Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Maaliskuu 2013

Huhtikuun uutiset ovat jo ilmestyneet
31.03.2013   (linkki)

Sulantoblog.

 • Nikkor AF-S 80 - 400 mm kokeilua, 30.3.2013. Vertailin tänään uutta Nikkor AF-S 18 - 35 mm f/3.5 - 5.6 G zoomia vanhaan Nikkor AF 18 - 35 mm f/3.5 - 5.6 D versioon. ... Vertailuni tuloksia on nähtävissä aivan lähipäivinä, mutta kerron jo nyt, että eroa uuden vanhan välillä on. Video testistä, kesto 3:43.
 • Nikon D7100 ja Nikkor 80 - 400 ensifiilikset, 28.3.2013. Lyhyesti sanottuna Nikon D7100 on kuvaustilanteessa ihan (melkein) kuin D7000. Runko on tukeva ja kaikin puolin asiallisen näköinen.
 • Pääsiäsherkkuja Nikonilta, 27.3.2013. Mm. Nikkor 80 - 400 f/4.5 - 5.6, n. 2.800 euroa.
 • Fujifilm X100S kokeilussa, 25.3.2013. Fuji X100S:n etsin on erikoinen, siinä on yhdessä ja samassa optinen ja sähköinen etsin. Objektiivi on sama optisesti mainio 23 mm f/2 (kuvakulma FX-koossa 35 mm vastaava), joka oli jo edeltäjässäkin. Vastavalosuoja ei valitettavasti kuulu mukaan ja vaikka sen hinta ei Sony RX1:n vv-suojan hintoihin ylläkään, niin ei yli satasen hintaa edullisenakaan voi pitää.
 • Tamron kokeilussa, 24.3.2013. Tamronit ovat 70 - 200 mm f/2.8 Di VC USD, 24 - 70 mm f/2.8 Di USD ja 90 mm f/2.8 Di VC USD Macro. Käytin kokeilussa Canon 6D kameraa, kuvasin raakana ja kehitin kuvat Lightroomissa.
 • Fujifilm X100S ensitunnelmat, 21.3.2013. Edelliseen malliin verrattuna tarkennus on kuin eri maailmasta ja vaikuttaa ainakin ensi alkuun hyvin toimivalta.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Pääsiäistä kaikille (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hieno kuva, muuten. Onko yksi valotus vai useampi?
 • Canon 60D syväterävyyden tarkistus takanäytöltä kuvatessa?? (Järjestelmädigit). Vähän hankalampia kysymyksiä, ei ihan yksiselitteisiä vastauksetkaan.
 • Ensilumem aika (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kuvat klikkaamalla pienestä koosta isoon oikeaan kokoon.
 • Trulli valtatie (Linkkejä kuviin ja galleriohin). Helsinki ja kuu. Ei ihan kaikkein tutuin siluetti.
 • Näyttö elektronisena etsimenä? (Järjestelmädigit). Onko kenelläkään kokemusta näytöstä elektronisena etsimenä? Tarkoitan tietenkin salamakenkään kiinnitettävää näyttöä, jonka saa kiinni runkoon HDMI-kaapelilla.
 • Siltaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Komea telemaisema. Ainoastaan yksi asia - jos vähän pudottaisi kontrastia?

Juha Haataja, Valopolku, Bryan Peterson's understanding composition field guide. Bryan F. Peterson on kirjoittanut melko paljon valokuvauksen tekniikkaa painottavan oppaan, mutta kirja sisältää mukavasti myös valokuvan sisältöön ja sommitteluun liittyvää pohdintaa.

 • (pääkaupunkiseudulla lainattavissa e-kirjana, 1 kpl)

Ilta-Sanomat, Asiantuntija kertoo, mitä Kim Jong-unin propagandakuvaan kätkeytyy. Kuvan tulkintaa. Millaisia elementtejä löytyy ja mikä merkitys niillä on. Esimerkiksi: Suuri kirjoituspöytä: Tämän ääressä tehdään suuria strategisia päätöksiä. Merkki vallasta.

Metro.fi, Pahvi-Jeesus kummastutti – katso myös Via Crucis -kuvat. Pahvi-Jeesus kuului viralliseen ohjelmaan, halukkaat saivat kuvata itsensä ko. henkilön kanssa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net, On Becoming A Photgrapher - Communicating With Your Subject. (Photgrapher?).

Digital Photography School, Converting Images to Black and White Properly. Photoshop.

Pixiq.com, How To Make Money As A Freelance Photographer - Part 2.

ePhotozine.com, Cloning, Repairing And Healing Photoshop Tutorials. Kuusi tutoriaalia. Vaikkapa miten korjata punasilmäisyys Photoshopissa.

The Online Photographer, Sobel vs. Eggleston: The Decision. Digitaalisena aikana samasta kuvasta voi valmistaa vaikka kuinka monta printtiä. Mitä mieltä oli oikeus.

Pixiq.com, HDR is simply a tool. Väline ei saa hallita. HDR oikein käytettynä tekee hienoa jälkeä.

Philip Bloom, vimeo.com, Review of the Blackmagic Cinema Camera Micro Four Thirds. Kesto 7:53.

Bobatkins.com, Canon EOS 70D and Canon EOS 7D MkII - will we see them? Päivitys.

Dpreview.com, Tamrac Evolution 9 Photo Backpack Review. Järjestelmädigi, iso kannettava, useampi objektiivi. Voi pitää tavallisen repun lisäksi myös yksihihnaisena. Reppuun voi kiinnittää myös jalustan. Iso, tyhjänä painoa 2.27kg, mitat 49.5 x 27.9 x 33cm. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 200 euroa, tarjouksessa 170 euroa.

 • (ja miten kulkee lentokoneessa? Ruumaan ei kannata ikinä laittaa kameroita tai objektiiveja...)

 

30.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Käytettyjen objektiivien hinnat Canon vs Nikon (Sana on melkein vapaa). Myyntipalstalla tuntuu Canoniin sopivien kakkuluiden pyyntihinnoissa olevan Canon-lisää. Viisi vastausta.
 • American car show 2013 (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hienoja kuvia! Melko tiukka rajaus tosin häiritsee ainakin minua, taustaa ja messutunnelmaa olisin nähnyt mielelläni mukana.
 • Timelapse-video tunturimaisemista ja revontulista (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tässä linkki uusimpaan timelapse-pätkääni, joka on kuvattu Syötteen kylmissä ja erittäin lumisissa talvimaisemissa. Asun Oulussa ja kävin tunturissa yhteensä seitsemän kertaa (ja joka kerta paleli!). Mutta olipahan rauhottavaa päästä lumikenkäilemään tuollaisiin maisemiin ja onnekseni sain kokea lopuksi myös revontulinäytöksen.
 • 68 sekuntia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tavallaan aika kivalta. Mites jos hiukan lisää usmia tuohon taivaaseen?
 • Ikkuna (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Mystinen kuva.... mutta hieno!
 • FF/m43 pääsiäisen kunniaksi (Järjestelmädigit). Huomasin, että OM-D ja 5D (antiikki) sai saman verran pisteitä Dxomarkissa. Molemmat rungot löytyy, joten otin ajankuluksi muutaman vertailukuvan. ...Laseiksi valikoitui Olympuksen oma 17mm 1.8 (34mm) ja antiikkiin Sigman uusi 35mm 1.4. Olympus on saanut melko ristiriitaisia arvosteluja, mielestäni hyvä lasi kuitenkin. Sigmaa taas on hehkutettu arvostelusta toiseen eikä syyttä. 35mm sen takia, koska se on lempipolttovälini. ...Kukaan tuskin tekee kameran valintaa näiden runkojen välillä, mutta yhdistelmät ovat aika tarkalleen saman hintaisia jos rungot ostetaan käytettynä ja lasit uutena.
  • (kyse on siis Canon 5D vs. Olympus OM-D ja ollaan ihan olennaisten kysymysten äärellä - joita ei yleensä käsitellä, kun blogeissa luetaan Olympuksen OM-D -peilittömästä järjestelmädigistä...)
 • Nikon takuu huollot (Järjestelmädigit). nko muilla kokemuksia miten Nikon takuuhuollot toimii suomessa ?Itselläni d4 + linssit focus säädöissä jas:lla. Linsseissä oli takuu aika jo hiukan mennyt umpeen, rungossa ei. Kuvittelin itse että peruskauraa takuuhuolloille on että kuitenkin focus kalibratiot tehdään pro vehkeissä valmistajan piikkin. Mutta eipä näyttäny olevankaan. Lasku tuli itselle.
 • Hyperfocal distance (Digikuvaus). Muutamassa päivässä yli 30 vastausta.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Kevään eteneminen takapihalla valokuvin, 29.3.2013. ...Seuraava ajatus oli ottaa valokuva joka päivä samaan aikaan. Mutta miten tehdä se automaattisesti? Canonin kameroiden mukana tulee näppärä sovellus, joka ottaa kuvia määrävälein ja siirtää ne automaattisesti tietokoneen levylle. Pisin kuvausväli on kuitenkin 99 minuuttia, mikä jäi kauaksi vuorokauden 24 tunnista. Kaupallinen ohjelma asian hoitamiseen oli turhan kallis, joten tein toisenlaisen järjestelyn.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Kokeilussa Canon G1 X, 28.3.2013. Äskeiselle ulkomaanmatkalle sain lainaksi Canon G1 X -pokkarin. Kamera ei ole mikään uutuus, se on ollut markkinoilla jo vuoden, mutta vasta nyt pääsin itse kokeilemaan sitä. Käytössä kuitenkin huomaa, että pokkari on aina pokkari. Vaikka paperilla kamera näyttää erinomaiselta, sen rajoitukset harmittavat järkkäriin tottunutta.

3T, Googlen älylasien saajat arvottiin - yhtiö takoo 12 miljoonaa. Googlen järjestämässä kilpailuissa oli 8 000 voittajaa. He saavat virtuaalilasit ensimmäisten joukossa, mutta hinta on melko kallis, 1 500 dollaria. Voittajilta saatava kokonaissumma nousee näin ollen 12 miljoonaan dollariin.

YLE Uutiset, Nettitullaamisesta tuli hitti, 25.3.2013. Nettitullaamisesta on tullut nopeasti suosittua. Maksuton palvelu alkoi puolitoista vuotta sitten. Viime vuonna noin 90 prosenttia postilähetyksistä tullattiin netin kautta. ...Aikaisemmin asiakas on käynyt Tullin toimipaikassa maksamassa tilaamansa tuotteen tullit ja verot tai käyttänyt huolintapalveluita. Tullattavia postilähetyksiä on vuosittain noin 100 000.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographs Document Barbie’s Natural Birth Experience. Siis mitä.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net.

Luminous Landscape, HDR and How to Photograph into the Light.

ePhotozine.com, Why Use A Tripod For Macro /Close-Up Photography?

Lensrentals.com, blog, Nikon’s Early April Fool Joke? 29.3.2013. Mikähän voisi olla syynä, että Nikon Coolpix A -kameran pakkauksessa on VR Image Stabilization.

Pdnonline.com, Lens Review: Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD (Model A009). Canon, Nikon, mutta ei Pentax. Hinta ei niin paljoa poikkea Canonin tai Nikonin vastaavista malleista. Mukana jalustapanta ja vastavalosuoja. Jonkin verran säänkestävä. Tarkennus hiljainen ja nopea, ei varsinaisia ongelmia. Canonin kuvanvakaajan teho on neljä pykälää, Tamronin kolme. Jo täydellä aukolla terävä. Vertailut Nikon AF-S Nikkor 70-200mm f/2.8G ED VR II ($900 Tamronia kalliimpi). Jonkin verran värivirhettä. Erinomainen kuvanlaatu. Suomen hinta on n. 1.600 euroa.

Dpreview.com Connect, We put the HTC One's ultrapixels to the test. 13 megapikselin kokoinen sensori, jossa neljä megapikseliä, minkä verran etua. Lisäksi optinen vakaaja, F2.0. Suuri osa kamerakännykän käyttäjistä ei ikinä lähetä yli neljän megapikselin kuvatiedostoja. HTC One -kamerakännykän kamera testissä.

 

29.03.2013   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Holy Meeri, 25.3.2013. Valokuvaaja Meeri Koutaniemi teki chisut, eli tyhjensi suunnilleen koko palkintopöydän Suomen Lehtikuvaajat ry:n Vuoden lehtikuvat -kilpailussa. Onko lehtikuvaus saanut uuden ikonin Saveksien, Kultaloiden ja Heikuroiden jatkoksi?

 • Meeri siis putsasi pöydän, mutta vuoden uutistapahtumia ei hänen kuviinsa oikeastaan liittynyt.
 • Mutta vielä kerran onnittelut Meerille sekä kuvista että ennen kaikkea elämänasenteesta. Ei ollut sinun vikasi, että muut olivat niin huonoja.

HS, Katri Kallionpää, Sitkeä kuvaaja haluaa nähdä vaivaa, 25.3.2013. Jotain hän on onnistunut valokuviinsa saamaan. Viime viikolla hän voitti Vuoden lehtikuva 2012 -kilpailussa peräti kuusi sarjaa kymmenestä. Perjantaina hän sai Patricia Seppälän kuvajournalistipalkinnon yhdessä nuorten valokuvaajien 11-kollektiivin kanssa. Mikä on Koutaniemen menestyksen salaisuus? Se on hänen kykynsä asettua toisen ihmisen asemaan, arvelee yksi hänen kollegoistaan.

 • Freelancekuvaaja Meeri Koutaniemi teki Vuoden lehtikuva -kilpailussa historiaa voittamalla kuusi sarjaa kymmenestä.

SESSIONS2, Karo Holmberg vastaa (aiheena Muotoa etsimässä -blogissa esitetty haaste...). Wonder Festival ja sen ohessa Kuvaustiimimme on N. N.:n blogissa yhdistetty huumetapahtumien kuvaamiseen. N. kertoo journalisti- ja poliisilähteiden antavan ymmärtää, että huumeet ovat näissä tapahtumissa aina läsnä. Kuvajournalistin opettajalta on kuitenkin jäänyt tilastot tutkimatta sen suhteen missä niitä huumeita ihan oikeasti liikkuu.

 • N. N. on kertonut myös olevansa nuorten ammattivalokuvaajien asialla puolustaen heidän oikeuksiaan. Minulle, nuorelle ammattivalokuvaajalle, N. ei ole tehnyt muuta kuin haittaa. Aiheetonta arvostelua ("kritiikkiä") ja halventamista
 • - meistä suurin osa on myös nuoria yrittäjiä joita N. väittää tukevansa. N.:n tukemista on ollut mm. syytökset virheellisestä markkinoinnista, valehtelusta sekä ties mistä.
 • Esitin N. N.:lle haasteen, joka ilmeisesti oli hänelle ja hänen ammattivalokuvaajakyvyilleen liikaa. Hän ei koskaan ottanut minuun yhteyttä, ei sähköpostitse tai puhelimitse.
 • Sen sijaan sain lukea hänen blogistaan olevani yksi syypää bloginsa alasajoon.
 • (lat. huom.: oikea henkilön nimi on korvattu N. N.:llä...).

YLE Uutiset, Pohjos-Karjala, TIME-lehden suomalainen kuvatoimittaja seurasi paavin valintaa. Itäsuomalaisella Mikko Takkusella on Twitterissä 40 000 seuraajaa. Hän työskentelee Lontoossa TIME-lehden kuvatoimittajana. Työssään hän etsii kuvia uutisjuttuihin ja artikkeleihin. Esimerkiksi paavin valinnan aikaan Takkunen teki pitkää työpäivää.

 • Torstaina TIME-lehden kuvatoimittaja Mikko Takkunen oli Yle Pohjois-Karjalan Facebook-vieraana. Hän vastasi yleisön kysymyksiin Lontoosta TIME-lehden toimituksesta, joka sijaitsee Thames-joen varrella.
 • Takkunen kävi työpaikkahaastattelussa kahdeksan kertaa. Ennakkotehtäviäkin piti tehdä useita.
 • - Olen siis pyörittänyt Photojournalismlinks.com -sivustoa mikä antoi pohjaa kuvatoimittajaksi, mutta en ollut koskaan tehnyt kuvatoimittajan tehtäviä, joten TIME halusi tietenkin varmistaa, että homma tulee hoitumaan
 • Facebook, Joko Mikko olet linjoilla?

Tietoviikko.fi, Kun kiintolevy hajosi. Jouduin itse muistelemaan tiedon palauttamista hajonneelta kiintolevyltä aivan hetki sitten. Eteeni tuli Bitlocker-suojattu tietokone, joka ei enää käynnistynyt. Konetta oli yritetty korjata Bitlockerin omalla “korjaustyökalulla”, mutta tuloksetta. Oli tehty ensimmäinen virhe: ajettu korjaustyökalua alkuperäiseen kiintolevyyn.

Iltalehti, Pohjois-Korea teki sen taas - julkaisi väärennetyn kuvan. KCNA:n, Pohjois-Korean tietotoimiston levittämän kuvan jakelu päättyi, kun sitä eteenpäin lähettänyt uutistoimisto AFP huomasi huijauksen.

Vihrealanka.fi, Vihreä Lanka valitti – Helsinki poisti museoiden kuvausmaksun. "Kaupunginmuseon näyttelypisteissä on helmikuun 2013 alusta alkaen kuvaaminen sallittua ilman salamaa, mikäli se ei aiheuta häiriötä museon toiminnalle ja näyttelyasiakkaille", museonjohtaja Tiina Merisalo toteaa lähettämässään selvityksessä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

United States Holocaust Memorial Museum, Zabin, Alexander. Eilisten Dachau-kuvien ottaja. Amerikkalainen sotilas, joka oli Dachaussa toukokuun puolivälissä vuonna 1945. Kaikkiaan 86 kuvaa. Erikoista näissä kuvissa oli se, että ne olivat värikuvia.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Thephotoargus.com.

YouTube-videoita.

Photo.net, Creating the Lensbaby Effect. Photoshop.

Lensrentals.com, blog, The Best Lens Bargains, 27.3.2013. Koottuna listana hinta/laatusuhteeltaan parhaat objektiivit. Nikon, Canon, Micro 4/3 -systeemi, Sony NEX.

Bobatkins.com, Photography, the Law and Photographers Rights. Päivitys. USA. Ja UK.

Pdnoline.com, Photographers’ Go-To Lighting Tools. Viisi kuvaajaa kertoo parhaimmat valaisuniksinsä potrettikuvauksiin.

The Online Photographer, How to Minimize Folds and Cracks in Print Scans. Yksinkertainen niksi. Paperikuvissa on taitoksia, taitoksen saa pois vaikka kloonaustyökalulla, mutta taitoksen alapuolinen osa on usein tummempi.

Thom Hogan, Sansmirror.com, I've Got Good News, I've Got Bad News. Miltä tammikuun luvut näyttävät? Kompaktidigit, perinteiset järjestelmädigit, peilittömät. Vuosi 2012 on graafeissa sininen, vuosi 2013 vihreä.

Fotosidan.se, Skola: Porträtt i pastell. Photoshop. Yksityiskohtaiset ohjeet.

Fotosidan.se, Bildbyrån utökar med stringers. Bildbyrån on perustettu vuonna 1953.

Popular Photography, Lens Test: Sigma 35mm f/1.4 DG HSM AF. Canon, Nikon, Sigma. Uusi valovoimainen objektiivi, täyskennoiselle. Valovoimainen f/1.4, filtterikierre 67mm. Mukana vastavalosuoja + kuljetuspussi. Popular Photographyn mukaan häviää jonkin verran terävyydessä kalliimmille kilpailijoilleen (toisenlaisiakin tuloksia on ollut...). Muuten laatutavaraa. Suomen hinta on vähän alle 850 euroa.

 

28.03.2013   (linkki)

Muotoa etsimässä, Valokuvaus: Karo Holmberg haastaa N. N.:n, 27.3.2013. N. N. on varmasti tuttu nimi suurimmalle osalle suomalaisista valokuvaajista ja valokuvauksen harrastajista - erityisesti jos aikaa tulee vietettyä enemmänkin internetin ihmemaassa. Henkilökohtaisesti en ole suunnattoman vaikuttunut kaikesta siitä mitä herra N. on saanut suustaan suollettua ja siksi miehen muihin meriitteihin... ...Haaste saatetaan haastetun tietoon myös henkilökohtaisesti.
- (lat. huom.: tämäkin edeltävä teksti - kuten yleensäkin näillä uutissivuilla - on suora lainaus uutislähteestä, tässä tapauksessa Muotoa etsimässä -blogista. Oikea nimi on korvattu N.N.:llä...).

 • "Heitän haasteen pelkästään oppimistarkoituksessa. Tule ja näytä miten todellinen kovanluokan ykköstykki toteuttaa tapahtumakuvauksen. Jos ette halua vastata haasteeseen vaan haluatte työstänne palkkaa - sovitaan hinta, maksan sen omasta pussistani. Mikäli toimittamienne kuvien laatu ei vastaa tilaajan vaatimuksia, reklamoin kyllä - kuten ammattipuolella on tapana."
 • "Toivottavasti haaste otetaan vastaan, koska se olisi varmasti sekä erittäin mielenkiintoista että opettavaista. Ensi kuussa SESSIONS2 kuvaa mm. Whiteout -massatapahtumassa Helsingin Kaapelitehtaalla ja siinä missä olosuhteet eivät siellä ole vastaavalla tavalla haastavat kuin ne Serenassa ovat on haastetta varmasti tarjolla aivan kotitarpeiksi."
 • Yllä oleva liittyy parin päivän takaiseen postaukseen, Muotoa etsimässä -blogi. Ks. ko. kirjoituksen kommentit. Valokuvaus: Wonder Festival 2013, 25.3.2013.

YLE Uutiset, Pohjois-Karjala, TIME-lehden suomalainen kuvatoimittaja Ylen Facebook-vieraana - osallistu keskusteluun. Yle Pohjois-Karjalan Facebook-vieraana on torstaina valokuvaaja Mikko Takkunen. Kontiolahtelainen valittiin vuoden nuoreksi valokuvaajaksi vuonna 2010. Tammikuussa hän aloitti TIME-lehdessä kuvatoimittajana. Mitä haluaisit kysyä itäsuomalaiselta nuorelta mieheltä, joka on noussut alansa huipulle?

 • Mikko Takkunen vastaa yleisön kysymyksiin Yle Pohjois-Karjalan Facebook-profiilissa tunnin ajan Lontoosta torstaina 28.3. klo 15.

Mobiili.fi, Valokuvan keksimisen jälkeen otettu 3,5 biljoonaa valokuvaa, joista 140 miljardia on Facebookissa. Päivittäin Facebookiin ladataan uusia kuvia 250 miljoonaa ja Instagramiin ‘vain’ 40 miljoonaa. Vuoteen 2000 mennessä maailmassa on arvioitu otetun kaikkiaan 85 miljardia valokuvaa, mutta nyt luku on 3,5 biljoonaa

Valokuvatorstai, 280. haaste. Haasteen aihe on toivo.

Tietoviikko.fi, Digikamerasi voi olla seuraava uhri. Uusimmat digikamerat on varustettu langattomalla verkolla, jonka kautta valokuvien siirtäminen käy kätevästi. Ominaisuudella on kuitenkin kääntöpuolensa: myös digikamera voi joutua joutua tietomurron kohteeksi.

Photo.net, foorumi.

Vintage everyday, Color Photographs of Life in The First Nazi Concentration Camp, 1933. Ensimmäiset keskitysleirit perustettiin Saksaan helmikuussa 1933. Kuvat eivät ole vuodelta 1933.

Strobist, The Simple Light: How to Take a Great Passport Photo.

Pixiq.com, White Balance primer for Wedding Photographers.

Photoshelter.com, The Photographer's Guide to Copyright. 37-sivuinen pdf sähköpostiin. Tiukkaa asia, myös kuvia. USA:n lainsäädäntö. Peruspiirteiltään ei paljoa poikkea Suomen (ja EU:n lainsäädännöstä).

Dpreview.com, iStockphoto founder launches Stocksy, an artist-owned stock photo service.

Canon Professional Network, Jeff Ascough on the EF24-70mm f/2.8L II USM zoom.

Dpreview.com, SLR Magic releases Monster Lens II spotting scope for Micro Four Thirds. 12-26x50, 840-2.520mm. Kesäkuussa myyntiin, $799.

 

27.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Google.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Pdnpulse.com, Rodney Smith Scolds PDN About March Cover Image. Kaksi kuvaa, periaatteessa erilaisia. Idea molemissa sama. Idealla ei ole kuitenkaan tekijänoikeussuojaa, ei USA:ssakaan.

 • Pdnonline.com, Lighting Recipe: Cade Martin’s Whimsical Advertising Work. Artikkeli kertoo, miten kampanjakuvat syntyivät (Internet-aikana kaikki ottavat toisiltaan ideoita, toiset enemmän toiset vähemmän. Yleensä kukaan ei ikinä kerro, mistä on napannut idean kuvaansa. Tämä on lain mukaan sallittua, moraalilla ei olekaan sitten mitään väliä. Ennen internettiä kaikki oli paljon paremmin... Ainakin toisten kuvaideoitten kopiointi tapahtui paljon hitaammin. Ja ideoiden varastaminen paljastui helpommin).

Luminous Landscape, Why I Hate Electronic Viewfinders. Lyhyt artikkeli. Sony NEX-7 (yksi markkinoiden parhaista elektronisista etsimistä). Auringonpaisteessa kontrastierot valon ja varjon välillä isot. Elektroniset etsimet eivät vielä selviä isoista kontrasteista, varjossa oleva muuttuu mustaksi.

Digital Photography School, 3 Ways to get Better Control of Autofocus.

Pixiq.com, The Photograph as Self. Valokuva kertoo kohteen lisäksi myös aina jotain kuvan ottajasta.

ePhotozine.com, Photographing Flowers With Compact Cameras. Jalusta on tärkeä.

Diyphotography.net, Pro-Tip: Make Cool Hazy/Light Leak/Mystical Photos With A Sandwich Baggie And A Colored Marker. Tätä vinkkiä on helppo ja nopea kokeilla. Luokkaa yksi minuutti.

Popular Photography, New Service Stocksy Aims To Make Stock Photos Co-Op.

The-digital-picture.com, The Rebel T5i - What am I Missing? Canon EOS 700D.

Kamera & Bild, "Fotografers arbete kan bli kriminellt". Ruotsin lainsäädäntö ei ole (vielä) yhtä tiukka kuin Suomessa. Muutoksia kuitenkin valmistellaan.

Kamera & Bild, Webb-TV: Vi kollar in nya Canon 700D och 100D. Video, kesto 4:20. På svenska (äänen tekniseen laatuun voisi vähän panostaa...).

 

26.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Maanviljelijä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kyseinen herrasmies tuli jutulle pienellä Mekongin saarella nimeltä Koh Trong.
 • Canon 100D ja 700D (Järjestelmädigit, Canon 300D/350D/400D). Nyt ei Canonin päätä paljoa silitellä...
 • Räjähtävät piraattiakut (Digikuvaus). Itselläni olisi aika hankkia lisäakkuja kameraan.
 • Salamalle vedenpitävää koteloa? (Digikuvaus). Onko kenelläkään ideoita miten salamalle sais vedenpitävän kotelon, onko sellassia myynnissä? Joitain vedenpitäviä koteloita on retkeilykaupoista saatavilla, mutta ne ovat aika pieniä Speedlite 580II:lle.
 • Mitä tehdä koulun käsitöissä? (DIY eli Tee-Se-Itse). Tähän siis voi pistää ehdotuksia, mitä voisin koulun teknisessä työssä väkertää. Materiaalina metalli, puu, mikä tahansa.

Muotoa etsimässä, Valokuvaus: Wonder Festival 2013, 25.3.2013. Parin viikon takaisten Espoon Serenassa järjestettyjen Wonder Festivalien tunnelmia. Aikoinaan perustamani SESSIONS2-kuvaustiimi oli vastuussa tapahtuman taltioinnista. Olen itsekin ehtinyt tekemään tämän porukan kanssa vesipuistobileiden kuvauksia useina vuosina, joten siinä sivussa olen tullut hyvinkin tietoiseksi mitä kaikkea sekä kuvaajilta että kalustolta näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa vaaditaan.

 • Melkein 30 kuvaa.

Tekniikan Maailma, Canon EOS 700D -järjestelmäkameraan lisää nopeutta ja luovat tehostesuotimet. Canon EOS 700D korvaa viime kesäkuussa esitellyn EOS 650D:n. Perustekniikka sekä näppäinten ja säätimien sijoittelu säilyvät ennallaan, mutta rungon mukana tulee nyt uusi 18 - 55 mm:n objektiivi, jonka luvataan tarkentuvan entistä nopeammin ja hiljaisemmin etenkin videota kuvattaessa. Canon EOS 700D:tä odotetaan kauppoihin huhtikuun lopulla. Runko ja uusi 18 - 55 mm:n objektiivi maksavat yhdessä noin 850 €.

Tekniikan Maailma, Taskukokoisissa Canon-matkakameroissa on 20-kertainen laajakulma-zoom. Canon PowerShot SX280 HS ja SX270 HS kuuluvat niin sanottuun traveller zoom -kameraluokkaan. Ne mahtuvat hyvin taskuun, mutta sisältävät silti ulottuvan zoomin, jonka kuvakulma vastaa 25 - 500 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/3,5 - 6,8. Canon PowerShot SX280 HS ja PowerShot SX270 HS saadaan kauppoihin toukokuussa hintaan 330 ja 300 €. Värivaihtoehtoja on useita.

 • (nämä ovat viiden päivän takaisia Canonin julkistuksia...)

Tietokone.fi, GIMP 2.8.4. Kuvat kuntoon ilmaiseksi. GIMPin paras kilpailuvaltti tiukimpaan kilpailijaansa Adoben Photoshopiin verrattuna on ilmaisuus sekä avoin lähdekoodi. Eikä GIMP jää ominaisuuksissakaan kauas taaks

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Popular Photography.

Digital Photography School.

Lensrentals.com, blog, The Requested 80-400 AF-S vs. 70-200 VR II and 2X Comparison, 25.3.2013. Nikon.

Pdnpulse.com, Google Deeply Cuts Price for Nik Plug-in Suite. Kaikki $130. Jos aiemmin on ostanut minkä tahansa Nik Plug-in:in, niin Google ottaa yhteyttä ja tarjoaa pakettia ilmaiseksi.

Net-security.org, Digital cameras easily turned into spying devices, researchers prove. Sisäänrakennettu Wi-Fi tai Wi-Fi:n sisältävät sd-kortit voivat olla turvallisuusriski. Ainakin teoriassa. Näiltä voi kuitenkin suojautua.

Canon Camera Museum, Speedlite 430EX II / Speedlite 600EX-RT. Teknistä tietoa.

IR, New DIY video: Repair your digital camera yourself. Kesto 1:40. Huumoria.

Kamera & Bild, Bildspel: Här är alla vinnarna på Årets bild 2013. 16 eri kategoriaa.

Dpreview.com, Sony NEX-6 Review. Peilitön järjestelmäkamera, 16 megapikseliä (kroppikenno), 2.3 miljoonan pisteen elektroninen etsin, kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, 921.000, ei kosketusnäyttö. Sisäänrakennettu Wi-Fi. 1080/60p. Akuilla voi ottaa 360 kuvaa. Arvosana 78%. Suomen hinta on alle 1.000 euroa (mukana 16-50 mm OSS).

 • ..."The NEX-6's EVF is one of the best on the market, with impressive resolution (around 30% higher resolution in both dimensions than most of the competition), accurate color, and none of the 'rainbow effect' that you'll find with some other EVFs. The EVF was generally bright enough for shooting outdoors (with the eyecup attached), and subjects were easily visible in low light situations, as well. Like all EVFs, some stair-stepping is visible along shallow diagonal lines, and occasionally we saw some moiré in high-frequency scene elements (some fabrics, distant roof tiles, etc.)"...
 • Sulantoblog, Sony Nex6 kokeilussa, 27.10.2012. ..."Sony Nex6:n sähköinen etsin ei ole samaa tasoa Sonyn parhaiden etsimien kanssa eikä lähelläkään Olympus E-M5 tai Pana GH3 etsintä. Pienet yksityiskohdat puuroutuvat ja lievästi vinoissa linjoissa näkyy porrastusta ja "elämistä", kun kameraa liikutetaan. Lisäksi etsinkuva on kontrastiltaan melko jyrkkä. Hyvä kuitenkin, että etsin on, sillä se on joka tapauksessa parempi vaihtoehto kuin takanäyttö useimpiin tilanteisiin."....

IR, Canon PowerShot G15. Lokakuussa 2012 myyntiin. 12 megapikseliä, f/1.8 - f/2.8, 28-140mm, 5-kertainen zoom. Kompaktidigi. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 922.000 pistettä, ei käänny enää. Optinen etsin lähinnä koriste. Tarkennus on nopeampi ja parempi kuin edellisessä mallissa G12. Paino 350g. Full HD, stereo, zoomaus videoitaessa. Värit, tarkkuus kunnossa, alhaisilla ISO-arvoilla kuvatessa ei paljoa eroa järjestelmädigin jälkeen. Suomen hinta on alle 600 euroa.

(tässä vietetään talvilomaa, uutisten päivitysaikataulu poikkeaa totutusta...).

 

25.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Lyngen (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tällä kertaa vähän enemmän lasku- kuin kuvausreissu Norjaan. Lumi oli hyvää ja sitä oli riittävästi.... ...Kiva oli katsella.Ei moitteen sijaa :)... ...Hieno merisirrikuva! Mainio rytmi. (vaikka valkoinen lienee rajoilla)... ...Hianoa settiä.... ...Eka toka ja kolmas on niin siistejä että ei tiiä miten päin pitäs olla.... ...On kyllä todella hieno setti.... jne.
 • Mikä digikamera festareille? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Kesä on pian ovella ja festarit starttaavat joten tarvitsisin uuden ja tehokkaan pokkarin festareille. Aiemmin minua on palvellut Canon Powershot SX120 IS, mutta se on hajoamispisteessä (linssisuojus rikki ja patterilla toimiva virta ei kestä kun muutaman tunnin). Suurimmat osat festarit tunnetusti kieltävät ammattikameroiden (järkkäreiden) tuonnin alueen sisäpuolelle ellei ole pressi-passia, eli nyt haetaan pokkaria....
 • Öistä maisemaa eiliseltä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Piti mennä kuvaamaan tähtitaivasta Earth Hourin ajaksi, kun kerrankin saisi kuvata ilman isompia valosaasteista.
 • Instagram repaintteja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Olen viimeaikoina rapsutellut repaintteja kuvistani iPadilla ja työntänyt niitä Instagrammin läpi. ...Kyll mää tykkään... ...Erilaista ja toimivaa. Lisää, kiitos.... ...akkonen on mielettömän upea, sopis suoraan CD-levyn kanneksi vaikka. Muutkin on tosi hienoja. En kyllä tajua yhtään miten näitä tehdään, mutta tarttee kai olla enempi taiteilijaa kuin minussa... :-)...
 • Jossain Torinossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Journalisti 4/2013. 21.3.2013.

 • Artikkelit, Vuoden 2012 parhaat. Vuoden 2012 lehtikuvakilpailuun osallistui 109 valokuvaajaa, joista yksi oli täysin ylivoimainen. Vuoden lehtikuvaaja on Meeri Koutaniemi, 25. Hän voitti peräti viidessä kategoriassa. Kisaan lähetettiin yli 2.600 kuvaa ja kahdeksan multimediaesitystä.
 • Artikkelit, Vuoden lehtikuvaaja Meeri Koutaniemi: Raskaan taakan tallentaja. Meeri Koutaniemi kuvaa kovia kokeneita ihmisiä, ja usein ystävystyy heidän kanssaan.
 • Artikkelit, Aapo Huhta: Vuoden kuvaessee. Tuomariston perustelu: Sarja on monipuolinen ja tunteisiin vetoava – ehjää, herkkää ja tiivistettyä dokumenttikuvaa. Kokonaisuus on hyvin rakennettu, kirjeet ja muotokuvat muodostavat hienoja diptyykkejä...
 • Artikkelit, Jenni Gästgivar: Vuoden uutiskuva. Kuvassa: Presidentinvaalikampanjoinnin käydessä kuumimmillaan Radio Suomipopin aamushow’ssa tatuoitiin suorassa lähetyksessä Sauli Niinistön kuva kannattajan takapuoleen. Julkaistu: Kuvaa ei ole julkaistu.
 • Artikkelit, Elvi Rista: Vuoden uutiskuva, kunniamaininta. Tuomariston perustelu: Ainutlaatuinen ja erittäin kaunis kuva. Mietimme, onko se jopa liian kaunis vakavaan aiheeseensa, metsien hävittämiseen, nähden...
 • Artikkelit, Timo Pyykkö: Vuoden urheilukuva. Tuomariston perustelu: Ilmiselvä voittajakuva. Kuvan esteettiset ominaisuudet ovat kiistämättömät, mutta voittaja se tuskin olisi, ellei kyse olisi olympialaisista ja Michael Phelpsistä....
 • Artikkelit, Aleksi Poutanen: Vuoden kotimaan reportaasi. Kuvissa: Reportaasissa seurataan suomalaisia My Little Pony -sarjan faneja, jotka omaksuvat uuden­laisen vapautuneemman miehisen identiteetin.
 • Artikkelit. Meeri Koutaniemi: Vuoden ulkomaan reportaasi. Kuvissa: Sarja kertoo kenialaisesta Elisabethista, joka pakeni kotoaan Tasarun-turvataloon, kun hänet aiottiin naittaa 65-vuotiaalle miehelle.
 • Artikkelit, Valokuva on aina valhe. Adriaan Monshouwerin mielestä suomalaiset kuvajournalistit tekevät työtään liian kovassa kiireessä.
 • Palstat, Kuvaviesti (Kenen kuva?). Usein lehtikuvista näkee, että kuvattava henkilö joko on pyydetty tekemään jotain juttuun liittyvää tai hän esittää kameran edessä omasta tahdostaan. Kuvaustilanteesta syntyy eräänlainen performanssi, joka voi usein olla kaukana todellisuudesta.

Timon poikkitiedepalsta, 7 miljoonaa dollaria minuutti, 24.3.2013. Vähän jatkoa Adamsin kuuluisasta kuunnousukuvasta kertovalle tarinalle. Wikipedia tietää kertoa tästä kuvasta parissa eri yhteydessä mm. seuraavaa: ...

 • (edellisen päivän tarina) Timon poikkitiedepalsta, Moonrise, Hernandez, New Mexico, 23.3.2013. Yksi maailman tunnetuimmista valokuvista. No sitähän piti meikäläisen wannabe-fotarin yrittää jäljitellä....

Fotobloggeri.

 • Raveissa, 23.3.2013. Urheilun kuvaaminen peilittömillä järjestelmäkameroilla on herättänyt paljon keskustelua internetissä. Monet kuvaajat pohtivat onko peilittömien kameroiden automaattitarkennus tarpeeksi nopea, jotta liikkuvien kohteiden kuvaaminen onnistuisi vaivattomasti. Fujifilmin kontrastinmittaukseen perustuvaa tarkennusjärjestelmää on arvosteltu sen hitaudesta.
 • Käsityötä, 17.3.2013. Fuji X-E1 on kulkenut mukanani käsilaukussa siitä lähtien kun sain kameran. Kameran pieni koko ja keveys oli yksi tärkeimmistä syistäni siirtyä peilittömään järjestelmään, sillä halusin kameran joka olisi helppo pitää aina mukana. Useimmiten naiset haluavatkin kuljettaa kameransa käsilaukussa kameralaukun sijaan, koska käsilaukku on osa arjen pukeutumista. Itse tykkään laittaa oikean kameralaukun olalle vain silloin kun lähden suunnitellusti kuvailemaan, mutta muuten käytän käsilaukkua.

Martti Ojaman valokuvablogi. Paljon merkintöjä, tässä viimeisimmät.

 • Yksi päivä valokuvina, 23.3.2013. Pitkästä aikaa, jatkan opiskelutehtävien esittämistä. Työharjoittelujakson 3 viikkoa ja hiihtoloman jälkeen paluu arkeen tulee dokumentaarisen projektin muodossa yhdestä omasta päivästä.
 • Kuvaavan turistin 10-kuvaa Lapista, 6.2.2013. Turistin mielikuvia Lapista. Vaikka tavallinen turisti ei ehkä tällaisia kuvia lapista ottaisikaan albumiinsa, näyttää tämä paljolti siltä kuvamaailmalta, mitä itse turistina näkisin.
 • Yön taikaa,värillisyyttä ja värittömyyttä, 28.1.2013. Sininen hetki muutti kaikki värilämpötilat, 10 000K ei riitä muuttamaan valoa sinisestä muuksi.

Keskisuomalainen, Oletko nähnyt muflonin? Nämä lajit kannattaa kuvata tunnistamisen takia, 24.3.2013. Suomen vähälukuinen nisäkäslajisto on vuosikymmenten saatossa kasvanut vierasta alkuperää olevilla lajeilla. Osa on tapahtunut vahingossa, mutta useimmat tietoisesti.

Viikate.org, Rimpula tempoo.

Macmaa.com, Kevyt ja edullinen ohjelma-bundle kuvakäsittelijöille. Yhteensä 9 euroa (alv 24%). Mukana Gemini (8,99€, duplikaattien etsintä), Focus (13,99€, tilt/shift, syväterävyys)) sekä FX Photo Studio Pro (17,99€, väriefektejä).

Ilta-Sanomat, Amatöörivalokuvaajan Beatles-kuvat myytiin 36 000 eurolla. Amatöörivalokuvaaja Marc Weinstein, 61, käytti väärennettyä pressipassia päästäkseen lavalle historiallisessa Beatles-konsertissa vuonna 1965. Weinsteinin kuvat ovat ainoita, joita paikan päältä on jäljellä. Weinsteinin lisäksi lavalle pääsi ainoastaan yksi valokuvaaja, jolla kuitenkin loppui filmi kesken keikan. Weinsteinin mustavalkokuvista maksettiin yhteensä 30 680 puntaa (36 000 euroa).

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, 14 Selection And Cutting Photoshop Tutorials. Photoshop-tutoriaaleja.

Digital Photography School, Lightroom 4 Virtual Copies 101. Virtual Copy?

Creativepro.com, Take Charge With Adobe Bridge. Konfigurointia, vähän perusteellisemmat ohjeet.

Earthboundlight.com, Performing Unnatural Acts in Photoshop, 24.3.2013. Lightroom on monella korvannut Photoshopin. Photoshoppia on kauan pidetty digikuvien käsittelyn standardia. Mutta Photoshoppia ei ole suunniteltu jouhevaan työnkulkuun. Monet asiat pitää tehdä nurin kurin.

Thephotoargus.com, Simple Rules for Composing Perfect Landscapes.

Diyphotography.net, It's Not This Shot - Sacrifice It. Kuvaajan ja kuvattavan välillä pitää olla jokin yhteys. Jotkut neuvovat laittamaan syrjään viisikymmentä ensimmäistä kuvaa. Tässä vinkissä käytetään nenän kaivamista perhettä kuvatessa.

The New York Times, For Photographers, Competition Gets Fierce. Digikameroiden myötä valokuvauksen oppiminen on nopeutunut. Tuloksen näkee heti. Kuvien tekninen laatu on parantunut, sillä kamerat ja objektiivit ovat viime vuosina parantuneet. Kameroilla saa automaattiasetuksillakin parempia kuvia. Hääkuvaajat rahastivat aiemmin paperikuvilla ja fotoalbumeilla. Nyt hääpari haluaa kuvat digikuvat tiedostoina ja kuviin kaikki oikeudet.

IR, Supraflux previews a new spin on video stabilization. Kickstarter-projekti, rahoitustavoitteet jo saavutettu. Elokuussa myyntiin, $745.

 

24.03.2013   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Lukusuuntaa, 23.3.2013. Lukusuunta vaikuttaa merkittävästi kuvan tulkintaan. Länsimaissa kun luetaan vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas, niin kuvan vasen yläkulma oikealle suuntautuvassa liikkeessä on liikkeelle lähtö ja oikea alakulma vasemmalle suuntautuvassa liikkeessä paluun alku. Muut sitten jostain siltä väliltä, kuitenkin niin, että oikealle ollaan menomatkalla ja vasemmalle palaamassa jostain.

Timon poikkitiedepalsta, Moonrise, Hernandez, New Mexico, 23.3.2013. Yksi maailman tunnetuimmista valokuvista. No sitähän piti meikäläisen wannabe-fotarin yrittää jäljitellä. ...Selitys on siinä, että Adamsin itsensä vedostamat printit olivat raskaasti "photoshopattuja"... ...Anselm Adamsin poika Micheal demonstroi läppärillä, miten suuri ero oli suoraan negatiivista tehdyllä "raakakuvalla" (alempi kuva) ja Adamsin vedostamalla kuvalla (ylempi kuva). Raakakuvassa taivaan ja maan valoisuuksien suhde on looginen, taivas vaaleampi kuin maa. ...

Digicamera.netin Foorumilta:

 • ulkosaaristo peilijäässä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hetkonen, mistä päin nämä on? Ei nyt majakan profiilistakaan tullut mitään mieleen... Mielenkiintoiset olosuhteet aamu- ja iltavalolle.... ...Villi veikkaus Bengtskär... Hienoja kuvia!...
 • Pitkää putkea lintukuvaukseen? Canon 400mm 5,6 ?? (Optiikka). Etsin lintukuvaukseen hyvää putkea. Hinta vois olla käytettyinä n. 2000e Pääasiassa kohteena ovat linnut, myös yleiskäyttöön soveltuvaa putkea tarvitsen. Juhlat, häät yms. tilaisuudet. Valovoima on ylivoimaa mutta se maksaa... Kertokaahan kokemuksia mikä setti ois paras lintukuvaukseen ja muuhunkin toimintaan. Laukusta löytyy 24-105 f4 IS joten lyhyttä teleä en tarvitse. 17 vastausta.
 • Perro The Parson juoksee vetten päällä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Onpas hauska ja hieno kuva, tuo väistämättä hymyn huulille :) ...
 • Objektiivien hinta Dubaissa (Optiikka). ...Kulta edelleen halvempaa kuin kotimaassa. Kultasoukkiin vaan, siellä sitä on..... Itselleni tuo kameroiden kalleus oli kyllä yllätys. Eipä sieltä sitten lähtenytkään mitään kameroihin liittyvää matkaan.

HS, Kaisa Viljanen, Mies, maailma ja kamera. Henri Cartier-Bressonin valokuvat tuovat eteen 1900-luvun suuret tapahtumat niin kuin tavallinen ihminen ne koki. Tukholman Fotografiska Museetissa on esillä kuvajournalismin legendan retrospektiivinen näyttely.

Henri Cartier-Bresson ei esittelyjä kaipaa. Jos 1900-luvulta pitäisi valita yksi valokuvaaja, se olisi monille juuri hän. Näyttely, joka esittelee yli 250 klassikkoa, on iloinen jälleennäkeminen niiden ikimuistoisten kuvien kanssa, jotka kiertävät maailmaa, ja jotka on monistettu lukemattomiin julisteisiin, valokuvakirjoihin ja postikortteihin. Henri Cartier-Bresson kuoli Provencessa elokuun 3. päivänä vuonna 2004.

Digicamera.netin Foorumi, Mitä mieltä olet toimittajista verkossa? (Sana on melkein vapaa).

"Teemme Tampereen yliopiston Comet-tutkimuskeskuksessa tutkimusta suomalaisten journalistien ja mediatalojen sosiaalisen median toiminnasta. Olemme haastatelleet joukon toimittajia, mutta kiinnostavaa olisi myös saada tietää, mitä aktiiviset verkon käyttäjät ajattelevat toimittajien työstä. Kokoamme näitä mielipiteitä verkkokyselyllä, jonka voi täyttää netissä anonyymisti. Kyselyn täyttämiseen kuluu aikaa n. 10-15 minuuttia.

Kyselyssä pohditaan mm. kuinka hyvin tai huonosti toimittajat verkossa toimiessaan onnistuvat – mitkä ovat pahimmat mokat tai huomionarvoiset onnistumiset? Tuntevatko toimittajat netin tapakulttuurin, osuvatko oikeiden lähteiden äärelle ja osaavatko suhteuttaa asioita toisiinsa oikein? Kyselyssä tiedustellaan verkonkäyttäjien kantaa myös yksityisyyteen ja esim. toimittajien tapaan nostaa asioita uutisiksi niin keskustelufoorumeilta kuin vaikkapa suljetuista Facebook-profiileista.

Jotta tulokset olisivat mahdollisimman uskottavia, toivomme, että tähän kyselyyn vastaisi laaja joukko ihmisiä. Olemme kiinnostuneita niin eri alojen harrastajien, fanien kuin vaikkapa poliittisesti aktiivisen nettiväen mielipiteistä. Olisikin hienoa, jos mahdollisimman moni tälle foorumille osallistuva täyttäisi kyselyn. Monivalintojen lisäksi kyselyssä on avoimia kohtia, joihin voi halutessaan kirjoittaa perustelujaan ja mielipiteitään laajemminkin.

Kysely löytyy osoitteesta: https://elomake3.uta.fi/lomakkeet/9562/lomake.html

Kiitos kaikille osallistuneille jo etukäteen,

Annan myös mielelläni lisätietoja tutkimuksesta,
yst.terv.
Elina Noppari
Researcher, M.Soc.SC.
Comet (Tampere Research Centre for
Journalism, Media & Communication)
Tampere University
elina.noppari(at-merkki)uta.fi
www.uta.fi/cmt/tutkimus/comet/"

Tekniikan Maailma, Pieni ja valovoimainen harrastajapokkari Nikon Coolpix P330. Nikon Coolpix P330:ssä zoomin kuvakulma vastaa 24 - 120 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/1,8 - 5,6. Takaa valaistu 12,2 megapikselin cmos-kenno on suurempi kuin peruspokkareissa, eli 1,7-tuumainen (7,44 x 5,58 mm). Kamera tallentaa jpeg- ja raw-kuvia sekä full hd -videoita. Hinta on noin 400 €.

Ilta-Sanomat, Uhkailua hautajaisissa: Kahta miestä epäillään. Poliisi epäilee kahta noin 30-vuotiasta miestä uhkailusta hautajaisten yhteydessä Joensuussa. Poliisi kertoi lauantaina, että tapauksen esitutkinta on saatu valmiiksi. Kahta noin 30-vuotiasta miestä epäillään kahdesta laittomasta uhkauksesta, kahdesta vahingonteosta ja pakottamisesta. Asianomistajina on kaksi journalistia. Kyseiset rikokset ovat asianomistajarikoksia, eivätkä asianomistajat ole vaatineet rangaistusta. (Lat. huom.: Mikä ihme voisi olla syynä, että asianomistajat eivät ole vaatineet rangaistusta? Ei tule mieleen kyllä ensimmäistäkään syytä....).

- Tästä huolimatta asia saatetaan syyteharkintaan ja arvioitavaksi tulee vaatiiko erittäin tärkeä yleinen etu syytteennostamista, poliisi tiedotti lauantaina.

- He sanoivat, että kohta lätty lätisee ja että pistävät minulta polvet paskaksi. Onneksi lopulta ei käynyt mitään, kuvaaja kertoi IS:lle.

Aamulehti, Syyteharkinta hautajaisista: Kaksi miestä esti valokuvaamisen – yhteyksiä rikollisjärjestöön?

Iltalehti, Kuvaajia uhkailtiin liivijengin hautajaisissa - teot syyteharkintaan. - Sanoivat, että pistävät multa polvet paskaksi. Mitään he eivät tehneet, mutta kyllä siinä säikähtää, yksi kuvaaja kertoi asiasta paikalla olleille poliiseille.

Turun Sanomat, Hautajaisten kuvaamisen esto syyteharkintaan.

Helsingin Uutiset, Junabongari vaanii kiskojen varrella. Ihmettelijöille Hulden vastaa, että aikansa voisi käyttää huonomminkin. –Parempi kuvata junia kuin olla juomassa viinaa.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 40 Beautiful Examples of Cloudscape Photography.

Digitalcameraworld.com.

Photo.net, Mistakes in Travel Photography. Yhden kuvaajan kokemuksia. Mieluummin vähemmän ja parempia kuvia kiinteäpolttovälisillä kuin zoomilla enemmän ja teknisesti vähän huonompia kuvia.

Photo.net, Overcoming the Challenges of Shooting Winter Sports.

ePhotozine.com, Color Picker In Lightroom 4.

Digital Outback Photo, Tips: Framing using the LCD.

Digital Photography School, How to Use Sunset Light to Light Portraits. Esimerkkikuva ei paljoa mallia imartele, eikö olisi voinut käyttää edes ripaus puuteria tms.

Bobatkins.com, End of “Tax Free” Internet Orders may be coming. USA:ssa verotus on vaihdellut osavaltioittain.

Kamera & Bild, Här hyllas Sveriges främsta pressfotografer. Magnus Wennman kuusi voittoa, myös Vuoden lehtikuvaaja 2013. Paul Hansenin Vuoden lehtikuva 2013 on tuttu jo World Press Photo -kilpailusta (kuvatekstissä kerrotaan yksityiskohtainen tarina, mistä oikein on kyse, täysin autenttinen tilanne, ei mikään lavastus).

Fotosidan.se, Wennman vann stort – och blev åter årets pressfotograf. Aftonbladetin Magnus Wennman voitti Vuoden Lehtikuvaaja 2013 -tittelin jo kolmannen kerran.

 

23.03.2013   (linkki)

Patricia Seppälän säätiön apurahat 2013. Patricia Seppälän kuvajournalistipalkinto myönnettiin "visioista ja yhteistyöstä paremman kuvajournalismin puolesta" nuorten kuvajournalistien 11-kollektiiville. Palkintosummaa korotettiin 15.000 eurosta 22.000 euroon. Palkinto myönnetään joka toinen vuosi.

Kuvajournalismin tukea sai 38 hakijaa yhteensä 144 720 euroa. Lisäksi 18 hakijaa kutsutaan säätiön kustantamalle digitaalikuvan käsittelykurssille. Summa on 20% tavallista pienempi.

Dokumenttikuvaus (7)

 • Jari Jan Heinonen, Valokuvaaja, Vantaa, Villa Lante, 1 300 €
 • Hannu Lindroos, lehtikuvaaja, Helsinki, Dasvidanija Soviet, 3 000 €
 • Sami Parkkinen, valokuvaaja, Helsinki, Lenfilm-albumi, 3 500 €
 • Ari-Veikko Peltonen, valokuvaaja, Kerava, Paimion parantola, 3 000 €
 • Maija Savolainen, valokuvaaja, Helsinki, Brännskär, 3 000 €
 • Benjamin Suomela, valokuvaaja, Helsinki, Borneon Dayakit, 3 000 €
 • Petri Uutela, valokuvaaja, Rovaniemi, Poronhoito, 2 500 €

Kirja (5)

 • Aukusti Heinonen, opiskelija, Helsinki, Valokuvaopiskelijat, juhlakirja, 3 000 €
 • Peter Jansson, lehtikuvaaja, Espoo, Legendat uutisten takana, 8 000 €
 • Kalevi Keski-Korhonen, lehtikuvaaja, Espoo, Lehtikuvaajakirjaan, 8 000 €
 • Anni Kinnunen, valokuvaaja, Oulu, Personal Landscape, 1 000 €
 • Lasse Lecklin, valokuvaaja, Helsinki, Places to Stop, 3 000 €

Näyttely (12)

 • Milka Alanen, valokuvaaja, Helsinki, Kreikasta, 4 000 €
 • Jari Arffman, valokuvaaja, Tampere, Mustavalkoista, 3 000 €
 • Kenneth Bamberg, fotograf, Mariehamn, Kings, 3 000 €
 • Taneli Eskola, valokuvaaja, Helsinki, Sibeliuksen maisema, 3 000 €
 • C-G Hagström, valokuvaaja, Helsinki, Armi Ratia ja Marimekko, 3 000 €
 • Ismo Hölttö, valokuvaaja, Helsinki, Ateneum-teoksiin, 6 000 €
 • Maija Koskinen, taidehallin joht. Helsinki, Steve McCurry, 9 500 €
 • Merja Marin, Hallintojohtaja, Kuopio, Suomalainen muotokuva, 3 000 €
 • Tamas Matekovitsh, valokuvaaja, Helsinki, Budapest Metro Helsinkiin, 2 000 €
 • Aki Roukala, valokuvaaja, Hailuoto, Leena, 4 000 €
 • Aino Salmi, kuvajournalisti, Tampere, Aktivismia Venäjällä, 1 520 €
 • Valokuvakeskus, Lappeenranta, Mustavalkoisen mestarit, 3 000 €

Muu (4)

 • Taina Dahlgren, toimittaja, Helsinki, Bertil Dahlgrenin Sibeliuskuvat, 1 000 €
 • Sami Kero, lehtikuvaaja, Helsinki, Helsinki Street päivitys, 3 000 €
 • Aira Laitinen, arkistopäällikkö eläk. Helsinki, Lehtikuvan hist. arkisto, 5 000 €
 • Raimo Poutanen, valokuvaaja, Kotka, Kuvaustekniikan päivitys, 1 500 €

Opinnot (10)

 • Marina Ekroos, opiskelija, Helsinki, Kuvareportaasi tabletissa, 2 700 €
 • Klaus Elfving, opiskelija, Kämmenniemi, Valokuvaoppia Sao Paulossa, 2 000 €
 • Hanna-Kaisa Hämäläinen, valokuvaaja, Helsinki, PhotoDo Tukholmassa, 5 000 €
 • Olli Kleemola, tohtorikoulutettava, Turku, Venäläiset Suomen-Saksan sotakuvissa, 1 500 €
 • Elise-Anette Kokkonen, opiskelija, Helsinki, Lotat, 1 500 €
 • Pirita Männikkö, opiskelija, Tampere, Lifen kuvajournalismi Suomessa, 3 000 €
 • Anssi Männistö, professori, Tampere, Multimediatuotannon työpaja NYC, 3 000 €
 • Eva Persson, fotograf, Helsingfors, Grunderna i audiovisuell tillämpning, 700 €
 • Anna Katariina Pesonen, toimittaja, Pori, Magnum Workshop, Chr. Andersson, 1 500 €
 • Cata Portin, valokuvaaja, Helsinki, Kuvajournalismia ICP New York, 4 000 €

HS, Suomen suurin valokuvapalkinto lehtikuvaajien 11-kollektiiville. Kaksi vuotta toiminut 11-kollektiivi tekee vuosittain yhteisen projektin, jonka julkaisukanavat vaihtelevat. Kevään 2013 aihe on kriisi. "11-kollektiivi haluaa tehdä dokumentaarisesta valokuvasta lähestyttävämpää, niin pistävää ja innostavaa, että kuka tahansa voi siihen tarttua, ja korostaa valokuvakerronnan avoimuutta, joka ei sulje pois siirappiromantiikkaa eikä inhorealismia", tekijät kirjoittavat.

11-kollektiivin Suomi-aiheisia valokuvia on 19. toukokuuta saakka esillä näyttelyssä Valokuvataiteen museossa Helsingissä. Näyttelyn valokuvat löytyvät myös verkosta sivulta www.yksitoista.fi.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Miten saada tarkka kuva kun kuvassa useampi ihminen? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Eli mitkä asetukset kamerassa tulisi olla, jotta kuvasta tulisi mahdollisimman hyvä ja kaikki kuvattavat ihmiset (4 kpl) näkyisivät tarkkoina ja taustan ei tarvitse olla selvä? Olosuhteet: sisiätila/halli,päivänvaloa tulee melko paljon sisälle, objektiivi EF85/1.8 USM, kamera eos 600D, ei mahdollisuutta salamiin tai valoihin. Eli mikä aukko/aika yms. olisi paras ?
 • Luontokuvat -sivun uudellenjärjestely (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Todella upeeta settiä.Ei noista osaa suosikkia sanoa,hienoja kaikki.... ...Erittäin komeeta ja tunnelmallista settiä! Joukossa useita helmiä, joita en ole aikaisemmin nähnyt.Erittäin komeeta ja tunnelmallista settiä! Joukossa useita helmiä, joita en ole aikaisemmin nähnyt.... ...Kyllä toimii Jees +++... ...Galleriassa oli kyllä loistavia kuvia. ... ...Komea kokoelma. Vaikka kuvat on erilaisia pysyy tyyli hyvin hanskassa.... ...Todella upeeta settiä! Meni sivu suosikkeihin :)... ...Muutama helmi löytyi, keep up the good work!...
 • Penkki (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Samaa penkkiä tulee kuvattua vuodesta toiseen.
 • Oopperatalo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Hemmetin hyvä. Rytmiä löytyy sinne sun tänne, muttei kuitenkaan leviä käsiin. Oikein ryhdikäs. Lisäksi kivoja pikku bonareita siellä täällä.... ...Samaa mieltä. Löytyy monenlaista katseltavaa.Tähän ei heti kyllästy....
 • Maisema tältä yöltä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Peter Forsgård.

 • Hajatelmiani Vuoden lehtikuva -kilpailusta. 22.3.2013. Facebookissa eräässä ryhmässä, jossa on iso määrä free-kuvaajia, avattiin keskustelu tuon kilpailun nimestä. Onko tuota enää järkevää nimittää Vuoden lehtikuva -kilpailuksi, koska monia palkittuja kuvia ei välttämättä ole edes julkaistu lehdessä.
 • Vuoden muotokuvaaja taas valittu. 15.3.2013. Näissä kilpailuissa pitää minusta kokeilla rajoja ja tarkoitan sillä esim. muotokuvan rajojen rikkomista sen perinteisessä merkityksessä. Minusta muotokuvan tulisi kertoa jotain kuvassa olevasta. Palkittuja muotokuvia katsellessa näyttää kuitenkin, että ne kertovat enemmän siitä mitä haluttaisiin olla?
 • Tekijänoikeuslain muutoshankkeesta jatkoa. 13.3.2013. Aloitetta myös markkinoidaan tekijänoikeuksia parantavana. Osittain se sitä onkin, mutta esim. valo- ja videokuvaajien osalta oikeudet heikkenevät.

Ilta-Sanomat, Vauva.fi:ssä kuohuu: Voiko olla turhempaa ammattia kuin valokuvaaja? Vauva.fi:n puheenaihe valokuvaajan ammatin turhuudesta on ollut koko vuoden suosituin puheenaihe keskustelupalstalla. Ketjun aloittanut viesti kirjoitettiin 20.3.2013 klo 12:15. Vastauksia on tähän mennessä kertynyt yli 300 kpl.

Kotimaa24.fi, Ylen A-studio mainostaa? A-studion studiohaastattelujen taustalla näkyy säännönmukaisesti minuuttitolkulla Helsingin Sanomatalo, josta erottuvat joka kerta selvästi yhden optisen alan yrityksen (Cazze) ja yhden kameroita ja optisia laitteita myyvän yrityksen (Rajala) nimet.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com, Voting open for Smithsonian Magazine 2012 Reader's Choice Award. Viidestäkymmenestä finalistista voi valita suosikkinsa. 112 maata, 37.600 kuvaa. Lehti valitsee viidestä kategoriasta voittajat. Yleisöäänestys päättyy 29.3.2013.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Fujilta uutta.

IR, The incomparable Nadar: Master photographer, political cartoonist and balloonist of 19th-century Paris. Valokuvauksen historiaa.

IR, Create your own lighting diagrams with this nifty, free online tool. Valaisukaavioiden tekoon, online, ilmainen.

The Online Photographer.

Kamera & Bild, I dag avgörs vem som vinner Årets bild 2013. Ruotsissa ollaan Vuoden Lehtikuvissa Suomea edellä tasan yksi vuosi, kuinkas muuten.

Photographyblog.com, Nikon Coolpix A Review. Entusiasteille. Kroppikenno kompaktikamerassa. Ei alipäästösuodinta (tämä termi ei ole peräisin Star Trekistä...). Kiinteä 18,5 mm laajakulmaobjektiivin kuvakulma vastaa 28 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/2,8. Full HD, stereo. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Etsimestä pyydetään noin 450 euroa. Musta tai hopea. Tarkennus ei ole huippunopea. Arvosana 4 * / 5 *. Hinta 1.199 euroa.

Strobist, In-Depth: The New Fujifilm X100s. Mitäs tämä on, David Hobby kameroita arvioimassa... Toisaalta, eihän niille salamille paljoa käyttöä yksinään ole...

 

22.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Uutiset, Tampere, Kuvakirjat käyvät kaupaksi kamerabuumista huolimatta. Tampereesta on julkaistu uusi kuvateos, johon poimittiin vaikutelmia kaupungin eri hetkistä. Pääosassa ovat maisemat ja rakennukset eri vuodenaikoina, toki kaupunkilaisiakin tavataan. Voisi luulla, että pienikokoinen kuvateos hukkuu edeltäjiensä joukkoon - mutta kaikkea muuta, ensimmäiset 4000 kappaletta ovat menneet hujauksessa.

 • Tampere tunnelmia -kuvakirjan valokuvasivat Tarja Antinaho ja Jarkko Viljanen.

Kamerauutisia.

 • Tekniikan Maailma, Canon EOS 100D on maailman pienin aps-c-kennoon perustuva peilietsinkamera. Tänään julkistettu uutuus on 25 prosenttia pienempi ja 28 prosenttia kevyempi kuin esimerkiksi Canon EOS 650 -järjestelmäkamera. Rungon mitat ovat 117 x 91 x 69 mm ja paino kuvauskunnossa noin 470 grammaa. Canon EOS 100D sisältää aps-c-kokoisen (22,3 x 14,9 mm) cmos-kennon, jonka tarkkuus on 18 megapikseliä. Herkkyysasetus kattaa alueen ISO 100 - 12 800 (laajennettavissa ISO 25 600). Canon EOS 100D:tä odotetaan kauppoihin huhtikuussa. Runko ja uusi 18 - 55 mm:n objektiivi maksavat yhdessä noin 800 €.
 • Tietoviikko.fi, Canonilta kaksi järjestelmäkameraa. Canon on julkistanut tänään kaksi uutta järjestelmäkameraa sekä uuden edullisen hintaluokan zoomiobjektiivin. Kameravalmistaja Canon ei ole muutamana viime vuotena tuonut markkinoille mitään poikkeuksellisen uutta tai järisyttävän erikoista. Nyt yhtiö kuitenkin yrittää ottaa eroa kilpailijoihinsa esittelemällä markkinoiden pienimmän peilijärjestelmäkameran, EOS 100D:n.
 • Tekniikan Maailma, Optinen kuvanvakain, 10-kertainen zoom ja suurnopeusvideo 170 euron pokkariin. Olympus VH-520 iHS -taskukameran 14 megapikselin cmos-kenno, tehokas TruePic V -suoritin ja linssiä liikuttava optinen vakain tuottavat valmistajan mukaan teknisesti laadukkaita kuvia myös vähässä valossa. Kymmenkertaisen zoom-objektiivin kuvakulma vastaa 26 - 260 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/3,3 - 6,1. Kohdetta tarkastellaan 7,6 cm:n (3”) ja 460 000 pisteen näytöltä. Olympus VH-520 iHS tulee kauppoihin huhtikuun lopulla alle 170 euron hintaan.

Kamerakännykät.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 14 Cool Examples of Tilt-Shift Photography.

Canonin uutuuksista.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Olympus VH-520.

IR, “Digital Negative” app promises raw DNG from your iPhone. $2.99. Mutta onko tässä kyse ihan oikeasta raw-formaatista. Ainakin kyse on kuvatiedostosta ennen iPhonen sisäistä kuvankäsittelyä.

 

21.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Vuoden Lehtikuvat 2012. Suomen Lehtikuvaajat ry on järjestänyt kilpailun vuodesta 1962 lähtien. Tänä vuonna 109 kuvaajaa, 2.621 kuvaa ja kahdeksan multimediaa. Kirjaa voi tilata 25 euron hintaan (sis. pk.).

Kilpailun satoa, 50 kuvaa.

Muualla:

HS, Alvar Kolanen kuvasi suomalaisten rakastamat tähdet – katso kuvakooste. Mukana ovat kaikki Olavi Virrasta Laila Kinnuseen ja Uuno Turhapuroon. Ja kirjassa on vasta pintaraapaisu: 400 kuvaa on valittu Kolasen kokoelmista, joihin on pelastettu 55 000 ruutua. Arviolta ainakin 20 000 kuvaa on vielä kateissa.

 • Alvar Kolasen valokuvanäyttely on jo ehtinyt kiertää Suomea, ja pari vuotta sitten kuvista julkaistiin Tähdet tuikkivat -kirja. Eilen julkistettu Tuikkivien tähtien varjosta on puolet paksumpi sekä kuvamateriaaliltaan ja tekstiltään runsaampi.

Sulantoblog.

 • Mitä löytyy nurkista? 20.3.2013. Kokeilin Fujin 14 mm f/2.8 superlaajakulmaa vähän aikaa sitten ja kun julkaisin kokemuksiani kuvien kera, niin eräs lukija ihmetteli miten näin kallis objektiivi piirtää kovin huonosti kuvan nurkissa täydellä aukolla.
 • Tamron ensivaikutelmia, 18.3.2013. Olen nyt kuvannut kaikilla kolmella kokeilussa olevalla Tamronilla jonkin verran. Alla muutamia huomioita zoomeista. Tamronin 90 mm makrosta erikseen myöhemmin.
 • Tamronia pöydän täydeltä, 14.3.2013. Tamronit: SP 70 - 200 mm f/2.8 Di VC USD, SP 24 - 70 mm f/2.8 VC USD ja SP 90 mm f/2.8 Di VC USD. Kaikki melko uusia malleja.
 • Miksi säätäisin valotuksen käsin? 12.3.2013. Uudet kamerat, ja vähän vanhemmatkin, on varustettu mitä hienoimmilla valotusautomaateilla ja -ohjelmilla. Miksi ihmeessä kameroissa enää edes on käsisäätömahdollisuus? Miksi säätäisin käsin valotusarvoja, kun kamera kerran osaa tehdä sen niin hyvin?
 • Fuji XF 14 mm f/2.8 kokeilussa, 7.3.2013. Ensimmäinen uutuus kuudesta on 14 mm f/2.8 laajakulma, joka vastaa kuvakulmaltaan täyden koon 21 millistä. Objektiivi maksaa n. 900 euroa, jota ei voi halvaksi sanoa, mutta se on linjassa laadun ja kilpailijoiden vastaavien tuotteiden kanssa.

Valokuvatorstai, 279. haaste. Haasteen aihe on tipu.

Ilta-Sanomat, Tiesitkö tämän? Näin Facebook käsittelee kuvasi. Verkkopalvelu pyyhkii sinne tallennetuista valokuvista kaikki metatiedot, joihin saattaa olla tallennettuna myös tieto kuvan ottajasta. Uutisalaa edustavan IPTC:n mukaan käytäntö on ammattikuvaajille järkyttävä.

Ilta-Sanomat, Naapuri kuvasi pihalla kasvanutta kannabiskasvia - joutui poliisikuulusteluun. Huumekasvin kasvattaja teki naisesta rikosilmoituksen korostaen ilmoituksessa, että pihamaalla kasvanut kasvi oli joutunut luvattoman valokuvauksen kohteeksi. Poliisi ryhtyi tutkimaan juttua salakatseluna.

 • Syyttäjän mukaan salakatselupykälillä suojataan ihmisiä, ei esineitä asioita tai tilaa.
 • (tiedoksi myös: hevosia, koiria, kissoja jne. saa ihan vapaasti kuvata ja näitä kuvia saa myös vapaasti julkaista...)

Vauva.fi, keskustelu, Aihe vapaa: Voiko olla turhempaa ammattia kuin valokuvaaja. Aloitusviesti: Uskomatonta että tuo on ihan oikea ammatti josta maksetaan palkkaa. Pitävät itseään varmaan hyvinkin tärkeinä ihmisinä. Yli 200 vastausta.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta.

 • Suomen Canon, lehdistötiedote, Canon EOS 700D- ja EOS 100D. Helppokäyttöisen kosketusnäytön ansiosta kuvaaminen ja tallennettujen otosten katsominen on vaivatonta. Kummassakin EOS-kamerassa on uusi vakiomallinen EF-S 18–55 mm f/3,5–5,6 IS STM -zoom-objektiivi. Kamerat ja objektiivi myyntiin toukokuussa.
  • EOS 700D 18-55mm IS STM kit 890 euroa
  • EOS 100D 18-55mm IS STM kit 850 euroa
  • EF-S 18-55 mm f/3,5-5,6 IS STM 390 euroa
 • Suomen Canon, lehdistötiedote, Canon PowerShot SX280 HS ja PowerShot SX270. Pienissä ja monipuolisissa PowerShot SX280 HS- ja PowerShot SX270 HS -kameroissa on uusi DIGIC 6 -prosessori ja 20x optinen zoom. Toukokuussa myyntiin.
  • PowerShot SX280 HS:n svh on 329 euroa
  • PowerShot SX270 HS:n svh on 299 euroa
 • Dpreview.com, Canon unveils 100D/Rebel SL1 world's smallest and lightest APS-C DSLR. Maailman pienin ja kevein perinteinen kroppikennoinen järjestelmäkamera. 18 megapikseliä, kolmen tuuman kosketusnäyttö, 1080p30 video. Neljä kuvaa sekunnissa. $799.99, mukana EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM kittiobjektiivi. Huhtikuussa myyntiin.
 • Dpreview.com, Canon 100D preview. Selkeästi pienempi kuin samaan aikaan julkistettu Canon 700D. Kokoa ei ole paljoa enempää kuin peilittömällä Panasonic Lumix DMC-G5 -mallilla. Kosketusnäyttö ei käänny.
 • IR, Canon EOS Rebel SL1 (EOS 100D). SL = Super Lightweight. Tuntuu kompaktikameralta. Kolmen tuuman kosketusnäytössä 1.040.000 pistettä, ei käänny. Kova kilpailija peilittömille. Väriksi voi valita vain mustan.
 • Dpreview.com, Canon announces EOS 700D / Rebel T5i 18MP and 18-55mm STM lens. Canon EOS 700D, 18 megapikseliä, kroppikenno, full HD. 650D:n seuraaja. Uusi kittilinssi 18-55mm STM, parempi tarkennus videossa. Kolmen tuuman kääntyvä kosketusnäyttö. Yhteensä hinta $899.99. Huhtikuussa myyntiin.
 • Dpreview.com, Just posted: Hands-on preview of the Canon EOS 700D / Rebel T5i. Muutokset 650D-malliin pieniä. Canon 600D säilyy vielä tuotannossa.
 • IR, Canon EOS Rebel T5i (EOS 700D). Pieniä parannuksia. Syy päivitykseen lienee rungon värimuutosongelmat... (rungossa olevat kuvausta helpottavat kumikarhenteet voisivat teoriassa aiheuttaa vielä allergiaakin).
 • Dpreview.com, Canon unveils SX270 HS 20x superzoom and SX280 HS with GPS and WiFi. SX280 -malli vain Euroopassa, mukana GPS ja WiFi. SX270 -malli, ei GPS, ei Wifi. 12 megapikseliä, 25-500mm, 20-kertainen zoom, kolmen tuuman lcd-näyttö (460.000 pistettä).
 • IR, Canon challenges CSCs with new Rebel SL1 DSLR, introduces Rebel T5i and PowerShot SX280 HS.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, How I Got The Shot: Desert Road.

ePhotozine.com, How To Photograph Daffodils In The Rain. Liljoja kuvaamaan sateessa.

Pdnpulse.com, National Geographic Celebrates 125 Years with Vintage-Photo Blog. Arkistojen aarteita, valita voi 10.5 miljoonasta kuvasta.

Digital Outback Photo, Lens Design and Software Corrections.

Petapixel.com, Do You Need a Photography Degree to Be a Successful Photographer? Kirjoittaja ei ole saanut valokuvaajan koulutusta, jostain kumman syystä hän ei ole vakuuttunut koulutuksen välttämättömyydestä...

Dpreview.com, Photographer's copyright suit lists his subject as defendant. 22 vuotta vanhaa kuvaa on käytetty luvatta lukemattomia kertoja lukemattomissa eri yhteyksissä. Valokuvaajalle ei ole maksettu mitään. USA:n tekijänoikeuslait eroavat jonkin verran Suomen vastaavista. Tekijänoikeus säilyy, mutta jos rikkomukset ovat jatkuneet yli kolme vuotta ilman, että valokuvaaja on niihin reagoinut, niin oikeus yli kolme vuotta vanhoihin korvauksiin on mennyt.

 • valokuvaaja ei siis ole myynyt kuvan tekijänoikeuksia kenellekään
 • monet tahot kuitenkin myyvä tätä kuvaa, esim. Getty on myynyt kuvaa viimeiset kymmenen vuotta

IR, L’Oreal pulls mascara ads for excessive Photoshopping. Kilpaileva yritys ilmiantoi.

Popular Photography, Google Now Lets You Search For GIFs.

Lensrentals.com, Quick Take on the New Nikon 80-400 AF-S VR. Onko uusi objektiivi parempi kuin Nikon 80-400mm AF VR tai Sigma 50-500mm OS. On. Suomen hinta on n. 1.800 euroa.

Slrgear.com, Olympus 17mm f/1.8 M.Zuiko Digital. Joulukuu 2012. Micro 4/3 -systeemiä. 34mm. Vastavalosuoja pitää ostaa erikseen, $70. 46mm filtterikierre, paino 120g. Erittäin terävä. Nopea tarkennus. Vähän värivirhettä, vääristymää ja vinjetointia. Tässä luokassa kova kilpailu, Olympuksen valttina on tarkennus. Suomen hinta on n. 500 euroa.

Photo.net, Lomo LC-A+ Review. Hieno kamera. Pitää vain oppia filosofia, jossa kuvaaja ei enää hallitse suljinaikaa, aukkoa eikä tarkennusta. Suomen hinta on n. 250 euroa.

 

20.03.2013   (linkki)

Yle Uutiset, Kolme tekijää tavoittelee uutta isoa taidepalkintoa. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa jaettavaa Suomen taideakatemian kuvataidepalkintoa tavoittelee kolme nuorta kuvataiteilijaa. Ehdolla ovat kuvanveistäjä Petri Eskelinen, kuvataiteilija Tuomas A. Laitinen ja valokuvaaja Anni Leppälä.

 • Palkintosumma on suuruudeltaan 25 000 euroa. Sen lisäksi voittaja pitää yksityisnäyttelyn Espoon modernin taiteen museossa EMMAssa.
 • Anni Leppälä: Viime vuodet (1-sivuinen pdf). Valokuvia 24.3. saakka Galleria Amassa (Rikhardinkatu 1). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Valoa etsimässä, Jäätaidetta, 16.3.2013. Mukana matkassa oli tällä kertaa K-5 runko, DA*60-250mm ja DA*300mm putket sekä Nokia 808 PureView mahdollisia maisemaotoksia varten. Otin lisäksi mukaan jalustan ja 67mm ND8 harmaasuotimen 60-250mm nokalle. Puro virtasi mukavasti, mutta erityisen keväinen fiilis ei vielä tullut, kun metsän siimeksessä oli pakkasta enemmän kuin aurinkoisilla paikoilla.

Yle Uutiset, Luurankoja ja eksoottisia kukkia: valomaalaus värittää pimeää. Valomaalauksella tarkoitetaan valokuvaustekniikkaa, jossa käytetään pitkiä valotusaikoja pimeässä tai hämärässä tilassa kuvattaessa.

Tuki.luontokuva.org, Suomen Luonnonvalokuvaajien puheenjohtaja vaihtui. Suomen Luonnonvalokuvaajien puheenjohtaja Esa Mälkönen astui syrjään tehtävästään kevätkokouksessa kuluneena viikonloppuna. Yhdistyksen uusi puheenjohtaja on Kari Wallgren Hyvinkäältä.

 • Www-sivusto luontokuva.org ei ole nyt käytettävissä. Uusi luontokuva.org julkaistaan maaliskuun aikana.

Suomen freelance-journalistit ry, Freelance-kuvaaja, vastaa kyselyyn, 18.3.2013. Kati Laukkanen tekee tekee kandidaatintutkielmaa freelance-kuvaajista Tampereen yliopiston tiedotusopin laitoksella. Jos haluat osallistua kyselyyn, löydät lomakkeen alla olevan linkin kautta.

Digikuvaaja.net.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Heartbreaking Portraits of Boy Prostitutes in Thailand Paint a Picture of Innocence Lost.

Popular Photography, Reader Gallery: 44 Powerful Black-And-White Landscapes.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, Tips for Perfect Portrait Posing.

Photoshelter.com, Pricing Your Work: Magazine Photography. Sähköpostiosoitteeseen lähetetään 2.3 megainen 14-sivuinen pdf. Kaikenlaisia ohjeita hinnoittelun lisäksi.

 • (Lat. huom.: nuo dollarihinnat voivat tietenkin antaa osviittaa, mutta ne on syytä ottaa suolajyväsen kera :-)

ePhotozine.com, Using The Histogram In Adobe Photoshop Lightroom 4.

Diyphotography.net, 49 Awesome Photography Hacks, Mods And DIY Projects. Laidasta laitaan.

YouTube-videoita.

Digital Photography School, Why your Camera isn’t a Superhero. Ensimmäiset kuvat uuden järjestelmädigin hankinnan jälkeen...

Pdnonline.com, Lighting Recipe: Brian Bloom’s Gritty Boxing Gym. Valaisukaavio, käsin piirretty.

IR, One of the most popular images of a military drone is a fake. Se alempi kuva. Ei mikään valokuva ollenkaan vaan 3d -renderöinti.

IR, Metabones Speed Booster adapters available for Micro Four Thirds mounts in April. Canon EF -> Sony NEX -adapterit tulivat myyntiin tammikuussa, hinta $599. Micro 4/3 -adapterit ovat tulossa myyntiin huhtikuussa. Hyvälaatuista jälkeä. 2x -kroppikerroin muuttuu 1.4x -kroppikertoimeksi. Hinta $400 - $600.

Lisää huomisen Canon-julkistuksista.

 

19.03.2013   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museossa:

Hakemusten tulee olla Valokuvataiteen museolla perjantaina 19.4.2013 kello 18 mennessä. Saman päivän postileima riittää.

Liminganlahden Ystävät ry järjestää Liminganlahden lintukuvakilpailun kolmatta kertaa. Tänä vuonna kilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa kansainvälisenä.

Kilpailun sarjat, joiden voittajakuvista valitaan Vuoden 2013 lintukuva.

1. Kosteikkojen linnut.

2. Linnut vauhdissa.

3. Lumoavat linnut.

4. Nuoret, alle 18-vuotiaat.

Kilpailuun voi osallistua kolmella (3) kuvalla/sarja ja samalla kuvalla saa osallistua vain yhteen sarjaan.

Kuvissa pitää olla luonnossa kuvattuja villejä lintuja. Kuvien tulee olla otettu kolmen vuoden sisällä kilpailun viimeisestä osallistumispäivästä lukien (1.5.2010- 30.4.2013).

Kuvat saavat olla aikaisemmin julkaistuja tai palkittuja, mutta Liminganlahden Lintukuvakilpailussa aikaisemmin palkituilla kuvilla ei saa osallistua.

Kuvien käsittelyssä sallitaan kuvien rajaus, kennon roskien poisto sekä ns. normaalit kuvankäsittelyn vaatimat säädöt.

Kuvien ottajalla pitää olla kaikki oikeudet kuviin ja kuvien käyttöoikeus säilyy kuvaajalla.

Osallistumismaksu on 15 €/kuvaaja.

Kilpailuaikaa on 30.4.2013 asti.

Tuomaristo valitsee sarjavoittajista Vuoden 2013 Lintukuvan. Päätuomareina toimivat: Hannu Hautala, Bence Máté, Jari Peltomäki, Jan Södersved, Mika Honkalinna ja Markus Varesvuo.

Jokaisen sarjan kolme parasta palkitaan tuotepalkinnoilla. Palkintojen rahallinen arvo on yhteensä yli 3 800€.

Voittajat palkitaan Liminganlahden luontokeskuksella järjestettävässä tapahtumassa syksyllä 2013.

Lue tarkemmin kilpailun sivuilta

Lisää revontulia, Digicamera.netin Foorumilta, Linkkejä kuviin ja gallerioihin:

Paulilahtinen.net, Wanhat kamerat. Paljekameroita, laatikkokameroita, kinofilmikameroita, monenlaisia kameroita. Nyt yhteensä 131 kameraesittelyä ja lisää tulossa... "pienimuotoista" kameroiden keräilyä...

 • kuvat ja nimet, tekniset ominaisuudet
 • paljon linkkejä

Jariharjula.com, Testissä Sony DT 35mm f1.8 - yhden objektiivin taktiikalla, 18.3.2013. Testattavana on siis ollut Sonyn "easy choice" -sarjan 35-millinen objektiivi mallimerkinnältään SAL35F18. Objektiivi on DT-sarjaa eli sen piirtoympyrä kattaa vain APS-C-kokoisen kennon. Jos kakkulan ruuvaa kiinni täyden kennon Sony-runkoon, kamera vaihtaa automaattisesti kroppimoodiin.

 • Tärkein fakta on kuitenkin se, että tätä objektiivia löytää silloin tällöin alennuksessa kahdella sadalla eurolla joka on suorituskykyyn nähden erittäin edullinen hinta.
 • Kaiken kaikkiaan mielestäni tämä objektiivi on joka pennin arvoinen eikä sen hankintaa kannata jäädä arpomaan.

Janneheimonen.net, Revontuli kuvia – Hienoimmat näkemäni revontulet, 19.3.2013. Kuten moni muukin, niin myös minä odottelin revontulia saapuvaksi perjantai – lauantai väliseksi yöksi. Vaikka useampaan otteeseen kävin netissä olevia tutkia katselemassa ja yritin jopa houkutella palkkeja nousuun pistäen saunan lämpiämään, niin revontulipalkit pysyivät matalalla. Revontulet menivät ohi siltä yöltä.

Iltalehti, Konfliktin symbolikuva kääntyi päälaelleen. Sydäntä särkevässä valokuvassa BBC:n toimittaja pitelee menehtynyttä vauvaansa. Britannian yleisradioyhtiön BBC:n arabiankieliselle toimitukselle työskennellyt toimittaja Jihad Misharaw ennätti paikalle vasta kun oli jo liian myöhäistä. Kuvan saatetiedoissa väitettiin, että Misharawin 11 kuukauden ikäinen vauva oli menehtynyt Israelin Gazaan suunnatussa ilmaiskussa 14. marraskuuta.

 • Yahoo! News, The tragic story behind Gaza photo, 15.11.2013. "Jihad Misharawi, a BBC Arabic correspondent who lives in Gaza, tragically became part of the story he's been covering on Wednesday, when an Israeli airstrike killed his 11-month-old son."
 • mutta mistä olikin todellisuudessa kyse?
 • The Washington Post, United Nations report suggests Hamas may have killed Palestinian infant Omar Mishrawi, 11.3.2013. "But it turns out that, according to a new United Nations draft report from the office of the High Commissioner for Human Rights, the explosive that killed Omar Mishrawi may have actually been fired by the Gaza-based militant group Hamas, which has a reputation for missing."

Keskisuomalainen, Dosentti katsoi kuvamanipulaatiosta syytetyn lehden kuvat: Ei mitään epäselvyyttä.

Mobiili.fi, Pinterest uudistui: uusi ulkoasu ja enemmän työkaluja. Viime aikoina Pinterestiin liittyvät jutut tekijänoikeuksista ovat jääneet vähän taka-alalle. Mutta perusongelma on edelleen ratkaisematta, Pinterest toimii ns. harmaalla alueella.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 • Canon IXUS 140 Review. 16 megapikseliä, taskudigi, 28-114mm, 8-kertainen zoom. Kolmen tuuman lcd-näyttö. Video 720p. Sisäänrakennettu Wi-Fi. Suomen hinta on alle 200 euroa.
 • Top Morning Shots On ePHOTOzine. Aurinkolasit esiin siellä kotikatsomoissa, saturaatio monessa kuvassa vedetty tappiin. Harmittavinta on se, että silmä on jo aika päiviä sitten tottunut näihin ylisaturoituihin kuviin... Ns. normaali maisemakuva on ruvennut näyttämään vähän vaisulta...

Luminous Landscape, Is Medium Format Dead? Phase One, toimitusjohtaja, haastateltavana, video kesto 41:35.

Popular Photography.

Dpreview.com, Connect, 5 pre-digital photo tricks and the apps to make them today. Mikähän näissä manipulaatioissa olisi yhtään sen hyväksyttävämpää kuin digiaikana tehtävät manipulaatiot. Viisi klassista kuvaesimerkkiä.

The-digital-picture.com, Adobe Photoshop Lightroom v4.4 and DNG Converter 7.4 Updates Coming. Tullee imuroitaviksi 2.4.2013.

Torstaina, 21.3.2013, Canonilta tulossa julkistuksia.

Kamera & Bild, Utøya-porträtt vann Årets bild i Norge.

Fotosidan.se, Fotosidans ljusskola del 3: De enkla tillbehören som ger kontroll. Tarkat ohjeet tee-se-itse -henkilölle. Pitkä artikkeli.

Steve Sanders, Nikon D600 Review. Syyskuussa 2012 julkistettu. Edullinen täyskennoinen järjestelmäkamera, 24 megapikseliä. Paljon Nikon D800:n ominaisuuksia, runko muistuttaa Nikon D7000:a. Etsin 100%. 1080p HD video, pakkaamaton HDMI-out (ympärillä mustat reunat). ISO 100 - 6400. Sarjakuvaus 5.5 kuvaa sekunnissa. 39 pisteen automaattitarkennus, yhdeksän ristikkäistä tarkennuspistettä. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Kuulokeliitäntä. Paino 760g (ei akkuja), akut 900 kuvaa. Kaksi sd-korttipaikkaa. Suljin on speksattu kestämään 150.000 laukaisua. USB 2. DX- eli kroppikennoisten objektiiveja voi käyttää (10.5 megapikselin kuvat). Sisäänrakennettu AF-moottori (vanhoja ei-AF-S -objektiiveja voi käyttää, automaattitarkennus). Hämäräominaisuudet erinomaiset, oletusarvoilla erinomainen jpg. Valotus ja valkotasapaino eivät vaihtele, osuvat kohdalleen. Ergonomia kunnossa. Sisäänrakennetulla salamalla voi ohjata muita salamia. Kenno kerää herkästi pölyä (aluksi enemmänkin). Live View ei histogrammia. Suomen Nikon, Nikon D600. Suomen hinta on halvimmillaan 1.800 euroa.

 

18.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta.

 • Tekoaurinko studiossa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Todella hieno, näyttää siltä kuin ulkona otettu.... ...Joo, onnistunut kokeilu. Tykkään varsinkin tuosta halosta kuvattavien välissä joka on pysynyt juuri sopivana. Mutta olisin kyllä laittanut jonkun spotin osoittamaan noihin kukkiin ja etualalle, nyt se menee aavistuksen suttuiseksi ja kylmäksi (hääkuvaan). Käsittely toimii.... Minä tykkään. Onnistuit luomaan tunnelman :)... ...Hyvä kuva ja täältä iso käsi sille, että rikot perinteisen hääpönötyksen kaavaa.... ...
 • inkkari (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Maagiset silmät tuolla mallilla. Kokeilisin rajausta jossa alapäästä pois reilusti niin että kasvot korostuvat... ...odella kaunis malli hienossa kuvassa. Olisiko pikkuisen afrikkaa mukana kun mallin huulia katsoo? Tosiaan alhaalta voisi rajata hieman pois vaikkakin nuo mallin silmät toimivat katsemagneettina... ...Kaunis kuva, en näe sommittelussa tai asennossa mitään moitittavaa. ...
 • Reviirikiistoja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Erittäin hieno!... ...Joo, tosiaan napakymppi kuva!...

 • Aurora spotting (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Yövuoro (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • vihreää valosaastetta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Valonkantaja (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Sitä samaa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Revontuli myrsky (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tulet Idästä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Revontulia + pyrstötähti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Repolaisia täältäkin (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Revontulia pk-seudulta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Repoa (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Lisää revontulia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Eilisillan tulet (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).

Digicamera.netin Foorumilta, Optiikka, ketjusta Sigma 35mm f/1.4 (n. 670 viestiä). Yksi viesti, 16.3.2013:

"Uusin FotoMAGAZIN oli vertaillut Sigmaa useimpiin muihin valovoimaisiin 35-millisiin. Olihan se Sigma optisesti paras. Pisteet meni näin:

-Sigma 35mm f/1.4 DG HSM ART-
optiikka kropissa: 90%
optiikka kinokoossa: 84%
mekaniikka: 90%

-Nikon AF-S 35mm f/1.4G-
optiikka kropissa: 84%
optiikka kinokoossa: 76%
mekaniikka: 86%

-Zeiss Distagon T* 35mm f/1.4 ZE-
optiikka kropissa: 87%
optiikka kinokoossa: 81%
mekaniikka: 97%

-Walimex 35mm f/1.4 PRO AE-
optiikka kropissa: 79%
optiikka kinokoossa: 80%
mekaniikka: 86%


Mukana oli myös Canon, mutta sen tulosta mulla ei nyt ole. Sigma tuntui kädessä melko painavalta, mutta testin mukaan Walimex (710g) ja varsinkin Zeiss (830g) on vielä painavampia. Onko se sitten toimiva MF-rakenne vai muuten vain sattumaa että noi manuaalitarkenteiset on metallia."

Hansa.1g.fi (HannuS), Kuva ja kamera 2013 Messukeskuksessa. Paa-aa-aaljon kuvia. Plussaa siitä, että on viitsitty kirjoittaa, mitä kuvat esittävät. (pieni videopätkäkin löytyy, Vesa Koivunen esiintyy...).

Northernexposures.

 • Pieni ja pienempi: Olkalaukku peilittömälle, 4.3.2013. Pienet peilittömät tarvitsevat seurakseen pienen ja käytännöllisen laukun. Vaikka peilitönjärkkäri on kokonsa puolesta pieni verrattuna DSLR:ään niin silti se takin tasku ei ole riittävän iso tai on muutakin mukana kannettavaa kuin runko ja yksi lasi.
 • Samyang 85mm f/1.4 VS. Nikkor AF-S 85mm f/1.8, 3.3.2013. Samyangin 85mm f/1.4 on varmasti hinta/laatu -suhteelta yksi parhaista laseista Samyangin valmistamana. Tosin niin on myös tämä uudempi Nikkor 85mm 1.8G, tässä kevyessä potrettitele ryhmässä. Joten pieni vertailun tynkä on paikoillaan.
 • Joby 3-Way Camera Strap, 19.2.2103. Törmäsin pitkästä aikaa kameran oheistarvikkeeseen joka aiheutti omalaatuisuudellaan välitöntä omistamisen halua. Nimittäin itse en ainakaan ennen ole nähnyt tälläistä rannehihna/kaulahihnan yhdistelmään jonka Joby on tuonut markkinoille.
 • Samyang 24mm f/1.4 ED AS UMC -mallikuvia, 18.2.2103. Reilun viikon käsissäni on ollut Samyang 24mm f/1.4 ED AS UMC valovoimanen laajis joka on suunniteltu täyskennoiselle rungolle, toimii tottakai kroppirungossakin.

Vesa Koivunen, Hyvää meininkiä, 13.3.2013. Ensimmäinen kvartaali olisi kohta lusittu ja täytyy sanoa, että olen tilanteeseen todella tyytyväinen. Uusia asiakassuhteita on solmittu ja projekteja on meneillään useampia. Vuoden ensimmäinen messuesiintyminen on takana ja työpajakin saatiin alta pois.

Akikuvaa.com.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari, Näillä tärpeillä saat luontokuviin toimintaa, 17.3.2013. Toimintakuvien saantiin ei ole mitään yksiselitteistä tai kaikenkattavaa ohjetta. Useimmiten tapahtumat ovat vaikeasti ennustettavissa ja sattuvat turhan yllättäen.

Revontulet.

Finnfoto, Kohtuullinen tekijänoikeus adressi. Vaadimme, että hallitus toteuttaa lupauksensa ja muuttaa tekijänoikeuslakia niin, että se takaa tekijöille ja esittäville taiteilijoille paremman neuvotteluaseman ja kohtuulliset sopimusehdot.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Earthboundlight.com, Decisions, Decisions, 17.3.2013. Sommittelu, vaihtoehtoja on lukemattomia.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, How to Fix Timestamp Issues on Multi-Camera Shoots. Yksityiskohtaiset ohjeet, Lightroom.

The Online Photographer, Five Days With a NEX-6. Juuri vuokrattu (tai vasta tilattu) viideksi päiväksi Sony NEX-6 ja Zeiss 24mm f/1.8.

 

17.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

HS, Timo Valjakka, Anni Leppälän väri on punainen. Mitoiltaan pienet valokuvat tarvitsevat "punaisen lankansa". Monet niistä ovat yksityiskohtia, osin löydettyjä ja osin rakennettuja kappaleita, jotka on kuvattu eri paikoissa eri aikoina. Kuvat tukevat toisiaan ja antavat toisilleen merkityksiä.

Anni Leppälä: Viime vuodet (1-sivuinen pdf). Valokuvia 24.3. saakka Galleria Amassa (Rikhardinkatu 1). Ti–pe 11–17, la–su 12–16.

Fotobloggeri.

 • Aurinko armas, 9.3.2013. Joskus taas hyvän kuvan saamiseen voi riittää kotiovesta ulos astuminen. Hyvällä kuvalla en tarkoita tässä kuvaa jolla voitetaan palkintoja valokuvauskilpailuissa, vaan sellaista kuvaa joka tuo kuvaajalle itselleen iloa. Vaikka hyvän kuvan voi joskus saada kuin sattumalta, vaatii kuvaaminen useimmiten hieman vaivannäköä. Tämän postauksen kuvien ottamiseen olen käyttänyt kuluneella viikolla aikaa yli kuusi tuntia.
 • Fuji X-E1, 3.3.2013. Siinä se oli, minun uusi kamerani Fujifilm X-E1 ja Fujinon XF 18-55mm f2.8-4 objektiivi.
 • Muistojen kuvia, 24.2.2103. Käytyäni läpi tuhansia ja taas tuhansia kuvia, löytyi paljon jo unohtuneita kuvia joiden mukana tulvi ihania muistoja. Minusta on mukava huomata, kuinka vanhoja kuvia selatessa jotkin jo unohtuneet tilanteet, tunnelmat ja jopa tuoksut tulevat niin kirkkaana mieleen.
 • Valoa kuvaan, 14.2.2013. Valon merkityksen huomaa varsinkin silloin kun sitä ei ole ja toisinaan myös silloin kun sen ansiosta onnistuu saamaan kauniisti valaistun kuvan.
 • Vermon pakkasessa, 19.1.2013. Olen kiinnittänyt huomiota, että oli kyseessä mikä tahansa urheilutapahtuma tai hevoskilpailu, on paikalla olevilla ammattikuvaajilla usein käytössä Canonin kuvauskalusto. Tämä juontaa juurensa 90-luvulle jolloin automaattiset tarkennusjärjestelmät yleistyivät kameroissa ja objektiiveissa. Urheilukuvaajat siirtyivät tuolloin kuvaamaan Canonilla, sillä Nikonin automaattinen tarkennusnopeus oli aivan liian hidas urheilun kuvaamiseen.

Pallopanoraamablogi.

 • Puijon kisat, 13.3.2013. Tuolla vasta tajusin kuina tajuttomat telezoomt noissa TV-kameroissa onkaan: hyppymäen alastulorinteen päässä oli TV-kamera ja sillä sai tarvittaessa täytettyä liki koko kuvan hyppääjästä joka istui vielä mäen huipulla. Puhutaan varmaan yli metrin mittaisista kinovastaavista polttoväleistä noissa vehkeissä.
 • Tuhnureposten yö, 2.3.2013. Maaliskuu alkoikin revontulilla. Ei mitään järisyttävän kirkkaita ainakaan keskisessä Suomessa, mutta olipahan reposia taas pitkästä aikaa taivaalla.
 • Alkuvuoden kuvasatoa, 1.3.2013. Kuva vastaa tuhatta sanaa, joten jätetään lässytys vähemmälle ja keskitytään olennaiseen.
 • Kirpparilöytöjä osa kaksi: Yashica 50mm f1.7 ja Cosina 28mm f2.8, 28.2.2103. 15 euroa yhteensä.
 • Kellokuvausta, 15.2.2013. Valon hajottajana sai toimia kolme kappaletta valkoisia pleksilevyjä: kaksi pystyssä kellon takana ja vasemmalla puolella ja kolmas levy noiden päällä. Koko komeus oli kasattu teipillä kuvausalustana toimineen kaiuttimen päälle. Salama oli sitten ylimmäisen pleksilevyn yläpuolella ja sitä lauoin langattomasti Youngnuon radiolaukaisimien (RF-603) avulla.

Turun Sanomat, Välittäjä valmistelee kodin myyntikuntoon. Välittäjä saattaa ottaa asunnon kuvat itse, mutta yhä enemmän välitysfirmat palkkaavat tehtävään ammattivalokuvaajan.

– Mielestäni myyjällä on oikeus näyttää kotinsa niin positiivisesti kuin mahdollista. Siksi kuvat ovat tärkeitä. Ammattilaisten ottamat kuvat ovat lisänneet paljon näytöillä kävijöitä, Norio toteaa.

Kamera & Bild, Mäklarbilder som sticker ut.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture. Maaliskuu.

The Atlantic, In Focus. Maaliskuu.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Quickly toggle Ai Servo Focus on the Canon 5D Mark III.

Dpreview.com, Connect, Hands-on with the Samsung Galaxy S4. Viisi tuumaa, 1920 x 1080 pikseliä. Kamera 13 megapikseliä (aiemmin 8 megapikseliä).

 

16.03.2013   (linkki)

Heini Lehväslaiho / Katseen kosketus
Kuva: Heini Leväslaiho.7.4.2013 asti

Heini Lehväslaihon Katseen kosketus -näyttelyn valokuvat esittävät tunnettuja taiteilijoita, näyttelijöitä, kirjailijoita sekä nousevia tähtiä 1990-luvun alusta tähän päivään.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti, to-su 10-18, ke 12-20

Avoin näyttelyhaku Perin kesänäyttelyyn 14.6.–11.8.2013

Wäinö Aaltosen museon ja Valokuvakeskus Perin yhteinen teema kesälle 2013 on rakkaus.

Perin kesänäyttelyyn etsitään rakkauden maisemia. Missä rakkautta voi kohdata? Millaisia polkuja se kulkee? Mikä muistuttaa meitä rakkaudesta? Onko rakkaus haikeita ajatuksia, menetyksen kalvavaa tuskaa vai lempeitä tunteita? Kenties konkreettisia tekoja? Miltä rakkaus maistuu, tuntuu tai kuulostaa?

Teosehdotukset (tekniikka, koko ja ripustussuunnitelma) sekä vapaamuotoiset teemaan liittyvät tekstit 3.5. mennessä.

Näyttelyyn valitut saavat töitään esille ja myyntiin keskeiselle paikalle koko kesän ajaksi. Teokset tulee toimittaa ripustusvalmiina 10.6. Valokuvakeskus Periin.

Näyttelyyn valituilta edellytetään Perin jäsenyyttä. Jäseneksi pääset täyttämällä hakulomakkeen osoitteessa. Jäsenmaksu 30/20 €.

UPI Exhibition 2013 in Finland
27.3.2013 asti

Kameragalleriassa on esillä Kansainvälinen UPI -näyttely, jossa on mukana 63 teosta 21 maasta.

Kamera-galleria
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ti-pe 10-15

Soili Mustapää: Pyhiinvaellus pääsiäiseen - valokuvia Georgiasta
Kuva: Soili Mustapää.28.5.2013 asti

Soili Mustapään Pyhiinvaellus pääsiäiseen -näyttelyn teokset on kuvattu Georgiaan suuntautuneen pyhiinvaellusmatkan aikana pääsiäisenä 2012. Näyttely on Georgia-aiheisen trilogian toinen osa.

Kulttuurikeskus Sofia
Kallvikintie 28, Helsinki
ma-la klo 9-18 ja su klo 9-16

Hopeinen Omena.

 • Lightroom ja duplikaattien poisto ?
 • Adobe Lightroom vs. Elements ? Lightroom on valokuvien käsittely-, arkistointi-, julkaisu- jne. monityökalu. Photoshop elements on Photoshopin supistettu versio, joka soveltuu yksittäisten valokuvien (tai kuvakoosteiden) muokkaamiseen.
 • Teräväkärkinen kynä ipadiin?
 • Photoshop Elements ja Nikon D600 Se on kiinni Elementsin RAW-muuntimesta. Päivitä se niin kuvat avautuvat. ...Mutta... Kävin viime yön varsin vilkasta kirjeenvaihtoa Applen tuen kanssa. Alkuun eivät suostuneet hyvittämään ostostani, vaan vetosivat siihen, että oli oma vikani, kun väärän version ostin. Jouduin rautalangasta vääntämään, että AppStoressa myytävä ja Adboleta ostettavat Elementsit näyttävät olevan erilaisia, eikä AppStoresta ostetun Camera Raw -tietokantaa pysty päivittämään. Lopulta suostuivat hyvittämään ostokseni. Pieni voitto tämäkin
 • Negojen skannaus. Terve meillä suuria n.10 X10 cm vanhoja negoja 1900 luvun alusta. Mikä paras tapa skannata.
 • Väri-moodit. Jossain Gimpissä se ongelma on ettei kukaan tiedä mitä siinä konversiossa tapahtuu. Fotaria/Adoben työnkulkua käytetään koska se tunnetaan ja tuotantoketjun kaikilla osapuolilla on ymmärrys Adoben työkaluista.
 • Ulkoinen näyttö graafiselle suunnittelijalle. Ostoslistalla on jo 15-tuumainen MBP retina-näytöllä ja sen kaveriksi harkitsin vielä ulkoisen näytön hankkimista. Thunderbolt-näytön kanssa koko paketti on aika hintava, joten olisiko kenelläkään ehdottaa edullisempaa, mutta hyvää vaihtoehtoa, joka toistaa värit toimivasti?
 • Kuvien erottelu iPhotossa jpeg vs raw. Jos kuvaa RAWina, niin kannattaa miettiä iPhoton hylkäämistä ja siirtymistä johonkin asialliseen ohjelmaan, jossa RAWin hyödyt saa kunnolla käyttöön, kuten LR 4. iPhoto on pullonperä tällaisissa asioissa.
 • Muistitikulta kuvaesitykseen? 8000 kuvaa muistitikulla. MIten saan haluamani kuvat sieltä sujuvaan kuvaesitykseen-ei viitsisi tallentaa IPhotoon.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Postikulut Euroopasta tilattaessa . . . ? (Ulkomailta ostaminen). Pari vastausta.
 • Mistä järjestelmävalokuvauksesi alkoi? (Sana on melkein vapaa).
 • Paras halpa digikamera? (+ eräs tietty tapaus) (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Minulla oli kuutisen(?) vuotta käytössä Anttilasta ostettu halvimman luokan perus digikamera. Jos ei ihan kaupan halvin ostettaessa ollut, niin ainakin sitten toiseksi halvin. Kamera oli omiin tarpeisiini kauan ihan riittävä.Nyt kamera sitten meni rikki pudotessaan, ja ajattelin, että jos ostan uuden, joka on taas sieltä halvimmasta päästä, niin pakkohan sen on kuitenkin vähän parempi olla, kun kehitys on mennyt eteenpäin. No, ostin taas Anttilasta halvimmasta päästä olevan eli tämän .... ....Kameran kuvausjälki on reilusti huonompaa kuin edellisen. Miten tämä on mahdollista? Pakko ostaa uusi kamera, tuolla ei tee mitään. Mutta onko kehitys mennyt sitten taaksepäin vai kävikö minulla vaan tosi huono tuuri?...
 • partituuri (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Suomen tunnetuin kuukuvaaja asialla.
 • Taviokuurna (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Muutama päivä sitten Tilhi-kuvilla ihastuttanut kuvaaja on vaihtanut lajia.
 • Kuvia vuosien varrelta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Innostuin järjestämään kaikki tässä noin kymmenen vuoden aikana ottamani digikuvat läpi ja laitoin samalla joitain niistä flickriin nähtäville: ...
 • Facebook Blogisivun laitoin pystyyn (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kalustona taas viime vuoden kevään malliin D800 ja 300/2.8 plus jotain sälää...
 • Arktiset valokuvaajat -blogi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Taas päivityksiä: ..Nyt on taas yöretkien aika! Kauniita tähtitaivaita ja revontuliakin pitäisi olla luvassa. Kävin viime yönä ottamassa esimakua. Juttu blogissa: ...

Marimente, Madventures @ GoExpo 2013.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, 5 Tips for Improving Your Portrait Photography. Tiukka rajaus. Keskity silmiin, iiris keskelle silmää. Anna lasten liikkua vapaasti. Kiinnitä huomiota myös käsiin. Kuvaa vastavaloon.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

The Online Photographer.

Photopreneur, Legal Photography Nightmares — and What They Mean for You. Muutama esimerkki. Onneksi ei vielä ole koskettanut Suomea...

Fstoppers.com, My New Favorite Lens Is Not Found In Very Many Photographer Bags. Hääkuvaajalla Tilt & Shift -objektiivi.

Luminous Landscape, The Phase One IQ260 Sensor. Tunnin valotus, ISO 140.

Dpreview.com, Tokina to ship AT-X 12-28 F4 PRO DX lens for Nikon from April 2013. Huhtikuussa Nikon-versio myyntiin, Canon-versio kesäkuussa. Kroppikennoisille, korvaa 12-24 F4:n. Hinta ennallaan.

Fotosidan.se, Tala om bilder del 2. Video, kesto 6:53. Keskustelun aiheena Paul Hansenin voittajakuva, vuoden 2012 paras lehtikuva. Myös paras lehtikuvaaja. Paul Hansen on uransa aikana ottanut jatkuvasti dramaattisia ja paljon huomiota herättäviä kuvia, kyse ei ole mistään vahingonlaukauksesta. Kuvaaja on mukana tapahtumissa, seisoo suoraan hautajaissaattueen edessä. Laajakulmaobjektiivilla tehokas vaikutus, katsojakin on sisällä tapahtumissa. Taivasta on tummennettu, kasvoja vaalennettu, katse hakeutuu aina ensimmäisenä kuvan vaaleaan kohtaan. Sivuvaloakin on vahvistettu. Tämä valokuva pohjautuu vahvasti Pietà-kuvien pitkään historiaan, kuvatyyppi on meille heti tuttu.

 • (Valokuvaajankin on syytä tuntea taidehistoriansa...).

Photo.net, Tamron 70-200/2.8 VC USD review. Päivitys arvioon. Kuvanvakaaja. Myynnissä tai juuri tulossa myyntiin. Canon, Nikon, Sony. Kolmanneksen halvempi kuin valmistajien omat objektiivit. Rahalleen saa vastinetta. Suomen hinta on vähän alle 1.600 euroa.

 

15.03.2013   (linkki)

Valokuvagalleria Hippolyten pienessä näyttelytilassa, Hippolyte Studiossa, on tarjolla kaksi näyttelyaikaa syksyllä 2013: elo- ja syyskuu. Haku tälle ajalle päättyy sunnuntaina 31.3.2013. (Huom. pääsiäinen!) Hippolyte Studio on kooltaan n. 13 m2 ja korkeudeltaan n. 2,7 m. Näyttelytilassa ei ole ikkunoita.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • ~500eurolla asiallista pokkaria/m43:sta (Digikuvaus). Rouvalla syntymäpäivät lähenee, kuvaus intoa riittää ja vanha ixus vetelee viimeisiään. Ajattelin ilahduttaa syntymäpäivänä poikkeuksellisen kovalla paketilla :)
 • Golden Train (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Yksi sana: USKOMATON!!!!!
 • Öinen Torinranta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli pitkästä aikaa eilen ulkoilutettua kameraa iltalenkillä. -25 asteen pakkanen meinasi hieman kirpaista...
 • Kuvia kaupungista ja sen ulkopuolelta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Kaikki kuvathan on otettu ja editoitu sillä ainolla kameralla mikä kulkee aina mukana, iPhone4s.

Suomen kirjataiteen komitea, Vuoden kauneimmat kirjat. Monta sarjaa. Valokuvaajia ja valokuviakin esillä.

Valokuvatorstai, 278. haaste. Haasteena valokuvan ottaminen annetun uutismukaan perusteella.

Keskisuomalainen, Kohu lehden kuvamanipulaatiosta - tässä ovat käsittelemättömät kuvat, katso itse. Ei oikeastaan yhtään mitään. Paitsi muutama teknisesti ja muutenkin vähän epäonnistunut kuva. Ei kannata klikata linkkiä auki...

Taiteen edistämiskeskus, Ajankohtaista.

 • Asumaniemi Terhi, Tampere ½-vuotinen, 9 524,94 €
 • Piippo Sakari, Tampere 500,00 € Luokkaretki-valokuvateoksen toteuttamiseen
 • Riutta Tiina, Ylöjärvi, 500,00 € valokuvateosten toteutukseen
 • Kameraseura Mielikuva ry, Ylöjärvi, 1 000,00 €, Suomen Kameraseurojen Liiton vuosinäyttelyn kuluihin
 • Valokuvakeskus Nykyaika, Tampere, 4 000,00 € Backlight '14-tapahtuman järjestämiseen
 • Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus rf, Karjaa, 22 000 €
 • Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry, Lappeenranta, 15 000
 • € Kotkan Valokuvakeskusyhdistys ry, 15 000 €
 • Luovan valokuvauksen keskus ry, Tampere, 40 000 €
 • Mikkelin valokuvataide ry, 15 000 €
 • Pohjanmaan valokuvakeskus Lakeus ry, Lapua, 10 000 €
 • Pohjoinen valokuvakeskus ry, Oulu, 87 000 €
 • Valokuvakeskus Nykyaika ry, Tampere, 68 000 €
 • Valokuvakeskus Peri ry, Turku, 52 000 €
 • Victor Barsokevitsch-seura ry , Kuopio, 40 000 €
 • Lahden valokuvataide ry, 8 000 € näyttelyiden ja tapahtumien järjestämiseen
 • Tampere School Kuvajournalistit ry, 10 000 € näyttelykuluihin
 • Valokuva- ja mediataideyhdistys Valmed ry, Kuopio, 6 000 € näyttely- ja koulutustoiminnan kuluihin Pohjois-Savossa
 • Pöntinen Benjam, Lapua, 13 198,16 € 8 kk
 • Välitalo Ritva, Kokkola, 2 000 €, valokuvanäyttelyn kuvien tulostukseen ja kehystykseen
 • Valokuvayhdistys IBIS ry, Vaasa 1 500,00 valokuvanäyttelyiden järjestämiseen 2013
 • Salmela Anne, Pori, 2 000 € näyttelyiden järjestämiseen
 • Noita Nytenenän taikatalon 20-vuotisnäyttelyn valokuvaosion kuluihin Raumars ry, Rauma, 3 000 €
 • Männikkö Esko, Oulu 2-v. työskentelyapuraha
 • Harri Heinonen, Mikkeli työskentelyyn 6kk
 • Anni Löppönen, Savonlinna työskentelyyn 6 kk
 • Laurinen Maija, Nurmes ½-vuotinen
 • Saha Valtteri, Kouvola, 1 000,00 € materiaaleihin
 • Metso Juha, Kotka, 19 523,88 € Työskentelyapuraha, 1-vuotinen
 • Bita Razavi, Helsinki, 3 000 € valokuvausprojektiin kesämökeistä Suomessa ja Iranissa
 • Heli Sorjonen, Helsinki, 3 000 € Pizzeria Finlandia -valokuvaprojektiin Johanna Pohjolan kanssa
 • Konttinen Heli, Turku, 9722 € ½-vuotinen työskentelyapuraha
 • Saleva Marja, Turku, 1500 € valokuvakirjan työstämiseen
 • Pitkäjärven taide ja kulttuuri ry, Somero, 2000 € internetsivujen valmistamiseen
 • Valokuvakeskus Peri ry, Turku, 2000 € toimintaan
 • Nykänen Pirjo, Kemi, 1000 € valokuvien valmistamiseen näyttelykuntoon
 • Varrio Irma, Rovaniemi, 1000 € valokuvanäyttelyn toteuttamiseen
 • Lindström Ulla-Mari, Kuopio kolme kuukautta
 • Hänninen Nanna, Kuopio, 2 000,00 € näyttelykustannuksiin
 • Kärkkäinen Maria, Kuopio, 1 000,00 € kalusto -ja työvälinehankintoihin
 • Valokuva- ja mediataideyhdistys Valmed ry, Kuopio, 2 000,00 € kehittämistyöhön, Näkyjä-hankkeeseen
 • Holma Maija, Jyväskylä 3 254 €
 • Snellman Rune, Jyväskylä 19 524 € 3-vuotisen työskentelyapurahan 3. vuosi

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, The Basics of a One Light Setup: A Lighting Tutorial. Video, kesto 7:12.

Dpreview.com, Confessions of a camera snob. Epäluulot kamerakännyköitä kohtaan hälvenivät.

Dpreview.com, DxOMark investigates lenses for the Nikon D800. 61 objektiivia.

Photographyblog.com, Vuescan 9.2.10. Uusia versioita syntyy edelleen legendaarisesta skannerisoftasta.

Dpreview.com, Connect, Samsung launches Galaxy S4 superphone. Uusi lippulaivamalli. Viiden tuuman näyttö. Ilmanpaine, lämpötila, ilmankosteus. Kolmetoista megapikseliä.

Fotosidan.se, TEST: Canon EOS M – en kompakt-EOS. Canonin peilitön järjestelmädigi. Testi ilmestynyt lehden numerossa 1/2013. Viikon verran kaikkien luettavissa.

 

14.03.2013   (linkki)

Diego Brunon Location-näyttelyyn liittyvä keskustelutilaisuus tänään klo 17 valokuvagalleria Hippolytessä. Diego Brunon kanssa keskustelemassa Taru Elfving. Keskustelukieli englanti.

Sami Karjalainen, Neidonkorennot – Solisevien vetten lentävät jalokivet. Neidonkorennot ovat purojen ja jokien varsilla eläviä “lentäviä jalokiviä”, kauneimpia kaikista hyönteisistä. Kirja tutustuttaa lukijansa neidonkorentojen kiehtovaan elämään asiantuntevan tekstin ja loistavien valokuvien avulla. Euroopan lajien lisäksi kirja esittelee maailman neidonkorentosuvut sekä neidonkorentojen lähimmät sukulaiset. Kirja on syntynyt tunnustetun valokuvaajan ja lukuisia tieteelle uusia neidonkorentolajeja löytäneen tutkijan yhteistyönä.

 • Kirjalle on myönnetty valokuvateosten laatutukea.
 • Kirja ilmestyy maaliskuussa 2013
 • 32 euroa (alv + pk. sis).

Yle Uutiset, Revontulien metsästäjä paljastaa: Näin vangitset taivaanvalkeat valokuvaan. Onnistuneen valokuvan voi ottaa ihan tavallisella kalustolla, kunhan asettaa ensin kameran säädöt kohdalleen. Maaliskuu on revontulien näkyvyyden kannalta parasta aikaa.

 • Kuvaaminen ei myöskään vaadi ammattilaistason erikoisvälineitä, vaan normaali järjestelmäkamera ja zoom-objektiivi riittää, kertoo revontulia työkseen metsästävä muoniolainen revontulikuvaaja Antti Pietikäinen.

Marko Koivuporras, Vuoden Muotokuvaaja 2013, 13.3.2013. Itse lähdin kisaan mukaan Instagram-henkisellä sarjalla, joka tuomariston mielestä "oli jo nähty", eli pisteitä ei ainakaan teeman puitteissa juurikaan heltynyt :) Instagram-kuviahan ei kisoissa ole aiemmin ollut, mutta tietysti Facebookissa on vähän jo ylitarjontaa aiheesta.

Ismo Mattila, FD Objektiivi ja FD loittorenkaat, 14.2.2013.

Taloussanomat.fi, Ravintola-hipstereiden suttukuvat suututtavat. Maailmalla muutama ravintola on kieltänyt kuvaamisen kokonaan. Suomessa kieltoja ei vielä ole, mutta ravintoloitsijan mielestä kuvien laatu "syö miestä".

– Se on vähän sama asia, kuin että veneentekijä olisi suunnitellut huippuveneen, mutta kuvaajan ottamassa kuvassa kaikki olisi vähän miten sattuu. Kyllä se syö miestä, Michelin-palkitun Olo-ravintolan ravintoloitsija Pekka Terävä kertoo.

Ja vielä kuvamessuista.

 • Valovakuvaviestinnän Instituutti VaVi, blogi, Tiina Puputti, Kuva&Kamera 2013. Kuva&Kamera 2013 on nyt onnellisesti ohi ja jalat ovat palautuneet käyttökelpoisiksi. Palautumista auttoi eilinen kympin hiihtolenkki, joka rentoutti niin, ettei minusta ollut mihinkään enää loppuiltana! Nyt taas uutta energiaa ja muutamia ajatuksia hyvin nukutun yön jälkeen.
 • AteljeeFotoTunnelmaKuvaRantanen, lyhyemmin AFTKR.C, Messut&kamerat, 11.3.2013. Kävin katsastamassa messut.
 • Foto ois kiva, Kuva&Kamera 2013. Heikura's presentation cancelled (or so it looked when I got there in time), ...

Suomen Lehtikuvaajat ry, maaliskuun kuvaaja on Patrik Rastenberger.

Lea Kömi, Arjen sietämätön keveys, 14.3.2013. Työväenopiston Valokuvauksen jatkokurssin kevätnäyttely.

13.3.-3.4.2013
Vuotalo, 2 krs. käytävänäyttely
Mosaiikkitori 2, Vuosaari, Helsinki

Aukea.net.

Tekniikan Maailma, Tyylikäs taskukamera iltamenoihin. Litteä ja metallikuorinen Canon Ixus 255 HS sisältää ajan hengen mukaisesti älypuhelimen kautta toimivan gps-paikannuksen sekä wlan-ominaisuuden, jonka avulla kuvia voi jakaa helposti. Kymmenkertaisen zoomin kuvakulma vastaa 24 - 240 mm:n kino-optiikkaa, ja valovoima on f/3,0 - 6,9. Canon Ixus 255 HS maksaa alle 280 €.

Älypuhelimet.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Thephotoargus.com, 40 Stunning Photographs of Serene Sunsets. Aurinkolasit esiin, sen verran värejä on voimistettu...

Reuters, Photographers Blog, Inside Guantanamo Bay.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

IR, Ansel Adams’ former assistant talks about working with the master in new video. Kesto 1h 22min.

Digital Photography School, Learning to See, Part VIII.

YouTube-Videoita.

The-digital-picture.com, Helicopter Aerial Photography. Ja nyt on kyse ihan oikeasta helikopterista. Käytännön ohjeita.

Diyphotography.net, How To Build A 60cm Octagonal Wooden Flash Softbox.

Dpreview.com, Rokinon gives May 2013 release date for T-S 24mm F3.5 lens. Tilt & Shift, halvempaan hintaan. Manuaalitarkennus ja -aukko. Täyskennoiselle. Canon, Nikon, Sony. Toukokuussa myyntiin, $1.299.99.

IR, Adobe says so long to shrink-wrapped boxes for Creative Suite products. Ei enää kotiin Photoshop-pahvilaatikoita.

Kamera & Bild, 40 000 bilder för fri nedladdning. Museokuvia.

 

13.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Teema: Typerä Canonisti! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tämän ketjun kuvat kuvateksteineen aiheuttivat useammankin spontaanin pyrskähdyksen. Klassikkoainesta.
 • (lat. huom. 18:45: tämän tapaiset ketjut on tarkoitettu vain Canonisteille, ei muille. Kyse ei ole mistään ilkeästä irvailusta, vaan pikemminkin siitä, että me Canon-kameroiden käyttäjät hyvässä hengessä nauramme itsellemme. Latojalla itsellään on ollut viisi Canonin järjestelmädigiä. Aktiivikäytössä on tällä hetkellä kaksi Canon-järjestelmädigiä. Lukuisa määrä niitä Canonin valkoisia objektiiveja - tasan yksi. Kaupan päälle latojalla on vielä kaksi Canonin kompaktidigiä....)

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f. hakee toiminnanjohtajaa. Kaksikielisen yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja edistää valokuvataidetta läntisellä Uudellamaalla. Keskuksen näkyvintä toimintaa ovat valokuvanäyttelyt, joista suurin osa järjestetään keskuksen omassa galleriassa Karjaalla. Keskus järjestää lisäksi koulutustoimintaa, valokuvakilpailuja ja muita valokuvatapahtumia.

Etsitty henkilö on aktiivinen, aloitteellinen, verkostoitunut ja perehtynyt valokuvataiteen laajaan kenttään. Vaatimuksena hyvä suomen ja ruotsin kielen suullinen sekä kirjallinen taito, englannin kielen taito on eduksi.

Työvelvollisuus käsittää 3 päivää (ke, to, pe) Karjaalla ja 1 päivä (ti) jonka voi tehdä etänä. Työmäärä on 32h/viikko, josta maksetaan n. 2300 e/kk. Ks. tarkemmat tiedot, 1-sivuinen pdf: suomeksi ja ruotsiksi.

WWW-osoite www.gallerizebra.fi
Työpaikan osoite galleriZEBRA, Keskuskatu 90, 10300 Karjaa
Työ alkaa 1.8.2013
Työn kesto toistaiseksi, koeaika 4kk
Haku päättyy 3.4.2013 klo 16:00

(edellinen 18.1.2013 päättynyt haku ei tuottanut toivottua tulosta).

Kotek.fi, Suomen viime vuoden myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden (v. 2012) vastaavaan ajanjaksoon. KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera, peilitön järjestelmäkamera. SLR = Single Lens Reflex, "yksisilmäinen peiliheijastuskamera", perinteinen järjestelmäkamera.

 • kompaktikameroita myytiin 40,053 miljoonalla eurolla, vähennystä -21,5%
 • kompaktikameroita myytiin 268 138 kpl, vähennystä -20,9
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 149 euroa, vähennystä -0,8%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 7,441 miljoonalla eurolla, kasvua 75,8%
 • MILC järjestelmäkameroita myytiin 17 398 kpl, kasvua 95,4%
 • MILC järjestelmäkameroiden keskihinta oli 428 euroa, vähennystä -10,1%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 65,046 miljoonalla eurolla, kasvua 5,1%
 • SLR järjestelmäkameroita myytiin 114 210 kpl, kasvua 12,9%
 • SLR järjestelmäkameroiden keskihinta oli 570 euroa, vähennystä -6,9%
 • videokameroita myytiin 9,839 miljoonalla eurolla, vähennystä -33,0%
 • videokameroita myytiin 27 768 kpl, vähennystä -36,9%
 • videokameroiden keskihinta oli 354 euroa, kasvua 6,1%
 • tulostimia myytiin 4,935 miljoonalla eurolla, vähennystä -21,0%
 • tulostimia myytiin 43 611 kpl, vähennystä -17,1%
 • tulostimien keskihinta oli 113 euroa, vähennystä -4,7%
 • monitoimitulostimia myytiin 20,531 miljoonalla eurolla, vähennystä -0,2%
 • monitoimitulostimia myytiin 222 146 kpl, vähennystä -1,5%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 92 euroa, kasvua 1,1%

Androidsuomi.fi, Arvostelussa: Nikon Coolpix S800c. 16 megapikselin pokkari, 25-250mm, 10-kertainen zoom. F3.2 - F5.8. 3.5 tuuman kosketusnäyttö. Paino 184 g. Android, Wi-Fi. Androidin käynnistyminen vie 10 sekuntia. Dropbox, Instagram, Angry Birds pitää itse hakea Play-kaupasta, toimivat sinällään sulavasti.

 • Nikonin Coolpix S800c helppokäyttöinen ja edullinen askel Android pokkareihin, vaikkakin vanhentunut käyttöjärjestelmä ja kameraohjelmiston ajoittaiset mietintätauot hieman harmittavat.
 • Nikonin hinta 349 euroa on huomattavasti edullisempi kuin Samsung Galaxy Cameran (599 euroa) ja sopii näin yleispokkariksi paremmin.

Mobiiliblogi.com, Lumian kamerakuvista sähköisiä postikortteja: Place Tag. Kuten nimestä voi jo pitkälti päätellä, liittyy Nokia Place Tag vahvasti paikkatietoihin. Sen ajatuksena on tuoda paikkatiedot suoraan kuvaan ja luoda hieman postikorttia mukaileva kokonaisuus. Beta-versio.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Seppälän Koulukuvat Oy, Seinäjoki. Seppälän Koulukuvat etsii määräaikaiseen työsuhteeseen 29.7 alkaen noin kolmen kuukauden ajaksi valokuvaajaa. Työ hoituu laajalla alueella Seinäjoelta käsin.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Työ alkaa 29.07.2013
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 3 - 6 kk, Noin 3 kk
Haku päättyy 27.03.2013 klo 16:00

Työ- ja elinkeinotoimisto, valokuvaaja, Seppälän Koulukuvat Oy, Kuopio. Seppälän Koulukuvat etsii määräaikaiseen työsuhteeseen 29.7 alkaen noin kolmen kuukauden ajaksi valokuvaajaa. Työ hoituu laajalla alueella Kuopion seudulta käsin.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Työ alkaa 29.07.2013
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 3 - 6 kk, Noin 3 kk
Haku päättyy 27.03.2013 klo 16:00

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvamyyjä, kuvankäsittelijä, VISIO-Henkilöstövuokraus Oy, Kankaanpää. Asiakas etsii Kankaanpäähän reipasta, iloista ja sosiaalista Valokuvamyyjää. Toivotaan jo hieman valokuvaus kokemusta sekä PhotoShopin hyvää hallintaa. Työtehtävät pääosin myyntiä, valokuvien käsittelyä sekä pieni muotoista kuvausta. Paikat täytetään heti sopivien työntekijöiden löydyttyä.

Työpaikan osoite 38700 KANKAANPÄÄ
Palkkaus TES / Sopimuksen mukaan
Työn luonne vuokratyöpaikka
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa HETI! Sopimuksen mukaan.
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 6 - 12 kk
Haku päättyy 26.03.2013

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

Popular Photography, How To: Convert A Photo To Black-and-White.

Digital Photography School, Making a Photo: Infuse Yourself into your Photos.

Pdnpulse.com, Photogs Dish Anonymously About Clients’ Rates Via New Tumblr Site. Toissapäivän DCN-uutisissa mainitusta sivustosta lisää. Valokuvaajat voivat nimettömästi kertoa toimeksiannoista ja erityisesti saaduista palkkioista.

Pdnpulse.com, Photog Uses Crappy Client Photos to Get Hired. Valokuvaaja näyttää konkreettisesti, miten mainoksessa käytettävä huono kuva voi erota hyvästä kuvasta. Tarkoituksena on vakuuttaa asiakkaat siitä, että kannattaa käyttää ammattikuvaajaa.

IR, Broke photographer sells camera, wins big photo prize, is back in business. 26-vuotias portugalilainen freelancer-kuvaaja joutui myymään kalustonsa. Mutta sitten tuli voitto World Press Photo -kilpailussa. Voiton jälkeen Portugalin Canon ja portugalilainen pankki tulivat apuun.

Creativepro.com, iPad Photo Workflow. Pitkä artikkeli, päivitetty.

Fotosidan.se, Skola: Rama in dina bilder. Kehystämisestä.

Fotosidan.se, Ta en master i bildjournalistik. Haku aukeaa 15.3.2013.

Dpreview.com, Pro DSLRs, Pro Photographers. Canon EOS 1D X ja Nikon D4. Ammattilaisille tarkoitettu. Parin ammattilaisen mielipiteet näistä kameroista.

Cameralabs.com, Samyang Rokinon 85mm f1.4 review. Manuaalilasi (tarkennus, myös aukko säädetään käsin). Samyangia myydään joissakin maissa myös Rokinonina ja Walimexina. Kaksi versiota, Nikon (ylimääräinen piiri, joka välittää valotus- ja tarkennustietoa etsimeen) ja muut (joissa tätä ei ole). Muut: Canon, Nikon, Pentax, Sony A, Sony E, 4/3-systeemit ja Samsung. Testattavana Nikon-versio, testikamerana Nikon D800e. Painoa 520g, filtterikierre on 72mm. Testi ei vielä valmis. Miten Samyang pärjää vertailussa paljon kalliimpaan Nikkor 85mm f1.4G -objektiiviin (n. 1.500 euroa)? Täydellä aukolla terävyydessä ei paljoa eroa, mutta... Suomen hinta on vähän yli 300 euroa.

IR, Video shot on the Leica M Type 240 with a Noctilux f/0.95 lens is as great as you’d imagine.

Photo.net, Tamron 90mm f2.8 Di VC USD Macro. Kuvanvakaaja. Täyskennoiselle. Kroppikennoisella 135mm. Canon, Nikon, Sony. Paino 550g, filtterikierre 55mm. Vastavalosuoja mukana. Canon EF 100mm f/2.8L IS USM Macro tarjoaa ns. hybribi-kuvanvakaaja (joka toimii myös makrokuvissa). Tamronin hinta on n. 800 euroa, Canonin n. 950 euroa.

Dpreview.com, Connect, Actual Pixels - the pixel peeping app for iOS. iPhone, iPad. Ilmainen.

 

12.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Tilhi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Upeita! millä kalustoyhdistelmällä näin on onnistuttu, jos saa kysyä? :) ... ...Vakuuttavat sävyt, hienot kuvat!!... ...Tyylikkäitä ja mukavan raikkaita!... ...Poikkeuksellisen freesin näköistä meininkiä! Mainiota :)... Ensimmäiset neljä kuvaa huikeita! Erottuu todella edukseen muista tilhikuvista....
 • 3D tyylisiä hääkuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Hienoa jälkeä! Luulis että on hidasta ja aikaavievää touhua tehdä noita... ... ...Sanovat mitä sanovat, mutta upeita teoksia ne on.... ...Huh huh, olipa komeaa jälkeä!... ...odella hienoja! Mahtava efekti. Eipä noi kuvat 2D:näkään huonoja olisi silti olleet :)...
 • Svalbard - Huippuvuoret (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Karun kauniita maisemia. Tossa ekakuvassa olisin sommitellut ton kyltin lähemmäs kultaista pistettä.
 • Kuunlasku (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...No on upea maisemakuva! Isompana toimii vielä paremmin.... ...Huikea kuva.... ...Mielleyhtymä kulkee saharan yökuviin, mikä tekee tästä tuhannen ja yhden talven maan maisemasta erityisen vaikuttavan. Tosi makea kuva.... ...Iso peukku.... ...Tyylikäs!... jne. jne.
 • Pari viikonlopulta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hyvin olet kuvissa onnistunut. Mistäspäin noin hienot mestat löytyy? ... ...Pari ensimmäistä Emäsalosta ja alin Kallosta, Porista.
 • pokkari haussa (Sana on melkein vapaa). Pokkarissa pitäisi olla: -RAW -tallennus -Joko kameran omilla toiminnoilla, mutta myös ulkoisesti kikkailtu intervallikuvaus -Manuaalisäädöt -Edullinen hinta. 17 vastausta.
 • Järkkäri haussa promokuvaukseen (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Käyttötarkoitus olisi linjaa promo- ja tuotekuvat. Pääasiassa kuvataan paikallaan olevia ihmisiä noin 1-10 metrin etäisyyksillä sisällä sekä ulkona, vaihtelevassa valaistuksessa, green screenillä ja ilman.
 • toinen mv potretti yritys (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). tässä käytin avuksi ikkunanvalon lisäksi ledi spottia sivult ja diy folio heijastinta, nyt tein kaikki säädöt lightroomissa, photariin jäi vain terävöitys. nämä mv:t tuntuvt hankalammilta, alussa kuva näytti silmään valmiilta ja hyvältä, mutta nyt täällä tarkastellessa tuntuu se jotenkin platkulle, olisiko vaaleaa päätä pitänyt avata enemmän?
 • video jalustan rasvojen vaihto (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). ...Jos tarkoitat videopäätä, vaikka puhut jalustasta niin en menisi "rasvoja" vaihtelemaan, tulee vain entinen vieopää. ... Jäykistyminen pakkasessa on normaalia erityisesti halvoilla videopäillä jotka yleensä ovat ns. teflon päitä, eivätkä ole oikeita nestepäitä "Fluid Head"

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Journalisti 3/2013. 28.2.2013.

 • Pääkirjoitus. Lisää turvaa freelancereille. Suomen lainsäädännön ja viranomaisten tulkinnan mukaan freelancereilla ei ole oikeutta neuvotella kollektiivisesti vähimmäispalkkioista.
 • Uutiset. Ehdota saajaa palkinnolle. Carina Appelin Muistorahaston palkinto jaetaan ensimmäistä kertaa tänä kesänä. 3 000 euron palkinto myönnetään joka toinen vuosi luonto-, uutis- tai elokuvaajalle, jonka valitsee kolmihenkinen raati.
 • Palstat. Kuvaviesti (Kiviojan tyhjentävä näytös). Juoksija. Kysymyksiä herättävän kuvan on ottanut Tomi Glad Savon Sanomien urheilusivulle.
 • Palstat. Näyttely: Kuvajournalismi uusiksi. Kunnianhimo.
  Se on sana, joka tulee mieleen, kun lukee valokuvaajaryhmä 11:n tavoitteista. Tamperelaislähtöisen 11:n jäsen Touko Hujanen sanoo, että nykyajan dokumentaarinen valokuva ei voi elää pelkkänä lehtikuvana.
 • Palstat. Palkinnot: Meltio, Haapala vai Holopainen. Bonnierin Suuri Journalistipalkinto -kilpailussa Vuoden journalistiksi ovat ehdolla freelancekuvaaja Niklas Meltio, MTV3 Uutisten Timo Haapala ja Ilta-Sanomien urheilutoimittaja Pekka Holopainen.
 • Palstat. Takasivun kuva. M.O.T. Palkittu valokuvaaja Hannes Heikura suree kuvajournalismin kriisiä, kertoi Yle verkossa. Jutun on joutunut kuvaamaan radiotoimittaja kompaktikamerallaan.

Valonkaappaajat-ryhmä järjestää ensimmäisen näyttelynsä Vaasan yliopiston kulttuuriviikon yhteydessä, Tiedekirjasto Tritonian 2. kerroksen aulassa. Näyttely on auki 11-15.3.2013 ma-to 9-19, pe 9-17.

Ja vielä vähän Kuva&Kamera 2013 -messuista.

 • Finnfoto.fi, Finnfoto-palkinto 2013 Benjam Pöntiselle. 8.3.2013. Finnfoto ry:n hallituksen puheenjohtaja Kari Tolonen ja toiminnanjohtaja Mikko Säteri luovuttivat Suomen Messusäätiön rahoittaman 3000 euron arvoisen Finnfoto-palkinnon Benjam Pöntiselle Kuva&Kamera -tapahtuman yhteydessä Helsingissä perjantaina 8.3.2013.
 • Creative Mind, Kuva&Kamera -messujen saalis, 11.3.2013. ...Menin myös kameratorin pisteeseen kyselemään alennuksessa olevaa Sigman 30mm 1.4 objektiivia, mutta se meni sitten toiselle ostajalle kun en sitä heti ottanut, oli muitakin hyviä tarjouksia mutta tän kuun tiukan budjetin takia jäi tälläkertaa isommat ostokset ostamatta.. Ensivuonna aion varautua paremmin ja säästää ajoissa messuja varten! Jotain tarttui kuitenkin mukaan: ...
 • Lempäälän-Vesilahden Sanomat, Lempäälässä on fotoalan ykkösmyyjä, 11.3.2013. Maaliskuun toisena viikonloppuna järjestetyt jättimäiset Kuva & kamera -messut Helsingin messukeskuksessa toivat melkoisen yllätyksen Lempäälään. Lempääläläinen Mari Laitila valittiin Vuoden Fotomyyjäksi. Valinnan tekee vuosittain Suomen Fotokaupan liitto, joka täyttää tänä vuonna 95 vuotta.

Photo.net, foorumi.

Photographers Blog, Uneasy life of China’s migrants. Kiinalaisena siirtotyöläisena Shanghaissa.

Gizmodo.co.uk, These Smithsonian Photo Contest Finalists Are Each Stunning in Totally Different Ways.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Marcin Had a Hit.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Natethayer, A Day in the Life of a Freelance Journalist—2013. Atlantic Magazine oli kiinnostunut juuri julkaistusta jutusta, jossa kerrottiin ex-koripalloilija Rodmanin Pohjois-Korean vierailusta. Aika mielenkiintoinen tarjous...

Diyphotography.net, How To Build A Varying Power LED Ring Light. Yksityiskohtaiset ohjeet.

Bobatkins.com, Canon Spring 2013 Products Announcement. Mitä voisi olla tulossa. Joka tapauksessa jotain. Torstai, 21.3.2013.

Photographyblog.com, Canon IXUS 140 Review. Pikkudigi, 16 megapikseliä, 28-224mm, 8-kertainen zoom. Sisäänrakennettu Wi-Fi (toiseen kameraan, älypuhelimeen, tietokoneeseen, printteriin ja internettiin). 720p video (zoomaus onnistuu), monoääni. Kolmen tuuman lcd-näyttö. Musta, pinkki, punainen, sininen, hopea. Vähän luottokorttia isompi, paino 135 g. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on alle 200 euroa.

Fstoppers.com, 35mm Showdown: Canon, Canon L and Sigma Comparison. Sigma 35mm f/1.4 ($900), Canon 35mm f/1.4 L ($1,480) ja Canon 35mm f/2 IS ($850).

Dpreview.com, Connect, Dblcam app captures both sides of the story. Ilmainen iOS, kamerakännykälle.

 

11.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Nikkor 300mm f2.8 ja D800 (Optiikka). Onko palstalaisilla omakohtaisia kokemuksia 300mm f2.8 nikkoreista? Kiinnostaisi kuulla: mallien eroja käytännössä, käytettyjen hintataso sekä soveltuvuus d800:n pariksi.
 • 6 kuvaa Tanssia! (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). OAMK:n Tanssia! -näytöksen kuvia parin viikon takaa. Koko 10 kuvan setti löytyy tästä: [KLIK] Picasa näyttää terävöivän nämä pienet versiot aika reilusti. Klikkaamalla toivottavasti näkyy isompana ja paremmalla laadulla.
 • Poroja.. (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hyvä että haetaan rajoja/ uusia näkemyksiä, keskimmäinen ei kuulu sarjaan.
 • Sigma 85mm F 1.4 Nikoniin (Optiikka).
 • Tallennusformaatti yms käytännöt (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).

Lahden valokuvataide ry:n Valokuvaillassa huomenna tiistaina 12.3. työskentelystään kertoo Valon houkutus – valokuvataidetta 2013 -näyttelyyn osallistuva valokuvataiteilija Martti Jämsä. Valokuvailta järjestetään Lahden taidemuseossa, Vesijärvenkatu 11 A, Lahti. Museon pääsymaksu (Lahden valokuvataide ry:n jäsenille ilmainen).

 • Valokuvaillassa Jämsä kertoo tekemiensä valokuvakirjojen ja portfolioiden synnystä.

Ja vielä Kuva&Kamera 2013 -messuista.

 • Jariharjula.com, Kuva & Kamera -messut 2013, 9.3.2013. Jos on kiinnostunut kameroista siinä määrin kuin minä niin on hyvä helpottaa oireita välillä pääsemällä hypistelemään uutuuskameroita oikein urakalla. Tähän tarjoutuikin mahdollisuus kun kipaisin kiertämässä Kuva&Kamera -messuilla lauantaina 9.3. (messut jatkuvat vielä sunnuntainakin).
 • Jonnamaista, Messuhulinaa, 10.3.2013. ... Takana on kaksi päivää Kuva&Kamera-messuilla ja vielä on tämä sunnuntai jäljellä....
 • style:casual, Messuilua, 10.3.2013. Olen jo hetken aikaa pohdiskellut kameralaukun hankintaa: messuilta löytämäni Manfretton laukku oli budjettiversio, joka irroitettavan sisäosansa vuoksi toiminee myös yhteistyössä muiden laukkujen kanssa.
 • Krista Ellen, GoExpo, 10.3.2013. ...Ihailin tätä Samsung nx1000 -kameraa Samsungin ständillä ja noin viiden minuutin päästä palasin sinne takaisin ostamaan sen. Oon pitkään halunnut kameraa, jolla saa laadukkaita kuvia ja on samalla tarpeeksi pieni ja kevyt käsilaukussa kuljetettavaksi. Plussana vielä wifi-ominaisuus, jolla kamerasta saa kuvat lisättyä suoraan esim. Facebookiin ja Androidille ladattava sovellus, jolloin omaa kännykkää voi käyttää kaukolaukaisimena
 • Suomen Messut, Tiedote 10.3.2013. Kävijöitä vähän yli 42.000.

Valon kuvia, Chris Killip – Arbeit/Work, 10.3.2013. Törmäsin sattumoisin netissä englantilaisen valokuvaajan Chris Killipin töihin. Kuvat näyttivät mielenkiintoisilta ja ostin samantien kuvaajaan tuoreen retrospektiivisen teoksen ”Arbeit/Work” (Edition Folkwang/Steidl, 2012).

 • ...Joukossa oli myös vaikuttavia maisemakuvia, joiden huikaiseva mustavalkoinen sävyala tuo mieleen Pentti Sammallahden maisemat.
 • (lopussa vielä linkit pariin videoon)

Nuoretvalokuvaajat.fi, Suomen suurin nuorille suunnattu valokuvaussivusto. Suomen Kameraseurojen Liitto ry. Sivut ovat olleet auki muutaman viikon. Jatkossa lisää mielenkiintoisia artikkeleita valokuvauksen osa-alueilta. Kalustotestejä, valokuva-aiheisia uutisia. Leirejä, workshoppeja, näyttelyitä. Facebook, Flickr (Viikon kuva -kilpailu).

Mikael Rantalainen, pari uutta galleriaa.

 • Uusi galleria: Lappi ja Kuusamo – Talven Lumoa 2013, 9.3.2013. Työpajan jälkeen jäin vielä kolmeksi päiväksi Kuusamoon kuvaamaan maisemia. Säät suosivat matkaani, sillä kahdeksasta päivästä vain kaksi oli täysin pilvisiä. Muina päivinä aurinko pilkisti ainakin johonkin aikaan päivästä.
 • Uusi galleria: Helsinki – Talvimaisemia 2012-2013, 4.3.2013. Vaikka tämä talvi on ollut pilvisin talvi 25 vuoteen Helsingissä, niin silti kuvauksellisiakin päiviä on löytynyt. Tässä galleriassa on parhaita maisemakuviani talven kuvausreissuilta Helsingin alueella.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Lumia 920:n kamera nyt aiempaa tarkempi. 9.3.2013. Pari viikkoa sitten puhelin ilmoitti uudesta päivityksestä. Sen lataaminen kesti aikansa, mutta toden teolla huolestuin vasta, kun puhelin näytti päivityksen jälkeen pitkään aivan kuolleelta. Lopulta se kuitenkin heräsi entistä ehompana: ...

Janne Heimonen, Ion Air Pro Wifi – Kokeilussa hieman erityyppinen kamera, 10.3.2013. Pitempi artikkeli. Ihmettelyn kohteena oli noin 130 grammaa painava Ion Air Pro Wifi, joka kuuluu ns. kypärä- tai action-kamera luokkaan. kamera kiinnitettiin Arain kypärään ja kulkupelinä toimi 450 kuutioinen tieliikenne crossimönkijä. Vedenpitävä 9 m. Valmistajan tarjoaman ilmaisen Android / Iphone -softan avulla kännykän näytölle avautuu kameran livekuva. 1080p kolmekymmentä kuvaa sekunnissa. Esimerkkivideo, kesto 12:05. 180 astetta, 2.5 tunnin käyttöaika, ulkoinen mikrofoni. Suomen hinta on n. 350 euroa.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari, Näillä keinoilla saat valokuviin tehoa. 10.3.2013. Nisäkkäiden ulkonäkö vaihtelee vuodenaikojen mukaan. Näkyvimmät muutokset huomaa talveksi lumipukuun vaihtavilla lajeilla. Näitä ovat Suomessa naali, metsäjänis, kärppä ja lumikko. Muillakin turkki tuuheutuu ja värikin vaihtuu, mutta ei yhtä huomiota herättävästi.

Olli Junes perusti oman valokuvausyrityksen 16-vuotiaana syksyllä 2007 samaan aikaan kun aloitti lukion. Sen jälkeen hän on kuvannut noin 100 häät ja toiminut myös kouluvalokuvaajana. Uudet sivut ja videoblogi osoitteessa www.ollijunes.com.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Collections In Lightroom 4.

Digital Photography School, How to Photograph Busy Tourist Sites.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Your Composition Toolbox, 10.3.2013. Painavan kamerarepun (täynnä optiikkaa) lisäksi kannattaa mukaan ottaa myös mahdollisimman paljon kuvaus- ja sommitteluarsenaalia (mutta vain pääkopassa...).

Pdnonline.com, 6 Top-Notch Camera Flashes. Irtosalamia tarjolla. Lyhyet luonnehdinnat.

 • Nikon SB-910 AF Speedlight, $550
 • Metz mecablitz 52 AF-1, $330
 • Canon Speedlite 600EX-RT, $630
 • Nissin MG8000 Extreme, $629
 • Sony HVL-F60M, $550
 • Polaroid PL160 Dual Flash & LED, $170

Dpreview.com, Photoshop Gradient Tool: Blending Images. Pari kuvaa yhdistetään, kuvaruutukaappaukset Photoshopista.

 

10.03.2013   (linkki)

Rajala-uutisia. Helsingin keskustassa kulkiessa on viime aikoina katsellut tyhjiä isoja liiketiloja ja miettinyt, minne se Rajala Sanoma-talon isoista tiloista muuttaa. Sen verran aiemmin paljastettiin, että uusi sijainti on ydinkeskustassa ja liike avataan huhtikuun alussa.

Eipä tullut tämä tila ollenkaan mieleen. Tämän keskustammaksi ei taida oikein päästäkään...

Rajala.fi, Helsingin pääpostisaliin avataan Rajala Pro Shop -valokuvausliike. Lehdistötiedote 9.3.2013. Myymälää varten Ilmarinen ja Rajala Pro Shop teettävät parhaillaan pääpostisalissa mittavia muutos- ja restaurointitöitä. Pääpostisalin muutostöiden suunnittelusta on vastannut arkkitehtitoimisto Helin & Co. Suojellun kohteen muutostyöt on suunniteltu yhdessä museoviranomaisten kanssa.

 • Ilmarisen omistaman Helsingin Postitalon isoimpaan liiketilaan eli pääpostisaliin muuttaa Osakeyhtiö Osk. Rajalan Rajala Pro Shop -valokuvausliike. Kyseessä on vajaan tuhannen neliön tila, jossa tehdään parhaillaan muutos- ja restaurointitöitä.
 • Rajala Pro Shop aloittaa toimintansa Postitalossa vaiheittain: noin neljännes myymälästä avataan 2. huhtikuuta ja loppuosa myöhemmin huhtikuussa muutos- ja restaurointitöiden edetessä.
 • Pääpostisalin myymälän valokuvausväline- ja palvelutarjonnasta tulee erittäin laaja, ja luomme sinne myös valokuvaajien kohtauspaikan, sanoo Rajalan toimitusjohtaja Jarmo Helminen.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Ukko (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuli ukko eilen vastaan. ¨...No joo nyt on päästy ukkoa lähelle! Eikö tullu nokkaa ja siipipankkoa? ...Viimenen on kyllä aivan sairaan hieno! Ei muissakaan vikaa mutta tässä kuvakulma säväyttää :) ...Upeita!! Oot kyllä päässy loistavassa valossa kuvaamaan. ...Tuossahan se selvii miksi tuota sanotaan "homenokakksi".
 • Sekalaista (Linkkejä kuviin ja galleriohin). Jotain sekalaisia luonnonilmiöitä alkuvuodelta. Yhtä lukuunottamatta nämä on otettu noin puolen kilometrin säteellä asunpaikasta. Kalustona Panasonic G5 + 20mm + 14-140mm (Klikkaamalla isommat kuvat). ...Mielestäni aivan huippusetti, etenkin kolme ekaa. Miksei nelonenkin, mutta viimeinen ei nää jaksanut innostaa.
 • Black on Black (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tuollainen kuva tuli kun lowkey kuvausta harjoittelin... ...Paha... ...Ei paha. Hyvä!
 • Rovaniemen vanha rautatiesilta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Näppäisin muutamat otokset Rovaniemen rautatiesillasta tuossa eilen.
 • Nikon af-s 80-400 vr (Optiikka). 27 vastausta.
 • Valinnan vaikeus (Optiikka). Kun miun päätäin nii vannehtii,kumpi se ois parempi valinta makrolinssiksi,nikkor 105 2,8 VR micro,vaiko sigma 150 2,8 EX DG OS HSM APO,molempia on vähän haukuttu mutta enimmäkseen kehuskeltu(niinku kait kaikkia muitakin) ....
 • Sigma vs Canon (Optiikka). Onko Sigmalla mikään linssi parempi kuin Canonilla, käppyröiden tai mielipitetten mukaan? 26 vastausta.
 • Jumiutuneen filtterin irrotus (Optiikka). Millainen loppu tarinalla. Ketjussa hyviä ohjeita.

Remonen.fi, Kuvaus, kamera, … KÄY! 9.3.2013. Messukeskuksessa pidettiin (tätä kirjoitettaessa pidetään) Kuva&Kamera -messut mallia 2013. Syksyn digipläjäyksen mukaisesti kyse on usean eri alueen yhteisistä messuista. Kyn syksyllä kyse on valokuvauksesta, digihömpästä ja laskettelusta, keväällä keskitytään valokuvaukseen, golfiin, pyöräilyyn, kalastukseen, rullaluisteluun, säbään, ja… ja… ja hevosiin(?).

Tekniikan Maailma, Nikon A -taskukamera DX-koon kennolla. Nikon Coolpix A on maailman pienin aps-c-kokoisella, 23,6 x 15,6 mm:n cmos-kennolla varustettu kamera. Kenno koostuu 16,2 miljoonasta kuvapisteestä, eikä sen edessä ei ole optista alipäästösuodinta. Kiinteän 18,5 mm laajakulmaobjektiivin kuvakulma vastaa 28 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on f/2,8. Kameraa odotetaan kauppoihin maaliskuun lopulla noin 1100 euron hintaan. Etsimestä pyydetään noin 450 euroa.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com.

Digital Photography School, What to do When there’s Nothing to Shoot.

The Online Photographer, NBC Interviews 'Migrant Mother' Florence Thompson. Kirja tulossa, kirjassa katkelma alkuperäisestä haastattelusta vuodelta 1979, ei kuitenkaan mainita ollenkaan lähdettä. Haastattelun sanojakin on muuteltu (ja samalla merkitystä). Kuvan kohde Florence Thompson kuoli 1986, ei saanut minkäänlaista korvausta kuvattavana olemista.

IR, Jack London: From ‘The Call of the Wild’ to the call of photography. Jack London kirjailija? Ei vaan valokuvaaja... 12.000 valokuvaa...

Thecameraforum.com, Sony F55 vs. Canon 1DC. Mitä se videon 4K tarkoittaakaan. Linkki alkuperäiseen 4K-videoon, kokoa gigan verran. Alkuperäisessä koossa ei taida pyöriä sulavasti kovin monessa koneessa...

 

09.03.2013   (linkki)

Kuvia Kuva&Kamera2013-messujen avajaispäivältä.

Kuva&Kamera2013-messut Kuva&Kamera2013-messut Kuva&Kamera2013-messut 29 kuvaa

Näillä messuilla ei kuulunut ylimääräistä musiikkia. Myynti- ja esittelypisteet oli sijoitettu väljästi. Aiemmin ei ole ollut tällaista määrää valokuvaa esillä, kuvien katselemiseen pitää varata aikaa, vaikkapa Suomen Luontokuviin 2013. Näyttelyitä oli kaikkiaan kymmenkunta.

 • Kamera-lehti uudistuu, jo seuraava numero on uudenlainen, lyhyiden juttujen määrää lisätään ja ulkoasukin muuttuu. Vanhoja numeroita sai ostaa kahden euron kappalehintaan.
 • Musta Taide esitteli tuotantoaan, vuositilaus neljä valokuvakirjaa vuodessa kotiin kannettuna, 58 euroa (norm. 68 euroa). (Tällä kertaa) Hannes Heikuran kirjaa We Walk Alone ei tule vuositilaajilla. Messuilla hinta oli 32 euroa (40 euroa).
 • Docendon kirjapöydillä riitti ostajia, alennukset ovat jälleen kerran riittävän suuria.
 • TopShotin OutLetissa oli kymmeniä pahvilaatikoita sekalaista valokuvaukseen liittyvää tavaraa, kaikki maksoivat saman, laatikosta riippuen yhdestä eurosta viiteentoista euroon. Suomalaiset Canon-kirjat maksoivat nyt viisi euroa kappale, digikuvauksen oppikirjat viidestä eurosta kymmeneen euroon.
 • Reaxonin pöydällä oli näkyvästi Plustekin OpticFilm 1200 -skanneri.
 • Nikonin ja Canonin isot osastot esittelivät valmistajien koko arsenaalia, maahantuojan asiantuntijat vastailivat kaikkiin kysymyksiin, uutuuksiakin pääsi hypistelemään. Nikonilla en huomannut kennopuhdistusta DigiExpon tapaan. Canonin tornissa pääsi kokeilemaan, miltä tuntuu ottaa kuva Canonin 800 millisellä objektiivilla.
 • Metro-lehden pisteellä sai ilmaiseksi omalta muistitikulta (tai -kortilta) tulostetun 40 x 60 cm julisteen, jonoa ehti kertyä jo perjantainakin.
 • Luontokuvaajien piilokoju olisi tehnyt mieli ostaa, vaikka luontokuvaus ei kuulukaan harrastuksiin. Telttamainen viritys, korkeus 152cm, pituus 155cm, leveys 132cm. Tuolikoju kahdelle (siis kaksi camping-tuoliakin mukana), kantoreppu, neljä maakiilaa. Ikkunat kaupan päälle. Ja koko komeus vain 129 euroa.
 • Julkaisija-lehti, ilmaisen numero sai mukaansa.
 • Lisäksi, Samsung, Panasonic, Tamron, Color-Kolmio, Interfoto, Dialab, Ed-Mark, Elinchrom, fiMUG, Kameratori.fi, Lowepro, Manfrotto, Adobe jne.
 • Canon - Expert, messutarjoukset
 • TopShot, messutarjoukset
 • Docendo, messutarjoukset (2-sivuinen pdf). Docendon sivuilta messutarjoukset.
 • Messutarjoukset

Markoblogs.com, Kuva & Kamera 2013. Pienehköt oli kuvamessut, pakko kai se on sanoa. Näytteilleasettajien määrä oli yllätävänkin pieni, eikä silmään osunut paljoa mitään ihmeellistä. Yksi mielenkiintoinen paneelikeskustelu tuli kuunneltua ja Vuoden Muotokuvaaja varmistui.

Timon poikkitiedepalsta, Emma ja kettu, 9.3.2013. Poikkitieteellistä pohdintaa luontokuvauksen etiikasta.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Antti Karppinen Vuoden Muotokuvaaja 2013. Kuopiolainen valokuvaaja Antti Karppinen kirkasti viimevuotisen kakkossijansa voitoksi, kun hän voitti Vuoden Muotokuvaajan tittelin Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n Vuosikilpailussa. Kisa käytiin 2.-3.3.2013, mutta voittaja paljastettiin 8.3.2013 Kuva&Kamera -messujen ammattilaispäivässä.

Taskumuro, Testissä Nokia Lumia 620. Windows Phone 8. Myynti alkaa Suomessa vasta 21.3.2013. Hinta 249 euroa. Etukamera 640x480, f2.4. Näyttö 3.8 tuumaa, 800x480 pikseliä. Pääkamera viisi megapikseliä, 2.592 x 1.936. Valovoima f2.4, polttoväli 28mm.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Rovaniemi. Nuorisourheilua ja koulukuvausta tekevä yritys. Haetaan valokuvaajaa määräaikaiseen projektiin kevääksi-alkukesäksi 2013. Sopivalle henkilölle on myös mahdollisuus pidempään työsuhteeseen. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Rovaniemen alueella. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Hakijalta edellytetään ajokorttia ja omaa autoa, digijärjestelmäkameraa (optiikka + salama).

Työpaikan osoite 96100 ROVANIEMI
Palkkaus sop.muk.
Työ alkaa huhtikuulla
Työaika osapäivätyö
Työn kesto 1 - 3 kk
Haku päättyy 15.03.2013

Photo.net, foorumi.

Guardian.co.uk, How to take a photography portrait in 10 minutes. Miten varmistetaan, että kymmenessä minuutissa syntyy kelvollinen potretti.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, How to be Creative with White Balance.

The Online Photographer, All the Nikon Hate. Muutama päivä sitten julkistettu Nikon Coolpix A on nostattunut monenlaisia tunteita. Kroppikenno kompaktidigissä. Mutta miksi niin paljon negatiivista kirjoittelua.

Dpreview.com, Nissin announces Di700 flashgun and PS 8 external battery pack. Canon, Nikon, Sony. Di700 huhtikuussa myyntiin.

Strobist, Travel with Speedlights and a Smartphone? Get One of These. MP1580 TEKCHARGE Mobile Power Pack and Battery Charger. Hinta alle $20. Mahtuu neljä AA-akkua, lataa iPhonea. Pieni ja kätevä vaikkapa AA-akkujen säilyttämiseen.

IR, Sigma announces pricing and availability of three new prime “art” lenses. Sigma 30mm f/2.8 DN ja 19mm f/2.8 DN (Sony NEX ja Micro 4/3), $199. Sigma 30mm f/1.4 DC HSM (Nikon, Canon, Sigma), $499.

Dpreview.com, Cine System Tripod Dolly and Mount Review. Halpa mutta toimiva ratkaisu videokuvaajille. $450.

 

08.03.2013   (linkki)

Hyvää naistenpäivää! Lähetä sähköinen kortti.

Kuva&Kamera2013-messut avautuvat tänään Helsingin messukeskuksessa.

Ohjelmaa on kolmella lavalla (Kuva&Kamera, Docendo, Tietoiskulava), Studiossa (Top Shot) sekä näytteilleasettajien osastoilla.

Messut pidetään samaan aikaan GoExpo-kokonaisuuden kanssa, jossa järjestetään yhteensä yhdeksän muuta samanaikaista tapahtumaa.

Messuvieraat voivat tutustua kaikkiin tapahtumiin samalla lipulla: Fillari :: Kunto :: Golf :: Retki :: Kalastus :: Metsästys :: Helsinki :: Ball Sport :: Horse Fair.

Kuva&Kamera2013 pe-su 8.3. - 10.3.2013.
Pe 8.3. klo 12-19. Huom! Klo 9-12 messut avoinna ammattilaisille. La 9.3. klo 10-18
Su 10.3. klo 10-17

Helsingin Messukeskus Messuaukio 1, Helsinki

Sisäänpääsy: Aikuiset 16 € / hlö Lapset (7-15v.), eläkeläiset, varusmiehet, opiskelijat 10 €/hlö Ryhmälippu (väh. 10 hlöä) 10 € / hlö Perhelippu (max. 2 aikuista ja alle 16 v. lapset) 37 € Kokoaikalippu 30 € aikuiset, 20 € lapset, opiskelijat, eläkeläiset ym. Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa.

Ohjelma tänään perjantaina:

KUVA&KAMERA - lava
Perjantai
12:00 - 12:55. Vedostaminen. Pekka Potka. Järjestäjä Hanart Oy
13:00 - 13:55. Millaista on tehdä pitkää, dokumentaarista valokuvaprojektia. Valokuvaajat Juuso Westerlund, Laura Vuoma ja Aki-Pekka Sinikoski kertovat. Järjestäjät Photo Raw ja Musta Taide
14:00 - 14:25. Color Management for Photographers! Sales Manager ColorEdge Anders Jönsson, EIZO Nordic AB. Järjestäjä Suomen Interfoto Oy
14:30 - 15:25. Katukuvauksen salaisuudet. Jarkko Antikainen. Järjestäjä Kamera-lehti
15:30 - 16:25. Linsseillä ja liikkumisella lisää ilmaisua. Tiina Puputti, valokuvaaja / Järjestäjä Canon
16:30 - 17:00. Suomen Valokuvahistoriallinen yhdistys.

Tietoiskulava
Perjantai
13:00 - 13:25. Miten pelastan perhekuvat (vanhojen valokuvien skannaus). Päätoimittaja Asko Vivolin, Kamera-lehti. Järjestäjä Epson
13:30 - 13:55. Blackmagic Design Cinema camera! Channel Sales Executive Darren Gosney, järjestäjä Mediatrade Oy
14:00 - 14:55. Langattomat ja inspiroivat kompakti ja videokamerat Canonilta.
Jussi Poikolainen Canon
15:00 - 15:55. Kuinka ammattilainen digitoi filmejään. Valokuvaaja Juha Heiskanen. Järjestäjä Reaxon Oy
16:00 - 16:25. Color Management for Photographers! Sales Manager ColorEdge Anders Jönsson, EIZO Nordic AB. Järjestäjä Suomen Interfoto Oy
16:30 - 16:55. Uutiskuvaus vuonna 2013 ammattilaisen silmin – vinkkejä sekä ammattilaisille että amatööreille! Jukka Töyli, Kuvatuottaja & Sony Alpha Ambassador yhteistyössä Sony Finlandin kanssa.
17:00 - 17:45. Sosiaalinen media ja sen tärkeys nykyajan valokuvaajalle! Valokuvaaja & ohjaaja Lauri Laukkanen. Järjestäjä: Nuoret valokuvaajat / SKsL ry

Top Shot - Studio
Perjantai
14:30 - 14:55. Adobe Photoshop CS6 – ammattilaisen huipputyökalu! Asiantuntija Tommi Luhtanen, Adobe Systems Nordic AB
15:30 - 15:55. Photoshop Lightroom 4 – valokuvaajan ja harrastajan korvaamaton apulainen. Asiantuntija Tommi Luhtanen, Adobe Systems Nordic AB
16:00 - 16:25. ELINCHROM – VALOA KAIKILLE! Valokuvaaja Krister Löfroth. malleina Veera Konga sekä Mirjam Lehtonen. Järjestäjä Color-Kolmio Oy
16:30 - 17:00. VÄLÄHDYKSESTÄ KONEELLE JA PRINTIKSI. Valokuvaaja Krister Löfroth. Järjestäjä Color-Kolmio Oy
17:00 - 17:30. Adobe Production Premium CS6 – Adoben ammattilaistyökalut liikkuvalle kuvalle pähkinänkuoressa. Asiantuntija Tommi Luhtanen, Adobe Systems Nordic AB

Lisäksi: Osastojen ohjelmaa. Docendo, Kamera-lehti, Metro Photo Challenge, Kameratori, Nuoret valokuvaaja / SKsL (Workshopit osastolla), Madadventures-valokuvanäyttely, Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry:n näyttelyt.

Kuva&Kamera-messuilla useita uutuusnäyttelyitä, 5.2.2013.

Uutuustuotteet

Näytteilleasettajat

Per Maning (Norja): Valokuvia ja videoteoksia 1983-2012
Kuva: Per Manning9.6.2013 asti

Espoon modernin taiteen museo - EMMA esittelee laajan valikoiman norjalaisen Per Maningin taidetta 1980-luvulta tähän päivään. Manning tunnetaan erityisesti eläinaiheisista valokuvista ja videoteoksista.

Esillä on kaikkiaan 23 suurikokoista valokuva- ja videoteosta vuosilta 1983-2012.

Näyttelyn on suunnitellut Timo Valjakka.

EMMA - Espoon modernin taiteen museo
Ahertajantie 5, Espoo
ti, to, pe 11-18, ke 11-20 (ilmaisilta 18-20), la-su 11-17
12/10 €, S-etukortilla aikuiset 11 €, alle 18 v. ja yli 70 v ilmaiseksi.
Kaikille ilmainen sis äänpääsy keskiviikkoisin klo 18-20.
Lippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin WeeGee-talon viiteen museoon.

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mennään bussilla (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Talven pimeys alkaa olla ohi mutta muutamia kuvia iltakävelyltä, pienen tarinan muodossa
 • Mystery mood (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Nimensä mukainen. Kiva.
 • Punaista (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Hyviä. Ekan olisit ehkä voinut jättää pois.
 • Timelapse: Skies in Motion (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kokosinpa vuosien 2011 ja 2012 aikana kertyneet timelapse-pätkät yhteen videoon: ...

Photo.net, foorumi.

PDN's 30 2013, New and Emerging Photographers to Watch. Lyhyet esittelyt ja kolme kuvaa kultakin.

Thephotoargus.com, Photographer Showcase: Rivers and Streams by Chip Phillips.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, The Return of SuperFocus vs. Presbyopia Man. Ctein kertoo kokemuksiaan ns. SuperFocus-laseista. Pienet pyöreät lasit, vähän mallia Lennon, keskellä vipu, josta voi säätää tarkennuksen. Samassa siis kauko- ja lähilasit ja kaikki siitä väliltä. Kiinteä osa ja nesteellä täytetty osa (jota säädellään).

 • Superfocus.com Suomeen tuotuna hinnaksi taitaa muodostua kaikkine kuluineen lähelle tuhatta euroa... Vaikka sivuilla loppuhintaa näyttääkin olevan $525

Dpreview.com, Photo Techniques, Theme and Variations. Teema ja variaatiot.

Digital Photography School, 3 Ways To Get Sharper Close-Ups.

ePhotozine.com.

Kamera & Bild, Bildspel: Förtitt av Cartier-Bresson på Fotografiska. Näyttely kiertää maasta toiseen. Cartier-Bresson kuoli vuonna 2004, mutta hän osallistui kuvien kokoamiseen ja valvoi myös kuvien näyttelykuvien valvistumista. Näyttely on avoinna 8.3.2013 - 26.5.2013. Fotografiska, Tukholma.

 • Fotosidan.se, 250 bilder av Henri Cartier-Bresson visas på Fotografiska. 1930-luvulta vuoteen 1999 (Cartier-Bresson oli silloin 91-vuotias). Cartier-Bresson valitsi parista tuhannesta kuvasta 250 kuvaa, näyttely koottiin vuonna 2002. Monen kuvan ympärillä näkyy mustaa reunusta, se todistaa, että mitään rajausta ei ole tehty. 1970-luvulla Cartier-Bresson siuvaantui siitä, että hänen kuviaan rajattiin lehdissä yms. Kuvien valmistajat saivaat ohjeet jättää negatiivin mustat reunat näkyviin. Pimiötyöskentelyyn Cartier-Bressonin kärsivällisyys ei riittänyt.

 

07.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Oulu. Rotuaari. Se hetki kun... (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Wau. Meni hetki tajuta miksi otsikko on tuollainen. Kuva on muuten niin hieno ja käsittelyllä saatu nasta fiilis, että en tajunnut edes katsoa tuota... kuten ei varmaan moni muukaan... ja varmaan nyt ne alkaa katsoa kuvaa ja miettii mitä ihmettä se horisee... ;)
  • mielettömän upea. Ja juuri oikealla hetkellä.
   Mietin vaan että olikohan toi yks pipopäinen kaveri riittävän kaukana...
 • Hyvä VEDENKESTÄVÄ pokkarikamera? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy).
 • Canon 6D + M + Auto ISO + EC (Järjestelmädigit). Tavoitteena olisi kuvata koiria juoksemassa lumisessa talvisäässä. Haluan, että suljinaika on tasan 1/640s, joskus 1/800s ja aukko 4.0-8.0 tilanteen mukaan. ISOn haluaisin optimoida vallitsevan valon mukaan aina mahdollisimman pieneksi.
 • Kerro kun ostit kuvaukseen liittyvää tavaraa, osa 2 (Sana on melkein vapaa). Tässä ketjussa 1.727 vastausta. Kaikenlaista ne valokuvaajat ostavatkin. Eikö tälle rahalle löytyisi parempaakin käyttöä... (Viitsisikö joku laskea, mikä on tämän ketjun ja sen edeltäjän yhteissumma...).

YLE Uutiset, Kosketus on muotokuvaajan taikasauva. Nykypäivän ihmiset hyppäävät valokuvassa mielellään johonkin rooliin. Muotokuvaajan itsensä on pystyttävä nauramaan itselleen ja oltava aito. Onnistunut kuva saa asiakkaan palaamaan uudelleen.

Kuva&Kamera, näytteilleasettajat. Messut avautuvat huomenna perjantaina. Messutarjoukset.

Suomen Canon, Kuva&Kamera.

Suomen Nikon, Käy Nikonin luona Kuva & Kamera -messuilla.

Docendo, messutarjoukset (2-sivuinen pdf). Lisäksi Docendon sivuilta messutarjouksia myös netistä, kaikki uutuudet tarjouksessa 6.-10.3.2013.

Sulantoblog, Kaiser diakopiointilaite kokeilussa, 6.3.2013. Digitaalikamera sen sijaan on jo valmiiksi jokaisella digikuvaajalla ja kameralla filmien digitoiminen on nopeampaa kuin skannerilla ja jälkikin parempaa. Kameran etuna skanneriin verrattuna on raakakuva ja se, että kuvat on vaivaton tuoda muistikortilta suoraan esim. Lightroomiin ja arkistoida hakusanojen kera.

 • Kaiserissa on sisäänrakennettu lähilinssi, joten makro-objektiivia ei tarvita, mutta käyttöohje suosittelee APS-C kennolla varustettua kameraa ja n. 110 mm objektiivia.
 • Täyden kennon kameralla koko kuvaa täyttävää diakopiota ei käyttöohjeen mukaan saa, vaan reunoille jää mustaa.
 • Kaiser on näppärä laite, mutta filmiliuskan pidike saisi kuulua vakiovarustukseen. Kaiser maksaa n. 130 euroa

Valokuvatorstai, 277. haaste. Haasteena "ihmisen paras ystävä".

Älypuhelimet.

Photo.net, foorumi.

Popular Photography, Your Best Shot Gallery: February 2013. Parhaat lukijakuvat, 40 kpl.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, 25 Wonderful Photographs of Rain.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Diyphotography.net, Using IKEA Limbo For Product Photography. IKEA:sta valoteltta halvalla.

Bobatkins.com, Using Manual Focus Lenses on Canon EOS bodies. Päivitys.

Pixiq.com, Make professional movies with your iPad & iPhone — Interview with Taz Goldstein from Hand Held Hollywood.

Popular Photography, Dove Releases Photoshop Action To Undo Skin Retouching. Doven kuvankäsittelijöille suunnattu markkinointi epäonnistui lähes täysin. Ideana oli tarjota makro, joka olisi poistanut kuvasta silottelut ym. Makro oli kuitenkin huonosti tehty, ei toiminut käytännössä ollenkaan.

Dpreview.com, Canon EF 24-70mm f/2.8L II USM review. Helmikuussa 2012 julkistettu päivitys edelliseen versioon, joka oli vuodelta 2002. Kaikki on laitettu uusiksi, myös säänkestävyys, paino, optiikka jne. Suunniteltu täyskennoisille ammattimalleille, hintakin on tämän mukainen. Kroppikennoisella 38-112mm. Kuvanvakaaja jätettiin pois, painoa ja kokoa olisi tullut Canonin mukaan liikaa, laadustakin oli pitänyt tinkiä. Samoihin aikoihin julkistettu Tamron SP 24-70mm F/2.8 Di VC USD (kuvanvakaaja) ei kuitenkaan eroa kooltaan tai painoltaan Canonista. Canonin EF 24-70mm f/2.8L II USm: paino 805g, filtterikierre 82mm. Arvosana 87%. Suomen hinta on n. 2.400 euroa.

 

06.03.2013   (linkki)

Nelli Palomäki esittelee näyttelynsä Suomen valokuvataiteen museossa tänään klo 18. Museon pääsymaksu.

Keke Top: Tilapäinen blondi – Madonna ilmestys Esplanadin puistossa
Kuva: Keke Top31.3.2013 asti

Kuvataiteilija Keke Top pyysi kesällä 2012 Espan puistossa ja sen ympäristössä satunnaisia ohikulkijoita osallistumaan progressiivisen valokuvataideteoksen tekemiseen.

Kuvattavien tuli vetäistä Madonna-täysmaski (kasvot ja peruukki) hetkeksi omaan päähänsä ja poseerata kohti pokkarikameraa.

Tilapäinen blondi -kuvasarja on osa laajempaa, Marginaali luisu -nimistä valokuvausprojektia.

Näyttelyn kuvat on vedostettu monotypiamenetelmällä Arches 88 -taidegrafiikkapaperille.

Vanhan galleria, Vanhan Kahvila
Vanha Ylioppilastalo
Mannerheimintie 3, Helsinki
ma-ti klo 11-23, ke- to klo 11-24, pe-la klo 11-01

Panobook 2013 -kilpailu on avoin sekä harrastaja- että ammattilaiskuvaajille. Kilpailun järjestää ranskalainen Kolor.

  • Kukin osallistuja voi lähettää kilpailuun korkeintaa kolme (3) panoraamakuvaa.
  • Kuvien on oltava digitaalisessa muodossa, joko JPEG tai JPG.
  • Tiedostokoko korkeintaa 50 MB.
  • Lyhyemmän sivun tulee olla vähintään 1600 pikseliä.
  • Kuvat eivät saa olla aiemmissa Panobook-kilpailuissa palkittuja tai Panobook-julkaisussa julkaistuja.
  • Vain panoraamat, jotka on saatu aikaan kuvia yhteen liittämällä hyväksytään.
  • Kuvassa ei saa olla: kehyksiä tai reunuksia, erillistä taustaa, vesileimoja, signeerausta.
  • Värikorjaukset ja HDR-kuvat ovat sallittuja.

Osallistumisaika päättyy 1.4.2013 klo 9:00 ranskan aikaa (GMT + 1:00).

Tuomaroinnista huolehtii Kolorin nimeämä raati, koka koostuu kolmesta ammattilaiskuvaajasta.

Palkinnot:

1. palkinto:
kolme printtiä voittajan haluamasta kuvasta FineArt 325gr:n paperille, maksimikoko 300x150cm.
Lisäksi: Best panoramic photographer of the year -titteli.
Näkyvyys Panobook 2013 -kirjassa.

2. palkinto:
kaksi printtiä palkinnon saajan haluamasta kuvasta FineArt 325gr:n paperille, maksimikoko 300x150cm.
Näkyvyys Panobook 2013 -kirjassa.

3. palkinto:
yksi printti palkinnon saajan haluamasta kuvasta FineArt 325gr:n paperille, maksimikoko 300x150cm.
Näkyvyys Panobook 2013 -kirjassa.

Lue tarkemmat ohjeet ja säännöt kilpailun sivuilta (ranskaksi tai englanniksi)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kesä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). ...Katsos, kun 2D kuvaa katselee kahdella silmällä, aivot hoksaavat, että kuva on kaksiulotteinen (stereonäkö) Mutta kun poistetaan toinen simmu pelistä, aivot alkavat näkemään kuvat 3D:nä. Ei toimi kaikille kuville (eikä kaikille aivoille :) ), mutta kannattaa kokeilla.
  • (Lat. huom.: usko tai älä, mutta on se totta...)
 • Luonnon läsnäolo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Onpas hauskat kuvat. Pitkästä aikaa jäin katsomaan kuvaa vähän kauemmin.
 • Canon 14-24mm 2.8 L (Optiikka). Huhuja.
 • Tapahtumakuvaaminen ja kuvauskiellot (Kuvaus yleinen). Tässä nyt kalastelisin mielipiteitä ja kokemuksia alan harrastajilta erinäisien tapahtumien kuvaussäännöistä. Yleisestihän on nyrkkisääntönä että järjestelmäkameroita ei tapahtumiin sallita, mutta kaikenmaailman pokkarit ja peilittömät menee sisälle koska koko on "pieni". Omaan käyttöön kuvaaminen monesti sallitaan ja kameran koko on yleensä järjestäjillä käyttötarkoituksen mittarina.
 • Salamaa yleiskäyttöön (canoniin) (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Tätä on varmaan jo useasti kyselty mutta kysytään nyt kuitenkin. Eli tarkoituksena olis hommata tuollainen ulkoinen salama Canon 50d/canon 1100d kameroihin.
 • tamron vs sigma (Optiikka). Kun täälä nyt monella on kuitenkin kumpaakin merkkiä,kumpaa sinä käyttäisit tai käytät,kumpi on laadukkaampaa mielestäsi?
 • canon 7D kielivalikko (Järjestelmädigit). (vähän vielä jatkoa). soittelin jas tekniikkaan ja siellä sanoivat että onnistuu mutta maksaa n.300€ ,joutuu kuulemma vaihtamaan jonkin muistipiirin. Täytynee pärjäillä englanti valikolla. ...Itse ostin samasta paikasta Canon 7D:n toissavuonna. Yritin rekisteröidä sitä Canonin CPS -palveluun, mutta ei onnistunut. Selvisi, että kameran sarjanumero oli vaihdettu! Ilmeisesti verojen kiertämisen takia. Simply Electornics:n lähettämät kamerapaketit on avattu ja niistä on samalla poistettu valmistajan takuulaput ja korvattu SE:n omilla. Kameran takuuhuolto tapahtuu vain SE:llä. Kameran pohjassa ollut sarjanumero -laatta oli poistettu ja korvattu omalla.

Pekka Potka, Kuva&Kamera 2013, 5.3.2013. Minulla on Kuva&Kamerassa sekä perjantaina että lauantaina luento, jonka aiheena on vedostaminen. Käyn siinä läpi asioita, jotka omasta mielestäni ovat tärkeitä onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Sulantoblog, Fujifilmin tehdastalliin, 4.3.2013. Kuva ja Kamera messuilla olen Fujifilmin osastolla lauantaina 9.3., joten tervetuloa käymään.

Finnfoto, Lehtikuvaajan ja -kuvan tulevaisuus? Tapahtuma alkaa on perjantaina 8 maaliskuuta klo 11.45, päättyy n. 12.30. Kuva&Kamera.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, SVHY on mukana Kuva ja kamera-messuilla 8 - 10. maaliskuuta. Paikalla on asiantuntijoita, joilta voit tulla kysymään vanhasta kalustosta, vanhoista menetelmistä, vanhojen kuvien keräilystä ja säilytyksestä. Mahdollisuus myös saada arvio vanhan kamerasi kunnosta ja arvosta.

Iiro Rautiainen, Kuinka tehdä tuplavalotuskuvia? 6.3.2013. Koska filmikuvaus vaikuttais olevan nykyään kaikessa retroudessaan ja ennenkaikkea fiiliksensä pohjalta melkoisen suosittu itsensä ilmaisukeino, ajattelin esitellä helpon ja nopean tavan tehdä digikuvista hauskoja ylläolevan esimerkin kaltaisia tuplavalotuskuvia. Tuplavalotuskuva on siis kuva jossa kaksi valotusta, yleensä eri paikoista, yhdistyy samaan valotukseen. Tästä siis nimitys "tuplavalotus" duh.

Kari Kuukka.

 • Talking of Sports Images… 3.3.2013. ...But just came to think about something: next weekend, on Saturday around three (9.3. 15.00) I will be giving a small presentation (c. 45 min.) about sports photography in Kuva&Kamera fair in Helsinki Messukeskus.
 • Who do I send an Invoice to? 27.2.2013. Scanpix -> Postimees (Viro). Kummallakaan ei ollut mitään oikeutta kuvaan. 25 vuotta sitten otettu valokuva. Paljastui, että lehti oli tehnyt virheen. Paljon kommentteja tekstiin.
 • Postcards from Italy, 27.2.2103. Paljon kuvia.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Maaliskuun kuvaaja 2013. Olen Ritva Välitalo, Studio Alfan omistaja Kokkolasta ja tunnustan olevani kaupallinen kaunokuvaaja.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Vuosinäyttelyn tulokset julkaistu. Vuoden kuvaaja ja Vuoden nuori kuvaaja. Luettelo eri kameraseuroilta tulleista kuvista.

Tietokone.fi, Verkkokauppa.com tuomittiin jättikorvauksiin vanhoista hyvitysmaksuista. Helsingin hovioikeus tuomitsi keskiviikkona Verkkokauppa.comin ja sen virolaisen kumppaniyhtiön maksamaan yhdessä yli 3,5 miljoonan euron korvaukset. Syynä tuomioon on yksityisen kopioinnin hyvitysmaksun laiminlyönti monen vuoden ajalta. Toimitusjohtaja Samuli Seppälä kertoo Tietokoneelle, että yhtiö aikoo valittaa tuomiosta.

Älypuhelimista.

Photo.net, foorumi.

Nikonilta uutta.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Lensrentals.com, blog, Global and Local Contrast, Sharpness and Detail. Vierailevan kirjoittajana Uwe Steinmueller.

ePhotozine.com, Eight Reasons To Use A Tripod.

IR, Google redirecting Picasa photographers to Google+. Google ohjaa Picasa-käyttäjä Google+:aan. Mutta vielä tämän pääsee kiertämään.

Petapixel.com, Photog Gets Into Nasty Tussle With Radio Station Over Copyright Infringement. Kanadalainen radioasema käytti ilman lupaa ja maksua kuvaa.

Dpreview.com, Connect, Hands-on with Photosynth for Windows Phone 8. MS:n panoraamaohjelma kokeilussa.

 

05.03.2013   (linkki)

Tuore suomalainen National Geographic-kuvaaja Kai Fagerström esittää kuviaan sekä vastaa kysymyksiin 5.6-klubilla tänään klo 19 alkaen. Tilaisuuden järjestää Photo Do ry Kansallisteatterin lavaklubilla.

Marko Hämäläinen: Kunto - haltioitumista ja häpeää
Kuva: Marko Hämäläinen.28.3. 2013 asti

Marko Hämäläisen Kunto - haltioitumista ja häpeää -valokuvanäyttely tutkailee suomalaisen kuntoliikunnan monitahoista olemusta. Toiselle sanasta juoksulenkki tulee mieleen koululiikunnan kammottavat velvollisuudet ja loputon riittämättömyyden tunne, toisella taas kulkee kehossa mielihyvän aallot.

Marko Hämäläinen on muuramelainen valokuvaaja, dokumentaristi ja valokuvauksen opettaja. Aiemmissa näyttelyissään hän on käsitellyt erilaisia yhteiskunnallisia teemoja marginaalien kautta.

Antti Tenetz: Karhu kultaisessa keinussa
28.3. 2013 asti

Valokuvaaja, video- ja installaatiotaiteilija Antti Tenetz oli mukana suomalaisessa retkikunnassa, joka matkusti elokuussa 2011 Ob-joelle etsimään tietoja suomensukuisten hantien ja mansien karhunpeijaisrituaaleista. Tuon matkan päiväkirjamerkinnöistä ja valokuvista syntyi kirja Merkintöjä Ob-joelta (Tenetz, Heikkilä, Mäntykirja 2012) sekä videoinstallaatio Kultainen Keinu, joka on nyt esillä Pohjoisen valokuvakeskuksen Kummigallerissa.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Kuvien arvostelu (Sana on melkein vapaa). Tuli mieleen viimeisimmän galleriapostaukseni kommentteja lukiessa että millainen on hyvä ja laadukas (valo)kuvan arvostelu. (Tämä ei mitenkään kohdistu kritiikkinä itse näihin kommentteihin vaan nämä toivat ylläolevan kysymyksen mieleeni).

  Itse ajattelisin että jos arvostellaan kuvaa kuvana niin silloin pitäisi pyrkiä olemaan mahdollisimman objektiivinen ja välttää tietyistä lähtökohdista johtuvaa jo valmiiksi värittynyttä mielipidettä. Tietenkään tältä ei voida koskaan kokonaan välttyä kun on kyseessä ihminen ja hänellä on tietyt mieltymykset ja tunnetilat....
 • Tulipallo (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Valolla maalailua.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Vuosikilpailun sarjavoittajat selvillä. Sunnuntaina iltapäivällä 3.3.2013 saatiin tämänvuotinen Vuosikilpailu-urakka päätökseen. Kultaa ja kunniaa jaettiin seitsemässä kategoriassa. Vuoden Muotokuvaaja julkistetaan tulevana perjantaina (8.3.2013) Helsingissä Kuva&Kamera -messujen yhteydessä. Kuusi finalistia ovat Reija Vilmi, Sami Reivinen, Petri Olli, Antti Karppinen, Oscar Lindell ja Vesa Tyni.

Oka Morikawa, Lory & Ryan. Vuoden ensinmäiset häät olivat “hieman” kauempana, Los Angelesissa. Loryn ja Ryanin häät vietettiin upeassa Hollywood Rosevelt hotellissa, joka sijaitsee aivan Hollywood Boulevardin vieressä. Seremonia pidettiin Cathedral of Our Lady of the Angels kirkossa, joka on yksi suurimmista kirkoista joissa olen työskennellyt.

Mobiili.fi, Nokia pitää vielä huolta Symbianista: päivitys muun muassa 808 PureView’lle. 808 PureView -superkamerapuhelimelle sekä muille Belle FP2 -versiolla varustetuille puhelimille – Nokia 701, Nokia 700 ja Nokia 603 – on nyt julkaistu uusi kamera- ja galleriaominaisuuksia parantava päivitys.

Me Naiset, Kalastajan vaimo, Kaksi (hyvää) objektiivia. Tätä tekstiä ei voi ainakaan syyttää pikselin nysväyksestä. Sinällään ei kuitenkaan mitään hömppää. (mutta mikähän on ylipäätään kirjoituksen anti...).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Feature Shoot Group Show: Photos Showing Texture. Monenlaisia tekstuurikuvia.

Digitalcameraworld.com.

APhotoEditor, Pricing & Negotiating: Low-Budget Annual Report Shoot. Millaista mailien vaihtoa käydään, kun neuvotellaan yrityksen kuvaussessiosta (UK <-> US). Kommentit tummennettuina.

Digital Photography School, Understanding Colour on Your Digital Camera. Kameran säätöjä.

Lightstalking.com, 5 Fundamental Elements of Great Photographs.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, blogi, Overcoming My f / Entekaphobia. Roger Cicala pääsi eroon pienen aukon kammostaan.

Fstoppers.com, How To Perfectly Light Food Using a $10 Light and a T-Shirt. Raksavalo ja valkoinen t-paita.

Thephotoargus.com, A General Look at Macro Photography. Yleistä makrokuvauksesta.

Gizmodo.com, Here Are Famous Photographers Posing with Their Even More Famous Photographs. Kuusi kuuluisaa valokuvaajaa ja heidän kuusi vieläkin tunnetumpaa valokuvaansa.

Dpreview.com, Phase One unveils IQ280, IQ260 and IQ260 Achromatic digital backs. Keskikoon uusia digiperiä. 80 megapikseliä ja 60 megapikseliä. Wi-Fi, iPad-yhteys. Kesäkuussa myyntiin, hinnat alkaen 29.900 euroa.

Pdnpulse.com, Photog Prevails in Copyright Case Over ‘Mr. Brainwash’. USA, Suomessa valokuvaa koskeva laki (tai tulkinta on vähän erilainen).

Dpreview.com, Canon develops high sensitivity full-frame CMOS sensor for video. 16:9 sensori, täyskennoinen, sopii erityisesti hämäräkuvaukseen, video.

Kamera & Bild, Webb-tv: Så snabba är Fujifilm X20 och X100S. Toimitus on saanut kokeiltavakseen Fujin uudet mallit. Video, kesto 3.17.

 

04.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • canon 7D kielivalikko (Järjestelmädigit). Kamera ostettu simply electronicsista Englannista. Kielivalikko vain kiina ja englanti (pelkkä firmwaren päivitys ei riitä, taitaa vaatia käynnin huollossa, jos haluaa muita kieliä...).
 • Photoshop työnäyte (vielä yksi versio lisätty) (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tytöstä potrettikuvia.
 • lumen ja tulen kuvaus (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). minkälaista värilämpötilaa pidätte kun kuvaatte tulta tai lunta? Ja toisekseen, miksi luminen vuori häviää taivaaseen, vaikka sen silmällä erottaa oikein hyvin?
 • Lasin läpi (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Trichrome värikuvia MV-filmillä (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Tällaista tekniikkaa opettelin tässä. Jos joku ei tätä tunne, pieni selvennys. Mustavalkofilmille kuvataan kolme kuvaa, punaisen, vihreän ja sinisen suotimen läpi. Nämä negat skannataan harmaasävykuviksi ja avataan photoshoppiin. Siinä kukin kuva sitten pinotaan uuteen SGB kuvaan kukin omaan värikanavaansa. Lopputuloksena on siis värikuva.
 • Kuvankäsittelyohjelma (Digikuvaus). Millainen kuvankäsittelyohjelma sopisi aloittelijalle? Saa maksaakin kunhan ei ole kovin kallis.
 • Canon 70D tulossa? (Järjestelmädigit). Canon 70D julkaistaan mahdollisesti kuun lopussa, netissä on ainakin arveltu paluuta enemmän 50D:n tyyliseen semi-pro runkoon.
 • Downshiftaus: Canon 20D:n kaveriksi kevyt kamera (Järjestelmädigit).
 • Valonvartija (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Rengassalama maitopurkista ja pahvinpalasta (Linkkejä kuviin ja gallerioihin).
 • Tilastoja omasta kuvaamisesta - miten tulkita? (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Olen aloitteleva kuvaaja ja kuvaan lähinnä lomareissuilla ja harrastuksissa omaan käyttööni. Kävin tässä läpi kuvaamieni kuvien EXIF -tietoja ja sieltä paljastui muutamia seikkoja, jotka mahdollisesti vaativat muutoksia kuvaustottumuksiin, jotta lopputulokset olisivat parempia.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari, Näin luontokuvaaja ikuisti rimpulan suden. 3.3.2013. Karhun, suden ja ahman kuvaa tavoiteltaessa ovat haaskat edel­leen pääosissa. Pysyvän haaskan pystyttäminen vaatii aina luvan. Kuvaus tapahtuu kiinteästä piilokojusta, jolle asetetaan suuremmat vaatimuk­set kuin lintukuvauksessa.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvauksen kouluttaja, (aikuiskoulutus), Helsingin kaupunki, Helsinki. Opetusvirasto, Stadin aikuisopisto. Tehtävän kuvaus: Valokuvauksen aikuiskouluttajan tehtävät. Sopimusala: OVTES Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus, E-osio. Kelpoisuusehto: Kelpoisuusehdot on määritelty asetuksessa opetustoimen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista 986/1998. Asetusmuutos 1168/2010. Eduksi luetaan näyttötutkintomestarikoulutus, henkilökohtainen osaaminen, kokemuks tutkintotilaisuuksien järjestämisestä, kokemus aikuisten tutkintotilaisuuksien arvioinnista, valmius verkko-ohjaukseen, hyvät työyhteisön vuorovaikutustaidot.

Työpaikan osoite Muotoilijankatu 3, 00560 HELSINKI
Palkkaus OVTES Kunnallinen opetushenkilöstön vir
Työ alkaa 01.08.2013
Työaika kokopäivätyö, 38,25 h/vko
Työn kesto yli 12 kuukautta
Haku päättyy 18.03.2013 klo 16:00

YLE Uutiset, Passin saa ilman paperikuvaa. Passikuvan siirtoa sähköisesti valokuvaamosta poliisilaitokselle on kokeiltu viime vuoden loppupuolelta lähtien. Jos kokeilu onnistuu, sähköiset passikuvat voidaan ottaa käyttöön koko maassa jo tänä vuonna.

MTV3, MTV3:n lukijat ottivat upeita talvikuvia. Yhdeksän talvikuvaa. Upeitako? Tekninen laatuko on upeaa? Vai somitteluko on upeaa? Hm.

Photo.net, foorumi.

Photo.tutsplus.com.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com, Interview with Photographer Joey L. Alle 25-vuotias kanadalainen ammattikuvaaja.

Earthboundlight.com, What Exactly is Accurate Color? 3.3.2013. Raw-tiedostoja kuvattaessa valkotasapainoa (ja samalla värejäkin) voi säätää jälkikäteen vapaasti.

Photozone.de, Canon EF 24-70mm f/4 USM L IS - Full Format Review / Test Report. Kuvanvakaajamalli, kevyempi, halvempi. Säänkestävä. Paino 600g, filtterikierre on 77mm. Tynnyrivääristymää vähän keskivertoa enemmän. Vinjetoi täyskenno-objektiiviksi kohtuullisesti. Terävä. Vähän värivirhettä. Ongelmaksi muodostui focus shift (aukkoa muutettaessa tarkennuskin muuttui). Hinta/laatusuhde 2.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.800 euroa.

 

03.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • akkujen lataaminen kylmässä (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Mulla on epämääräinen käsitys, ettei kameran akkuja pitäisi ladata kylmässä. Mutta miten on - vahingoittuuko akku, jos sen lataa nollakelissä tai pakkasessa? Entä esim. 5-10 asteen lämmössä?
 • SIGMA APO 50-150mm F2.8 EX DC OS HSM (Optiikka). 76 vastausta.
 • Ruka (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Ensimmäisen illan ensimmäinen kuva.
 • Kameran ostossa apua (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). meillä on vanha Canon IXUS 90 IS, joka on tullut tiensä päähän. Uutta pitäis ostaa tilalle, mutta mitä?
 • RAW kompakteissa (Canon). Joskus ihmetellään miksi kompakteissa ei usein ole RAW-kuvausta. Kun katsoo mitä saa ulos CHDK:lla niin ei ihmetytä. Tässä on JPG (16:9) ja RAW (muunnettu ReaConverterilla) samasta SX220 HS:llä. Sanoisinko lievää tynnyrivääristymää: ...

Porin Kameraseura ry, blogi.

 • Mustavalkokuva, 13.2.2013. Digitaalisessa kuvankäsittelyssä on paljon mahdollisuuksia MV-kuvan tekemiseksi. RGB-värikanavia sekoittamalla voidaan valoisuusarvoja kuvassa muokata lähes rajattomasti.
 • Vuoden 2012 tulokset, 11.1.2013. Voittajien kuvat esillä netissä.
 • Google+, 10.12.2012. Kerron tässä hieman yhteisöstä nimeltä Google+. Näin Facebookin valtakaudella monet eivät tiedä G+:sta juuri mitään ja eivät edes halua kokeilla kyseistä palvelua…
 • Näyttelyvedoksia tekemään, 3.12.2012. Loppuvuosi on taas käsillä ja vedoksia saa tehdä ahkerasti eri paikkoihin. Seuran vuosinäyttely ja -kilpailu lähestyvät ja heti perään SKsL:n vuosinäyttely.
 • Kuvankäsittelyohjelma selaimessa, 22.11.2012. Jos joskus täytyy pikaisesti käsitellä jotain kuvaa eikä käyttämälläsi koneella ole kuvankäsittelyohjelmia, kannattaa surffata osoitteeseen pixlr.com. Pixlr tarjoaa 3 erilaista kuvankäsittelysovellusta, joista Editor on kokeneelle kuvankäsittelijälle luultavasti se käyttökelpoisin.
 • Vinkkejä matkakuvaukseen, 20.11.2012. Matkakuvaus on kuvausta jollakin reissulla, yleensä lomamatkalla. Matkustetaan johonkin, yövytään jossakin, nähdään ja koetaan asioita, otetaan kuvia, tullaan takaisin kotiin ja kerrotaan miten matka meni. Mutta siinä missä tavallinen matkaaja rentoutuu ja nauttii lomasta, valokuvaaja miettii lomallaankin millä aukolla se Eiffelin torni piirtyy terävänä.

Finnfoto.

 • Kutsu Fotofinlandia 2014 -valokuvakilpailuun. Fotofinlandia 2014 -kilpailuun osallistutaan 3–12 kuvan kokonaisuuksilla. Valokuvien aihe ja toteutustapa ovat vapaat. Kilpailu avataan Helsingin Messukeskuksen Kuva&Kamera -tapahtumassa 8.3.2013 klo. 11.30 ja sen parhaimmisto esitellään samassa paikassa keväällä 2014. Kilpailun pääpalkinto 20 000 euroa rahoitetaan Kopiosto ry:n valokopiointikorvauksilla.
 • Finnfoton valokuvanäyttelyt Kuva ja Kamera messuilla 8-10.3 Finnfoton jäsenjärjestöistä ovat näyttelyineen esillä Suomen Ammattiluontokuvaajat ry, Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Suomen Lehtikuvaajat ry, Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry, Suomen Mainosvalokuvaajat ry ja Valokuvauksen Opiskelijat ry.

Akikuvaa.com, Olympus E-M5 osa 2/2. 1.3.2013. Mitä enemmän kuvaan tällä sähköisellä etsimellä, sitä enmmän pidän siitä. Alkaa normaali peilietsin tuntua monessa tilanteessa todella kömpelöltä. Epäilykset sähköisestä etsimestä voi heittää kaivoon. Myös kääntyvän näytön edut ovat huomattavat.

Ilta-Sanomat, Kamerat pakkasessa, vedessä ja pudotusrääkissä – näin syntyvät armeijan videot. Video, kesto 01:58. Puolustusvoimat kuvaa taisteluvideoita omiin tarpeisiinsa. Videoiden takana oleva Combat Camera kertoo, miten ja millaisilla laitteilla videot syntyvät.

 • Videot Canon XA10 (n. 2.000 euroa) , still-kuvat Canon 7D (n. 1.400 euroa)

Älypuhelimista.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Focusoiva Oy, Espoo. Focusoiva Oy on koulu- ja päiväkotikuvaukseen keskittynyt yritys. Haetaan syksylle kahta valokuvaajaa suorittamaan kuvauksia kouluissa ja päiväkodeissa. Työnantaja tarjoaa kuvauskaluston, auton ja puhelimen. Annetaan koulutus tehtävään. Kokemus valokuvaajan tehtävistä ja ruotsin kielen taito lasketaan eduksi. Ajokortti tarvitaan. Työ alkaa 9.8.2013 ja kestää n. 3 kuukautta.

Työpaikan osoite 02330 ESPOO
Työ alkaa 09.08.2013
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 3 - 6 kk, työ kestää n. 3 kk
Haku päättyy 12.04.2013 klo 16:00

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, koulukuvaaja, 2 paikkaa, Frendikuva Oy, Vantaa. Kiireisimpinä aikoina yritys työllistää yli 20 kuvausalan osaajaa. Haetaan syksyksi 2013 määräaikaisia koulukuvaajia. Koulutus ja työvälineet tarjotaan. Vaatimuksia: vähintään 21 vuoden ikä, B-ajokortti.

Työpaikan osoite 01720 VANTAA
Työ alkaa Elokuussa 2013
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 3 - 6 kk, noin 3 kuukautta
Haku päättyy 29.03.2013

Photo.net, foorumi.

ePhotozine.com, Ten Top Sunrise Shots.

Digitalcameraworld.com, Lens Distortion: 3 ways to fine tune your lens’ performance.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, About Speed Painting, Presentation & Reflections [Thoughts & Photographs]. Paljon kuvaesimerkkejä.

Shutterfinger, Get on the Ball. Kuulapäästä.

Bobatkins.com, Canon EOS 70D and Canon EOS 7D MkII - will we see them? Canon 60D ja 7D saavat aivan varmasti seuraajat. Mutta millaiset ja milloin, spekulaatiota.

Kamera & Bild, Fotade i skogen - döms till böter. Näin Ruotsissa. Tarkoituksena oli riistakameralla kuvata kettua. Valokuvaaja tuomittiin 50:een 200 kruunun päiväsakkoon. Oikeuden mukaan kyse oli laittomasta kameravalvonnasta. Ruotsin metsästäjäyhdistyksen kotisivuilta löytyy kolme muuta vastaavaa tuomiota. Kyse on lähinnä kameran sijoituspaikasta.

Kamera & Bild, Test: Nikon J2 - en klen uppdatering. Syyskuussa 2011 julkaistun J1:n seuraaja. Nikonin peilitön järjestelmädigi, poikkeaa muiden valmistajien peilittömistä Nikon on yrittänyt välttää kilpailua omien peilillisten järjestelmäkameroiden kanssa, kennon koko on kolmasosa Nikonin omien kroppikennoisten kennokoosta. 10 megapikseliä (!), polttovälikerroin 2.7x. Ei enää elektronista etsintä. Paino 280g. Lcd-näytössä nyt 921.000 pistettä (aik. 460.000 pistettä). Valintakiekkoon lisää valintoja (kompaktikameroiden malliin).

Digital Photography School, Nikon 1 V2 Review. MILC = Mirrorless Interchangeable Lens Camera. Lokakuussa 2012 julkistettu. Peilitön järjestelmäkamera, Nikonin tyyliin. 14 megapikseliä, polttovälikerroin 2.7x. Elektroninen etsin 1.440.000 pikseliä, kolmen tuuman lcd-näyttö 921.000 pikseliä. Uutta sisäinen salama ja valintakiekko. Paino 337g. Suomen hinta on n. 900 euroa (mukana 10-30mm kittiobjektiivi).

 

02.03.2013   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Suomen seksikkäin 2013 kuvat iltalehti. (Sana on melkein vapaa). Mitäs mieltä raati on iltalehden kuvista näistä typsyköistä. Omasta mielestä muuten ihan ok (lue keskitasoa), mutta taustat on kyllä ala-arvoiset! On lämpöpatteria ja ruskeeta ikkunanpuitetta yms....niin halvan oloista että hävettäis amatööriäkin.
 • Valoteltat (Aloitteleva digikuvaaja kysyy). Mihin kuvaukseen näitä valotelttoija kannattaa käyttää, niin että niistä on hyötyä.
 • Apua salaman valintaan (Digikuvaus). Nikonin D7000:en kaveriksi tarttis löytää hinta-laatu-suhteella järkevä salama. Elikkä ensisalamaa vaihtelevaan käyttöön. Salama saisi tukea Nikonin i-TTL:ää ja helppokäyttöisyys on aina plussaa. Myös langattomuuden mahdollisuus olisi iso plussa.
 • Lumilinna (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). Kemin LumiLinnasta muutamia kuvia :)

Pekka Potka, Fotonetti: valokuvakirja valokuvapaperille. 27.2.2013. Fotonetti on varmaan monien tuntema yritys netissä tilattavien valokuvien osalta. Heillä on sortimentissa myös "aidolle" valokuvapaperille tehty kuvakirja. Olin sen verran kiinnostunut tästä, että tein testikirjan nähdäkseni miten tällaisen kirjan laatu eroaa tavallisista kuvakirjoista ja pigmenttivedoksista.

Timon poikkitiedepalsta, Nelikenttää vuoden lehtikuvista. 23.2.2013. Vuoden lehtikuvaajajutun takia saamani runsaan ja rönsyilevän palautteen vuoksi palaan vielä aiheeseen. Penäsin jossain välissä valintakriteereiden perään. Millä perusteella kisaan on valikoitu ne kuvat kuin on?

 • Vuoden Lehtikuvat 2012. Vuoden lehtikuvat 2012 -kilpailun tulokset julkistetaan Helsingissä keskiviikkona 20.3.2013 kello 18:00. Juhlatilaisuus on avoinna yleisölle klo 17:30-24:00.

YLE Uutiset, Lintukirja syntyi monen vaaratilanteen kautta. Lintujen kuvaaminen on pohjoisen olosuhteissa haastavaa. Lintuja on määrällisesti vähän ja ne ovat arkoja. Jari Peltomäki ja Lauri Lajunen ovat kokeneet ikimuistoisia tilanteita jahdatessaan täydellistä otosta. Tuotokset ovat esillä näyttelyssä ja myöhemmin julkaistavassa kirjassa.

 • Osa kuvista on lavastettuja. Lajunen kertoo, että kerran maakotkan houkuttelemiseksi hän piilotti hankeen rusakon.
 • Peltomäki kertoo, että on ruokkinut kuvia varten esimerkiksi kotkia ja kanahaukkoja ja väijynyt sopivaa tilannetta varten piilossa päiviä. Joskus linnut voivat kuitenkin tulla vaarallisen lähelle.
 • Liminganlahti luontokuvakeskus

YLE Uutiset, Kaitafilmitkin saa nyt digitoitua. Pirkkalan kirjasto aloittaa kaitafilmien digitoinnin ensimmäisenä kirjastona Suomessa. Asiakkaalle ilmainen palvelu alkaa torstaina.

Photo.net, foorumi.

Americanphotomag.com, Photojournalism of the Week: March 1, 2013. Seitsemän kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com, Photojournalist unexpectedly documents domestic violence.

Petapixel.com.

Creativepro.com, Better Tools for Tones: Why I Don’t Look at the Histogram. Histogrammia uudemmat työkalut sopivat tietttyihin tilanteisiin paljon paremmin.

Digital Photography School, Making Sharper Wildlife Photographs – [Part 1 of 2].

The Online Photographer, Implications. Andreas Gurskylta syntyy kymmenenkunta valokuvaa vuodessa. Ansel Adamsin mukaan kaksitoista hyvää valokuvaa vuodessa oli aivan riittävästi. Mitä jos me amatöörit ottaisimme edes vähän mallia.

Diyphotography.net, Tips On Building Lighting And Shooting On A DIY Green Screen.

ePhotozine.com, Model Photography Shoot Outside.

Strobist, PocketWizard Plus X Remotes Break the $100 Barrier. Hinta alle $100, kaikki tarvittava, ei mitään turhaa. AA-akut. Automaattinen tunnistus, onko kiinni kamerassa vai salamassa. Toimii siis lähettimenä, vastaanottimena. Suurimmalle osalla valokuvaajista riittää tämä halpismalli.

Thephotoargus.com, Making Sense of Cloud Storage Services for Photographers. Yksinkertainen yhteenveto valokuvaajille sopivista pilvipalveluista.

IR, Prepare to drool at these rare cameras going up for auction at WestLicht. Wienissä huutokauppa 25.5.2013.

Kamera & Bild, Bilden av prostitution – årets pressbild i Danmark. Ruotsin vuoden lehtikuvakilvan tulokset kerrotaan 23.3.2013.

Lensrentals.com, Nikon 24-120 f/4 VR Revisited. Kuvanvakaaja. Testipenkissä objektiivi ei kaikilta osin loistanut. Mutta millaista jälkeä se oikein tuotti? Digital Outbackin Uwe Steinmueller.

Kamera & Bild, Test: Canon EF 24-70mm/2,8L II USM - en gedigen uppdatering. Säänkestävä, 145g edeltäjää kevyempi. Zoomin lukitus uutta. Vertailut paljon halvempaan Tamroniin. Canonin uusi objektiivi sopii ammattilaisille, joille laatu on tärkeintä. Tamron 24-70/2.8 DI VC USD -objektiivin hinta on puolet Canonin hinnasta, bonuksena vielä kuvanvakaaja. Suomen hinta on n. 2.400 euroa.

 

01.03.2013   (linkki)

Valokuvataiteilija Ari Kakkinen johdattaa yleisön Valon houkutus -näyttelyyn Lahden taidemuseossa huomenna 2.3. klo 13-14.

Sulantoblog, Canon 6D kokeilussa, 28.2.2013. Loput kokemuksista. Kokonaisuutena sanoisin, että Canon 6D on hyvä kamera, josta ei isoja moitteita löydy. Mielestäni kuitenkin Nikon D600 on hinta-laatusuhteeltaan parempi ostos.

 • Kameramerkin vaihto ei yleensä ole kovin älykästä puuhaa (puhun kokemuksesta) ja Canon 6D on siksi tervetullut kamera. Nyt Canonillakin on edullinen täyden kennon kamera sellaista kaipaavalle.

Jari Harjula, Miksi filmille? 28.2.2013. Mikä ihmeen järki on kuvata filmille kun nykypäivänä kaikki on digitaalista ja kuvia kuitenkin esitellään lähinnä webissä? Sehän on työlästä ja hankalaa eikä tarvikkeitakaan saa enää mistään?

Verteksi, AEE SD20 -toimintakamera tallentaa seikkailusi. Kun olin muutamaa viikkoa ennen matkaa huomannut netin keskusteluista edullisen AEE SD20 -toimintakameran, heräsi ajatus huikeiden rinteiden ja maisemien taltioimisesta. Myöhemmin kameraa voisi hyödyntää maastopyöräilyssä. AEE SD20 -videokameran 720p/60fps tarkkuus, erillinen LCD-näyttö, IP68-suojakotelo, kaukosäädin, 170 asteen laajakulmakuvaus ja MicroSDHC-kortille tallennus tarjoaisivat riittävät mahdollisuudet satunnaiselle amatöörikuvaajalle toimintakuvauksen maailmaan tutustumiseen. Eihän se toki GoPro olisi, mutta kun kameran ja lisävarusteet saa yli puolet halvemmalla Class Ohlsonilta, on hinta-laatu-käyttö -suhde kohdallaan.

Savon Sanomat, VB-keskus lomauttaa ja supistaa aukioloaikojaan. Kuopiossa VB-valokuvakeskusta isännöivä Victor Barsokevitsch -seura ei ole saanut talouttaan kuntoon.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Freelancer-valokuvaaja, Faor Oy. Haetaan valokuvaajaa kuvaamaan vaatteita verkkokauppa-sivustolle. Työtehäviin kuuluu mm. tasokuvaus, kuvien käsittely ja mahdollisesti markkinointimateriaalin valmistaminen. Tarvittava kuvausvälineistö on käytettävissä ja tuotteet voi kuvata Helsingin toimipisteessä. Voi käyttää myös omia laitteita ja tiloja. Kuvaustarve on noin 10 kertaa vuodessa ja kerralla kuvattavia tuotteita on noin 30 kpl. Työ sopii myös opiskelijalle tai etätyönä tehtäväksi.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, työaika sopimuksen mukaan
Työn kesto yli 12 kuukautta
Ilmoitus jätetty 27.02.2013

Mobiili.fi, Näin kehitettiin Nokian kiinalaisvaikutteisen Lumia 720:n kamerat. Lumia 720:ssa Nokia päätyi 6,7 megapikselin tarkkuuteen sekä Nokian toistaiseksi suurimpaan f/1,9-aukkoon, jonka myötä Lumia 720:n pitäisi pärjätä verrattain hyvin hämäräkuvauksessa.

Pingstate.nu.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com, 2D Wedding Photographs Converted into Gorgeous 3D Slow-Mo Zooms.

The Online Photographer.

 • Do You Want to Be Famous? Here's How, Mike Johnston. Miten tullaan kuuluisaksi valokuvaajaksi.
 • 'Record Shots', Mike Johnston. Edelleen Shaw-Pellegrin. Kilpailujen järjestäjien tulisi selvästi ilmaista, mitä haetaan. Hyviä kuvia vai hyvää journalismia.

Digital Photography School, Learning to See, Part VII.

ePhotozine.com.

YouTube, Shoot and stitch a "Little Planet". Video, kesto 14:52.

Dpreview.com Connect, Vimeo adds filters to 'enhance' videos.

Dpreview.com, Fujifilm X-E1. X-Pro1 julkistettiin tammikuussa 2012, se oli suunnattu ammattilaisille ja harrastajille, hintaa pidettiin kalliina. Peilitön järjestelmäkamera, vähän isompi. X-E1 pyrkii laajemmille markkinoille, kilpailijat ovat Sony Alpha NEX-7 ja Olympus OM-D E-M5. 16 megapikselin kroppikenno, 2.36 megapikselin elektroninen etsin, uusi kittizoom 18-55mm F2.8-4R. 2.8 tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Sisäänrakennettu salama. Full HD video, stereomikrofonit. Värit musta ja hopea. Arvosana 79%. Suomen hinta on n. 1.390 euroa (mukana uusi kittizoom).

 • Sulantoblog, Fujifilm X-E1 kokeilussa, 18.2.2013. X-E1 on ulkomuodoltaan kuin hieman kutistettu X-Pro1, mutta optisen etsimen aukko kameran etuseinässä puuttuu. Muita pieniä yksityiskohtaerojakin on, mutta säätimet ovat käytännössä identtiset. Muotoilu ja ulkonäkö muutenkin ovat makuasia, mutta siitä ei voi olla kovin paljon eri mieltä, että X-E1:n rakenne ja viimeistely ovat ensiluokkaiset.

 

 

Helmikuun 2013 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset