Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Joulukuu 2010

31.12.2010   (linkki)

Tammikuun uutiset 2011 ovat jo ilmestyneet...

Toivotamme kaikille yhteistyökumppaneillemme ja kävijöillemme Oikein Hyvää Uutta Vuotta!

Digicamera.netin foorumilta:

Timon poikkitiedepalsta, Heureka. Rat Basketball Time Lapse. 30.12.2010. Nopeutetut elokuvat ovat hauskoja kuriositeetteja ja sopivat kohteisiin, jossa katsoja muutoin alkaisi hamuta kaukosäätimestä pikakelauspainetta. Tunti, päivä, viikko, kuukausi tai vaikka vuosi saadaan puristettua muutamaan minuuttiin. Ainoa mitä pitää säätää, on otettavien kuvien taajuus....

 • YouTubeen istuvia elokuvia näilläkin tarpeilla syntyy ja varsin vaivattomasti. Sopivia aiheita löytynee runsaasti niin kotoa kuin konttorista.

Taas sitten ne ilotulitusohjeet. Alla yleisohjeita, voi soveltaa miten haluaa.

Ilotulituskuvia aiemmilta vuosilta:

ks. Digicamera.netin Vinkit-osio, Ilotulituksen kuvaaminen.

Nieppi.net, viikonkuvat 2010.

Muropaketti, Apple Macbook Air (11,6”). ...Kannettavassa riittää suorituskykyä peruskäyttöön, mutta esimerkiksi pelaamiseen ja raskaiden RAW-kuvien muokkaamiseen kannattaa harkita muita Applen vaihtoehtoja. Macbook Air onkin ensisijaisesti tarkoitettu talouden toiseksi tietokoneeksi, joka kulkee matkassa mukana, ja kotoa on toivottavaa löytyä suorituskykyisempi kone. Akunkesto on paljon riippuvainen käytöstä, mutta kevyehköllä nettiselailulla akku kesti Muropaketin testeissä 4-6 tuntia....

Kansan Uutiset, Kestääkö verkko kuvaviestit?

Savon Sanomat, Avara luonto -sarjassa vedätyksen makua. Uralin karhuja kuvattin Suomessa: "Selvä harhautus".

 • - Kyllä tässä jää sellainen jälkimaku, että ehdottomasti pitäisi kertoa lopputeksteissä, että osa on kuvattu Suomessa ja kaupallisissa kojuissa. Ihan selvä harhautus, Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n puheenjohtaja Esa Mälkönen sanoo katsottuaan Ural-ohjelman.
 • Suomessa kuvaamisen vahvistaa myös kuhmolainen luontokuvaaja ja luontomatkailuyrittäjä Kari Kemppainen, joka oli mukana ohjelman kuvausjärjestelyissä.
 • MTV3, Dokumentaristi: Luonto-ohjelmat kootaan palapeleinä ympäri maailmaa

Photo.net, foorumi.

Life.com, Making Great Pictures: Portraits. 10 kuvaa.

Thephotoargus.com, Best of The Photo Argus 2010. 10 suosituinta postausta kuluvalta vuodelta.

Rob Galbraith, NPR: After 75 years, Kodachrome says goodbye.

 

30.12.2010   (linkki)

Viikate.org, Galleria. "Uutta ja pari vanhaakin kuvaa. Iso harava kävi ja mm kaikki musiikkikuvat poissa." (nudity warning).

Yle.fi, Kuvataiteen vuosi kuului valokuvaajille. Kuvataiteen vuonna 2010 kärkiaiheiksi nousivat valokuvaus, suomalainen kuvanveisto ja taiteilijana olemiseen liittyvät kysymykset. Mutta minne hävisi kritiikki? ... ...Kuvataiteen tutkijan Maria Hirvi-Ijäksen mukaan vuonna 2010 oli paljon hyviä näyttelyitä ja tehtiin paljon hyvää taidetta. Häntä kuitenkin huolestuttaa resurssien ja jopa arvostuksen puute. ...

Frameful, Jore Puusa, Nikon Coolpix P7000. Tämä lyhyt "testi" huomioi kamerasta vain oleellisimman, eli käytettävyyden. Kuten odottaa saattaakin, niin käsitellään vähän eri asioita kuin yleensä. Virkistävän erilainen arvio.

 • (En ole digipokkaria (itsellä Canon S90) tottunut käyttämään. Suurin syy on se, että järkkärillä kuva otetaan silloin kun suljinta painetaan. Digipokkarissa näin ei tapahdu. Toinen yhtä tärkeä syy on se, että järkkärin etsin näyttää täsmälleen tallentuvan kuvan. Nykyisissä pokkareissa ei etsintä yleensä olekaan. Jos etsin on, niin se näyttää tallentuvasta kuvasta 70% - 80%. Lcd-näyttö ei päivity reaaliajassa, yleensä ei etukäteen tiedä, millaisen kuvan ottaa. Käyttöliittymän ergonomia on aina huonompi kuin järkkäreissä. Hämäräominaisuudet ovat huonompia. Ulkoista salamaa ei yleensä saa kameraan kiinni. Välillä pitäisi ottaa kunnon laajakulmaa, mutta miten otat, kun polttoväli alkaa yleensä 28mm. Ja niin edelleen. Kuva on aina yhtä syväterävä. Monet kertovat, miten eivät enää käytä järkkäriä, kun digipokkari on aina mukana ja sillä saa yhtä hyviä kuvia. Taidan olla vähemmistössä, mutta en ole saanut digipokkarilla sisällöltään ollenkaan yhtä kuvia kuin järkkärillä.)

Digicamera.netin foorumilta:

HS, HS:n lukijat innostuivat kuvaamaan lumista Helsinkiä, katso kuvakooste. 30 kuvaa.

Ilta-Sanomat, Vuosi 2010 uutiskuvina. 20 kuvaa.

Tuomo Björksten, Havaintovihko, Haluatko lähteä safarille Afrikkaan? Kahdeksan hengen mukava porukka on lähdössä luontomatkalle Afrikkaan loka-marraskuussa 2011. Kohteenamme on kuiva Namibia ja sen naapurissa erittäin rehevä Botswana....

 • Matka toteutetaan omatoimimatkana, eli matkatoimisto ei ole välissä rahastamassa.
 • ryhmässä on jo viisi jäsentä, vielä tarvitaan kolme
 • Tuomo Björksten | valokuvia, Pinnan alla : Afrikka. "Sain muuten juuri viime lokakuun Kenian-matkan tärkeimmät kuvat verkkoon..."

Unknown Pixels, 3G-verkkojen ongelmat ja ylihypetetyt mokkulat. 29.12.2010. Mokkuloista, 3g-verkoista, tiedonsiirtorajoituksista ja -nopeuksista.

Hilavitkutin.com, Tilt-shift -video valloittaa maailmaa, nyt Helsinki. (Tämä video on Helsingissä kuvattu, mutta niin pimeässä, että tuskin erottaa yhtään mitään. Fail).

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Afghanistan, December, 2010. 43 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, Best of 2010. 19 kuvaa.

Msnbc.com, The Best of Animal Tracks 2010. 51 kuvaa.

Popular Photography, Your Best Shot 2010. 33 kuvaa.

Pdnpulse.com, TIME Mag Calls Mauricio Lima Wire Photog of the Year. Ensimmäistä kertaa TIME-lehti nostaan uutistoimistokuvaajan näin näyttävästi esiin.

Digital Photography School, 21 Settings, Techniques and Rules All New Camera Owners Should Know. Linkit aikaisempiin artikkeleihin.

Macworld.com, 5 tips for shooting photos in winter weather.

Thelomographer.com, Lomography's Best of 2010.

Luminous Landscape, Panasonic GH2 Discoveries. In Use and on Location – Shooting Video.

 

29.12.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • samu hintsa photography, 2010, kooste
 • Fatrick, Flicr, Cambodia. "Aasian kierroksesta on selvitty kotiin ja vajaa tuhat kuvaa odottaa työn alla. Kambotsan osuus alkaa pikkuhiljaa olemaan selvä".

Digicamera.netin foorumilta:

Pekka Potka, Camera pixela - tutkimusta Suomessa 27.12.2010. Camera pixela on Pekka Makkosen kirjoittama ja Mustan Taiteen ja Suomen valokuvataiteen museon juuri julkaisema, uunituore kirja. Ikävä kyllä se perustuu myös Aalto yliopiston taideteollisen korkeakoulun median laitoksen väitöskirjaan. Siis hyväksyttyyn sellaiseen....

Iltalehti, Kokeilussa MacBook Air: Hinta laski, puutteet jäivät. Applen ohuen ohut Air-trendikannettava on jo kohtuuhinnoissa, mutta silti siitä puuttuu paljon oleellista.

Kauppalehti, Torniosta lähtee miljoonia kuvia vuodessa. Nettimyyntiin keskittyvä Fotonetti Oy tekee vuodessa miljoonia valokuvia. Yhden päivän tuotos voi olla 10 000–15 000 kappaletta.

 • Alan kolme suurinta toimijaa ovat Suomen Fotokaupan Liiton mukaan Eirikuva, Ifolor (ent. Ifi) ja Color-Kolmio. Suurimpien joukkoon kuuluva Fotonetti tekee puolen miljoonan euron liikevaihdon ja sen kannattavuus on hyvällä tasolla. Puolenkymmentä vuotta sitten yritys lopetti kokonaan kivijalkamyymälänsä.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, Christmas across the globe. 35 kuvaa.

National Geography, 2010 National Geographic Photography Contest Galleries. Kolme luokkaa, luonto, ihmiset ja paikat. Kunkin luokan voittaja sai $10.000.

Pdnpulse.com, Top Photo Blog Posts of the Year. Neljän lehden valokuvablogien suosituimmat kuvat.

Digital Outback Photo, Selected Tools 2010. Pari järjestelmädigiä, kuvankäsittelyohjelmia.

Diyphotography.net, 2010 And 4 Lessons About Plans. Mikä sivustolla toimi vuonna 2010 ja mikä ei, mitä on luvassa vuonna 2011.

Dpreview.com, Samsung announces NX11 mirrorless camera with i-Function. Päivitys NX10-malliin, myös kittiobjektiivi 18-55mm on päivitetty.

Dpreview.com, Samsung releases WB700 ultra-compact with 18x zoom lens. Huhtikuussa myyntiin, $299.99.

Petapixel.com, Confuse Your Friends with this Canon DSLR USB Speaker. Caoon 7D ja 24-105mm, vain $83. Siis mp3-soitin, jossa kaiuttimet.

Kamera & Bild, Flygfoto på det enkla sättet. Siipien väli 80cm, 50km/h, akut kestävät puoli tuntia. Painoa 500g. Konetta voi joko ohjata tai etukäteen syöttää koordinaatit, joissa kone käy. 12 megapikselin kamera.

 • (marraskuulta) Fotosidan.se, Swinglet Cam ger flygfoto en helt ny innebörd.
 • (marraskuulta) sensefly.com, swinglet CAM 12 megapikselin kamera, ottaa kuvia automaattisesti, lennon voi määritellä etukäteen (GPS), siipiväli 80cm, paino 500g, nopeus 30-50 km/h, lentoaika 30 minuuttia. Alue 20km, datayhteys 2km, lentokelpoinen 25 km/h. Kuvia voi katsoa vasta laskeutumisen jälkeen. Sveitsiläinen firma. hinta lienee 7.000 euroa, $10.000
 • (marraskuulta) Mikropc.net, Tällä lentohärvelillä voit salakuvata vaikka naapuriasi. Sveitsiläinen senseFly valmistaa Swinglet Cam -nimeä kantavaa lentävää kameraa, jota ohjataan maasta gps-koordinaattien avulla.

 

28.12.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Joona-Pekka Hirvonen Photography, Kohti vuotta 2011 26.12.2010. Yhdessä postauksessa on paljon kuvia (eli lataus voi kestää...).
  - "Olen 18-vuotias valokuvaaja Joensuusta. Opiskelen audiovisuaalista viestintää ja valmistun media-assistentiksi vuonna 2011. Opiskelujen ohessa valokuvaan Suomen suurimmalle jääkiekkomedialle jatkoaika.comille kuvakoosteita Joensuun Jokipoikien Mestis-otteluista."

Kuvaaja Markku Könkkölä, Epäsuoran salaman valaisukulma. Avoin kirje Canonille. Minulla on salamat käytössä kolme Canonin jo tuotannosta poistunutta salamaa, mallit Canon Speedlite 550EX ja kaksi 420EX....

Kari Kuukka Photography, blogi. Zoom H4n and H1 17.12.2010. Zoom H1, erittäin hyvä hinta/laatusuhde, mikrofoni, 100 euroa.

Digicamera.netin foorumilta:

(Foorumilta) ketjusta Karseita lehtikuvia, osa 2. Iltalehti, Suomalainen NHL-legenda Mestis-mestarin valmentajaksi. Nyt sitten skannataan paperilehdestä kuva, rasteri näkyy häiritsevästi. Millaista jälkeä syntyy, kun tästä vielä suurennetaan osa. Miksi muuten on skannattu sanomalehdestä, miksi ei ole käytetty suoraan originaalia? Lieneekö syynä se, että näin ei niin helposti näe, mistä kuva on napattu? Kauhulla tässä odottaa, että mitä seuraavaksi näemme...

 • (voihan olla, että kuva on peräisin Iltalehden vuosien takaisesta numerosta, arkistosta ei ole löytynyt _yhtään_ paperi-/digikuvaa Tikkasesta...)

Uusi Suomi, Poliisi: 120 €:n sakko ilotulitteista – älä tee tätä. ...Poliisi huomauttaa, että ilotulitteiden käyttäminen väkijoukossa on sakon uhalla kiellettyä. Esimerkiksi tykinlaukauksen räjäyttämisestä tai raketin lähettämisestä ihmisjoukon keskellä seuraa poliisin mukaan 20 päiväsakkoa eli täysi-ikäiselle vähintään 120 euron sakko....

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, Blizzard menaces U.S. East Coast. 40 kuvaa.

Shorpy.com, Merry Christmas! New York, December 1913. "Christmas tree, Madison Square." Värikuva.

Photoshop Disasters, Top 20 Photoshop Disasters of 2010. Satunnaisessa järjestyksessä.

Smashingapps.com, 50 Stunning Masterpieces Of Geological Photography.

Gizmodo.com, How to Whiten Teeth in Your Photos. Video, kesto 2:33.

Photo.tutsplus.com, The Ins and Outs of Street Photography: 10 Simple Steps. Katukuvauksen perusteita.

Digital Photography School, 8 Tips For Capturing Family Gathering Candids. Perhetapaamisia kuvaamaan.

Vimeo.com, December 2010 Blizzard Timelapse. Canonin järjestelmädigi ottaa kuvaa viiden minuutin välein. Timelapse-video, 20 tunnin ajanjakso kutistettu 38 sekuntiin. Lunta tulee paljon, ei muuta.

Dpreview.com, Sony to invest $1.2 billion in CMOS production. Tuotanto kasvaa 25.000 kappaleesta 50.000 kappaleeseen vuoden 2012 maaliskuun loppuun mennessä. (ja kyse on nyt siis 1.2 miljardista dollarista).

 

27.12.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • flickr, Joni N's photostream sekä Joni Niemelä Photography Photoblog
 • saarinen.kuvat.fi: views, people, underwater ja Panoramas. Matkakuvia. Paljon. "Suurin osa dyykkikuvista on 15mm fisulla ja d90:llä, muutama on d3&20mm. Ison housingin kanssa säätäminen nakertaa sen verran keskittymistä, ettei kyllä riitä munaa mennä työntämään kupolia edes kilpparin suuhun. :) Totesin suomessa sukeltamisen jossainmäärin ajanhukaks ainakin kuvaamisen kannalta, tosin jään alle olis kova hinku.."

Frameful, HEO:n kuvajournalismiopiskelijat. Monenlaista kuvaa. Paljon. Sivuston suola ovat kuitenkin kommentit, joissa kuvia käsitellään monipuolisesti. Kommentteja lukemalla voi jopa oppia jotain valokuvauksesta.

Matti J. Kaleva, Matin mietteitä, Taide/taito, Ihmeellinen on elämä. osa 11. 22.12.2010. Otsikon ilmaiseman elokuvan loppukohtaus tuli ensimmäisenä mieleeni, kun luin ystäväni ja entisen oppilaani Eeron (nimi oikea, luvalla) ilmoituksen valokuvaajan ammatista luopumisestaan. Omien sanojensa mukaan pitkähkön eroprosessin jälkeen....

 • Jo aloittaessaan ammattikuvauksen opintojaan Eeron kuvalliset opintosuoritukset olivat kovin ensiaputaitoihin ja Punaisen ristin toimintaan painottuneita. Jopa siinä määrin, että toisinaan kuvien sisältö vei kuvaajan huomion minun mielestäni liikakin niistä seikoista joihin ammattikuvaajan opintojen siinä vaiheessa olisi ollut kuvaustaidon kannalta tarkoituksenmukaisinta paneutua.

Pekka Potka, Teostovero = kasettimaksu = hyvitysmaksu. 23.12.2010. Olen seuraillut netissä käytävää keskustelua kasetti- tai nyttemmin musiikin laillisen kopioinnin hyvitysmaksun laajentamisesta ulkoisiin kovalevyihin. Monet muut kuin musiikin parissa toimivat luovan työn tekijät ovat entistä enemmän joutumassa maksumiehiksi musiikkiteollisuudelle....

(Foorumilta) ketjusta Karseita lehtikuvia, osa 2. Iltasanomat, Junat jämähtivät pakkaseen - ''Tästä tulee VR:lle isot laskut". Jälleen täysin käsittämätön kuva. Kun kuvaajan nimeä ei ole mainittu, niin kyse lienee ilmaisesta lukijan kuvasta. Mutta vaikka jotain saakin ilmaiseksi, niin ei kai sitä ole pakko käyttää. Siis edelleen: mitä ihmettä.

Verkkouutiset, Kun aikuinen tähtää kamerallaan patsasta, lapsi kiinnostuu vieressä olevasta viemäristä. Lähikuvaa irvistelevistä naamoista, kymmeniä otoksia huoneen nurkista ja perusteellinen lelututkielma. Lapsen digikamerasta putkahtaa aivan erilaisia kuvia kuin aikuisen.

 • - Eskarilaiset ja alaluokkalaiset ovat vapaita kuvaajia. He löytävät kuvaamisen aihetta mistä vain. Jo yhdeksänvuotias alkaa olla rajauksissaan heitä sovinnaisempi, tulkkaa valokuvataiteilija Päivi Setälä, joka on vetänyt jo kohta 20 vuotta valokuvatyöpajoja lapsille ja nuorille.

HS, Nastenlehti Olivialle 10 000 euron lasku väärän kuvan julkaisusta. Naistenlehti Olivia joutuu maksamaan 10 000 euroa kärsimyskorvauksia naiselle, jonka valokuvan lehti julkaisi vahingossa väärän henkilöhaastattelun yhteydessä helmikuussa 2009. ...Selviytyjä-palstan artikkelissa toinen nainen kertoi jokapäiväisestä amfetamiinin käytöstään, lastensa sijoittamisesta ja päätöksestään tappaa itsensä huumeilla....

 • Toimituspäällikkö pahoitteli virhettä puhelimitse valokuvan naiselle ja tarjoutui hyvittämään virheen lehden vuosikerralla tai lahjakortilla. Lehti julkaisi oikaisun seuraavan kuukauden numerossaan.
 • Oliviaa julkaisee aikakauslehtiyhtiö Bonnier Publications.

Joulun ajan kuvia.

Photo.net, foorumi.

Los Angeles Times, Pictures in the News | Dec. 23, 2010. 21 kuvaa.

Creativepro.com, Taking Stock Photos to Strange New Places with Photoshop. Helsinkiläinen 28-vuotias kuvittaja Joonas Paloheimo esittelyssä ja haastateltavana. Mainostoimistotausta.

Luminous Landscape, Alain Briot, Rethinking Talent. Usein kysytään, mikä on lahjakkuuden merkitys kuvaamisessa. Tällaisen kysymyksen takana voi olla ajatus siitä, että ns. lahjakkaan ei tarvitse sen kummemmin ponnistella.

Pixiq.com, How much should you charge for a photograph? Käytännön neuvoja valokuvan hinnoitteluun.

Creativepro.com, Photography 101: Vacation Portrait Tricks.

Jezebel.com, The Best Of The Year's Worst Photoshops. Kolmetoista varoittavaa esimerkkiä liiallisesta Photoshopin käytöstä.

Digital Photography School, 15 Must Have Photography Accessories Under $25*. (Melkein) kaikki taitavat löytyä Suomestakin, jos vain tietää, mistä etsiä.

Fotosidan.se, Två svenska fotografer kammade hem pris i Metro Photo Challenge. Kolmesta sarjavoittajasta kaksi oli ruotsalaisia.

Kamera & Bild, Test: 8 digitala fotoramar. 1.000 kr = 111 euroa.

 • Sony DPF-D830L, 8 tuumaa, 800x600, 1.800kr, arvosana 5.0
 • Sony DPF-VR100, 10.2 tuumaa, 1024x600, 1.900 kr, arvosana 4.0
 • Agfaphoto AF 5108MS, 10 tuumaa, 800x600, 1.600 kr, arvosana 3.0
 • Nextbase Photom@IL 25, 10.4 tuumaa, 800x600, 1.500 kr, arvosana 3.0
 • Samsung SPF-800W, 8 tuumaa, 800x600, 1.400 kr, arvosana 3.0
 • Philips SPF5010, 10 tuumaa, 800x600, 1.400 kr, arvosana 4.0
 • Kodak Easyshare P85, 8 tuumaa, 800x600, 800 kr, arvosana 3.0
 • Kodak Pulse, 10.4 tuumaa, 800x600, 1.700 kr, arvosana 5.0, testivoittaja
 • (Kannattaa miettiä etukäteen, minkä verran käyttöä digikehykselle oikein on. Hiljattain tehdyssä kyselyssä digikehys sijoittui aivan kärkeen, kyselyn aiheena oli turhin lahja.)

 

23.12.2010   (linkki)

Toivotamme Rauhallista joulua kaikille Digicamera.netin yhteistyökumppaneille ja kävijöille!

 • (Joulun pyhinä päivityksiä sivustolle tulee vähän tai ei ollenkaan...)

(email Marko J.) Vielä vähän lisää kuvaajan hansikkaista:

"Tänään sain nämä kintaat (Kinnas GREEN sos-asu). Vaikuttaa hyvältä. Tähän asti olen yrittänyt pärjätä tällä kintaalla (Millet Exploration WDS Mitten) ja sen alla ohuet sormikkaat. Itse kinnasosa on ohut. Sos-asusta tilaamani kinsas on selvästi paksumpi ja uskoisin, että se toimii yli 15 asteen pakkasessa paremmin kuin millet. Suosittelen kinnas-green:in alle ohuita sormikkaita. Peukku voi ilman sormikasta kylmettyä. Itselläni on L-koon käsi ja tilaamani L-koon käsine on passeli. Nämä minilämmittimet mahtuvat kinnas-green -taskuun hyvin. Olen käyttänyt nyt parina talvena. Myös tämän olen todennut hyväksi."

"- Huomenna olen Napapiirillä kuvaamassa, kun joulupukki lähtee matkaan. Siellä saa hyvin testattu, miten sormet pärjää kinnas-green -kintaassa. Usean vuoden ajan olen etsinyt hyviä kuvauskintaita. Tykkään kuvata kovassa pakkasessa. Mutta sopivia ei ole löytynyt. Nyt olen tehnyt yhteistyötä yhden vaatesuunnittelijan kanssa ja yritämme parantaa tilannetta."

Metro-lehden kansainvälinen valokuvakilpailu, Winners 2010. 150.000 valokuvasta valitiin kolme parasta kolmessa kategoriassa. Kaksi ruotsalaista ja unkarilainen.

 • Sarjassa Emotions "Tunteet", rapsraps: The Center of Attention, 5. sija
 • Sarjassa Favorite spot "Lempipaikka", niinutska: suojassa, 6. sija
 • Sarjassa Every Day Travel "Arjen matkat", diwa3011: In a hurry!, 9. sija

Hämeen Sanomat, Järjestelmäkamera on yhä useamman valinta. Kaupan kamerahyllyllä yhä useamman käsi tarttuu digitaaliseen järjestelmäkameraan. Kodintekniikka-alan tiedotusfoorumin (Kotek) tilastot kertovat, että järjestelmäkameroiden myynti on alkuvuoden aikana kasvanut lähes puolella viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Tietokone.fi, Digipokkarien myynti kasvussa – mutta ei pitkään. Digitaalisten pokkarikameroiden myynti kasvaa ensi vuonna tuttuun tapaansa. Muutaman vuoden aikajänteellä alaa koettelevat kuitenkin suuret muutokset, kun yhtä useampi kuluttaja korvaa peruskameran älypuhelimella.

Itviikko.fi, BBC: Kodakin kanne uhkaa verkon kuvapalveluja. Kodakin patenttikanne Shutterflyta vastaan voi uhata laajemminkin internetin valokuvapalveluja, BBC kertoo.

Turun Sanomat, iPad on joulukaupan hittituote. Tämän joulun suosikkivempele on eittämättä ollut amerikkalaisen Applen kehittelemä iPad-taulutietokone. Noin vuosi sitten Amerikoissa myyntiin tullut laite avasi kokonaan uuden tuoteluokan, ja niinpä iPadille löytyy jo vakavia kilpailijoita muilta valmistajilta ja lisää on tulossa ensi vuonna. Palettia täydentävät kirjojen lukulaitteet, joita niitäkin on myynnissä monelta valmistajalta.

Taloussanomat, Eirikuva poistumassa First North -markkinapaikalta. Eirikuva aikoo jättää First North -markkinapaikan. Tappiollinen yhtiö kertoi tänään laajasta rahoitus- ja omistusjärjestelystä.

 • Kauppalehti, First North floppaa Helsingissä. - Eirikuvan omistus on keskittynyt ja kaupankäynti yhtiön osakkeella vähäistä. Samanaikaisesti yhtiön markkina on ollut voimakkaan rakennemuutoksen kohteena ja yhtiön liiketoiminta on supistunut ja toiminta on ollut tappiollista.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, The Game: 2010 Sports Photos of the Year. 108 kuvaa. (näistä kuvista ei puutu visuaalista näyttävyyttä).

Boston.com, The Big Picture, A chilly solstice (and lunar eclipse). 25 kuvaa.

 • (viisivuotias suomalainen on päässyt yhteen kuvaan; mutta edelleenkään ei ole Suomesta kuvia...).

Thephotoargus.com, How to Turn Your Favorite Photo into a Miniature Masterpiece. Photoshop, lyhyt ohje Tilt & Shift -efektin tekoon.

Photoshelter Blog, Best of 2010 - Our Favorite Photo Blog Posts of the Year. Monia postauksia. Luokat:

1) Photo Marketing
2) Photo Business
3) Photo Technique
4) Gear Reviews
5) Photographer Profiles
6) Photo Essays and Projects
7) Inspiration
8) Opinion: Thoughts on the industry, the art and the future of photography
9) Keeping it Legal

Dpreview.com, The Art of HDR Photography Part 1. Dynamic Range and HDR. Artikkeli.

The Wall Street Journal, Why I Don't Want an iPad for Christmas. 10 syytä olla ostamatta iPadia täksi jouluksi.

Pixiq.com, Product photos with a mobile phone. Shooting a Nokia N8 with a Nokia N8. How deliciously meta. Video, kesto 1:57.

Rob Galbraith, Nikon D7000 firmware update, released today, tackles bright spots problem.

Rob Galbraith, Review: the Nikon Speedlight SB-700. Uusi malli testissä, mukana pehmeä kotelo. Nimellisesti SB-600:n seuraaja, joka tavalla tätä mallia parempi. Vastaa pikemminkin Nikon SB-800 -mallia (aikaisempi lippulaiva, SB-900 syrjäytti). SB-900 on välillä turhan painava (ja kuumeneekin), eroa on tehossa puolen aukon verran. SB-700:ssa ei ole pc-synkka -liitäntää, mutta näitähän käytetään langattomasti. Sen verran hyvä salama, että testaaja osti omakseen ja käyttää sitä vastedes pääsalamanaan. Suomen Nikon. Suomen hinta on n. 300 euroa.

IR, Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS. Julkistettu syyskuussa 2009. Kroppikennoisille 29-216mm (EF-S). Filtterikierre on 67mm. Painoa 455g. Canonin mukaan kuvanvakaajan hyöty on neljä pykälää. 85mm eteenpäin aukko f/5.6. Tynnyri- ja tyynyvääristymää. Tarkennus hitaampi kuin USM-objektiiveilla, kuitenkin kohtuunopea. Ei vastavalosuojaa mukana. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 550 euroa.

 • "For the money, it provides very good performance: it doesn't need to be stopped down excessively to provide sharp results, and results for distortion, light falloff and chromatic aberration aren't beyond the pale of what you'd expect in this category of lens."

 

22.12.2010   (linkki)

KKuja, Käyttääkö DNG:tä vai ei? 21.12.2010. Olen pohtinut pitkään ja harhailevasti alkaisinko muuntamaan kameroideni NEF tiedostot DNG muotoon. Tähän mennessä en ole löytänyt mitään vedenpitäviä syitä siirtyä DNG käyttäjäksi.

Pari ketjua Foorumilta, aloitteleva digikuvaaja kysyy.

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta. (vieeeeeelä hyvitysmaksusta...).

Tietokone.fi, Kevyttä kuvankäsittelyä ilmaiseksi. Paint.net 3.5.6. Paint.net on yksi tunnetuimpia ilmasia kuvankäsittelyohjelmia. Yksinkertaista ja kevyttä, mutta kuitenkin monipuolista ohjelmaa etsivälle käyttäjälle se on hyvä vaihtoehto.

(email) Valokuvaajan käsineet tai hanskat, lisää. Suomesta löytyy vaikkapa tämä, varuste.net, Millet Exploration WDS Mitten. 45 euroa + pk. Ohuesta ja pehmeästä Windstopper-fleecesta valmistettu sormikas/lapanen. Myös peukalo paljastettavissa. PVC grip-vahvisteet kämmenessä ja sormissa.

 • (lisääkin linkkejä suomalaisiin nettikauppoihin voi ehdottaa...)

Kaleva.fi, Yli 50 vuotta vanhoja tavallisia valokuvia saa käyttää maalauksessa vapaasti. Visuaalisen alan taiteilijoiden oikeuksia valvovan Kuvasto ry:n toiminnanjohtajan Mikko Raidon mukaan yli 50 vuotta vanhoja tavallisia valokuvia saa vapaasti käyttää myös maalausten malleina.

Helsingin Huutokauppakamari, panttihuutokauppa ke 22.12.2010. Elektroniikka. Lähtöhinta on ohjeellinen.

5 F11596 1) 1 DIGIKAMERA NIKON COOLPIX P50 8.1MP 1 MUISTIKORTTI 2 GB 2 KAAPELIA. Lähtöhinta 50 euroa. Loppuhinta 54 euroa.

8 F11639 2) 1 DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 5D MARK II 1 BATTERY GRIP CANON BG-E6. Lähtöhinta 700 euroa. Ei huutokaupassa.

9 F11639 3) 1 OBJEKTIIVI CANON EF 100-400/4.5-5.6 L IS USM LAUKKU. Lähtöhinta 700 euroa. Ei huutokaupassa.

10 F11639 4) 1 TELEJATKE CANON EXTENDER EF 2X II PUSSI. Lähtöhinta 150 euroa. Ei huutokaupassa.

11 F11639 5) 1 SALAMALAITE CANON SPEEDLITE 380EX KOTELO. Lähtöhinta 100 euroa. Ei huutokaupassa.

12 F11639 6) 1 DIGIVIDEOKAMERA CANON LEGRIA HF200 1 LAAJAKULMA SONY WIDE CONVERSION LENS VCL-HGA07 X 0.7 1 MUISTIKORTTI 4 GB. Lähtöhinta 200 euroa. Ei huutokaupassa

13 F11639 7) 1 DIGIKAMERANRUNKO OLYMPUS PEN E-PL1 1 OBJEKTIIVI OLYMPUS 14-42/3.5-5.6 L ED 1 OBJEKTIIVI OLYMPUS 40-150/4-5.6 ED. Lähtöhinta 200 euroa. Ei huutokaupassa.

19 F11672 1 DIGIKAMERANRUNKO NIKON D60 1 OBJEKTIIVI NIKKOR AF-S 35/1.8 G DX 1 OBJEKTIIVI NIKKOR 18-55/3.5-5.6 G DX 1 SALAMALAITE NIKON SB-400 1 LATURI 1 MUISTIKORTTI 4 GB. Lähtöhinta 250 euroa. Loppuhinta 360 euroa.

172 B437712 1 KAMERANRUNKO NIKON F65 EI TESTATTU 1 OBJEKTIIVI NIKKOR 28-80/3.3-5.6 LAUKKU. Lähtöhinta 20 euroa. Loppuhinta 32 euroa.

MTV3, Mikä näistä on joulun hienoin piparitalo? Katso kuvat ja äänestä. 51 piparitalon kuvaa osallistui kilpailuun. Äänestää voi kutakin piparitaloa asteikolla 4 - 10. Huomenna 23.12.2010 julistetaan tulokset.

Photo.net, foorumi.

Popular Photography, 17th Annual Readers' Photo Contest. Tulokset, 37 kuvaa.

Denverpost.com, Captured: The Lunar Eclipse. 20 kuvaa.

Phones.review.co.uk, Nokia N8 replaces DSLR for Magazine Cover Shoot: Video. Eteläafrikkalaisen Pix Magazinen kansikuva otettiin Nokian N8 -kamerakännykällä. Video, kesto 9.23.

The Online Photographer, The 'Solstice Eclipse'. Kuunpimennys on (tai oikeastaan oli) tällä kertaa vähän erilainen.

 • Post-Eclipse Report Kuunpimennyksestä kuvia, Olympus Pen ja teleskooppi, ei mitään erikoisvarusteita.

Pirawnha.com, piRAWnha, a raw image developer for iPad. Ensimmäinen luokassaan. Raw-kuvien editointiin iPadissa.

The-digital-picture.com, Digital Photo Professional 3.9.3 for Windows.

Dpreview.com, Nikon D3100. Julkistettu elokuussa 2010. Uusille järjestelmädigikuvaajille, 14.2 megapikseliä (kroppikenno), 3 tuuman lcd-näyttö (vain 230.000 pikseliä), Live View (ei histogrammia), ISO 100 - 3200 (12800), 1080p HD video (vain 24 kuvaa sekunnissa), HDMI, videota kuvatessa jatkuva tarkennus (ei toimi hyvin, kontrastiin perustuva tarkennus sahaa aina alussa muutaman sekunnin, harvoin käyttökelpoinen). Nikon D3000:n päivitysversio. Opastila, aloittelijoille paljon apua. Ei syväterävyyden esikatselua, ei valotuksen haarukointia, vanhemmilla Nikonin objektiiveilla ei automaattitarkennusta. Sarjakuvaus vain kolme kuvaa sekunnissa. ISO näkyy etsimessä vain vaihdettaessa ISO-arvoa. Keinovalossa valkotasapaino oranssiin. Ei mikrofoniliitäntää. Lcd-näytöltä ei pysty tarkistamaan tarkennusta. Kuvanlaatu hyvä. Arvosana 72%. Suomen Nikon. Suomen hinta on 650 euroa (mukana kittiobjektiivi 18-55 VR).

 

21.12.2010   (linkki)

Työ- ja elinkeinotoimisto, Henkilökohtainen avustaja, Sojonen Sami, Kotka. Haetaan henkilökohtaista avustajaa 30 h/vko eli 120 h /kk. Työ on kaksivuorotyötä. Työtunnit tulevat todennäköisesti lisääntymään kevään aikana ja työstä tulee kolmivuorotyö. 36-vuotias mies sairastaa neuroborrelioosia. Apua tarvitaan siivouksessa, ruoanlaitossa, asioinnissa sekä ulkoilussa. Hoidollista työtä on vähän, mm. lääkkeiden jako kuuluu avustajan tehtäviin. Avustettava tekee osa-aikaisesti valokuvaajan työtä ja tarvitsee siinä jonkin verran apua joten kiinnostus valokuvaan katsotaan eduksi.

Työpaikan osoite 48210 KOTKA
Työ alkaa heti
Työaika 2-vuorotyö, 6 h
Työn kesto yli 12 kuukautta

Mika Sipuran verkkopäiväkirja, Canon PowerShot SX30 IS - ukulikameraperheen esikoinen? Kun Canon tarjosi medialainaan uutta superzoomiaan, näin tyhjän paikan vyölaukun oikeassa reunassa täyttyvän. Lähes. SX30 IS ei ole missään tapauksessa minun kamerani, se kun ei osaa tallentaa RAW-tiedostoja. Se on kuitenkin edullinen, ja polttoväli ulottuu hämmentävään 840 milliin. Jos kuvanlaatu telepäässä on edes kohtuullinen, ja jos Canon ottaa superzoomperheeseensä lähiaikoina mukaan myös RAWin, jo SX40 IS saattaisi olla täydellinen pari Tusinageelle. Näyttäkööt SX30 IS siis nyt suunnan. ...

Talouselämä, Kuvaamisen juhla tuo digipainajaisen. Järjestelmäkamera on yksi tämän joulun hittituotteista.... ...Samaan aikaan valokuvien kehittäminen liikkeessä on puolittunut vuodesta 2001. Kotitulostimen käyttökin on monessa kodissa vähäistä eli kansan digiarkistot paisuvat.

 • Aikaisemmin ihmisten kuvat jäivät kuvaamon pussiin, kun niitä ei jaksettu järjestää albumiin. Nyt kuvat jäävät kovalevylle.

Länsiväylä, Stadin kuvia Jorvissa. Stadilainen valokuvaaja Reijo ”Reka” Tuomola on kuvannut Helsingin olemusta jo vuosien ajan. Tuomolan mukaan parasta kuvausaikaa ovat sunnuntaiaamut, jolloin kadut ovat melko tyhjiä – toisaalta aamuaurinko valloittaa kauneudellaan.

 • Reka Tuomola: Kuvia stadista -valokuvanäyttely la 1.1.11 asti Jorvin pääaulassa ja Vitriinissä (Turuntie 150).

Yle.fi, Pohjanmaa, Solarigrafiaa neulanreikäkameralla. Kokkolalainen taiteilija Jyrki Portin kuvasi neulanreikäkameralla solarigrafisia maisemakuvia Vaasasta Kuusamoon. Portinin Astrobothnia on poikkitaiteellinen teos, jonka tekemiseen upposi pari vuotta. Myös video, kesto 1:49.

Iltalehti.fi, Näinkö hyvitysmaksulta putosi pohja? IT-asiantuntija Petteri Järvinen pitää hyvitysmaksun laajentamista ulkoisiin kovalevyihin täysin poliittisena päätöksenä. (tuttua asiaa...). Kertausta:

Etelä-Suomen Sanomat, Digiaika vei kuvaamon ja toi omistajalle ehdollista. Digiaika söi lahtelaisen valokuvaamon tulopohjan, ja yritys ajautui vaikeuksiin. Toiminta oli kannattamatonta vuoden 2005 toukokuusta lähtien. Yritykseen hankittiin digikone vuonna 2007, mutta lama iski syksyllä 2008.

Tein pienen nettihaun valokuvaajille sopivista käsineistä. Aika laiha tulos (varmaan löytyy muitakin, kunhan osaa etsiä oikeista paikoista ja oikeilla hakusanoilla. Muita vinkkejä Suomesta löytyville nettisivuille tai vaikka muuallekin otetaan kiitollisuudella vastaan. Sivun alalaidasta löytyy email-osoite). Kertakäyttöiset kädenlämmittimetkin lienevät tarpeen.

Photo.net, foorumi.

Life.com, The Week's Best Photos. 12.17.10. 23 kuvaa.

Msnbc.com, NBC Sports homepage Year in Sports Pictures 2010. 36 kuvaa.

Thephotoargus.com, 30 Beautiful Photographs from the Rim Lighting Challenge. Vastavalokuvia.

Luminous Landscape, Mark Dubovoy, Thoughts on Medium Format Cameras. Voi olla, että paremmalla kameralla saa huonompia kuvia. 35mm:n formaattia käyttävät kamerat ovat kompromisseja. Muotokuvat, maisemat, arkkitehtuuri. Jokainen voi kysyä mielessään, miksi niin monet ammattilaiset kuvaavat keskikoon kameralla.

Digital Photography School, How to Photograph a Lunar Eclipse. Jostain syystä ajankohtainen. Mutta yötaivaalla lienee pilviä.

 • Suomen Wikipedia, Kuunpimennys, 21.12.2010: ...Puolivarjopimennys alkaa klo 7.27, osittainen pimennys klo 8.32 ja täydellinen vaihe klo 9.40. Syvimmillään pimennys on kello 10.17. Pimennyksen täydellinen vaihe päättyy klo 10.54, osittainen vaihe klo 12.02 ja puolivarjopimennys klo 13.06...

Popular Photography, Mothers of Invention. Rengassalamoita, radiokaukolaikaisimia jne. Kaupalliseen levitykseen päässeitä valokuvaajien innovaatioita.

Diyphotography.net, Bullet Photography - The Cheaper Version. Jos $195 on liikaa, niin näppärä kokeilee $20:n versiota.

Bobatkins.com, December 2010 Update. EOS 7D, 60D, Tamron 70-300 VC, Sigma SD15, Sigma 30/1.4, Sigma 18-50/2.8-4 OS. Hiljaiseloa kiireiden takia. Muutama virke päivitystä.

Kamera & Bild, Scandinavian Photo köper Fotovideo i Norge. ...I juli 2008 köpte den finska fotokedjan Rajala Oy varumärket och driften av butikskedjan Fotovideo i Sverige. Den svenska verksamheten skiljdes därmed helt från Fotovideo i Norge.

Photographyblog.com, Panasonic LUMIX G FISHEYE 8mm F3.5. Julkistettu kesäkuussa 2010. Micro 4/3-systeemiin, lähin tarkennusetäisyys 10cm. 35mm polttoväli vastaa 16mm. Painoa 165g, ei säänkestävä. Vastavalosuojaa ei voi poistaa. Objektiivin takaosaan voi laittaa gelatiinifilttereitä, 22mm. Reunat teräviä alkaen f/4. Värivirhettä (purppurareunaisuus) ei liikaa. Kalansilmäobjektiiviksi hinta on aika paljon. Arvosana 4* / 5 *. Suomen hinta on n. 750 euroa.

 

20.12.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Sulantoblog, poimintoja.

 • Nikon SB-700 kokeilussa 18.12.2010. SB-700 on täysin uusi salamalaite, eikä mikään facelift päivitys vanhaan.... Uudessa mallissa on tingitty jättämällä pc-synkkapistoke pois, mutta muuten ysisatasen kaikki hyvät ominaisuudet on jätetty aina optista orjaa myöten.
 • Tamron SP 70 - 300 mm f/4 - 5.6 Di VC USD 17.12.2010. Tamronin optinen suorituskyky vakuuttaa. Piirto ja kontrasti ovat parhaimmillaan 70 mm asennossa, mutta pysyvät hyvällä tasolla myös pisimmällä 300 mm polttovälillä. Kokeilukappale oli lievästi pehmeä vasemmasta reunasta 300 mm polttovälillä, mutta ainakin minun mielestäni täysin käyttökelpoinen. Parempaa terävyyttä on saatavissa, mutta silloin euroja pitää kaupan tiskille pinota aika paljon enemmän.
 • Canon 60D, erikoinen välimalli 15.12.2010. Parasta Canonissa on ilman muuta kuvan laatu, joka varsinkin alhaisilla herkkyyksillä on loistava. Kuvassa on tarkkuutta ja terävyyttä vaikka muille jakaa. Canonin 18 megaisessa pikkukennossa on jokainen pikseli hyödynnetty huolella. Korkeilla herkkyyksillä Canon joutuu antautumaan kilpailijoille, sillä sekä Nikon että Pentax jyräävät, kun mennään ISO 1600:n herkemmälle puolelle.
 • Nikkor AF-S 35 mm f/1.4 G 8.12.2010. Kun palautin lainassa ollutta Nikonin uutta 35 millistä, niin maahantuojalla kysyivät, että mitä pidin objektiivista. Vastasin, että se oli tylsä, koska siitä ei voi oikein sanoa kuin yhden sanan: v-tun hyvä. Ok, se on kaksi sanaa.

Valon kuvaaja -blogi, poimintoja.

 • Lapsikuvausta 2.12.2010. ...käytin vapaapäivät tehokkaasti hyväkseni kuvaamalla lapsia. Minun tapauksessa systeemi tapahtuu tiettyjen periaatteiden ehdoilla. Periaatteet ovat, että...
 • Aika kääntää sivua... 27.11.2010. Nyt on kulunut n. 5 vuotta siitä, kun ensimmäisiä kertoja menin asioikseni joidenkin kotiin kuvaamaan lapsia pientä korvausta vastaan. Sittemmin olen ollut vastaavanlaisissa tilanteissa säännöllisen epäsäännöllisesti, mukaanlukien muutamat yritykset pienistä suuriin.
 • Ihan pihalla ja ihan sisällä 20.11.2010. ...Tartuin nimenomaan Sonyn järjestelmäkameraan - siihen "vanhaan" tuttuun peililliseen järkkäriin. Olen nyt pari kuukautta kuvannut Olympuksen e-PL1:llä ja tullut tutuksi sen kanssa. Aluksi olin erittäin innostunut kamerasta sen pienen koon ja ominaisuuksien onnistuneen kompromissin ansiosta. Päivä päivältä olen kuitenkin tulossa enemmän siihen tulokseen, että se ei pärjää peilikameralle tärkeimpien ominaisuuksien osalta ja se näkyy suoraan kuvissa....
 • Kolmevuotiskuvia ja lisälaiteihmettelyä 18.11.2010. ...Kävelin liikkeeseen ja sanoin "Päivää! Olisko teillä jousipuristimia?" Mies vastasi myöntävästi samalla kun ohjasi minut jousipuristinvalikoiman äärelle ja tiedustelikin heti seuraavaksi käyttötarkoitusta....
 • Neuvolareissu ja elämänkaaripohdintaa... 10.112.010. Minä otin neuvolareissulta muutaman kuvan. En ollut varma oikeuksistani julkaista näitä kuvia, joten varmistin asian vielä erikseen kaikilta kuvissa näkyviltä henkilöiltä. Paikoissa, joissa on pienikin mahdollisuus kuvata vahingossa jotain sopimatonta, kuten mitä tahansa tietosuojaan viittaavaa tai muuten arkaluontoista, kannattaa noudattaa erityistä varovaisuutta kuvatessa ja tarkistaa luvat. Periaatteessa julkisissa paikoissa saa kuvata ja kuvia saa julkaista, kunhan ne eivät ole loukkaavia.

Blog.markkuniemela.net, poimintoja.

Hopeinen Omena.

Soininvaara, Kasettimaksu menköön C-kasetin mukana 18.12.2010.

(email) Aiheesta kuvaajan käsineet. Tällaisiakin löytyy:

 • sos-asu.com, Kinnas lämpövuorattu Thinsulate SNOW. Yhdistelmäkäsine, lämpökinnas ja sormikkaat samassa. 29 euroa.
 • sos-asu.com, Kinnas GREEN. Yhdistelmäkäsine, lämpökinnas ja sormikkaat samassa. Kylmällä ilmalla vedät lämpöhupun sormien päälle. 33 euroa.

Hs, Kännykän kameraa hyödyntävä kieliohjelma "kuin suoraan scifi-elokuvista" . Quest Visual -yrityksen kehittämä Word Lens -sovellus hyödyntää puhelimen kameraa ja kääntää tekstiä kielestä toiselle reaaliajassa, kun kameran kohdistaa mihin tahansa kirjoitettuun tekstiin.... Ohjelman näyteversion saa ilmaiseksi, mutta puhelimeen ladattava sanakirja maksaa neljä euroa. Toistaiseksi sovellus toimii vain Applen iPhonessa, mutta siitä on tulossa versio myös muille puhelimille.

 • Puhelinvertailu.com, Word Lens kääntää tekstiä Sci-fi-elokuvien tapaan. Matkapuhelimen kameraa hyödyntäviä kielenkäännössovelluksia on nähty markkinoilla jo muutamia kappaleita, mutta Quest Visualin tekemä uusi App Store -sovellus vie tällaisen kääntämisen täysin uudelle tasolle. Itse sovellus on ilmainen, kukin kielipari maksaa viisi dollaria. Kännykän kameran kuvasta teksti käännetään livenä, ei tarvitse internet-yhteyttä.

Puhelinvertailu.com, Kiinalainen iPhone-kopio pian myyntiin. Meizu M9 on tulossa markkinoille Kiinassa joulun tietämillä. Laitteen saapumisesta Eurooppaan ei ole tietoa, mutta M9 saapunee vähintäänkin tilattavaksi Kiinalaisiin nettikauppoihin.

Photo.net, foorumi.

Digital ProTalk, Friday – iPad OS 4.2 Upgrade – Just Say No! iPad 4.2 -päivitys lisäsi akkujen kestoa. 30-pinnisen liittimessä vähennettiin virrankulutusta, nyt 20mA, aiemmin 100mA. Tämän seurauksena kortinlukijat lakkasivat toimimasta.

Computer-darkroom.com, Adobe Update Photoshop CS5 for Windows to 12.03. Edellinen päivitysnumero oli 12.02. Bugien korjausta.

Thom Hogan, Nikon D7000. Julkistettu syyskuussa 2010. 16.2 megapikseliä, D90:n ja D300s:n väliin. Kennon koko on kasvanut 4 megapikseliä, fyysiset mitat ovat pysyneet samoina. Kroppikenno eli 1.5 x kroppikerroin. Video 1920 x 1080, 24 kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus (ei pysy liikkeessä mukana, lisäksi ylimääräistä ääntä). Monoääni, ulkoinen mikrofoniliitäntä. Akkukahva lisävaruste. Kuvausvauhti kuusi kuvaa sekunnissa. Lcd-näyttö kolme tuumaa, 920.000 pistettä. Etsin 100%. Kaksi sd-korttipaikkaa. Kohinan suhteen taitaa edustaa kroppikennoisten huippua. ISO 3200 on vielä käytännössä kohinaton. Suljinääni on hiljainen, speksattu 150.000 laukaisuun. Sisäänrakennettu salama ohjaa Nikonin omia salamia. Kaikenlaisia kuvausohjelmia, esim. ruska. Suomen Nikon. Pelkkä runko 1.150 euroa, + 18-105 VR 1.450 euroa.

 

19.12.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Helsingin Bukowskis Market, Avoimet työpaikat. Valokuvaaja. Valokuvaaja kuvaa päivittäin suuria määriä esineitä , jotka julkaistaan verkkohuutokaupassa. Kuvaajan rooli on tärkeä osa logistiikkaa ja tehtävän suorittaminen vaatii huolellisuutta, tarkkuutta ja nopeutta. Tässä roolissa on ratkaistava jatkuvasti ongelmia, jotka liittyvät esineiden vaihteleviin käsittelytarpeisiin. Tehtävään kuuluu myös jonkin verran esineiden kantamista. Hakemus viimeistään 26.12.2010.

Ei edellytä valokuvaajalta alan koulutusta, mutta se luetaan eduksi. Odotetaan seuraavanlaista osaamista:

 • Hyvää Photoshop -osaamista
 • Hyvää värienkäsittelyosaamista
 • Hyvää valaistusosaamista
 • Hyviä tietotekniikan yleistaitoja
 • Kokemus tuotekuvauksesta luetaan eduksi
 • Esinetuntemus luetaan eduksi

Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta.

Photo.net, foorumi.

Life.com, Christmas Around the World. 65 kuvaa. (Kännyköiden ansiosta näkee nykyään kuvan iän nopeasti - ainakin jos kuvassa kännykkä on).

JeongMee Yon, The Pink & Blue Project. Projekti käynnistyi, kun kuvaaja huomasi oman viisivuotiaan tyttärensä rakastavan yli kaiken pinkkiä väriä. Poikien väri on sitten sininen. Kolmannella tai neljännellä luokalla värimieltymys vaihtuu pinkistä purppuraan. Lapsia on kuvattu pinkkien ja sinisten esineittensä ympäröimänä.

(kertaus) ExposurePlot version 1.14. Jpg-kuvista tilastotietoa, ISO:t, aukot, suljinajat. Freeware.

Wikipedia, Value added tax. UK, 4.1.2011 ALV eli VAT nousee 2.5 prosenttiyksikköä, uusi VAT-prosentti on 20% (aiemmin 17.5%). Saksa 19%, Ranska 19.6%, Ruotsi 25%.

Help.adobe.com, Lightroom 3, pdf-manuaali, 191 sivua.

Muutamia hansikkaita (tai lapasia), voivat sopia valokuvaajalle. Ulkomailta joutunee tilaamaan.

Kamera & Bild, Organisera smart och hitta enkelt med Lightroom. 7-sivuinen pdf.

(kertaus) Monitoriarvioita.

 

18.12.2010   (linkki)

Yle.fi, Häme, Vilja Tamminen kuvaa pyhiä paikkoja. Riihimäkeläinen Vilja Tamminen kuvasi pyhien paikkojen megaliitteja, kiviympyröitä ja puita Iso-Britanniassa, Irlannissa, Latviassa ja Liettuassa. Näyttely Vaeltavan tuulen puut ja kivet on esillä Hämeenlinnassa tammikuun loppupuolelle 2011 saakka.

Turkulainen, Valokuvanäyttelyssä kokemuksia kuolemasta. Valokuvakeskus Perin näyttelyvuoden päättää Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen opiskelijoiden yhteisnäyttely Kuoleman Kosketus.

Suomen valokuvataiteen museo, blogi, Meitä tarkkaillaan 15.12.2010. ...Kirjoitin lokakuussa museon nettisivujen Kokoelmanosto -palstalle pienen tekstin valokuvaaja K-G Roosin Marimekolle kuvaamista muotikuvista ja niiden mallista, jonka nimeä en tiennyt, mutta jonka voimakasta läsnäoloa kameran edessä ihailin. Halusin tietää kuka hän on. Kysyin tietäisikö joku, vaikken pitänytkään todennäköisenä, että kukaan mallin tunnistava koskaan sattuisi lukemaan tekstini....

Helsingin suomenkielinen työväenopisto, 17.12.2010 Kuvataiteen kursseja Taidekeskuksessa. Vapaita paikkoja. Musta-Valkokuvien pimiökurssi B 111237 18 t/25 euroa Ti 18.1.–5.4. klo 17–21. Musta-Valkokuvien pimiötyöpaja B 111238 7 t/10 euroa Ti 1.2.–12.4. klo 18–20.15

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Best of 2010: Denver Post Staff Photographers. 81 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Christmas lights illuminate the night. 37 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | Dec. 16, 2010. 21 kuvaa.

Life.com, Vintage Sexy Stockings. 37 kuvaa. Kuva 18, Marilyn Monroe sukkahousuissa, 1951.

Photo.tutsplus.com, An Introduction to Outdoor Flash Photography.

Photoshop Disasters, Happy: Pull the other one. Painetun lehden kansikuvasta skannattu. Näyttää huonolta vitsiltä, tästä ei kuitenkaan liene kyse.

 • ilizarovheightincrease.com, ...Such procedures are suitable for those wishing to improve their stature with the standard height gain ranging from 4 to 9cm per occasion. Whether a patient is suffering from constitutional short stature or simply wanting to improve their height, our Centre offers a solution for each individual's case....

Smashingapps.com, Awesome Tutorials That Will Make You Acquainted With What Photoshop Can Do (Best of 2010).

Hongkiat.com, Photography Tips: 12 Elements To Capture That Winning Shot.

1. Impact
2. Composition
3. Lighting
4. Technique
5. Print Presentation
6. Creativity
7. Center of Interest
8. Color Balance
9. Style
10. Subject Matter
11. Technical Excellence
12. Story Telling

Pdnpulse.com, Friday Fun: Most Influential Photographers, Revisited. Google Labsilta väline, jolla voi hakea eri hakutermeillä miljoonista kirjoista. Minimi 40 osumaa.

 • (suomalaisia kuvaajia en löytänyt)

Kamera & Bild, Sydsvenskan bryter medvetet mot lagen om bild i reklam. Lehti rikkoo harkitusti lakia käyttäessään mainoskampanjassaan kahden tunnetun ulkomaalaisen poliitikon kuvaa.

100milligrams.com, Canon DSLR Camera Bank. Canon EOS 350D ja Canon EF 24-105mm, hinta $22.50. Tällä kombolla ei kuitenkaan oteta kuvia. Sitä voi kuitenkin käyttää rahan säästämiseen järjestelmäkameraa varten. Säästöpankki. Objektiivin voi irrottaa rungosta.

Dpreview.com, Pentax K-5. Julkistettu syyskuussa 2010. K-7:n (toukokuu 2009) seuraaja, ulkoasu sama. 16.3 megapikselin järjestelmädigi, sarjakuvaus nopeampaa (7 fps vs. 5.2 fps), ISO noussut arvoon 51.200 (6.400). Tarkennuspisteitä vain 11. DxOmark.com:in kennotestissä kroppikennoisten ykkönen. Suljin kestää 100.000 laukaisua. Etsin 100%. Lcd-näyttö 3-tuumainen (920.000 pistettä), hyvälaatuinen. Säänkestävä. Valikkojen kieleksi voi valita suomen. Sisäänrakennettu kuvanvakaaja. Video 1920 x 1080, full HD, monomikrofoni, ulkoisen stereomikrofonin liitäntä. Käsin tarkennus, videoinnin aloittaminen on tehty vähän hankalaksi. Akut kestävät yli 900 kuvan ottamisen. Tarkennuksen hienosäätö. ISO 6400 -arvoon asti kohina kohtuullinen, ei kuitenkaan aivan ykkösluokkaa. Arvosana 83%. Suomen Pentax. Suomen hinta on n. 1.250 euroa (mukana Pentax K-5 18-55mm WR Kit).

 • "The Pentax K-5's compact, solid body, generally well thought-out ergonomics, comprehensive feature set and excellent image quality, in both still and movie modes make it one of the best APS-C DSLRs currently on the market."

Photozone.de, Sony 70-300mm f/4.5-5.6 SSM G (SAL-70300G). Täyskennoisella testattu. G-sarjaa (G = Gold). Pro-malli, mutta ei säätiivistystä. Paino 760g, filtterikierre 62mm. Vastavalosuoja mukana. Tarkennus riittävän nopea, melkein äänetön ja kohtuullisen tarkka. Jonkin verran tyynyvääristymää. Vinjetointi keskitasoa. Tarkka piirto, 300mm on keskellä vielä terävä. Bokeh hyvä. Vähän värivääristymää (purppureunaisuus). Parhaimmillaan kroppikennoisessa. Suomen Sony. Suomen hinta on Sonyn omassa verkkokaupassa 1.100 euroa (muualla 100 euroa halvempi).

Popular Photography, Tokina AT-X 16-28mm f/2.8 Pro FX. Täyskennoiselle. Canon/Nikon. Paino 950g. Sääsuojaus. Erinomainen tarkkuus ja kontrasti. Hämmästyttävän vähän vääristymää. Ei filtterikierteitä. Suomen hinta on n. 1.000 euroa.

Luminous Landscape, Marshall V-LCD50 HDMI Monitor. Kun lcd-näyttö ei riitä... Aika monessa kameroissa on nykyään HDMI-ulostuloa, kaikissa ei kuitenkaan videon live-ulostuloa. Marchall on 5-tuumaa kooltaan, 800x480, kirkas (LED), painoa 250g, neljä AA-akkua. Voidaan kiinnittää ulkoiseen salamakenkään. Akut (kannattaa käyttää ladattavia) kestävät vähän yli tunnin. Hinta noin $500.

 

17.12.2010   (linkki)

Pekka Kettunen & Kari Smolander: Narvan mailla - valokuvia itäisestä Virosta
Kuva: Kari Smolander.31.12.2010 asti

Pekka Kettunen ja Kari Smolander tekivät lokakuussa 2009 ja toukokuussa 2010 kuvausmatkan itäiseen Viroon - Narvaan ja lähiseuduille tavoitteenaan kuvata tämän lähes täysin venäjänkielisen alueen historian jäänteitä.

"Kohtasimme alueen, jossa rakennettu ympäristö etääntyy ajasta ja jossa asukkaat eivät puhu valtaapitävien kieltä. Ihastelimme ja kauhistelimme hylätyn kauneutta ja raskaan teollisuuden rappiota. Tulkitsimme näkemäämme ja tallensimme sen visuaalisesti. "

Kuva yllä: Kari Smolander.

Galleria Pihatto
Valtakatu 80/Kaukaankatu 2, Lappeenranta
ti-pe 11-16, la-su 11-15
(galleria suljettu 24.-27.12.)

Foorumilaisten kuvia:

 • jussihietaniemi.pictures.fi, - Landscapes -. "Värit ja rajaus lightroomissa, kuut kuviin lisätty photarilla. Yleensä en kuvamanipulaatioita harrasta, mutta kokeiluluontoisesti pari kuvaa."

Tamperelainen, Voimauttava valokuva ja Maailman ihanin tyttö tulevat Tampereelle. ...Maailman ihanin tyttö -kirjan valokuvaajan ja voimauttava valokuva -menetelmän kehittäjä Miina Savolainen kehottaa kysymään kuvassa olevalta ihmiseltä, miten hän haluaa tulla kuvatuksi....

Suomen freelance-journalistit, Sanoma News alkanee massalevittää freesopimuksiaan 16.12.2010. Liitto on saanut tiedon, että Sanoma News alkaisi levittää uusia mallisopimuksiaan laajalla jakelulla juuri joulun alla. Freelancereiden ei kannata allekirjoittaa tarjottua sopimusta sellaisenaan, vaan esittää omia ehtoja.

Tietokone.fi, Hyvitysmaksu laajenee ulkoisiin kiintolevyihin. Maksu on 5 tai 10 euroa levyn kapasiteetista riippuen. 250GB - 1TB = 5 euroa. 1TB - 3TB = 10 euroa. Pienemmistä ja isommista levyistä ei mene hyvitysmaksua. Ensi vuoden alusta nämä maksut ovat sitten voimassa.

Macmaa.com, MacBook Pron ulkomuoto uudistuu, iMacista uusi koko. Ensi vuoden alkupuoliskolla uutta, ei varmaa tietoa.

(Foorumilta) ketjusta Karseita lehtikuvia, osa 2. Kaleva.fi, Parkkipaikat lähtevät poliisitalolta. Tämä kuva ei ole mitenkään erityisen karsea, foorumin kommentissa arveltiin, että voisi olla filmikuvasta skannattu. Tämä on nostettu esiin varoittavaksi esimerkiksi, ei kai tässä vain tiivisty kuvajournalismin tulevaisuus. Ihmetyttää, että miksi tällainen kuva on ylipäätään laitettu esille. Miksi?

Photo.net, foorumi.

Boston.com The Big Picture, 2010 in photos (part 2 of 3). 40 kuvaa.

Boston.com The Big Picture, 2010 in photos (part 3 of 3). 40 kuvaa.

Denverpost.com, The Year in Pictures. 53 kuvaa. Katastrofia katastrofian perään.

Life.com, Scarlett Johansson at Her Hottest.

Pdnpulse.com, NGS Photo Contest Winner: Does It Look Real to You? National Geographic valitsi vähän erikoisen "valokuvan" voittajaksi. Ja kilpailusäännöissä kehotettiin/kannustettiin lähettämään manipuloimattoimia ja todellisia valokuvia. Hm.

Pdnpulse.com, PDN’s Video Picks: Keith Loutit’s “Small Worlds”. Tilt & shift -video, kesto 1:03.

Rob Galbraith, A first look at ShutterSnitch 2.0 for the iPad, iPhone and iPod touch. Kuvat langattomasti kamerasta iPadiin.

Pixiq.com, Macro photography for $10.

Rob Galbraith, Apple posts Digital Camera Raw Compatibility Update 3.5. Uusille kameramalleille raw-tuki.

Canonrumors.com, The Canon High End [CR2]. Ensi vuoden jälkimmäisellä puoliskolla? Canon 1D4:n seuraaja vai Canon 5D Mark III.

 

16.12.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Helsingin Sanomat, Maailman kuvia. Kuukausi taaksepäin, kuvia kaikkiaan 45 kpl. Kuva päivässä, kaksi parhaassa.

Valokuvatorstai, 189. haaste. Haastesana on mielenrauha. Edessä on pieni joulutauko 23.12.2010-12.1.2011. Paluu 13.1.2011.

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 188. haaste. Viikon haaste oli kuvahaaste, inspiroituminen vapaata. Haasteen otti vastaan 53 kuvaajaa

Keskipohjanmaa, Tiina Ruotsala, Kuvia sermeillä kaupunginkirjastossa. Kokkolan Kameraseuran näyttely Kokkolan kaupunginkirjastossa vetää mielen apeaksi. Perinteikäs seura juhlii pyöreitä vuosia täyttäessään 60 vuotta, ja Kokkolan valokuvaajista löytyy taiteilijoita ihan valtakunnan kärkeen saakka, mutta lauantaina avatun näyttelyn taso on alhaisempi kuin ehkä koskaan....

Mikropc.net, 12/2010, s. 58, Kokoa ja väriä. Dell Ultrasharp U2711 ja HP ZR30w testissä.

 • Dell Ultrasharp U2711, 27 tuumaa, 16:9, 2560x1440, 900 euroa. Arvosana 3.5 * / 5*. "Paljon vastinetta rahalle". Jalustassa hyvät säädöt. Yltäkylläiset liitännät, lisäksi neliporttinen usb-jakaja sekä muistikortin lukija. Värintoisto, -tasaisuus, sävyntoisto, sävyala, kaikki erinomaisia. IPS-paneeleille tyypillisesti taustavalo vuotaa. Nopeatempoiseen pelaamiseen hieman hidas. Sähköä testinäyttö kulutti, sillä sitä ei saatu vaipumaan torkkutilaan. Dell tarjoaa paljon enemmän vastiketta hinnalle kuin HP, Dell sopii vaativampaankin työhön.
 • HP ZR30w, 30 tuumaa, 16:10, 2560 x 1600, 1.400 euroa. Arvosana 2.5 * / 5 *. "Kallis, mutta karu". Jalustassa hyvät säädöt. Niukasti liitäntöjä. Näytössä hyvin vähän säätimiä, vain tuloliitännän valitsin ja taustavalon kirkkauden säätö. Muut säädöt eivät onnistu edes ohjelmallisesti. Ongelmaksi muodostui tehtaalla liian korkeaksi säädetty näytön värilämpötila, jota ei saatu edes profiloinnilla laskemaan tarpeeksi alas. Näytössä hienoa tekniikkaa, jota ei voi kuitenkaan pääse ollenkaan käyttämään. Värisävyerot ovat jo paljaalla silmällä näkyvissä. Näytön keskustan ja nurkkien kirkkausero on suurimmillaan yli 30%. Vasteaika on nopeampi kuin Dellilla, torkkutilaan siirtyminen ei aiheuta ongelmia. HP on kelvollinen lähinnä toimistotyöhön.

(Foorumilta) ketjusta Karseita lehtikuvia, osa 2. Etelä-Suomen Sanomat, 10-vuotias hengenpelastaja palkittiin.

 • (Olen sanaton. Tai yksi kysymys: millaisella "kameralla" saa tällaisia kuvia?)

Tietokone.fi, Muuta kuvatiedostojen tarkkuutta ja tiedostomuotoa. Copy N Size 4.2. Valokuvaus on siirtynyt liki täydellisesti digitaaliseen muotoon. Digikuvien hallinta on huomattavasti perinteisiä kuvia helpompaa, mutta kuvamäärien kasvaessa tiedostomassan hallinta vaikeutuu. Freeware.

Nettihenkkarit.fi, Nettihenkkareiden avulla Internetin käyttäjät voivat esittää toisilleen varmennettuja henkilöllisyyteensä liittyviä tietoja luotettavasti. Nettihenkkareihin liittyvät tiedot, kuten nimi, ikä ja sukupuoli varmennetaan luotettavista lähteistä, kuten pankeista tai virallisesta henkilötodistuksesta.

 • hinnasta eli maksuista ei sivuilta löytynyt viiden minuutin etsinnällä sanaakaan... googlella löytyi heti hinta eli vuosimaksu on 9.50 euroa
 • Ongelma esim. petollisissa kauppiaissa ei välttämättä ole se, että petollinen myyjä jää tuntemattomaksi. Ongelma ovat varomattomat ostajat, jotka lähettävät etukäteen myyjän tilille rahaa. Vaikka oikea nimi onkin tiedossa, niin pelkkä nimihän ei riitä luotettavuuden takeeksi.
 • Perussääntö on aina, että ehdotetaan epävarmoissa tapauksissa noutoa (vaikka ei välttämättä olisi mahdollisuuttakaan noutoon). Jos myyjä ei tähän suostu, niin hälytyskellojen pitäisi alkaa soida. Yleensä petollisella myyjällä ei edes ole myytävää tuotetta. Ostaja voisi ainakin pyytää lähettämään kuvan ostettavasta tuotteesta vaikka saman päivän sanomalehden päällä. Ja postiennakkolähetys, mutta niin, että vastaanottaja voi avata paketin postissa. Jos myyjä ei halua lähettää postiennakolla, niin ostaja voi aina lähettää postiennakkomaksut myyjälle. Tästä ei myyjä ainakaan voi kieltäytyä.
 • Ostajan paras turva on terveen maalaisjärjen käyttö. Ja terve epäluulo.

MTV3, Tabletti pukinkonttiin? Hittilaitteet iPad ja Galaxy Tab MTV3:n jouluvertailussa. iPad on loppuun asti käyttäjälle hiottu tyylikäs ja varmatoiminen tuote. Galaxy Tab puolestaan tarjoaa laajemmat eväät toimintojen muokkaukseen, eikä se ole alustana niin rajoitettu kuin Applen tuotteet.

Photo.net, foorumi.

Popular Photography, American Photo: 2010 Images of the Year. 25 kuvaa.

Digital Photography School, Advanced Tips for Tack Sharp Images. Järjestelmäkameroiden käyttäjille, esimerkkinä Canon, mutta muilla merkeillä on samat toiminnot. AF-ON, Single Point AF, AI Servo Focus Tracking.

Diyphotography.net, Breadbox Strip-Light From A Plastic Bread Container, Spaghetti Sauce And A Twelve-Pack. Foliopaperia, muovinen leipälaatikko, salama ynnä muuta. Ei mitään ihmeellisiä tarpeita.

Amateurphotographer.co.uk, Pentax investigates K-5 DSLR sensor 'contamination'. Pentax Japan has confirmed that its factory has launched an urgent investigation into a report that 'foreign matter' has led to 'dirty' imaging sensors on its K-5 DSLR. Kennon AA-filtterin alla on joissakin Pentax K-5 -järjestelmädigeissä ollut jo valmiiksi "roskia". Kennon puhdistus ei sattuneesta syystä auta. Suomessakin on ollut ainakin yksi tällainen tapaus. Kamera vaihdetaan kuitenkin uuteen (Suomessakin).

(email) Techland.time.com, The 10 Best Camera Apps for the iPhone. Ensimmäisenä Hipstamatic $1.99. Sitten Photoshop.com Mobile (ilmainen) jne. Vähän sääli, että iPhonen kamera ei ole ihan kaikkein parasta a-luokkaa. Mutta kuitenkin ihan riittävän hyvä nähtävästi...

Photopreneur, GetLocations Turns Studios into Revenue Streams. Sivusto, jonka tarkoituksena on yhdistää mielenkiintoisten kuvauspaikkojen omistajat ja valokuvaajat. Myös kuvausstudioita on tarjolla. Parturinliikkeitä, jalkapallostadioneita, kellaritilaa jne. Pieni osa tarjonnasta on ilmaista, keskihinta voisi olla 500 ja 1.000 punnan välillä. Kolmen kuukauden toiminnan jälkeen vähän yli 240 paikkaa, 30 maata.

 • Pohjoismaista ei ole mitään, muutenkin tarjonta on kovin niukkaa, ehkä vuoden kuluttua sivusto on saanut ilmaa siipiensä alle. Vielä ei voi sanoa menestyksestä mitään.
 • getlocations.com

Dpreview.com, Canon updates firmware for EOS 60D.

Tukholman Fotografiska-museo julkaisee omaa lehteä, jossa on myös mainoksia. Kolmas numero on nyt netissä selailtavana, sivuja 32. Fotografiska nr 3. Andy Warhol on näyttävästi esillä.

Photographyblog.com, Panasonic LUMIX G VARIO 100-300mm F4.0-5.6 MEGA O.I.S. Micro 4/3-systeemiin, kroppikerroin on 2x, siis 200 - 600mm. Painoa 520g. Kuvanvakaaja. Pituus 18cm täyteen zoomattuna. Muovien objektiivi, mutta bajonetti on metallia. Mukana vastavalosuoja, kuljetuspussi. Filtterikierre on 67mm. Ei paljoa värivirhettä (purppureunaisuus). Jonkin verran vinjetoi. Lähin tarkennus 1.5m. Bokeh hyvä. Keskeltä terävä jo täydellä aukolla. Tarkennus nopea. Panasonic GH2 -kameraa käytettäessä aukon esivalintaa lyhin suljinaika oli 1/500s. Jos käyttää täyttä zoomia, niin kannattaa käyttää suljinajan esivalintaa (jolloin päästään lyhyempiin kuin 1/500s aikoihin). Arvosana 4 * / 5 *. Suomen Panasonic. Suomen hinta on n. 650 euroa.

 • (pienellä varauksella suhtautuisin tähän arvioon, ns. pikselin viilausta ei paljoa ole, terävyydet yms. lienee arvioitu mutu-tuntumalta)

Strobist, First Grope: Nikon SB-700. Ensikokemukset Nikonin uudesta salamasta. $329.95 on suositushinta. Sisäänrakennettu PC-liitäntä puuttuu kokonaan (SB-900 -mallissa se on). Nikonin ja Canonin salamasysteemien eroista: osa Canonisteista on siirtynyt Nikonin salamiin, mutta toiseen suuntaan ei ole ollut minkäänlaista muuttoliikettä (vai oliko tämä huumoria?).

Kamera & Bild, TEST: Panasonic LX5, Nikon P7000 och Canon G12. Tasaiset testitulokset. Canon G12 arvosana 8.4p, Panasonic ja Nikon hopeaa arvosanalla 8.2p.

 

15.12.2010   (linkki)

Juho Nikkilä: N+ 1 Scenes - Digitaalisia maalauksia ja kollaaseja
Kuva: Juho Nikkilä19.12.2010 asti

Kuvataiteilija Juho Nikkilä yhdistelee N+ 1 Scenes -sarjansa teoksissa valokuvaa ja tietokonegrafiikkaa digitaalisiksi kollaaseiksi. Teoksillaan hän käsittelee toisaalta ihmisen luomia konstruktioita ja toisaalta luonnon omia toimintamekanismeja. Yhteen teokseen Nikkilä saattaa käyttää satoja kuvia ja työstäminen vie jopa useita kuukausia.

Teokset ovat esillä LED-Valotauluissa, alumiinipohjusteisina printteinä tai kankaana.

Galleria BE'19
Uudenmaankatu 19-21, Helsinki
ti, to, pe 11-17 ke 12-18, la-su 12-16

Juho Nikkilän näyttelystä ks. myös: umami.fi /Liisa Wilska: Viehättävän kauhun kuvia.

Mainosvalokuvaajat ry:n vuosinäyttely 2010
22.12.2010 saakka

Suomen Mainoskuvaajat ry:n vuosikilpailu järjestettiin jo kuudennen kerran. Edellisen vuoden tapaan kilpailuun saatttoi osallistua paitsi asiakaslähtöisillä töillä myös omaehtoisilla kuvilla.

Tänä vuonna kilpailun yhteydessä julkistettiin yhdistyksen toimittama lähes 400 sivuinen suomalaisen mainoskuvauksen historiaa ja nykypäivää valottava kirja.

Kuvat voi katsoa myös netistä.

Sanomatalon Mediatori
Töölönlahdenkatu 2, Helsinki
ma-su 8-22

Foorumilaisten kuvia:

 • paula_pii, pinhole. 25 kuvaa. Ks. kuovi.blogspot.com, Suomenlinna 14.12.2010.
 • chilipictures.fi, Salibandy2010. Magical games, Helsinki 2010. Maailmanmestari-Suomi. 59 kuvaa.

Uusi Eurooppalainen Valokuvakerho, Transhumanismi, 02/2010. Kaveriporukan vajaat kaksi vuotta sitten perustama sivusto. Jos kiinnostaa, niin mukaan toimintaan kaiketi pääsee vieläkin.

Kuvaaja Markku Könkkölä, Kokemuksia työpajasta. Ensimmäisen kuvaustyöpajani, aiheena sommittelun keinot, pidin viime sunnuntaina. Sää sattui oleman suurimman osan ajasta paksupilvinen ja harmaa. Kokemus oli kuitenkin positiivinen, uskoakseni myös osallistujille. Kommentteja voi laittaa tänne blogiin...

Työ- ja elinkeinotoimisto, Vuosilomansijaisia, 15 paikkaa, Sanomalehti Karjalainen Oy, Joensuu. Keskustoimitukseen Joensuuhun haetaan kesäksi 2011 vuosilomansijaisia toimittajille, valokuvaajille sekä taittajille/graafikoille. Toimittajille ja kuvaajille ajokortti on välttämätön. Pyydetään lähettämään lyhyen, vapaamuotoisen hakemuksen liitteineen ja mahdollisine työnäytteineen 9.1.2011 mennessä. Tietylle osastolle haluavat voivat merkitä sähköpostin aihekenttään osaston, esimerkiksi uutiset, urheilu, ajankohtaistoimitus, kulttuuri, kuvaaja, taittaja/graafikko.

Työpaikan osoite 80140 JOENSUU
Työ alkaa sop.mukaan
Työaika kokopäivätyö
Työn kesto 6 - 12 kk
Haku päättyy 09.01.2011
Ilmoitus jätetty 13.12.2010

Metro-lehden kansainvälinen valokuvakilpailu, kunkin maan kolmen kuvakategorian paras kuva on valittu yleisöäänestyksellä. Finland – Top 3. Kolme voittajaa pääsevät kansainväliseen finaaliin, jossa kansainvälinen tuomaristo valitsee maailmanlaajuiset voittajat kussakin kolmessa kategoriassa (ilmoitetaan 21. joulukuuta). Tilastotietoa kilpailusta:

 • kilpailuun osallistuneet: 157.234
 • kaikki valokuvat : 379.558
 • kaikki kommentit: 354.106
 • rekisteröityneet osallistujat: 71.031
 • käyttäjiä kirjautuneena: 10.893

Salon Seuden Sanomat, Poliisi kielsi miestä kuvaamasta kadulla Salossa. ...Taksia kadun varressa odotellut mies kertoo kuvanneensa matkapuhelimella poliisin toimintaa. Yksi konstaapeleista tulee videolla suoraan kuvaajan luo ja sanoo ensimmäiseksi ”pistä se kamera pois”.... ...Kun mies ei heti lopettanut, poliisi käski hänen poistua. Miehen jo laitettua kännykän taskuunsa, kaksi konstaapelia vei hänet poliisiauton koppiin....

MTV3, Joulukalenteri 2: Onko teillä joulun hienoin piparkakkutalo? Osallistu kilpailuun. Kilpailuaika on 14.-21. joulukuuta. Ota yksi edustava kuva piparkakkutalostasi, ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen mona.niemela@mtv3.fi. Kilpailutöistä tehdään kuvagalleria, ja mtv3.fi:n lukijat äänestävät kuvien joukosta suosikkinsa. Voittajatalo julistetaan 23.12.

Helsingin Huutokauppakamari, panttihuutokauppa ke 15.12.2010. Elektroniikka. Lähtöhinta on ohjeellinen.

55 Y1752 12)
1 KAMERANRUNKO LEICA M6. Lähtöhinta 600 euroa. Loppuhinta 700 euroa.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, 2010 in photos (part 1 of 3). 40 kuvaa.

Popular Science, Gallery: The Most Amazing Science Images of 2010. 72 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, Winter Wonderland Photography: Fantastic Examples & Tips.

Thom Hogan, Lenses for m4/3 Cameras. Short opinions about the current m4/3 lenses. 5.12.2010. Seitsemän Panasonicia, kuusi Olympusta.

Dpreview.com, Video Compression, Codecs and Transcoding. Artikkeli.

Collegehumor.com, Photoshop Tutorial Rap. Rappia, mutta silkkaa Photoshop-tutoriaalia. Kesto 3:37.

Rob Galbraith, Nikon issues firmware update for Coolpix P7000. Raw-kuvien tallennus on nopeutunut huomattavasti.

 

14.12.2010   (linkki)

ksml.fi / Näyttelyt /Aleksis Salusjärvi: Polku - Taidekeskus Honkahovi

Suomen valokuvataiteen museo / Kokoelmanosto: Saila Puranen: Sarjasta Mun todellisuus neljän suhde toiseen (1984). Teossarjan valmistumisen aikaan Saila Puranen oli vielä opiskelija. Teokset edustivat tuolloin jotakin uutta ja kokeellista. Purasen lisäksi muun muassa Ulla Jokisalo ja Sari Poijärvi aloittivat 1980-luvun suomalaisessa valokuvataiteessa uuden, subjektiivisen naisvalokuvauksen tyylin.

Ilkka, Otso Kantokorpi, Dokumentin ja taidekuvan risteyksessä. Eino Mäkinen Ateneumin taidemuseossa Helsingissä 20.2.2011 saakka (tästä oli eilen Digicamera.netin uutisissa).

Tuhat sanaa, Tuija Aalto, Kuvaa lapsellesi onnellinen lapsuus - valokuvakirja vuodessa tallentaa arjen ja juhlan. Kun otat tavaksi tehdä perheen elämästä vuosittain valokuvakirjan, saat ajan saatossa huikean dokumentin. Mikä parasta: päätät itse, millainen kuva jälkipolville arjestanne tallentuu. Raivaa näkymää tarvittaessa - inhorealismi ei ole tavoiteltu tyylilaji vaikka arkea kuvataankin.... Ohjeissa kymmenen kohtaa.

Älä masennu – ota kuva! Jyväskylän Ylioppilaslehti järjestää valokuvauskilpailun, jonka teemana on Opiskelumotivaation lähde. Kuka tai mikä potkii sinut aamuluennolle, miten selviät pänttäysurakasta tai mikä auttoi gradun valmiiksi?

Kilpailuun voi osallistua digitaalisella valokuvalla 7.1.2011 mennessä (valokuvauskilpailu(at)jyy.fi). Kuvan mukaan tulee liittää kuvaajan nimi ja yhteystiedot.

Kilpailun järjestäjistä koostuva raati palkitsee parhaan kuvan 100 euron Kampus Data -lahjakortilla.

Kuvaajalla täytyy olla lähettämäänsä valokuvaan täydet oikeudet. Kilpailun järjestäjällä on oikeus julkaista kilpailuun osallistuneita kuvia ilman erillistä korvausta kertajulkaisuna sekä Jyväskylän Ylioppilaslehdessä että lehden verkkosivustolla. Kilpailuun osallistuvien kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla.

Omakaupunki.hs.fi, Korkeasaaren Repe-paviaani lopetettiin. Korkeasaaren kaksi vanhinta paviaania lopetettiin viime viikolla.

 • Ehkä joku vielä muistaa helsinkiläisen mainostoimiston kokosivun ilmoituksen hesarissa 10.10. 2004. Ilmoituksessa haettiin paviaaneille pelastajaa ja Pelastakaa paviaanit -projektin vetäjää. Myös Digicamera.net osallistui tähän projektiin, ks. Pelastakaa punaperseet! Repe sai tämän ansiosta vähän yli kuusi vuotta lisää toivottavasti onnellista elämää... Kuvat ovat vuodelta 2003.

Oka Morikawa, hääkuvia. Kysymys: Kuinka paljon kuvia hääparit yleensä toivovat saavansa?

"Otan 1500-2500 kuvaa yleensä häissä, joskus tosin mennään 4000 päälle (varsinkin ulkomaan keikoilla) missä on paljon vieraita, ohjelmaa ja isot juhlapaikat.

Vaikka kuvamäärällisesti voisi puhua "konekiväärikuvaamisesta" eli räiskitään kaikkea mahdollista joka puolelta niin sitä mun oma kuvaaminen ei ole.

Yleensä ennakoin tilanteen ja rupean tilanteen kehittymisestä loppumiseen saakka kuvaamaan eri sarjoja joista sitten jälkikäteen koneella valitsen parhaimman. Ittellenni on erittäin tärkeitä nuo ilmeiden nyanssit ja sen takia vaikka annan kuvia suht vähän asiakkaille niin suhteessa tulee paljon kuvia otettua.

Kuvia tosiaan keskimäärin annan 140-180, välillä mennään 200 paremmalle puolelle isommissa häissä. Talvi / ravintolahäissä tulee vähemmän kuin kesä / juhlapaikoissa missä väki pääsee liikkumaan. Tosin mä en myöskään anna "tuplia" eli yksi tilanne, yksi kuva paria poikkeuksia lukuunottamatta...."

Kaori & Takumi, pikkuveljen häät

Annika & Ossi, Saksalainen kirkko

Emilia & Oskar, Teatterimuseo Kaapelitehtaalla

Kristina & Andrew, Johanneksenkirkko

Mailis & Ari, Suomenlinna Pirunkirkon juhlasali

Elina & Arttu, Turku Pyhän Henrikin ekumeeninen taidekappeli

Aysu & James, Suomenlinna

 

Tietokone.fi, Uusia iPad-huhuja: laitteesta sittenkin pienempi versio? ...Reutersin lähteet kertovat myös, että iPad olisi saamassa kameroita kaksin kappalein, sekä eteen että taakse. Näin laitetta voisi käyttää videopuheluihinkin.

HS, Julkkiskuvaaja kihlakuvasi prinssi Williamin ja Kate Middletonin. Perulainen huippumuotikuvaaja asialla.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Beginning to look a lot like Christmas. 37 kuvaa.

Los Angeles Times, Framework, 2010: The Year in Pictures. 97 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: Turbans on the Hill. 14 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, The Hunt for Christmas Trees in Germany. 27 kuvaa. (Gettyltä peräisin olevat kuvat ovat _visuaalisesti_ harvinaisen mielenkiinnottomia...).

Photo.tutsplus.com, On Assignment: A Photographic Mission to Nicaragua. Kertomus kuvaustehtävästä Nicaraguaan, vuosi on 2007. Silloin Nicaragua oli Haitin jälkeen läntisen maailman toiseksi köyhtin maa. Miten tällaisessa maassa onnistui kuvaaminen, mitä ongelmia tuli eteen.

Luminous Landscape, Don Whitebread, Yemen – A Leap Back in Time, and a Creative Transition. Kuvataan Jemenissä.

Diyphotography.net, Shoot 3D Products Using A Suspended 360 Degree Shooting Rig. Kotinikkarille hommaa, yksityiskohtaiset ohjeet.

British Journal of Photography, Daily Mail sued for copyright infringement [update 2]. Daily Mailin tapoihin näyttää kuuluvan käyttää sekä nettisivuillaan että paperilehdessä luvattomia kuvia. Nyt on losangeleslainen kuvatoimisto haastanut Daily Mailin oikeuteen ja vaatii kunnon korvauksia.

Dpreview.com, Fujifilm reveals more details of X100 large-sensor compact. Julkistettiin syyskuussa 2010. Fujin isokennoinen retropokkaridigi, 23mm kiinteä F2 Fujinon (35mm). Filmikameran tapaiset suljinajan, aukon ja valotuksen hallinta. Hybridi etsin, voi vaihtaa optisen etsimen (tällöinkin saa vaikka histogrammin näkyviin) ja elektronisen etsimen välillä. Video 720p HD (stereo), 2.8 tuuman lcd-näyttö (460.000 pistettä), ulkoinen salamakenkä. Myyntiin vuoden 2011 alkupuolella.

Amateurphotographer.co.uk, Fuji hikes price of photography papers by 20%. Fuji nostaa valokuvapaperin hintoja 5% -20% tammikuussa 2011.

Popular Photography, Nikon ED 300mm F/2 Hits eBay, Bidding Starts at $15,000. 1980-luvulla myytiin erikoistilauksesta $20.000 - $30.000. Ei kovin hyvässä kunnossa.

 

13.12.2010   (linkki)

Osto Kantokorpi, Alaston kritiikko. "Näyttelykuvia ja kritiikkejä sekä metakritiikkiä, päiväkirjamerkintöjä ja satunnaisia hajahuomioita taiteesta - sekä nähdystä että luetusta". Hengästyttävä määrä näyttelykriitiikkejä, aina välillä myös valokuvausta käsitteleviä. Vaikea uskoa, että yksi ainoa mies on kirjoittanut kaikki nämä tekstit. Kaksi viimeisintä poimintaa:

Kari Kuukka Photography, blogi, poimintoja. Muutamaksi päiväksi pureskeltavaa.

Vapaalasku.com, Kuvareportaasi: Helsingissä on taas puuteria.

YouTube, TEDx Helsinki II - Miina Savolainen - Voimauttava Valokuva/Katsoa Toisin. 21.5.2010. Kesto 20:37. In Finnish.

Kameraseura.net, kurssit syksyllä 2010 ja keväällä 2011, Helsinki. Jollei kansalais- ja työväenopistoista (ks. alla) löytynyt sopivaa kurssia, niin Kameraseuran kursseista voi löytyä sopiva (korkeammat hinnat, mutta eivät nämäkään kalliita ole).

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot. Maksu ei ole vielä mahdollista järjestelmän kautta. Ohjeet.

Kuvataiteen ilmoittautuminen alkoi 9.12.2010. Aluksi voi lähteä liikkeelle kohdasta Aineittain haku. Kuvataide > Valokuvaus ja mediataide (122). Valokuvaus (87), Digitaalinen kuva (21), Video (15), Elokuva (1), Animaation (0), mustavalkokuva ja studiotyöskentely (2), muu mediataide (2).

Kauppalehti.fi, iPhone voi käydä kalliiksi. Kytkykaupalla hankittu iPhone voi tulla kalliiksi, jos sopimuksesta haluaa eroon ennen määräaikaa.

 • Kahden vuoden sopimuksella puhelimesta maksettu 696 euroa muuttuukin tuhanneksi euroksi eli maksettavaa tulee 300 euroa lisää.
 • Lisähinta perustuu kytkysopimuksen sadan euron irtisanomismaksuun ja lisäksi puhelimesta veloitetaan sen suositushinnan (899 euroa) mukaan. Tässä tapauksessa suositushinnan ja kytkysopimuksessa maksetun puhelimen hintaero on 200 euroa.
 • Purkupykälän todellisuuteen törmännyt mies kehottaakin puhelimen kytkykaupalla vaikka joululahjaksi ostavia miettimäänkin sopimusehtojen tätä puolta.

Kauppalehti.fi, iPadin käyttö ulkomailla voi maksaa maltaita. iPadin 3G-käytöstä veloitetaan ulkomailla normaalin datasiirron mukaisesti, mikä tekee siitä järjettömän kallista.

 • Haluatko ladata New Yorker -lehden uuden numeron iPadillesi? Jos haluat, älä lataa sitä kotimaisella 3G-liittymällä ulkomailla, sillä silloin numeron hinnaksi tulee vähintään 400 euroa.

Photo.net, foorumi.

Lifehacker.com, Most Popular Photography Tips, Tricks, and Hacks of 2010.

 • Take a People-Free Photo in a Crowded Place
 • Use a Dab of Vaseline to Take Vintage-Style Photos
 • Top 10 Photo Fixing and Image Editing Tricks
 • Make Images 3D sans Goofy Glasses
 • How to Get the Best Color Out of Your Photos
 • Use an 18% Gray Card for Better Color Balance in Your Photos
 • How to Take Better Pictures with Your Smartphone's Camera
 • Get the Most from Your Point-and-Shoot Camera
 • Enhance Your Camera and Photos This Weekend
 • Get Great Images from a Not-So-Great Camera
 • Through the Viewfinder Method Makes Your Digital Pics Look Analog
 • Choose the Right Lens for Your First DSLR
 • How to Take Wireless Photos with Your DSLR and iOS Device
 • How to Record Great Video with Your HD DSLR Camera
 • Unshake Makes Blurry Photos Passable
 • How to Create Your Own Photosynths

Reuters.com, Christmas Around the World. 65 kuvaa.

Denverpost.com, Pictures of the Week: December 10, 2010. 20 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, Quick Tip: How to Easily Avoid Lens Flare.

Digital Photography School, 7 Tips for Photographing a Conference.

Cameralabs.com, Nikon D7000. Julkistettu syyskuussa 2010. 16.2 megapikseliä, D90:n ja D300s:n väliin. Kennon koko on kasvanut 4 megapikseliä, fyysiset mitat ovat pysyneet samoina. Kroppikenno eli 1.5 x kroppikerroin. Video 1920 x 1080, 24 kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus (ei pysy liikkeessä mukana, lisäksi ylimääräistä ääntä). Monoääni, ulkoinen mikrofoniliitäntä. Akkukahva lisävaruste. Kuvausvauhti kuusi kuvaa sekunnissa. Lcd-näyttö kolme tuumaa, 920.000 pistettä. Etsin 100%. Kaksi sd-korttipaikkaa. Kohinan suhteen taitaa edustaa kroppikennoisten huippua. ISO 3200 on vielä käytännössä kohinaton. Suljinääni on hiljainen, speksattu 150.000 laukaisuun. Sisäänrakennettu salama ohjaa Nikonin omia salamia. Kaikenlaisia kuvausohjelmia, esim. ruska. Arvosana 88%. Suomen Nikon. Pelkkä runko 1.150 euroa, + 18-105 VR 1.450 euroa.

ePhotozine.com, Plustek Opticfilm 7400 35mm Film Scanner. Nimellinen tarkkuus 7200 dpi, 193 megan kuvatiedosto. 2400 dpi tuottaa 21.45 megan kuvatiedoston, vastaa 10 - 12 megapikselin järjestelmädigin tuottamaa kuvatiedostoa. Dmax on kasvanut 3.5 (3.3.). Esiskannaus 14.89, 7200 dpi 4 min 4 s. Hinta/laatusuhde on erinomainen. Ei pölynpoistoa (infrapuna). Suomen maahantuoja Reaxon. Suomen hinta on n. 200 euroa.

 

12.12.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • hifk.pictures.fi, World Floorball Championship 2010 Final. A full house of 13.267 spectators saw an amazing Final, in which no mercy was given or asked for. Finland was able to take the victory in a really tight and interesting match, which Finland won 6-2.

Matti J. Kaleva, Matin mietteitä, Taide/taito vastuullinen arviointi. osa 10 11.12.2010. ...Mallia edellisen kaltaiseen palkintosateeseen löysin myös esimerkiksi seuraamalla erään käyttökuvaajan kohdalta webbimarkkinoinnissaankin mainittua mitalisijoitusta. Löysin kansainvälisen ”vuosikilpailun” jossa kussakin 14 kategoriassa jaettiin 50 palkintosijaa, eli yhteensä 700 ”kansainvälistä menestystä”. Joista suurella menestyksellä mainostanut valokuvaaja oli omassa sarjassaan 39. Mutta järjestäjähän sai jokaisesta osallistuneesta kuvasta 35 taalaa. ...

 • Mielestäni tinkimätön lähtökohta käyttökuvien laadun arvioinnissa tulee olla se, miten kuvalle asetetut tavoitteet ja viestinnälliset sisällöt on saatu toteutettua toimivasti.
 • Seuraavassa oma käsitykseni siitä, mitkä kysymykset ja tavoitteet vastauksineen vähintään jokaisen käyttökuvaa tekevän on itselleen ja kuvalleen asetettava, ennen kuin sen mitään luotettavaa arviointia on edes tehtävissä. 

Kapasia

 • Taas pitäisi artistin maksaa 9.1.2010. Jyväskylän yliopistokin pyysi tänä vuonna töitä varainhankintahuutokauppaan.... ....Isoon näyttelyhankkeeseen pyydettiin mukaan, hyvin nopeasti selvisi, että neljän kuukauden työstä ei makseta mitään, olisi itse pitänyt hankkia rahaoisut ... ...lipeväkielinen TV Jyväskylän ihminen soitti ja esitteli uuden sarjan, joka on tekeillä. Tarkoitus esitellä paikalliskanavalla nelisenkymmentä eri alan taitajaa, käsityöläisiä ja taiteen tekijöitä... eikä maksa kuin 2 x 250 euroa per esiteltävät...
 • Väärin! 3.12.2010. Pari päivää vierähti Galleria Harmoniassa näyttelyä tehdessä. Siis ripustuksessa. Opettajani Lahden opiskeluajalta, Leena Saraste, toi kuviaan vuosien varrelta. Valokuvan historiaa kommentoivat ristipistotyöt olivat mukava piriste....

Kappas.fi, Lomo, Holga, Diana ym osa 2. 11.12.2010. Lomo LC-A (Lomo Kompakt Automat) on 1986 työkalumaassa (USSR) valmistettu aito neukkukamera. Mieletön muotoilu, kompakti taskukamera ja joka myös yllättää kuvilla. Kaikista lelukameroistani myös kallein, muistaakseni maksoin 100-120e omasta yksilöstäni...

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, London tuition fee protest. 39 kuvaa. Ei päivää ilman Charlesia (tuttu kuva).

The Christian Science Monitor, Alaska, all natural.

DCRP, Nikon D3100. Julkistettu elokuussa 2010. Uusille järjestelmädigikuvaajille, 14.2 megapikseliä (kroppikenno), 3 tuuman lcd-näyttö (vain 230.000 pikseliä), Live View, ISO 100 - 3200 (12800), 1080p HD video (vain 24 kuvaa sekunnissa), HDMI, videota kuvatessa jatkuva tarkennus (ei toimi hyvin, kontrastiin perustuva tarkennus sahaa aina alussa muutaman sekunnin, harvoin käyttökelpoinen). Nikon D3000:n päivitysversio. Opastila, aloittelijoille paljon apua. Ei syväterävyyden esikatselua, ei valotuksen haarukointia, vanhemmilla Nikonin objektiiveilla ei automaattitarkennusta. Sarjakuvaus vain kolme kuvaa sekunnissa. Ei mikrofoniliitäntää. Lcd-näytöltä ei pysty tarkistamaan tarkennusta. Kuvanlaatu hyvä. Suomen Nikon. Suomen hinta on 650 euroa (mukana kittiobjektiivi 18-55 VR).

 

11.12.2010   (linkki)

Helsingin Uutiset, Kuvista kasvaa aseman joulukalenteri. Helsingin rautatieaseman Asema-aukion puoleisten ovien kupeessa on voinut seurata Petra Piitulaisen valokuvanäyttelyä, joka on samalla joulukalenteri.

 • Hetket kuin helminauha rautatieasemalla 2.1.2011. asti. Petra Piitulainen ja Helmin edustaja paikalla ma 13.12. klo 7.30–9.30.

Primejunta-blogi, Petteri Sulonen, Quick on the Draw: Impressions of µ4/3 10.12.2010. I recently sold my Canon EOS system. I had gotten lazier and pocket cameras had gotten better to the point that the balance had tipped, and I was no longer carrying it where the pictures are. The pocket camera—a Canon S90—got the picture in the box just about as well as the big camera...

 • Camera Musings 15.10.2010. I sold my Canon EOS system. I am now without a "serious" camera for the first time since I bought a Canon T70 in Singapore in 1987. It feels weird, and I don't think this state of affairs will last very long....
 • primejunta-blogi, runsaan vuoden ajalta paljon merkintöjä

Pingstate.nu, TinEye ja luvatta käytettyjen kuvien löytäminen. Sain eilen tietää sivustosta nimeltä TinEye (varmaan vanhaa tietoa kaikille muille paitsi minulle), jonka kautta voi etsiä mm. omia kuvia, joita on käytetty luvatta. Testasin sitä ihan kiinnostuksen vuoksi ja kuten arvasin, löysin muutaman blogin, jonne oli tekemiäni kuvia päätynyt. Koska nämä eivät ole kaupallisia tahoja, en jaksa alkaa rähisemään. Järkytyksekseni kuitenkin havaitsin, että kanadalainen indie-bändi The New Pornographers on luvatta käyttänyt yhtä kuvitustani levynsä kannessa!...

(kertaus 1.5.2010) TinEye, etsii haetun kuvan kopioita ympäri nettiä. Kuvan voi upata tai pelkkä urlikin riittää. Idea on hyvä, mutta usean vuoden toiminnan jälkeenkin indeksissä on "vasta" puolitoista miljardia kuvaa. Tämä tarkoittaa sitä, että vain pieni osa kuvista osuu indeksiin. Rekisteröityjen käyttäjien palveluun uppaamat kuvat ja hakuhistoria säilyvät, ei-rekisteröidyillä tulokset säilyvät 72 tuntia.

 • tässä esimerkki, kahdeksan vuotta sitten Lontoossa otettu kuva Time is money, löytyi muutamasta "ylimääräisestä" paikasta
 • nyt 1.785 miljardia kuvaa indeksissä

Tietokone.fi, Valokuvat nopeasti kuvakehykseen. Digitaaliset kuvakehykset ovat hyvin suosittuja. Niillä on helppo näyttää kuvia, mutta omien valokuvien sovittaminen kehyksen kokoon voi olla työlästä. Digital PhotoFramer tekee kaiken parilla hiiren klikkauksella. Freeware.

Taloussanomat.fi, Hinta nyt 800 e – näin äkkiä hittituote halpenee.

 • (jos jää odottamaan hintojen laskua, niin ikinä ei osta mitään)

Kotek.fi, Suomen tämä vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden myyntitilastot. Vertailut edellisen vuoden (v. 2009) vastaavaan ajanjaksoon. KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi.

 • kompaktikameroita myytiin 44,924 miljoonalla eurolla, vähennystä -4%
 • kompaktikameroita myytiin 234 716 kpl, vähennystä -7,3%
 • kompaktikameroiden keskihinta oli 191 euroa, kasvua 3,5%
 • järjestelmäkameroita myytiin 39,670 miljoonalla eurolla, kasvua 38,3%
 • järjestelmäkameroita myytiin 55 319 kpl, kasvua 47,6%
 • järjestelmäkameroiden keskihinta oli 717 euroa, vähennystä -6,3%
 • videokameroita myytiin 12,231 miljoonalla eurolla, vähennystä -7,3%
 • videokameroita myytiin 30 461 kpl, vähennystä -11,3%
 • videokameroiden keskihinta oli 402 euroa, kasvua 4,5%
 • tulostimia myytiin 4,407 miljoonalla eurolla, vähennystä -12,4%
 • tulostimia myytiin 34 403 kpl, vähennystä -15,9%
 • tulostimien keskihinta oli 128 euroa, kasvua 4,2%
 • monitoimitulostimia myytiin 14,367 miljoonalla eurolla, kasvua 20,4%
 • monitoimitulostimia myytiin 143 326 kpl, kasvua 11%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 100 euroa, kasvua 8,5%

Photo.net, foorumi.

Life.com, 2010 Pictures of the Year. 105 kuvaa.

Reuters.com, Pictures of the year 2010. 150 kuvaa.

Vimeo.com, "Moving Stills" (1978) by Behnam Attar. 11 minuuttia kestävä aikamatka vuodelle 1978, aikaan, jolloin kaikilla miehillä oli parta. Kuvatoimiston työtä seurataan, dioja katsellaan valopöydällä, kuvaaja lähetetään seuraamaan viisi viikkoa kestävää viimeistä karjanajoa (pari sataa filmirullaa), kulut $5.000, kuvat yritetään myydä myöhemmin. Lehdet haluavat vain värikuvia.

The Visual Science Lab / Kirk Tuck, Everybody wants a critique. No one wants to hear your opinion. Tekniikka voidaan oppia ja tekniikkaa voidaan opettaa. Mutta toiselle ihmiselle ei voi luoda visiota, tapaa nähdä maailma. Oman tyylin joutuu itse kehittämään.

Digital Photography School, Wedding Photography Tips to Get You Started.

Thephotoargus.com, Helpful Tips for Shooting in the Snow. Muutama vinkki lumisessa maisemassa kuvaamiseen.

Dpnow.com, Hyper-wot? Master depth of field to maximise focus. Wanhaan hyvään aikaan objektiiveissakin oli syväterävyysmerkinnät.

Pdnpulse.com, AP Photog Grabs Sure-to-Be Iconic Image of Panicked Royals. Jälleen kuva Charlesista. Kuvaaja seurasi muutamaa sataa mielenosoittajaa, jotka kulkivat Lontoon keskustassa hajoittaen paikkoja. Yhtäkkiä eteen tuli kuninkaallisten auto.

Popular Photography, How To: Process and Save RAW Files.

cnet, crave, Canon's mirrorless system rumored to launch next Q2? EIS (Electronic Image System), ensimmäisen kameran nimi on EIS 60. 22 megapikseliä, full-HD video. Adapteri, jonka avulla voidaan käyttää EOS-objektiiveja. Ei virallista tietoa. Julkistaminen ensi vuoden toisella neljänneksellä?

Sculpteo.com, Customized figures, avatars, mini-you | 3D printing | Sculteo. Kasvokuva suoraan edestä ja kasvokuva sivulta, upataan sivuille, kommenttikenttään tekstinä toivomukset vaatetuksesta, koruista yms. 7 cm hahmo maksaa 59.90 euroa, 10 cm 89.90 euroa. Postikulut hintaan lisää. Yritys toimii Ranskassa, joten ei tulli-/alv-lisää.

Photozone.de, Canon EF 50mm f/1.4 USM. Julkistettiin kesäkuussa 1993, tämä testi kroppikennoisella Canon 50D -kameralla. Painoa 290g, filtterikierre 58mm. Vastavalosuoja pitää ostaa erikseen. Täydellä aukolla vinjetoin, vähäinen tynnyrivääristymä. Terävä keskeltä, reunat pehmeät, kontrasti keskitasoa, aukkoa pienentämällä f/2.8 eteenpäin erittäin terävä. Ei värivirheitä (purppurareunaisuus). Bokeh erilainen kroppikennoiset vs. täyskennoiset, ei ongelmia. Ks. Objektiivi.info. Suomen Canon. Suomen hinta on 350 euroa.

IR, LensAlign MkII -- Perfecting Autofocus. Uusi versio kokeilussa. $79.95.

 

10.12.2010   (linkki)

Valokuvagalleria Hippolytessä tänään klo 18-20 Screening ilta / performanssi esitys. Eija Mäkivuoti: Fighters They Bleed -elokuva. Magnús Logi Kristinsson: This is Black Metal -performanssi.

Fighters They Bleed -näyttelyyn kuuluva 50 minuuttia kestävä kokeellinen dokumenttielokuva. Elokuvan jälkeen Eija Mäkivuoti on paikalla keskustelemassa aiheesta ja kertomassa kuvausprojektista. Illan aloittaa islantilainen performanssitaiteilija Magnús Logí Kristinsson performanssilla This is Black Metal. Magnús Logi Kristinsson on Helsingissä asuva islantilainen performanssitaiteilija. Kristinssonin The Lists Performances (Listaperformanssit) muodostuvat runoudesta ja huumorista. Performanssit on sovitettu näyttämölle hyvin pienieleisen lavastuksen keinoin ja ne on räätälöity varta vasten tiettyä tapahtumaa ajatellen.

Bjorklid.net, PMPP Vaahtopäät -kuvasarja. Konserttikuvia n. 2006 - 2008 väliltä, vähän yli 20 kuvaa.

Suomen valokuvataiteen museo, blogi, Kantoliina – vanha juttu. Ricardo Trabulsin näyttelyssä museon Prosessi-tilassa meksikolaiset zapatistit poseeraavat, edustavat yhteisöään, ottavat kantaa oikeuksiensa puolesta tuijottamalla meitä huivin tai pasamontanas-pipon takaa, mutta näyttävät samalla meille arkensa yksityiskohtia. Tuttuja ja vieraita. Yksi niistä on kantoliina, joka heidän(kin) ympäristössään on lastenrattaita monin verroin kätevämpi tapa kuljettaa pieniä lapsia...

 • P.S. Ricardo Trabulsin näyttely Zapatistit on esillä Prosessissa 6.1.2011 asti. Vapaa pääsy.
 • Kantoliinakuvia on nyt esillä Kaapelin toisessakin siivessä: Jukka Male -museon käytävällä (23.01.2011 asti) nähdään Mika Rannan kuvissa sambialaisia äitejä, joiden liinoille ovat tyypillisiä upeat painokuosit.

Vesaiset.fi, Luonto on ystävämme -valokuvauskilpailu 1.8.–31.10.2010. Luonto on ystävämme -valokuvauskilpailun parhaat palkittiin torstaina 9.12.2010 eduskunnassa, Keskustan ryhmähuoneessa, Helsingissä. Valokuvauskilpailuun osallistui 441 luontokuvaa.

 • Kilpailijoille oli kolme ikäsarjaa: alle 12-vuotiaat, alle 18-vuotiaat ja aikuiset. Kilpailussa haettiin unohtumatonta hetkeä luonnossa. Otoksen tuli ilmentää ystävyyttä luonnon kanssa.
 • kunkin sarjan kolme parasta kuvaa ovat esillä

Valokuvatorstai, 188. haaste. Kuvahaaste, inspiroituminen vapaata.

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 187. haaste. Viikon haasteen inspiraation lähteenä oli Petri Laaksosen Täällä Pohjantähden Alla kappaleen sanat ja/tai musiikki. Haasteen otti vastaan 66 kuvaajaa

Macmaa.fi, Testissä iPad Camera Connection Kit. ...Se sisältää kaksi liitintä, joilla iPadiin saa kiinni sd-muistikortin tai usb-johdolla varustetun digikameran, iPhonen tai iPod touchin. Jostain syystä iPhone 3G:tä ei kuitenkaan tueta. Hinta 29 euroa.

(tästä uutisoitiinkin jo muutama päivä sitten, silloin mainittiin ajankohdaksi maaliskuu 2011)
- Verkkouutiset.fi, EU:n ulkopuolelta hankittavista pienistäkin ostoksista arvonlisäveroa. Hallitus esittää, että maahantuonnissa pienimmän kannettavan arvonlisäveron määrä alennetaan 10 eurosta 5 euroon.

 • Yleistä arvonlisäverokantaa sovellettaessa käytännössä vain enintään 22 euron arvoiset lähetykset jäisivät verottamatta, sillä 22 euron ylittävistä lähetyksistä kannettaisiin jo arvonlisäveroa.
 • Muutos on tulossa voimaan vuoden 2013 alusta.

Yle.fi, Taidehistorian opetus lakkaa Tampereella. ...Taidehistorian ydintä ovat kuvanlukutaito ja visuaalisuuden ymmärtäminen, ja niiden perään nykyään myös kovasti kuulutetaan. Vaan sitten kun rahan pitäisi riittää varsinaiseen toimintaan, ei asia tunnukaan enää tärkeältä, sanoo Valkeapää.

Omakaupunki.hs.fi, Uuden vuoden pamauttelua rajoitetaan Helsingissä. Käyttökielto alkaa perjantaina 31. joulukuuta iltakuudelta ja päättyy lauantaina 1. tammikuuta kuudelta aamulla.

Focus Nordic, Tamron lyö oman maailmanennätyksensä (lehdistötiedote). Tamron tuo myyntiin maailman pienimmän & kevyimmän 15x zoomobjektiivin, 18-270mm F/3.5-6.3 Di II VC PZD, jossa on ultrasoninen pietsosähköinen AF-moottori APS-C SLR-kameroille. ...Uusi objektiivi tulee myyntiin Nikon ja Canon kiinnityksillä tammikuussa 2011. Verollinen hinta tulee olemaan noin 699 €. Myös versio Sonyn kameroihin tulee myöhemmin myyntiin.

Mtv3.fi, Prinssi Charles mielenosoittajien hyökkäyksen kohteena. Jostain syystä minulle tuli mieleen, että tässä on vahanukke kuvattu. (Mtv käyttää geneeristä Gettyltä hankittua kuvaa prinssistä).

Photo.net, foorumi.

 • Canon Thursday Pic 2010: #16. Kuvaketju.
 • Cheaping out - a big pile of glass and carbon fibre? (Nikon). Painava objektiivi, jalusta, mitä muuta.
 • Parents want a model release back (kaupallinen kuvaus). 10-kuukautisista kaksosista otettiin kuvat, vanhemmat eivät saaneet kuvia sisältävää cd-levyä, haluat perua allekirjoitetun mallisopimuksen. Mitä tehdä.
 • Nikon camera prices. UK, ostamassa Nikon D700 -järjestelmädigiä. Yksi edullisimpiin hintoihin myyvästä liikkeestä paljasti katteensa, joka oli hyvin pieni. Maksavatko kameravalmistajat liikkeille jotain kompensaatiota/bonusta (kuten kuuleman mukaan autonvalmistajat). Miten nämä liikkeet voivat toimia kannattavasti näin pienellä marginaalilla.

Reuters.com, Photo focus: tilt-shift lens. 12 kuvaa. Aika havainnoillisesti näkee, millaisissa kuvissa efekti on tehokkain.

Msnbc.com, The Week in Pictures: Dec. 2 - 9. 16 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Fans remember John Lennon 30 years after his death. 19 kuvaa. Uusia kuvia.

Digital Photography School, An Introduction to Shooting Stars Trails.

The New York Times, Gift Ideas for Photo Hobbyists? It’s a Snap. Jostain syystä kuvassa on vasemmalla ylhäällä Canonin 50mm f/1.8 -objektiivin versio I, jonka valmistus lopetettiin parikymmentä vuotta sitten. Vanhan version tunnistaa tarkennusrenkaasta, joka on eri paikassa uudemmassa versiossa. Ja onhan tässä se ikkuna, josta näkee tarkennusetäisyyden.

Hongkiat.com, Top 20 Android Photography Apps.

 • (välillä muutakin kuin vain sitä iPhonea...)

Beyondmegapixels.com, Learn From Your “Bad” Photographs. Osa näistä virheistä lienee tuttuja itsekullekin.

Photofocus.com, 12 Predictions About Photography for 2011. Usea näistä "ennustuksista" varmaan toteutuu ensi vuonna.

 • (henkilökohtaisesti koen kohdassa numero 12 mainitun Scott Kelbyn kirjat lähinnä vastenmieliseksi mukahauskaksi jaaritteluksi, mutta muu maailma lienee kanssani eri mieltä... pakinatyyli ei sopine asiakirjaan...)

Radiant Lite Photography, TOP 10 Photography gift under $20. Viimeistä eli kohtaa 10 voin lämpimästi suositella kameravalmistajien omien tekeleitten sijaan. Ja ovat myynnissä myös Suomessa.

Photo Attorney, Update on Lawsuit Against Photographer for Photo of Sculpture. Tulkintaa, tulkintaa. Kanadan laissa mainitaan kuitenkin selkeästi, että julkisella paikalla sijaitsevaa veistosta ei valokuvan osalta suojaa tekijänoikeus. USA:n laissa mainitaan vain arkkitehtuurin kuvaaminen julkiselta paikalta (ja valokuvien levittäminen).

(kertaus Digicamera.netin uutisista 14.2.2008) Voiko esim. Sibelius-puistossa olevasta julkisesta Eila Hiltusen tekemästä veistoksesta ottaa kuvan ja laittaa esille? Voiko laittaa myyntiin postikortin, jossa Sibelius-monumentti on pääosassa? Jos ei voi, niin miksei?

 • digicamera.netin uutiset 28.9.2006 (Suomen Pankki maksoi korvauksia valokuvasta 17 000 euroa)
 • digicamera.netin uutiset 24.9.2007 (KKO 1994, mainostoimisto, Lehtikuva Oy ja Eila Hiltunen)
 • Kuvastory.fi, ks. tarkemmin, "... Erik Enroth muistopalkinto vuonna 2002. ...Kuvasto myönsi kuvanveistäjä Eila Hiltuselle Erik Enroth muistopalkinnon kuvataiteilijoiden tekijänoikeuden hyväksi tehdystä työstä. Eila Hiltunen on vaatinut omille teoksilleen tekijänoikeuslain suojaa, ja samalla parantanut kaikkien kuvanveistäjien tekijänoikeussuojan tasoa vaikuttaen mm. tekijänoikeuslain muutokseen "Lex Hiltunen" joka saatiin aikaan 1994-1995...."
 • Pixoff.net, Kari Leponiemi, Tekijänoikeudet: Video on teos, 5-sivuinen pdf (4.2.2010: ei löydy enää netistä). Katkelma: "...Tekijänoikeuslakiin on otettu erityinen maininta, että ulos pysyvästi sijoitettujen patsaiden kuvia ei saa käyttää kaupallisesti maksamatta niistä kuvataiteilijalle korvausta. Tällä on merkitystä lehti- ja kirjakustantajien lisäksi valokuvaajille sekä video- ja elokuvaajille. Kuva Eila Hiltusen tekemästä Sibelius -monumentista oli postikorttiaiheena vielä 1990-luvun alussa erittäin suosittu, muttei enää edellä mainitusta syystä. Pysyvästi ulos sijoitettuja patsaita voi kuvata, mikäli se ei tapahdu ansiotarkoituksessa tai taideteos ei ole kuvan pääaihe. Tällaista käyttöä olisi tiedotusluontoiset artikkelit myös kaupallisissa lehdissä. Samoin kaupallisessa 10 minuutin Helsinki-videossa voisi olla 10 sekunnin otos Sibelius -monumentista ilman erillistä korvausta.

  ”Kun taideteoksen kappale on tekijän suostumuksella myyty tai muutoin pysyvästi luovutettu taikka taideteos on julkaistu, saa taideteoksen sisällyttää valokuvaan, elokuvaan tai televisioesitykseen, jos toisintamalla on valokuvassa, elokuvassa tai televisioesityksessä toisarvoinen merkitys.” (Tekijänoikeuslaki 25§ )

  Laki käsittää teoksiksi myös arkkitehtonisesti merkittävät rakennukset. Kuvaajien onneksi lainlaatijat ovat kuitenkin maininneet, että rakennuksia saa vapaasti kuvata ja kaupallisesti hyödyntää maksamatta korvauksia."

Dpreview.com, Sekonic announces DigiCineMate L-308DC light meter. Valotusmttareille on edelleen kysyntää ja käyttöä digimaailmassakin. Tammikuussa myyntiin, £239.99, 286 euroa.

 

09.12.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

 • Ari Hyytiäinen Photography, Motherly Love. Herkkiä kuvia, vauva, äiti, odotus.

Ilmonet.fi, pääkaupunkiseudun yhteinen kansalais- ja työväenopistojen kurssihaku ja ilmoittautuminen. Helsinki, Vantaa, Espoo. Kun löytää itselle sopivan kurssin, niin vasta sitten pankkitunnistautumisen avulla kirjaudutaan järjestelmään ja annetaan perustiedot. Maksu ei ole vielä mahdollista järjestelmän kautta. Ohjeet.

Kuvataiteen ilmoittautuminen alkaa tänään. Aluksi voi lähteä liikkeelle kohdasta Aineittain haku. Kuvataide > Valokuvaus ja mediataide (122). Valokuvaus (87), Digitaalinen kuva (21), Video (15), Elokuva (1), Animaation (0), mustavalkokuva ja studiotyöskentely (2), muu mediataide (2).

Muutama esimerkki kursseista:

- Antero Takala: Maisemakuvieni synty (3 tunnin luento, vapaa pääsy)
- Henkilö ja ympäristökuvauskurssi (36 tuntia, 45 euroa)
- Luontokuvauksen maastokurssi (12 tuntia, 15 euroa)
- Käsisalamakurssi C (14 tuntia, 28 euroa)
- Luova valokuvausryhmä - kuvaustehtävien arviointia B (28 tuntia, 35 euroa)
- jne.

Tietotekniikan > Kuvan- ja videonkäsittely (146) ilmoittautuminen alkoi 7.12.2010. Monilla kursseilla on vielä tilaa.

Helsingin kaupunki, suomenkielinen työväenopisto, uutiset 08.12.2010, Lyhyt digikamerakurssi. Digikameran käytön alkeiskurssi aloitteleville kuvaajille. Lyhyt digikamerakurssi C 106354 Kurssimaksu 15 euroa/10 t .

 • La–su 11.–12.12.2010 klo 11–15 Pohjoinen alueopisto / Oulunkylätalo / Kylänvanhimmantie 25. Opettaja Kari Väisänen

Muistutus eiliseltä: Tänään klo 18-20 Lahdessa:
Valokuvailta XVII:n vieraina Sauli Sirviö ja Nick Tulinen (vtry) Uusi Kipinä, Kymintie 1, Lahti. Vapaa pääsy.

Lapin Kansa, Ulla Etto, Määrä vai laatu? Rovaniemen wanhat markkinat -valokuvanäyttelyn julisteessa on Joonas Mikolan suora mustavalkokuva sepästä jokirannassa. Se on kutsuva kuva. Myös nuoret kuvaajat herättävät uteliaisuutta ja valokuvanäyttely kaupungissa on ilo sinänsä – siispä sinne.

Etteikö valokuvalla olisi vaikutusta, voimaa, kuka sellaista väittää. Sillä ei ole merkitystä, minkä verran alkoholia Helsingin virkamiehet _oikeasti_ Romanian matkallaan nauttivat. Heti kun näki Suomen Kuvalehden laajalti levinneen yhden ainoan kuvan, niin heti tiesi "totuuden". Oikeudessa tällainen kuva ei todistaisi yhtään mitään, mutta nyt ei ollakaan oikeudessa. Sopiva kuvateksti ja tarkasti dokumentoitu kellonaika 12.37, muuta ei tarvittu tuomion langettamiseen. Ja tästä tuomiosta ei voi valittaa minnekään...

Suomen Lehtikuvaajat ry, Joulukuun kuvaaja Outi Pyhäranta.

(Foorumilta) Viesti sekä Ostetaan- että Myydään-palstalla. Tässä viesti kokonaisuudessaan.

"Varastettu marraskuun aikana:

Canon EF 50mm f/1.2 L USM
Päivämääräkoodi: *W02**
Sarjanumero: 1102350
Objektiivi, tulpat ja vastavalosuoja

Objektiivissa luultavasti kiinni
Hoya Pro1 Digital Protector 77mm-suodin

Canon Speedlite 430EX-salama (2kpl)
Molemmissa kotelot ja seisontajalustat. Toisessa tarranauhaa välähdyspään ympärillä.

Elinchrom Trigger radio set
1 lähetin, kaksi vastaanotinta. Kotelot ja johdot.

Canon Extender EF 2x I
Päivämääräkoodi: UE11**
Sarjanumero: 13686"

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Kawah Ijen by night. 30 kuvaa. Tulivuori, Indonesia.

Denverpost.com, Captured: The 30th Anniversary of John Lennon’s Death. 59 Lennon-kuvaa. Joukossa tällä kertaa vaatetettu versio kuuluisasta Leibovitz-kuvasta.

Photo.tutsplus.com, Beauty Of Nature: 100 Brilliant Examples Of Bird Photography. Suomikin edustettuna.

Photo.tutsplus.com, How to Choose Your Best Photo in a Series – Every Time. Uusinta vuoden 2009 elokuulta. Miten valita paras kuva. Ensin karsitaan kuvat, joissa on jotain vikaa.

Jezebel.com, How Photoshop Transformed Megan Fox. Ennen-kuva ja jälkeen-kuva. Teräväkatseinen _ehkä_ huomaa eron.

 • (näiden kuvien perusteella nuoret naiset sitten rakentavat minäkuvaansa, ei hyvä...)

IR, LensAlign MkII helps photographers tame AF issues. Uusi versio, hinta laskenut, $79.95. Objektiivien tarkennuksen hienosäätöön (niillä rungoilla, jotka tätä tukevat).

(kertaus) Northlight-images.co.uk, Camera AF Microadjustment - for free. Yleistäen voi sanoa, että tarkennuksen hietosäätöä ei tavallinen kuvaaja kaipaa (eroa ei välttämättä lopputuloksesta huomaa). Mutta mikä estää säätämästä tarkennusta ihan kohdalleen. Canon 1DIII, 1DIV, 1DsMkIII, 5DII, 50D, 7D, Nikon D3, D3x, D300, D700, Sony A900, Pentax K20. 11.9.2010: Pentax K-7, Pentax K-r, Pentax K-5. Olympus E-30.

(kertaus) Northlight-images.co.uk, Datacolor SpyderLensCal. Perusteellinen arvio. Rungot ja objektiivit ovat kaikki erilaisia. Jollakin yksilöllä tarkennus osuu eteen, jollakin taakse. Joillakin kamerarungoilla voidaan säätää objektiivikohtaisesti tarkennus ja tallettaa arvot kamerarunkoon. Canonin termi on Autofocus microadjustment eli automaattitarkennuksen hienosäätö. SpyderLensCal focus calibator on uusi väline hienosäätöön. Euroopan Datacolor, 49 euroa (ei ALV:ia).

 • Canon (50D, 7D, 5DMkII, 1DMkIII, 1DMkIV, 1DsMkIII, 1DIV)
 • Nikon (D300, D300s, D700, D3, D3s, D3x)
 • Sony (A850, A900)
 • Olympus (E-30, E-620)
 • Pentax (K20D, K7D)

(kertaus) Dpreview.com, Datacolor announces SpyderLensCal focus calibrator. Rungot ja objektiivit ovat kaikki erilaisia. Jollakin yksilöllä tarkennus osuu eteen, jollakin taakse. Joillakin kamerarungoilla voidaan säätää objektiivikohtaisesti tarkennus ja tallettaa arvot kamerarunkoon. Canonin termi on Autofocus microadjustment eli automaattitarkennuksen hienosäätö. SpyderLensCal focus calibator on uusi väline hienosäätöön. 6.9.2010 myyntiin, hinta on $59.

- LensAlign, Focus Calibration Resources. Välineet objektiivien tarkennuksen hienosäätämiseen.

 • (Euroopassa ei ole myynnissä?, pitää tilata suoraan USA:sta, jolloin päälle 22% ALV + postikulut + tulli)
 • Canon
  1DsMkIII
  1DMkIII
  5DMkII
  7D
  50D
 • Nikon
  D3x
  D3
  D300
  D300s
  D700
 • Sony
  A900
  A850
 • Olympus
  E-30
  E-620
  Pentax
  K20D
  K7D

- Lensrentals.com, "This lens is soft" and other myths. Mitä kalliimpi objektiivi (= isompi aukko), sitä helpommin "virhe" näkyy. "Virhe" tarkoittaa, että juuri tässä rungossa juuri tällä objektiivilla tarkennus ei osu ihan kohdalleen, toisessa rungossa tarkennus on täydellinen. Nykyään monessa digijärjestelmärungossa voidaan tarkennus hienosäätää, Canon käyttää tästä termiä "automaattitarkennuksen hienosäätö", englanniksi Autofocus microadjustment. Kyse ei ole mistään turhasta systeemistä, ennen "virheellisesti" tarkentava objektiivi tarkentaakin yhtäkkiä oikein.

- Birdphotographers.net, AF microadjustment tricks. Näillä ohjeilla voi käyttää Canonin automaattitarkennuksen hienosäätöä. Käytetään Canonin omaa EOS Utility -ohjelmaa.

- Photo.net, foorumi, Canon 70-300 USM IS extremely unsharp Pieni kohde kaukaisuudessa, mihin tarkennus on oikein osunut? Ensimmäisessä esimerkkisarjassa ISO-arvokin on 1.250. Canon 50D: automaattitarkennuksen hienosäätö (autofocus microadjustment).

- Photo.net, foorumi, Using 7d with 100-400l looking to upgrade glass for nature and sports? Canon, lyhyemmät valotusajat -> tarkemmet kuvat. Nykyään monessa digijärjestelmärungossa voidaan tarkennus hienosäätää, Canon käyttää tästä termiä "automaattitarkennuksen hienosäätö", englanniksi Autofocus microadjustment. Kyse ei ole mistään turhasta systeemistä, ennen "virheellisesti" tarkentava objektiivi tarkentaakin yhtäkkiä oikein. Tai voihan objektiivissakin olla vikaa.

- Objektiivien omatoimisesta säätämisestä, Canon käyttää tästä termiä "automaattitarkennuksen hienosäätö" (Autofocus microadjustment). Lensalign.com

Kamera & Bild, Kontroversiella "Jerusalem" visas i Stockholm. Elisabeth Ohlson Wallins Jerusalem innehåller 14 bilder av homosexuella, bisexuella och transpersoners kärlek i den heliga staden. Utställningen har väckt stor debatt och lanseringen av boken med samma namn stoppades under premiärvisningen på Världskulturmuseet i Göteborg. Nu kommer boken istället att släppas när uställningen visas på Södra teatern i Stockholm 4-13 januari.

Digicamera.netin uutiset 10.8.2008:

 • "Elisatbeth Ohlson Wallin, tässä on sitten kyse jo vakavasti otettavasta taiteilijasta (vaikka kyllä nämäkin kuvat taitavat loukata monia). Jeesus sijoitetaan eri marginaalisten seksuaalivähemmistön joukkoon ja rooliinkin. Ecce homo (aidsia sairastava homomies - Jeesus - makaa tranvestiitin - Maria - sylissä) on kiertänyt maailmaa, ko. näyttely on käynyt Suomessakin.
 • Wikipedia.fi, Elisabeth Ohlson"

Shutterfinger, Nikon D7000 Mini-Review -- Part 1 ja Part 2. Julkistettu syyskuussa 2010. 16.2 megapikseliä, D90:n ja D300s:n väliin. Kennon koko on kasvanut 4 megapikseliä, fyysiset mitat ovat pysyneet samoina. Kroppikenno eli 1.5 x kroppikerroin. Video 1920 x 1080, 24 kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus (ei pysy liikkeessä mukana, lisäksi ylimääräistä ääntä). Monoääni, ulkoinen mikrofoniliitäntä. Akkukahva lisävaruste. Kuvausvauhti kuusi kuvaa sekunnissa. Lcd-näyttö kolme tuumaa, 920.000 pistettä. Etsin 100%. Kaksi sd-korttipaikkaa. Kohinan suhteen taitaa edustaa kroppikennoisten huippua. ISO 3200 on vielä käytännössä kohinaton. Suljinääni on hiljainen, speksattu 150.000 laukaisuun. Sisäänrakennettu salama ohjaa Nikonin omia salamia. Kaikenlaisia kuvausohjelmia, esim. ruska. Suomen Nikon. Pelkkä runko 1.150 euroa, + 18-105 VR 1.450 euroa.

 

08.12.2010   (linkki)

Suomalaista nettikulttuuria pohtiva työpaja tänään klo 17-18 Suomen valokuvataiteenmuseossa. Amerikkalainen mediataiteilija Derek Larson pitää työpajan ja kertoo työskentelystään. Tapahtuman kieli on englanti. Vapaa pääsy.

Torstaina 9.12.2010 klo 18-20 Lahdessa:
Valokuvailta XVII:n vieraina Sauli Sirviö ja Nick Tulinen (vtry) Uusi Kipinä, Kymintie 1, Lahti.

 • Valokuvaillat ovat Lahden valokuvataide ry:n järjestämiä ilmaisia tilaisuuksia, joissa jokaisessa kaksi eri kuvaajaa esittelevät töitään ja keskustelevat. Jokaiselle Valokuvaillalle määrittyy oma teemansa kulloisenkin vierailijan mukaan. Vierailijat ovat eripuolilla Suomea vaikuttavia henkilöitä, jotka toimivat valokuvan parissa. Jokaisessa valokuvaillassa esittäytyy myös yksi Lahden valokuvataide ry:n omista noin viidestäkymmenestä jäsenestä.

Santasalo.blogspot.com, Talvinen yökuva. 4.12.2010. Miten tällainen yökuva oikein otetaan. ...Ylläoleva kuva siis tarkennettu tähtiin, ja valotustiedot ovat 50mm, 10s, f/1.2, ISO 1600....

Suomen Kuvalehti, Katso kuvakertomus: Mannerheimin pakkokeikka Saksaan Hitlerin vieraaksi. Yhdeksän kuvaa, lisäksi video, 0:33.

Itviikko.fi, DigiTimes: IPad 2 tulee helmikuussa. ...Varsinaista julkaisua odotetaan huhtikuussa....

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Pearl Harbor, 69 years ago today. 34 kuvaa. Yksi alkuperäinen värikuva on eksynyt joukkoon.

Reuters.com, Pictures of the year: Children. 30 kuvaa.

Life.com, Double Take: Uncanny Wax Figurines. 20 kuvaa, joissa aito tavara on vahanuken vieressä. Mutta kumpi onkaan vahanukke.

Adobelta päivityksiä.

Rob Galbraith, Shakodo photo and assignment pricing site launched. Tarkoituksena on antaa ohjeita ja neuvoja erilaisten kuvaustehtävien hinnoitteluun. Monipuolinen sivusto, juuri avattu, ei vielä paljoa sisältöä, vaikka runko onkin kunnossa ja monipuolinen. Vastauksia pääsee lukemaan rekisteröitymättä.

Thephotoargus.com, 60+ Photoshop Actions for Photo Enhancement. Linkkejä.

Digital Photography School, 19 Beautiful Examples of HDR Done Right.

 • (omaan makuuni turhan voimakkaat efektit)

Google on avannut sähköisten kirjojen kaupan, yli kolme miljoonaa nimikettä. Joukossa on paljon ilmaisia e-kirjoja. Pari hakua ilmaisiin kirjoihin:

Diyphotography.net, Create Amazing Light Spirographs With The Spirograph Wheel. Polkupyörän rengas, led-valoja nauha, mustaa teippiä, mustaa spray-maalia, sakset, pieni akseli (jonka ympäri pyörä pyörii).

Luminous Landscape, iD-RELEASE. iPhone-ohjelma mallisopimusten tekoon. Allekirjoitus tapahtuu sormenpäällä (!). Kolmen ensimmäisen sopimuksen teko on ilmaista, sen jälkeen $0.99 per sopimus. Vuoden lisenssin hinta on $24.99. Milloin syntyy vastaava suomenkielinen versio?

IR, Panasonic 14-140mm lens firmware released.

Brightscreen.com, Mirror-Mirror. Hinta $7.99 postikuluineen. Pieni kuvasta päätellen pyöreä peili kiinnitetaan digikameran etupuolelle. Siitä pitäisi jotenkin nähdä rajaus, kun ottaa kuvan itsestään (ja muista) ojennetun käsivartensa varassa.

Steve Sanders, Tamron SP 70-300mm f/4.0-5.6 Di VC USD. Julkistettiin maaliskuussa 2010. Täyskennoisille. Nikon, Canon, Sony (ei tarvitse kuvanvakaajaa: vasta tulossa). Paino 765g, filtterikierre 62mm. VC = Vibration Compensatio, kuvanvakaaja. Tarkennusnopeus on parantunut, mutta hitaampi kuin Nikonin / Canonin. Kuvanvakaaja toimi kohtuullisen hyvin, kuviin ei tullut paljoa värivirhettä (purppurareunaisuus). Vastavalosuoja on tulppaanimallia. Maahantuoja Focus Nordic. Suomen hinta on n. 450 euroa.

The-digital-picture.com, Tokina 11-16mm f/2.8 AT-X Pro DX. Canon, Nikon, Sony/Minolta. Kroppikennoisille, 17.6-25.6mm. Suodinkoko 77mm, paino 560g. Ei mikään yleisobjektiivi, sopii tiettyyn tarkoitukseen. Jo täydellä aukolla terävä, aukkoa pienentämällä terävyys kasvoi jonkin verran. Yllättävän vähän vääristymiä (tynnyri-). Vinjetointia tietenkin on. Heijastumia on paljon (flare). Bokeh ei ole hyvä. Ks. Objektiivi.info. Suomen hinta on n. 650 euroa.

 

07.12.2010   (linkki)

Pekkapotka.com, Ajatuksia fotojournalismista. 6.12.2010. Fotojournalismi on kuollut. Valokuvaan, still-kuvaan, perustuva fotojournalismi on kuollut. Tämä ei ole toive, ei pelko, ei valitus, ei julistus, se on tosiasian toteaminen. Tämä ei myöskään liity alan yleiseen itkuun: amatöörit syövät ammattilaisen leivän....

Sulantoblog, poimintoja.

 • Aina pitää yrittää 6.12.2010. Finnairin toimitusjohtajan kuvauksiin ei sattuneesta syystä ollut paljon aikaa.
 • Onko valovoima hintansa arvoista? 6.12.2010. ...Kirjastossa on reilut 23000 kuvaa, joista lähes kolmanneksen olen kuvannut aukolla f/2.8 ( 7310 kpl ). Seuraavaksi eniten olen kuvannut aukolla f/4 ( 3079 kpl ) ja kolmanneksi eniten aukolla f/8 ( 2300 kpl ). Aukot f/5.6 ja f/11 ovat seuraavina n. 1800 kuvan osuudella. Olen siis käyttänyt aukkoa f/2.8 ylivoimaisesti eniten....
 • Nikkor AF-S 35 mm f/1.4, Nikonin täyskäsi on valmis 3.12.2010. Nikon on viimein, vuosia myöhässä, saanut valmiiksi uuden sarjan valovoimaisia perusobjektiiveja.
 • Pentax K-5 1.12.2010. Pentax K-5 on valmistajansa uusin malli kovaan, reilun tonnin hintaluokkaan.
 • Herkkyyttä vielä lisää hieman 25.11.2010. Posti toi tänään Canon 60D:n, enkä malttanut olla laittamatta sen kanssa vierekkäin Pentax K-5 ja Nikon D700 kameroita pieneen herkkyysvertailuun.
 • Pieni asetelma pienellä kameralla 23.11.2010.
 • Canon G12 21.11.2010. ...Uutuus ei loppujen lopuksi eroa edeltäjästään kovin paljoa ja merkittävin ero onkin täyden HD-videon kuvausmahdollisuus.
 • Videossa kunnollinen ääni on tärkein osa 14.11.2010. Salamakenkään kiinnitettävä mikrofoni ei ole hyvä idea, jos tehdään haastattelua.
 • Harjoittelin ruokakuvausta 5.11.2010.

Pasisalminen.com, blogi, poimintoja.

CombiPhotoBlog, Poetic pixel – Wildlife Vaasa 16.11.2010. Kävimme Vaasassa Vaasa Willife -luontoelokuvafestivaalien lehdistötilaisuudessa esittelemässä näyttelyämme, jonka nimeksi annoimme tällä kertaa Poetic Pixel.... ...Ostrobothnian Museum / Terranova 16.11.2010-31.1.2011, Näyttelymme on Pohjanmaan museon Terranovan tiloissa.

Iltalehti, Näin hai hyökkäsi suomalaismiehen kimppuun. Alunperin juttu ilmestyi 30.5.2009. ...Parviainen ei uskonut, että hai rohkenisi hyökätä hänen kimppuunsa ja päätti siksi räpsäistä harvinaisesta otuksesta muutamia valokuvia....

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Wildfire in Israel. 35 kuvaa.

Denverpost.com, In Focus: South Korea Ghost Town. 15 kuvaa.

Reuters.com, Best of the week, 3.12.2010. 20 kuvaa.

Super.nova.org, DIY Diffuser for Hot-Shoe Flash. Salamavalon pehmentäjä. Perusteellinen artikkeli, käytöstä paljon esimerkkejä ja kuvia. Käytetty vaahtomuovilevyä. Sinooperi myy nimellä softis, 20 x 30 cm 1.10 euroa, eri värejä, 2mm paksu on vähän turhan ohut. Mutta voihan toiselle puolelle ommella vastaavan mustan levyn (softista myydään eri väreinä).

Professionalphotography101.com, Portrait Lighting - Names for different portrait lighting set-ups in photography. Nimet kuudelle erilaiselle muotokuvauksessa käytettävälle set-upille. Tiedätkö, mitä tarkoittaa Butterfly Portrait Lighting tai Rembrandt Portrait Lighting?

The Online Photographer, Tripod Technology Part III. Artikkelin anti kommenteissa.

Scantips.com, What Umbrellas Do. Sateenvarjo ja käsisalama. Mitä tarvitaan.

(foorumilta) Dullneon.com, Make a flash diffuser using a cigarette pack. Sisäiseen salamaan, aika tekemiseen kuluu ehkä 20 sekuntia.

Ppmag.com, Product Comparison: White Balance Filters. Hintahaitari $8 - yli $100. Melitta-suodin, ClearWhite, ExpoDisc Neutral, Lally CAP, Mennon ja Phoxle SpectraSnap. Melitta pärjäsi kahvi-suodattimeksi yllättävän hyvin.

Northlight-images.co.uk, Canon iPF8300 review and notes. 44 tuuman isonkoon mustesuihku, käyttökokemuksia. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 6.000 euroa.

 

06.12.2010   (linkki)

Viikate's blog, -Materiaaleja- 5.12.2010. ...Siksi nyt peräänkuulutankin erilaisia materiaaleja mitkä voisivat sopia kuvaamiseen.... ...Ajatus siihen muovista tai jollain tasolla läpikuultavasta matskusta joka ei kiiltäisi ihan kauheasti ja plussaa olisi jos se hiukan venyisi....

Tampereen yliopisto, Rajapinta, 3.12.2010. Lukijan matkapuhelin pitää toimitukset uutisvirrassa, tutkimus. Tavalliset ihmiset tuottavat yhä suuremman osan median uutismateriaalista. Mobiilijournalismin kehitystä hidastavat kuvien heikko laatu ja vähäiset editointiominaisuudet.

Ilkka, Halvalle nettishoppailulle tulossa loppu. Valtiovarainministeriössä suunnitteilla oleva arvonlisäveron uudistus uhkaa laittaa stopin halvalle nettishoppailulle. Pienin perittävä arvonlisävero aiotaan puolittaa. Raja on tarkoitus laskea kymmenestä eurosta viiteen euroon.

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, 1st Brigade comes home. 26 kuvaa. Vuosi Irakissa ja kotiutus.

Life.com, Celebrity Deaths of 2010. 34 kuvaa tänä vuonna kuolleista julkisuuden henkilöistä.

The New York Times, Lens, ‘It’s the Photographer’. This slide show is taken from the memory card that was in Joao Silva’s camera on Oct. 23 when he stepped on an antipersonnel mine at Checkpoint 16, near the village of Deh-e-Kuchay, Afghanistan. 11 kuvaa ennen miinaa, kolme kuvaa miinan jälkeen. Miinaräjähdyksessä kuvaaja menetti molemmat jalkansa.

Scottkelby.com, Is Photoshop a Bad Word? Photoshop on vaikuttanut syvällisesti valokuvaukseen. Jokainen kuvan tilaaja tietää Photoshopin ja odottaa, että kuvaaja osaa sitä käyttää. Kaupallisessa kuvauksessa ei kannata tuhlata aikaa loputtomasti jonkin asian korjaamiseen, jos saman voisi tehdä nopeasti kuvankäsittelyllä. Eniten Photoshoppia (ja kuvankäsittelyä) vastustavat ihmiset, jotka eivät osaa sitä käyttää ja jotka eivät tiedä, mitä sillä voi tehdä. Valokuvaajan ammattitaitoon kuuluu nykyään myös kuvankäsittelyn hallinta.

Digital Photography School, COLOR correction in Lightroom.

The Online Photographer, Are Digicams Doomed? Digikameroiden myynnin kappalemäärä on pudonnut 16% vuodesta 2008. Kamerakännykyiden myynti on vahvassa nousussa.

Thementorblog.com, Photo Station - Fun and Profit. Hääkuvaajille vinkki.

Kamera & Bild, Fotoskolan: Strobism. Så bemästrar du ljuset. 7-sivuinen pdf. Pieni irtosalama + radio-ohjaus, jalusta + sateenvarjo.

DCRP, Canon EOS-60D. Elokuussa 2010 julkistettu. 18 megapikselin kroppikenno (kuten 7D), kääntyvä 3 tuuman lcd-näyttö (1.040.000 pistettä, kuvasuhde 3:2), full HD -videot, 5.3 kuvaa sekunnissa, ulkoisen mikrofonin liitäntä. Etsin 96%. Raw-kuvaa voi säätää suoraan kamerassa ja tallentaa jpg-tiedostona (jo muutama vuosi sitten Nikon D60/D90). Kompaktikameroista ovat tuttuja ohjelmia pehmeä tarkennus, rakeinen mustavalkokuva, lelukameranäkymä ja miniatyyri. Canon 50D:n tilalle. Pienempi koko, sd-kortit. Ei enää näppäimillä kaksoistoimintoja, yhdellä näppäimellä yksi toiminto. Ei autofocus microadjustmentia = automaattitarkennuksen hienosäätöä. Elektroninen vesivaaka (vaakatasossa). Erinomainen kuvanlaatu, kohina-arvot kunnossa, ergonomia kunnossa, akut kestävät pitkään. Lcd-näytöltä tarkennus hidas, histogrammi peittää osan kuvasta. Keinovalossa kuvat helposti oranssin/ruskean sävyisiä. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 900 euroa (tarjous).

 

05.12.2010   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museon blogi, Venyttelevä kulkukoira säätytalon nurkalla 3.12.1010. ....Tämä Sammallahden teoksen inspiroiman runon kantaesitys koettiin Suomen valokuvataiteen museossa 1.12.2010. Runoillan aikana Sammallahden teoksia lähestyttiin runojen näkökulmasta.

 • (Sitäkin voi miettiä, kuinka sattumanvaraisesti ko. kuva oikein on syntynyt... Niitä kulkukoiria ei Helsingissä kyllä ole... Ikinä en muista nähneeni ensimmäistäkään kulkukoiraa Snellmanninkadulla...)

Iltalehti, Hinta laski, puutteet jäivät. Applen ohuen ohut Air-trendikannettava on jo kohtuuhinnoissa, mutta silti siitä puuttuu paljon oleellista. Oikeasti ohut ja aidosti kevyt, kone on täysin äänetön.

 • Suurimpiin puutteisiin lukeutuu SD-korttipaikan ja näppäimistön taustavalon puuttuminen.
 • Jo edellisestä Airista tuttuun tapaan laitteessa ei ole dvd-asemaa.
 • Nyt usb-portteja on yhden sijasta kaksi, mutta niitä on edelleen liian vähän. PC-koneissa on yleisesti totuttu neljään porttiin.
 • Kaikki tallennus uusissa Air-koneissa tehdään flash-kiintolevylle. Tallennustilaa on valinnan mukaan joko 64 tai 128 gigaa, mikä voi olla liian vähän tehokäyttäjälle.

Photo.net, foorumi.

Denverpost.com, Pictures of the Week: December 3, 2010. 19 kuvaa.

The Sacramento Bee, The Frame, Winter arrives early in Europe. 28 kuvaa.

Black Star Rising, Photographers and Publishers: End of a Love Affair. Huimasti laskeneet korvaukset, tiukentuneet sopimukset, ei enää kuvareportaaseja, ei työksiantoja. Valokuvaajien ei enää kannata ottaa lehdiltä toimeksiantoja (joita ei edes tarjota). Toimeentulo haetaan nyt muualta, internetistä, yritysmaailmasta. Oppikirjoja kuvittavat samat bulkkikuvat, kuvien kirjo on jo supistunut monessa julkaisussa, koko ajan ollaan menossa huonompaan suuntaan. Tähän tuskin kukaan on pyrkinyt, ainakin kustannukset on saatu mahdollisimman pieniksi.

Naturephotographers.net, Alain Briot, The Traditional Rules of Composition, Composing With Color. 2/2.

ePhotozine.com, Still life photography tips. Miten kuvataan asetelma.

Wepapers.com, Photography Papers. Powerpoint, pdf. Kaikenlaista valokuvaukseen liittyvää opiskeluaineistoa.

Westlicht Wien huutokauppa 4.12.2010, tulokset. Kallein kohde oli LOT 132 Leica MP2 Black Paint. Lähtöhinta 80.000 euroa, arviohinta 150.000 - 180.000 euroa, huutohinta 335.000 euroa. Kuluineen huutaja maksoi tästä kamerasta 402.000 euroa. Tämä oli kokeilumalli, jota valmistettiin 1950-luvun lopulla vain kuusi kappaletta. Suuri osa loppuhinnoista oli luokkaa muutama sata euroa.

Clikelite.com, BodyLink Telephoto Pack. Pieni kamerareppu, jota voi kantaa edessä tai takana. Eteen käännettynä voi nostaa ylös alumiinikehikon, johon kiinnitetään kamera (kuulapää). Toimii siis jalustan korvikkeena. $200.

 

04.12.2010   (linkki)

Kuntsin modernin taiteen museo, Vaasa, ola kolehmainen "A Building Is Not a Building" Valokuvia - Fotografier - Photographs 5.12.2010 - 23.1.2011. Berliiniin asettunut, Helsingissä vuonna 1964 syntynyt Ola Kolehmainen on tämän hetken kansainvälisimpiä suomalaisia valokuvataiteilijoita. Hän on tullut tunnetuksi suurikokoisista valokuvistaan, joiden lähtökohtana on arkkitehtuuri.

 • Kuntsin modernin taiteen museossa nähdään 15 kiiltäväpintaista valokuvateosta

Kaakkois-Suomen Valokuvakeskus, Tilattu kuva Kaakkois-Suomen valokuvaajat ry 2.-30.12.2010. Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen suuren gallerian joulukuussa nähdään muotokuviin painottuva näyttely Tilattu kuva. Näyttelyssä mukanaolevia taiteilijoita yhdistää se, että he kaikki tekevät valokuvaustyötä ammatikseen...

HS, Lampan arvotalon myynyt hotelliyhtiö on hukkaamiskiellossa. Mikähän motiivi on ollut valita tällainen kuva Lampan talosta? Onko syynä se, että muita kuvia ei ollut.

Tietokone.fi, IPhone uuden koneen kanssa: Steve tietää paremmin. Tietokonetta (tai kovalevyäkin) vaihdettaessa kannattaa olla tarkkana. Tältä osin Apple ei enää olekaan niin käyttäjäystävällinen.

Prosessori.fi, Maailman suurin kuva-anturi. ...Esillä on esimerkiksi Canonin kehittämän maailman suurin CMOS-kuva-anturi. 1,6 miljoonaa pikseliä vie kokonaisen 300-millisen kiekon alan....

Iltalehti.fi, Professori istutti kameran takaraivoonsa.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Let it snow! 37 kuvaa (Tukholmasta kaksikin kuvaa, miksei koskaan Helsingistä?).

Msnbc.com, To look better in photos, tilt your head, study suggests. Tämä tutkimus koski vain vertikaalia suuntaa (ei vaakatasoa). Naiset näyttivät puoleensavetävämmilta, jos pää oli vähän kallistettu alaspäin. Niinkuin kuva olisi otettu vähän ylempää. Miesten taas kannattaa nostaa leukaa ylöspäin. Sivusuuntaista kallistusta ei tutkittu, mutta sen voisi ajatella osoittavan ainakin naisella halukkuutta flirttiin.

YouTube, Natalie Time Lapse: Birth to 10 years old in 1 minute 25 sec. Tässä mielenkiintoisen projektin aihe, ota kuva lapsestasi joka päivä kymmenen vuoden ajan, tee still-kuvista timelapse-video.

The Online Photographer, Cool Cameras from Westlicht. Wienin huutokaupasta poimintoja.

IR, Staff Picks for Best Camera of 2010. 12 valitsijaa, kukin sai kertoa mielipiteensä vuoden 2010 parhaasta kamerasta.

Popular Photography, How To: Use Second-Curtain Sync. Sulkeutuvan verhon täsmäys.

Luminous Landscape, Panasonic GH2 Extra-Tele Video Mode Revealed. Tässä tapauksessa ilmaista lounasta ei käy kiistäminen. Extra Tele Conversion. 18 megapikselistä vain kaksi megapikseliä käytössä. 2.6-kroppikerroin. 100-300mm vastaa siis videokuvauksessa 260-780mm. Ja koska 4/3 systeemin sensorin kroppikerroin on jo valmiiksi 2, niin kinovastaavuus onkin 5.2-kertainen, 520mm - 1.560mm.

IR, Amazing Resolution: Pentax 645D Test Shots posted! Keskikoon järjestelmädigi. Hinta vain $10.000.

Dpreview.com, Nikon preparing firmware for D7000.

Dpreview.com, Samyang ships 14mm f/2.8 ED AS IF UMC for Samsung NX. Nyt myynnissä. $329.

Kamera & Bild, Test: Nikon D3100 - Rejält förbättrad. Julkistettu elokuussa 2010. Uusille järjestelmädigikuvaajille, 14.2 megapikseliä (kroppikenno), 3 tuuman lcd-näyttö (vain 230.000 pikseliä), Live View, ISO 100 - 3200 (12800), 1080p HD video (vain 24 kuvaa sekunnissa), HDMI, videota kuvatessa jatkuva tarkennus (ei toimi hyvin, kontrastiin perustuva tarkennus sahaa aina alussa muutaman sekunnin, harvoin käyttökelpoinen). Nikon D3000:n päivitysversio. Opastila, aloittelijoille paljon apua. Ei syväterävyyden esikatselua, ei valotuksen haarukointia, vanhemmilla Nikonin objektiiveilla ei automaattitarkennusta. Sarjakuvaus vain kolme kuvaa sekunnissa. Ei mikrofoniliitäntää. Lcd-näytöltä ei pysty tarkistamaan tarkennusta. Kuvanlaatu hyvä. Arvosana 8.0. Suomen Nikon. Suomen hinta on 650 euroa (mukana kittiobjektiivi 18-55 VR).

 

03.12.2010   (linkki)

Valokuvausinfo-blogi, Studiossa. 2.12.2010. Matista oli tarkoitus ottaa alasävytyylinen kuva ja valaista kuva miehelle sopivalla valaistuksella...

Lapin Kansa, Ihmisryhmiä maisemassa sunnuntain tunnelmissa. Iikka Paavalniemen kolme maisemaa. 1900-luvun alun valokuvia Rovaniemeltä. Valokuvateos ja näyttely Lapin maakuntamuseossa 31.1.2011 saakka. Lapin maakuntamuseo ja Kotiseutuyhdistys Rovaniemen Totto ry.

Metro-lehden kansainvälisessä valokuvakilpailussa on meneillään yleisöäänestys. Äänestys päättyy 5.12.2010. Kolmesta eri kategoriasta - Tunteet, Lempipaikkani ja Arjen matkat - voi kustakin äänestää voittajaa. Tuomaristo valitsi äänestettävät kuvat, kussakin kategoriassa on kymmenen kuvaa. Voittajakuvat julkistetaan 14.12.2010. Kolme voittajaa pääsevät kansainväliseen finaaliin, jossa kansainvälinen tuomaristo valitsee maailmanlaajuiset voittajat kussakin kolmessa kategoriassa (ilmoitetaan 21. joulukuuta).

HS, Toisenlaisten autokuvien sarja sai jatkoa, katso kuvat.

Suomen freelance-journalistit ry, Sanoma Newsin freesopimuksissa hiljaista 2.12.2010. Journalistiliitto sai tiedon uusista freesopimuksista marraskuun alussa. Toistaiseksi sopimuksia on tarjottu vain yksittäisille freelancereille.

Tekniikan Maailma, Laadukkaat taskukamerat 300 - 380 €. Parhaita kuvia saa kameralla, joka on mukana. Nykyaikainen pokkari ei paljoa paina, ja se mahtuu vaikka takataskuun. Toisin kuin moni luulee, kaikki taskukamerat eivät ole samanlaisia. Yhdellä kuvat onnistuvat helposti ja varmasti, toinen on runsaasti varusteltu ja kolmas hallitsee videot.

* Canon Ixus 300 HS
* Fujifilm FinePix F300EXR
* Nikon Coolpix S1100pj
* Olympus Tough µ 8010
* Panasonic Lumix DMC-ZX3
* Samsung WB2000
* Sony Cyber-shot DSC-WX5
* Nokia N8

Photo.net, foorumi.

The Sacramento Bee, The Frame, World Aids Day 2010. 36 kuvaa.

Life.com, All Things Orange. 30 kuvaa. Teema siinä kuin joku muukin.

Video.pbs.org, The Presidents Photographer. This program follows the President's photographer inside the Obama White House. Kokonaan, kesto 55:30. Mielenkiintoista katseltavaa (ja kuunneltavaa). Mitä kulissien takana tapahtuu. Historiaakin.

Guardian.co.uk, Deutsche Börse photography prize 2011: the shortlist. Neljä finalistia, voittaja julkistetaan 26.4.2011.

Cameradojo.com, Getting Manual Flash Exposure Quickly. Teksti + video 7.56.

Photofocus.com, Five Ways To Make Photographs Like a Five-Year-Old.

 • rentoudu
 • ole utelias
 • elä hetkessä
 • kokeile
 • auta muita

ePhotozine.com, Photographing snowy landscapes. Kamera, jalusta, objektiiveja, suotimia (pyöröpolarisaatio-, puoliharmaa- / gradienttisuodin), lämpimät vaatteet. Histogrammista näkee, minkä verran ylivalotusta on tarpeen (+0.7 -> +1.7)

Beyondmegapixels.com, Studio Session -Technical Aspects. Ensimmäinen studiokuvaussessio, teknistä tietoa.

The Online Photographer, A Tip When Buying Used Equipment. Ennen eBay-ostostosta tarkista aina KEH (suuri amerikkalainen käytettyjen kamera-alan tuotteiden myyjä).

YouTube, lynda.com Tutorial | Photoshop Lightroom 3 Advanced Techniques—Eye enhancement. Video 9:07.

Dpreview.com, Sony updates firmware for DSLR-A900 and DSLR-A850.

Thom Hogan, The Mirrorless Shootout. In between compact and DSLR. Osa 2. Olympus E-PL1, Panasonic GF-1, Samsung NX100 ja Sony NEX-5. Vertailua, mennään pintaa syvemmälle.

 • Panasonic GF-1, ykkönen
 • Olympus E-PL1, kakkonen
 • Samsung NX-100, kolmonen, ei tarpeeksi objektiiveja
 • Sony NEX-5, kamerassa ei muuta vikaa kuin käyttöliittymä, ei vielä tarpeeksi objektiiveja, osa objektiiveista turhan isoja

 

02.12.2010   (linkki)

Foorumilaisten kuvia:

Pirkanmaan taidetoimikunta, Taidetoimikunta palkitsi ja huomioi. Pirkanmaan taidetoimikunta on myöntänyt Vuoden Taidepalkinnon valokuvataiteilija Marja Pirilälle hänen poikkeuksellisista ansioistaan valokuvataiteen alueella sekä taiteellisesti analysoidusta ja valittua tekniikkaa äärimmilleen vievästä valokuvaus- ja näyttelytoiminnasta, jossa hän taiteenalan keinoja ja valoa käyttäen lähestyy syvästi ihmisen identiteettiä ja olemusta....

 • Vuoden Taidepalkinto sisältää kunniakirjan ja 2 500 euron palkintosumman.

Vesa Koivunen, blogi, Mä mistä saisin sen keikan. 30.11.2010. Friikun elämää.

 • On niitä jotka odottaa, niitä jotka painostaa ja niitä jotka tarjoaa.
 • Ollessani pomona kuvaosastolla opin tuntemaan tämän toisen ryhmän. He soittelevat koko ajan ja kertovat omasta erinomaisuudestaan ja siitä kuinka heidän kuvansa pelastavat koko lehden.
 • Sitten on tämä kolmas ryhmä. He tarjoavat valmiita kamoja ja ideoita.

Petteri Löppönen Photography, blogi, Faces of Paris - valokuvanäyttely Cafe Saarassa. Ihka ensimmäinen valokuvanäyttelyni alkaa olla kohta avajaisia vaille valmista...

 • "Jos olet Oulussa 27.12.2010 - 6.2.2011 välisenä aikana, niin käy Cafe Saarassa nauttimassa kupponen kuumaa ja katsomassa valokuvanäyttelyni kahvilan seinillä."

Valokuvatorstai, 187. haaste. Viikon haasteen inspiraation lähteenä on Petri Laaksosen Täällä Pohjantähden Alla kappaleen sanat ja/tai musiikki.

 • Osallistuminen, ohjeet.
 • 186. haaste. Viikon haaste oli "RAJA". Haasteen otti vastaan 79 kuvaajaa.

Tietokone.fi, Kloonaa ja varmuuskopioi kiintolevy helposti. Easaus Todo Backup 1.1. Freeware.

Pingstate.nu, Markkinointirekisteri.fi. Alkusyksystä monelle suomalaiselle yritykselle on ruvennut tulemaan toisilta suomalaisilta yrityksiltä ns. roskapostia. Siihen on vuosien saatossa tottunut, että englanninkielistä spammia tulee jatkuvasti kaikista ikkunoista ja ovista, lähinnä viagra-tyyppistä. Kyseessä ei Suomen kohdalla kuitenkaan ole mistään viagra-kauppiaista, vaan ihan oikeista yrityksistä, jotka lähettävät spammia kaikille mahdollisille toisille suomalaisille yrityksille. Siinä ei paljoa oman firman spammaaja-maineesta välitetä, kun näitä emaileja lähetetään kymmenin tuhansin toisille suomalaisille firmoille.

 • Lähteenä on suomalainen yritys, joka myy ytj:stä keräämiään email-osoitteita 1.400 euron hintaan. Tästä rekisteristä ei sitten pääse millään pois. (Spammin lähettäjä voisi _hieman_ ajatella omaa mainettaan, ennenkuin ryhtyy lähettelemään tuhansittain spammipostia... Omalta osaltani lähinnä aggressiot heräävät näitä yrityksiä kohtaan... Jossain vaiheessa tähän jollakin tasolla puututaan, onko sitten miellyttävää nähdä oma firmansa spammaajien listalla... Ja millaista yritystoimintaa oikein harjoitetaan, kun lähetetään spammia? Ei ainakaan yrityksen maineesta välitetä ollenkaan.)
 • Yksinkertainen kysymys: miten suomalaisen spammin lähettäjä itse suhtautuu, jos ko. yritykselle itselleen rupeaa tulvimaan satoja spammiposteja kuukaudessa? Tai vaikka tuhansia?
 • Nyt saisi joku taho ruveta pitämään listaa suomalaisen spammikauppiaan palveluksia käyttävistä yrittäjistä, että voimme näitä yrityksiä yhteisvoimin boikotoida...
 • Petteri Järvinen, Havaintoja digimaailmasta, Kotimaisten yritysten roskaposti kuriin. 9.10.2010.

Turku, panttihuutokauppa tarjousmenettelyin, päättyy to 2.12.2010. klo 16.30. Elektroniikka. Poimintoja. Tilanteesta riippuen voidaan myydä lähtöhinnan allekin.

4 U11040 1 DIGIKAMERA LUMIX DMC-TZ5. Lähtöhinta 50 euroa. Loppuhinta 76 euroa.

5 U11107 1 KAMERA CANON EOS 300D + AKKUKAHVA BG-E1 1 KAMERA CANON EOS 300 1 SALAMALAITE SPEEDLITE 380 EX 3 OBJEKTIIVIÄ 28-90, 75-300, 18-55 LAUKKU YM. Lähtöhinta 260 euroa. Loppuhinta 280 euroa.

196 T164225 1 OBJEKTIIVI SIGMA 50MM F2.8. DG MACRO. Lähtöhinta 90 euroa. Loppuhinta 140 euroa.

236 T166755 1 DIGIKAMERA CANON EOS 350D 1 OBJEKTIIVI CANON EFS 18-55MM LAUKKU LATURI. Lähtöhinta 160 euroa. Loppuhinta 190 euroa.

240 T166890 1 DIGIKAMERA POWERSHOT SX10IS LAUKKU. Lähtöhinta 90 euroa. Loppuhinta 115 euroa.

294 T168910 1 KAMERA CANON EOS 500,35-80MM LAUKKU. Lähtöhinta 40 euroa. Loppuhinta 52 euroa.

Photo.net, foorumi.

Boston.com, The Big Picture, Afghanistan, November, 2010. 43 kuvaa.

Boston.com, The Big Picture, 2010 Hubble Space Telescope Advent Calendar. 25 kuvaa (adventtikalenteri: joulukuussa yksi kuva päivittäin lisää).

Smashingapps.com, Absolutely Awesome Tutorials To Create (Stunningly Creative) Photo Manipulation. Linkit kunkin kuvan tutoriaaliin. 51 erilaista kuvaa.

PhotographyBB, marraskuun pdf-lehti on ilmestynyt. Issue #34. Lehden saa luettavakseen sähköpostiosoitetta vastaan (rekisteröityminen). Samalla pääsee lukemaan aiemminkin ilmestyneitä numeroita.

Digital Photography School, When Your Camera Comes Between You and Your Family. Kamera ei ole maailman tärkein asia.

ePhotozine.com, How to create snow in Photoshop. Lumisateen lisääminen, Photoshop.

Diyphotography.net, In Praise of the 50mm 1.8 Lens. Halvasta hinnasta huolimatta terävä objektiivi. Valvoimainen, taustakin blurrautuu kauniisti.

Digital Photography School, Divine Composition With Fibonacci’s Ratio (The Rule of Thirds on Steroids). Kultainen leikkaus ja Fibonaccin luvut. Ei tarvitse aina mekaanisesti jakaa kuvaa kolmeen yhtään suureen vertikaali- ja horisontaaliosaan.

Luminous Landscape, Mark Dubovoy, Adobe ® Color Printer Utility Application. Adobelta ilmainen apuohjelma, jonka avulla voidaan printata targetteja ilman värinhallintaa.

Rob Galbraith, Canon offers locking mode dial upgrade for 5D Mark II, 7D. Ainakin USA, Kanada ja Japani tekevät pienen päivityksen, valintakiekon voi lukita/vapauttaa kuten Canon 60D -mallissa. $100. Sama päivitys lienee mahdollista muissakin maissa.

(Foorumilta) Veralana Photography Blog, Need a Cute Camera Bag? Erityisesti naisille suunniteltuja kameralaukkuja (jotka näyttävät siis käsilaukuilta). Klo 7:01: aamulla sivut eivät vastanneet.

Macworld.com, Tips and tricks for troubleshooting your iPad.

Rob Galbraith, Phase One releases Capture One 6, announces iOS app. Capture One Pro 6 299 euroa. Capture One Express 6 99 euroa.

Kamera & Bild, Webb-TV: En dag på jobbet med H&M:s modefotograf Andreas. Video, kesto 3:03.

 

01.12.2010   (linkki)

Suomen valokuvataiteen museo tänään klo 17.30-18.30: Pentti Sammallahden teokset runojen näkökulmasta Suomen valokuvataiteen museo.
Tilaisuuteen on museon pääsymaksu.

Suomen valokuvataiteen museon blogi, Lumouduin valokuvasta, 30.11.2010. Selailin pitkästä aikaa vanhoja valokuviani: perhekuvia, lapsikuvia, ystäviä, matkakuvia eri vuosikymmeniltä. Joukossa oli luonnollisesti myös ateljeemuotokuvia rippilapsista, ylioppilaista, hääpareista…

Peter Forsgård.

Fotomässan 2010 30.11.2010. Peter kävi viime viikonlopun Tukholman fotomessuille. Mikä oli anti?

Fotografiska: Fashion 30.11.2010. Samalla reissulla käytiin myös viime toukokuussa avatussa erittäin suositussa valokuvamuseossa. Lähellä Viking Linen terminaalia.

Ja mitkähän painosluvut nyt ovat Peter Forsgårdin ja Jukka Kolarin kirjasta menossa? Kertaus viime kesäkuun Digicamera.netin uutisista:

Peter Forsgård, Parempi kuvia -kirjasta viides painos! Parempia kuvia -kirjasta on julkaistu viides painos. Kirjan ovat kirjoittaneet Peter Forsgård ja Jukka Kolari.

 • Suomen Canon, Facebook, Hyvät kuvat eivät synny sattumalta. Yli 170.000 kpl.
 • (Kiinnostavat tieto olisi, kuinka monta kappaletta suomalaista laitosta on painettu. Toinen kiinnostava tieto olisi, kuinka moni on kirjasta maksanut. Alkuaanhan kirjaa jaettiin heti ilmestymisen jälkeen ilmaiseksi Venäjän markkinoille Canonin järjestelmädigien mukana. Kirja on pieni ja pehmeäkantinen, päältä päin vähän vaatimattoman näköinen. Sisältö on kuitenkin silkkaa asiaa. Opas on erittäin selkeästi ja helppotajuisesti kirjoitettu. Tekstiä tukeva havainnollinen kuvitus auttaa asioiden omaksumista.)
 • Hurja määrä 170.000 kpl. Käsittääkseni alallaan Suomen ennätys. Valokuvauskirjoista eniten myyty lienee Matti Poutvaaran olympiavuodeksi ilmestynyt Suomi - Finland. Kansainvälinen yhteispainos ylitti 200.000 kappaleen rajan. Siihen aikaan vain kaunokirjallisten kirjojen tekijät saivat korvausta myytyjen kirjojen mukaan. Ja Poutvaaran kirja ei ollut kaunokirjallinen kirja.

Jore Puusan sivut ovat jälleen muuttuneet. Oikean puolen navigaatioon on tullut aika paljonkin aineistoa, osa aiemmin nähtyä, osa ihan uutta.

Edelleen iPad. (Ja kyse ei siis ole kannettavan oikean tietokoneen korvaajasta. Jos jotain, niin ehkä miniläppärin korvaaja...).

Photo.net, foorumi.

 • shooting in low light. (Nikon). Nikon fm2. Salamaa ei ole, millainen objektiivi, filmi, yms, jos haluaa kuvata vähässä valossa.
 • D700 (Nikon). Tarkoitus siirtyä kroppikennoisesta täyskennoiseen. Mitä etuja. Käytössä 24-70 f/2.8, 105mm ja 70-200mm f2.8.

Reuters.com, Pictures of the year: Strange and unusual. 25 kuvaa.

Los Angeles Times, Pictures in the News | Nov. 29, 2010. 26 kuvaa.

Life.com, JFK: Unpublished, Never-Seen Photos. 33 kuvaa.

Photo.tutsplus.com, Pattern Photography in Nature: 50 Beautiful Examples.

Vincent Laforet's Blog, Suddenly the past feels not so distant: Color Images from 1939-1943. Monet kuvista ovat keskikoon / ison koon kameroilla otettuja, kuvat ovat tarkkoja ja niissä riittää yksityiskohtia. Yli 67 vuotta sitten otettujen kuvien ihmiset heräävät henkiin, ehkä värien ansiosta. Yleensä on tottunut näkemään vanhat kuvat mustavalkoisina, etäännyttävinä. Nämä kuvat ovat värillisiä, juuri sellaisia kuin näemme maailman.

Digital Photography School, 11 Great Camera Angles for Food Photography.

Naisten kameralaukkuja, pari linkkiä.

Wildlifeextra.com, Winner of the UK Wildlife Photography Competition 2010. Pääpalkinnosta päätellen (500 puntaa hyväntekeväisyyteen) ei ehkä mikään laajasti tunnettu luontokuvakilpailu.

Creativepro.com, Photography 101: Shooting Kids Indoors. Salamakuvauksen perusteita, tällä kertaa käytössä Photoflexin tuotteet.

Photoxels.com, How To Make Time-Lapse Videos With Your DSLR. Philip Bloomin video. 10:23.

Popular Photography, I, Photographer: Star Stalker. 24-vuotias paparazzi, Los Angeles.

Black Star Rising, Study: Bargain Stock Photos Don’t Help Websites Sell. Käytettävyystutkimuksen grand old manin Jacob Nielsenin mukaan halvat stokkikuvapankkikuvat voivat karkottaa kävijöitä.

 • (tästähän uutisoitiin Digicamera.netissä 15.11.2010)

ePhotozine.com, National Portrait Gallery uses Epson Stylus Pro 4880 (lehdistötiedote). Print on demand -kioski, Lontoo.

Dpreview.com, Nikon D7000. Julkistettu syyskuussa 2010. 16.2 megapikseliä, D90:n ja D300s:n väliin. Kennon koko on kasvanut 4 megapikseliä, fyysiset mitat ovat pysyneet samoina. Kroppikenno eli 1.5 x kroppikerroin. Video 1920 x 1080, 24 kuvaa sekunnissa, jatkuva tarkennus (ei pysy liikkeessä mukana, lisäksi ylimääräistä ääntä). Monoääni, ulkoinen mikrofoniliitäntä. Akkukahva lisävaruste. Kuvausvauhti kuusi kuvaa sekunnissa. Lcd-näyttö kolme tuumaa, 920.000 pistettä. Etsin 100%. Kaksi sd-korttipaikkaa. Kohinan suhteen taitaa edustaa kroppikennoisten huippua. ISO 3200 on vielä käytännössä kohinaton. Suljinääni on hiljainen, speksattu 150.000 laukaisuun. Sisäänrakennettu salama ohjaa Nikonin omia salamia. Kaikenlaisia kuvausohjelmia, esim. ruska. Arvosana 80%. Suomen Nikon. Pelkkä runko 1.150 euroa, + 18-105 VR 1.450 euroa.

 

 
 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 

 


Hae Google:sta

Uutiset