Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Joulukuu 2012


Tammikuun 2013 uutisiin.

 

31.12.2012   (linkki)

Helsingin kaupunki, Uudenvuodenjuhlassa valotulitus, sirkustunnelmaa ja tähtiartisteja, 27.12.2012. Uudenvuodenjuhla torilla alkaa kello 22.15.

Taas sitten ne ilotulitusohjeet. Alla yleisohjeita, voi soveltaa miten haluaa.

Ilotulitus vuosi 2012/2013, ajankohtaista:

Ilotulituskuvia aiemmilta vuosilta:

ks. Digicamera.netin Vinkit-osio, Ilotulituksen kuvaaminen.

Digicamera.netin Foorumilta:

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Jussi Aallolle SKsL:n kultainen ansiomerkki, 31.12.2012. Suomen Kameraseurojen Liiton korkein, kultainen ansiomerkki luovutettiin Pietarissa 28.12. Jussi Aallolle hänen retrospektiivisen valokuvanäyttelynsä avajaisissa. Näyttely on esillä 17.2.2013 asti Rosfoton galleriassa, Bol. Morskaya 35, kolmas kerros.

Pallopanoraamablogi, Ensi vuoden tapahtumat tähtitaivaalla, 30.12.2012. Auringon aktiivisuusmaksimi on tänä vuonna jäänyt ennustettua vaimeammaksi. ...Näiden lisäksi ovat vielä jokavuotiset tapahtumat taivaalla; heinä-, elo- ja syyskuun matalalla loistavat täysikuut, lämpimien kesäöiden valaisevat yöpilvet, syysöiden kirkas Linnunrata, kevättaivaan kirkkaat haloilmiöt, alkutalven helmiäispilvet sekä kesän ukkoset.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari, Nisäkäskuvaaja haisee vaaralta. Luonto kuvaan, osa 30. Hyönteisiä kuvaavan on varottava äkkinäisiä liikkeitä ja varjon langettamista, lintukuvaajan on syytä olla piilossa kohteiden katseilta. Lintujen, kuten myös ihmisen, tärkein aisti on näkö, mutta useimmilla nisäkkäillä pääosaa näyttelee hajuaisti.

Länsiväylä, Valokuvat ovat hyvää askartelumateriaalia. Askartelunohjaaja Mira Ekonen ja valokuvaaja Marjo Koivumäki opastavat tuoreessa Kuvan taikaa – askartele, ompele ja sisusta valokuvista -kirjassa, miten valokuvat otetaan hyötykäyttöön.

Muropaketti, Optisten levyjen hinnat nousemassa rajusti. Taiwanin suurimman optisten levyjen valmistajan CMC Magneticsin Robert Wong on kertonut uskovansa optisten levyjen hintojen nousevan 50 prosentilla vuoden 2013 jälkimmäisellä puoliskolla. Dvd, cd, blue-ray.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, 10 Most Popular Photography Techniques Of 2012.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Happy New Year: The Earthbound Light Top Ten for 2012, 30.12.2012.

Vimeo.com, End of the World Shootout - Part 3. Video, kesto 29:11. Panasonic GH2, Panasonic GH3, Canon 5D Mark III. Ja Blackmagic.

Thephotoargus.com, Using Flash Sync and Flash Exposure Modes. Perusasiaa.

 

30.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

(kertaus) Kari Kuukka, “Kuka vain osaa kuvata”, 27.12.2012. Kommentteja tullut lisää, aika lailla. Mielenkiintoista luettavaa.

Valoa etsimässä, Joulun pakkastunnelmia, 29.12.2012. Kamera toimi myös hvin pakkasessa. Yhtenä päivänä olin n. -27 C asteen pakkasessa 1,5h ulkona eikä tarvinnut edes akkua vaihtaa. Hieman peilin liike ja pienen lcd näytön toiminta oli loppuvaiheessa jähmeää, mutta toiminnallisuutta se ei haitannut.

Adobe Creative Cloud. Viime vuoden (2012) lopulla julkistettu, käyttöön tuli toukokuussa 2012. Tarjous 36.89 (alv mukana) euroa / kk päättyy 31.12.2012. Ks. Adobe, Switch to cloud. 36.89 euroa / kk, ensimmäinen vuosi, normaalihinta 61.49 euroa / kk. Käyttöehdot. Vuosisopimus, edellyttää 12 kk. Pitää olla vähintään CS3 tai uudempi (mikä tahansa yksittäinen ohjelma). Jäsenyys alkaa heti, kun luottokorttia on veloitettu. Uusiutuu automaattisesti, kunnes jäsenyys perutaan.

Markku Könkkölä, Vaihtovirtaa autosta, 29.12.2012. Itse olen käyttänyt kanttiaaltoa tuottavia edullisia inverterineitä, eikä ainakaan toistaiseksi ole ollut ongelmia. Olen lataillut niillä kameroiden akkuja ja läppäriä.

Afterdawn, download.fi: Suomalaisten suosikkisoftat vuonna 2012. Vuonna 2012 download.fi:stä ladattiin noin 4,2 miljoonaa ohjelmaa eli noin 11.500 latausta vuoden jokaisena päivänä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Dpreview.com, Martin Evening, The Lightroom catalog.

ePhotozine.com, Lightroom Collections Explained.

Pixiq.com, A Picture of the World is NOT the World. Valokuva on aina illuusio.

Digital Photography School, Our Most Popular Photography ‘Gear’ Related Posts of 2012.

The Online Photographer, Oh Yeah?

 • (... eikä viulistikaan kiinnitä huomiota siihen, millä viululla soittaa... ...vertauskuvissa pitää olla tarkka, että vertaillaan yhteismitallisia asioita... esimerkkinä vaikkapa klassinen vertaus kirjoituskone/kirjailija vs. kamera/valokuvaaja...).

Petapixel.com.

ePhotozine.com.

 

29.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Kari Kuukka, “Kuka vain osaa kuvata”, 27.12.2012. Luin juuri Sanoma Magazines Finlandin kuvapäällikön kolumnin “Kuvien tulva” (Sanomista 2/2012, sivu 31). Alaotsikko: “Kuka vain osaa kuvata, kirjoittaa Markku Niskanen”. Luin sen useampaan kertaan ja olen yrittänyt ymmärtää sen logiikkaa. Lopulta olen tullut siihen tulokseen, että mitään logiikkaa ei ole. Kolumni mielestäni paremminkin kuvastaa sitä, kuinka tuuliajolla alamme on.

 • Ja kun Euroopan viidenneksi suurimman kustantajan designkeskuksen kuvapäällikkö linjaa talonsa tapaa toimia tulevaisuudessa, on mielestäni myös vähän tarkemman lukemisen paikka. Vaikuttaa aika monen elämään.
 • “Kuka vain osaa kuvata”, hän kirjoittaa. Lisäisin tähän: kuka tahansa osaa myös kirjoittaa. Täyttääkö SMF sivunsa jatkossa leikkaa-liimaa periaatteella myös geneerisestä ja ilmaisista teksteistä, joita on netti pullollaan?
 • Vai onko nyt tehty linjaus, että teksti on journalismia, mutta kuvat ovat vain ikävä, pakollinen kustannus? Maailmassa, jossa kommunikaatio käydään entistä enemmän kuvilla, tämä olisi aika rohkea linjanveto. Itsemurha, sanoisin jopa.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Kuvankäsittelijä / markkinoinnin tuki, VMP Group / Rimark Oy, Lohja, Lohja. Haetaan asiakkaalle Lohjalle kuvankäsittelijää markkinoinnin tueksi. Tehtävään kuuluu kuvien graafinen suunnittelu ja käsittely toimeksiannon mukaisesti. Edellytetään hyviä atk-taitoja ja kokemusta kuvankäsittelystä (esim. PhotoShop) tai suunnitteluohjelmiston käytöstä. Työ on osa-aikainen, arvioitu työaika on 1-2 työpäivää / vko. Tehtävä sopii myös opiskelijalle.

Työpaikan osoite 08100 LOHJA
Työn luonne vuokratyöpaikka
Työkokemus ei lainkaan - 1v
Työ alkaa sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö
Työn kesto 6 - 12 kk
Haku päättyy 06.01.2013

Viihde.fi.msn.com, Järkyttäviä kauneusleikkauksia, photoshop-mokia ja supermalleja - katso vuoden suosituimmat kuvagalleriat. Top 10 -lista.

Photo.net, foorumi.

Pdnphotooftheday.com, Arthur Meyerson: The Color of Light (10 Photos).

Pdnonline.com, PDN 2012 Photo Gear of the Year.

Luminous Landscape, The Best and Worst of 2012.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

IR, 5 tips for shooting at night with a superzoom. Käytännön ohjeita.

The Online Photographer, Camera of the Year?

Digital Photography School, Our 14 Best Portrait Photography Tutorials of 2012.

ePhotozine.com, Winter Bird Photography Tips.

Pdnpulse.com, David LaChapelle Sues Former Manager. Melkoisia rahasummia nämä "huippukuvaajat" pyörittävät.

The-digital-picture.com.

Kamera & Bild, Workshop: Konsertfoto - Bilder med volym. Mikä oli työpajan anti.

 

28.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Raaseporin valokuvakeskus hakee toiminnanjohtajaa. Ks. pdf.

Valokuvakeskuksen toiminnanjohtaja vastaa mm. toiminnan suunnittelusta ja kehittämisestä, operatiivisesta johtamisesta, rahoituksen hankkimisesta, keskuksen viestinnästä ja edunvalvonnasta. Edellytyksenä tehtävään soveltuva koulutus ja/tai työkokemusta, kykyä strategiseen ajatteluun, näyttelykuratoinnin taitoja, hyviä viestintä- ja yhteistyötaitoja sekä valmiutta ilta- ja viikonlopputyöskentelyyn. Etsitty henkilö on aktiivinen, aloitteellinen, verkostoitunut ja perehtynyt valokuvataiteen laajaan kenttään. Vaatimuksena hyvä suomen ja ruotsin kielen suullinen sekä kirjallinen taito, englannin kielen taito on eduksi. Tarjotaan itsenäisen ja vastuullisen tehtävän hyvähenkisessä yhdistyksessä.

Työpaikan osoite galleriZEBRA, Keskuskatu 90, 10300 Karjaa
Työ alkaa 10.08.2013
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kk, toistaiseksi
Haku päättyy 18.1.2013 klo 16:00

Metro Photo Challenge -sivut. Metro-lehden kansainvälinen valokuvakilpa, jota markkinoitiin "Maailman suurimpana kuvakilpana". Neljä sarjaa, kansainväliset voittajat julkistettiin jo 30.11.2012.

 • (järkyttävät sivut, missä kerrotaan voittajat, missä kerrotaan maan sisäiset voittajat, missä kerrotaan ylipäätään mistään yhtään mitään? Facebook-sivuiltakaan ei löydy oikein yhtään. Taitaa olla kyse epiteetistä "Maailman huonoimmat Maailman suurimman kuvakilvan nettisivut")
 • Metro-lehden omilta sivuilta ei löydy haulla kilpailutuloksista mitään, ei löytänyt Googlekaan tuloksia...
 • tämän verran sentään löytyi, Metron digilehti, 30.11.2012, sivu 15. Voittajamaat olivat Brasilia, Kolumbia, Tanska ja Kolumbia. Suomesta lähetettiin 5.577 kuvaa.

Yle.fi, Oulu, Luontokuvaus on muutakin kuin luonnon kuvausta. Kuusamolaiset luontokuvaajat ovat tehneet erilaisen luontokuvakirjan. Uusi Kuusamosta kertova kirja sisältää myös kuvia kaupunkimaisemasta ja historiallisista kohteista. Kuusamolaiset luontokuvaajat Hannu Hautala, Paavo Hamunen, Olli Lamminsalo ja Petteri Törmänen ikuistivat uuteen kuvakirjaan muun muassa ilmakuvia kuusamolaisesta kaupunkimaisemasta ja historiallisista kohteista.

Helsingin kaupungin tietokeskus, Nuoret Helsingissä 2011 -tutkimus. Sieltä sitten kohta 24. Valokuvaus ja popmusiikin harrastaminen huippusuosittua (12.9.2011), pdf (kuusi sivua). Lopusta:

Valokuvaus on lisännyt eniten suosiotaan nuorten luovana harrasteena. Jostakin syystä tytöt ovat innostuneet kuvaamaan. Tulkintoja tälle on kuitenkin helppo löytää:

1) Digikuvauksen helppous ja halpuus verrattuna filmikameroihin. Pieni digipokkari on helppo kuljettaa aina mukana.

2) Kännyköiden laadukkaat kamerat ja kuvien helppo ja reaaliaikainen siirtomahdollisuus omille Facebook yms. sivuille kaikkien nähtäviksi. Nuoret tytöt) kuvaavat omaa arkeaan ja kertovat siitä kuvilla muille.

3) Kännykkäkuvien lähettäminen lehtiin (Metro, HS) ja nettisivuille voi olla tuottoisaa. Kuvista maksetaan 20–500 euroa. Ahkera ”kuvasenttaaja” tienaa kameran tai kännykän hinnan lyhyessä ajassa.

(taitaa tuo kohta 3) olla lievästi ilmaistuna marginaalinen ilmiö...)

Mobiili.fi, Google valitsi: tässä ovat vuoden 2012 parhaat Android-sovellukset. Yhteensä mukaan on päässyt 10 sovellusta, joista osa on maksullisia ja osa ilmaisia.

Mobiili.fi, Toshiban jälkitarkennuksen mahdollistava kameramoduuli voi mullistaa kamerapuhelimet. Toshiba on kertonut kehittämästään uudenlaisesta kameramoduulista, joka mahdollistaa kuvien tarkentamisen jälkikäteen useisiin eri kohteisiin.

Kauppalehti, Nokia paranteli Lumian kameraa. "On täysin selvää, että Nokia on ratkaissut kameran epätarkkuusongelman", Engadget kirjoittaa nyt.

M&M, Rami Salle Kuvasuunnittelutoimisto Keksiin. Mainosvalokuvaajat ry:n puheenjohtaja, valokuvaaja Rami Salle siirtyy vuoden alusta osaksi Kuvasuunnittelu- ja agentuuritoimisto Keksin joukkoa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, 10 Top Examples Of Flash / Lighting Photography.

Digital Photography School, 12 More of Our Best Photography Tutorials from 2012.

Petapixel.com, The Photographs Norman Rockwell Used to Create His Famous Paintings. Prosessi meni niin päin, että Rockwell hahmotteli ensin kuvan, vasta sitten tuli valokuvan vuoro.

Popular Photography, Software Workshop: How To Edit Video in Adobe Lightroom 4. Videon editointia. Adobe Lightroom 4.

Photopreneur, What I Learned Looking for the Perfect Photo. Mitä vaaditaan täydelliseen kuvaan.

The Online Photographer, Apple LED Cinema Display Brightness Control. Ratkaisu ongelmaan: myös USB-kaapelia tarvitaan.

Techhive.com, 2012 in review: The year in cameras. Lyhyt yhteenveto vuodesta 2012.

IR, Hold your horses: Canon not ready to put 5D Mark II out to pasture just yet. USA:n Canonin edustaja ei vielä myönnä, että Canon 5D Mark II kuuluisi luokkaan "valmistus lopetettu". Julkistus tapahtui 17.9.2008.

The-digital-picture.com, Samyang T-S 24mm F/3.5 ED AS UMC Tilt-Shift Lens Release Date Announced. Maaliskuussa myyntiin. Canon, Nikon, Pentax, Sony A.

Steve Sanders, Adobe's Revel Photo Organizer is Now Free. Pilvipohjainen, mahdollista synkronoida eri laitteiden kuvakokoelmat. Ensimmäisen kuukauden aikana ei rajoituksia, sen jälkeen voi palveluun siirtää maksuttaa 50 kuvaa. Aiemmin $5 per kuukausi. Nyt siis ilmainen.

Kamera & Bild, Konstnärs målning godkänd som körkortsbild. (uutinen jo esiintynyt).

Slrgear.com, Olympus 60mm f/2.8 M.Zuiko Digital ED (Tested). Micro 4/3 -systeemiin. 120mm. Kiinteä f/2.8. Ei vastavalosuojaa. 46mm filtterikierre. 185g. Terävä, vähän värivirhettä, vähän vinjetointia, ei vääristymiä. Suomen hinta on 500 euroa.

Dpreview.com, Accessory Review: Kata Digital Rucksack 467-DL. Amatöörikuvaajille. D-lite -sarjan isoin. Arvosana 4 * / 5 *. Hinta vähän alle 100 euroa.

 

27.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Aamulehti, Vuoden huimimmat valokuvat valittiin - tässä linkki hienoon galleriaan. The 2012 World Open of Photography on maailmanlaajuinen kilpailu.

Mobiili.fi, Uuden iPadin ja iPad minin vuoro jo keväällä? Uusimmat huhut ovat jälleen yksi merkki Applen huhutusta muutoksesta tiheämpiin uutuussykleihin, joissa tuotteet uusiutuisivat aiemman kerran vuodessa tapahtuneen hyppäyksen sijaan kahdesti vuodessa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School, 15 Inspiring Image Collections from 2012.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, Helpful Tips for Shooting in the Snow. Suomalaisten pitäisi tietää nämä perussäännöt ja -säädöt.

Petapixel.com.

Pdnpnline.com, PDN's 12 Most Popular News Stories of 2012. Vuoden kaksitoista suosituinta uutisjuttua.

Popular Photography, 7 Tips For Getting The Most Out Of Your First DSLR.

Canon Camera Museum, 1933 - 1936, The Birth of Canon.

IR, Seven perfectly timed cat photos that are absolutely feline-tastic. Seitsemän kissakuvaa.

Macworld.com, Ten apps for your new iPad.

Dpreview.com, The DSLR Field Camera. Ison koon kamerat, koko 4x5 ja enemmän.

IR, Pentax 645D now supports stabilized lenses. Keskikoon kamera.

 

26.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Uusi Suomi, TIME julkaisi suomalaisen hengästyttävät kuvat joulupukkista. TIME-lehti on julkaissut suomalaisen valokuvaajan Touko Hujasen kuvaesseen joulupukista. Hujanen seurasi seitsemän kuukautta joulupukki Timo Pakkasta työssään. Hujanen on Vuoden nuori lehtikuvaaja 2009 ja Vuoden lehtikuvaaja 2011.

(kertaus) Turun Sanomat, Verot ja tullimaksut voivat yllättää globaalishoppailijan. Monille voi tulla yllätyksenä, että EU:n ulkopuolelta tilatessa tuotteen ja postikulujen lisäksi voi joutua maksamaan arvonlisäveroa sekä tullia.

– Kun hinta postikuluineen ylittää 43,50 euroa, summasta joutuu maksamaan arvonlisäveroa ja paketti pysähtyy tulliselvitykseen arvonlisäveron kantoa varten. Ensi vuoden alussa arvonlisäveroa aletaan kantaa jo 22 euroa ylittävistä summista. Summa koostuu siis tuotteen ja postikulujen yhteisarvosta, tulliylitarkastaja Matti Tuunanen Suomen lentotullista kertoo.

– Litium-akkuja ei saa postittaa lainkaan

- Nettitullaus: Asiakas vahvistaa itse syntyneen tullilaskun ja samalla istunnolla sen voi myös maksaa omaan verkkopankkiin. Tullilaskun maksamisen jälkeen lähtee samalla ilmoitus Itellan varastoon ja paketti on valmis jatkamaan matkaa asiakkaalle.

(kertaus) Yle, Yhä useamman nettishoppailijan asioitava pian tullin kanssa. Käytännössä arvonlisäveroa pitää maksaa tullille tuotteista, joiden arvonlisäveroprosentti on 23, kun tuotteen ja postimaksun yhteenlaskettu arvo ylittää 43,47 euroa. Sen sijaan esimerkiksi kirjoja, joiden ALV on 9 prosenttia, voi tilata 111 eurolla ennen kuin 10 euron arvonlisävero ylittyy.

MTV3, Mikä elektroniikkalaitteen korjaamisessa oikein maksaa? Rikkoutunut kännykkä tai tulostin jää helposti korjaamatta, sillä huolto maksaa saman verran kuin uusi laite kaupassa. Elektroniikkakorjaamojen mielestä asia on päinvastoin: korjaaminen ei ole kallista, vaan nykylaitteet halpoja.

– Korjaus on ihan samanhintaista kuin ennenkin. Nyt vain laitteet ovat niin halpoja, että näyttää siltä, ettei vanhoja kannata korjata, sanoo kameroita ja toimistolaitteita korjaavan JAS Tekniikan toimitusjohtaja Juha Saviluoto.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, 2012 Year in Pictures: Part II. 47 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, 2012 Year in Pictures: Part III. 43 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Best nature pictures of 2012. 53 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Christmas Time Around The World. 39 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Preparing for the End of the World. 26 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Syria's Long, Destructive Civil War. 40 kuvaa.

Reuters.com, Christmas in Bethlehem. 15 kuvaa.

Reuters.com, Photos of the week. 20 kuvaa.

Reuters.com, Editor's choice. 24 kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, 2012 Year-End Post-a-Palooza. Vuoden suosikkiartikkelit.

Photo.tutsplus.com.

Diyphotography.net, Three Point Interview Light On The Cheap. Video, kesto 5:33. 500 watin raksavalo + IKEA:n tarviketta.

ePhotozine.com, Top Still Life Photographers.

Digital Photography School, What Everybody Ought to Know About Landscape Photography [Best of dPS 2012].

 

25.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Pallopanoraamablogi.

Valotus, Maya-kalenterin loppu -kuva, 21.12.2012.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Lightstalking.com, Some Dos and Don’ts for the Aspiring Street Photographer.

Diyphotography.net, Aspect Ratios And Compositional Theory. Kuusi peruskuvasuhdetta. Mikä sopii parhaiten mihinkin. Pitempi artikkeli.

Flickr blog, The Top 10 Flickr for iPhone Tips.

Digitalcameraworld.com.

Photofocus.com, Seven Things Photographers Do To Ruin Their Photographs. Älä tee ainakaan näitä asioita.

ePhotozine.com, 10 Top Snow Photographs.

Daily.mail.co.uk, Apple expected to launch ANOTHER generation iPad in March 2013.

 

24.12.2012   (linkki)

Hyvää Joulua!Toivotamme kaikille Digicamera.netin yhteistyökumppaneille ja kävijöille Hyvää joulua!

Digicamera.netin Foorumilta:

Nieppi.com, Viikonkuvat. Viimeisen kymmnen vuoden ajalta.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaari, Luontokuvaussarjan osa 29: katso upeat kuvat Suomen nisäkkäistä. 23.12.2012. Nisäkkäät ovat haluttuja ja mieluisia kuvauskohteita kaikille luontokuvaajille, mutta niiden tavoittaminen kameran ulottuville ei ole ongelmatonta.

Hilavitkutin.com, IR-Blue muuttaa älypuhelimen lämpökameraksi. Kickstarter-projekti, aika usein nämä ovat toteutuneet. Itsekoottava 110 euroa, valmiiksi koottuna 130 euroa.

Photo.net, foorumi.

Luminous Landscape, The Synthesis of Chinese Landscape Painting and Photography. Perinteinen kiinalainen maisemamaalaus on kestänyt hyvin aikaa, yli 1.500 vuotta. Miksi? Voisiko jotain elementtiä soveltaa valokuvaukseen.

Petapixel.com.

Earthboundlight.com, Simplicity, Simplicity, Simplicity! 23.12.2012. Pelkistä, pelkistä, pelkistä.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Photographing Household Objects.

Digitalcameraworld.com, Water photography: get creative with fine details.

Kamera & Bild, Test: Panasonic Lumix G5 - Finslipning av redan snabb modell. Micro 4/3 -systeemiä. 16 megapikseliä. ISO 160 - 12.800. Video 1080p, avchd. Kuusi kuvaa sekunnissa. Kolmituumainen kosketusnäyttö (920.000 pistettä) kääntyy vaakatasossa 180 astetta ja pystytasossa 270 astetta. Elektroninen etsin 1.44 megapikseliä. Vähässäkin valossa tarkentaa hyvin. Arvosana 8. Suomen hinta pelkkä runko n. 650 euroa.

 

23.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Aki Joensuu, AK-Kolumni: Kuvakilpailu, 20.12.2012. ...Ja kyllä puhun nyt juuri Digi-kuva lehden PM2012 kilpailusta. Näin kilpailun tulokset eilen ja meinasi kahvit tulla nenästä ulos koneen päälle. ...

Emilia.galleria.fi, Piparitalo mansardikatolla, 9.12.2012. Päätin tehdä tänä vuonna piparitalon yhden välivuoden jälkeen. Tämä on elämäni toinen piparitalo ja tälläkin kertaa tein kaavat itse.

Digikuvaaja.net, Joulukortti omasta valokuvasta - Helppo juttu? 21.12.2012.

Suomen Canon, You Connect. Sieltä sitten vaikkapa:

Ilta-Sanomat, Näin onnistut joulukuvissa – lue viisi vinkkiä. Ilta-Sanomien valokuvaaja Pete Aarre-Ahtio neuvoo, kuinka selviät haastavasta tehtävästä.

Keskisuomalainen, Otatko jouluvalokuvia? Pienillä tärpeillä onnistut. Adobe on listannut neljä kätevää vinkkiä, jotka huomioon ottamalla joulukuvatkin onnistuvat.

Ilta-Sanomat, Tällaista jälkeä -59 asteen pakkanen teki rappukäytävälle. Päivän uutiskuvat. Seitsemän kuvaa.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

ePhotozine.com, Taking Black & White Shots Of Snow Scenes.

Digitalcameraworld.com, Kardashian Christmas Card: the making of the world’s most viewed holiday portrait.

Pdnonline.com, Agencies Step Up Copyright Enforcement as Infringers Fight Back. Torontolaisen kuvatoimisto Masterfile lähetti $57.030:n laskun viiden kuvan laittomasta nettikäytöstä. Maksuaikaa oli kymmenen päivää. Mutta joidenkin kuvatoimistojen jättisuuria korvauksia (vaikkapa Getty) vastaan on perustettu organisaatioita, jotka tarjoavat kaikenlaista tukea.

IR, Nikon D800E. Kennon edessä ei ole filtteriä, kuva tarkempi, mutta moiren määrä lisääntyy selvästi. Ammattilaisille.

 • Suomen Nikonin sivuilta: "Mukana optinen alipäästösuodin, josta on poistettu reunojen pehmennysominaisuudet."
 • (Oma ehdotukseni Suomen Nikonin käyttämälle toiselle termille tärinänvaimennus: voitaisiinko ryhtyä käyttämään termiä "tutinanvaimennus". Alipäästösuodin herättää mielikuvan Star Trekistä, sinällään ko. termi taitaakin aika edistyksellinen...)

 

22.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle.fi, Järjestelmäkamerasta on tullut tämän päivän pokkari. Kaukana ovat ne päivät kun valokuvausliikkeiden leipä irtosi filmeistä ja kameroista. Nyt filmikaupan tilalla ovat lahjatavarat ja teineille myydään ammattilaisten vermeet. Kuvaamisesta on tullut niin itsestään selvä osa varsinkin nuorten elämää, että siihen panostaminen on tänä päivänä tyystin toista luokkaa kuin ennen. Järjestelmäkamera löytyy lähes joka pojan ja tytön olkalaukusta. Esimerkiksi Mikkelin valokuvausliikkeen kameramyynnistä jo puolet on järkkäreitä.

- Harrastelijakuvaajia on ihan oikeasti noussut pilvin pimein, kun koulutus lähtee jo melkein alaluokalta kuvankäsittelyyn ja kuvanottoon. Aina se syö ammattikuvaajan leipää. Sitä ammattikuvaajaa kun ei enää välttämättä tarvita, valokuvaaja Timo Outinen mikkeliläisestä KuvaMirjasta pohtii.

Ammattikuvaajan ottamilla kuvilla on kuitenkin yhä oma paikkansa. Ammattilaiseen turvaudutaan kun halutaan ottaa taatusti hyviä kuvia.

Tietokone.fi, Videot YouTubeen ja Facebookiin tyylillä. YouTube Capture 1.0. YouTube Capture on mainio sovellus. Sillä voidaan nopeasti kuvata video, muokata sitä hieman ja julkaista se kerralla sosiaalisiin verkostoihin. iOS5. Freeware.

MTV3, Tämä kuva oli Twitterin suosituin vuonna 2012. Obama-halauskuva.

Eilen lähetettiin Digicamera.netin kautta 368 sähköistä joulukorttia.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographs of Sexual Devices Used by the Kinsey Institute. Jaaha...

Reuters, Photographers Blog, Christmas in Afghanistan.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Photopreneur, Merry Christmas Flickr, Love Facebook. Flickr ei ole kehittynyt oikeastaan mitenkään sen jälkeen kun Yahoo osti sen vuonna 2005. Mutta viime aikoina Flickr on herännyt.

Vincent | Laforet, Sorry I just couldn’t resist… Aluksi maailmanlopusta, mutta sitten tärkeämpiin asioihin. Kysymys: mikä kamera kannattaisi ostaa juuri nyt?

Lensrentals.com, Dear Santa. Mitä toiveita kameravalmistajille?

Digital Photography School, 6 Tips for Near-Macro Photography with a Telephoto Lens.

The Online Photographer, The Best Camera in the World. Ja mikähän tämä sitten olisi.

IR, First complete color photo of Earth from space sold off at auction. Ensimmäinen värikuva Maasta, otettu avaruudesta, Maa näkyy kokonaan. 5.11.2012, NASA:n sääsatelliitti otti kuvan. Kodakin paperille printatun kuvan loppuhinta oli £2.600, $4.200. (Kuinkahan monta printtiä maailmalla kiertää tästä kuvasta...).

ePhotozine.com, How To Photograph Christmas Food.

Kamera & Bild, Nytt lagförslag som ska hindra kränkande fotografering. Kesäkuussa tulossa Ruotsissa voimaan.

Dpreview.com, Sigma 35mm F1.4 DG HSM review. Syyskuussa 2012 julkistettu. Täyskennoiselle, eri kameroille omat versiot. Canon, Nikon, Pentax (KAF3), Sigma, Sony. Vähän halvempi vaihtoehto. Ominaisuuksissa ei häviä Canonin ja Nikonin vastaaville objektiiveille. Lähin tarkennus 0.3m. Paino 665g, filtterikierre 67mm. Mukana vastavalosuoja, pehmeä säilytyspussi. Ei sääsuojausta. Optisesti luokassaan paras. Ei heijastuksia. Hyvä hinta/laatusuhde. Arvosana 89%. Suomen hinta on vähän yli 800 euroa.

ePhotozine.com, Transcend 16Gb Wi-Fi SDHC Class 10 Memory Card Review. 16GB: £50 (61 euroa), 32GB: £60 (74 euroa). Ilmainen ohjelma iOS ja Android. Yhteensopivuus kannattaa tarkistaa nettisivuilta. Arvosana 3.5 * / 5 *.

 

21.12.2012   (linkki)

Rupuranta.net. Periferian hilpeä dekadenssi. 61N21E. Wrecked on a Baltic shore. Jan Eerala. Viimeisimmät. Kuvaa ja ääntä yhdessä, tarkoin harkittu minimalistinen lähestystapa.

Digicamera.netin Foorumilta:

Ilta-Sanomat, Uskomaton kuva Mount Everestistä – kuin olisit itse paikan päällä. Daily Mailin sivuilla Himalajan alueelta otettua kuvaa pystyykin zoomaan niin, että näkee aivan läheltä, miltä vuoret ja niitä ympäröivä maasto näyttävät. Tämä on kuvamosaiikin ansiota, sillä kuva on koottu yhtensä 477 kuvasta.

Mikropc.net, Nokian tuore Lumia-päivitys tulee Suomeen aikaisintaan helmikuussa.

Eilen lähetettiin Digicamera.netin kautta 307 sähköistä joulukorttia.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

Pixiq.com, Tips for Fixing Old Photos. Yksityiskohtaiset ohjeet vanhojen printtivalokuvien korjaukseen. Aloitetaan skannauksella.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, Photographing Ice And Icy Conditions.

IR, “The Hippocratic Oath of a Photographer” from 1937 still helpful for avoiding photo clichés.

 • (kertaus) Digicamera.netin uutiset, 9.10.2012, The Online Photographer, A Rant Against Photo Clichés. U.S. Camera -lehdessä julkaistu Valokuvaajan Hippokrateen vala. Suomalais-ugrilaiselle yhteiskunnalle osa kuva-aiheista vähän vieraita ja onhan tässä aikaakin kulunut yli 70 vuotta. Pienen päivityksen jälkeen sopisi kaikille valokuvaajille.

Dpreview.com, High-speed macro photographer shares his setup. Kenen tahansa toteutettavissa.

Pdnonline.com, Notable Photo Books of 2012: Part 2. Ihan lopussa Niko Luoma.

IR, Polaroid confirms plans to intro interchangeable lens camera that runs Android at CES 2013. Huhujen mukaan 18.1 megapikseliä, 3.5 tuuman kosketusnäyttö, Android 4. Polaroid on vahvistanut, että CES 2013 -messuilla julkistetaan Android -järjestelmädigi, messut pidetään 8.1.2013 - 11.1.2013.

Fotosidan.se, Regeringen står på sig: Kränkande fotografering ska förbjudas. Tarkoitus tulla voimaan 1.6.2013. Ruotsissa ollaan Suomea jäljessä.

 

20.12.2012   (linkki)

Ryhmä 11: Suomi
10.2.2013 asti
Kuva: Sakari Piippo.

Näyttely kokoaa yhteen tarinoita tämän päivän Suomesta ja suomalaisuudesta. Joukko erilaisia aiheita muodostaa kollaasin, joka katsoo maata yksityiskohtien, kliseiden ja yllätysten kautta.

Ryhmä 11 on yhdentoista nuorten suomalaiskuvaajan muodostama kuvajournalistikollektiivi. Suomi-näyttely TR1 Taidehallissa on ryhmän ensimmäinen yhteisesiintyminen.

Kuva: Sakari Piippo, Luokkaretki.

Martin Parr & Lars Lindqvist: Suomea kuvaamassa
Kuva: Martin Parr.10.2.2013 asti

TR1 Taidehallissa on esillä uusi kokonaisuus Laboratory-galleriassa Helsingissä nähdystä Martin Parrin Think of Finland -näyttelystä. Mukana on myös valokuvaaja Rami Hanafin making of -video. Lars Lindqvistiltä on esillä kuvareportaasi Guns & Finns, joka nähdään nyt ensi kertaa kokonaisuudessaan.

Näyttelyn on kuratoinut Hannu Vanhanen.

Martin Parr on kansainvälisesti tunnettu dokumenttikuvaaja ja Magnum-kuvatoimiston jäsen. Hän toimi Helsingissä professorina Taideteollisessa korkeakoulussa 1990-luvun alussa. Lars Lindqvist työskentelee kuvajournalistina Dagens Nyheterissä.

TR1 Taidehalli, Rautahalli
Väinö Linnan aukio 13, Finlayson, Tampere
ti-pe 9-17, la-su 11-18
5/1/0 €
Perjantaisin vapaa pääsy.

Eilen lähetettiin Digicamera.netin kautta 327 sähköistä joulukorttia.

Digicamera.netin Foorumilta:

Kemppinen, Kuvassa, 19.12.2012. Kylässä kävi vanha ystäväni Esko Putus. Siitä on jo monta vuotta, kun hän lopetti kameraliikkeensä Helsingin Uudenmaankadulla. ...Sain vastaukset kolmeen kysymykseeni kolmessa minuutissa, kun ensin oli nautittu torttuja ja mantelileipiä. ...Lopputulos: pari viikkoa tuskailemani ongelma ratkesi perin heti. Oikein eli alkuperäisen valmistajan (Braun tai Reflecta) tarkoittamalla tavalla käytettynä värkki skannaa täyden kelkallisen eli 60 diaa käsi koskematta.

 • Ja itser skannaamiseen kuulemma tuhat dpi riittää. Teolliseen kilpavarusteluun on turha lähteä. Ei se ole sanottu, onko niissä vanhoissa kuvissa niin hirveän paljon informaatiota ja jos on, tekeekö sillä mitään.

Tietokone.fi, Pilvipalvelujen veteraaniin kasvojenkohotus iOS-laitteisiin. Dropbox 2.0 iOS. Isosta versionumeroloikasta huolimatta Dropboxin uudessa iOS-sovelluksessa on vähän uutta, mutta se on edelleen selainta kätevämpi tapa selata ja jakaa pilveen tallennettuja tiedostoja. Freeware.

Mbnet.fi, Kiitti hei kuvista! Instagramista.

N N has added you on SkillPages. Tällaisia viestejä on sadellut sähköpostiin, tutuilta. Mistä on kyse?

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, 2012 Year in Pictures: Part I. 64 kuvaa. Osat II ja III vielä tulossa.

Boston.com, Automobiles. 40 kuvaa. Ensimmäisenä Floridan suomalaisen Antti Rahkon auto. (Ollut jo pitempään myynnissä, pohjahinta ja tarjoukset eivät ole lähelläkään toisiaan...).

The Atlantic, In Focus, 2012: The Year in Volcanic Activity. 39 kuvaa.

Boston.com, Let it Snow. 32 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Sochi 2014: An Olympic Preview. 26 kuvaa.

Reuters, Photos of the week. 20 kuvaa.

Reuters, Prepping for the apocalypse. 40 kuvaa.

Reuters, Battle for Syria. 62 kuvaa.

Pdnonline.com, Niko Luoma's Line Drawings. Niko Luoma kuuluu Helsinki Schooliin. Tekijä itse ei ole ihan varma siitä, luokitellaanko nämä valokuvauksen piiriin kuuluviksi töiksi.

Bobatkins.com, Nikon D600 or Canon EOS 6D? Kumpi.

Digitalcameraworld.com.

Photo.tutsplus.com.

ePhotozine.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Christmas Portraits: How I Took It.

Vincent | Laforet, The Hobbit: An Unexpected Masterclass in Why HFR fails, and a reaffirmation of what makes cinema magical. Elokuva Hobitti - Odottamaton matka 3D. HFR = High Frame Rate. Pitkä perusteellinen analyysi. Tekninen tavoite saavutettiin. Mutta mitä menetettiin elokuvan katsomiselämyksestä. 3D HFR -elokuvassa oli vaikeaa keskittyä tiettyyn kohtaan, silmä vaelsi koko ajan kuvassa. Juoni ja hahmot jäivät taka-alalle.

Creativepro.com, Top New Features in Photoshop. Viikon takainen päivitys, mitä uutta. Video, kesto 12.=7.

British Journal of Photography, The 50 best photography products of 2012. Kaikista tuotteista muutama kappale tekstiä.

Pdnonline.com, 10 Tools to Help Photographers Manage Their Social-Media Presence.

Fotosidan.se, Fotografiska får kritik efter inställda utställningar. Parin ruotsalaisen taidekuvaajan luvatut näyttelyt peruutettiin.

 

19.12.2012   (linkki)

Santeri Tuori: Valokuvia ja video
21.12.2012 asti

Kuva: Santeri TuoriGalleria Anhavassa on esillä Santeri Tuorin (s. 1970) tuoreita teoksia Forest ja Sky -sarjoista. Näyttely koostuu valokuvista ja yhdestä videosta. Metsä-sarjan teoksissa Tuori on käyttänyt monista aiemmista teoksistaan tuttua päällekkäisten kuvien tekniikkaa, mikä tuo teoksiin liikkeen tuntua ja tiettyä arvoituksellisuutta. Sky-sarja koostuu taivaskuvista, joissa ylevät pilvimuodostelmat tihkuvat romantiikkaa kuin 1800-luvun maalauksissa konsanaan.

Galleria Anhava
Sanomatalo, Mannerheiminaukio 3, Helsinki
ti-pe klo 11-17, la-su klo 12-16

Jalo Porkkala: Köyhä dagerrotyyppi
Kuva:; Jalo Porkkala6.1.2013 asti

Köyhä dagerrotyyppi -näyttely sisältää Jalo Porkkalan tutkimushankkeessa syntynyttä valokuvamateriaalia, josta osa on julkaistu myös samannimisessä vaihtoehtoisten valokuvamenetelmien opaskirjassa 2012.

Projekti Vedos toteutettiin Satakunnan ammattikorkeakoulussa (SAMK) vuosina 2007-2011. Tavoitteena oli tutkia historiallisia ja vaihtoehtoisia valokuvan vedostustapoja.

Köyhä dagerrotyyppi viittaa tutkimuksen kuluessa kokeiltuun menetelmään, jossa tavallinen valokuvapaperi voidaan käsitellä muistuttamaan varhaisinta valokuvamenetelmää vuodelta 1839. Näyttelyn "köyhän miehen dagerrotyyppi" on ulkoasultaan varhaisia valokuvia muistuttava vale-dagerrotyyppi, mutta myös pari Porkkalan aitoa dagerrotypia-valokuvaa vuodelta 2011 on esillä näyttelyssä.

Jalo Porkka opettaa Satakunnan ammattikorkeakoulussa valokuvausta. Hän tutustui historiallisiin valokuvaus- ja vedostusmenetelmiin jo 1970-luvulla työskennellessään museossa ja on sen jälkeen etsinyt jatkuvasti uusia vaihtoehtoisia menetelmiä vedostaa valokuviaan.

Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, Jyväskylä
ti-su 11–18

Digicamera.netin Foorumilta:

Sulantoblog.

 • Panoraamakirja iPadille, 17.12.2012. Suomen virallinen panoraamakuvaaja Rami Saarikorpi on tehnyt kirjan iPadille. Kirja on ilmainen, eikä varsinainen opaskirja, vaan enemmänkin kuvakirja.
 • Sigma 35 mm f/1.4 DG tuli kokeiluun, 5.12.2012. Sigma on tosissaan tehnyt ammattisarjan objektiiveja viime aikoina ja uusin tulokas on versio valovoimaisesta klassikosta 35 mm f/1.4, joka on ollut monen ammattilaisen peruslasi vuosikymmenten ajan.
 • Sigma 35 mm f/1.4 DG, ensivaikutelmat, 9.12.2012. Sigma on mekaaniselta rakenteeltaan tukeva ja jykevä, eikä yhtään huonomman tuntuinen kuin Canonin tai Nikonin vastaavat objektiivit.
 • 35 mm f/1.4 kaksintaistelu, osa 1, 14.12.2012. Vihdoin muiden kiireiden ja lumituiskun seasta löytyi sopiva rako, jossa saatoin tehdä pari vertailevaa kuvasarjaa Sigma 35 mm f/1.4 DG ja Nikkor AF-S 35 mm f/1.4 G objektiiveilla.
 • 35 mm f/1.4 kaksintaistelu, osa 2. 15.12.2012. Nyt on vuorossa täysi sarja kuvia kummallakin objektiivilla.
 • Sigma 35 mm f/1.4 bokeh, 16.12.2012. Sigma muodostaa kauniin epäterävän alueen, mutta ainakin tässä Nikon näyttää paremmalta.
 • Nikkor AF-S 70 - 200 mm f/4 VR G ED ensivaikutelmat, 12.12.2012. Tänä syksynä Nikon esitteli viimein monen odottaman ja kaipaaman vaihtoehdon laadukkaasta telezoomista.
 • Nikon 1 V2 kokeilussa, osa 1, 4.12.2012. Tässä havaintoja Nikon 1 V2 kamerasta.
 • Nikon 1 V2 kokeilussa, osa 2, 10.12.2012. Nikonin pikkujärkkäri on pakattu täyteen hienoja ominaisuuksia ja kuvaaminen on siis pääosin miellyttävää.

Peter Forsgård, VarioND-suodin testissä, 17.12.2012. o parisen viikkoa on työpöydällä odottanut testaamista Genustechin uusi Eclipse ND Fader eli säädettävä harmaasuodin. ND-suotimen eli harmaasuotimen tarkoituksena on vähentää kennolla pääsevää valoa. Säädettävä harmaasuodin on nimensä mukaan liukuvasti säätyvä. Käytännössä säädettävä ND-suodin on kaksi polarisaatiosuodinta päällekkäin.

Yle.fi, Instragram alkaa myydä kuvia mainostajille – käyttäjät raivostuivat. Kyseessä on ensimmäinen iso muutos palvelussa sen jälkeen, kun Facebook osti yhtiön keväällä. Muutoksen arvellaan johtavan käyttäjäpakoon sovelluksesta. Suomessa esimerkiksi Särkänniemen huvipuisto on ilmoittanut Facebookissa luopuvansa Instagramin käytöstä.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Turkki kutsuu suomalaisia kylään, 15.12.2012. Huom! Sen jälkeen, kun tämä sama ilmoitus oli Facebookissa, 20 suomalaista tuli hetkessä täyteen. Mutta ryhmä voi elää, eli voi tulla peruutuksia, ja yritän saada Turkista lisäpaikkoja.

Ilta-Sanomat, Kotiin tulleita poliiseja sai kuvata valvontakameralla. Valkeakoskelaismiestä epäiltiin poliisien salakatselusta, kun poliisit tallentuivat miehen kotona olevaan valvontakameraan viime heinäkuussa.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Feature Shoot’s Top 10 Most Popular Photography Posts of 2012.

Popular Photography, The 2012 Readers' Photo Contest Winners. Linkit gallerioihin.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

BBC, Revolution through the lenses of Magnum photographers.

Thecameraforum.com, Lens Design and Software Corrections. Pari esimerkkiä.

ePhotozine.com.

IR, Get them while they’re hot: New Leica lens coffee mugs are first come, first served. Eikä maksa paljon.

Photographyblog.com, Canon EOS M Review. Heinäkuussa 2012 julkistettu. Canonin ensimmäinen peilitön järjestelmäkamera. Tekniikka aika lailla samaa kuin Canon EOS 650D. 18 megapikseliä, kroppikenno, 1.6x rajauskerroin. Uusi objektiivin kiinitys. Kaksi uutta Canon EF-M -objektiivia, 22mm f2 pancake (35mm vastaavuus) ja 18-55mm f3.5-5.6 IS (29-88mm vastaavuus). Erillisellä adapterilla voi käyttää aiempia Canonin EF/EF-S -objektiiveja. Kolmen tuuman kosketusnäyttö (ei käänny), 1.040.000 pistettä, kuvasuhde 3:2 (hyvä), kirkas ja terävä näyttö. Paino 298g. Full 1080p HD Movie. Neljä eri väriä. Ei sisäistä salamaa. Canon Speedlite 90EX on nimenomaan suunniteltu käytettäväksi kameran kanssa. Yksillä akuilla ottaa vain 230 kuvaa. Ei elektronista eikä optista etsintä. Tarkennuksen nopeus on ongelma. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 900 euroa - 1.000 euroa. Kitissä mukana salama Canon Speedlite 90EX, pancake tai 18-55IS STM ja vielä kalleimmassa lisäksi adapteri.

Dpreview.com, Roundup: Enthusiast Zoom Compact Cameras. Paremmat ja kalliimmat kompaktidigit samalla viivalla.

 • Canon PowerShot G15
 • Canon PowerShot S110
 • Fujfilm X10
 • Fujifilm XF1
 • Nikon Coolpix P7700
 • Olympus XZ-2
 • Panasonic Lumix DMC-LX7
 • Samsung EX2F
 • Sony RX100

 

18.12.2012   (linkki)

Fotobloggeri, Maarit Helena, poimintoja:

 • Lumia 920 Tallinnan matkalla, 15.12.2012. Hankin pari viikkoa sitten Nokian uuden Lumia 920 kännykän. Valitsin puhelimen suurelta osin sen erinomaiseksi kehutun kameran ansiosta.
 • Nikon D7000, 25.11.2012. Hankin reilu vuosi sitten Nikon D7000 järjestelmäkameran, joka onkin ollut siitä asti uskollinen kumppani tallentamaan mitä erilaisimpia tilanteita. Valtaosa blogini kuvista on kuvattu D7000:lla, mutta itse kamera on kuitenkin jäänyt täällä kokonaan esittelemättä.
 • Värifilmi, 30.9.2012. Päätin hillitä kovaa kamerakuumettani hankkimalla vanhaan Nikon filmijärkkäriini uuden objektiivin.
 • Askartelua, 23.9.2012. Päätin pitkästä aikaa tilata ihan oikeita valokuvia ja tehdä kunnon silkkilehtisen kuva-albumin.
 • Minolta AL, 15.9.2012. Samalla kun äitini antoi käyttööni vanhan Nikon FM filmijärjestelmäkameransa, löytyi kaapin perukoilta myös vanha Minolta AL mittaetsinkamera.
 • Korkeasaari, 28.7.2012. Kuvia.
 • Nikon FM, 15.6.2012. Suureksi iloksi sain käyttöön äitini vanhan Nikon FM filmijärjestelmäkameran. Tätä kameramallia valmistettiin Japanissa vuosina 1977-1982 ja se on valmistettu lähes täysin metallista. Kameralla on viimeksi kuvattu noin kymmenisen vuotta sitten, mutta se tuntuu toimivan kuin uutukainen.
 • Dubai, 25.3.2012. Dubain reissulle lähti matkaan molemmat kamerani Nikon D7000 sekä Olympus Pen. Loppujen lopuksi huomasin kuitenkin kuvanneeni lähes kaikki matkakuvani Nikonilla ja reissukameraksi hankittu Pen vietti loman hotellilla. Vaikka Nikon onkin painavampi kuljetella saa sillä varmasti onnistuneita kuvia myös vaativammissa kuvaustilanteissa ja näinollen koin mielekkäämmäksi kuvata Nikonilla.

Journalisti 22/2012.

 • Jäsenmaksu-uudistus repii rivejä, artikkelit. Hyvin ansaitsevien freelancerien jäsenmaksut nousevat ja opiskelijoiden jäsenmaksukäytännöt muuttuvat. Siitä ovat monet suivaantuneet.
 • Suurten intohimojen kortti uudistuu, artikkelit. Pressikortin uudistuksesta keskusteltiin liitossa yli kuusi vuotta. Eikä ihme, sillä pressikortti on aina herättänyt suuria tunteita toimittajakunnassa.
 • Seminaarien supermies, artikkelit. Osin Jarmo Häkkisen ansiota on esimerkiksi se, että Tampereen yliopisto kouluttaa kuvajournalisteja. ...Toimittajien ja kuvaajien yhteispäiviä toivotaan jatkuvasti. ”Havaintoni on, että kuvaajat haluavat pysyä omissa porukoissaan. He sanovat, että eivät viitsi kertoa asioitaan, koska toimittajat ovat aina äänessä”, Häkkinen kertoo....
 • Kuvaviesti: Kirkkoherrasta virkanaiseksi, palstat. Kirkon palvelija. Marja-Sisko Aalto kertoo Kuukausiliitteessä, missä hän on nyt.

Yle.fi, Oulu, Maan rajasta avautuu uusi maailma. Viime vuosina Suomessa on myyty kymmeniä tuhansia digijärjestelmäkameroita ja Suomen luonnonvalokuvaajayhdistyksessä on jo 3200 jäsentä. Oululainen luonnonkuvaaja Rauno Koskela on tuonut luonnon kaupungin keskustaan vuoden pimeimpään vuodenaikaan. OUlun kävelykatu Rotuaarin keskusaukion jättinäytöllä pyörii joulukuun ajan Koskelan luontokuvia, joiden ajatuksena on tuoda valoa vuoden pimeimpään vuodenaikaan.

 • (...pelkästään Kotek.fi:n tilastoiman myynnin mukaan vuonna 2011 Suomessa myytiin yli 90.000 digijärjestelmäkameraa...)

Savon Sanomat, Valokuvakeskuksen tuotot ovat laskeneet viime vuosina. Kuopion kaupunginhallitus myönsi VB-valokuvakeskusta ylläpitävälle Victor Barsokevitsch -seuralle maksuaikajärjestelyä ja helpotusta keskuksen tilavuokriin. Seuran talous on "erittäin kriittisessä" tilanteessa vuodenvaihteessa, jolloin seuralle on tulossa kuluvan vuoden 30 000 euron vuokralasku kaupungilta. Vuokra kohdistuu valokuvakeskusrakennukseen.

Ilta-Sanomat, Itsetuhoutuvat kuvat tulevat – pysyykö Facebook siistinä? Facebook suunnittelee itsetuhoutuvien kuvaviestien tuomista osaksi kaverikeskusteluja. Vastaava Snapchat-sovellus on jo ehtinyt profiloitua vilauttelijoiden työkaluksi.

Nokia Lumia 920.

Avatv.fi, 40-vuotias Gwyneth Paltrow joutui räikeän kuvanmuokkauksen kohteeksi. Näyttelijä Gwyneth Paltrow, 40, poseeraa brittiläisen aikakauslehden tammikuun numeron kannessa eriskummallisen näköisenä. Lienee sanomattakin selvää – jo ensisilmäyksen perusteella – että kuvaa on muokattu varsin rankalla kädellä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, 30 Time Bending Examples of Long Exposure Photography.

Digital Photography School.

Popular Photography, Instagram's New Terms of Service Make Lame Filters The Least Of User Worries. Ensi vuoden alussa käyttöehdot muuttuvat. Instagram voi ehtojen hyväksymisen jälkeen myydä kuvia kenelle vain. Samat ehdot kuin omistajillakin (Facebook). Milloin näitä kuvia ruvetaan sitten ihan oikeasti myymään? Ehdot sen sallivat.

ePhotozine.com.

DCRP, DCResource to close at end of year; Jeff headed to Digital Photography Review. Viime vuosina päivitystahti on hiljentynyt. Viimeiset 18 kuukautta eivät ole kuulemma tuottaneet mitään. Jeff Keller siirtyy dpreview.com:iin. DCRP oli linjoilla alkaen vuoden 1997.

Dpreview.com, DxOMark introduces 'Perceptual MPix' score for lens sharpness. Yhdistelmä MTF-käyristä ja ihmisilmän näkemistavasta.

Lensrentals.com, The Bargains of 2012. Pentax K-01 $317. Canon 40mm f/2.8 Pancake $150. Nikon f/1.8 Dynamic Duo about $200 each. Sekä muutama muu.

Dpreview.com, Nikon marks production of 75 millionth Nikkor lens. Nikonilta 75 miljoonaa Nikkor-objektiivia.

Kamera & Bild, De forskar om nyhetsbildens förändring. Säätiöltä tutkimusrahaa 5.4 miljoonaa kruunua, 616.000 euroa.

The-digital-picture.com, Canon EOS 6D Digital SLR Camera Review. Syyskuussa 2012 julkistettu. Canonin pienin ja kevein täyskennoinen. 95% parannusta Canon 5D II -malliin. 20.2 megapikselin uusi sensori, GPS (ainakin kameran kello pysyy ajassa), Wi-Fi, Full-HD. Suljin 100.000 laukaisua. 4.5 kuvaa sekunnissa. Suljinviive alle 60ms (Canon 5D Mark II 73ms). 3-tuumainen lcd-näyttö, 1.040.000 pistettä. Elektroninen vesivaaka. AF Microadjustment, objektiivien hienosäätö. Etsin 97%. Suomen hinta on n. 2.000 euroa.

 • Comparing the Canon 5D Mark II, 5D Mark III and 6D. Lähinnä taulukot, vertailu.
 • The Online Photographer, New Canon 6D: 20 MP, Full Frame. 5D Mark III:n alapuolelle mutta kroppikennoisten yläpuolelle.
 • Suomen Canon, Canon EOS 6D. Täysikokoisella kennolla varustettu pienikokoinen 20,2 megapikselin digitaalinen järjestelmäkamera.
 • Tekniikan Maailma, Canon EOS 6D on pieni ja kevyt täyden kinokoon järjestelmäkamera. Canon EOS 6D perustuu täysin uuteen 20,2 megapikselin kinokokoiseen (36 x 24 mm) cmos-kennoon. Kamera on saman kokoinen (145 x 111 x 71 mm) ja painoinen (770 g) kuin aps-c-kennolla varustettu 60D. Canon EOS 6D on valmistajansa ensimmäinen järjestelmärunko, joka sisältää sekä wlan-yhteyden että gps-paikannuksen. Canon EOS 6D:n on saatavilla marras- ja joulukuun vaihteessa. Rungon hinta on 2500 euroa.
 • Mikropc.net, Canon EOS 6D - uusi täyden kennon järkkäri. Täyden koon kuvakennolla varustettu kamera on Canon EOS 5D Mark III:n kaltainen ja ominaisuuksiltaan hyvin lähellä EOS 5D Mark II:sta. Puutteena ainakin videokuvaajille on se, että kamerasta puuttuu kuulokeliitäntä.
 • Janneheimonen.net, Nikon D600 & Canon 6D – Halvat FF-kamerat. Osuipa hauskasti! Sekä Canon, että Nikon molemmat julkaisivat samaan segmenttiin hyvin samantyyppisen kameran.
 • Dpreview.com, Canon announces EOS 6D enthusiast-level Wi-Fi capable full-frame DSLR. Pienempi, kevyempi, edullisempi täyskennoinen. 20.2 megapikseliä, uusi automaattitarkennussysteemi. Tarkentaa vähemmässä valossa kuin aiemmin. GPS ja Wi-Fi sisäänrakennettuna. ISO 100 - 25.600. Lcd-näyttö 3.2 tuumaa, 1.040.000 pistettä. Etsin 97%. Paino 770g.
 • Dpreview.com, Canon EOS 6D Hands-on Preview. Canon 60D:n täyskennoversio. Vähän pienempi ja kevyempi kuin Nikonin D600. Canonin etuna on GPS ja Wi-Fi, Nikonin kaksi korttipaikka, paremmin speksattu automaattitarkennus ja sisäänrakennettu salama. Canon 6D tarkentaa pykälän verran (-3 EV) vähemmässä valossa kuin Canon 5D Mark III. Wi-Fi:n avulla kuvat voi siirtää suoraan älypuhelimeen tai taulutietokoneeseen tai vaikka Facebookiin. Älypuhelimen avulla voi ohjata kameraa. Mahdollisuus valita erittäin vaimennettu suljinääni. Kameran sisäinen HDR (vain jpg). Elektroninen vesivaaka (horisontaali). Ei kosketusnäyttöä, ei kääntyvää näyttöä. Kuukauden parin päästä myyntiin, hintaluokka sama kuin Nikon D600:lla, vähän yli 2.000 euroa.
 • IR, Canon EOS 6D Preview. Tarkoitettu täyskennoiseen siirtymistä harkitsevalle, joka haluaa vähän halvemman vaihtoehdon. Myyntiin joulukuussa 2012.
 • Cameralabs.com, Canon EOS 6D preview.
 • Photo.net, Canon EOS 6D Preview.

 

17.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Bounce Prismasta (Digikuvaus), Muki Orthex Deli 0,3 l korvallinen, kirkas. 2.20 e.
 • Jarmo Manninen (mannja), Norja. "Sain viimein koottua parin reissun maisemakuvia Pohjois-Norjasta." Sekä Vimeo.com, Pictures of Norway, kesto 2:26. "Tekaisin myös Vimeoon pienen pätkän".

Iltalehti, Kesäkuvaajia Iltalehteen. Hakulomake pitää täyttää 21.12.2012 mennessä.

Uskomattomat kuukuvat -blogi.

Keskisuomalainen, Jussi Murtosaaren artikkelisarja jatkuu. Viimeisimmät.

Vesa Koivunen, Kiekkoilua, 15.12.2012. ...Toiset ajattelevat tulevaisuutta hakemalla Helsingin Sanomiin kuvaajaksi, mutta minulle ei vakkarityö kyllä sovi. Senpä takia kuviot ovat saaneet aika mielenkiintoisia vivahteita.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Eartboundlight.com, Luck, 16.12.2012. Sää, kohde, laitteisto.

Diyphotography.net.

Petapixel.com, Fred Ritchin’s Thoughts on the Future of Photography… and the World. Video, ei ihan tuore.

Cameralabs.com, Canon PowerShot SX50 HS review. Syyskuussa 2012 julkistettu. 12 megapikseliä, 50-kertainen zoom, 24-1200mm. 1080p24 HD, RAW. 202.000 pisteen elektroninen etsin (saisi olla parempi), 2.8 tuuman kääntyvä lcd-näyttö (460.000 pistettä), kuvasuhde 4:3 (kuva ei mustia raitoja). Zoomattuna aukko f/6.5, laajakulmapäässä f/3.4. Vertailut Panasonic Lumix FZ200 (kiinteä aukko f/2.8). Arvosana 84%. Suomen Canon. Suomen hinta on n.

 

16.12.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia, Joni Niemelä.

Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry jakoi vuonna 2012 apurahoja 59 106 € edestä seuraaville valokuvaajille, työryhmille ja järjestöille.

 • Kimmo Metsäranta, 1250€
 • Kati Leinonen, 1200 €
 • Marjo Väisänen, 1000 €
 • Sari Muhonen, 500 €
 • Rauman Kameraseura ry, 800 €
 • Elina Nuortie, 400 €
 • Eeva Karhu, 1000 €
 • Erica Kovanen, 1250 €
 • Tanja Koljonen, 1300 €
 • Iisalmen kameraseura ry, 800 €
 • Antero Takala, 1000 €
 • Lasse Lecklin, 1250 €
 • Aapo Huhta, 1250 €
 • Ritva Välitalo, 1235 €
 • Rita Lukkarinen, 890 €
 • Jaakko Ojala, 700 €
 • Antti Leinonen, 1000 €
 • Irina Kolomijets, 1200 €
 • Elise-Anette Kokkonen, 350 €
 • Kaisu Häkkänen, 500 €
 • Suomen mainosvalokuvaajat ry, 15000 €
 • Heini Vanhanen, 800 €
 • Sami Kulju, 1400 €
 • Antti Sorva, 500 €
 • Mitja Elisa Kortepuro, 1250 €
 • Riikka Tuomivaara, 600 €
 • Timo Marila, 500 €
 • Päivi Anita Ristell, 500 €
 • Suomen Ammattivalokuvaajat, 2000 €
 • Nina Kellokoski, 1300 €
 • Suomen Ammattiluonto Lamminsalo Olli, 3000 €
 • Nelli Palomäki, 1000 €
 • Kari Westerholm, 1260 €
 • Heikki Willamo, 1000 €
 • Johanna Ylipulli, 1121 €
 • Suomen Luonnonvalokuvaajat, 8000 €
 • Antti Haataja, 1000 €

Iiro Rautiainen, Kuinka kuvata Bokeh -panoraamakuvia? 12.12.2012. Suuressa maailmassa tämä tekniikka tunnetaan myös Brenizer method -nimisenä panoraamakuvauksena. Idea siis on sama kuin normaalissa panoraamakuvauksessa, jossa lopullinen kuva muodostuu monen monesta yksittäisestä kuvasta luoden laajemman näkymän edessä avartuvasta maisemasta

Photo.net, foorumi.

Photo.tutsplus.com.

ePhotozine.com, 10 Top Water Photographs.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Rain Photography: how to take pictures of raindrops.

Petapixel.com. Canon’s Official Solution for Stuck Lens Filters: Use a Hammer and Hacksaw kun mikään tavallinen menetelmä ei auta...

(kertausta vuosien takaa) Filttereitä (suodatin, polarisaatio, uv-, ND- jne.) käytettäessä jokainen joutuu ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen, jolloin suodin ei kovallakaan vääntämisellä pyöri (= lähde irti). Mitä tehdä?

 • Earthboundlight.com, Ever Get a Filter Stuck on Your Lens? 23.8.2010
 • Meandering Passage, Photography Lens Filter Wrench. Kiinnijuuttunut suodin/filtteri.
 • The-digital-picture.com, Lens Filter Wrench Review. Suodatinavain, suodinpoistaja/kääntäjä jne.
 • ks. esim. Teknofokus.fi, Suodattimet, Suodatinavain (kahta eri kokoa, pieni 1.30 euroa, iso 2.10 euroa)
 • Foorumin keskustelujen mukaan sähköjohdollakin onnistuu irrotus hyvin, johto kierretään tasaisesti suotimen ympärille, vähän ylimääräistä jätetään kahvaksi, tärkeää on tasainen puristus suotimen kehyksestä. Plus miljoonaa muuta tapaa... (vaikkapa kengän pohjaa vastaan painamalla ja kiertämällä...).

Smashingapps.com.

Pixiq.com, 11 Tips to Improve Your Photography. 3. Composing is the process of adding and taking away elements in the picture space by zooming and/or positioning. You should be spending most of your time doing this when taking a picture.

Lenstip.com, Sigma A 35 mm f/1.4 DG HSM. Täyskennoiselle. Paino 665g, filtterikierre 67mm. Vastavalosuoja, kova säilytyspussi. Pakkauslaatikkokin on muuttanut ulkoasuaan. Tässä luokassa parhaat testitulokset. Paljon plussia, ainut miinus huomattavan iso vinjetointi. Suomen hinta on vähän yli 800 euroa.

 

15.12.2012   (linkki)

(kertaus) Timo Marttila Photostream, Welcome to Hebron, 24.11.2012. Kuvia Hebronista. "Työskentelen seuraavat kolme kuukautta vapaaehtoisena ihmisoikeustarkkailijana Länsirannalla. Sen kunniaksi aion myös päivittää blogiani tiuhempaan tahtiin kuin tähän asti. Lisään uusia kuvia vähintään viikottain - ja useamminkin, jos jotain mielenkiintoista täällä tapahtuu."

 • Soccer and shisha in Yatta, 13.12.2012. Blogia päivitetty pariinkin otteeseen. Uusimpana kuvia palestiinalaisten futisfanien "kisastudiosta".

Kaleva.fi, Luontovalokuvaajan otos päätyi netissä toisen nimiin. Oululainen it-järjestelmäarkkitehti ja amatööriluontokuvaaja Petri Puurunen ei vielä kolme viikkoa sitten arvannut päätyvänsä kansainvälisen tekijänoikeustaistelun eturintamaan.

 • (jaha, mikähän sivusto näkyykään tietokoneen ruudulla, taustalla...)

Peter Forsgård, Tekijänoikeuslain muutoshankkeesta, 14.12.2012. Suomessa tuli mahdolliseksi kansalaisaloitteiden saamisen Eduskunnan käsittelyyn lakiesityksinä, jos sen allekirjoittaa 50.000 kansalaista.

Mobiili.fi, Nokia julkaisi PhotoBeamerin myös seiska-Lumioille, päivitti Nokia Drive+ Betaa. Nokia PhotoBeamer mahdollistaa kuvien helpon katselun ja esittelemisen miltä tahansa näytöltä, johon voidaan avata verkkoselain.

Photo.net, foorumi.

Time LightBox, TIME Picks the Top 10 Photos of 2012. Vuoden 2012 kymmenen parasta kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, 29 Stunning Staircase Images.

Popular Photography, Gigapixel Image Shows The Immensity of Everest.

ePhotozine.com, Christmas Macro Photography.

Luminous Landscape, DxOMark Camera Sensor. An Analysis by Peter van den Hamer. Mitä mitataan, mitä luvut kertovat.

Diyphotography.net, Quick Tip: Cable Wrapping 101. Miten kaapeli keritään oikeaoppisesti. Video, kesto 3:08. Kannatta opetella.

IR, Adobe updates Photoshop Lightroom, Camera Raw with new camera and lens support.

Pdnpulse.com, Holiday Gift Guide for Photographers: The Top 15 PDN Objects of Desire of 2012. Hintahaitari $14 - $160.000.

The-digital-picture.com, Canon Europe Publishes Technical Guide to New Flash System.

IR, Canon 6D firmware solves YouTube compatibility problem.

Fotosidan.se, Välgörare belönas med drottningporträtt. Mikä valokuva on maailmassa eniten levinnyt ja kuka kuvan otti. Pieni kompakysymys.

Photographylife.com, Battle of the Mirrorless – Part 1 (Low Light Performance). Nikon 1 J2, Canon EOS-M, Sony NEX-F3, Sony NEX-5R/NEX-6, Sony NEX-7 ja Olympus OM-D EM-5.

Popular Photography, Review: Drobo 5D. Varmistukseen. Kallis, kovalevyt pitää vielä ostaa erikseen. $850.

 

14.12.2012   (linkki)

Luutii -blogi, Kanadalainen katastrofi, 13.12.2012. Ja vähän muutakin kuin sitä itseään...

Suomen Taideyhdistys, Vuoden 2012 William Thuring -pääpalkinto Nanna Hänniselle. William Thuring -pääpalkinto, 14 000 euroa, myönnettiin valokuvataiteilija Nanna Hänniselle (s. 1973 Rovaniemellä).

Valokuvatorstai, 268. haaste. Haasteena "perinne". Koko joulutauon ajan.

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 267. haaste. Haasteena "VOIMA". Haasteen otti vastaan 40 kuvaajaa.

Laitetekniikka.com, Reima Flyktman, sivuilta löytyy laidasta laitaan tietoa, sekä tietotekniikasta että valokuvauksesta. Myös Reima Flyktmanin kirjoittamat kirjat.

Tuomas Heinonen, Kaikkea hyvää Jorvin lastenosastoille ja -poliklinikalle vuodelle 2013. 13.12.2012. Suomenojan luonto -näyttely oli alkukesästä 2012 Jorvin sairaalassa saaden lämpöisen vastaanoton eritoten lasten keskuudessa. Positiivisen palautteen johdosta uskoimme, että pieni piristys kuvien muodossa olisi mukava joululahja lastenpoliklinikalle. Ideoimme viiden kuvan kuvasarjan, jonka luovutimme 12.12.2012 Jorvin sairaalalle.

Ilta-Sanomat, Uutiskuvakilpailu. Nokia Lumia 920 -voittajakuvat, päivittäin.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Strobist, A Perfectly Valid Choice: Light That Isn't There. Esimerkkikuvaan auton sisätilasta on käytetty kolmea eri valoa. Miten.

Lensrentals.com, Another 35mm Lens for Canon. Canon 35mm f/2 IS.

 • "This is a nice lens with a very nice IS system at a fairly high price. If you need a 35mm Image Stabilized lens, this is the one for you. If you don’t need an Image Stabilized lens, it’s not. Not when you can get the Sigma for the same money. Or you can get the still-surprisingly-good-and-a-real-bargain 35mm f/2 for less than half the money."

Dpreview.com, Adobe releases Lightroom 4.3 and Adobe Camera Raw 7.3.

Kamera & Bild, Fota i 90 dagar med digital engångskamera. Uudenlaisia digitaalisia kertakäyttökameroita. 50 kuvaa, 90 päivää voi kuvata (sen jälkeen virta on loppu). 1280 x 960. Painoa 130g. Ei lcd-näyttöä. Kertatyhjennys. $20.

IR, Nikon D600. Julkistettu syyskuussa 2012. Syyskuussa 2012 julkistettu. Edullinen täyskennoinen järjestelmäkamera, 24 megapikseliä. Paljon Nikon D800:n ominaisuuksia, runko muistuttaa Nikon D7000:a. Etsin 100%. 1080p HD video, pakkaamaton HDMI-out (ympärillä mustat reunat). ISO 100 - 6400. Sarjakuvaus 5.5 kuvaa sekunnissa. 39 pisteen automaattitarkennus, yhdeksän ristikkäistä tarkennuspistettä. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 921.000 pistettä. Kuulokeliitäntä. Paino 760g (ei akkuja), akut 900 kuvaa. Kaksi sd-korttipaikkaa. Suljin on speksattu kestämään 150.000 laukaisua. USB 2. DX- eli kroppikennoisten objektiiveja voi käyttää (10.5 megapikselin kuvat). Sisäänrakennettu AF-moottori (vanhoja ei-AF-S -objektiiveja voi käyttää, automaattitarkennus). Hämäräominaisuudet erinomaiset, oletusarvoilla erinomainen jpg. Valotus ja valkotasapaino eivät vaihtele, osuvat kohdalleen. Ergonomia kunnossa. Sisäänrakennetulla salamalla voi ohjata muita salamia. Kenno kerää herkästi pölyä (aluksi enemmänkin). Live View ei histogrammia. Automaattitarkennus saisi olla nopeampi. Suomen Nikon, Nikon D600. Suomen hinta on vähän yli 2.000 euroa.

Dpreview.com Connect, Review: Mobile photographer puts Samsung Galaxy Camera to the test. Android-kamera. Ja iPhone 4. Lyhyt kokeilu. Kuvien jakaminen on olennainen osa.

 

13.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • Mattihelin.kuvat.fi, blogi, Vuosi 2012 kuvina. "Lähinnä tietynlainen päiväkirja kuvailuistani. Suurin osa kuvista on otettu 50-300 metrin etäisyydellä ulko-ovesta, eli mikään kuukausikojussacamoPro -setti tämä ei oo..."
 • TEEMA: iPhone-valokuvia (Linkkejä kuviin ja gallerioihin)
 • Teema: Valokuvausbloginne (Sana on melkein vapaa)

Tietokone.fi, Muunna kuvat, videot ja musiikit yhdellä ohjelmalla. FormatFactory 3.0.1. Musiikkitiedostojen, videoiden ja kuvien tiedostomuodon muuntaminen on tarpeen esimerkiksi eri laitteita varten. Muutamiseen on tarjolla useita ohjelmia. FormatFactory lupaa tehdä kaiken yhdessä ohjelmassa. Freeware.

Iltalehti.fi, Kauneimmat auringonlaskut - äänestä parasta kuvaa. 10 kuvaa.

Metro.fi, Onko tässä vuosisadan kuva? Ainakin tässä on vuosisadan huonoin otsikko.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, 'Horizonless' Set No. 2. Horisonttia vähän uudella lailla.

Petapixel.com.

Featureshoot.com, Top 15 Photo Books of 2012. Eurooppa vahvasti aliedustettuna.

Digitalprotalk, David Ziser, My New Favorite Camera Gets The Shot Other Cameras Miss. Canon PowerShot SX50 HS.

YouTube, Photoshop tutorial: Working with the Actions panel | lynda.com. Video, kesto 6:02.

Pixiq.com, A much-needed update for Flickr's iOS app. Elokuussa Androidin käyttäjät, nyt on sitten iOS-käyttäjien vuoro.

Pixiq.com, 25 Days of Photographers' Christmas. 25 asiaa, jotka valokuvaaja voisi tehdä jouluna.

Diyphotography.net, Can Bokeh Be Used for Watermarking Videos? Apuna suodin + huomaattomat merkit.

Dpreview.com, Microsoft releases Camera Codec Pack with Raw support for 34 extra cameras.

Dpreview.com, Sony Alpha SLT-A99 In-Depth Review. Julkistettu syyskuussa 2012, Sonyn lippulaivamalli, täyskenno, 24 megapikseliä. Kuvanvakaaja rungossa. Puoliläpäisevä peili (pienempi ja kevyempi rakenne -> elektroninen etsin), kaksi tarkennussysteemiä. Elektroninen etsin (2.4 miljoonaa pistettä), kolmeen suuntaan kääntyvä kolmen tuumaan lcd-näyttö 1.229.000 pistettä. Paino 912g. USB 2.0, sisäänrakennettu GPS. 1080p60 HD, nopea tarkennus, kuuleokeliitäntä, mikrofoniliitäntä, pakkaamaton video-out. Jatkuva kuvaus kuusi kuvaa sekunnissa. Hämärässä kohinattomia kuvia. Automaattitarkennuksen Micro Adjust. Tarkennus ei ole aivan Canonin tai Nikonin tasoa. Arvosana 84%. Suomen Sony. Suomen hinta on n. 3.000 euroa.

 

12.12.2012   (linkki)

Tapaus Hera Bell opetti muutaman asian. Useita vuosia jatkuneet kuvavarkaudet onnistuivat yksinkertaisin keinoin. Googlen kuvahaku ei toimi, jos kuva käännetään peilikuvaksi. Googlen kuvahaku ei toimi, jos kuvan värimaailmaa muutetaan (ääritapauksessa mustavalkoiseksi). Kaikki alkoi oululaisen kuvaajan viestistä Digicamera.netin Foorumille, 1.12.2012.

Ja sillä tavoin akuutti vaihe on ohi, että Googlen välimuististakaan ei enää löydy Hera Bellin blogia ja sivuja. Hera Bell itse poisti sivut, kun kuvavarkauksien laaja-alaisuus alkoi käydä ilmi. Nyt voimme sitten ruveta miettimään, mitä muuta tämä episodi meille opetti. Sekä hyvässä että pahassa.

Who took this photo? The curious case of Hera Bell and the larger issue of photo ownership in the digital age. Muun ohella blogissa esitellään 27 Hera Bellin kuvavarkautta.

Suo ja City.

Swamp & City.

And this was Hera Bell's "apology" for using Petri's (and lots and lots of other photographers' work), recent email to Petri (the Finnish photographer, who started it all...).

"I hope you are happy Petri. If this was your war and you won. I will no longer live. Merry christmas. I don't blame you. Dont't feel ever sorry for me. If you have faith in God, maybe we might meet at a next life.

I love everything beautiful. Never made a penny in life. I made my own mistakes, like we all do.

I forgive all, as I ask forgivness from God.

I am so sad that my amazing family and husband will suffer through all this.

I hope this never happens to you. Just be happy. Life is short. As mine will be.

Regards,

Hera"

One question: who is the thief and who is the victim? Who is the wrongdoer? Is this the sincere apology and repentance of the "sinner"?

Peter Farago & Ingela Klemetz Farago: Northern Women in Chanel
Peter Farago & Ingela Klemetz Farago: Northern Women in Chanel27.1.2013 asti

Valokuvaajapariskunta Peter Farago ja Ingela Klemetz Farago tekivät yhteistyötä Chanelin kanssa vuosina 2010 ja 2011 kuvaten muotihuoneen luomuksia Pohjoismaiden ja Baltian tunnetuimpien huippumallien yllä. Projektin tuloksena syntyi näyttävä muotikirja ja kiertävä valokuvanäyttely.

Laboratory-galleria Helsingissä päättää Northern Women in Chanel -näyttelyn pohjoismaisen kierroksen ja samalla myös väliaikaiseksi tarkoitetun Laboratoryn toiminnan.

Laboratory
Erottajankatu 9 B (sisäpihalla), Helsinki
ti-su 11-18

Antti Luostarinen: December Lights
Kuva: Antti Luostarinen.6.1.2013 asti

Antti Luostarisen pienimuotoinen valokuvanäyttely joulukuun tutuista valonlähteistä on esillä mbarissa Lasipalatsissa.

mbar
Mannerheimintie 22-24, Helsinki
ma-ti 09-00, ke-to 09-02, pe-la 09-04, su 12-00

Dear Moments & Me -blogi, Heikurakuumetta. 27.11.2012. Heikura on yksi niistä suomalaisista valokuvaajista, jotka jostain syystä liikuttavat tämän tytön päässä erityisen paljon ajatuksia ja suu vääntyy hymyyn heti, jos kuulen edes nimen, saatikka näen Heikuran ottaman kuvan. Uskallan väittää, että kukaan muu ei ole hetkeen saanut sellaista kuvausintoa ja inspiraatiota minussa aikaan, mitä Heikurasta tarttuu joka kerta kun häntä kuuntelee ja kuvia katselee.

 • Hienon Kameraseuraillan päätyttyä olin aivan fiiliksissä ja onnellinen päästessäni kerrankin kuulemaan tätä valokuvaajataituria.

Sony World Photography Awards 2013, kilpailuaika päättyy 4.1.2013, ammattilaissarjassa 9.1.2013.

Digicamera.netin Foorumilta:

KSML, Keskisuomalainen etsii työntekijöitä: Oletko se Sinä? Suomen viidenneksi suurin ja maailman vanhin suomenkielinen sanomalehti Keskisuomalainen etsii kesäsijaisia kesälle 2013. Keskisuomalaiseen työhakemuksen lähettää vuosittain noin 200 toimitustyöstä kiinnostunutta nuorta. Paikkansa on lunastanut noin 20 hakijaa. Keskisuomalainen etsii joukkoonsa 2–3 kuukauden kesätyösuhteisiin toimittajia, valokuvaajia, taittajia, graafikoita ja sijaista tietopalveluun.

Turkulainen, Taideakatemiassa kuvataan koiria. Turun Taideakatemian valokuvauslinjan toisen vuosikurssin opiskelijat ottavat koirista studiokuvia tulevana viikonloppuna. Yhdeksän eläinrakkaan kuvaajan voimin järjestetyissä kuvauksissa nostetaan karvakorvien parhaat puolet esiin herkkujen ja lelujen voimin. Etukäteen varattavassa puolen tunnin kuvaussessiossa otetaan aimo annos kuvia, joista koiran omistaja voi tilata pientä korvausta vastaan paperiversiona kaksi mieleisintään. Lisämaksua vastaan myös useampi kuva ja kuvien digitaaliset versiot on mahdollista saada itselle.

 • Koirakuvausviikonloppu 14.–16.12. Turun Taideakatemiassa. Kuvausaikoja voi varata puhelinnumerosta 040-5702337.
 • Turun ammattikorkeakoulu Taideakatemia, Joulumüssü lämmittää

Nokia Lumia 920.

Tietokone.fi, Käytä Gmailia tehokkaammin iPhonessa ja iPadissa. Gmail 2.0. Freeware.

Mikropc.net, Mobiili-Twitter sai omat valokuvasuotimet.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Ben Evans - Photography And The Power Of Now. Pitempi artikkeli.

IR, Adobe Photoshop, Illustrator CS6 now support Apple’s high-res Retina displays. Elokuussa luvattu päivitys.

Popular Photography, 2012 Camera of the Year: Canon EOS 5D Mark III. Miksei Nikon D800? Sekin kerrotaan. Muitakin ehdokkaita vuoden kameraksi.

 

11.12.2012   (linkki)

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot. Nämä kurssit ovat hinta/laatusuhteeltaan ylivoimaisia, opetushinta tunnilta maksaa kurssilaiselle pari euroa.

Pääkaupunkiseudun kansalais- ja työväenopistoissa on tarjolla lähes 10 000 kurssia. Voit osallistua minkä tahansa opiston kursseille asuinpaikastasi riippumatta.

(Luvuissa mukana myös osa viime syksynä päättyneistä kursseista). Aluksi voi lähteä liikkeelle kohdasta Aineittain haku. Kuvataide (798 kpl), Valokuvaus ja mediataide (161 kpl). Sieltä sitten valokuvaus (78 kpl), Digitaalinen kuva (59 kpl), video (21 kpl), elokuva (2 kpl), Animaatio (1 kpl), mustavalkokuvaus ja studiotyöskentely (3 kpl), muu mediataide (0 kpl).

Esimerkkejä kursseista:
- Arjen tarinoita digikameralla, Malmitalo, 33 oppituntia, 50.80 euroa
- Digijärkkäri tutuksi aikuiselle ja junnulle, Vantaa, 8 oppintuntia, 20 euroa
- Digikuvauksen perusteet A, Stoa, 36 oppituntia, 50.80 euroa
- Digikuvaus 1 viikonloppukurssi, Vuotalo, 20 oppituntia, 28.20 euroa
- Esinekuvauskurssi, Vantaa, 14 oppituntia, 30 euroa
- Hannes Heikura: Valokuvieni synty/ yleisluento, Oulunkyläntalo, 3 oppituntia
- Henkilökuvauksen perusteita, Maunulan ala-aste, 16 oppituntia, 22.60 euroa
- Henkilökuvauksen perusteita, Vantaa, 14 oppituntia, 30 euroa
- Luontokuvauskurssi I-II, Vantaa, 82 oppituntia, 115 euroa
- LuovaKuva - valokuvataiteen lyhytkurssi, Kaapelitehdas, 16 oppituntia, 22.60 euroa
- Mustavalko-pimiökurssi, Stoa, 20 oppituntia, 28.20 euroa
- Vääräoppista valokuvausta, Vantaa, 14 oppituntia, 30 euroa

Valokuvaus ja mediataide, ilmoittautuminen alkaa tänään ti 11.12.2012. Helsinki klo 11, Espoo klo 12, Vantaa klo 13. Puhelinilmoittautujat ja netti-ilmoittautujat ovat samassa asemassa.

Toinen hakureitti, Tietotekniikka (629 kpl). Kuvan- ja videonkäsittely (153 kpl). Kuvankäsittelyn perusteet (81 kpl), Kuvankäsittelyn kertaus- ja jatkokurssit (65 kpl), Videoeditoinnin perusteet (5 kpl), Videoeditoinnin kertaus- ja jatkokurssit (3 kpl).

Tietotekniikka, ilmoittautuminen alkaa tänään ti 11.12.2012.

Koko Suomen opistoluettelosta (Kansalais- ja työväenopistojen liitto KTOL) on linkit opistojen omille verkkosivuille, joista löytyvät tiedot kunkin kansalaisopiston toiminnasta.

Lahden valokuvataide ry:n 25. Valokuvaillassa tänään klo 18 työskentelystään kertovat Lahden valokuvataide ry:n kutsumana lahtelainen valokuvaaja Johannes Wilenius ja VTRY:n jäsen Stéphane Pellennec.

Paikka: Galleria Uusi Kipinä
Kymintie 1, Lahti

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Digicamera.netin Foorumilta:

Yle Teema tänään klo 23.05 - 23.37 (uusinta eiliseltä): Design-klassikko: Leica-kamera. Kuohuvalla 1920-luvulla markkinoille tullut Leica-kamera oli ensimmäinen kamera, jonka sai kuljetettua kätevästi mukana tapahtumapaikoille. Siten se mahdollisti uudenlaista uutiskuvajournalismia ja mullisti maailmankuvaa.

Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomi-palkinnot seitsemälle taiteilijalle, kulttuurivaikuttajalle ja yhteisölle. Vuodesta 1993 jaetut Suomi-palkinnot ovat suuruudeltaan 26 000 euroa, ja ne myönnetään veikkausvoittovaroista.

6. Toimittaja/valokuvaaja-työpari Kaisa Viitanen ja Katja Tähjä

Toimittaja / valokuvaajapari Kaisa Viitanen ja Katja Tähjä ovat tehneet uraauurtavaa ja pitkäjänteistä työtä näkymättömien yhteiskunnallisten ilmiöiden esiin nostamiseksi. Valokuvaus on heille keino uusien maailmojen löytämiseksi ja kontaktien luomiseksi. Upean, koskettavan ja silmiä avaavan Paperittomat-kirjan, dokumentin ja näyttelyn tekijäpari jatkaa edelleen pitkäjänteistä työtään Euroopan miljoonien epävirallisten ihmisten äänenä. Paperittomat, joka julkaistaan piakkoin myös iBook-muodossa, on kaksikon ensimmäinen kirjamuotoinen julkaisu. Seuraava kuvateos Karkotetut on tekeillä. Viitanen ja Tähjä, te jaksatte jatkaa ettekä anna meidän unohtaa. Haluamme, että jatkatte työtänne. Se on tärkeää.

Suomen Kuvalehti, kuvakertomuksia.

Studiostreet.fi, Petri Ollille QEP-arvonimi, 4.12.2012. Seinäjoki.

Casio- kameroiden maahantuonti on siirtynyt Reaxon Oy:lle. Myynti tapahtuu jälleenmyyjien toimesta. Casio-kameroiden markkinaosuus Japanissa on toiseksi suurin, vain muutaman prosentin kymmenyksen Canonia jäljessä.

Mbnet.fi, Olloclip tuo potkua iPhone-kuvaukseen. Kickstarterin kautta alkunsa saanut Olloclip tarjoaa Apple-käyttäjille pakettia, josta löytyy kolme erilaista linssiä. Laajakulma tuplaa iPhonen kuva-alan, kalansilmän avulla kuva-ala kasvaa noin 180 asteeseen ja laajakulmasta saa vielä irrotettua makro-linssin, joka tarjoaa noin kymmenkertaista suurennosta.

Tietokone.fi, Tarkista ja korjaa tietoturvattomat ohjelmat. Secunia Personal Software Inspector 3.0. Freeware.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Luminous Landscape, Charles S. Johnson, Jr., What We See and How We Photograph It. There Is No Reality, Get Over It. Näkeminen on kokemista, kullakin on aivoissa omat suotimensa.

The-digital-picture.com, Determining the Age of a Canon Lens. Heinäkuussa 2010 Canon otti käyttöön 10-numeroisen sarjanumeron. Samassa yhteydessä lopetettiin erillisen valmistusajan päivämääräkoodi. Uudessa sarjanumerossa kaksi ensimmäistä numeroa kertovat valmistusajan.

Petapixel.com.

Pdnpulse.com, A Stock Agency is Actually Raising Its Royalty Rates. Why? Mikä tähän voisi olla syynä.

IR, Famed celebrity photographer Annie Leibovitz’s swanky New York City home on sale for $33M. Ja sitten kiinteistöjen myyntiuutisiin.

Fotosidan.se, Aftonbladet-fotograf gjorde film om Stockholms råttor. Video, kesto 8:56.

Dpreview.com Connect, 2012 Holiday Mobile Photography Gift Guide. Kaikenlaista härpäkettä kamerakännyköihin.

Photographyblog.com, Samsung Galaxy Camera Review. 16 megapikselin kompaktidigi (!), 4.8 tuuman kosketusnäyttö (1280 x 720), 23-483mm, 21-kertainen zoom. Android 4.1 Jelly Bean, Wi-Fi, 3G/4G. Full 1080p HD, 120 kuvaa sekunnissa. Kameraa voi käyttää etänä kännykän kautta. Kameraa voi ohjata puheella. Värit musta ja valkoinen. Tätä kameraa ei kuitenkaan voi käyttää kännykkänä, mutta tuki löytyy Skypelle tai Viberille (ja puhuahan kameralla voi, vert. puheohjaus). Tekstiviestejäkin voi lähettää (vaatii SIM-kortin). Paino 300g (ei akkuja). Sisäistä muistia 3.87GB, micro-SD -kortit. Ei etsintä. Kamerakännykän kuvanlaatuun tottuneille hyvä valinta. Perinteisen kameran käyttäjää häiritsevät Samsungin kohina ja värivirheet. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen maahantuoja Samsung. Suomen hinta on n. 600 euroa.

 

10.12.2012   (linkki)

Yle Teema tänään klo 20.30 - 21.00: Design-klassikko: Leica-kamera. Kuohuvalla 1920-luvulla markkinoille tullut Leica-kamera oli ensimmäinen kamera, jonka sai kuljetettua kätevästi mukana tapahtumapaikoille. Siten se mahdollisti uudenlaista uutiskuvajournalismia ja mullisti maailmankuvaa. Uusinta huomenna 11.12. klo 23.05 - 23.37.

Digicamera.netin Foorumilta:

Kari Kuukka, Multimedia: The Independence Reception 2012, 9.12.2012. Linnan juhlat. Kari Kuukka sai puhelun muutama viikko sitten. “You always say that you would like to do this differently. This year we’ve decided to skip print entirely and just focus on the web. Go ahead, dazzle us”. Täysin vapaat kädet. Aikaa kuvaamiseen on 19:00 - 22:15. Kaiken pitää olla valmista seuraavana päivänä.

 • mitä tapahtui
 • neljä 360 asteen pallopanoraamaa (äänimaailma mukana)
 • 12 videohaastattelua, yli 50 kuvaa sisääntuloista (kaikista nimet) + muita kuvia

Pingstate.nu.

Petteri Järvinen, Bittimittari, Miten varmistaa Lightroomin valokuvat? 8.12.2012. Adoben Lightroom on ohjelmana sekava ja monimutkainen, eikä sen tiedostohallinta ole yhtään helpompaa. Lightroom ja valokuvien varmuuskopionti -nettihaku tuottaa 2,5 miljoonaa osumaa, joten ilmeisesti muutkin ovat pähkäilleen asian kanssa.

Matti J. Kaleva, matin mietteitä, Profeetta ja kissan häntä, 10.12.2012. Yleensä suomalaisia ammattivalokuvaajayrittäjiä pidetään liike-elämän säännöillä ja –kentällä sijaitsevina alan toimijoina. Päinvastoin kuin valokuvataiteilijoita. Valokuvataiteen asema kansainvälisessä taideviennissämme mainitaan niinikään säännöllisesti mediassa.

 • (sattuneesta syystä Matti J. Kaleva katselee asioita valokuvayrittäjän näkökulmasta...)

Mika Mähönen, Valotus-blogi, poimintoja.

 • Snus Snus, 27.11.2012. Treenailin tuotekuvausta pitkästä aikaa, jotta saisin vähä tuntumaa taas tohon valokuvaamiseen ja valon käyttöön salamoiden avulla.
 • Haze Days(musiikkia), 24.11.2012. Videokuvaaminen tuo omat haasteensa jopa oikealle kameralle sekä myös järjestelmäkameran videoimiseen.
 • Pari salamaa käytössä, 6.11.2012.
 • Salama vaihdettu! YongNuo YN560-II, 25.10.2012. Salama on hintaansa nähden huippuluokkaa ja voittaa SB-600 salaman mennen tullen ja palatessa. Vaihtoehtona oli siis ottaa, joko tämä II -versio tai ensimmäinen versio. Valitsin tietysti II-version, joka on uudempi ja tästä löytyy vielä selkeä näyttö.
 • Muotokuvausta & opastusta, 11.10.2012. Lukija pyysi tutoriaalia, miten muotokuvaamisessa olen käyttänyt valoa.
 • Uuden salaman ongelmat, 8.10.2012. Ostin siis aikaisemmin mainitsemani Nissin Speedlite Di466 -salamalaitteen. En ottanut tietenkään huomioon yhteensopivuus ongelmaa Hähnelin radiolaukaisimien kanssa. Salama siis ei reagoi etänä Hähnelin kanssa, joten täytynee laittaa salama vaihtoo ja hommata tilalle vastaava, jonka kanssa radiolaukaisimet toimii.
 • Rajausten jatkoa, 24.9.2012. Salaman käyttö alkanut luonnistuu ja olenkin sen avulla saanut toteutettua uusia ideoita ja harjoitusta miten valo toimii. Vaikka kuvaankin yhdellä pikkutuikulla niin sillä saadaan kuitenkin hyvä lopputulos + sitä on helppo hallita.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com.

Petapixel.com.

stopstealingphotos.tumblr.com, Photo Stealers. Ensimmäinen merkintä 17.5.2012. Näitä varkaita riittää.

ePhotozine.com, Snow Photography For Beginners. Miksi lumi näyttää automaattiasetuksilla kuvattaessa harmaalta? Siniseltä?

Earthboundlight.com, Chimping: The Rise of the Planet of the Apes? 9.12.2012. Jos tarkistaa lcd-näytöltä heti kuvan, niin onko automaattisesti amatööri.

Diyphotography.net, Should You Blow On Your Lens To Clean It? Mihin tutkittuun tietoon perustuu Nikonin tuen vastaus objektiivin puhdistuksesta. Nikonin mukaan hengitysilmassa voi olla objektiivin pinnoitetta vahingoittavia happamia aineita. Nikonin tuen mukaan ei siis kannata hönkäistä objektiiviin...

BBC, Cameras on drone aircraft trigger calls for legislation. Video, kesto 2:58. RC-helikoptereihin kamera. Mutta entä yksityisyys.

Pixiq.com, olloclip iPhone Photo Lens — Wide Angle, Fisheye, Macro. iPhone 5, $80. Laajakulma, makro, kalansilmä.

 

9.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

 • 550d sisäinen salama lakkasi toimimasta (Järjestelmädigit, Canon 300D...). Yksinkertainen selitys, yksinkertainen kikka, taas toimii.
 • Kuva päivässä -projekti (Linkkejä kuviin ja gallerioihin). "Tuli aloitettua 22.11.2012 tuollainen kuva päivässä -projekti, että jotain tarttuisi muistikortille myös vuoden pimeimpänä aikana."

Matti J. Kaleva, Matin mietteitä, Vale, emävale, tilasto - karuja lukuja, 8.12.2012. ...Yhteenvetona on määriteltävissä, että myös harrastajat mukaan lukien järjestäytyneen valokuvauskentän noin 9000 alan henkilöstä, varsinaisissa ammatillisissa valokuvaustehtävissä elinkeinonaan päätoimisesti toimii Suomessa tällä hetkellä n. 500 valokuvaajaa. Heidän määränsä on dramaattisesti vähentynyt viimeisen vuosikymmenen aikana. Se tarkoittaa todellisuudessa ja täysin realistisesti enintään 20 uuden ammattitaitoisen valokuvaajan vuosittaista alalletulotarvetta....

 • Suomessa koulutetaan ammatillisiin valokuvaajatehtäviin nuoria ja aikuisia 26 oppilaitoksessa joista 25 perustuu yhteiskunnan rahoitukseen ja yksi on yksityinen...
 • Joten viimeinen yhteenveto: Edellämainituista oppilaitoksista valmistuu äärimmäisen vaihtelevalla tutkintopätevyys- ja taitokirjolla ammatillisiin valokuvaustehtäviin vuosittain aina vähintään 150 ja toisinaan yli 200 nuorta aikuista, joiden pyrkimyksenä on ollut opintonsa aloittaessaan kouluttautua turvallisiin tuloihin ja tulevaisuuteen mielenkiintoisessa ammatissa tai tehtävissä.

Pallopanoraamablogi, poimintoja viimeisistä kirjoituksista.

Foto ois kiva -blogi, Profoto RFi softbox, 25.11.2012. In English. ...I have been planning to replace my cheap stripbox, and getting the brand new RFi stripbox with half of the price compared to their older line of boxes made the upgrade decision easy. Campaign offer where free Nikon/Canon speedring is given for buyer of RFi box+speedring made it even easier....

Photo.net, foorumi.

Photo.tutsplus.com.

Digitalcameraworld.com.

Photopreneur, What it Takes to Give up the Day Job and Become a Professional Photographer. Mitä tapahtuu, kun päivätyö jää taakse ja vaihdetaan ammatti freelance matkakuvaajaksi. Bangkokissa nyt asuva Gavin Gough teki näin vuonna 2003. Itse valokuvaukseen kuluu työajasta 10% - 20%.

Digital Photography School.

Petapixel.com, Don’t Let Photographers Look Down On You Because You Are Young. 15-vuotiaskin voi ottaa erinomaisia kuvia. Ikä ei välttämättä kerro mitään.

ePhotozine.com, 10 Tips On Photographing Robins. Punarintaa kuvaamaan.

IR, Imaging Resource 2012 Holiday Gift Guide: Printers, scanners, accessories and more. Lisää joululahjavinkkejä.

Luminous Landscape, The New ALPA 12 FPS. Video, kesto 13:09. Uusi systeemi, jossa voi käyttää melkein mitä tahansa digiperää ja melkein mitä tahansa objektiivia. Keskikoon kamerat. FPS = Focal Plane Shutter.

 

8.12.2012   (linkki)

Herabell.com, sivut on suljettu. Miksiköhän?

Digicamera.netin Foorumilta:

Petteri Järvinen, Bittimittari, Katteet linssinsuojuksesta, 7.12.2012. ...Hinta tuntuu kovalta, kun kyse on pelkästä muovinpalasesta. Vastavalosuojat ovat vielä kalliimpia, mutta niiden sisäreunassa on sentään jonkinlainen pinnoite. Linssinsuojuksen valmistaminen kiinalaisessa tehtaassa ei voi maksaa 0,20 euroa enempää....

Vantaan Sanomat, Revontulikuvat kelpaavat Nasallekin. Lumoavaa valon ja värin leikkiä saa ihastella Vantaan aikuisopiston Pisto-galleriassa, jossa on vielä joulukuun 14. päivään asti esillä revontuliaiheisia valokuvia. Kuvat on ottanut Pohjois-Suomesta kotoisin oleva ammattikuvaaja Sauli Koski, joka nykyisin asustaa osittain myös Porin lähistöllä. Kuvia on näyttelyssä 14 kappaletta ja viitisenkymmentä otosta pyörii nähtävillä videotykin kautta.

 • Myyn revontulia eri puolille maailmaa, niillä on jatkuvasti kysyntää. Myös Nasa tilaa niitä opetuskäyttöön, Koski paljastaa.
 • Revontulinäyttely Pisto-galleriassa (Lummetie 4) pe 14.12. asti. Tikkurilan kirjastotalo. Avoinna ma-to klo 11–20, pe klo 10–13 ja la 10–15.

Luontotupa.net, Kesäinen seikkailu Selkämeren kansallispuistossa, 3.12.2012. Tekstiä ja kuvaa.

Karjalainen, Lapsen valokuva koristaa yhä useampaa joulukorttia. Ifolorin toimitusjohtajan Nella Ginman-Tjederin mukaan suomalaiset ovat omaksuneet yksilöllisten kuvakorttien tilaamisen netistä.

- Joulukorttien myynti on kasvanut Ifolorilla toistakymmentä prosenttia vuosi vuodelta, Ginman-Tjeder sanoo.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, 1970's Skiing Photos from the EPA Documerica Project. 30 kuvaa. Vuodelta 1974. Värejä ei ole korjattu lainkaan.

The Atlantic, In Focus, 2012: The Year in Photos, Part 3 of 3. 45 kuvaa.

Reuters.com, Pictures of the year: Entertainment. 30 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, The Week in Pictures | Dec. 3 to Dec. 10, 2012. 56 kuvaa.

Time LightBox, Pictures of the Week: November 30 – December 7.

The Sacramento Bee, The Frame, Workers raise 1st section of new Chernobyl shelter. 17 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Dog days in Cuba: from shih tzus to schnauzers. 16 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Annual Pushkar Fair 2012. 27 kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

Pixiq.com, 14 Reasons to Use a Tripod. Kolme jalkaa on aina parempi kuin kaksi jalkaa.

Petapixel.com.

Digital Photography School, Tips for Great HDR Sunsets.

ePhotozine.com, Tips On Using Apertures Creatively For Portraiture. Lyhyesti.

IR, Watch three vintage Leicas sell at auction for a combined $4.7 million (video). Äskettäinen huutokauppa, Itävalta. Kolme maailman kalleinta sarjavalmisteista kameraa myytiin huutokaupassa. Kaikki Leicoja, hinnat yhteensä 3.6 miljoonaa euroa.

IR, Imaging Resource 2012 Holiday Photo Gift Guide: Cameras and Optics. Kompaktidigejä, superzoomeja, peilittömiä, perinteisiä järjestelmädigejä, ammattimalleja, optiikkaa. Joululahjakandidaatteja yhteen koottuna.

Pdnpulse.com, Object of Desire: Lens Band. Hinta $4.99.

Photographyblog.com, Tamron SP 70-200mm F/2.8 Di VC USD Review. Täyskennoiselle. Canon, Sony, Nikon. Kuvanvakaaja (VC, Vibration Compensation). Säätiivistetty. 20cm pitkä, painoa 1.5kg (jalustapanta kiinnitettynä). Pienempi ja kevyempi kuin Canonin ja Nikonin vastaava optiikka. Filtterikierre on 77mm. Vastavalosuoja mukana. Vinjetoi jonkin verran. Terävä, zoomattuna ei ihan huippuluokkaa. Hintaetua kilpailijoihin eivät Tamronin uutuusobjektiivin ostajat saa. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.600 euroa. Suomen maahantuoja Focus Image Nordic.

ePhotozine.com, DataColor Spyder Capture Pro Review. Yhteen pakettiin koottu neljä eri tuotetta (printterin värihallinta eli kalibrointi puuttuu). Värit hallintaan. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta 400 euroa. Ja 500 euroa (jos tulostimen kalibrointi mukana).

 

7.12.2012   (linkki)

(Tällä kertaa ei uutisia kanadalaiskuvaajasta. Muuta kuin että varastettuja kuvia on löytynyt yhä edelleen. Uskomattoman laajamittaista ja järjestelmällistä toimintaa, jota on jatkunut vuosia. Digicamera.netin Foorumin salapoliisit ovat olleet erittäin ahkeria. Tunnistamisen vaikeuttamiseksi tämä kanadalainen ammattilaiskuvaaja on turvautunut rajaukseen, peilikuvaksi kääntöön ja saturaation vahvistamiseen. Lisäksi kuviin on liitetty valheellinen tarina uskottavuuden lisäämiseksi. Ja siunatuksi lopuksi vielä Studio Hera Bell -vesileima)

Digicamera.netin Foorumilta:

Wwf.fi, Teos Ahman kintereillä voitti WWF:n Vuoden luontokirja -palkinnon. Voittajateokseen Leinonen keräsi kuvia usean vuoden ajalta, jolloin hän oppi tuntemaan ahmojen elämäntavat ja elinympäristöt. Kuvien ohella Leinosen päiväkirjamerkinnät vievät lukijan kirjoittajan kanssa kojuun seuraamaan ahman liikkeitä.

Jouni Kallio, Jrkkari.com, Joulukortti-ideaa, 7.12.2012. ...Photoshopissa irrottelin naamat taustoistaan, tasasin hieman eroja kuvien valotuksessa, sovittelin sisarukset sopivan kokoisiksi rinnakkain ja lisäsin taustan.... ...Nyt on siis joulukorttikuva valmis. Jos otat vastaavanlaisen kuvan lapsistasi, muista lähettää se erityisesti kaikille sinkuille uraohjuskavereillesi....

Valokuvatorstai, 267. haaste. Haasteena "VOIMA". (aamulla klo 6:51 Valokuvatorstaissa näytti olevan ongelmia...).

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 266. haaste. Haasteena "kolmiodraama". Haasteen otti vastaan 38 kuvaajaa.

Varkausilmoitus: "Eli n. kuukauden sisällä varastettu Itä-Helsingistä lähes uudenveroisessa kunnossa oleva Arrilite 800W -valolaukku valoineen, jalkoineen ja pikku tilpehööreineen. Valoja setissä on 3kpl, kuten myös jalkoja. Valolaukku on sininen. Laukku oli lukossa, joten jos tulee vastaan laukkua jonka lukot on rikottu niin epäilys pitäis herätä. Pieni palkkio luvassa, jos joku bongaa jossain setin."

 • ks. tarkemmin Digicamera.netin Foorumi viesti

The Atlantic, In Focus, 2012: The Year in Photos, Part 2 of 3, 45 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, 2012: The Year in Photos, Part 1 of 3, 45 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Daily Life: November 2012, 37 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Christmas approaches, 37 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, National Geographic Photo Contest 2012: Part II, 33 kuvaa. Kilpailuaika päättyy marraskuun lopussa.

Shorpy.com, poimintoja. Täyskokoisia.

Popular Photography, Reader Gallery: 20 Excellent Interiors Photographed With Available Light.

Photo.net, foorumi.

Guardian.co.uk.

Digitalcameraworld.com.

Serious Amateur Photography.

Thom Hogan, Will the Real FX Please Stand Up? 5.12.2012. Spekulaatioita Nikonin täyskennoisesta ja kroppikennoisesta.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Photograph Poinsettias, joulutähteä kuvaamaan.

Amateurphotographer.co.uk, System camera output rockets 42%, 6.12.2012. CIPA:n (Japani) tilastoja. Lokakuussa rikottiin kahden miljoonan valmistetun järjestelmädigin raja. Kasvua edelliseen vuoteen 42.5%. Objektiivien valmistus kasvoi 22%. Kompaktikamerat jatkoivat alamäkeä, -31.5%.

Lensrentals.com, A Corporate Connotation. Vasta artikkelin lopussa kaikki paljastuu.

Pixylated.com, Yes, My iPad Is My Laptop. iPad3, seitsemän kuukautta kannettavan korvikkeena.

Strobist, Call Me Crazy: LS Lens Adapter Tube Concept, 6.12.2012. Hasselbladit Canoniin. Miksei tällaista adapteria ole jo tehty.

Dpreview.com Connect, At last: Snapseed for Android. Nik Softwarelta iPad-versio vuonna 2011, sitten iPhone, Mac OS ja Windows. Google osti Nik Software. Ja nyt sitten Snapseed Andoidille. Aiemmin $4.99 Applen AppStoressa. Nyt ilmainen, Apple Appstore ja Google Play.

 

6.12.2012   (linkki)

Hera Bell.

Ritarikunnat.fi, Luettelo. Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari on päättänyt myöntää 6.12.2012 ansioituneille Suomen kansalaisille seuraavat kunniamerkit. Valokuvaajat:

- Suomen Leijonan Pro Finlandia-mitali / Pro Finlandia-medaljen av Finlands Lejons orden

 • Brotherus, Elina Anneli, valokuvaaja, Helsinki
 • Kelaranta, Timo Sakari, valokuvataiteilija, Espoo

- Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali / Medalj av I klass av Finlands Vita Ros orden

 • Haverinen, Markku Juhana, valokuvaaja, Vantaa
 • Venetpalo, Kirsi-Maarit, valokuvaaja, Salo

Nokkonen (Raisa Jäntti), Valokuvaa hajanaisesti (Näyttely: Nykyajan raunioilla), 5.12.2012. ...No, nyt TR1:ssä on vielä muutaman päivän Valokuvakeskus Nykyajan 30-vuotisnäyttely. Jostain syystä näyttelyn nimi on Nykyajan raunioilla, mistä tulee mieleen, että Nykyaika on tuhoutunut ja sieltä raunioista yritetään jotakin kaivaa esiin. Näyttelyssä on kuitenkin odotetunkaltainen kooste valokuvia erilaisissa muodoissa (oi, miten ihastuinkaan sinne tänne piilotettuihin Titta Vallan kuviin!...

Suomen Ammattikuvaajat ry, Joulukuun kuvaaja 2012. Laura Torkkeli.

Suomen Lehtikuvaajat ry, Kuukauden kuvaaja Aleksi Poutanen. Joulukuu 2012. (olisiko pieni esittelyteksti ollut paikallaan?)

Tekniikan Maailma, Panasonic Lumix DMC-GH3 -järjestelmäkamera, 30.11.2012. Micro 4/3 -systeemiä, peilitön järjestelmäkamera.

IS, Ilta-Sanomat hakee kesätoimittajia. Toimittajia, taittajia, kuvaajia, kuvankäsittelijöitä ja graafikoita uutis-, ulkomaan-, urheilu-, viihde-, viikonvaihde-, kuva-, taitto- ja tv-toimitukseen sekä verkkosivujen toimitukseen ja Veikkaajaan. Hakemuksen viimeinen jättöpäivä on 7.1.2012.

Photo.net, foorumi.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Blog.wordpress.com, Iconic Photographer Steve McCurry Talks Blogging and WordPress. Kysymyksia ja vastauksia ja kuvia. 20 vuotta sitten ei ollut aavistusta, miten suureen osaan internet nousee. (eipä paljoa asiaa... liikaa huutomerkkejä...).

Photo.net, Publish Yourself - Photobooks Intro. Päivitetty. Kuvakirjojen teosta.

Thephotoargus.com, Understanding Light and Using it to Your Advantage.

Popular Photography, There Is a Picture Of a Man About To Be Killed By a Subway Train on the Cover Of Today's New York Post.

Dpreview.com, Updated: DSLR and Lens Buying Guides. Päivitettyjä ostajan oppaita.

Petapixel.com.

Dpreview.com, Canon adds Pixma MG6320, MG5420 and iP7220 printers, plus CanoScan 9000F Mk II. Kolme uutta mustesuihkua ja yksi uusi skanneri Canonilta. Euroopa-nimet Pixma MG6350, Pixma MG6450 ja Pixma iP7250.

Fotosidan.se, Gatufotografen som jagar bäst på natten. Muutama kysymys ruotsalaiselle katukuvaajalle, joka saa nyt melkein kaiken toimeentulonsa katukuvista. Taustana 80-luvulla yhdeksän vuotta kuvaajana, mainosmaailmassa toiminta alkoi 24 vuotta sitten.

Fotosidan.se, Fotosidan testar Canon SX50 med 50 gångers zoom. Markkinoiden isoin zoom. Millaisia kuvia ääripäässä 1200mm, tekeekö niillä mitään. Suomen hinta on n. 500 euroa.

Cameralabs.com, Best mirrorless camera. Testit koottuna yhteen artikkeliin. Kaikista lyhyet yhteenvedot. Hyvät ja huonot puolet. Yhteenveto yhdessä virkkeessä.

Slrgear.com, Sigma 50-150mm f/2.8 EX DC OS HSM APO. Myyntiin huhtikuussa 2012, päivitetty kuvanvakaajaversio. OS = kuvanvakain. DC = kroppikennoisille. Canon 80-240mm. Muilla 75-225mm. Canon, Nikon, Sigma, Pentax, Sony. Paino on 1.34kg, filtterikierre 77mm. Mukana jalustapanta ja vastavalosuoja (iso). Jo täydellä aukolla terävä. Vähän värivirhettä ja vääristymää. Suomen hinta on vähän alle 900.

Dxomark.com, DxOMark Mobile. Yhdellä sivulla kännykkäkameroiden testit.

 

5.12.2012   (linkki)

Filosofian maisteri Harri Pälvirannan väitöstilaisuus tänään klo 12-16 . Pälviranta väittelee aiheesta Toden tuntua galleriassa. Väkivaltaa käsittelevän dokumentaarisen valokuvataiteen merkityksellistäminen näyttelykontekstissa.

Vastaväittäjänä toimii fil. tri Mikko Hietaharju Jyväskylän aikuisopistosta. Väitöstilaisuuden valvojana toimii prof. Merja Salo median laitokselta.

Paikka: Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, Mediakeskus Lume, Sampo-sali, Hämeentie 135 C, Helsinki.

Suomen valokuvataiteen museo tarjoaa vaihtoehdon joulukiireille: Ilmainen sisäänpääsy Projekti- ja Prosessi-tilojen näyttelyihin. Suuren näyttelytilan uudet näyttelyt avautuvat tammikuussa.

Kuolemasta kuvin
Kuva: Ulla Jokisalo6.1.2013 asti

Kuolemasta kuvin -näyttely kysyy, onko valokuvilla paikkansa kuoleman kohtaamisen prosessissa.

Esillä on valokuvia Pekka Elomaalta, Arvi Hansteelta, Ulla Jokisalolta, Ben Kailalta, Andrei Lajuselta, Arno Rafael Minkkiseltä, Hans Paulilta, Pentti Sammallahdelta ja Seppo Savekselta.

Näyttelyn on kuratoinut Sanna Sarva osana opinnäytetyötään Aalto-yliopiston Kuratoinnin ja näyttelypedagogiikan koulutusohjelmaan.

Näyttely on esillä valokuvataiteen museon Prosessi-tilassa.

Minna Rainio ja Mark Roberts: Maamme
6.1.2013 asti

Maamme on videoteos, jossa ei-syntyperäiset Suomen kansalaiset laulavat Suomen kansallislaulun.

Maamme tuo esille monikulttuurisen Suomen ja korostaa, kuinka kansallisuuden käsite ja määritelmä ovat jatkuvassa muutoksen tilassa.

Näyttely on esillä valokuvataiteen museon Projekti-tilassa.

Suomen valokuvataiteen museo
Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
8 / 5 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Suomen valokuvataiteen museo järjestää maaliskuussa 2013 kaksipäiväisen koulutuksen kuva-arkistoalan ammattilaisille ja työstä kiinnostuneille.

Karjalainen, Joensuulainen valokuvaaja menestyy maailmalla. Jussi Ratilaisen nappaama ja Voguen julkaisema kuva New Yorkin muotiviikoilta on kerännyt maailmalla positiivista huomiota. Ratilaiselle julkisuus on avannut uusia työmahdollisuuksia. YouTube-haastattelu, kesto 3.11.

Vielä vähän tästä kanadalaisesta valokuvaajasta nimeltä Hera Bell.

Digitalcameraworld.com.

Photo.net, forumi.

Digital Photography School, How to Take Extraordinary Photos by Thinking Creatively.

Lensrentals.com, Quick Resolution Tests on Two New 70-200s. Nikon 70-200 f/4 VR vs. Tamron 70-200 f/2.8 VC. Samaa hintaluokkaa.

ePhotozine.com, Manfrotto ML840H LED Light Review. Kirkkautta voi säätää, myös salama-moodi. Ladattavat akut (kesto 30h). Synkkajohto. Kolme filtteriä. Videoon sopivaa valaistusta, alle 40mm pyöreä valokeila. Makrokuviin hyödyllinen. Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on vähän alle 250 euroa.

ePhotozine.com, An Awesome Fashion Accessory. Camera Awesome, kännäkkäohjelma, yli 9 miljoonaa kertaa ladatttu. iPhone. Ilmainen versio löytyy.

 

4.12.2012   (linkki)

Hera Bell (tai Studio Hera Bell), kanadalainen ammattikuvaaja, on vastaansanomattomasti jäänyt kiinni toisten kuvien esittelystä ominaan. Muutama päivä sitten suomalainen kuvaaja haki Googlen kuvahaulla, minne kaikkialle hänen kuvansa olivatkaan levinneet. Hera Bellin sivut (tai siis blogi My Photo Ramblings). Jostain "kumman" syystä Hera Bell laittoi tämän blogin 2.12.2012 salasanan taakse. Miksi? Suomalaisen valokuvasta oli blogissa poistettu vesileima (?) ja lisätty Studio Hera Bellin oma vesileima. Ja pitkä valheellinen tarina siitä, miten valokuva oli otettu.

 • Petri.1g.fi, HeraBell_photo_thief.JPG. Screencapture from Hera Bell's web pages showing the photo of Finnish photographer (Hera Bell's own text claiming, that this photo was taken by Hera Bell. Not true!). Plus a lot humbug (beginning "I shot it during our one month by car across Canada trip was sponsored by Fuji Canada..." Hera Bell's own words...). This Canadian photographer Hera Bell just grapped Petri's photo and invented a story and put the photo on her own professional home pages.
 • this is the original photo, that Hera Bell stole. See Petri.1g.fi/kuvat, _MG_9924_5_6_2.jpg.
 • And more (from the original Finnish photographer): Petri.1g.fi, LRarchive.jpg. The stolen photo. The evidence is overwhelming.

More Hera Bell.

 • Original photo, Fotosidan.se, Höstmorgon. Definetely the original photographer. See below the screencapture from Hera Bell's blog My Photo Ramblings, before Hera Bell closed her blog on 2nd of December (in a desperate attempt to hide the evidence...).
 • HeraBell_photo_thief_Fotosidan_se_hostmorgon, screen capture taken 2nd of December 2012. Shows clearly, how Hera Bell has add her studio's logo on another photographer's photo.

And one for the road. Do one honestly believes, that Hera Bell has taken this photo. See Google's cache of Hera Bell's blog, A Magical Montreal Winter Photo, December 8, 2010. Of course, on this case nothing is proven, but doubt remains.

Discussions:

Jariharjula.com. Blogia vuodesta 2009. Viimeisimmät:

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Vuosinäyttely 2013 Ylöjärvellä, 3.12.2012. Jäsenille, kuvat lähetetään 6.1. - 7.2.2013. Kuvamaksu on neljä euroa per teos.

Tietokone.fi, Digikuvien metatietojen helppoa editointia, Microsoft Pro Photo Tools 2. Microsoft Pro Photo Tools tekee digikuvien lisätietojen hallinnasta helppoa. Yksinkertaisella ja ilmaisella ohjelmalla muokata ja lisätä esimerkiksi sijaintitietoja sekä tietoja kuvassa näkyvistä henkilöistä.

Ilta-Sanomat, Raju uudistus: kamerakuvat ladataan automaattisesti Facebookille. Yhteisöpalvelu Facebook on tuonut mobiilisovellukseensa uuden ominaisuuden. Kuvien synkronointi -toiminnallisuus siirtää mobiililaitteella otetut kuvat automaattisesti Facebookiin yksityiseen kansioon, josta käyttäjä voi itse päättää, mitä haluaa jakaa muiden kanssa. Ominaisuus on toistaiseksi Facebookin iOS- ja Android-versiossa.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Best photos of the year 2012. 95 valokuvaa. 30.11.2012.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Explanation On Why Snow Can Appear Blue And How To Fix It. Miksi lumi voi olla kuvissa sinistä ja miten tämä korjataan.

Petapixel.com, The Simplified Guide to Getting Started in Photoshop. Kaikki esillä netissä tai sitten voi imuroida pdf-version (29 sivua, aika kökkö...).

Lensrentals.com, Roger’s 2012 Christmas Suggestions. Kaikkea mahdollista laidasta laitaan pukin konttiin.

Digital Photography School, An Introduction to Lightroom Smart Collections. Lyhyesti.

Earthboundlight.com, The Slippery Slope of Digital Editing Addiction, 2.12.2012.

Diyphotography.net, A Portable Golf Cart On-Location Studio video kesto 2.33.

Pixiq.com, Rules of Photography and When to Break Them — Haje Jan Kamps Interview. Podcast eli mp3.

IR, Newly released cameras get raw support from Apple Aperture, iPhoto and OS X with compatibility update. Päivitys.

Dpreview.com, MindShift Rotation180 - an outdoor bag from the people behind Think Tank. Kickstarter-projekti, ei vielä mitään valmista, mutta aikaisemman kokemuksen perusteella näistä hankkeista tullee ensi vuonna myyntiin.

Dpreview.com, Tamron 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD review. Joulukuussa 2010 julkistettu. Päivitys muutama vuosi varhaisempaan versioon, kevyempi, pienempi, nopeampi, hiljaisempi. Kuvanvakain. Kroppikennoiselle, 28-420mm. Canon, Nikon, Sony. 49cm lähin tarkennus. Paino 450g, filtterikierre 62mm. Superzoom, laajakulmapäässä hyvä kuvanlaatu, zoomattuna ei tarkka. Paljon vääristymää. Automaattitarkennus hitaampi kuin kilpailijoilla. Arvosana 73%. Suomen hinta on n. 500 euroa.

Dpreview.com Connect, App Review: Perfectly Clear for iOS. Arvosana 3 * / 5 *. $2.99.

 

3.12.2012   (linkki)

Tero Puha: Unelmia ja heijastuksia
Kuva: Tero Puha6.1. 2013 asti

Unelmia ja heijastuksia -näyttelyssä on esillä Tero Puhan valokuva- ja videoteoksia vuosilta 1996-2012.

Puha tarkastelee teoksissaan nykyihmisen elämää – erityisesti kehokuvaa, identiteettiä ja sukupuolirooleja lähtökohtanaan henkilökohtaiset kokemukset ja tunteet.

Tero Puha (s.1971) on monitaiteilija, jonka pääasiallisia medioita ovat valokuva, video-ja elokuvataide, digitaalinen taide sekä performanssitaide. Puha on asunut pääasiallisesti Lontoossa vuodesta 2000 alkaen.

Myllytullin koulun 8. kuvataideluokkalaiset: Minun kaupunni
Kuva: Taru Lietsalmi.6.1.2013 asti

EI PASKA KAUPUNNI – VAAN MINUN KAUPUNNI

Legendaarinen Paska kaupunni -teksti Valkealinnan talon seinässä Oulussa saa Myllytullin 8. kuvataideluokkalaisten oman vastineen Minun kaupunni -näyttelyssä.

Oppilaat esittävät näkemyksensä siitä, millaisena haluavat nähdä kotikaupunkinsa. He ovat ensin valokuvanneet Oulun kaupunkia ja sitten valinneet jokainen yhden kohteen, johon ovat suunnitelleet oman persoonallisen, hauskan, ironisen, kantaaottavan tai pysäyttävän graffitin/maalauksen.

Kuva: Taru Lietsalmi.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
avoinna joka päivä klo 10-20

Osallistumisaika Nikon Photo Contest 2012–2013 -kilpailuun on alkanut. Kilpailua on järjestetty vuodesta 1969 ja nyt on menossa 34. kerta.

Kilpailu on avoin kaiken tasoisille ja erilaisen kokemuksen omaaville kuvaajille kaikista maista.

Aiempina vuosina kilpailu on järjestetty nimellä Nikon Photo Contest International. Nyt kisa on saanut uuden nimen: The Nikon Photo Contest (NPC). Nimen lisäksi kilpailu on käynyt läpi muitakin muutoksia, mukaan lukien elokuvakategorian perustaminen.

Kilpailussa on neljä kategoriaa:

 • Kategoria A:
  • Yksittäiset valokuvat
 • Kategoria B:
  • Kuvakertomus
   (2–5 valokuvaa, jotka edustavat jotain temaa/ideaa)
 • Kategoria C:
  • Valokuvavideot
   (korkeintaan 45 sekunttia)
 • Kategoria D:
  • Liikkuvat kuvat (Motion Snapshot).
   Tässä kategoriassa Nikon haluaa otokset uudessa liikkuvan kuvan muodossa, joka yhdistää Nikon 1 -järjestelmäkameroilla otettuja valokuvia ja elokuvia.

Osallistumisaika on 1. joulukuuta 2012 – 28. helmikuuta 2013.

Palkinnot:

NPC:n tuomareihin kuuluu tunnettuja ja kansainvälisesti aktiivisia valokuvaajia. He valitsevat yhteensä 64 otosta, jotka voittavat ensimmäisen, toisen ja kolmannen palkinnon kussakin kategoriassa, sekä pääpalkinnon kaikkein parhaalle osallistujalle.

Uutta on osallistujien palkinto suosituimmalle otokselle, jonka valitsevat kilpailun osanottajat.

Voittajaotokset julkaistaan kesällä 2013.

Voittajat saavat Nikon tuotteisiin käytettävän 100 000 jenin (noin 970 euron) – 1 000 000 jenin (noin 9 700 euron) arvoisen rahapalkinnon, ja heidän työnsä osallistuvat voittajaotoksien näyttelyyn.

Tarkat ohjeet kilpailusta löytyvät englanniksi osoitteesta www.nikon-photocontest.com/en/

F5.6-klubi Kansallisteatterin Lavaklubilla tiistaina 4.12. alkaen klo 19:
Ryhmä 11 ja mahtijoulut.

Kollektiivi 11 on suomalaisten dokumentaaristen valokuvaajien muodostama ryhmä, joka on lähtenyt ajamaan uuden suomalaisen kuvajournalismin asiaa. 11 -kollektiivi koostuu yhdestätoista suomalaisesta nuoresta kuvajournalistista. Kuvaajat ovat tehneet laajan näyttelyn ja lehden teemalla Suomi.

Kuvien ja keskustelujen jälkeen F16.6-mahtijoulussa mm. Radical Ninja, DJ Mixalot.

Vapaa pääsy ensimmäiselle 150:lle. Tilaisuuden järjestää Photo Do ry.

LinkedIn, Hera Bell. "Hera Bell and her team are an award winning commercial photography studio serving the industry for over 14 years. Marketing. Branding. Annual reports. They photograph everything, from the interiors of private jets to portraits of VIP's. No job is too small or too big for them. They are your visual message experts."

 • Petri.1g.fi, HeraBell_photo_thief.JPG. Screencapture from Hera Bell's web pages showing the photo of Finnish photographer (Hera Bell's own text claiming, that this photo was taken by Hera Bell. Not true!). Plus a lot humbug (beginning "I shot it during our one month by car across Canada trip was sponsored by Fuji Canada..." Hera Bell's own words...). This Canadian photographer Hera Bell just grapped Petri's photo and invented a story and put the photo on her own professional home pages.
 • this is the original photo, that Hera Bell stole. See Petri.1g.fi/kuvat, _MG_9924_5_6_2.jpg.
 • Google nähtävästi sulki tämän ammattilaisen blogin Bloggerissa (My Photo Ramblings)
 • Ja tässä sitten toinen kuvavarkaus: Fotosidan.se, Höstmorgon (alkuperäinen kuva)
 • Ja tässä kuvaruutukaappaus eiliseltä, Hera Bellin blogista. HeraBell_photo_thief_Fotosidan_se_hostmorgon, screen capture taken 2nd of December 2012, before Google (?) closed Hera Bell's blog My Photo Ramblings. Selvä "lainaus".

(Foorumilta) Hera Bell jakelee Photosig:ssä vinkkejä kuinka vesileimat saa siistittyä kuvista pois:

Ja se alkuperäinen ketju, josta koko vyyhti lähti purkautumaan:

Journalisti 21/2012.

 • Rajoitettu kuvauslupa, artikkelit. Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja kielsi kuvaamisen valtuustosalissa, vaikka lain mukaan kuvaaminen on sallittua eikä siihen tarvita lupaa.
 • Uusi ammatti? Kolumnit. Kari Kuukka. Katson lehdissämme ja netissä julkaistuja kuvia. Samaa kuvatoimistokuvaa, arkistokuvaa ja lukijan kuvaa julkaisusta toiseen. Freelancetyön jatkuvuuden (yhä kapenevalla ansiolla) takaamiseksi pitäisi vielä allekirjoittaa sopimuksia, joissa luopuu kaikista oikeuksistaan. Lisätään siihen vielä yt-hippaleikki, jota harrastetaan lähes joka talossa. Kannattaisiko vaihtaa ammattia suosiolla?
 • Kuvaan asettautumisen voima, palstat. Poseeraus. Libanonilaista Nasseria kuvataan Barra-lehden kanteen. Kuva on julkaistu Ulkoasiainministeriön Kehitys-Utveckling-lehdessä 3/2012.
 • Jäsenyys kannattaa, debatti.
 • Palkittu lehtikuvan taitaja, memo. Lehtikuvaaja Helge Heinonen kuoli 21. lokakuuta 90-vuotiaana.

Tuomo Björksten, Kuvausvinkkejä Suomeen ja maailmalle, 2.12.2012. On aika käynnistää virallisesti uuden kirjan tuotanto. Alustavaksi nimeksi olemme kaavailleet sanaparia “Luontokuvaajan matkaopas“, koska se kertoo ytimekkäästi, mistä asiassa on kyse.

 • Vaikka kirja on suunnattu luontokuvaajille, siitä on iloa kaikille muillekin retkeilijöille. Kirjaa varten avasin www-sivut osoitteeseen Kuvausvinkit.fi.

Hardware.fi, Aika päivittää: vertailussa 10 SSD-asemaa 240 - 256 gigatavun kapasiteetilla. Viimeisen vuoden aikana SSD-asemien hinta gigatavua kohti on laskenut huimaa vauhtia. Kun aiemmin kaupasta valittiin 80 tai 60 gigatavun asema, nyt hinta-koko suhde alkaa olla kohdillaan jo 256 gigatavun malleissa. Otimme testiin 10 tuoreinta laboratorioomme saapunutta asemaa.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com, Water photography: blur movement like a pro for a classic effect.

Luminous Landscape, Nicholas Marino, Cycling the World as a Photographer. Vie aikaa, 15 päivässä ei paljoa ehdi.

Diyphotography.net, How To Trigger And Waterproof Strobes Under Water.

ePhotozine.com, Ten Top Fashion Shots.

 

2.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Digicamera.netin Foorumilta:

"...Aika ajoin on ollut tapana katsoa Googlesearchille minne omia kuvia on päätynyt. Milloin kuviani on ollut myynnissä postikorttifirmoissa, milloin webbigallerioissa. Tämän päivän tuorein löytö on erään ammattikuvaajan blogi jossa kuvaan on liitetty tarinaa miten ja missä kuva on otettu, millä kalustolla ja kuinka vaikeaa on ammattikuvaajan elämä. Onpa jopa osallistuttu kuvakisaan kuvallani :|..."

 • Varkaan sivut (the home pages of the photo thief Hera Bell Montreal Canada), My Photo Ramblings
 • Petri.1g.fi, HeraBell_photo_thief.JPG. Screencapture from Hera Bell's web pages showing the photo of Finnish photographer (text claiming, that this photo was taken by Hera Bell. Not true!). Plus a lot humbug (beginning "I shot it during our one month by car across Canada trip was sponsored by Fuji Canada..." Hera Bell's own words...). This Canadian photographer Hera Bell just grapped Petri's photo and invented a story and put the photo on her own professional home pages.
 • Google still finds this page (although it actually is not available any more... Hera Bell has taken this particular page down). Google "Studio Hera Bell Serenity... Wonderful British Columbia". If this photo was actually taken by Hera Bell, why take this page down? The answer is obvious...
 • And see Yahoo search results (cache), there's still the link to "Serenity... Wonderful British Columbia" Blog Archive 2011, December (20). But why has this page been taken down?
 • And how many of the other photos on Hera Bell's pages are actually taken by Hera Bell?
 • (klo 13:44 Foorumin keskustelusta, edelleen Hera Bellin blogista: My Photo Ramblings, Light & Mood, Friday, August 28, 2009. This photo has also been stolen by Hera Bell. Tämäkin kuva on toiselta varastettu. Ks. Fotosidan.se, Höstmorgon. How many stolen pictures there are? Nyt kaikki etsimään lisää varastettuja kuvia ko. sivuilta. Huh.
 • (klo 13:51 Unfortunately for Hera Bell, there's screencapture of the pages, it was too late to take down blog of August 28, 2009.)
 • (klo 14:11 Looks like the whole blog of Hera Bell has been taken down. Petri informed Google about this photo thief, that is the most likely explanation for not being able to access Hera Bell's My Photo Ramblings).
 • this is the original photo, that Hera Bell stole. See Petri.1g.fi/kuvat, _MG_9924_5_6_2.jpg.
  • And this is the screencapture of Hera Bell's blog, HeraBell_photo_thief.JPG. Something familiar.... The thief got caught.

Jatkoa Digicamera.netin Foorumilta: "Nyt tosiaankin näyttää kuva tekaistun tarinan kera poistuneen blogista.
Tarinan perässä oli vielä maininta että kuvaaja Hera Bell olisi osallistunut kuvalla johonkin kisaan menestyksekkäästi. Noh, tuskinpa tuosta kuvasta kovin laadukasta printtiä on saanut aikaiseksi...

Kuinkahan moni muu arvon varkaan kuvista on varastettua alkuperää?

Suosittelen muillekkin hieman tutkimaan missä omia kuvia pyörii netissä."

 • Blogger, Studio Hera Bell "... Please respect the Copyright on all my images. Thank you...." (Just...)

Remonen.fi, Bitit paperille, osa 2. 1.12.2012. Luettavana kirja "New EPSON Complete Guide to Digital Printing". 15 euroa. Kovin paljoa kirja ei nimestä huolimatta ole sidoksissa Epsoniin.

 • tulossa vielä kolmas kirjoitus, aiheena silloin kirja "The Art of Printing Photos on Your Epson Printer”.

MTV3, Käytetystä kamerasta löytyi alastonkuvia - kirpputori muuttaa käytäntöjään. Yllätys oli melkoinen, kun hän löysi kameran muistikortista kuvia mm. alastomasta miehestä. Koska kuvissa oli myös lapsia, hän toimitti kameran ja muistikortin poliisille.

- Sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan, lasta esittävän kuvan hallussapito on jo sinällään rikos, aivan kuten huumausaineidenkin hallussapito.

- Kannattaa kuitenkin muistaa, että vaikka kuva esittää alastonta tai vähäpukeista lasta, niin se ei välttämättä ole sukupuolisiveellisyyttä loukkaava.

 • (Ja jälleen kerran, pelkkä formatointi tai kuvien deletointi muistikorteilta ei riitä. Ilmaisilla(kin) palautusohjelmilla kuvat on helppo palauttaa).
 • (Miksei MTV3:n uutisen yhteydessä ei ole mainintaa, että kyse on kuvituskuvasta?)

HS, HS lisää lukijoiden uutiskuvien käyttöä. "Kuvien laatu on parantunut merkittävästi, kun kännyköiden kamerat ovat kehittyneet", kiittää Uusitupa. ...Kuvan lähettäminen maksaa 0.60 euroa.

 • "Lähettäessäsi kuvan julkaistavaksi myönnät Sanoma News Oy:lle kaikki oikeudet kuvaan."
 • Lukijoidenkuvat.hs.fi: "Lähettäessäsi kuvan julkaistavaksi myönnät Sanoma News Oy:lle kaikki oikeudet kuvaan, edelleenluovutusoikeus mukaan lukien. Kuvan lähettäjä vastaa siitä, että hänellä on oikeus myöntää edellä mainitut oikeudet Sanoma News Oy:lle. Tämä koskee myös sähköpostilla lähetettyjä ja teejuttu.fi-palveluun ladattuja kuvia."

(Digicamera.netin uutiset 28.9.2012). Suomen freelance-journalistit ry, Kysely: Reilut 11 prosenttia allekirjoittanut SMF:n free-sopimuksen 27.9.2012. Alkusyksystä tehdyn kyselyn mukaan erityisesti valokuvaajat ovat jättäneet sopimuksen allekirjoittamatta. Samalla ovat loppuneet toimeksiannot Sanoma Magazinesin lehtiin.

...Sanoma Magazinesin uusi kuvapäällikkö Markku Niskanen kertoi elokuussa Journalistiliiton freelance-seminaarissa, että sata kuvaajaa on allekirjoittanut sopimuksen, heistä 10 - 20 uutta SMF:n avustajaa. Niskasen mukaan talolla ei ole enää ongelmia kuvaajien löytämisessä. Toisaalta hän kertoi soittelevansa läpi uusia kuvaajia ja selittävänsä heille sopimustekstiä kahdenkeskisissä tapaamisissa. Sopimuksen sisältöön ei kuitenkaan näissä keskusteluissa voida tehdä muutoksia.

...Markku Niskanen kertoi myös, että he ovat palkkaamassa taloon noin kolmea uutta valokuvaajaa. Tämä paneelikeskustelu käytiin ennen SMF:n YT-ilmoitusta.

Journalisti 4.10.2012, Minne katosi toimitusten päätösvalta? kolumnit. ...Avustajan halukkuus allekirjoittaa sopimus on tärkeintä. Vasta sen jälkeen arvioidaan hänen muita ominaisuuksiaan. Vain pieni osa Sanoma Magazinesin freelancereista on suostunut allekirjoittamaan uuden avustajasopimuksen. Toimitukset voivat vain katsoa voimattomina vierestä, kun osa avustajista ei olekaan enää käytettävissä....

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Wireless flash triggers: how to set up and shoot with off-camera flash.

The Online Photographer, Quote o' the Day. Päivän lainauksen aiheena on kuvan rajaus jälkikäteen (gasp).

Pixiq.com, The Taylor Wessing Photographic Portrait Prize 2012.

ePhotozine.com, Multi-Coloured Ice Patterns. Tyhjä cd-kotelo vedenpitäväksi. Sisällä vettä. Pakastimeen. Kuvaustaustana näyttö, keskiharmaa on hyvä. Polarisaatiofiltteri.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Kamera & Bild, Vinnarna i fototävlingen Älskade Stockholm. Tukholman fotomessuilla oli esillä näyttelyssä kolmesataa Tuhkolma-kuvaa. Raati valitsi viisi voittajaa.

 

1.12.2012   (linkki)

Digicamera.netin Foorumilta:

Oikotie.fi, Lehtikuvaaja Sanoma News Oy Helsingin Sanomat. Kaksi lehtikuvaaja haussa. Kuvaajan tai kuvajournalistin koulutus. Työsuhde on vakituinen ja alkaa sopimuksen mukaan. Hakemus työnäytteineen pitää jättää 17.12.2012 mennessä (max 12 lehtikuvaa).

Työsuhde Vakituinen työsuhde
Työn laatu Kokopäiväinen
Hakuaika päättyy 17.12.2012

Kari Kuukka, Finnfoto Award, 30.11.2012.

Peter Forsgård, Samaan aikaan muualla... Kolumni Journalisti-lehdessä. 30.11.2012. "Miksi ammattini pysyisi samanlaisena? Jo nyt siihen kuuluu valokuvien lisäksi videota, animointia, web-suunnittelua, grafiikkaa ja vähän koodiakin. Kaikki niputettavissa otsikon ”visuaalisuus” alle." (lainaus linkitetystä kolumnista).

 • Aivan, miksi valokuvaajan ammatti pysyisi samanlaisena kuin ennenkin? 
 • Kaikki ammatit muuttuvat eli leivän syrjässä kiinni pysyminen on vaatinut uusien työtapojen, julkaisutapojen ja ansaintalogiikoiden opettelemista ja etsimistä. Maailma muuttuu ympärillämme ja meidän pitää myös muuttua, halusimme tai emme.
 • Hankalinta on tilanne niille, joille nämä nykyiset vaaditut taidot on vielä opettelematta.

Tietokone.fi, Intelin virittelyohjelma harrastajille. Intel® Extreme Tuning Utility 3.2. Ilmainen.

Digitoday.fi, Lumian kuvat pöllähtävät tietokoneruudulle – takana taikasana Photobeamer. Nokia on julkaissut PhotoBeamer-sovelluksen, joka auttaa kuvien jakamista ja katselua eri päätelaitteissa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

Petapixel.com.

Cameratico, How to choose the best Wacom pen tablet for your needs. Lopuksi vielä video, kesto 0:56.

Pixiq.com, D800 “Clean” Video: The Myth, Mystery, and Method. Liikkuvaan kuvaan muutama niksi.

Photopreneur, Profitable Photography Promotions.

ePhotozine.com, Top 10 Best Mirrorless Compact System Cameras. Ykkösenä Olympus PEN Mini E-PM2.

Lensrentals.com, Canon EOS 6D.

The Online Photographer, Why a 28? Sivutaan jälkikäteen tapahtuvaa rajaamistakin.

Pixiq.com, How To Publish Your Own eBook - Part 1.

Rangefinder.com, What's in Your Bag ? Kymmenen valokuvaajaa paljastaa kameralaukkunsa sisällön.

Dpreview.com, 2012 Holiday Gift Guide. 14 lahjaa, kaikista luonnehdinnat + hinnat.

Dpreview.com, Apple Raw update brings support for 8 cameras, including Sony A99. Jälleen päivitys.

The-digital-picture.com, Canon EOS 6D DSLR Camera Instruction Manual Available.

ePhotozine.com, Voigtlander 25mm f/0.95 Nokton Micro Four Thirds Lens Review. Micro 4/3 -systeemiin. Paino 410g, 70mm pitkä. Filtterikierre 52mm. Metallinen vastavalosuoja. Arvosana 3.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.100 euroa.

IR, Triggertrap -- Computer-Aided Remote Release. Arvio. Eikä maksa paljon.

 

 

Marraskuun 2012 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset