Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Huhtikuu 2013

Toukokuun uutiset ovat jo ilmestyneet
30.04.2013   (linkki)

Pentti Väänänen: Metsä josta itseni löysin
Kuva: Pentti Väänänen30.3.2014 asti

Näyttely esittelee metsäteknikko Pentti Väänäsen (1926–2008) valokuvia Ilomantsin saloilta 1950-1980. Väänänen oli intohimoinen valokuvauksen harrastaja, joka kantoi työmailla aina kameraa mukanaan ikuistaen kuviinsa niin arkisen työn savotoilla kuin metsätalouden murrosvuodet: koneistamisen ja kämppäelämän loppumisen.

Näyttely on koottu Luston kuvakokoelmasta. Valokuvien kuvatekstit ovat Pentti Väänäsen itsensä kirjoittamia.

Lusto
Lustontie 1, Punkaharju
ti-su 10-17
10/8/5/25 €

Digicamera.netin Foorumilta:

Kenneth Lehtinen, Matkakuvia, minijärkkäreitä ja auttamista, 28.4.2013. Hankin Olympuksen OM-D:n muutama kuukausi sitten Sonyn Nex-7 tilalle. Nex-7 oli kaikin puolin erinomainen kamera, mutta valovoimaisten kiinteiden ja kohtuuhintaisten objektiivien puute sai haikailemaan OM-D:n perään.

Yle Uutiset, Maagisella hetkellä ikuistettu saalistaja toi luontokuvakilpailun voiton. Yle Savon luontokuvakilpailu, Erätaika-messujen yleisöäänestys. Kaikkiaan kilpailuun tuli 68 valokuvaa, joista tuomaristo valitsi viisi parasta messuilla järjestettävään finaaliin.

Verkkouutiset, Wikipedia nuolee näppejään - Tämä kaikkien tuntema uutiskuva on teos. Lausuntoa hakeneen miehen mielestä Kalle Kultalan valokuva oli valokuva eikä valokuvateos ja kuvan olisi voinut ottaa joku toinenkin lehtikuvaaja. Hakija oli tulkinnut vuosirajaa siten, että kuvaa voitaisiin päästä käyttämään esimerkiksi Wikipediassa.

Macmaa.com, Huhu: iPhone 5S ennakkomyynti alkaa 20.6. ja myyntiin heinäkuussa. ...dokumentissa mainitaan puhelimen sisältävän sormenjälkilukijan sekä 13 megapikselin kameran. Mielenkiintoista on myös maininta iOS7-käyttöjärjestelmästä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Great Photographers of the Digital/Internet Era. Muutama lukijoiden nimeämä valokuvaaja, kuusi kappaletta, vain Loretta Luxia on nähty Suomessa.

IR, Photographer captures one-of-a-kind moonrise, thanks to patience and absurdly long focal length (VIDEO). Kyllä nyt piisaa kuun kuvaajia.

Digital Photography School, Lighting Setup: The Athlete. Yksinkertaiset kuvauskaaviot.

The Online Photographer, Hasselblad Confirms the End of an Era. Viimeinen mohikaani, Hasselblad 503CW. Yli 50 vuoden jälkeen.

Diyphotography.net, New UK Act May Allow Free Commercial Usage Of Orphan Works Including Photographs.

Popular Photography, Sample Image Gallery: Rokinon T-S 24mm F/3.5 Tilt-Shift Lens. Ensimmäiset tulleet myyntiin, $1.000.

Dpreview.com, Fujifilm X20 Review. Perusteellinen arvio. Suunnattu järjestelmädigin käyttäjän toiseksi kameraksi, retrohenkinen. 12 megapikseliä, optinen etsin (jossa näkyy myös valotustiedot), 28-112mm, F2.0-F2.8. Täydet käsisäädöt, RAW. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Full HD 1080/60p. Kameran sisäinen raw-muunnos. Arvosana 77%. Suomen hinta on alle 600 euroa.

The-digital-picture.com, Tamron 70-200mm f/2.8 SP Di VC USD Lens Review. Ensimmäinen jossa kuvanvakaaja tässä luokassa. Kroppikennoisilla 112-320mm. Vertailut Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM ja Canon EF 70-200mm f/2.8 L IS II USM. Jos budjetti sallii, niin kannattaa ostaa Canon. Jos rahat eivät aivan riitä, niin sitten Tamron. Tamronin Suomen hinta 1.500 euroa, Canonin suositushinta 1.000 euroa enemmän.

ePhotozine.com, Samyang T-S 24mm f/3.5 ED AS UMC Lens Review. Tilt & Shift. £949, 1.122 euroa. Materiaaleissa ei ole tingitty, tukeva ja painava, 680g. Arvosana 4.5 * / 5 *.

 

29.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kari Kuukka, Seppo Saves – Multimedia, 23.4.2013. Multimediasarjasta Photography Legends, Seppo Saves esittelyssä. Still-kuvaa ja audiota. Viime marraskuussa Ulvilassa nauhoitettu ja kuvattu. Nyt sitten koostettiin ja valmis tuote julkaistiin.

Sulantoblog.

 • Sigma 30 mm f/2.8 DN kokeilussa, 28.4.2013. Sigma 30 mm f/2.8 DN on uusi objektiivi, mutta varsinaisesti uutta on vain ulkoasu, joka on muuttunut mustasta hopeankiiltoiseksi. Kokeilin Sigman m4/3 versiota, mutta saatavana on myös Sony Nex-kameroihin sopiva malli. ...Sigman vanhaa versiota saa edelleen tarjouksesta n. satasen hinnalla, jolla lasi melkein kannattaa ostaa, vaikka ei tarvetta edes olisi.
 • Sigma 17 – 70 mm f/2.8 – 4 DC Macro OS HSM kokeilussa, 21.4.2013. Vääristymät ovat sitä mitä voi odottaakin. Tynnyriä laajakulmalla ja tyynyä telellä. Rakennuksia tai vastaavia kohteita kuvatessa vääristymät häiritsevät, mutta esim. ihmisiä tai maisemia kuvatessa eivät. ...Toisaalta ei n. 450 euron hinnalla voi optista huippuosaamista olettaakaan. Minä kuvasin ihan mielelläni Sigmalla ja olin kuviin tyytyväinen.
 • Lightroom 5 Public Beta on julkaistu, 16.4.2013.
 • Leica M kokeilussa, 15.4.2013. Kameran mukana on kolme objektiivia, mutta valitettavasti mikään niistä ei ole aito Leica, vaan Voigtländer-merkkisiä korvikkeita. ...Saman tien huomaan, että myös takanäytöltä kuvaaminen onnistuu, mikä on uuden CMOS-kennon ansiota. Leica M9 käytti vielä CCD-kennoa, jolla live view ei käy. Uudessa kennossa on 24 megapikseliä ja siksi virallinen mallimerkintäkin on 240, eikä M10. ...Takanäytöltä kuvaaminen ei ole mukavaa ja Leicalla se tuntuu melkein hävettävältä, joten kiinnitän sähköisen etsimen kameran päälle. Leicassa on focus peaking ja lisäksi näyttö suurenee tarkennusrenkaan käännöstä.
 • Fujifilm X20 kokeilussa, 10.4.2013. Fujifilm X20 on erikoinen kamera. Se lasketaan kompaktikameroihin, mutta se on mittojensa puolesta aika reilun kokoinen kompakti ja käytettävyytensä puolesta parempi kuin moni kompaktikamera. ...Fujissa on optinen etsin, joka on kompatikameroiden parhaita. Etsin nimittäin näyttää valotustiedot ja tarkennuspisteen, joka tosin näkyy vasta tarkennuksen jälkeen, mutta silti kuvaaja näkee onko tarkennus kohteessa vai ei. ...Objektiivi on 28 – 112 mm kuvakulmaa vastaava zoomi, jonka valovoima vaihtelee laajakulman f/2 ja telen f/2.8 välillä. ...Kokonaisuutena Fuji X20 on hyvä kompaktikamera. Parasta on ilman muuta tarkennus ja käytettävyys. Koko on hieman iso ja akun kesto voisi olla parempi.
 • Nikon Coolpix A kokeilussa, 8.4.2013. Oikea valotus pitää arvailla näytöltä, koska live histogrammia ei saa näkyville, mikä on ihan käsittämätöntä. ...Coolpix A:ssa ei siis ole etsintä ja lisävarusteenakin myytävä vehje on optinen kameran päälle tuleva linssi. ...Automaattitarkennus ei ole ihan nopeimpia ja parhaita, mutta kylläkin täysin riittävä useimpiin tilanteisiin ja kontrastitarkennukselle tyypilliseen tapaan erittäin täsmällinen. ...Sokerit pohjalla, eli kuvan laatu. Se on sanalla sanottuna fantastinen. Alhaisilla herkkyyksillä kuva aivan mielettömän terävä ja sen lisäksi sävykäs. 1.100 euroa.
 • Yongnuo RF-603, edulliset radiosynkat, 7.4.2013. Tilasin viime viikolla Verkkokaupasta YongNuo-merkkiset radio-orjat, joissa on salamakenkä salaman kiinnitystä ja synkkaamista varten. Tilasin RF-603N mallisia laitteita neljä kappaletta, eli kaksi sarjaa. Sama palikka toimii sekä lähettimenä että vastaaottimena ja sehän on varsin kätevää ja mukavaa. ...Yksi laitepari maksaa vain n. 45 euroa, joten hinta-laatusuhde on kaikesta huolimatta hyvä.

Yle Uutiset Savo, Naisten valokuvausharrastus on kovassa nousussa. Naisten valokuvausharrastus on kovassa nousussa. Kuopion Kameraseuran puheenjohtajan Jukka-Pekka Korpi-Vartiaisen mukaan naisten määrä on ylittämässä miesten lukumäärän heidänkin harrastajajoukossaan.

Iltalehti, Helsinkiläismies ikuisti kuunpimennyksen ainutlaatuisella tavalla. Helsingin Herttoniemenrannassa ilmiötä seurannut Laurinsalo onnistui sattumalta nappaaman kuvan kuusta juuri lentokoneen osuessa sen kohdalle. ...Miehen mukaan se oli Lufthansan lento LH2466 Münchenistä Helsinkiin.

Photo.net, foorumi.

Worldwide Pinhole Photography Day 2013, Suomesta.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Luminous Landscape, Alain Briot, Vision Part 2. Everything you always wanted to know about Fine Art Photography but were too afraid to ask.

Earthboundligth.com, The Rest of the Frame, 28.4.2013.

Mashable.com, 18 Drawings You'll Swear Are Actual Photographs. (Jaha mikä idea tässä on. Käsin piirretään valokuvasta mahdollisimman paljon valokuvan näköistä jälkeä...).

IR, Tokina ships new 12-28mm constant-aperture wide zoom, full-res samples available. Kerrottiin ensi kerran viime tammikuussa, maaliskuussa virallinen julkistus, nyt siis myyntiin. Kroppikennoiselle, 18-42mm, f/4. Ensin Nikon, sitten kesäkuussa Canon. Hinta on n. $920.

Canon, taloutta.

Thecameraforum.com, Canon 6D. Lyhyesti kokemuksia. Täyskennoinen. Kirjoittajan mukaan hämäräominaisuudet aukon verran paremmat kuin 5D Mark III -mallilla.

Bobatkins.com, Helios-40-2 85mm f1.5 lens Review. Itärajan takaa, näitä valmistettiin 1950-luvun puolesta välistä 1990-luvun alkuun. Miksi kukaan maksaisi $500 objektiivista, joka on iso, painava, vaikea käyttää eikä edes kovin tarkka.

 

28.04.2013   (linkki)

Hopeinen Omena.

Muurlanopisto valokuvauslinja.

 • Toisen vuosikurssin Valokuvaajien multimediaesitys, 25.4.2013. Jokainen oppilaista toteutti yhden tai kaksi kuva tai videokokonaisuutta, joista koostettiin lopuksi yksi yhtenäinen esitys. Sen kesto oli yhteensä noin 45 minuuttia.
 • Vierailevia tähtiä Muurlassa, 17.4.2013. Opistollamme aika ajoin käy mielenkiintoisia valokuvaaja vieraita kertomassa työstään. Tällä kertaa saimme tutustua mielenkiintoisen esityksen muodossa valokuvaaja Valtteri Hirvosen työhön.
 • Nupit kaakkoon työpaja 27.3.-28.3., 28.3.2013. Päivä 1: Ryhmätehtävänä oli kuvata ryhmän jokainen jäsen. Tämän jälkeen piti tuottaa Photoshopilla etukäteen annetun henkilöhahmon...

Martti Kapanen, kapa4.kuvat.fi, Baldessarin kanssa nokatusten, 13.4.2013. Yhtään kuvaa ei tuolta ole, vaikka valokuvaajia oli useampikin paikalla. Niin se vain käy. Monesti muut asiat ovat tärkeämpiä. Mielessäni on kuitenkin muistikuva tuosta miellyttävästä yöstä ja sympaattisesta taiteilijasta.

Pallopanoraamablogi.

Janne Heinonen, Käyttöoikeudet ja tekijänoikeudet. Vaikka toimitankin täyden resoluution valokuvat asiakkaalle, eivät kuvat kuitenkaan ole luovutushetken jälkeenkään asiakkaan ”omaisuutta”.

Suomen freelance-journalistit ry.

 • Materiaalia saa kierrättää kunhan siitä maksetaan, 23.4.2013. Olemme tyytyväisiä, että materiaaliamme kierrätetään kunhan siitä sovitaan tekijän kanssa ja käytöstä maksetaan reilu korvaus, Sfj ja muut pohjoismaiset freelance-yhdistykset toteavat avoimessa kirjeessään.
 • Tekijänoikeudet päivän puheenaihe, 23.4.2013. Maailman tekijänoikeuspäivää vietetään 23.4. Sitä varten radio- ja tv-freelancereiden ammattiosasto FAO tuotti youtubeen lyhytvideon, jossa neljä ammattilaista kertoo miten heidän tekijänoikeuksilleen kävi.

Olli Junes, Valokuvauksen opiskelusta...

Ilta-Sanomat, Sota-ajan kuvat nyt ilmaiseksi netissä. Vähän vielä lisää tietoa uudesta avatusta palvelusta. Arviolta muutama prosentti kuvista on aiemmin julkaistu kirjoissa ja lehdissä. Hanke käynnistyi vuonna 2009 talvisodan syttymisen 70-muistovuonna. Eduskunnalta tuli rahaa hankkeeseen 200.000 euroa. Myös maanpuolustuksen kannatussäätiö osallistui 450.000 euron hankkeeseen. Puolustusvoimien kuvakeskus tarjosi työpanoksen. Myös kotirintamalta, varusteluteollisuudesta, kaupungeista ja maaseudulta on paljon kuvia. 30.000 kuvaa koskee talvisotaa, 130.000 jatkosotaa. Muutama sata turhan raakaa kuvaa on poistettu.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Extension tubes: how to shoot extreme close-ups without spending a fortune. Loitot, loittorenkaat.

Photofocus.com, Seven Myths About The Need for Full Frame Camera Bodies. Kirjoittaja on siirtynyt käyttämään Micro 4/3 -systeemin kameroita.

Thom Hogan, Sansmirror.com, Mirrorless Shipments Down Year-to-Year. Tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen tilastot, vertailu edelliseen vuoteen. Tämä vuosi 57.8% viime vuoden vastaavasta, mitä oikein on tekeillä.

Vincent Laforet, Time Lapse Intro: Part I. Sekvenssikuvausta oppimaan.

Micro 4/3rds Photography, Why use RAW? Muutama esimerkki.

Ming Thein, The trouble with compacts. Sony RX100, Panasonic LX7/ Leica D-Lux 6, Ricoh GR-Digital IV, Ricoh GR-Digital V, Nikon Coolpix A, Fuji Finepix XF1, Fuji Finepix X20.

Diglloyd.com, APS-C Emerges as “the new full frame quality” + the Sagging Momentum of Micro Four Thirds (m4/3). Syväterävyyden osalta Micro 4/3 -systeemin f/2.0 vastaa täyskennoisen f/1.0. Hm.

Kamera & Bild, Schyffert & Rheborg gör tv-serie om fotografer. Ruotsissa "Alla är fotografer" -sarja käynnistyy 13.11.2013.

 

27.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Päivän Mr. Kuunkuvaaja -uutinen. HS, Kuubongari antaa tarkkoja neuvoja. Kirja-arvio. Valokuvaaja Tommi Laurinsalo on valvonut öitä kolme vuotta. Metsästyksen kohteena on ollut täydellinen valokuva Kuusta. Intohimo syttyi, kun hän näki nousevan Kuun ensi kertaa – silloin "päässä räjähti".

Tietokone.fi, Nokia kutsuu Lumia-julkistukseen – kolmella vinkillä. Julkistustilaisuus pidetään Lontoossa 14. toukokuuta. 41 megapikselin Lumia?

Uusi Rauma, Riistakamerat hyviä mökin vartijoita.

--- aiemmin Digicamera.netin uutisissa riistakameroista -----

Kamera & Bild, Fotade i skogen - döms till böter. Näin Ruotsissa. Tarkoituksena oli riistakameralla kuvata kettua. Valokuvaaja tuomittiin 50:een 200 kruunun päiväsakkoon. Oikeuden mukaan kyse oli laittomasta kameravalvonnasta. Ruotsin metsästäjäyhdistyksen kotisivuilta löytyy kolme muuta vastaavaa tuomiota. Kyse on lähinnä kameran sijoituspaikasta.

IR, The Camera Bag: Beam stealth photos of wildlife to your phone with this cellular trail camera. Riistakameroista. $328.95.

ePhotozine.com, New Minox DTC 600 With Black Flash Game Camera. Minoxilta uusi riistakamera. Infrapunasalama, 8 megapikseliä. Akut kestävät kuusi kuukautta. Liikkeentunnistus. Kahden tuuman lcd-näyttö. Säänkestävä runko, lukittava. $249 (kommenttien mukaan).

Yle.fi, Kuhmo, Luontokuvaus on yllätyksiä täynnä. Luontokuvaaja pääsee seuraamaan luontokappaleiden käyttäytymistä joko kuvauskojusta tai riistakameran avulla. 20-vuotias itseoppinut luontokuvaaja Ville Heikkinen on tallentanut kaikki merkittävät metsän pedot. Kuhmon kaltaisessa petoaitassa siihen onkin hyvä mahdollisuus.

 • Digitaalisen järjestelmäkameran lisäksi Heikkinen kuvaa eläimiä riistakameroilla. Muistikortille on taltioitunut ainakin karhuja, susia, ilveksiä, ahmoja, kärppiä, minkkejä, hirviä, metsoja, riekkoja, metsäkauriita, jäniksiä, myyriä, pikkulintuja ja sepelkyyhkyjä.

Yle.fi, Murtovarkaat kuriin riistakameralla. "Riistakameroissa voidaan käyttää tilanteesta riippuen sekä ihmissilmälle näkyvää että näkymätöntä salamaa. Huomaamattomuutensa ansiosta se sopii hyvin valvontakameraksi. Kun kamera havaitsee lämmintä liikettä, se ottaa kohteesta joko valokuvan tai videokuvaa."

Nelonen.fi, Riistakameralla voi napata mökkivarkaan. Kesäasunnon pihapiiriin sijoitettu riistakamera voi auttaa ratkaisevalla tavalla mökkimurtojen selvittelyssä, kertoo Etelä-Savon poliisi. Riistakamerat toimivat automaattisten liiketunnistimien avulla. Laitteet tallentavat murtoporukan öisen vierailun siinä missä ohi loikkivan jäniksenkin.

Yle.fi, Savo, Riistakamera voi kuvata myös postilaatikon potkijan. Yksi apu tekijöiden kiinnisaamiseksi voisi olla piilotettu riista- tai valvontakamera, mutta sen käyttö muualla kuin oman kodin tai mökin pihapiirissä ei ole täysin ongelmatonta. ...Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio muistuttaa, että valvonta- tai riistakameran asentaminen yleiselle paikalle on hieman ongelmallista ja ainakin kuvattava alue on rajattava tarkasti. Lisäksi kameran asettajien, esimerkiksi taloyhtiön tai pihapiirin asukkaiden on laadittava valvontatarpeesta rekisteriseloste ja perusteltava kameravalvonnan tarve. Rekisteriselostetta ei tarvitse lähettää mihinkään, mutta se on tarvittaessa esitettävä.

 • Kameravalvonnasta on myös kerrottava selkeästi esimerkiksi kyltillä ja koko valvonnassa on oltava vastuuhenkilö tai -henkilöt. Aarnio suositteleekin, että ennen kameravalvontaan päätymistä asiaa harkittaisiin hyvin tarkkaan. On syytä esimerkiksi pohtia, onko kameravalvonnan kustannukset ja sen aiheuttama vaiva kaiken arvoista

Yle.fi, Keski-Suomi, Luonnonihmeet tallentuvat riistakameralle. Eräharrastajia hemmotellaan uudella teknologialla. Riistaeläinten tarkkailu ja upeiden luontokuvien napsiminen onnistuu liiketunnistimella varustetuilla luontokameroilla, joiden kysyntä on kasvanut roimasti. Villieläinten lisäksi kamera voi tallentaa vaikkapa mökkirosvon.

Etelä-Saimaa, Riistakamera on syrjäseutujen valvontakamera. Alun perin eläinten tarkkailuun tarkoitetut riistakamerat toimivat yhä useammin myös ihmisten puuhia tallentavina valvontakameroina.

Yle, Kamerat vahtivat metsän eläimiä. Metsästäjät hankkivat riistakameroita, jotta voisivat seurata tarkemmin metsän riistaeläimiä.

Trailcampro.com, testejä, mittauksia, hinnat, tarvikkeet ym. Suomesta: Eränetti, Riistakamerat ja tarvikkeet.

"Valokuvausharrastajan näkökulmasta katsottuna riistakamerat ovat lähinnä lelumaisia. Niissä on heikkoja teknisiä ratkaisuja ja hintakin on korkea siihen nähden mitä paketissa saa .... ainakin kun puhutaan muista kuin aivan halvimmista. Kunnon tietoa ei juurikaan ole saatavilla ... siis ainakaan vaativan valokuvaajan näkökulmasta ajatellen.

Joitakin havaintoja (ettei odotettaisi liikoja, kaikki pulmallisuus ei koske kaikkia malleja)

 • yleistä pulmaa : sade ja lumi rähmää optiikan - pitää käydä huoltamassa säännöllisesti
 • kuvan laatu valokuvausmielessä heikko
  • megapikseleitä luvataan, mutta ....
  • kameramalleissa on eroja
  • halvimmalla pokkarillakaan tuskin saa yhtä huonolaatuisia kuvia
  • suljinaika pitkä, liikkuva kohde mössöä
  • usein kuvat yli- tai alivalottuvat reilusti
  • vinjetointia
  • fix-tarkennus on "ehkä jossakin" kohdallaan
  • yöllä infrapunasalaman toiminta-alue on paljon pienempi kuin sanotaan, suljinaika pitkä
 • objektiivit eivät ole kovin laajakulmaisia
  • kun samalla ir-tunnistus on kapea ja paljon luvattua lyhyemmältä matkalta toimiva -> kohde livahtaa aivan yleisesti kuva-alasta ennen kuin kuva on saatu otettua
 • tunnistusherkkyys vaihtelee
  • hidas reagointi, joissakin malleissa todella ihan toivottoman hidas
  • tunnistusalue vaihtelee malleittain
  • sumuisessa säässä ir-tunnistus menettää toimintakykyään
  • optista liikkeen tunnistusta ei ole (siis kuvasignaalia ei seurata ja napata siitä havaintoa kuva-alan muutoksesta, kuten esim. valvontavideojärjestelmissä)
 • mekaanisesti aika onnettomia
  • laitteen mekaaninen kiinnittäminen ja suuntaaminen hankalaa
  • kuva-alan arviointi / suuntaaminen ilman omaa näyttöä hankalaa
  • laitteen käsittely muutenkin hankalaa ainakin joissakin malleissa - esim. paristojen vaihto kiinni olevaan kameraan
  • jopa muistikortin poistaminen saattaa olla hankalaa
  • luukut jäätyvät kiinni
  • laitteen lukitseminen ilkivaltaa vastaan konstikasta
  • joihinkin saa koteloita, mutta nekin aika onnettomia
 • vikoja
  • ohjelmallista jumittumisia
  • päivä/yö suodin (ir-suodin) jumittaa
  • alle 0 asteessa menee sekaisin

Parhaan laadun laitteita ei saa Suomesta. Tarjonta on muutenkin köyhää ja mm. asennustarvikkeita ei oikein tahdo olla.

Kivoja laitteet kuitenkin ovat. Mukava nähdä mitä esim. lähistöllä ja pihapiirissäkin tapahtuu : kettuja, supeja, koiria ja kissoja liikkuu. Jos noita haluaa robottivalokuvata niin pitää keksiä jotakin muuta, kenties tee-se-itse rakennelmia ...."

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com.

Petapixel.com, Minimalist Landscape Photographs with Exposure Times of Up to Eight Hours.

Photo.net, Create a Digital Pinhole Camera. Yksityiskohtaiset ohjeet, digitaalinen neulanreikäkamera.

Pinholeday.org, Worldwide Pinhole Photography Day. Huomenna sunnuntaina 28.4.2013. Kolme workshoppia Suomessa.

Strobist, Bluebirds and Stink Bugs. Hohtosinikkaa kuvaamaan.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net.

Popular Photography.

Eoshd.com, Canon 5D Mark III uncompressed HDMI firmware update v1.2.1 now available.

Canonrumors.com, The Future of EOS M [CR1]. Huhujen mukaan Canon olisi lähiaikoina korvaamassa Canon EOS M -peilitöntä kameraa kahdella uudella mallilla. USA:ssa peilittömien suosio ei ole ollut yhtä suuri kuin Japanissa, ehkä siksi Canon ei ole (vielä) paljoa peilittömiin malleihin keskittynyt.

Kamera & Bild, Test: Sony A99 – funktionsmaxad i fullformat. 24 megapikseliä, täyskenno. Kolmen tuuman lcd-näyttö, kääntyy kahteen suuntaan, 1.228.800 pistettä. Video 1080/60p. Kuvanvakaaja rungossa. Elektroninen etsin. GPS. Paino 810g. Akuilla ottaa 410/500 kuvaa. Arvosana 8.5. Suomen hinta on n. 2.800 euroa.

 

26.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • onnen kantamoinen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mikähän lentää kuun edestä tällä kertaa? Suomen virallinen Mr. Kuunkuvaaja asialla.
 • ulottuvuutta ja lisää kuvan laatua (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olen omistanut Sony alpha 33:n jo joitain vuosia, mutta kuvia on tullut nappailtua vain noin 4000. Nyt harrastus on alkanut kiinnostamaan hieman enemmän ja laseista löytyy seuraavat: ... ...Kaipaisin nyt siis lasia, jossa olisi Sigman hyvät puolet yhdistettynä Tamronin ulottuvuuteen....
 • Ringflassi asiaa (Digikuvaus). ...Henkilökuvaa tulis rengas hoitamaan. 2&4 ei ole synkassa?...
 • D800 ongelma (Järjestelmädigit). ...Onko kyse kameran vai muistikortin viasta?
 • Lightroomin osto (Kuvankäsittely). Ajattelin ryhtyä lainkuuliaiseksi kansalaiseksi, kantaa vastuuni tukemalla kaupallisuutta ja ostaa laillinen Lightroom ja Photoshop lisenssi.
 • Spyder 4 elite kyssäri (Kuvankäsittely). Onko softalla rajoitettua asennusmäärää, eli kuinka monelle koneelle sen voi asentaa.

Hannes Heikura: We Walk Alone
Kuva: Hannes Heikura.26.5.2013 asti

Hannes Heikuran näyttely We Walk Alone – Kuljemme Yksin avautuu tänään Korjaamon galleriassa. Kuvat on otettu Helsingissä vuosina 2011 ja 2012.

We Walk Alone on jatkoa Heikuran parin vuoden takaiselle kokonaisuudelle Dark Zone – Hämärän Vyöhyke (2009–2011).

Heikuran kuvissa kaupunki muuttuu ajaltaan ja paikaltaan tunnistamattomaksi mielenmaisemaksi. Jyrkät varjot ja pimeyttä halkovat valokaistaleet nostavat esiin ihmisen yksinäisyyden kaupungin vilskeessä.

Heikura on valittu useaan otteeseen Vuoden lehtikuvaajaksi, minkä lisäksi hän on saanut useita valokuva-alan palkintoja, mm. Fotofinlandian 2008 ja Suomen Kuvalehden journalistipalkinnon 2006. Hannes Heikura työskenteli lehtikuvaajana vuosikymmeniä Helsingin Sanomissa ja toimii nykyään free lancer -valokuvaajana ja valokuvataiteilijana.

Näyttely Dark Zone - Hämärän Vyöhyke nähtiin Helsingin taidemuseossa 2011 ja näyttelyt Dark Zone ja We Walk Alone Salon taidemuseossa 2013.

Korjaamo Galleria, studio
Töölönkatu 51 B, Helsinki
ma-pe 9-21, la 11-19, su 11-17

Tunteita ja eleganssia - Eino Partasen teatterivalokuvia 1930-luvun Viipurista
Kuva: Eino Partanen25.8.2013 asti

Teatterimuseossa avautuu tänään näyttely valokuvaaja Eino Partasen Viipurissa 1930-luvulla ottamista teatterivalokuvista. Näyttelyn ovat koonneet Partasen tytär, valokuvaaja Aila Teräväinen yhdessä dosentti Pentti Paavolaisen kanssa.

Eino Partasen teatterikuvien negatiivit ovat tuhoutuneet, mutta kuvat ovat säilyneet teattereiden mainospostikorteissa. Vuosien kuluessa Teatterimuseo ja Etelä-Karjalan museo ovat saaneet niitä lahjoituksina haltuunsa. Tunnistustyön jälkeen postikortit digitoitiin ja vedostettiin nyt näyttelyssä nähtäviksi valokuvasuurennoksiksi.

Teatterimuseo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke klo 11-20-
4/6 eur

Rajala juhlistaa muuttoa Postitalon tiloihin kuvauskilpailulla, jossa voi voittaa 1200 euron arvoisen Canon EOS 700D -järjestelmäkameran. Lisäksi voittaja saa koulutuksen kameran käyttöön ja kuvaamiseen Rajalan valokuvauskoulussa.

Kilpailun ikäraja on 15 vuotta.

Kukin kilpailija voi lähettää kisaan maksimissaan kymmenen (10) kuvaa. Valokuvien tulee olla kilpailijan itsensä ottamia, ja jos kuvissa esiintyy henkilöitä, heiltä on oltava suostumus.

Kilpailuun voi osallistua 24.5.2013 klo 15 asti.

Oy Osk Rajala voi käyttää voittaneiden nimiä markkinoinnissaan eri medioissa 30.6.2013 asti (TV, radio, internet...).

Yleisä voi äänestää kuvia kilpailusivulla. Jokainen vierailija voi antaa ainoastaan yhden äänen päivässä per kuva. Kaikki samasta verkosta tulleet äänet katsotaan samaksi henkilöksi.

Oy Osk Rajalan valitsema tuomaristo valitsee pääpalkinnon voittajan TOP 10 -listasta kampanjan päätyttyä.

Kilpailun pääpalkinto:

 • Canon EOS 700D + EF-S 18-135/3.5-6.6 IS STM
  (arvo 1200 €)

Voit tukea Itämeren suojelua jättämällä kuvasi myyntiin Rajalan Kuvalo-palveluun. Kaikki myyntitulot ohjataan lyhentämättöminä John Nurminen -säätiön kautta Itämeren auttamiseksi.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

FotoZAFARI 2013 -valokuvauskilpailu järjestetään Karjaalla 18.-19.5.2013.

  • teemana ”Kolme suurta tapahtumaa”
  • 12 värikuvaa 8 tunnissa
  • Tasatunnein uusi/uusia kuvaustehtäviä.

Kaksi sarjaa:

 1. Yleinen sarja (yksin)
 2. Koululaissarja (1—3 oppilasta, 18 vuotiaat ja sitä nuoremmat

Osallistumismaksut: Yleinen sarja, ennakkoon ilmoittautuneille 23 € , muille 27 €. Koululaissarja 18 € /ryhmä, ilman ennakkoilmoitusta 22 € /ryhmä.

Tapahtuman järjestää Fotocentrum Raseborg /Valokuvakeskus r.f.

fotoZAFARI 2013 -näyttely on esillä galleriZEBRASSA 19.-25.05.2013.

Lue tarkemmat ohjeet (pdf-tiedosto)

Sa-kuva.fi, SA-kuva-arkisto, Etulinjasta kotirintamalle 1939 - 1945. Ladattavat SA-kuva-arkiston kuvat ovat kaikkien käytettävissä. Kuvia julkaistaessa lähteeksi on merkittävä "SA-kuva". 160 000 Suomen talvi-, jatko- ja Lapin sodan ajan valokuvaa vuosilta 1939-1945. Pääosan kuvista ovat ottaneet Päämajan alaisten tiedotuskomppanioiden kuvaajat. Talvisodan kuvamateriaali on rintamamiesten omalla kalustollaan kuvaamaa. SA-kuva-arkiston kuvat ovat alkuperäistä vastaavassa kunnossa. Digitoiduille kuville on tehty pelkät sävysäädöt ilman varsinaista kuvanparantelua. Aineisto sisältää kuvia, jotka voivat järkyttää ja ahdistaa lapsia sekä herkkiä henkilöitä.

Tuomo Björksten, Havaintovihko, Haaveilen hääkuvasta keskellä katua Helsingissä, 25.4.2013. Aloitettuani työni hääkuvaajana, olen yrittänyt miettiä, miten alan vakiintuneita käytäntöjä saisi uudistettua. On kivaa kehitellä uusia, vähän villejäkin ideoita.

 • Yhden hääparin kanssa kävimme kuluneena talvena ottamassa hääkuvat rautatieasemalla.

Valokuvatorstai, 284. haaste. Haasteena roolihahmo (vappuun liittyen tai sitten ei).

Yle Uutiset, Kuvagalleria: Isokoskelon irokeesi ja kevään kukkaloisto. 33 kuvaa.

Helsingin Sanomat, pe 26.4.2013, Fingerpori. 1896. Pojalta on viety kamera.

Photo.net, foorumi.

World.photo.org, Sony World Photography Awards. Sana Finland löytyi kilpailukuvista 24 kertaa. Sana Finnish viisi kertaa.

IR, William Eggleston: The world’s greatest photographer? Or the worst? Ikää 73 vuotta. Ei ihan helposti aukeava valokuvaajan ominaislaatu.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Lensrentals.com, Sigma 30mm f/1.4 DC HSM vs. Sigma 30mm f/1.4 EX DC. Toinen uusi, toinen vanha, nimet eivät paljoa eroa. Kroppikennoiselle. Vanha malli oli pieni, terävä ja halpa. Automaattitarkennus ei oikein tahtonut toimita, manuaalitarkennus oli epätarkaa. Paraniko polvi pojasta.

IR, Revolutionary Sigma USB dock nears market; video shows how it works. Sigman uusien objektiivien tarkkuuden hienosäätöä. Tulossa myyntiin. Ja hinta on vain $60.

Fotosidan.se, Portfolios visas på Fotografiska under fotovecka. Fotografiskassa Stockholm Photography Week 2013, 27.5.2013 - 2.6.2013.

Dpreview.com, Nikon D7100 In-Depth Review. Helmikuussa 2013 julkistettu. Kaksi ja puolta vuotta vanhan Nikon D7000:n seuraaja, 24 megapikselin kroppikennoinen perinteinen järjestelmädigi, ei enää "optista alipäästösuodatinta" (low pass filter). Kaksi sd-korttipaikkaa. 51 tarkennuspistettä. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 1.229.000 pistettä. Akut kestävät 950 kuvaa. Paino 765g. Optinen etsin 100%, kuvaustiedot heijastetaan näkymään (lcd-tekniikka vaihtunut parempaan oled-tekniikkaan). Live View = Reaaliaikanäkymä, suorakatselu. Diopterin säätö -2 ... +1 (silmälasien käyttäjät saavat hankkia lisävarusteen...). Automaattitarkennuksen pitäisi toimia kuiten Nikon D4 -mallissa (=hämärässä tarkennus). Video 1080p30 (aiemmine 25), stereomikrofonit. Valinnainen 1.3x -kroppimoodi, polttovälin kaksinkertaistaminen. Sisäinen salama ohjaa muita salamia, kuten aiemmissakin malleissa. Säänkestävä runko. Arvosana 85%. Suositushinta, mukana 18-105 F3.5-5.6 VR kittiobjektiivi, 1.399 euroa.

 

25.04.2013   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Valokuva vai valokuvateos – pelleily jatkuu. Valokuvablogeja kun näyttää tippuvan pois pelistä kuin jääkiekon playoffseissa, niin jonkunhan sitä täytyy kirjoitella edes lämpimikseen. Turinaa valokuvan teosluonteesta, eli mihin Tekijänoikeusneuvosto on juuri ottanut kantaa.

Verkkokauppa.com järjestää valokuvauskilpailun teemalla Valo, varjo ja väri.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

 • Sarja 1 - Tällä vuosituhannella syntyneet
 • Sarja 2 - Viime vuosituhannella syntyneet

Kilpailuun osallistutaan yhdellä kuvalla, jonka osallistuja on itse ottanut ja johon hänellä on täydet tekijänoikeudet. Mikäli kuvassa esiintyvät henkilöt ovat tunnistettavissa tulee kuvaajalla olla näiden henkilöiden suostumus kuvan julkaisemiseen.

Kilpailuun voi osallistua 15.5.2013 asti.

Verkkokauppa.comin raati valitsee 10 ehdokasta molemmista sarjoista. Asiakkaat pääsevät äänestämään kuvia 1.6.2013 alkaen Facebookissa, ja eniten tykkäyksiä saaneet kuvat voittavat.

Palkinnot:

Sarja 1 - Tällä vuosituhannella syntyneet:

1. palkinto - Olympus E-PL5
2. palkinto - Nikon D3200
3. palkinto - Samsung EX2F
4. - 10. palkinto - Erilaisia tuotepalkintoja

Sarja 2 - Viime vuosituhannella syntyneet:

1. palkinto - Canon EOS 6D
2. palkinto - Olympus OM-D E-M5
3. palkinto - Fujifilm X20
4. palkinto - Samsung EX2F
5. - 10. palkinto - Erilaisia tuotepalkintoja

Finaaliin päässeistä kuvista kootaan Verkkokauppa.comin toimesta valokuvanäyttely kesällä 2013.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Yle Areena, Puoli seitsemän, ke 24.4.2013. Kohdasta 10m17s eteenpäin kuukuvauksesta. Ruudussa Tommi Laurinsalo. Käydään kuuuta kuvaamassa. Puolen kilometrin päästä ihminen kuun edessä, otetaan kuva. Ohjeet. Vuosaaren jätemäki.

Panasonicin uutuuksista vielä.

 • Suomen Panasonic, Panasonicin G6 lunastaa suuret odotukset. Panasonic on julkistanut uuden Lumix DMC-G6 -järjestelmäkameran. Odotettu G6 on seuraaja viimevuotiselle G5-mallille, joka nosti hintaluokkansa järjestelmäkamerat täysin uudelle tasolle. Lähes samat ominaisuudet kuin ammattilaiskäyttöön tarkoitettu GH3 sisältävä G6 haastaa myös kehittyneemmät kilpailijansa.
 • Suomen Panasonic, Takaisin sivulle Tuoreimmat uutiset Panasonicilta uusi kompaktikamera ammattilaiskäyttöön. Panasonic Lumix DMC-LF1 on kätevä kompaktikamera ammattikuvaajille. LF1 on pienikokoinen ja kevyt vaihtoehto, kun järjestelmäkamera tuntuu liian kömpelöltä kantaa mukana. Siinä on valovoimainen F2.0 Leica Summicron -objektiivi ja elektroninen etsin, sekä runsaasti ominaisuuksia, kuten langaton verkkoyhteys, NFC ja videokuvausmahdollisuudet.
 • Suomen Panasonic, Panasonicilta uusi kompakti superzoom Lumix G -sarjaan. Panasonic on julkistanut uuden superzoom-objektiivin, jonka zoomausalue on niin laaja, ettei muita objektiiveja tarvita. Pienikokoinen LUMIX G VARIO 14-140mm F3,5-5,6 ASPH Power O.I.S. sopii loistavasti videokuvaukseen.
 • Tekniikan Maailma, Tarkempi etsin, parempi kenno ja lisää video-ominaisuuksia Panasonic G6:een. Panasonic julkisti tänään elektronisella etsimellä varustetun micro four thirds -kameran. Uusi DMC-G6 korvaa alle vuoden ikäisen G5:n. Uutuus tukee langatonta wlan- ja nfc-siirtoa. Kuvailmaisimena toimii edeltävästä GH2-huippumallista tuttu 16,1 megapikselin live-mos-kenno (17,3 x 13 mm). Yhdessä Panasonic DMC-G6:n kanssa esiteltiin uudistettu 14 - 140 mm:n zoom-objektiivi. Sen voi valita myös pakettiobjektiiviksi G6:een. Panasonic DMC-G6 tulee kauppoihin toukokuussa. Hinta vahvistetaan myöhemmin.
 • Mbnet.fi, Panasonicilta kamerauutuuksia.
 • Petapixel.com, Panasonic Unveils G6 Micro Four Thirds and LF1 Compact Cameras.
 • Photographyblog.com, Panasonic G6 Hands-On Preview.

Jyväskylän kaupunki, Neulanreikävalokuvausta Ratamossa. Kansainvälisenä neulanreikävalokuvauksenpäivänä su 28.4. Luovan valokuvauksen keskus järjestää jo perinteisen neulanreikävalokuvauksen työpajan. Päivän aikanan rakennetaan neulanreikäkameroita, kuvataan, kehitetään, skannataan. Jokaiselta osallistujalta lähetetään yksi kuva julkaistavaksi www.pinholeday.org sivulle.

Mobiiliblogi.com, 41 megapikselin Lumia, Nokia EOS, julki heinäkuussa?

Hardware.fi, Ultra HD -näytöt tulossa tabletteihin ja kannettaviin. Taiwanilaisen Digitimesin mukaan näyttövalmistajat suunnittelevat Ultra HD -resoluutiolla eli 3840 x 2160 pikselin tarkkuudella toimivien näyttöjen valmistamista tabletteihin ja kannettaviin tietokoneisiin.

Mobiili.fi, Apple paljastaa uuden iOS-käyttöjärjestelmän 10. kesäkuuta.

Photo.net, foorumi.

Sonylta uutta.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, How To Photograph Minimal Landscapes. Vähemmän on enemmän.

Photoshelter.com, Free guides for photographers help with sales & marketing. Uusimpana Creating a Successful Photography Portfolio. Pdf lähetetään sähköpostiin.

YouTube-videoita.

Lensrentals.com.

Petapixel.com.

Pixiq.com, Commercial Studio Photography Digest: Our New Tutorials of 2013. Vähän yli kymmenen linkkiä, tutoriaaleja, tuotearvioita, vertailuja.

Pixiq.com, Making Color from Black & White. Ohjeita, potrettikuvien mustavalkoistamiseksi. Photoshop.

Pixiq.com, HDR Globes from Crazy 360˚ Panoramas… …Made With A Rokinon 7.5 Fisheye.

ePhotozine.com, Samyang T-S 24mm f/3.5 ED AS UMC Lens May Release. Siis julkistushan tapahtui viime vuoden Photokinassa. Nyt kerrotaan, milloin tulee myyntiin. Brittein saarilla kauppoihin toukokuun puolivälissä. £949.99, 1.115 euroa. Canon EF, Nikon F ja Sony A. Myöhemmin Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Pentax ja Sony E.

IR, Nikon makes old batteries new again, with firmware for 11 Coolpix cameras. Firmware-päivityksiä.

43rumors.com, (FT4) New E-P5 and E-PL6 info.

Dpreview.com, Connect, Super Shootout: Samsung Galaxy S4 vs HTC One vs Apple iPhone 5 vs Nokia Lumia 920. Vertaillaan aika perusteellisesti näiden kamerakännyköiden kameraominaisuuksia. Lumian kuvat ovat testin mukaan yliterävöitettyjä.

 

24.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • makrokuvauksesta... (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Rikkinäisen filmin kehittäminen (Sana on melkein vapaa).
 • Fuge (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tuulen muovaamaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Cappadocia, Turkki vuodelta 2010.
 • Photarin versiot koneella, voiko poistaa aikaisemmat (Kuvankäsittely). Voit aloittaa viimeisellä versiolla. Asennusohjelma kysyy edellisen version sarjanumeron ennen kuin suostuu päivityksen asentamaan. Pura aktivointi ennen vanhojen poistoa.
 • Hääkuvaajaa Helsingissä 17.8 (Kuvaus yleinen). Elikkä haussa kuvaajaa häihin kyseisenä päivänä. Temppelinaukion kirkko - Seurasaari akselilla mennään, kirkko-potretti-hääjuhlakuvaus. Tarkat kellonajat ja yksityiskohdat selviää myöhemmin mutta menee siis puoli päivää alkuiltaan. Jos koet olevasi hakemani kuvaaja niin laita viestiä tulemaan portfolion ja hintojen kera niin katsotaan lisää. Ja kysyä saa jos on kysyttävää.

Fotobloggeri.

 • Talon täydeltä koiria, 22.4.2013. Usein koiria kuvatessani kyykistyn alas samalle tasolle jolla koiratkin ovat, mutta ahtaassa tilassa en halunnut jäädä kyykkimään käytäville. Huomasinkin, että näytöltä kuvatessa tulee automaattisesti etsittyä hieman erilaisia kuvakulmia. Kuvasin Fuji X-E1 kameralla ja 18-55mm zoom- objektiivilla ilman salamaa.
 • Fujinon XF 60mm f2.4 R Macro, 10.4.2013. Sain ennen pääsiäistä kokeiltavaksi Fujin 60mm objektiivin, joka oli käytössäni parin viikon ajan. ...Tyytyväisyyttäni sekä tähän objektiiviin, että Fuji X-E1 kameraani lisää järjestelmän kompakti koko.
 • American Car Show 2013, 6.4.2013. Mukanani messuilla oli Fuji X-E1 kamera ja siinä kiinni XF 60mm f2.4 objektiivi. Olin etukäteen suunnitellut kuvaavani hetken tuolla 60 millisellä ja vaihtavani objektiivin käytännöllisemmän polttovälialueen vuoksi 18-55mm zoomiin. Saavuttuani paikalle aloitin kuvaamisen, mutta se tuntui kuitenkin vaikealta, sillä autot eivät meinanneet mahtua teleobjektiivilla kuvatessa kokonaan kuvaan.
 • Perhospuutarha, 3.4.2013. Kaikki päivän kuvat ovat otettu Fuji X-E1 kameralla ja Fujinon XF 60mm f2.4 objektiivilla.

Valotus.

 • Caribbean Fever -tapahtuma, 22.4.2013. ...Pojat kuvasivat Canonilla niin, että salama oli irroitettu kamerasta ja ampuivat etänä käyttäen TTL-automatiikkaa. Hyviä kuvia saivat ja näin olisin varmasti itsekkin tehnyt, mutta tulikin ikävä ongelma: ...
 • Jotain uutta luvassa lähiaikoina, 17.4.2013. Tässä nyt vähä ennakoin ja kerron vähä tulevia tapahtumia mitä harrastelijakuvailija tuumii näin kevään alkaessa. ... Henkilökunnan kuvausta... ... VAT-tutkinto?...
 • Tuulta ja jäätä, 7.4.2013. ...Ohjelma tunnistaa automaattisesti sinne Adoben ohjelmistot, joten kun olet siirtynyt LR:stä photoshoppiin myös tallentaminen siellä onnistuu vaivatta niin, että kuva palautuu takaisin LR:ään, josta sen voi sitten exportata julkaisemista varten....

Yle Uutiset, Tässä ovat luontokuvakilpailun finalistit. Yle Savon luontokuvakilpailuun tuli 68 hyväksyttyä kuvaa. Tuomaristo valitsi tiistaina viisi kuvaa finaaliin.

Mikael Rantalainen, Täysikuu ja jääpuikkoja Lauttasaaressa.

Foto ois kiva, Lastolite Ezybox Speed-lite, 20.4.2013. I often use the 24" (60x60cm) Ezybox softbox and now got this smaller (8.6") version.

Tietoviikko.fi, Google-lasit tulevat kauppoihin vuoden kuluttua. Kehittäjille lähtee 8000 pakettia Google Glass Explorer-pilottiversiota. Niistä raportoitujen käyttökokemuksien pohjalta myyntiin tulevaan malliin tehdään parannuksia, Schmidt kertoi BBC:n radiohaastattelussa.

Photo.net, foorumi.

Panasonicilta uutta.

Featureshoot.com, Martin Parr’s ‘Life’s a Beach’.

Reuters, Photographers Blog, Muscle men of China. Kehonrakennus ei ole vielä lyönyt itseään läpi Kiinassa. 57-vuotias Jin He.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer.

Petapixel.com.

Digital Photography School, How To Photograph Star Trails.

The New York Times, Lens Blog, Protecting the Right to Photograph, or Not to Be Photographed. Nick Turpin on pitänyt kymmeniä valokuvaus-workshoppeja Euroopassa. Pariisi on omassa luokassaan. Missään muualla kiukustuneet ihmiset eivät yhtä raivoisasti syöksy valokuvaajan kimppuun, syynä todellinen tai luultu kuvauksen kohteena oleminen. Ranskan yksityisyyttä suojelevat lait ovat tiukkoja. Tuomarit tulkitsevat pykäliä omalla tavallaan, usein katukuvaajien vahingoksi. Lakia muutettiin 23 vuotta sitten, sen jälkeen katukuvauksen kultaiset vuodet Pariisissa ovat vain historiaa.

Thephotoargus.com, School Portrait – A Short Film About the Hard Lessons of Life. Video, kesto 2:23. Koulukuvaaja kiusaa lapsia aikuisten asioilla. Hymyt hyytyvät.

Photo.net, Photographing the Elements: Earth, Air, Fire and Water. Neljää elementtiä kuvaamaan.

Popular Photography, Facebook Reportedly Considering Move from JPEG to WebP.

The-digital-picture.com, Canon Launches Cinema EOS C500 Digital Cinema Camera Menu Simulator.

Pdnoline.com, 6 Must-Have Specialty Camera Lenses.

 • Canon EF 8-15mm f/4L Fisheye USM, $1.500
 • Nikon AF-S Nikkor 800mm f/5.6E FL ED VR, $17.899
 • Sigma 120-300mm F/2.8 EX DG OS APO HSM, $4.700
 • Hasselblad HTS 1.5 Tilt-Shift Adapter, $5.555
 • Lensbaby Composer Pro, $600 (Composer Pro + Edge 80 Optic)
 • Tamron SP 90mm F/2.8 Di MACRO 1:1 VC USD (Model F004), $749

 

23.04.2013   (linkki)

Musta Taide alkaa järjestää erilaisia klubitapahtumia valokuvakirjoihin liittyen. Jäsenillä on näihin tapahtumiin useimmiten ilmainen sisäänpääsy. Myös vuosittaiset portfolionäytöt ovat klubilaisille maksuttomia.

 • Klubin avajaisia vietetään 15.5. klo 19 alkaen. Paikka Kruununmakasiini, Hämeentie 39, Helsinki.
 • Ensimmäinen portfolionäyttö järjestetään torstaina 24. toukouuta. Tilaisuus on klubilaisille ilmainen. Muille kuin tilaajille hinta on 25 €.
 • Musta Taiteen uusin julkaisu (1/2013) on Meeri Koutaniemen Oasis. Valokuvaprojekti Oasis kertoo neljän miehen tarinan heidän elämästään transseksuaalineina HIV-positiivisina. Kuvat on otettu Oasis-nimisessä hoitokodissa pienessä Conkalin kylässä Meksikossa vuonna 2010. Meeri Koutaniemi on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja, joka voitti maaliskuussa Vuoden Lehtikuvaaja -palkinnon.

Eisa Photo Maestro 2013:

Aihe: Makro- / lähikuva

Kilpailuun osallistutaan 5-8 makro- tai läihikuvan kokoelmalla. Kuvien on oltava digitaalisessa muodossa (kuvat voivat olla kameralla tai skannerilla tuotettuja tiedostoja.)

Kansallinen alkukilpailu:

Kansalliset voittajat valitsee Kamera-lehden asettama raati.

1. palkinto: 250 €
2. palkinto: 150 €
3. palkinto: 100 €

Kuvien on oltava perillä 20.5.2013 mennessä. Alkukilpailun tulokset julkistetaan kesäkuun Kamera-lehdessä.

Kansainvälinen loppukilpailu:

Kunkin maan paras kuvakokoelma osallistuu loppukilpailuun, jonka voittaja valitaan EISA:n yleiskokouksessa kesäkuussa. Raadin muodostavat 17 valokuvausalan lehden päätoimittajat.

1. palkinto: 1 500 € ja EISA Photo Maestro 2013 Trophy.
2. palkinto: 1 000 € ja kunniakirja.
3. palkinto: 750 € ja kunniakirja.

Kaikkien kolmen loppukilpailuvoittajan kokonaisuudet julkaistaan 17 EISA-kuvauslehdessä syyskuussa.Voittajat kutsutaan myös Berliiniin EISA Awards -gaalaan.

Lue tarkemmat ohjeet Kamera-lehden sivuilta

Makrokuvalinkkejä:

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Vagabond lenkkarit (tuotekuva valaisu harjoitus) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eka ja vika on tosi hyviä.
 • Raippaluodon silta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Mikä kamera/ekosysteemi peilittömistä? (Järjestelmädigit). Mutta nyt on ajatuksissa valita peilittömistä kameroista ja samalla tietenkin järjestelmistä se itselle sopivin, jonka kanssa sitoutuu taivalta taittamaan hamaan tulevaisuuteen. Kameran koko on tärkeä: mitä pienempi ja kevyempi, sen parempi. Takaikkunan lisäksi etsin, eli tässä kategoriassa EVF. Nappuloitten loogisuus on tottumiskysymys. Mutta ei mielellään valikoissa kahlaamista ihan alvariinsa.
 • Kevätpuro (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • DIY panoraamasovitin, Nikon 1 + FX objektiivi (DIY eli Tee-Se-Itse). Projekti on hitusen edennyt. FX-1 adapteria ei ole kuulunut Ebaysta, mutta otin käyttööni tyhmän Nikonin loiton ja väsäilin siihen pultin.
 • Isonokkosperhonen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). No varsinkin talvehtineen yksilön näkeminen on jo tuplapotti :) Viime vuoden jättivaelluksen satoa.
 • Kehto (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Demari.fi, Kansakunnan salattu muisti – nyt kuvina. ...Kuvat pysyvät verkkokalvoillamme ja kallojemme kiintolevyllä, mutta niiden ottajan nimeä emme muista – tai emme ole sitä ehkä koskaan kuulleetkaan. Usei(mmi)ssa tapauksissa se oli luultavasti Alvar Kolanen, sillä hän pääsi kuvaamaan kaikki. Arkisto oli iso. Valtava. Se käsitti noin 50 000 kuvaa, mutta Jari "Dile" Kolanen ei määrää vielä tiennyt 1990-2000-luvun taitteessa, kun oli isänsä kanssa puheissa kuvien arkistoimisesta ja mahdollisesta näyttelyn järjestämisestä.

Työ- ja elinkeinotoimiso, Kuvankäsittelijä, VMP Group / Rimark Oy, Lohja, Lohja. Asiakkaalle haetaan Lohjalle osa-aikaista kuvankäsittelijää. Työtehtävänä on toimia arvostetussa työvaatealan yrityksessä Lohjalla ja tuottaa markkinointimateriaalia tuotemyynnin tueksi. Odotetaan hakijalta hyvän kuvankäsittely- ja atk-taitojen lisäksi myynti- ja markkinointilähtöistä ajattelutapaa sekä alalle soveltuvaa koulutusta. Myös alalle valmistuvat uudet kyvyt. Lisäarvoa tuo aiempi kokemus erilaisista toimistotöistä. Työ on osa-aikainen ja viikkotyötuntien määrään vaikuttaa mahdollisuus osallistua toimiston muihin työtehtäviin. Paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.

Työpaikan osoite Kauppakatu 4 b, 08100 LOHJA
Työn luonne vuokratyöpaikka
Työ alkaa Heti / sopimuksen mukaan
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto 3 - 6 kk
Haku päättyy 30.04.2013

Tietokone.fi, Auringonlaskun metsästäjät. Photo Location Planner. Photo Location Planner on kätevä sovellus Windows 8:lle. Se näyttää käyttäjän valitseman paikan tiedot auringon liikkeistä. Ohjelman avulla valokuvaaja voi ikuistaa auringon laskun tai nousun omalla digikamerallaan. Freeware.

Apple-uutisia.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 20 Serene Pictures of Spring.

Lightstalking.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Thedigitalcameraworld.com.

IR, Widespread photo theft springs up in wake of Boston Marathon bombings.

ePhotozine.com.

 • Vtec 12x Telephoto Lens for iPhone 5 Review. Mukana pieni pöytäjalusta, mikrokuituliina, kuljetuspussi ja tulpat molempiin päihin. iPhone 5:n kameran polttoväli on 33 mm. Telellä sitten 396 mm. Tarkennusrengas. Samanaikaisesti ei voi käyttää salamaa. Kohtuuhyviä kuvia, keskellä ei ongelmia, mutta reunat ovat tietenkin pehmeät. Arvosana 3.5 * / 5 *. Hinta £34.99, 41 euroa.
 • Flower Photography With A Difference. Kuvaa kukkia alhaalta päin.

Dpnow.com, New to digital camera video? Here's an introductory guide.

Phlearn.com, How To Create Secret Watermarks For Your Photos. Ammattilaiset eivät käytä vesileimoja, näkyvä ja häiritsevä vesileimaa leimaa kuvaajan amatööriksi. Yhtä tapaa voi käyttää omilla webbisivuilla, vaatii vähän tyylisivujen osaamista. Ja ainahan voi turvautua maksulliseen Digimarc-vesileimaan.

Strobist, Cuba: Traveling Light, Chasing Light. David Hobby on käynyt Kuubassa kuvaamassa, viikko vapaalla, ei työtehtäviä.

British Journal of Photography, Beyond the Pulitzer Prize, the realities of covering the Syrian civil war.

Photo.net, Conservation Photography: The Power of Pictures. Tiikereitä kuvaamassa.

Steve Sanders, Canon Celebrates 10 Consecutive Years as #1 in Global Market Share for dSLR Cameras (lehdistötiedote). Myyntimäärinä mitattuna.

Fotosidan.se, TEST: Fujifilm X-E1 och Sony Nex-6. Molemmat peilittömiä järjestelmäkameroita, molemmissa 16 megapikseliä, molemmissa etsin. Molemmille arvosanakasi Toppklass!

Kamera & Bild, Sverige ska fotograferas med superkamera. Ilmakuvausta. 260 megapikselin kamera, tiedostokoko kuvalla 842 MB. Objektiivi, kamera ja tietokone painavat yhteenä 75 kg- 80 kg. Hinta 7.5 miljoonaa kruunua, 880.000 euroa.

Dpreview.com, Sigma 18-35mm F1.8 DC HSM Preview. Sigma on valmistanut objektiiveja yli 50 vuotta. Muista valmistajista poiketen se ei ole siirtänyt tehtaitaan halpojen työvoimakustannusten maihin Thaimaaseen tai Kiinaan. Tehtaat ovat edelleen Japanissa. Halvoilla hinnoilla ei ole voinut enää kilpailla samalla tavalla kuin aiemmin. On ollut pakko keksiä muuta. Nyt on siirrytty valmistamaan parempia ja kalliimman luokan objektiiveja. F1.8 vastaan täyskennoisessa F2.8. Vain kroppikennoiselle, vastaavuus 27-53mm. Uuden USB-telakan avulla tarkennuksen hienosäätö onnistuu varmasti. Canon EF, Nikon F, Sigma SA. Paino 810g, filtterikierre 72mm. Vastavalosuoja. Hinta on joko alle tai päälle $1.000, ei vielä kerrottu.

 

22.04.2013   (linkki)

Yle Teema Uusi Kino, tänään klo 22.35-23.05: Valossa Jouko Lehtola (S). Dokumentti rock-kuvaajasta kantaaottavaksi valokuvaajaksi kehittyneestä Jouko Lehtolasta. Tarina luotaa syvältä Lehtolan taiteen, etsinnän ja elämästä luopumisen tietä kohti vapautumista ja valoa. O: Riitta Riihonen (2011)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kevät. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Jep, pentax käytössä. Sai valita, joko takana oleva talo tai tuo kukka.
 • Sigma 135mm f/1.8 DG OS ART (Optiikka). Sigmalta olisi huhujen mukaan tulossa 135 millinen: ...
 • Objektiivit Kanarialta (Canon). (Kanarian saaret ovat EU:n tullialueen ulkopuolella...).
 • Kesämies (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Heno kuva ja hyvä fiilis.
  Teki heti mieli ostaa Hasselin 110mm f2 ja siirtyä takaisin filmiin... :)
 • Maisemakuvaaminen (Kuvaus yleinen).

(kertaus viime vuodelta) Uusi nettisivusto jakaa valokuvaajille vinkkejä alan käytännöistä.

Netissä on avautunut uusi valokuvaajaksi.fi-sivusto, joka on valokuvauksen opiskelijoille ja jo alalla toimiville kuvaajille suunnattu tietopaketti valokuvaamisesta ammattina.

Sivustolta löydät kokemuspohjaista tietoa valokuvaajan työhön keskeisesti liittyvistä asioista. Osioissa kerrotaan esimerkiksi työelämässä toimimisesta, hyvän valokuvaajan ominaisuuksista ja asiakassuhteiden hoitamisesta. Mukana on myös kysymyspalsta, jossa valokuvaajat voivat kysyä mieltä askarruttavista asioista.

Uuden sivuston ovat luoneet viisi valokuvaajana itsekin toimivaa ammattilaista: Jenni-Justiina Niemi, Johannes Romppanen, Anne Vatén, Karoliina Ek ja Irmeli Huhtala.

Uusi sivusto on osa Valokuvaajaluotsit-projektia, jonka tiimoilta sivuston tekijät ovat luennoineet alan oppilaitoksissa vuodesta 2009. Valokuvaajaluotsit-projektia ovat tukeneet Suomen Lehtikuvaajat ry, Valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry sekä Kunnallisneuvos C.V. Åkerlundin säätiö.

(edelleen kertausta, nyt viime vuoden kesäkuulta) Finnfoto, Valokuvaajaksi? Valokuvaajaksi.fi on valokuvauksen opiskelijoille ja jo alalla toimiville kuvaajille suunnattu tietopaketti valokuvaamisesta ammattina. Sivusto on syntynyt osana Suomen Lehtikuvaajat ry:n Lehtikuvaajaluotsit –projektia. Miten valokuvaajaksi tullaan, miten työelämässä toimitaan, miten asiakassuhteita hoidetaan ja millaisia käytäntöjä ja sopimuksia alalla on.

 • Valokuvaajaksi.fi Valokuvaajaksi: Kuvankäsittely, Työkalut ja toimitilat, Mitä saa kuvata, Yrityksen perustaminen. Aika paljon asiaa, tuttua, mutta koottu yhteen paikkaan. Lisäksi vielä osiot Yritystoiminta, Valokuvaajan työ, Asiakassuhteet, Taustatietoa ja Kysy.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Haluatko ottaa upean maisemakuvan? Tässä muutama vinkki, 21.4.2013.

Etelä-Suomen Sanomat, Näkökulma: Valokuvien arvonpalautus. Ja naps. Kuva on poissa. Eikä tule takaisin. Ikinä. Siinä on mobiilichat-sovellus Snapchatin juju. Kuvaa voi katsoa maksimissaan kymmenen sekuntia, ja se on suunnattu juuri ja ainoastaan vastaanottajalle, ei laajalle sosiaalisen median verkostolle.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Learning to See, Final.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Stained Glass Windows. Miten kirkkojen lasimaalauksia kuvataan.

Earthboundlight.com, Lightroom 5 Beta Makes a Good Thing Even Better, 21.4.2013. Suosikki Spot Removal Tool (Advanced Healing Brush). Diaesityksiin voi upottaa videoita. Ensimmäinen beta, Adobe ei ole kertonut, tuleeko vielä muita betoja tai milloin tuotantoversio julkaistaan. Tämä versi toimii desäkuun loppuun.

Lensrentals.com, How a Ballhead Works.

 

21.04.2013   (linkki)

HS, Tanja Vasama, Claire Aho, 87, on suomalaisen värivalokuvan pioneeri. 19.4.2013. Perjantaina hän avaa maineikkaassa Lontoon Photographers' Galleryssä ensimmäinen kansainvälisen näyttelynsä. Ahon 60 valokuvalle on varattu oma kerroksensa. Hän avaa silloin kuviensa taustoja brittiyleisölle.

Uutiskuvauksestakin Aholla on kokemusta. Esimerkiksi Porkkalanniemen palautuksen 1955 Aho kuvasi amerikkalaistyönantajansa Warner Pathé Newsin toimesta salaa. Aho oli yhtiön 400 kuvaajasta ainoa nainen.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Laajiksenkäyttö harjoituksia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tarkka otsikko. Vähän pitempää ketjusta: ... Vähän taustaa: Lueskelin yhtä valokuvausopasta jossa neuvottiin ottamaan kamera kouraan ja lähtemään kävelylle ja pitämään polttoväli kokoajan samana ja miettiä erilaisia perspektiivejä. Itsellä on myös ollut projektina toi laajemman pään käyttö maisemakuvauksessa sekä sommittelu siten että etualla on jotain "mielenkiintoista" joka on myös tuomassa kuvaan syvyysvaikutelmaa. ...
 • Sigma 30mm f/1.4 DC HSM art (Optiikka). Lisää viestejä tullut ketjuun...
 • Lofotti maisemia ja laskuja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Hienoa maisemaa ja sommittelua! Esim. talo ja meri, ja sitten muutamat vuori ja lumikiemurakuvat...
 • Teema: Kitti-linssi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Netin kamerafoorumeilta (varsinkin DC-netistä) voi saada käsityksen, että järkkärillä kuvaamisessa hyvän kuvan saamiseksi tarvitaan L- tai f/1.4-f/2.8 -objektiivia... Kokeillaanpas kerätä tähän ketjuun kittilinssillä (18-55mm jne.) ja kroppikameroilla otettuja kuvia, joissa kuvanottaja on saanut mielestään aikaan hyvän kuvan. (eilen illalla aloitettu ketju...).
 • Teeren soidinta etsimässä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kokeilin huvikseen tuota kuvat.fi blogia ja tarinoin huomisaamusesta teeren soitimen kuvauksen yrityksestä. Jos kiinnostaa niin lukemaan vaan.
 • Arktiset Askeleet 2013 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvasin maaliskuun lopulla Arktiset Askeleet 2013 -tanssitapahtumaa, jossa on tullut enemmän ja vähemmän satunnaisesti kuvailtua useana aiempanakin vuonna. Tosi kivaa oli nytkin ja kuvia tulikin paljon enemmän kuin etukäteen ajattelin.
 • Aurinko nousi tänään 5.45 Hyvää huomenta. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). (eilen kirjoitettu viesti).

Villesuorsa.fi.

 • Portfolio, 15.4.2013. Kokosin luontokuvapainotteiseen portfolioon sata omasta mielestäni parasta tai itseäni eniten miellyttävää kuvaa vuosien varrelta. Julkaisin kuvat myös suuremmassa koossa kuin tavanomaisemmat kuvagallerian kuvat.
 • Lisää lapinpöllöjä 10.4.29013. Oulunsalon Salonpään lapinpöllöt äityivät poseeraamaan kuvaajille oikein kunnolla maaliskuun aikana. Paikalla oli kuvaajien iloksi useita tapahtumia ja lintuja, joita havaittiin enimmillään kolmekin samalla peltoaukealla.
 • Lapinpöllöjä 19.3.2013. Nyt neljännellä yrittämällä lapinpöllö löytyi minunkin kameran eteen, ja onneksi lintu oli ilta-auringossa enimmäkseen valoisan puolella.
 • Tilhiparvi koristeomenapuiden kimpussa 23.2.2013. Noin 40 tilheä ruokaili pääosin kaikessa rauhassa koristeomenapuissa, missä pääsin kuvaamaan niitä komean keväisessä auringonpaisteessa.
 • Tinttistudiossa 23.2.2013. Helmikuussa kävin muutamana aurinkoisena päivänä kuvailemassa Oulun Hietasaaren ja Hiirosen yleisillä ruokinnoilla viihtyviä tiaisia.

Blogit.yle.fi, Rele.

 • Mitä älypuhelimen korjaus maksaa? 13.2.2103. Esimerkkilaitteina käytettiin yleisimpiä ja uusimpia älypuhelimia: iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, Samsung Galaxy S2, Samsung Galaxy S3, Nokia Lumia 800, Nokia Lumia 820 ja Nokia Lumia 920.
 • Gigapikselikuva kertoo enemmän kuin tuhat megapikselikuvaa, 21.1.2013. Ensimmäinen omituinen piirre on, että kuvasta tuntuu löytyvän loputtomasti uusia yksityiskohtia. Toki tavallisista valokuvistakin voi bongata hauskoja sattumuksia, joita ei ensisilmäyksellä pane merkille. Ero on silti selvä.
 • Teknologia tappoi valokuvan, kauan eläköön valokuva, 12.12.2012. ...Mietitäänpä perinteisiä käsityksiä valokuvasta: se on yksittäinen ikuistettu hetki ja ehdottoman tarkka kopio todellisuudesta. Se on varmasti ollut aikanaan hyvä lähtökohta, kun on kuvattu kalliilla laitteilla ja suhteellisen hitailla filmeillä ihmisiä Pariisin ja New Yorkin kaduilla.... ...Eihän nykyisellä valokuvaamisella ole enää paljonkaan tekemistä yli sadan vuoden takaisten rajoitteiden kanssa....
 • Kasvontunnistus, eli kuinka uusi teknologia johtaa hassuihin nettikuviin, 9.10.2012. ...Siitä olikin enää lyhyt loikka teknologisen kehityksen viimeiseen vaiheeseen eli hassuihin kuviin. Saanko esitellä: mustachify.me lisää viikset kenen tahansa kasvoihin.

Uusi Suomi, Suomalainen Scoopshot aikoo maailman suurimmaksi: ”Lopullinen räjähdys tänä keväänä”. Scoopshot välittää mediayhtiöille amatööri- ja ammattikuvaajien valokuvia. Idea lähti kypsymään vuonna 2009, kun Rahja näki TV:stä dokumentin, joka kertoi Los Angelesin paparazzeista. Rahja muistaa katsoneensa ”sitä kaaosta”, kun paparazzit menivät muistikorttien kanssa tarjoamaan kuvia agenteille.

– Meillä on jokaisella kännykkä taskussa. Eikö meistä jokainen voisi olla kuvaaja?

– Mietin iPhone kädessä, että tässähän on GPS, tähän tulee paikkatieto eli pystyn heti laittamaan kuvaan sovelluksen kautta oleellisen metatiedon, Rahja kertoo.

Rahja kehitteli palvelun ekosysteemiä noin puoli vuotta. Samaan aikaan kansainvälinen media kertoi uutisia Hudson-jokeen pudonneesta lentokoneesta.

– Yksi kaveri oli ladannut kuvan siitä Twitteriin, minkä kautta kuva levisi tuhansiin medioihin, Rahja muistelee.

Hänen mielestään oli epäreilua, että kuvaaja ei saanut lehdiltä mitään korvausta kuvastaan. Scoopshotissa kuvaaja voi itse hinnoitella kuvansa. Jos kuvaaja saa esimerkiksi 10 euroa jokaisesta kuvastaan, tuhannessa mediassa julkaistusta kuvasta voi netota 10 000 euroa.

(Hirveää hypetystä, kolme vuotta on Scoopshotilta vienyt päästä tappioista voitolliseksi, liikevaihto on nyt 150.000 euroa. Hiukan epäilyttää kuvan lähettäjän mahdollisuus vähänkään isompiin tuloihin. Miksi sanomalehdet maksaisivat mistään yhtään mitään kun käyttävät nytkin ilmaiseksi lukijoiden kuvia. Vähän aikaa varsinainen kuvaaja voi jotain ansaitakin, mutta pian ollaan samassa tilanteessa kuin stokkikuvissa: pelkät kuvauskulut ovat enemmän kuin kuvista maksettavat korvaukset.

Scoopshotin mallissa kuvaajalla on sentään edes pieni mahdollisuus ansaita kuvillaan jotain. Maailmanlajuinen toimintamalli on lehdillä napata kiinnostavat kuvat netistä maksamatta kenellekään mitään. Esimerkkinä vaikkapa Bostonin tragedia.)

Mikropc.net, Pelottavatko järjestelmäkameran asetukset? Opettele Canonin simulaattorilla. Kanadan-Canonin uusi simulaattori opettaa järjestelmäkameran asetukset verkossa. Outside of Auto on ilmainen verkkosovellus, jolla testailemalla kameran aukon, sulkijanopeuden ja ISO-arvon vaikutukset toisiinsa alkavat hahmottua.

Mato78.com, Adobe Lightroom 5:n ilmainen beta-versio julkaistu. Adobe Lightroom 5:n beta-versio on saatavilla ilmaiseksi Windows- ja Mac OS -käyttöjärjestelmille. Beta-versio toimii 30.6.2013 asti.

Yle Uutiset, Digikamerat avuksi kalliomaalausten etsinnöissä. Vuosituhansien aikana Saimaan vedenpinta on laskenut kahdeksan metriä. Siksi punamullalla maalatut maalaukset saattavat löytyä yllättävistäkin paikoista. Puumalalaisen valokuvaajan Olavi Kietäväisen mielestä kannattaa ottaa uusi tekniikka käyttöön kalliomaalausten metsästyksessä. Monilla on puhelimilla ja taskuun mahtuvilla kameroilla mahdollisuus ottaa kuvia luonnosta retkillään.

Photo.net, foorumi.

IR, Stabilized, interpolated video footage from the 1900s gives more realistic look at the past. Miksei näin ole tehty laajamittaisesti muille mykän ajan filmipätkille? Ihmiset liikkuvat nyt oikealle nopeudelle, laatu on interpoloitu HD-tasolle. Yhtäkkiä ei olekaan mitään etäännyttävää vaikutusta. Vähän sama vaikutus, kun historiallisia kuvia näkee mustavalkoisen sijaan väreissä...

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

 • A layman’s luide to close-up lenses: common questions and answers lähilinssi, mikä se on.
 • How to take pictures through a window and avoid reflections. Kuvaustilassa pitäisi olla mahdollisimman vähän valoa verrattuna lasin läpi kuvattavaan kohteeseen. Ensimmäisenä tulee mieleen vetää verhot ikkunan eteen ja kuvata verhojen välistä. Tämä toimii, jos verhot ovat mustat, yleensä verhot ovat vaaleita, heijastavat ikkunan toiselta puolelta tulevaa valoa takaisin. Parempi tapa käyttää vaikkapa mustaa t-paitaa. Kuvaa mahdollisimman lähellä ikkunaa, vältä superlaajakulmaobjektiivia. Joissakin hotelleissa on käytössä polarisoiva lasi, värit voivat muuttua.

Petapixel.com, How to Make Stereoscopic GIFs Using a 3D Camera and Photoshop.

ePhotozine.com, Photographing Piers.

Creativepro.com, 10 Essential Tips for Working with Selections in Photoshop.

Pixiq.com, Digital Capture After Dark — Successful Night, Low Light, and Magic Hour Photography. 16 minuutin podcast.

IR, Sony Alpha NEX-6. Syyskuussa 2012 julkistettu. NEX-7: 24 megapikseliä, Nex-6: 16 megapikseliä. Kova haastaja perinteisille kroppikennoisille järjestelmädigeille. Tarkennus ei hypestä huolimatta ole ihan yhtä nopea (yksikään peilittön järjestelmädigi ei tarkenna liikkuvaan kohteeseen yhtä nopeasti kuin perinteiset järjestelmädigit). Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö (ei kosketus-), 921.000. Kroppikerroin 1.5x. Paino 345g. Elektroninen etsin, 2.359.000 pistettä, hyvä (Yksikään elektroninen ei vielä näytä värejä, valoa ja varjoa, yhtä hyvin kuin optinen etsin. NEX-6:n speksit ovat samat kuin NEX-7:n, mutta toteutus on vähän erilainen). Akuilla 360 kuvaa, jos etsin käytössä, niin kesto 270 kuvaa. Wi-Fi (ohjeet lähes käsittämättömät). Suomen hinta on n. 1.000 euroa (mukana 16-50 KIT).

Photo.net, Canon Pixma Pro-10 Review. Uusi malli. A3+, 10 musteen pigmenttitulostin. Helppo käyttää, helppo yhdistää verkkoon, helppo softa. Paino 20kg. Väriprintit erinomaisia. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 800 euroa.

 

20.04.2013   (linkki)

Natalia Kopkina: 10/10
28.4.2013 asti

Kuva: Natalia Kopkina.

Natalia Kopkinan ensimmäinen yksityisnäyttely koostuu kahdesta kokonaisuudesta; juuri valmistuneesta sarjasta 10/10 ja aiemmasta After All (Kaiken jälkeen) -sarjasta.

Kopkina on kuvannut 10/10 -sarjaa kolmen viime vuoden aikana ilman ennalta määrättyä teemaa. Pääosassa on ollut välitön, tunteeseen perustuva ja hidas työskentely, jota on tukenut ison negatiivikoon kameralla kuvaaminen. 10/10 käsittää kymmenen kuvaparia, joista valmistuu näyttelyn yhteyteen kymmenen numeroidun kappaleen kuvasalkku.

After All -teos vuodelta 2009 käsittelee aikaa ja kaikkeutta, sekä elämän ja ihmisen olemassaolon turhuutta.

Natalia Kopkina (s. 1984, Leningrad) asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän suorittaa parhaillaan MA-opintoja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa.

HWANHEE KIM 3 : 2
28.4.2013 asti

Kuva: Hwanhee Kim.Hippolyte Studiossa Hwanhee Kimin näyttely pohtii valokuvan fyysistä olomuotoa. Siinä valokuvia on manipuloitu keräämällä, leikkaamalla ja järjestämällä uudelleen.

Hippolyte Studiossa sarja valokuvaesineitä ja kuvasuhdepiirroksia tuodaan esille kuin ne olisivat arkeologisia löydöksiä.

Hwanhee Kim (s. 1980 Soul, Etelä-Korea) kirjoittaa parhaillaan pro gradu -tutkielmaansa valokuvauksesta Aalto-yliopistossa Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteen kandidaatiksi ja maisteriksi Chelsea College of Art and Desingista Lontoossa vuosina 2000-2004.

Valokuvagalleria Hippolyte
Yrjönkatu 8–10 (sisäpiha), Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Digicamera.netin Foorumilta:

 • pitempi optiikka mft:lle (Järjestelmädigit). Kesällä hankin Olympuksen EM-5 rungon. Nyt kun lintujen aika on käsillä ajattelin hankkia teleoptiikkaa. Fixfocus tietysti olis laadukkaampi, mutta nyt ajattelen zoomia, esim 70-300mm.

  Olen löytänyt 2 lähes samanlaisilla poltovälillä olevia mutta hinnassa suuri ero. Mikä noissa tekee hinnan eron ja kellä kokemksia? Putket ovat seuraavat: ...
 • 1D3:n shutter countin luku Tampereella? (Järjestelmädigit).
 • Kun DSLR mies NEX-6 peilittömän osti... (Järjestelmädigit). Pitkä ketju, uusia viestejä.
 • S100 vs G15 (Canon). Uusia viestejä.
 • 5D vai Fuji x-e1 (Järjestelmädigit). ...Fuji x-e1 olisi taas pieni ja videokin siinä on, mutta en tiedä miten se pärjää kuvan laadussa 5D vastaan. Varsinkin maisema ja isoja vedoksiakin harrastan, A3,A2 ehkä A1. Hinnoissa nuo melkeen menee samaan kastiin, vähän on heittoa. Mikähän näistä kannattaisi?

Virtualfinland.fi, Isokyrö - Esityskokonaisuus - Tulvakuvaa Kyröjoelta. 360 asteen panoraamaa. Kahdeksan erilaista.

Nokia Lumia 720 Suomeen toukokuussa.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 14 Cute Photographs of Cats. Kissakuvia.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, Studio Lighting: Unravelling the Complexity of Multiple Lights. Vähän enemmän studiovalaisusta ja perusteista.

ePhotozine.com, Tips On Fixing Distracting Backgrounds.

Pdnpulse.com, Photographer Finally Takes Down Pictures of Bombing Suspect to Stop Theft. Toisesta Bostonin pommittajasta oli kuvajournalismin opiskelija tehnyt kuvaesseen vuonna 2010. Kuvat olivat jonkin aikaa vielä esillä Photoshelterissä, josta ne ehtivät levitä kaikkialle. Ilman lupaa ja korvausta tietenkin, sehän on maailman tapa.

Bostonista tragediasta.

IR, Q&A with Jeremy Lock, seven-time Military Photographer of the Year.

Photo.net, Artistic Animals: Getting the Shot and Postproduction.

Dpreview.com, Carsten Krieger takes us on a photographic tour of Ireland.

Creativepro.com, Cloud Backup Solutions.

IR, For sale: Signed print of Eisenstaedt’s “Kiss in Times Square” and the Leica that shot it. Huutokauppa 24.5.2013. Valokuva $25.300, kamera $32.780.

Steve Sanders, Fujifilm X20 Review. Retrotyyliä, muistuttaa mittaetsinkameroita. 12 megapikselin sensori (Fujin suunnittelema), 28-112mm, 4-kertainen zoom. F/2.0 - F/2.8. Optinen etsin (85%, kehittynyt malli). 2.8 tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. RAW. Paino 353g. Normaalia isompi sensori, sisäinen salama piilossa, ulkoinen salamakenkä. Kompaktikameraksi erittäin nopea käyttää. Kohina tulee ensimmäisen kerran näkyviin vasta ISO-arvolla 800. ISO-arvio 1600 isompaa ei kannata käyttää. Suomen hinta on alle 600 euroa.

Photo.net, Sigma 19/2.8 DN and Sigma 30/2.8 DN for Micro four-thirds Review. Uudet mallit. Sony NEX:ille näyttää olevan tarjolla identtiset mallit, vaikka Sonyssa onkin käytössä vähän isompi kroppikenno kuin Micro 4/3 -systeemissä. Optinen rakenne ei liene muuttunut aiemmista malleista. Kooltaan tässä luokassa keskitasoa, vaikka ovatkin pieniä verrattuna perinteisiin järjestelmädigin objektiiveihin. 19mm on kooltaan vähän yllättäen isompi. Molempien mukana vastavalosuoja, vähän turhan pieniä. F2.8 ei sumenna taustaa tarpeeksi täyskennoisellakaan ja nyt on kyse selvästi pienemmästä kennokoosta. Keskeltä terävä jo täydellä aukolla, himmentäminen ei enää paljoa paranna terävyyttä. Optisesti molemmat Sigmat ovat erinomaisia. Kontrastissa ei ole huomauttamista, värivirheetkin pysyvät kurissa. Tarkennus on nopea.

 

19.04.2013   (linkki)

Vuoden Luontokuva, Semifinalistit 2013. Semifinaaliin kuvan/kuvia sai 514 kuvaajaa (hieman alle 50 % kuvaajista). Semifinalistikuvien lukumäärä on 1210 (10,5 % lähetetyistä kuvista). 30 kuvaajaa sai jatkoon vähintään kuusi kuvaa. Lista kuvaajista ja kuinka monta kuvaa selvisi semifinaaliin. Seuraavan muutaman viikon aikana puolesta sadasta kuvasta pyydetään lähettämään originaali.

 • eniten ensimmäisestä karsinnasta selvinneitä kuvia näytti olevan Jari Peltomäellä, 13 kappaletta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • VLK 2013 semifinalistit (Sana on melkein vapaa). Komeasti sait näköjään kolme kuvaa semifinaaliin!
 • Happohyökkäys (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Lumet sulaa kovaa vauhtia ja muurahaisetkin alkavat heräilemään. Tässä yksi eiliseltä. ...No huh, kun on hieno. Tällaista en ole ennen nähnyt....
 • Kaste (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hiusvalo on hieno, ja tilanne on hyvä, ja erityisplussa siitä, että päähenkilö tuijottaa suoraan kameraan. Kuva on kuitenkin aika levoton, ja clarity-kikkailu ei nyt oikein toimi, kun tuntuu että kuva on menettänyt ryhtinsä....
 • Katukuvaaja aloittelee (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hauska setti. Viva la Tampere. Tosi hyvää "aikalaiskuvaa".
 • Shuttercountteri Sonynisteille (Järjestelmädigit). Ratkaistu.
 • Pimeää ainetta vai ufo? (Optiikka). Mahtavat revontulet 18.3. 2013. Miksi kuvassa http://bit.ly/ZJsX1i keskellä näkyy ympyrä, se on kaikissa kuvissa, joten tulee objektiivin sisältä. ...Aha, siistäkö se oli kiinni, kiitti Nomad....
 • Valoisan fotostudion rakentaminen (DIY eli Tee-Se-Itse). Viimeinen viesti eiliseltä: Nyt alkaa vihdoin olla valmista. Maalattiin sitten kuitenkin studion seinät valkoisiksi. Jonkin verran olen jo ottanut testikuvia, ja olen tuloksiin varsin tyytyväinen. ...Kuva studiosta: ...
 • Taustan "tärähtäminen" 1/1250 ajalla... (Optiikka). Ongelmana on Sigma 70-200 mm f/2.8 putkella lyhyellä syväterävyysalueella otetun kuvan taustalla ja etualalla olevien asioiden ns. tärähtäminen vaikka valotusaika on 1/1250... ...Ei ne ole tärähtäneet, vaan objektiivi toistaa epäterävällä alueella olevat kohteet pehmeinä ja tekee noita "kaksinkertaisia" oksia yms. ....
 • Parempi fiilis alastomana? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Valokuvatorstai, 283. haaste. Haasteena "hymiö".

Photo.net, foorumi.

Photofocus, Stop Romanticizing About The Good Old Film Days – They Weren’t That Good. Vaikkapa rae (= kohina). Filmiaikana sitä esiintyi jo ISO-arvolla 400 (eikä ISO-arvolla 25.600 kuten nyt). Ei Photoshoppia. Ei HDR:a. Ei itsekoostettuja panoraamoja. Jos jotain meni pieleen, niin pimiön keinot olivat rajattuja. Filmi oli kallista, samoin kehittäminen. Pimiön kemikaalit eivät varsinaisesti olleet ympäristöystävällisiä, eivät myöskään vaarattomia. Jne.

Popular Photography, 1897 Book of Magic Shows the Wonders of Victorian Trick Photography. Osattiin sitä ennenkin.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, 10 Pro Motion Control Time-Lapse Tips.

Photopreneur, When Mobile Photography Beats Traditional Photography.

Digitalcameraworld.com, Professional Photographer to the Rescue: horse photography without the long face. Hevosia kuvaamaan.

Thephotoargus.com, Making Your Wedding Photography Stand Out.

Sigmalta uutta.

Ricohilta uutta.

The-digital-picture.com, New Canon Firmware Update for 5D Mark III Scheduled for April 30 Release.

Photographyblog.com, Reflecta HD Digital Slide Duplicator. Hinta £87, 102 euroa.

Kamera & Bild, Naket och glamoröst på Fotografiska i sommar. Tukholma, Fotografiska. Helmut Newton, 30.5.2013 - 29.9.2013. Parisataa työtä.

 

18.04.2013   (linkki)

FST5 Seportaasi tänään klo 21.00-21.30: Kuvaajana kriisialueilla. Kuvajournalisti Niklas Meltio on erikoistunut valokuvaamiseen sodissa ja kriisialueilla. Dokumentissa kurkistetaan Meltion työhön ja ajatusmaailmaan. 4KRS Films, 2013.

Juha Haataja, Valopolku. Kirja-arvioita.

 • In the spirit of the masters, 15.4.2013. Tässä on kyseessä valokuvataiteen näyttelyjulkaisu vuodelta 2000, mukana Ralp Gibson, Ismo Kajander, Pentti Sammallahti, Jerry Uelsmann, Timo Laaksonen ja Arno Rafael Minkkinen.
 • Pentti Sammallahti, 14.4.203. Tämän teoksen nimi on sama kuin teoksessa esitettyjen valokuvien tekijä, siis valokuvaajasta ja hänen työstään tässä on kyse: Pentti Sammallahti (Musta taide, Finnfoto, 1996; ISBN 952-9851-10-3). Teos liittyy vuonna 1996 pidettyyn valokuvanäyttelyyn Gallen-Kallelan museossa.

Raw-kuvankäsittely - Lightroom, Camera Raw & Photoshop

Raw-kuvankäsittely - Lightroom, Camera Raw & PhotoshopTekijät: Jeff Schewe
Kustantaja: Docendo Oy
Julkaistu: 03/2013
ISBN: 978-952-5912-88-3
Sidosasu: Nidottu
Sivuja: 300
Hinta: Kampanjahinta: 39,90 € (normaalihinta 49,50 €)

Jeff Schewe´n Raw-kuvankäsittely-opas on edistyneille harrastajille ja ammattilaisille suunnattu tietopaketti Raw-kuvien käsittelyyn Adoben ohjelmistoilla: Lightroom, Camera Raw (ACR) ja Photoshop.

Kirjan ensimmäinen luku, Digitaalinen negatiivi, sisältää teoriaosuuden. Siinä tehdään selkoa raakakuvasta ja sen eduista sekä käsitellään mm. ETTR-periaatetta eli expose to the right (oikealle valottamista) ja digitaalista kohinaa. Muut luvut ovat käytännönläheisempiä. Niissä siirrytään työskentelemään digipimiöön eli käydään läpi Raw-kuvien kehittämisen tärkeimmät vaiheet Lightroomissa ja ACR:ssa paneeli- ja välilehtikohtaisesti. Oman lukunsa on saanut myös kuvien viimeistely Photoshopissa. Lopuksi käsitellään vielä tehokkaan työnkulun luomista.

Jeff Schewe on kokenut mainoskuvaaja ja kuvankäsittelyn pioneeri, joka on osallistunut Camera Raw`n ja Lightroomin kehittämiseen alusta alkaen. Aiemmin hän on kirjoittanut oppaita yhdessä Martin Eveningin ja edesmenneen Bruce Fraserin kanssa.

Alkuteos: The Digital Negative - Raw Image Processing in Lightroom, Camera Raw, and Photoshop.

Lue lisää kustantajan sivuilta

Yle Areenassa katsottavissa:

 • Yle Teema: Bert Stern, valokuvan luova hullu. Dokumentti valokuvaaja, mainosmies ja naistenmies Bert Sternistä. Stern otti uransa kuuluisimmat kuvat Marilyn Monroesta vain kuusi viikkoa ennen tähden traagista kuolemaa. (Bert Stern: Original Mad Man, USA 2011)
  Kesto: 87 min. Esitysaikaa jäljellä 11 päivää.

Peter Forsgård, Avustaja diileistä taas kerran... 15.4.203. Turun Sanomat on ottamassa käyttöön samanlaisen avustajasopimuksen kuin Sanoma Newsillä ja Samona Magazinesilla on. Sopimus ei ilmeisesti vielä ole lopullinen ja siitä "neuvotellaan". Nämä uudet sopimukset ovat valitettavan ikäviä yleisiä, joten tuskin tämä TS:n uusi sopimus mikään yllätys sinänsä ollut.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvat kahdesta naisesta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). hienot valaisut on. Alemmassa voisi kokeilla oikeanpuoleisen hahmon pudottamista mustaksi silhuetiksi kuvankäsittelyssä?
 • Intia - Delhi/Agra (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Viimeisessä upean rauhallinen tunnelma, ilmeisesti aikaisin aamulla kuvattu. Itse olin paikalla aamupäivästä liian myöhään ja tuollainen rauhallisuus jäi haaveeksi.
 • Suosittele kuvankäsittelyohjelmaa Canonistille (Kuvankäsittely). Mitä kuvankäsittelyohjelmaa suosittelisitte hankittavaksi Canonin oman ohjelman Digital Photo Professionalin jälkeen? Kaupan näyttäisi olevan ainakin Photoshop Elements, Photoshop Lightroom ja Paint Shop Pro X5. Halvin on ilmeisesti tuo PSP n. 70€ hintaluokassa.
 • CANON 60D vs SONY NEX-6...? (Järjestelmädigit). Olen pähkäillyt ja miettinyt, josko "heivaisi" Canon 60D:n myyntiin, joka ollut ns "pääkamerana".
 • Don Wuppe.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hah hah, tuppaa väkisinkin naurattamaan kun katselee tuon hurtan mietteliästä naamataulua :-D Näin HAUskaa kuvaa en oo aikoihin nähnyt. Voittaisi minkä tahansa huumori-aiheisen valokuvaskaban!
 • Piilokoju (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Köyhänmiehen piilokoju tyrox-levystä.
 • I Want to Break Free (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Töitä tarjolla (Kuvaus yleinen). Haetaan osa-aikaista valokuvaajaa... ...innostunutta ja luotettavaa henkilöä, joka kiertää pääkaupunkiseudun suurimmissa kauppakeskuksissa herkullisen ja uudentyylisen kuvauskonseptin kera. ...CV sekä kuvallinen hakemus englanniksi 26.4.2013 mennessä...

Photo.net, foorumi.

Fujilta uutta.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Strobist, Traveling Light. Neljässä vuodessa mukaan otettavat varusteet ovat muuttuneet, samoin pakkaustavat. Aika hurjastikin. Kuvat. Tärkein syy tähän on tyytyminen 35mm:iin. Ja nyt kyse ei työkeikoista.

Luminous Landscape, A Matter of Character. Not Just Another Camera Review. Fuji X-Pro 1.

YouTube, Photoshop Sneak Peek: See What's to Come. Tulossa, tärähtänyt kuvat tarkaksi. Video, kesto 0:45.

Diyphotography.net, How To Build A PVC Full Body Background Stand For 20€.

Photographyblog.com, Canon PIXMA PRO-1 Review. Vaikka Canonilla oli tässä luokassa jo pari printteriä, niin Canon PIXMA PRO-1 on uudenlainen aiempiin verrattuna. Lokakuussa 2011 julkistettu. A3+ mustesuihku, jossa 12 erillistä mustepatruunaa (kukin 36ml, alle 1$ per ml. Edellisessä mallissa 14ml). Iso ja painava. Melkein äänetön. MV-tulostukseen viisi erilaista mustaa. Monenlaisia icc-profiileita tarjolla. Painaa 27kg, isokokoinen. Ethernet. Nopea tulostus ja erinomainen laatu, myös mv-tulostuksessa. Ei rullapaperia, ei WiFi:a. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 900 euroa.

 

17.04.2013   (linkki)

Kuvataiteilija Santeri Tuori luennoi tänään Suomen valokuvataiteen museossa klo 18-19: Tunnistekuvat ja muotokuvan traditio. Vapaa pääsy.

Glenn Nylund: Valokuvareportaasi Bilstereo och musik - digitaalinen valokuvakirja.

Salon Seudun Sanomat julistaa kaikille avoimen valokuvakilpailun, jonka aiheena on Kevät.

Kuvien täytyy olla otettu lehden levikkialueella (Salo, Somero, Paimio, Kemiönsaari, Sauvo, Marttila ja Koski), ja niiden pitää olla tämänvuotisia ja aiemmin julkaisemattomia. Kukin kuvaaja voi lähettää kaksi kuvaa.

Viisi parasta kuvaa palkitaan lahjakortilla. Pääpalkintona kilpailun voittajalle annetaan sadan euron lahjakortti hänen itse valitsemaansa salonseutulaiseen liikkeeseen. Kaksi seuraavaa saavat 50 euron lahjakortin. Tuomaristona toimii Salon Seudun Sanomien toimituksesta valittu raati.

Kilpailukuvien on oltava perillä toimituksessa viimeistään sunnuntaina 5. toukokuuta.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Radio Helsinki, Valiojoukko 11.4.2013. Podcast, kesto 36:46. Njassan vieraana muusikko Dile Kolanen kertomassa isänsä Alvar Kolasen ottamista valokuvista suomi-iskelmän kulta-ajoilta.

 • kaksi kirjaa julkaistu

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Kontiotuote Oy, Oulu. Talojen ja vapaa-ajan asuntojen valokuvauksia. Kohteista pääosa sijaitsee etelä-suomessa. Tehtävä edellyttää omaa kameraa ja autoa tai moottoripyörää. Osa kohteista sijaitsee taajamien ulkopuolella. Tehtävä sopii hyvin esim valokuvauksen harrastajalle tai valokuvausta opiskelevalle.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Työn luonne kesätyö
Työ alkaa kesä 2013
Työaika muu osa-aikatyö
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 15.05.2013

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lightroom 5 beta julki (Kuvankäsittely).
 • Thaimaan matkalle kamera... mutta miten? (Sana on melkein vapaa). Thaimaan reissu kutsuu, mutta... Luin tässä mitä thaimaan tullista sanotaan ja siinä sanotaankin näin: Yleissääntö on, että Thaimaaseen matkustavalle tulee olla mukanaan vain henkilökohtaiseen käyttöön tarkoitettuja esineitä joiden arvo on maksimissaan 10 000 bahtia. Toi 10000 bahti on alle 300€ Onko joku vasta käynyt tuossa maassa ja miten ne suhtautuu siihen jos mun kamera ilman objektiivia maksaa yli 500€?? Kuvaavatko kaikki turistit siellä vanhoilla nokialaisilla? :) Ymmärsinkö ton sitten ihan väärin?
 • Sigma 18-50mm EX DC 2.8 (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • uusi näyttö (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Iina - Talvipotretit (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Puhelimet.

 • Taskumuro, My Nokia Blog: Lumia EOS -mallissa 41 megapikselin kamerasensori. Kamerapuolelta kerrotaan löytyvän 808 PureViewin kaltainen 41 megapikselin kuvakenno, optinen kuvanvakautus, mahdollisesti muuttuva-aukkoinen optiikka sekä LED- ja xenon-salamat.
 • Puhelinvertailu.com, Tätä Lumia-puhelinta olet odottanut 808 Pureview'n jälkeen. My Nokia Blogin mukaan puhelimesta löytyy lisäksi FM-lähetin, microSD-korttipaikka ja micro HDMI -paikka. Aiempien tietojen mukaan Nokia julkaisee superkameralla varustetun Lumia-puhelimen tämän vuoden aikana.
 • Digitoday.fi, Windows Phone 8:n kameraa päivitetään älylinssillä. Nokian Windows Phone 8 -puhelimiin valmistellaan ohjelmistopäivitystä, joka sisältää älylinssisovelluksen. Sen on määrä lisätä kameran säätömahdollisuuksia ja valmiita suodattimia, Unleash the Phones uutisoi.
 • Mobiili.fi, Seuraavassa iPhonessa 12 megapikselin kamera? Viime vuonna markkinoille tuomassaan iPhone 5:ssä Apple teki kameraan vain hyvin pieniä päivityksiä. iPhone 5:stä löytyy kahdeksan megapikselin kamera taustavalaistulla kennolla ja aiempiin iPhoneihin nähden suuremmalla, mutta kilpailijoihin nähden vielä pienemmällä f/2.4-aukolla.

Macmaa.com, Lightroom 5:n ilmainen beta ladattavissa.

Googlen älylasit.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers Blog, KZ: Two letters, literally hell. Keskitysleiri, Buchenwald.

Edelleen Adobe Lightroom 5 Public Beta.

Photo.net, 5 Portrait Posing Tips. Kohde vähän sivuttain, näyttää pitemmältä, sopii naisille erityisen hyvin. Leuka alas, ei kuitenkaan liian alas. Kuvaa ylhäältä (vaikka tuolin päältä), kasvot näyttävät kapeammilta. Kuvattava seinää vasten, mutta tarpeeksi kaukana seinästä. Kädet rentouneeksi, eivät saa varastaa huomiota pääkohteelta eli kasvoilta.

Popular Photography, Shooting Video With Your DSLR: An Introduction.

Petapixel.com.

Digital Photography School, A Photographic Tour of New York.

Digitalcameraworld.com, Color Theory: best color combinations for photography (and how to take it further).

ePhotozine.com.

Pixiq.com, It’s a fool’s paradise. Valokuvakin voi valehdella ja näyttää luonnon valheellisesti.

YouTube, Photoshop tutorial: Creating a custom, colorful vignette | lynda.com. Kesto 4:56.

The-digital-picture.com, Canon Lens Information. Sivun alussa koottuna linkit luokittain Canon-objektiivien suosituslistaan.

Slrgear.com, Fujinon XF 18-55mm f/2.8-4 R LM OIS (Tested). Ensimmäinen Fujifilmin objektiivi, jossa kuvanvakaaja. Kroppikennoisille, Fuji X-bajonetti. Mukana tulppaanin mallinen vastavalosuoja, 58mm filtterikierre. Suomen hinta on n. 750 euroa (ei taida olla vielä myynnissä). Ja Suomessa jo myynnissä ynnä saatavana...

Photographyblog.com, Flex Lens Shade Review. Uudenlainen innovaatio vastavasuojaksi. Muistuttaa lähinnä Honl-käsisalamalle tarkoitettu settiä, periaate sama. Arvosana 4 * / 5 *. $39.99.

 

16.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ensimmäinen näyttelyni (Linkkejä kuviin ja näyttelyihin). Ihan mukavia kuvia. Yhteistä teemaa tai tyyliä en näissä oikein nähnyt, mutta moni toimi yksinään hyvin, mm. ratakiskokuva oli kiinnostava.
  • Kontto.kuvat.fi, Tarinoita, valokuvanäyttely. Pienen gallerian taiteilijana nähdään lappeenrantalainen valokuvauksen harrastaja Sami Kontto, jonka nyt nähtävä kokonaisuus Tarinoita on kuvaajansa ensimmäinen oma näyttely. 3.-27.4.2013.
 • Nikon cropille lyhyttä teleprimeä? (Optiikka).
 • Joutsenen auringonlasku. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kiinni jäätynyt joutsen ilta-auringossa.
 • Samyang T-S 24mm 1:3.5 ED AS UMC (Optiikka). Ei vielä myynnissä, vaikka kovasti odotetaan... 36 vastausta.
 • Prime lasia pohtimassa (Optiikka). Kameralaukkuun pitäisi saada jouku prime linssi. Olen harkinnut Sigman 30mm F1.4 alkuun. Saa ehdotella käyttökelpoisia primejä rohkeasti kokemusten kera. Käytössäni pelkästään Canonin croppi runkoja.

Terve.fi, Potilas haluaa kuvata lääkärillä - mitä tekee henkilökunta? Ruotsin lääkäriliitto on antanut ohjeet, mitä tehdä, kun potilas haluaa kuvata. Suomen Lääkäriliiton viestintäpäällikkö Anne-Maj Aunulan tiedossa ei ole, että meikäläinen liitto olisi antanut täsmäohjeita siihen, mitä tehdä, kun potilas haluaa kuvata.

Yleisellä tasolla kuvaamisesta sairaalassa tai lääkärillä puhutaan kuitenkin Journalistiliiton ja Lääkäriliiton yhteisessä tiedotussuosituksessa. Tämä koskee lähinnä toimittajien, valokuvaajien ja lääkärien yhteistyötä.

 • - Yleisellä paikallahan saa kuvata – tämä koskee kaiketi myös yksittäistä kansalaista. Sairaalan ala-aula ja esimerkiksi sairaalan edusta on yleistä tilaa, mutta toimenpidepuoli ei ole, tiivistää Aunula. Jos ei olla julkisella alueella, kuvaaminen ei ole Aunulan mukaan sallittua ilman lupaa.

Länsiväylä, Esa Kivivuori valokuvaa Tapiolan muutosta. Millainen on hyvä kaupunki? Valokuvaaja Esa Kivivuori etsii vastausta kameran kanssa etenkin Tapiolan alueelta. Negatiiveja, dioja ja tiedostoja on kertynyt niin paljon, ettei mies itsekään tiedä määrää. Nyt Kivivuori työstää kirjaa, jonka työnimenä on Tapiola – kansallismaisemasta kansanmaisemaksi. Alaviitteenä on Puutarhakaupungin henkinen perinne.

Nokia Lumia.

Mbnet.fi, BlackMagicilta kaksi videokamerauutuutta. Blackmagic Production Camera 4K ja Blackmagic Pocket Cinema Camera saapuvat kauppoihin heinäkuussa. Valmistajan ilmoittamat alustavat hinnat ovat noin 4000 ja 1000 dollarin luokkaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com, Adobe Photoshop Lightroom 5 Public Beta hands-on preview. Julkinen beta imuroitavissa.

Petapixel.com.

Dpreview.com, 2013 Pulitzer Prize photography winners announced. Valokuvauksen Pulitzer palkinnot julkistettu. Syyria-kuvat pääosassa.

Digital Photography School, So You Want to be a Stock Photographer, Part I. Aloittelevalle stokkikuvaajalle kerrotaan elämän tosiasioita.

ePhotozine.com, Rainbow Photography Advice. Sateenkaarta kuvaamaan.

Diyphotography.net, Magic Lantern's Focus Peaking Makes Freelensing A Snap. Freelensing, objektiivia ei kiinnitetä runkoon, pidetään vain käsin... Satunnaisesti sumentuneita kohtia, vähän tilt & shift -tyylisesti. Magic Lantern Canonin kameroille, ilmainen.

Pdnpulse.com, APA, NPPA Join Copyright Suit Against Google. Google Books Search skannaa kaiken. Joukkokanteeseen vuodelta 2010 on liittynyt lisää USA:n valokuvaajien järjestöjä.

Fstoppers.com, Quick Lightroom Tip: Moving Photos Between Catalogs.

Kamera & Bild, Första intryck av Panasonic GF6. Micro 4/3 -systeemiä. WiFi, NFC (Near Field communication). Näyttö kääntyy 180 astetta. Hyvin lyhyesti.

Kamera & Bild, Nya Superspeed USB: 1,25 gigabyte i sekunden. Mahdollisesti ensi vuonna tuotannossa. USB 2 on huhtikuulta 2000, 280 megabittiä/s. USB 3, viisi gigabittiä/s. Ja nyt sitten USB 3.0 SuperSpeed, kymmenen gigabittiä/s.

Dpreview.com, Panasonic Lumix DMC-GH3 Review. Edellinen mallin GH2:n menestys videokuvaajien keskuudessa yllätti Panasonicin. Micro 4/3 -systeemin järjestelmädigi, joka eniten muistuttaa järjestelmädigiä. Tärkeimmät säädöt voi tehdä suoraan näppäimiltä ja painikkeilta. Kokokin on kroppikennoisen Sony SLT-A65:n luokkaa. 16 megapikselin sensori. Kuusi kuvaa sekunnissa. Elektroninen OLED-etsin 1.7 miljoonaa pistettä, 873 x 500 pikseliä. LCD-näyttö kolme tuumaa, 614.000 pistettä, kosketusnäyttö, joka suuntaan kääntyvä. HD 60p/50p video, myös 30p/25p. Mikrofoni- ja kuulokeliitännät. iOS ja Android, WiFi:n avulla hallinta. Lisävarusteena vielä pystykuvaukseen akkukahva. Arvosana 79%. Rungon hinta Suomessa on vähän yli 1.100 euroa.

 

15.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • milläs alotetettais... (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...nyt on tehny mieli ostaa parempaa kameraa tuon 50euron nikoni pokkarin tilalle joka ottaa suttusia kuvia ja huonoo viideo.
 • Hääkuvaajaa 22.6 New Yorkissa. (Kuvaus yleinen). Ollaan menossa New Yorkissa naimisiin 22.6. Olisiko niin hyvä säkä että joku suomalainen olisi juuri sillon samassa kaupungissa ja voisi ottaa hääkuvat kohtuuhintaan? Tai jos joku tuntisi jonkun esim puoliammattilaisen tai harrastajan, johon voisi ottaa yhteyttä voisi kertoa.
 • Canon 70-200/4 L IS vai 70-300/4-5,6L IS (Optiikka). Kumpi näistä 7D:n kaveriksi. Canon 70-200/4 L IS vai 70-300/4-5,6 L IS.
 • Nikon D7100 vs. Nikon D700 (Järjestelmädigit). Itsellä käytössä D700 ja en sitä ole kroppiin vaihtamassa. Tuli vaan mieleen kun ei toi oma kamerarunko ole enään niin tuore tapaus, että miten se vertautuu saman merkin tämän hetken parhaimpaan kroppirunkoon?
 • Suomenennätys ja vähän muuta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Paljakassa vietettiin toistamiseen bigair weekend tapahtumaa! siellä rikottiin suomenennätys ja otettiin hienoja kuvia!
 • luonnonilmiöhälytysketju (Sana on melkein vapaa).

Journalisti 5/2013. 11.4.2013.

 • Uutiset, Arvosesta Vuoden free. Suomen freelance-journalistit ry on valinnut Vuoden freelanceriksi Päivi Arvosen, 43. Helsingissä ja Kairossa asuva Arvonen toimii kuvaajana ja toimittajana Suomessa sekä Egyptissä ja muualla arabimaailmassa.
 • Uutiset, Ohjepäivitys poistaisi vero-ongelman. Ylitarkastaja Petri Manninen Verohallinnosta kertoo, että mediatalot toimivat Verohallinnon tiedonantovelvollisuuspäätöksen mukaisesti, kun ne ilmoittavat toiminimiyrittäjille maksamansa käyttökorvaukset vuosi-ilmoituksella verottajalle. Esimerkiksi jutun tai valokuvan tekijänoikeuksista maksettavat korvaukset ilmoitetaan verottajalle edellä mainittuina käyttökorvauksina.
 • Kolumnit, Kari Kuukka, Parhaat kuvat vailla julkaisijaa. Vuoden lehtikuvat valittiin muutama viikko sitten. Muutama asia kuitenkin jäi kaivelemaan mieltä. Ensinnäkin: suurta osaa palkituista kuvista ei oltu julkaistu missään. ...”Kuva tai kuvan henkilöt eivät liity juttuun”, lukee yhä useammin kuvatekstissä. Onko yhteenveto kilpailusta: “Vuoden lehtikuvat eivät liity lehtiin?”
 • Palstat, Kuvaviesti, Kuvaviesti (Parasta kuvaa ei ole julkaistu). Selaan lehtiä. Yritän löytää kuvaa, joka hieman yllättäisi. Selaan isoimmat sanomalehdet parilta päivältä sekä joukon tuoreimpia aikakauslehtiä. Sivut kääntyvät, vaan katse ei pysähdy. Löydän kelpo suorituksia nopeilta keikoilta, vaan en helmiä.
 • Palstat, Työkalut: Lempeä valo. Luonnonvalolamppu näyttää värit sellaisina kuin ne oikeasti ovat. Piirtäessään tai tarkistaessaan vedoksia Lahti rajaa muut valonlähteet pois työhuoneestaan. Ennen työn aloittamista hän istuu hetken luonnonvalolampun edessä. ”Kyllä ne silmätkin pitää kalibroida näyttämään värit oikein.”
 • Palstat, Historia: Kekkonen piti lehtiväen loitolla. Osattiin sitä myös 32 vuotta sitten tuhota lehteen otettu kuva.
 • Palstat, Takasivu: Valtakunnan Virallinen Kriitikko. Kulttuurikriitikko Otso Kantokorpi ilmoitti huhtikuun alussa lopettavansa päivälehtiin kirjoittamisen. Kantokorpi katui blogissaan, että oli antanut Alma Aluemedialle luvan kierrättää samoja kritiikkejä seitsemässä lehdessä, ja pelkäsi monistuksen vain pahenevan: Alma Aluemedia kun käynnistelee yhteistyötä myös Turun Sanomien kanssa. ...Tilanteeseen on vain yksi ratkaisu: valtakunnan virallinen kriitikko, joka tekisi Suomen jokaisen median kaikki arvostelut.
 • Palstat, Takasivun kuva. Ruotsin Örebrossa ilmestyvän Nerikes Allehanda -lehden koko toimitus muutti samaan kerrokseen, ja nyt osa työntekijöistä käyttää työssään kypärää.
 • Debatti, Veroale ei koske kaikkia yrittäjiä. ...osakeyhtiöitä on noin 230 000, ja ne saavat tämän mainostetun yhteisöveron alennuksen. Yksityisiä elinkeinonharjoittajia, kommandiittiyhtiöitä ja avoimia yhtiöitä on yhteensä reilut 240 000. Nämä yritykset eivät saa veronalennusta.
 • Debatti, Valehtelu ei kuulu journalismiin. Vuoden Lehtikuvat -kilpailun tuomarin, konsultti Adriaan Monshouwerin mielestä todellisuudesta saa vain tylsiä valokuvia (Journalisti 4/2013). Siksi hän neuvoo suomalaisia kuva­journalisteja ”taivuttamaan totuutta”, jotta kuvista ja tarinoista tulisi mehevämpiä. Toivottavasti kukaan ei noudata näin typerää ohjetta. ...Toisin kuin Monshouwer väittää, todellisuus ei ole liian tylsä valokuvattavaksi. Kuvaajan ammat­titaitoa on löytää näennäisen tylsistä tilanteista ne hetket, joista saa kiinnostavia kuvia.

Iiro Rautiainen.

 • Radiossa, 13.4.2013. (eilinen Digicamera.netin Foorumilta -kuva... Valaisukaaviokin).
 • Viimeinen Sielun Maisema, 10.4.2013. Tähän postaukseen loppuu sitten näiden tuplavalotuskuvien spämmäily. Tavoitteena oli saada 10 kuvaa täyteen ja nyt kun tuo valokuvaus -kurssin deadlinekin lähestyy niin ajattelin rykäistä loputkin valmiiksi sitten.
 • Randomkuvien päivä, 8.4.2013. Kynnys blogin päivittämiseen kuvien tason kautta on ollut hiukan turhan korkea, jonka vuoksi ajattelinkin nyt rikkoa tätä törkeää maneeria.
 • Voitto valokuvakilpailussa 2! 3.4.2013. Opiskelijabudjetin kuihduttamana palkintona tullut illallislahjakortti paikalliseen ökyravintolaan tuleekin enemmän kuin tarpeeseen! :D Poron ulkofileepiffit: Nams Ja Moms.
 • Sielun Maisema 3, 1.4.2013.
 • Sielun Maisema 2, 23.3.2013. Vähän alkaa tulla kiirus tämän projektin deadlinen kanssa.. Semi hankala aihe sikäli toteuttaa, kun haluan tehdä joka kuvasta jollakin lailla erilaisen mutta säilyttää kuitenkin jonkinlaisen punaisen langan kuvien välillä.
 • Sielun Maisema, 13.3.2013. Tässä olisi nyt jatkoa tuolle edelliselle postaukselle, jossa käsittelin tuplavalotuksen tekniikkaa.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Tuleeko maisemakuvistasi suttua? Näin saat tarkempia kuvia, 14.4.2013. Laajakulmalla kuvatussa talvimaisemassa terävyys riittää etualan puusta taustalla häämöttävään metsänreunaan. Useimpiin objektiiveihin on merkitty aukkoarvoa vastaava terävyysalue, kannattaa hyödyntää. Jotta maisemakuvaaja saisi mahdollisimman laadukkaita kuvia tulee hänen totutella jalustan käyttöön. Maisemahan koetaan luonnossa liikuttaessa kokonaan terävänä, kuin taustana kaikella muulle.

Markku Könkkölä, Jyväskylän kameraseurassa 18.4.valoa ja varjoa. Jyväskylän kameraseuran kuvaillassa 18.4.2013 klo 18.00 aiheena on valoa ja varjoa. Ota mukaan lyhyt aiheeseen sopiva kuvaesitys ja tule mukaan hyvään seuraan.

Photo.net, foorumi.

Dailymail.co.uk, Can you believe these are actually apartments? The stunning images of Hong Kong ‘living cubicles’ that look just like Borg cubes. Enemmänkin näitä kuvia Hong Kongin pilvenpiirtäjistä. Ja kyse ei ole useinkaan mistään luksusasunnosta... Seitsemän miljoonaa ihmistä asuu vähän yli tuhannen neliökilometrin alueella.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, How Do I Open My Images In Lightroom?

Digital Photography School, Batch Crop and Resize in Lightroom. Kerralla monta samaa kuvan koon pienennystä ja rajausta.

Earthboundlight.com, In the Footsteps of Ansel Adams, 14.4.2013. Mistä kohtaa, milloin ja miten kuuluisat kuvat on otettu. Sekään ei vielä riitää, Ansel Adams oli tunnettu siitä, että pimiössä kuvia muutettiin vielä paljon.

Photopreneur, iStockPhoto Founder Re-Creates Two-Tier Stock Industry. iStockPhoto perustettiin kolmetoista vuotta sitten. iStockPhoto myytiin Gettylle 2006, hinta $50 miljoonaa. Valokuvaajille maksettavia korvauksia on jatkuvasti pienennetty, nyt tämä prosenttiosuus on 15%. Stocksy on iStockPhoton alkuperäisen perustajan uusi stokkikuvapankki, joka jakaa kuvaajille 50% ensimyynnistä, jatkossa 100% ja myös osuus koko yrityksen tuotosta.

Pixiq.com, The one and OM-D. Olympus-kokemuksia.

 

14.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Canon eos 550D laukaisumäärä (Digikuvaus). Tietääkö kukaan,millä ohjelmalla saa näkyviin Canon eos 550D kameran laukaisumäärän?
 • Rautatien arkkitehtuuria (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Toimii toimii, missä näin hieno rakennus sijaitsee?
 • Kenno,värisuodin ja fotonit. ( Ei trollien metsästäjille!!) (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Muutama kuva viime kesän reissulta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Sinulla on pystykuvakausi. Näistä kuvista useat eivät ole parhaimmillaan kun 3:2 käännetään pystyyn, tulee kapean oloista.
 • Radiotoimittaja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tällainen kuva tuli otettua yliopistomme opiskelijaradiosta inspiroituneena, toimiiko?
 • Hmm, se on lauantai. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Otsikosta ja veitsistä tuli heti mieleen American Psycho. :)
 • Kirjaa optiikasta (Kirjat, lehdet, tapahtumat, opiskelu, TV). (Kolmen vuoden takainen ketju on edelleen hengissä...).
 • Pentax K7->K5II, välirahalle katetta? (Järjestelmädigit). Ajatuksissa joskus käynyt, josko päivittäisi nykyisen rungon hieman tuoreempaan. Onko jollain omakohtaista kokemusta, mitä parempaa välirahalla saisi (ja mitä taas menettäisi, muuta kuin setelirahaa)?

Me Naiset, Palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi: "Koulukiusaus jätti syvät arvet". Vuoden 2012 lehtikuvakilpailussa Meeri teki historiaa voittamalla palkinnot viidessä eri kategoriassa ja oli myös yleisön valinta Vuoden lehtikuvaajaksi.

Lehtikuvakilpailusta voittamansa viisi tuhatta euroa Meeri käytti lainojensa lyhentämiseen.

– Tiedän, että vakituisessa työpaikassa toimeentuloni olisi turvatumpaa, mutta silloin menettäisin ison osan vapaudestani. Se on liian kova hinta.

Vuoden lehtikuvat 2012 (Suomessa valitaan "oikean" vuoden lehtikuvat, monessa muussa maassa on valittu jo vuoden 2013 lehtikuvat. Hm.)

YLE Uutiset, Parhaat valokuvat otat kameralla, joka on mukana. Ammattivalokuvaaja Juha Tanhua kulkee pokkari taskussa, siinä kun järjestelmäkamerat ovat yleistyneet harrastajien kameroina. Ottamatta jääneet kuvat eivät nimittäin ilahduta ketään. Katsekontakti kameraan on potretissa ihan mukava, mutta työtä tekevän kuvassa epäluonnollinen. - Jos vaikka ihminen on höyläämässä lankkua, niin on hölmöä, jos hän tilanteesta otetussa kuvassa katsoo kameraan, sanoo Tanhua.

 • Lehtikuvaajan niksinä on häivyttää kuvaustilanne haastattelijana toimivan toimittajan avulla. Ihmisten tallentamisessa kuvattavan rentoutuminen on tärkeää.
 • - Kadulla saatan tarkentaa kameran valmiiksi kahteen tai kolmeen metriin ja kuljen kamera vatsalla roikkuen ja otan kuvat siitä, se on hyvä konsti katuvalokuvaamiseen.

MTV3, MTV3:n kokeilussa: Kännykkäsi kanssa jutteleva pokkarikamera. Noin 150 euroa maksava Canon Power Shot A3500 IS on Canonin uutuuskamera. Kameran tarkkuus on 16 megapikseliä, ja laitteen takana on kolmen tuuman näyttö. Näyttö ei tue kosketuskäyttöä. Tervetulleena lisäominaisuutena laite on varustettu Wi-Fi -yhteydellä ja GPS-toiminnolla.

 • Tiivistetysti sanoen Canon PowerShot A3500 IS on näppärä laite, jonka Wi-Fi -ominaisuus tarjoaa pokkarikameran ystävälle paljon lisäarvoa.

Aamuposti.fi, Kuvakisassa talvista tunnelmaa. Aamupostin ja Hyvinkään Kameraseuran uutuuskisa Vuoden kuvaaja 2013 on edennyt ensimmäiseen etappiin. Vuoden ensimmäinen osakilpailu päättyi maaliskuun lopussa. Kolme osakilpailua on vielä uusilla teemoilla tulossa. Kaksikymmentä kuvaa.

Photo.net, foorumi.

Creativepro.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Lens Choices For Landscape Photography.

Luminous Landscape, Mark Dubovoy, I Will Not Buy That Camera. I Promise... Leica M on kyseessä. Ensikokemukset.

The Online Photographer, The Best-Selling LF Camera of the Millennium? LF = Large Format. Hinta: $99.

Pixiq.com, How Photography Changed Time: Part 1. Linkkejä.

Strobist, Greg Heisler BTS: Bono/Gates for Time. Video, kesto 3:41. Ja teksti videoon liittyvää. Bill Gates, Bono, Melinda Gates.

(kertaus) Northlight Images, Install Canon camera software without the CD.
What to do if you've lost your original CD. Viimeinen päivitys joulukuu 2012.

Bobatkins.com, Tamron SP 70-200MM F/2.8 Di VC USD - Full Review. Täyskennoiselle. Kuvanvakaaja. Canon, Nikon, Sony. Filtterikierre 77, paino 1.470g. Mukana tulppaanin muotoinen vastavalosuoja. Sääsuojattu.

 

13.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Voima.fi, Keskosilla Yleä vastaan, 11.4.2013. Torstaina mainosfirma Talvi Digital oy meni askeleen pidemmälle. Yritys julkaisi torstaina puolenpäivän aikaan Facebook-sivuillaan kuvan, jossa yhdistettiin televisiosarja Game of Thronesin logo, ohjelman iskulause "You win or you die" sekä keskoskaapissa makaavan keskosen kuva. Kuvassa on lisäksi Ylen ja HUS:n logo sekä viesti: Sinä voit valita!

 • Korpela myöntää, ettei hänen edustamansa mainosten tuottamiseen erikoistunut yritys ollut pyytänyt lupaa kuvan käyttöön kuvan omistajilta tai siinä esiintyvältä henkilöltä.
 • ”Netistä niitä lähteitä ei oikein löydy, ja kun Googlen kuvahaulla hakee, niin se kuva näytti sopivan siihen".
 • Onko eettistä käyttää kuvaa keskosesta ilman lupaa ja edistää sillä omaa liiketoimintaa?
 • Talvi Digital poisti kuvan Facebook-sivuiltaan pari minuuttia Voiman yhteydenoton jälkeen. Kuvan tilalle tuli teksti Facebookiin:...
 • Parhaimmat valokuvaukseen liittyvät "heitot" osa 2 (Sana on melkein vapaa) (Digicameranetin Foorumilta)

Valokuvatorstai, 282. haaste. Musiikkihaaste, Deep Purple - April.

Markkinointi&Mainonta, Kamera-lehti uudistui selkeämmäksi. Vuodesta 1950 lähtien ilmestyneessä Kamera-lehdessä tulee uudistuksen myötä olemaan keskimäärin 100 sivua ja kaksoisnumerot tulevat olemaan aiempaa laajempia. Yhdeksän kertaa vuodessa ilmestyvän lehden levikki on viime vuoden tietojen mukaan 10 718 ja lukijoita lehdellä on 76 000.

Turun yliopisto, Kirjastosta paljastui kansallisesti arvokas valokuvakokoelma. Tuhansia vanhoja valokuvia on löydetty Turun yliopiston kirjaston varastosta. Joukossa on runsaasti Suomen valokuvahistoriasta tunnettujen kuvaajien vedoksia 1800-luvulta. Kuvien kulttuurihistoriallinen merkitys paljastui vasta, kun vuosikymmeniä avaamattomana ollut kaappi piti muuton myötä siirtää toiseen paikkaan.

 • YLE Uutiset, Unohdetusta kaapista löytyi valokuva-aarre. Merkittävä osa 5 000 - 6 000 kuvan aineistosta keskittyy Turkuun. Ateljeekuvien lisäksi kokoelmasta löytyy muun muassa kuvia Ruissalosta, turkulaisista pihapiireistä, lääketieteellisestä tutkimuksesta ja luotsitoiminnasta.

YLE Uutiset, Kuvagalleria: Haikara taivaalla ja tikka puussa. Yle Keski-Suomi julkaisee yleisön ottamia sääkuvia sekä alueellisissa tv-uutisissa että netissä.

Kymen Kamerat Ry., Kuukausikilpailun "yö" tulokset, 9.4.2013. Kahdeksan kuvaa.

Openmetsa.fi. opettajan tai ihan kenen tahansa portaali metsäoppimisen portaali. Täältä voi löytää ja tänne voi tuottaa tiedettä, taidetta, elämyksiä, oppimisprojekteja, paikkatietoa, oppimisaihioita metsästä ja siihen jotenkin liittyvään - vain mielikuvitus on rajana. Suurin osa sisällöstä liittyy jotenkin Punkaharjun Laukansaaren ja harjuympäristöön, joita olet myös tervetullut tuottamaan.

 • Luokka:360° Tästä luokasta löytyvät kaikki Laukansaaren tutkimuspuiston ja Punkaharjun luonnonsuojelualueelta liitetyt o 360- asteen kuvat, joihin pääsee sukeltamaan sisälle virtuaalisesti.

Tietokone.fi, Googlen palveluihin tulossa digitestamentti. BBC:n mukaan Google aikoo tuoda markkinoille palvelun, jonka avulla käyttäjä voi päättää, mitä tapahtuu nettiin ladatulle materiaalille kuoleman jälkeen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Intimate Photographs Explore Photographer’s Relationship With Her Mother.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com, Canon Bargain Lens Recommendations. Yhdeksän objektiivia (Eikös tämä sarja ikinä lopu? Se vain jatkuu ja jatkuu...).

The Online Photographer, Cameras for Nate. Mitä lukijat vastasivat. Mitä suositeltiin opiskelijalle, jolla rajoitettu budjetti.

IR, This is what happens when amateur photography goes horribly wrong.

IR, Canon’s “Outside of Auto” online DSLR simulator shows how to get the most out of manual mode.

Dpreview.com, Focus Stacking in Macro Photography. Makrokuviin syväterävyyttä lisää. Ohjeet. Esimerkkikuvia.

Popular Photography, Tips For Shooting Fascinating Close-up Photos.

Luminous Landscape, The Age of Narcissism – Digitized, Homogenized. The explosion of the [simulated] self-portrait on Instagram.

Photo.net, Sports Photography Tips from New York Film Academy. Lyhyesti.

Diyphotography.net, Use Keyboard Shortcuts To Expedite Your Lightroom Workflow. Pikkanäppäimiä työnkulkua nopeuttamaan.

The Camera Forum, Phantom Drone.

Dpreview.com, Sigma UK to start shipping USB dock and 120-300mm F2.8 from May 2013.

Fotosidan.se, Filma i råformat med Blackmagic. Micro 4/3 -systeemiä.

Kamera & Bild, Fota smidigt med extern skärm. 3.5 tuumaa, 800 x 480 pikseliä. $265.

The Online Photographer, Sony NEX-6 Review: Conclusion Part II. Peilittömistä yleensäkin.

Photographyblog.com, frio Coldshoe Review. Salama minne vain. Arvosana 4.5 * / 5 *. $12.99.

 

12.04.2013   (linkki)

Yhteisvastuu-kuvakilpailun äänestys 2013
Yhteisvastuukeräyksen vuoden 2013 teemasta Old is Gold järjestetyn valokuvakilpailun yleisöäänestys on alkanut ja jatkuu huhtikuun loppuun. Kilpailun järjestää Oulun tuomiokirkkoseurakunta.

MSN, Kännykkäkameralla auton rekisteritunnuksen automaattinen tunnistus. Ajoneuvojen historiatietoja kuluttajille tarjoava Autorekisteri.fi-palvelu julkaisee ensimmäisenä maailmassa iPhone-applikaation, joka tunnistaa rekisterinumerot automaattisesti puhelimen kameran avulla. Autorekisteri.fi-palvelun iPhone-applikaation voi ladata ilmaiseksi Applen App Storesta. Automaattista rekisterikilven tunnistusta voi kokeilla maksutta. Historiatietojen haku maksetaan helposti Apple-tiliä hyödyntäen.

Aamulehti, Kysely: Soittimien ja kameroiden ostointo laskee – halutuimpia ovat älypuhelimet. Vain yhden toiminnon sisältävät laitteet, kuten Blu-ray/DVD-soittimet, digikamerat ja pelikonsolit, kiinnostavat suunnilleen saman verran kuin viime vuonna.

Ilta-Sanomat, Näin Google-lasit mullistavat pornon. Pornoteollisuudessa uskotaan, että Google-lasit vievät katselukokemuksen aivan uudelle tasolla. Katsoja pääsee ikään kuin osaksi tapahtumia.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, Clothing for Portraits – How to Tell your Subjects What to Wear.

The-digital-picture.com, Canon Wildlife Lens Recommendations. 13 objektiivia

The-digital-picture.com, Can the Canon EF 85mm f/1.2 L II Lens be used for Sports Action Photography?.

 

11.04.2013   (linkki)

HS, Maailman Kuvat. Pikkukuvat ovat melkein niin isoja, että isoa kuvaa ei kovin helposti enää klikkaa. Kuvien selaus on vähän hankalaa. Nähtävästi klikkaustan määrää on optimoitu.

Canon.fi, Hyvityskampanja. Järjestelmäkameroille ja objektiiveille. Kompakti- ja videokameroille. 10.4.2013 - 21.6.2013. Hyvitykset:

 • EOS 7D runko 100€
 • EOS 60D runko 80€
 • EF 24-70mm F2.8L IS II USM 300€
 • EF 40mm F2.8 STM 50€
 • EF 8-15mm F4 L USM kalansilmä 200€
 • EF 16-35 mm f/2,8L II USM 200€
 • EF 70-200 mm f/2,8L IS II USM 300€
 • EF 70-300 mm f/4-5,6 IS USM 70€
 • EF-S 60 mm f/2,8 USM makro 70€
 • EF 100 mm f/2,8L IS USM makro 70€
 • EF 17-40 mm f/4L USM 100€
 • EF-S 18-200 mm f/3,5-5,6 IS 70€
 • EF-S 10-22 mm f/3,5-4,5 USM 100€
 • EF-S 17-55 mm f/2,8 IS USM 100€
 • Speedlite 600EX-RT -salamalaite 100€
 • Speedlite 430EX II -salamalaite 50€
  • sekä:
 • PowerShot G1X 50€
 • PowerShot G15 50€
 • PowerShot S110 musta 50€
 • PowerShot S110 hopea 50€
 • PowerShot S110 valkoinen 50€
 • PowerShot SX50 HS 50€
 • LEGRIA HF R48 50€
 • LEGRIA HF R46 musta 50€
 • LEGRIA HF R46 punainen 50€
 • LEGRIA HF R46 valkoinen 50€

Martti Ojama, Pääsykoetehtäviä Lahti, 2.4.2013. Tämän vuoden pääsykoetehtävistä tuli valita vähintään yksi tehtäväksi. Tehtävinä olivat seuraavat: ...

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Kolme uutta eminenssiä, 8.4.2013. Vuosinäyttelyn 2013 avajaisissa Ylöjärvellä koettiin ennennäkemättömiä hetkiä, kun Suomen kameraseurojen liiton Eminenssikuvaajan (SKsLE) arvonimi myönnettiin peräti kolmelle uudelle henkilölle: Kari Tolonen, Eero Venhola ja Viljo Kärki. Aiemminhan eminenssikuvaajia on ollut vain kaksi: Veikko Wallström (2001) ja Ilkka Niskanen (2009).

Tietoviikko.fi, Mac-kauppiaiden tulokset laskivat - Humac ja MacPeople yhdistyivät. Apple-jälleenmyyjät MacPeople ja Humac fuusioituivat huhtikuun alussa. Jatkossa MacPeoplen alla toimivat 1Store- ja Humac People -kaupat, oppilaitos- ja yritysmyyntiyksiköt, Apple-huolto sekä koulutuspalvelut. Humac säilyy fuusion jälkeen yhtiön aputoiminimenä.

Mobiili.fi, Lisää kuvia Lumia 928:sta ja varusteista, 10.4.2013. Tuleva Lumia 928 -uutuushan tulee näillä näkymin vain amerikkalaisasiakkaiden herkuksi, sillä se tulee olemaan tämänhetkisten tietojen mukaan Verizon Wireless -operaattorille räätälöity versio Lumia 920:stä. Erottavana tekijänä on muotoilun ohella takakameran yhteydestä löytyvä Xenon-salama.

Hilavitkutin.com.

 • Pientä pimeäkuvausta, 5.4.2013. Yhä kutistuvat härvelit ovat mielenkiintoista seurattavaa. Nyt esittelyssä, mahdollisesti maailman pienin kamera, jolla voi kuvata pimeässä ilman salamaa. 40 euroa.
 • Digitaalista veivausta, 2.4.2013. Veivaamisen lisäksi kameraan saadaan tarvittaessa virtaa myös siitä löytyvän aurinkopaneelin kautta. Myös lataus USB-pistokkeen kautta onnistuu, mikäli voimat ovat lopussa ja aurinko pilvessä. Laitteella voi nappailla tavallisia still-kuvia tai sitten videota. 160 euroa.

Suomen Luonnonvalokuvaajat. Uusi nettisivusto avautuu 12.4.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, A Chilling Look Inside Mexico’s Violent Drug War.

Thephotoargus.com, 35 Extraordinarily Clever Examples of Toy Photography.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

The-digital-picture.com, Canon Macro Lens Recommendations. Seitsemän objektiivia, viisi Canonia, kaksi Zeissiä.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Pdnpulse.com, Spring Photography Auctions Total More Than $30.8 Million, Set Artist Records. Man Ray $1.2 miljoonaa. Diane Arbus $602.500.

Popular Photography, Quick Fix: A New Crop Brings New Life To a Photo. Aika oppikirjamainen esimerkki.

Dpreview.com, Free Online Tool creates 'Hyperlapse' videos using Google Street View. Kuka tahansa voi ilmaiseksi tehdä Googlen kuvista sekvenssivideota.

Lensrentals.com, blog, First Look: Zeiss CZ.2 70-200mm T2.9. Tässä luokassa riittää kilpailijoita. Ei kuitenkaan hintaluokassa. $19.900. Kaikkea on enemmän, painoakin kaksinkertaisesti.

Dpreview.com, Citizen Finetech Miyota creates 3.69m dot equivalent EVF. Elektroninen etsin, 1280 x 960, 3.69 miljoonaa pistettä. Sonyn OLED ja Epsonin LCD nyt 1024 x 768, 2.36 miljoonaa pistettä. Kesällä tuotantoon.

IR, Canon EOS 6D firmware squashes clock bug.

Norjalainen Natur&Foto -lehti, valokuvakilpailu NNPC, tulokset. Nordisk Nature Photo Contest. Kymmenen kategoriaa.

 

10.04.2013   (linkki)

Nelli Palomäki esittelee näyttelynsä Suomen valokuvataiteen museossa tänään klo 18. Museon pääsymaksu.

Mari Hokkanen: Set & Setting
Kuava: Mari Hokkanen.21.4.2013 asti

Mari Hokkasen Set & Setting -näyttelyn valokuvat ovat keksittyjä tarinoita, jotka taiteilija on kuvannut itse rakentamissaan lavasteissa.

Hokkanen on kiinnostunut valokuvan narratiivisuudesta ja monitulkintaisuudesta, ja hä̈n esiintyy usein itse kuviensa mallina.

Näyttelyn teokset ovat valmistuneet vuosina 2012-2013.

Mari Hokkanen (s. 1979) on helsinkiläinen valokuvaaja. Hänen teoksiaan on nähty useissa yksityisnäyttelyissä ja ryhmänäyttelyissä sekä Suomessa että ulkomailla.

Korjaamo Galleria, studio
Töölönkatu 51 B, Helsinki
ma-pe 9-21, la 11-19, su 11-17

Meeri Koutaniemi: Oasis
Kuva: Meeri Koutaniemi.21.4.2013 asti

Valokuvaprojekti Oasis kertoo neljän miehen tarinan heidän elämästään transseksuaalineina HIV-positiivisina. Kuvat on otettu Oasis-nimisessä hoitokodissa pienessä Conkalin kylässä Meksikossa.

Meeri Koutaniemi on helsinkiläinen freelance-valokuvaaja, jota kiinnostavat erityisesti dokumentaarinen kuvajournalismi ja elokuvanteko erilaisten poliittisten ja sosiaalisten aiheiden parissa. Koutaniemi nappasi kuusi palkintoa Vuoden lehtikuvat 2012 -kilpailussa, mm. vuoden lehtikuvasta ja vuoden henkilökuvasta. Samalla hänet valittiin vuoden lehtikuvaajaksi ja yleisön suosikiksi.

Korjaamon kahvilassa nähtävä näyttely on toteutettu yhteistyössä Photo Raw Magazinen ja Maailman Kuvalehden kanssa.

Korjaamon kahvila
Töölönkatu 51 B, Helsinki
ma-su 11-17

Marja-Liisa Torniainen: Power Beauty - Tammerkoski Rapids 2
Kuva: Marj-Liisa Torniainen.26.4.2013 asti

Marja-Liisa Torniaisen tiukasti rajatut valokuvat Tammerkoskesta muuttavat Patosillan näkymät yleispäteväksi ja osin abstraktiksi kuvaksi vedestä, heijastuksista ja patorakenteista.

Tampere-talo, Talvipuutarha
Yliopistonkatu 55, Tampere
ma-pe 11-17

Jarmo Latva ja Lisse Tarnanen: TUNSITKO? TIESITKÖ?Tunsitko, tiesitkö -näyttely. Suomen matelijat ja sammakkoeläimet esittäytyvät.
28.9.2013 asti

Suomen kaikki matelijat ja sammakkoeläimet, yhteenä 11 lajia, esitellään Jarmo Latvan ja Lisse Tarnasen valokuvanäyttelyssä.

Kuopion museo
2. krs, parvihuone
Kauppakatu 23, Kuopio
ti-la 10-17
7/4/0 €, alle 18-vuotiaat maksutta.

Suomen Metsäyhdistyksen koordinoima Metsä puhuu -tulevaisuushanke järjestää kaikille avoimen valokuvauskilpailun, jonka aiheena on Halaa puuta.

Ota kuva itsestäsi, ystävästäsi, perheenjäsenestäsi ‒ kenestä vaan, luvan kanssa tietenkin ‒ halaamassa puuta. Puulla tarkoitetaan tässä myös kaikkea puuhun tai metsään tavalla tai toisella liittyvää Tehtävänannon ymmärtäminen laveasti on sallittua, jopa toivottavaa. Mielikuvituksen käyttö palkitaan.

Kilpailuaika päättyy 17.11.2013.

Metsä puhuu -raati valitsee kuukausittain voittajat, jotka pääsevät loppukilpailuun. Yleisöäänestys loppukilpailuun valittujen kesken alkaa 22.11.2013.

Palkinnot:

Kuukausittaiset voittajat palkitaan tuotepalkinnoin.

Loppukilpailun voittaja saa valita palkintonsa seuraavista vaihtoehdoista:

500 € lahjakortti Rajala Pro Shopiin
500 € lahjakortti Partioaittaan
Metsuri päiväksi käyttöön

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Canon 7D ja EF-S 17-55 IS USM 2.8 ongelma (Järjestelmädigit). Objektiivi lienee viallinen.
 • Kiinteä vai zoomi; perustelut (Optiikka). Veivaan taas tätä ikuisuuskysymystä kun melkein lipsahdin takaisin tuonne zoomiosastolle.
 • The Chant - Spectral Light (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Perhana. Oli kyllä hieno video. Ja hyvää musiikkia. Millä olet editoinut?
 • Talviaamu (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Larussa, joku vuosi sitten,
 • Revontulilaskuja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). On kyllä aivan jäätävän hyviä!
 • Fagervikin sydäntalvea huhtikuussa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Piru kun on nättiä kuvaa taas. Silmäkarkkia kerrakseen.
 • nikon D700 kuvausmäärän nollaus (Järjestelmädigit). Ostin käytetyn D700 ja ihmetyttää vähäinen kuvausmäärä(n.300), onko laskuri mahdollista nollata kotikonstein?
 • Nikon d300s vain yksi lasi ? ? (Optiikka). Tuli kaupoissa ylimääräisenä Nikonin d300s ja minulla ei ole harmaita hajuakaan Nikonin kukkuloista kun laukussa töröttää Canonia. Mikä tuohon runkoon olisi jäljeltään ja hinta-laatu suhteessa mukava lasi kun käyttö on pääosin liikettä ja elämää ulkosalla/pihalla/mökillä?

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Kokkola. Haetaan valokuvaajaa määräaikaiseen projektiin kevääksi-alkukesäksi 2013. Sopivalle henkilölle on myös mahdollisuus pidempään työsuhteeseen. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Keski-Pohjanmaan maakunnan alueella pääpaikkana Kokkola. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Edellytyksenä ajokortti, oma auto, digijärjestelmäkamera, optiikka ja salama.

Työpaikan osoite 67100 KOKKOLA
Työ alkaa heti/sop.muk.
Työaika osapäivätyö, 2-6h
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 15.04.2013

Photo.net, foorumi.

Panasonicilta uutta.

Popular Photography, Your Best Shot Gallery: March 2013. Lukijakuvia.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Thephoatoargus.com, 20 Outstanding Examples of Travel Photography.

Digital Photography School, Tips for Shooting Landscapes with a Telephoto Lens.

The-digital-picture.com, Canon Indoor Sports Lens Recommendations. 15 objektiivia. Joukossa yksi Sigma.

YouTube-videoita.

Fotosidan.se, TEST: Canon EOS 5D Mark III och Nikon D800. Miten sopivat studiokäyttöön, lehtikuvaukseen ja yleiskuvaukseen.

Photographyblog.com, ioShutter Review. iPhone, iPod Touch, iPad. Kameran etäohjausta. Arvosana 4.5 * / 5 *. $69.95.

 

09.04.2013   (linkki)

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

YLE Areena, Kultakuume. Kesto 49:31. Radio. 01:20 eteenpäin. Päättyy 14.42.

 • Alaston Kriitikko, Radiossa, 8.4.2013.

Suomen freelance-journalistit ry, Alman lehtien johtava kuvataidekriitikko irtisanoutuu juttukierrätyksestä 8.4.2013. Arvostettu kuvataidekriitikko Otso Kantokorpi irtisanoutui julkisesti ja selkeästi Alma Aluemedian kanssa laatimastaan avustajasopimuksesta. Syynä on Alman organisoima journalistisen työn kierrätys, jonka seurauksena Kantokorven kritiikit voitiin julkaista useissa eri lehdissä ympäri maata.

Markku Könkkölä, Ilmaisia kuvia, 7.4.2013. Maaliskuun 17. illan huikea revontulispektaakkeli toi taas korostetusti esiin toisen paljon ikävämmän ilmiön: media kalastelee kuvia ilmaiseksi omaan kaupalliseen käyttöönsä. Näin vain on, asialle ei voi mitään, paitsi omien kuviensa osalta.

 • Siis kyse ei ole pelkästään siitä, että lehdet saavat kuvia ilmaiseksi vaan myyvät tuolla palvelulla lehteä. Nurinkurista, mutta ainakin osittain totta.
 • Eivät yleisönosastokirjoittelijatkaan kilpaile kirjailijoiden kanssa.

Pekka Potka.

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Pikkunikoni iltalenkillä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kotikaupunkini arkkitehtuuria iltalenkin lomassa..
 • Pöllökuvausta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hauska.
 • Jäällä kävelyllä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Hyvin näyttää toimivan. Kallistus on jopa "perusteltu". Tämä on hyvin harvinaista ....
 • Suurlähetystö käski poistaa kadulla otetut kuvat kortilta (Sana on melkein vapaa). Ite satuin käveleen 70-200 nokalla ohi.. poliisit seurasivat koko matkan pois alueelta :)
 • Hinta tietoa (Sana on melkein vapaa). Mistä löytyisi helposti hintahaarukka noille tuotteille ?
 • Nikon D7000 tethered & Lightroom 3 (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40). Osaako joku kertoa, pystyykö Nikon D7000 & Lightroom 3 - setupilla kuvaamaan tethered- tilassa niin, että kuvat jäävät myös kameran muistikortille?
 • B/W kuvia New Yorkista (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olisi kiva saada kommentteja "ammattilaisilta" miten mustavalkoisiksi Lightroomissa käännetyt kuvat sopivat teidän silmään. Etenkin kontrastiin, blackpointtiin ja ylivaloitukseen liittyvät vinkit ja kommentit olisivat tervetulleita. Kuvat löytyvät täältä: ...
 • Onko jo liian nähty? (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Varmaa kaikki kuvat "nähty". Mutta raikas ja mietteliäs kuva. Itellä jää katse horisonttiin.. Tuli yhtäkkiä mieleen joku Uusi ajanjakso:)
 • Repoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvat ketjun alkuun 17. ja 18.3.2013, sitten eilen 8.4.2013 kirjoitettu viesti:
  • Masennuin niin muiden ottamista upeista repokuvista, etten viitsinyt laittaa kuviani tähdet ja avaruus - lehteen ehdolle. Taivaanvahtiin toki laitoin havainnon.
   http://www.taivaanvahti.fi/observations/show/11962#1

   Eilen illalla tuli sähköposti, jossa haluttiin yhtä havainnossa ollutta kuvaa suurempana. Tänään tuli oikoluettavaksi aukeama. Että näin.

   Ja muuten, viimeisimmässä t&a:ssa on meikästä pikku tarinanpoikanen (ursalainen)..

YLE Areena, Luontoretki. Kesto 13 min. Luontokuvauksen käsikirja. Luontoretkellä tutustuttiin loppuvuodesta ilmestyneeseen suurteokseen Luontokuvauksen käsikirjaan. Kirjan sisältö on monipuolinen, ja siinä käsitellään laajasti muun muassa maisemien, nisäkkäiden, lintujen, kasvien ja pienten eläinten kuvausta.

Suomen Lehtikuvaajat ry, Huhtikuun kuvaaja on Riikka Hurri.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Huhtikuun kuvaaja on Mitja Kortepuro.

Metro.fi, Helsingin tarkimmin varjeltu rakennustyömaa. Nosturiautoa ei olisi ilmeisesti kuitenkaan saanut kuvata, sillä viereiseltä Yhdysvaltain suurlähetystön työmaalta ilmestyi mies ja halusi nähdä kuvat. Lopulta hän pyysi kuvaajaa poistamaan niistä kaksi ja perusteli, että he olivat saaneet ohjeet valvoa, ettei kukaan kuvaa heitä.

Tekniikan Maailma, Kaksi Canon-videokameraa vaativille harrastajille tai ammattikuvaajille. Canon XA25 ja XA20 maksavat alle 3000 ja 2400 €. Videot tallennetaan avchd progressive -formaatissa tai mp4-muodossa. Tallennusnopeudet ovat vastaavasti jopa 28 ja 35 megabittiä sekunnissa. Kameroiden kauko-ohjaus ja otosten jakaminen onnistuvat wlan-yhteyden kautta.

Ilta-Sanomat, Suomalaisturisti sai harvinaisia kuvia Pohjois-Koreasta: Hyllyt notkuvat tavaraa, lahja-Volvoja kadulla… (jälleen kerran kuvia Pohjois-Koreasta).

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Sähköinen lupakuvien vastaanotto käynnistyy 8.4.2013. Luppaan syötetyn kuvan voi alkuvaiheessa liittää passi- tai henkilökorttihakemukseen. Myöhemmin kuvia voi liittää myös muihin poliisille tehtäviin lupahakemuksiin, mutta tästä tiedotetaan erikseen. Tavoitteena on, että ennen pitkää kaikki lupa-asiakirjojen kasvokuvat toimitetaan poliisille Lupan kautta ja paperikuvien vastaanotto lopetetaan tiettyjä poikkeustilanteita lukuun ottamatta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Offbeat Portraits Integrate Elderly Subjects with Nature. Jaa-a.

Blackmagic.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com, Canon Outdoor Sports Lens Recommendations. Sarja vain jatkuu... Kaikkiaan 13 objektiivia, vain Canonia.

Digital Photography School, Fine Tune Your Exposures With Spot Metering. Valotuksen hienosäätöä.

IR, Check out all these Nikon cameras being used in the International Space Station. Astronautit tuntuvat perinteisesti suosivan Nikonia.

Diyphotography.net, Bored At Night? Build A Softbox! Käsisalamalle. Vähän ompelutaitoa tarvitaan.

IR, Feast your eyes on Panasonic’s new wide-gamut, ultra high-def display. 31 tuumaa, 4.096 x 2.160 pikseliä, kuvasuhde 16:9. Wide gamut. Syksyllä myyntiin. Hintaa ei kerrottu, mutta Panasonicin mukaan erinomainen hinta/laatusuhde.

Kamera & Bild, Mattias Klum blir hedersdoktor. Luontokuvaajasta kunniatohtori.

Dpreview.com Connect, HTC 8X camera review. Windows Phone -lippulaiva. Lähinnä kameraominaisuudet testissä. Kahdeksan megapikseliä, F2.0 28mm. Kuvan laatu ja kamera eivät ole lippulaivatasoa.

 

08.04.2013   (linkki)

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko. Kuinka elämäni kapitalismin henkisenä ammattihuorana yhtäkkisesti lakkasi, 6.4.2013. ...Mediatalojen toimituksellinen yhteistyö tulee murskaamaan suomalaisen kulttuurijournalismin moniäänisyyden, ja tätä kehityskulkua en halua olla tukemassa....

...Olen viitisentoista vuotta toiminut Ilkan avustajana kirjoittaen säännöllisesti kolumneja ja harvakseltaan kritiikkejä Helsingin merkittävimmistä näyttelyistä. Ilkan tehtyä yhteistyösopimuksen Alma Aluemedian kanssa avustajasuhteeni luonne muuttui radikaalisti. Koska en enää saanut kirjoittaa suoraan Ilkalle arvosteluja, ryhdyin kirjoittamaan niitä alkuvuodesta 2013 Alma Aluemedialle, mitä kautta Ilkkakin niitä sittemmin on julkaissut. Olen kuitenkin miettinyt alkuinnostuksen jälkeen hieman tarkemmin Alma Aluemedian kanssa allekirjoittamaani freelanceria riistävää sopimusta, joka ei tuonut minulle mitään lisätuloja, vaikka juttuni saatetaan julkaista identtisenä jopa seitsemässä lehdessä. Tein virheen allekirjoittaessani sopimuksen...

...Alun innostavien puheiden jälkeen paljastui vähitellen myös sitten se, että Alma Aluemediallakin oli nykyään niin trendikkäitä – ja surullisen usein todelliseen tulokseen nähden perusteettomia – ”säästöpaineita” ja että miten vähän he kuitenkin tulisivat juttujani ostamaan, joten tilinikin tulisi jäämään niin pieneksi, että huoraaminen ei olisi huoran maineen väärti. ...

...Ja sitten kun huomasin uutisoidun, että Kaleva ja Turun Sanomatkin käyvät neuvotteluita Alma Aluemedian kanssa, tajusin lopullisesti, ettei tässä olisi yhtään mitään järkeä. Kirjoittaisin paskapalkkioilla ja aivan liian vähillä juttumäärillä jopa yhdeksässä menestyvässä ja isossa lehdessä julkaistavia juttuja. Tässä kehityskulussa en halua olla mukana....

...Kauppalehti aloitti vuoden 2012 syksyllä säästöohjelman, ja kolmossivu puolittui – ja samalla minun tilini enemmän kuin puolittui. En saanut kirjoittaa enää kuin 1500 merkin juttuja, joiden palkkio on 100 euroa – ennen olin saanut kirjoittaa jopa 3 000 merkin juttuja, joista maksettiin suhteellisesti ottaen isompia palkkioitakin....

 • (Alma ym. kumppanit ovat tuottaneet voittoa, kysymys on ollut voiton maksimoinnista... Aika hurjaksi meno on yltynyt, tekstin tuottajille ei makseta oikein mitään ja sama teksti jaetaan samalla palkkiolla lukemattomille tahoille - ja samalla julkaisuoikeudet luovutetaan...)

YLE Uutiset, Eturivin taidekriitikko kyllästyi lehtitalojen yhteistyöhön. Otso Kantokorpi kirjoittaa Alaston kriitikko -blogissaan, että sanomalehtien tiivistyneen yhteistyön takia hänen kirjoittamansa kritiikki saatetaan julkaista jopa seitsemässä lehdessä. Kantokorpi on päättänyt lopettaa kritiikkien kirjoittamisen päivälehtiin.

- Koin myyneeni sieluni Almalle. Tämä siis tarkoittaa sitä, että kirjoitan jutun, joka voidaan tällä hetkellä julkaista Aamulehden lisäksi neljässä Alman maakuntalehdessä: Satakunnan Kansa, Lapin Kansa, Pohjolan Sanomat ja Kainuun Sanomat. Nyt myös Ilkka ja Pohjalainen ovat liittyneet pooliin, Kantokorpi kirjoittaa blogissaan.

Saloniemi, HS Matkalla kohti lopullista voittoa, 7.4.2013. Minun on jonkin verran Facebookia ja kulttuurijournalismia ymmärtävänä vaikea nähdä näiden yhteisiä leikkauspintoja, enkä ainakaan ihan hahmota miten se, että Kantokorven mielestä työstä pitäisi saada palkkaa, johtuu Facebookin tai Googlen kaltaisten instanssien toimista. Talousvaikeudet ohitetaan maininnoilla, mutta…

 • Katsotaanpa näitä talousvaikeuksia vähän tarkemmin. Totisesti ne ovat syviä, Hesarikin uutisoi Alman taloudellisen tilanteen heikentyneen. Heikentymistä onkin tapahtunut niin paljon, että Alma Median tilikauden tulos vuodelta 2011 oli säälittävät 40,9 miljoonaa euroa. Tämä siis puhdasta voittoa. Sanoma Magazines Finlandin kohdalla tilanne on vielä synkempi — liikevoitto oli säälittävät 232 miljoonaa euroa. Onhan se nyt selvä että näissä tilanteissa vaan pitää säästää, kyllä Kantokorven sekin pitäisi ymmärtää. Että vain kymmeniä miljoonia voittoa.
 • Onko Sanomalla varaa/halua maksaa vaatimattomasta 230 miljoonan euron liikevoitostaan rahaa sisällöntuottajille?

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Hypoteettinen kalustorunkqusviesti (Optiikka). Minkä kombinaation valitsisit seuraavista: 1. Canon 24-70/2.8 + Canon 24/1.4 II 2. Tamron 24-70/2.8 VC (se uusi) + Canon 24/1.4 II 3. Canon 24-70/2.8 II 4. Joku muu, mikä?
 • Telakalla.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuva ilman värikikkailua on mielestäni paremmin silmään sopiva .
 • Armenian kuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Valokuvani Armenian matkoilta ovat olleet hieman sekalaisesti esillä netissä, osa valonkuvia.fi-sivulla, osa yksittäisinä kuvina kuvablogissa, osa videona Vimeossa ja osa Facebookissa. Päätin koota nyt Armenian kuvia yhteen paikkaan kuvasarjoina ja tein blogiin sivun Armenia - maa Kaukasuksella. ...Jees +++.. ..Hienoja kuvia!...
 • Ajan karhentamat (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Jäämakrot (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Studio-projekti (Sana on melkein vapaa). Ajattelin tehdä tähän ketjun omasta studio-remppa-projektista. Laitan tänne vähän juttua ja muutamia kuvia. Jotakin saattaa kiinnostaa katsella ja saada ehkä ideoita omaan vastaavaan projektiin. Eli aloin tammikuun loppupuolella rempata vanhaan liikehuoneistoon studiota itselleni. Aluksi yhdistin kaksi huonetta purkamalla väliseinän. ...lisää kuvia... ...projekti on nyt valmis, miltä näyttää...
 • PS Elements 11 kysymyksiä (Kuvankäsittely). PS Elements 11 olisi nyt 12.4. saakka 30 % alennuksessa Adoben sivuilla.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. Näin syntyvät mieleenpainuvimmat maisemakuvat - katso kuvat ja vinkit, 7.4.2013. Talvinen maisema aamun punakeltaisessa valossa. Valon todellinen väri näkyy hyvin lumisissa puissa ja hangelle lankeavat varjot ovat valon vastaväriä. Ihmisen aivoissa on sisäänrakennettu automaattinen valkotasapaino, joka korjaa näkymää paikan päällä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

The Online Photographer, Your Advice Needed. Parikymppiselle järjestelmädigi, budjetti tiukka, kuinkas muuten. Myös kalansilmää on tarkoitus käyttää. Aiempi kokemus (aika pitkäkin) filmikuvaamisesta. Mitä tarjolla?

Shutterfinger, Observations on Street Photography in Paris. Katukuvaamisesta Pariisissa.

The-digital-picture.com, Canon Wedding Lens Recommendations. Sarja jatkuu. Nyt ovat vuorossa hääkuvauksiin parhaiten sopivat objektiivit. Canon.

Digital Photography School, Learning to See, Part X. Sommittelusta. Linjoja, viivoja, jotka johdattavat katsetta kuvaan. Laajakulmalla diagonaalit toimivat parhaiten.

Diyphotography.net, 12Bit Vs 14Bit Raw And Compressed Vs Uncompressed… Does It Matter? Esim. Nikon antaa vaihtoehtoja, 12-bittinen, 14-bittinen, pakkaamaton RAW, pakattu RAW. Onko mitään väliä, minkä valitsee.

Earthboundlight.com, The Vast Uncharted Reaches of Color Space, 7.4.2013. Väriavaruuksista. Adobe RGB. ProPhoto RGB. Monitori. Printteri.

Canonrumors.com, Canon Announcements on April 23, 2013? [CR2].

 

07.04.2013   (linkki)

YLE Uutiset, Miljoonan luontokuvan mies osaa jo istua metsässä ottamatta yhtään kuvaa. Legendaarinen luontokuvaaja Hannu Hautala yllättyy luonnosta edelleen päivittäin. Miehen uran yllättävin luontoarvoitus on edelleen ratkaisematta. Luontokuvaaja Hannu Hautala osti ensimmäisen kameransa 1950-luvun puolivälissä puolukan poiminnalla tienaamillaan rahoilla. Hannua kiinnosti lintukuvaus alusta lähtien ja erilaisten kojujen ja piilojen rakentaminen tuli tutuksi jo silloin.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Digitaalisen keskikoon kuvaajat. (Digikuvaus). Mitä, miksi, miten? Paljonko maksaa?
 • Canon vs. Nikon eroavaisuudet kokonaisuutena ??? (Järjestelmädigit, Nikon D80/D70/D50/D40).
 • Kuvaajaa Päijät-Häme 20.7.2013 (häät) (Kuvaus yleinen). Itse hääkuvaajana haluaisin antaa mahdollisuuden innokkaalle, taitavalle ja fiksulle nuorelle. Eli jos kiinnostus portfolion lihottamiseen on niin otappa yhteyttä rohkeasti. Päivän jobista korvaus luonnollisesti.
 • Kolme saukkoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ollessani matkalla teerisoitimelle kuvauspoteroa kaivamaan, rannasta loikki kolme vekkulinnäköistä hahmoa. Heittäydyin makuuasentoon jään pintaan ja annoin kameran laulaa, tässä onnistunein otos:
 • Kultaa sekä Kuukuvaajan Karkkipäivä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...kiitos. mä olen nyt vasta alkanut käyttää alle 300mm. tämä on otettu 100mm+cropp.
 • Jäät rannikolla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Keväinen ilma pistää jäänkin "irvistämään".
 • Kalas (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kiitos! :) Ei ollut puoliharmaa käytössä tässä.

Kari Kuukka, The father of Picasso, 3.4.2013. It’s been extremely busy month which I’ve spent it mostly teaching. ...But all worth it. The students were absolutely fantastic. First and second year students from Lahti University of Applied Sciencies (Muotoiluinstituutti) and third year students from Aalto University (TaiK) – with no prior experience in shooting sports....

Puhelinvertailu.com, Onko älypuhelimen oltava kallis, jotta se olisi hyvä? Arvostelussa Lumia 620. Hinta 250 euroa. Kamera viisi megapikseliä, f/2.4.

Kaleva.fi, Vainajan profiili vaikea poistaa Facebookista. Päättäväinen omainen pystyy kuitenkin poistamaan vainajan Facebookista, mutta aivan helppoa se ei ole.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Photo Anatomy: how one of the web’s most viral images was made. (Mäyrä?)koira tavoittelee veden alla palloa. Kamera oli vain muutaman tuuman päässä kohteesta.

ePhotozine.com.

The-digital-picture.com, Canon Portrait Lens Recommendations. Potrettilaisa Canon-kuvaajille. Canonin omia malleja vaatimattomasti 16 kpl esitelty.

Petapixel.com, PhotosNormandie: An Online Archive of 3,000+ CC Photos from WWII. Normandia, toinen maailmasota, 6.6.1944 - elokuu 1944. Yli 3.000 creative commons -lisenssin kuvaa.

Diyphotography.net, How To Convert A Waste Basket, A Drawer Organizer And A Sprinkler Donut Into A Pro Matte Box.

 • Ramasola Productions, DIY Mattebox. This DIY project is ideal for lenses up to 82mm front end diameter. The adjustable 2 filter trays can hold cheap filters similar to the Cokin P-series measuring 8 x 10 cm. This can be mounted on the DIY DSLR rig

Luminous Landscape, Nick Rains, Photography Magazines Shift Their Focus. Lähinnä mainostetaan autralialaista portaalia / applettia (tai "lehteä")...

 

06.04.2013   (linkki)

Tiina Itkonen: Valokuvia Grönlannista
24.4.2013 asti

Kuva: Tiina Itkonen.

Hanasaaren kulttuurikeskuksessa on esillä Tiina Itkosen valokuvia. Itkonen on kuvannut napaseudun ihmisiä ja maisemaa liki kahden vuosikymmenen ajan Grönlantiin tekemillään matkoilla.

Valokuvataitelija Tiina Itkonen (s. 1968) on valmistunut Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2002. Hän on pitänyt valokuvanäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1996 lähtien.

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5, Espoo
joka päivä klo 10-20

Timon poikkitiedepalsta, Kuka kumma? Poikkitieteellistä spekulaatiota julkkisten lehtikuvaamisesta.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Autokuvaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Pyydettiin ottamaan mersusta kuvat ja toiveena oli että saa vähän revitellä, ettei tarvi ihan luomukäsittelyllä mennä.
 • Kolme kuvaa keväältä. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Vähän Mikko Lagersted meininkiä, tai ainakin tuli tämän teoksen mieleen ekana :) Eka iskee tännekin kyllä parhaiten.
 • Hämeenlinnaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ensimmäinen vanhempi kuva: "Hämeenlinnan panoraamaa SAL-35F18 lasilla otettuna neljästä eri kuvasta melkein kahden vuoden takaa nyt yhdisteltynä.". Toinen: Nyt Nikon 1 V1:llä ja Nikkor 18.5mm f/1.8:lla otettuna." (klikkaamalla alkuperäiseen kuvaan, mitat 20.785 pikseliä x 2.435 pikseliä).
 • hyvä kuulapää (Kuvaus yleinen). Heittäkääpä kehiin ehdotuksia hyvästä kuulapäästä. Pään pitäisi olla mahdollisimman simppeli rakenteeltaan, siis ei pikakiinnityslevyä, ei vaakapanorointia. Kuulan koko n. 40-50 mm.

Tietoviikko.fi, Tuliko kähvellettyä netistä kuvat esityskalvoihisi? Käytä ennemmin näitä kuvia. Verkosta löytyy paljon Creative Commons -lisensseillä varustettuja kuvia, joita voi vapaasti käyttää, kunhan noudattaa lisenssin ohjeita.

Mobiili.fi, Näin auttaa Nokian optinen kuvanvakain: videolla Lumia 920 vs. Samsung Galaxy S4. Lumia 920:sta löytyvä optinen kuvanvakain parantaa sen videokuvauksen laatua huomattavasti, kun ylimääräinen tärinä ja heilunta suodattuu kuvasta pois.

Iltalehti, Applen radikaali muutos: IPhonen käyttöjärjestelmä uusiksi. Applen odotetaan uudistavan perusteellisesti iPhonen käyttöjärjestelmän tulevana kesänä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

IR, Famed photojournalist Robert Capa and the mystery of his “Mexican Suitcase”. Capan Espanjan sisällissotakuvat löytyivät vuonna 1995, satoja filmirullia, yli 4.500 kuvaa.

Petapixel.com, Eye-Popping Photographs of Hong Kong High-Rise Apartment Buildings.

ePhotozine.com, Sunset Photography Advice.

Strobist, BTS: Cafeteria Lunches. Hobby kuvaamassa kouluruoka-annoksia.

The-digital-picture.com, Canon Wide Angle Lens Recommendations. Aika paljon ehdokkaita.

Pdnonline.com, 5 Financial Steps to Launching a Photo Career—and Avoiding Pitfalls.

Pdnonline.com, 6 High-Quality Compact Cameras. Näihin ei sitten "tarvitse" vaihtaa objektiiveja...

 • Sony Cyber-shot RX100, $650
 • Canon PowerShot S110, $450
 • Sigma DP3 Merrill, $1.400
 • Fujifilm X20, $600
 • Panasonic Lumix DMC-LX7, $500
 • Olympus Stylus XZ-2, $600 (Suomessa Olympus XZ-1:n tarjoushinta on 199 euroa)

Popular Photography, George Eastman House Becomes First Photography Museum on Google Art Project.

Lensrentals.com, Sharpening Maps and Masks.

IR, Sears and Walmart photo studios close doors. Tämän kaltaisten studiokuvien markkinat ovat hiipuneet jo vuosia sitten.

Pcworld.com, 6 killer Mac features we'd love to see in Windows PCs. ...Kohta 2. Kannettaviin Retina-näytöt...

Kamera & Bild, Resefoto - ny tidning för dig som reser och fotar. Uusi lehti. Ensimmäinen numero on myynnissä tiistaina 9.4.2013.

Cameralabs.com, Best Micro Four Thirds lenses for Panasonic and Olympus mirrorless cameras.

 • Samyang / Rokinon 7.5mm f3.5 UMC Fisheye, $275
 • Panasonic Lumix G 7-14mm f4 review, $1.100
 • Olympus M Zuiko Digital 9-18mm f4-5.6, $700
 • Olympus M Zuiko Digital 12mm f2, $800
 • Panasonic Lumix G X 12-35mm f2.8, $1.200
 • Panasonic Lumix G X 14-42mm f3.5-5.6, $325
 • Panasonic Lumix G 20mm f1.7, $390
 • Panasonic Leica 25mm f1.4 review, $540
 • Olympus M Zuiko Digital 45mm f1.8 review, $400
 • Olympus M Zuiko Digital 60mm f2.8 macro, $500
 • Olympus M Zuiko Digital 75mm f1.8, $900
 • Panasonic Lumix G 45-200mm f4-5.6, $270
 • Panasonic Lumix G 100-300mm f4-5.6, $500

Bobatkins.com, Pro Optics 500mm f6.3 Mirror lens - A hands-on review. Canon-adapteri mukana, hinta $160. Peilitele.


05.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Viimeinen makupala (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Eikä sitäkään saanut loppuun asti syödä.
 • Dynamiikan hallinta raw-kuvauksessa (Digikuvaus). Leica M9 ei polta kuvaa puhki, jos ylivalotan 2 aukkoa ja Lightroomissa jälkikäteen -2. Mittarivirhettä ei ole, koska kamerasta tuleva ylivalottamaton jpeg näyttää rawin kopiolta. Canon 5D2 sietää vastaavasti "vain" +1 aukkoa (koko kuva-alan mittausmoodissa).
 • Mikä objektiivi Nikkor AF-S 18-105 VR kaveriksi? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Eli tällä hetkellä on tuo Nikon D90 + AF-S 18-105 VR paketti. Hyvää tässä on ollut, että tuolla paketilla on saanut kuvattua aikalailla kaikkea vähän kauempaa ja lähempää. Todellakin suureksi osaksi omista taidoistahan tämä on kiinni, mutta jotenkin perus henkilökuvia yms. kuvatessa meinaa valoteho jäädä hieman pienemmäksi ja jotenkin tuntuu, että olisiko joku muu objektiivi kätevämpi niissä tilanteissa. 26 vastausta.
 • Säädettävät nd filtterit. (Digikuvaus). Enimmäkseen näitä taidetaan käyttää videoissa, mutta onko laatu paljonkin kiinteää nd filtteriä huonompi? Olen aika laiska pyörittelemään filttereitä ja niinpä ne ovat yleensä aina repun pohjalla tarvittaessa. Tuollainen 2-8 olisi aika passeli ulkona valoiseen aikaan kuvatessa.
 • FF - unissa. (Sana on melkein vapaa). No tätä spekulaatiota taas.. Mulla oli joksus 5dmk2, sitten vaihdoin pienempään, oisko ollut 550d, siitä sitten vielä pienempään, om-d:hen. Nooh, kyllähän mä d600:sesta nyt näen unia. Kun se on sirohko, hyväkuvalaatuinen ja pölyongelmakin on ilmeisesti tunnistettu. Mutta onko se sittenkin liian iso? Lienee SE ainoa kysymys.. OM-d:n mahtavuus on se, että repussa sitä ei juuri huomaa. Mutta se ff:n piirto, bokehi ja fiilinki.
 • fullframe Nikonit toimiiko valonmittaus kaikilla... (Järjestelmädigit).

Otso Kantokorpi, Alaston kriitikko, Elämää kapitalismin henkisenä ammattihuorana, 28.3.2013. Freelancen elämää paljaimmillaan ja raadollisimmllaan. Mistä se toimentulo oikein revitään (tai tässä tapauksessa ei revitä).

 • Juttujen kierrätyksestä, 29.3.2013. Lehdet kannattavat hyvin, mutta lehteen kirjoittaville asti sitä rahaa ei riitä.
 • (Otso Kantokorpi on Taide-lehden ex-päätoimittaja - kahdeksan vuotta. Erittäin aktiivinen taidekriitikko, kirjailija, monen näyttelyn kuraattori, Polaroid-harrastaja ym. ym.)

Valokuvatorstai, 281. haaste. Haasteen aihe on TURKOOSI.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Photographyblog.com, Getting Started with 360° Photography. Laajempi artikkeli.

Digital Photography School, Getting off Auto – Manual, Aperture and Shutter Priority. Manuaali, aukon esivalinta, suljinajan esivalinta. Mitä nämä tarkoittavat ja milloin kutakin kannattaa käyttää.

Thephoatoargus.com, Specialize In: Wedding and Special Event Photography.

Diyphotography.net, Photographing Pigments Can Kill Your Vacuum + Tip On Shooting Flour.

YouTube-video, Photoshop tutorial: Brightening eyes and teeth in a filtered portrait | lynda.com. Kesto 9.20.

Dpreview.com, DxOMark examines lenses for the Canon EOS 5D Mark III. Kaikkiaan 85 objektiivia. Vertailut 5D Mark II:een ja Nikon D800:aan.

The-digital-picture.com.

The Online Photographer, Sony NEX-6 Review: Conclusion, Part I. Viideksi päiväksi kamera vuokralla. Sony NEX-6 ja Carl Zeiss ZA 24mm ƒ/1.8 Sonnar E.

Kamera & Bild, Vi listar: 55 fotokurser för alla. Ruotsin valokuvakursseja. Pitemmistä lyhyempiin. Jpg-kuvaksi koottuna, nimi, aika, viimeinen ilmoittautuminen, webbi-osoite (jonka joutuu itse kirjoittamaan, ei klikattavaa linkkiä).

 

04.04.2013   (linkki)

Martti Jämsä: Löytöjä
27.4.2013 asti

Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen suuren gallerian näyttelynä nähdään huhtikuussa valokuvataiteilija Martti Jämsän kokonaisuus Löytöjä.

Jämsä on valokuvataiteilijana korostuneesti käsityöläinen: hän tekee kaiken itse, filminkehityksestä kuvien kehystykseen.

Löytöjä-näyttelyn teoksissa Jämsä on kuvannut yksittäisiä esineitä, jotka luotaavat voimakkaasti menneisyyttä.

Sami Kontto: Tarinoita
27.4.2013 asti

Pienen gallerian puolella esittäytyy lappeenrantalainen harrastajakuvaaja Sami Kontto ensimmäisellä omalla näyttelyllä.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Snellmaninkatu 13 A (käynti pihan puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15, arkiaattoina 11-16

Janette Holmström: Toisen maan kertomuksia
27.4 2013 asti

Kuva: Janette Holmström.

Kotkan valokuvakeskuksessa Janette Holmströmin (s. 1984) valokuvanäyttely vie unien maailmaan. Toisen maan kertomuksia -teoskokonaisuus koostuu viidestä sarjasta, jotka on kuvattu vuosina 2010-2012.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

Kamera-lehden järjestämässä Vuoden kuvaaja 2013 -kilpailussa on menossa toinen osakilpailu, jonka aiheena on Täältä tullaan elämä!

Eniten pisteitä vuoden aikana kerännyt voittaa pääpalkinnon, Samsung NX300 -kameran, ja Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2013 -tittelin. Lisäksi voittaja esitellään kuvaajana joulukuun Kamera-lehdessä.

Kuvan vaatimukset:

 • vain yksi (1) kuva osallistujaa kohden
 • kuvan oltava jpeg-muodossa
 • kuvan lyhyen sivun pituus vähintään 2000 pikseliä
 • kuvaajalla on oltava täydet oikeudet kuvaan
 • tekniikka on vapaa. Kuvankäsittely on sallittua.

Kuvan on oltava perillä viimeistään maanantaina 20.5.2013.

Voittajakuva saa 15 pistettä, toinen 14, kolmas 13 … ja kymmenes 6 pistettä. 11-25 sijat tuottavat 5 pistettä. Vuoden aikana yhteensä eniten pisteitä ansainnut kuvaaja on Vuoden kuvaaja 2013.

Jokaisen osakilpailun 25 tuomariston mielestä parasta kuvaa julkaistaan lehdessä / internetissä.

Vuoden 100 parhaasta kuvasta kootaan kirja Vuoden kuvaajat. Kirja lähetetään veloituksetta kaikille pisteille sijoittuneille.

Toisen osakilpailun tulokset julkaistaan 20.6.2012 ilmestyvässä Kamera-lehdessä 6-7/2013.

Palkinnot:

 • Pääpalkinto: Samsung NX300 -kamera
 • Jokaisen osakilpailun voittaja saa tuomariston harkinnan mukaan kaksi seuraavista palkinnoista: Kingstonin tuhti 32 Gb:n SDHC-muistikortti, Kingston MobileLiteG3 -korttilukija, Kingston Media Reader -muistikorttilukija ja Adobe Photoshop Lightroom 4 -kuvankäsittelyohjelma (Win/Mac).

Palkinnot ovat voittajalle veronalaista ansiotuloa.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ruokailulla ilta-auringossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Kuva (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yläreuna toimii hauskasti: se tekee kuvasta nyt tason. Kolmiulotteisuus häviää. Yleensähän sitä odottaisi vettä kuvatessa että yläreuna olisi vaaleampi ja alareuna tummempi. Jääpuikot ovat myös hyvä lisä tähän. Mainio ruutu kaikenkaikkiaan! ...Kuvana ei kovin miellyttävä, mun mielestä, mutta: testinä, jossa pyydetään laittamaan jääpuikot etäisyyden mukaiseen numerojärjestykseen, olisi järjenvievän hyvä :)
 • Nikon D 600, Canon 6D vai joku muu? (Järjestelmädigit). Vaihdoin pari kuukautta sitten Canonin 1-sarjan kaluston Olympuksen 4/3-välineisiin. Halusin pienempää kokoa ja uutta innostusta kuvaamiseen. Toisen sain, toista en. Oikeastaan kaikkeen muuhun olisin tyytyväinen, tai ainakin sen kanssa voisin elää, mutta surkean tarkennusnopeuden kanssa en tule toimeen. Vaikka tiesin, ettei se vastaa sitä, mihin olin tottunut entisten kameroiden kanssa, se oli silti iso pettymys. En osannut kuvitella, että se voisi olla niin surkea kuin on, etenkään, kun Olympuksen maahantuojan sivuille kehuskellaan OM_D:ssä olevan järkkäreiden nopein tarkennus. 29 vastausta. ...Nyt on vahvasti harkinnassa paluu oikeisiin kameroihin. Puntaroin kahden pienikokoisen järkkärin, Canonin 6D:n ja Nikonin D600:n, välillä. Kummastakaan minulla ei ole kokemusta.
 • Kamera sanomassa YYA-sopimuksen irti? (Järjestelmädigit). Alla 100 % crop viikonloppuna ottamastani kuvasta - mitähän on tapahtumassa? Kamera luopumassa ystävyydestä, yhteistyöstä ja avunannosta? Kamerana Nikon D3s, jolla kyllä lauottu julmetusti - kamera tuli itselleni suljin vaihdettuna (tuolloin yli 300k kuvaa otettu). ...Tämän kun olisin tuolloin tiennyt niin olisin kiikuttanut huoltoon, nyt kamera on jo aikaa sitten hävitetty. Pitänee tästä lähtien aina googlailla jos elektroniikkaa sisältävä vehje hajoaa mystisesti.
 • Ongelma - Pentax K-7:n ohjelmapäivitys (Järjestelmädigit). (vika olikin käyttäjän päässä).
 • Bye Bye Winter (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mukavan minimalistinen ja kauniit sävyt kuvassa. Etuala on turhan terävä mieleeni, jäljet näkyvät liian selvästi.(vie katsetta pois horisontista, eli pääkohteesta).

Pallopanoraamablogi.

Jariharjula.com.

 • Olympus XZ-1 kokeilussa - pokkarilla potkii pitkälle, 3.4.2013. Olympus tuli premium-pokkareihin hiukan muista myöhässä esitellessään XZ-1:n vuoden 2011 alussa kilpailemaan mm. Panasonicin LX5:n ja Canonin S95:n kanssa. ...XZ-1:llä Olympus löi sitten pöytään valovoimaisemman objektiivin kuin kilpailijoillaan sekä kehutun jpeg kuvanlaatunsa. ...Kaiken kaikkiaan kyseessä on hyvä kamera, jonka käyttö on helppoa ja ominaisuudet riittävät moneen lähtöön pienehköstä koosta huolimatta. Mutta on tämä silti pokkari eikä siltä kannata odottaa järjestelmäkameran kuvanlaatua tai tarkennusnopeutta. ...Painottaisin kuitenkin että kannattaa harkita kannattaako uudemmasta mallista maksaa esimerkiksi kolminkertainen hinta - tämä yksilö oli poistomyynnissä 199 euroa ja vastaavia tarjouksia on näkynyt muuallakin
 • Henri Cartier-Bresson Tukholman Fotografiskassa, 1.4.2013. Kävin pääsiäisenä Tukholmassa katsomassa Fotografiskassa olevan Henri Cartier-Bressonin näyttelyn. Tämä nimi tuskin kenellekään esittelyjä kaipaa, sen verran suuri ikoni on kyseessä. Näyttely on auki toukokuun 26. päivään saakka ja siellä kannattaa kyllä käydä.

Mikko Kivirinta, Rukan revontulet 17.3.2013, 1.4.2013. Jälkimmäisen päivän iltana loimusivat komeat revontulikaaret taivaankannen yllä tullessamme syömästä tunturin kupeesta. Tuli kiire mökille vaihtamaan lämmintä päälle ja keräämään kameravarusteet kainaloon ja lumikengät jalkaan.

Luontohavaintoja kuvin.

 • Mitäpä muutakaan, 30.3.2013. ...kuin taivaanilmiöitä. Kolmas perättäinen viikkopäivitys kun taivaan tapahtumat pääosissa.
 • Luontokuvaajan päivä, 29.3.2013. Yöllä(herätys 01.45) kojuun kömpiessä en muistanu että oli satanu edellisenä päivänä. Takamushan siinä kastui kun alustan mutkassa oli vettä. Otin kouran silmään ohtalampun ja katoin että mitä vielä...sammakkohan se siinä mollotti silmästä silmään.
 • Taivastelua part II, 24.3.2013. Tähän päivitykseen pääaiheeksi ei voi valita oikeastaan muuta kuin viime sunnuntain revontulet. Kuuden tunnin rupeama luonnon ilmaisnäytöksessä voittaa minkä tahansa esityksen 6-0.
 • Taivastelua part 1, 17.3.2013.
 • Ketunhäntä, 3.3.2013. Maaliskuu alkoi hienosti revontulilla.

Remonen.fi.

 • Aavelaiva Sipoossa…, 26.3.2103. Metron uutisen innoittamana piti minunkin lähteä etsimään karilla olevaa ”aavelaivaa”.
 • Porvoon mitalla, 17.3.2013. Viime viikonloppunahan kävin Vanhankaupunginlahdella yksikseni yskiskellen, mutta tällä kertaa parempi puolisko halusi lähteä mukaan ja suuntasimme Porvooseen. Itsellä tietysti taka-ajatuksena paitsi valokuvaus, niin myös Porvoon suklaakaupat

Valotus, Espanjan kuvakokoelma, 27.3.2013. 109 kpl kuvia tuli julkaisukelpoiseksi ja yritin rankalla kädellä valita kaikista kuvista ne parhaimmat ja sellaiset, jotka kiinnostavat valokuvauksesta kiinnostuneita sekä sellaisia, joita kiinnostaa Espanja tai on suunnitteilla Espanjan matka.

Facebook, Sotakirjailija Esa Sirén. TK-kuvaajat, paljon kuvia. Muutama värikuvakin joukoussa.

Keskisuomalainen, Suomalaisen valokuva päätyi Nasan raporttiin. Karstulalaisen valokuvaajan Jari Tuukkasen tähtiharrastus syveni kuusi vuotta sitten, kun hän kuvasi Karstulassa kotitalonsa pihassa tähtitaivasta.
– Kameraan tallentui venäläisen kantoraketin ja kiinalaisen tietoliikennesatelliitin kappaleiden yhteentörmäyksestä syntynyt romupilvi, Tuukkanen kertoo.

 • Pääelantonsa Tuukkanen tienaa valokuvaamalla ja videoimalla itse rakentamansa kauko-ohjattavan kuvaushelikopterin avulla.

Ilta-Sanomat, Tiedätkö, mitä mobiililaitteesi kamera tekee? Näin tietoturvaguru suojautuu salakatselulta. Web-kameralla salakatselusta on tulossa yhä pahempi ongelma mobiililaitteiden lisääntyessä. F-Securen Mikko Hyppönen suojautuu ongelmalta – laastarilla.

Mikropc.net, Käytä Google Translatea ilman verkkoyhteyttä. Offline-käytön mahdollistavat kielipaketit, jotka tallennetaan laitteeseen. Se vaatii Android 2.3:n tai käyttöjärjestelmän uudemman version.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Pixiq.com, Lucrative Business Group Photography. Ohjeita työpaikan ryhmäkuvan ottamiseen. Muutama kymmenen kuvattavaa. Paikka kannattaa tutkia etukäteen. 25 - 30 ryhmälle sopii parhaiten kolmeen riviin sijoittaminen. Eturivissä istutaan. Pisimmät takariviin. Samanlaiset vaatetuksen värit eivät saisi olla vierekkäin. Myös vartalotyypit hajautetaan. Tarkista, että kukin kuvattava näyttää parhaimmaltaan, kravatit ja vaatteet ovat suorassa. Eturivin jalat eivät saisi olla sikin sokin. Puhu kuvatessa, että rento tunnelma säilyy. Pidä kuvien välillä 5 - 10 sekunnin taukoja. Älä kuvaa muutamaa minuuttia kauempaa. Varsinaisesta kuvan parantelusta kannattaa aina erikseen laskuttaa.

Petapixel.com.

Photopreneur, Create a Portfolio That Shows the Photographer as Well as the Photographs.

Popular Photography.

Digital Photography School, How to Photograph Snowflakes with a DSLR. Kiire on, jos näillä lumilla vielä aikoo lumihiutaleita ilman erityisjärjestelyitä kuvata.

ePhotozine.com.

Photo.net, Craft Photography Fundamentals. Bloggaajan ohjeet blogikuviin.

Diyphotography.net, LED Flashlight Photography: How To Make An "Ice Light". Taskulamppu maksoi £17. Siitä tehtiin sitten tähtien sota -mallinen lasermiekka. Sillä sitten valaistiin kasvot.

Luminous Landscape, Aerial Photography. 100 metrin korkeudella, maisemakuvausta rajatusta kohteesta.

Dpreview.com, Canon announces development of 35mm Cinema EOS prime lens.

Bobatkins.com, Pro-Optic 85mm f/1.4 - Full Hands-on Review. Canon, Nikon, Sony/Alpha/Minolta Maxxum. Täyskennoiselle. Mukana vastavalosuoja, pehmeä kuljetuspussi. Paino 507g, filtterikierre on 72mm. Halvalla hinnalla ($300) on hintansa, ei automaattitarkennusta. Vertailut Canonin 85mm f/1.8:aan. Tarkennus on hankalaa, onnistuu parhaiten kameran Live View'n avulla. Aukon esivalinnan kautta automaattivalotuskin toimii tietyin reunaehdoin. Tulokset ovat aika lähellä Canonin objektiivia (mikä on hyvä saavutus).

Slrgear.com, Nikon 1 18.5mm f/1.8 Nikkor. Nikon 1 sarjaa, paino vain 70g. Ei vastavalosuojaa ($20), objektiivin voi valita kolmesta väristä, musta, valkoinen tai hopea. Filtterikierre on 40.5mm. Erittäin terävä. Tynnyrivääristymää. Objektiivissa itsessään ei mitään säätöjä.

 

03.04.2013   (linkki)

Pingstate.nu.

Digicamera.netin Foorumilta:

Studio55.fi, Tunnistatko nämä paikat? Katso nostalgiset kuvat Helsingistä. Kuvia 1950- ja 1960-luvulta. 22 kpl.

Verkkokauppa.com, asiakasarvioiden parhaat ja huonoimmat. Eniten palautetut ja eniten huoltoa vaativat.

Mobiili.fi, WSJ: Uuden iPhonen valmistus alkaa tällä neljänneksellä, edullisempikin tulossa. WSJ:n mukaan “päivitetty iPhone on samanlainen koossa ja muodossa kuin nykyinen”. Kyseessä on siis aiempienkin huhujen perusteella odotettu iPhone 5S -malli pienin päivityksin verrattuna nykyiseen iPhone 5:een.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, The Importance of Location for Outdoor Portraits.

The Online Photographer, Limited Edition Photographs. Valokuvaajan kannattaa miettiä omaa etuaan. Jos nyt myy printin $350 ja kymmenen vuotta myöhemmin markkinahinta tälle printille on $10.000, niin kuka hyötyy.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com, Techniques of Freezing Action in Digital Photography.

Dpreview.com, Adobe releases Lightroom 4.4 and Adobe Camera Raw 7.4. Heti imuroitavissa.

IR, ElementsXXL plug-in promises Photoshop features without the pricetag. Se pieni ero... Hinta $40, 15.4.2013 saakka.

Dpreview.com, Nikon updates firmware for D600, D800, D4, D3s, D3x, D3, D7000, D3200.

Kamera & Bild, Guiden till rätt fotoutbildning 2013. Koottuna Ruotsin valokuvaajakoulutustarjonta.

IR, Canon PowerShot S110. Lokakuussa 2012 myyntiin. S100:n päivitys, kosketusnäyttö ja sisäänrakennettu Wi-Fi uutta. iOS, Android, ilmainen CameraWindow. Tai kuvat suoraan printteriin langattomasti. Ei enää sisäänrakennettu GPS. Wi-Fi:n alkuasetusten säätäminen saisi olla helpompaa. 12 megapikselin herkkä kenno on uusittu. Optiikka lienee sama, 24-120mm, 5-kertainen zoom. Full HD 1080p, 24 kuvaa sekunissa, stereo, optinen zoomaus videoitaessa. RAW + JPG. Akut kestävät 200 kuvaa. Värit musta ja hopea. Paljon käsisäätöjä. Hyvät värit, tarkentaa myös hämärässä. Elektroninen vesivaaka. Laajakulmassa vääristymiä, automaattitarkennus saisi olla nopeampi. Suomen hinta on n. 400 euroa.

Dpreview.com, Fujifilm XF 14mm F2.8 R review. Syyskuussa 2012 julkistettu. Peilittömille (Fujifilm X), kroppikennoiselle, 21mm. Vääristymät on korjattu jo optisesti, ei tarvita enää digitaalista korjausta (tavallista peilittömien laajakulmissa). $900.

 

02.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari. No nyt on rusakolla ilme: tätä kuvaa et voi katsoa nauramatta! 31.3.2013. Laji- ja toimintakuvien lisäksi on hyvä pyrkiä kuvaamaan muunkinlaista materiaalia. Eläin elinympäristössään lähestyy maisemakuvausta ja on oiva lisä kaikkiin kuvakokoelmiin. ...Toisinaan kuvaaja saattaa löytää huumoria, vaikka eläin ei itse siihen pyrikään.

Ilta-Sanomat, Näin suojaat Facebook-kuvasi urkkijoilta, 25.3.2013. Facebookissa jaetut kuvat voivat näkyä yllättävän laajalle joukolle, elleivät yksityisyysasetukset ole kunnossa. Asetusten avulla voit myös torjua muiden ottamien, mutta sinua loukkaavien kuvien julkaisua Facebook-aikajanallasi

Afterdawn, Panasonicin uusi kameratekniikka lupaa huomattavasti valoisampia kuvia. Panasonicin mukaan Bayer-suodin hukkaa jopa 50 - 70 prosenttia linssin läpi tulevasta valosta, kun taas yhtiön uusi tekniikka hyödyntää kaiken mahdollisen valon.

Mynewsdesk.com, Tamron tuotteille 5 vuoden takuu, 26.3.2013. Uudistetun takuun piiriin kuuluvat kaikkien EU-maiden lisäksi Andorra, Gibraltar, Islanti, Norja, Turkki sekä Ukraina. Pidennetty takuu koskee objektiiveja, jotka on ostettu yllä luetelluista maista 1.1.2013 jälkeen.

 • Uuden takuun edellytys on rekisteröinti osoitteessa: www.5years.tamron.eu, kahden kuukauden kuluessa tuotteen ostopäivämäärästä. Takuurekisteröinti astuu voimaan 1.4. ja vuoden alussa ostetut tuotteet voidaan rekisteröidä normaalisti, vaikka ostosta onkin kulunut yli kaksi kuukautta.
 • Tamron.eu, Eurooppalainen takuukortti (nämä sivut ennen tuota viiden vuoden takuuta...)

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, A Simple Exercise on Working with Natural Light in Portraits.

Digitalcameraworld.com, Decisive Moment: how nature photographers can make the most of it.

IR, The oldest aerial photograph was taken from a hot air balloon over Boston in 1860.

Popular Photography, Software Workshop: Preview How Your Images Will Look In Print Using Lightroom 4.

IR, Imaging Resource turns 15 today, thanks to all of you!

YouTube-video, Obtaining Optimum Color on your Epson Printer and Creating Custom Color. Kesto 1:21.24.

Bobatkins.com, TOKINA AT-X 12-28mm f4 PRO DX. Hinta lienee $450. Ensin huhtikuussa Nikonille, pian sen jälkeen Canonille.

Dpreview.com, Lenovo announces ThinkVision LT3053p covering 99% of AdobeRGB gamut. USA:ssa myyntiin 11.4.2013. 30-tuumaa, $1.599.

 • (Kannattaa kysyä, mitä widegamutilla tekee kotikäytössä... Jos printit ovat hyvin tärkeitä, niin...).

IR, Fujifilm prepares for double-digit film price hike. USA:ssa Fujin filmien hinnat nousevat 20%. Alkaen 1.6.2013.

Fotosidan.se, Christel Eldrim porträtterar människor som de är.

Lensrentals.com, Wavelength-Detecting Sensor Eliminates Bayer Filter, Triples Resolution.

Diyphotography.net, DIYPhotography Now Owns The Trade Mark For Bokeh®.

 

01.04.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Aikansa kutakin, 1.4.2013. Tämä on viimeinen kirjoitus tähän blogiin ja samalla tämän blogin loppu. Nyt valistunut lukija katsoo kalenteria ja ajattelee, että tässä on kyse aprillipilasta, mutta tämä ei ole pilaa. On vain yhteensattumien summa, että lopettamisilmoitus osuu aprillipäivälle.

 • Olen kirjoittanut tätä blogia nyt n. 4,5 vuotta ja sinä aikana blogistani on tullut yksi Suomen suosituimmista kamera- ja valokuvausaiheisista sivustoista. Ehkä jopa suosituin, jos foorumeita ja muita, jotka eivät tuota omaa sisältöä, ei lasketa. Kävijämäärät ovat ylittäneet moninkertaisesti hurjimmat alkuaikojen kuvitelmani ja blogini on vakinnuttanut asemansa.
 • klo 21:06: ylläoleva on sinällään totta, mutta... Entäs ne luvatut kurssit, uudet tuotteet jne. jne. Kuten vähän aavisteltiinkin, niin Sulanto lopettaa vanhassa osoitteessa ja vanhalla alustalla. Uusi osoite ja uusi alusta löytyy osoitteesta Sulantoblog.fi.

Mikael Rantalainen, Täysikuu ja jääpuikkoja Lauttasaaressa, 28.3.2013. Eilen oli täysikuu, ja kävin kuvaamassa kuun nousua Lauttasaaressa. Parhaan kuvani sain otettua mielestäni vasta sitten kun kuu oli jo nousut korkeammalle, ja onnistuin kuvaamaan etualalle jääpuikkoja.

Emilia.galleria.fi, Valaisua, 17.3.2013. Kokeiltuani ties minkälaisia virityksiä viime vuosina, yksin ja strobistiporukan kanssa, päätin yrittää tutkailla tarkemmin ihan perusvalaisua, valoa ja varjoja. Tähän ensimmäisen kimmokkeen sain lueskeltuani Tiina Puputin Valo ja Valaisu -kirjaa, jonka ostin loppuvuodesta 2012 DigiExpo-messuilta.

 • Tällä kertaa jätin softboxit kokonaan kassiin ja keskityin kokeilemaan valaisua sateenvarjoilla, hopeilla ja heijastavilla valkoisilla. Testailin myös hieman uuden Lastolite-strobokitin gridejä hiusvaloina. Tarkoituksena on esittää kuvasarja yrityksestä ja erehdyksestä, kokeilusta ja korjauksesta.

Länsiväylä, Nuoret kertovat kameralla tarinoita. Nuorille ja kehittyville valokuvaajille on perustettu oma yhteisö, joka toimii pääosin nettisivustonsa kautta, mutta järjestää myös muun muassa valokuvausleirejä. Neljän nuoren miehen vetämä Nuoret valokuvaajat -yhteisö julkaisee valokuvauksesta artikkeleita, tutoriaaleja ja kulissien takaisia kurkistuksia ammattilaiskuvauksiin.

Olkkonen.net, kuvamanipulaatioita.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Raw-kuvat Windowsin esikatselussa, 31.3.2013. Miten saan kameran raw-kuvatiedostot näkymään Windowsin tiedostohallinnassa?

Suomen freelance-journalistit ry, Verohallinnon ohjeistus on freelle jokakeväinen riesa, 27.3.2013. Moni free-yrittäjä joutuu vuodesta toiseen oikomaan virheellisiä verotietoja välttyäkseen palkkioiden tuplaverotukselta. Journalistiliitto aikoo neuvotella Verohallinnon kanssa uudesta ohjeistuksesta, joka ratkaisisi ongelman.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Valokuvauskurssi ISOLLA kameralla. Yhdistys järjestää kurssin, jolla opetellaan käyttämään palkki,- tai vast. isoa kameraa. Opitaan kameran eri säädöt, kallistukset, nostot, ym. ja niiden vaikutus kuvaan. Kurssin ajankohta on 14 - 16 kesäkuuta ja paikka Killinkoski ja Kamerataivaan miljöö. Kurssin hinta on 220,- € ( opiskelijoilta 160,- € ), sisältää majoituksen pientaloissa, 2 - 3 h huoneissa ( omat vuodevaatteet ), yhden ruokailun päivässä ja kaksi kahvia Vanhan tehtaan kahviossa.

Muropaketti, Tänään on varmuuskopiointipäivä. Tänään oli eilen eli 31.3.2013.

Raxa.fi, Googlen lämpökamera-autot kiertävät nyt Suomea - lämpövuotokuvat julkaistaan netissä.

Ilkka, Albiinokarhu hämmentää vaasalaisia - katso kuva ja video!

Hilavitkutin.com, Suuria asioita yksinkertaisesti. Hieman alle 12 euroa maksava, rannehihnaa muistuttava laite lisää 4 kertaisen suurennuksen älypuhelimen kameran linssin jatkeeksi.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, 3 Workouts to Improve your Photography. The EXIF Drilldown. One Shot. Ten Shots, One Subject.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, GorillaPod King Kong Poised to Reach New Heights. 1.4.2013.

Lensrentals.com, blog, Leica M Type 240 Resolution Comparison, 31.3.2013. Leica M, CMOS sensori (aiemmin CCD). Uusi Leicam M Type 240 vs. vanhempi Leica M9. Leica 50mm f/1.4 Summilux ASPH.

The-digital-picture.com, Just Announced: Canon EOS 7D L DSLR Camera. L ei ole lyhennys sanasta Luxury, L tarkoittaa Left eli vasenkätisille suunniteltu versio 7D-järjestelmädigistä.

Camera & Bild, Canon EOS M - Smart men seg. Test. Peilitön järjestelmädigi. 18 megapikselin sensori. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1.040.000 pistettä. Tarkennusnopeus toisiin peilittömiin järjestelmäkameroihin verrattuna on hidas. Jos tämän reunaehdon ottaa huomioon, niin muuten Canon EOS M on mainio kamera. Kuvien laatu on erinomainen, kittiobjektiivi 18-55mm on hyvä. Kokonaisarvosana on 8.

 

 

Maaliskuun 2013 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset