Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Kesäkuu 2012

30.06.2012   (linkki)

Suomi24, Kuvottava naapuri! Noin 250 vastausta. Alku: "Muutettiin joku vuos sitten tähän kerrostaloon. Muita ongelmia ei ole ollut, kuin se, että naapuri ottaa ihmisistä kuvia. Hänellä on piha tuossa alhaalla ja ottaa siis ihmisistä kuvia kun ovat parkkipaikalla...."

Puhelinvertailu.com, Nokia 808 Pureview katosi operaattoreiden verkkokaupoista. Kysyntä ylittää tarjonnan.

Ylex.yle.fi, Otitko hienon kuvan iPhonella - Myy se muille Foapissa. iPhone-puhelimiin saatavilla olevalla Foap -sovelluksella voit myydä puhelimella ottamat kuvasi suoraan netin kautta. Ostajalle kuvan hinta on 10 dollaria, myyjä saa 5 dollaria.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Alamy stock phtoography, Blog, Image Licensing: Time for a Change? Pyöreän pöydän keskustelun tulos, aiheena stokkikuvien hinnoittelu ja lisenssit. Mukana ostajia, valokuvaajia, lehtimiehiä ja kuvatoimintojen edustajia. Lehdistotiedote sekä 11-sivuinen pdf, Image Licensing: Time for a change?

Shutterfinger, Top 10 Street Photography Clichés.

Petapixel.com, The Best Photography Course I Ever Took. 21-vuotiaana Rocherterissa NY, Summer Photo Transfer II.

ePhotozine.com, Photoshop Q&A With Martin Evening. Muutama kysymys ja vastaus.

ePhotozine.com, Top 10 Best Digital Effect Cameras. Myös järjestelmäkameroita.

IR, Make Your Photos of Roses Actually Smell Like Roses with These Scented Papers. Valittavana yli kaksisataa eri hajua. Haju aktivoituu vasta kosketuksesta. Vaikkapa bensiinin hajuinen valokuvapaperi.

Pixiq.com, HDR: Making impossible shots possible. Dynamic range in two simple photos.

IR, How To Photograph a Steaming Hot Cup of Coffee. Video, kesto 5.40.

Fotosidan.se, Bildtjuvar hängs ut på blogg. Sivusto, joka keskitty kuvavarkaiden julkistamiseen.

The-digital-picture.com, Canon EF 500mm f/4.0 L IS II USM Lens Review. Ensimmäinen maininta melkein kaksi vuotta sitten. Nyt tullut myyntiin. Korvaa edellisen mallin vuodelta 1999. Paino 3.190kg. Suomen hinta on n. 10.000 euroa.

 

29.06.2012   (linkki)

Itviikko.fi, Nokian hirviökamerapuhelin – kuin skeittilauta suihkumoottorilla. Yhdysvalloissa on julkaistu ensimmäiset testit Nokia 808 Pureview -kamerapuhelimesta. Puhelimen "hirviökameraa" ylistetään lähes maagiseksi, mutta sen Symbian-käyttöjärjestelmä haukutaan lyttyyn.

Suomen Canon, Käyttäjäpalautteen avulla kehitetyssä Canon EOS 7D -kamerassa on lisää suorituskykyä ja mahdollisuuksia [28.6.2012]. Canon EOS 7D -kameran toiminta tehostuu valmisohjelmistolla v2. Se hyödyntää kameran nopeutta, edistynyttä prosessointia ja luovia toimintoja. Pidempi RAW-kuvasarja, muokkaustoiminnot kamerassa, käyttäjän määritettävissä oleva automaattinen ISO-herkkyys ja Canonin uuden GPS-vastaanottimen, GP-E2:n, tuki ovat nyt valokuvaajien ulottuvilla.

Voice.fi, Näin onnistut valokuvissa aina - 11 takuuvarmaa ohjetta.

Afterdawn, Google tuo älylasit kuluttajille parin vuoden kuluttua. Lasit kustantavat 1500 dollaria. Hinta "laskee selvästi", kun laseista julkaistaan paranneltu versio massamarkkinoille (vajaan vuoden kuluttua Explorer Editionin julkaisun jäljeen).

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Feature Shoot Group Show: Hometown. Ympäri maailmaa.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, A Helpful Collection of Digital Post Processing Tutorials.

Digital Photography School, Posing Guide: 21 Sample Poses to Get You Started with Photographing Weddings. Ääriviivapiirroksia.

Strobist, Project: Taryn Simon's Secret Sites. Helsingin Meilahden museon viimeinen näyttely ennen sulkemista, Taryn Simonin tuotantoa esiteltiin laajasti.

Petapixel.com, Photo Stealers: A Website Dedicated To Exposing Photography Theft.

Dpreview.com, Music photographers rebel over 'rights grabbing' contracts. Englannissa The Stone Roses yrittää saada läpi "sopimusta".

ePhotozine.com, How To Take Creative Photos With Oil And Water.

IR, Five Tips For Making Great Black & White Photographs. Lyhyesti.

Fotosidan.se, 5 tips som ger annorlunda semesterbilder.

Lensrentals.com, The “Other” Canon Primes — Why Did They Do That? Canonin uudet kiinteäpolttoväliset. Canon 24mm f/2.8 ja Canon 28mm f/2.8 IS USM. Korvaa vanhemmat mallit, hinnat ovat nousseet yli kaksinkertaisiksi.

(Kesäloma alkaa, uutisia pitäisi tulla tavalliseen tapaan joka päivä, mutta katsotaan nyt miten onnistuu...)

 

28.06.2012   (linkki)

Ilta-Sanomat, Testissä tavallista paremmat digipokkarit. Kamerakännykät korvaavat jo monelle perinteiset pienet lomapokkarit. Kameravalmistajat ovatkin tuoneet markkinoille kännyköitä laadukkaampia, mutta pienikokoisia digikameroita. Iltasanomat testasi neljä digikameraa 300-450 euron hintaluokassa.

 • Panasonic Lumix TZ30 (309€). Huonoa kunnianhimoisessa konseptissa on kuvanlaatu, joka on selkeästi muita heikompi korkeita herkkyyksiä käytettäessä.
 • Canon S100 (345€). Megapikseleitä kamerassa on 12 ja hieman keskivertoa suuremman kennon suorituskyky on hyvä myös korkeilla (asa 800) herkkyyksillä.
 • Fuji X10 (454€). Kuvanlaatu on erinomainen johtuen melko suuresta kennosta sekä laadukkaasta optiikasta
 • Olympus Pen E-PL3 (445€ kit-objektiivin kanssa). Kuvanlaatu on joukon paras, mikä ei ole yllätys johtuen kennon fyysisesti suuresta koosta (Penin kenno on neljä kertaa suurempi kuin esimerkiksi Fujin). Megapikseleitä on 12.

Pekka Potka, Olympus Zuiko M. 75mm f/1.8, 26.6.2012. Finally it arrived, the 75mm Zuiko M. with final firmware. This lens was halfmade for a couple of months while Olympus tweaked the firmware. Was it it worth the wait?

Valokuvatorstai, 253. haaste. Elokuun lopussa palataan, 30.8.2012. Silloin aletaan ottaa vastaan osallistumisia kesähaasteeseen. Viiden kuvan sarja, teemallinen kokonaisuus. Itse voi päättää teeman. Mahdollisimman ehyt kokonaisuus.

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 252. haaste. Haastesana oli "tarina". Haasteen otti vastaan 34 kuvaajaa.

Aamulehti, Voiko kamera olla enää yhtään huomaamattomampi? Jos kuvaavat lasit haluaa itselleen, joutuu niistä verkkokaupassa pulittamaan 349 dollaria eli lähes 280 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Pixiq.com, Senior Portrait Pro Tips #2. Senior ei tarkoita tässä yhteydessä eläkeläistä.

Digital Photography School, 3 Tips That Will Work in Most Forms of Photography.

Lensrentals.com, Guest Blogger Aaron Nace | How to Capture the Real & Surreal with a Superlative Lens. Canonia. Esimerkkikuvia.

Rob Galbraith, Feature: An eye for nature's whimsical moments. 20 vuoden lehtikuvaajan uran jälkeen muutama vuosi itsenäisenä yrittäjänä, kuvauskohteena lähinnä luonto ja eläimet. Haastattelu.

Pixiq.com, Final Thoughts About Exhibiting With Digital Photo Frames -- Part 8. Viimeinen osa, sarjan aiheena valokuvanäyttely ja digikehykset.

Popular Photography, This Is How Windows 8 Will Handle Photos. Eipä taida Microsoft ihan vielä _tässä_ versiossa keskittyä värinhallintaan... Kieltämättä uusi asia, mutta eihän sillä ole väliä, miltä valokuvien näyttävät.

Fstoppers.com, 5 Killer Canon Lenses for Video (SMAPP).

YouTube, Photoshop Lightroom: The zooming commands | lynda.com tutorial. Video, kesto 4:16.

IR, Homeless Man Documents Life on the Street with Flip Camera. Video, kesto 1:45.

Diyphotography.net, Quick Tip: Use Silica Gel To Protect Your Lenses From Fungi. Kosteuden poistoon, ennalta.

ePhotozine.com, Town Photography Tips. Lyhyesti.

The-digital-picture.com, Canon EOS DSLR and Lens Retirements. USA:n Canoin sivuilta ovat poistuneet Canon EOS 1Ds Mark III ja Canon EOS 1D Mark IV. Enää ei myöskään löydy objektiiveja Canon EF 24-70mm f/2.8 L USM, Canon EF 24mm f/2.8 aj Canon EF 28mm f/2.8.

Fotosidan.se, Så fotar vi på semestern. Ruotsalaisilta kyseltiin lomakuvaamisesta.

 

27.06.2012   (linkki)

Sulantoblog.

 • Pedofiilin näköinen valokuvaaja, 5.6.2012. Tämä on tarina, ei siis totta missään tapauksessa, ja kaikki nimet tai muut yhtäläisyydet todellisiin ihmisiin, tapahtumiin tai paikkoihin ovat sattumanvaraisia.
 • Kaikki pitää tehdä itse, 8.6.2012. Minulla on Sennheiser merkkinen lähetin, vastaanotin ja mikrofoni, joilla voin tallentaa videolle ääntä ilman johtoa.
 • Hieno työpaja taas kerran! 11.6.2012. Yksi yleisimpiä kysymyksiä työpajoissa on, että mitä eroa on heijastavalla ja läpivalaisevalla sateenvarjolla?
 • Nikkor AF-S 28 mm f/1.8 G kokeilussa, 15.6.2012. Nikon julkisti tässä keväällä uuden laajakulman, joka on ensisijaisesti täyden kennon kameroille tarkoitettu. Perinteinen 28 mm polttoväli tarkoittaa kuvakulmaltaan mietoa laajakulmaa ja hyvää yleispolttoväliä. Valovoima on f/1.8, joka täydentää samalla valovoimalla olevia 50 ja 85 mm objektiiveja.
 • Nikkor AF-S 18 - 300 mm f/3.5 - 5.6 G ED kokeilussa, 26.6.2012. Sain eilen kokeiluun uuden vastikään esitellyn Nikonin superzoomin DX-kennoisille kameroille. Polttovälialue on totisesti kunnianhimoinen 18 - 300 mm ja vastaa FX-koon kamerassa 27 - 450 mm kuvakulmaa. ...Kuvasin eilen illalla muutaman testikuvan, mutta vielä en pysty sanomaan optisesta suorituskyvystä kovin paljon. Minusta tuntuu, että tämä superzoomi on varsin kelvollinen, mutta se pitää vielä varmistaa kuvaamalla lisää.

Janneheimonen.net, Sudenkorennot 2011 – kuvia lisätty.

Verteksi, Canon Ixus 220 HS ja CHDK, 26.6.2012. Tarjouspuhelimeen asennettiin CHDK, Canon Hacker's Development Kit, harrastajayhteisön kehittämä ohjelmisto Canonin eri kameroille.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, “Lukijan kuva” -kilpailut polkevat valokuvaajien oikeuksia, 26.6.2012. Pahin ongelma kuvaajan kannalta on kuitenkin se, että julkaisu varaa itselleen oikeuden käyttää tarjottuja kuvia myöhemmin miten haluaa, ilman että kuvaaja hyötyy itse siitä mitenkään. Kaikki vastuu siirretään kuitenkin kuvaajalle, eli kuvaaja vastaa esim. siitä, että kuvassa esiintyviltä henkilöiltä on saatu lupa julkaisuun.

Mikropc.net, Arvio: Nokia 808 Pureview "johtaa kuvanlaadussa kilpailua niin paljon että kilpailua ei oikeastaan olekaan". Puhelimen 41 megapikselin kamera saa The Verge -sivuston arviossa pelkkää suitsutusta. Sen kuvanlaatua kutsutaan niin hyväksi että ”kilpailua ei oikeastaan olekaan.” ...Huolimatta siitä, että 808 nousee arviossa jopa ikonisen laitteen asemaan, se on kokonaisvertailussa pettymys.

Tietokone.fi, Flash-levyjen hintaero jatkaa kutistumistaan. Esimerkiksi OCZ:n monissa malleissa gigatavun hinta on pudonnut alle yhden dollarin.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers Blog, Faces of football.

Digitalcameraworld.com.

IR, Check Out Another Film About Photographer Henri Cartier-Bresson for Free on YouTube. Edelleen Cartier-Bresson, video, kesto 1:10:13.

Petapixel.com, 5 Simple Tips for Holding a Successful Photo Exhibition.

ePhotozine.com, Tulip Photography Tips. Tulppaaneita kuvaamaan.

Photographyblog.com, Reggie Yates: How to Take a Photo. Teksti ja video, kesto 4:14. Pentax-markkinointia.

YouTube, Photoshop CS6: Body sculpting with Liquify | lynda.com tutorial. Video, kesto 8.38.

Digital Photography School, Rangefinder Cameras: An introduction. Johdatus mittaetsinkameroihin.

Petapixel.com, Yup, Color Management is Absent in iOS. Mitä, eikö Apple olekaan toteuttanut ohjelmissaan ja laitteissaan toimivaa värinhallintaa. (valokuvien värit eivät varmaankaan kiinosta ketään... mutta Microsoft on hoitanut värinhallinnan Appleakin huonommin...)

IR, Adobe’s Creative Cloud now lined with more silver. Lisätty Adobe Photoshop Lightroom.

Popular Photography, New Gear: Polaroid Z2300 Instant Digital Camera. Video, still-kuva, printit. 10 megapikseliä, kolmen tuuman lcd-näyttö, video, 32 MB sisäistä muistia, sd-kortit. Sisäinen salama. Sisäänrakennettu printteri 2 x 3 tuuman kuvat (5 cm x 7.6 cm), kuvien hinnat $0.50. Hinta $169, myyntiin elokuussa.

Luminous Landscape, Macbook Pro Retina. A Photographer's View. Reichmannin järjestämän erään muutaman vuoden takaisen Antarktis-matkan osanottajien 56 kannettavasta 43 oli Macbook Pro -malleja. Tavallisen 15-tuumaisen näytön resoluutio on 1440 x 900, Applen uuden Retina-näytön 2880 x 1800. Mutta jos käytetään täyttä tarkkuuttaa, teksti ja ikonit ovat niin pieniä, että niitä ei voi kunnolla lukea. Mutta lähikuukausina selaimet ja ohjelmat päivittyvät niin, että kuvilla on eri tarkkuus kuin tekstillä ja ikoneilla. Näyttö ei matte (himmeä), mutta heijastuksia on paljon vähemmän kuin aiemmin. MacBook Pro Retina, ei enää Firewire-liitäntää, tilalla kolme USB-3- ja kaksi Thunderbolt-porttia. Muistia ei voi enää päivittää, pitää ostaa jo valmiiksi sopiva yhdistelmä.

Photozone.de, Canon EF 40mm f/2.8 STM - Full Format Review / Test Report. Peilittömien järjestelmäkameroiden suosikkiobjektiivi on ns. pannukakkumalli. Canonilta ensimmäinen. Täyskennoiselle. 130g, filtterikierre 52mm, pituus 2.2cm. Hyvin vähän tynnyrivääristymää. Täydellä aukolla kulmat tummuvat, f/5.6 ei enää vinjetointia. Terävä jo täydellä aukolla. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on vähän yli 200 euroa.

 

26.06.2012   (linkki)

Puhetta kuvista - valokuvien kritiikki-ilta 17.8. klo 18 Säunätsalossa.

Puhetta kuvista -tapahtumassa on mahdollisuus saada palautetta ammattilaisilta omista valokuvista.

Kuvaaja toimittaa max. 7 kuvaa. Kuvaajien toivotaan pyrkivän kokonaisuuksiin (ei mielellään yksittäisiä kuvia). Kuvat toimitetaan muistitikulla (JPG-formaatissa, sRGB, max. resoluutio 1920x1080) Galleria Harmoniaan, Hannikaisenkatu 39, 40100 JKL, pe 10.8. mennessä.

Tapahtuma järjestetään UudenPolvenMuseossa, Säynätsalon teollisuustalo, Saaritie 1, 19650 Säynätsalo.

Ja vielä hiukkasen, aiheena Nokia Pureview N808, Foorumilta, Lassi Kujala.

"Olen tässä viime aikoina keskittynyt lähes täysin tähän 808 kuvauspuoleen joten puhelimen varsinainen puhelin puoli on jäänyt vähemmälle huomiolle. Turhaan, sillä sekin pystyi yllättämään minut positiivisesti. Vertailuna on N8 joka minulla on vieläkin tässä rinnalla mukana menossa.

N808 poisti kaikki ne ongelmat joita minulla oli N8:n kanssa heikossa kentässä. Vertailu on ollut helppo tehdä sillä mökillä ja mökkireissulla tiedän kaikki kohdat joissa N8:n puhelu on katkennut tai muuttunut mahdottomaksi. Nyt ei katkea. Yhteys säilyy normaalina koko reissun ajan ja mökillä sisällä pystyn puhumaan joka paikassa.

On aivan kuin olisin siirtynyt normaaliin päiväjärjestykseen. Ero N8:iin verrattuna on järkyttävä. Joskus minusta tuntui että N8 jonka omistin, oli yksilönä jotenkin viallinen tässä suhteessa. Joka tapauksessa puheluominaisuudet ovat yhtä vakuuttavat kuin kamerakin. Kyse onkin kamerapuhelimesta joten ihmekös tuo.

Kuvasin tänään kalatiiran joka syöksyi kohti ja ilmoitti että olisi syytä poistua paikalta. Otin muutaman rinnakkaisen ruudun joelta ja tein niistä panoraaman. Tämän jälkeen tein kuten tiira halusi eli häivyin paikalta.

Tiirakuvaus oli mahdollista N808:n avulla tarkentamalla sopivaan kohtaan etumaastossa ja laukaisemalla melko viiveettömästi toimiva kamera juuri oikealla hetkellä. Nopeahko suljinaika pysäyttää kohti tulevan linnun liikkeen sen ollessa vielä 4 m:n päässä kuvaajaan nupista. Luova kuvaustila ja 8 Mp:n PV ja 2 x zoomi päällä. Herkkyysasetus automaatilla.

http://lassikujala.1g.fi/kuvat/Muut/N808/2012-06-25-2859+Kalatiira.jpg

http://lassikujala.1g.fi/kuvat/Muut/N808/Kymijokipanorama.JPG "

Kouvolan Sanomat, Vauva passikuvassa: tutti pois, silmät auki ja suu kiinni.

Fromadifferentangle.net, DoF explained. Syväterävyydestä.

Verkkouutiset.fi, Brittinaiselta löytyi uskomaton supernäkö. Tiedemiehet ovat löytäneet 20 vuoden etsinnän jälkeen Britanniasta naisen, joka voi nähdä jopa 99 miljoonaa väriä enemmän kuin tavallinen ihminen.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Conceptual Portraits of Artists and Celebrities by Adam Kuehl.

Digitalcameraworld.com.

Pixiq.com, How to win photography competitions. Kuusi vinkkiä.

Lensrental.com, Gear Up for Vacation! Monenlaista laitevinkkiä lomaa varten.

YouTube, How to fix image flaws in Photoshop | lynda.com tutorial. Video, kesto 5:09.

Digital Photography School, The Art of the Musician Portrait.

IR, Why Using an Optical Viewfinder with Your Camera Can Improve Your Photography.

ePhotozine.com, Photography In The Rain: Tips And Advice. Sateessa kuvaamisesta.

Petapixel.com, Is Your Browser Color Managed? Ja miten hyvin selaimet näyttävät nettisivujen värit (kun kyse ei ole valokuvista)... Sitä ei mainita...

Popular Photography, Fujifilm Announces Many New X-Series Lenses Coming By 2013.

The-digital-picture.com, Canon EOS 5D Mark III Write Speed Using SDHC and CF Cards Simultaneously. Eiliseen täydennystä. Tämän mukaan hitaampi sd-kortti ei hidastakaan cf-kortille kirjoittamista. Kun ei kirjoiteta _yhtäaikaa_ molemmille korteille.

Fotografiska, Tukholma, Julia Hetta. 1.7.2012 saakka. Valokuvat muistuttavat Caravaggion maalauksia.

ePhotozine.com, LowePro Flipside 500AW Bag Review. Iso reppu. Paino n. 2kg. Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on n. 170 euroa.

 

25.06.2012   (linkki)

Virne PRESS
17.8.2012 asti

Mikkelin valokuvakeskuksen tuottaman kesänäyttelyn aiheena on huumori suomalaisessa kuvajournalismissa. Tarjolla on hauskoja tilanteita julkisuudesta ja arjesta, joihin kuvaajat ovat törmänneet työssään.

Kuva oikeallat: Ritva Tuomi, Raparperinlehdet / Kari Holopainen, sarjasta Viisi lehteä, Lehti 4.

Mikkelin valokuvakeskus
Puistokatu 3, Mikkeli
ma-pe klo 10-16
3 €/kesänäyttely 5 €, lapset alle 18 vuotta ilmaiseksi.

Yle Areenassa ehtii katsoa vielä tänään: New Yorkin katumuodin kuvaaja. Dokumentti Manhattanin rakastetuimpiin hahmoihin kuuluvasta valokuvaaja Bill Cunninghamista, joka pitää New York Timesissa suosittua muotipalstaa nimeltä On the Street. (Bill Cunningham New York, 2011). Kesto: 83 min. Esitetty: La 26.5.2012 klo 21.00 Yle Teema.

Pingstate.nu.

Valoa etsimässä, Juhannus, mökki ja kamera, 24.6.2012.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Luminous Landscape, Alain Briot, Creating Meaningful Photographs.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Key Elements For Shooting Successful Landscapes.

Earthboundlight.com, Placing the Horizon with Gusto, 24.6.2012.

Rob Galbraith, Official White House photographer Pete Souza posts Canon EOS 5D Mark III picture to Flickr (updated). Suurin osa Flickr-kuvista on kooltaan 11.2 megapikseliä.

Jeff Cable Photography, Why you should not put an SD card in your Canon 5D Mark III (if youcare about speed). Kaksi korttipaikkaa, toinen Compact Flash toinen SD. CF-korttipaikka pystyy huippunopeuksiin, SD-korttipaikka ei. Ja kameran kirjoitusnopeus valitaan hitaamman kortin mukaan. 26.6.2012: vain jos halutaan kirjoittaa _yhtäaikaa_ molemmille korteille.

Lifehacker.com, Top 10 Ways to Get Free Wi-Fi Anywhere You Go. Kohdemaana lähinnä USA.

 

24.06.2012   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Ötökkäkuvaajana, 23.6.2012. Poikkitieteilijä ryhtyi Juhannusaattona luontovalokuvaajaksi. Vaan mites sitten kävikään? Väärin sammutettu!

TAMK taide & viestintä, Karoliina Paappa rahoittaa Stipendiaatti-näyttelyn vertaisrahoituksella, 21.6.2012. ...Vertaisrahoitusta kokeilemalla haluan tehdä taiteen tekemistä tutummaksi ihmisille. Taiteilijan arki avautuu yleisölle kun näyttelyä edeltävä työ nostetaan esiin. Teosten valmistumista voi halutessaan seurata nettisivuilta koko prosessin ajan. Samalla taiteilija luo henkilökohtaisemman suhteen työskentelystään kiinnostuneisiin ihmisiin ja dialogi voi alkaa. On jännittävää kokeilla tämän kaltaista uutta juttua apurahojen hakemisen rinnalle. Toivon, että vertaisrahoitus tulee tutummaksi rahoitusmuotona ja yleistyy kulttuurialan ihmisten keskuudessa....

Taiteen keskustoimikunta, Sävel- ja kuvataiteilijoille puolet valtion taiteilijaeläkkeistä, 1.6.2012. Ylimääräinen taiteilijaeläke on myönnetty vuosina 2000–2011 yhteensä 546 taiteilijalle. Miehiä heistä oli 60 prosenttia ja naisia 40 prosenttia. Saajista yhdeksän kymmenestä oli suomenkielisiä. Pääkaupunkiseudulla heistä asui hieman yli puolet, vaikka eläkehakemuksia jätetään pääkaupunkiseudulta selvästi muuta maata vähemmän.

 • Valokuvataide, ylimääräräisistä taiteilijaeläkkeistä tehdyt ja myönnetyt hakemukset:
  - 195kpl (4% kaikista)
  - eläkkeen saaneet 24kpl (4% kaikista)
  - saajia hakemuksista 12%
 • "Yhteensä 1 126 taiteilijaa haki eläkettä kyseisellä ajanjaksolla vähintään kahdesti ja 675 taiteilijaa haki eläkettä ajanjaksolla vain kerran. Useimmin, 14 kertaa, taiteilija-eläkettä haki eräs naisvalokuvaaja: hän lähetti hakemuksen vuosittain ja vuonna 2000 jopa kolmelle eri taiteenalalle. Uutteruudestaan huolimatta nainen jäi ilman eläkettä."
 • "Suhteellisesti suurin mieshakijoiden luku-määrä (86 %) on ollut säveltaiteessa, elokuvataiteessa (84 %) sekä valokuvataiteessa (78 %)."
 • "Edellä mainitun taiteilijaeläkkeen määrän ylittyessä myönnetään osaeläke. Jos hakijan eläke- ja muut pysyvät tulot kansaneläkettä lukuun ottamatta ylittävät kaksi kertaa taiteilija-eläkkeen määrän (2 x 1 260,71 €/kk = 2 521,42 €), ei eläkettä myönnetä"

Ilta-Sanomat, IPhonen Cards-palvelu lähettää valokuvan postikorttina. Kuvasta oikea postiportti, maksaa 4.49 euroa.

 • Tämän kaltaisia palveluita on ollut jo kauan, esim. Posti tarjoaa saman tapaista kortin lähetystä, hinta on rekisteröityneelle käyttäjälle 2.00 euroa, rekisteröimättömälle 2.35 euroa. Tällä hinnalla voi lähettää kortin kaikkialle maailmaan. Voi valita oma kuvan tai valmiin kuvan, voi valita useamman vastaanottajan ja voi valita lähetyspäivän. Klikkaa kortti matkaan.

Photo.net, foorumi.

Time LightBox, Pictures of the Week: June 15 – 22. 53 kuvaa.

Shorpy.com, The Big 1. 1958. Kodachrome. 50-luvun maailma on muistoissamme Kodachromen vääristämissä väreissä.

Eric Kim Street Photography, 25 Talented Street Photographers You Should Follow on Flickr. Kultakin kuvaajalta viisi esimerkki + linkit.

Digitalcameranews.com.

Canon5dtips.com, How to set-up white balance on your D-SLR to take better photos.

Photo.tutsplus.com, Dispelling Night Photography Myths.

 • jalustaa ei tarvita
 • valotusmittari on tarpeen
 • valotuksen arvioiminen etukäteen on arpapeliä

Popular Photography, I, Photographer: Cycling Shooter.

Pixiq.com, How-To Design Your Exhibit With Digital Photo Frames - Part 7. Digikehysten käyttö valokuvanäyttelyssä, sarja on ehtinyt jo osaan numero 7.

Philip Bloom, 10+ steps to becoming mega successful in video production and probably winning many awards whilst becoming super rich!! Huutomerkeistä huolimatta ihan asiallinen artikkeli, suurin osa kohdista on suoraan sovellettavissa still-kuvaajiin.

Petapixel.com, Unscrambling The Egg: The Leica M9 Monochrom. Leica M9 M maksaa $800. Mutta se ei ole ainoa digikamera, joka ottaa vain mustavalkokuvia. Haastattelussa yritys, joka on jo muutaman vuoden muuntanut kameroita ottamaan m/v-kuvia.

 

23.06.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Flickr, Ilari Lehtinen (Ilari-L), Midsummer. 1 kuva.

Kemi-Tornion ammattikorkeakoulu, Antti J. Leinonen, Stilliä ja liikkuvaa? Kuvajournalistin haasteet monivälineympäristössä. 32-sivuinen pdf. Viestinnän koulutusohjelman opinnäytetyö Monimediajournalismin suuntautumisvaihtoehto Medianomi (AMK) TORNIO 2012. Teorian lisäksi myös omakohtaista kokemusta videon teosta lehtityöstä, myös kalustoa käsitellään jonkin verran.

Työ- ja elinkeintotoimisto, Valokuvaaja, Tejado Oy / L' asessor Oy, Helsinki Fashion House/ Mikkolantie 1 A, 00640 Helsinki, Helsinki. Visuaalista silmää omaavaa valokuvaajaa haetaan. Asusteiden valokuvaus ja valmistelu kuvausta varten, kuvien käsittely, niiden lisääminen verkkokauppaan sekä satunnaisesti muut valokuvausprojektit esim. esitteisiin. Käytössä oma studio, sarjatyönä, aitataulut etukäteen, samoin ohjeet. Työaika joustava (käy opiskelijallekin). Viikkotuntimäärä neljän ja kuudentoista tunnin välillä. Työsuhde on aluksi määräaikainen. Hakuaika päättyy 15.7, seuraavalla viikolla yhteys haastatteluun valitulle. Työ alkaa heti heinäkuun lopulla viikon mittaisella intensiivisellä perehdytyksellä.

Työpaikan osoite Mikkolantie 1, 00640 HELSINKI
Palkkaus Sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa Heinäkuun viimeisellä viikolla
Työaika osapäivätyö, 4-16 tuntia viikossa
Työn kesto 3 - 6 kk, työsuhde on aluksi määräaikainen
Haku päättyy 15.07.2012
Ilmoitus jätetty 21.06.2012

Ilta-Sanomat, Nainen otti kuvan päivässä reilu 5,5 vuoden ajan - katso video. 26.9.2006 - 28.5.2012, joka päivä kuva. Kuvista koostettiin video, kesto 1:05.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, National Geographic Traveler Magazine: 2012 Photo Contest. 54 kuvaa. 28.6.2012 asti kilpailuun osallistuminen maksaa $15, sen jälkeen 11.7.2012 asti (kuvien lähettäminen päättyy) $25.

The Sacramento Bee, The Frame, World Refugee Day, "Refugees have no choice. You do." 36 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, Welcoming Summer. 31 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Northeast bakes under wilting heat. 26 kuvaa. USA:ssa on kuuma.

Time LightBox, Happy Birthday, Paul McCartney: 70 Iconic Images for 70 Years. 70 kuvaa. Joukossa myös värikuvia.

Time LightBox, As Syria Grieves: Photographs by Nicole Tung. 14 kuvaa.

Time LightBox, Public Assembly: The Photographs of Mike Sinclair. 13 kuvaa.

The New York Times, Olympic Trials in Black and White. USA:n karsinnat olympialaisiin, vuosi on 1972, kamera Nikon F ja filmi Kodak Tri-X.

Reuters.com, Cruise ships: fun and frustrations. 30 kuvaa.

Reuters.com, The surreal shipwreck. 20 kuvaa. Costa Concordian hylky on edelleen paikallaan.

Reuters.com, Stonehenge solstice. 9 kuvaa.

Reuters.com, Mayflies mating. 8 kuvaa. Aikaa on vain muutama tunti.

Reuters, Photographers Blog, Cruising to Venice. Ei autoja, ei moottoripyöriä, ei edes polkupyöriä. Mutta joka viikonloppu seitsemästä kahdeksaan jättimäistä risteilyalusta kulkee Pyhän Markuksen torin ohi.

Dan Nguyen, The Bastards Book of Photography. An open-source guide to working with light. Kaikenlaista valokuvauksesta, oppikirja, paljon kuvia, helppolukuinen.

Neilvn.com, salama-asiaa.

Photo.tutsplus.com.

Digital Photography School, Getting your Portrait Photography to the Next Level – Part I.

Digitalcameraworld.com.

YouTube, Photo Workshop: Car Photography Tips, intro | lynda.com overview. Autojen tuotekuvaamisesta, video, kesto 2:57.

The New York Times, Honey, the Baby Is Coming; Quick, Call the Photographer. Synnytysten kuvaamiseen erikoistuneiden ammattikuvaajien joukko kasvaa USA:ssa. $700 per synnytys, viisi kuvausta kuukaudessa.

IR, Five Keywords for Better Photography. Katso, tarkkaile, ajattele, kehystä mielessäni ja ota lopuksi kuva.

Scott Kelby, I’m Done with drobo. Datan varmistusta rautasolle vietynä. Neljäs kerta toden sanoo. Ei enää Droboa. Mikä tilalle, lukijoilta pyydetään kokemuksia. 12 Teratavua tarvitaan. Yli neljäsataa kommenttia.

Canonrumors.com, Announcement Day July 24, 2012? [CR2]. Canonin peilittömän järjestelmädigin julkistus siirtyi, uusi päivämäärä 24.7.2012. Kyse lienee ns. kuluttajamallista, pro-kuvaajille tarkoitettu peilitön järjestelmädigi julkistettaneen syyskuun Photokinassa.

Photo.net, Sony NEX 7 First Impressions Review. Elokuussa julkistettu, piti tulla myyntiin marraskuussa, pieni erä tuli myyntiin joulukuussa. 24 megapikselin kroppikenno (APS-C, 1.5x rajauskerroin), 2.4 megapikselin elektroninen etsin, sopii myös silmälasien käyttäjille (-4.0 - +1, hankala säätää, kirkkaat kohdat näkyvät hyvin, tummat jo huonommin, ei saa säädöilläkään vastaamaan kirkasta päivää, muuten luokassaan ylivoimainen., kääntyvä 922.000 pisteen lcd-näyttö (kolme tuumaa). Peilitön pieni järjestelmäkamera, sisäinen salama ja ulkoinen salamakenkä. Paino 350g, ISO 100 - 16.000. Suljinviive Sonyn mukaan 0.02s. Sisäänrakennettu salama, ei synkkaliitintä (lisävaruste), Sonyn oma ulkoisen salaman liitäntä. Sarjakuvaus 10 kuvaa sekunnissa. Full HD video, 50/25 kuvaa sekunnissa. Manuaalisäädöt videota kuvattaessa. Rungossa ei ole kuvanvakaajaa. Memory Stick PRO Duo / PRO-HG Duo, SD, SDHC, SDXC. Kuvakoko 6.000 x 4.000 pikseliä. Raw. Valikot suomeksi. Akut kestävät 430 kuvan ottamisen. Käyttöliittymä (eli painikkeet) voi kustomoida mieleisekseen. Tarkennus hämärässä aavistuksen hidas. Suomen Sony. Suomen hinta on n. 1.300 euroa (mukana 18-55mm OS KIT).

Lenstip.com, Waterproof cameras test 2012 - part I. Testin toisessa osassa lisää vesitiiveitä kameroita.

 • Canon PowerShot D20, 48p.
 • Fujifilm FinePix XP50, 30.5p.
 • Olympus Tough TG-820, 41.5p.
 • Panasonic Lumix DMC-FT4, 46.5p.

Neilvn.com, Canon ST-E3-RT Transmitter and Canon 600EX-RT Speedlite. Radioaallot, ohjaus suoraan kamerasta. ST-E3-RT on monimutkainen laite, jota on helppo käyttää. Taaksepäin yhteensopiva. Hinta n. 330 euroa.

Slrgear.com, Sony E 50mm f/1.8 OSS SEL50F18. Julkistettiin vuoden 2011 lopulla, Sony NEX-5:n yhteydessä. Isompi kuin odottaisi, mukana kuvanvakaaja. Kroppkennoisille, 75mm. 49mm filtterikierre, paino 202g. Vastavalosuoja mukana. F/4-aukolla kuvat täysin teräviä, f/8 parantaa jonkin verran vielä. Tavallista lateraalia värivirhettä hyvin vähän, mutta pitkittäistä punaista värivirhettä esiintyy, aukolla f/1.8 häiritsevän paljon. Sony mukaan kuvanvakaaja auttaa neljä pykälää, testin mukaan noin 2.5 pykälää. Muuten hyvä objektiivi, täydellä aukolla ja tiettyjä kohteita kuvattaessa häiritsevän paljon värivirhettä. Suomen hinta on n. 300 euroa.

IR, The Camera Bag: 28-Port USB Mondohub Has Slots for All Your External Devices. USB-portteja ei ole koskaan liikaa. Mac, Windows, oma virtalähde, $89.

 

22.06.2012   (linkki)

Yle.fi, Vauvojen passikuvat kiperä paikka valokuvaajille. Ensi tiistaista lähtien ulkomaille matkaavilla lapsilla on oltava oma passi. Lapset eivät enää voi matkustaa siten, että nimi on lisätty vanhempien passiin. Normit täyttävän passikuvan nappaaminen vauvaikäisestä ei ole helpoin homma.

Ylex.yle.fi, Valokuvaaja Niklas Meltio: "Päällimmäisenä Syyriasta jäi mieleen ihmisten syvä viha". Kesto 13min.

Mobiiliblogi.com, Nokia tuo Lumioille eksklusiivisia kameraominaisuuksia. Camera Extras -sovellus Eurooppaan heinäkuussa. Neljä keskeistä kuvaustoimintoa. Smart Group Shot, sarja kuvia, käyttäjä valitsee kustakin parhaan kasvokuvan, ohjelmaa tekee näistä sitten yhden ryhmäkuvan.

Photo.net, foorumi.

Atlantic, In Focus.

IR, Reflections on a Classic (and Rare) Interview with Henri Cartier-Bresson on PBS. Vanha haastattelu, kesto 53.15. Cartier-Bresson syntyi varakkaaseen perheeseen, ei rahahuolia. Haastattelijasta huolimatta mielenkiintoista kuultavaa.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, Lighting Ratios to Make or Break your Portrait. Esimerkkikuvat, valon ja varjon suhteet kasvokuvissa.

Popular Photography, 7 Pro Tips for Better Portraits.

Leica Oskar Barnack Award. 2.800 kuvaa, 101 maata. Kaksi voittajaa julkistettiin. Loput kymmenestä finalistista kerrotaan heinäkuussa. Kaikki kuvat esillä. Viisi suomalaista kuvasarjaa mukana kilpailussa. Kullakin 10 - 12 kuvaa.

Pixiq.com, Copyright Infringement: Ignorance is no excuse. Part 4 in the Copyright Infringement Saga.

Photopreneur, Making Money with Instagram. Instagram teki 25-vuotiaasta newyorkilaisesta ammattilaisvalokuvaajan.

Pixiq.com, Mirrorless Sensors… and the Sun?! Selkeää vastausta ei löytynyt. Mutta parasta on käyttää linssisuojusta, kun ei ota kuvia peilittömällä järjestelmäkameralla.

Petapixel.com, Nikon D800E Steals the DxOMark Crown From Its Fraternal Twin, the Nikon D800.

Fotosidan.se, Så gjorde hon sin dagsljusstudio. Tallista päivänvalostudio.

IR, Coming to America: 41 megapixel Nokia 808 PureView up for preorder.

Lensrentals.com, Canon 40mm Pancake – How Did They Do That?? Ensimmäinen erä testissä. Odotukset eivät olleet korkealla. Ja hinta vain $200. Kaikin puolin positiivinen yllätys. Reunoissakin kuvanlaatu hyvä. 12 kappaleen erässä hyvin vähän vaihtelua. Ainut huomautus koskee käsin tarkentamisen hankaluutta.

 

21.06.2012   (linkki)

Mikael Rantalainen Photography. Viimeisen kuukauden ajalta uudet galleriat.

Taskumuro, 808 PureView jaksaa hämmästyttää GSMArenan sokko- ja vertailutesteissä. ...Ero muihin kamerapuhelimiin oli selvä PureViewin eduksi, mutta monet lukijat sekoittivat sen Olympuksen micro four thirds -järkkäriin. Äänien perusteella kuvanlaadultaan selväksi ykköseksi valikoitui PureView, jonka valitsi tuplamäärä ihmisiä Olympukseen nähden. ...Toisessa testissä 808 PureViewin kuvanlaatua verrataan Canon 5D Mark III -ammattilaisjärjestelmäkameraan ja mukana ovat myös Olympus E-PL2 ja Apple iPhone 4S. Vertailukuva on otettu täydellä 38 megapikselin tarkkuudella ja verrokkikameroiden kuvat on suurennettu samaan kokoon. PureViewin kuva vakuuttaa myös Canonin ammattilaisjärjestelmäkameran rinnalla, joka on ennennäkemätöntä kamerapuhelimelta....

Muutama linkki, aiheena Nokia 808 PureView.

Valokuvatorstai, 252. haaste. Haastesana on "tarina".

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 251. haaste. Edellisellä viikolla oli tekstihaaste: "Seis! Läpikulku kielletty! Minne luulet meneväsi, meressä ei ole askelmia. Nostosilta on jumissa, eikä minulla ole lauttaa eikä sinulla voimia, sotilas sanoi ja upotti keihään. Eikä mitään muttia, ei mitään, ei Liisan kaninkoloa tai läpikuljettavaa vaatekaappia: Meri makaa keihäs rinnassa ja tuuli seisoo, on vain satuja. Mutta ritarilla on suhteita, hän voi kulkea läpi neidon ikkunasta, jalat edellä ja tukka takana. Niin lakanat venyvät ja avaruus, radat kohtaavat, solmut ja jalat, ulos ikkunasta, ikkunoiden alle, lakanaköyttä ylös, meren pinnalle."
  Risto Oikarinen: Puupuhaltaja, Otava 2005. Haasteen otti vastaan 38 kuvaajaa.

Pekka Potka, Samples, Voigtländer 17,5mm f/0,95 (on Olympus E-M5). Kokemuksia objektiivista tulossa lähiaikoina.

Martti Ojaman valokuvablogi, Kotipihan kesää, 19.6.2012. Niin auringonpaisteella kun sateellakin on kesällä mukava tutkia pihaa makro-objektiivin kanssa. Käytössäni on Sigman EX 105mm 2.8 objektiivi.

Fromadifferentangle.net, National Geographic’s dodgy Terms and Conditions. National Geographic -lehden lukijakuvien ehdot. Eipä kannata upata kuviaan vaikkapa siinä toivossa, että valittaisiin Kuukauden Kuvaksi. Ehdot ovat samanlaiset kuin muillakin, NG voi käyttää näitä kuvia ihan miten tahtoo. Mutta eihän kukaan näitä ehtoja lue, eihän.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Varo läppärin web-kameraa! 206.2012. Useimmissa läppäreissä kameran vieressä on merkkivalo, joka palaa vihreänä tai punaisena kun kamera on auki, mutta harva kiinnittää siihen huomiota. Ja häpeä niille valmistajille, joiden laitteista valo puuttuu! Silloin koneen käyttäjä ei voi mitenkään tietää, seuraako joku hänen puuhiaan.

 • (ja entäs sitten mikrofoni?)

Mikropc.net, Viisi hyödyllistä ilmaisohjelmaa Windowsille.

(eilinen linkki) Timon poikkitiedepalsta, Vehkeillä vai ammattitaidolla? 19.6.2012. Sieltä Suvannon kirjoittamasta kommentista osa:

"...Erilaisia valokuvaajan nimikkeellä olevia fotareita valmistuu Suomessa vuosittain suuruusluokkaa 500 kappaletta. Elantoon riittäviä valokuva-alan töitä riittää näistä korkeintaan 50:lle. Tämä on karu tilastollinen fakta. Luvut eivät ehkä ole ihan oikeat, mutta suhteet ovat.

Mitä enemmän alalle pyrkivä haluaa kuvata sitä, mikä itsestä tuntuu mukavalta, sitä suurempi todennäköisyys hänellä on kuulua niiden 450:n alalle koskaan pääsemättömän joukkoon...."

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, Nokia app increases pressure on camera makers to smarten up. Kompaktikameroista ei löydy tällaista sovellusta.

Digitalcameraworld.com.

IR, The Camera Bag: A Free E-Book About Street Photography from Eric Kim. 16-sivuinen pdf, ei kuvia (vapaasti imuroitavissa).

Digital Photography School, Lightroom 4 Cropping Tool in Complete Detail.

Popular Photography, I, Photographer: Hotel Specialist. 360 asteen panoraamoja.

Popular Photography, These Upside Down Portraits Demonstrate The Bizarre Thatcher Effect. Vain silmät ja suu käännetään 180 astetta.

ePhotozine.com, Tips On Creating HDR Exposures In Churches.

The-digital-picture.com, Canon ZoomBrowser EX 6.9.0a, Canon RAW Codec 1.10.0.

Kamera & Bild, Christer Strömholm på Fotografiska. Crister Strömholmin kuolemasta on kulunut kymmenen vuotta. 25.8.2012 Fotografiska avaa retrospektiivisen näyttelyn, 25.11.2012 saakka.

IR, Field Test: Are These Spy Camera Sunglasses with a Built-In MP3 Player Worthy of James Bond or Mr. Bean? Hinta $29, mukana vielä mp3-soitin. Tekeekö tällä aurinkolaseiksi naamioidulla laitteella mitään. Suljinviive kirkkaassa auringonvalossa sekunti. Kuvan laatua voisi lähinnä luonnehtia impressionistiseksi.

 

20.06.2012   (linkki)

Niklas Meltio: Alley by alley, house by house - the price of freedom
Kuva: Niklas meltio.12.8.2012 asti

Niklas Meltion Alley By Alley, House By House - the Price of Freedom -näyttelyn 22 mustavalkoista kuvaa kertovat karua kieltään Libyan Misratassa käydyistä verisistä taisteluista kesällä 2011, neljä kuukautta ennen Muammar Gaddafin kiinniottoa ja kuolemaa.

Galleria Ibis
Kaupungintalo
Senaatink. 1, Vaasa
ke-pe 12-18, la-su 12-17

Synti - Perin jäsennäyttely
Kuva: Noora Maija Tokee / You Were Born From EarthMilka Alanen, Juha Allan Ekholm, Hertta Kiiski, Maija Kurki, Elina Melasaari, Timo Saarelma, Perttu Saksa, Maarit Suomi-Väänänen, Merja Tanhua, Noora-Maija Tokee, Noora Typpö, Anette Varjonen ja Timo Wright
19.8.2012 asti

Valokuvakeskus Perin kesänäyttelyssä pohditaan oman aikamme Synti-käsitettä. Näyttelyn teemaa on lähestytty muun muassa seitsemän kuolemansynnin, ihmisen luontosuhteen, sukupuolen, seksuaalisuuden ja intohimon kautta.

Perin tuottama näyttely liittyy läheisesti Turun museokeskuksen Nautinto ja kiusaus -teemaan. Teema näkyy myös Wäinö Aaltosen museon Yhtä juhlaa -kesänäyttelyssä.

Kuva yllä: Noora Maija Tokee / You Were Born From Earth.

Valokuvakeskus Peri
Itäinen Rantakatu 38, Turku
ti, to-su 10-18, ke 12-20

Arjen huoneet
Juha Allan Ekholm, Eijaa Heikkinen, Auli Heinävä, Maikki Kantola, Mirja Paljakka, Hans Viebrock
Kuva: Juha Allan Ekholm.31.8.2012 asti

Arjen huoneet on kuuden valokuvaajan yhteisöllinen ja sosiaalinen valokuvataideprojekti, jolla valotetaan tamperelaista ajankuvaa.

Työryhmä halusi palauttaa valokuvateoksensa kaupunkilaisten keskelle kaduille, busseisseihin, ikkunoihin.

Valokuvaprojektin kuvat ovat esillä Tampereella kesällä 2012. Teoksia on esillä myös Hämeenpuistossa sijaitsevassa Galleria Koppelossa.

Arjen huoneet -näyttelykokonaisuus on osa Valokuvakeskus Nykyajan 30-vuotisjuhlavuotta sekä Pirkanmaan 5. Triennaalin satelliittitapahtuma.

Tarkemmat aikataulut ja kohteet: arjenhuoneet.weebly.com

Foorumilaisten kuvia:

 • tuhkanen.kuvat.fi (rylli), Bandyliiga finaali 2012. "Mikkelissä 10.3.2012 pidetty jääpallofinaali tuli kuvattua fanijoukon keskeltä. Ja niinhän siinä kävi että kultaa tuli Mikkeliin! Enemmän kuvasin faneja kuin itse peliä mutta on tuonne eksynyt muutama kuva itse pelistäkin".

Timon poikkitiedepalsta, Vehkeillä vai ammattitaidolla? 19.6.2012. Poikkitieteellisessä tällä kertaa pohdiskelua siitä, mitä iloa ammattivalokuvaajille on ollut ammattilaiskameroiden hintojen halpenemisesta. Vai onko se ollut pelkästään haitallista?

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Male Rite of Passage in Northern Thailand Questions Gender Perceptions. Suomalaiskuvaajan valokuvat esittelyssä.

Digitalcameraworld.com.

The Online Photographer.

 • In Defense of Depth Kautta historian valokuvauksen suurimpia haasteita on ollut saada kuva teräväksi joka kohdasta. Digipokkarien tulo käänsi asetelman päälaelleen.
 • Quote o' the Day History of Photography, 1887. Mikään ei ole vuosien saatossa muuttunut.

Popular Photography, Inside the Camera Bag: What I brought to Cairo, Egypt. Kahden viikon matka Egyptiin, vaaleja kuvaamaan. Mitä otettiin mukaan.

Digital Photography School, 8 Tips For Photographing Birds.

ePhotozine.com, Beginner's Guide To Depth Of Field. Syväterävyydestä lyhyesti.

Pixiq.com, How to keep your photos safe: Backup routines. Aika yleisellä tasolla, mainitaan muutama laite.

IR, Canon: new firmware, software for SLRs and camcorders. Canon EOS 5D Mark III.

Naturvardsverket, Bilder av årets naturfotograf 2011, Jan Grahn. Lehdistökuvia.

 • Fotosidan.se, Årets naturfotograf är utsedd. 82-vuotias biologi Jan Grahn, toiminut opettajana. Kolme kirjaa.
 • Ttela.se, Jan Grahn är Årets naturfotograf. Vuoden Luontokuvaaja valittiin 21. kerran, 20.000 kruunun palkkio, näyttely kuuluu myös palkintoon.
 • (edellisenä vuonna Ruotsin Vuoden Luontokuvaajaksi 2010 valittiin Terje Hellesø, joka jäi sitten kiinni pitkään jatkuneesta kuvamanipulaatiosta)

 

19.06.2012   (linkki)

Harvinainen jättikamera Suomessa. Maailman harvinaisuus, ison koon (50 x 60 cm) Polaroid-kamera, vierailee Suomessa. Tapahtuma liittyy Suomen valokuvataiteen museossa 18. elokuuta avautuvaan kansainväliseen POLAROID-näyttelyyn.

Kameraa kierrättää Impossible Works ja Suomen valokuvataiteen museo. Kymmenen päivän ajan, 12.–21. kesäkuuta, sillä työskentelee kutsusta viisi suomalaistaiteilijaa: Helen Korpak, Susanna Majuri, Nelli Palomäki, Minna L. Henriksson, Timo Kelaranta ja Perttu Saksa.

Foorumilaisten kuvia:

 • Jukka Piiroinen (Miles10), Valon kuvia - blogi, Avoimet portit Kristiinankaupungissa. "Menneenä viikonloppuna oli Kristiinankaupungissa Avoimet portit-tapahtuma, jossa talojen portit avattiin ja vieraat pääsivät kurkistamaan puutalojen pihoille. GalleriaMinissä (eli ulkorakennuksemme saunassa) oli esillä valokuvaesitykseni "Vuodenajat puutalokaupungissa". Tässä linkki esityksen nettiversioon (kesto noin 11 min)".
 • I'll name this later -blogi (juhho), Kiertolaiset. Ja lisää, Flicrk, Emmi.

Journalisti 12/2012, 14.6.2012.

 • Parannuksia freetyöttömyysturvaan. Palkansaajaan rinnastettava yrittäjä tai freelancer pääsee jatkossa työttömyysturvan piiriin heti, kun toimeksiannot päättyvät. Tällaisella yrittäjällä on myös mahdollisuus käynnistää toimintansa nopeasti uudelleen, koska kaupparekisteristä poistoa ei enää edellytetä.
 • Verkkosivusto tarjoaa lakioppia. Saako kauppakeskuksessa kuvata ilman lupaa? Missä menevät sallitun arvostelemisen ja kunnianloukkauksen rajat? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin antaa vastauksia toukokuun lopulla avattu toimittajia palveleva internetsivusto toimittajanrikoslaki.fi.
 • Amerikan raitilla. Nick Nolte kylpytakissa ja äkäiset tähtitiedottajat kuuluvat Hollywoodissa toimittaja Kirpi Uimonen Ballesterosin arkeen. (lopusta: "Yhdysvaltalaisten tuotantoyhtiöiden ja suomalaisten lehtitalojen tiukat avustajasopimukset ovat johtaneet Kirpi Uimonen Ballesterosin yhteistyösuhteiden katkeamiseen muun muassa Me Naisten ja Ilta-Sanomien kanssa.").
 • Valon ja varjon leikki. Koripalloilija vapaalla. Kuva on julkaistu Helsingin Sanomien urheilusivuila 5. kesäkuuta.
 • Karhu on nykyään helppo nähdä. Valokuvaaja Karoliina Hjelm kirjoitti viime Journalistissa Lasse Niskalan hienosta kuvasta, jossa karhu ja susi kohtaavat: ”Metsän kuninkaallisten – – kohtaaminen on erittäin harvinaista, ja vielä harvinaisempaa on ikuistaa tapahtuma Niskalan onnistumalla herkkyydellä ja harmonialla.”

Lassi Kujala, edelleen Nokian PureView, 41 megapikseliä.

"N808 kuvausvinkki. Joskus kannattaa ottaa harmaasuodin pois päältä. Eli se on merkitty valikkoon N/D kirjaimilla. Jos N/D on automaatilla, niin se menee päälle kirkkaalla säällä. Tästä on se haitta että monesti sitä kuvaa melko rennosti aurinkoisella säällä mutta nyt voi olla yllätys että ajat ovatkin melko pitkiä eli 1/100 sek luokkaa. Nyt jos kameralla huiskii niin kuvat ovat epäteräviä. Myös tuulen aiheuttama oksien liike ei välttämättä pysähdy.

Valitsemalla N/D suodin pois voi tämän yllätyksen estää. Näyttää siltä että yhdistelmä ISO50 ja aika 1/676 sek on se johon säädöt pysähtyvät kirkkaalla kelillä. Tästä syystä harmaasuodinta tarvitaan sillä tästä eteenpäin alkaa sitten ylivalotus. Käytännössä tämä ISO50 ja 1/676 riittää melko pitkälle. Harmaasuotimen voi ottaa käyttöön jos näyttää että menee keskipäivän kaikkein kovimmissa valoissa pahasti jokin aihe yli.
Panin muutaman kuvan lisää N808 kansioon.

http://lassikujala.1g.fi/kuvat/Muut/N808/"

Sekä

"Kuvausvinkki 2.
Kamerapuhelinten yksi heikkous verrattuna perinteiseen kameraan on epävakaa kuvausasento. Perinteinen kamera tukeutuu molempiin käsiin ja kuvaajan päähän. Tukipisteitä on siis kolme.

Kamerapuhelinta joutuu pitämään eteen ojennettujen käsien varassa joten todennäköisyys kameran liikkumiseen on suuri. Pieni liike ei haittaa jos ajat ovat lyhyitä mutta jo 1/50 sek vaatii keskittymistä.

Tähän löytyy ratkaisu joka auttaa ainakin 1/20 sek ja jopa 1/8 sek valotusaikojen kanssa saamaan teräviä kuvia 808:n kanssa. Ostin aikoinaan jostain rihkamakaupasta N8 varten pari pientä jalustaa joista toinen on teleskooppimalli. Hankin tuolloin myös kamerapään johon N8 mahtui hyvin. Tähän mahtuu myös 808 joten nyt sille tuli jälleen käyttöä.

Panin 808:n kiinni jalustaan ja tuin jalustan jalat rintaa vasten. Näin käytössäni on jälleen kolme tukipistettä. Tämä on ratkaiseva parannus hämäräkuvaukseen. Suosittelen tätä juhannusjuhlijoille sillä tällä systeemillä tapahtumat ovat yöttömänä yönä kuskin hallussa vielä silloinkin kun muut lopettavat kuvaamisen ja dokumentointi lakkaa.

Jalusta ja kamerapää mahtuvat housujen reisitaskuun ja systeemi vastaa teholtaan jo perinteistä kuvanvakaajaa joka 808:sta vielä puuttuu. (tulee varmaan jossain kehitysvaiheessa)

Panin kuvan systeemistä ja esimerkkin 1/20 sek ajalla otetusta kuvasta.
http://lassikujala.1g.fi/kuvat/Muut/N808/"

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Not Where They Hoped They'd Be. 17 kuvaa. Koulutus ja työ eivät aina kohtaa.

The Atlantic, In Focus, Western Wildfires. 35 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Brazil: 2012. 48 kuvaa.

Reuters.com, Best of Euro 2012. 80 kuvaa. Jalkapalloa.

Time LightBox, Happy Birthday, Paul McCartney: 70 Iconic Images for 70 Years.

Reuters, Photographers Blog, Taste of England. Perusbrittiläistä ruokaa.

Photo.tutsplus.com.

Digitalcameraworld.com.

Pixiq.com, 10 Most Popular Behind-the-Scenes Videos of Studio Product Photography. Tutoriaaleja.

The Online Photography, Set Those Expectations Low. Valokuvaus on yksi parhaista harrastuksista. Mutta jos sitä tekee työkseen, lumous katoaa helposti. Eikä toimeentulo ole helppoa.

IR, 10 Things That You Can Do Today To Be A Better Photographer.

Photographyblog.com, The Difference Between the Taking and the Making of a Photograph.

IR, How to Photograph Complete Strangers (VIDEO). YouTube-video, kesto 11:02.

YouTube, Lightroom 4: Reducing digital noise | lynda.com tutorial. Video, kesto 6:53.

Digital Photography School, How To Transfer Prints To Wood: An Awesome Photography DIY Project. Valokuvan siirtäminen puulle. Yksityiskohtaiset ohjeet.

ePhotozine.com, 5 Wildlife Photography Tutorials Recently Posted On ePHOTOzine.

IR, Get that flash off your Nikon! Phottix ships Odin wireless trigger. Canon-versio ilmestyi jo aiemmin. $350.

Lensrentals.com, 5D Mk III AF points and 3rd Party Lenses. Eri objektiiveille eri tarkennuspisteet. Canon on julkaissut tiedot vain omista objektiiveistaan. Lensrentals julkaisee muiden valmistajien objektiivien tarkennuspisteet Canon 5D Mark III:ssa.

The-digital-picture.com, Canon EOS 60D Firmware Version 1.1.1 Now Available.

Macworld.com, Lab Tests: Apple boosts performance in new 13- and 15-inch MacBook Pros.

ePhotozine.com, Canon EF 40mm f/2.8 STM Lens Review. Canonin uusi "pannukakku" kokeilussa. Hinta £230, 286 euroa. täyskennoiselle. Automaattitarkennus toimii hyvin, nopea ja tarkka. Hiljaista ääntä kuuluu. Filtterikierre 52mm. Aukolla f/4 tarkka joka kohdassa. Täydellä aukolla nurkat tummuvat paljon. Vääristymiä vähän. Ei heijastumia. Canon EF 50mm f/1.8 maksaa alle puolet EF 40mm:n hinnasta. Arvosana 3.5 * / 5 *.

Steve Sanders, Smith-Victor ImageMaker Plus Lighting Kit Review. Pienimuotoiseen tuotekuvaukseen. Kokoontaitettava pieni kuvausteltta, musta tai valkoinen tausta, kaksi lamppua mukana, myös pieni jalusta kameralle. Hinta $95.

 

18.06.2012   (linkki)

Lahden valokuvataide ry ja Lahden taidemuseo kutsuvat kaikkia Suomessa työskenteleviä taiteilijoita osallistumaan Valon houkutus – valokuvataidetta 2013 -näyttelyyn.

 • Kolmihenkinen jury valitsee taiteilijat ja teokset näyttelyyn A4-kokoisten teoskuvien perusteella.
 • Jokainen taiteilija voi ehdottaa kolmea (3) teosta tai teoskokonaisuutta.
 • Teoksien tulee olla vuosilta 2010-2012.
 • Ehdotusten viimeinen sisäänjättöpäivä on 1.10.2012.

Näyttelyn juryyn kuuluvat valokuvataiteilijat Ulla Jokisalo ja Ari Kakkinen sekä museon edustajana näyttelypäällikkö Ville-Matti Rautjoki.

Näyttely on avoinna Lahden taidemuseossa 8.2. – toukokuu 2013.

Lue lisää:

Terävä valo - Leukun juhlanäyttely 2012
Kuva: Jorma Luhta.5.8.2012 asti

Lapin maakuntamuseossa on esillä kuvatoimisto Leukun juhlanäyttely Terävä valo. Esillä on reilun 30 valokuvaajan teoksia, kaikkiaan noin 60 kuvaa.

Kuvatoimisto Leukun ensimmäinen näyttely ja nettisivusto avattiin Arktikumissa Rovaniemellä vappuna 1999.

Kuva: Jorma Luhta.

Lapin maakuntamuseo
Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi
joka päivä 9-18
12/8/5/4€

TUNNE! Valokuvia tunteista ja mielentiloista Oulun taidemuseossa
9.9.2012 asti

Oulun taidemuseon kesänäyttelyssä sukelletaan tunteisiin nykyvalokuvan keinoin. Mallina kuvissa on useimmiten ihminen, mutta kohteena on kuitenkin tunne - aito tai teeskennelty.

Oulun taidemuseo
Kasarmintie 7, Oulu
ti-to 10-17, pe 12-19, la-su 10-17
3/1/0 €

Foorumilaisten kuvia:

 • Lasun kuvat (Larson), Pikamatka pohjoiseen - A fast trip up north. "Kesäkuun ensimmäinen viikko hurahti pohjoisessa pienimuotoisella kalareissulla/elämysmatkalla, jonka aikana päädyttiin Norjaan saakka...."
 • Pikafilmikamera (emmej), Luvia 10.6. "Vauhtia esteratsastuskilpailuissa".

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Ensimmäiset kuvat Canon 5Dm3:lla. Parin kuukauden odottelun jälkeen sain vihdoin Canon 5Dm3 -kameran. Heti seuraavana päivänä järjestetty Helsingin sambakarnevaalin kulkue tarjosi hyvän tilaisuuden testata uutta kameraa.

 • 7D:n ja 5Dm2:n jälkeen uusi runko tuntuu heti tutulta. Etsinkuva on mahtavan iso ja kirkas, muistinvaraisesti arvioituna lähes Mark III Ds:n tasoa. Laukaisin on niin herkkä, että muutaman kerran kamera laukesi ihan vahingossa.

Timon poikkitiedepalsta, Vapaaehtoinen maksu, 17.6.2012. Poikkitiedepalstan suosittu valokuvakoulu muuttuu maksulliseksi. Tosin maksu määräytyy opista saavutetun lisäarvon mukaan. Samalla analysoidaan amatöörinkuvaajan onnenkantamoinen.

Mika Sipuran verkkopäiväkirja, Tuiskusta säihkeeseen. Sambakuvia kahdessakin osoitteessa.

Lassikujala.1g.fi, Kuvat -> muut -> N808. "Pari päivää mökillä kameraa räplänneenä panin joukon kuvia osoitteeseen:..." (PureView = PV).

Lassi Kujala kirjoitti Foorumilla Nokian uusimmasta kännykkäkamerasta näin:

"Harppaus N8:sta tähän N808:iin on ollut valtava. N8 oli jo kohtalaisen hyvä puhelinkameraksi mutta tämä on jotain aivan muuta. Nokia siirsi riman aivan uudelle tasolle.

Omalla toiminta-alueellaan N808 haastaa aika monta kuvauslaitetta milloin tahansa. Jos vaatimuksena on rintataskuun sopivuus ja puhelinominaisuudet niin aika vähän jää todellisia kilpaiijoita.

Nokialla on tässä kultakimpale jota on nyt kehitettävä ja jolla on aidosti mahdollisuudet oikein hoidettuna johdattaa firma pois tältä tuhon tieltä jossa nyt kuljetaan. PV on tapa tehdä irtiotto muusta perusjoukosta. PV + uuden juuri ostetun ruotsalaisfirman kehitystyön tulokset yhdessä voivat kääntää kurssin nopeasti positiiviseen suuntaan. Tämä on dynaaminen laji ja tilanteet voivat vaihdella nopeasti. Peli on nyt avattu. Se on vain pelattava jatkossa taitavasti.

Valitsin kuvia jotka eivät kaikki olisi ns. auringonpaistekuvia. Osa on kuvattu jopa yöllä ja pisimmät valotusajat ovat parin sekunnin luokkaa. Tässähän kuvataan koko ajan täydellä 2.4 aukolla ja kuvaaja voi vaikuttaa valotusaikoihin vain säätämällä herkkyyttä halutuksi.

Kuvasin joitain kohteita täydellä resolla ja sitten eri PV resoluutioilla vertailun vuoksi. Myös joissain kuvissa käytin zoomia ja sen näkee viereisestä ruudusta. Kuvat on ladattavissa täyteen kokoon alareunan ”Lataa kuva” napista. Exif tiedot ovat kuvan sisällä.

Yhteenvetona sanoisin että tämä nyt vain on puhelin joka tulisi olla jokaisen valokuvausta vähänkään harrastavan taskussa ja jonka avulla monet tilanteet tulevat aivan tavallisen ihmisen toimesta hoidettua paremmin kuin koskaan ennen. Tavallinen ihminen ei tarvitse matkalle mitään muuta valokuvauslaitetta kun tämän."

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Angry Birdsit eivät lennä Helsingin wlan-verkossa, 15.6.2012. Helsingin mahtipontinen tiedote laajasta maksuttomasta wifi-verkosta keskustassa ei oikein pidä paikkaansa. (Helsingissä asioita ei saada kuntoon, mallia voi ottaa vaikkapa Oulusta, jossa on ollut maksuton verkko jo seitsemän vuotta...).

Photo.net, foorumi.

The Online Photographer, Walk That Mile. Katukuvaajilla on taipumus laittaa esille turhan paljon kuviaan, pitäisi pystyä valitsemaan sellaiset kuvat, jotka kertovat jotain. Valitseminen ja karsiminen ei kuitenkaan ole helppoa.

Digital Photography School, Travel Photography Inspiration Project: Thailand. Thaimaata kuvaamaan.

Diyphotography.net.

Earthboundlight.com, Why I Don't Like Auto-Focus / Auto-Exposure Lock Buttons, 17.6.2012. Aina voi siirtyä käyttämään manuaalitarkennusta ja manuaalivalotusta. Turhat painikkeet AF Lock ja AE Lock.

Digitalcameraworld.com, Make a fake bokeh effect in Photoshop Elements.

ePhotozine.com, Photoshop Tutorial: Add Film Grain To Images. Filmiraetta kuviin digitaalisesti.

Canonrumors.com, Canon EF 14-24 f/2.8L [CR2]. Nikonilta tällainen jo tuli. Sitä ennen Canon EF 200-400 f/4L IS. Seuraavan vuoden aikana eli aika epämääräistä.

Fotosidan.se, Krigsfotografen vid frontlinjerna. Ruotsalaiset lehdet eivät yleensä näytä graafisia sotakuvia. Mutta nyt tehtiin poikkeus, Niklas Meltio ja Syyria-kuvat. Viimeksi Niklas oli vuorilla kaksi viikkoa kapinallisten kanssa. Helsingissä asuva kuvaaja.

Luminous Landscape, Fuji X-Pro 1 Field Report. Käyttökokemuksia. Kaksi runkoa mukana.

 • Kamera & Bild, Test av Fujifilm X-Pro1. Terävä mutta hidas retrokamera. Kroppikennokokoa sensori, 16.3 megapikseliä. Lcd-näytön (kolme tuumaa, 1.2 miljoonaa pistettä) ja analogisen etsimen (näkyy myös kuvaustietoa eli digitaalinenkin, 90%) välillä vaihto automaattinen. Akut kestävät 300 kuvan ottamisen. Kokonaisarvosana 6.5, mutta esim. kuvanlaatu 9. Hinta 17.000 kruunua, 1.924 euroa.

Digitalcameraworld.com, We review the Nikon WU1a wireless mobile adapter. Nikon D3200:n julkistuksen yhteydessä myös uusi Nikon WU1a (yhteensopiva uuden järjestelmädigin kanssa). Yhteys langattomasti Android-laitteeseen (esim. matkapuhelin). Video, kesto 3:51. Hinta n. $70. Myöhemmin tuki iOS-laitteille (Apple).

 

17.06.2012   (linkki)

Finnfoto, Valokuvaajaksi? Valokuvaajaksi.fi on valokuvauksen opiskelijoille ja jo alalla toimiville kuvaajille suunnattu tietopaketti valokuvaamisesta ammattina. Sivusto on syntynyt osana Suomen Lehtikuvaajat ry:n Lehtikuvaajaluotsit –projektia. Miten valokuvaajaksi tullaan, miten työelämässä toimitaan, miten asiakassuhteita hoidetaan ja millaisia käytäntöjä ja sopimuksia alalla on.

 • Valokuvaajaksi.fi Valokuvaajaksi: Kuvankäsittely, Työkalut ja toimitilat, Mitä saa kuvata, Yrityksen perustaminen. Aika paljon asiaa, tuttua, mutta koottu yhteen paikkaan. Lisäksi vielä osiot Yritystoiminta, Valokuvaajan työ, Asiakassuhteet, Taustatietoa ja Kysy.

Aalto-yliopisto, Musta Taide -valokuvakirjakustantamo Aalto-yliopistolle, 15.6.2012. Valokuvakirjojen kustantamiseen erikoistunut Musta Taide -kustantamo siirtyy Aalto-yliopistolle. Mustan Taiteen brändi tullaan säilyttämään ja toiminta laajennetaan kansainväliseksi. Tavoitteena on jatkossakin korkea sisällöllinen ja visuaalinen laatu. Edelleen julkaistaan neljä valokuvakirjaa vuodessa

Musta Taide on toiminut perustajansa, valokuvaaja Tuomo-Juhani Vuorenmaan vetämänä yli 20 vuotta. 1990-luvun alussa Musta Taide oli valokuvalehti, jonka nimi oli peräisin I. K. Inhan valokuvaukselle antamasta lempinimestä ”musta taide”.

Mustan Taiteen julkaisutuottajana aloittaa syyskuun alussa Photo RAW-lehden perustaja ja päätoimittaja Hannamari Shakya ja taiteellisena asiantuntijana valokuvataiteilija Kristoffer Albrecht, joka on väitellyt tohtoriksi valokuvan taidepainomenetelmistä. (lat. huom. mitähän Photo RAW -lehdelle tapahtuu?).

 • − Mustan Taiteen tilaajakunta saa entiseen tapaan neljä valokuvakirjaa vuodessa. Suurin muutos on, että Mustan Taiteen myyntiverkosto ulotetaan jatkossa ulkomaille. Näin toiminta tukee suomalaisen valokuvataiteen kansainvälistämistä, Salo kertoo. (lat. huom. miten niin neljä? viime vuosina kirjoja on tullut viisi...).
 • mustataide.fi "Tilaushinta 65 € lähetyskuluineen. Tilaus alkaa vuoden alusta ja sisältää tänä vuonna jo ilmestyneet teokset."

Suomen freelance-journalistit ry, Päätös: Eezyn asiakkuus ei oikeuttanut soviteltuun työttömyyspäivärahaan, 15.6.2012. Työttömyysturvan muutoksenhakulautakunta teki kahdessa tapauksessa päätöksen oikeudesta soviteltuun työttömyyspäivärahaan laskutusyritys Eezyn kohdalla. Sen mukaan oikeutta ei näissä tapauksissa syntynyt.

Suomen freelance-journalistit ry, Sarjakuvantekijät ry varoittaa: Sanoman sopimusehdotukset vievät sarjakuvantekijältä tuhkatkin pesästä, 16.6.2012. Sarjakuvantekijät ry on kuullut jäseniltään, että Sanoma-konserniin kuuluvat Sanoma News ja Sanoma Magazines vaativat edelleen ja uudelleen sarjakuvantekijöitä luovuttamaan työnsä kaikki taloudelliset oikeudet jättikonsernille. Tämän ilmoitetaan olevan konsernille työn tekemisen ehto.

Photo.net, foorumi.

Pixiq.com, 12 Ways to Use a Plamp. Puristimille käyttötapoja.

Petapixel.com, Romina Amato On Capturing Great News and Sports Photography. YouTube-video, kesto 3:13.

ePhotozine.com, Photographing Ladybirds. Leppäkerttuja kuvaamaan.

Popular Photography, First Impressions: Apple MacBook Pro With Retina Display And Aperture 3.3. 15-tuumainen näyttö, 2.880 x 1.800 pikseliä, kuvat pääsevät tällä näytöllä oikeuksiin, pienetkin yksityiskohdat toistuvat tarkasti. Ei DVD-asemaa eikä Ethernet-liitäntää (Applelta voi kuitenkin ostaa kohtuuhintaiset adapterit). 15-tuuman ja 13-tuuman mallit on nyt myynnissaä, 15-tuumainen maksaa halvimmillaan vähän alle 2.000 euroa. Aperturen uusi versio on 3.3, hinta $80, "uutuus" on mm. automaattinen valkotasapaino. Aperture toimii nyt paljon nopeammin.

The-digital-picture.com, Canon's EF-S Moniker has a New Meaning. Alkuaan EF-S merkitsi "Short-back Focus". Nyt Canonin mukaan S merkitsee "Small image circle". Short-back Focus tarkoittaa, että tällaista objektiivia ei voi fyysisesti käyttää täyden kennon kamerarungossa. Kaikki EF-S -objektiivit eivät ole tällaisia. Siksi tarkennus.

Pdnonline.com, Camera Review: Nikon D800. Julkistettu maaliskuussa 2012. Korvaa neljä vuotta vanhan Nikon D700:n. Haastaa keskikoon kamerat. Myös 1080p video, mutta D800:n pääpaino on selvästi still-kuvauksessa. 36.3 megapikseliä (Nikon D700 12.1 megapikseliä), painoa on kuitenkin 20% vähemmän. Täyskennoinen. Studiotyöskentelyyn. 7.360 x 4.912 pikseliä. Täyden kennon CMOS-sensori, ISO 100 (50) - 6400 (25.600). Painoa 900 g. Kuvasuhteet 5:4 ja 3:2. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Etsin 100%. Sisäinen salama. Sarjakuvaus 4 kuvaa sekunnissa. Video 1920 x 1080 (30, 25 ja 24 fps), äänen tason monitorointi. Compact Flash, sd-kortit. USB 3.0. Säänkestävä. Virtuaalihorisontti molempiin suuntiin. Time lapse -video. Suljin 200.000 laukaisua. CIPA-määritysten mukaan akuilla voi ottaa 900 kuvaa, Nikonin mukaan 2.400 kuvaa. Tukeva ja ergonominen runko. Pieni miinus tulee korttipaikojen suojalevystä. Neljä kuvaa sekunnissa. Välillä tarkentaminen ei sujunut vähässä valossa ja kun kohteessa ei ollut paljoa kontrastia. Isot tiedostot tallentavat ison määrän yksityiskohtia, pienestä pikselikoosta huolimatta kohina pysyy erinomaisesti kurissa. Ergonomia toimii, vaikka koko onkin tämän luokan kameraksi pieni. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 2.800 euroa.

Bobatkins.com, Tamron AF 24-70mm f/2.8 SP Di USD VC Review. Helmikuussa 2012 julkistettu. Ainoa 24-70/2.8 objektiivi Canonille ja Nikonille, jossa on kuvanvakaaja. Hintakin on selvästi alempi kuin vastaavat Canonin ja Nikonin mallit (joissa siis ei ole kuvanvakaajaa). Kannattaako ostaa?

 • ePhotozine.com, Tamron SP 24-70mm f/2.8 VC USD Lens Review. Uusi malli. Canon, Nikon, Sony. Canon-versio ensimmäiseksi myyntiin. Sonyssa ei kuvanvakaajaa (on jo rungossa). Täyskennoiselle. Iso, 82mm filtterikierre, paino 825g, vastavalosuoja mukana. Säätiivistetty (ei kokonaan). Tarkennus ei aivan yhtä nopea kuin alkuperäisvalmistajilla. Manuaalitarkennus helppo. Lähin tarkennus 38cm. Puolet kerroista 70mm ja 1/10s kuvat teräviä. Täydellä aukolla vinjetointi voimakas, keskeltä terävä kuva. Vääristymät kurissa. Heijastumia vähän. Värivirheitä vähän. Täydellä aukolla kontrastia selvästi vähemmän. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 1.100 euroa (tulossa myyntiin huhti/toukokuussa).
 • Lensrentals.com, Quick Tamron 24-70 MTF Data. Vertailu Canon 24-70 f/2.8 L. Miltä käppyrät näyttävät.

 

16.06.2012   (linkki)

Rupuranta.net, kahdeksan viimeisintä.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Kuvaverkko Oy, Valokuvaamo Profiili, Helsinki. Kuvaverkko Oy hakee osa-aikaista, määräaikaista valokuvaajaa Pakilassa sijaitsevaan valokuvaamoon. Työtehtäviin kuuluvat mm. valokuvastudion asiakaspalvelutehtävät, studiokuvausta, tilausten hoitamista sekä erilaisia myyntiin ja markkinointiin liittyviä tehtäviä. Työ alkaa 30.7.2012 tai sopimuksen mukaan ja jatkuu noin 3 kk. Päivittäinen työaika on 4-5 tuntia. Työsuhteen jatko on myös mahdollinen.

Työpaikan osoite Pakilantie 95, 00670 HELSINKI
Palkkaus sopimuksen mukaan
Työkokemus 1-5 vuotta
Työ alkaa 30.07.2012, tai sopimuksen mukaan
Työaika osapäivätyö, 4-5 tuntia
Työn kesto 3 - 6 kk, työn jatkuminen myös mahdollista
Haku päättyy 06.07.2012 klo 23:59

Valokuvaaja, urheilukuvaaja Vesa Koivunen. Poimintoja:

 • Parhaista parhaimmat amerikkalaiset, 5.6.2012. Työskennellessäni Iltalehdessä Suomen parhaimpien freekuvaajien kanssa törmäsin hassuun juttuun.
 • Opiskelua ja uutta kotisivua, 5.6.2012. Tässä on pohdittu kuinka sitä sitten tullaan valokuvaajaksi, mutta aivan yhtä hyvä aihe on se, että kuinka sitä pysytään valokuvaajina. Siihen minulla ei ole yhtään yleispätevää vinkkiä, mutta pohtiahan voi aina. ...Olen laskenut, että käytän keskimäärin 10 tuntia viikossa opiskeluun, jolla tarkoitan lukemista videotutoriaalien katsomista ja erilaisten seminaarien kuuntelemista.
 • Taistellen valokuvaajaksi, 4.6.2012. Koulutus on todellakin hyvä asia ja suosin sitä ehdottomasti. Kouluun vaan täysillä, mutta sen suomaan etuun ei saa tuudittautua. Valokuvaopintojen lisäksi pitää opiskella kaikki mahdollinen liiketoiminnasta.
 • Yrittäjä vai idealisti? 1.6.2012. Lehdet saavat kuvia vaikka kuinka paljon ja itse asiassa kuvatoimistot ovat todella kovia hintojen polkijoita. Isot kuvapankit tarjoavat todella edullisesti vuosisopimuksia ja mikseivät lehdet tarttuisi tällaisiin tarjouksiin.

Tampereen yliopisto, Kuvanlukutaito. Materiaalia itseopiskeluun. Osion tavoitteena on kiinnittää opiskelijan huomio siihen, että kuvan havainnointi ja tulkinta syntyvät 'itsestään' ainoastaan tiettyyn pisteeseen asti. Kuvan varsinainen tulkinta edellyttää katsojalta sekä tietoa että harjaannusta - kuvan lukeminen on siis kehitettävissä oleva taito. Lisäksi tavoitteena on edistää ymmärrystä kuvan havainnoinnin kulttuurisidonnaisuudesta ja tiedostamattomista omaksutuista tavoista katsella kuvaa.

Toimittajanrikoslaki.fi, Kuvaaminen ja salakatselu. Yksinkertaisia esimerkkejä, olennaiset asiat käydään läpi. Lopuksi video, kesto 3:33.

Cartinan kuvablogi, Pitääkö kesästä innostua - kesäkuvaamaan? 13.6.2012. Minkälaisia ne hyvät kesäkuvituskuvat kenenkin mielestä on? Tai mitä nyt sitten kesällä tekeekin mieli kuvata? Sauna-, juhannusperinteitä - lomailua - harrastuksia - luontoa - muuta?

Mikropc.net, Kumpi on parempi kamerapuhelin: Nokia PureView 808 vai iPhone 4S? Nokian uusi PureView 808 -puhelin ottaa suvereenisti haltuun älypuhelinten kamerakuninkuuden, ainakin mitä tulee megapikselien määrään – niitä on nokialaisessa peräti 41. Cnet testasi, kuinka laite pärjää vertailussa kenties suosituimman älypuhelimen, Applen iPhone 4S:n kanssa.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Best of Euro 2012. 75 kuvaa. Jalkapalloa, mitäs muuta.

Digitalcameraworld.com.

Thephotoargus.com, 27 Most Followed Photographers on Google+.

Petapixel.com, Time Travel and Ethical Photojournalism. Filmiaikaan tehtiin monelaisia temppuja, joita ei laskettu todellisuuden vääristämiseksi. Kaikenlaiset kameran eteen laitettavat suodattimet, värilliset salaman kalvot, tietynlaiset filmit, joihin oli sisäänrakennettu erilainen värimaailma jne. jne. Kuvankäsittelyssä nämä asiat voi nyt tehdä helpommin ja vasta myöhemmin. Kaiken ei tarvitse enää olla kiveenhakattu sillä hetkellä, kun kuva otetaan.

Dpreview.com, Technique: Digital Photo Collages. Kollaasikuvista.

Digital Photography School, The One Light Speed Portrait.

ePhotozine.com, Introduction To Using Reflectors For Portrait Photography.

Lensrentals.com, The Care and Feeding of Your Tripod. Kolmijalan huoltoa.

Dpreview.com, Sigma launches 18-250mm F3.5-6.3 DC Macro OS HSM superzoom for DSLRs. Kroppikennoisille. Canon, Nikon, Sony, Pentax, Sigma. Heinäkuussa myyntiin. Kuvanvakaaja. Ei vielä virallista hintaa. USA:n hinta on n. $500.

Kamera & Bild, Filmfunktionens utveckling i den stilla kameravärlden. Lyhyt katsaus, miten still-kameroiden videokuvaus on kehittynyt.

IR, Epson Stylus Photo R3000 Sets the Standard. Tammikuussa 2011 julkistettu. A3-mustesuihku. Yhdeksän mustekasettia, kolme mustavalkotulostukseen. WiFi, Ethernet, USB. 2.5 tuuman lcd-värinäyttö. Paino 15 kg. Mustavalkotulostus erinomainen. Väritulostuksessakaan ei valittamista. EISA- ja TIPA-palkittu. Suomen Epson. Suositushinta 799 euroa.

 

15.06.2012   (linkki)

Skenet.fi, Mikko Oranen, Kenneth Bamberg. Kenneth Bambergin valokuvat käsittelevät pohjoisthaimaalaista miehisyysriittiä. Ahvenanmaalaisen valokuvaajan Kenneth Bambergin (s. 1981) valokuvat näyttävät toisenlaisen tien miesten maailmaan.

Pekka Potka, Olympus E-M5: Exposing (to the right) and Lightroom 4.1. Aiemmin sama aihe, silloin Olympus E-P3:n raw-kuvat.

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Näyttelykuvia 696 & 697 & 698 & 699 & 700 & Katutaidetta 78: Valokuvan lumoa. Loppupuolella postausta käydään Galleria Heinossa, jossa on esillä Jaakko Heikkilää ja Kari Soiniota. Syksyn Polaroid-näyttely Valokuvataiteen museossa lähestyy...

Northernxposures, Olympus OM-D EM-5 -ekat fiilikset, 13.6.2012. ...Kuvanlaatu ei mielestäni mitään älytöntä harppausta ole tehnyt verrattuna vaikka toiseen m4/3 runkooni E-P1:een verrattuna. Ehkä asia on toisin RAW:ta kuvatessa tai sitten ei.... ...Pidän kuitenkin Olympuksen tavasta tuottaa jpegiä ja eikä välttämättä “täydellinen kenno” tuota aina sitä silmälle parasta kuvanlaatua. Kamera on käytännössä paljon muutakin kuin kohinaa ja dynamiikkaa....

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Applen iOS 6 on pettymys, 13.6.2012.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, ‘Kensington Blues’: Portraits and Stories of Prostitutes in North Philadelphia. Eikö mediaani-ihmisistä löydy mitään kiinnostavaa kuvattavaa.

Digitalcameraworld.com.

Nikonilta uutta.

Computer Darkroom, Adobe Photoshop CS6 – Color Management. Photoshopin värihallinta.

Strobist, How-to: Hiding Your Flash in Windows. Sisätiloissa kuvaamiseen ohjeita.

Photopreneur, Photographers, Like Everyone, Fail to Prepare for Their Deaths. Mitä tapahtuu valokuvaajan kuville, kun valokuvaaja kuolee. Suomessa lakiosa on puolet rintaperilliselle muuten tulevasta perintöosan arvosta. Testamentilla voi siis määrätä toisen puolen kohtalon.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, How To Take Good Photos In Museums. Lyhyesti museossa kuvaamisesta.

Petapixel.com, Who Applied for Photography-Related Top-Level Domains? Lähiaikoina domain-nimien päätteiden rajoitukset tullevat poistumaan. Yhden tunnuksen haku maksaa $185.000, vuosimaksu on $25.000. Esimerkkejä: .CANON, .OLYMPUS, .NIKON, .SONY, .PANASONIC, .RICOH, .SAMSUNG. Sekä vaikkapa: .PHOTO, .PHOTOS, .PICTURES, .PICS, .PHOTOGRAPHY.

Macworld.com, Recommend: Twitter 43 57 Email 2 Comments The fine art of computational photography and iOS. HDR. Synth Cam (ilmainen, Mac). Photosynth (MS, ilmainen).

Suomen Nikon, NIKKOR-linssien kokonaistuotanto on saavuttanut 70 miljoonan rajan.

Canonwatch.com, [Rumor] EOS 70D Will Be Top Of APS-C Line-Up, EOS 7D Mark II Will Be Entry Level Full-Frame. Syyskuussa Canon 70D, kroppikenno. Syyskuussa Canon EOS 7D Mark II. Täyskenno.

Cameralabs.com, Sigma 150-500mm f/5-6.3 DG OS HSM review. Julkistettu tammikuussa 2008. Canon, Nikon, Sigma, Sony, Pentax. Kuvanvakaaja. Testikamerana Nikon D800. Vastavalosuojan kanssa pisimmillään 40.6cm, ei kuitenkaan kovin iso. Paino 1.780g. Ei sääsuojattu. Automaattitarkennus ei kaikkein nopein. Erittäin hyvä kuvanlaatu, kun ei zoomaa liikaa. Hyvä puoli on hinta. Suomen hinta on alle 900 euroa.

 

14.06.2012   (linkki)

HS, HS:n testi: Käytetyistä tietokoneista ja digikameroista löytyi entisten omistajien tietoja. Ihmiset eivät tiedä tai he eivät ymmärrä; tietokoneen kovalevy ja digikameran muistikortti eivät tyhjene painamal­a deleteä. Epätietoisuus ei toisaalta ole mikään ihme. Esimerkiksi kameran toiminta vaikuttaa selkeältä: Kamera kysyy: "Poista kaikki kuvat muistikortilta?" Valitsen kyllä. "Odota hetki...", kamera kertoo. "Ei näytettäviä kuvia."

HS, Tietokoneen muistiin jää aina jälkiä – näin poistat henkilökohtaiset tiedostot. Irrota kovalevy tai riko se. Se on varmin tapa poistaa tietokoneelta tiedostot, joita et halua muiden näkevän. Kaikista tietokoneelle tallennetuista valokuvista, työhakemuksista, runonpätkistä tai kotivideoista jää magneettijälki kovalevyn pintaan. Jäljet katoavat vasta, kun niiden päälle kirjoitetaan jotain muuta.

15.6.2012: allaolevista ohjelmista osa muuttunut maksullisiksi (paljastuu silloin, kuin oikeasti yrittää jotain palauttaa...).

(kertaus) Muutama ilmainen ohjelma, saa palautettua vahingossa poistetut kuvat muistikortilta. Nämä pelastus-/palautusohjelmat toimivat myös formatoiduilla muistikorteilla.

Kuvien palautus on helppoa ja yksinkertaista, kannattaa kokeilla jo etukäteen, kokeilu vie aikaa muutaman minuutin. Alla ilmaisia ohjelmia.

Tuomo Björksten, Havaintovihko. Muutama poiminta:

 • Sain potkut, 13.6.2012. Minut irtisanottiin tänään Aamulehdestä.
 • Ilmaiseksi toimittajaksi, 22.5.2012. Voionmaan opisto on aloittanut melko yllättävän kampanjan Facebookissa.

Valokuvatorstai, 251. haaste. Tällä viikolla vuorossa on tekstihaaste: "Seis! Läpikulku kielletty! Minne luulet meneväsi, meressä ei ole askelmia. Nostosilta on jumissa, eikä minulla ole lauttaa eikä sinulla voimia, sotilas sanoi ja upotti keihään. Eikä mitään muttia, ei mitään, ei Liisan kaninkoloa tai läpikuljettavaa vaatekaappia: Meri makaa keihäs rinnassa ja tuuli seisoo, on vain satuja. Mutta ritarilla on suhteita, hän voi kulkea läpi neidon ikkunasta, jalat edellä ja tukka takana. Niin lakanat venyvät ja avaruus, radat kohtaavat, solmut ja jalat, ulos ikkunasta, ikkunoiden alle, lakanaköyttä ylös, meren pinnalle."
Risto Oikarinen: Puupuhaltaja, Otava 2005.

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 250. haaste. Valitse omista aiemmista osallistumiskuvistasi se, johon itse olet tyytyväisin tai se josta katsot oppineesi eniten tai joka on omalla tavallaan ollut sinulle kuvaamisessasi käänteentekevin. Uudet voivat valita suosikkikuvan omasta arkistosta. Haasteen otti vastaan 43 kuvaajaa.

Mbnet.fi, Uusittu OS X tuo yli 200 uudistusta.

Tietokone.fi, Muuta tietokoneen asetuksia nopeasti. Quick Config 1.5.7. Ilmainen.

Tietokone.fi, Apple lupailee "todella hienoa Mac Pro -konetta". Apple uudisti maanantaina koko MacBook -kannettavien linjansa. Samalla kuitenkin huomattiin, että Mac Pro -pöytäkone on jäänyt ajastaan jälkeen. Applen pääjohtaja esitti harvinaisen lupauksen, tilanteen korjaamisesta.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, World Day Against Child Labor. 37 kuvaa.

The Atlantic, In Focus, More Historic Photos From the NYC Municipal Archives. 50 kuvaa.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com. Lyhyitä vinkkejä.

YouTube, New Crop tool in Photoshop CS6 | lynda.com. Video, kesto 4.13.

Digital Photography School, Using Photography to Make a Heartfelt Difference.

Diyphotography.net, Quick Tip: Easy Filter Removal. Kumista mattoa vasten painetaan, tasaisesti, ei liian kovaa. Ja kierretään. Juuttunut suodin aukeaa. Tai kengän pohjaa vasten. Tai hiirimaton toista puolta. Tai kuminen nauha tasaisesti.

(kertausta vuosien takaa) Filttereitä (suodatin, polarisaatio, uv-, ND- jne.) käytettäessä jokainen joutuu ennemmin tai myöhemmin tilanteeseen, jolloin suodin ei kovallakaan vääntämisellä pyöri (= lähde irti). Mitä tehdä?

 • Earthboundlight.com, Ever Get a Filter Stuck on Your Lens? 23.8.2010
 • Meandering Passage, Photography Lens Filter Wrench. Kiinnijuuttunut suodin/filtteri.
 • The-digital-picture.com, Lens Filter Wrench Review. Suodatinavain, suodinpoistaja/kääntäjä jne.
 • ks. esim. Teknofokus.fi, Suodattimet, Suodatinavain (kahta eri kokoa, pieni 1.30 euroa, iso 2.10 euroa)
 • Foorumin keskustelujen mukaan sähköjohdollakin onnistuu irrotus hyvin, johto kierretään tasaisesti suotimen ympärille, vähän ylimääräistä jätetään kahvaksi, tärkeää on tasainen puristus suotimen kehyksestä. Plus miljoonaa muuta tapaa... (vaikkapa kengän pohjaa vastaan painamalla ja kiertämällä...).

IR, French President’s Photo Portrait by Raymond Depardon Stirs Controversy/Mockery. Edelleen Ranskan presidentin muotokuvasta. Tällä kertaa asialla oli oikea ammattilainen. Ja efekti oli juuri se, mitä etsittiin. Vaatimaton silmälasipäinen mies (pankijohtaja? kenkämyyjä?) seisoo puun varjossa. Taka-alalla näkyy vallan merkkejä. Hollanden kampanja painotti paluuta aikaisempaan, vähemmän show-tyyliseen presidenttiyteen.

IR, Apple’s previews iOS 6, makes photo sharing simpler.

Visualnews.com, Smile for the Cell Phone! – New Photography Trends. Havainnollinen kaavio kaikesta kuvatulvasta.

Photographyblog.com, Giant Photography Book Goes Under Hammer. 20 kuvaa Egyptistä, Siinailta ja Jerusalemista. 77cm x 55cm. Kirja julkaistiin vuonna 1858. Lähtöhinta £50.000 - £70.000, loppuhinta yli £330.000, 408.000 euroa.

Lensrentals.com, Greetings from the Island of Misfit Toys. Vähän erikoisempia tuotteita, joita kukaan ei yleensä kysy (eikä vuokraa).

Canonrumors.com, 4 More DSLRs Coming in 2012? [CR2]. Tänä vuonna Canonilta olisi tulossa vielä neljä uutta järjestelmäkameraa.

Fotosidan.se, Svenskt-finskt samarbete ger ny fotobok. Mats Andersson ja Heikki Willamo. Ilveskuviakin :-) Kuvat lienevät valmiita ensi vuonna.

Photo.net, Pocket Wizard Plus III Radio Slave Review. Halvempi ja parempi versio. Helppokäyttöinen. Kaksi AA-akkua, näyttää keston. Lataus mahdollinen usb-liitännästä. Radioaalloilla kameran tai salaman laukaisu.

ePhotozine.com, Topaz Labs Photoshop Plug-In Bundle Review. 10 eri plug-iniä. Hinta yhteensä $299.99.

Popular Photography, New Gear: Satechi WTR-A Wireless Remote For Canon DSLRs. Halvempi kuin Canonin oma.

 

13.06.2012   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museossa tänään klo 18 Hans von Schantz kertoo Enter Helsinki -näyttelystään. Museon pääsymaksu.

(vähän vanhempi linkki) Tampereen yliopisto, väitökset, YTL Hannu Vanhasen tiedotusopin alaan kuuluva väitöskirja Kuvareportaasin (r)evoluutio. 17.8.2002. Linkki itse väitöskirjan pdf-versioon, 250 sivua. Kyse on akateemisesta väitöksestä, joka noudattaa tiettyä formaattia. Paljon mielenkiintoista luettavaa.

 • Hannuvanhanen.com, Absoluuttinen Kuvasilmä."Hannu Vanhasen Absoluuttinen Kuvasilmä on valokuvan, kuvajournalismin ja visuaalisen designin keskustelu- ja esittelyfoorumi."

Suomen freelance-journalistit ry, Itsensätyöllistäjistä kirjallinen kysymys eduskunnassa, 12.6.2012.

Iltalehti, Nokian superpuhelin tuli myyntiin. Nokian 808 Pureview -kamerakännykkä on tullut saataville myös Suomessa. Laitteen hinta on noin 550 euroa.

Panttihuutokauppa (elektroniikka valittu) Helsingissä 13.6.2012. Lähtöhinta on ohjeellinen. (Välillä panttaaja lunastaa pantin ennen huutokaupan alkua... Kaikkea ei siis aina tule huudettavaksi).

1 DIGIKAMERANRUNKO NIKON D3100
1 OBJEKTIIVI NIKON 18-55MM1:3.5-5.6G
1 LATURI 1 MUISTIKORTTI 8GB 1 USB-JOHTO
LAUKKU
Lähtöhinta 270 euroa. Loppuhinta 250 euroa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, 5 Tips for Shooting Detail Shots at Weddings.

Petapixel.com.

Lensrentals.com, Guest Bloggers Zach & Jody | Tuesday Tips & Tricks – Long Lens Perspectives. Canon 85mm f/1.2L II. Kamerana Canon EOS 5D Mark III. Muotokuvausta. Vertailu 24mm:n tuottamaan kuvaan.

Dpreview.com, Finding macro wildlife.

IR, Detecting Photoshopped Images: Part Art, Part Science.

Popular Photography, Getty will Capture the Olympics with Camera-wielding Flying Robots Shooting 360-Degree Photos. Alkavat 27.6.2012.

Macworld.com, iOS 6 features you might have missed.

Dpreview.com, Olympus acknowledges E-M5 / 20mm banding and is working on fix. Vain jos käytössä Panasonic 20mm pancake.

Kamera & Bild, En ikon eller två till frukost på Fotografiska. Tukholman Fotografiska, Sally Mann, 1.6. - 30.9.2012. Sata vuotta August Strindbergin kuolemasta. Lisäksi vielä kuvia olympialaisista, 8.6. - 19.8.2012.

Popular Photography, Camera Test: Nikon D4 DSLR. Julkistettu tammikuussa 2012. Pro-kuvaajille. Täyskenno, 16.2 megapikseliä. 1080p Full HD video, kuulokeliitäntä, HDMI (pakkaamaton). Suljin 400.000 laukaisua. 11 kuvaa sekunnissa. Cf- ja XQD-kortit (molemmille korttipaikka). 3.2 tuuman näyttö (921.000 pistettä). Ethernet-liitäntä. Timelapse-videot suoraan kamerassa. Sääsuojattu. Akut 2.600 kuvaa. Huippunopea tarkennus. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 5.600 euroa.

 

12.06.2012   (linkki)

Tänään vietetään Helsinki-päivää monenlaisten tapahtumien merkeissä.

 • Klo 15-18 Atelieri O. Haapala valokuvaa kaupunkilaisia kaupungintalolla. Oletko haaveillut vanhan ajan valokuvan hohdosta? Atelieri O. Haapala, kuvaajinaan Onyxei Haapala & Helmut Schweinstein, kuvaa Helsinki-päivän kunniaksi parhaimpiinsa pukeutuneita kaupunkilaisia kaupungintalon ala-aulassa. Hattu vinoon ja potrettiin!

Vuoden Luontokuvat
30.6.2012 asti

Kuva: Kaj FagerströmKaakkois-Suomen valokuvakeskuksen suuressa galleriassa on kesäkuun ajan esillä Vuoden Luontokuva 2011 -kilpailun parhaimmistoa.

Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry:n vuosittain järjestämään Vuoden Luontokuva -kilpailuun osallistui viime vuonna kaikkiaan 11.466 kuvaa. Vuoden 2011 Luontokuvaksi valittiin salolaisen Kai Fagerströmin eläinkuva Kettu.

Jarmo Mäntykangas: FIAP Blue Gray
30.6.2012 asti

Pienessä galleriassa nähdään Jarmo Mäntykankaan ensimmäinen valokuvanäyttely.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
Snellmaninkatu 13 A (käynti pihan puolelta), Lappeenranta
ti-pe 11-18, la 11-15, arkiaattoina 11-16
22.6. -23.6. Juhannusaatto ja -päivä suljettu.

Foorumilaisten kuvia:

 • Mattihelin.kuvat.fi, Luontokuvia. "Olen harrastanut luontokuvausta satunnaisesti runsaan kymmenen vuoden ajan, viimeiset kolme vuotta valokuvaaminen on ollut ykkösharrastukseni."

Jore Puusa, Vuosittainen katsaukseni: Suomalaisen valokuvauksen ja kuvantuotannon tilanne 10.6.2012. Osansa Puusan mielipiteistä saavat myös naisvalokuvaajat, taidevalokuvaajat ja luontokuvaajat.

Finnfoto.fi, Valokuvakilpailuista tullut kuvankeräys kisoja, 11.6.2012. ...Näin järjestäjä siirtää vastuun kuvan mahdollisen asiattoman käytön seuraamuksista kuvan ottajalle. Ja kuvan kuulu, että valokuvakilpailuun osallistuva ei välttämättä saa edes tietää missä yhteydessä hänen ottamiaan valokuvia käytetään.

Suomen freelance-journalistit ry, SAL: SMF:ssa on käytävä aidot free-neuvottelut, 11.6.2012. Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton mielestä Sanoma Magazines Finlandin freelancereilleen tarjoama uusi sopimus on kohtuuton. ...SAL vetoaa SMF:n johtoon, jotta se aloittaisi freelancereiden tai heitä edustavan Journalistiliiton kanssa todelliset ja aidot neuvottelut sopimuksen ehdoista. Erityisesti SAL:n entiseltä jäseneltä, kustantaja Riitta Pollarilta, toivomme tässä asiassa vastaantuloa. SAL toivoo myös, että SMF miettisi vakavasti, mitä seurauksia sen harjoittamalla lyhyen tähtäyksen voitontavoittelulla on journalismille.

Luontotupa.net, Sony HXR-NX70E, 6.6.2012. Käyttäjäarvio. Laitetestissä markkinoiden ainoa roiskevesi ja pöly -tiivis ammattivideokamera. Pieni koko. Hinta on n. 3.000 euroa.

Tekniikan Maailma, Canon EOS 650D:n automaattitarkennus toimii myös videota kuvattaessa. (Julkistus oli neljä päivää sitten). Canon EOS 650D tulee kauppoihin kesäkuussa. Runko ja 18 - 55 mm:n zoom maksavat alle 1050 euroa. Runko ja uusi 18-135 mm:n zoom maksavat noin 1300 euroa.

Applelta uutta.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 30 Astonishing Photographs of Spider Webs.

Featureshoot.com, Barbie-Inspired Photographs of a Loveless Marriage.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School, Advanced Portrait Retouch on a Male Subject in Lightroom 4 – Part 3 of 3. Yksityiskohtaiset ohjeet, kuvaruutukaappaukset.

YouTube, Using Content-Aware Move and Extend in Photoshop CS6 | lynda.com. Video, kesto 6:29.

Petapixel.com, What’s the F-number of the Human Eye? Ihmissilmän polttoväli on 22mm. Aukko f/2.1 - f/8.3. Silmä eroaa kamerasta myös siinä, että valo kulkee nesteen läpi.

(Foorumilta) Sciencedaily.com, Information Processing: Adding a Touch of Color, 7.6.2012. Harmaasävykuviin automaattisesti oikeat värit. Tutkii netistä löytyviä vastaavia kuvia ja väritys tehdään tämän perusteella. Ei mikään kaupallinen sovellus, tutkijoiden kehittämä ja tutkijoiden käytössä.

ePhotozine.com, Top Tips To Consider When Buying and Using Tripods. Linkkejä aiemmin julkaistuihin ohjeisiin.

Dpreview.com, Quick Guide to Video Lighting.

IR, US shipments of Canon 1D X imminent, AF guidebook updated. Alkuaan piti tulla myyntiin maaliskuussa. Opaskirja Canon 1D X:n ja Canon EOS 5D Mark III:n automaattitarkennuksen saloihin.

Dpreview.com, Samyang creates 8mm F2.8 fish-eye lens for Sony NEX and Samsung NX.

IR, Olympus prepares for layoffs, as it goes back to basics. Olympuksen viisivuotissuunnitelma julkistettiin. Panasonicin sijoitus Olympukseen olikin uutisankka.

IR, Sony Cyber-shot DSC-RX100 i Review. Käyttökokemuksia. Kompaktikamerassa iso kenno, valovoimainen linssi. Pieni koko.

 

11.06.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Janneheimonen.net, Maisemakuvia vuodelta 2011 lisätty galleriaan. Maisemakuvausta tulee harrastettua kyllä aika vähän ja kuten kuvista voi nähdä, niin viime vuonnakin tarvittiin hieman normaalia kovempia myrskyjä että maisemakuvaukseen muista hommista irtauduttiin.

Jussi Koskela, VAT 2012 - Blogi. Uusimpia:

Luontotupa.net, Vaeltajat Seitsemisessä, 106.2012. Johanna ja Pekka vaeltavat Seitsemisen kansallispuistossa. Miltä näyttää alkukesäiset polut? Ensimmäisen yön vietämme Pitkäjärven rannalla. Toisen yön Liesijärvellä. Miltä näyttää alkukesän Seitseminen?

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Shuttles Sail to Their New Homes. 22 kuvaa.

Reuters.com, An Olympic diet. 18 kuvaa. Mitä urheilijat syövät.

Photo.tutsplus.com.

Digital Photography School.

Digitalcameraworld.com, Orton Effect: try this quick, soft-focus Photoshop trick. Efekti keksittiin jo dia-aikana.

Thomashawk.com, 2,000 Kick Ass Photographers On Google+.

Earthboundlight.com, Ten Tips for Buying Camera Gear, 10.6.2012. Objektiivi ottaa kuvan ei kamera. Sinä otat kuvat ei kamera eikä objektiivi.

Buzzfeed.com, How To Make A Beautiful Celebrity Look Hideous.

Mashable.com, 9 Astounding Photoshop Transformations [VIDEOS].

ePhotozine.com, Basic But Essential Travel Photography Tips. Perusohjeita.

Macworld.com, At WWDC, context matters for hardware announcements. Applelta odotetaan tänään julkistuksia.

1001noisycameras.com, ...and they have a Plan: Olympus will focus on mirrorless, high-end compacts, job cuts.

Canonrumors.com, Canon EOS 7D Firmware Version 2 Coming Soon. Ehti olla jo vähän aikaa Canonin sivuillakin. Aika paljon uutta on luvassa.

Luminous Landscape, Olympus OM-D E-M5 A Field Review. The Best MFT Camera Yet.

Lensrentals.com, The Rashomon Effect and My Small-Camera Choice. Muutama vuosi on kulunut peilittömien järjestelmäkameroiden esittelystä. Pienen kameran valinnassa voi painottaa eri asioita. Roger Cicala kertoo omat kriteerinsä. Ja mikä oli valinta.

 

10.06.2012   (linkki)

Pekka Potka, Canon PowerShot G1 X, 7.6.2012. Canon on viimeinen suuri valmistaja, jolla ei ole peilitöntä järjestelmäkameraa. Vahvat huhut ovat kertoneet kuitenkin sellaisen tulevan jo tässä kuussa tai viimeistään Photokinassa tämän vuoden syyskuussa.

 • Canon on tuonut kiinteäobjektiivisen kameramallistonsa huipulle PowerShot G1 X -kameran, joka on siinä mielessä kiinnostava, että sen kennon koko on hiukan mFT-systeemin kennokoa isompi.

Timon poikkitiedepalsta, Arbeit Macht Frei, 9.6.2012. Sanoma Suomen aikakauslehtien kustantaja Riitta Pollari kantaa vastuun ratkaisuista, jotta muut voivat keskittyä työn tekemiseen. Poikkitieteilijä ihmettelee Pollarin lausunnon ja Sanomien free-sopimuksen välistä ristiriitaa.

Arktiset valokuvaajat -blogi, uusin kirjoitus, Arktinen kuvaaja Helsingin kallioilla. 8.6.2012.

Foorumilaisten kuvia: Antin Galleria. Tekstiäkin löytyy kuvien lisäksi.

Valokuvaamo KLIK, Valaisukaavio: Ylioppilaskuvaus Tampereen keskustassa. 7.6.2012.

Markku Könkkölä, Kasvikuvaustyöpaja Haukkalassa, 8.6.2012. Kuvasatoa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Photoshelter Blog, Video Interview with National Geographic Senior Photo Editor. Video ja teksti. Videon kesto on 1h 5min.

Digital Photography School.

Pixiq.com, Wilderness Travel 2 Tropical Islands – Essential Gear. Miten valokuvaajaa varustautuu eristäytyneellä trooppisella saarella oleskeluun.

ePhotozine.com, Tips On Using Fill-In Flash. Lyhyesti.

Computerworld.com, Hard drive prices to remain high until 2014. Kovalevyjen hinnat laskevat vasta vuonna 2012 viimevuotisia tulvia edeltäneeseen hintatasoon.

Kamera & Bild, 5 vanligaste motiven. Kolmetoista fotolabraa vastaa, mitkä ovat asiakkaiden tavallisimmat kuva-aiheet. Tulos ei yllätä.

 

09.06.2012   (linkki)

Pitkin poikin Pohjanmaata
17.6.2012 asti

Pohjalainen valokuva esittäytyy Sanomatalon Mediatorilla osana Pikkuusen parempia pitoja.

Esillä on 57 kuvaa 30 valokuvaajalta, joista valtaosa Etelä-Pohjanmaalta. Edustettuina ovat useimmat valokuvauksen kategoriat luontokuvista lehtikuviin, muotokuvista valokuvataiteeseen.

Näyttelyn on tuottanut Pohjanmaan Valokuvakeskus Lapualta.

Sanomatalon Mediatori,
Töölönlahdenkatu 2, Helsinki
ma-pe klo 7-22 la-su klo 9-22

Juha Laitalainen: Hurmaavat hattukävelijät
Kuva: Juha Laitalainen.17.6.2012 asti

Hurmaavat hattukävelijät -valokuvanäyttely on osa Helsinki-päivän tapahtumakokonaisuutta.

Hurmaava hattukävely -liike aloitti toimintansa Helsingissä toukokuussa 2011 ja on nyt vakiinnuttanut asemansa kuukausittaisena kaupunkitapahtumana. Mukaan on liittynyt jo neljä muuta suurkaupunkia, Oulu, Vaasa, Turku ja Tampere.

Tarkoituksena on kiinnittää kaupunkilaisten huomiota huoliteltuun katupukeutumiseen, hyviin tapoihin ja kohteliaaseen käytökseen. Hattu on pukeutumisen pääasia.

Hurmaavat hattukävelijät -valokuvanäyttely esittelee upeisiin hattuihin ja tavanomaista huolitellumpiin asuihin pukeutuneita naisia. Joukossa on myös pari tyylikästä herrasmiestä. Hattupäät on ikuistanut valokuvaaja Juha Laitalainen.

Yleisöllä on mahdollisuus äänestää suosikkiaan vuoden 2012 Hurmaavimmaksi hattukävelijäksi. Äänestää voi joko näyttelyssä tai Facebook-sivulla.

Linkki äänestykseen kuvaajan Juha Laitalaisen FB-sivuille. Äänestysaika 4.-11.6.2012 klo 22 asti.

Helsinki-päivä huipentuu Hurmaaviin Hattutanssiaisiin Kaupungintalon juhlasalissa klo 18. Tilaisuus on avoin kaikille helsinkiläisille.

Sanomatalon Käytävägalleria
Töölönlahdenkatu 2, Helsinki
ma-pe klo 7-22 la-su klo 9-22

HS, Harri Mäcklin, Tuttujen teemojen äärellä. Galleria Heino jatkaa tunnettujen suomalaisvalokuvaajien esittelyä. Tällä kertaa vuorossa ovat Jaakko Heikkilä (s. 1956) ja Kari Soinio (s. 1962), joiden yhteistyö luo ehjän, joskin hieman verettömän kokonaisuuden.

Jrkkari.com, Auringonlaskun haaste: kamera vastaan sinä (osa I). 8.6.2012. Auringonlasku symboloikoon sitä, miten arkisen elämän helppous ja yöunien riittävyys painuu toivottavasti meidän perheessämme mailleen syyskuussa. Jrkkari ei siis näillä näkymin aivan heti muutu yksinomaan teiniriiviöiden kuvaajien vinkkipalstaksi. Mittari nollataan pian…

 • Kikka onkin aivoissa: kun katsomme maisemaa, silmä “skannaa” sen ja tallettaa eri “valotuksilla” katsotut kuvat muistiin aivoihin, missä mielikuva muodostetaan.

HS, Kesän kynnyksellä. Arkiston aarteita ylioppilasjuhlista ja vähän muustakin. 20 mustavalkokuvaa.

Suomen Canon.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers Blog, An Austrian clone, made in China.

Luminous Landscape, Peter Eastway, The Making of the Stirling Ranges. Keskikoon kameralla otettu kuva. Alkuperäinen ja 16 vaiheen kautta Photoshopissa käsitelty kuva.

 • (Jaa-a, jos tämä ei ole kuvamanipulaatiota, niin mikäs sitten on. Vaikka kuvaan ei olisikaan lisätty tai siitä ole otettu elementtejä...)

Petapixel.com.

 • Photography Jobs Grow on Trees. Luettelo virheistä, joita ammattimaista kuvausta aloittavat tekevät.
 • How to Crush the Composition, video, kesto 1h 5min. Alussa viidessä minuutissa opetetaan viisi sommittelun sääntöä (kolme...). Suuressa osassa sommittelua käsittelevistä kirjoista ei ole oikeastaan paljoa muuta. Helppoa kuunneltavaa.

YouTube, Retouching skin texture in Photoshop | lynda.com tutorial, Deke's Techniques series. Video, kesto 7:27.

Digital Photography School, Night Sky Timelapse Videos. Kaksi videota.

Digitalcameraworld.com, Canon 650D: has Canon revealed its mirrorless technology?

The Online Photographer, Canon Serves Pancakes Too! Täyskennoiselle. Paino 130g, filtterikierre on 52mm.

ePhotozine, yksinkertaisia vinkkejä.

Fotosidan.se, Webb-TV: Canon EOS 650D. Video, kesto 8:17. Canon-asiantuntija vastaa kysymyksiin.

Kamera & Bild, Från fil(m) till bild - Bakom kulisserna på ett fotolabb. Vierailulla yhdessä Ruotsin suurimmista fotolabroista. Aiemmin prosessoitiin 600 - 700 filmirullaa päivässä, nyt 40 filmirullaa. Eniten asiakkaat valittavat siitä, että printattu kuva ei näytä samalta kuin asiakkaan ruudulla.

ePhotozine.com, Seagate GoFlex Satellite Wireless 500Gb Mobile Storage Review. iOS ja Android. £136, 168 euroa. Striimaus iPadiin tai Android-taulutietokoneeseen. 802.11 b/g/n Wi-Fi. USB 3.0. Ladattava. Kaikenlaisia pieniä ongelmia käytössä. Arvosana 4 * / 5 *.

 

08.06.2012   (linkki)

Vielä tämä viikko on aikaa käydä katsomassa yhdysvaltalaisen Taryn Simonin (s. 1975) teoksia Taidemuseo Meilahden näyttelyssä. Homeongelman kanssa kamppailleen museon toiminta Meilahdessa päättyy lopullisesti Simonin näyttelyn sulkeuduttua.

Taryn Simon: Valokuvat ja tekstit
Kuva: Taryn Simon10.6.2012 asti

Taryn Simonin (s. 1975) valokuvat ja kirjoitukset korostavat näkyvän maailman ja kielen välistä näkymätöntä tilaa, jossa tapahtuu jatkuvaa tulkintaa ja syntyy hämmentäviä tilanteita.

Näyttelyssä on esillä valikoima neljästä Simonin keskeisimmästä projektista vuosilta 2002-2010.

Näyttely on tuotettu yhdessä taiteilijan, Milwaukeen taidemuseon, Helsingin taidemuseon, Moskovan multimedia taidemuseon ja New Yorkin Gagosian Galleryn kanssa.

Taidemuseo Meilahti
Tamminiementie 6, Helsinki
ti-su klo 11-18.30
10 € / 8 €, S-etukortilla 9 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Näin näen
30.7.2012 asti

Luova.fi on avannut ovensa uusissa tiloissa Helsingin Sörnäisissä. Avausnäyttelynä nähdään Heltechin valokuvauksen iltaopiskelijoiden (2010-2012) loppunäyttely.

Lea Hult, Sonja Joutvuo, Emmi Kallio, Marika Kataja-Lian, Janne Kommonen, Donna Maimon, Larisa Pelle, Matti Pirhonen, Inka Porttila, Timo Pyykönen, Elise Roponen, Terhi Ruuskanen, Isma Valkama, Marja Viskari, Meija Väisänen, Nalle Westman.

Luova.fi
Suvilahdenkatu 10 A, 5.krs., Helsinki
ma-pe 11-18

Peter Forsgård, Ajatuksia valokuvauskojeiden tulevaisuudesta, 7.6.2012.

Iltasanomat.fi: Kuva napalmin polttamasta tytöstä otettiin 40 vuotta sitten. Uutistoimisto AP:n valokuvaaja, 21-vuotias Huynh Cong "Nick" Ut tallensi alastoman 9-vuotiaan tytön, kun tämä pakeni juosten kylästään napalmin polttamana. Kuvasta tuli yksi Vietnamin sodan symboleista.

Taskumuro.com, Nokia 808 PureViewin myynti alkoi maailmalla.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Cross Country in Color: The Road Trips of Charles W. Cushman, 1938 – 1949. Värikuvia 122.

Canonilta uutta.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Photo Composition Guide Part 1.

YouTube.

Digital Photography School, 10 Photographic Assignments to Hone Your Skills.

Petapixel.com, Fashion Street Photography in Madrid with The Sartorialist. Video, kesto 2:48.

ePhotozine.com, Wacom Intuos 5 Touch Medium Graphics Tablet Review. Arvosana 4 * / 5 *. Vähän yli 300 puntaa.

ePhotozine.com, Phottix Soft Flash Diffuser Review. Arvosana 4 * / 5 *. 10 puntaa.

 

07.06.2012   (linkki)

Valokuvatorstai, 250. haaste. Neljännes tuhannesta torstaihaasteesta tuli täyteen. Nyt mennään torstaiblogien historiaan. Valitse omista aiemmista osallistumiskuvistasi se, johon itse olet tyytyväisin tai se josta katsot oppineesi eniten tai joka on omalla tavallaan ollut sinulle kuvaamisessasi käänteentekevin. Uudet voivat valita suosikkikuvan omasta arkistosta.

Suomen freelance-journalistit ry, Yrittäjien ja itsensä työllistäjien työttömyysturvaan esitetään parannuksia, 6.6.2012. Työ- ja elinkeinoministeriö on toimittanut lausunnolle ehdotuksen, jossa esitetään useita merkittäviä parannuksia yrittäjän työttömyysturvaan. Esitys on tarkoitus tuoda eduskuntaan syksyllä.

 • Yrittäjä tai hänen perheenjäsenensä pääsisi jatkossa nykyistä helpommin työttömyysturvan piiriin, kun yritystoiminta päättyy.

(eiliseen vielä jatkoa) Yle.fi, Ranskassa kohu presidentin virallisesta valokuvasta. Virallisesta muotokuvasta levisi runsaasti pilaversioita sen jälkeen kun se vuoti nettiin. Kuvan on ottanut pitkän linjan Magnum-kuvaaja Raymond Depardon.

Tietokone.fi, Mainioita parannuksia suosikkiselaimeen. Firefox 13.

Helsingin Pantti, Panttihuutokauppa tarjousmenettelyin Turun Pantin lukuun. Tarjoukset jätettävä viimeistään 7.6.2012 klo 16.30. Lähtöhinnat ovat ohjeellisia. Elektroniikka:

KAMERARUNKO NIKON D700
OBJEKTIIVI NIKON 14-24/2.8G ED
lähtöhinta 1.400 euroa

OBJEKTIIVI NIKON AF-S MICRO NIKKOR 60/2.8 G ED
lähtöhinta 180 euroa

SALAMALAITE NIKON SB-900
lähtöhinta 160 euroa

OBJEKTIIVI NIKON AF-S MICRO NIKKOR 105/2.8G ED
lähtöhinta 420 euroa

KAMERARUNKOA MAMIYA RB 67 4 OBJEKTIIVIA 50MM 90MM 127MM 180MM 1 SALAMALAITE LAUKKU YM.
lähtöhinta 540 euroa

Helsingin Pantti, Panttihuutokauppa tarjousmenettelyin Tampereen Pantin lukuun. Tarjoukset jätettävä viimeistään 7.6.2012 klo 16.30. Lähtöhinnat ovat ohjeellisia. Elektroniikka:

DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 30D
OBJEKTIIVI 18.55MM 1 MUISTIKORTTI 512MB
LATAUSLAITE 1 AKKUKAHVA CANON BG-E2
ASENNUSLEVYKKEET JOHDOT OHJEKIRJAT
lähtöhinta 350 euroa

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Queen Elizabeth's Diamond Jubilee. 39 kuvaa.

NASA, Hinode Views 2012 Venus Transit.

Featureshoot.com, Marilyn by Magnum.

Sonylta uutta.

IR, Photographers on Photography: The D-Day Landing and Robert Capa’s Slightly Out of Focus Legacy.

Pdnonline.com, What Does Limited Edition Really Mean? Digitaalisista kuvatiedostoistahan voi printata vaikka kuinka monta kertaa.

Pixiq.com, Sex On The Beach Working With Strobe Lights Outside. Salamavalojen käytöstä kuvattaessa auringossa rannalla.

ePhotozine.com, 10 Night Photography Tutorials For You To Try. Yökuvaus.

Digitalcameraworld.com.

Diyphotography.net, How To Make A Simple And Effective Flash Diffuser. Salamavalon pehmentäjä, DIY. Video, kesto 4:47. Tehty valkoisesta vähän paksummasta vaahtomuovilevystä.

Photographyblog.com, PhotoShelter’s 2012 Photography Blog Handbook. Sähköpostiosoitetta vastaan saa 41-sivuisen pdf:n, Photography Blog Handbook.

Digital Photography School, How To Always Keep A Gray Card At Hand. Vanha kikka, mutta toimii edelleen. Harmaakortti aina käsillä.

Pixiq.com, Graduated ND Effect. In a pinch - No Grad ND Required. ND = Neutral Density. Puoliharmaata filtteriä ei välttämättä tarvita.

YouTube, Water Droplets: Ep 221: Digital Photography 1 on 1. Video kesto 11:04.

Petapixel.com, First Leaked Photos of the Canon T4i. Lähipäivinä odotellaan julkistusta. Euroopassa Canon 650D.

The-digital-picture.com, Canon BG-E11 Battery Grip for Canon EOS 5D Mark III Review. Akkukahva.

 

06.06.2012   (linkki)

Duro y bonito – Ankara mutta kaunis
Kuva: Manuel Alvarez Bravo.2.9.2012 asti

VB-valokuvakeskuksen tämän vuoden kesänäyttely tuo nähtäväksi seitsemän latinalaisamerikkalaisen valokuvaajan teoksia. Näyttelyn teosten aikajänne on yli 70 vuotta alkaen 1930-luvulta ja päätyen 2000-luvun puoliväliin.

Näyttelyssä ovat esillä seuraavat kuvaajat: Manuel Alvarez Bravo, Graciela Iturbide, Adriana Lestido, Marcela Taboada, Eduardo Gil, Mario Cravo Neto, Sebastião Salgado.

Näyttelyteokset on valittu Hasselblad Foundationin kokoelmista Ruotsista. Hasselblad-palkinnon esillä olevista kuvaajista ovat saanet Manuel Álvarez Bravo 1984 sekä Graciela Iturbide 2008. Marcela Taboada on saanut Hasselblad-stipendin vuonna 1991 ja 2002.

Kuva: Manuel Alvarez Bravo.

Vb-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, Kuopio
Huom. Kesänäyttelyssä poikkeavat aukioloajat:
ma-pe 11-17.30, la-su 11-15.30
3/2 €

Kenneth Bamberg: Flowers
Kuva: Kenneth Bamberg22.7.2012 asti

Ahvenanmaalaisen Kenneth Bambergin näyttely Flowers koostuu Pohjois-Thaimaan Shan-heimon miehisyysriittiä läpikäyvien poikien muotokuvista.

Shan-heimon rituaali Poy San Long eroaa useimmista muista miehisyysriiteistä feminiinisyydellään ja rauhanomaisuudellaan. Miehisyyteen astuvat pojat on puettu värikkäästi ja meikattu muistuttamaan nuorta Siddharta Gautamaa ennen kuin hänestä tuli Buddha.

Muotokuviensa kautta Bamberg kyseenalaistaakin sukupuolinormien kulttuuriset ja sosiaaliset rakennelmat.

Näyttely on osa designpääkaupunkivuoden ohjelmaa.

Valokuvaaja Kenneth Bamberg (s. 1981) on valmistunut taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Miehisyyteen liittyvät teemat ovat olleet keskeisellä sijalla myös hänen aiemmassa tuotannossaan.

Laboratory
Erottajankatu 9 B (sisäpihalla), Helsinki
ti-su 11-18

Marja Helander: Pimeä
Kuva: Marja Helander.21.6.2012 asti

Marja Helanderin näyttely Pimeä pohjautuu saamelaiseen luontokäsitykseen, jossa luonto on nähty animalistisena: Luonto on pyhä ja mystinen ja eloton luontokin on elävä. Erityisesti "pyhä" käsitteenä on paikantunut korkeisiin tuntureihin, syviin järviin tai yksittäisiin maisemasta erottuviin kiviin ja puihin.

Helander tulkitsee kuvissaan uudelleen vanhaa käsitystä "pyhästä".

Näyttelyyn liittyy Tapani Rinteen luoma ääniteos.

Helsingissä asuvan Marja Helanderin (s.1965) teokset perustuvat hänen saamelaisiin sukujuuriinsa. Aiemmassa tuotannossaan hän on pohtinut identiteettiään suomalaisen ja saamelaisen kulttuurin rajalla. Helander on valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta vuonna 1999.

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus r.f.
galleriZEBRA
Keskuskatu 90, Karjaa
ti-to 10-18, pe 10-17, la 12-15

Suomen valokuvataiteen museossa tänään klo 18 Keskustelutilaisuus Riitta Supperin +50 Suomalaisen miehen muotokuva -näyttelyyn liittyen. Riitta Supperi ja +50 mies, valtiotieteen tohtori, dosentti Jouko Kajanoja keskustelevat näyttelystä ja miehen elämästä. Museon pääsymaksu.

Suomen Lehtiyhtymän lehdet järjestävät jälleen Näppää nätti kesäkuva -kilpailun.

Kisaan osallistutaan lähettämällä kuvat sähköpostitse tai kännykällä multimediaviestinä. Kuvaan voi liittää myös oman kesäisen tarinan.

Kaikki asialliset kuvat tarinoineen julkaistaan. Kuvan lähettäjällä tulee olla lupa kuvattavilta kuvien julkaisuun. Lehti voi julkaista kisakuvia myös printtilehden sivuilla.

Kilpailuaikaa on heinäkuun 2012 loppuun asti. Elokuun aikana raati kokoontuu valitsemaan parhaat kuvat, jotka julkaistaan myös Lehtiyhtymän lehdissä.

Parhaaksi valitun kuvan ottaja palkitaan Sony DSC-WX100 digikameralla.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Espoon designpääkaupunkivuoden Hyvä ikääntyminen –valokuvakilpailun voittajat.

Peter Forsgård, Muotokuvaus on vaikea laji, 5.6.2012. Ranskassa valittiin juuri hiljattain myös uusi presidentti, valituksi tuli Francois Hollande. Luonnollisesti hänestäkin on otettu virallinen muotokuva. ...Kuva on kovin kaksiulotteinen ja näyttää ihan kuin Hollande seisoisi pahvitausta edessä. Tausta muutenkin näyttää turhan ylivalottuneelta.... ...En palkkaisi kuvajournalistia tämän tyyppisen muotokuvan ottajaksi, kuten en vastaavasti palkkaisi muotokuvaaja tekemään journalistista repparia.

 • Parismatch.com, Hollande, son portrait officiel
 • The Online Photographer, Old Ways. Miten Ranskan presidentin virallinen muotokuva otettiin. Kolme kameraa käytössä, ensin Leica, sitten järjelmädigi, sitten Rolleiflex vuodelta 1962. Rolleiflexillä otettu kuva sitten valittiin.

Jore Puusa, Fuji X-Pro1. Kamera näyttää isolta ja se on hyvä asia. Isosta kamerasta saa kiinni ja kamerasta tulee käden jatke. Turhan kevyt. ...Ylipäätään kameran teknisen suorituskyvyn merkitys nykypäivänä on paljon pienempi kuin kameran ergonomian. Se miltä kamera tuntuu ja miten se palvelee kuvattaessa, on ratkaisevaa, ei se miten sen tuottaman kuvan nurkassa joku pinta kohisee suurilla ISO:illa.

Muutaman Fotomaratonin tulokset.

Kuvaaja Markku Könkkölä, Kohinavertailu Canon 5D Mark II vs. MarkIII.

Mikropc.net, Ikuista kesän väriloisto - vinkkejä kukkien kuvaamiseen.

Tietokone.fi, Kätevää kuvaskaalausta. Pixresizer 2.0.5. Usein kuvia on tarpeen nopeasti pienentää, jotta siirtäminen esimerkiksi internetin kuvapalveluihin on nopeampaa. Satunnaista kuvakoon muuttamista varten ei kuitenkaan tarvitse hankkia järeää kuvankäsittelyohjelmaa. Freeware.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers Blog, Another day on the job. 72-vuotias kuubalainen on tehnyt samaa työtä 25 vuotta. Joka päivä klo 5 aamusta klo 9:ään illalla. Kuukausipalkka $20.

Photopreneur, Top Microstock Photographer Pressures Agencies by Launching His Own Site. Bulkkikuvien ylivoimainen kuningas tanskalainen Yuri Arcurs on ruvennut myymään kuvia omien sivujen kautta. Stokkikuvatoimistojen kuvien myynnistä valokuvajaalle tuleva osuus on laskenut vuosi vuodelta, nyt ollaan jo kannattavuusrajan alapuolella. Kuvia ei enää kannata ottaa. Yuri Arcusilla on neljä miljoonaa kuvaa myynnissä.

Petapixel.com.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Athletic Photography Tips For Those High Up In The Stands. Lontoon olympialaiset lähestyvät.

Pixiq.com, Practical Lossy DNG. Lightroom 4 -versiossa on mahdollista tallentaa vähemmän tilaa vievässä tiedostomuodossa. Voidaan käyttää ihan samalla lailla kuin oikeaakin raw-tiedostoa, mutta vie tilaa vain kolmasosan alkuperäisestä.

IR, Female Instagrammers vs. Male Instagrammers. Stereotypioita. Jollain tasolla hyvinkin paikkansapitäviä kuvaesimerkkejä.

Digital Photography School, 4 Tips for Shooting Drop Dead Gorgeous Waterfalls. Vesiputousta kuvaamaan.

Diyphotography.net, A Neat Trick To Determine Your Dominant Eye. Kumpi silmä on hallitseva. Nopea määritys.

Ilmainen SnapspeedMobile, iTunesissa, huomiseen asti (ei tarkkaa kellonaikaa).

Rob Galbraith, Free CheatSheet for Mac OS overlays keyboard shortcuts on screen.

The New York Times, Panasonic to Provide Olympus With Up to 50 Billion Yen in Capital: Kyodo. Rahavaikeuksien kanssa kamppailevalle Olympukselle lisää rahoitusta. Panasonic on ostamassa $635 miljoonan siivua. Viime viikolla Olympus ilmoitti 2.500 työntekijän vähentämisestä.

Fotosidan.se, Så snabbkolorerar du svartvita bilder. Mustavalkokuvan värittäminen. Video, kesto 18:10.

Kamera & Bild, Getty Images kan vara till salu. Arvo nelisen miljardia dollaria. Getty Images syntyi vuonna 1996.

Pdnonline.com, Camera Review: Canon EOS 5D Mark III. Suomen hinta on n. 3.500 euroa.

The Online Photographer, OM-D Impressions. Olympus OM-D E-M5.

 

05.06.2012   (linkki)

Sony World Photography Awards 2013 käynnistyi 1.6.2012. The World Photography Organisation (WPO) järjestämää jkilpailua pidetään alansa suurimpana.

Palkintoja voi tavoitella seuraavissa kilpailuissa 4.1.2013 asti, 11:59pm (GMT):

 • Open Competition - amatööreille ja valokuvauksen ystäville
 • Youth Award - alle 19-vuotiaille
 • Moving Image Award - liikkuva kuva
 • Student Focus - 18-28-vuotiaille valokuvauksen opiskelijoille (korkea-asteen koulutus)
 • 3D Award - 3D-teknologia (valokuvaus tai video)

Lisäksi 9.1.2013 asti, 11:59pm (GMT):

 • Professional Competition - ammattilaisille

Kussakin kilpailussa on omat kategoriansa.

Palkinnot

Professional Competition:
the L’Iris d’Or Sony World Photography Awards Professional Photographer of the Year -titteli ja $25,000 (USD)

Open Competition:
the Open Photographer of the Year saa $5,000 (USD).

Kaikki voittajat, mukaanlukien sarjojen voittajat, saavat Sonyn uusimmat digitaaliset kuvausvälineet.

Student Focus:
Student Focus -voittajan oppilaitos saa €40,000 euron edestä Sonyn digitaalisia tuotteita.

Katso kaikki palkinnot ja kunkin kilpailun tarkat säännöt WPO:n sivuilta.

GEO-lehden valokuvakilpailun aiheena tänä vuonna on luonnon design Helsingin designpääkaupunkivuoden hengessä. Valokuvakilpailu järjestetään yhteistyössä Luonnontieteellisen keskusmuseo Luomuksen kanssa.

Tallenna luonnon luomia upeita muotoja: ne voivat olla niin kauniita maisemia kuin kiinnostavia yksityiskohtia – kukan terälehti tai aaltojen muovaama kallio.

Kuvien lataus alkaa 14.8.2012 ja päättyy 30.9.2012. Viimeinen äänestyspäivä on 14.10.2012.

Kilpailuun voi osallistua 1.1.2010–30.9.2012 otetuilla kuvilla. Osallistua voivat sekä harrastajakuvaajat että ammattilaiset, kukin enintään viidellä kuvalla. Kuvien on oltava digitaalisessa muodossa. Kuva ei saa olla aiemmin julkaistu ja kilpailuun osallistuvalla kuvaajalla on oltava kuvaan kaikki oikeudet. Jos kuvassa esiintyy tunnistettava ihminen, myös häneltä on oltava lupa kuvan julkaisemiseen.

Voittajakuvan valitsee GEO-lehden raati.

Palkinnot:

 • Parhaimman kuvan ottanut saa palkinnoksi Olympuksen PEN Lite E-PL3 -järjestelmäkameran (arvo 599 €).
 • Eniten lukijaääniä saaneen kuvan ottaja saa Olympuksen XZ-1 -kameran (arvo 449 €).
 • Viisi kunniamaininnan saanutta palkitaan Hannu Hautalan kirjoittamalla uudella luontokuvausoppaalla, Docendo 2012 (arvo 39 €).

Kaikkien kuvakisassa äänestäneiden kesken arvotaan Olympuksen TG-820 iHS -kamera (arvo 299 €) sekä 10 kpl kahden hengen lippupaketteja Luonnontieteelliseen keskusmuseoon (arvo 16 €).

Parhaat kuvat esitellään marras-joulukuun GEO-lehdessä.

GEO-lehdellä on oikeus julkaista kuvat verkkopalvelussaan pysyvästi sekä lehdessä kilpailutulosten julkistamisen yhteydessä ilman eri korvausta.

Lue lisää kilpailun sivulta

Hopeinen Omena.

Suomen Lehtikuvaajat ry, kesäkuun kuvaaja, Markku Henttonen.

Suomen Ammattivalokuvaajat ry, Kesäkuun kuvaaja 2012. Jukka Vähälummukka.

Vpkangas.com, Hääkuvaus Tanja & Teo | Villa Vuosanta. "Tässä on parin viikon takainen hääsettini Vuosaaressa sijaitsevasta Villa Vuosannasta. Otin myös parit potretit Olympiastadionilla, joihin löytyy linkki tuosta samasta postauksesta."

Fromadifferentangle.net, Focus stacking, again, 4.6.2012.

Suomen Löytötavarapalvelu, huutokauppa tiistaina 5.6.2012, klo 19.00. Käpylän Työväentalo, Vipusentie 19, 00610 Helsinki. Pdf-tiedosto myytävistä tuotteista. Tavaroihin kannattaa tutustua etukäteen, latureita ei yleensä ole mukana. Ei pohjahintoja, mutta yleensä ei kovin halvalla mene mikään. Muutama poiminta:

 • 540 Digijärjestelmäkamera+laukku Canon EOS 550D,18-55mm,8GB-muistikortti
 • 531 Digikamera Canon digital IXUS100IS,12.1Mp,2GB-muistikortti
 • 535 Digikamera+kotelo Canon digital IXUS90IS,10Mp,2GB-muistikortti
 • 542 Digikamera+kotelo Fujifilm Finepix S,14Mp,2GB-muistikortti,toimii sormiparistoilla
 • 544 Digikamera+kotelo Canon PowerShot A3200IS,14.1Mp,2GB-muistikortti
 • 547 Digikamera+kotelo Canon digital IXUS 700,7.1Mp,512MB-muistikortti
 • 555 Digikamera+kotelo Fujifilm Finepix JZ,12Mp,1GB-muistikortti
 • 587 Digikamera Nikon Coolpix L110,12.1Mp,4GB-muistikortti,15xzoom,toimii sormiparistoilla
 • 614 Digikamera Panasonic Lumix DMC-TZ3,4GB-muistikortti,ei suomea
 • 626 Digikamera Olympus mjuu Tough 6020,14Mp,16GB-muistikortti

Photo.net, foorumi.

Pdnpulse.com, BBC Fooled by Syrian Rebel Propaganda Photo on Twitter.

(kertaus 2.6.2012) Ilta-Sanomat, BBC jäi kiinni väärän kuvan käytöstä Syyria-uutisoinnissa. Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi verkkosivuillaan kuvan tuoreesta Houlan verilöylystä Syyriassa. Tosiasiassa kuva otettiin Irakissa vuonna 2003.

Strobist, With Apologies to Zack Arias… Ei vallitsevaa valoa, vain salama. Vähän erilainen setup.

Digital Phogography School, Seascape Photography Tips.

Digitalcameraworld.com.

Popular Photography, TimelineImages.com Selling Stock Photos Specifically For Your Facebook Profile. Uusi stokkikuvatoimisto, joka myy kuvia pelkästään Facebook-profiilia varten. Kuvan hinta on $1.

Canonrumors.com. Huhuja.

Petapixel.com, Leaked Photos and Specs of Sony’s RX-100 Larger Sensor Compact Camera. Lähiviikkoina tulossa. Kompaktikamera. Kenno sama kokoa kuin Nikonin V1-mallissa, 20.2 megapikseliä, kolmen tuuman lcd-näyttö (1.229.000 pistettä), 30-108mm, f/1.8-f/4.9.

Fotosidan.se, Sally Mann visas i Stockholm. Missäs muualla kuin Fotografiskassa. 1.6.2012 - 30.9.2012.

Dpreview.com, Canon PowerShot SX260 HS Review. Julkistettu helmikuussa 2012. Taskuun mahtuva matkazoom. 12 megapikseliä, 25 - 500mm, 20-kertainen zoom, kolmen tuuman lcd-näyttö (461.000 pistettä). Video 1080p24, stereo. Uusin Canonin kuvanvakaajasysteemi. SX260-mallissa on GPS, SX240-mallissa ei ole GPS:iä. Paino 254g (akut + muistikortti). Näytön kuvasuhde on 4:3 (aiemmin 16:9), still-kuvien suhdehan on 4:3, videon 16:9. Laajakulma on nyt 25mm (28mm). Videota kuvatessa jatkuva tarkennus, kun zoomataan, stereo. Manuaalisäädöt. Vähässä valossa tarkennus ongelmallista. Ei raw, ei live histogramia. Kompaktizoomiksi erittäin hyvä kuvanlaatu. Arvosana 76%. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 300 euroa.

Luminous Landscape, Nikon V1. A Quick Take on a Small Camera. Syyskuussa 2011 julkistettu. Nikonin tulkinta peilittömästä järjstelmäkamerasta.

The-digital-picture.com, Sigma 120-300mm f/2.8 EX DG OS HSM Lens Review. Aukko f/2.8 koko alueella. Nikon, Canon, Pentax, Sigma. Täysin uusi rakenne. Filtterikierre 105mm. Paino vähän alle 3kg. Mukana jalustapanta + kotelo. Sigman mukaan kuvanvakaajan vaikutus on neljä pykälää. Käytössä teho oli n. 3.5 pykälää. Suomen hinta on n. 2.200 euroa.

Photo.net, Nikon 85mm f/1.8G AF-S FX Review. Perinteisesti 85mm katsotaan sopivan parhaiten potrettikuvaukseen. Tammikuussa 2012 uusi versio, pari vuotta vanha f1.4 maksoi $1.700, uuden f1.8:n hinta $499. Täyskennoiselle. 67mm filtterikierre, 350g.

 

04.06.2012   (linkki)

HS, Timo Valjakka, Thaimaassa rippipuku on kukka-asetelma. Kuvat. Ahvenanmaalainen valokuvataiteilija Kenneth Bamberg (s. 1981) on aikaisemmissa näyttelyissään tarkastellut miehenä olemista ja miehisyyden käsitettä. ...Kuvissa esiintyvät lapset ovat pohjoisthaimaalaisen Shan-heimon poikia, jotka kukkiin ja silkkiin puettuina ja vahvasti meikattuina valmistautuvat heimonsa perinteiseen miehisyysriittiin, Poy San Longiin.

Ilkansivu.net, VAT Portfolio - Valokuvaajan ammattitutkinto. "VAT-galleriaa on nyt päivitetty. Uusina kuvina studiojakso sekä digitaalinen työnkulku."

Hemmon Kuvat, Suomen Kesä ! 3.6.2012. "Suomen kesä, kolea ja vähäluminen. Kyllähän se vi-tuttaa käydä uimassa !" Yksi kuva.

viikonKUVA by Kaleksi, 152 metriä Helsingin yläpuolella, 3.6.2012. Kaksi panoraamakuvaa. "Hanasaaren korkeammasta piipustahan nuo. Vajaan 1/2tunnin läähätyksen jälkeen aukeni upeat maisemat huipulta.".

Ilta-Sanomat, Huhu: Apple kehittää helppokäyttöistä kameraa. Apple aikoo mullistaa myös valokuvauksen, arvioi iLounge-verkkosivusto. Sivuston mukaan Apple suunnittelee omaa helppokäyttöistä iSight-kameraa.

Photo.net, foorumi.

Reuters.com. Aiheena kuningattaren juhlinta.

Denverpost.com, Earthquake in northern Italy kills at least 15, 29.5.2012. 72 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Inmates, corruption rule Honduras' deadly prisons, 30.5.2012.

Time LightBox, Photographs of the ‘Great British Public’ in London. 14 kuvaa.

Shorpy.com, Working Mother: 1943. Väridia.

Photocrati.com, Why Pinterest Is Important For Photographers. Kirjoittaja (valokuvaaja) kehuu Pinterestiä. Ketjun viimeinen (yhdeksäs) kommentoija kertoo, mistä Pinterest-ilmiössä oikein on kyse ja miksi valokuvaaja jää nuolemaan näppejään.

Black Star Rising, Is Pinterest a Yes or a No for Photography Professionals? YouTube-video, 4:41. Sinällään pätevä esitys, mutta tärkein jää kokonaan huomiotta. Ks. ensimmäinen kommentti.

Photo.net, Macro Flower Photography: A Tutorial in Focus Stacking. Esimerkkikuvat. Miten tehdään Photoshopissa.

Digitalcameraworld.com.

The Visual Science Lab / Kirk Tuck, Will the DSLR die? Will small cameras rule the world?

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: Should I Buy a DSLR with Video Capabilities?

Earthboundlight.com, Why Auto-Focus Has a Hard Time with Macro, 3.6.2012. Miksi makrokuvauksessa pitää vaihtaa manuaalitarkennukseen.

Shutterfinger, Back from Beijing. Viikko Kiinassa, vaimo ja lapset mukana. Ja Nikon V1.

Guardian.co.uk, omakuvista.

Blogs.adobe.com, Reflections on the Photoshop CS6 beta, 31.5.2012. Kulissien takaa. 13. versio ohjelmasta, siksi koodinimi oli Superstition.

The Online Photographer, Copyright Reminder Reminder. USA:ssa vaadittavasta (tai virallisesti oikeastaan vaaditusta...) copyright-merkistä.

 

03.06.2012   (linkki)

Sulantoblog.

 • Sony CLM-55 näyttö kokeilussa, 1.6.2012. Erillinen näyttö videokuvaukseen. Sony valmistaa CLM-55 näyttöä, joka sopii lähes kaikkiin kameroihin ja on hinnaltaan kohtuullisempi kuin ammattinäytöt. Kokeilin Sonya Nikon D800 kamerassa. Näytön tarkkuus on 800 x 480 pikseliä, mutta 5 tuumaisen ruudun koko on huomattavasti isompi kuin kameran takanäyttö ja siksi kuvan tarkastelu on miellyttävää. Kuulokeliitin mahdollistaa äänen tarkkailun, joka useimmissa kameroissa ei ole muuten mahdollista. Hinta 380 euroa, muille kuin Sonylle pitää ostaa vielä virtalähde. Tarvike akku n. 38 euroa, laturi sille n. 40 euroa.
 • Samsung NX200 kokeilussa, 14.5.2012. 20 megapikseliä. Samsungin ulkonäkö on hieman samaa sarjaa kuin Sonyn Nexit, pieni litteä runko ja sihteellisen iso objektiivi. Mekaaninen rakenne tuntuu rungon osalta varsin asialliselta ja antaa laatuvaikutelmaa.
 • Samsung NX 200, uusintakierros, 31.5.2012. Aikaisemmin kokeilemani Samsung NX 200 oli vanhalla firmiksellä ja siksi päätin jatkaa kokeilua uusitulla firmiksellä.
 • Olympus M.Zuiko Digital ED 75 mm f/1.8 kokeilussa, 24.5.2012. Olympus 75 mm f/1.8 vastaa kuvakulmaltaan täyden kennon 150 mm objektiivia ja on siis keskipitkä teleobjektiivi. Valmistaja puhuu potrettiobjektiivista, mutta 75 millinen on paljon muutakin. Valovoimaiselle telelle on käyttöä henkilökuvista maisemiin ja sille välille. Listahinta 899 euroa.

Timon poikkitiedepalsta, Etäisyys on katsojan silmässä? 2.6.2012. Poikkitieteellisessä aktiivinen valokuvausbloggaus vaihe meneillään. Suomessa on kuulemma Euroopan huonoin kuvanlukutaito. Ainakin mikäli uskomme netissä olleita mielipiteitä. Ja miksemme uskoisi. Poikkitieteellisessä blogissa siihen vaivaan hieman kuvanluvun aakkosia. Poikkitieteellisiä tietenkin.

Työpaikat.oikotie.fi, Kuvatoimituksen esimies Helsingin Sanomiin Sanoma News Oy /Helsingin Sanomat. Vankka näkemys ja kokemus kuvajournalismista. Pitää osata johtaa valokuvauksen, videokuvauksen ja visuaalisen kerronnan kehittämistä nykyaikaisen sanomalehden kanavissa. Johdettavana yli 30 ammattilaisen kuvatoimitus. Työ edellyttää kokemusta työnjohtotehtävistä ja valmiuksia huomattavan budjetin hallintaan.

Työsuhde Vakinainen työsuhde
Työn laatu Kokopäiväinen
Hakuaika päättyy 11.06.2012

Viikate's blog, Updatea, 2.6.2012. ...Kuvaaminen on muutenkin jäätävässä murrosvaiheessa. Pari vuotta sitten oli enemmän sääntö kuin poikkeus että kaikki ketä ostivat kalliin +2000 kameran pistivät toiminimen pystöön ja kaikilla oli tyyliin matti meikäläinen photography niminen firma joka tuotti toinen toistaas huonompaa kuvaa. Olin joskus eri mieltä mutta nyt olen sitä mieltä että valokuvaajan ammattinimike pitäisi olla rekisteroity. Jokainen voi nimittää itseään valokuvaajaksi ilman minkäänlaista tietotaitoa saati osaamia....

Photo.net, foorumi.

The Online Photographer, Morality vs. YOUR Morality. Tuntemattomista ihmisistä otetaan kuvia, laitetaan esille. Mitään lakia ei rikota. Onko tässä sitten kaikki.

Petapixel.com, Facing The Future: Nine Perspectives on the Future of Photography. Videoiden kesto muutamasta minuutista seitsemään minuuttiin.

Pixiq.com, Studio Photography Digest: the most interesting shots. 12 kuvaa, 12 linkkiä. Esimerkkejä tuotekuvauksesta.

ePhotozine.com, Ten Black And White Photography Tips.

Digitalcameraworld.com, Change color in Photoshop with Gradient Maps. Photoshop.

Digital Photography School.

Guyism.com, 9 worst photo clichés and how to fix them. Kylpyhuonekuva peilin kautta, ruokapornoa (ei kiinnosta ketään), konserttikuvat, kumaraan asentoon kyykistyvät tytöt (myös lyhyet tytöt), patsaiden muka nuoleminen, omituiset sormimerkit, töröhuulet, alapään kuvat (miehet), raskauskuvien tulva.

 

02.06.2012   (linkki)

Journalisti 11/2012, 31.5.2012.

 • Pressikortti muuttuu kuvattomaksi. Uusi, kuvaton kortti tulee käyttöön ensi vuoden alussa. Halukkaat saavat erillistä maksua vastaan kuvallisen pressikortin.
 • Ruotsin journalisteille yksi sopimus. Huhtikuun puolivälissä allekirjoitettu työehtosopimus, Journalistavtalet, koskee kaikkia liiton toimittajia paitsi vuokratyöfirmojen työntekijöitä. ”Journalistiliitolla on nyt kymmenen eri työehtosopimusta. Se on paljon ja näyttää siltä, että niitä tulee koko ajan enemmän, varsinkin pieniä firmakohtaisia sopimuksia.”
 • Näyttelyt: Pääosassa suomalainen mies. Freelancevalokuvaaja Riitta Supperi kuvasi kahdeksan vuotta tavallisia viisikymppisiä suomalaisia miehiä.
 • Laadun avaimet. Olen mielenkiinnolla seurannut lehdistömme strategiaa ja toimia käynnissä olevassa murroksessa. Muutos vaatii luovia ratkaisuja – alla niistä muutama.
 • Metsän kuninkaalliset kohtaavat yössä. Ilta-Sanomat julkaisi verkossa 2. toukokuuta Lasse Niskalan kuvan karhun ja suden kohtaamisesta sumuisella suolla.
 • Mitenkäs nyt? Valokuvaaja Hanna Weselius kirjoittaa blogissaan Sanomalehtien liiton hylänneen tilaamastaan mediakasvatusmateriaalista nettimeemejä käsittelevän esimerkin. Joukossa oli Sauli Niinistöstä tehty kuvamanipulaatio. Pasi Kivioja Sanomalehtien liitosta, miksi meemikuvia ei julkaistu?
 • Takasivun kuva.

Valoa etsimässä.

Omakaupunki.hs.fi, Massiivinen pilvimassa vyöryi Helsingin ylle. Kahdeksan kuvaa. Noin kello 20 ja 21 välillä Helsingin rannikkoalueille muodostui vyörypilvi, joka yleensä tavataan vain voimakkaiden sade- ja ukkoskuurojen yhteydessä.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, The Unreal World. 38 epätodellista kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Centuries of traditional cheese making. 28 mustavalkokuvaa. Tatra.

The Atlantic, In Focus.

Featureshoot.com, Las Vegas: Delving Into the Underbelly of the American Dream. Tekstit ovat kiinnostavia. Las Vegasin marginaali-ihmisiä.

Photo.tutsplus.com.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, How and Why to Keep a Location Catalog. Potrettikuviin sopivista ulkokuvataustoista kannattaa pitää järjestelmällisesti kirjaa. Ja aina tallettaa mielenkiintoihinen kohde. Google maps sopii tähän tarkoitukseen hyvin.

Digital Photography School, Photography in the Moonlight.

Smashingapps.com, 40 Most Useful And Fresh Photoshop Tutorials.

ePhotozine.com, What Tripod Head Should You Use? Lyhyt yhteenveto jalustapäistä.

Petapixel.com, Camera Snobbery: A Slice of Amateur Photography Culture. YouTube-video, kesto 0:28. Why do I need 1D to shoot this...

Luminous Landscape, Dynamic Patience. The Essential Photographic Skill. Kiirehtiminen ei kuulu hyvän valokuvaajan ominaisuuksiin.

British Journal of Photography, Olympic Games committee sets restrictions on camera gear, 1.6.2012. Yksityiskäyttöön tarkoitetut valokuvausvälineet sallitaan, muut ovat kiellettyjä, raja kulkee 30cm pituudessa (koskee myös jalustoja + monopodeja). Kielletyille valokuvausvälineille ei ole järjestetty mitään säilytystä. Langaton kuvien siirto on myös kielletty.

The Online Photographer, Fujifilm Confirms It Considered Buying Leica, Then Olympus. Fuji teki ostotarjouksen Olympuksesta, Olympus ei ollut kiinnostunut edes osaomistuksesta.

Labs.adobe.com, Create custom panels for Photoshop and InDesign without code. Create custom panels for Photoshop and InDesign without code. Uusi versio. Helppokäyttöinen.

iTunes, Year in Focus by Getty Images. Vaatii iBooks2:n. Ilmainen, iPad.

Kamera & Bild, Så jobbar en sjukhusfotograf. Kaksi valokuvaajaa, sairaalassa henkilökuntaa 3.400. Kaikkea mahdollista kuvataan, omaan lehteen, lehdistölle, vastasyntyneet, ihosairaudet, keisarinleikkaus, kuolleita jne. jne. Myös video.

Kamera & Bild, Test: Sony A77. Elokuussa julkistettu. 24.3 megapikseliä, kroppikenno, puoliläpäisevä peili (pieni koko). 12 kuvaa sekunnissa (jatkuva tarkennus). Elektroninen etsin (2.4 miljoonaa pistettä, virtuaalihorisontti), 3-tuumainen kolmeen suuntaan kääntyvä lcd-näyttö (921.000 pistettä). Sisäänrakennettu GPS. Sopii erityisen hyvin videokuvaukseen. Kova vastus Canonille ja Nikonille. Elekroniseen etsimeen tottuminen voi viedä aikaa. Suomen Sony. Rungon hinta on n. 1.300 euroa.

ePhotozine.com, Lastolite Ezybox Speed-Lite Review. 22cm x 22cm salamavalon pehmentäjä irtosalamalle. Kuljetuksen ajaksi menee litteäksi Arvosana 4 * / 5 *. Suomen hinta on alle ja päälle 70 euroa.

 

01.06.2012   (linkki)

7 TIETÄ
17 tietä -valokuvanäyttely20.6.2012 asti

Yhteisöprojektina toteutettu valokuvanäyttely Kameraseuran galleriassa Helsingissä esittelee 17 valokuvaajan erilaiset tulkinnat yhteisestä teemasta Tie.

Näyttelyssä voi tutustua myös kuvaajien portfolioihin.

17 tietä on toteutettu Kameraseuran näyttelyprojektin GP10:n aikana. Projekti tähtää osallistujien oman taiteellisen ilmaisun kehittämiseen.

Kamera-galleria
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ma 16-18, ti ja ke 12-18 (Helsinki-päivänä 12.6.2012 avoinna 12-20)
to ja pe 12-16, la 13-17

Paul Takahashi: Abiogenesis
Kuva: Paul Takahashi30.6.2012 asti

Galleria & kirjakauppa Tiedostamossa on kesäkuun ajan esillä ranskalaisen Paul Takahashin puoliabstrakti valokuvasarja, jossa taiteilija on käyttänyt hyväkseen musteita ja erilaisia orgaanisia nesteitä.

Lyonin kuvataideakatemiassa opiskellut Paul Takahashi (s.1986) on asunut Suomessa vuodesta 2009. Valokuvauksen ohella hän tekee mm. levyjen kansia ja muita graafikon töitä.

Tiedostamo
Viipurinkatu 1, Helsinki
ti-pe 12-18, la 10-15

Skenet.fi, Mikko Oranen, Łukasz Sokół. Puolalainen valokuvaaja Łukasz Sokół (s.1981) on Korjaamon kahvilan kesän taiteilija. Hänen henkilökuvansa Kamerunin, Ruandan, Burundin ja Kongon demokraattisen tasavallan lapsista ovat esillä syyskuun puoliväliin asti.

Peter Forsgård, Valokuvien ostajien ajatuksia. 31.5.2012. Photoshelter on tehnyt varsin laajan tutkimuksen siitä, mitä kuvien ostajat odottavat valokuvaajilta. Selvityksen englanninkielinen nimi on: What buyers want from Photographers?

Valokuvatorstai, 249. haaste. Haaste: Vehreys.

Suomen freelance-journalistit ry, Journalistiliitto vetoaa SMF:n työsuhteisiin freeasiassa 30.5.2012. Journalistiliitto pyytää Sanoma Magazines Finlandin työsuhteisia journalisteja tukemaan työnantajansa kanssa ongelmiin joutuneita freelancereita.

 • Pattitilanne Sanoma Magazines Finlandin freelancer-sopimuksen ympärillä jatkuu. Sadat freelancer-journalistit ovat töiden loppumisen uhallakin jättäneet sopimuksen allekirjoittamatta ja jatkavat kamppailuaan saadakseen yhtiön neuvottelemaan sopimuksen ehdoista.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Blipfoto-palvelu kasvattaa suosiotaan. Ideana on ottaa joka päivä yksi kuva, joka jaetaan palvelun muille käyttäjille; jokapäiväisyys ei kuitenkaan ole vaatimus, vaan vain maksimimäärä.

Hemmon Kuvat, Jäätelöverokarhu, 30.5.2012. "On tässä viime päivinä käynyt taas tuo jäätelön hinta ottamaan sen verran pattiin, että tunsin aivan pakottavaa tarvetta kuvata tämmöisen suorawittuilukuvasarjan iki-ihanalle jäätelöverolle." - "No itseasiassa toi jäätelövero on jo vuoden vanha juttu: http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2854 Eli tää kuva olis pitäny ottaa jo viime vuonna ja nousta välittömästi barrikaadeille."

Valokuvaamo KLIK, Video: kurkistus ylioppilaskuvauksiin miljöössä 2. "Tällä kertaa vähän lyhyempi video ylioppilaskuvauksesta. Valaisu hoidettu pääasiassa pelkällä heijastimella. Valaisukaavio (tai tässä tapauksessa: luonnon valon näkemiskaavio) tulossa lähiaikoina kuvista."

Tietokone.fi, Lisää retroa digikuviin selaimessa. Autodesk Pixlr-o-matic. Verkkosovellus eli käytetään webissä. Kuvatiedostoon valitaan erilaisia efektejä.

Muropaketti, Mekaaniset näppäimistöt testissä. Testattavaksemme saimme yhteensä kymmenen näppäimistöä kuudelta eri valmistajalta. Mukana on edustus Corsairilta, Duckyltä, QPadilta, Razerilta, Steelseriesiltä sekä Toprelta. Aivan halvimman pään tuotteista ei ole kyse, sillä hintahaarukka on testinäppäimistöillä noin 110 - 220 euroa.

Ilta-Sanomat, BBC jäi kiinni väärän kuvan käytöstä Syyria-uutisoinnissa. Britannian yleisradioyhtiö BBC julkaisi verkkosivuillaan kuvan tuoreesta Houlan verilöylystä Syyriassa. Tosiasiassa kuva otettiin Irakissa vuonna 2003.

Photo.net, foorumi.

NPPA, The U.S. National Press Photographers Association, Best of Photojournalism 2012 Still Photography Winners.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, How To Use Flash Outside.

Photographybb.com. Email-osoitetta vastaan pääsee käsiksi nettilehtiin. Viimeisestä numerosta Vol #52 May tuli juuri ilmoitus. Pdf, 51 sivua.

Petapixel.com, New “De-Animation” Technique Makes Creating Cinemagraphs a Snap. Still-kuvasta osa liikkuu.

Diyphotography.net, 3 Zoom H1 Recording Tips I Learned The Hard Way. Videoihin ääntä. Muutama käyttövinkki. Suomen hinta on 100 euroa.

iTunes, Snapseed. Tämän viikon vielä ilmainen. iPhone, iPad. Kuvankäsittelyä.

IR, Olympus settles with ex-CEO; braces for job cuts, restructuring. Vähän yli seitsemän kuukautta on kulunut Olymuksen finanssiasioiden väärinkäytösten paljastamisesta. Ex-toimitusjohtaja tyytyi 10 miljoonan punnan korvaukseen. Olympuksella on edessä kulujen leikkaus, 2.500 työntekijää vähennetään, 7% kaikista työntekijöistä.

Photorumors.com, Pentax to announce another rugged model and a new 360 degree digital camera.

IR, Canon PowerShot ELPH 510 HS. Euroopassa Canon IXUS 1100 HS. Julkistettiin elokuussa 2011. Pieni, kompakti, tyylikäs kompaktikamera. 12 megapikseliä, 28 - 336mm, 12-kertainen zoom, 3.2 tuuman kosketusnäyttö (460.000 pistettä). Pienessä kamerassa iso zoomi. Vähän ulkoisia painikkeita. Kuvaussuhde valittavissa, 16:9, 3:2, 1:1. Video 1080p24 HD, voi zoomata. Hyvin ohut kamera, 22mm. F/3.4 - f/5.9. Akut saisivat kestää kauemmin, CIPA 170 kuvaa. Kuvanlaatu näin pieneksi kameraksi on erinomainen. Vähässä valossa tarkentaminen on hidas. Värit ovat luonnolliset. Varsinainen manuaali on vain elektronisessa muodossa. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 300 euroa.

Cameralabs.com, Olympus E-M5 vs Panasonic GX1 / G3 noise (RAW). Olympus hivenen parempi.

Dpreview.com, Woven app lets you browse all your images in one place. Kirjautumisen jälkeen voi katsoa omia kuviaan yhdellä kertaa monesta eri lähteestä, pikkukuvina. iPhone, iPad, Android jne. Ilmainen.

 

 

Toukokuun 2012 uutiset

 

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset