab / Kirk Tuck, Not "what's my favorite lens????" But: "Which lens consistently brings home the bacon???"

Diyphotography.net, How To Correct The Green Cast From A 10 Stops Neutral Density Welding Glass Filter.

Digital Photography School, Going Fishing! Fun With Fisheye Lenses. Kalansilmä.

Creativepro.com, Turning Grayscale to Color in Photoshop. Duotone. Multitone.

Petapixel.com, Newspaper Chain in Georgia Shutters Its Photo Department, Lays Off Photogs.

Falk Lumo, Comment: Why the new "Dual Pixel AF" will transform the photo industry. 4.7.2013.

IR, Auction house selling photographer’s Marilyn Monroe negatives and copyright to them. Printtien ja negatiivien lisäksi myydään myös tekijänoikeudet. 3.700 julkaisematonta mustavalko- ja värikuvaa Marilyn Monroesta. Lisäksi 75.000 muuta kuvaa julkisuuden henkilöistä. Valokuvaaja kuoli vuonna 1985, poika lienee päätynyt huutokauppaamaan kaiken. Huutokaupassa on 268 erää, arvioiden mukaan yksittäisen erän hinta voi olla $1.000 ja $15.000 välillä. Huutokauppa pidetään 27.7.2013.

 

12.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Nokia Lumia 1020.

Yle Uutiset, Varusmiehet kurissa myös somessa - Valokuvat operaatioista kielletty. Puolustusvoimien mukaan valokuvaaminen on sotilasalueella aina lähtökohtaisesti kielletty, sillä kuvien katsoja voi saada vihiä kuvanottopaikasta ja puolustusvoimien kalustosta. Maavoimien tietoon on tullut kahdenlaisia tapauksia, joihin puolustusvoimat on joutunut puuttumaan: sosiaaliseen mediaan on jaettu sekä salassa pidettävää materiaalia, mutta myös palvelustovereita halventavia ja solvaavia päivityksiä ja kuvia.

Varusmiesliiton puheenjohtaja Risto Lahti ei tulkitsisi ohjeita aivan sanatarkasti.

- Itse en pidä hirveän kriittisenä, jos itsestään ottaa kuvan mättäällä rynnäkkökiväärin kanssa. Kyllä armeijassa paikkoja on, joissa muistoja saa tallentaa ja jakaa ystävien kanssa. Mutta nämä ovat tietysti aina tapauskohtaisia juttuja, joiden julkisuudesta kannattaa kouluttajalta kysyä.

Sarjassa Karseita lehtikuvia osa2. Savon Sanomat, IS: Kiekkolegendan avioliitto kriisissä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

IR, Photographer captures incredible image of massive waterspout towering over Tampa Bay.

Thephotoargus.com, 30 Magical Examples of Tree Photography For Your Inspiration.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Telegram.com, Photojournalists need to be prepared.What's in Your Trunk? Mitä mukana.

Scientific American, Photos of the Loch Ness Monster, revisited. Perusteellinen artikkeli.

IR, Nikon’s new “My Nikon World” app creates photo sharing network inside Facebook.

Dpreview.com, Just posted: Olympus Body Cap Lens 15mm F8 review. Syyskuussa 2012 julkistettu. Runkotulppaobjektiivi. Micro 4/3 -systeemiin. Linssisuojukseen on piilotettu objektiivi. Paino 22g. 15mm, vastaavuus 30mm. Kiinteä aukko F8. Olumpuksen kameroissa polttoväli pitää asettaa kamerassa käsin. Arvosana 66%. Suomen hinta on n. 50 euroa.

 

11.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Erään kuvan tarina osa I, 9.7.2013. Kameralehden numerossa 6-7/2012 on artikkeli valokuvasta, jossa Paavo Nurmi sytyttää olympiatulta. Poikkitieteellisessä aiheesta vähän enemmän taustatietoa.

Tuomas Heinonen, heinäkuulta.

Remonen.fi, Kuin Ruuneperi, 10.7.2013. Loma, tuo sanoista ihanin. Toki ”ilmaisen oluen” jälkeen, mutta siinä onkin kaksi sanaa. No, loma kuitenkin ja koska satuimme vaimon kanssa olemaan vielä yht’aikaa tällaisessa eufoorisessa tilassa, päätimme lähteä risteilylle.

Markku Könkkölä, Kulhanvuori, keskisuomalainen huippukohde, 3.7.2013. Kulhanvuoren alue on mielenkiintoisen monipuolinen retkeilykohde: kasveja, sieniä, geologiaa ja historiaa aina kivikaudelle asti. Helpoimmin Kulhaan päsee Saarijärven suunnalta, etelästä tuleva joutuu selvittämään ensin sorateiden sokkelon.

Nokia.

Ilta-Sanomat, Näyttävätkö muut yllättävän hyvältä Facebookissa? Tämä temppu on syypää. Doven tutkimus, 41% naisista käsittelee kuvaansa ennen Facebookiin laittoa.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer.

ePhotozine.com.

IR, Dan Winters’ gorgeous photos of final Space Shuttle missions on display.

Digital Photography School.

YouTube-video, Photoshop CC tutorial: Why raw files work best | lynda.com. Kesto 4:20.

IR, Just how good is Adobe Photoshop CC’s Shake Reduction? (VIDEO). Vain pilvitilaajille. Miten tehokas on softalla tehty kuvanvakautus still-kuvaan. Milloin toimii, milloin ei. Toimiiko ylipäätään ollenkaan.

Luminous Landscape, Beyond Calibration 2.0. The Missing Link. Edellisessä kirjoituksessa käsiteltiin ongelmaa, jossa kuvat näyttävät ruudulta hyviltä, mutta tulostuvat tummina. Lisää ratkaisuja.

Photographyblog.com.

Diyphotography.net, The Light Blaster Is A Reality Altering Strobe Based Projector. Kuvan voi heijastaa joko suoraan kohteeseen tai vaikkapa taustaan. Mikä tahansa salama + objektiivi riittää.

The-digital-picture.com, Canon EOS 70D Owner's Manual Now Available. Neljä eri pdf-tiedostoa.

Dpreview.com, Panasonic releases firmware updates for Lumix GH3 and G5.

Mirrorlessrumors.com, Sony preparing the launch of many new mirrorless cameras within the next 2-3 months. Tämän vuoden aikana Sonylta lienee tulossa myös täyskennoinen peilitön järjestelmädigi.

Kamera & Bild, Skola: Foto för blogg. Kaksi bloggaaja kertoo kuvien merkityksestä.

Fotosidan.se, Fototeknisk historia på Flickr. Helmer Bäckström oli Ruotsin ensimmäinen valokuvauksen professori. Hän lahjoitti vuonna 1939 isoimman osan valokuvausvälineistään Tekniikan museolle. Nyt kuvat tästä lahjoituksesta ovat esillä Flickr'issä.

IR, Ricoh GR gallery photos uploaded: How does it compare to the Nikon Coolpix A? Iso kone, kiinteä objektiivi, kompaktidigi.

 

10.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vesa Koivunen, Harjoitus tekee mestarin, 8.7.2013. Moni kysyy neuvoa kuinka pääsee alalla eteenpäin. Vaihtoehtoja on pari. Kliseisin on se, että tekee paljon töitä ja käytännöllisin taas se, että polkee hintoja.

 • Itse uskon tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon. Kun tekee paljon töitä ja paneutuu tekemiseen, hyviä asioita tapahtuu.

Tuhrukuvat, viimeisen muutaman viikon satoa.

Nokia.

Mobiili.fi, Uusi kuvavuoto: edullisemman iPhonen viisi värivaihtoehtoa rivissä ja iPhone 5S:n runko.

Aamulehti.fi, Ei syytettä jengihautajaisten jupakassa – Pelko olisi riittänyt syytteen nostamiseen. Rikosoikeuden professorit olisivat nostaneet syytteet Joensuun hautajaisjupakasta, jos olisi käynyt ilmi, että kuvaajia painostettiin. ...Hautajaisjupakka liittyy tammikuussa järjestettyihin jengihautajaisiin, jossa valokuvaajille ja osalle hautajaisvieraista tuli näkemyseroja valokuvaamisesta. Yhden kuvaajan muistikortit rikottiin ja toisen kamera heitettiin lumihankeen.

 • Hautajaisissa oli paikalla Nelosen kuvaaja sekä STT, Lehtikuvan toimeksiannosta tilattu kuvaaja. He kuvasivat ulkona julkisella paikalla

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com.

Digital Photography School.

The Online Photographer, Camera Bags and Camera Backpacks, Part III: Reviews. Kolmas ja viimeinen osa. Toistakymmentä kamerareppua ja -laukkua.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blog, And Edgerton Said, “Let There Be Light.”. Kymmeniä patentteja. Mutta samalla myös valokuvaaja.

Micro 4/3rds Photography, Micro Four Thirds sensors. Lyhyen historian oppimäärä, kertaus.

IR, Lightroom 5: 10 tips in 10 minutes, with Adobe’s Julieanne Kost . Adoben blogista. Video, kesto 9:35.

IR, Actress Zooey Deschanel doesn’t want you taking pictures or video of her band in concert. Konsertissa kuvaamisen kieltämisestä.

Photographylife.com, How to Deal With Harsh, Midday Lighting. Mitä voi tehdä, jos pitää kuvata ulkona kirkkaan keskipäivän auringon valossa.

Dpreview.com, DIY 'blimp' case makes Nikon D800 silent and waterproof for $80. Myynnissä olevat äänenvaimentajat maksavat tuhat dollaria ja enemmän.

Dpreview.com, Connect, Hands-on with Eye-Fi Mobi. Uusi malli. 8GB $50, 16GB $80. Kokemuksia. Canon PowerShot SX260HS ja iPhone 4S.

Alex Wise Photography, Create Yourself a Neutral Density Filter for Under $10. Hitsarin lasista levy, kuminauhoilla kiinni. Millaiset tulokset.

New York Times, David Pogue, Photoshop’s New Rental Program, and the Outrage Factor. 5.7.2013.

Photo.net, Canon Powershot SX50 HS Review. Syyskuussa 2012 julkistettu. Seuraaja SX40-mallille, nopeampi automaattitarkennus, pienempi suljinviive, pitempi zoom, RAW. Pienempi ja kevyempi kuin järjestelmädigit, mutta isompi kuin peruspokkari. 12 megapikseliä, 24-1200mm, 50-kertainen zoom (!). 1080p Full HD, stereo. 2.8-tuumainen lcd-näyttö, 461.000 pistettä. Elektroninen etsin. Ulkoinen salamajalka. Paino 595g. ISO 800 -arvoon asti kuvanlaatu vielä kohtuullinen. Zoomattunakin kuva oli yllättävän hyvälaatuinen (rajoitukset huomioon ottaen). Välillä tällainen kamera voi olla käyttökelpoisempikin kuin varsinainen järjestelmädigi. Suomen hinta on vähän alle 500 euroa.

Pdnonline.com, Object of Desire: TASCAM DR-60D. Neljä kanavaa, ääntä nauhoittamaan. $350.

 

09.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lintu viikossa 2013 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Projekti etenee tasaisesti.
 • Nitro Nationals 2013 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Nokia PureView, 41 markkinointipikseliä (Digikuvaus). Vanha ketju vielä hengissä.
 • Valokuva pinnan alta (Digikuvaus). Tarkoitus olisi ottaa valokuva järven pinnan alta, siten että puolet kuvasta olisi veden alta ja puolet pinnan päältä. Käytettävissä ei ole mitään sukelluskoteloa tai vastaavaa kameralle.
 • APUVA, auttakaa, ongelma canon 60D salaman kanssa (Digikuvaus). ...Se on tosiaankin siellä salamakengässä oleva pellilista joka painaa sitä pientä mustaa nappulaa liian alas. Käytä vaikka hammastikkua, ja kampea sitä listaa hiukan ylemmäs, ja kameran omaa salamaa voi taas käyttää.

Kuulapaa.com. "Toteutin tuossa pitkän ajan projektin ja pistin oman sivun pystyyn. Sivuilla on perinteisen kuvauksen lisäksi pari epätavallisempaa aihealuetta; tähtikuvaus ja suurnopeuskuvaus (1/1.000.000s)."

 • Photographical experiments, Astrophotography - Things that make your neck hurt, High speed photography - Fast events, now stopped, Natural and unnatural - Something conventional, Gear and contraptions - You can't do without them.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Heinäkuun kuvaaja 2013. Olen valokuvaaja ja tuotantojärjestäjä Marjo ”Martu” Väisänen ja omaa firmaani olen pyörittänyt Oulusta käsin 4 vuotta.

Nokia Lumia 1020.

Tietoviikko.fi, Nikon pelkää älypuhelimen tappavan pokkarikameran. Nikon odottaa pokkarikameroiden myynnin hiipuvan tänä vuonna 12 prosentilla, mutta vastaavasti vaihdettavilla linsseillä myytävien kameratyyppien myynnin mahdollisesti kasvavan 9 prosenttia.

Aamulehti, Hautajaisvieraat uhkailivat kuvaajia ja rikkoivat muistikortteja – välttivät syytteet. Uutiskuvaajien uhkailusta Joensuussa epäillyt jengiläiset jäävät ilman syytteitä. Syyttäjän mukaan syytteitä ei voi nostaa, koska asianomistajilla ei ole vaatimuksia asiassa.

Ilta-Sanomat, Poliisi varoittaa: Nuorten alastonkuvien levittely netissä yleistyy. – Ja yleensä siten, että tytön kuvat leviää. Levittäjä ei ehkä aina ymmärrä sitä, että alle 18-vuotiaan alastonkuvan levittämisellä voi syyllistyä rikokseen, Forss kirjoittaa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photos Look at the Lives of Sea Nomads Living off the Coast of Burma and Thailand. Oslolainen Sofie Olsen on kuvannut burmalaisia ja taimaalaisia sukeltajia, jotka viettävät veneessä yhdeksän kuukautta vuodesta.

Photographers Blog, One winner at the Palio. Erikoinen ratsastuskilpailu.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

The Online Photographer, Camera Bags and Camera Backpacks, Part II. Toinen osa (vielä yksi on tulossa, huomenna lyhyet luonnehdinnat markkinatarjonnasta).

Popular Photography, Underwater Photography: How To Shoot New Depths. Kahdeksan valokuvaajaa.

IPF, Freelancing on the Battlefield: What Price are we Paying for our News?

Strobist, LumoPro LP180 Speedlight: Full Walk-Thru. Hobbylla on ollut kokeilussa esituotantomalli muutaman kuukauden. Kuulemma ensimmäinen salama, jota hän käyttää mieluummin kuin Nikon SB-800-salamaa. Jos ei ole tarpeen TTL/eTTL, niin tässä on oiva valinta. Hinta $199.

Luminous Landscape, Anticipating the Blackmagic Pocket Cinema Camera. Why This Camera is Important and Why You Might Want to Know That it's Coming Soon. Kolmenlaisia valokuvaajia. Niitä jotka kuvaavat vain stilliä. Niitä jotka kuvaa stilliä ja videoita. Niitä jokta kuvaavat vain videota. Jos vähääkään kiinnostaa videon kuvaaaminen, niin Blackmagic Pocket Cinema Camera varmasti kiinnostaa. Hinta $995.

Xkcd.com, Settled. Kaavio. Kaavion teksti: Percentage of the US population carrying cameras everywhere they go, every waking moment of their lives.

 • Lisäksi tekstiä: In the last few years, with very little fanfare, we've consusively settled the questions of flying saucers, lake monsters, ghosts, and Bigfoot.

Pdnpulse.com, LightZone Image-Editing Software Re-Released as Free and Open Source. Alkuaan vuodelta 2005, edelläkävijä. Windows, Linux. Mac-beta on juuri alkanut. Eikä maksa mitään.

Photographyblog.com, Olympus E-P5 Review. Vimeisin malli (useita mallinimiä, vain yksi merkki eroa...). Micro 4/3 -systeemiä. 16 megapikseliä (kroppikerroin x2), kääntyvä kolmen tuuman lcd-näyttö (90 astetta ylös, 45 astetta alas), 1.040.000 pistettä (kuvasuhde 4:3). Sisäinen salama, ulkoisen salaman kenkä. Sisäänrakennettu Wi-Fi (yhteys vain älypuhelimeen). ISO 100 - 25600. Full HD 1080 30p, stereo. Sisäänrakennettu kuvanvakaaja. Suljin 1/8000s. Sarjakuvaus yhdeksän kuvaa sekunnissa. Edeltäjiäänkin enemmän retrotyyliä. Painikkeita on riittävästi, kosketusnäyttöä ei ole pakko käyttää. VF-4 elektroninen etsin on (kallis) lisävaruste. Arvosana 5 * / 5 *. Runko n. 1.000 euroa, runko + 14-42 KIT 1.100 euroa. Runko + 17mm + VF-4 n. 1.450 euroa.

 

08.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Arktiset valokuvaajat, Maastopyörällä kesäyössä. 7.7.2013. Oli se kyllä odottamisen arvoista! Auringon mollukka nousi pilvien takaa ja maiseman väri muuttui latteasta kesäyön keltaiseksi. Pyörät kainaloon ja video-otokset pyörimään.

Tekniikan Maailma, Pienet järjestelmäkamerat Canon EOS 100D ja Panasonic Lumix DMC-G6. Canon EOS 100D ja Panasonic DMC-G6 -järjestelmäkameroista on haluttu tehdä mahdollisimman pieniä ja keveitä. Kumpikin on silti varustettu etsimellä - Canon optisella ja Panasonic elektronisella. Molempien kameratyyppien akilleenkantapäitä on myös onnistuttu parantamaan.

Mobiiliblogi.com, MobiiliBlogin videolla: vertailussa Lumia 620 ja Lumia 520. Molemmissa viiden megapikselin kamera.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Earthboundligth.com, Are Graduated Neutral Density Filters Obsolete in the Age of HDR? Tekeekö harmaasuotimilla enää digiaikana mitään?

Diyphotography.net.

IR, Nikon Coolpix A review: The large-sensor, fixed prime lens camera finally goes mainstream. Julkistamisen aikaan luokassaan selvästi pienin ja kevein ja myös edullisinkin. Sen jälkeen on tullut vieläkin kompaktimpi Ricoh GR. Kompaktikamerassa kroppikenno, f/2.8, kiinteä polttoväli.

 

07.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Valotus.

 • Miten ottaa tuotekuva pienellä budjetilla? 5.7.2013. Kuvatekstit: Valkoinen taustakartonki ja valaistus läpiammuttavan varjon lävitse. Salama täydellä teholla ja salaman zoom 24mm laajassa päässä. alamanhajoitin on aina mukana, kun varjonläpi tulee räpsittyä.
 • Lenkkareilla suolla,25.6.2013. Pääosin käytin automaattista tarkennusta, mutta esimerkiksi hämähäkki ja kaikki läheltä otetut kuvat ovat otettu manuaalisesti tarkentamalla, jotta saadaan tarkennus sinne minne pitääkin.

Mikko Kivirinta.

 • Kesäniityllä, 24.6.2013. Kuvia ja tekstiä.
 • Lohikäärme, 19.6.2013. No ei sentään, mutta siltä kieltämättä koirasvesilisko näyttää keväällä. Nimensä vastaisesti vesilisko ei ole lisko, vaan salamanteri. Salamanterit kuuluvat taas sammakkoeläimiin eivätkä liskoihin.

Taloussanomat, "Nokia Lumia 1020:n hinta ja värivaihtoehdot selvillä". Nokian julkistustilaisuus järjestetään ensi torstaina. Yhtiöltä odotetaan uutta Lumia-sarjan lippulaivapuhelinta, jossa on lähes varmuudella 41 megapikselin kamera.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Photo Anatomy: why a top pro used a ’60s retro style to photograph Kate Beckinsale.

Youtube-video, 5 Minute Photoshop - Layers, kesto 7:05.

Trustedreviews.com, Waterproof Camera Group Test. £100 = 161 euroa.

 • Canon PowerShot D20, £260. Kohtuuhyviä kuvia, pari vuotta vanha malli.
 • Fujifilm FinePix XP60, £150. Veden alla kuvat paljon muita tummempia. Kohinaa.
 • Nikon Coolpix AW110, £270. Veden tulokset olivat hyviä, piti vain ottaa useampi kuva.
 • Olympus Tough TG-2, £310. Aukko f/2 melkoinen etu. Värit kylläiset, valotus erinomainen. Ostosuositus.
 • Panasonic Lumix FT5, £300. Kuvat muistuttavat paljon Nikonin kuvia. Veden alla kuvat kirkkaita, mutta eivät värikylläisiä (ovat latteita). Ostosuositus.
 • Pentax WG3, £260. Veden alla ja päällä ei kovin hyviä kuvia.

Kamera & Bild, Canon Eos 100D – Liten, mindre, minst. 18 megapikseliä, kroppikenno, järjestelmädigi. Etsin 95%. Paino 405. Yksillä akuilla ottaa 380 kuvaa. Miten Canon on onnistutut mahduttamaan niin paljon isojen runkojen ominaisuuksia näin pieneen tilaan? Pienestä koosta huolimatta kamera istuu käteen ihan hyvin. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Kuvanlaatu sama kuin Canon EOS 650D -mallilla. Arvosana 7.8. Suomen hinta runko + 18-55mm IS STM alle 800 euroa.

(seuraavan viikon ajan uutispäivitys lienee aavistuksen vähempää, pitäisi kuitenkin onnistua...).

 

06.07.2013   (linkki)

Mari Hokkanen: Flower Performances
Kuva: Mari Hokkanen.27.7.2013 asti

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen Suuressa galleriassa nähdään heinäkuussa Mari Hokkasen Flower performances -näyttely, joka koostuu tarinallisista valokuvista: jokainen teos on oma tarinansa, mutta kaikille kuville yhteistä ovat kukat.

Hokkanen on kiinnostunut valokuvan narratiivisuudesta ja monitulkintaisuudesta. Hänen työskentelytapansa on hyvin performatiivinen, ja hä̈n esiintyy usein itse kuviensa mallina.

Mari Hokkanen (s. 1979) on helsinkiläinen valokuvaaja. Hänen teoksiaan on nähty useissa yksityisnäyttelyissä ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla.

Kati Rapia: Juhlat
Kuva: Kati Rapia.27.7.2013 asti

Pienessä galleriassa on esillä Kati Rapian kokonaisuus Juhlat, joka sisältää vanhoista värivedoksista kierrätettyjä, kertovia valokuvakollaaseja.

Rapia leikkelee valokuvia palasiksi ja kokoaa ne uusiksi kuviksi ja tarinoiksi. Hän yhdistää valokuviin myös piirustusta ja maalusta.

Kati Rapia on valmistunut Taiteen maisteriksi valokuvauksesta Aalto-yliopistosta 2003 ja kuvataiteilijaksi Lahden Taideinstituutista 1998. Hän on valokuvaamisen lisäksi tehnyt kollaaseja ja julkaissut sarjakuvia.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Snellmaninkatu 13 A (käynti pihan puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15, arkiaattoina 11-16

Takeshi Moro: Ichi-go ichi-e
31.12.2013 asti

Serlachius-museo Gustafissa avataan tänään japanilais-amerikkalaisen valokuvataiteilijan Takeshi Moron näyttely Mäntässä asuvien turvapaikanhakijoiden elämästä vastaanottokeskuksessa. Näyttely muistuttaa japanilaiseen teeseremoniaan liittyvästä ajattelutavasta, jonka mukaan jokainen kohtaaminen on tärkeä (Ichi-go ichi-e).

Serlachius-museo Gustaf
R.Erik Serlachiuksen katu 2, Mänttä-Vilppula
ke-su 12-17
Kesäaika, 1.6.-31.8. ma-su 10-18
5 €, alle 18-vuotiaat maksutta.

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi.

Yle Areena: Ylen aamu-tv: Ohjeita kesäkuvakisaan osallistuville. Aamu-tv:n kesäkuvakisan päätuomari, valokuvaaja Pekka Punkari antaa vinkkejä, miten kuvat onnistuvat. Kesto: 4 min.

Yle Uutiset, Kuvajournalistit etsivät toisistaan turvaa. Suomeen perustetaan lähitulevaisuudessa todennäköisesti uusia, itsenäisiä valokuvaajien ryhmiä. Kuvajournalistien 11-kollektiivi syntyi vastalauseena mediatalojen palkkio- ja julkaisupolitiikalle.

Photo Raw -lehden päätoimittaja harmittelee valokuvaajien ja valokuvan aseman heikentymistä Suomessa.

– Tilanne on ongelmallinen tällä hetkellä. Valokuvaa ja valokuvaajaa ei arvosteta niin kuin pitäisi. Tilanne on kiusallinen ja hankala tekijöille, sillä moni hyvä valokuvaaja ei ansaitse leipäänsä tällä työllä enää, Hannamari Shakya muistuttaa.

Länsiväylä, Hää- ja polttarikuvia otetaan alasti. Helsinkiläinen valokuvaaja Markus Paukkula sanoo huomanneensa buumin. Hänellä on alastonkuvakeikkoja entistä enemmän. – Alastonkuvat alkavat olla suosittu joulu- ja synttärilahja. Amerikassa ja Venäjällä tämä on vanha ilmiö, Suomi tulee näissä asioissa jälkijunassa, hän toteaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Camera Bags and Camera Backpacks, Part I. Kirjoittajalla on ollut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana kolmekymmentä kameralaukkua, -reppua. Vielä kaksi osaa kameralaukuista tulossa.

ePhotozine.com.

 • Tips On Using Tight Composition In Your Photographs.
 • Tips On Having A Successful Family Photo Shoot.
 • Leica X Vario (Typ 107) Review. Kompaktidigi, kroppikenno, kiinteä zoomi. Vario Elmar 18-46mm 1:3.5-6.4 ASPH, vastaavuus 28-70mm. 16 megapikseliä, kolmen tuuman lcd-näyttö, 920.000 pikseliä. Tai lisävaruste elektroninen etsin. Paino 680g, akuilla voi ottaa 450 kuvaa. Arvosana 4 * / 5 *. Kompaktidigi, kroppikenno, kiinteä _zoomi_. Vario Elmar 18-46mm 1:3.5-6.4 ASPH, vastaavuus 28-70mm. 16 megapikseliä, kolmen tuuman lcd-näyttö, 920.000 pikseliä. Tai lisävaruste elektroninen etsin. Paino 680g, akuilla voi ottaa 450 kuvaa. $2.850 euroa.

Diyphotography.net, Featureless Studio Shots Of Models Are Quite Creepy. Hyytäviä ovat.

Popular Photography, How To: Illuminate Portraits with Window Lighting.

IR, Check out these astonishing 3D images of WWI captured with a rare stereoscopic camera. Animoidun giffin avulla 3d-efekti näkyväksi.

Digital Photography School, So You’re Going to Shoot A Wedding: Part 1 of 3 [Preparation].

Petapixel.com.

Creativepro.com, Extending Tonal Range in Photoshop with Duotones.

Photographyblog.com, Reflecta x7-Scan. Uutuus. Nopea, pieni, kätevä. Myynnissä, £136.80.

Kamera & Bild, Skola: Adaptiv vidvinkel i Photoshop CS6 – Räta ut alla dina problem. Kalansilmä. Photoshopissa tutumman näköiseksi kuvaksi.

Kamera & Bild, TV4:s foto-drönare stoppas av Säpo. Ihmiset vaarassa, viranomaisten mukaan.

Photographyblog.com, Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM Review. Helmikuussa 2006 julkistettu. Polttovälivastaavuus 27-88mm. Kiinteä f/2.8-valovoima. Kuvanvakaaja. 77mm filtterikierre. Paino 645g. Zoomattuna 14.5cm. Mukana ei vastavalosuojaa eikä säilytyspussia. Kuvanlaatu on hyvä, mutta ei erinomainen. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on alle ja päälle 1.000 euroa.

Dpreview.com, Lens reviews update: DxOMark data for Sony NEX primes.

 

05.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin foorumilta:

Hurtigruten risteily Kirkenes - Bergen 11.6. - 17.6.2013. Blogi, jota pidettiin matkan aikana ja jota on matkan jälkeenkin täydennetty. Kollega osallistui tälle klassikkoristeilylle, vastasi täysin odotuksia ja ylittikin ne. Lopullinen kimmoke oli tullut toissa vuonna, jolloin YLE oli pääsiäisen aikaan lähettänyt televisiosta 12 tunnin koosteen Hurtigruten-laivamatkasta.

 • Norjan televisio, Hurtigruten. Minutt for minutt. Maailman pisin suorana lähetetty tv-dokumentti, video, kesto 134:42:25.

Vesa Koivunen, Mainion Manun siikkarisessiot, 4.7.2013. Kävin kuvaamassa OFFROADPro-lehteen Mauno Hermusta ja samalla sain yllytettyä Helsingin Sanomien toimittajan tekemään juttua supermoton ykköstähdestä.

Suomen Lehtikuvaajat ry, Kuukauden kuvaaja Petri Uutela.

Digikuvaaja.net, Tilastoa eri kuvapankkien myyntimääristä, 2.7.2013. Nyt on kulunut kutakuinkin vuosi siitä, kun lähetin kuviani microstock-kuvapankkeihin myytäväksi ensimmäistä kertaa.

 • (_jostain_ syystä summia mainita, artikkelissa on vain prosentit...)

Nokian ensi viikon julkistuksesta, 11.7.2013.

Kaleva.fi, Oma pimiö kylpyhuoneeseen. 1.7.2013. Johannes on innokas filmikuvauksen harrastaja. Hän on toiminut harrastuksensa parissa vasta alle vuoden, mutta häneen on syntynyt vahva rakkaus epädigitaalista valokuvausta kohtaan. Parhaillaan Johannes suunnitteleekin rakentavansa aivan itse ikioman pimiönsä.

TE-palvelut, Freelance valokuvaaja, 22 paikkaa, zentuvo Finland Oy Tulosta työpaikka. Kuvaukset pääosin yksityiskodeissa. Edellytyksenä digitaalinen SLR-kamera, laajakulmaobjektiivi, tehokas salama, kannettava tietokone (windows OS), kolmijalkajalusta, kännykkä ja auto (pakollinen). Suomea pitää puhua sujuvasti. Näille paikkakunnille haetaan valokuvaajia: Tampere, Turku, Lappeenranta, Seinäjoki, Rauma, Rovaniemi, Kouvola, Ylivieska, Joensuu, Vaasa, Aura (Turun seutu), Hämeenlinna, Hyvinkää, Riihimäki, Järvenpää, Kerava, Tuusula, Klaukkala, Nurmijärvi, Espoo, Lohja ja Kuopio.

Zentuvo tarjoaa sopimuksen, huolehtii toimeksiantojen hankkimisesta, kuvien editoinnista ja markkinoinnista.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus sopimuksen mukaann
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö, Työ suoritetaan 9-17 välillä
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 31.07.2013 klo 16:00

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Canon EOS 70D vs Nikon D7100: 15 things you really need to know.

The Online Photographer, New Mirrorless for Half Price. Kommenteissa aika lailla eriäviä mielipiteitä.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

Dpreview.com, Metabones introduces Nikon G-type Speed Booster for NEX and Micro Four Thirds. Polttoväli lyhenee 0.71x, mutta aukko kasvaa pykälän verran. $429.

Luminous Landscape, The ALPA FPS, is it destined to be one of the few cameras that endure?

Fotosidan.se, Ny fototidning med fokus på processen. Ensimmäinen numero ilmestyi 15.6.2013. Ilmainen. Kolme kertaa vuodessa, levikki 3.000.

 

04.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kenneth Lehtinen.

 • Downsizing at Tuska 2013, 2.7.2013. Two years have passed since I finished Kamoon! with Petri. Since then I haven´t shot any concerts. None whatsoever. I was fed up with the whole scene and wanted to spend more time with my son.
 • Must Have Photography Books, 10.5.2013. I originally wanted to do a small piece about my favorite photography books in my upcoming book. This section was removed from the project quite early in the process, but since summer is almost here, here's some recommendations.

Yle, uutiset, Verkkainen valokuvaus parantaa päätä. Valokuvaamisesta on tehty Laukaan Väentuvassa kuntoutuvien päihdeongelmaisten terapiamuoto. Innokkaiden valokuvausryhmäläisten terapiakuvaus on kantanut näyttelyksi asti. Ryhmän ensimmäinen kamera oli halvahko digipokkari, mutta sittemmin kuvauskalustoa on päivitetty aina monipuolisiin järjestelmäkameroihin asti. Ryhmäläisten ottamista kuvista on tehty seinäkalenteri, sekä Laukaan kirjastoon valokuvanäyttely.

Helsingin kaupunki, Miltä oma asuinalueesi näytti vuonna 1962? Miten Helsinki on kehittynyt vuosikymmenien aikana? Helsinki ilmakuvina 1943–2012 -palvelusta näkyy, miten vaikkapa oma asuinalue Helsingissä on kehittynyt aikojen saatossa.

Iltalehti, IL-TV tutustui karhunkatseluun - karhukojulla ei pelota! Juhannuksen aatonaattona lohta kävi syömässä viisi karhua, neljä urosta ja yksi naaras. Videon karhukojut sijaitsevat Arolan tilalla Juntusrannan kylässä Suomussalmella. Video, kesto 1:24. Ja näkyy sitten niitä karhujakin.

Yle Uutiset, Hki, Uusi luontokeskus vetää kävijöitä. Tieto uudesta kohteesta on kirinyt lähinnä kotimaisten matkailijoiden keskuudessa. Kävijöitä on ollut päivittäin yli 700. Heistä ulkomaalaisia kävijöitä on noin neljäsosa.

Tekniikka&Talous, Hyvästi yksityisyys – piilolinssi saa zoomin. Olisihan se mukavaa, jos pystyisi zoomaamaan kaukana oleviin tai muuten vain kiinnostaviin kohteisiin sen kummemmin asiaa ajattelematta, ilman kiikareita tai teleobjektiiveja. Pian se voi olla mahdollista, sillä sveitsiläis-yhdysvaltalainen tutkijaryhmä on valmistanut piilolinssin, joka suurentaa halutun näkymän 2,8-kertaiseksi, kertoo New Scientist.

Photo.net, foorumi.

Vielä vähän, Canon EOS 70D.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 22 Amazing Examples of Firework Photography and How to Take Them.

Dpreview.com, Sigma blog posts tips for photographing 4th of July fireworks. Muutama linkki, aiheena ilotulituksen kuvaaminen.

Diyphotography.net, Five (+1) Awesome Unorthodox Ways To Use Fireworks In Photography.

Dpreview.com, DxOMark looks into lenses for the Sony SLT-A99.

Lensrentals.com, From the Great Pyramid to Toy Trains: Early Flash Photography. Historiaa.

Luminous Landscape, Two Luminous Landscape Antarctic Photographic Expeditions – Jan/Feb 2015. Nyt olisi tarjolla edullisia matkoja. Hinnat: $12,995 (kolmen hengen hytti), $14,995 (kahden hengen hytti), $18,395 (yhden hengen hytti). Hintaan sisältyy ruoka. Viikon matka.

Kamera & Bild, Myndighet köpte bilder för 70 000. 14 kuvaa. 8.044 euroa.

IR, Nikon 80-400mm review: Nikon’s big, full-frame telephoto zoom lens gets updated, but is it worth the upgrade? Hinta noussut paljon. Kannattaako ostaa.

 • Slrgear.com, Nikon 80-400mm f/4.5-5.6G ED VR AF-S Nikkor. Päivitys, vanhan mallin nimi 80-400mm ƒ/4.5-5.6D ED VR AF Nikkor. Pinnan alla on paljon muutoksia. Täyskennoiselle. Kroppikennoisella 120-600mm. Kuvanvakaajan teho Nikonin mukaan neljä pykälää (zoomipäässä vaihtelevia tuloksia). Vastavalosuoja, säilytyspussi, jalustapanta mukana. Paljon terävämpi zoomattuna kuin edeltäjä. Erinomainen objektiivi. Suomen hinta on 2.800 euroa.

 

03.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ylex.yle.fi, Palkittu Meeri Koutaniemi kuvaa surulliset ja traagiset kohtalot: Niistä ei ole tarkoituskaan päästä yli. Palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi kertoi YleX Etusivun haastattelussa, että ammattivalokuvaajan työstä vain murto-osa on teknistä osaamista. (nyt haastattelu tekstinä).

Muropaketti, Asus aloitti PQ321-näytön ennakkotilaukset (4K UHD). Asus on aloittanut 31,5-tuumaisen PQ321-näytön ennakkotilaukset. PQ321Q-mallinimeä Yhdysvalloissa kantava näyttö on ennakkotilattavissa Newegg-, TigerDirect ja Amazon.com-verkkokaupoista 3499 dollarin hintaan. 4K Ultra HD- eli 3840x2160.

 • Suomeen Asus kertoo näytön tulevan vielä kuluvan vuosineljänneksen aikana 3999 euron hintaan.

Mikropc.net, Vältä julkisen wifi-verkon vakoilijat.

Photo.net, foorumi.

Canon EOS 70D edelleen.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Thephotoargus.com, 5 Tips on Taking Fantastic Shots in Terrible Light.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Fotosidan.se, Gigantisk bild av Stockholms hållbarhet. Lähtökohtana oli 157 robottikameran ottamaa kuvaa, 400mm. Lopulliseen versioon tarvittiin parituhatta kuvaa. Pikseleitä on 33.767 x 16.150.

 

02.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Ylex.yle.fi, Valokuvaaja Meeri Koutaniemi: Kuva on kirjaimellisesti vain se sekunnin sadasosa siitä kaikesta. Moneen kertaan palkittu kuvajournalisti kiertää maailmaa ikuistamassa erilaisia ihmiskohtaloita. Kuinka hänen onnistuu päästä niin lähelle kuvattaviaan? Vieraana valokuvaaja Meeri Koutaniemi. 10 minuuttia kuunneltavaa.

Hopeinen Omena.

Vesa Koivunen, 30 sekunnin poseeraus, 1.7.2013. Sain todella mielenkiintoisen keikan viikonloppuna. Tehtävänä oli kuvata maailman parhaaksi amerikkalaisen jalkapallon naispelaajaksi tituleerattu Sharon Vasquez.

– 30 sekuntia, sen pitää riittää, sanoi tiukanoloinen USA:n verkkareihin sonnustautunut nainen.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Kamerataivaan valokuvanäyttelyt, 1.7.2013. Tänään 1. 7. avattiin Kamerataivaan Galleriassa Kalervo Ojutkankaan näyttely"Kamera Kiertää"

Kuningaskuluttaja, Ensituntumassa iPhonen käyttöjärjestelmä iOS 7, 18.6.2013. Myöhemmin syksyllä julkaistavassa iOS 7:n käyttöliittymän graafinen ilme, toiminnallisuus, typografia ja väripaletti on uusittu suurelta osin.

Mobiili.fi, Lehdet ilmaiseksi mobiililaitteeseen kirjastosta. 1.7.2013. Helsingin kirjasto tuo tarjolle uuden sanomalehtien latausmahdollisuuden. Lataaminen onnistuu, kun laite on kirjaston langattomassa verkossa Stadinetissä.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

 • Tallenna tilanteet kuvina ja videoina tehokkaalla ja monipuolisella Canon EOS 70D -kameralla [2.7.2013]. Lehdistötiedote, 3-sivuinen pdf. ...20,2 megapikselin APS-C CMOS -kenno ja DIGIC 5+. 19 ristikkäistyyppisen pisteen automaattitarkennus ja 7 kuvaa sekunnissa. Dual Pixel CMOS AF -tekniikka. ...Tekniikassa hyödynnetään CMOS-arkkitehtuuria, jossa jokaisen pikselin kaksi valodiodia voidaan lukea erikseen automaattitarkenn usta varten tai yhdessä kuvan tallentamista varten laadun säilyessä aina parhaimm illaan. ...EOS 70D -kameralla voidaan tallentaa Full HD (1920 x 1080p) -tarkkuuden video- otoksia 30, 25 tai 24 kuvan sekuntinopeudella ja 72 0p-tarkkuuden otoksia 60 ja 50 kuvan sekuntinopeudella. EOS 70D on saatavilla elokuun lopussa. Suositusvähittäishinnat:
  • EOS 70D runko 1250 euroa (sis.alv)
  • EOS 70D EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM 1500 euroa (sis.alv)
  • EOS 70D EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM 1700 euroa (sis.alv)
 • Digicamera.netin Foorumi, Canon 70D, uusi 20MP sensori (Järjestelmädigit). Keskustelu alkoi jo ennen virallista julkistusta.
 • Tekniikan Maailma, Canon EOS 70D sisältää 20,2 megapikselin kennon ja uuden tarkennusjärjestelmän. Tänään julkistettu Canon EOS 70D on kääntyvällä näytöllä varustettu innokkaan kuvausharrastajan järjestelmäkamera. Sen tärkein uudistus on dual pixel cmos af -tekniikka, jonka luvataan mahdollistavan sujuva ja erittäin nopea automaattitarkennus myös näytön avulla kuvattaessa.
 • Dpreview.com, Canon announces EOS 70D mid-range SLR with 'Dual Pixel CMOS AF'. Aivan uusi sensori, 'Dual Pixel CMOS AF', 20 megapikseliä. Kroppikenno. Tarkennus perustuu vaihe-eroon (phase detect). Automaattitarkennus on erittäin paljon parantunut (live view ja video). Kääntyvä kolmen tuuman kosketusnäyttö, sisäänrakennettu Wi-Fi (kuvien jakamiseen ja kameran ohjailuun älykännykännykällä tai taulutietokoneella). Elokuun lopulla myyntiin, 1.099e (runko), 1.249e (runko + 18-135mm IS STM).
 • Dpreview.com, Canon EOS 70D Hands-on Preview. Nyt paljastui, mitä Canonin insinöörit ovat puuhailleet viime vuodet. Canonin uusi sensori poikkeaa täysin muiden toteutuksista. Nikonin 1 -sarjan versiossa aktiivisia pikseleitä (ns. vaihesensoreita) on vain siellä täällä. Canonilla 80% ruudun leveydestä ja korkeudesta. 7 kuvaa sekunnissa. Hiljennetty suljinasetus. 1080p30 video, stereomikrofoni, ulkoinen liitin. 19 pisteen automaattitarkennus, ristikkotyyppinen. Etsin 98%. Kolmen tuuman täysin kääntyvä kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä, 3:2. Elektroninen vaaka, vaakataso. Sisäänrakennettu salama, voi käyttää ulkoisten salamien ohjaamiseen. Automaattisen tarkennuksen hienosäätö. Kameran sisäinen HDR (jpg). Paino 755g.
 • IR, Canon 70D review: Can this new DSLR change autofocus forever? We go hands-on to find out. Viime aikojen kiinnostavin julkistus. Canon 70D korvaa kolme vuotta vanhan Canon 60D, mutta ei siinä vielä kaikki. Kilpailevissa toteutuksissa sensorin pinnalla on siellä täällä aika harvassa kaksoispikseleitä (ns. vaihesensoreita, vaihe-ero -tarkennuspisteitä). , Canonilla kaksi kolmannesta pinta-alasta on näitä vaihesensoreita. ISO 25.600. Syyskuussa 2013 myyntiin.
 • IR, Canon 70D Review -- First Impressions. Vaihe-ero -tarkennus riittää nyt yksinään, ei tarvita loppuun mitään kontrastieroon liittyvää tarkennus. Canonin mukaan uusi systeemi on 30% nopeampi kuin hybriditarkennus.
 • Thephoblographer, First Impressions: Canon 70D. Automaattitarkennus (video) toimii selvästi paremmin kuin Nikon D7100- ja Panasonic GH3-malleissa.
 • Digitalcameraworld.com, Canon EOS 70D: price, release date, specs confirmed.
 • c|net, Canon EOS 70D's new autofocus technology targets video performance.
 • What Digital Camera, YouTube, Canon EOS 70D Camera First Look. Video, kesto 3:30.
 • Pdnpulse.com, Canon Announces D70 DSLR.
 • Fotosidan.se, Canon EOS 70D - premiär för ny autofokusteknik.
 • Kamera & Bild, Canon Eos 70D - med ny autofokus för film.

Featureshoot.com, The 15 Most Promising Photography BFA Grads of 2013: From SVA, Pratt, Parsons, MICA, and RISD. Lupaavia nuoria kuvaajia New Yorkin valokuvausalan oppilaitoksista.

Digitalcameraworld.com.

Photo.net, Writing a Wedding Story with Must-Have Photographs. Hääkuvaajille ohjeita.

IR, Collection of Kodachrome photos shows World War II in vibrant color.

Petapixel.com.

IR, Watch a fascinating BBC documentary on street photographer Vivian Maier on YouTube. BBC. YouTube, kesto 58:16.

ePhotozine.com.

Digital Photography School, How to Photograph Fireworks Displays. USA:n itsenäisyyspäivä lähestyy.

Pdnpulse.com, PDN Video Pick: Scott Strazzante on iPhone Street Photography. Video, kesto 3:10.

Diyphotography.net, How To Relieve Your Neck With A Homemade Camera Harness.

Kamera & Bild, Kränkande fotografering nu ett lagbrott.

The Online Photographer, Sony RX1 Review: Bruce Haley Photographs Mato Nanji.

Dpreview.com, Pentax MX-1. Tammikuussa 2013 julkistettu. 12 megapikseliä, 28-112mm, kompaktikamera. Retromalli. Objektiivi ja luultavasti sensorikin on sama kuin Olympus XZ-2 -mallissa. F1.8-2.5. Pentaxissa ei ole ulkoista salamakenkää. Kuvasuhde 4:3. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 920.000 pistettä. RAW. 1080p, 30 kuvaa sekunnissa, stereo. HDR. Pentaxin sensori on saman kokoinen kuin kilpailijoilla (Canon S110, Olympus XZ-2, Panasonic LX7). Arvosana 74%. Suomen hinta on n. 500 euroa.

IR, Canon 55-250mm IS II lens review: EF-S mount kit lens only gets minor tweaks, but still a nice bang for the buck. Päivitys kroppikennoisille tarkoitettuun zoomiin. Vain kosmeettiisia muutoksia. Julkistettiin kesäkuussa 2011. Kuvanvakaaja. Polttovälivastaavuus 88-400mm. Kittiobjektiiviksi terävä. Suomen hinta on 200 - 300 euroa.

Pdnonline.com, 5 Photo Printers for Big Prints.

 • HP Designjet Z3200ps. $3,900 (24 tuuman malli). $4,900 (44 tuuman malli).
 • Epson Stylus Pro 4900. 17 tuumaa, $1,995.
 • Epson Stylus Pro 7890/9890. $2,995 (7890, 24 tuumaa). $4,995 (9890, 44 tuumaa).
 • Canon imagePROGRAF iPF5100. $1,600 (17 tuumaa).
 • Canon imagePROGRAF iPF6400/iPF6450. $2,300 (6400, 24 tuumaa). $3,695 (6450, 24 tuumaa).

 

01.07.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Reissu pohjoiseen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli oltua viikko Levillä Kittilässä, yksi yö Kilpisjärvellä ja yhtenä päivänä käytiin Norjassakin. Norja jäi mieleen uskomattomien maisemien vuoksi. Sinne on päästävä uudelleen.
 • Jokunen Norjasta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Eteläisempää Eurooppaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli käytyä kahden kaverin kanssa eteläisempää Eurooppaa katsomassa. Tässä olisi mukaan tarttuneita ruutuja.
 • Tarzan! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eka kertaa nallejahdissa. Oli ihan muikea reissu!
 • Valokuvablogi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama uudempi viesti.
 • Valotalo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Avuntarve (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Parit letut (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mulla ois kyllä hermokontrolli pettäny ja oisin syöny nuo ennen kuvaamista.
 • Järkkäri + megazoom + 1 prime (Järjestelmädigit). Uusia viestejä.
 • Mistä Canonin linssien ruuveja? (Optiikka).

www.aalto.fi: Aalto-yliopisto mukana nordic now! -julkaisussa
nordic now! -erikoisjulkaisu esittelee yli viidenkymmenen pohjoismaisen nousevan ja jo asemansa vakiinnuttaneen valokuvaajan töitä.

Julkaisu on syntynyt kolmen valokuva-alan aikakauslehden yhteistyönä. Mukana ovat tanskalainen Filter, suomalainen Photo Raw ja norjalainen Objektiv. Kustantajana toimii Aalto-yliopiston Aalto ARTS Books -kustantamon Musta Taide -tuotantolinja.

nordic now! -erikoisnumeron julkistus tapahtuu Ranskan Arlesin Les Rencontres d’Arles -valokuvafestivaaleilla 3. heinäkuuta.

Pingstate.nu.

Mobiili.fi, ZEISS korvaa Carl Zeissin linsseissä – muutos esillä jo Nokian EOS-superkamerapuhelimessa. Muutos on varsin tuore tältäkin osin, sillä osassa EOS-kuvavuotoja kameraa on säestänyt vielä vanha Carl Zeiss -nimi.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Fine Art Painterly Images From Your Photos. Kuvankäsittelyllä.

ePhotozine.com, Family Holiday Photo Tips.

Earthboundlight.com, More About Monitor Brightness, 30.6.2013. Numeerisia arvoja ruudun kirkkaudelle, brightness. Mitäs sitten vallitseva valo.

Pndpulse.com, Helmut Newton: White Women/Sleepless Nights/Big Nudes. Kuvat kolmesta ensimmäisestä kirjasta esillä Los Angelesissa.

 • sama kuva, mutta nyt neljällä naisella ei ole ollenkaan vaatteita. Yksi astuu epätahtiin vaatetettuun versioon nähden. Lienee tarkoituskin.

YouTube-videoita.

Vincent | Laforet, The best explanation on Aspect Ratio’s I’ve likely seen. Kuvasuhteista. Syntyhistoriakin käsitellään. Video, kesto 18:15. 1952 filmiala yritti vastaiskua televisiolle, syntyi Cinerama, kolme kameraa kuvaamassa, kaareva screeni. Heti perään litteä Wide Screen.

Fotosidan.se, Nu gäller ny lag om kränkande fotografering. Ruotsin salakatselulaki astui tänään voimaan. Vuosia Suomea jäljessä.

 

 

Kesäkuun 2013 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset