Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Toukokuu 2012

31.05.2012   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Sanoma News kuvien myyjänä ja ostajana, 30.5.2012. Sanoma News ostaa kuvia julkaisuilleen ja toimii myös kuvien myyjänä ollessaan pääomistaja STT-Lehtikuva yhtiössä. Poikkitieteellinen on tutkaillut, ovatko ehdot samat, kun rooli vaihtuu.

Valokuvaaja, urheilukuvaaja Vesa Koivunen. Sivut ja blogi uudistuneet. Poimintoja:

  • Miksei kukaan tykkää mun kuvasta? 30.5.2012. ...Minun mielestä hienoa näissä palveluissa on se, että näkee paljon erilaisia kuvia.... ...Ja täytyy olla iloinen, että saa seurata tällaista taidetta niin helposti.
  • Fanikornerin kuvaajat ja mä! 28.5.2012. Minä olen aina nauranut “fanikornerin” jätkille, jotka kuvaavat urheilua suurella tunteella. He seuraavat silmä kovana peliä ja napsivat oikeinkin hyviä kuvia, mutta sitten ratkaisevalla hetkellä kädet jäätyvät, eikä kuvaa synny...
  • Saatana, nyt loppuu hommat! 23.5.2012. Älä koskaan sitoudu yhteen paikkaan liikaa.
  • Tuonelan porteille ja takaisin. 22.5.2012. Kyseessä oli anafylaktinen shokki.
  • Kotikisojen ihanuus. 8.5.2012.
  • Tiukka kevät. 29.4.2012. Joskus vuosi sitten ajattelin, että lopetan bloggaamisen kokonaan. Hetkeä myöhemmin mietin, että rupean bloggaamaan entistä tiiviimmin ja tämä juuri kertoo hyvin paljon persoonastani.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com.

Digitalcameraworld.com.

Digital Photography School.

ePhotozine.com.

Pdnpulse.com, Tools for Detecting Image Manipulation: Coming Soon. Beta-versio on tulossa testiin.

Crativepro.com, Review: Adobe Photoshop CS6. Edellisestä päivityksestä on kulunut vuosi. 22 vuotta vanhan ohjelman käyttöliittymä on uudistunut aika tavalla. Kaikki on muuten kunnossa, mutta Bridge aiheuttaa edelleen ongelmia. Videotakin voi editoida nyt melkein kuin kuvaa.

Petapixel.com, Nat Geo on Photo Filters: “Please Stop”.

YouTube, All you want to know about Photoshop Smart Objects. Video, kesto 5.57.

Steve Sanders, Tamron Releases an Android and iPhone App - "Tamron Lenses & How-To". Ilmainen, alle 5MB.

Dpreview.com, Adobe launches ACR v7.1 and Lightroom v4.1 with X-Pro1 support. Adobe Camera Raw toimii Phoshop CS6:ssa.

Rob Galbraith, Nikon D700 updated in CF/SD/XQD Performance Database. Täältä löydät korttien suorituskyvystä tietoa, eri kameroilla testattuna.

Fotosidan.se, Första professorn i bildjournalistik.

  • Tampereen yliopistossa ensimmäinen maisteritason koulutus alkoi 1997, kuvajournalismin kandidaattilinja
  • (muutaman sekunnin piti miettiä, ketä henkilöä kuva muistutti... saman yhtäläisyyden oli havainnut artikkelia kommentoinut lukijakin...)

 

30.05.2012   (linkki)

Timon poikkitiedepalsta, Toimisto vai pankki? 29.5.2012. Poikkitiedepalstalla pohditaan kuvatoimiston ja kuvapankin välistä eroa. Onko se vain semanttinen?

Vihrealanka.fi, Vieläkö uskallat antaa ottaa kuvan itsestäsi? 21.5.2012. Kuvattiinko sinut juuri lehteen? Vaikka katugallupiin tai mukavaan kevätjuttuun veneen tervauksesta? Se kuva on mediakonsernille arvokas ja voi tulla vielä vastaan, vaikka ulostelääkepurkin kyljessä, jos huonosti käy.

Northernxposures.

Ilta-Sanomat, Nokian hirviökamerapuhelimen myynti alkaa kesäkuussa. 41 megapikseliä, cd-tasoinen äänitys. Kolme väriä, valkoinen musta ja myöhemmin punainen. Aiemmin ilmoitettu hinta on 450 euroa.

HS, Nikon perui seksiorjista kertovan valokuvanäyttelyn. Tokio. (melko hyvä otsikko...).

Radiocity.fi, Helsinki tekee historiaa: Keskustaan ilmainen nettiyhteys. Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta keskustassa otetaan käyttöön ilmainen WLAN-yhteys, joka on vapaasti kaikkien Helsingin keskustassa asuvien ja asioivien käytettävissä. Verkon käyttö ei edellytä erillistä kirjautumista tai salasanoja. Verkkoa on tarkoitus laajentaa vuoden mittaan, mutta ensimmäisenä se toimii ydinkeskustassa. Kamppi-Esplanadinpuisto ja aina Kaivopuiston rantaan asti. Mainosrahoitteinen.

  • Omakaupunki.hs.fi, Helsingin keskustaan 4 megan wlan. Helsingin ydinkeskustaan nousee jälleen uusi langaton lähiverkko. Helsinki-päivänä, 12.6.2012.

    - Verkko on suunniteltu niin, että lanseerauspäivänä, jolloin arviolta 70 tukiasemaa on toimintakunnossa, verkko voi palvella jopa 17 000 yhtäaikaista verkon käyttäjää, kertoo markkinointipäällikkö Marietta Johansson Nextmesh Oy:stä.

Mikropc.net, Ii2.org lopettaa - kuvat siirtyvät Kuvat.fi:in. Suomalainen kuvapalvelu ii2.org on myyty. Käyttäjien kuvat siirtyvät vaiheittain Kuvat.fi-palveluun.

Photo.net, foorumi.

Thephotoargus.com, 29 Beautiful Examples of Silhouette Photography.

Luminous Landscape, Alain Briot, Creating Meaningful Photographs.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, Learning to See Light: Exploring Blue Hour. Sininen hetki.

Digital Photography School, Composing Dynamic Landscape Images.

Diyphotography.net, Slow Light (Light Painting As An Additive Tool). Voisiko taskulampuilla korvata irtosalamia. Pitkät valotusajat, kyse ei ole valolla maalaamisesta.

Pixiq.com, Selling Digital Photos as Digital Computer Files - Part 5. Edelleen digikehyssarjaa.

Popular Photography, PSA: Be Careful When Taking Pictures Of The Sun. Mitä pitää varoa, kun kameran suuntaa kohti aurinkoa.

Rob Galbraith, Nine pros talk about the present and future economics of a photography career.

Kamera & Bild, Mittuniversitetet får sveriges första professor i bildjournalistik. Ensimmäinen kuvajournalismin professori Ruotsissa, Sundsvall.

  • Tampereen yliopistossa ensimmäinen maisteritason koulutus alkoi 1997, kuvajournalismin kandidaattilinja

Kamera & Bild, Test av Canon Eos 5D Mark III. Arvosana 9.

Dpreview.com, Software Review: Nik Snapseed for Desktop. Mac, pc, $19.95. Arvosana 4 * / 5 *.

Megapixel.co.il, Nanoha 5X Lens Review & Introduction to Super Macro. Supermakro, kun mennään ohi 1:1. Kamerana Sony NEX-7. Hinta $500.

 

29.05.2012   (linkki)

Pekka Potka, Elämää kirjanteon jälkeen, 28.5.2012. Sain tänään viimeisen pätkän Lightroom 4 -kirjaa kustantajalle, Docendolle. Kirjan taitto on ollut menossa jo samaan aikaan, joten eiköhän kirjakin ilmesty vielä kesän aikana.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Kuva-Ahti Oy, Espoo. Haetaan kahta (2) lapsikuvaajaa tiimiimme syksyksi 2012. Työ on lasten valokuvaamista päiväkodeissa ja -kerhoissa. Ruotsinkielen taito olisi toivottavaa ja ajokortti välttämätön.

Työpaikan osoite Länsituulentie 1, 02100 ESPOO
Työ alkaa 01.09.2012
Työaika osapäivätyö, 5-7 h/pvä
Työn kesto 1 - 3 kk, syys-marraskuu
Haku päättyy 15.06.2012

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Framework, The Week in Pictures | May 21-27, 2012. 52 kuvaa.

Time LightBox, Three War Photographers: Feel Fear, Keep Going. Kolmen sotakuvaajan tarina. Tekstiä ja video, kesto 11:48. Ralph Morse, Larry Burrows ja James Nachtwey.

Digitalcameraworld.com.

Photo.tutsplus.com, Building a Narrative Through Photojournalism.

The Online Photographer, Jack's Take with the Leica S2. Leica S2, keskikoon kenno, 37.5 megapikseliä. Kommentit ovat TOP:n suola, ne kannattaa aina lukea.

Pixiq.com, Selling Your Photographs When Exhibiting With Digital Photo Frames - Part 4. Sarjan neljäs osa. Aiheena digikehysten käyttö valokuvanäyttelyssä.

Petapixel.com, Getty Images Changes Watermark from Annoying Logo to Useful Shortlink. Getty Images on muuttanut kuvien vesileimat.

ePhotozine.com, Photographing Hot-Air Balloons. Kuumailmapalloja kuvaamaan. Lyhyesti.

Photographyblog.com, Improving Your External Flash System. Orbis Ring Flash, n. $200 euroa + $50 kiinnityskiskot. Gary Fong Lightsphere Pro Kit, salamavalon pehmentäjiä, monenlaisia ja -värisiäkin, n. 250 euroa.

Pixiq.com, Photosmith 2. Lightroom lite for iPad. 15.99 euroa.

Rob Galbraith, Canon EOS 5D Mark II, EOS-1D Mark IV added to CF/SD/XQD Performance Database. Täältä kannattaa tarkistaa muistikorttien nopeudet.

Kamera & Bild, Färgstabil proffsskärm från NEC. 24 tuumaa, 1900 x 1200, värit pysyvät samoina koko monitorin iän. Kesäkuussa myyntiin, 14.900 kruunua, 1.660 euroa.

  • Colorconfidence.com, NEC SpectraView 241W. Kyse ei ole vanhemmasta Reference-mallista. Tarkkuus on 1920 x 1200, kuvasuhde 16:10.

Fotosidan.se, Focus Nordic tar över Ricoh-agenturen. Koskee koko Pohjolaa.

 

28.05.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

  • remonen.fi, 17. - 20.5. - Pietari. Iisakin kirkko, Verikirkko, Pietarhovi, Eremitaasi, muut. Yli viisikymmentä kuvaa. Väriä riittää. "Voin suositella, kolme ja puoli tuntia Helsingistä keskustasta keskustaan."

Timon poikkitiedepalsta, Ratkaiseva hetki, 27.5.2012. Poikkitieteellisessä blogissa pohditaan semanttisia valokuvakysymyksiä. Onko vahingossa syntynyt, osin photoshopattu ja selitetty valokuva Cartier-Bressonin hengen mukainen ratkaisevan hetken kuva?

Kuvatoimistokuvaaja Juha Tuomi, blogi. Oman toimiston markkinoinnin lisäksi asiaakin. Poimintoja.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä järjestää FOTOKISA-valokuvauskilpailun. Kisa on tarkoitettu kaikille vuosina 1992-1999 syntyneille turkulaisille ja kaarinalaisille nuorille. Tänä vuonna aiheena on "Maailman tärkein".

Kilpailuun osallistutaan itse otetuilla, aiemmin julkaisemattomilla digikuvilla. Kukin kilpailija voi osallistua ainoastaan yhdellä (1) kuvalla. Kuvan tulee olla manipuloimaton. Kuvan perussäädöt sallitaan. Kuvat lähetetään 30.6.2012 mennessä.

Palkinnot:

  • 1. sija: PENTAX järjestelmäkamera -setti (arvo n. 800 euroa)
  • Myös sijat 2-3 palkitaan.

Lue tarkemmat säännöt kilpailun sivuilta

Afterdawn, Testissä: joko 4G-yhteys korvaa kiinteän liittymän? AfterDawn testasi miten 4G toimii ja voisiko siihen luottaa kodin ainoana nettiyhteytenä.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, The American West, 150 Years Ago. 34 kuvaa. 1860- ja 1870-luvun Amerikkaa. American West.

Boston.com, The Big Picture, Finding community in America's Appalachian region. 46 kuvaa.

Photo.tutsplus.com.

The Visual Science Lab, Kirk Tuck, What I learned when I dragged a Hasselblad on vacation. The myth of perfection. Vuosi on 1991 ja lomalle Italiaan otetaan mukaan Hasseblad 500 C/M + kaksi objektiivia. Moni luulee, että suuri osa ammattilaisista käytti tuohon aikaan 35mm:n kameraa. No ehkä 400 - 500 lehti-/urheilukuvaa käytti, mutta 200.000 muuta ammattikuvaajaa käytti keskikoon kameraa.

Smashingapps.com, Showcase Of 3D Interior Design Imagination Rendered. Näyttävät valokuvilta, mutta kaikki on tehty tietokoneella. Interiöörejä.

Digital Photography School, Using Live View for Better Still Images.

Earthboundlight.com, Why Matrix Metering Makes Learning to Meter More Difficult, 27.5.2012. Valotuksen älykäs matriisimittaus osuu useimmiten oikeaan, mutta paljon on myös tilanteita, jolloin valotusta pitää käsin säätää.

Photoshop Disasters.

ePhotozine.com, 10 Holiday Photography Tips. Muutama perusohje lomakuvaamiseen.

Canon5dtips.com, Best 5 Photography Applications for iPhone/iPad, 13.3.2012.

Bobatkins.com, Canon Update - What's in the pipeline for summer 2012? Mitä julkistuksia Canonilta on tulossa.

 

27.05.2012   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museossa tänään klo 14: Tekijätapaaminen Merkitykselliset paikat -näyttelyyn liittyen. Paikalla hankkeeseen osallistuneita naisia, mahdollisuus kuulla yhteisöllisen valokuvauksen PhotoVoice -menetelmästä sekä osallistua Jelset Al-Kider -ateriaan. Vapaa pääsy.

Aalto-yliopisto, Tuottaja, julkaisut. Etsitään median laitokselle henkilöä vakituiseen työsuhteeseen nimikkeellä Tuottaja, julkaisut.

  • Tuottaja vastaa Musta Taide -nimikkeen alla tapahtuvasta valokuvakirjojen ja -julkaisujen tuotannosta osana Aalto ARTS Booksia. Lisäksi tehtävään kuuluu valokuvakirjojen ja -julkaisujen historiaan, suunnitteluun ja tuotantoon liittyvää opetusta median laitoksen ja erityisesti valokuvataiteen koulutusohjelman opiskelijoille (opetuksen määrä sovitaan vuosittain, opetuskielet ovat suomi ja englanti). Tuottaja kehittää myös Mustan Taiteen julkaisujen kansainvälistä tuotanto- ja myyntiverkostoa yhteistyössä Aalto ARTS Booksin kanssa, sekä vastaa kirjoihin mahdollisesti liittyvien valokuvanäyttelyiden tuottamisesta yhteistyössä median laitoksen Printlabin kanssa.
  • Tehtävän palkkaus määräytyy Aalto-yliopistossa käytössä olevan yliopistojen palkkausjärjestelmän mukaisesti ja sijoittuu välille 3073 € - 3408 € riippuen valittavan henkilön kokemuksesta. Hakemus liitteineen (CV, todistukset, esittely tuottajan tehtävän kannalta relevanteista julkaisuista, kirjoista ja muista produktioista) on toimitettava Aalto-yliopiston kirjaamoon viimeistään 6.6.2012

Tieto on oikeus! -kampanjaan liittyvä Nuoret kysyvät -valokuvauskilpailu on avoin kaikille eurooppalaisille 13–30-vuotiaille nuorille.

Kilpailu alkaa kampanjan yhteiseurooppalaisena toimintapäivänä (16.5.2012), jolloin otetuilla kysymysmerkkivalokuvilla voi myös osallistua kilpailuun. Kilpailu jatkuu 31.8.2012 asti.

Kilpailussa palkitaan sekä yleisön suosikkikuvat että tuomariston parhaiksi valitsemat kuvat.

Palkinnot:

Facebook-yleisön valitsema voittaja saa palkintona matkan Budapestiin European Youth Centreen.

Tuomariston valitsema voittaja palkitaan matkalla Strasbourgiin, jossa hän pääsee vierailulle European Youth Centren lisäksi Euroopan neuvostoon.

Kilpailussa jaetaan myös muita palkintoja, mm. etuseteleitä Amazon.comiin ja Global Interrail Passeja.

Lue lisää:

Hämeenkyrön Kameraseura ry ja Kyrön Luonto ry ovat julistaneet kaikille avoimen valokuvauskilpailun, jonka teemana on Metsän henki.

Kilpailussa on kaksi sarjaa:

  • Digitaaliset kuvat
  • Väripaperikuvat

Kilpailuun osallistutaan yksittäiskuvin, ei kuvasarjoin. Kilpailukuvien määrää ei ole rajoitettu, mutta kullakin kuvalla voi osallistua vain yhteen sarjaan. Kuvat eivät saa olla manipuloituja eikä aikaisemmin palkittuja. Kuvien normaalit säädöt ja roskien poistot sallitaan.

Osanottomaksu 4 euroa / kuva.

Kuvat tulee postittaa viimeistään 29.6.2012 (postileima). Digikuvat voi lähettää myös sähköpostitse.

Kummastakin sarjasta palkitaan kolme parasta kuvaa. Parhaista kuvista kootaan näyttely, joka nähdään elokuussa Hämeenkyrön Kirjastogalleriassa.

Tulokset julkistetaan Hämeenkyrön 25. luonto- ja maisemapäivillä lauantaina 28.07.2012 maisemakahvila Kulttuuriladossa.

Lue lisää kilpailun sivuilta

Jämsän ja Kuhmoisten vammaisasiain neuvottelukunta ja Jämsän Seutu -lehti järjestävät Kuvaa vammaisen ihmisen ilot ja surut! -valokuvauskilpailun, johon voivat osallistua jämsäläiset ja kuhmoislaiset henkilöt.

ks. myös muita kilpailuja Digicamera.netin Valokuvauskilpailut-sivulta

Valokuvaamo KLIK, Parempia kuvia Elinchrom -studiovaloilla, 2.2.2012. Muutaman kuukauden takaiselta Kuva & Kamera -messuilta demomateriaalia.

  • "Laitteina kaksi edullista Elinchrom studiosalamaa sekä vähän myös juttua ringflashista. Tein nämä mallikuvat ja valaisukaaviot Kuva- ja kamera messuille jokunen kuukausi sitten. Tekstit kannattaa lukea tarkkaan läpi, sillä oikeasti pienillä asioilla voi parantaa studiovalon hallintaa todella paljon."

Luontotupa.net, Nuorten tupa on aloittanut toimintansa, 26.5.2012. Internet virtuaaliseksi luontoretkikohteeksi-hanke on pitkään taustalla tehnyt töitä aloittaakseen nuorten tuvan. Tarkoituksena on innostaa nuoria luontokuvaamiseen niin perinteisesti kuvien, kuin videoiden muodossa.

Suomen freelance-journalistit ry, Reijo-kampanjalle Journalistiliiton Vuoden järjestötekopalkinto, 26.5.2012. Vuoden 2011 Järjestötekopalkinnon sai nuorten journalistien oma-aloitteisesti käynnistämä, suurta huomiota herättänyt Pelastakaa Reijo –kampanja.

  • Pelastakaareijo.fi ....Lehtitalot haluavat freelancer-journalistien tekijäoikeudet itse sanelemaansa hintaan sekä kaataa heidän niskaansa vastuita, jotka kuuluvat lehtitaloille...

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com, How far can editing raw files rescue exposures? Esimerkkikuva.

YouTube, Film - Episode 1: History of Imaging. Video, kesto 44.13. Jos vain jaksaa katsella tekijäkolmikon touhuiluja, niin asiaakin on mukana. 16 viikkoa, 16 osaa.

ePhotozine.com, 5 Top Urban Photography Tutorials. Viisi linkkiä aiemmin julkaistuihin tutoriaaleihin.

Digital Photography School, Choosing the Best Canon Speedlite Flash for Your Needs.

Pixiq.com, Facebook: Photo sharing and premium accounts. Milloin Facebook tarjoaa maksullista jäsenyyttä?

CPN Canon Professional Network, Jeff Ascough on shooting weddings with the Canon EOS 5D Mark III. Kysymys - vastaus, haastattelu, tekstinä.

Kamera & Bild, 10 analoga filmer vi minns. Joukossa muutama, jonka valmistus on päättynyt.

Kamera & Bild, Standardblixtsko till Sony Nex. Hinta $80.

Pdnonline.com, Printer Review: Canon PIXMA Pro-1. Lokakuussa 2011 julkistettu. A3+ mustesuihku, jossa 12 erillistä mustepatruunaa (kukin 36ml, alle 1$ per ml. Edellisessä mallissa 14ml). Iso ja painava. Melkein äänetön. MV-tulostukseen viisi erilaista mustaa. Monenlaisia icc-profiileita tarjolla. Painaa 27kg, isokokoinen. Ethernet. Nopea tulostus ja erinomainen laatu, myös mv-tulostuksessa. Ei rullapaperia, ei WiFi:ä. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 900 euroa.

Pdnonline.com, Product Review: HoldFast Camera Leash. Jalustakierteeseen kiinni nahkainen rannehihna. Hyvä ostos, mutta pitemmässä nahkahihna on turhan kova. $44 (nahkahihna) + $22 (kiinnike).

 

26.05.2012   (linkki)

HS, Anu Uimonen, Keski-ikäinen mies katsoo kohti. Kun keski-ikäinen suomalainen mies saa valita mieluisimman paikan omassa kodissaan, ylivoimainen enemmistö asettuu olohuoneen sohvaan tai lempinojatuoliin. Riitta Supperin valokuvat 50-59-vuotiaista suomalaismiehistä kertovat siis monta samankaltaista tarinaa. Toisto lisää kuvien tehoa Valokuvataiteen museon seinillä. Silti kaikki 95 kuvattua miestä ovat erilaisia.

HS, Maailman kuvia. Viimeisen kuukauden ajalta.

Foorumilaisten kuvia:

  • TmeemT, Flickr, Kansallisbaletti, Kansallisbaletti 90-vuotiskiertue, Helsinki senaatintori. "Haastava valaistus, kun aurinko paistoi välillä takaoikealta. Istuin puolessavälissa portaita E-pl1/40mm-150mm kädessä."

Mcipress.fi, Haetaan valokuvaajaa/videokuvaajaa. Työtiimiin haetaan kuvaajaa valokuvaus- ja videointitehtäviin. Monipuolinen kokemus lehtikuvauksesta. Myös videokuvauksen hallinta ja erinomaiset kuvankäsittelytaidot. Juuri uusitut työtilat Helsingin ydinkeskustassa. Tehtävä on vakituinen ja kuukausipalkkainen. Täytä hakulomake viimeistään 5.6.2012.

Martti Ojaman valokuvablogi, Puolifotomaratooni, 24.5.2012.

Peter Forsgård, Valokuvauksesta pitkästä aikaa taas...., 25.5.2012. ...reilu viikko siten oli ensimmäinen näyttökoe editoijan ammattitutkinnosta.

Suomen freelance-journalistit ry.

Kuvaaja Markku Könkkölä.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

ePhotozine.com, Instructions On Creating Photography Books In Lightroom. Uudessa nelos-versiossa on oma Book module. Yhteys suoraan Blurbiin tai sitten lopputulos pdf-tiedostoksi. Ohjeita.

Reuters, Photographers Blog, Another Idol is crowned, 25.5.2012. American idol -finaali kuvaamassa, kolme Canonia.

Digital Photography School, Photography Under the Stars. Taivasta kuvaamassa yöaikaan.

Petapixel.com, Hack Your Exif Data from the Command Line: Five Fun Uses for Exiftool. Ohjeita Exiftool:in käyttöön. Ilmainen, Windows ja Mac. Esimerkkejä komentorivin käytöstä. Canon 7D tallentaa jpg-kuvan exif-tietoihin myös kameran lämpötilan kuvaa otettaessa. Järjestyksessä toinen kommentti, kerrotaan, miten samat tiedot saadaan esiin Lightroomissa.

Photographyblog.com, Nikon D800 Review. Julkistettu maaliskuussa 2012. 36 megapikseliä, täyskennoinen. (D800E-mallissa ei anti-alias -filtteriä, studiotyöskentelyyn, keskikoon kameroille haastaja). 7.360 x 4.912 pikseliä. Täyden kennon CMOS-sensori, ISO 100 (50) - 6400 (25.600). Painoa 900 g. Kuvasuhteet 5:4 ja 3:2. 3.2 tuuman lcd-näyttö, 920.000 pistettä. Etsin 100%. Sisäinen salama. Sarjakuvaus 4 kuvaa sekunnissa. Video 1920 x 1080 (30, 25 ja 24 fps), äänen tason monitorointi. Compact Flash, sd-kortit. USB 3.0. Säänkestävä. Virtuaalihorisontti molempiin suuntiin. Time lapse -video. Suljin 200.000 laukaisua. CIPA-määritysten mukaan akuilla voi ottaa 900 kuvaa, Nikonin mukaan 2.400 kuvaa. Arvosana 5 * / 5 *. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 2.800 euroa.

Kamera & Bild, Test av Photo Mechanic. Sopii hyvin lehtikuvaajalla, työnkulku suoraviivainen. Kuvat nopeasti ohjelmaan, muokkaus, avainsanat ja julkistus. Kuvat löytyvät jatkossa helposti. Nopea ja yksinkertainen.

 

25.05.2012   (linkki)

Luomus 2012 -valokuvauskilpailu:

Luomus on Suomen Luonnon järjestämä kaikille avoin luontokuvakilpailu.

Kilpailun teemana vesi ja vesiluonto. Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla, Suomessa otetuilla kuvilla, joihin kuvaajalla on oikeudet.

Kuvat tulee lähettää jpg-muodossa (max. 3 kuvaa/kuvaaja). Kuvia ei saa manipuloida digitaalisesti.

Kuvat tulee lähettää 30.9.2012 mennessä.

Kilpailussa palkitaan paras kuva suomalaisesta vesiluonnosta ja lisäksi jaetaan erikoispalkintoja. Tuomaristo arvioi kuvat ilman tietoa kuvaajan nimestä. Tuomareina toimivat ammattiluontokuvaajat Tea Karvinen ja Benjam Pöntinen sekä Suomen Luonnon toimituksen edustajat.

Palkinnot:

Pääpalkinto on Nikon D800-järjestelmäkamera ja Nikkor AF-S 24–120 mm f/4G ED VR -objektiivi (arvo n. 4000 €).

Lisäksi jaetaan neljä Top Shotin 200 euron lahjakorttia ja kymmenen Docendon luontokuvausopasta.

Tulokset julkistetaan vuoden viimeisessä Suomen Luonnossa 10/2012.

Voittajakuvaa ja muita kilpailuun osallistuneita kuvia voidaan käyttää ilman erillistä korvausta kilpailua koskevassa tiedottamisessa sekä julkaista Suomen Luonnossa ja lehden nettisivuilla. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajilla.

Lue tarkemmat ohjeet kilpailun sivuilta

Kuusamo Nature Photo -luontokuvakilpailu on avoin kaikille. Kilpailuun voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla.

A LUOVA SARJA
Trikkisarja. Kaikki kuvankäsittelyn ja manipuloinnin mahdollisuudet sallittuja. Olkaa luovia!

B LUOMU SARJA
Peruskuvankäsittely sallittu (rajaus, terävöitys, värinsäätö jne.). Kuvan manipulointi ei sallittua.

C NUORTEN SARJA
Niin perinteiset, kuin manipuloidut kuvat sallitaan. Yläikäraja 16 v.

D PARAS KUUSAMOSSA OTETTU KUVA
Tähän käy myös muihin sarjoihin osallistuva kuva.

Osallistumismaksu 10 €/sarja. Viimeinen postileiman päivä 3.8.2012.

Palkinnot:

  • Pääpalkinto B sarja 1000 €, Metsähallitus.
  • Pääpalkinto A sarja 500 €, Kuusamon kaupunki .
  • Nuorten sarja 300 €, Koillisanomat, sekä erikoispalkinto yleisöäänestyksen voittajalle.
  • D sarja 250 €.

Kymmenen parasta palkitaan sarjoissa A,B jaC. Palkintojen yhteisarvo n. 6000 €.

Kuusamo XVII Nature Photo -tapahtumaa 7.-9.9.2012. Palkintojen jako Kuusamotalolla pe. 7.9.2012 klo 17:30.

Kuvaajalla tulee olla kaikki oikeudet lähettämiinsä kuviin. Kuvia saadaan käyttää Nature Photon mainonnassa ja tiedotuksessa rajoituksetta.

Lue lisää Kuusamo Nature Photon sivuilta

Kilpailun säännöt ja osallistumiskaavake (pdf)

Foorumilaisten kuvia:

Valon kuvaaja, Kuvatusta, reeniä ja DIY-hunajakenno v.2.0, 20.4.2010. Tässä vielä yksi rakenteluprojekti mehupilleistä.

  • (Foorumilta): "Täällä on joskus kysytty, mistä saa ostaa pieniä eriä mustia mehupillejä hunajakennon tekoon. Huomasin eilen, että niitä on myynnissä Itäkeskuksen ja Citymarketin välisellä käytävällä olevassa myymälässä. Liikkeen nimi on Tiger, ja yksi sadan pillin pakkaus maksaa yhden euron."
  • (Kampin alakerrassa ennen Lidliä on myös tällainen Tiger-liike, suunnilleen kuin ns. euron kauppa. Siellä oli muutama päivä sitten myynnissä kortinlukija, hinta 4 euroa, sd- ym. kortit, mutta ei compact flashia).

(kertaus viikon takaa) Strobist, SaxonPC Grids: Straddling Store-bought and DIY. Grid eli hunajakenno, rasteri. Vähän kalliimpien Honl-gridien ja SaxonPC Gridien vertailua. Näillä rajoitetaan irtosalaman valokeilaa. Suomen hinta Honl-grideille 29 euroa. Muutama suomalainen DIY-projekti, aiheena gridin rakentaminen. Mustat mehupillit ovat pääraaka-aine.

Tietoviikko, Näillä pikanäppäimillä nopeutat surffaamista. Tähän artikkeliin on kerätty pikanäppäimiä, jotka toimivat kaikissa internetselaimissa.

Yle.fi, Suomelle uusi lintulaji valokuvattiin Ahvenanmaalla. Mika Bruun valokuvasi kaukasianuunilinnun Lemlandin Lågskärin lintuasemasaarella. Tähän mennessä Suomessa on havaittu 468 luonnonvaraista lintulajia. Viime vuonna Suomessa havaittiin kaksi uutta lintulajia: kyläpöllönen kesäkuussa ja hietakurki syyskuussa.

Photo.net, foorumi.

Digitalcameraworld.com.

Strobist, Considering a Three-Way? Here's What You Need to Know. Yksi, kaksi tai kolme irtosalamaa kerralla, erilaisia kiinnityksiä.

ePhotozine.com.

Digital Photography School, Concert Photography: Choosing the Best Camera Settings. Konserttikuvaamisesta.

YouTube, Find the Light: Ep 233: Digital Photography 1 on 1: Adorama Photography TV. Video, kesto 11:27. Potrettia kuvaamassa, pelkkä luonnonvalo, ei heijastimia, ei salamaa.

Olympukselta uutta (vanha julkistus, mutta nyt pian myyntiin).

Dpreview.com, Facebook creates Camera app for photo sharing and viewing on iOS. Ilmainen sovellus, kuvien katsomiseen ja jakamiseen. Myös kuvien editointia.

Rob Galbraith, Canon EF500mm f/4L IS II and EF600mm f/4L IS II now shipping in Europe. Hinnat n. 10.000 euroa ja 12.500 euroa.

ePhotozine.com, HOYA Pro1 Digital Fake Filters Found. Näitäkin väärennetään.

Popular Photography, Fujifilm To Discontinue APS Film. Ensi kertaa APS (Advanced Photo System) esiteltiin 1996. Viime vuonna Fuji ja Kodak lopettivat APS-filmin valmistuksen. Nyt varastot on myyty loppuun.

Fotosidan.se, Skannern gick varm inför Anders Petersens nya bok. Uusi kirja, mustavalkokuvia Lontoon Sohosta.

Ming Thein, May 10, Part 1: The Leica M-Monochrom review. Vertailua M9-malliin, kuvia.

Lensrentals.com, Quick Nikon 28mm f/1.8 Imatest Report. Nikon D800 kamerana. Neljän testikappaleen keskiarvot. Vähän himmentämällä harvinaisen terävä.

 

24.05.2012   (linkki)

I.K. Inha - Unelma maisemasta
Kuva: I.K. Inha26.8.2012 asti

Suomalaisen maisema- ja luontovalokuvauksen uranuurtajiin lukeutuvan Into Konrad Inhan (1865-1930) tuotantoa on nyt esillä Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa.

Uudet vedokset I.K. Inhan kuvista ovat peräisin Gallen-Kallelan Museon kokoelmista. Ne ovat olleet aiemmin esillä Taneli Eskolan kuratoimassa näyttelyssä "I.K. Inha - Unelma maisemasta".

Etelä-Karjalan museo
Kristiinankatu 15, Lappeenranta
ti-su 11-17
4,50/3,50/0€

Kukka Ranta ja Meeri Koutaniemi: Kolme tarinaa siirtolaisuudesta
Kua: Meeri Koutaniemi23.06.2012 asti

Kotkan valokuvakeskuksessa avautuu tänään toimittaja/freelance-valokuvaaja Kukka Rannan ja kuvajournalisti Meeri Koutaniemen yhteisnäyttely. Se kertoo kolme tarinaa siirtolaisuudesta, kolmelta mantereelta. Valokuvien henkilöt ovat paenneet kotimaansa työttömyyttä, rasismia, diktatuuria ja poliittista vainoa. Näyttely tarkastelee rakenteellisen köyhyyden ja siirtolaisuuden syitä ja seurauksia.

Avajaiset tänään klo 18.

Kuva yllä: Meeri Koutaniemi.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 12-18, la-su 12-16

HS, Anu Uimonen, Sukellus kaupungin yöpuoleen. Valokuvaaja Hans von Schantz (s. 1961) muutti Helsinkiin parikymppisenä, yli kolmekymmentä vuotta sitten, joten kaupunki on ehtinyt tulla tutuksi. Uutta Enter Helsinki -näyttelyään kuvatessaan hän päätti kuitenkin lähestyä kaupunkia kuin täysin tuntematonta paikkaa.

  • Hans von Schantz: Enter Helsinki 31.7. saakka Suomen valokuvataiteenmuseossa (Tallberginkatu 1G), ti-su 11-18, ke 11-20.

Foorumilaisten kuvia:

  • januszian, SmugMug, Portfolio. Päivitetty.

Pingstate.nu.

Valokuvatorstai, 248. haaste. Haaste: Rento.

  • Osallistuminen, ohjeet.
  • 247. haaste. Kuva kasvista tai kasveista lähellä tai kaukana. Haasteen otti vastaan 61 kuvaajaa.

Yle.fi, Keski-Suomi, Dokumentaarinen kuvaaja on kuin kärpänen katossa. Teksti ja video (kesto 9:12). Jyväskyläläinen valokuvaaja Vesa Muhonen on erikoistunut hääkuvauksen tuoreimpaan trendiin, dokumentaariseen kuvaukseen. Yle Keski-Suomen haastattelussa Muhonen kertoo, että tunnerikkaiden kuvien saaminen vaatii kuvaajalta muun muuassa tutustumista kuvattaviin.

Taskumuro, Seuraavassa iPhonessa neljän tuuman näyttö 1136x640 tarkkuudella. Kuvasuhde nyt 16:9 (aiemmin 2:3).

Tietokone.fi, Palauta poistettuja tiedostoja helposti. Recuva 1.42. Recuva on kevyt, pieni ja maksuton Windows-apuohjelma poistettujen tiedostojen palauttamiseen. Valokuvien palautusta tehostaa ohjelman tuki digikameroiden raw-tiedostojen palautukselle.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Joplin tornado: One year later. 25 kuvaa.

PDN Photo Annula 2012, Winners' Gallery.

Digital Photography School.

Pixiq.com, No-Brainer Setup For A Digital Photo Frame Exhibit - Part 3. Kolma osa, digikehysten käyttö valokuvanäyttelyssä.

Petapixel.com, The Zuckerberg Wedding: A Tale of Two Photographers. Facebook-Zuckerbergin häissä oli kaksi valokuvaajaa. Kaikkialle levinnyt hääkuvia on otettu Canon 5D Mark II -kameralla ja 24-70mm objektiivilla. Hääkuvan käsittely vei aikaa 15 minuuttia.

Pdnonline.com, Workflow Key to Shooting Film for Clients. Kolme filmiä käyttävää valokuvaajaa kertoo työnkulustaan.

Digitalcameraworld.com, What is color temperature: free photography cheat sheet. Teksti ja havainnollinen kaavio värilämpötiloista.

YouTube.

Petapixel.com, A Beautiful 1 Minute Story Told Through 873 Stock Photographs. Paljon tapahtuu lyhyessä ajassa. Stokkikuvat näyttävät siltä, kun lasten leikkikalut ja nuket olisi aseteltu huolellisesti ja sitten olisi otettu kuvia. Näistä otoksista on kaikki särmä hiottu pois.

ePhotozine.com, How To Add A Digital Rainbow With Photoshop. Sateenkaaren lisäysohjeet, Photoshop.

IR, American Landscape Photographer Buys An Entire French Village…Cheap. Etelä-Koreassa syntynyt amerikkalainen valokuvaaja osti huutokaupassa hylätyn ranskalaisen kylän. $663.000, lähtöhinta ylittyi $400.000.

ePhotozine.com, Nokia PureView 808 41 Megapixel Sample Photo Gallery. Pian tulossa arvio, tässä näytekuvia.

Dpreview.com, Apple updates Raw support. V3.13 adds Nikon D3200, Olympus E-M5 and others.

Fotosidan.se, Dagens lärdom: Håll koll på bakgrunden. Mitäs ihmeellistä tässä muka on, haastateltavasta otetaan kuva ja laitetaan lehteen.

Photo.net, Sony 70-300 f/4.5-5.6 G SSM vs Tamron 70-300 f/4-5.6 SP USD Review. Sonyn Suomen hinta on n. 900 euroa, Tamron maksaa noin puolet. Onko näillä eroa?

Dpnow.com, 32GB Kingston Wi-Drive review. 16GB, 32GB, 64GB. USB tai WiFi. Android, Applen iPhone, lisää talletustilaa. Yhden gigan elokuvan kopiointi vei aikaa neljä minuuttia. Ei kovin monipuolinen. 32GB maksaa noin 90 euroa. 3.5 * / 5 *.

 

23.05.2012   (linkki)

Keskustelutilaisuus tänään alkaen klo 17 valokuvagalleria Hippolytessä: Linda Hofvander & Aura Seikkula keskustelevat Hofvanderin Accurately Apparent -näyttelyn teemoista. Keskustelu englanniksi.

Hippolytessä on tämän viikon sunnuntaihin asti esillä viimeiset näyttelyt Kalevankadun tiloissa.

Kesäkuun ajan galleria on suljettu yleisöltä, kunnes se avaa heinäkuussa ovensa uusissa tiloissa Yrjönkatu 8-10:n sisäpihalla. Tila on aiemmin tullut tunnetuksi yhtenä Helsingin vanhimmista elokuvateattereista.

Hippolyte jakautuu jatkossakin kahteen eri tilaan - suureen näyttelytilaan, Valokuvagalleria Hippolyteen sekä pieneen näyttelytilaan Hippolyte Studioon.

Vuonna 1978 perustettua Valokuvagalleria Hippolyteä johtaa Valokuvataiteilijoiden Liitto ry.

Hippolyten viimeiset näyttelyt Kalevankadulla:

Elisabet Cavén: Tutkimuksia pyjamassa
Kuva: Elisabeth Cavén27.5.2012 asti

Tutkimuksia pyjamassa on löytöretki Elisabet Cavénin 26 m2 kokoiseen vuokrayksiöön, jonka sisällä taiteilija seikkailee tehden kokeita ja havaintoja. Näyttely koostuu pienistä teemallisista valokuvasarjoista, videoteoksesta sekä sokeripaloista rakennetusta installaatiosta.

Elisabet Cavén (s. 1982) on helsinkiläinen valokuvataiteilija, joka viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan Aalto yliopiston Taideteollisessa korkeakoulussa. Tutkimuksia pyjamassa on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä.

Linda Hofvander: Accurately Apparent
Kuva: Linda Hofvander.27.5.2012 asti

Hippolyte Studiossa nähdään osia Linda Hofvanderin sarjasta Esityksiä nimellä Accurately Apparent.

Linda Hofvander (s. 1978, Ruotsi) valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2010 Göteborgin yliopiston valokuvataiteen osastolta. Tuotannossaan hän on keskittynyt valokuvan todellisuusilluusioon ja siihen, miten hänen oma välineensä vaikuttaa tapaamme kokea ympäröivä maailma.

Valokuvagalleria Hippolyte
Kalevankatu 18 B, Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 12-16

Taiteilijatapaaminen tänään klo 18 Suomen valokuvataiteen museossa: Riitta Supperi kertoo näyttelystään +50 Suomalaisen miehen muotokuva. Museon pääsymaksu.

Lauantaina 26.5. klo 9-21 Raision Fotomaraton, kilpailu on kaikille avoin ja kilpailusarjoja on yksi: Digikuva. Ilmoittautumismaksu: etukäteen 25 €, kilpailupaikalla 30 €.

Kara-kamerat Ry järjestää FotoEspoo 2012 -valokuvauskilpailun yhdessä Espoonkruunu Oy:n kanssa. Tänä vuonna kilpailu on avoin kaikille Espoolaisille ja teemana on "Espoon monet kasvot". Kuvien sisäänjättö 10.- 14.9.2012.

Tietokone.fi, Poltto-ohjelmien parhaimmistoa. CdBurnerXP 4.4.1. CDBurnerXP on helppokäyttöinen ja kevyt ohjelma tiedostojen polttamiseen cd-, dvd- ja blu-ray-levyille. Freeware.

Tietoviikko.fi, Hölmöilitkö Facebookissa? Näin poistat jäljet Googlesta. Googlessa on sivu, jossa voi yrittää poistaa hakutuloksista tiettyjä sivuja.

Yle.fi, Pula kiintolevyistä helpottaa vasta loppukesästä. Kiintolevyteollisuus kärsi pahasti Japanin maanjäristyksistä ja Thaimaan tulvista. Puoli vuotta tulvien jälkeen hinnat pysyvät Suomessa yhä korkealla ja hyllyt tyhjinä.

- Hinnat ovat koko alkuvuoden olleet miltei 20 - 30 prosenttia kalliimpia. Saatavuusongelmat ovat näkyneet meillä selvästi vasta viime kuukauden ajan, kertoo myyjä Ilmo Malkavaara Espoon kauppakeskus Sellon Mustasta Pörssistä.

Panttihuutokauppa (elektroniikka valittu) Helsingissä 23.5.2012. Lähtöhinta on ohjeellinen. (Välillä panttaaja lunastaa pantin ennen huutokaupan alkua... Kaikkea ei siis aina tule huudettavaksi).

OBJEKTIIVI CANON ULTRASONIC EF 70-200/2.8 L
LINSSINSUOJA CANON 1 PEHMEÄ PUSSI
Lähtöhinta 280.00 euroa. Loppuhinta 520 euroa.

OBJEKTIIVI HASSELBLAD 2.8/80MM
KAMERANRUNKO HASSELBLAD 500 C/M
FILMIPERÄ A 12
VASTAVALOSUOJA
Lähtöhinta 220.00 euroa. Loppuhinta 450 euroa.

Photo.net, foorumi.

National Geographic, Outer Banks. North Carolina's Outer Banks.

Dpreview.com, The One-Light Studio. Vain yhdellä valolla.

Digital Photography School, Travel Photography Inspiration Project: Australia.

Panasonicilta uusi objektiivi.

Photopreneur, Photographers Get Creative with Moo Cards. Valokuvia printataan erikokoisille korteille, osa pienempiä kuin käyntikortit.

Macworld.com, Five steps for great action photos. Perusohjeet liikkuvan kohteen kuvaamiseen.

Petapixel.com, Flashed Face Distortion Effect Makes Ordinary Portraits Look Hideous. Nyt efekti julkisuuden henkilöiden kasvoilla.

Pdnpulse.com, Getty Images Preps for IPO? Yksityinen Getty Images valmistelee joko myyntiä tai pörssiin menoa. Vuonna 2008 poistui pörssistä, kauppahinta $2.4 miljardia. Viime vuonna Gettyllä tehtiin monia säästötoimia, esim. valokuvaajille maksettavia palkkioita karsittiin.

Vincent | Laforet, G-Connect – Wireless Storage for your iOS. 500GB + WiFi + USB 2.0 + ethernet-liitäntä. Hinta on $199.

Canonrumors.com, Canon EF 40mm f/2.8 Pancake Coming [CR3]. Canon EF 40mm f/2.8. Hinta alle $300. Julkistusta odotellaan kesäkuussa, tulossa lienee myös uusi Canon EF-S 18-135 IS II sekä Canon 650D, 18 megapikseliä, kosketusnäyttö, jatkuva tarkennus Live View.

Dpreview.com, Canon EOS 5D Mark III Review. Julkistettiin maaliskuussa 2012, yli kolme vuotta kului seuraajaa odotellessa. 22.3 megapikseliä, täyskenno, 3.2 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä), parantunut automaattitarkennus ja HD video. Etsin 100%. Kuulokeliitäntä äänelle. Cf- ja sd-kortit. Sarjakuvaus kuusi kuvaa sekunnissa. Sulkimen äänen voi halutessaan hiljentää melkein täysin. Kohina tulee näkyviin vasta ISO-arvolla 6400, kuvanlaatu on selvästi parantunut, myös videossa. Jpg-kuvissa oletuksena voimakas kohinanpoisto, joka hävittää yksityiskohtia, myös terävöintiä on liikaa. 61 tarkennuspistettä. Tarkennus melkein pimeässäkin onnistui. Akkujen kesto on parantunut, 950 kuvaa (CIPA, Mark II 850 kuvaa). Paino 950g (Mark II 900g). Ergonomia parantunut selvästi. Ei sisäistä salamaa. Suljin speksattu 150.000 laukaisua. Arvosana 82%. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 3.500 euroa.

 

22.05.2012   (linkki)

Asko Salmi: Somalia vuonna nolla
26.5.22012 asti

Kuvat: Asko Salmi.

Lääkäri, valokuvaaja Asko Salmi toimi avustustyössä sotakirurgina Berberan kenttäsairaalassa vuonna 1990, jolloin ensimmäiset somalit saapuivat Suomeen. Avustustyössä otetut valokuvat kertovat karua kieltä sodan julmuuksista.

Galleria Contempo
Lönnrotinkatu 23, Helsinki
ti, ke, pe klo 11-17, la-su 12-16

M&M, www.marmai.fi: Samsung ja SOS-Lapsikylä julkistivat pop up -valokuvanäyttelyn. Lähes 30 lasta on kuvannut viikon ajan päivittäin omia onnellisuuden aiheitaan Samsungin lahjoittamilla pokkarikameroilla. Näyttelyn on koostanut tunnevalokuvaukseen erikoistunut, Isossa-Britanniassa valokuvataidetta opiskellut Annuska Dal Maso.

Näyttely on esillä Tampere-talon pihalla sijaitsevassa kontissa 22. toukokuuta asti. Sen jälkeen Turun Radisson Blu Marinan terassilla 23.–25.5. ja Helsingissä Narinkkatorilla 26.5.–27.5.

Foorumilaisten kuvia, vielä yksi albumillinen zombieita. Zombiewalk Helsinki 2012 - Survival of the Sickest.

  • mikatoropainen.kuvat.fi, Zombiewalk Helsinki 2012. "Hauska tapahtuma tosiaan, tosin, tuntui siltä, että siihen kuvaajaviidakkoon melkein eksyi pahemmin kuin itse zombiemarssiin, kuvaajia tuntui olevan vähintään yhtä paljon. Suurin osa riehui 70-200mm älliensä kanssa kuin todelliset sotakirjeenvaihtajat. :)".

Suomen Kuvalehti, Kuvakooste: näin aurinko pimeni eri puolilla maailmaa. Kahdeksan kuvaa. Auringonpimennys.

Tekniikan Maailma.

  • Sony uudisti peilittömän perusjärkkärinsä. Sony NEX-F3 on valmistajansa peilittömien järjestelmäkameroiden uusin tulokas. Sony NEX-F3 tulee myyntiin kesäkuussa. Se maksaa 18 - 55 millimetrin objektiivin kanssa noin 600 euroa. Runko ja 16 mm:n objektiivi maksavat pakettina noin 700 euroa.
  • Nopea ja edullinen järjestelmäkamera. Sony SLT-A37 -järjestelmäkamera tallentaa jopa 7 ruutua sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella. Kiinteään, puoliläpäisevään peiliin perustuvassa rakenteessa yhdistyvät nopea toiminta, vaiheentunnistava automaattitarkennus sekä kohteen jatkuva esikatselu. Sony SLT-A37 tulee kauppoihin kesäkuussa. Rungon hinta on 500 euroa, ja sen lisäksi saatavilla on kolme tuotepakettia.
  • (viime torstain julkistuksia)

Kuluttajariitalautakunta.

Digikuvien kehittäminen. Kameran varkaus. Korvausvaatimus [ 97/36/11 ]. 18.5.2012. Kyse oli digikuvien kehittämisestä ja itsepalvelusta. Asiakas oli pyytänyt myyjää ottamaan muistikortin pois, myyjä oli näin tehnyt ja laskenut kameran takaisin tiskille. Vähän myöhemmin kamera oli varastettu tiskiltä.

Digikameran kauppa. Suomenkielinen käyttöohje [ 2671/36/10 ]. 10.1.2012. Kamera ostettiin 4.12.2009, sen hinta hinta oli 99.99 euroa, mukana tuli vain ruotsinkielinen käyttöopas. Myyjä lähetti pyynnöstä kolme viikkoa myöhemmin suomenkielisen pikaoppaan.

Kamerasta puuttuvat kuluttajansuojalain edellyttämät käyttöohjeet. K sai tuotteen oston yhteydessä noin 150-sivuisen ruotsinkielisen käyttöohjekirjan. Myyjän toimittama suomenkielinen ohje on todellisuudessa pikaopas. Se ei anna tietoa siitä, mitä ominaisuuksia kamera sisältää. Pikaopas ei ole kuluttajansuojalain mukainen käyttöohje.

Kuluttajariitalautakunta on 20.4.2011 tiedustellut K:lta, mikä on hänen kameransa valikkotoiminnon eli menun kielivalinta. K on ilmoittanut menu-toiminnon kielten olevan englanti, saksa, ranska ja italia. Kuluttajariitalautakunta on tiedustellut samaa asiaa myös kameran myyjältä ja huoltoliikkeeltä. Näistä molemmat ilmoittivat, etteivät ne tiedä silloisen valikon kieliä.

mato78.com, Uusi iPhone-sovellus tunnistaa ihmiset suoraan kuvista. Uusi iPhone-sovellus KliK osaa tunnistaa reaaliaikaisesti kuvattavien kohteiden kasvot ja yhdistää ne henkilöihin. Sovelluksen ilmoitetaan olevan 90% tarkka kasvojen tunnistamisen suhteen.

Tietokone.fi, Ilmainen virustorjunta ja palomuuri samassa paketissa. ZoneAlarm Free Antivirus + Firewall 2013. Freeware.

Photo.net, foorumi.

Reuters, Photographers Blog, From man into woman. Kahden lapsen isä Intiassa muuntuu öisin naisprostituoiduksi. Hijra.

Pentaxilta uutta.

Digital Photography School, Interview with Underwater Photographer Elena Kalis [+12 Beautiful Underwater Images].

Diyphotography.net, Using a Backpacked Octadome When Shooting Solo. Reppuun kiinni softbox.

YouTube.

ePhotozine.com, Create A Classic Infrared Feel In Photoshop. Infrapuna Photoshopissa.

IR, Video Review of the Leica Monochrom M (Parody).

Fotosidan.se, Utan ersättning trots kameraförsäkring. Autosta varastettiin 150.000 kruunun edestä valkuvaajan kalustoa. Murtautumisjälkiä ei näy. Vakuutusyhtiö ei maksa korvausta, sillä valokuvaaja ei voi todistaa lukinneensa autoa. Vakuutuksen vuosimaksu oli 8.000 kruunua.

  • (Ei kai autossa muutenkaan saa säilyttää arvokkaampaa kalustoa? Siinä mielessä, että vakuutusyhtiö korvaa varkaudet...)

Dpreview.com, Apple iPhoto - iOS App review. $4.99. Arvosana 4 * / 5 *.

 

21.05.2012   (linkki)

The city of Lahti as we like it!
28.5.2012 asti

The city of Lahti as we like it! -näyttely esittelee kaupunkinäkymiä nuorten silmin.

Näyttely on Helsinki World Design Capital 2012 -vuoden oheistapahtuma.

International Photo Center
Vesijärventie 14D, Lahti
ma-pe klo 11:30-17.00

Foorumilaisten kuvia. Zombiewalk Helsinki 2012 - Survival of the Sickest.

Journalisti 10/2012. 18.5.2012.

  • Kysely: 220 freetä torjui SMF-sopimuksen. Kyselyn mukaan sopimusta tarjottiin 246:lle vastaajalle. Heistä 177 jätti sopimuksen suoraan allekirjoittamatta. 43 vastaajaa ilmoitti yrittäneensä neuvotella sopimuksen sisällöstä, mutta se ei onnistunut, mikä johti allekirjoittamatta jättämiseen. SMF:n aikakauslehtien kustantaja Riitta Pollari kieltäytyi kommentoimasta kyselyä Journalistille. Vastaajista 157 oli valokuvaajia, 132 toimittajia, 28 kuvittajia tai graafikoita ja 6 stailaajia. Kysely tehtiin huhti–toukokuun vaihteessa.
  • Esitys valtuustolle: pressikortista kuvaton. Nykyisessä kortissa kaikkein kalleinta on valokuvan käsittely ja tulostaminen. Kortin uudistaminen kuvattomaksi maksaisi liitolle Palmusen mukaan vain hieman enemmän kuin yksittäisen tarrapostituksen tekeminen kerran vuodessa.
  • Harjoittelijat tekevät työtä palkatta. Journalistiliiton teettämä selvitys paljastaa, että alan opiskelijoiden harjoittelijajärjestelmää käytetään väärin. Harjoittelu on usein työn teettämistä ilmaiseksi, eikä harjoitteluun kuuluvaa ohjausta tai palautetta anneta välttämättä ollenkaan.
  • Aina kannattaa kysyä. Esimerkiksi: "Ottamani valokuva on julkaistu luvatta. Mitä minun pitäisi tehdä?"
  • Kuvaviesti. Suomen Kuvalehden 11/2012 kansikuva ministeri Maria Guzenina-Richardsonista on onnistunut paremmin kuin moni lehden aiemmin julkaistuista kansista.
  • Poimuri. Yksi kolmesta sitaatista: "Ulkomailla paparazzit ajavat moottoripyörillä ja lentävät helikoptereilla tähtien perässä. Suomalainen paparazzikuvaaminen on lähinnä sitä, että tavalliset ihmiset räpsivät kännykkäkameroillaan kuvia ravintolassa nähdessään julkkiksen."
  • Takasivun kuva. Liian kovaa kamaa. Mitä tahansa ei sovi verkkolukijoillekaan näyttää. Näin päätti Maikkari, joka photoshoppasi Ylen logon pois haastattelijan mikrofonista 8. toukokuuta verkossa julkaistusta kuvasta.

Valokuvaamo KLIK, Behind the scenes video: Ylioppilaskuvaus miljöössä, 16.5.2012. YouTube-video, kesto 4.34. Tamperere, Sami Reivinen. Tamperetalo, Sorsapuiston leikkikenttä.

  • Stillkuvauksessa käytetty kalusto: Californian Sunbouncer, Elinchrome Quadra Ranger, Canon EF 85 1.2L, Canon EF 24-70 2,8L, Canon EF 70-200 2.8L, Canon 5D MK II, Innovatronix Explorer XT + tuulikone.

Yle.fi, Viidennes ruotsalaisnuorista on ladannut seksikuviaan internetiin. Joka viides 15 - 24-vuotias ruotsalaisnuori on ladannut internetiin kuvia, joissa he ovat pukeutuneet paljastavasti ja poseeraavat seksuaalisesti, kertoo tuore tutkimus. 11 prosenttia tytöistä sanoo tunteneensa, että kuvat oli pakko panna julki muiden mielipiteiden vuoksi.

Tekniikka & Talous, Robokopterit pörräävät taivaalla – ottavat edullisia ja vauhdikkaita ilmakuvia. ...pikkukopteri nousee kuvausreissulle vain 5 000 dollarilla (3 900 eurolla).

Photo.net, foorumi.

Photoity.com, 30 Stunning Examples of Animal Photography.

Lensrentals.com.

Digital Photography School, iPhone 4s Cameras Are Good For Some Subjects. Milloin iPhonen kameraa kannattaa käyttää ja milloin ei.

ePhotozine.com, Choosing A Tripod For Travel And Nature Photography?

Earthboundlight.com, Manual Metering Doesn't Have to Mean Using a Gray Card, 20.5.2012. Esimerkiksi maisemakuvauksessa harmaakortti ei oikein toimi.

Photojojo.com, Wearable Photos: A DIY guide. Tämä menetelmä muistuttaa enemmän pimiötyöskentelyä, negoista lähdetään. Photo Fabric Dye Kit, $35.

diglloyd, Reading diglloyd.com on the Apple iPhone / iPad. Isommilla kuvilla on kaikenlaisia rajoituksia uudessakin iPadissa.

 

20.05.2012   (linkki)

Vuoden Luontokuva 2012, Semifinalistit, pdf. Semifinaaliin selvisi kilpailuun tulleista yli 10.700 kuvasta noin 9% eli 944 kuvaa. Kuvaajia 435. Edelleen käytössä oli periaate: jatkoon pääsi, jos yksikin esituomari puolsi. Sarjavoittajat julkistetaan yleisöäänestystä varten syyskuun puolivälissä. Tulokset ovat jo selvillä (vaikka lopputuomarit ovat jo työnsä tehneet, niin nimiä ei kuitenkaan kerrota). Neljännes palkituista oli mustavalkokuvia tai vastaavia, 40 palkitusta kuvasta 26 kpl oli selviytynyt jatkoon yhden esituomarin äänellä. Loput 14 palkitttua sitten useamman esituomarin äänellä. Tarkemmat tulokset sitten syyskuun puolivälissä.

  • 20-sivuisessa semifinalistit-pdf:ssä on kerrottu kuvaajan nimi, kuvan nimi, kuinka monta tuomaria puolsi kuvaa ja mihin sarjaan kuva osallistui
  • Vuoden Luontokuva 2012 julkistetaan lauantaina 20.10.12 Finlandia-talon Vuoden Luontokuva-festivaaleilla.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, iPhonen kuvanrajaus yllättää, 20.5.2012. Kuva rajataan iPhonessa ja lähetetään Facebookiin. Mutta Facebook näyttääkin rajaamattoman kuvan.

  • Rajaus muuttuu todelliseksi, jos kuva lähetetään iPhonesta kamerasovelluksen omilla toiminnoilla esimerkiksi lisäämällä se sähköpostiin tai tviittaamalla eteenpäin. Mutta jos kuva luetaan tiedostona toiseen ohjelmaan, tulos voi olla kumpi tahansa.

3t.fi, 3d-tulostamisesta tulee arkipäivää. Linturi visioi, että tulevaisuudessa 3d- eli esinetulostamisen laitteita on joka kodissa ja toimistossa, ja kuluttajat tulostavat omia räätälöityjä osia ja varaosiaan. Nyt kuluttajalaitteen saa jo alle tuhannella eurolla.

  • Suomessa palvelut ovat lähteneet hitaasti liikkeelle, koska niitä myy vain muutama yritys, ja laitteita on vasta 50. Maailmassa niitä on jo 50 000.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Scenes From Brazil. 45 kuvaa.

Hongkiat.com.

Black Star Rising.

Neilvn.com.

Engadget.com, Ask Engadget: best lens for wedding photography? 277 kommenttia. Siskon häitä kuvaamaan kesäkuussa, nyt Canon 550D ja 18-55 kittiobjektiivi. Tarkoitus olisi vuokrata objektiivi. Ja mikähän olisi sopiva filtteri objektiivin eteen iltapäivällä.

Photo.tutsplus.com, HDR the Canon 5D Way.

Photofocus.com, Equalize Command in CS 6.0. Klikkaa kuvaa. Video, kesto 1:10.

Thomashawk.com, My Thoughts on Mat Honan’s Gizmodo Article on How Yahoo Killed Flickr and Lost the Internet. Kirjoittaja ei ole mikään Flickr-entusiasti.

Beyondmegapixels.com, Flash, Strobe, or Constant Light? Puolesta ja vastaan, salama vai jatkuva valo. Viisi kohtaa kustakin, yhteensä kaksikymmentä perustetta.

IR, Canon PowerShot G1 X i Review. Julkistettu tammikuussa 2012. Miten Nikon ja Canon reagoivat peilittömien järjestelmädigien vyörytykseen. Nikonin mielestä ne eivät tarvitse isoa kennoa, Canonin mielestä taas ei ole tarvetta vaihdettaville objektiiveille. Molemmat valmistajat haluavat edelleen ohjata kuvaajat käyttämään perinteisiä järjestelmädigejä. Canon G1 X voi näyttää ulkoisesti G-sarjan kompaktidigiltä, mutta sisällä on iso kenno, 6.7-kertainen G12:n kennoon verrattuna. 28-112 polttoväli, 5-kertainen zoom, täydet manuaalisäädöt. Kenno on vähän isompi kuin Olympuksen ja Panasonicin 4/3-systeemissä, pinta-alaa on nelinkertainen määrä verrattuna Fujifilm X10:n sensoriin. 3-tuumainen kääntyvä lcd-näyttö (920.000 pistettä), optinen etsin (harvinaisuus, mutta aika huono). Akut kestävät 250 kuvaa (turhan vähän). Kohinaominaisuudet erinomaiset, ergonomia kunnossa, kuvanvakaaja toimii hyvin. Kuvaus käytännössä äänetön, sisäänrakennettu harmaasuodin. Hidas sarjakuvaus, automaattitarkennus saisi olla ripeämpi, videokuvauksessa ei manuaalisäätöjä. Kamera ei ole kooltaan mikään kompakti. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 700 euroa.

 

19.05.2012   (linkki)

Live N' Loud - Rock valokuvina. Live N’ Loud - Rock valokuvina -näyttely esittelee seitsemän suomalaisen rock-kuvaajan näkemyksen suomalaisesta klubi- ja festarimaailmasta. Yhteistä kaikille kuvaajille on halu taltioida musiikkia kuviksi elävimmillään. Jussi Eerola, Henri Käck, Kenneth Lehtinen, Markus Lehto, Aku-Axel Muukka, Mikko Pylkkö ja Petri Vilén 16.6.2012 asti.

GLORIA Kulttuuriareena
Pieni Roobertinkatu 12, Helsinki
Galleria on avoinna tapahtumien yhteydessä.

Finnfoto, Kuva&Kamera-messuille laaja valokuvanäyttely, 18.5.2012. Suomen valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto ry tuottaa ensi kevään Kuva&Kamera-messuille suuren, noin 1000 m2 kokoisen valokuvanäyttelyn.

  • Kuva&Kamera järjestetään 8.-10.3.2013 Helsingin Messukeskuksessa.

Aamulehti, Aamulehden kuvaaja kutsuttiin New York Photo -festivaalille. Aamulehden valokuvaaja Rami Hanafin video Martin Parr – Making of " Think of Finland" on kutsuttu mukaan New York Photo -festivaalille. Mukana listalla on myös toinen suomalainen kuvaaja, Maija Tammi.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Kiintolevy voi kestää yli 15 vuotta, 18.5.2012. Kun kiintolevy hajoaa, käyttäjä on pulassa. Harvalla varmistukset ovat täysin ajan tasalla. Mutta kuinka kauan kiintolevy voi kestää?

Länsiväylä, Kamera-autot kuvaavat taas myös Espoon katuja. Helsingin, Espoon ja Vantaan katuja kuvataan jälleen kuvausautoilla. Kuvausta tekevät tällä kertaa yhteistyössä Microsoft ja Nokia. Kuvausautot ottavat kuvia katutasolta ja ne liikkuvat kaupunkien keskustoissa sekä muilla vilkkaasti liikennöidyillä alueilla. Kuvaukset jatkuvat syksyyn asti.

  • Streetside-palvelu on samantapainen kuin Googlen karttojen Street View -palvelu, jota varten Suomen katuja kuvattiin 2009.

Omakaupunki.hs.fi, Lentokonebongarit saavat oman tasanteen. Lentokoneita pääsee jälleen bongaamaan paraatipaikalta Helsinki-Vantaan lentoasemalla, kun uusi katselutasanne avataan kuukauden kuluttua. Yleisö pääsee tutustumaan uuteen bongauspaikkaan torstaina 7. kesäkuuta.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Daily Life: May 2012. 53 kuvaa.

Thephotoargus.com, 30 Examples of Creatively Edited Photography.

YouTube, John Sexton - Black & White. John Sexton ja John Paul Caponigro keskustelevat mustavalkokuvista. Video, kesto 9:40.

Digital Photography School, Giving Film a Go. Johdatus filmikuvauksen maailmaan.

Rangefinder, Post-Production Therapy: The WorkFlow Doctor Is In. Hää- ja potrettikuvaajat ulkoistavat yhä enemmän kuvien jälkikäsittelyn. Ei kokonaan, kuvaajat usein lopuksi viimeistelevät kuvankäsittelyn.

ePhotozine.com, How To Take Great Photos In Cities Such As Krakow. Muutama yksinkertainen vinkki.

YouTube, Spectral Instruments 1110s.mp4. Video, kesto 2:55. Parin kolmenkymmenen työntekijän yritys valmistaa kameroita erikoistarkoituksiin. 112 megapikselin mustavalkokuvaa tuottava kenno. Mahdollisuus tuntien valotusaika, ei kohinaongelmia, sillä kennossa on jäähdytys. . Täydenkoon digikamerassa on 24mm x 36mm kenno, keskikoon kamerassa on 46mm x 36mm kenno. Tässä kamerassa kenno on kooltaan 95mm x 95mm, pinta-alaa on yli viisinkertaisesti verrattuna keskikoon kameraan. Kennon valmistuskustannukset ovat $100.000.

Dpreview.com, 30 minute limit on video capture could end if WTO group gets its way. Esim. Euroopassa videokameroilla on 5.4% prosentin ylimääräinen tulli. Tämän vuoksi digikameravalmistajat ovat keinotekoisesti rajoittaneet digikameroiden alle puolen tunnin. Videokameroiden ylimääräisen tullin poistamiseksi on käynnistetty neuvottelut. FAT 32 -tiedostojärjestelmä rajoittaa muutenkin maksimikoon 4 gigatavuksi, lisäksi tulevat kuumentumisongelmat.

Popular Photography, Hasselblad Drops Camera Prices By More Than 20%. Hasselblad H4D-31(35-90mm objektiivi) hinta nyt 11.995 euroa (-22%). Hasselblad H4D-60 (60 megapikseliä) hinta nyt 23.900 euroa (-20%).

Cameralabs.com, Canon PowerShot SX240 HS / SX260 HS review. Julkistettu helmikuussa 2012. Taskuun mahtuva matkazoom. 12 megapikseliä, 25 - 500mm, 20-kertainen zoom, kolmen tuuman lcd-näyttö (461.000 pistettä). Video 1080p24, stereo. Uusin Canonin kuvanvakaajasysteemi. SX260-mallissa on GPS, SX240-mallissa ei ole GPS:iä. Paino 254g (akut + muistikortti). Näytön kuvasuhde on 4:3 (aiemmin 16:9), still-kuvien suhdehan on 4:3, videon 16:9. Laajakulma on nyt 25mm (28mm). Videota kuvatessa jatkuva tarkennus, kun zoomataan. Automaattitarkennus toimii hyvin, ongelmaton kamera. Arvosana 85%. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 300 euroa.

IR, The Camera Bag: A Brand New LED Ring Light for Just $30. Amazon-verkkokaupasta löytyi $32:n LED-rengassalama.

 

18.05.2012   (linkki)

Tänään vietetään kansainvälistä museopäivää. Moniin museoihin on ilmainen sisäänpääy. Esimerkiksi Suomen valokuvataiteen museon kaikkiin näyttelyihin on tänään vapaa pääsy.

Vuonna 2012 Museoviikkoa vietetään 14.5.-20.5. Kansainvälisen museoneuvoston ICOMin teema Kansainväliselle museopäivälle 18.5. on Museums in a Changing World, New Challenges, New Inspirations. Kansainvälistä museopäivää vietetään tänä vuonna 35. kerran. Museoiden yötä vietetään Suomessa perjantaina samana päivänä 18.5. www.museoliitto.fi

Hans von Schantz: Enter Helsinki
Kuva: Hans von Schantz.31.7.2012 asti

Suomen valokuvataiteen museon kesän päänäyttelynä nähdään Hans von Schantzin (s. 1961) Enter Helsinki, joka keskittyy vuorokauden kääntöpuoleen.

Taiteilijan kiinnostuksen kohteena eivät ole yleisesti tunnistettavat maamerkit, vaan pikemminkin pyrkimyksenä on nähdä maisema tai rakennelma mielen(tilan) ilmaisuna.

Schantzin teoksissa yhdistyvät näyttämölliset miljööt autenttisiin otoksiin.

”Valokuvauksessa minua kiehtoo kameran suhde aikaan – se miten yhteyksistään irrotettu aikasiivu on jähmettyessään kokenut transformaation. Hyvin harvoin ohjaan tai rakennan kuvaustilanteita, siinä mielessä olen dokumentaristi. Haen hallitsemattomuuden tuomia yllätyksiä.”

Riitta Supperi: +50 Suomalaisen miehen muotokuva
Kuva: Riitta Supperi.31.7.2012 asti

Riitta Supperin (s. 1974) muotokuvasarja 50+ käsittelee tavallisten suomalaisten, 50–59-vuotiaiden miesten elämää ja sen murroskohtia.

 

Aida Chehrehgosha: Äidille, isälle ja kahdelle veljelleni
Kuva: Aida Chehrehgosha3.6.2012 asti

Suomen valokuvataiteen museon Projekti-tilassa on esillä iranilaistaustaisen, nykyisin Ruotissa asuvan Aida Chehrehgoshan valokuvanäyttely, jossa hän käsittelee traumaattisia lapsuudenkokemuksiaan. Chehrehgosha haastaa itsensä kohtaamaan vanhenpiinsa kohdistamia vihantunteita lavastamalla heidän kuolemansa nuoruutensa kuvitelmien mukaisesti.

Merkitykselliset paikat
Merkitykselliset paikat -näyttely27.5.2012 asti

Maahanmuuttajataustaiset naiset ovat kuvanneet heille tärkeitä paikkoja ja heitä koskettavia asioita valokuvaaja Nina-Maria Oförsagdin johdolla. Työskentelyssä hyödynnettiin yhteisöllisen valokuvauksen PhotoVoice-menetelmää. Yhdessä kirjoitetut kuvatekstit ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Näyttely on esillä museon Prosessi-tilassa.

Näyttely on Helinä Rautavaaran museon tuotantoa.

Suomen valokuvataiteen museo
Kaapelitehdas Tallberginkatu 1 G, Helsinki
ti-su klo 11-18, ke 11-20
6 / 4 €, alle 18-vuotiaat ja Prosessin näyttelyt vapaa pääsy.

Foorumilaisen kuva:

  • Joni Niemelä, Ants at Dusk. 16.5.2012. Illan muurahaiset. Murkkuja ilta-aurinkoa vasten.

Imatralainen, Perinteiset flmikamerat eivät ole historiaa: Filmejä kehitetään päivittäin kuviksi Imatralla. Kosken Kuvaamon Eeva Hakalisto kertoo, että filmejä kehitetään yhä täyttä päätä, vaikka muuta luullaan. Filmejä Kosken Kuvaamoon tulee päivittäin, jopa puoli tusinaa kerrallaan. Osalla taas on samalla filmillä joulu ja juhannus.

  • Imatrankosken Helioksen omistaja Tarja Oinonen kertoo vastaanottavansa 20-30 filmirullaa kuukaudessa.

MTV3, Lähteet: Uudessa iPhonessa selvästi nykyistä isompi näyttö. Yhtiön nykyisessä iPhone 4S -mallissa näytön koko on 3,5 tuumaa, mutta seuraavassa mallissa näytön koko on lehden lähteiden mukaan ainakin neljä tuumaa.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Matkalippu kuvana kännykkään, 17.5.2012. ...Lentokenttien wlan-verkot ovat yleensä maksullisia, usein suorastaan kalliita. Sähköpostilla tulleen boarding cardin näyttäminen suoraan puhelimesta voi tulla kalliiksi.....

  • Olen ratkaissut asian ottamalla lipusta ruutukuvan. Sen jälkeen nettiyhteyttä ei enää tarvita, pelkkä kuva riittää.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Mexico's Drug War: 50,000 Dead in 6 Years. 44 kuvaa. Raakoja kuvia, mutta on aihekin raaka.

Boston.com, The Big Picture, Ways of the wind. 40 kuvaa.

Reuters.com, Strange and unusual. 15 kuvaa.

Today.com, Timeless New York street scenes, discovered after nearly 50 years. 20 kuvaa. Osa ullakolta löytyneistä negoista kehitettiin, mustavalkokuvia 1950-luvun New Yorkista, esillä Queens Museum of Artissa.

Shorpy.com, "Duelling with wax bullets." 1909 New York.

Strobist, SaxonPC Grids: Straddling Store-bought and DIY. Grid eli hunajakenno, rasteri. Vähän kalliimpien Honl-gridien ja SaxonPC Gridien vertailua. Näillä rajoitetaan irtosalaman valokeilaa. Suomen hinta Honl-grideille 29 euroa. Muutama suomalainen DIY-projekti, aiheena gridin rakentaminen. Mustat mehupillit ovat pääraaka-aine.

The Online Photographer, What Does It Take to Be a Good Printer? Mitä pitää tehdä, että printin jälki paranisi.

Photo.tutsplus.com, Handheld Panoramas the Easy Way.

Macworld.com, Ink-flation: Printer cartridge prices are climbing quickly. Kolmen vuoden aikana yhden sivun tulostuskustannukset musteen osalta ovat valmistajasta riippuen kasvaneet 4% - 30%. Canon ei ole nostanut hintojaan.

Diyphotography.net, A New Twist On An Old Bouncer. Pieni DIY-projekti, salamavalon pehmentäjä, sekä sisäiselle salamalle että isommalle irtosalamalle.

Digital Photography School, 6 Portrait Lighting Patterns Every Photographer. Ja mitähän se perhosvalo tarkoittaakaan.

Photoshop Disasters, Volkswagen: Compact Catastrophe. Olettaisin, että tanskalaiseen BT-sanomalehteen kannattaisi tarjoutua kuvankäsittelijäksi.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Historical Buildings. Aivan perusteita.

Photoshelter blog, Personality Traits & Skills Photo Buyers DON’T Want in Photographers. Yli tuhat kuvan ostajaa vastasi kyselyyn. Kaikki tulokset saatavana sähköpostiosoitetta vastaan.

USA:n Canon, EOS C300 Menu Simulator. Hiirtä klikkailemalla pääsee seikkailemaan menuissa. Valinnat oikealta.

Macworld.com, Google+ racks up users, but little activity. Alkuinnostuksen jälkeen Google+ on joutunut vähenevän aktiivisuuden ja kiinnostuksen noidan kehään. Käyttäjiä on yli 100 miljoonaa, mutta kirjoituksia kommentoidaan vähemmän.

IR, The Answers to the “Cameras in the Movies Quiz”. Viikko sitten esitettyihin kysymyksiin vastaukset.

Canonrumors.com, Canon EOS Rebel T4i/650D Specs [CR2.5]. Kesäkuussa Canonilta. Canon 650D, 18 megapikseliä, kosketusnäyttö, jatkuva tarkennus Live View.

Photorumors.com, Pentax K-30 to be announced next week. Pentax K-r:n seuraaja. 16 megapikseliä, ISO 25.600, full HD video, säänkestävä, 3-tuumainen lcd-näyttö, neljä kuvaa sekunnissa, litiumioni-akut tai AA-akut. Etsin 100%, 11 af-pistettä, kolme väriä. 799 euroa (sis. alv).

Fotosidan.se, ten Hoopen gör prestigeuppdrag för New York Times. Ruotsalaiskuvaajalta 11-sivun kuvaliite sunnuntain New York Timesissa.

Shutterfinger, My Experience With the Nikon V1. Miltä Nikonin muista poikkeava tulkinta "peilittömästä järjestelmäkamerasta" sopii katukuvaukseen. 10 megapikselin kenno, polttovälikerroin 2.7x. 1.4 megapikselin elektroninen etsin. Huomaamaton kamera, hyvin hiljainen. Virransäästötilaan siirtyminen kannattaa heti muuttaa 30 sekunnista viiteen minuuttiin. Akut kestävät pitkään.

  • (Syväterävyydestä ei mainita mitään, yhdestä kuvasta kyllä näkee, että taustaa ei taida niin helposti saada sumeaksi kuin perinteisellä järjestelmäkameralla).

 

17.05.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Valokuvatorstai, 247. haaste. Haaste: Ota kuva kasvista tai kasveista lähellä tai kaukana.

Digitoday.fi, Kuvapalvelu lopettaa Facebookin vietyä työntekijät. ...Facebook ei osta Lightboxin vaan ainoastaan palkkaa sen henkilöstön, jolla Facebookin edustajan mukaan on uskomaton kokemus ihmisten rakastamien innovatiivisten mobiilituotteiden kehittämisessä. Sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Monet Lightboxin käyttäjistä ilmaisivat sivustolla tyytymättömyytensä palvelun lakkaamiseen.

HS, Vanhasta Leica-kamerasta maksettiin ennätyshinta. Harvinainen Leica-kamera huutokaupattiin ennätyshintaan Wienissä. Vuodelta 1923 peräisin oleva kamera vaihtoi omistajaa yli kahdella miljoonalla eurolla.

Photo.net, foorumi.

Sonylta uutta.

  • Dpreview.com, Sony launches SLT-A37 16MP fixed-mirror DSLR and 18-135mm F3.5-5.6 SAM lens. Edullinen perinteinen järjestelmäkamera ja tosiharrastajille tarkoitettu zoom. A35-mallin päivitys. 16 megapikseliä, puoliläpäisevä peili (SLT, Translucent Mirror), toimiva Live View. Kroppikenno (1.5x). Taittuva lcd-näyttö, 2.6-tuumainen näyttö, 230.400 pistettä. Elektroninen etsin, 1.44 miljoonaa pistettä. Sisäänrakennettu salama, ulkoisen salaman liitäntä. Full HD. Akut kestävät 500 kuvan ottamisen. Kesäkuussa myyntiin, 18-55mm kittizoomin mukana, hinta $600. Objektiivi SAL18135, 18-135mm, heinäkuussa myyntiin $500.
  • Dpreview.com, Sony SLT-A37 Hands-on Preview. Toisen polven versio kennosta. A35/A57-malleihin verrattuna lcd-näytön tarkkuutta on vähennetty (2.6 tuumaa vs. 3 tuumaa ja 230.000 pistettä vs. 920.000 pistettä), hintaa on saatu $100 alemmaksi. Sisäänrakennetut stereomikrofonit, automaattinen tarkennus videossa, liitäntä ulkoiselle mikrofonille, manuaalitarkennus myös mahdollista. 1080p24 / 60i HD, AVCHD-formaatissa.
  • IR, Announced, previewed: Sony SLT-A37, the newest Translucent Mirror camera (with samples).
  • IR, Sony Alpha A37 Hands-on Preview. ISO-aluetta on laajennetty, nyt ISO 16.000. Painoa 448g. Kuvausote parantunut. Lyhyen käytön perusteella ei ongelmia, tarkka ja nopea tarkennus.
  • DCRP, Sony announces Alpha SLT-A37 entry-level D-SLR with translucent mirror Kaikki Sony/Minolta A-kiinnikkeiset objektiivit.
  • Popular Photography, New Gear: Sony Alpha A37 Translucent Mirror Camera
  • Dpreview.com, Sony announces NEX-F3 16MP mirrorless and E 18-200mm F3.5-5.6 OSS LE lens. Edullinen peilitön järjestelmäkamera, päivitetty 16 megapikselin kroppikenno (1.5x). Edelleen pieni, kevyt kamera, vaikka koko onkin selvästi kasvanut. 180 astetta suoraan ylös kääntyvä lcd-näyttö, 3-tuumainen, 920.000 pistettä, sopii hyvin omakuvien ottamiseen. Sisäänrakennettu salama. Full HD video, 60i/24p, MPEG-4 tai AVCHD. Akuilla voi ottaa 470 kuvaa (NEX-C3 -malliin verrattuna parannusta 18%). Elektroninen etsin FDA-EV1S on lisävaruste, pitää ostaa erikseen. Myyntiin kesäkuussa $600. Objektiivi SEL18200LE, 18-200mm, kuvanvakaaja myyntiin heinäkuussa $850.
  • Dpreview.com, Sony NEX-F3 Hands-on Preview. Sony esitteli peilittömän kamerajärjestelmänsä kaksi vuotta sitten. Nyt kolmannen sukupolven malli. Pienen koon kamerat, joissa kuitenkin iso kroppikenno. Video parantunut. Saman liitännän kautta elekroninen etsin tai mikrofoni. Hintaa on saatu vähän alemmaksi jättämällä laturi kokonaan pois, lataus tapahtuu usb-liitännän kautta. Hinnan perusteella suunnattu kompaktikameroista järjestelmäkameroihin siirtyvälle. Aiemmissa NEX-malleissa ei ollut sisäänrakennettua salama, tässä on.
  • IR, Sony NEX-F3: New entry-level mirrorless previewed (with samples). NEX-C3:n ja NEX-5N:n väliin. Potretti-kuvaustilan timerin voi laittaa automaattisesti käynnistymään, kun lcd-näyttö nostetaan ylös.
  • IR, Sony NEX-F3 Hands-on Preview. Paino nyt 255g (225g). Lcd-näytön katselukulma on heikentynyt (vähänkään sivusta ei näe kuvaa kunnolla). Elektroninen etsin (lisävaruste) 1024 x 768 pistettä, kääntyy suoraan ylös 90 astetta. Ei voi käyttää samanaikaisesti irtosalaman kanssa.
  • DCRP, Sony intros compact NEX-F3 mirrorless camera and new telephoto lens
  • Popular Photography, Hands-On: Sony Alpha NEX-F3 Interchangeable-Lens Compact Camera

Diyphotography.net.

Pixiq.com, Planning “National Geographic” style photo travel. Ohjeita matkakuvaukseen.

ePhotozine.com, How To Create Holga Images In Photoshop. Eli siis miten Photoshopissa huononnetaan kuvanlaatua luovasti.

Creativepro, Importing Photos in Adobe Photoshop Lightroom 4: Part 2. Martin Evening.

Digital Photography School.

IR, The Leica M Monochrom: Is Leica Pricing Out Its Loyal Customers with an $8,000 Black-and-White Camera? Leican www-sivujen kyselyyn vastanneiden mielestä Leica M Monochrom on liian kallis. Kuinka moni kuvaa yksinomaan mustavalkokuvia ja kuinka monella on varaa ostaa näin kallis kamera.

Dpreview.com, Flickr 'liquid' design finally brings window-sized images. Uusi ominaisuudet, ruudulla näytettävät kuvat täyttävät koko ruudun (jos kuvakoko sallii, ei interpolointia).

Pixiq.com, How To Buy Digital Photo Frames For An Exhibit - Part 2. Jonkin verran ohjeita digikehyksen ostamiseen. Käyttönä kuvien esittely näyttelyssä.

Reuters, Photographers Blog, Saving the Canon 400mm f2.8. Turkissa jalkapallo-ottelua kuvaamassa, Ottelun päätösvihellyksen jälkeen kaaos. Miten Reuters-kuvaaja toimii tällaisessa tilanteessa.

Pdnpulse.com, Shutterstock IPO Prospectus Reveals Market Value of Stock Photos. Shutterstock on aikeissa listautua pörssiin. Hakemuksesta käy ilmi, minkä arvoinen tämä stokkikuvatoimisto voisi olla. Viime vuoden liikevaihto oli $120 miljoonaa, edellisestä vuodesta kasvua 45%. Yhden ostetun kuvan keskihinnaksi muodostui $2.05. Vuodesta 2009 toimintakulut ovat nousseet 50% vuodessa. Viime vuonna kulujen määrä oli $97 miljoonaa.

  • valtaosa kuvaajista on amatöörejä, kuvia on kaikkiaan yli 19 miljoonaa, videoita 500.000, niitä amatöörikuvaajia 35.000 kpl

Luminous Lanscape, Nikon D800E vs Pentax 645D. Molemmilla kameroilla kuvataan vieri vieressä luonnossa. YouTube-video, kesto 11:39.

ePhozine.com, Canon 8-15mm f/4L Fisheye Zoom Lens Review. Elokuussa 2010 julkistettu. Zoomin ansiosta täyskennoisella voi ottaa sekä pyöreitä kalansilmäkuvia että koko kuva-alueen täyttäviä 180 asteen kuvia. Sääsuojattu, tukeva rakenne, paino 540g. Keskellä terävä täydelläkin aukolla, mutta pehmeys lisääntyy huomattavasti reunoja kohti. Aukkovälillä f/8 ja f/11 reunatkin ovat teräviä. Täyskennoisella 8mm pyöreä kuva, 180 astetta. Täyskennoisella 15mm ei mustia reunoja, 180 astetta nurkasta nurkkaan. Kokonaisarvio 4 * / 5 *. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.500 euroa.

 

16.05.2012   (linkki)

Jokihaka kokkaa, Yhden ruokakuvauksen tarina, 11.5.2012. Yleispäteviä, joka tilanteeseen sopivia vinkkejä on vaikea keksiä, mutta luonnonvalolla sekä perustiedoilla kamerasta ja sommittelusta pääsee usein pitkälle.

  • havainnolliset kuvat kuvaustilanteista + yleispäteviä ohjeita

Suomen freelance-journalistit ry.

  • Itsensätyöllistäjien oikeudet kuntoon pikaisesti, 15.5.2012. Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen vaatii nopeita lainsäädäntötoimia itsensätyöllistäjien aseman parantamiseksi. Ryhmään kuuluu kymmeniätuhansia työntekijöitä, joilta puuttuvat palkansaajan oikeudet ja sosiaaliturva.
  • Millaisia palkkioita freelle maksetaan? 15.5.2012. Suomen freelance-journalistit, Journalistiliitto ja Suomen Arvostelijain liitto SARV keräävät jälleen tietoa lehdistössä maksettavista freelance-palkkioista.

Rauman Kameraseura ry, jäsenlehti Kuvakulma, A4-kokoisen painetun lehden on tarkoitus ilmestyä 2 - 4 kertaa vuodessa, sivuja on ensimmäisessä numerossa 40. Ks. pdf-versio. Nähty vaivaa, useampi pitempi juttukokonaisuus, myös valokuvausvinkkejä.

Sarjasta Karseita lehtikuvia osa 2, Ilta-Sanomat, Tässä ovat MM-kisojen upeat cheerleaderit - äänestä suosikkisi? Kuvaajaksi on merkitty yli 30 vuotta ammattimaisena lehtikuvaajana (?) toiminut henkilö. Pienenä harjoituksessa jokainen voisi mielessään miettiä, miten ammattitaito tulee esille näissä kuvissa.

  • näyttävätkö tytöt kuvissa "upeilta"?

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Star City and the Baikonur Cosmodrome. 41 + 3 kuvaa.

Imgur.com, Photoshop in the 1950's: Pin-Up girls before and after. Osattiin sitä ennen Photoshoppiakin. Valokuva ja sen pohjalta tehty kuva, pin-up -tyttöjä. Tukan väri vaihdettu, ihoa siloteltu, rintojen muotoja on korostettu hyvin hillitysti (aika ennen silikoneja).

Digital Photography School, Unlock the Secrets of Using Natural Light: Interview with Mitchell Kanashkevich. Valosta vähän pitempään. Kirjan puffausta, mutta myös asiaa.

ePhotozine.com, Top Landscape Photography Tips.

Macworld.com, Tricks for photographing flowers. Muutama vinkki kukkien kuvaukseen. Vähän, mutta näilläkin pääsee jo pitkälle.

Petapixel.com, Photographers: You’re Being Replaced by Software.

  • (taitaa renderöinti sopia lähinnä tuotekuvaukseen, ainakin jos kyse on perinteisen valokuvauksen korvaamisesta...)

Petapixel.com, Lightroom Plugin Offers and Easy Way to Add EXIF Data for Manual Lenses. Ilmainen.

Guardian.co.uk, 'Backwards' Abbey Road Beatles photo up for auction. Abbey Roadin kuva suojatietä ylittävästä Beatles-yhtyeestä vähän erilaisena. Kulkusuunta on nyt vastakkainen ja Paul McCartneylla on kengät (sandaalit) jalassa. Poliisi oli pysäyttänyt liikenteen, aikaa kuvaukseen oli kymmenen minuuttia, kuvia otettiin kuusi, kuvaaja oli tikkailla. 22.5.2012 huutokaupattavasta valokuvasta on olemassa 25 printtiä. Arviohinta on 9.000 puntaa.

Rob Galbraith, Record setting photo over 1km long to be displayed in London. Yli 109.000 kuvan yhdistelmä. (Jaa-a).

Kamera & Bild, Canon 7D & 5D Mark II användes i Hollywoodfilm. Avengersia tehtäessä käytettiin viittä Canon 5D Mark II ja kahta Canon 7D, pääasiassa joissakin toimintakohtauksissa.

Ryan Brenizer, Review: Nikon D4. 16 megapikselin täyskennoinen, 10 kuvaa sekunnissa, Ethernet, video parantunut paljon. XQD-kortit. Työjuhtajana aiemmin Nikon 3Ds, yli 300.000 kuvaa. Vertailut siihen. Vähän yllättäen hämäräkuvauksen kohinaominaisuudet eivät ole parantuneet. Suomen hinta vähän yli 5.500 euroa.

Photo.tutsplus.com, Using LumiQuest’s Fold Flat Softbox. Yksi salamavalon pehmentäjä kokeilussa.

 

15.05.2012   (linkki)

(kertaus) Yle.fi, Tiistain hetkistä kootaan Päivä maailmassa -teos. Tiistain valokuvaustapahtuman tarkoitus on osoittaa kunnioitusta elämälle ja samanarvoisuudelle. Ihmisten kuvista kootaan syksyllä kirja.

Foorumilaisten kuvia:

  • Remonen.kuvat.fi, Kirsikkapuisto.
  • eilen kirjoitettua: "2012 kirsinkankukkakuvaushetki on nyt. Siis ainakin helsinkiläisille. Olin aamulla seiskan jälkeen kuvailemassa kirsikkapuistossa & japanilaisessa puutarhassa ja puut ovat nuppuja täynnä. Auenneitakin kukkia oli omiksi tarpeiksi, vähän riippuen siitä kuinka aurinkoisella ja tuulelta suojatussa paikassa puu on. Joka tapauksessa"
  • "Helatorstai lienee ehdoton takaraja, jos meinaa onnistuineita kuvia saada. Sekin riippuu siitä kuinka tuulista ja sateista lähipäivinä on."

Fromadifferentangle.net, The first shots with the D800. Ensimmäiset kokemukset.

Hemmon Kuvat, Vaimoni muurahaiskarhu, 13.5.2012. "Avopuolisoni muurahaiskammon takia laitoin taanoin keltaisen pörssiin "halutaan vuokrata muurahaiskarhu" -ilmoituksen. Ilmoitus ei tuottanut yhteydenottoja, kunnes täysin yllättäen Iltalehden toimittaja soitti ja kyseli ilmoituksesta.. Toimittaja teki ilmoituksesta artikkelin Iltalehteen."

Tom's Hardware, Apple valmistelee ohuen 15-tuumaisen MacBook Pro:n julkaisua - mukana Retina-näyttö ja USB 3.0. Sivuston mukaan 15-tuumainen MacBook Pro on tällä hetkellä testituonnossa, ja se julkaistaan ensi kesänä.

Taskumuro, Tältä näyttää Suomen kevät 808 PureViewin videokameran kautta. Käyttäjä nimimerkillä topolino70 on julkaissut YouTubessa videon, jossa hän esittelee Nokia 808 PureView -kamerapuhelimen videontallennusominaisuuksia. Videolle hän on yhdistänyt Full-HD-laatuisia videopätkiä Suomen keväisestä luonnosta.

Tekniikan Maailma, Valvontakamera pimeisiin tiloihin. Logitech Alert 750n Indoor Master System tulee myyntiin toukokuun aikana alle 360 euron hintaan. Lisävarusteena saatava Alert 700n Add-On kamera maksaa alle 310 euroa.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, 50 Years Ago: The World in 1962. 50 kuvaa. Maailma oli vielä tuolloin suurimmaksi osaksi mustavalkoinen.

Reuters.com, The bodies of Mexico. 38 kuvaa. Ihmishenki ei ole Meksikossa paljon arvoinen.

Guardian.co.uk, Dark art: Edward Burtynsky's photographs of the oil industry – in pictures. 19 kuvaa.

Strobist, Anatomy of a Project: Miller Mobley's Re-enactors. Kuvaus puistossa, studion pystyttäminen apulaisen avustamana vei pari tuntia. Yksityiskohtainen kuvaus. Yhdysvaltain sisällissota -entusiastit olivat kuvauksen kohteena. Potretteja.

Photofocus.com.

Digital Phography School, How to Photograph Babies: 9 Tutorials. Linkit aiemmin julkaistuihin yhdeksäan tutoriaaliin. Vauvojen kuvaamisesta.

Thom Hogan, D800 Lens Choice, 14.5.2012. Vähän pitempi kirjoitus. Kuuden megapikselin kroppikennoisessa tai 12 megapikselin täyskennoisessa ei tarvinnut välittää diffraktiosta. Mutta 36 megapikselin Nikon D800:ssa diffraktio vaikuttaa jo aukosta f/8 eteenpäin.

Creativepro.com, Importing Photos in Adobe Photoshop Lightroom 4. Martin Eveningin kirjasta pitkä katkelma.

IR, The World’s Most Expensive Camera? Vintage Leica Sells for Nearly $3M. Leicojen kerääminen on muuttunut jo puhtaaksi sijoitustoiminnaksi.

Fotosidan.se, Så ska fotoklubbarna bli fler. Ruotsin kansalliseen liittoon kuuluu 150 valokuvakerhoja, jäseniä on yhteensä 6.000.

Photographyblog.com, Olympus OM-D E-M5 Review. Arvosana 5 * / 5 *.

The Online Photographer, Olympus E-M5 First Notes (vs. NEX-7 and E-P3). Miltä Olympus E-M5 tuntuu verrattuna Sony NEX-7:ään ja Olympus E-P3:een.

Luminous Landscape, Andy Biggs, Leica S2 Field Report. Maisema- ja luontokuvaajan kokemuksia. Leicalla viisi objektiivia, 30mm, 35mm, 70mm, 120mm macro ja 180mm. Polttovälikerroin on 0.8x (kyse on keskikoon kennosta, 37.5 megapikseliä).

 

14.05.2012   (linkki)

Martti Ojaman valokuvablogi, mo65.blogspot.com.

  • Vuosi sitten: "Martti Ojaman valokuvablogi, valokuvausopiskelun lomassa syntynyt oppilastyöblogi Hyvinkään taidekoulun iltakoulun valokuvalinjan 2010-2011 koulutehtävistä."
  • Ja nyt: "Omat opiskelutyöni on mm. esillä tässä blogissa, jossa pyrin esittelemään kuvien syntyä ja selvittämään kuvan taustaa. Muurlan Opiston valokuvauslinjan töiden lisäksi blogissa on myös muuta kuvaamistani. Postauksia on kertynyt kaikkiaan 104 puolentoista vuoden ajanjaksolla ja kuvia on hyvin reilusti. "
  • "Valokuvausopiskeluni jatkuessa olen aktiivisesti ylläpitänyt blogiani, nyt viimeiset postaukset liittyvät eilen avattuun
    "Peilejä ja Heijastuksia" näyttelyyn Salon Halikon Rikalanmäellä. Se on auki 12.5.-20.5.2012 klo 12:00-18:00 Rikalanmäki, Rikalantie 74 24800 HALIKKO."

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Express-Kuva Oy, Turku. Haetaan valokuvaajaa määräaikaiseen projektiin kesäksi 2012. Sopivalle henkilölle on myös mahdollisuus pidempään työsuhteeseen. Työ on nuorisourheilujoukkueiden valokuvausta Turun alueella, pääpaikkana Turku. Työaika painottuu iltapäivään, iltaan ja viikonloppuun. Pitää olla ajokortti ja oma auto sekä digijärjestelmäkamera optiikalla ja salamalla.

Työpaikan osoite 20100 TURKU
Työ alkaa heti
Työaika osapäivätyö, 2-6 h
Työn kesto 1 - 3 kk, määräaikainen, mahdollisuus jatkoon
Haku päättyy 20.05.2012

Cartinan kuvablogi, Kameraksi digijärkkäri vai pokkari? 18.4.2012. ...Järkkäriin siirtyessä jos kuvaajan ymmärrys asetusten merkityksestä ei ole sen parempi kuin pokkarikuvaajalla, niin ei ne kuvat välttämättä muutu miksikään. Järkkäri ei siis sovellu kaikille. Järkkäri soveltuu korostuneemmin niille jotka haluaa parempaa teknistä laatua. Onnistunut kuvakin on aika suhteellinen käsite....

  • Aukko, eli f-arvo, Valotusaika, Iso-herkkyys (asa-luku), Polttoväli

Suomen Kameraseurojen liitto ry, blogi, muutama poiminta.

  • Neljäs “Finland Circuit” 2012, 13.5.2012. Tänä vuonna järjestetään jo neljäs suomalainen digitaalikuvien kansainvälinen kiertonäyttely, 4th Finland International Digital. Kuvien uppaus 13.8.2012 - 23.9.2012. Kolme kategoriaa, jos osallistuu yhteen, maksu on 40 euroa, kahteen 50 euroa, kolmeen 60 euroa. Kaikille avoin. Viime vuoden sivut.
  • Fotozafari 2012, 11.5.2012. Karjaalla 19.5.2012 - 20.5.2012, ks. esite (pdf). 12 värikuvaa 8 tunnissa. 23 euroa.

mato78.com, Kuinka paljon Canon EOS 7D -kamera kestää karua kohtelua - katso video. Paljon kestääkin.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Food and nutrition crisis in Sahel region of Africa. 32 kuvaa.

Time LightBox, Taryn Simon: ‘A Living Man Declared Dead and Other Chapters I-XVIII’. 15 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: May 4, 2012. 23 kuvaa.

Eric Kim, The 7 Habits of Highly Effective Street Photographers. Katukuvaajalle ohjeita. Kustakin kohdasta ensin taustaa ja teoriaa, sitten heti perään laskeudutaan käytännön tasolle ja kerrotaan, miten voisi toimia.

Photo.tutsplus.com.

Ming Thein, Defining style, and finding your own. Oman kuvaustyylin löytämisestä.

Digital Photography School.

ePhotozine.com, 5 Transport Photography Techniques Posted On ePz. Viisi aiemmin ilmestynyttä tutoriaalia, aiheena kulkuvälineiden kuvaaminen.

Smashingapps.com, 25 (More) Free And Useful Photoshop Actions.

Earthboundlight.com, A Square Peg in a Round Hold, 13.5.2012. Vähän värihallinnan, väriprofiilien ja gamutin käsitteistä.

YouTube, Shocking illusion - Pretty girls turn ugly! Video, kesto 0:54.

Philip Bloom, Full Frame Shootout: Review of Nikon D800, D4 and Canon 5DmkIII. Nyt vertailussa kolmen järjestelmädigin video-ominaisuudet. Video, kesto 29:14.

Philip Bloom, Why I have moved over to Adobe Premiere CS6 from Final Cut 7.

 

13.05.2012   (linkki)

HS, Anu Uimonen, Maisema ja huone Ranskassa. Valokuvaaja Elina Brotherus (s. 1972) tekee nyt 40-vuotiaana eräänlaista tilinpäätöstä tähänastisesta tuotannostaan. Viidentoista vuoden ajan hän on käyttänyt kuviensa mallina itseään. Pääosa näyttelyn kuvista on vuodelta 2011, vain pari vanhempaa teosta on mukana.

  • Elina Brotheruksen (s. 1972) ja Lauri Astalan (s. 1958) yhteinen näyttely Galleria Heinossa, Poissa ja kotona, 28.4.2012 - 20.5.2012.

HS, Harri Mäcklin, Maailmankaikkeus mahtuu yksiöön. Monelle meistä valokuvataiteilija Elisabet Cavénin (s. 1982) tarina on surullisen tuttu. Hänestäkin piti tulla löytöretkeilijä tai suuri tiedemies, mutta elämän realiteetit tulivat ikävästi vastaan. Ensimmäisessä yksityisnäyttelyssään Cavén kuitenkin osoittaa, ettei seikkailumieltään kannata menettää, sillä myös tavallinen arki on ihmeitä täynnä.

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Katutaidetta 67 & Julkista taidetta 57: Analogiaa ja tulevaisuutta, 13.5.2012. Perjantai kului miltei kokonaan Kuvataideakatemiassa. Valokuvataitelija Martti Jämsä (s. 1959) piti siellä analogisen valokuvauksen kurssin, ja hän pyysi suomentaja ja esseisti – ja varsin vanhanaikaisen valokuvauksen harrastajan – Antti Nylénin ja minut purkamaan opiskelijoiden tekemiä harjoitustöitä: ...

Sulantoblog.

Janneheimonen.net, Menestystä kansainvälisessä Asferico luontokuvauskilpailussa, 12.5.2012. Vuonna 2010 saavutin kyseisessä kilpailussa kunniamaininnan lintusarjassa ja nyt menestystä tuli nisäkässarjassa. Kuten edelliselläkin kerralla, niin tälläkin kertaa kyseessä on kunniamaininta.

Northernxposures.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, The Last Horse Drive. 27 kuvaa.

Digital Photography School.

Bobatkins.com, Solar Photography. Auringonpilkkkuja kuvaamaan.

IR, The Nearly Forgotten Mother of Modern American Photography, Gertrude Käsebier.

Westlicht Photographica Auction, Leica Screw Mount Cameras. Kolmas kamera Leica 0-Series. Huutokauppa 12.5.2012. Loppuhinta kuluineen 2.160.000 euroa. Kallein huutokaupassa kamerasta maksettu hinta. Kameraa valmistettiin 25 kappaletta, 12 kpl on säilynyt. Edellinen ennätys oli vuoden takaa, 1.3 miljoonaa euroa.

 

12.05.2012   (linkki)

Jore Puusa.

  • Yksityisopetusta, 11.5.2012. Jos oppilaan ja opettajan kemiat vain sopivat yhteen, niin tässä olisi erilainen tilaisuus oppimiseen...
  • Vain pieni video, 11.5.2012. Video, kesto 1:04. Autan Tiinaa rakentamaan autististen lasten kevätnäyttelyn Porvooseen Practikumin tiloihin. Osa näistä lapsista on visuaalisesti hyvin lahjakkaita. Kuvien kieli menee syvemmälle kuin aina jaksamme ymmärtää. Video suoraan iPhonen Time Lapse softasta.
  • Hauva suutelee presidenttiä, vaimo ei, 11.5.2012. Jorelle tyypilliseen tyyliin kuville sataa pelkkää kiitosta.

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Kuraattorit työnsä ääressä, 11.5.2012. Keskiviikkona katselin valokuvataiteilija Martti Jämsän (s. 1959) kanssa taas Polaroideja kokoamaamme tulevaa näyttelyä varten.

Pekka Potka, Leica ja typeryys, 11.5.2012. Niinpä, jos haluat kuvata erityisesti mustavalkokuvia, teet sitä rampautetulla kameralla. Tämä juuri on M9-M:n olemassaolon syy. Sen avulla mustavalkokuvaaja saa käyttöönsä täyden laadun M9:n kennon viimeisimmästä versiosta. Enemmän terävyyttä, enemmän dynamiikkaa, korkeammat ISO-herkkyydet, puhtaammat gradaatiot jne. Sinun tarvitsee vain pitää kuvaamisesta Leican tavalla ja sinulla pitää olla 20.000 euroa ylimääräistä. Se on noin-hinta rungolle ja kolmelle objektiiville, mukaan lukien uusi 50-millinen Apo-Summicron.

  • Olen värikuvaaja, mutta M9-M:n kaltainen kamera on minun asteikossani hieno juttu, koska se on niin yksisimäisesti vain valokuvausta.

Jrkkari.com, Mitä tehdä kuville (osa 5): Sisustustarrat, 11.5.2012. Sarjassamme “Onko seinillä tosiaan vielä tilaa jollekin valokuviin liittyvälle?!” on päästy jaksoon jossa liimaillaan omatekoisia tarroja seinälle. Esimerkkikuvat.

Foorumilla käydään ajoittain keskustelua siitä, miten erilaisissa pääsymaksullisissa tapahtumissa rajoitetaan kuvaamista. Sattuneesta syystä nyt on ajankohtainen jääkiekon MM-kisat. Mitään yleispätevää sääntöä ei ole, kyse on järjestysmiesten toiminnasta, kun mennään sisään. Hartwall-areenan sivujen mukaan "Liikkuvaa kuvaa pelitapahtumista saavat ottaa vain virallisella tunnuksella merkityt kamerat." Tulkinnasta sitten riippuu, saako järjestelmäkameran viedä sisään. Kuulemma katsomassa näkyi järjestelmäkameroita. Rokkikonserteissa kuvaaminen on yleensä paljon rajatumpaa.

  • 15.5.2012: "Sain vastauksen hartwall areenalta ja sinne saa viedä järjestelmäkameran kun kuvaa vain omaan käyttöön. (Koskee vain näitä MM-kisoja)"

Turku.fi, Ikuistakaa äidin hymy 1900-luvun alun hengessä. Sunnuntaina 13.5. äitienpäivän kunniaksi Turku valokuvissa -näyttelyn 1910-luvun studiossa pääsevät äidit kuvauttamaan itsensä tai ottamaan perhepotretin 1900-luvun alun hengessä. Turun museokeskus Logomo.

Kymen Sanomat, Valokuvaa päiväsi ja jaa se maailmalle. Maailman ensimmäistä valokuvauspäivää vietetään tiistaina 15. toukokuuta. Tapahtumaan voi osallistua kuka vain valokuvaamalla omaa arkeaan kyseisenä päivänä.

Ilta-Sanomat, Vietnamin sodan legendaarinen valokuvaaja kuoli - katso parhaat kuvat. Pulitzer-palkittu sotakuvaaja Horst Faas kuoli torstaina Münchenissä 79-vuotiaana.

Aamulehti, Ennennäkemättömät kuvat Tsernobylistä - neljästä kuvaajasta kaksi kuollut. Kuvat ja juttu Daily Mailissa.

Photo.net, foorumi.

Cpn.canon-europe.com, Brutus Östling on photographing birds with the EOS-1D X. Ruotsalainen lintukuvaaja.

ePhotozine.com.

Iso1200.com, videoblogi, koottu videoita.

Popular Photography, Photo Ban at 2012 Olympics Deemed “Unenforceable". Lipun ostaja sitoutuu olemaan laittamatta esille ottamiaan kuvia sosiaaliseen mediaan (Facebook, Twitter, YouTube). Mutta miten toimitaan kisapaikoilla, saako kameroita viedä katsomoon ja jos saa, niin millaisia kameroita.

British Journal of Photograpy, Leica.

Luminous Landscape, Leica S Hasselblad H Lens Adaptor. Kaikkia H-sarjan Hasselbladin objektiiveja voidaan nyt käyttää Leica S2:ssa, kaikki ominaisuudet säilyvät (myös automaattitarkennus). Hinta 1.500 euroa.

Rob Galbraith, Canon Europe's EOS-1D X product brochure updated. Samanlainen esite myös toisesta mallista, Canon EOS 5D Mark III.

Petapixel.com, A Moving Mole: Why Abraham Lincoln’s Portrait Was Flipped for the $5 Bill. Miksi näyttäisi siltä, että viiden dollarin setelin kuva Abraham Lincolnista olisi peilikuva.

Canonrumors.com, Canon Mirrorless Sooner than Expected? [CR1]. Canonin peilitön järjestelmäkamera jo ennen kesää? Ja toinen sitten syyskuun Photokinassa. Huhuja.

Bobatkins.com, Sigma 120-300/2.8 DG OS HSM review. 300mm ja aukko f/2.8. Canon- ja Nikon-versiot (ja tietenkin Sigma). Täyskennoiselle, kuvanvakaaja. Täysin uusi rakenne. Filtterikierre 105mm. Paino vähän alle 3kg. Kuvanvakaajan vaikutus 2 - 3 pykälää. Nopea tarkennus. Vähän vääristymiä, värivirhettä ja vinjetointia. Keskeltä tarkka, tarkkuus ei paljoa kasva himmentämällä. Reunat tietenkin pehmeämmät, mutta edelleen tarkat. Hyvä hinta/laatusuhde. Suomen hinta on n. 2.200 euroa.

Lensrentals.com, Some Mirrorless 5X Macro Fun. (Too much fun, actually). Nanoha Ultra Macro. Odotukset olivat alhaiset, tehty mikroskoopin objektiivista, aukko f/11, edessä muutamia LED-valoja. Kuvausetäisyys 8mm - 11mm. $480.

 

11.05.2012   (linkki)

Skenet.fi, Mikko Oranen, Perttu Saksan valokuvat ovat puistattavan kauniita. Helsinkiläisen Viewmasters-valokuva-agentuurin World Design Capital Helsinki 2012 -vuoden ajaksi avaamassa Laboratory-galleriassa on nyt esillä suomalaisen valokuvaajan Perttu Saksan (s. 1977) näyttely.

(kertaus) Perttu Saksa, Echo
Kuva: Perttu Saksa.20.5.2012 asti

Perttu Saksan (s. 1977) uudessa näyttelyssä on esillä muotokuvia luonnontieteellisten museoiden täytetyistä apinoista ja muista kädellisistä. Kuvat kyseenalaistavat ihmisen ja eläimen välistä pientä eroa sekä kertovat tavoistamme kirjoittaa historiaa ja suhtautua toisiimme.

Näyttelyn yhteydessä on ilmestynyt Saksan ensimmäinen monografia Echo. Kirjan on kustantanut Musta Taide. Teoksen ovh. on 39 euroa. Näyttelyn ajan Laboratory myy kirjaa hintaan 30 euroa. Musta Taiteen vuositilaajille kirja tulee (tai tuli) postissa. Vuositilauksen hinta on 65 euroa ja se sisältää 4-5 kirjaa vuodessa.

Näyttely on osa Helsinki Photography Biennialin (HPB12) ohjelmistoa.

Laboratory
Erottajankatu 9 B (sisäpihalla), Helsinki
ti-su 11-18

Tietokone.fi, Ilmainen kuvankäsittelyohjelma uudistui. Gimp 2.8. Gimp on suosittu avoimeen lähdekoodiin perustuva kuvankäsittelyohjelma. Parhaimpiin ilmaisiin kuvankäsittelyohjelmiin lukeutuvasta ohjelmasta on saatavana pitkän odotuksen jälkeen uusi versio.

Finnfoto ry, Suomen valokuvajärjestöjen keskusliitto. Sivut ovat uudistuneet.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Leikolan ehdotus hyvitysveroksi, 10.5.2012. Leikolan perusajatus on laajentaa maksupohjaa niin paljon, että aiempi maksukertymä saadaan kasaan hyvin alhaisella lisämaksulla. Ratkaisu on fiskaalisesti järkevä, mutta periaatteeltaan huono. ...Laiton ja laillinen kopiointi maksaisivat saman verran, samoin omien digikuvien tai -videoiden tallentaminen.

Digitoday.fi, Etujärjestö hyvitysmaksusta: Järkyttävä laajennus. Leikola esittää hyvitysmaksuun piiriin uusina tuotteina muun muassa tietokoneet, tabletit, tulostimet, pilvi- ja verkkosisältöpalvelut, äänikirjat sekä ääni- ja videotallenteet.

Helsingin Huutokauppakamari, Löytötavarahuutokauppa Helsingin poliisin lukuun klo 10.00. Helsinginkatu 1, aivan Sörnäisten metroaseman vieressä. Kaikissa kohteissa lähtöhintana neljä euroa. Canon 60D, Cann 5D Mark II, kompaktidigejä toistakymmentä. Myydään isommissa erissä.

Photo.net, foorumi.

Leicalta uutta.

Pdnpulse.com, The Art of the Steal: Warhol Didn’t Get Away With It. Why Should Richard Prince? Andy Warhol haastettiin oikeuteen useamman kerran 60-luvulla toisten töiden luvattomasta käytöstä omissa töissään. Näissä tapauksissa päästiin sovintoon oikeuden ulkopuolella. Tämän jälkeen Andy Warhol hankki luvat toisten töiden käyttöön.

ePhotozine.com, How To Give Skies More Drama In Photoshop.

Pdnoline.com, The Future of Film. Mitä filmille tapahtuu jatkossa. Löytyykö enää valmistajia.

Bobatkins.com, Canon Financial Report 1Q 2012. Huhtikuun lopusta Canonin esittely tämän vuoden ensimmäisen neljänneksen tuloksesta. Löytyy jonkinlaisia viitteitä tulevista julkistuksista.

Popular Photography, Samsung To Scale Back Compact Camera Operations, Focus On ILCs. Kamerakännykät valtaavat kompaktikameroiden markkinoita, Samsung keskittyy jatkossa yhä enemmän peilittömiin järjestelmäkameroihin.

IR, Apple iPhone 4S i Express Review. 8 megapikselin kamera. Kuvanlaatu ei ole kompaktikameroiden tasolla, ei zoomia, ei makroa, kohinaa. Ei laajakulmaa.

 

10.05.2012   (linkki)

President.fi, Presidenttipari. Neljä yhteiskuvaa, otettu maaliskuussa 2012 Mäntyniemessä. Kahdessa kuvassa mukana lisäksi Lennu. Kuvaajaa ei mainita, mutta ainakin kuvankäsittelyä on paljon vähemmän kuin keskustelua herättäneessä Niinistön virallisessa kuvassa.

Valokuvatorstai, 246. haaste. Haastesana on tuoksu.

  • Osallistuminen, ohjeet.
  • 245. haaste. Tarkoituksena oli ottaa yksi tai useampi valokuva, joissa on samalla kirjaimella alkavia asioita/esineitä. Kirjaimen voi jokainen valita itse eikä asioiden/esineiden lukumäärää määritellä haasteessa. Haasteen otti vastaan 44 kuvaajaa.

Sulantoblog, Nikon D3200, 9.5.2012. Nikon on pakannut runkoon muikeat 24 megapikseliä, jonka luulisi riittävän hyvin mihin tahansa käyttöön. Kuvan tekninen laatu on erinomainen, kuten kaikissa uusissa järkkäreissä.

  • Olen sitä mieltä, että edullisen peilikameran lähtölaskenta on alkanut, koska peilitön rakenne tarjoaa sekä valmistajalle että käyttäjälle parempia mahdollisuuksia. Niin Canonilla kuin Nikonillakin täytyy olla suunnitelma isokennoisesta ( APS-C tai vast. ) peilittömästä kamerasta, mutta siirtymävaihe pitää ajoittaa tarkasti, koska vanhat objektiivit eivät enää käy ilman sovitetta.

Facebook, ZOMBIEWALK HELSINKI 2012 - Survival of the Sickest. Lauantaina, 19.5.2012, klo 18 - 21. Lähtö Narinkkatorilta.

Suomen Kameraseurojen Liitto ry, Raisiossa fotomaratoni 26.5. Raision Kamerat ry järjestää 26.5. klo 9-21 kaikille avoimen fotomaratonin Raisiossa, järjestyksessään jo neljännen kerran. Ilmoittautumismaksu on 25 euroa.

HS, Caj Bremer sai 20 000 euron kulttuuripalkinnon. Svenska kulturfonden palkitsi valokuvaaja Caj Bremerin 20 000 euron kulttuuripalkinnolla.

(eiliseen uutiseen jatkoa) Ilta-Sanomat, Historialliset Viipuri-kuvat vetivät kansaa. Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä tiistaina avattu Viipuri-aiheinen kuvanäyttely nosti monelle vanhalle viipurilaiselle muistot pintaan.

  • Näyttely on avoinna kaksi viikkoa, sunnuntaihin 20.5. asti, osoitteessa Sanomatalon Mediatori, Helsinki, Töölönlahdenkatu 2. Ovet ovat avoinna ma-pe 7-22 ja la-su 9-22.

Ilta-Sanomat, IPhonen rumuusmittari -sovellus kuohuttaa Yhdysvalloissa. IPhone-sovellus nimeltä Ugly Meter on Yhdysvalloissa kuohuttanut lasten kiusaamisesta huolestuneita vanhempia.

(kertaus) c|net, Ugly Meter app makes a pretty penny via Howard Stern. Kännykkäsovellus, joka mittaa, kuinka ruma olet. Perusversio Ugly Meter ei oikeasti skannaa kasvoja, Ugly Meter Pro taitaa oikeasti skannata kasvot ja verrata mittasuhteita yleisesti hyväksyttyihin kauneusihanteisiin (kultainen leikkaus). 1 - 100 pisterajat. Tänä vuonna yli 22 miljoonaa kasvoa on skannattu. iPhone ja iPad.

Tietoviikko.fi, Miksi tallentaa pilveen? 9 vinkkiä.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, 75 Years Since The Hindenburg Disaster. 34 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, Victory Day 2012. 31 kuvaa. 67 vuotta ex-Neuvostoliitto vs. Saksa.

Fujilta uutta.

The Online Photographer, Kirk's Take: Electronic Viewfinders. Kokemuksia elektronisista etsimistä.

ePhotozine.com, How to Teach and Introduce Children the Wonders of Photography.

Pixiq.com, Is beauty skin deep? Pieniä ja vähän isompiakin korjauksia potrettikuvaa. Linkki ei toimi.

Pdnpulse.com, Jeff Wall Photograph Fetches Artist Record $3.6 Million at Auction. Jeff Wall -valokuva vuodelta 1992 myytiin Christie'sin huutokaupassa $3.666.500 hintaan, edellinen Wall-ennätys oli $1.1 miljoonaa. Kanadalaisen valokuvaajan kuva esitti sodan jälkiä lavastettuna, joukko venäläisiä kuolleita sotilaita keskustelee, Afganistan. Studiossa tehty. Muita:

ePhotozine.com, Landscape Photography Techniques.

Luminous Landscape, Tonal Adjustments in the Age of Lightroom 4. Yksityiskohtaiset ohjeet.

Computer Darkroom, Adobe Photoshop CS6 Ships.

The Online Photographer, The Creepy Box. Adobe Photoshop CS6:n ja Adobe Photoshop Lightroomin pakkausten kansissa on vähän erikoisemmat kuvat.

Popular Photograhy, What Happens When You Stick the Huge 6mm Nikkor Lens Onto a D800? Keräilijä osti Nikkor 6mm f/2.8 -objektiivin. Painoa 5.2kg. 100.000 puntaa. Miten ison alueen objektiivi kattaa, videota.

ePhotozine.com, Canon EOS 5D Mark III Digital SLR Review.

YouTube, Jim Brandenburg speaks to Grays of Westminster about the new Nikon D800. Video, kesto 5:46.

IR, Olympus OM-D E-M5 Shooter's Report.

Lensrentals.com, Wide-Angle Micro 4/3 Imatest Results. Micro 4/3 -systeemin laajakulmat testissä. Kamerana Olympus OM-D EM-5.

  • Voigtlander 17.5mm 0.95 Nokton ja 25mm f/0.95 Nokton
  • Panasonic 14mm f/2.5, Olympus 17mm f/2.8 ja Panasonic 20mm f/1.7
  • Olympus 12mm f/2.0 ja Panasonic/Leica 25mm f/1.4 ASPH
  • Panasonic 7-14 f/4, Olympus 9-18 f/4-5.6, Olympus 14-42 f/3.5-4.6 II R ja Olympus 12-50 f/3.5-6.3 EZ

 

09.05.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

  • Maurilyly, kärppä1, kärppä2, kärppä3. "Astuin melkein kärpän päälle kävelyllä ja kuvailin sitä 20 minuuttia, kun se oli minusta kovin kiinnostunut. Laitteistona Canon 40d + 70-200 4L IS + 1.4 extender".
  • pertinkuvat.1g.fi, mäyrä. "Täältä minä tulen ja lähden yölenkille.".

Suomen valokuvaiteen museo, Kahden tunnin kirjamessuilla julkistetaan kaksi kirjaa valokuvataiteesta sekä esitellään museon omaa julkaisutoimintaa ja nimekkäiden kotimaisten tekijöiden uutuuksia. Kirjat ovat messuilla myynnissä tarjoushintaan.

  • ke 9.5. klo 16.00–18.30

Kari Kuukka, Playing with New Toys: EOS 1D-X and EOS 5Dmrk3, 8.5.2012. During the past couple of weeks I have been playing with new toys — or tools, more like it. Canon Finland was kind enough to lend me the new EOS 1DX and the 5Dmrk3 to play with for couple of days.

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, 2 paikkaa, Suomen Koulukuvaus Oy, Kaarina. Elokuussa alkavaan työsuhteeseen haetaan kahta myyntihenkistä valokuvaajaa. Oma auto. Kirjalliset hakemukset 31.5.2012 mennessä.

Työpaikan osoite Etelä-Suomen alue, 20780 KAARINA
Työ alkaa elokuussa 2012
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 3 - 6 kk, 4 kk
Haku päättyy 31.05.2012

Työ- ja elinkeinotoimisto, Valokuvaaja, Kuvamuisto Oy, Helsinki, Helsinki. Pk-seudulle haetaan valokuvaajaa. Päiväkoti- ja koulukuvausta. B-ajokortti vaaditaan. Kuvauskalusto tulee firmalta, mutta omaakin kalustoa voi hyödyntää. Palkkaus perustuu myyntiin.

Palkkaus Pohja+provisio
Työ alkaa 01.08.2012
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto yli 12 kuukautta

Kemppinen, Ainako uutta? 9.5.2012. Aiheena Photoshop.

Ilta-Sanomat, Harvinaiset Viipuri-kuvat - Ilta-Sanomien näyttely auki. Helsinki, Sanomatalo, sunnuntaihin 20.5.2012 asti avoinna, ma-pe 7-22, la-su 9-22. lta-Sanomat löysi vastikään pietarilaisesta arkistosta useita venäläiskuvia, joihin on ikuistettu Viipurin uutta neuvostoelämää. Nämä kuvat ovat nyt mukana näyttelyssä.

Photo.net, foorumi.

Olympukselta uutta.

Featureshoot.com, Interview with Advertising Photographer John Fulton.

Petapixel.com, Copyright Suit Against Tumblr May Affect All Photo Sharing Sites.

Digital Photography School, 7 Secrets Every Aspiring Street Photographer Should Know.

ePhotozine.com.

Popular Photography, Tips From a Pro: Harold Davis on Getting Better Flower Photos.

IR, Test Your Movie and Camera Knowledge with Our “Cameras in the Movies” Quiz. 15 kysymystä.

Steve Sanders, GIMP Version 2.8 Brings New Interface and More. Ilmainen, uusi versio.

Dpreview.com, Nikon D800 Review. Perusteellinen arvio. Arvosana 82%.

Photo.net, Canon 5D MkIII First Impressions Review.

 

08.05.2012   (linkki)

F5.6-klubin Animaatioilta Kansallisteatterin lavaklubilla: Voiko valokuvaaja hyödyntää animaatioita omassa työssään digitaalisen vallankumouksen aikakaudella?

Vai onko animaation tekeminen silkkaa hassuttelua? Entä mitä tarkoittaa piksillaatio?

Ami Lindholm, Reetta Neittaanmäki ja Tatu Pohjavirta sekä Animatricks- festivaalin johtaja Terhi Väänänen kertovat animaatiosta, omasta työskentelystään sekä esittelevät töitään.

Tilaisuuden järjestää Suomen Lehtikuvaajat ry. Vapaa pääsy. F5.6 on klubi valokuvaajille ja valokuvamielisille.

F5.6 kokoontuu joka kuukauden toisena arkitiistaina Kansallisteatterin Lavaklubilla. F5.6 on alustuksia, portfolioita, keskusteluja, musiikkia ja tapaamisia. F5.6n järjestävät vuorotellen Photo Do ry, Suomen Lehtikuvaajat ry ja valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry.

Yle Uutiset, Valokuvia Itämeren rannoilta ja pinnan alta. Video kesto 11:57. Valokuvaaja Jukka Rapo on kuvannut Itämerta pinnan alla ja Lauri Rotko pinnan yläpuolella jokaisen rantavaltion alueelta. Ideana on herättää keskustelua Itämeren tilasta ja tulevaisuudesta ja ihmisten vastuusta. Havis Amandan luona.

Hopeinen Omena.

Kuvaaja Markku Könkkölä, Jyväskylän kameraseurassa 8.5. kuvat joista haluat keskustella.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Supermoon 2012. 24 kuvaa.

Featureshoot.com, Hawkes’ Eye View: Capturing Images from the Skies. Ilmakuvaajana 20 vuotta.

Reuters, Photographers Blog, Super lucky, Super moon.

Digital Photography School.

Popular Photography, Software Workshop: Better Blur with Photoshop CS6.

Strobist, Always Bring a Model Release. Otsikko ei kerro, mistä on kyse.

ePhotozine.com, How To Photograph Children.

IR, Adobe Camera Raw, DNG Converter 7.1 release candidates arrive. Vain Photoshop CS6 -versiossa toimii, ei aiemmissa.

Dpreview.com, User Guide: Getting the most out of the Olympus E-M5. Millaiset asetukset kameraan.

Petapixelc.om, Holgarizer: A Free Photoshop Action That Emulates a Toy Camera Look. Ilmainen.

IR, How to Get Great Photos with a Cool Tabletop Home Studio.

Computer Darkroom, Adobe Release Creative Suite 6. Adoben sivuilta ohjelmat saatavana.

Leicarumors.com, What to expect from Leica next week: M9-M, X2, 50mm Cron lens. Muutaman päivän päästä julkistukset.

Steve Sanders, Canon PowerShot A4000 IS Review. Julkistettu helmikuussa 2012, samaan aikaan kuusi uutta mallia, tämä kallein luokassaan. 16 megapikseliä, 28-224mm, 8-kertainen zoom, kolmen tuuman näyttö (230.000 pistettä). 720p HD video. Sd-kortit, kuvanvakaaja (kuten melkein kaikissa kameroissa nykyään). Akuilla voi ottaa 175 kuvaa. Musta, hopea, sininen, punainen ja pinkki. Kielivalinta myös suomi (kuten monissa kameroissa nykyään). Suunniteltu ottamaan kuvia automaattiasetuksilla. Pienikokoinen, metallirunko. Paljon suotimia (esim. kalansilmä, lelukamera). Kasvojentunnistus (max. 35 kasvoa yhdessä kuvassa). Lcd-näyttö vähän vääristi kuvia, näytti sinisempänä, ei heijastuksia, sinänsä hyvä näyttö. Aukko f/3.0 - f/5.9. Smart Auto (kamera valitsee parhaan valotusohjelman 32 vaihtoehdosta) toimii hyvin. Sisäinen salama on yllättävän tehokas. Ei optista zoomia videota kuvatessa. Kuvanlaatu hyvä. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 180 euroa (taitaa olla juuri tulossa myyntiin).

Photozone.de, Nikkor AF 28mm f/1.4 D (FX). Harvinainen objektiivi, julkistettiin vuonna 1993, 12 vuotta tuotannossa, kaikkiaan 7.000 kappaletta valmistettiin. Testikappaleen pakkauksessa on vielä alkuperäinen hinta 4.999 Saksan markkaa, 2.500 euroa nykyrahassa. Testi täyskennoisella, Nikon D3x. Ammattikäyttäjille tarkoitettu. Luokassaan aikanaan ainut vaihtoehto, mutta nyt on aika osittain ajanut ohi. Terävyydessä ei ongelmia, mutta isoilla aukoilla ei tarpeeksi kontrastia.

 

07.05.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

  • B Aron (bbholland), Flickr, Australia - New Zealand. "Kalusto: S95, 500d + 24-105L, 550d + f2.8 200L."
  • prodye (Fatricki), Flickr, Travel. "Muutama reissu heitetty kaakkois-Aasiaan ja nyt olisi jonkin näköinen setti kasassa".

Journalisti 9/2012. 3.5.2012.

  • Kuvaviesti, Vesa Keskisen lumoava maailma. Vesa Keskisellä on 3000 katselukiekkoa ja kuutisenkymmentä katselulaitetta. Kuvassa on sitä samaa hurmaa, jota mies kokee katsellessaan kuvia.

Sulantoblog, Sigma 19 mm f/2.8 EX DN MFT kokeilussa, 6.5.2012. Sigma lähti vihdoin mukaan m4/3 objektiivimarkkinoille kahdella tarjokkaalla: 30 mm f/2.8 ja 19 mm f/2.8. Otin kokeiluun 19 millisen, koska m4/3 kamerassa se on mielestäni järkevämpi polttoväli kuin 30 mm.

  • Hyvää on hinta, optinen suorituskyky ja mekaaninen rakenne. Huonoa on maltillinen valovoima ja suhteellisen iso koko etenkin, kun valovoima huomioidaan.

Suomen Canon, You Connect -sivusto.

MobiiliBlogi, Videolla: tähän Nokia 808 PureView -puhelimen kamera kykenee. Tuttua kuvaa. Tässä kuussa myyntiin, 450 euroa.

Photo.net, foorumi.

Dpreview.com, Shooting with the Leica M9-P. Millaista on mittaetsinkameran käyttäminen. Käyttökokemuksia.

Digital Photography School.

Canon5dtips.com.

Photo.tutsplus.com, How to Use White Balance Creatively.

Earthboundlight.com, After Converting to 8-Bit, Can You Go Back to 16 Bits Per Channel? Voiko siirtyä jälleen 16-bittiseen kuvaan, jos on jo kerran muuntanut kuvan 8-bittiseksi.

Fstoppers.com, What Is Lens Diffraction And When Does Diffraction Happen? Video ja teksti.

ePhotozine.com, How To Shoot Water Bubbles.

Pdnonline.com, Copyright Watch: The Liability-Proof World of Pinterest. Käyttäjä on vastuussa kaikesta "palveluun" siirtämästä materiaalista. Ehtoja on vähän muutettu.

The Photo Geek, Public Service Announcement for users of Lightroom 4 and Photoshop Elements 10. Camera Raw 6.7.

 

06.05.2012   (linkki)

HS, vappukuvia.

Jounikallio.com, Jalkapalloa pommisuojassa, 5.5.2012. Futiskuvausta pimeässä pommisuojassa tyhjällä pallolla: "...tiesin, että koko kentän valaiseminen mukanani olleilla kolmella pikkusalamalla olisi kuin yrittäisi niittää viljapellon nenäkarvatrimmerillä..."

Luontotupa.net, Kuvaajan matkassa: Johanna Rajala. Video, kesto 3:49. Lyhyt kuvaus luontokuvaaja Johanna Rajalan luontokuvaus harrastuksesta. Johannan mieluisimpia kuvausretki kohteita ovat mm. Jurmo, Linnansaaren kansallispuisto ja Seitseminen.

Photo.net, foorumi.

YouTube, Alfred Stieglitz: The Eloquent Eye (1999). Video, kesto 1h 36min.

Photoshelter, blog, Live Video Interview with Newsweek’s Senior Photo Editor. Video, kesto 58:25.

Pixiq.com, Wilderness Travel 1 Rainforests – Essential Gear. Miten valmistautua sademetsässä kuvaamiseen.

Petapixel.com, Animated Pirates Movie Made With One Million Stills From Fifty 1D Mark IIIs. Täysmittaisen animaatioelokuvan teko kesti yli vuoden. Kameroitakin piti modifioida.

Digital Photography School, Lessons Learned in a Columbian Orphanage. Parille sadalla lastenkotilapselle opetettiin valokuvauksen perusteita viikon ajan.

ePhotozine.com, Dandelion Photography Advice. Voikukan haituvia kuvaamassa.

Pixiq.com, Strategies for shooting action. Kaksi työpajaa, Provencen valkoisia hevosia kuvaamassa Ranskassa.

c|net, Ugly Meter app makes a pretty penny via Howard Stern. Kännykkäsovellus, joka mittaa, kuinka ruma olet. Perusversio Ugly Meter ei oikeasti skannaa kasvoja, Ugly Meter Pro taitaa oikeasti skannata kasvot ja verrata mittasuhteita yleisesti hyväksyttyihin kauneusihanteisiin (kultainen leikkaus). 1 - 100 pisterajat. Tänä vuonna yli 22 miljoonaa kasvoa on skannattu. iPhone ja iPad.

Kamera & Bild, Rasmus Norlander: En romantisk men ärlig lögn. Ruotsalainen arkkitehtuurikuvaaja muutti Tukholmasta Zürichiin. 400.000 asukasta, 200 arkkitehtiyritystä. Maailman kallein kaupunki asua. Isonkoon kamerat käytössä.

 

05.05.2012   (linkki)

Jore Puusa täytti eilen 60 vuotta, ks. blogi. Kirjoituksia, merkintöjä ja kuvia on runsaasti. Virtaa riittää vielä vaikka mihin...

  • 60 vuotta, 4.5.2012. "Sain aamulla lehtikuvaajatutultani USA:sta 40 sekunnin videopätkän Los Angelesin olympialaisista. Kun näin sen, tuli itku. Tuo video, jota en ole itse koskaan nähnyt liimasi minut menneisyyteen ja samalla näytti tien kohti loppua. ..."
  • LEHTIKUVA Oy
  • KUVIA JA SANOJA
  • puusaportfolio

Pekka Potka, E-M5 vs. E-P3: RAW-tiedostojen laatu, 4.5.2012. Tämä on aiemman, JPEG-laatua koskeneen, blogini uudelleenkirjoitus RAW-tiedostoille. Olympus E-M5 vs. Olympus E-P3. Objektiivina Zuiko D. 50mm f/2 Macro @F4.

Suomen freelance-journalistit ry, Freelancerit yhä erittäin nihkeinä SMF:n sopimukselle, 4.5.2012. Suurin osa SFJ:n kyselyyn vastanneista freelancereista on jättänyt sopimuksen allekirjoittamatta, vaikka seurauksena on ollut töiden loppuminen. Kaikkiaan 310 freelancerista vain 25 kertoo allekirjoittaneensa talon vaatiman sopimuksen.

  • Talon työsuhteisilta journalisteilta on kuitenkin lipsunut talon johdosta poikkeavia tarinoita siitä, kuinka mahdotonta on löytää esimerkiksi ammattitaitoisia valokuvaajia keikoille.
  • Niistä 25 freestä, jotka sopimuksen ovat allekirjoittaneet, seitsemän kertoo saaneensa neuvoteltua sopimuspaperiin muutoksia. Kolmella allekirjoittaneella palkkioita oli nostettu, kahdella laskettu ja muilla ne ovat pysyneet ennallaan. Työmäärä oli allekirjoituksen myötä olennaisesti noussut kahdella sopimuksen allekirjoittaneella. Muilla se oli pysynyt ennallaan.

Ranskalainen Festival-oiseau-nature -lintuvalokuvakilpailu, tulokset. Ykkössija "Linnut kaupungissa"-sarjassa, Esa Pienmunne, kuvan nimi "Night Guard". Sivut vain ranskaksi.

  • kaikki palkintosijoille päässeet kuvat, lisäksi Jari Heikkinen ("Black throated Diver"), Esa Pienmunnelta toinenkin kuva ("Virtuoso").

Helsingin Uutiset, Vaikuttavia kuvia merenpohjasta. Havis Amandan aukiolla on nyt esillä valokuvaaja Jukka Nurmisen kuvia Itämeren vedenalaisista maisemista.

Photo.net, foorumi.

Featureshoot.com, Men’s Hairy Chests Photographed by Ingrid Berthon-Moine. Välillä tulee eteen kuvausprojekteja, joiden mielekkyyttä ja kiinnostavuutta miettii. Tässä malliesimerkki. Minkä verran katsojat saavat irti näistä kuvista. Teemaa sivuavia "kiinnostavia" valokuvaprojekteja olisi helppo keksiä vielä lisääkin... EVVK.

Popular Photography, 14-Year-Old DeliversPetition Against Digital Photo Manipulation to Seventeen Magazine. Addressi, jossa 14-vuotias tyttö kerää nmiä lehtien liioiteltua kuvakaunistelua vastaan. Seventeen-lehteä pyydetään julkaisemaan yksi aukeama, jossa olisi manipuloimattomia kuvia. Muutamassa viikossa yli 50.000 allekirjoittajaa. Seventeen-lehti vastaanotti addressin, mutta ei luvannut suostua pyyntöön.

Digital Photography School, Portrait Tip: Don’t Fill the Frame. Potretteja kuvatessa kannattaa välillä jättää tilaa myös kohteen ympärille.

Photo.net, Nine Tips for Keeping Your Memory Cards Ready to Shoot... Ohjeita muistikorttien käyttöön.

Pixiq.com, Multiple Catalog Access. Alusta alkaen Lightroom on käyttäny tietokantoja. Aluksi niitä kutsuttiin nimellä "Libraries", sitten nimi vaihtui, "Catalogs". Oikeasti kyse on SQLite-tiedostoista, jotka ovat yhden käyttäjän tietokantoja. Välillä voi olla tarvetta useammalle "tietokannalle".

Pdnpulse.com, New Pinterest Credit Feature Does Little to Protect Pinterest Users. Pisara valtameressä, kuvien laiton käyttö jatkuu edelleen.

Petapixel.com, Shoot Your Own Google Earth-style Aerial Photos with the E382 Drone Kit. $600. Akut $50. Ja koneessa on mahdollisuus autopilottiin.

IR, The Silence of the Cams: Why Don’t They Make Cameras with Built-In Music Players? Miksei kameroissa ole sisäänrakennttua mp3-soitinta.

Pdnonline.com, Nikon Investigating Issue of D4 and D800 DSLRs Locking Up During Usage; Offers Temporary Fix.

Shutterfinger, Canon Wireless File Transmitter Guides Published. Canonin sivuilla ilmaiset oppaat. Oppaiden kirjoittaja itse kertoo, mistä oikein on kyse.

The-digital-picture.com, Adobe Confirms CS6 Upgrades Only Available on Adobe.com. Pian muuallakin.

 

04.05.2012   (linkki)

Ensi viikon keskiviikkona 9.5. klo 16.00-18.30 Suomen valokuvataiteen museon kirjakauppassa järjestetään kahden tunnin kirjamessut:

Kahden tunnin kirjamessuilla julkistetaan kaksi kirjaa valokuvataiteesta sekä esitellään museon omaa julkaisutoimintaa ja nimekkäiden kotimaisten tekijöiden uutuuksia. Kirjat ovat messuilla myynnissä tarjoushintaan.

16.00 dosentti Sari Karttunen (Cupore) esittelee Pohjan tähdet -artikkelikokoelman

16.30 Helsinki Photography Biennialin / Valokuvataiteilijoiden liiton toiminnanjohtaja Mitro Kaurinkoski ja kulttuurituottaja Päivi Rajakari esittelevät Valokuvallisia todellisuuksia -esseekokoelman

17.00 luontokuvaaja Heikki Willamo kertoo kirjoistaan Vuosi metsässä ja Viimeiset vieraat

17.30 valokuvataiteilija Elina Brotherus esittelee uuden kirjansa ” Artist and her model”

18.00 museonjohtaja Elina Heikka kertoo museon uusimmista julkaisuista

Ensi viikon tiistaina 8.5. klo 19 alkaen F5.6-klubi järjestää Animaatioillan Kansallisteatterin lavaklubilla:

Voiko valokuvaaja hyödyntää animaatioita omassa työssään digitaalisen vallankumouksen aikakaudella? Vai onko animaation tekeminen silkkaa hassuttelua? Entä mitä tarkoittaa piksillaatio?

Ami Lindholm, Reetta Neittaanmäki ja Tatu Pohjavirta sekä Animatricks- festivaalin johtaja Terhi Väänänen kertovat animaatiosta, omasta työskentelystään sekä esittelevät töitään.

Tilaisuuden järjestää Suomen Lehtikuvaajat ry. Vapaa pääsy.

F5.6 on klubi valokuvaajille ja valokuvamielisille. F5.6 kokoontuu joka kuukauden toisena arkitiistaina Kansallisteatterin Lavaklubilla. F5.6 on alustuksia, portfolioita, keskusteluja, musiikkia ja tapaamisia. F5.6n järjestävät vuorotellen Photo Do ry, Suomen Lehtikuvaajat ry ja valokuvajärjestöjen keskusliitto Finnfoto ry.

Foorumilaisten kuvia:

  • Goldditch.com, kuvablogi. "Tuollapa ensimmäisen kuvausvuoden satoa, ja muutama kuva tältäkin vuodelta."
  • Joni Niemelä Photography, Photoblog, kevään uusia kuvia

Alaston kriitikko, Otso Kantokorpi, Julkaistua 295: Elina Brotherus luo seesteisen naisen kuvan, 3.5.2012. Valokuvataiteilija Elina Brotherus (s. 1972) lienee suurinta maailmanmainetta nauttiva suomalainen valokuvaa käyttävä taiteilija.

  • Elina Brotheruksen (s. 1972) ja Lauri Astalan (s. 1958) yhteinen näyttely Galleria Heinossa, Poissa ja kotona, 28.4.2012 - 20.5.2012.

Suomen Lehtikuvaajat ry, toukokuun kuvaaja on Riitta Supperi.

Jussikoskela.fi, Blogi. Valokuvaajan ammattitutkinto 2012 -blogi

"Eli aloin opiskelemaan valokuvaajan ammattitutkintoa tänä keväänä ja päätin rykäistä aiheesta blogin.

Blogissa käyn lävitse teoriaa, etätehtäviä ja demoja sitä mukaan kun niitä opiskelussa tulee vastaan ja nimenomaan opiskelijan näkökulmasta.

Toivon että tästä saa lukijatkin ideoita omaan kuvaamiseen ja tietty käsityksen millaista tuo opiskelu on ja mitä siellä tehdään."

Tietokone.fi, Suosittu musiikkipalvelu vihdoin iPadille. Spotify 0.5. Spotifyn uusin iOS-versio hyödyntää vihdoinkin iPadin tarkempaa näyttöä. Käyttöliittymä on tyylikäs ja selkeä.

Photo.net, foorumi.

Photo.tutsplus.com.

Photopreneur, Watermarking Presents Photographers with Difficult Dilemmas. Pitäisikö kuviin lisätä vesileima.

Luminous Landscape, A Critique of Contemporary Camera Design. Vähän pitempi artikkeli.

Digital Photography School, 5 Tips for Controlling Natural Light.

YouTube.

Pixiq.com, More new stuff from Flickr. Uusia kuvakokoja, Pro-tilin omistajille lisää oikeuksia.

ePhotozine.com, 5 Ways To Prevent Camera Shake. Muutama perusasia.

 

03.05.2012   (linkki)

Ilta-Sanomat, Huikea luontokuva - karhu ja susi kohtasivat sumuisella suolla. Pitkällä putkella otetusta kuvasta ei välttämättä näe, ovatko karhu ja susi ihan nokakkain. Vaikuttavan näköistä yhtäkaikki.

Valokuvatorstai, 245. haaste. Tarkoituksena on ottaa yksi tai useampi valokuva, joissa on samalla kirjaimella alkavia asioita/esineitä. Kirjaimen voi jokainen valita itse eikä asioiden/esineiden lukumäärää määritellä haasteessa.

  • Osallistuminen, ohjeet.
  • 244. haaste. Haaste: etsi hakusanalause, jolla blogiisi on tultu. Valitse inspiroivin sana, ota sen pohjalta kuva. Kerro myös hakusana(t) tai -lause(et). Haasteen otti vastaan 47 kuvaajaa.

Suomen freelance-journalistit ry.

Tietokone.fi, Ilmainen kuvakatseluohjelma omenakoneille, Sequential 2.1.3. Mac.

Mobiiliblogi.com, Nokia 808 PureView pian myyntiin, ihastele uusia kuvia. 41 megapikselin kamerakännykkä tulee tässä kuussa myyntiin, ensin Venäjälle ja Intiaan. Veroton suositushinta on 450 euroa.

Photo.net, foorumi.

Petapixel.com, Beautiful Photographs of Patterns Seen from a Helicopter.

ePhotozine.com, Tips On Photographing Damselflies. Korentoja kuvaamaan.

Thephotoargus.com, How to Pick the Right DSLR Camera.

IR, Adobe Camera Raw, DNG Converter updates finalized. Automaattipäivitys kannattaa pitää päällä.

IR, Tokina’s lightweight 300mm tele ships soon, includes free donuts. Peilitele. Bokeh ei paras mahdollinen, kiinteä aukko, ei automaattitarkennusta, ei yhtä tarkka kuin tavallinen kiinteäpolttovälinen objektiivi. Hinta on sitten plussaa, $500. Micro 4/3 -systeemin polttovälikerroin on 2x, siis 600mm.

Lensrentals.com, The Fix is In. Pimeässä kuvatessa uuden Canon 5D MK III: valotus tietyssä olosuhteissa erehtyi yhden kolmasosa pykälän verran, kameran päällä olevan lcd-näytön vuoksi. Nyt uusiin Canon 5D MK III -malleihin on sisälle mustaa teippiä.

Photographyblog.com, Nikon D4 Review. Julkistettu tammikuussa 2012. Täyskenno, 16.2 megapikseliä. 1080p Full HD video, kuulokeliitäntä, HDMI (pakkaamaton). Suljin 400.000 laukaisua. 11 kuvaa sekunnissa. Cf- ja XQD-kortit (molemmille korttipaikka). 3.2 tuuman näyttö (921.000 pistettä). Ethernet-liitäntä. Painosta ja koosta huolimatta istuu hyvin käteen. Timelapse-videot suoraan kamerassa. Sääsuojattu. Akut 2.600 kuvaa. Huippunopea tarkennus. Arvosana 4.5 * / 5 *. Suomen hinta on n. 5.600 euroa.

ePhotozine.com, Nik Software Snapseed For Windows Software Review. 15.95 euroa.

 

02.05.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Sulantoblog.

  • Olympus E-M5 keikalla, 27.4.2012. Kokeilin eilen Olympusta pienimuotoisessa rock konsertissa. Freud Marx Engels & Jung.
  • Hyvä paremmaksi, Panasonic GX1, 26.4.2012. Jos etsimen puute ei haittaa, niin silloin hinta - laatusuhde on hyvin kohdallaan, mutta etsimen kanssa GX1 on hieman kallis.
  • Olympus E-M5 raakakuvat korkeilla herkkyyksillä, 24.4.2012. Kuvasin hämärässä testikuvia Olympus E-M5 kameralla ja avasin raakakuvat Capture One ohjelmalla.
  • SSD levyllä nopeutta läppäriin, 21.4.2012. Levyn kapasiteetti on ainoastaan 128 Gigaa, mutta läppärissä se on ihan tarpeeksi. Käytän vajaat pari vuotta vanhaa 13" Mac Book Prota lähinnä sähköpostitteluun ja surffaukseen. ...Seuraavassa läppärissä ja pöytäkoneessakin ainakin käynnistyslevy tulee olemaan ilman muuta SSD.
  • Nikon D800E, onko se järkevä hankinta? 18.4.2012. Kokeilin Nikon D800E kameraa muutaman päivän ajan ja käytin sitä parissa kuvauksessa asiakkailleni.
  • Kysymyksiä Nikon D800 kamerasta, 5.4.2012. Nikon D800 kameroita on Suomessa vain muutamalla onnekkaalla ja siksi niillä, jotka eivät ole omaansa vielä saaneet on mieltä askarruttavia kysymyksiä. Yleisimmät kaksi kysymystä, jotka kuulen ovat: jaksaako tietokoneesi pyörittää niin isoja kuvia ja millä objektiiveilla kannattaa kuvata?
  • Nikon D800 alkoi maksaa itseään tänään, 2.4.2012. Kuvasin tänään ensimmäisen tilaustyön asiakkaalle vajaan viikon vanhalla Nikon D800 kamerallani.
  • Pentax K-01, ulkonäkö edellä, 2.4.2012. ...Pentax K-01 on APS-C kokoisella kennolla varustettu peilitön järkkäri, jonka muotoilu jakaa mielipiteitä.

Pekka Potka.

  • Olympus E-M5: RAW-kuvien dynamiikka, 27.4.2012. Julkaisin helmikuussa blogin E-M5:n dynamiikasta. Silloin kyse oli jpeg-kuvista. Nyt on käytössä kaksi suosittua ja hyvin tunnettua konvertteria, jotka tukevat E-M5:ä. Niiden avulla pääsin tutkimaan dynamiikkaa raw-kuvissa. Nämä konvertterit ovat Lightroom 4.1 (Release Candidate 2) ja CaptureOne Pro 4.6.
  • Samples Galleria - E-M5, 17.4.2012. Ensimmäinen lisäys on joukko Olympus E-M5:llä viime viikonvaihteessa Skotlannissa kuvattuja otoksia. Samples.
  • Sigma 30 mm f/2.8 EX DN, 9.4.2012. Sigman uusi 30-millinen objektiivi on tasapainoinen kaveri mFT-rungoille. Se ei ole mikään pannukakku, mutta vain 39 mm pitkänä pitää silti yhdistelmän koon kurissa. Painoakaan objektiivilla ei ole kuin 135g.

Photo.net, foorumi.

Luminous Lanscape, Photography In Space. Sukkulan mukana. Kuvien tekijänoikeudet kuuluvat NASA:lle. Minkälaisia haasteita avaruudessa kuvaaminen asettaa.

Digital Photography School, Posing Guide: 21 Sample Poses to Get You Started with Photographing Couples. Äärikuvapiirroksia avuksi pariskuntien kuvaamiseen.

PhotographyBB uusin numero #51. Email-osoite vaaditaan (roskapostia ei tule).

1001noisycameras.com, DSLRs production beats mirrorless 5 to 1 in Q1 2012 according to CIPA. Vuoden 2012 ensimmäisen neljänneksen toimitukset, perinteiset järjestelmädigit vs. peilittömät, suhde 5:1.

Buzzfeed.com, You Don't Own Anything Anymore. Tekijänoikeudet internet-maailmassa.

ePhotozine.com, Tips On Photographing A Silhouette Of A Lighthouse. Lyhyesti, apuva majakan kuvaamiseen siluettina.

Photographyblog.com, Fujifilm North America to Increase Film Prices by 20%. Elokuussa hinnat nousevat USA:ssa ja Kanadassa 20%. Kertakäyttökameroiden hinnat nousevat 15%.

Fotosidan.se, Fotohögskolan firar 30 år. Göteborgissa juhlitaan 30-vuotista taivalta.

 

01.05.2012   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

  • Gamma.1g.fi, Venetsia. "...muutama turistikuva Venetsiasta ja Buranon saarelta."
  • V. P. Kangas, blog, Burano: värikäs saari Venetsian kainalossa. "Tässä on meikän lomakuvia parin vuoden takaa Buranon saarelta. Saari sijaitsee lyhyen lauttamatkan päässä Venetsiasta."

Fromadifferentangle.net, Last, but not least…, 30.4.2012. Vielä yksi ja viimeinen mahdollisuus kuvata Norjan revontulia.

Photo.net, foorumi.

The Atlantic, In Focus, Historic Photos From the NYC Municipal Archives. 53 kuvaa.

Featureshoot.com, Boring Still Life Objects Turned Into Intriguing Erotic Images.

Thephotoargus.com, Moss is Boss – An Exercise in Observation. Sammalia kuvaamassa.

Strobist, On Assignment: Trattoria / 360. Kuva näyttää yksinkertaiselta, mutta kulissien takana on tapahtunut paljon. Yksityiskohtaiset kuvaukset järjestelyistä ja kameran asetuksista.

Diyphotography.net, Should You Shoot RAW Or JPG?

Macworld.com, Pick the right shutter speed for every photographic situation. Perusteita.

Digital Photography School, Understanding the Lightroom Catalog and File Management System. 14 tuntia videota dvd-levyllä, $99.

ePhotozine.com, Advice On Using, Choosing And Setting Up A Tripod. Jalustan valintaan ja käyttöön ohjeita.

YouTube, A Look at How the Wide Angle Filter in Photoshop® CS6 Works Alongside Automatic Lens Correction. Video, kesto 9:15.

Photographyblog.com, TrueDoF-Pro Depth of Field Calculator. iPhone, syväterävyyden laskemiseen. $5.99.

Dpreview.com, Olympus OM-D E-M5 Review. Helmikuussa 2012 julkistettu. Micro 4/3-systeemiä, OM-Digital sarjan ensimmäinen järjestelmädigi, rinnaikkainen Olympus Pen:ille. Ulkonäkö retroa. Yhdistää viimeaikaisten Olympus-kameroiden parhaat puolet. Pieni, säänkestävä. Riittävästi ulkoisia painikkeita, päällä kaksi valintakiekkoa. 16 megapikselin kroppikenno. Täysin uusi kuvanvakaaja. Yhdeksän kuvaa sekunnissa (jatkuva tarkennus 4.2 kuvaa sekunnissa). 1.44 megapikselin (800 x 600 pikseliä) elektroninen etsin. Kääntyvä lcd-näyttö 3-tuumainen, 610.000 pistettä. Paino 425g. Ei sisäänrakennettua salamaa, mukana tulee pieni ulkoinen salama (jota voi käyttää muiden Olympuksen salamoiden langattomaan ohjaukseen). Akut kestävät 360 kuvaa. Kuvanlaatu Micro 4/3 -systeemin kärkeä. Isoin ongelmakohta on jatkuva tarkennus. Arvosana 80%. Suomen Olympus. Suomen hinta on alle 1.100 euroa.

Luminous Landscape, Mark Dubovoy, An Embarrassment of Riches. Nikon D800/800E.

IR, WiebeTech UltraDock -- Can You Bare Your Backups? Arvio. $189. Helmikuussa tullut uusi versio, nyt USB 3.0. Kotelo irtokovalevyille.

 

 

Huhtikuun 2012 uutiset

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset