Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Heinäkuu 2012

31.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia, lisää salamointia.

 • zimii, salamakuva. "Meinas osua Suomen Joutseneen".
 • pati, Patrick Blom, salamakuvia
 • jgr, salamakuva
 • Harppa S, salamakuva 1, 2
 • Hel_NiS, salamakuva."Oli kyllä yö. Heräilin jyminään ja välkkeeseen. Vedin verkkarit jalkaan, kamera jalustaan kiinni ja heitin arvot kameraan hatusta. Menin viereiselle pellolle ja aloin kuvaamaan. Koko ajan välkkyi ja jyrisi. Tuuli yltyi. Tuo kyseinen salama pamautti noin 2,5km päähän. Noin kymmenen minuutin kuluttua alkoi kuulua kohinaa. Juoksin sisälle ja kohta alkoikin kova sade. On se vaan jännä, että pelotti ihan pirusti kyykkiä pellonreunassa metallisen jalustan kera. Mutta toisaalta vaikka sisälle teki mieli mennä niin ei malttanut. Eipä tällaisia öitä ole montaa tullut nähtyä."
 • jühkü, salamakuva

Tampereen kaupunki, Kuvaussafarille Vapriikin valokuvaajan opastuksella. Keskiviikkona 1.8. Vapriikki järjestää Dear Maggie –näyttelyyn liittyvän valokuvaussafarin Tammerkosken maisemissa. Kierros alkaa tutustumisella William Lomaxin valokuviin Vapriikissa klo 17, jonka jälkeen siirrytään ulos kuvaamaan Tamperetta.

 • Opastukset Vapriikin pääsymaksun lunastaneille.

HS, Päivän menotärppi: Enter Helsinki -näyttely Valokuvataiteen museossa. Kaapelitehdas, Helsinki.

Hardware.fi, Parhaat työpöytänäytöt: kesä 2012. 100 eurosta yli 1.000 euron näyttöihin. Lyhyet esittelyt.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Outo rajoitus iPadin kuvakatselussa, 30.7.2012. ...sillä jostain syystä iPad ei anna katsella isoja kuvatiedostoja niiden alkuperäisellä resoluutiolla. Jos kuva on tarkempi kuin mitä näytölle kerralla mahtuu, yksityiskohdat häviävät kuvaa suurennettaessa. En keksi mitään teknistä syytä tälle rajoitukselle -- ilmeisesti Jobs vain päätti ettei sitä tarvita.

MTV3, Avaako kännykkävideo pallosalaman mysteeriä? – Aikoinaan pallosalamaa pidettiin vielä ihan todellisena ilmiönä, jota ei vain pystytty selittämään. Muutama vuosi takaperin ilmiötä alettiin selittää sillä, että ihmisen näkemä kirkas välähdys yhdistyy hallusinaatioon ja voimakas sähkökenttä aiheuttaa ihmiselle erilaisia ärsykkeitä, Mäkelä sanoo.

 • Mäkelä toteaa, että kunnollista kuvallista todistusaineistoa pitäisi pian ilmaantua: onhan nykypäivän ihmisellä yhä useammin kamera jatkuvasti mukana puhelimessaan.
 • (pallosalamasta ei ole vieläkään olemassa luotettavaa videota tai valokuvaa...)

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, Build a DIY Portable North Light Photo Studio. Kuusi vuotta sitten kirjoitettu DIY-ohje kymmenen dollarin makrostudioksi on ollut menestys. Miten vastaavaa ohjetta voisi soveltaa isommassa koossa?

ePhotozine.com, Travel Photography With A Zoom Lens. Matkakuvausta zoomilla.

Pixiq.com, Wilderness Travel 3: On Safari – Essential Gear. Kamerakaluston suojaaminen safarilla.

IR, Telling the story: five more tips for better travel photography. Matkakuvaukseen vinkkejä.

Digital Photography School, What Photography Gear To Take for a Year Long Trip Around the World. Mitä maailmanympärimatkalle mukaan.

Luminous Landscape, Alain Briot, Why Personal Style is Important.

YouTube, Disintegration: A Strobist Tutorial. Video, kesto 14:23.

Popular Photography, Tips From the Pros: How to Shoot the Olympics. Olympialaiset eivät ole mikä tahansa urheilutapahtuma.

Canon Digital Learning Center, EOS 5D Mark III On-Camera Tutorials. 14 tutoriaalia katseltavaksi kameran näytöltä. Tai vaikkapa tietokoneen tai tabletin näytöltä.

1001noisycameras.com, Fuji reveals new Diopter Correction Lenses for the X-Pro1. Tulossa lähiaikoina myyntiin, -3 ... +3, kuusi eri versiota, hinta parikymmentä dollaria.

Petapixel.com, Exif4Film Helps Analog Photographers Infuse Metadata into Film Photos. Filmikuvaajille exif-tiedot, kaksi osaa, Android-älypuhelinohjelma + desktop.

Dpreview.com, Review: Nokia 808 PureView. Nokian hirviöpuhelin testissä. Tarkemmin kamerapuoli.

Photographyblog.com, Nikon AF-S Nikkor 28mm f/1.8G Review. Aiemmin tänä vuonna julkistettu, täyskennoiselle. Euroopan hinta on 739 euroa. Arvosana 4.5 * / 5 *.

Photo.net, Nikon 24-85mm/f3.5-4.5 AF-S VR Lens Review. Kuvanvakaaja, täyskennoiselle. 72mm suodinkierre, 465g, $600.

ePhotozine.com, Hahnel Giga T Pro II Wireless Remote Review. Canon, Nikon, Panasonic, Olympus, Sony. Lähetin, vastaanotin. 100m kantosäde. Arvosana 4.5 * / 5 *. £80, 102 euroa.

 

30.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia, salamointia.

 • Zabijak, pikkugmo.jpg "...parvekelasin läpi kuvattu.". "....Bongattu maanantain hesarista! Hieno kuva, huono painolaatu vaan vähän syö."
 • januszian, Facebook, Janne Pappila's photos. "Juu, tämmönen tänään Tapanilassa:..." (myöhään sunnuntai-iltana kirjoitettu)
 • säyne, ukkoskuva. "...valotin bulbilla tarkoituksella pitkään, jotta osuisi kuva-alalle selvästi jokin salama. Oli sen verran reilu ilotulitus menossa, ettei ollut mitään tiettyä suuntaa minne kameran olisi suunnannut. Nyt suuntasin kameran sinne, missä tulisi eniten kuvaan tilaa ja saisi kuvaan mahdollisesti tuota ukkosen voiman tuntua." - "Juu oli pimeää. Kuva on otettu varttia yli puolenyön. Pidin herkkyyden matalana,jotta sain suljinaikaa pitkäksi,että osuisi salamat kuvaan kunnolla."
 • jühkü, Salama. "Vihdoinkin oli yöllä ukkosta niin että pääsi kuvaamaan."

Martti Ojaman valokuvablogi, Salamointia Helsingissä, 29.7.2012.

Foorumilaisten kuvia:

 • taskinen.kuvat.fi (Deggis), Kuopio Rock 2012. "Lisäyksenä vielä että tämä oli ensimmäinen kerta koskaan kun kunnon keikkakuvausta pääsin tekemään."

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Wanhat Kamerat 2012. Perinteinen Wanhat Kamerat-tapahtuma Mäntsälässä tulee tänäkin vuonna. Ajankohta on lauantai 15. syyskuuta, kello 10.00 - 15.00. Paikka on muutama sata metriä Seurojentalolta, nyt Mäntsälän Kirkonkylän koulu.

HS, Kaksi festivaalia villitsi helteisen Helsingin – katso kuvakooste. 11 kuvaa.

(Foorumilta) Obscura.kuvat.fi (San_Miquel), Kuvausvälineistön rakentelua. Pelkät kuvat. "Viimeisen vuoden aikana tullut tehtyä Rengassalama, Jib ja pienellä modauksella kuvauskoju. Projektit on maksaneet muutaman kympin luokkaa ja materiaalihankinnat on hoidettu biltemasta ja tarjoustalosta. :D ...Selittelen paremmin ja laitan yksityiskohtaisempia kuvia mikäli jollain kiinnostus herää."

Stara.fi, Tämä näky yleisössä raivostuttaa artisteja Suomessakin – katso kuvat. Matkapuhelimiin on lisätty viime vuosina kerta kerralta parempia kameroita, joiden kuvanlaatu vastaa nykyisin helposti jo HD-tasoa. Samalla kännykät ja erityisesti niiden kamerat ovat aiheuttaneet runsaasti närää eräässä ammattiryhmässä – esiintyjissä.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, London 2012: The Opening Ceremony. 44 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Olympics 2012: Opening ceremonies. 36 kuvaa.

Time LightBox, Through the Glass Ceiling, Into the White Cube: 31 Women in Art Photography. 18 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, 2012 London Olympics | Day 2. 30 kuvaa.

Reuters.com, London Olympics: Day 2. 40 kuvaa.

Photo.tutsplus.com.

Digitalcameraworld.com.

Lensrentals.com.

 • Autofocus Reality Part 3A: Canon Lenses. Missä Canonin objektiiveissa on tarkin automaattitarkennus. Canon 5D Mk III. Oletuksena oli, että viimeksi julkistetut ovat tarkimpia. (Seuraavassa testissä verrataan sitten Canonin eri runkoja).
  • 2012 – 28mm f/2.8 IS, 24mm f/2.8 IS, 40mm f/2.8
  • 2011 – 300mm f/2.8L IS II
  • 2010 – 70-200mm f/2.8L IS II, 70-300mm f/4-5.6L IS
  • 2009 – 100mm f/2.8L IS Macro
  • 2008 – 24mm f/1.4 Mk II
 • Imatest Macro Results (With Apologies to the Nikon 105 VR Micro). Testijärjestelyissä muutos. Erottelutarkkuus parani, kun makro-objektiivilla kuvattiin lähempää.

Digital Photography School, 3 Tips for Shooting Portraits in Bright Sunshine. Muutama ohje kirkkaassa auringonpaisteessa potretteja kuvaavalle.

Earthboundlight.com, My New Favorite Wireless Remote: The RFN-4s, 29.7.2012. Kameran langaton laukaisu, tärähtämättömiä kuvia. Lähetin ja vastaanotin. Hinta reilusti alle $100. Tämä malli Nikonille.

Thom Hogan, D800 Autofocus Problem. Aiheeseen liittyvä on koottu yhdelle sivulla.

Fotosidan.se, Jobbet bakom bra OS-bilder. Linkkejä olympialaisia kuvaavien blogeihin.

Cameralabs.com, Canon PowerShot A3400 IS review. Tammikuussa 2012 julkistettu. 16 megapikselin kompaktidigi, 28-140mm, 5-kertainen zoom. Video 720p. Myös videoitaessa voi käyttää luovia kuvausohjelmia (esim. lelukameratehoste). Mahtuu hyvin taskuun. Kolmen tuuman kosketusnäyttö, voi käyttää kuvaukseen vaikka 45 asteen kulmassa pään yläpuolella (kuva siis näkyy edelleen). Akut kestävät 180 kuvan ottamisen. Videoitaessa ei voi zoomata. Automaattivalotus ja automaattitarkennus toimivat hyvin. Kuvausohjelmia on paljon. Kooltaan pieni 16 megapikselin kenno kohisee isommilla ISO-arvoilla. Arvosana 85%. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 150 euroa.

 

29.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • motorsport.kuvat.fi (canon 50d), Lepsämä 29.7.2012. "vihdoin tuli kesän eka ukkonen ja pääsi yöllä salamoiden kuvaamista kokeilemaan. tässä yön paras kuvani"
 • flickr (fireisland), Palosaari's photostream
 • kileer.kuvat.fi@gmail.com (kileer37), NYC 2012. 25 kuvaa. "Käytiin ihmettelemässä isoa kylää Amerikan maalla. Kovasti oli kaikki isoa ja, vaikka tutut paikat olikin niin aina se vaan ihmetyttää. Mukavaa oli ja lämmintä oli vähän liiankin reilusti, mutta sehän kompensoi kivasti tätä Suomen vähälumista kesää."

Timon poikkitiedepalsta, Mikä oli Hitlerin etunimi? Poikkitieteilijä katseli Olympialaisten avajaisia ja totesi, että yksi kuva valehtelee jälleen kerran enemmän kuin tuhat sanaa ja asiayhteydestä irrotettu videoklippi se se vasta valehteleekin.

Sulantoblog.

Foorumilta, Kamera varastettu, sarjanro 2931200452. Canon 5D + Canon 25-105mm (Jyväskylän Aikuisopiston tarra), varastettu Helsingin Kampissa 26.7.2012 aamuyöllä. Rikosilmoitus on tehty. (yhteys vaikka Facebook Minna Koponen (Jyväskylä)).

- Päivitys 1.8.2012: "Ilmoittamani varastettu kamera on löytynyt! Sain juuri puhelun Helsingistä ihmiseltä, joka kameran oli löytänyt. Hän oli nähnyt ystävänsä facebook-sivuilla ilmoituksen ja huomannut että täsmää. Kun hän oli tajunnut kameran arvon, oli yrittänyt viedä sen löytötavaratoimistoon johon niin arvokasta tavaraa ei oltu otettu, vaan oltiin ohjattu poliisille, jonka jälkeen hän otti minuun suoraan yhteyttä. Kamera on nyt postissa ja tulossa takaisin omistajalleen. Aivan mahtavaa! Joskus facebookista on hyötyäkin ;)"

 • toinen tapaus (aivan eri kuin ylläoleva), pari vuotta sitten viety Canon 7D + 300/4 + 23-105. Rungon sarjanumero 1030700961. Varastajan henkilöllisyys on tiedossa, mutta poliisi levittelee käsiään...

Photo.net, foorumi.

Phototodo.com, 25 Famous Photographers Share Their Favorite Shots and Stories Behind Them. Kuuluisia ja kuuluisia...

The New York Times, Who Can Improve on Nature? Magazine Editors. Aiemmin kuvankäsittelyä tehtiin muotikuviin ja mainoksiin. Nykyään suunnilleen kaikkia lehtikuvia käsitellään, taivaat tehdään sinisemmiksi, ruoho vihreämmäksi, lampaat valkoisemmiksi. Todellisuutta parannellaan, tehdään siitä houkuttelemman näköistä.

Digitalcameraworld.com.

Featureshoot.com, Photographer Adam Voorhes Discusses Photo School, Marketing and His First Big Break. Valokuvaaja Texasista kertoo.

Aphotoeditor.com, Pricing & Negotiating: Still Life Shoot for Clothing Retailer. Vaateluetteloon 23 still-kuvaa. Keskusteluissa kävi ilmi, että kyse ei ollutkaan ihan yksinkertaisesta perussessiosta. Samat kuvat printin lisäksi myös nettiin. Asiakas hoitaisi suuren osan kuvausjärjestelyistä. Neuvottelut, hinnoittelu. Loppusumma $92.000. Asiakas valitsi toisen kuvaajan.

Petapixel.com, Street View Screenshots: Photography or Plagiarism? Vuoden 2011 World Press Photo -kilpailussa myönnettiin erikoispalkinto Google Street View -palvelusta otetuille kuvaruutukaappauksille.

YouTube, New Technique: LCD viewfinder strengths and weaknesses for photography - Jimmy Hickey. Lcd-näyttö etsimen korvikkeena. Ns. luuppi apuna, suositellaan. LiveView. Eri luuppiversioita on monenlaisia ja montaa hintaa.

Diyphotography.net, Kite Aerial Photography 101. Leijalennätys ja valokuvaus, perusteet.

Japancamerahunter.com, 6 Reasons I Switched To The Leica M9.

Canon5dtips.com, Finding the number of shutter actuations for your Canon EOS DSLR. Kuinka monta kuvaa kameralla on otettu. Useampi ohjelma esitellään.

Kamera & Bild, Megaguide till 31 kameror för bad och resor. Kaksi paperilehden aukeamallista kameroita arvosanoineen, vettäkestävät ja matkakompaktit.

Cameralabs.com, Nikon D800 vs Phase One IQ160 Medium Format RAW quality. Nikon D800 ja keskikoon kuvanlaatu.

 

28.07.2012   (linkki)

Suomen Kuvalehti, kuvakertomuksia.

Digikuvaus.fi, Magic Lantern v2.3 Canon digijärjestelmäkameroille - hyvää voi aina parantaa. Eilinen uutinen nyt suomeksi.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Photographyblog.com, 10 Top Tips from an Olympic Photographer. Urheilukuvaukseen vinkkejä.

YouTube, Using an Off-Camera Flash ~T+MGP 1. Video, kesto 11:14.

Dpreview.com, Pro shooter to cover London 2012 using Panasonic Lumix DMC-G5. Tällaisiin lehdistötiedotuksiin kannattaa aina suhtautua vähän epäluuloisesti. Tuskinpa yksikään ammattikuvaaja ihan vapaaehtoisesti ja ilman taka-ajatuksia valitsisi tällaista kameraa Lontoon olympialaisiin. Hyvä kuvaaja pystyy usein kiertämään kameran mahdolliset rajoitukset.

Kamera & Bild, Om hastighet då och nu. Aikaisemmin oli tavallista, että automaattitarkennukseen kului yli sekunti. Jo pitemmän aikaa digikamerat ovat olleet nopeita ottamaan kuvan, jos vain suljin on painettu puoliväliin. Yksi tai kaksi kymmenesosa sekuntia. Kuvaajan reaktioaika on kaksi kolme sekunnin kymmenesosaa.

Kamera & Bild, pari kamera-arviota.

Photo.net, Canon EOS M Preview. Canonin uusi peilitön järjestelmädigi. Esituotantoversion arviota.

IR, Canon PowerShot SX260 HS Express Review. Matkazoom, 20-kertainen. Paljon säätöjä, hyvä kuvanlaatu. GPS. Akut eivät kestä kauaa. Pehmeät reunat laajakulmalla. Ei raw-kuvia, ei live histogrammia.

 

27.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten videoita (emmej):

 • YouTube, F*ck Me It's Friday Tampereen Tivoli - 20.7.2012 // Emmi Veistonen. Video, kesto 2:46. Yön iloja.

  - Millä laitteistolla tuo on kuvattu? "7D:llä ja Samyangin fisulla. Parissa kohtaa käytin Canonin 70-200mm f4. Paloi puhki välillä kun osa ihmisistä tuli kiinni kameraan ja muutenkin piti valottaa vähän enemmän, ettei sitten tausta olisi pelkkä musta klöntti. Joo, ei ollut eka kerta kun baarissa kuvailen tai muutenkaan. Olen AV-alan opiskelija ja valmistunut. ..."
  - kuvablogi pikafilmikamera.blogspot.com

Digicamera.net Foorumi, alue Aloitteleva digikuvaaja kysyy, Aloittelevalle kuvaajalle ohjelmisto?

(kertaus) Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Kameroiden ja alan tarpeiden kirpputori. Tulevana perjantaina 27 pvä, alkaen klo 15 avautuu peräkonttikirppis Kamerataivaan miljöössä, Wanhan Tehtaan alueella Killinkoskella. Mukana on myös yhdistyksen jäseniä runsaine valikoimineen. Homma jatkuu lauantaina klo 8 alkaen kortti- ja keräilymarkkinoilla, jolloin tarjolla on valokuvaustavaran lisäksi paljon muutakin.

Ilta-Sanomat, Blogipalvelun valokuvat hävisivät bittitaivaan tuuliin - käyttäjät katkerina. Suomalaisen maksuttoman bloginpitopalvelu Vuodatuksen serveritiloissa sattui kesäkuun lopussa sähkökatko, joka johti vaurioihin laitteissa ja palvelun väliaikaiseen alasajoon.

- Huonot uutiset ovatkin sitten huonoja. Datanpalautusfirmalta tuli tieto, että kuvapalvelimen kovalevy on täysin menetetty. Saatavilla on vain epäsynkassa olleen kakkoskovalevyn kuvat sekä kaapista löytyneen vanhan backup-kovalevyn kuvat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kuvat elokuusta 2009 eteenpäin ovat hävinneet, kerrottiin käyttäjille Facebookissa.

Digitoday.fi, Hirviökamera hiipii Lumioihin. Nokia jakaa syksyllä kamerapäivityksen Windows Phone -pohjaisiin Lumia-puhelimiinsa. Päivityksen yhteydessä Lumiat saavat niin sanotusta hirviökamerapuhelimesta tuttuja kameraohjelmisto-ominaisuuksia.

 • Itviikko.fi, Tämän takia Nokia osti kamerafirman Ruotsista. Nokia viimeisteli muutama päivä sitten ruotsalaisen kuvausteknologiayritys Scaladon patenttien, henkilökunnan ja teknologian oston. ...Hänninen kertoo, että tulevaisuudessa kamera voi tunnistaa myös kuvassa olevia rakennuksia. ...– Ihmiset ottavat 100-200 miljoonaa kuvaa päivässä, jotka lähetetään Facebookiin. Valokuvien ottaminen ei ole enää vain valokuvien ottamista vaan oman elämän tallentamista. Sille on aivan valtava tarve.

HS, Applen uusi iPhone saattaa vaatia uudet lisälaitteet, 24.7.2012. Uutistoimisto Reutersin mukaan tietotekniikkayhtiö Apple aikoo pienentää puhelimensa telakkaliitännän kokoa iPhone-puhelimen uudessa mallissa. Liitännän avulla puhelin yhdistetään laturin lisäksi muihin lisälaitteisiin, kuten kaiuttimiin. Pienempi liitin tarkoittaisi, ettei tuleva puhelin sopisi yhteen nykyisten lisälaitteiden kanssa ainakaan ilman jonkinlaista sovitinta.

 • (tuskin kovin iso ongelma)

Verteksi.net, Turisti Costa del Solilla: Fuengirola. Kesälomalla on mukava irtautua kotimaasta ja suunnata edes hetkeksi pois tutuista maisemista. Tänä vuonna päätin matkata etelän helteisiin ja varmistaa ainakin hieman kesäaurinkoa. Matkakohteeksi valikoitui Aurinkorannikko eli Costa del Sol ja kaupungiksi Fuengirola.

 • paljon kuvia jokapäiväisestä elämästä ja paljon tietoa

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Photo.tutsplus.com.

ePhotozine.com.

Photopreneur, What Marissa Mayer Should Do to Make Flickr Awesome (again). Flickr paremmaksi.

Pdnonline.com, Ditte Isager: Traveling Light. Matkakuvaaja kertoo.

Pdnonline.com, Frames Per Second: Interviewing 101. Haastattelu, äänen nauhoitus, valmistelu, itse haastattelutilanne. Mitä rekvisiittaa kuvassa näkyy. Editointi. Ennen haastattelua. Tauotus. Jos mikään ei suju, niin aina voi yrittää uudestaan.

The Online Photographer, $700 GH2 Beats $70,000 Movie Cameras in Shootout. Lähinnä kyse oli siitä, että GH2-järjestelmädigiä käyttävä ryhmä onnistui piilottamaan kameran rajoitukset... Lue kommentit. Jälkikäsittely vaatii myös paljon enemmän työtä kuin muilla malleilla.

Popular Photography, Shooting The Olympics: Inside The Camera Bag Of Getty Photographer Streeter Lecka. Sarjaa mitä Lontooseen mukaan.

The Online Photographer, 'Superzoom' Sales Soar. Brittein saarilla kompaktidigien myynnin väheneminen alkoi vuonna 2009. Viime vuonna vähennys oli 11%. Mutta ns. superzoomien myyntin kasvoi 50% (yli 10-kertainen zoom). Suomessa näiden myyntiä ei erikseen tilastoida.

Diyphotography.net, How To Make A Pinhole Camera From A Film Box. Yksityiskohtaiset ohjeet.

Steve Sanders, Getty and Fujitsu Will Create a 20-Gigapixel Picture of the Olympic Opening Ceremonies.

Petapixel.com, Magic Lantern Releases v2.3, Says It’s No Longer a “Hack”. Tällä firmwarella ei ole mitään tekemistä virallisen Canonin kanssa. Yhtäkaikki suhteellisen laajalti käytössä. Omalla vastuulla.

Fotosidan.se, Fotografer svårt att få anställning. Ruotsin työvoimaviranomaisten mukaan vaikein työllisyystilanne on merimiehillä, lehtimiehillä ja valokuvaajilla.

ePhotozine.com, Top 10 Best Budget Compact Cameras Reviewed By ePHOTOZine.

 • Canon PowerShot A3200 IS
 • Nikon Coolpix S6150
 • Samsung PL210
 • Olympus VR-340
 • Canon PowerShot A4000 IS
 • Olympus VG-170
 • Nikon Coolpix S30
 • Panasonic Lumix DMC-S3
 • Nikon Coolpix S4200
 • Canon PowerShot A1300

ePhotozine.com, Top 10 Cameras For Active Photographers. Sään- ja iskunkestävät.

 • Olympus Tough TG-820
 • Panasonic Lumix DMC-FT3
 • Olympus Tough TG-620
 • Olympus Tough TG-1
 • Nikon Coolpix AW100
 • Pentax Optio WG-2
 • Fujifilm FinePix XP150 / XP170
 • Panasonic Lumix DMC-FT20
 • Canon Powershot D10
 • Olympus Tough TG-320

 

26.07.2012   (linkki)

Outoa Taigaa, Poron iltamenot, 25.7.2012. Niin että melko siunattu asia se metadata. Puhumattakaan digikuvasta itsestään, jota ei tarvitse edes skannata!

Ilta-Sanomat, Vielä ehdit upeaan Viipuri-valokuvanäyttelyyn Sanomataloon! Sata valokuvaa sisältävä näyttely oli ensimmäistä kertaa esillä Sanomatalossa toukokuussa, jolloin siihen ehti käydä tutustumassa arviolta 10 000 ihmistä.

 • Ilmaisen näyttelyn viimeinen päivä on sunnuntaina 29.7.2012. Näyttely on avoinna arkisin kello 7–22 ja viikonloppuisin 9–22. Osoite on Töölönlahdenkatu 2, Helsinki.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, Nadav Kander on Portraiture. YouTube-video, kesto 13:37. Potrettikuvauksesta.

Petapixel.com

ePhotozine.com.

Digital Photography School.

Reuters, Photographers Blog, Inside my London 2012 camera bag.

Cameralabs.com, Canon EOS M preview. Päivitetty esiarvio. Plussat ja miinukset.

The Online Photographer, The Number One Camera. Amazonin listaykkösenä on juuri nyt Sony RX100. Kompaktidigi, 20 megapikseliä, F1.8, 28-100mm. Sonyn kenno on vain vähän pienempi kuin Canon G1 X -mallissa (joka on kompaktidigiksi melko iso).

Diyphotography.net, No Flicker Fluorescent Studio Lights - CHEAP.

Popular Photography, Video: Unboxing The Canon 400mm F/2.8L IS II Telephoto Lens. Kovin moni ei osta $10.000 Canonin objektiivia. Tässä videossa niin tapahtuu, avataan pahvinen postipaketti. Mitä paljastuu sisältä, pieni matkalaukku? Video, kesto 1:51.

Fotosidan.se, Riksbanken i bildlig knipa. Ruotsissa esiteltiin uudet setelit viime huhtikuussa. Seteliä koristavat ruotsalaiskuuluisuuksien kuvat. Valokuvaajiin ei ole otettu minkäänlaista yhteyttä. Lain mukaan kuvaajan nimi pitäisi aina olla kuvan yhteydessä, jos se on teknisesti mahdollista. Seteleihin olisi ollut mahdollista lisätä kuvan ottaneen nimi. Ruotsin valtionpankin mukaan järjestettiin anonyymi design-kilpailu, johon osallistui kahdeksan ehdotusta. Kilpailuehdotusten anonyymiuden takia ei voitu ottaa yhteyttä valokuvaajiin. Voittajaehdotuksen selvittyä kuulemma valokuvaajiin otettiin yhteyttä. Scanpix neuvottelee korvauksista. Syyskuussa pitäisi setelit hyväksyä, palkkioneuvotteluihin ei ole paljoa aikaa.

 • Suomessahan Suomen Pankki maksoi (salassa) Kuvasiskoille 20mk:n setelin pohjana käytetystä valokuvasta 100.000 mk:n korvauksen vuonna 1994. Seteliin kuva oli käännetty toisinpäin ja valokuvasta oli tehty piirros (tai pikemminkin kaiverrus). Seteli oli laskettu liikkeelle vuotta aiemmin.
 • Kemppinen, Valokuva ja tekijänoikeus, 7.2.2007. "Kyntömiehen järki sanoo, että taidemaalarille valokuvasta ei ole ihmeellistä apua elävään malliin verrattuna."
  - "Väitteeni on, että kun kysymyksessä on Väinö Linnan pärstävärkki, valokuvasta ilmenevät kasvonpiirteet ja pään asento ovat lähinnä Väinö Linnan eivätkä valokuvaajan. Ja siten valokuva oli tässä tapauksessa piirtämällä eli taiteellisin keinoin toisinnettavissa. Ja siksi oikeuksia ei ollut loukattu ja valtio maksoi turhaan."
 • (kertaus) Digicamera.netin uutiset 6.1.2002:
  Markan muistoa kunnioittaen, 20 mk:n seteli, Väinö Linna, osittain hologrammin (17mm leveä) päälle on painettu muutama virke Tuntemattoman Sotilaan lopusta. Pienennetty puoleen, 1280 * 960, 208kB, kts. kuva (jokainenhan muistaa, mihin sanoihin tuo kirja päättyy, eikö niin?). Oikeasti Minolta Dimage 7 -digikameralla ei näin lähelle pääse, mutta käytin +3:n Hama-lähilinssiä, 49mm:n kierteet. Lähilinssien käyttöä on helppo kokeilla esim. suurennuslasilla tai vaikkapa silmälaseilla. Eri diopteriarvojen vaikutuksesta voi lukea vaikka Matti Valveen lähikuvausta ansiokkaasti ja perusteellisesti selventäviltä sivuilta.

Kamera & Bild, Vi packar upp Canon Eos 1DX. Lehden toimitukseen on tullut Canon EOS-1D X. YouTube, video, kesto 4:24.

Photo.net, Canon EOS 5D MkIII Hands-on Review. 2.3.2012 julkistettu. Canon EOS 5D MkII:n päivitys, ei korvaaja. Uusi 22.3 megapikselin CMOS-sensori, uusi 61 pisteen automaattitarkennus (kuten EOS 1D X), ISO 100 - 25.600, uusi Digic 5+ prosessori (30% nopeampi kuin Digic 5, 17x nopeampi kuin Digic 4). Kuusi kuvaa sekunnissa. Kameran sisäinen HDR, kolme kuvaa +/- 3 pykälää. Tietyllä tavalla myös Canon 7D:n päivitys täyskennoversioksi. Videon kuvauksen aloituksella oma painike, äänen tason säätö. Ei jatkuvaa tarkennusta videossa. Compact Flash ja sd-kortit. Akut kestävät 950 kuvan ottamisen. Nikon D800:n kuvien resoluutio on 1.3x Canon 5D MkIII:n kuvien resoluutio. Teoriassa Nikonin kuvissa pitäisi olla enemmän kohinaa, mutta käytännössä eroa on ei ole. Canon EOS 5D MkIII on erinomainen kamera ja huomattavasti parempi kuin edellinen malli. Ero ei ole suuri, jos kuvaa studiossa, raw-kuvia, liikkumattomia kohteita eikä ole erityisen kiinnostus videosta. Suomen Canon. Suomen hinta on vähän yli 3.000 euroa.

Dpreview.com, Just Posted: Nikon D3200 in-depth Review. Huhtikuussa 2012 julkistettu. 20-sivuinen perusteellinen arvio Nikonin uudesta edullisesta järjestelmäkamerasta. Kroppikennoluokassa (1.5x) eniten pikseleitä, 24 megapikseliä. ISO 100 - 6.400, 3-tuumainen lcd-näyttö, 921.000 pistettä. HD video, 1080p30 video. Neljä kuvaa sekunnissa. Etsin 95%. Sisäinen salama. Akut kestävät 540 kuvan ottamisen. Hyvä kuvanlaatu isommilla ISO-arvoilla. Käyttö helppoa, vaikka kyse onkin täysiverisestä perinteisestä. järjestelmädigistä. Kilpailijoilla parempi LiveView (jos sitä kaipaa). Kamerassa vähän valmiita erikoissuotimia/-ohjelmia. Arvosana 73%. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 600 euroa.

 • Dpreview.com, foorumi, Nikon D3200 published. (Arvio on juuri julkaistu, muutaman päivän päästä viestejä on paljon enemmän).

 

25.07.2012   (linkki)

Vesa Koivunen, Siitä se lähtee, 18.7.2012. Minulla pakkaaminen alkaa siitä, että teen yllä olevan ecxel-taulokon, johon laitan kaikki mukaan tulevat kamat. Aluksi se näyttää tuolta ja lisäilen siihen pikkuhiljaa asioita, joita putkahtaa mieleen.

Jore Puusa, Kiusoitin, 24.7.2012. Olen saanut käyttööni yksityishenkilöltä aivan uuden, tänään 24.7. ostetun Nikonin D800 kameran ergonomiatestiä varten...

 • Tulossa siis perusteellinen D800 testi, suunnittelin siitä kaksiosaisen.

Kymen Sanomat, Caj Bremerin merikuvia Valokuvakeskuksessa. Kuvajournalisti, akateemikko Caj Bremer on kuvannut merityöläisiä neljällä vuosikymmenellä. Kotkan Valokuvakeskuksessa keskiviikkona avattavassa näyttelyssä on esillä Bremerin meri-aiheisia kuvia 50—80-luvuilta.

Peter Forsgård, Peilittömistä ja vähän muutenkin kameroista, 23.7.2012. Canon on julkaissut vihdoin oman version peilittömästä järkkäristä. Uusi malli kantaa nimeä EOS-M.

3t.fi, Nokia lupailee kamera-mullistuksia. Nokia hankki Ruotsista kuvaamistekniikka. Yhtiö vihjailee suurista teknisistä muutoksista valokuvaukseen matkapuhelimilla.

Photo.net, foorumi.

Thiswildthing.com, valokuvaajan kunnianhimoinen projekti on melkein lopussa. 365 tarinaa USA:sta, joka päivä uusi kuvattava ja haastateltava. Alkuaan ns. Kickstarter-projekti, jolle kerättiin internetistä rahoitusta $15.000. Nyt menossa päivän numero 358. Kuvia kunakin päivänä alle ja päälle kymmenen. Kotoa ja töistä. Tarinoita (kysymys ja vastaus -formaatti) kuunnellessä pääsee aika hyvin kiinni amerikkalaisten maailmaan.

Reuters, Photographers Blog, Free healthcare in Appalachia. Tämä on sitä USA:n terveydenhuoltoa... Vain rikkailla tai työssäkäyvillä on varaa maksulliseen lääkäriin.

Digitalcameraworld.com.

Photo.tutsplus.com, A Step-by-Step Guide to Shooting a Natural Light Headshots.

Digital Photography School, Tell A Different Story Of A Timeless Icon. Vähän enemmän perinteisistä nähtävyyksistä.

ePhotozine.com, 5 Festival Photography Tips.

Thephotoargus.com, Take Amazing Shots and Make Money Doing It. Video, kesto 6:21.

YouTube, Shoot & Edit A Panorama ~ T+MGP 2. Video, kesto 10:36.

Dpreview.com, Fujifilm announces F800EXR - 20x compact superzoom with WiFi. Fujilta uusi superzoom, 16 megapikseliä, 25-500mm, 25-kertainen zoom, F3.5 - 5.3. Muistuttaa F770EXR-mallia, ei GPS:ia, mutta tilalla on sitten WiFi (android, iOs). Kuvanvakaaja (nykyään melkein kaikissa kompaktidigeissä vakiona). RAW. Ei etsintä, kolmen tuuman lcd-näyttö, 460.000 pistettä. Paino 232g, akut kestävät 300 kuvaa. Elokuussa myyntiin, $349.95.

Dpreview.com, Sony releases DT 55-300mm F4.5-5.6 SAL Telephoto Zoom for Alpha. Syyskuussa myyntiin, $300.

Petapixel.com, Bad Olympic Portraits Rewarded with an Exhibition in NYC. Joe Klamarin kuvat olympiaurheilijoista näyttelyssä New Yorkissa, alkaen 27.7.2012.

 • (en ymmärrä...)

Scanpixsweden.blogspot.se, kuvatoimistolla on viisi valokuvaajaa Lontoossa, blogia päivitetään ja kerrotaan kulissien takaisista tapahtumista.

 

24.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Kenneth Lehtinen Photography (kenleh2), Iceland 2012. "Muutama lomalta otettu kuva Islannista, ilman sen suurempaa merkitystä tai tarkoitusta."

Timon poikkitiedepalsta, Milloin valotus muuttuu juridisesti valokuvaksi? 23.7.2012. Poikkitieteellisessä vaihteen vuoksi valokuvauksen juridiikkaa. Milloin valotus muuttuu valokuvaksi ja mikä on valokuvan järkevä määritelmä?

Kari Kuukka, London Calling, 23.7.2012. As always: packing left for the last day.

 • ...Cameras are simple: two working bodies (plus 1 remote with all the necessary this and that…) and lenses from 8mm up to 800mm. Extenders, couple of flashes, two mac’s, iPad, bag full of cables, daisy chained card readers, couple of extra LaCie Rugged disks, etc. Normally I might take more stuff for remotes, but wireless does not work in the competition venues (it’s actually forbidden) so I will not try to set up any fancy remote systems this time....

Tampereen kaupunki, Vuoreksen sähkönjakokaapeissa Juha Suonpään valokuvia ajalta ennen alueen rakentamista. Valokuvaaja Juha Suonpää on tuonut Vuoreksen entisissä metsissä ottamiaan valokuvia asuntomessualueen sähkönjakokaappeihin. Kuvat viestittävät uusille asukkaille alueen meneisyydestä ja sen entisistä asukkaista - eläimistä.

Fromadifferentangle.net, It’s been busy! 20.7.2012. Photoshelter vs. Photodeck. Nyt Photoshelter vaikuttaa paljon paremmalta paikalta, jonne laittaa kuviaan esille.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Aurora Colorado theater shooting. 32 kuvaa.

Denverpost.com, Mass Shooting at Aurora, Colorado Movie Theater. 74 kuvaa.

Reuters.com, Tragedy in Colorado. 45 kuvaa.

Time LightBox, Google Street View Goes to Antarctica. 360 asteen pallopanoraama Antarktikalta, Shackletonin majapaikka.

Boston.com, The Big Picture, Olympics 2012: Athletes in training. 35 kuvaa.

Reuters.com, Inside the Olympic Village. 25 kuvaa.

Time LightBox, The Way We Were: 1948 London Olympians Look Back. 16 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Downpour and drought. 24 kuvaa.

Shorpy.com, Baron's Cocktails: 1958. Värikuva vuoden 1958 San Fransiscon katunäkymästä. Anscochrome.

 • (nämä värit näyttävät "oikeilta"...).

Vielä Canonin eilen julkistetusta peilittömästä järjestelmädigistä.

Digitalcameraworld.com.

Reuters, Photographers Blog, On Instagram.

Luminous Landscape, Landscape Astrophotography. Yöaikaan maisemaa kuvaamaan.

Popular Photography, Time Lapse Video: Earth From The International Space Station. Timelapse-video, kesto 3:49. Koko ruudun kokoisenakin tarkka, kun on koostettu yksittäisistä kuvista.

Creativepro.com, Photoshop How To: Retouch Eyes With Photoshop CS6. Adobe TV:n video, kesto 15:27. Näytetään, miten kuvasta häivytetään tumman silmänaluset ja silmän valkuainen valkaistaan.

Petapixel.com.

Diyphotography.net, The Hidden Focus Control Button Of The D7000. Manuaalin sivu 94. Painikkeella ei rungossa minkäänlaista merkintää.

Thom Hogan. Nikon-gurun mukaan joissakin Nikon D800 -malleissa vasemman ja oikean puolen automaattitarkennuksessa on havaittavia eroja. Vasemmalla puolella voi kuulemma olla ongelmia.

IR, How sports photographers transmitted Olympic photos in the days before digital cameras. Miten kuvat siirrettiin kentältä lehtien toimituksiin ja kuvatoimistoihin ennen digikameroiden aikakautta. Dixel CM oli ensimmäistä kertaa käytössä Calgaryn talviolympialaisissa 1988. Värikuvan lähettäminen vei aikaa kaksi kolme minuuttia.

Slrgear.com, Nikon 18-300mm f/3.5-5.6G ED AF-S DX VR Nikkor. Kesäkuussa tuli myyntiin. Kroppikennoiselle. 50mm:n kohdalla aukko jo f/5.3. Kuvanvakaaja. Filtterikierre on 77mm, vastavalosuoja. Täydellä aukolla 18mm terävä, reunatkaan eivät ole erityisen pehmeitä. 28mm reunat selvästi pehmeämmät. 50mm aukon pienentäminen ei vaikutusta terävyyteen. 105mm ja isompi reunat jälleen pehmeämmät. Keskiterävyys huononee, kun lähestytään 300mm. 200mm ja 300mm ovat keskitasoa terävyydeltään. Nikon D7000 korjaa automaattisesti värivirheitä (CA). Vinjetointi haittaa lähinnä täydellä aukolla, ei muuten. Matkazoom on aina kompromissi. Zoomipäässä suorituskyky aina huononee aika tavalla. Suomen hinta on vähän alle 1.000 euroa.

 

23.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • TmeetT (TmeemT), Flickr, Swamp Soccer 2012. "Muutama kuva suofudiksen MM-2012 kisoista. Olin kuvaamassa Adventures sarjan MM-hopeaa voittanutta joukkuetta."
 • Pauli Haili, Vanhakaupunki. Helsinki.
 • Digicamera.net, Foorumi, linkkejä kuviin ja gallerioihin, Habari za safari?
  "Habari za safari?" = Kuinka matka meni? No, matka on tehty, 11 yötä Keniassa takana ja hyvin meni. Tuliaisina 2500+ kuvaa sekä ääretön määrä muistoja. Pudottelen tähän kuvia sitä mukaa kun niitä tulee editoitua. Toki kaikkea ei tänne ilmesty koskaan.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Kameroiden ja alan tarpeiden kirpputori. Tulevana perjantaina 27 pvä, alkaen klo 15 avautuu peräkonttikirppis Kamerataivaan miljöössä, Wanhan Tehtaan alueella Killinkoskella. Mukana on myös yhdistyksen jäseniä runsaine valikoimineen. Homma jatkuu lauantaina klo 8 alkaen kortti- ja keräilymarkkinoilla, jolloin tarjolla on valokuvaustavaran lisäksi paljon muutakin.

Photo.net, foorumi.

Canonilta uutta. Kyse on vasta prototyypistä, joka tulee myyntiin runsaan kahden kuukauden päästä. Siksi uutta kameraa ei voi vielä kovin tarkasti arvioida.

 • Suomen Canon. EOS M ja uudet objektiivit ovat saatavilla syyskuun lopussa. Tuotteiden suositusvähittäishinnat ovat seuraavat:
  -EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM 300 €
  -EF-M 22mm f/2 STM 250 €
  -Speedlite 90EX 130 €
  -Kiinnityssovitin EF-EOS M 130 €
  -EOS M runko + EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM + Speedlite 90EX 849 €
  -EOS M runko + EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, EF-M 22mm f/2 STM + Speedlite 90EX 1049 €
  -EOS M runko + EF-M 22mm f/2 STM , Mount Adapter EF-EOS M + Speedlite 90EX 979 €
 • YouTube, CanonEurope, The Canon EOS M - Small and simple EOS. Video, kesto 3:00.
 • Digicamera.net, Foorumi, Järjestelmädigit, Canon EOS M
 • Tekniikan Maailma, Peilitön Canon EOS M -järjestelmäkamera. Canon julkisti tänään ensimmäisen peilittömän järjestelmäkameransa. Kameran ominaisuudet vuotivat nettiin jo muutama päivä sitten, mutta tänään niistä saatiin virallinen tieto. Canon EOS M ja uudet objektiivit tulevat myyntiin syyskuun lopulla.
 • Dpreview.com, Canon EOS-M: hands-on preview of Canon's first mirrorless EOS. Canon EOS-M. Uusi EF-M -kiinnike (kiinnitys tai bajonetti). 18 megapikselin kroppikenno (rajauskerroin 1.6x) Canonin uudessa peilittömässä järjestelmädigissä. Suunnattu kompaktidigiään päivittävälle. Samalla julkistettiin uudet EF-M 22mm f/2 STM pannukakka ja EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM. Lisäksi uusi pieni salama, Canon Speedlite 90EX.
 • Dpreview.com, Canon EOS M first-look preview. Aiemmin julkistetun Canon EOS 650D:n peilitön versio, pienempi koko ja yksinkertaisempi käyttöliittymä. Adapterin avulla voi käyttää kaikkia EF ja EF-S -sarjan objektiiveja. Neljä väriä, musta, valkoinen, hopea ja punainen. Ei sisäistä salamaa, monissa maissa mukana tulee pieni ulkoinen saman aikaan julkistettu Canon Speedlite 90EX. Ei etsintä. ISO 100 - 12800, 4.3 kuvaa sekunnissa, 1080p30 video, stereo, 25/24 kuvaa sekunnissa. Ulkoisen mikrofonin liitäntä, äänenvoimakkuuden säätö. Kolmen tuuman lcd-näyttö, 1.040 miljoonaa pistettä, kuvasuhde 4:3, kosketusnäyttö. Kosketusnäytön avulla ohjataan kaikkea, vähän kuin älypuhelimessa, esim. tarkennuspistettä voi painaa sormella. Käyttö on erittäin helppoa ja intuitiivista. Perinteinen käyttö painikkeiden avulla on myös mahdollista, mutta yksinkertaistettuna. Ulkoisen salaman liitäntä. €849 (runko + 18-55mm), €1049 (runko + 18-55mm + 22mm), €979 (runko + 22mm lens + EF-adapteri).
 • IR, Holdout no more: Canon makes mirrorless debut with EOS M (previewed!). Kaksi viikkoa vaille neljä vuotta on kulunut Olympuksen ja Panasonicin Micro 4/3 -systeemin esittelystä. Canon liittyy viimeisenä isona kameravalmistajana peilittömien järjestelmädigien tekijöiden joukkoon. Paino 403g.
 • IR, Canon EOS M Hands-On Preview. Canon EOS 650D -mallin kaltainen kosketusnäyttö (ei kuitenkaan kääntyvää mallia). 650D-mallin LiveLive-tarkennus on hidas. Canon esitteli vasta prototyypin, joten toivottavasti nopeus saadaan kuntoon ennen lokakuuta.
 • Dpnow.com, Canon EOS M initial analysis. Canon on ollut jo pitkään kieltäytynyt valmistamasta peilitöntä järjestelmäkameraa. Syykin on ollut yksinkertainen, Canon ei ole halunnut kilpailla omien järjestelmädigiensä kanssa, Canonilla on tällä segmentillä markkinajohtajuus. Lopulta piti kuitenkin antaa periksi. Nikon lisäsi omaan peilittömään järjestelmädigiinsä elektronisen etsimen, mutta laittoi vastavapainoksi pienemmän kennon. Canon puolestaan laittoin uuteen malliin isomman sensorin, mutta jätti elektronisen etsimen pois. Syynä on tietenkin se, että kumpikaan valmistaja ei halua vähentää muiden mallien myyntiä. Ketkä sitten oikein ostavat Canonin uutta järjestelmädigiä? Canonin G-sarjan kompaktidigien omistajat. Canonin painavien perinteisten järjestelmädigien rinnalle hankitaan kevyempi, helposti mukana kulkeva versio.
 • Pdnpulse.com, Canon Unveils EOS M Compact System Camera; We Get a Hands-on Look. Canonin uudessa peilittömässä järjestelmädigissä on sama kroppisensori kuin aiemmin julkistetussa Canon EOS 650D -mallissa. Sd-kortit. Peilittömien kameroiden markkinaosuus on Aasiassa 40%, mutta USA:ssa vain 13%. Tarkennus on hitaampi kuin Canonin perinteisissä järjestelmädigissä, kamera onkin tarkoitettu kompaktidigeistä vaativampaan kuvaukseen siirtyvien ensimmäiseksi kameraksi.
 • Techradar.com, Hands on: Canon EOS M review.
 • Digitalcamerainfo.com, Canon EOS M. Ensikokemukset.
 • Popular Photography, New Gear: Canon EOS M Interchangeable-Lens Compact Camera System
 • Digitalcameraworld.com, Canon unveils its first CSC: the Canon EOS M. Syyskuun paikkeilla myyntiin.
 • Photographyblog.com, Canon EOS M. Lokakuussa myyntiin.
 • DCRP, Canon enters the mirrorless camera market with the EOS M.
 • ePhotozine.com, New Canon EOS-M APS-C Mirrorless Camera Announced.
 • Pixiq.xom, EOS M - Canon finally goes mirrorless. Erilaisten luovien suotimien vaikutusta voi kokeilla suoraan jo kuvatessa, lcd-näytöllä.
 • Fotosidan.se, EOS M är Canons första spegelfria systemkamera. Canonin mukaan kohderyhmänä ovat kompaktidigien tai älypuhelimien kameroiden käyttäjät. EF M -adapterissa on jalustapanta. Canonin uusi kamera ei tarkenna yhtä nopeasti kuin Nikonin 1 -systeemin kamera. Nopeus ei ole tainnut olla suunnitelussa ykkössijalla. Toimitukset alkavat syyskuun lopulla. EF M -adapterin hinta on 129 euroa.
 • Kamera & Bild, Canon Eos M – vi har provat Canons nya spegellösa systemkamera. Ei yhtä pieni kuin pienimmät kilpailijat, tuntuu kädessä hyvältä.
 • Dpreview.com, Canon announces two EF-M lenses to accompany EOS-M mirrorless camera. Canon EF-M 22mm f/2 STM, ns. pannukakkumalli, 35mm vastaavuus, 43mm filtterikierre, paino 105g, lähin tarkennus 15cm. Canon EF-M 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM, 29-88mm, paino 120g, filtterikierre 52mm.

Digitalcameraworld.com, Obliterate image noise in Photoshop: 6 easy steps. Kohina kuriin Photoshopilla. Kuvaruutukaappaukset.

Earthboundlight.com, Hyperfocal Focusing with Digital: Because There's Not Much to See Beyond Infinity. Ääärettömyyteen tai horisonttiin tarkentava tuhlaa tarkennuspisteen takana olevan tarkan alueen.

ePhotozine.com, Holiday Festival Photography Tips.

Digital Photography School, 8 Tips for Mom-a-raz-zo Photographers. Lapsien kuvaamiseen vinkkejä.

Diyphotography.net, How To Build A DIY Frugal Crane 2.0. Omatekoisen puomin päässä kuvaamaan. Tukevampi rakenne, kestää nyt myös järjestelmädigin painon. Video, kesto 11:39. Ensin kannattaa katsoa $30 hintaisen puomin rakentamisvideo, kestää kompaktidigin tai kevyen videokameran.

 

22.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Lauri Mikonranta (_Lars_), Flickr, Islannista. "Kaadan perinteisesti lomaräpsyt foorumilaisten niskaan. Koko setti kronologisesti saaren ympäri täällä. Jos sorsan p3rseet harmittaa niin ei ehkä kannata katsoa kokonaan, niitä on aika monta. :)"
 • Mikkopaakkonen.pictures.fi (säyne), "Viikon verran olen aamut viettänyt näiden kahden ketun parissa. Neljältä aamulta tulevat yöjalasta kotiladolle ja emo kattelee nuorukaisten perään sivummalta.

  Iltaisin ovat niukasti olleet kuvattavissa, mutta silti on tullut mestoilla käytyä tarkastamassa tilanne. Paikka oli melko huono kuvaamiseen, kun ei aamu,eikä iltavaloa päässyt hyödyntämään kasvuston takia. Tosin onni sinäänsä, että on suojaisa paikka ketuille.

  On oma hommansa herätä ennen neljää joka aamu ja töihin pitäisi kirmata kahdeksaksi, mutta minkäs teet, kun moista luontokuvausta tosissaan harrastaa:)

  Muistot näistä ja omat fiilikset ovat varmasti kuvia arvokkaampia,mutta toivottavasti edes vähän välittyy tunnelmat.... Kettu 1, 2, 3, 4, 5, 6 (nämä kuvat ovat Photobucket.com:issa...).

  Tämmöisen paketin olen tässä saanut parsittua kasaan neljänä aamuna/iltana-"

HS, Ihmisluonto on synkkä ja yllätyksetön. Rauma. Itämeren maita yhdistävä Biennale Balticum -näyttely on tunnettu ympäristökriittisistä kannanotoista, mutta tällä kertaa ajankohtaisuudet ovat siirtyneet ikuisuuskysymysten tieltä. Ihmisluonto-otsikolla varustettu näyttely lupaa kunnianhimoisesti paljastaa, mikä tekee ihmisestä ihmisen. ...Vinttigalleriaa hallitsee ruotsalaisvalokuvaaja Elisabeth Ohlson Wallinin (s.1961) teokset sarjasta Vesteråsin hiippakunta - Dolorosa, jossa nykynuorison unelmat ja painajaiset saavat kristillisestä taiteesta lainaavan ilmiasun.

Stara.fi, Facebookin ja Twitterin tulos: Ammattivalokuvaajia palkataan ottamaan lomakuvia.

Photo.net, foorumi.

Photoshop Disasters, Jokka: Rescue me from this PSD. Suomi ja Jokka-työturvallisuuslehti ovat päässeet Photoshop Disastersin sivuille. Aika monet PD:n caseista eivät oikeasti olekaan mitään kuvankäsittelyn taitamattomuutta. Oletettavasti kyse on tälläkin kertaa ihan aidosta valokuvasta, jolle ei ole tehty mitään manipulaatiota. Palomies on kiipeämässä seinää, samanlaiselta kuva voisi näyttää, jos kuvaaja seisoisi tikkailla muutaman metrin kuvattavan yläpuolella ja käyttäisi sopivaa polttoväliä. Kieltämättä vähän erikoinen kuva on valittu asialehteen. Teksti ja kuva eivät nyt ole samaa kontekstia.

 • Rakennusteollisuus.fi, JOKKA -lehti. Kyse on toukokuun alussa ilmestyneestä numerosta Jokka 1 2012, pdf, 16 sivua. Sivulla 12 on sitten hämmennystä aiheuttava kuva. Lähinnä tulee mieleen joku Thunderbirds-hahmo...
 • (oletettavasti saamme piakkoin kuulla valokuvaajan oman tarinan ko. PD:in synnystä...)
 • (vinkin antaja ei ole allekirjoittanut, vaan joku muu Suomen 128.269 Matista...)

Featureshoot.com, Stunning Photographs of Natural Environments Painted with Artificial Light. 40 minuutin valotusajat + led-valo + vesi. Pitkät valojuovat. Lontoolaisen valokuvaajan otoksia.

 • ensimmäiseksi tulevat mieleen Pekka Luukkolan valokuvat, esim. Rowing vuodelta 2006

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer, Dreams and Goals. Yksinkertaista keittiöpsykologiaa... Mutta toimii.

Strobist, Two Worlds Collide: Zack Arias on Digital Rev. Ammattikuvaajalle annetaan huono kamera ja katsotaan, mitä tapahtuu. Kielimuuri haittaa. Digital Rev -sivuston haasteita. Video, kesto 16:37. Tällä kertaa vuorossa Zack Arias. Lopussa sitten näytetään joitakin ruutuja. "The best camera is the one that You left at home".

Manfrotto Imagine More, uusi Manfrotton blogi, kaikenlaista.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: New Camera or New Lens?

ePhotozine.com.

Digital Photography School, Taking a Photography Workshop; Why it is Different from a Photo Tour. Mitä työpajan pitäisi olla.

Diyphotography.net, Wonderfully Constructed Dirkon Pinhole Camera. Video, kesto 3:24. Tarvitaan paperia ja sakset. Neulansilmäkamera.

Talkphotography.co.uk, The Canon office at London 2012. (lienee osittain olympialaisia varten...).

LetsGoDigital, Canon EOS M system camera. Ennakkotietoja.

IR, Pro Review: Is the Olympus OM-D the perfect digital camera? Virallinen nimi Olympus OM-D E-M5. Paras Micro 4/3-systeemin kamera. Suosion takia ostaja joutuu monissa maissa jonotuslistalle. Kamera ei kuitenkaan sovi kaikille. Aasiassa peilittömien osuus markkinoissa on noussut jo melkein puoleen. Kuvanlaadussa ja kohinan vähyydessä ne ovat jo melkein saavuttaneet kroppikennoiset perinteiset järjestelmädigit. Painon, koon ja edullisten valovoimaisten objektiivien osalta ne ovat jo menneet ohi. Ja muutama valituksen aihekin. Miksi firmwaren päivitystä varten kamera pitää yhdistää omalla usb-piuhalla tietokoneeseen. Miksi kittiobjektiiville ei ole vastavalosuojaa. Miksi moniporrastus valikoihin. Miksi ei automaattista värivirheiden korjausta kittiobjektiiville. 16 megapikselin sensori, huokaus (12 megapikseliä olisi kirjoittajan mielestä riittänyt). Vähän kalliinpuoleinen.

 

21.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Mika Sipuran verkkopäiväkirja, Kuva, 21.7.2012. Minulla tuo elämän kolmiulotteiseksi muuttava piste on ollut selvä jo pidempään: haluan oppia valokuvaamaan. Viimeisen kahden vuoden aikana olen todennut tuon tavoitteen ylivoimaiseksi, ja sieventänyt sen lähes olemattoman kokoiseksi: haluan tehdä joskus edes yhden hyvän valokuvan.

Sarjasta Karseita lehtikuvia osa 2.

Tekniikan Maailma, Etsimellä varustettu keskihintaluokan Panasonic-järjestelmäkamera. Panasonic DMC-G5:n uutuuksia ovat Venus Engine VII FHD -suoritin, entistä nopeampi tarkennusautomatiikka, kääntyvä 920 000 pisteen näyttö, laukaisimen viereen lisätty säätövipu sekä 16,1 megapikselin cmos-kenno, jota ei ole aiemmin käytetty järjestelmäkameroissa.

 • Panasonic DMC-G5 tulee kauppoihin elokuussa. Rungon ja 14-42 mm:n perusobjektiivin sisältävä paketti maksaa ennakkotilaustarjouksissa noin 850 euroa. Edeltävää DMC-G3-mallia myydä noin 650 eurolla.

Aamulehti.fi, Suomalaisnaisen kuva varastettiin seksisivulle - Näin voit estää ikävät yllätykset. Seuranhakusivuille napataan kuvia mistä vain. Aamulehti neuvoo lisäämään kuvaan vesileiman. Kaikkein viimeisin väline vesileiman lisäämiseen lienee MS:n Word-tekstinkäsittelyohjelma, vaikka Aamulehti tähän vinkkaakin: "...Vesileiman voi tehdä kuvankäsittelyohjelmalla tai Word-tekstinkäsittelyssä....".

Photo.net, foorumi.

PDN The Great Outdoors Photography Competition 2012, Winners' Gallery. Ammattilaiset 29 kuvaa, amatöörit 10 kuvaa, yleisön suosikki 1 kuva.

Digitalcameraworld.com.

Pdnonline.com, What I Didn’t Learn In Art School: Life Lessons From Photographers. 10 viimeisen parin vuoden aikana koulutuksesta valmistunutta valokuvaajaa vastaa.

Lensrentals.com, Autofocus Reality Part 2: 1 versus 2, old versus new. Osa 2. Vaihe-eroon perustuva tarkennus vs. LiveLiew (osan 1 tuloksia). Objektiivin ja kameran kommunikoinnista. Näissä testeissä ei ollut merkitystä, vaikka sama kuva otettiin kahteen kertaan, jälkimmäinen tarkennus ei ollut ensimmäistä tarkennusta parempi.

Thephotoargus.com, 5 Great Ways to Optimize Photos for Search Engines Traffic. Miten kuvat olisi parasta esittää hakukoneita varten.

Bobatkins.com, Canon EOS-M? Is this the Canon mirrorless camera? Canonin julkistusta maanantaina 23.7.2012 odoteltaessa...

Cameralabs.com, Nikon 85mm telephoto lens comparison. Nyt kamerana täyden kennon Nikon D800. Vanhempi AF 85mm f1.8D, uusi AF-S 85mm f1.8G ja AF-S 85mm f14G. Mukana vertailun vuoksi myös Sigma AF 85mm f1.4 EX DG HSM.

Photo.net, Waterproof Compact Cameras: the 2012 Models. Lyhyet luonnehdinnat.

 • Olympus TG-1 iHS Waterproof Camera, $399
 • Panasonic Lumix TS4 Waterproof, $279
 • Nikon AW100 Waterproof, $299
 • Fujifilm XP170 Waterproof, $279
 • Canon Powershot D20 Waterproof, $329
 • Pentax Optio WG-2 Waterproof Digital Camera, $346
 • Sony Cyber-Shot TX20 Waterproof, $328
 • Sony Cyber-shot TX200V Waterproof, $498
 • Panasonic HX-WA2 Waterproof Full HD Camcorder, $279
 • Samsung HMX-W300 Waterproof HD Digital Camcorder, $159

IR, Zoom Q2HD flash camcorder offers live streaming, adjustable stereo field. Videon ja audion talletusta. Tässä kuussa myyntiin, $200.

 

20.07.2012   (linkki)

Kotek.fi, Suomen tämän vuoden ensimmäiset myyntineljänneksen myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden (v. 2011) vastaavaan ajanjaksoon. KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi.

 • kompaktikameroita myytiin 9,285 miljoonalla eurolla, vähennystä -20,9%
 • kompaktikameroita myytiin 63 406 kpl, vähennystä -14,3%
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 146 euroa, vähennystä -7,7%
 • järjestelmäkameroita myytiin 14,520 miljoonalla eurolla, vähennystä -5,3%
 • järjestelmäkameroita myytiin 28 200 kpl, kasvua 26,9%
 • järjestelmäkameroiden keskihinta oli 515 euroa, vähennystä -25,4%
 • videokameroita myytiin 2,561 miljoonalla eurolla, vähennystä -34,2%
 • videokameroita myytiin 7 485 kpl, vähennystä -36,2%
 • videokameroiden keskihinta oli 342 euroa, kasvua 3,2%
 • tulostimia myytiin 1,405 miljoonalla eurolla, vähennystä -16,5%
 • tulostimia myytiin 12 260 kpl, vähennystä -8,6%
 • tulostimien keskihinta oli 115 euroa, vähennystä -8,6%
 • monitoimitulostimia myytiin 5,509 miljoonalla eurolla, vähennystä -3,9%
 • monitoimitulostimia myytiin 59 962 kpl, kasvua 2,4%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 92 euroa, vähennystä -6,2%

Kotek.fi, Älä pelkää objektiivia! 31.5.2012. Verrattuna siihen, kuinka paljon vaihto-objektiivien käyttö vaikuttaa valokuvan luonteeseen, siitä puhutaan hämmästyttävän vähän. Objektiivien käyttö ei vaadi insinöörinkoulutusta, ja vaikutuksen näkee vaikkapa kauniin syväterävyyden hallinnan myötä heti.

Tekniikan Maailma, Valokuvia kättä heilauttamalla. Samsung MV900F on maailman ensimmäinen liiketunnistimella varustettu kompaktikamera. Kättä myötäpäivään pyörittämällä kamera zoomaa lähemmäs ja vastapäivään pyörittämällä kauemmas. Kuva otetaan liikuttamalla kättä ylös ja alas kahdesti.

Stara.fi, Videokuvannut asiakas heitettiin ulos Gigantista: ”Soittakaa poliisit!” – katso video. (Tässä tapauksessa haettiin jo alkuaankin huomiota ja ulosheittämistä...).

Photo.net, foorumi.

Smashingapps.com, Stunning Collection Of Industrial Photography.

Digitalcameraworld.com.

Photo.tutsplus.com.

Dpreview.com, Is Instagram 'debasing photography'? Instagram-filtterin läpi ajetut kuvat näyttävät kaikki samanlaisilta.

The Online Photographer, Those Olympic Athlete Portraits. Ja vielä kerran...

Dpreview.com, Flickr responds to 'Dear Marissa Mayer' appeal with an appeal of its own. Yahoo osti Flickr:in 2005, mutta ei ole täysipainoisesti panostanut palvelun kehittämiseen. Kuvia Flickr:issä on yli viisi miljardia.

Petapixel.com, Is the “Missing Arm” on Russia’s August Vogue Cover Photoshop or Photo Angle? Venäjän Voguen elokuun kansikuva on tuskin Photoshopissa tehty virhe.

Strobist, Blogger Hangout: Building a Successful Photo Blog. YouTube, Video, kesto 44:51.

IR, Does flash photography really damage art? The persistence of a myth. Vanha artikkeli uudestaan esille. Fysiikkaa osaavien on helppo tarkistaa, millaisista energiamääristä on kyse salaman välähtäessä ja voiko salama vahingoittaa taideteoksia.

ePhotozine.com, Photography Tips For Formal Gardens.

IR, You have three minutes to photograph Will Ferrell and Zach Galifianakis in a hotel room. Go! Video ja kuvat. Millaisia kuvia tuli muutaman minuutin kuvaussessiosta hotellihuoneessa.

Pixiq.com, Wave goodbye to your Fujichrome Velvia 100F and 50. Valmistus päättyy.

Photoshelter.com, Selling Nature Photography. 34-sivuinen pdf sähköpostiin.

Photopreneur, Photographers Fight Over Charity Donations. Kannattaako hyväntekeväisyyteen (lähinnä huutokaupat) lahjoittaa omia valokuviaan.

Popular Photography, New Gear: Sinarback eXact From Sinar Can Spit Out 192-Megapixel Photos. Keskikoon digiperä.

 • Fotosidan.se, 192 megapixel med Sinar Exact. Useampi kuva yhdistetään, arkkitehtuuri- ja tuotekuvaukseen (kohde pysyy paikallaan). Digiperä. 23.840 euroa (alv 0%).

ePhotozine.com, Nokia PureView 808 Camera Phone Review. 41 megapikselin sensori kamerakännykässä. F/2.4 objektiivi, 28/26mm 4:3/16:9 kuvasuhde. Kuvat 8 megaa, 5 megaa, 3/2 megaa. ISO 50 - 1600. Sisäänrakennettu harmaasuodin. HD video, stereo, 30/25/24/15 kuvaa sekunnissa. 15cm makro. 38 megapikselin 4:3 kuvasuhteen 28mm polttovälin valokuvat. 34 megapikselin 16:9 kuvasuhteen 26mm valokuvat. Xenon-salama on yllättävän hyvä. Still-kuvissa ja videossa häviötön zoomaus. Nokian kamerakännykkä tarjoaa hyvän vastuksen kompaktidigille. Arvosana 3.5 * / 5 *.

ePhotozine.com, Top 10 Best Pocket Zoom Digital Cameras. Kaikista arviot.

 • Panasonic Lumix TZ30
 • Sony Cyber-shot HX10v
 • Canon Powershot SX260 HS
 • Canon Powershot SX240 HS
 • Fujifilm FinePix F770EXR
 • Sony Cybershot HX20v
 • Olympus SZ-31MR
 • Olympus SZ-14
 • Panasonic Lumix TZ25
 • Samsung WB150F

 

19.07.2012   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Mustaa valkoisella, 18.7.2012. Poikkitieteellisessä spekuloidaan, millaisen jatkoprosessin Ilta-Sanomissa ollut valokuva voisi aiheuttaa. Siis jos kuvaaja olisi erehtynyt laittamaan nimensä hänelle eteen laitettuun sopimuspaperiin.

 • (kommentit ovat huomattavan mielenkiintoisia...)

Pekka Potka, Wildlife with E-M5, 17.7.2012. During the last two weeks I did a trip round the southern half of Finland. I worked on a few of my projects and visited also my friend, nature photographer Lassi Rautiainen´s hides to try shooting wildlife with Olympus E-M5. Last year I did the same with Olympus E-5. Here are some of my images with E-5.

HS, Päivän menotärppi: Näin näen -näyttely Luova.fi:ssä. Valokuvauksen aikuisopiskelijoiden näyttely esittelee 16 kuvaajan näkemyksiä kauneudesta. Ihan mitä tahansa räpsäyksiä ei esillä ole, sillä taiteilijat ovat itse asiassa journalismin ammattilaisia, kuten uutis- ja mainoskuvaajia.

 • Luova.fi, näyttelyt. The Way I See 5.6. - 30.7.2012. Heltechin valokuvauksen iltaopiskelijoiden 2010 - 2012 loppunäyttely. Helsinki, Suvilahdenkatu 10 A, 5. krs. Ti–pe klo 11–18, la–su 11–16.

Panasonic.

 • Suomen Panasonic, Lumix G5 – kun tärkeintä on tarkennus ja nopeus. Uusi DMC-G5 on Panasonicin tähän saakka kehittynein järjestelmäkamera. Kameran kuvaprosessori, automaattitarkennus, zoomaus ja näyttö on uudistettu, jotta saadaan mahdollisimman laadukkaita kuvia mahdollisimman nopeasti.

  - Yhdessä G5-kameran kanssa Panasonic esittelee uuden kompaktin telezoomin: LUMIX G VARIO 45-150 mm/F4.0-5.6 ASPH. / MEGA O.I.S. Se painaa vain 200 grammaa, joten se sijoittuu keveiden superkompaktien telezoomobjektiivien kärkeen. Sen polttoväli on 45–150 mm (vastaavuus 90–300), joten sillä voi kuvata kohteita, joiden kuvaamiseen tavallinen zoom ei riitä.
 • Suomen Panasonic, Panasonicin huippupokkarissa F1.4-valovoimainen objektiivi. Panasonic on uudistanut huippuluokan kompaktikameransa. Uudessa Lumix DMC-LX7:ssä on laadukas Leica Summilux –objektiivi, jonka valovoima on F1.4. Myös uusi MOS-kuvakenno on viritetty parasta mahdollista kuvanlaatua varten.
 • Tekniikan Maailma, Panasonic uudisti harrastajapokkarinsa. Panasonicin harrastajakameroiden uusin versio DMC-LX7 sisältää erittäin valovoimaisen objektiivin. Laajakulmalla aukko on f/1,4, eli sama kuin heinäkuun alussa esitellyssä Samsung EX2F:ssä. Telellä LX7 kuitenkin lunastaa paikkansa tämän hetken valovoimaisimpana taskukamerana, aukkoarvon ollessa peräti f/2,3. (90mm). Panasonic DMC-LX7 tulee myyntiin elokuussa.
 • Suomen Panasonic, FZ200-superzoom päihittää tavalliset. Panasonicin uudessa FZ200-kamerassa on 25-600 mm:n polttoväliä vastaava zoomi, jonka valovoima on mahtavat F2.8 kaikilla zoomausalueilla. Kamera pystyy myös kuvamaan HD-laatuista videokuvaa jopa 120 ruutua sekunnissa.
 • Tekniikan Maailma, Valovoimainen super-zoom-kamera. Panasonic DMC-FZ200:n 24-kertaisen zoomin kuvakulma vastaa 25 - 600 mm kino-optiikkaa. Muista super-zoom kameroista uutuus poikkeaa siinä, että objektiivin valovoima pysyy vakiona koko polttovälialueella, ja suurin aukkoarvo on peräti f/2,8. Panasonic DMC-FZ200 tulee myyntiin elokuussa.
 • Sansmirror.com, Haven't We Seen This Before? Lopussa mielenkiintoisia Panasonicin arvioita vuoden 2015 markkinatilanteesta, mukana myös peilittömät järjestelmäkamerat.

Taloussanomat.fi, Varo, hyttysmyrkky voi hajottaa kännykkäsi. Hyttysmyrkky voi vaurioittaa lasi- ja muovipinnoitteita. Vaarassa voivat ovat muun muassa matkapuhelimet, kamerat ja silmälasit. Näin lukee hyttysmyrkkypullon kyljessä.

 • Offia valmistavalla Transmerilla ei olla kuultu yhdestäkään tapauksesta, jossa esimerkiksi kamera tai puhelin olisivat vaurioituneet karkotteen käytöstä.

Photo.net, foorumi.

Photo.net, How to Choose Your Next Photo Laptop. Millainen kannettava olisi paras valokuvaajalle.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Macro Photography Lighting Tips.

Thephotoargus.com, 30 Popular iPhone Photography Apps You Need To Try. Lyhyet luonnehdinnat.

Popular Photography, A Skull, An Egg And 14 Other Unusual Objects Turned Into Cameras.

Diyphotography.net.

Digital Photography School, Smart Object Action Keeps Your Filters Editable.

Photonaturalist.net, Free eBook on Wildflower Photography. Riisuttu 12-sivuinen pdf, ilmaisversio. Kukkakuvaukseen vinkkejä.

Macworld.com.

Dpreview.com, Samsung launches MV900F flip-screen Wi-Fi compact. Kompaktidigi, 16 megapikseliä, 25-125mm, 5-kertainen zoom, F2.5 - 6.3. OLED-näyttö, 3.3 tuumaa, suoraan ylös kääntyvä. WiFi, yhteys älypuhelimiin. Elokuussa myyntiin, $349.

Petapixel.com.

Eyetap-blogi, Physical assault by McDonald's for wearing Digital Eye Glass. Pariisin McDonald'silla suhtaudutaan äärimmäisen vihamielisesti kaikenlaiseen kuvaamiseen. Lääkärintodistuskaan ei auttanut, henkilökunta yritti repiä kiinteästä päähän kiinnitettyjä laseja irti.

Lensrentals.com, Autofocus Reality Part 1: Center-Point, Single-Shot Accuracy. Ensimmäinen osa. AF Microadjustment eli tarkennuksen hienosäätö tositoimissa.

Rob Galbraith, Personal message: a new job means a big change for this website. Sivusto siirtyy melkein talvitelakalle, Rob Galbraith ryhtyy opettamaan kuvajournalismia Kanadassa.

Fotosidan.se, Tre tips till ökad inkomst. Hääkuvaaja Kaliforniasta.

 

18.07.2012   (linkki)

Ylex.yle.fi, Upeissa 360-valokuvissa: Children of Bodom, The Hives, PMMP... 360-valokuvaaja Rami Saarikorpi on kuvannut ahkerasti Ilosaarirockin keikkoja täyden ympyrän laajuudelta. Valokuvia päivitetään alla olevaan galleriaan vielä festarin aikana - ja sen jälkeen.

Raumalainen.fi, Miltä sinä näyttäisit yli sata vuotta vanhassa valokuvassa? Raumalaiset voivat saapua Mustan Pitsin Yönä kuvattavaksi Lönnstörmin taidemuseon pihatalon Atelieri O. Haapalaan parhaimpiinsa tälläytyneenä, rekvisiitalla tai ilman. Valokuvan saa itsestään edullisimmin digitaalisena, jolloin se maksaa 10 euroa. Kotiin lähetetty kabinettikorttikopio maksaa 15 euroa. Muotokuvastudio on avoinna kello 14-18. Video, kesto 2:57.

Photo.net, foorumi.

Panasonicilta uutta.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Rob Galbraith, A few thoughts about the Nikon D4. Since picking up the D4 in March it has been my go-to camera for low light and high speed photography, supplementing a D800E that's now used for just about everything else. Here are a few observations about Nikon's flagship digital SLR.

The Online Photographer, Three Very Important Photographs. Vanha tuttu eli ensimmäinen internettiin ladattu kuva, Windows XP:n taustakuva ynnä muuta.

Petapixel.com, Common Photography Mistakes Made by Beginners Back in 1902. Aloittelevan valokuvaajan tavallisimpia virheitä, opas vuodelta 1902. Myös esimerkkikuvat.

Luminous Landscape, The Second Story. A Note on Photographic Composition.

Popular Photography, How One Photographer Frankenlensed His Way Beyond f/1.0.

PIX, elektroninen lehti, aiheena valokuvaus, suunnattu naisille. 63 sivua. Ensimmäinen näytenumero ilmainen.

Diyphotography.net, Markus Reugels Makes Amazing Waterdrops Captures. Pisaraan kuva, vanha vinkki.

IR, Samsung sees the light, drops EX2F pricing. Samsung laski pari viikkoa sitten julkistamansa F1.4-valovoimaisen pokkarinsa hintaa 9%, nyt hinta on $500 (aiemmin $550).

Pixiq.com, Crazy or sensible? A full-frame sensor in a smaller-sized body. Canonin ensi maanantain julkistusta odoteltaessa...

 

17.07.2012   (linkki)

Jore Puusa. Välillä blogin postaukset osuvat niin harhaan kuin ikinä voi. Tällä kertaa pari esimerkkiä 100% onnistuneista blogikirjoituiksista.

 • Miksi ruveta eläkkeelle? 16.7.2012. Täyttä asiaa (paitsi luvun viisi sijaan voisi vaihtaa luvun kolme...).
 • Perikunnalleni... 16.7.2012. Timo Sarpanevan perikunta, onko kuulolla? Vaikka laki ei pakota, niin entä kunnia tai omatunto. Voisiko tämän kunniavelan hoitaa pois...

Valokuvaaja, urheilukuvaaja Vesa Koivunen.

 • Parempia eläinkuvia, 16.7.2012. Urani ja suhteemme alkuaikana minulle sanottiin, että et sitten ota sitä isoa putkea mukaan eläintarhaan, mutta nyt on tilanne toinen. Kamoja pakatessamme vaimo muistuttaa lähes poikkeuksetta, että otathan sen pitkänkin putken mukaan.
 • Voi pyhä myötähäpeä! 15.7.2012. Suhtautuminen kuviin muuttuu vuosien myötä myös siten, että itsekritiikki kasvaa. Se vuosien takainen upea kuva onkin nyt ihan paska tai hyvässä tapauksessa ihan ok.
 • Kun hyvä kuva ei riitä, 14.7.2012. Yhdeksi suureksi onnistumiseksi lasken yleisurheilun EM:n, jonka tein Hesarille, mutta jos viisaat ovat oikeassa, niin lehtiä ei ole enää parin vuoden päästä. Näin ainakin totuutena kerrottiin kuvaajien huoneessa olympiastadionilla.

Kari Kuukka, Shooting from a Kayak, 16.7.2012. ...but most often I’ve typically used two GoPros with WiFi-packs simultaneously, mounted either with a suction-cup attachment or permanent (i.e. glued/laminated) attachments on a fiberglass boats....

Valoa etsimässä, Nokia 808 PureView kuvia, 16.7.2012.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Slum Huts in Bangladesh Photographed by Sebastian Keitel.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, 10 Tips for Improving Your Wildlife Photography. Pitempi artikkeli.

Strobist, On Assignment: Greg Funnell Photographs Joe Wright. Tavallinen hotellihuone, pääsy tuntia aikaisemmin, kuvaussessiolle aikaa kaksikymmnetä minuuttia.

Diyphotography.net.

Popular Photography, Tips From a Pro: Shoot Better Food Photos With Any Camera.

Petapixel.com, What Do You Do For A Living? I’m A Commercial Photographer. New York on urakeskeinen kaupunki, ammatti määrittää sinut. Ensimmäinen kysymys on aina, mitä teet elääksesi.

Reuters.com, Photographers Blog, What an Olympian eats.

ePhotozine.com, Top 10 Tips For Shooting At The Seaside.

The Online Photographer, One Photographer's Take on Flare. Linssiheijastuksista.

IR, Pentax to exit the fixed-lens camera market, says company president. Viime toukokuussa Samsung ilmoitti luopuvansa kompaktikameroiden valmistuksesta. Nyt on sitten Pentaxin vuoro.

IR, Canon EOS-1D X. Scott Bourne on jostain syystä äärimmäisen ihastunut tähän Canonin järjestelmädigiin. Ensimmäinen virke: "This is without a doubt the most impressive camera I've seen since I went digital." 18 megapikselin täyskennoinen, 14 ruutua sekunnissa. Urheilukuvaukseen paras kamera. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 6.500 euroa.

Lensrentals.com, The Olympus 75mm f/1.8 is Expensive Because It’s Worth It. Olympuksen uusi objektiivi hajoitetaan osiinsa. Mitä paljastuu.

IR, Canon Pro-1 Ten Months Later. Kymmenen kuukauden käyttökokemukset. Lokakuussa 2011 julkistettu. A3+ mustesuihku, jossa 12 erillistä mustepatruunaa (kukin 36ml, alle 1$ per ml. Edellisessä mallissa 14ml). Iso ja painava. Melkein äänetön. MV-tulostukseen viisi erilaista mustaa. Monenlaisia icc-profiileita tarjolla. Painaa 27kg, isokokoinen. Ethernet. Nopea tulostus ja erinomainen laatu, myös mv-tulostuksessa. Ei rullapaperia, ei WiFi:ä. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 900 euroa.

 

17.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Pingstate.nu.

Sulantoblog, Miksi pitää ostaa parempi kamera? 14.7.2012. Blogini lukija lähetti minulle seuraavan kyselyn.

Timoniemi.kuvat.fi/blog, Koiran kuvausta, 15.7.2012. Pääsin jälleen kuvaamaan koiraa ja nyt oli kyseessä Jackrussellinterrierin pentu, Ilona.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Amarnath: Journey to the shrine of a Hindu god. 46 kuvaa.

Shorpy.com, Main Street USA: 1963. Värikuva.

Los Angeles Times, Framework, The Week in Pictures | July 9-15, 2012. 58 kuvaa.

Reuters.com, The surreal shipwreck. 25 kuvaa. Costa Concordia.

ePhotozine.com, Create Your Own Backgrounds For Flower Photography. Kukkakuvaajille hyvä vinkki, tarjoaa lisäksi ylimääräisenä bonuksena suojaa tuulelta.

Digitalcameraworld.com, How to use Refine Edges to perfect selections in Photoshop.

Dan Anderson, Flickr, fireworks - 4th of july. Yksi ilotulitusraketti.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: Shooting Shallow DOF Panoramas.

Digital Photography School, Using HDR instead of Fill Flash to Deal with High Dynamic Range.

National Geography, Get Some Perspective. Kuvaan voi aina lisätä tutun kohteen, joka antaa viitteitä koosta.

Earthboundlight.com, Un-confusing the Circle of Confusion. Hajontaympyrä. Mitä kauempana ollaan oikeasta tarkennuksesta sitä isompi hajontaympyrä on.

Fotosidan.se, Canon EOS-1D X och Nikon D4 testade sida vid sida. Amerikkalaista jalkapalloa kuvaamassa.

Luminous Landscape, Sony RX100. The Rollei S35 Rides Again. Pieni kamera, isompi kenno. Kenno on nelinkertainen kooltaan verrattuna tavalliseen kompaktikameraan, kaksin-kolminkertainen verrattuna Fuji X10:een, Canon S100:aan tai Olympus XZ-1:een. Canon G1X-mallissa on kuitenkin isompi kenno. 20 megapikseliä, 28-100mm, f/1.8 - f/4.9. RAW. Video 1080, 50P tai 60P. USA:n hinta on $650, saman verran kuin edullisimmat järjestelmädigit. Sonyn oma raw-muunnosohjelma ei ole kovin, pitää odottaa päivityksiä kunnon raw-ohjelmiin. Ei kunnon ohjekirjaa (ei paperisena eikä elektronisessa muodossa). Ei tarvita erillistä linssisuojusta. Akut ladataan kamerassa, toiset akut maksavat $50. Valikot ovat peräisin Sonyn Alpha-sarjan järjestelmäkameroista. Lcd-näyttö on kolme tuumaa, 1.2 megapikseliä, näkyy hyvin auringonpaisteessakin. Manuaalitarkennus onnistuu helposti. Videota kuvatessa voi oikeasti ottaa jpg-kuvia, video ei keskeydy. Isomman kennon ansiosta enemmän mahdollisuutta syväterävyyden säätöön. Kuvanlaatu erinomainen, jpg-kuvat isommilla ISO-arvoilla jäävät raw-kuvien laadusta. Suomen Sony. Suomen hinta on n. 660 euroa.

 

15.07.2012   (linkki)

Yle.fi, Dokumentaarinen taidevalokuva teki paluun. Dokumentaarinen taidevalokuva elää Suomessa vahvaa nousukautta. Tyylilaji leikittelee rosoisuudella ja se haluaa kertoa tarinan. Valokuvaajien mukaan dokumentaarisen valokuvan tekemisen lisääntyminen johtuu osittain Sanoma Oy:n kiistellyistä avustajasopimuksista. Uutiset, video, kesto 2:35.

 • Maija Tammen kaunistelemattomien bingokuvien fotofinlandiavoitto on yksi esimerkki siitä, että kotimaisesta valokuvataiteen pinnasta löytyy särö, jota ei haluta paikkailla, siloitella tai photoshoppailla.

Timon poikkitiedepalsta, Tilastollinen viikkokatsaus, 15.7.2012. Don Suvanto ja Sancho Harjun seikkailut valokuvatuulimyllyjen maassa päättyivät. Poikkitieteellisessä tilastollinen katsaus siitä, miten siinä kävi. Samalla vinkkejä siitä, miten blogille saa lukijoita. :-)

Tietokone.fi, Testissä kamerahirviöpuhelin Nokia 808. Päivän mittaisen käyttökokemuksen jälkeen Nokia 808 tuntuu kovin tutulta. Se on käytännössä sama puhelin kuin Nokia N8, mutta päivitetyllä käyttöjärjestelmällä, hieman nopeampana ja uudella kameralla. ...En ole kovin hyvä valokuvaaja, mutta minun käytössäni Nokia 808 pärjää erinomaisen hyvin perustason järjestelmäkameralle.

 • Tietoviikko.fi, Nyt Nokia 808 PureView saa kiitosta videokuvastaan. Maailman parhaaksi kamerakännykäksi kutsuttua Nokia 808 PureView-puhelinta on aiemmin kiitelty lähinnä digitaalikuviensa laadusta. Engadget-blogi nostaa nyt esiin myös sen videokuvan erinomaisen laadun. Äänenlaatukaan ei ole hassumpi. (tuttu video).

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Cameralabs.com, Morocco travel tips for photographers and families. Marokkoon matkaavalle valokuvaajalle kunnon tietopaketti. Sekä tekstiä että videota.

The Online Photographer, UFOs in the Sunset. Linssiheijastumista, kun kuvataan kirkasta valoa kohti, esim. aurinko.

Ming Thein, For the curious, a dissertation of opinions on my current equipment choices. Lyhyet arviot kaikista välineistä, joista on kokemusta.

 • Apple iPhone 4**
 • Leica D-Lux 5/ D-Lux 5 Titanium**
 • Leica M9/ M9-P** (May 2012)
 • Nikon D700** (May 2012)
 • Nikon D800 (Apr 2012)
 • Nikon D800E** (May 2012)
 • Olympus OM-D E-M5** (May 2012)
 • Olympus E-PM1 Pen Mini** (May 2012)
 • Ricoh GR-Digital III** (May 2012
 • Nikon AFS 28-300/3.5-5.6 VR II**
 • Olympus ZD 12-50/3.5-6.3 EZ** (July 2012)
 • Olympus ZD 14-42/3.5-5.6 IIR** (June 2012)
 • Panasonic Lumix G 100-300/4-5.6** (June 2012)
 • Nikon AFS 28/1.8 G (June 2012)**
 • Nikon AI 45/2.8 P** (May 2012)
 • Nikon AFS 60/2.8 G Micro** (May 2012)
 • Nikon AFS 85/1.8 G** (June 2012)
 • Nikon PCE 85/2.8 Micro** (May 2012)
 • Olympus ZD 12/2** (May 2012)
 • Olympus ZD 45/1.8** (May 2012)
 • Panasonic Lumix 20/1.7 G** (May 2012)
 • Panasonic Leica Lumix 45/2.8 Macro-Elmarit OIS** (May 2012)
 • Zeiss ZF 21/2.8 Distagon** (Jun 2012)
 • Zeiss ZF 28/2 Distagon** (May 2012)
 • Zeiss ZF 50/2 Makro-Planar** (Jun 2012)
 • Zeiss ZF 100/2 Makro-Planar** (July 2012)
 • Zeiss ZM 28/2.8 Biogon** (May 2012)
 • Zeiss ZM 50/2 Planar** (May 2012)
 • Apple Macbook Air 11” Late 2010** (May 2012)
 • Apple Macbook Pro 15″ Mid 2010** (May 2010)
 • Fotodiox AV1000PRO LED panels** (Jul 2012)
 • Gitzo GT1542 Carbon 6x Traveller** (Jul 2012)
 • Gitzo GH1780QR ball head** (Jul 2012)
 • Gitzo GT5562LTS Carbon 6x** Systematic Geant (Jul 2012)
 • Kenko Pro DG extension tubes** (May 2012)
 • Manfrotto 444 Carbon One tripod** (May 2012)
 • Manfrotto 468 MG RC0 Hydrostat ball head** (May 2012)
 • Manfrotto 1052 BAC light stand** (May 2012)
 • Manfrotto 5001B compact light stand** (Jun 2012)
 • Manfrotto Super Clamp** (Jun 2012)
 • Michael Tapes Design Whibal cards** (Jun 2012)
 • Michael Tapes Design LensAlign** (Jun 2012)
 • Nikon DK17M** (May 2012)
 • Nikon ME-1** (May 2012)
 • Nikon SB700** (May 2012)
 • Nikon SB900** (May 2012)
 • Nikon SC31-IR** (May 2012)
 • Sandisk Extreme Pro SDHC UHS** (May 2012)
 • Sandisk Extreme Pro CF UDMA** (May 2012)
 • Sanyo Eneloop AA** (May 2012)
 • Transcend Class 10 SDHC** (May 2012)
 • Wacom Intuos 4 M** (May 2012)

ePhotozine.com, Tips For New Models From A Photographer's Viewpoint. Mallille ennen kuvausta.

Digital Outback Photo, Improved Shooting with Compact Cameras (e.g. Sony RX100). Kaksi hyvää vinkkiä, jonka ansiosta digipokkarin lcd-näytöltä kuvaaminen ja kuvan rajaaminen muuttuu edes jotenkin siedettäväksi.

Fstoppers.com, XQD Card Format: Do They Have a Chance? Vain Nikon D4. Seuraavatko toiset valmistajat perässä. Onko XQD-korteilla tulevaisuutta.

Pdnonline.com, Object of Desire: Nikon Nikkor 6mm f/2.8 Fisheye Lens. Julkistus Photokinassa vuonna 1970. Keräilijä osti hiljan myyntiin tulleen kappaleen, $160.000.

Digital Photography School, How to get the “Money Shot” in Pet Photography.

 • (...toivottavasti aiheena ei ole koirien astutuksen kuvaaminen...)

Fotosidan.se, Bloggare kritiserade reklamfotograf – fick betala skadestånd. Ruotsin laki poikkeaa Suomen laista. Ns. sitaattioikeuden perusteella voi lainata toisen ottamaa valokuvaa, vaikka ei olisikaan pyytänyt lupaa valokuvaajalta tai maksanut kuvasta mitään. Ruotsissa lakia muutettiin tältä osin vuonna 2009, enää ei saanut käyttää ns. sitaattikuvia internetissä julkaistavassa kritiikissä. Paperilehteä tämä lain muutos ei koskenut. Bloggaajan artikkeli käsitteli ammattikuvaa ja sukupuolirooleja. Kuusi kuvaa oli otettu Arlanda Expressin asiakaslehdestä kundtidning. Naiskokki oli puettu pitkään hameeseen, paljain jaloin keittiössä, vesisuihkua suuhun jne. Mieskokki (toinen kuvaaja) esiteltiin kokin roolissa. Ymmärrettävistä syistä naiskokin kuvaaja ja Spectacular studios eivät pitäneet yhtään tällaisesta julkisuudesta. Muutaman päivän päästä tuli lasku, 24.625 kruunua. Bloggaaja otti selvää Ruotsin laista, neuvotteli summan pienemmäksi 15.000 kruunuksi. Oikeuskulujen pelossa lasku hyväksyttiin. Nettiyhteisö järjesti nopeasti keräyksen.

Kamera & Bild, När varje bild måste sticka ut. Ruotsalaisella Filter-lehdellä on takanaan jo muutama vuosi. Lehdelle povattiin lyhyttä kestoa, pitkiin ja laadukkaisiin juttuihin panostavalla lehdellä ei kuulemma olisi tulevaisuutta. Laatu maksaa liikaa. Mutta toisin kävi, lehti tuottaa voittoa, kutakin numeroa myydään 40.000 kpl. Kuvaajalla on aikaa muutama kuukausi kehitellä ideoita.

 

14.07.2012   (linkki)
KILROY järjestää Fly Away -nimisen valokuvakilpailun. Ota valokuva mistä tahansa kesän reissustasi ja itse tehdystä lennokista.

Kukin osallistuja voi lähettää yhden (1) itse ottamansa kuvan. Kuvia voi lähettää vain sähköpostitse.

Kuvan tulee olla otettu ulkomailla, kuvan ottajan omalta matkalta. Kuvan tulee nimetä niin, että siitä selviää mistä ja milloin kuva on otettu.

Kotirauhan tms. suojan piirissä kuvatuilta henkilöiltä on oltava lupa kuvan julkaisuun.

Kuvia voi lähettää 30.7.2012 asti.

Kisa-ajan päätyttyä KILROYn ja Olympuksen kuvaraati valitsee 10 kekseliäimpää, katseen ja tunnelman vanginnutta kuvaa finaaliin. Niiden joukosta pääpalkinnon voittaja valitaan yleisöäänestyksellä.

Kuvaraadin valitsemia TOP 10 kuvia voi äänestää netissä 30.7.-20.8.2012.

Palkinnot:

1. palkinto: Olympus PEN Lite -järjestelmäkamera
2. palkinto: Mad World - seikkailijan atlas
3. palkinto: Mad World - seikkailijan atlas

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Live N' Loud - Rock valokuvina
Jussi Eerola, Henri Käck, Kenneth Lehtinen, Markus Lehto, Aku-Axel Muukka, Mikko Pylkkö ja Petri Vilén
28.7.2012 asti

Live N’ Loud - Rock valokuvina -näyttely esittelee seitsemän suomalaisen rock-kuvaajan näkemyksen suomalaisesta klubi- ja festarimaailmasta.

Yhteistä kaikille kuvaajille on halu taltioida musiikkia kuviksi elävimmillään.

Näyttely on esillä Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen suuressa galleriassa.

Hannu Rissanen: 366
28.7.2012 asti

Pienessä galleriassa pääsee tutustumaan nuoren lappeenrantalaisen valokuvaharrastajan arkeen. Hannu Rissasen esikoisnäyttely koostuu 366 valokuvasta, joista kukin on otettu yhtenä päivänä vuoden aikana, noudattaen Internetissä toimivan Blipfoto-yhteisön periaatteita.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Snellmaninkatu 13 A (käynti pihan puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15, arkiaattoina 11-16

Juha Tanhua: Lanun puistossa
Kuva: Juha Tanhua. Patsas: Olavi lLanu.27.7.2012 asti

Lahtelainen valokuvaaja Juha Tanhua tulkitsee Lanu puiston veistoksia ajan kulussa ja kesäyön valossa.

Tanhua kuvasi elokuussa 2011 Lahden Kariniemenmäen veistospuiston teokset. Kaikkiaan puistossa on 12 suurta Olavi Lanun betoniin valettua veistosta. Lanu-puiston veistokset on suunniteltu sulautumaan ympäröivään luontoon: muodoiltaan teokset ovat orgaanisia, niiden karhea betonipinta muistuttaa luonnonkiveä ja veistosten sallitaan rauhassa sammaloitua.

Pitkään lehtikuvaajana toiminut Juha Tanhua kuvasi samoja patsaita ensimmäisen kerran jo yli 20 vuotta sitten, jolloin professori Olavi Lanu vielä työsti puistoon tulevia patsaita.

Kuvat verkossa.

Lahden Sibeliustalo
Sibeliustalon Puusepän Verstas
Ankkurikatu 7, Lahti
klo 10-16

Antti Haahtaja: Täydellistä valoa etsimässä
Kuva: Antti Haataja.30.9.2012 asti

Luontokuvaaja Antti Haatajan kuvissa pohjoinen luonto elää kiihkeän kesän täysillä, mutta elämä jatkuu myös kaamoksen pimeydessä.

Luontokeskus Siida
Inarintie 46, Inari
kesäkaudella joka päivä klo 9-20
20.9. alkaen ti-su 10 - 17
9/7/5€

Foorumilaisten (hää)kuvia:

 • Juhamartikainen.1g.fi (juha_m), Dansholmen 2012. "Olin onnekas ja minua pyydettiin kuvaamaan häitä Dansholmenille Porvoossa. Paikka on upea pitää kesähäät! Tilaa riittää ja ainakaan sen takia ei tarvitse rajoittaa kutsuttavien vieraiden määrää. Köyhyyden takia kalustona vanhoja Canonin runkoja ja linssejä(70-200/2.8, 50mm/1.4, 16-35/2.8)."
 • Hääkuvaaja V-P Kangas, Ravintola Saaristo, Klippan | Tiina & Robert | Hääkuvaaja helsinki, 10.7.2012. "Toukokuun viimeisenä lauantaina saimme olla koko päivän auringon ympäröiminä. Hääpari valmistautui upeaan päiväänsä Hotelli Havenilla ja hääjuhlaa vietettiin Ravintola Saaristossa, Klippanilla. Potretteja kuvasimme Suvilahden voimalaitoksella sekä kalasataman metroasemalla."

Suomen Kuvalehti, Hannes Heikura Afganistanissa: Kabul ei ole enää pimeä kaupunki - kuvakertomus. Valokuvaaja Hannes Heikura on käynyt Afganistanissa ennenkin, mutta nyt hän matkusti sinne ensimmäistä kertaa yksin.

 • Kabulin valot, 26 kuvaa ....Uuttakin syntyy koko ajan. Siitä ovat esimerkkinä aurinkokennoilla toimivat katuvalot. Kabul ei enää ole pimeä kaupunki.

Kameratori.fi, Dokumentti Kameratorista. Tampereen yhteiskoulun lukion opiskelijat tekivät loppukeväästä dokumentin Kameratorin arjesta. Dokumentista saa käsitystä nuoren yrittäjän rutiineista, toimista ja mietteistä yrittäjyydestä

 • YouTube, Kameratori. Video, kesto 8:26. Postikulut vuodessa nyt 15.000 euroa. Ihan asiallinen esittely yrityksestä.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Eirikuva palaa perheyhtiöksi. Eirikuva palaa omistuspohjaltaan perheyhtiöksi. Yhtiön pari viime vuotta omistanut Zeeland Oy julkisti tänään myyvänsä Eirikuvan kuvanvalmistustoiminnan Arto ja Antti Kosusen Loreen Oy:lle.

Photo.net, foorumi.

Reuters.com, Photographer vs. wild cow. Kiinnitä huomiota, miten valokuvaaja suojelee kameraa oman terveytensä vaarantaen...

Digitalcameraworld.com.

Pdnonline.com.

Pixiq.com, So you want to go to Iceland? Osa 1, suunnittelu, mitä mukaan.

IR, Video interview with award-winning street photographer Joel Meyerowitz. Leicaa. Video, kesto 4:51,

Digital Photography School, Neutral Density Filter Fireworks Photography.

Petapixel.com, A Glimpse Inside the Lunar Orbiter Image Recovery Project. 21.772 kg 70mm filmiä. Kuukuvia neljänkymmenen vuoden takaa. Filmirullat skannattiin avaruudessa ja lähetettiin maahan. USA ei halunnut paljastaa kuvien tarkkuutta (vakoilusatelliitit), julistettiin aikanaan salaiseksi. Enää eivät ole salaisia. Mutta vanhaa teknologiaa käyttäviä laitteita on ollut vaikea löytää.

ePhotozine.com, Tips On Shooting Utensils And Cutlery In The Kitchen. Lyhyesti.

Popular Photography, London Olympic Organizers Refuse to Let the Public Know What Cameras and Lenses Will be Allowed at the Games. Toivottavasti määräykset kameran käytöstä tarkentuvat.

Makeprojects.com, World's Cheapest Monopod. Harjanvarresta monopodi.

Dpreview.com, Sigma US gives price for APO Macro 180mm F2.8 EX DG OS HSM. Tammikuussa julkistetulle objektiiville hinta. Makrokuvaukseen sopiva, kuvanvakaaja. USA:ssa myyntiin 27.7.2012, $1.699.

Lensrentals.com, Canon’s 18-135mm IS gets an STM Makeover. Aiemmin 18-135 -objektiivia ei ole ollut valikoimissa, syynä kuvanlaatu (kittiobjektiivitasoa...). Mutta uudessa versiossa on STM-moottorin lisäksi myös rakenne muuttunut. Ongelmat ovat vähentyneet, mutta Canon lienee suunnitellut uuden 18-135mm:n video mielessä. Laajakulmapäässä huomattavan paljon tynnyrivääristymää.

IR, A Survey of Sliding Straps. Käyvät silloin, kun kuvataan yhdessä paikassa.

 • BosStrap G3 $47.95
 • BlackRapid RS-Sport $69.95
 • BlackRapid RS-W1 for women $58.59
 • Custom SLR Glide Strap with C-Loop $64.95
 • Cotton Carrier StrapShot $79

 

13.07.2012   (linkki)

Yle.fi, Pohjois-Karjala, Rami Saarikorpi kuvaa maailmaa täydellä ympyrällä. Joensuulainen valokuvauksen ammattilainen Rami Saarikorpi on erikoistunut valokuvaamaan kohteita täydeltä 360°:n pinnalta. Kuvauskohteita ovat olleet niin rocktapahtumat kuin luonnonilmiötkin.

 • - Jos laitamme 8 mm:n Sigman objektiivin Canonin harrastajatasoiseen kameraan, jossa ei ole täyskennoa, niin tarvitaan seitsemän kuvaa täyteen ympyrään. Laajakennoisessa kalliimmassa kamerassa sama homma onnistuu vain kolmesta neljään kuvalla, selvittää Rami Saarikorpi.
 • Koska alasta ei oltu julkaistu kattavia opaskirjoja, päättivät joensuulainen Rami Saarikorpi ja helsinkiläinen Kenneth Lehtinen julkaisivat talvella kattavan suomenkielisen  noin 250 – sivuisen teoksen ”Näyttävä panoraamakuvaus”.

Etelä-Saimaa, Järjestelmäkamerat käyvät kaupaksi. — Tämän vuoden ennuste on, että pokkareita myydään kaikkiaan sellaiset 250 000—260 000, ja järkkäreitä sellaiset 95 000. Järjestelmäkameroiden myynti kasvaa edelleen, siinä missä pokkarien myynti menee ennusteissa sellaiset kahdeksan prosenttia miinukselle.

Demari.fi, Filmi kiinnostaa digiajan nuoria - Holga kulttimaineessa huonoutensa vuoksi. – Nykyään kymmenentuhannen euron arvoista filminkehityskonetta ei ole kannattavaa hankkia. Liikkeet, jotka kehittävät filmit nopeasti itse keskuslaboratorioon lähettämisen sijaan, pärjäävät kilpailussa, Andersson kertoo.

 • Kuvatehtaassa kehitetään kymmeniä filmirullia viikoittain. Andersson arvelee, että filmille kuvaaminen olisi jopa pienoisessa kasvussa, koska nuoret ovat innostuneet kokeilemaan vanhempiensa retrokameroita.

Suomen Nikon, Nikon ilmoittaa kehittävänsä 800 mm:n superteleobjektiivia F-bajonetille (lehdistötiedote). F/5.6, kuvanvakajaa, pöly- ja vesisuojattu. Protyyppi esitellään golfturnauksessa 19. - 22.7.2012. Esillä myös syksyn Photokinassa 18. - 23.9.2012. Ei vielä tietoa hinnasta eikä siitä, milloin tulee myyntiin.

Vartti, Näin saat kaikki irti kesäkuvista. Eipä mitään uutta.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja / Freelance, 10 paikkaa, zentuvo Finland Oy. Kuvauspalveluita kiinteistö- ja asunnonvälitysalan tarpeisiin. Norja, Ruotsi, Tanska, Iso-Britannia. Toiminta laajenee Suomeen. Kuvaukset yksityiskodeissa. Kuvaajalla omat välineet ja auto. Kuvaaja perustaa oman valokuva-alan yrityksen, zentuvo huolehtii toimeksiannoista, kuvien editoinnista ja markkinoinnista. Hakemukset englanniksi ja ruotsiksi, hakuaika päättyy 17.8.2012.

Työpaikan osoite Työ useassa osoitteessa tai etätyö
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työ alkaa 17.09.2012
Työaika muu osa-aikatyö, Työ suoritetaan arkipäivisin 8-17
Työn kesto yli 12 kuukautta, sopimuksen mukaan
Haku päättyy 17.08.2012 klo 16:00

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, San Fermin 2012: Running of the Bulls. 41 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, The Running of the Bulls 2012. 39 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Third day of the Pamplona bull running fiesta. 32 kuvaa.

Reuters, Running of the bulls. 60 kuvaa.

The Atlantic, The Big Picture, In Silhouette. 24 kuvaa.

Time LightBox, Silhouettes in the News. 61 kuvaa.

Time LightBox, Interactive Panorama: Step Inside the Large Hadron Collider. 360 asteen pallopanoraama.

Featureshoot.com, The Empty Chairs of Manhattan-Based Psychotherapy Professionals. Tätä voisi kutsua lähinnä dokumentoivaksi valokuvaukseksi.

Reuters.com, A new life with 250 Euros. Espanjalainen perheenisä on ollut työttömänä yli kaksi vuotta, perhe jää taakse, kun isä menee Saksaan töihin.

Digitalcameraworld.com.

Strobist.

Petapixel.com, That Cheap Photo Job Will Be the End of Your Career. Ei kannata.

Photo.tutsplus.com.

IR, Download this free photo checklist to improve your child photography. Viisikymmentä muistettavaa asiaa lapsia kuvatessa.

Digital Photography School, Extension Tubes: Close Up Photography Lesson #2. Loittorenkaat käytössä. Halvalla kunnon makrokuvausta.

Dpreview.com, Concert Footage from Nokia 808 Pureview (via All About Symbian). Video, kesto 5:30.

Popular Photography, Tips From a Pro: Balance Flash Output With a Setting Sun. Tarkat ohjeet.

News.yahoo.com, More Americans Becoming Serious Photographers. USA:ssakin on jo pitempään ollut järjestelmäkamerabuumi.

ePhotozine.com, Summer Photography Tutorials And Tips. Viisi aiemmin julkaistua.

IR, Firmware, software updates for Olympus E-M5 mirrorless, 9-18mm lens.

Canonrumors.com, Mirrorless Update – APS-C? [CR2]. Se ainakin on varmaa, että Canon julkistaa jotain 23.7.2012. Toivotaan, että kyse on hartaasti ja pitkään odotetusta peilittömästä järjestelmädigistä. Toinen toivomus koskee sitten kennoa, toivotaan, että kenno olisi kooltaan 18 megapikseliä.

 

12.07.2012   (linkki)

Rupuranta.net, neljä viimeisintä.

Hemmon Kuvat.

 • Hemmon telttaramppi, 12.7.2012. Meikän takapiharampilla sateen uhka alkoi olla siinä määrin todennäköinen, että ajattelin ohimennen rakentaa katon pään päälle, ettei tarvitse ihan taivas´alla olla.
 • Dusters promokuvat 2012, 10.7.2012. Dusters tiimin tiivistyessä ja KTM:n tultua herrojen pyöräsponsoriksi oli luontevasti uusien promokuvien aika. Aikaa kuvaukselle ei ollut paljoa, sillä parissa tunnissa räpellettiin setti kasaan. Kuvattiin Helsingin Suvilahdessa, keliä oli ja poliisitkin tuli.
 • Kyrölän skeittipaikka, 30.6.2012. Mutta mitä mieltä on paikallislehti Keski-Uusimaa: Skeittipaikasta tuli Kyrölän uusi ongelma, 276.2012.

Suomessa tehtyjä Lightroom 3/4 -työnkulkuplugineja. Päivityksiä, esim. Lightroom 4 tuki. Lightroom plugineja (Win+Mac), shareware, ilmainen kokeilu, rekisteröity versio $10 (ALV 0%). Capturemonk.com.

Foorumilta tällainen viesti (kuviin voi jättää vaikka kommentit, jos jotain kommentoitavaa on...).

"Isoisä pyöritti 30-60-luvuilla valokuvaustoimintaa ja kun firma lopetettiin, jäi osa tavaroista varastoon jemmaan. Varastosta ne siirtyivät myöhemmin isälleni ja sittemmin minulle. Tänään purin kuormaa omaan varastoon ja kuvasin vähän tavaroita. Kamerat nyt tunnistaa kameroiksi, vaikka kovasti vieraan oloisia laitteita osa olikin. Kameroiden lisäksi on monenlaista kehitystarvetta, salamaa, salamalamppuja, valoja ym.

Otin tavaroista hieman kuvia, jotka laitoin näytille omille sivuilleni. Olisi kiva kuulla jos jollakulla olisi jotain tietoa näistä, miltä ajalta esim. kamerat ovat tai mitä osalla tavaroista on kuvauksessa tehty. Ilmeisesti jonkintapainen kuvansuurennoslaite on ainakin harmaan metallisen putken päässä.

ill Communications kuvapankki "

Muropaketti.com, Uusia viitteitä 13-tuumaisesta MacBook Prosta. Kesäkuun alkupuolella 15-tuumainen 16:10 kuvasuhde, 2.880 x 1.800, hinta alkaen $2.199. Nyt huhuja vastaavasta 13-tuumaisesta MacBook Prosta.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 30 Fantastic Examples of Underwater Photography.

Digitalcameraworld.com.

IR, Why do we hate seeing photos of ourselves? This TED talk explains it. Video, kesto 2:43

Rob Galbraith, Feature: Steve Simon's passion for documentary photography.

Photopreneur, What Buyers Want from Photographers. Photoshelter kysyi asiakkailtaan. Viides kerta, kun tämä vuosittainen katsaus ilmestyi. Yli tuhat vastaajaa.

IR, Five tips for more mouthwatering food photography. Ohjeita ruokakuvaukseen. Vinkki viisi, kuvaa nälkäisenä.

Digital Photography School.

IR, Is Sony going to be the digital Kodak? Sonyn sensori on Nikon D800-, Olympus E-M5-, uudet Pentax K-, Panasonicin malleissa ja tietenkin Sonyn omissa kameroissa.

ePhotozine.com, 5 Tips On Using Photos To Make Jigsaws. Millainen kuva soveltuu parhaiten palapelin valmistamiseen.

The Online Photographer, I Am NOT Saying the Fuji X-Pro1 Sucks... ...I hate this camera. I hate it so much that if someone offered one to me for free, I am not sure I would take it; there's a good chance it would sit on my shelf almost never getting used.... Vasensilmäiselle ei sovi ollenkaan. Käyttöliittymässä ongelmia (valikot yms.).

Nikon.com, Zoom-Nikkor 1200-1700mm f/5.6-8P IF-ED. Käytettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1990. Paino 16kg, 23.7cm x 88.8cm (maksimitat).

Kamera & Bild, Canon skapar Facebookapp för utskrifter. Facebook-appletti, yksinkertaisia efektejä.

Popular Photography, Camera Test: Canon EOS 5D Mark III DSLR. 22.3 megapikseliä, täyskenno, 1920 x 1080p30 video, ISO 102.400, uusi 61-pisteen automaattitarkennus, uusi 63 vyöhykkeen valonmittaus. Kuusi kuvaa sekunnissa (aiemmin 3.9), ISO 102.400 (aiemmin 25.600). Ei sisäistä salamaa. Kädessä Mark III tuntuu paremmalta kuin Mark II. CompactFlash- ja sd-kortit (aiemmin vain CompactFlash), toiseen voi tallentaa vaikka raw-kuvaa ja toiseen jpg-kuvaa (samanaikaisesti). Automaattitarkennus videota kuvatessa on parantunut paljon. Automaattitarkennus still-kuvatessa ei aiheuttanut kertaakaan ongelmia, jatkuva tarkennus toimi myös virheettömästi. Vanhan II-mallin käyttäjän kannattaa päivittää III-malliin. Suomen Canon.

ePhotozine.com, Olympus OM-D E-M5 1-Month User Review. Kuukauden käytän jälkeen kertyneitä kokemuksia.

 • Helmikuussa 2012 julkistettu. Micro 4/3-systeemiä, OM-Digital sarjan ensimmäinen järjestelmädigi, rinnakkainen Olympus Pen:ille. Ulkonäkö retroa. Yhdistää viimeaikaisten Olympus-kameroiden parhaat puolet. Pieni, säänkestävä. Riittävästi ulkoisia painikkeita, päällä kaksi valintakiekkoa. 16 megapikselin kroppikenno. Täysin uusi kuvanvakaaja. Yhdeksän kuvaa sekunnissa (jatkuva tarkennus 4.2 kuvaa sekunnissa). 1.44 megapikselin (800 x 600 pikseliä) elektroninen etsin. Kääntyvä lcd-näyttö 3-tuumainen, 610.000 pistettä. Paino 425g. Ei sisäänrakennettua salamaa, mukana tulee pieni ulkoinen salama (jota voi käyttää muiden Olympuksen salamoiden langattomaan ohjaukseen). Akut kestävät 360 kuvaa. Kuvanlaatu Micro 4/3 -systeemin kärkeä. Suomen Olympus. Suomen hinta on alle 1.100 euroa.

Cameralabs.com, Sigma AF 85mm f/1.4 EX DG HSM review. Kamerana Nikon D800 (36 megapikseliä). Julkistettu helmikuussa 2010. Ainoa vaihtoehto Nikonin ja Canonin omille kiinteäpolttovälisille objektiiveille (automaattitarkennus). Lisäksi Sigma, Sony, Pentax. Paino 719g. Lähin tarkennus 0.85m. Suodinkierre on 77mm. Ei kuvanvakaajaa. UK-hinta 860 euroa, Nikon 85/1.4G 1.400 euroa, Canon EF 1.2 II L USM 1.900 euroa. Sigman kuvanlaatu tarjoaa tiukan vastuksen Nikonin 85/1.4G -mallille.

Photo.net, Vanguard BBH-200 Ballhead Review. BBH-100 ($169 katuhinta), BBH-200 ($199 katuhinta) ja BBH-300 ($249 katuhinta).

Pndonline.com, 10 Camera Bags and Cases to Suit Every Style. Hintahaitari $105 - $470.

 

11.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Juhaeinovaara.kuvat.fi (mappe), New York. "Jos Suomessa kuvaaminen tuntuu tylsältä, lähde Atlantin toiselle puolelle!"
 • Mikkopaakkonen.pictures.fi (säyne), Luontokuvia Etelä-Suomesta
 • Mjunttil.kuvat.fi (22norsu), Näyttely 9. Ranua Zoom. "Leikkiminen on kivaa". (Näkyi päässeen Ilta-Sanomienkin sivuille...).

HS, Anu Uimonen, Uudet kuvat keskustelevat vanhan talon kanssa. Nyt Cygnaeus on lisäksi saanut vieraakseen itseään 150 vuotta nuoremman valokuvaajan Taneli Eskolan (s. 1958), joka on liikkunut kameroineen samoilla seuduilla, joilla Cygnaeuskin varmasti käyskenteli: Kaivopuistossa, Tähtitorninmäellä, läheisillä rannoilla.

 • Taneli Eskola: Meri ja puutarha, valokuvia eteläisestä Helsingistä, 31.7. saakka Cygnaeuksen galleriassa (Kalliolinnantie 8), joka päivä 11-17.
 • (jos tämä ei kiinnosta, niin muutama askel eteenpäin Kalliolinnantietä löytyy Mannerheim-museo...)

Blogit.yle.fi, Näin valokuvaat pisaran lennosta, 16.3.2012.

 • (tällä kertaa en sattuneesta syystä kommentoi tätä artikkelia ollenkaan...)

Muropaketti.com, SSD:t korvaavat kiintolevyt 3-5 vuodessa? ...kun uuden 120/128 gigatavun SSD-aseman saa reilulla 100 eurolla.

Taskumuro.com, iPad Minin valmistus alkaa syyskuussa Brasiliassa? Pikku-iPadista huhutaan löytyvän 7,85 tuumainen näyttö 4:3 kuvasuhteella tavallisen iPadin tapaan. Applen arvellaan tähtäävän iPad Minillä joulumarkkinoille, mutta sen julkaisun epäillään tapahtuvaan erillään seuraavan sukupolven iPhonen julkaisusta.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Photographer Documents Activities Inside the Big Sister Sex Club (NSFW). Praha. Prostituoituja, "asiakkaille" ilmainen, ehtona suostuminen live-kameroiden läsnäoloon.

Shutterfinger, Keep Controls Under Control. Kameran säädöt tehdään etukäteen ja ollaan aina valmiina kuvan ottamiseen.

Digitalcameraworld.com.

IR, Three more tips to create better composition in your travel photos.

Motherboard.vice.com, Crossdressing, Compression and Colliders: The First Photo on the Web. Ensimmäinen nettiin upattu kuva. 18.7.2012 tulee kuluneeksi 20 vuotta tästä historiallisesta tapahtumasta. Canon EOS 650, suora salama latistuksineen. Photoshopin versiolla yksi kuva kuitenkin syvättiin, tietenkin gif (silloin formaatti oli jo viiden vuoden ikäinen).

Luminous Landscape, Photographing Tuscany – A Unique Approach. 10 metrin korkeudesta 360 asteen panoraamoja, Italian maaseutu.

Digital Photography School, Travel Photography, Backpacking and Packing Light. Mitä neljän kuukauden matkalle mukana.

Techhive.com, The best and worst services for digitizing your photos. Viisi online-printtaajaa testissä.

Macworld.com, iOS Scanning Apps. iPhone ja iPad, tekstit pdf:ksi, $2 - $7.

ePhotozine.com, Digital Zoom: A Beginner's Guide. Lyhyesti.

Pixiq.com, To protect your camera equipment, fly with a pistol... Aiemminkin esiintynyt niksi lentomatkustajille. Perussääntöhän on, että ei mitään kameratarvikkeita ruumaan (jollei halua altistua niiden menettämiselle). Mutta jos matkatavaroiden mukana on amputarvikkeita => erityskohtelu. Ja aseeksi lasketaan myös halpa ja vaaraton starttipistooli.

Pixiq.com, PIX - a photography magazine for women. Erityisesti naissukupuolelle suunnattu valokuvauslehti.

 • (Japanissa näitä lehtiä on ollut jo pidempään...)

Photo.net, Making Your Own Black and White Chemistry. Pitkä artikkeli kemikaalikehityksen parissa vielä ahertaville.

Canonilta uusia printtereitä.

Canonrumors.com, New Product Announcement Invites for July 23, 2012. Maanantaina 23.7.2012, Canonilla jokin julkistus. Ehkäpä viimeinkin Canonin peilitön järjestelmädigi.

 

10.07.2012   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Don Suvanto ja Sancho Harju, 9.7.2012. Don Suvanto käy taistoon tuulimyllyä vastaan. Millaista tuulimyllyä ja mikä on Sancho Harjun rooli tässä kiivaassa taitossa? Se selviää tietysti poikkitieteellisessä blogissa.

(lat. huom.:
Timo Suvanto tai Timon poikkitiedepalsta löytyy jossain muodossa Digicamera.netin uutisissa 94 kertaa - mukana esim. kirjojen tekijänä, apurahan saajana, kurssien pitäjänä, HS:n artikkelin kirjoittajana tai sitten tietenkin blogikirjoituksista. Ensimmäinen maininta Suvannosta on Digicamera.netin uutisissa kesäkuulta 2000.

Puusa-sana löytyy Digicamera.netin uutisissa 81 kertaa. Puusa esiintyy esiintyy ensimmäisen kerran Digicamera.netin uutisissa vuoden 2000 marraskuussa, muut maininnat esim. HEO:n kuvajournalistilinjan vetäjänä, monta mainintaa Puusan eri sivustojen eri versioista ja näissä esiintyneistä kirjoituksista jne. Edellinen linkkaus Puusan blogiin Digicamera.netin uutisissa on 5.7.2012. (Lat. huom. 2: jostain syystä Puusa omissa kirjoituksissaan äärimmäisen harvoin linkkaa kenenkään toisen blogikirjoitukseen, olen usein ihmetellyt syytä...)

Esiintyminen uutisissa tarkoittaa yhtä uutista, jos esim. Puusa-sana on monta kertaa samassa uutisessa => vain yksi osuma...)

Strapcollective.com. STRAP photos on palannut tauolta takaisin. Uudistettu nimi on STRAP Collective. Mukana samat kuvaajat kuin aikaisemmin, mutta lisänä Aleksi Koski.

 • kuvaajat: Petri Uutela, Jussi Leinonen, Samuli Ikäheimo, Antti Sompinmäki, Aleksi Koski

Valokuvaamoklik.fi, Ihanat lapsikuvat miljöössä - Isabella ja Esmeralda, 4.7.2012.

Tekniikanmaailma.fi, Samsung EX2F -taskukamera sisältää huippuvalovoimaisen f/1,4-objektiivin, 4.7.2012. Samsung EX2F:n 3,3-kertainen zoom vastaa kuvakulmaltaan 24 - 80 mm:n kino-optiikkaa. Valovoima on laajakulmapäässä f/1,4 - eli paras mitä taskukameroissa on tähän mennessä nähty. Myyntiin syyskuussa, hinta on alle 500 euroa.

Dome.fi, Tällainen on Helsingin ydinkeskustan puistokadulle avattu Batman-valokuvanäyttely. Helsingin Pohjoisesplanadille avattiin osana uuden elokuvan markkinointikampanjaa valokuvanäyttely. Tarjolla on internetistä ja lehdistä tuttuja promokuvia.

MobiiliBlogi, Kuvina Nokia 808 PureView. Miltä näyttää.

Muropaketti.com, Microsoft: Windows 8 julkaistaan lokakuussa.

Photo.net, foorumi.

Shorpy.com, Humpty Dumpty Cake: 1958. Kodachrome (kiitos Kodak, sinun ansiostasi mennyt maailma on "vähän" väärän värinen...).

Digitalcameraworld.com.

Photo.tutsplus.com, Mastering Backlighting.

Digital Photography School, Creative Photography: The Opportunity is Right in Front of You.

ePhotozine.com.

IR, The Basics of Nature Photography from a National Geographic photographer (VIDEO). Kesto 1:38:52.

Petapixel.com, Dos and Don’ts: Writing a Photographer Bio. Pelkät kuvat eivät riitä.

Photo.net, Nikon D800 vs D800E, Which to Choose? 9.7.2012. Molemmat julkistettu helmikuussa 2012. Kumpi kannattaa ostaa, minkä verran voittaa terävyydessä, haittaako moire.

Dpreview.com, Researchers follow the noise to find composite images. Eri osista yhdistetyillä kuvilla on erilaiset kohinaominaisuudet.

YouTube, How a Digital Camera is Made. Video, kesto 12:50. Canonin mainosvideo parin vuoden takaa. Mitkä ihmeen pystyraitaiset vanginpuvut työntekijöillä on päällään.

Jonashellsen.se, Konsten att bygga sin portfolio. Vinkkejä portfolion rakentamiseen. Portfolion tarkoituksena on esitellä kuvaajaa mahdollista työtilaisuutta varten. Siiheen valitaan vain parhaat mahdolliset kuvat. Ja laajalta alueelta.

The-digital-picture.com, Canon EF 40mm f/2.8 STM Pancake Lens Review. Puolet Canon 1.8:n pituudesta, lyhyempi jopa kuin Canon 1.4 x telejatke. Paino 130g. Filtterikierre 52mm. Vastavalosuoja lisävaruste, ei kannata ostaa ainakaan Canonin mallia (yleensä vain L(uxury)-mallien mukana tulee vastavalosuoja). STM = Stepping Motor. Terävä jo täydellä aukolla, f/4 melkein täydellinen, f/5.6 äärimmäisetkin reunat teräviä. Vinjetoi täydellä aukolla kahden pykälän verran, aika tyypillistä. Canonin Pancake kannattaa ostaa vaikkapa helposti mukana kulkevaksi varaobjektiiviksi. Suomen Canon, lehdistötiedote. Suomen hinta on vähän yli 200 euroa.

 

09.07.2012   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Epäonnistuminen on aina muiden vika, 8.7.2012. Poikkitieteilijäkään ei malta olla ottamatta kantaa jenkkien urheilijakuviin. Poikkitieteelliseen tyylin tietenkin.

Juha Haataja, Valopolku, Kirja-arvioita ja muuta hämmästelyä. Hengästyttävä määrä luettuja kirjoja. Alla poimintoja uusimmista arvioista, vain valokuvausta sivuavista kirjoista.

 • Hannu Hautalan luontokuvausopas, 13.6.2012. Hannu Hautala ja Pekka Punkari on laitettu tekijöiksi tähän oppaaseen, mutta pikemminkin on kyse siitä, että Punkari on seurannut läheltä Hautalan toimintaa, kuvannut ja nauhoittanut mestaria työssään, ja saanut näistä kokemuksista aikaan mainion kirjan.
 • André Kertész, 28.5.2012. André Kertész (1894–1985) oli mustavalkoisen valokuvan mestari.
 • Vuosi metsässä, 25.5.2012. Hienojen mustavalkoisten valokuvien lisäksi kirjassa on mainioita tarinoita Willamon uran varrelta. Ja myös perheestään Willamo tarinoi.
 • Through the lens - National Geographic greatest photographs, 22.5.2012. No, joka tapauksessa tämä kirja on täyttä tavaraa, ja onneksi siinä on muunkinlaisia valokuvia kuin värikylläisiä ja kiiltokuvamaisia formaattitehtaan otoksia.
 • Tähtiyöt, 27.3.2012. Kirja osoittaa selvästi, miten eri tavalla teksti ja kuva lähestyvät aihettaan. Kun ne yhdistetään, voi tulos olla enemmän kuin kumpikaan yksinään.
 • Karhun hetki, 29.2.2012. Karhu tuodaan kirjassa esiin melko lailla ihannoiden. Kovin yksinkertaistahan luonnon dynamiikka ei ole.
 • Metsän sylissä, 27.2.2012. Mikä tämä kirja oikein on? Onko kyse valokuvataiteesta, onko tämä kaunokirjallisuutta vai onko tässä kyse luonnonkuvauksesta, metsästä? ...runot on kirjoittanut Anna-Mari Kaskinen ja valokuvat ottanut Hannu Hautala.
 • Vuosi 2011 - innostusta, hämmennystä ja tilastoja, 31.12.2011. ...Vuoden 2011 kolme luetuinta postausta käsittelivät kaikki valokuvausta, joka taitaa olla suomalaisten suosikkiharrastus aina vaan: ...

Suomen Kuvalehti, Presidenttikokelaat ja valokuvien vaarat. Yksi valokuva vahingoittaa enemmän kuin satatuhatta sanaa.

Kuvaaja Markku Könkkölä, Kasvikuvia Saarenmaalta.

Myyntiin tuleva uusi filmiskannerimalli on nykyään harvinainen tapahtuma. CeBIT-messuilla esiteltiin prototyyppi, nyt PLUSTEK OpticFilm 120 -filmiskanneri on tullut myyntiin. Skanneri on tarkoitettu ammattikuvaajille, painotaloille, kouluille, kamerakerhoille, museoille, arkistoille, mutta myös edistyneille valokuvauksen harrastajille. Ks. lehdistotiedote (1-sivuinen pdf).

 • OpticFilm 120 pystyy skannaamaan sekä 135- kinofilmejä että 120/220- rullafilmejä (6x4,5, 6x6, 6x7,6x9 ja 6x12 cm) olivatpa ne negatiiveja tai positiiveja. Myös kehystetyt diat voidaan skannata tällä skannerilla.
 • Skannerin mukana toimitetaan SilverFast 8- skannausohjelma ja filmipidinsarja. Maahantuoja on Reaxon Oy, joka toimittaa skannerin mukana myös suomenkielisen käyttöohjeen itse skannerille että SilverFast 8- skannausohjelmalle. Laitteella on kahden vuoden takuu. Suositushinta on 1.999 €.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Northlight-images.co.uk.

Pixiq.com, Darkening a room by adding light. Tausta tummaksi päivänvalossa.

Digital Photography School, Get a New Perspective By Getting High… with your Camera.

Fstoppers.com, 12 Ways To Achieve A Perfect Glamour Shot. Sinällään ihan päteviä glamour-kuvia. Vikana on vain se, että kuvat edustavat parinkymmenen vuoden takaista maailmaa. Ja suurin osa kuvattavista on mummy-tyyppisiä.

Beyoundmegapixels.com, Why HDR?

Photography-art-cafe.com, 15 Photography Mistakes I Made All the Time As A Beginner. Omalta osalta vain yksi kohta ei pitänyt paikkaansa, muuten oikein pätevä lista, joka koskenee suurinta osaa kuvaajista.

Earthboundlight.com, Bigger Memory Cards Versus More Memory Cards. Enemmän pieniä muistikorttia vai vähemmän isompia muistikortteja.

Gurusunleashed.com, Reflection - Customize your Glasses Reflection. Vain muutama vaihe.

Neowin.net, Interview: Nokia's Richard Kerris on Windows Phone 8, Verizon and so much more. ...Kerris was quick to point out that Nokia has previously said that the PureView technology would be coming to Lumia devices and he iterated that it would happen "very soon"....

Canonrumors.com, A New EF 50 f/1.8 IS? [CR1]. Canon EF 50 f/1.4:n korvaajaksi Canon EF f/1.8 IS. Ei vaikuta kovin uskottavalta huhulta.

 

08.07.2012   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, 5 kuvaa valehtelee enemmän kuin 53 sanaa? 7.7.2012. Poikkitieteilijän kesäisen leppoisaa tajunnanvirtaa. Lomassa vähän asiaakin.

HS, Päivän menotärppi: Sota-arkisto-valokuvanäyttely. Make your mark -gallerian Sota-arkisto-valokuvanäyttely esittelee suomalaisen graffititaiteen kadonneita teoksia.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Blippaus esillä televisiossa, 7.7.2012. Kaakkois-Suomen alueuutiset, kuva päivässä.

Digitoday.fi, Testi: Nokia 808 Pureview -puhelimen Symbian tuottaa pettymyksen. Nokian helmikuussa esitelty "hirviökamerapuhelin" 808 Pureview on vihdoin tulossa kauppohin. Kameran loistavuutta himmentää puhelimen jälkeenjäänyt Symbian-käyttöjärjestelmä.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Tattoos: Addicted to the Needle. 36 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Daily life: June 2012. 54 kuvaa.

Reuters.com, Photos of the week. 20 kuvaa.

Shorpy.com, What a Dump: 1942. Kodachromen värit.

Photo.tutsplus.com.

Digitalcameraworld.com.

(ja vielä) Abcnews.go.com, Olympic Portraits: 'Stunning'? Or 'An Embarrassment'? Joe Klamarin 13 kuvaa.

Eric Kim, How To Give a Constructive Critique in Street Photography.

Mansurovs.com, How to Quickly Test Your DSLR for Autofocus Issues. Tarvitaan kamera, jossa Live View. Ja printteri, jolla tulostaa testitargetti.

ePhotozine.com, A Guide To Photographing Steam Railways. Höyryjunia kuvaamaan.

Pixiq.com, Nodal Ninja 360˚ X 180˚ HDR.

Fotosidan.se, Snabbare minneskort till Nikon D4.

 

07.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Photos By Pasi Jormalainen (PabloJ), From the Present to the Past. The city of Tampere. "Nykyajan kohteista vanhoja kuvia - projekti :)". - "Tässä pienessä projektissa on alunperin ollut idea löytää kuvattavia kohteita, jossa olisi tarkoituksella jotain nykyaikaan viittaavaa, esimerkiksi juuri tuo uudehko auto. Kuvat on ollut tarkoitus saada vanhanaikaisen näköisiksi, mutta kuvaa tarkemmin katsoessa huomaakin, että kuvat ovat nykyaikaa :) Ei välttämättä avaudu kaikille tuo idea, kun se on omassa päässä :D"

AteljeeFotoTunnelmaKuvaRantanen, Koulutus, 4.7.2012. ...Sitten kävi tuuri. Olen Fotografiskan postituslistalla ja sieltä kolahti postia. Albert Watson (wikipediassa) pitää kolmen päivän workshopin ja ajankohtana kalenterissani ei ollut mitään merkittävää. Olin varmaan ensinnäinen kuka ilmoittautui ja hyvä niin kun vajaassa päivässä se oli täyteen buukattu (15henkeä). Ilmoittautumisen jälkeen alkoi stressi, että millaisen portfolion esitän herralle…

 • Pakko myös kehua miten workshop oli järjestetty… Fotografiska on hieno tila, lounaat Fotografiskan ravintolassa loihti Ruotsin ruokamaajoukkueen pääkokki, vessoissa oikeat käsipyyhkeet(eikä mitkään puunsäästäjän käsiraastimet) jne. Pientä luksusta ja kaikki oli otettu huomioon…

(ja vielä) Valokuvaaja, urheilukuvaaja Vesa Koivunen, Naatitaan kesästä ja kärpäsistä! 6.7.2012. ...Hyville tyypeille löytyy aina hommia, sanotaan, mutta edes heitä ei tulla hakemaan olohuoneen sohvalta. Heidänkin pitää ideoida ja myydä. Tosin yleensä hyvät tyypit osaavat näin tehdäkin. ...

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, Wedding photography: how much do you charge your first time?

Dpreview.com, Photographer explains controversial Team USA Olympic Portraits. Edelleen USA:n Lontooseen lähtevien urheilijoiden kuvauksista.

Uudenlaisia valokuvaajia.

Digital Photography School, Advanced Composition: Using Georgraphy. Sommittelussa voi käyttää tietoisesti tai tiedostamatta monenlaisia geometrisiä kuvioita ja muotoja.

Dpreview.com, Photoshop CS6: Top 5 Features for Photographers. Kannattaako päivittää CS6-versioon. Mitä on muuttunut.

ePhotozine.com, Keywording Lightroom Tutorial. Pitempi artikkeli.

Popular Photography, A Clever Way To Create A Less Intrusive Watermark. Vesileimankin voi lisätä kuvaan monella tapaa.

YouTube, [FRAMED] Episode 8: Pratik Naik High End Retouching. Professional High End Retouching. Elle-lehdelle jne. Video, kesto 43:04.

Luminous Landscape, The Making of The Pilbara Storm. Australiasta maisemakuva, lähestyvä myrskypilvi. Mitä kuvankäsittelyssä tehtiin.

 • (aivan järkyttävän paljon käsitelty kuva, kuka tällaista "kuvitusta" voisi haluta...)

Petapixel.com, Some Thoughts on Digital Camera Lifespan. Pitempi artikkeli. Parempia ja parempia välineitä tulee koko ajan. Miten kauan kamerat kestävät, mitä tapahtuu vanhoille kuvatiedostomuodoille. Mitä tapahtuu nettiin laitetuille kuville, kun talletustilan kuukausimaksuja ei makseta.

The Online Photographer, Epson Printers Investigated (Product Variability Part II). Epson 3880 -tulostin. Sama malli, vuosi väliä valmistuksessa. Neljä kuukautta sitten pyydettiin printterin omistajia lähettämään näytteitä tulostusjäljestä. Oliko eroja.

Pdnpulse.com, Video Pick: Making a Leica M9-P ‘Edition Hermès’ Camera. Video, kesto 3:35.

IR, Olympus CEO identifies sensor supplier for flagship mirrorless camera. Olympus OM-D E-M5 -mallin sensori/kenno on peräisin Sonylta.

Sfoto.se, Fotograf vann i Högsta domstolen. Norjalainen firma julkaisi luvatta ruotsalaisen valokuvaajan ottaman kuvan internetissä. Valokuvaaja haastoi firman oikeuteen Ruotsissa. Alempien oikeusasteiden mukaan oikeuskäsittely olisi pitänyt tapahtua Norjassa, kun kerran haastettu yrityskin oli norjalainen. Korkeimman oikeuden mukaan riitti Ruotsissa tapahtuva oikeuskäsittely, koska internet ei rajoitu vain Norjaan. Ennakkotapauksen luonteinen päätös.

 

06.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Foorumilta. Nokia PureView N808.

"Käyttökokemuksiani:

Kuvanlaatu taskussa kulkevaksi on hyvä. Välillä tekee mustia kuvia, ne ärsyttää todella pahasti. En tiedä onko päivityksessä korjattu. Yleis näppäilyyn oikein hyvä peli. Ei ole tämän luokan puhelimista kokemusta aikaisemmin, vanha luuri on joku perus nokia. Olen kuitenkin tyytyväinen.

Eihän tämä järkkäriä korvaa, mutta viikonloppuna meinaan jättää kuitenkin D700 pois vkl reissusta ja pärjätä tällä. Laitan sivuilleni setin miten pärjää perus turisti meiningeissä, kaupungilla käppäilyä ja ravintoloissa istuskelua luvassa.

Linkki jonka takaa muutamia ekoja näppäilyjä:
http://joonan.kuvat.fi/kuvat/808/ "

Valokuvaaja, urheilukuvaaja Vesa Koivunen.

 • Kiire odottamaan, 3.7.2012. Kaiken kaikkiaan keikkaan meni aikaa kolme ja puoli tuntia ja kuvaamista tästä oli 11 minuuttia. Se on sellainen sopiva ja aika yleinenkin suhde tässä hommassa!
 • Taakse jäivät EM-kekkerit, 2.7.2012. Olen tyytyväinen, että vaihtelevista keliolosuhteista huolimatta pystyin pitämään paketin kasassa ja käytin yhtä remote-kameraakin koko ajan. Mallia oli helppo ottaa, sillä kuvatoimistojampat käyttivät näitä vermeitä melkein joka lajissa.

Northernexposures.

Martti Ojaman valokuvablogi.

 • Kesänviettoa maaseudulla, 5.7.2012.
 • Ryssänkärki, 30.6.2012. Helsingin Lauttasaaressa kartassa lukee Veijarivuoren puisto, mutta useimmat tietää paikan Ryssiksenä tai Ryssänkärkenä.
 • Yhteensopivuus ongelmia salamalla, 26.6.2012. Salamat, joita tässä testasin olivat Nissin DI866, Sigman EF-500 DG Super. Otin muutaman kuvan purkista käyttäen toistasalamistani orjana ja toista masterina.

Porakuvia, Patarei, 5.7.2012. Tallinna.

Miikkahakari.com, Testikuvia Sigma 150-500, 20.6.2012. Käytettynä hyvää halvalla? Koitan ottaa selvää. Uusi (käytetty) teleobjektiivi pikatestissä. Kuvat iso 400 ja 800, f6.3 ja 7.1, käsivaralta kuvattuna, kaikki 500mm polttovälillä.

Jälleen kerran kertauksena. Toimittajan Rikoslakipaketti, Kuvaaminen ja salakatselu. Selkeästi, yksinkertaisesti mutta kattavasti aiheesta "missä saa kuvata ja missä ei".

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, It's DIY Thursday. Joka päivä Strobistin sivuille eksyy Googlen kautta kymmenisen tuhatta DIY-ratkaisun hakijaa. Kymmenen suosituinta DIY-hakua ja myös linkit ratkaisuihin.

ePhotozine.com.

Digital Photography School, Solo, Teaming up, or Photo Tour. Yksin, ryhmässä vai järjestetylle kuvausmatkalle.

YouTube, 01. Setting Up Photoshop CS6 Palettes and Panels. Photoshopin käyttöliittymän räätälöintiä. Video, kesto 5:18.

Diyphotography.net, Huge Reflectors Borrowed From The Camping Realm. Muutama idea monimetriseen heijastimeen.

(ja vielä vähän Joe Klamarin "huonoista" urheilijakuvista...) Petapixel.com, Are Joe Klamar’s US Olympic Portraits Intentionally “Bad”? Kommentoijat ovat eri mieltä kuin artikkelin kirjoittaja.

The Online Photographer, The Olympus OM-D E-M5: Three First Reactions.

Pdnonline.com, Getty IPO On Hold as $4 Billion Private Equity Sale Looms. IPO = Initial Public Offering. Maailman suurin kuvatoimisto, myyntihinta lienee 3.5 - 4 miljardia dollaria. Tuotot eivät ole kasvaneet vuoden 2008 jälkeen, vaikka kannattavuutta on yritetty parantaa kuluja leikkaamalla (valokuvaajille vähemmän palkkioita).

Kamera & Bild, Skånska appen Foap växer snabbt. Viikossa 50.000 käyttäjää, muutama tuhat myytyä kuvaa. Kuvat maksavat kymmenen dollaria, kuvaajalle viisi dollaria. Pitää muistaa, että kuvaaja maksaa yksinään mahdolliset korvaukset, jos kuvausluvat eivät ole kunnossa. Ei Android-versiota, vain IOS 4.3. Ja kyse on siis kännykkä kuvista.

The-digital-picture.com, Canon EF 24-70mm f/2.8 L II USM Lens Delayed Until Mid-September.

Dpreview.com, Just Posted: Nikon Coolpix P510 Review. Helmikuussa 2012 julkistettu. Kompaktidigi, 16 megapikseliä, 24-1000mm (aiemmin 23-810mm, 38-kertainen zoom), 42-kertainen zoom, edelliseen malliin verrattuna parannettu kuvanvakaaja. 3-tuumainen kääntyvä lcd-näyttö. 1920 x 1280 video. Elektroninen etsin 100% (P500: 97%), diopterikorjaus +/-4. Sisäänrakennettu GPS. Paino 555g. F/3.3 - F/5.7. Järjestelmädigiä pienempi, mutta kuitenkin hyvä kuvausote. Ei RAW-kuvia. ISO 800 kohisee. Yllättävän hyvä kuvanlaatu zoomattuna, pelkästään jo etäisyyden takia kuvaan tulee utua. Kolme väriä, musta, punainen, tummanharmaa. Arvosana 75%. Suomen Nikon. Suomen hinta on 450 euroa.

 

05.07.2012   (linkki)

Peter Forsgård, Muotokuvauksesta jatkoa.. 3.7.2012. Edelleen USA:n olympiaedustajien kuvauksista...

Jore Puusa, Työhakemukseni nro 53 vuoden sisällä. ...Valitettavasti valintamme ei tällä kertaa kohdistunut sinuun.

Suomen Lehtikuvaajat ry, Kuukauden kuvaaja Riitta Supperi.

Ja vielä, Valoa etsimässä, Nokia 808 PureView ISO 1600, 2.7.2012. ISO1600:ssa alkaa selkeästi tulla kennon ja tekniikan rajat vastaan, eikä puhelimessa korkeampaa ISO arvoa olekaan saatavissa. Kuva on käyttökelpoinen pienessä koossa, mutta isompana printtiä jo aika suttua.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Reuters.com, Robo-cams go for Olympic gold. Reuters asentaa katon rajaan robottikameroita. Voidaan ohjata etänä, kuvat lähetetään suoraan editoitavaksi. Yhden kuvan perusteella kyse on Canonin kameroista.

Pixiq.com, Photographing Fireworks: How to get the perfect firework photos. Ilotulituksen kuvaamiseen ohjeita.

Digital Photography School, Wedding Details for Beginners.

Crazy Lab, Measuring the performance of DSLR cameras and why the ISO setting could impact the burst length. Korttien ja kameroiden nopeuksien mittaaminen onnistuu webbikameran mikrofonilla ja ilmaisella Audacity-ohjelmalla.

Kamera & Bild, Nytt projekt visar svenskt naturfoto. Kuvablogi, 15 ruotsalaista luontokuvaajaa. Joka päivä uusi kuva kultakin kuvaajalta vuorollaan pohjoismaisesta luonnosta.

ePhotozine.com, Samyang 14mm f/2.8 ED AS IF UMC Lens Review. Täyskennoisella 114 astetta kulmasta kulmaan poikittain. Canon, Nikon, Pentax, Sony, 4/3-systeemi, Samsungin peilittömät NX-kamerat. Halpismalli, Suomen hinta on n. 350 euroa. Sisäänrakennettu vastavalosuoja. Lähin tarkennus 28cm. Yllättävän terävä tämän hintaluokan objektiiviksi. Arvosana 4 * / 5 *.

 

04.07.2012   (linkki)

HS, Maailman kuvia. Viimeisen kuukauden ajalta.

Puhelinvertailu.com, Näin 808 PureView pärjää järkkäriä vastaan. Otimmekin vertailuun hieman ammattitasoa alemman luokan järkkärikokoonpanon.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

The New York Times, Lens, Witnesses to War. Amerikkalaisten sotakuvaajien kokemuksia ja kuvia koottu kirjaksi. Netissä esillä 14 kuvaa.

Petapixel.com, Common Photographic Mistakes by Beginners, Amateurs and Pros – and How to Avoid Them. Aloittejoille, harrastajille ja ammattilaisille.

Lensrentals.com, Optically Adjusting a Lens. Objektiivit eivät yleensä tarvitse tarkkuuden hienotäätöä. Artikkelissa ei kerrota, miten kotona voi hienosäätää optiikaan. Artikkelissa kerrotaan, miten Lensrentalissa tämä tehdään.

Strobist, On Camera, On Axis, On Budget. Pokkaridigien sisäiset salamat ovat niin heikkoja, että välillä niillä otetut kuvat näyttävät rengassalamalta. Mutta saman vaikutuksen voi helposti saada aikaan myös järjestelmädigillä ja irtosalamalla. Ei tarvita kuin ilmastointiteippiä.

Digital Photography School, 9 Tips for Capturing the City in Motion.

IR, The Fourth, Fireworks & Hot Dogs. Ilotulitus. Fourth of July, USA:n itsenäisyyspäivän kunniaksi paljon ilotuksia. Meillä on sitten edessä 6.9.2012 ilotulituksen SM-kisat.

Pdnonline.com, Making Exhibition-Quality Prints: Tips from a Printer. Rumpuskannerilla saa hyvää jälkeä, parempaa kuin järjestelmädigillä. Järjestelmädigin rajat tulevat vastaan 30x40 tuumassa (76x100cm). 35mm:n filmistä tehdyt printit näyttävät hyviltä vielä 60x72 tuumaisena (152x182cm).

Diyphotography.net, Are Cellphone Cameras Good Enough For Today's Screens? Nykyisten kamerakännyköiden kuvanlaatu ei riitä Applen Retina-näytöillle (ja varmaan pian muiden valmistajien näytöille).

Digital Outback Photo, Using the iPhone and Tablets for our Photography. Mihinkä nämä välineet riittävät, työnkulusta.

ePhotozine.com, Top Tips On Taking Phtos From A Private Charter Boat. Lyhyesti.

ePhotozine.com, Outrage Over US Olympic Promo Shots. Getty/AFP-kuvaajan Joe Klamarin potretit herättävät edelleen keskustelua.

Dpreview.com, Samsung releases 12MP EX2F 'Smart Camera'. EX1:n seuraaja. 12.4 megapikseliä, 24-80mm. 24mm ja aukko f/1.4, aiemmin ei tällaista ole ollut pokkaridigissä. Telepäässä aukko on sitten f/2.7. HD video 1080/30p. Kuvanvakaaja. Sisäänrakennettu WiFi. RAW. Kolmen tuuman kääntyvä lcd-näyttö, lisävarusteena elektroninen etsin. Sisäinen salama, ulkoisen salaman liitin. Elokuussa myyntiin, $549.

Fotosidan.se, Tuija Lindström visas på Hasselblad Center i höst. Jutussa Tuija Lindström mainitaan ruotsalaiseksi valokuvaajaksi.

 

03.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, sivut ovat uudistuneet.

Suomen mainosvalokuvaajat, sivut ovat auenneet uudistuneina (muutaman kuukauden tauko). Sisältöä ei paljoa ole. Paitsi valokuvaajat, joita voi hakea vaikka kaupungin ja erikoisosaamisen perusteella.

Karjalainen, Rappukäytävän valvontakuvaaminen vaatii kaikkien luvan. - Jotta taloyhtiössä voidaan aloittaa kameravalvonta esimerkiksi piha-alueella, tarvitaan siihen taloyhtiön hallituksen enemmistöpäätös. Mikäli valvonta halutaan ulottaa rappukäytävään, tarvitaan siihen jokaisen asukkaan, ei siis pelkästään osakkeenomistajan suostumus, Kärkkäinen summaa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Popular Photography, Underwhelming Olympic Team Photographs Stir Internet Outrage. Usealle ammattikuvaajalle annettiin mahdollisuus kuvata USA:n olympiaurheilijoita. Suurin osa valokuvaajista otti erinomaisia kuvia (olosuhteet huomioiden). Mutta yhden ammattikuvaajan otokset ovat herättäneet kovasti kritiikkiä. Näyttää siltä, että tämä kuvaaja ei ole ollut omimmalla alueellaan. Kuville ei ole nähtävästi tehty (edes) minkäänlaista käsittelyä.

ePhotozine.com, Natural Light Photography Tips.

Digital Photography School, 5 Tips For Photographing Silhouettes.

Falk Lumo, The full frame mystery revisited and the true reasons for a full frame camera.

YouTube, How To Make a 6-month duration Pinhole Camera. Neulanreikäkamera, video, kesto 13:41. Yksityiskohtaiset ohjeet.

Diyphotography.net, A Real DIY Slide Projector. IKEA:sta lamppu.

Blogs.adobe.com, System and hardware recommendations: Beyond the minimum. Adobe® Creative Suite® 6. Kaksisivuinen pdf. Erilaisia suosituskokoonpanoja. Hyvä, parempi, paras.

Dpreview.com, Canon issues product advisory for PowerShot S100. Voi vaivata erityisesti kuumassa tai kosteassa. Sarjanumeron kaksi ensimmäistä ...29 - 41...

Fotosidan.se, Dareberg intervjuar sommarplåtisar. Jo yhdeksän ruotsalaiskuvaajan haastattelut. Lehtikuvaajia.

Fotosidan.se, Så fotograferar du tavlor.

IR, Checkin’ out these hot summer pancakes (shooting the Canon 40mm f/2.8 lens). Kuvaamassa Canonin uudella pannukakkumallilla. Täys- ja kroppikennoiselle, sopii kummallekin. Suomen hinta on vähän yli 200 euroa.

IR, Canon Pixma MX892 -- Photos at the Office. Canonin monitoimiprintteri. Tämän sarjan printtereillä ei voi tulostaa cd-levylle omia kuvia eikä myöskään skannata negatiiveja. 35-sivun automaattisyöttö. Skanneri. Värikuvat. Faksi. Kolmen tuuman lcd-näyttö. Paperin syöttö edestä tai takaa, molemmille puolille printtaus. WiFi, verkkoliitäntä. Suomen Canonin sivuilta löytyy malli MX895. Suomen hinta on n. 200 euroa.

 

02.07.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Oka Morikawa, kaksi hääkuvasettiä.

 • Monica & Pekka
 • Juuli & Juhana ensimmäistä kertaa uudet kamerat käytössä, pari Canon 5D Mark III -järjestelmädigiä. Oliko eroa aiempaan kameramalliin.

Hopeinen Omena.

Valoa etsimässä, lisää Nokia PureView N808 -kuvia.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Nuoret verkostoituvat verkossa. Facebook ja Flickr.

Hardware.fi, Parhaat SSD-asemat: heinäkuu 2012. SSD-asemien hinnat ovat tippuneet kuluneen vuoden aikana tasaista tahtia, ja nopeita ja laadukkaita asemia saa jo alle euron per gigatavu -haamurajan. Mutta mikä onkaan se paras valinta?

Photo.net, foorumi.

Gawno.com, 78 Photography Rules for Complete Idiots. Ja kaikista vielä kuvaesimerkit.

Photo.tutsplus.com.

Digitalcameraworld.com.

Luminous Landscape, Emotion – The Magic Element.

Earthboundlight.com, Breaking the Horizon, 1.7.2012. Sommitteluohje.

Lightstalking.com, Seven Signs You Are Becoming a Photographer.

Diyphotography.net, Dancer Shoot Anatomy - The Workout. Valaisukaavio. Jälkikäsittelystä video.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Poppies. Unikkoja kuvaamassa.

Digital Photography School, A Short History of Photography: The Daguerreotype. Kaksi videota.

ePhotozine.com, HTC One X Camera Phone Review. Android-puhelin. Kahdeksan megapikselin kenno. Arvosana 3 * / 5 *.

 

01.07.2012   (linkki)

Valokuvaaja, urheilukuvaaja Vesa Koivunen. Poimintoja:

 • Helsinki 2012, 30.6.2012. Yleisurheilun EM-kisat alkoivat minun osaltani tiistaina ja 12 tuntia on ollut lyhyt päivä. Lajeja on paljon ja viiteen päivään typistetyt kisat ovat varsin intensiiviset. ...Tiedänpä nyt senkin, että kuvatoimistojamppa kulkee kisasta toiseen kahdeksan kamerarungon kanssa.
 • Urheilukuvaus työpaja heinäkuussa, 20.6.2012.
 • Paremmalle tasolle, 17.6.2012. Sorruin itse perisyntiin, josta olen aina muita varoittanut. Sain aivan järjettömät itkupotkuraivarit hintojen polkemisesta. Huomasin, että sama kaveri vei toistamiseen varsin rahakkaan keikan, josta minulta pyydettiin tarjousta

Helmikuussa on Digicamera.netin uutisissa oli Aki Joensuu Photographyn haastattelulinkkejä, tässä on sitten koko luettelo:

Pekka Potka, Voigtländer Nokton 17,5mm f/0.95, 28.6.2012. Olympus E-M5. 35mm. Nokton 17,5 mm is a manul focus only lens. No autofocus. ...Nokton has also depth of field scale engraved next to distance scale. This makes zone focusing very easy. ...Nokton 17,5 mm is not a lens for casual snappers at larger apertures. Very fast lenses have always been enthusiast lenses and this is one of them. ...Voigtländer Nokton 17,5 mm f/0.95 is a great lens, but only if you are prepared to learn its true nature and limits. Suomen hinta on n. 1.300 euroa.

Tareone, Tuska Open Air Metal Festival 2012, 30.6.2012.

Taskumuro, Nokia 808 PureView saapui TaskuMuron toimitukseen - tässä ensimmäiset kuvat. Laukkuun oli pakattu puhelimen lisäksi pieni kamerajalka adaptereineen, HDMI-kaapeli, matkalaturi, suojakuoret, kuvausopas ja muistiinpanovälineitä.

 • Valoa etsimässä, Kalustofiilareita: Nokia 808 PureView, 27.6.2012. Jep, kävin tänään hakemassa Nokian 808 PureView puhelimen ja arvatenkin kameran vuoksi.
 • Valoa etsimässä, Nokia 808 PureView golfkentällä, 28.6.2012. Tänään PureView oli mukana golfkierroksella ja muutaman kuvan ehdin pelin tiimellyksessä ottamaan ja kuvanlaatu on kyllä vakuuttavaa. Vihdoinkin kännykässä on sellainen kamera, ettei harmita, vaikka pokkari tai jopa järkkäri on jäänyt kotiin.

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys ry, Korjaus ja huoltokurssi 9 - 10.6.2012. Muutama kuva.

 • Kamerataivaan kuudes kesä, 11.6.2012. Heinäkuun lopulla, 27 pvän iltana on perinteinen peräkonttikirppis ja 28 pvä lauantaina perinteiset markkinat, joilla on mukana myös yhdistyksen jäseniä kauppaamassa kamera,- ym. kalustoaan.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, The Secret City. Alkaen vuodesta 1942, USA:n salainen Manhattan-projekti. 29 kuvaa.

Time LightBox, Martin Parr: Picturing the American South. 19 kuvaa.

The Atlancit, In Focus, "Epic" Colorado Wildfires. 22 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Scenes From Underground, Part II. 38 kuvaa.

Time LightBox, Pictures of the Week: June 22 – June 29. 58 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Euro 2012 Soccer Championship, Part 2: The action. 27.6.2012. 41 kuvaa.

Reuters.com, Addicted to the needle. 30 kuvaa. Tatuointia.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, How to Make the Most of your Summer.

Strobist, Hell Freezes Over, Gary Fong on Strobist. Yli 2.000 blogipostausta, Gary Fong ensimmäistä kertaa... Video, kesto 2:20. Muovikalvo salamaan ja temppu.

ePhotozine.com, Tips On Taking Photos At Model Shoots.

Pixiq.com, Tiny is not always better. New York Timesin vaikutusvaltainen kolumnisti David Poque on suhteettoman innostunut Sonyn uudesta digipokkarista Sony Cyber-shot DSC-RX100.

Lensrentals.com, A Weekend with the Panasonic 12-35 f/2.8. Uusi malli, kuvanvakaaja objektiivissa. Olympus OM-D. Tulokset vastasivat objektiivin hintaa. 1.300 euroa.

IR, Olympus 75mm f/1.8 M.Zuiko lens captivates editor. Runkona Olympus E-PL1 (Amazon-hinta $150). Vastaa 150mm. Lähin tarkennus 80cm. Mukana ei vastavalosuojaa. Listahinta 899 euroa.

 

 

Kesäkuun 2012 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset