Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Syyskuu 2007

30.09.2007 

Foorumilaisten kuvagallerioita:

Santun Chili&Photo, "Jotkut ottavat valokuvia, minä etsin niitä". Jane Bown.

Tahtikuvaus.info, Auringon kuvaaminen.

Petri Uutela, Fridge filled with film, paper ...and food. (Nykyään jääkaappi ei enää näytä tältä).

alec soth - blog, Careers in Photography. (Mistähän kirjasta nämä on napattu?) Retoucher (kuvankäsittelijä?), löytyisikö vielä kysyntää?

Adobemagazine.com, Adoen ilmaisen lehden uusin numero on ilmestynyt. Ei vaadi rekisteröitymistä.

Diyphotography.net, Cheap DIY (Homemade) Muslin Photography Background. Taustakankaan värjääminen (runsaan vuoden takaa).

Popular Photography, Twelve Essential Photographic Rules. Helposti muistettavassa muodossa, kustakin säännöstä vain muutama rivi.

+cweeks, Making Photos with the Leica M8. Paljon kuvia.

Camerahacker.com, Installing the Haoda Manual Focus Screen. Tähyslasin vaihto, vanha linkki, Canon 300D.

 • Camerahacker: Hacks (uusia ei näytä tulleen, mutta on niissä vanhoissakin mielenkiintoisia)

1000words.net, Time-lapse photography captures a changing world.

Printerinfo.com, HP Photosmart A626 -arvio. Kymppikuvatulostin. Suomen HP. Suomen hinta n. 160 euroa.

 

29.09.2007 

Foorumilaisten kuvagallerioita:

YLE Uutiset, Bodomin legenda ja Digikuva-nettisivusto Prix Italian finaaliin. Kaksi ohjelmaa on päässyt kolmen parhaan joukkoon finaaliin, voittajat julkistetaan tänään.

 • Digikuva haltuun on Ylen viime syksynä ja viime järjestämän digikuvauskurssin kotisivut

Heim0nen.com, blogi, Vuoden luontokuvat 2007 finalistit julkaistu! Luonnehdintoja kuvista.

Timo Autiokari, aim-dtp.net. Raudalla säätäminen on vaivatonta (kalibrointilaitteet), mutta kuulemma kuvaruudun kalibrointi onnistuu silmämääräisestikin.

Ajassanyt.net -sivusto, hyvätekeväisyysjärjestö HFU ry (Help for Underprivileged).

Tekniikka & Talous, Kamera pakottaa hymyilemään. Sonyn kamerat ottavat kuvan vasta, kun kuvattava(t) hymyilee tarpeeksi leveästi.

HS, Vaatteiden alle näkevä skanneri koekäyttöön Helsinki-Vantaalla. Ensin koekäytössä puolitoista vuotta, vaihtoehtona käsin tehtävälle tarkastukselle. Skannattava ei näe kuvaa, kuvan analysoija on seinän takana eikä näe tarkastettavaa henkilöä.

Rob Galbraith, Nikon USA releases photos taken with the D3.

Dpnow.com, Photo Fix 3: the Verdict. Kukkakuvaa piti parannella. Mikä kuva oli lukijoiden mielestä paras?

Snapfiles.com, Duplicate Image Finder. Etsii samanlaisia kuvia sisällön perusteella. 30 päivän trial, $7.95.

Dcviews.com, Epson and muRata to develop wireless Quick Charger. Langaton laturi, latausaika 10 - 20 minuuttia. Prototyyppiasteella.

Digitalcamerainfo.com, Adaptive Lens Technology Advances with U of Central Florida Research.

Steve Sanders, PowerShot SD870 IS Digital ELPH -arvio.

Cameralabs.com, Nikkor AF-S VR 70-300mm f/4.5-5.6 G IF-ED -arvio. Suomen hinta on alle 700 euroa. Kuvanvakain.

Digitalcamerainfo.com, Casio Exilim EX-V8 -arvio.

 

28.09.2007 

Vuoden Luontokuva 2007, Vuoden Luontokuva 2007 -finalistit on julkistettu. Kilpailun päätuomari Frans Lanting on valinnut tuhansien kuvien joukosta vuoden edustavimmat suomalaiset luontokuvat. Yksi sarjavoittajista on voittanut 5 000 euron arvoisen pääpalkinnon ja Vuoden Luontokuva 2007 -tittelin. Nämä selviävät Vuoden Luontokuva 2007 -gaalaillassa 22.10.2007. Yleisö voi www-sivuilla äänestää omaa suosikkiaan. Kaikkien äänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan yli 1 000 euron arvoiset tuotepalkinnot.

Foorumilaisten kuvagallerioita:

 • Sepi.1g.fi, Syys2007 (44 kuvaa), Lemmenjoelta
 • Tuomasheinonen.com, 39 - 2007 (60 kuvaa),

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta II -blogi, Syyskuvia Oulusta. Uusi kamera Canon 40D.

Taiteen keskustoimikunta. Valokuvataiteen taiteilija-apurahat 2008. Valtion valokuvataidetoimikunta on jakanut vuonna 2008 alkavat taiteilija-apurahat. Toimikunnalle saapui yhteensä 81 hakemusta ja apurahoja myönnettiin 10 valokuvaajalle.

5-vuotinen
Ben Kaila, Helsinki
Janne Lehtinen, Loviisa
Marja Pirilä, Tampere

3-vuotinen
Joakim Eskildsen, Kirkkonummi
Sanna Kannisto, Helsinki

1-vuotinen
Nanna Hänninen, Kuopio
Ville Lenkkeri, Tukholma
Marjukka Vainio, Hämeenlinna

½-vuotinen
Niko Luoma, Helsinki
Susanna Majuri, Helsinki

Suomalaisen Raw-lehden numero 0 ilmestyy 18.10.2007. Raw on kuvajournalismin ja dokumentoivan valokuvauksen erikoislehti.

 • Valokuvaajille, Mitä haluamme julkaista? "...Raw-lehti ei maksa kuvista julkaisupalkkioita.... Ratkaisu tarkoittaa myös sitä, että me tekijät emme myöskään saa palkkaa, palkkiota tai korvausta työstämme..."
 • ks. Suomen Lehtikuvaajat ry, Lehdistötiedote

Luontokuva.org, Kuusamo XII Nature Photo -kuvakilpailu. Tulokset, kuvagalleriat.

Julkisen sanan neuvosto, jsn.fi, hakusana "valokuva". Julkisen sanan neuvosto on toimittajien ja julkaisijoiden perustama, sopimukseen perustuva itsesääntelyelin. Neuvoston tehtävänä on tulkita pääosin Journalistin ohjeisiin perustuvaa hyvää journalistista tapaa sekä puolustaa sananvapautta ja julkaisemisen vapautta. JSN ei ole tuomioistuin eikä se käytä julkista valtaa.

3769/KL/07. Lehti julkaisee ”turuilla ja toreilla” sattumanvaraisesti otettuja kuvia, joihin osuva henkilö voi noutaa kahvipaketin toimituksesta. Julkisella paikalla kuvaamiseen ei yleensä tarvitse kenenkään lupaa tai suostumusta. Kuvien julkaisulla ei ole tarkoitus loukata ketään. Vapauttava.

3742/SL/07. Lehdessä julkaistiin kaksi uutista, joissa käsiteltiin saamelaiskäräjien ja Inarinmaan lapinkyläyhdistyksen välisiä erimielisyyksiä. Saamelaiskäräjien johtohenkilöitä kritisoitiin voimakkaasti. Lehti julkaisi uutisia arvostelevan mielipidekirjoituksen, jota toimittaja kommentoi samassa yhteydessä. Arvostellut eivät yrittäneet saada omaa kannanottoaan julki tässä yhteydessä, mutta aiemmin vastineita ja mielipiteitä oli julkaistu. Uutisen yhteydessä käytettiin kuvaa ilman arkistomainintaa. Vapauttava.

3727/SL/07. Lehti julkaisi jutun ”Vessahuumoria presidentin edessä” kantelijan syntymäpäiväjuhlilta. Juttu perustui illan esiintyjän haastatteluun. Juttuun liittyi manipuloitu kuva, jossa olivat syntymäpäiväsankari, presidentti ja illan esiintyjä juhliin varatun oopperan portilla. Jutun teolle ei ollut ratkaisun mukaan estettä eikä siihen tarvinnut syntymäpäiväsankarin lupaa. Lisäksi lehti julkaisi kantelijan vastineen. Vapauttava.

3670/SL/06. Lehti julkaisi jääkiekkoilun maailmanmestaruuskisojen aikaan kuvallisen jutun kisakaupungin prostituutiosta. Lehden tarkoitus oli estää haastateltujen suomalaisten henkilöllisyyden paljastumisen, mutta se ei ollut riittävän huolellinen. Lehti ei julkaissut jutusta tunnistetun omaa kannanottoa. Langettava äänin 5-3.

3642/SL/06. Lehti julkaisi kantelijasta arkistokuvan mielenosoituksesta tehtyjen juttujen yhteydessä. Alkuperäinen valokuva oli rajattu siten, että kahdella kädellä näytetystä sitaattimerkistä jäi jäljelle vain toinen käsi. Katsojalle tuli käsitys voitonmerkistä. Neuvosto painotti huolellisuutta arkistossa olevien henkilökuvien käytössä. Kuvaa ei ollut kuitenkaan käsitelty niin, että se olisi johtanut katsojaa harhaan. Merkintä arkistokuvasta olisi poistanut epäselvyydet kuvausajankohdasta. Vapauttava äänin 5 – 3, eriävä mielipide.

3616ABC/SL/06. Kolme lehteä kertoi käräjäoikeuden tuomiosta, jossa isä tuomittiin kahden lapsensa surmaamisesta. Jutuissa mainitut yksityiskohdat ja julkaistut valokuvat eivät rikkoneet yksityiselämän suojaa, koska ne olivat tuomion kannalta olennaisia eivätkä laajentaneet asiasta jo tietävien piiriä. Vapauttava.

3554/SL/05. Lehti julkaisi televisio-ohjelman ennakkojutun yhteydessä muuta tarkoitusta varten otetun lapsen valokuvan. Kuvan käyttö ei loukannut eikä johtanut harhaan. Vapauttava äänin 8-1. Eriävä mielipide.

3528/PL/05. Lehti julkaisi uutisen ja valokuvan tieriidasta. Valokuva ei rikkonut yksityisyyden suojaa. Tieriidasta lehdellä ja kantelijalla oli ristiriitaista tietoa, mutta kantelija ei vaatinut mahdollisen virheen korjaamista. Vapauttava.

3523/SL/05. Lehti julkaisi uutisen yhteydessä valokuvan, jossa oli kaksi tunnistamatonta räjähdyksen uhria. Uutinen liittyi Turkin terrorismiin, josta suomalaisiakin varoitettiin. Uhreista ei erotu hienotunteisen kohtelun vaarantavia yksityiskohtia. Vapauttava.

3517/KL/05. Lehti julkaisi tulipalouutisen yhteydessä valokuvan kohdasta, mistä palon arveltiin saaneen alkunsa. Kuvasta ei paljastunut sellaisia yksityiskohtia, jotka olisivat paljastaneet palossa kuolleen henkilöllisyyden pienen piirin ulkopuolelle. Vapauttava.

3490/SL/05. Lehti julkaisi Inarin metsäkiistan aikana valokuvan, jossa hangessa istuvat lapset kysyivät pitämässään banderollissa Luonnonsuojeluliitolta ”oletteko meitä vastaan?”. Kantelussa arveltiin kuvaa lavastetuksi ja sanottiin jutun olevan enemmän metsureiden puolella. Kuvasta ja koko tapahtumaketjusta käytiin lehden sivuilla värikäs ja monipuolinen keskustelu. Kokonaisuudessaan käsittely oli asianmukaista. Uudet ohjeet. Vapauttava.

3489/IL/05. Yt-neuvotteluista kertoneen uutisen yhteydessä oli lehdessä valokuva yhtiön pääsisäänkäynnistä. Kuvassa oli kaksi yhtiön työntekijää, joiden mielestä heidän yksityisyyttään oli loukattu, koska he eivät mitenkään liity yt-neuvotteluihin. Julkisella paikalla otetun kuvan saattoi julkaista. Henkilöiden työpaikan paljastuminen ei ole arkaluontoinen seikka, johon tarvittaisiin lupa. Uudet ohjeet. Vapauttava.

3430/SL/04. Iltalehti julkaisi uutisen Finnairin lentäjän juopumustapauksesta sekä lehdessään että verkkosivuillaan. Lehdessä arkistokuva oli rajattu mutta nettikuvasta oli tunnistettavissa koneen kapteeni, jolla ei ollut mitään tekemistä tapauksen kanssa. Lehti poisti kuvan verkosta heti saatuaan tiedon virheestä ja julkaisi pahoittelut ja oikaisun seuraavana päivänä. Vaikka lehti oli toiminut huolimattomasti, se ei neuvoston mielestä rikkonut hyvä journalistista tapaa. Vapauttava. Vanhat ohjeet.

3390/SL/04. Helsingin Sanomat kertoi uutisessaan seksi-ilmoitusten poistumisesta nettipalveluista ja lehdistä. Uutisen kuvituksena oli kuvallinen kontakti-ilmoitus eräältä internet-sivustolta. Ilmoituksen henkilö ei ollut tunnistettavissa lehdessä julkaistun aineiston perusteella. Vapauttava.

Kapasia-blogi, HDR. Kerrankin alityöllestettyjä hdr-kuvia. Näinhän se ihmissilmä varmaan tuon maiseman näki.

Tekniikka & Talous, Digipainaminen tulee pakkauksiin. Anjalankoskella tuotetaan ensimmäisenä Suomessa kartonkipakkauksia digitaalitekniikalla.

 • "Maailmalla lienee käytössä vain kymmenkunta vastaavaa laitteistoa", esittelee toimitusjohtaja Mauri Reinilä 22-metristä digitaalista painolinjaa.

Panttihuutokauppa Helsingissä 3.10.2007. Lähtöhinta on ohjeellinen.

KAMERANRUNKO CANON T70 50 e
OBJEKTIIVI CANON FD 35-105/3.5-4.5
- 62 euroa

KAMERAPUHELIN NOKIA 6670 80 e
AKKU 1 VERKKOLATURI 1 KAAPELI
KÄYTTÖOHJEET
- 70 euroa

DIGIKAMERA CANON COOLPIX P4 VR 8.1 MP 120 e
MUISTIKORTTI 512 MB 1 LATURI 2 AKKUA 2 KAAPELIA
KÄYTTÖOHJEET
- 150 euroa

KAMERANRUNKO HASSELBLAD 500 EL M 300 e
PRISMAETSIN
POLAROID KASETTI 1 KASETTI 220
- 280 euroa

KAMERANRUNKO ZENZA BRONICA 150 e
OBJEKTIIVI ZENZANON 100/2.8
KASETTIPERÄ 6X6
LAUKKU
- ei tarjousta

KAMERANRUNKO MAMIYA 6 250 e
OBJEKTIIVI MAMIYA 50/4 L
SALAMALAITE NIKON SB-2
- 420 euroa

Diyphotography.net, Back to Basics - Contrast.

UK, Winning photographs - WWT Nikon competition. Sarjojen voittajakuvat.

EOS DIGITAL REBEL XTi / EOS 400D DIGITAL, Firmware Update Ver 1.1.1. Kolme uutta objektiivia näkyvät oikein exif-tiedoissa, lisäksi puolan kieli uusi vaihtoehto.

Strobist, Ubercharger Lacks Only Diamond-Encrustedness. La Crossen laturi (lienee aika monelle jo ennestään tuttu).

Samys.webphotoschool.biz, Shooting Small Products For Web Auction. Kamerana Olympus E-510. Parit studiovalot.

Boingboing.net, Yeti footprint photo auctioned. Vuonna 1951 otettu neljän kuvan sarja lumimiehen jalanjäljistä huutokaupattiin 26.9.2007 Lontoon Christie'sillä, £3.500, 5.400 euroa.

LetsGoDigital, Sanyo Xacti HD700. Uusi malli, hybridikamera.

IR, Corel Introduces Painter Essentials 4. Lehdistötiedote. $99, päivitys $69.

IR, Nikon's New Digital Learning Center on Flickr Provides A First of Its Kind -- Interactive Experience That Assists Everyday People in Taking Better Photos. Lehdistötiedote.

Cameras.co.uk, Canon Powershot S5 IS -arvio. Suomen Canon.

Photographyblog.com, Canon Digital IXUS 860 IS -arvio. 4.5 * / 5 *. Suomen Canon.

Ephotozine.com, Pentax K100D Super -arvio. Ks. Perkko.fi.

c|net, Lensbabies: Intuitive photography in an electronic world. Lensbaby 3G, kiinteä 50 mm, $270. Kitti maksaa $114, 0.6 x laajakulma, 1.6 x tele ja makroadapteri. Sattumanvaraista syväterävyyttä ja sumeutta.

Pocket-lint.co.uk, Olympus Mju 790SW -arvio. Suomen Olympus.

Fredrik A. Rasmussen, Nikkor 20mm f/2.8 AI-S -arvio. Vuodelta 1984. $530.

Digital Outback Photo, "Canon imagePROGRAF iPF6100". Diary started. Päivitys. 24 tuuman suurkuvatulostin. Suomen Canon. USA:n listahinta on $3.495.

Trustedreviews.com, Pentax Optio Z10 -arvio.

Trustedreviews.com, Epson Stylus D120 -arvio.

 

27.09.2007 

Kari Pullinen, kuulluk.com, pictures by mopi.

Anssijokiranta.com (kuvia on kuulemma näkynyt Ilkka-lehdessä).

Foorumilaisten kuvagallerioita:

HS, A5: Rovaniemellä ruska on tänä vuonna poikkeuksellisen upeaa, kertoo dosentti Risto Jalkanen Metsäntutkimuslaitoksen Rovaniemen-tutkimusasemalta. Ennätyksellinen värikylläisyys johtuu viime vuoden kuivuudesta, joka piti sienitaudit kurissa. Sen sijaan maan keski- ja eteläosissa väriloistosto jää vähäiseksi, sillä koivuissa on esiintynyt runsaasti sienitauteja.

 • Ilta-Sanomat, Kaira palaa! IS:n lukijoiden upeat ruskakuvat, lisääkin voi lähettää

Suomen Lehtikuvaajat ry esittää: Suomi 48h 25.10–10.11.2007. Sata valokuvaajaa dokumentoi 48 tuntia suomalaista elämänmenoa, ihmisiä ja ilmiöitä. Lista noista sadasta valokuvaajasta löytyy Suomi 48h:n nettisivuilta. Kuvat ovat esillä Sanomatalon Mediatorilla kaksi viikkoa, lisäksi myös Suomi 48h:n nettisivuilla.

Valokuvatorstai, 61. haaste, Tämän viikon haasteena on valokuvata Eino Santasen säkeen pohjalta assosioiden. "On olemassa kursiivinen melankolia". Osallistuminen tavalliseen tapaan, kuvausaikaa on viikko. Ohjeet. Viikon 60. haasteen "kivet" otti vastaan 203 kuvaajaa.

Ostoksia suunnittelevien kannattanee odotella ensi viikkoon, sillä Rajala Pro Shopin Digiviikoilla (1.10. - 6.10.) on perinteisesti saanut joitain tuotteita huomattavan edullisesti.

Huomenna 28.9.2007 julkistetaan Vuoden Luontokuva 2007 -kilpailun finalistit Nelosella. Nelonen järjestää yhdessä Suomen Luonnonvalokuvaajat ry:n kanssa yleisöäänestyksen, finalistit esitellään aikaisempien vuosien tapaan nelosella.

Suomen valokuvaajain liitto ry, Syyskuun kuvaaja 2007, Anu Sundell, yksi Kokkolan Kuvattarista.

Ilta-Sanomat, Titanic-kuvahuijauksen keksineelle Waltterille IS-palkinto. 13-vuotias Waltteri kuittasi 2.000 euron palkkion vuoden parhaasta uutisvinkistä.

Digitoday.fi, Viisi minuuttia tunnissa pitää hiirivaivan loitolla. Ei kelpaa ammattitaudiksi.

Thom Hogan, Thom's Equipment of Choice. Nikonia.

Digital Photography School, Stacking Images shot without a Tripod.

Digitalreview.ca, Nikon D3 FX Format Digital SLR
High ISO Image Samples
.

Cheapshooter.com, Concert Photography - A Beginner’s Primer.

c|net, How to clean your digital SLR.

Dpreview.com, Canon launches Selphy ES2 and ES20. Valokuvatulostimia, sublimaatiotekniikka, kymppikukuvakokoa (tai oikeastaan vähän isompaa). $199 ja $139.

Digitalcamerainfo.com, Hasselblad Launches H3D-II Medium Forma. 22 megapikseliä tai 31 megapikseliä tai 39 megapikseliä. Rungon hinnat $25.000 - $34.000.

Tgdaily.com, Gigapixel camera composites provide Google Earth-like panoramas.

Makezine.com, Astrophotography.

The-digital-picture.com, Canon EOS 40D -arvio. Suomen Canon.

Digitalcamerainfo.com, Canon PowerShot G9 -arvio. Suomen Canon. Suomessa jo myynnissä.

Digitalcamerareview.com, Canon Powershot G9 -arvio. Suomen Canon.

Comeacross.info, Olympus EVOLT E-510 -arvio. Suomen Olympus.

c|net, Olympus Mju 820 -arvio. Suomen Olympus.

c|net, Pentax Optio A30 -arvio. Ks. Perkko.fi.

c|net, Panasonic Lumix DMC-FX55 -arvio. Suomen Panasonic.

Pcmag.com, Fuji FinePix Z5fd -arvio.

c|net, HP PhotoSmart A526 -arvio.

 

26.09.2007 

(Foorumilta) Areena, Sodan ja kriisin valokuvat, YLE Radio 1. Pituus 44:11. Poistuu Areenasta: 24.10.2007 klo.

 • Sota ja kriisialueiden valokuvat leviävät kuvatoimistojen kautta ympäri maailman. Kaikkeen tottunutta yleisöä pyritään hätkähdyttämään yhä julmemmilla kuvilla. Veri ja kärsimys käyvät kaupaksi. Anna-Liisa Haavikon haastateltavina ovat Suomen Kuvalehden kuvaaja Hannu Lindroos ja palkittu valokuvaaja Katja Lösönen.

Turun Sanomat, Positiivinen katse riisuu MS-viitan. Näyttely esittelee ihmisen sairauden takana.

 • The Image of MS -valokuvanäyttely Maskun MS-keskuksessa pe 28.9. saakka. Näyttelyyn voi tutustua varaamalla ajan numerosta 040 773 0289.

Foorumilaisten kuvagallerioita:

Työministeriö, Valokuvaaja, 3 paikkaa, Virtual Show Finland Oy, Vaasa. Tarvitsemme valokuvaajaa kuvaamaan virtuaalikuvauksia ympäri suomea.
Kuvauksen kohteena kaupungit, hotellit, ravintolat,mökit jne jne.

 • Työaika muu osa-aikatyö
 • Työn kesto yli 12 kuukautta

Valokuvatorstai, 60. haaste on osoittautunut suosituksi, 196 osallistujaa varhain keskiviikkoaamuna.

Digitoday.fi, Virgin Mobilea syytetään teinitytön mainoskuvan kaappaamisesta verkosta. Mainostajan mukaan kuvaa saa käyttää.

Scott Kelby, Q&A on my Nikon D3 Experience.

Digital Photography School, 28 More Exceptionally Useful Photoshop Shortcuts.

Strobist, Lighting 102: 3.3 - Balancing Flash/Ambient Indoors.

Popular Photography, The Class of 2008. Canon EOS 40D, Nikon D300, Sony Alpha 700.

Diyphotography.net, Recycling Project - Trigger your camera with a mouse.

Oreillynet.com, Sensor Size and Depth of Field. Nikon D200:n ja Canon G3:n syväterävyyden erot lukuina. Miten järjestelmädigi (kroppikerroin 1.5) ja kompaktidigi eroavat?

Rob Galbraith, PictureCode Noise Ninja plug-in updated.

Japanin Panasonic on virallisesti julkistanut Panasonic L10 -järjestelmädigin. Ks. Babel fishin käännös. Panasonic L10 -kittiä valmistetaan 5.000 kpl kuukaudessa, pelkkää runkoa 2.000 kpl kuukaudessa.

Digital-cameras-help.com, Lense tutorial, understanding camera lenses. Canonin, Nikonin, Sigman, Tamronin ja Tokinan objektiivien merkinnöissä käyttämiä lyhenteitä selkokielellä.

Kamera & Bild, Canon och Nikon älskas av fansen - fotoganerna. Ruotsissa järjestelmädigien myynti on noussut viimeisen vuoden aikana 55%, viimeisin myytyjen järjestelmädigien lukumäärä on 67.000 kpl. Viime vuonna Canon käytti mainontaan 36 miljoonaa kruunua, Nikon 8 miljoonaa kruunua. Canonin luvussa lienevät mukana myös videokamerat, kirjoittimet, skannerit jne.

Ephotozine.com, Canon EOS 40D -arvio. Suomen Canon.

E-fotografija.si, Canon EOS 40D -arvio. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Canon PowerShot S5 IS -arvio. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Nikon Coolpix S200 -arvio. Suomen Nikon.

Steve Sanders, Sony Cyber-shot DSC-H7 -arvio. Suomen Sony.

Steve Sanders, Sony Cyber-shot DSC-H9 -arvio. Suomen Sony.

Photozone.de, Nikkor AF 18-35mm f/3.5-4.5D ED -arvio.

Shutterbug.net, AlienBees' Ringflash; An Attractive Lighting Option. $399.95.

Shutterbug.net, Bowens' Esprit Gemini Digital Monoblocs; New Controls And Versatility. Bowens’ Esprit Gemini Digital 500 $650, Travel-Pak $645.

Megapixel.net, Casio Exilim EX-V7 -arvio. Käytettävyys 7.4. Kuvanlaatu 7.8.

c|net, Canon Pixma MP520 -arvio. Suomen Canon. Suomen hinta on noin 120 euroa.

Photographyblog.com, Canon iPF6100 -arvio. 4.5 * / 5 *. 24 tuuman suurkuvatulostin. Suomen Canon. USA:n listahinta on $3.495.

Trustedreviews.com, Apple iMac 20in -arvio. Kokonainen mikro.

 

25.09.2007 

Valikoituja kuvia, AFK esittäytyy Galleria Arbiksella
12.10.2007 asti

Näyttely Valikoituja kuvia perustuu kahdentoista AFK:n jäsenen ottamiin kuviin.

Galleria ARBIS
Dagmarinkatu 3, Helsinki
arkisin 9-20:30

Valtion valokuvataidetoimikunta, Valokuvaproduktioiden tuotantotuki vuodelle 2007 (rtf-tiedosto), 12.9.2007, lehdistötiedotteet. Valokuvataidetoimikunta on myöntänyt valokuvaproduktioiden tuotantotukea yhteensä 100 000 euroa.

1. jako, helmikuu 2007

Autio Pasi ja työryhmä, Helsinki, 3 000 €
näyttelykuluihin

Bamberg Kenneth, Mariehamn, 1 000 €
för utställningskostnader

Fotocentrum Raseborg Valokuvakeskus rf, 4 000 €
junissa toteutettavan näyttelyn kuluihin

Halonen Henna-Riikka, Oulu, 1 000 €
näyttelykuluihin

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry, Lappeenranta, 3 000 €
näyttelytoiminnan kuluihin

Kotkan valokuvakeskus ry, 10 000 €
näyttelytoiminnan kuluihin

Kuva Juho, Helsinki, 1 000 €
näyttelykuluihin

Lahden valokuvataide ry, 3 000 €
Valokuvan kevät -seminaarin kuluihin

Ljungdell Noomi, Helsinki, 1 000 €
näyttelyteosten valmistuskuluihin

Mikkelin valokuvataide ry, 6 000 €
näyttelykuluihin

Nuutinen Petri ja työryhmä, Tampere, 3 000 €
yhteisöllisen valokuvaprojektin kuluihin vanhusten palvelutalossa

Ranta Vesa, Oulu, 3 000 €
näyttelyteosten valmistuskuluihin

Räisänen Alla ja työryhmä, Oulu, 4 000 €
näyttelykuluihin

Savolainen Miina ja työryhmä, Helsinki, 3 000 €
näyttelykuluihin

Söderström Nanna, Espoo, 1 000 €
näyttelykuluihin

Valokuvakeskus Peri ry, Turku, 6 000 €
kansainvälisen näyttelytoiminnan kuluihin

Valokuvataiteilijoiden liitto ry, Helsinki, 6 000 €
Valokuvagalleria Hippolyte 30 vuotta -festivaalin kuluihin

2. jako, toukokuu 2007

Huhtala Irmeli, Espoo, 3 500 €
valokuvanäyttelyn kuluihin

Neuvonen Leena, Helsinki, 3 500 €
valokuvanäyttelyn valmistamiseen

Tirkkonen Kai ja työryhmä, Haukipudas, 7 000 €
valokuvatyöpajasarjan järjestämiseen

Valokuvataiteilijoiden liitto ry, Helsinki, 5 500 €
kansainvälisen kesänäyttelyn järjestämiseen

3. jako, syyskuu

Erävaara Taina ja työryhmä, Turku, 3 500 €
näyttelyiden kuratointiin

Kokko Jaana, Helsinki, 1 000 €
näyttelykuluihin

Männikkö Esko, Oulu, 5 000 €
retrospektiivisen näyttelyn kuluihin

Niemi Jenni Justiina, Helsinki, 3 000 €
Suomi 48h -projektin kuluihin

Seikkula Aura ja työryhmä, Helsinki, 4 000 €
Malissa pidettävän ryhmänäyttelyn kuluihin

Valokuvakeskus Nykyaika ry, Tampere, 5 000 €
Backlight 2008 -valokuvatriennaalin suunnitteluun

Nebulan kuvat.fi -palvelu on suosittu ja suosio taitaa vain kasvaa viimeisimmän uudistuksen myötä. Levytila kymmenkertaistui, nyt sitä on 50 gigaa. Palvelua voi kokeilla ilmaiseksi kuukauden verran, käytössä on tällöin 500 megaa.

 • kuvien lisäksi levytilaa voi käyttää vaikkapa omien mp3-tiedostojensa kuuntelemiseen kaikkialla, missä on nettiyhteys, ks. musiikkigalleria
 • ja mikähän on sitten hinta?

Foorumilaisten kuvagallerioita:

Kameraseura Lastenkodinkuja 1, 00180 Helsinki, kirpputori lauantaina 13.10.2007 klo 12 - 16.

Suomen mainosvalokuvaajat ry, Mainosvalokuva 2007 kilpailuun osallistuneet työt, kaikkiaan 147 kpl, nyt esillä. Ja sarjathan olivat:

 • A Lifestyle-Portrait
 • B Lifestyle-Portrait KS
 • C Muoti ja Kauneus
 • D Muoti ja Kauneus KS
 • E Landscape ja arkkitehtuuri
 • F Landscape ja arkkitehtuuri KS
 • G Still Life
 • Ks. vuoden 2007 tulokset (ja edellinen vuosi), 14.5.2007

Taloussanomat, Yritysten kuvakieli puhuu usein latteita 29.4.2007. Miksi ihmiset suomalaisten yritysten nettisivuilla ja ilmoituksissa näyttävät amerikkalaisilta malleilta? Koska kuvissa on amerikkalaisia malleja.

 • Kuvapankkien käyttö on internetin aikakaudella entistä helpompaa ja halvempaa. Yritykset ovat löytäneet neutraalin tyylikkäät ja tehokkaan oloiset kuvastoihmiset.

Työministeriö, Ammattien ja ammattialojen haku. Hakusanana valokuvaus ja valokuvaaja, tällaiset määritykset löytyivät.

Peter Forsgård, Pablo Picasso valokuvaajana.

Valokuvaus.starttis.fi, linkkikokoelma ei oikein tuo mitään uutta, mutta sisältää kuitenkin tärkeimmät linkit.

 • starttis.fi, yhdelle helpolle aloitussivulle pyritty kokoamaan tärkemmäit internetin linkit. Sivuston taustavoimana on Suomi24:n toiminnasta aiemmin vastannut Nicklas Koski.

Dpreview.com, Adobe Photoshop Elements 6. Mac-versio sitten ensi vuoden alussa.

Northlight-images.co.uk, Black and white digital photography.

Creativepro.com, Advanced Color Correction with Photoshop Levels.

Strobist, Small-Flash Tip for Landscape Shooters.

Digital Photography School, Introduction to Sports Photography.

Ephotozine.com, AOP join colation against Getty Images. Gettyn kautta kuvia myyville Gettyn $49:n nettikuvat voivat merkitä 95%:n tulon pienemistä.

BBC Four, viisi Ansel Adams -haastattelua (radio), Real Player -muodossa.

(Foorumilta) Ukcamera.com, UK Camera Shops - London. Lontoon kameraliikkeiden osoitteita.

Cliff Mautner, blogi, 9-23-2007 Nikon D3 Test Drive!!!!!!! WOW

 • (kuten otsikostakin voi jo päätellä, niin ihan lievää hehkutusta luvassa...)

Kamera & Bild, Legendarisk krigsfotograf på Nobelmuseet. Utställning: Robert Capa. Avajaiset huomenna, näyttely on avoinna 6.1.2008 saakka.

Kamera & Bild, Full fart, men Eos 40D hänger med. Testblogg Canon Eos 40D, del 2.

IR, Sony Cyber-shot DSC-W80 -arvio. Suomen Sony.

Digitalcamerareview.com, Sony Cyber-shot DSC-H9 -arvio. Suomen Sony.

DCRP, Kodak EasyShare Z712 IS -arvio. Suomen Kodak.

Ephotozine.com, Samsung L83t -arvio.

Ephotozine.com, Sony A700. Lehdistötiedotteen referointia.

 

24.09.2007 

Viikon 39 kuva: Aidan takaa.

Lintukuva.fi, Viikon Kuva 36/2007. Peippokuvan alla olevaa tekstiä:

 • "...Reilun kahden kuukauden vaellus synkässä epäterävien kuvien laaksossa päättyi vihdoin tänään! Ehdin pitää mark III- runkoa jo toivottomana tapauksena tarkennuksen osalta, mutta toinen käynti rungon ja 500mm optiikan kanssa tarkennustasojen säädössä Jas-tekniikassa sekä runkoon asennettu tulevan 1.1.1 firmwaren betaversio muuttivat tilanteen kertaheitolla..."

Foorumilaisten kuvagallerioita:

 • Urbanparadise.fi, SOK: Urjalan tiilitehdas (18 kuvaa)
 • Tuomasheinonen.kuvat.fi, 38 - 2007 (126 kuvaa) (lisää aikaisempaan: punakuiri Espoon Otsolahdesta sunnuntaina)

Kapasia, Sunnuntaipäivän puuhastelua. Omatekoinen neulanreikäkamera digikamerasta.

Fotomik, Valoisan Huoneen Korkea Veisu. Miten Lightroom selvisi tulikokeesta?

Korkeimman oikeuden ennakkopäätöksiä viime vuosilta. Suurin osa linkeistä on jo aiemmin ollut digicamera.netin sivuilla. Vanhempia päätöksiä lukiessa pitää muistaa, että lainsäädäntö on voinut uudistua.

KKO:1994:99. Mainostoimisto oli hankkinut Lehtikuva Oy:lta valokuvan kertajulkaisuoikeuksin ja ehdoin, että "lupien hankkimisesta kuvissa olevien nimien, henkilöiden ja tavaramerkkien käyttöön vastaa asiakas". Kuvaa käytetiin auton mainoksessa, kuva esitti Eila Hiltusen ateljeeta ja siinä näkyi kaksi Eila Hiltusen veistosta. Raastuvanoikeus tuomitsi vastaajat maksamaan korvauksia Eila Hiltuselle. Hovioikeuden päätös oli samansuuntainen. Korkeimman oikeuden päätöksen mukaan Lehtikuva Oy vapautetaan maksuvelvollisuuksista, Hiltunen tuomitaan maksamaan oikeudenkäyntikulut Lehtikuvalle Oy:lle (Hiltusen olisi pitänyt nähtävästi nostaa kanne vain mainostoimistoa vastaan?)

KKO:1990:36. Ollessaan poliisin kuulusteltavana C oli vastoin poliisimiesten kieltoa salaa videolaittein tallentanut käytyä keskustelua. Tällä menettelyllään C ei ollut syyllistynyt salakatseluun tai -kuunteluun, koska se ei ollut loukannut poliisimiesten yksityisyyttä.

KKO:1989:62. Valokuvaaja, joka oli ottanut valokuvan lapsesta tämän vanhempien tietämättä, oli ilman heidän suostumustaan luovuttanut valokuvan kuvanvälitysliikkeeseen tietoisena siitä, että valokuva voitiin liikkeestä ostaa käytettäväksi kaupalliseen tarkoitukseen. Kun lapsen kuvaa sitten oli käytetty mainoksissa, valokuvaaja oli velvollinen maksamaan kuvan luvattomasta käyttämisestä vahingonkorvausta. Ks. digicamera.netin uutiset 22.9.2001.

KKO:1987:8. Lehtivalokuvaajan työnantajalla, joka oli kustantanut filmimateriaalin, oli oikeus myös valokuvaajan työsuhteen päätyttyä pitää hallussaan tämän työssä ottamien valokuvien negatiivit.

KKO:1985-II-128. Yksityisetsivä A oli seurannut B:n toimia hankkiakseen selvitystä vireillä olleeseen riitajuttuun, jossa B oli asianosaisena, ja tällöin valokuvannut B:tä tämän oleskellessa omakotitalonsa pihamaalla. A:n menettely katsottiin RL 24 luvun 3 b §:n 2 mom:ssa tarkoitetuksi salakatseluksi.

KKO:1982-II-36. A, joka oli puolustusvoimien vakinaisessa palveluksessa, oli suostumuksellaan valokuvattu julkisella paikalla. Hänen pukeutumisensa oli tuolloin ollut varuskuntakäskyn vastainen. B, jolle valokuvat oli luovutettu, oli käyttänyt A:n kuvaa matkailun esittelylehtisessä ja mainosjulisteessa.

Kun ainoastaan A:n ja varuskuntakäskyn tunteva henkilö olisi saattanut huomata pukeutumisen mahdollisen epäasianmukaisuuden, kuvan julkaisemisella ei ollut loukattu A:n yksityiselämää. Koska B oli käyttänyt A:n kuvaa tämän luvatta hyväkseen matkailuelinkeinon edistämistä tarkoittavassa tiedotustoiminnassaan, B velvoitettiin maksamaan A:lle korvausta.

KKO:1980-II-123. Syytetty oli ottanut erään lehden kuva-arkistosta asianomistajan valokuvan ja julkaissut sen suunnittelemassaan vaalimainoksessa hankkimatta julkaisemiseen asianomistajan suostumusta. Hänet tuomittiin rangaistukseen yksityiselämän loukkaamisesta ja velvoitettiin yhteisvastuullisesti julkaisijoina toimineiden poliittisten järjestöjen kanssa suorittamaan asianomistajalle vahingonkorvausta henkisestä kärsimyksestä. RL 27 luvun 3a §. VahL 5 luvun 6 §. PainoL 39 §.

KKO:1980-II-99. Kysymys valokuvasarjan loukkaavuudesta kunnian ja yksityiselämän suojan kannalta. Teko tapahtunut ennen RL 27 luvun 3a §:n voimaantuloa. Rangaistusta ei vaadittu. Valokuvaaja tuomittu suorittamaan vahingonkorvausta.

KKO:1980-II-94. Aikakauslehden päätoimittaja tuomittiin rangaistukseen yksityiselämän loukkaamisesta, kun lehti oli luvatta julkaissut asianomistajasta kirjoituksen ja hänestä otetut alastonvalokuvat. Kun kirjoituksen ja siihen liittyvien kuvien julkaisemisen perusteena ei ollut edes väitetty olleen muuta syytä kuin yleisön mielenkiinnon kohdistaminen sanottuun lehteen ja kun lehden numeroa mainostettaessa oli viitattu kysymyksessä olevaan kirjoitukseen, mikä osoitti, että sitä oli pidetty lehden myyntiä lisäävänä tekijänä, tuomittiin lehden kustantaja menettämään valtiolle kirjoituksen sisältämästä rikoksesta aiheutunut taloudellinen hyöty.

KKO:1980-II-46. Osuuskunta X oli valmistanut sanomalehtiartikkelista valokuvasuurennoksen ja pannut sen julkisesti näytteille. Menettelyä ei katsottu julkiseksi esittämiseksi, joka kanteessa kerrotussa tilaisuudessa olisi sinänsä ollut luvallista, vaan kappaleen valmistamiseksi tekijänoikeudellisesti suojatusta teoksesta. Tekijän A:n ajamasta kanteesta X velvoitettiin suorittamaan A:lle luvattomasta käytöstä kohtuullinen hyvitys ja korvaus muusta menetyksestä.

KKO:1979-II-64. A oli maalannut taulun käyttäen esikuvanaan B:n valmistamaa julkistettua valokuvaa sekä asettanut sen julkisesti näytteille ja myytäväksi. Kun maalausta ei pidetty valokuvan kappaleena vaan valokuvan pohjalta syntyneenä itsenäisenä teoksena, KKO ottaen huomioon ValokuvaL 1 §:n ja TekijäL 4 §:n 2 mom:sta ilmenevän periaatteen hylkäsi A:ta vastaan ValokuvaL:n säännösten rikkomisesta ajetun syytteen ja häneen kohdistetut korvausvaatimukset.

Tekijänoikeuslaki 8.7.1961/404 sekä Tekijänoikeusasetus 21.4.1995/574

Popular Photography, Image Stabilization Special: Stop the Shake. Onko kameran kuvanvakaimella ja objektiivin kuvanvakaimella eroa? Kuinka monta pykälää/aukkoa? Eri objektiiveja ja eri runkoja testattu.

Luminous Landscape, Yes, The Landscape Photographer's Watch. Auringon nousut ja laskut, kuunvaiheet jne. Halvimmillaan kellon hinta on $495.

Earthboundlight.com, Tripod Head Maintenance for Smooth Operation (Photo Tip of the Week).

BBC News, Lomos: New take on an old classic. Putin edesauttoi vuonna 1995 Lomon menestystarinaa. Lomo-kameroiden hinnat kymmenkertaistuivat, kun itävaltaisryhmä pääsi niitä kunnolla markkinoimaan.

Dcviews.com, Van Gogh's "Starry Night" at 1.500.000.000 pixels. Mosaiikkiohjelmassa käytetty 210.000 pikkukuvaa.

Qimage v2008.100 (09/23/07).

Cameralabs.com, Canon EOS 40D video tours, Canon EOS 40D silent shooting video demonstration ja Canon EOS 40D Astro-photography video demonstration.

c|net, Fujifilm FinePix A900 -arvio.

 

23.09.2007 

Foorumilaisten kuvagallerioita:

Tekijänoikeusneuvoston lausuntoja, Valokuvaajan moraaliset oikeudet, lausunto on annettu 11.05.2007, 12-sivuinen pdf. (Perustelut kannattaa lukea tarkasti, siellä selitetään aika kattavasti esim. sitaattioikeus).

 • Katso-lehti julkaisi numerossa 21/2006 sivulla 12 Lordi-yhtyeen kosketinsoittajan "Awan" valokuvan ilman yhtyeelle tunnusomaista maskia. Kuvan lähteeksi ilmoitettiin internet-sivusto
  www.esperanto.org. Alkuperäisen kuvan on ottanut Neea Virtanen, jolta
  Katso-lehti ei ole pyytänyt lupaa kuvan julkaisemiseen. Valokuva on
  otettu Dolchamar -yhtyeestä, jonka jäsen "Awa" on ollut.
 • "Neea Virtanen on Dolchamar -yhtyeen laulajan ja managerin pyynnöstä
  ottanut vuonna 2004 kuvia Dolchamar -yhtyeestä käytettäväksi muun muassa yhtyeen internet-sivuilla. Kuvia on käytetty myös Esperanto.org -
  sivustoilla, koska Dolchamar on ollut ainoa yhtye Suomessa, jonka esiintymiskieli on esperanto. Kuvat on siis otettu promootiotarkoituksessa Dolchamar -yhtyeen omaan käyttöön ja käyttötavoista on Neea Virtasen kanssa sovittu."
 • Katso-lehti nappasi kuvan lehteen internetistä (keneltäkään ei kysytty lupaa) (lehdessä oli iso kuva Lordi-yhtyeestä ja jäsenten kohdalla oli sitten pikkukuva, kyse oli yhdestä pikkukuvasta)
 • Valokuvaaja otti heti kuvan julkaisun jälkeen yhteyttä Katso-lehteen, joka suostui maksamaan rahallisen korvauksen
 • Valokuvaja pyysi Tekijänoikeusneuvostolta vastausta kahteen kysymykseen:
  -"1. Loukkaako Katso-lehden yllä esitetty toiminta Neea Virtasen TekijäL 2 §:n mukaisia taloudellisia oikeuksia?"

  V: "Katso-lehden toiminta ei näin ollen ole loukannut tekijänoikeuslaissa tarkoitettuja valokuvaajan taloudellisia oikeuksia ottaen huomioon TekijäL 25 §:n rajoitussäännös."

  -"2. Onko Katso-lehti loukannut Neea Virtasen TekijäL 3 §:ssä tarkoitettuja moraalisia oikeuksia a) julkaistessaan Neea Virtasen ottaman valokuvan edellä esitetyssä yhteydessä b) julkaistessaan Neea Virtasen ottaman valokuvan ilmoittamatta tekijän nimeä?"

  V: "Tältä osin ja huomioiden TekijäL 11 § 2 mom. säännöksen on Katso-lehti rikkonut TekijäL 3 § 1 momentin säännöstä tekijän nimen ilmoittamisvelvollisuudesta."
 • eriävä mielipide 1 20.6.2007 (... Katso-lehdeltä oli perusteltua jättää ilmoittamatta valokuvaajan nimi...)
 • eriävä mielipide 2 31.5.2007 (Katso-lehden jutussa kuva ei ollut tukemassa pääasemassa olevaa tekstiä, vaan kuva oli pääasia. "...Näin ollen myöskään §:n kuvasitaattisäännös ei sovellu nyt tarkasteltavana olevaan valokuvan käyttämiseen....")

Ylioppilaslehti, muutama valokuvaa sivuava artikkeli.

MikroPC nro 9, 23.8.2007.

 • Testi, Isot näytöt tositoimiin, 10 sivua, 20 - 21 tuumaisia, viisi alle 1.200 euroa ja viisi yli 1.500 euroa (värihallittavia monitoreja), hintahaitari 400 euroa - 2.400 euroa. Kalleimmat erikoisnäytöt maksavat 6.000 euroa, tyypillinenkin rautakalibroitava näyttö maksaa yli 2.000 euroa. Niissä värit voidaan kalibroida täysin automaattisesti sopivalla kalibraattorilla ja ohjelmalla. Kaikki säädöt ja korjaukset tehdään tarkemmalla tasolla näytön sisällä, värien korjaustaulutkin (look-up table) talletetaan sisäiseen muistiin. Vain monitorin toisto-ominaisuuksista kertova ICC-profiili jää tietokoneelle. Kun vain muutama yritys valmistaa pieninä sarjoina näitä monitoreja, niin hinnat ovat pysyneet korkeina. Viime aikoina markkinoille on tullut uusia laitemerkkejä, joiden myötä hinnat ovat kääntyneet laskuun.

  Kalometrinä käytetään useimmiten GretagMacbethin Eye-One Display 2 -laitetta. Quatossa on X-riten Monaco Optix XR Pro. X-Rite osti jonkin aikaa sitten GretagMacbethin, Monaco Optix -tuotelinja poistunee markkinoilta.

  Jalustassa pitää olla riittävät kierto- ja kallistussäädöt sekä korkeussäätö. Korkeussädön avulla näyttö saadaan laskettua lähelle pöydän pintaa. Saman asian hoitaa työpöytä, jossa näyttö saadaan riittävän alas.

  Ylemmän luokan näytöt eivät eroa toisistaan kuin muutaman pisteen verran. Kuvanlaadussa ei näissä monitoreissa ole paljoa huomautettavaa. Halvemmassa luokassa vaihtelua on enemmän, hinta, koko ja tarkkuus ovat tärkeämpiä kuin väritarkkuus ja sävyalan tasaisuus. Nämäkin näytöt soveltuvat suunnitelukäyttöön.

  Ohjelmallisesti kalibroitavat näytöt
  - NEC Multisync LCD 2090UXi Photo Edition, 1.190 euroa, mPC Voittaja, 90 p. Kätevä yhdistelmä laitteisto- ja ohjelmallisesti kalibroitavaa monitoria. Plussaa: kuvanlaatu, kalibrointipaketti. Miinusta: laajennettu valikko hieman sekava.
  - Eizo Flexscan S2000, 650 euroa, 85 p. Kuuluu Eizon edullisimpiin ammattinäyttöjen sarjaan. Erinomainen näyttö esim. cad- ja suunnittelukäyttöön. Plussaa: hinta-laatusuhde. Miinusta: painikkeiden erottovuus.
  - Viewsonic VP2030b, 540 euroa, 84 p. Valontasaisuus on tyydyttävä, värintoisto erinomainen. Hyvälä kalibrointijärjestelmällä kuvan saa viriteltyä vaativaankin käytöön. Plussaa: käyttöliittymä, sävyntoisto. Miinusta: valontasaisuus, pikseliviat.
  - Agneovo X-20B, 1.100 euroa, 83 p. Valontasaisuus on hyvä, värintasaisuus on erinomainen, sävyalassakaan ei ole muuta vikaa kuin taipumus sinertävään. Kalibroitunakin värintoisto on sen verran epätarkkaa, että näyttöä ei voi suositella väritarkkaan työskentelyyn. Plussaa: tyylikäs, liitännät. Miinusta: värintoisto, käyttöliittymä.
  - Philips Brilliance 200WP, 420 euroa, 83 p. Ainut, jossa on yhden vuoden takuu ja ainut laajakuvanäyttö. Sopii selvimmin toimistokäyttöön. Valontasaisuus on hyvä ja värintasaisuus erinomainen kuten muissakin tähän ryhmään kuuluvissa. Sävytarkkuuttaa vaativaan työskentelyyn Philips ei kuitenkaan sovi, tummassa päässä on portaisuutta, vaalea pää leikkautuu ja värisävyt ovat herkkiä katselusuunnan mukaan. Resoluutiokin on muita vähän alhaisempi. Plussaa: laajakuva, edullinen. Miinusta: sävyntoisto.

  Laitteistokalibroitavat näytöt
  - NEC Spectraview 2190, 2.400 euroa, mPC Voittaja, 89 p. NEC on selvästi tarkoitettu käytettäväksi pelkästään kalibroituna. Valon- ja värintasaisuus sekä sävyala ja värintoisto ovat erinomaisia. Mukana tulevan kalibrointiohjelman avulla kuva saadaan säädettyä ehdottoman tarkasti haluttuun standardiin. Vain väriprofiili tallennetaan tietokoneelle. Kookas hajavalo estää Eizon, Quaton ja Samsungin tavoin ympäristön valon suoran pääsyn. Plussaa: kuvanlaatu, käytettävyys. Miinusta: hinta.
  - Eizo Coloredge CG211, 2.250 euroa, 88 p. Valontasaisuus ja värintasaisuus ovat erinomaisia, kontrasti on asiallinen, sävyala tasainen pientä vaalean pään leikkautumista lukuunottamatta. Tämäkin korjautuu kalibraattoria käyttämällä. Laadukas, mutta hinnakas näyttö vaativaan käyttöön. Plussaa: kuvanlaatu. Miinusta: painikkeiden erottuvuus, hinta.
  - Samsung Syncmaster XL20, 1.550 euroa, 88 p. Ensimmäinen led-taustavalollinen ammattinäyttö alle 2.000 euron. Ei ongelmia, pääpiirteissään kalibroinnin jälkeen lopputulos on samanlainen kuin muillakin tämän ryhmän näytöillä. Plussaa: kuvanlaatu, hinta. Miinusta: sävyala kalibroimattomana.
  - Lacie 321, 1.850 euroa, 87 p. Lähemmin tarkasteltun kyse on samasta näytöstä kuin NEC Spectraview 2190, isoin ero kalibrointiohjelman ohella on 500 euron hintaero. Mukana tuleva ohjelma kannattaa päivittää uusimpaan versioon. Plussaa: kuvanlaatu, käytön helppous. Miinusta: turhan pieni ja heppoinen hajavalosuoja.
  - Quato Intelliproof 213, 2.381 euroa, 82 p. Erikoinen käyttöliittymä, vain yksi yhdistetty painike ja säätörulla, joka toimii samalla virtakytkimenä. Ominaisuudet kuten muillakin, mutta perussäädöillä sävyalan vaalea pää leikkautuu selvästi, tämä korjautuu kalibroinnilla. Kirkkaus ja kontrasti ovat testin alhaisimpia. Plussaa: melko helppokäyttöinen. Miinusta: kirkkaus ja kontrasti, vaatii kalibroinnin, hinta.
 • Kalibroinnilla näytöstä kaikki irti. Kaksi sivua. Pienet kuvaruutukaappaukset kalibroinnin vaiheista.
 • Pikatestit, Eloa ja liikettä kuvaesityksiin, Nero Photoshow Deluxe 4, 31 euroa. Diaesitysten lisäksi ohjelmalla voi arkistoida kuvia ja videoita sekä käsitellä valokuvia. Esitykseen voi valita kuvat eri hakemistosta, 450 kuvan automaattiesitykseen valmistaminen vei vain 40 sekuntia. Taustamusiikin voi valita yli 400 musiikkikappaleesta. Kuvankäsittelyosuus on aika kevyt, mutta satunnaiseen käyttöön riittävä. Nero Phtoshopw Deluxe on erittäin helppokäyttöinen esitysohjelma.
 • seuraava lehti 10/07 ilmestyy 13.9.. Teemana skannaus: skannusohjelmat, erilaiset skannerit, viivakoodi nopeuttaa, skannaanko itse vai ostanko palveluna?

Dslrblog.com, Through the Eyes of a Child. Kolmivuotiaallekin voi antaa kameran ja sitten katsoa yhdessä otettuja kuvia. Maailma voi näyttää vähän erilaiselta kolmivuotiaan silmin.

Diyphotography.net, DIY built-in pop-up flash diffuser (soft screen).

Diyphotography.net, The Standard 3-Point Lighting Technique.

Diyphotography.net, DIY Photograhy Studio Lighting - Ringlight. Aika suuritöinen.

Dpnow.com, Critical Focus: Software pricing - it's an international rip-off. Corel Paint Shop Pro 10 X2 pricing in the UK, USA and Continental Europe compared.

Euroopan Canon, Canon EOS 1 Ds Mark III, white paper, 38-sivuinen pdf.

Photographyblog.com, Canon EOS 40D -arvio. 4.5 * / 5 *. Suomen Canon.

IR, Nikon Coolpix S200 -arvio. Suomen Nikon.

Pcmag.com, Corel Paint Shop Pro Photo X2 -arvio.

Fredrik A. Rasmussen, Lensbaby 0.6X Wide Angle/Macro Conversion Lens -arvio. $88.95.

Backscatter.com, Nikon D3: underwater housing review (preproduction).

 

22.09.2007 

Aura Nukari, Hiljaa kolmeen suuntaan
28.9.2007 asti

Näyttely kertoo hiljaisuudesta ja se on osa Aura Nukarin taiteen maisteri -tutkinnon lopputyötä Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osastolle.

Mediakeskus Lumeen Galleria, Hämeentie 135 C, Helsinki
ma-to 8-20, pe 8-18, la 9-14

Foorumilaisten kuvagallerioita:

Foorumilaisten kuvagallerioita, kotinet.com/jouko.kinnunen:

(email) Jukka Tiippana, Photos: JTi's Gallery.

Hok-elanto.fi, Maksuttomat Jussi Aallon valokuvaluennot 13.10.

1. luento klo 12–13.45: Kamerasta kuvaan – ensimmäinen vuosisata
2. luento klo 14–15.45: Valokuvauksen kypsyminen taiteeksi – 1900-luku
3. luento klo 16.30–18.15: Moderni valokuva – muualla ja Suomessa

 • Luennot järjestetään Ässäkeskuksessa, Fleminginkatu 34, Helsinki. Luennolle mahtuu 140 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 26.9.2007 ja päättyy keskiviikkona 10.10.2007: www.tsl-helsinki.fi/ilmoittautuminen tai puhelimitse 010 766 0213, ark. 9–15.
 • Jussi Aallon kotisivut

Nieppi.net, ›Mitähän ollu mielessä? Iltalehden "kuvaajan" ottamasta kuvasta...

Katse.org, Porin lastenkulttuurikeskus. "Etsimme valokuvataiteilijoita, jotka ovat kiinnostuneita työskentelemään lasten ja nuorten kanssa Satakunnan alueella. Tarvitsemme työpajaohjaajia, taiteilijavieraita, luennoitsijoita ja täydennyskouluttajia. Korvaamme matkat, järjestämme majoituksen ja maksamme palkkaakin..."

HS, Natsien ainutlaatuinen arkikuva-albumi julki. Ainutlaatuinen 116 kuvan albumi Auschwitzin kuolemanleiriltä on päätynyt Yhdysvaltojen Holocaust-museolle. Albumia piti leirikomentajan adjutantti Karl Höcker toisen maailmansodan lopulla.

Elisa.net, Hollywoodin alaikäiset paparazzit.

HS, Harvinainen neljän pennun karhupesue nähtiin Kuhmossa. Kuvauspaikkana oli kuhmolaisen ohjelmayrittäjän katselupaikka ja kuvaajana luontokuvaaja Seppo Pöllänen. Neljän pennun pentueita on yksi kaksi prosenttia pentueista.

Suomen Löytötavarapalvelun löytötavarahuutokauppa tiistaina 25.09.2007 klo 19.00, Käpylän työväentalolla, Vipusentie 19, Hki 61.

 • 601 Digikamera+kotelo Samsung Digimax A402, 4.0Mp, 1GB-muistikortti
 • 604 Digikamera+kotelo Sony Cyber-Shot 6.0Mp, 512MB-muistikortti, akku loppu->ei testattu
 • 616 Digikamera+kotelo Sony Cyber-shot DSC-T1, 5.0Mp, 512MB-muistikortti, akku loppu ->ei testattu
 • 619 Digikamera+kotelo Canon digital Ixus55, 5.0Mp, 1GB-muistikortti, toimiva
 • 625 Digikamera+kotelo Casio Exilim, 5.0Mp, 1GB-muistikortti, akku loppu->ei testattu
 • 630 Digikamera+kotelo Panasonic Lumix DMC-FX9, 6Mp, 512MB-muistikortti, toimiva, ei suomen kieltä
 • 635 Digikamera+kotelo Nikon Coolpix S3, 6.0Mp, 1.0GB-muistikortti, toimiva
 • 645 Digikamera+kotelo Canon PowerShot A530, 5.0Mp, 256MB-muistikortti, toimiva
 • 654 Digikamera+kotelo Sony Cyber-shot DSC-P93, 5.1Mp, 256 ja 16 MB-muistikortit
 • 659 Digikamera+kotelo Canon PowerShot S410 digital elph, 4.0Mp, 2GB-muistikortti, toimiva
 • 666 Digikamera+kotelo Olympus FE-100, 4.0Mp, muistikortti 256MB, ei suomen kieltä
 • 688 Digikamera+kotelo Fujifilm finepix Z1, 5.1Mp, 512MB-muistikortti, toimiva
 • 714 Digikamera Sony Cyber-shot DSC-W35, 7.2Mp, ei korttia, ei testattu

Poliisien löytötavarahuutokauppa, pidetty 21.9.2007, Panttihuutokauppa Helsingissä.

 • Canon PowerShot 520A digikamera
  Aiptek mini digikamera/MP3
  2 kpl. MP-3 Creative 512MB
  - 52 e
 • iPod nano MP-3 1GB (uusi)
  Benq DC E300 digikamera
  - 78 e
 • Canon Digital Ixus Iis digikamera
  iPod MP-3 2GB
  Creative MP-3 512 MB + kuulokkeet
  2 kpl. muistitikkuja
  - 110 e
 • Nikon E775 Coolpix 775 digikamera
  Creative Muvo MP-3 1GB + kuulokkee
  IBM muistitikku 128MB + kotelo
  Herätyskello
  - 44 e
 • Panasonic Lumix DMC-FX8 digikamera
  Creative Muvo MP-3 512MB + kuulokkeet
  Partner ER200DM elektroninen sanakirja englanti - venäjä
  Muistitikku 1 GB
  - 110 e
 • Life digikamera
  Canon digital Ixus 430 digikamera
  Creative Muvo MP-3 1GB + kuulokkeet
  - 50 e
 • Olympus u700 digikamera
  Trust digikamrera
  MP-3 soitin
  Sony Walkman WM-FX481korvalappustereot + kuulokkeet
  - 50 e
 • Pentax Optio S40 digikamera
  Olympus Mju zoom 105 filmikamera
  SanDisk MP-3
  Taxol kiikarit + kotelo
  - 60 e

Rob Galbraith, Software updates roundup.

 • DataRescue PhotoRescue 3.1 Build 10064 for Mac and Windows
 • Breeze Systems DSLR Remote Pro 1.5RC1 for Windows
 • ICC ColorEyes Display Pro 1.3.0 for Mac
 • X-Rite Eye-One Match 3.6.2 for Mac and Windows
 • Phase One Capture One 4 beta for Mac and Windows
 • Adobe Camera Raw 4.2 for Mac and Windows versions of Photoshop CS3
 • Adobe Photoshop Lightroom 1.2 for Mac and Windows
 • Light Crafts LightZone 3.1 for Mac and Windows
 • Bibble Labs Bibble 4.98e

Strobist, Wizwow's Online Lighting Tutorials.

Kammagamma.com, KG Focus Finder for Autofocus tracking.

 • "Focus Finder is a Photoshop droplet that can find the focus point in your images. Just drag and drop any image on the droplet and Focus Finder will attempt to find the strongest most detailed part of the image. A red circle will mark the focus point...."

Photoshopessentials.com, Adobe Photoshop Tutorial: Creative Focus with Lens Blur.

IR, Nikon Releases New Transfer and Viewer Apps.

IR, DataRescue Updates PhotoRescue. Päivitys on ilmainen 3-version omistaville.

Mikezupan.com, Using Lightroom to simulate HDR effects. Kokeilu vie aikaa alle 10 sekuntia.

Amateurphotographer, Brad Pitt spotted using a Lomo camera. Lomographic Fisheye 2.

Popabrella.com, pari sateenvarjoa kameran suojaksi. $19.95 ja $29.95.

Seleholm-blogi, Ljusa hörn nästa trend? Ruotsissa on ruvettu lehtikuvissa vaalentamaan nurkkia (ns. heikuroiden sijaan...).

Kamera & Bild, Getty Images backar efter protester. Nettikuvien $49 rajoittamaton käyttölisenssi rajattu nyt kolmeen kuukauteen.

Kamera & Bild, Sony Ericsson ber om ursäkt. Bilder från K850 var egentligen tagna med vanlig digitalkamera.

Dpreview.com, Nikon D3 Hands-on Preview. Monenlaista ihmeellistä ja uutta, tässä vaiheessa vain kameran esittely. Kameran jo tilanneille tämä käy jo pienestä manuaalista. Suomen Nikon.

 • (Nikon-fanit voivat nyt purkaa vuosien aikana kertyneitä traumojaan. Tässä vaiheessa voi jo sanoa, että Canon on joutunut vähän alakynteen. Hyvä vain, että markkinoille tulee kunnon kilpailua...)

Bobatkins.com, Added ISO sensitivity and exposure tests of the Canon EOS 40D. Suomen Canon.

c|net, Canon EOS 40D -arvio. Suomen Canon.

c|net, Canon PowerShot SD950 IS -arvio. Euroopassa nimi taitaa olla Canon Digital IXUS 960 IS, ks. Canonin lehdistötiedote.

Trustedreviews.com, Panasonic DMC-L10 -järjestelmädigin ensiarvio. Suomen Panasonic.

Photozone.de, Tokina AF 50-135mm f/2.8 AT-X Pro DX (Nikon) -arvio.

Digitalcamerainfo.com, Kodak EasyShare V803 -arvio. Suomen Kodak.

 

21.09.2007 

Foorumilaisten kuvagallerioita:

 • Tuomasheinonen.kuvat.fi, 38 - 2007 (44 kuvaa). "Viikistä pikkusirriä sekä suosirriä sekä yksi tyllikin. ...Nokia N73:lla otettu kuva viikin suosirri karkeloista."

Katse.org:

 • Tuuli Penttinen-Lampisuo: Eräs rahoituskertomus Apurahat ja Itu – videotaiteen tuotantoprojekti
 • Jukka Järvinen: Ihmisen kokoista markkinataloutta Osuustoiminta eli yhteisyrittäjyys voi olla vaihtoehto, jos oma yrittäjyys mietityttää. Jos omistusosuus yrityksestä on alle 15%, säilyy työttömyysturva. Valokuvaaja Pirjo Lempeä on mukana oululaisessa osuuskunta Wariassa.

(via Kulutusjuhla-blogi) Moo-minikäyntikortit tarjouksessa, ks. tarkemmin. Syyskuun loppuun asti 25%:n tarjous koodilla. Näitä kortteja voi käyttää moneen, omat valokuvat voi upata ja käyttää kuvamateriaalina minikortteihin.

HS, Lou Reed ryhtyi valokuvaajaksi.

Taloussanomat, Kadonnut kamera palautui sähköpostiketjun avulla. ”Internetillä voi tehdä paljon hyvää”.

Digicamera.netin etusivulle on lisätty kivenalla.fi -sivuston banneri. Myynnissä on kaikenlaista gps-laitteisiin ja geokätkeilyyn liittyvää. Lisäksi suojakalvoja eri laitteisiin on 1200 kpl, invisibleSHIELD-suojakalvo Canon EOS 1D Mark III -kameraan maksaa 14.50 euroa, valmistaja myöntää näille kalvoilla ikuisen (?) takuun.

Strobist, Easy, One-Flash Glamour Light. 2:41 video. Shooting portraits at high noon.

Dpnow.com, Photo Fix Challenge 3 - time to vote. Tehtävänä oli parantaa kukkakuvaa, millaisia ehdokkaita on äänestettävänä?

Pcmag.com: The True Cost of Printer Ink.

National Photography, blogi. Renaming 13,000 photographs ... and XMP files, too. 13.000 kuvaa, 140 alihakemistoa, tehtävänä on järjestää kuvat ajan mukaan ja nimetä 1 -> 13.000. Kuhunkin kuvaan liittyvä xmp-tiedosto on myös nimettävä uudelleen. Millä ohjelmalla tämä tehtävä onnistuu parhaiten?

Steve Sanders, Tech Corner, Why Digital Cameras Have Mechanical Shutters.

Digital Photography School, Processing a RAW Image in Photoshop.

c|net, Cameras: Shipments rising, but prices falling. Vuonna 2006 järjestelmädigien keskihinta oli $966, vuonna 2011 keskihinnan arvioidaan olevan $507. Yksinasuvat ottavat vuodessa 415 kuvaa, lapsettomat avioparit 514 kuvaa ja jos perheessä on lapsi, niin kuvia otetaan jo keskimäärin 668 kpl vuodessa.

Photo.net, Dallas family sues Virgin Mobile over photo in ad. Kuvaa käytettiin ilman valokuvaajan lupaa, kuva oli napattu Flickr'stä.

Blogs.adobe.com, Lightroom Journal.

LetsGoDigital, Leaf AFi medium-format digital camera.

IR, Industry Leaders Develop Superspeed USB 3.0 (lehdistötiedote). Kymmenkertainen tietojen siirtonopeus, ensimmäisiä USB 3.0 laitteita saa odottaa vuoteen 2009, alaspäin yhteensopiva USB 2.0:aan.

Fotoassistenterna.se, valokuvaajille ilmainen, 499 kruunua muille. Tarkoituksena on, että valokuvaajat löytävät tätä kautta apulaisia.

IR, Sony A700 Hands-On Preview. Päivitetty testikuvilla. Suomen Sony.

Ephotozine.com, Canon IXUS 950 IS -arvio. Suomen Canon.

Prophotohome.com, Canon 40D Interactive Review. Canon 40D AI Servo Autofocus Test.

Trustedreviews.com, Canon PIXMA MP610 -arvio. Monitoimitulostin. Suomen Canon. Suomen hinta on alle 200 euroa.

Digitalcamerainfo.com, General Electric A830 -arvio. Digikamera.

 

20.09.2007 

Perttu Saksa - valokuvia (2001-2007)
1.11.2007 asti

Valokuvataiteilija Perttu Saksan uran tähän asti laajin yksityisnäyttely avautuu tänään Mikkelin taidemuseossa.

Mikkelin taidemuseo
Ristimäenkatu 5, Mikkeli
ti-su klo 10-17, ke 12-19, la klo 10-13, ma suljettu
3 €/2 €, alle 18-v. ilmaiseksi, ryhmät (yli 12 hlöä) 2,50 €/hlö, loka-huhtikuu perjantaisin vapaa pääsy

Jorma Mylly, Lainahöyhenissä ja muita kertomuksia
14.10.07 asti

Pohjoisessa valokuvakeskuksessa on esillä Jorma Myllyn näyttely. Mylly (s. 1948) on toiminut pitkään lehtikuvaajana Oulussa. Lehtikuvien lisäksi hänen tuotantoonsa kuuluu paljon muunkinlaisia kuvia. Hänen tunnetuin projektinsa lienee vuonna 1982 aloitettu potrettisarja Markkinakuvat, joka on kuvattu Irving Pennin hengessä. Mylly kierteli Pohjois-Suomen markkinoilla mukanaan palkkikamera ja valokuvaajan teltta. Markkinäväen kuvauksessa hänen ajatuksenaan oli luoda eräänlaisia kansalaismuotokuvia, joissa ihmiset poseeraavat pynttäytymättä ja omana itsenään.

Kansalaismuotokuvien jälkeen Mylly on jatkanut kuvauksia samoilla linjoilla erilaisissa tapahtumissa. Kamera on kiertänyt juhannusjuhlilta Kanarian Saarten karnevalistisiin sukupuoliperformansseihin.

Marko Hakala, Maasta puolet mustana
7.10.2007 asti

Pohjoisen valokuvakeskuksen Kummigalleriassa nähdään Marko Hakalan Maasta puolet mustana -näyttely, joka on Hakalan opinnäytetyön taiteellinen osa Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemialle.

Pohjoinen valokuvakeskus,
Rantagalleria
Hallituskatu 7, Oulu
ma-su 10-20

Valokuvakeskus Zebran näyttely Linderinsalissa Lohjan pääkirjastossa
29.9.2007 asti. Avoinna ma-pe klo 10-20, la klo 10-15, aattona klo 10-17.

Katse.org, Jukka Järvinen: Onko muodolla väliä - Kassel Documenta 12. Jukka Järvinen kävi katsastamassa 23.9. päättyvän Kasselin Dokumentan. Roger M. Buergelin ja hänen vaimonsa Ruth Noackin kuratoima näyttely on saanut maailmalla ristiriitaisen vastaanoton. Kasselin Dokumenta on joka viides vuosi Saksan Kasselissa järjestettävä kansainvälinen nykytaiteen tapahtuma.

Foorumilaisen kuvagalleria (ja blogi yms.) Juhablomberg.fi.

Valokuvatorstai, 60. haaste, Valokuvatorstain tämän viikon haaste on valokuvata litteät, pyöreät, kulmikkaat, särmikkäät, järven tai meren huuhtomat, murskatut, hiotut, sammaloituneet, jäkäläiset, kotipuutarhaan kannetut, poisviskatut, käytäväksi ladotut, muuriksi pinotut, akvaarion pohjassa kyhjöttävät, lautaselle tai ikkunalaudalle asetellut, ihan missä tahansa muodossa löydetyt kivet. Haastesana on siis kivet. Osallistuminen tavalliseen tapaan, kuvausaikaa on viikko. Ohjeet. Viikon 59. haasteen otti vastaan 171 kuvaajaa.

Tietokone.fi, Yrityksissä haaskataan tulostuksessa. Kulujen vähentämistä ei aina edes mietitä.

International Wildbird Photographer Awards, iwp. UK, viidettä kertaa järjestettävä lintukuvakilpailu, Bird Watching -lehti ja Warehouse Express. Palkintojen arvo on yli 10.000 puntaa, kuvien viimeinen jättöpäivän on 31.11.2007.

 • ilmoittautumismaksu on £20
 • kahdeksan sarjaa

The-digital-picture.com, linkkejä Canonin pdf-manuaaleihin.

Makezine.com, Tiny photos. Nikon’s annual Small World Competition, pienimmät kohteet kooltaan alle puoli millimetriä.

Strobist, New Duracell Ni-MH's Have Longer Shelf Life Than Hostess Twinkies. Lautaus säilyy yhden vuoden.

Hdr.com, HDR Photography. High Dynamic Range. Kohta kohdalta helposti seurattava ohjeet. Käytössä Photomatix (eri versiot $69, $99 ja $119, alv 0%, trial-versio imuroitavissa).

The Online Photographer, Carl Zeiss 28mm ƒ/2. Uusi objektiivi, Nikon/Pentax.

Photographyblog.com, Carl Zeiss Distagon T* 2/28 Wide-angle Lens. Myyntiin vuoden lopulla, 1.049 euroa.

UK, Outdoor Writers and Photographers Guild. 16-sivuisia pdf-lehtiä.

Cheapshooter.com, Budget Wireless Flash Triggers Expand Your Photography. Maksavat $50, osa toimii, osa ei.

Newsticker.welt.de, Kodak Survey Shows That Professional Photographers Remain Ardent Users of Film. Yli 9.000 ammattikuvaajaa haastateltu.

IR, New Epson Photo Viewer Travel Pack enhances convenience, portability of Epson Multimedia Photo Storage Viewer (lehdistötiedote). $79.99. Suojakotelo + laturi ym.

Photographybay.com, Canon 5D Mark II Coming November 2007? Pelkkää huhua.

Photographyblog.com, Canon PowerShot S5 IS -arvio. 4 * / 5 *. Suomen Canon.

DCRP, Panasonic Lumix DMC-FX100 -arvio. Suomen Panasonic.

Ephotozine.com, Corel Paint Shop Pro Photo X2 -arvio.

Ephotozine.com, ATP Pro Max CF and SDHC. Muutaman muistikortin nopeustestestiä.

 

19.09.2007 

Foorumilaisten kuvagallerioita:

 • Isosceles, NYC (32 kuvaa New Yorkista)

Kansallinen Mediatutkimus syksy 2006/kevät 2007, 12-sivuinen pdf.

 • Kamera-lehden lukijamäärä oli 63.000 lukijaa (vuotta aiemmin 66.000 lukijaa)
 • Digikuva-lehteä ei nyt ollut mukana (vuotta aiemmin 41.000 lukijaa)

Foorumilla on vaihteeksi esillä yksi tapaus, jossa tällä kertaa saksalaisesta digital-versand.de -firmasta oli etukäteismaksulla tilattu kuusi viikkoa sitten Sigma 70-200/2,8 -objektiivi. Sähköposteihin ei kuulemma enää vastata. (Aina ei ehkä kannata tilata siitä kaikkein halvimmasta liikkeestä, ei ainakaan ennakkomaksulla...)

Pääkaupunkiseudun kuvia jo usean vuoden ajan esitellyt taivasalla.net on aktivoitunut muutaman kuukauden hiljaiselon jälkeen. Uusimmat kuvat ovat heinäkuun puolivälistä. Jos etsii potentiaalisia kuvauskohteita Helsingistä, niin tuon parempaa vinkkipaikkaa ei olekaan.

Kotimainen digikuvauslehti Pikseli, 8/2007, 68 s, ilmestyi 6.9. Historiallinen numero, sillä tämä jäi nelivuotisen taipaleen viimeiseksi lehdeksi. Ks. Kamera-lehti: Pikseli sulautuu Kamera-lehteen.
Alla mielenkiintoisimpia artikkeleita.

 • Arles 2007 Off ja On. Kahdeksan sivua juttua ja kuvia Arlesin fotofestivaaleista.
 • Viisi päivää Vilnassa. Kuusi sivua kokemuksia Arno Minkkisen työpajasta. Minkkinen toimii valokuvauksen professorina Massachusettsin yliopistossa, hän pitää kolme kurssia lukukaudessa, lisäksi vuosittain kaksi kolme viiden päivän työpajaa. Kurssilaisia oli Vilnassa 18, kaikilla oli digikamerat. Työpajan yksi päämäärä oli kolmen hyvän kuvan valikoituminen kullekin kuvaajalle.
 • Korvaamaton, kolme sivua. Tuomo Björksten kertoo kesäkokemuksiaan työskentelystä Aamulehdessä. Miten toimittajan ja kuvaajan yhteispeli sujuu? Miten freelancereita käytetään?
 • Canon Powershot S5 IS. Kaksi sivua.
 • Leica M8. Kolme sivua, runko maksaa 4.300 euroa.
 • Sony Cybershot W80. Kaksi sivua.
 • Olympus E-510. Kolme sivua.
 • Canon Pixma Pro 9500. Kolme sivua. Pro 9000 -malli käyttää liuosmusteita, Pro 9500 pigmenttimusteita.
 • Raw-työnkulku, Adboe Lightroomilla. Kolme sivua, osa 1: kirjastomoduuli.
 • Auringon laskettua. Neljä sivua kuvausohjeita ja -vinkkejä.
 • Uusiin kansiin. Kolme sivua. Luodaan katsaus menneeseen neljää vuoteen.

Pikseli-lehden ensimmäinen numero ilmestyi melkein neljä vuotta sitten. Ks. digicamera.netin uutiset, 22.12.2003 Pikseli 1/2004.

Huuto.net, ihan mielenkiintoinen studiovalosetti on myynnissä, ei hintavarausta. Tehoa riittää isonkin tilan valaisuun. Profoto Pro-2 2400, 3 headin studiovalosetti (ei HV).

 • sulkeutuu 24.09.2007 17:46:35

Digitoday.fi, Vartti.fi välittää paikallisuutisia verkossa. Sanoma Kaupunkilehdet asialla.

"- Vartti.fi:stä saa tietää, mitä pääkaupunkiseudulla tapahtuu juuri nyt. Paikallisuutiset sekä lukijoiden ottamat uutiskuvat ja tekstiviestit päivittyvät palvelussa jatkuvasti. Saamme jo nyt paikallisia uutiskuvia lukijoilta useita satoja kuukaudessa ja uskon uuden palvelun moninkertaistavan niiden määrän, toteaa päätoimittaja Janne Kaijärvi." ...

Lensculture.com, Paris Photo 2007 Preview: 120 new picks. 15.11. - 18.11.2007 pidetään Paris Photo -tapahtuma.

Dpreview.com, Adobe updates Lightroom and Camera Raw.

Digital Photography School, 5 Situations When Manual Focus is Better than Auto Focus.

Digital Outback Photo, Advanced HDR Techniques #1.

LetsGoDigital, Hasselblad H3D II. Verottomat hinnat: H3D-39II 26.500 euroa, H3D-31II 21.500 euroa ja H3D-22II 17.900 euroa.

Digitalcamerainfo.com, Adobe Revenue Soars to Record $851.7 Million; Launches New Photoshop Logo.

Nikonimaging.com, kuuden minuutin video, 90th Anniversary. Tämä mainosvideo näytettiin 23.8.2007 Tokiossa Nikon D3:n ja D300:n julkistamistilaisuudessa.

Dpreview.com, ACDSee Pro 2.

Ephotozine.com, Corel MediaOne Plus image editing software. Lehdistötiedote.

Modern Mechanix, Candid Photography. High Power Telephoto Photography. Viisisivuinen lehtiartikkeli vuodelta 1938.

Kamera & Bild, Protester mot bildbyrågigant. Kuvatoimistojättiläisen Gettyn $49:n webbikuvalisenssi on nostanut myrskyn.

The Online Photographer, Canon G9 -arvio. Suomen Canon. Suomessa jo myynnissä.

Bobatkins.com, Canon EOS 40D, AI Servo Tracking Test (päivitetty).

Megapixel.net Olympus E-510 -arvio. Käytettävyys 9.2. Kuvanlaatu 9.6. Suomen Olympus.

Pocket-lint.co.uk, Canon EOS 40D -arvio. Suomen Canon.

Steve Sanders, Pentax K100D Super -arvio.

Cameralabs.com, Sony SAL-1118 DT 11-18mm f4.5-5.6 -arvio. Hinta $600.

c|net, Canon PowerShot A650 IS -arvio.

c|net, Sony Cyber-shot DSC-H3 -arvio. Suomen Sony.

Steve Sanders, Pentax Optio M40 -arvio. Ks. Perkko.fi.

c|net, Canon Pixma MX300 -arvio. Monitoimitulostin. Suomen Canon.

Steve Sanders, Sony DPP-FP90 Picture Station. Sublimaatiotulostin, kymppikuvakokoa.

 

18.09.2007 

Foorumilaisten kuvia:

Digitoday.fi, Adobe päivitti ohjelmiensa digikameratukea. Päivitys käy vain Photoshop CS3:een tai Photoshop Elements 4:ään.

Luontotupa.net, Piilokojumalleja.

Tietokone.fi, Muistikorttien nopeus moninkertaistuu.

Muropaketti, Kalansilmäinen Triops-kamera reagoi ääneen ja liikkeeseen. Vasta konseptiasteella.

Creativepro.com, Tips for the Traveling Photographer. Lenses, Power, and Storage in a Faraway Land.

Luminous Landscape, Developing your Vision. Alain Briot, Reflections on Photography & Art - 9.

Sublime-light.com, Will Flash Damage Babies’ Sensitive Young Eyes? No ei.

Earthboundlight.com, Where Does Color Come From? (Photo Tip of the Week).

E-fotografija.si, Nikon Sendai plant visit. Japanin Nikonin tehtaalla käymässä.

c|net, Camera makers bring niches into focus. 17 esimerkkiä vähän epätavallisemmista digikameroista.

The New Yorker, Candid Camera, The cult of Leica. Pitkä kirjoitus.

Cheapshooter.com, Four Different Kinds of Light (and How They Each Impact Your Photos).

Photoshopsupport.com, Free Photoshop Video Tutorials From Peachpit Press.

Makezine.com, Gyro-stabilized camera rig for RC plane.

Makezine.com, Light traces. Valolla maalaamista.

Dcviews.com, Transcend introduces T.photo 710 Digital Photo Frame.

Bild & Kamera, Färre berättande fotografier. Reportagefoto.

Digit.no, Hasselblad H3D-II med 3" LCD og forbedringer.

Ephotozine.com, Canon IXUS 860 IS -arvio. Suomen Canon.

IR, Sony Cyber-shot DSC-T20 -arvio. Suomen Sony.

Cameras.co.uk, Olympus MJU 760 -arvio. Suomen Olympus.

Photoxels.com, Olympus Stylus 790 SW -arvio. Suomen Olympus.

c|net, Nikon Coolpix S9 -arvio. Suomen Nikon.

Digitalcamerainfo.com, Pentax Optio A30 -arvio. Ks. Perkko.fi.

Trustedreviews.com, Casio Exilim EX-Z1200 -arvio.

c|net, Canon Pixma MP210 -arvio. Monitoimitulostin.

c|net, Canon Pixma MP470 -arvio. Monitoimitulostin.

Steve Sanders, Kodak EasyShare 5500 All-in-One -arvio.

 

17.09.2007 

Viikon 38 kuva: Helsingin satama (2).

Foorumilla keskusteltiin auringon nousu- ja laskuajan selvittämisestä ja myös suunnasta. Foorumin pitkäaikainen jäsen adapteri ryhtyi sanoista tekoihin ja koodasi Googlen karttasovellukseen lisäkilkkeen, joka kertoo nämä tiedot tarkasti. Kätevän tuntuinen softa. Adapterin luvalla laitoin pikkusovelluksen digicamera.netin sivuille. Karttahan ei rajoitu Suomeen, auringon nousu- ja laskuajat sekä -suunnat voi katsoa mistä päin maailmaa tahansa.

Birds.kuvat.fi, Vesa Huttunen, 37-2007. 16 kuvaa. Tällä kertaa linnut eivät ole pääosassa.

(Foorumilta) Mikael Rantalaisen näyttely Magical Summer Nights and Enchanting Ice (Kesäyön taikaa ja jään lumoa) on esillä Vuoden Luontokuva 2007 -tapahtuman yhteydessä Finlandia-talolla 22.10.2007 klo 12-21. Mikael Rantalainen vietti viime joulukuussa paluumatkalla Uudesta Seelannista kolme päivää Tokiossa. Kuvasatoa:

(Foorumilta) Jari Taavitsainen, Garage. Autosta kuvia.

(Foorumilta) Mikko Sinisalo, 2007 - At Land's End.

(Foorumilta) Reksi, Kylmää pukkaa, yksi koirakuva.

(Foorumilta) Tee.jii.net, Salon SM-motocross 2007.

Juho Saarinen, Ankkarock, 4.-5.8.2007 (138 Slides).

Elokuvia ja Valokuvia -blogi, Mistä on komiat miehet tehty? MorphThing-palvelu, jossa voi online yhdistää osia kasvokuvista ja katsoa, miltä hybridi näyttää.

Nokku, Totuusministeriö -blogi. Holgisteja.

HS, Kuvien tutkijat kiinnostuivat teksteistä. Leena-Maija Rossin ja Anita Sepän toimittama Tarkemmin katsoen on ensimmäinen suomalainen visuaaliseen kulttuuriin keskittynyt kirjoituskokoelma.

 • Yliopistokustannus.fi, Tarkemmin katsoen, Visuaalisen kulttuurin lukukirja. 270 sivua, 31 euroa.

Diyphotography.net, Back to Basics - Depth Of Field.

Dpreview.com, foorumi, New Nikons: another rumour. Ei ehdi myyntiin tänä vuonna... Yli $10.000 maksava täyskennoinen, modulaarirakenne ja toinen $3.000 maksava. Joko totta tai sitten ei.

Squidoo.com, Complete List Of Microstock Photography Agencies. 15 kpl.

IR, Canon PowerShot SD850 IS Digital ELPH -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 950 IS. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Sony GPS Location Recorder. Toimii kaikkien kameramerkkien kanssa, tallentaa viidentoista sekunnin välein sijainnin. Kameran kuvan exif-tietoihin tallennetun ajan perusteella kuviin saadaan paikkatieto. £85, 123 euroa.

 

16.09.2007 

Kaleva/Kulttuuri: Turkulaisen Jukka Palmin Katseet -valokuva on voittanut Kuusamo Nature Photo -kilpailun pääpalkinnon. Luontokuvauskilpailun pääpalkinto jaetaan luomusarjassa, jossa kuvien manipulointi on kielletty. Voittajakuvan kohdalla tuomaristo joutui miettimään, oliko kuvan sisilisko luonnostaan erikoisessa ympäristössä vai oliko se sinne houkuteltu. Tuomaristo tuli kuitenkin siihen tulokseen, ettei kuvausjärjestelyillä ollut merkitystä.

Luovassa sarjassa, jossa kuvien manipulointi on sallittua, voiton vei vitsiäläisen Timo Särkän valokuva Haavoittumaton. Nuorten sarjan voitti kouvolalainen Ville Heikkinen Kanahaukka-kuvallaan.

(Foorumilta) Mikkolevo.com, Irlanti 27.8. - 3.9.2007.

(Foorumilta) J.Roininen, Arvorock Lahti 2007, Zen Cafe.

Verkkouutiset/Kotimaa: Tirkistelijä filmaili salaa uimahalleissa ja kuntosaleilla ympäri Suomea. Salaa videokameralla kuvannut 38-vuotias tamperelaismies tuomittiin 30 päivän ehdolliseen vankeusrangaistukseen salakatselusta. Lisäksi tirkistelijä tuomittiin maksamaan kuvauksen kohteille erisuuruisia vahingonkorvauksia. Tuomittu oli kuvannut alastomia tai vähäpukeisia miehiä suihkutiloissa ja pukuhuoneissa kaikkiaan n. 9 tunnin verran, mutta ei ilmeisesti levittänyt videota eteenpäin.

viihde.mtv3.fi: Emmy-palkittu brittinäyttelijä Chris Langham sai kymmenen kuukauden vankeustuomion ladattuaan internetistä lapsiseksivideoita ja -kuvia.

Canon Digital Learning Center, Canon EOS-1D Mark III.

The New York Times, Known for Famous Photos, Not All of Them His. Lehti korjaa aikaisempia virheitään.

Popular Photography, PopPhoto Flash. Salamaan käyttöön keskittyviä kirjoituksia.

The things we think but do not say -blogi, How to make a photo booth for your wedding.

Diyphotography.net, Studio lighting - Homemade Softbox Ring For SB or Flash Speedlight.

Lenscoat.com, objektiiveille kaikenlaista suojaa.

Dcviews.com, New Wacom Bamboo unleashes your creative expression. Uusi sarja piirtopöytiä.

c|net, Olympus Evolt E-510 -arvio. Suomen Olympus.

 

15.09.2007 

(Foorumilta) teevee.1g.fi, Palloilua_240406 (38 kuvaa). Kuumailmapallosta otettuja kuvia.

Halo Efekti, Valokuvatorstai, klassikko. Klikkaamalla kuva isommaksi (ja paremmaksi).

 • "Kuvassa jyväskyläläisten valokuvaajien kestoklassikkoaihe eli Kuokkalan silta...".

Jarru.net -blogi, Fuji Finepix F31fd.

Ilta-Sanomat, Tämä kuva voitti Itämeri-kampanjan.

 • kilpailuun osallistuneet kuvat

Panttihuutokauppa Helsingissä 19.9.2007. Lähtöhinta on ohjeellinen.

 • VIDEOKAMERA CANON MV900 1 AKKU 1 LATURI 180 e
  JOHDOT
  - ei tarjousta
 • DIGI-KAMERA CANON IXUS 430 1 MUISTIKORTTI 512MB 60 e
  1 LATURI 2 AKKUA KÄYTTÖOHJEET
  - 76 euroa
 • DIGITAALIKAMERA CASIO EXILIM 6.0 MP 130 e
  1 MUISTIKORTTI 1GB 1 VERKKOLATURI
  1 AKKU + TARVIKKEITA
  - 145 euroa
 • OBJEKTIIVI SIGMA 70-300/4-5.6 D 100 e
  - 86 euroa
 • SALAMALAITE METZ 45 CT-4 40 e
  1 LATURI
  - 20 euroa

The Western Star, Hope and forgiveness. Young girl in infamous Vietnam photo now woman with a purpose.

Inside-digitalphoto.com, Chuck Westfall – Canon EOS-1Ds MARK III. Podcast, vähän yli puoli tuntia.

Bobatkins.com, Lenses for the EOS 40D (and other EOS DSLRs).

The New York Times, Picture Made on 9/11 Takes a Toll on Photographer.

 • The end of serenity kuva isompana
 • (ei tainnut kuvan ottanut nainen aavistaa, millaisen pyörityksen kohteeksi joutui ja joutuu edelleen...)

Ephotozine.com, Beginners guide to getting started in motorsports.

Bobatkins.com, Canon EOS 40D Flash anomaly.

Photographyblog.com, Colour Confidence Profiler is Updated. Kalibrointia.

Digitalcamerainfo.com, Canon PowerShot S5 IS -arvio. Suomen Canon.

Photographyblog.com, Panasonic Lumix DMC-FX55 -arvio. 4.5 * / 5 *. Suomen Panasonic.

IR, Nikon Coolpix S50 -arvio. Suomen Nikon.

Photographyblog.com, Epson Stylus Photo 1400 -arvio. 4.5 * / 5 *. A3+ mustesuihku. Suomen Epson.

IR, HP A626 -arvio. Kymppikuvatulostin. Suomen HP. Suomen hinta n. 160 euroa.

 

14.09.2007 

Filosofian kandidaatti, valokuvaaja Tapio Heikkilän väitöskirja Visuaalinen maisemaseuranta. Kulttuurimaiseman muutosten valokuvadokumentointia tarkastetaan Taideteollisessa korkeakoulussa (Mediakeskus Lume, Sampo-sali, Hämeentie 135 C, Helsinki) perjantaina 28. syyskuuta 2007 kello 12. Vastaväittäjinä toimivat professori emeritus Kalevi Rikkinen ja filosofian tohtori, valokuvaaja Leena Saraste.

 • Tapio Heikkilän kehittämä valokuvausmenetelmä dokumentoi suomalaisia kulttuurimaisemia ja niiden muutoksia. Menetelmä perustuu systemaattiseen uudelleenvalokuvaukseen, jossa tutkimusalueiden kuvauspisteiltä otetaan määrävälein valokuvia identtisinä rajauksina. Lue lisää

Marina Gadonneix
7.10.2007 asti

Galleria Hippolytessä hehkuvat värikylläiset kuvat tyhjistä televisiostudioista tänään avautuvassa ranskalaisen valokuvataiteilija Marina Gadonneix’n näyttelyssä.

Näyttely on osa suomalais-ranskalaista Conversations-näyttelykokonaisuutta, joka levittäytyy Keravan taidemuseoon ja seitsemään helsinkiläiseen galleriaan.

Valokuvagalleria Hippolyte
Kalevankatu 18 B, Helsinki
ma-pe 12-17, la-su 12-16

Charlotta Boucht, Viipuri - Viborg
7.10. asti

galleria Krista Mikkola
Neitsytpolku 9, Helsinki
ti-pe 12-17, la-su 13-16

Ulla Jokisalo ja Armi Laukia
6.10.2007 asti

Mikkelin valokuvakeskus
Hallituskatu 3, II kerros, Mikkeli
ke–pe 11–17, la 11–15, su–ti suljettu

Pietarissa nähdään kaksi suomalaista valokuvanäyttelyä Pietarin Helsinki-päiviin liittyen. Valokuvaaja Jussi Tiaisen 60 kuvan näyttely esittelee Helsingin uusinta arkkitehtuuria. Liisa Jokisen ja Sampo Karjalaisen HEL LOOKS -kuvissa poseeraavat persoonallisesti pukeutuneet helsinkiläiset, joita kuvaajat ovat kuvanneet kaupungin kaduilla ja kahviloissa. Näyttelyt ovat esillä Pietari-Paavalin linnoituksen komendantintalon atriumissa 10.10. asti.

 • www.hel-looks.com: HEL LOOKS on Liisa Jokisen ja Sampo Karjalaisen kesällä 2005 aloittama harrastusprojekti, jonka päämääränä on dokumentoida helsinkiläistä katumuotia. Toisena tavoitteena on kannustaa ihmisiä pukeutumaan omaperäisesti ja luovasti. Projektin esikuvana on ollut japanilainen Shoichi Aoki ja hänen katutyylejä dokumentoivat Fruits-, Street- ja Tune-lehtensä. HEL LOOKS -näyttely oli esillä Jugendsalissa Helsingissä viime syksynä.

Helsingin juhlaviikkojen ohjelmaan kuuluneen Owe Ommerin 1000 perhettä - maailman perhealbumi -näyttelyn yhteydessä helsinkiläiset saattoivat kuvauttaa perheensä 24.8. Taiteiden yönä. Valokuvaaja Perttu Saksan ottamat perhepotretit ovat näkyvillä HS:n sivuilla 30.9.2007 asti. Tältä näyttää Helsingin perhekartta - ainakin taiteiden yönä.

Skenet.fi: Vauhdikasta menoa. Helsingin kaupungin taidemuseon amanuenssi Mikko Oranen kirjoittaa lehtikuvaaja Jorma Poudan Jugendsalissa esillä olevasta Toimen kuvia -näyttelystä.

Katse.org: Jukka Järvinen Täältä jostain, jotain, jonkin kaltaista. Järvisen ajatuksia Toisaalta tässä -näyttelyn tiimoilta. Näyttely on osa Suomen Akatemian ja Taiteen keskustoimikunnan rahoittamaa Valokuvataiteen ja -teorian tutkimushankketta (2005-2008). Näyttely on esillä Tampereen TR1 -näyttelykeskuksessa 30.9. asti.

Työvoimatoimisto, Latoja/kuvankäsittelijä, Turun työvoimatoimisto, Henkilöstövuokraus, Turku. "Turkulainen asikakkaamme etsii joulukorttisesongin ajaksi nopeaa/tarkkaa latojaa logojen käsittelyyn ja tallentamiseen. Edellytyksenä on kymmensormijärjestelmän hallitseminen, indisain taitto-ohjelman osaaminen ja joustavuus työajoissa."

 • Työ alkaa sop.mukaan (syysk.lopulla/lokak.alussa)
 • Työaika kokopäivätyö, 8.00-17.00 välillä/sop.mukaan
 • Työn kesto 1 - 3 kk

/Pintaliitoblogi, Oopa: Kuvia Youtubessa. Varovaisuudesta huolimatta (ei työkuvia nettiin) Oopakin törmäsi ilman lupaa kuvia käyttävään...

(Foorumilta) Himpuli, Seiskan ratikan katto tulessa, Helsinki, kuva 1, kuva 2.

Heim0nen.com, Panasoniciin ohjekirjaa… Panasonic Lumix DMC-TZ3 -paketista ei löytynyt suomenkielistä ohjekirjaa. Maanantaina lähti sähköpostiviesti Gigantin asiakaspalveluun, keskiviikkona tuli suomenkielinen manuaali postitse kotiin.

 • (Suomen kuluttajaviranomaisten yksiselitteinen kanta on se, että Suomessa myytävien digikameroiden mukana on oltava suomenkielinen käsikirja. Piste.)

Ilta-Sanomat, Liikemies omistaa Bubin. Ei itse huuhkajaa, mutta Bubi-tavaramerkin. Liikemies siis rekisteröi nimen.

 • ..."BirdLife Suomeen Ojalainen otti yhteyttä tiistaina heti, kun BirdLife oli lanseerannut Bubin taustakuvan kännyköihin ja huhuilun soittoäänenä....
 • BirdLife Suomen sivuilla ei ainakaan enää esiinny Bubi-sanaa, pelkkä huuhkaja-sana
 • Ville Valon muutaman päivän päästä ilmestyvällä uudella levyn sisäkannella taitaa olla Valon ottama huuhkaja-kuva

Elisa.net, Historialliset leffavalokuvat löytyivät. Pinewoodin elokuvastudio Britanniassa, kuvat ovat 1930-1970 -luvulta.

Aopdigital.com, Association of Photographers, Costing the Digital Workflow. Tulokset ammattikuvaajien keskuudesta tehdystä kyselystä, vuoden alkupuolelta Englannissa. Monta pdf-tiedostoa, minkä verran tarvitaan kuvienkäsittelyä, mitä asiakkaat odottavat, mistä hinnoitellaan ja minkä verran jne.

Adobe, Camera Raw 4.2 ja Lightroom 1.2 -päivitykset, ks. tarkemmin.

 • Camera Raw 4.2 vaatii alleen Photoshop CS3:n

IR, Test images posted for Canon EOS 40D!

Photographyblog.com, Nikon Photo Contest International 2006-2007 Winners. 47.000 valokuvaa, 16.000 osallistujaa 135 maasta, 53 voittajaa.

Strobist, Lighting 102: 3.2 - Balance | Flash/Sun Crosslighting.

Jeffrey's Exif viewer. Kuvan exif-tiedot online (paikallisesti tai internetistä).

The Online Photographer, Two Apple Cheats. USA:n Adobe tarjoaa rekisteröityneille Photoshop CS2/CS3-käyttäjille mahdollisuuden vaihtaa Mac- tai Pc-versioon, yhden kerran. Kommenttien mukaan Euroopan Adobe tarjoaa samantapaista ratkaisua tai sitten ei tarjoa (Suomi).

Photoinduced.com, Real World Review - Adobe Lightroom.

Thom Hogan, How Big Can You Print?

Digitalcamerainfo.com, Free Capture One 4 Beta Released (vanha uutinen).

Xpherion.com, Astrophotography with Canon EOS 40D.

Photobed.com, oma kuva suihkuverhoon, sänkypeittoon, tyynyyn. Suomeen tilattaessa hintaan tulevat vielä alvit ja tullit (amerikkalainen firma).

Photopreneur, Top Photography Schools in the USA to Learn Photography.

Kamera & Bild, Blogg: Så är det att plugga på Nordens Fotoskola.

Photography-on-the.net, Canon EOS 1D Mark III Review. Täysikokoisia kuvia, vertailua edeltäjään Mark II:een. Suomen Canon.

Shutterbug.net, Nikon?s D40x D-SLR; A Sibling To The D40, But With Higher Megapixel Count. Suomen Nikon.

Popular Photography, Canon PowerShot G9 -arvio. Suomen Canon.

c|net, Canon PowerShot A720 IS -arvio. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Olympus mju 760 -arvio. Suomen Olympus.

Popular Photography, Panasonic Leica D Summilux 25mm f/1.4 AF.

Shutterbug.net, Quantum's Turbo Slim Compact Battery & More; The Studio In A Shoebox Revisited.

Madshrimps.be, Fujifilm FinePix S6500FD -arvio.

LetsGoDigitial, Casio EXILIM EX-V7 -arvio.

DCRP, GE G1 -arvio. $150. Huono.

 

13.09.2007 

Mikko Sinervon valokuvia
7.10.2007 asti

Korjaamon galleriassa avautuu tänään helsinkiläisen Mikko Sinervon (s. 1981) ensimmäinen yksityisnäyttely. Aiemmin Sinervon kuvia on nähty mm. The Helsinki School -näyttelyissä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Sinervolle tyypillisiä ovat herkät ja lähes abstraktit maisemakuvat, jotka viittaavat pikemminkin tunnetiloihin kuin tiettyihin nimettävissä oleviin paikkoihin.

Korjaamon Galleria
Töölönkatu 51 B, Helsinki
ma-pe 12-18 la-su 12-16

Päivi Pätsi ja Antti Harkio, Meidän kulmilla
21.9.2007 asti

Päivi Pätsi ja Antti Harkio ovat tallentaneet näkymiä Helsingistä yhteisillä kävelyretkillään. Aina ei ole varmaa, kumpi tekijöistä painoi kameran laukaisinta, siksi näyttelystä tuli yhteinen.

Antti Harkio toimii graafisena suunnittelijana ja Päivi Pätsi suorittaa maisteriopintoja Taideteollisen korkeakoulun taidekasvatuksen osastolla.

Aralis-galleria
Arabiakeskus, Hämeentie 135 A, 3.krs, hissiaula, Helsinki
ma-pe 10-20, la-su 10-16

Tutkimuspäivä. Taideteollinen korkeakoulu 20.9.2007 klo 12-15. Sampo sali, Mediakeskus Lume Hämeentie 135 C, 00560 Helsinki. Ilmoittautumiset 17.9.2007 mennessä www.taik.fi/tutkimus/ilmoittautuminen.

Tilaisuus on tarkoitettu opiskelijoille, tutkijoille, yhteiskunnan päätöksentekijöille sekä erityisesti nykyisille ja tuleville tutkimuksen yhteistyökumppaneille yrityksissä ja organisaatioissa.

Tilaisuudessa esiteltäviä valokuvauksen tutkimushankkeita:

 • Valokuvataiteen ja teorian tutkimushanke (professori Harri Laakso)
 • Valokuvataiteen kommunikatiivinen toiminta -tutkimushanke (tutkija Kristoffer Albrecht)

Molemmat hankkeet käynnistettiin valokuvataiteen koulutusohjelmassa vuonna 2005. Päärahoittajina toimivat Suomen Akatemia ja Taiteen keskustoimikunta.

Valokuvataiteen ja teorian tutkimushankeessa (2005-2008) tarkastellaan valokuvallista työskentelyprosessia tekijälähtöisesti ja kehitetään taiteellisen tutkimuksen metodeja. Fokuksia on kaksi: tekijälähtöinen tutkimus ja teorialähtöinen tutkimus. Hankkeen johtajina toimivat professorit Merja Salo Taideteollisesta korkeakoulusta jai Jan Kaila Kuvataideakatemiasta.

Valokuvataiteen kommunikatiivinen toiminta -tutkimushankeessa (2005-2007) tarkastellaan valokuvataiteen toimintakulttuureja ja taiteen tekemisen sanallistamista. Hanketta johtaa professori Kristoffer Albrecht Taideteollisesta korkeakoulusta. Tutkijat: FT Johanna Pentikäinen, FM Iina Kohonen, Arkkitejti (SAFA) Kaisu Taskinen ja VTM Mikko Villi.

Heikki Santasalo, bändikuvausta Tampereelta, 7.9.2007. Pofony @ Inferno, Amoral @ Inferno.

Partynen.1g.fi, Koulun avajaiset 2007 (37 kuvaa). Opiskelijaelämää, Hanna Pakarinen esiintymässä.

Jari Taavitsainen, Paavo Nurmi-Athletics Event. 17 photos.

Rupuranta.net, vaihteeksi viimeisin Land Ohoi, 12/9-2007 on pystypanoraama.

Jussi Aalto, Päiväkirja, merkintöjä on jälleen kertynyt.

 • Ihana kamera digi, tärkeät kuvat eivät siirtyneetkään muistikortilta, onnistuiko kuvien pelastaminen? Ja mitä maksoi?

Henrik.paul.fi, Tuote Lensbaby 3G. Sattumanvaraista sumeutta...

Valokuvatorstai, 59. haaste, Valokuvatorstain tämän viikon haastesana on "Klassikko". Assosiointi on vapaata. Osallistuminen tavalliseen tapaan, kuvausaikaa on viikko. Ohjeet. Viikon 58. haasteen otti vastaan 145 kuvaajaa.

Jo perinteinen Kuusamo Photo Nature alkaa huomenna. KUUSAMO XII NATURE PHOTO 2007 14. - 16.9.2007.

Helsinki-image.com, valokuvaustoimisto.

HS, lukijat mökillä. Toimitus valitsi koosteeseen parhaat Lukijoiden kuvat -palvelun kautta tulleet mökkikuvat.

Tähdet ja Avaruus, Nasa julkaisi upeita kuvia Japetuksen pinnasta.

Citius Imaging, High Speed Camera, suomalainen.

Esquire, The Falling Man. 11.9.2001 ainakin 200 ihmistä syöksyi kuolemaansa New Yorkissa. Pitkä analyysi kuuluisimmasta kuvasta tuona päivänä ikkunoista hypänneistä.

Photocritic.org, The return of street photography. Perinteiselle kameralla.

The Online Photographer, Me and My D3. Nikonin uudesta D3 -järjestelmädigistä, mistäpä muustakaan.

Digital Photography School, Slow Sync Flash.

Diyphotography.net, Back To Basics - Exposure Demostrated.

Popular Photography, Extreme Depth of Field with Helicon Focus.

Nikon, Capturenx.com.

Sinar News International, 2007 / 07.

Digitimes.com, Digital photo frame market expected to surpass 42 million units in 2011, says IDC. Vuonna 2006 digikehyksiä myytiin 2.8 miljoonaa kappaletta, keskihinta on oli $168. Vuoden 2011 ennuste on 42.3 miljoonaa kappaletta, USA:n osuus markkinoista tuolloin 54%.

Macworld.com, Adobe reflects on 25 years, looks to the future. Adobe pitää 25-vuotisjuhliaan tänä vuonna, Adobe perustettiin vuonna 1982.

Epson, Epson America Announces New Line of Stylus Pro Wide Format Printers -- Epson Stylus Pro 4880, 7880 and 9880 Featuring UltraChrome K3 With New 'Vivid Magenta' Ink.

Kamera & Bild, Roligt, farligt och dåligt betalt under vattnet. Undervattensfotografering. Ei ihan vaaratonta.

Cameralabs.com, Canon EOS 40D -arvio. Suomen Canon.

Ephotozine.com, Canon EOS 400D - compared against rivals Digital SLR Review. Suomen Canon.

c|net, Canon PowerShot G9 -arvio. Suomen Canon.

Photographyreview.com, Panasonic Lumix DMC-TZ3 -arvio. Suomen Panasonic.

Nikon, Nikon Coolpix S50c -arvio. Suomen Nikon.

IR, Two new lens tests posted on SLRgear.com. Nikon 70-300mm f/4-5.6D ED AF Nikkor ja Sigma 70mm f/2.8 EX DG Macro.

Pocket-lint.co.uk, Nikon Coolpix L10 -arvio. Suomen Nikon.

Digitalcamerareview.com, Pentax Optio M40 -arvio. Ks. Perkko.fi.

 

12.09.2007 

Suomen Valokuvahistoriallinen Yhdistys, Wanhat Camerat Mäntsälän seurojen talolla 15. syyskuuta, klo 10 - 15. Suomen suurin fotokirppis. Vapaa sisäänpääsy. Ks. svhy.org.

Designsapiens.com, Aivan kreisinä kuvia.

Helsingin Messukeskuksessa AudioVisual 07, aäntä, valoa, kuvaa ja musiikkia - AV-alan suurin katselmus Pohjoismaissa. 3. - 5.10.2007.

 • (mitään suoraan valokuvausta koskettavaa messuilla ei ole, valokuvausta sivuavaa kyllä...)

DigiExpo 07 pidetään vajaan kahden kuukauden päästä Helsingin Messukeskuksessa. Aukioloajat ovat pe 2.11. klo 12 - 19, la 3.11. klo 10 - 19 ja su 4.11. klo 10 -17. Samanaikaisesti pidetään Messukeskuksessa myös talviurheilumessu Skiexpo ja lautailijoille suunattu BoardExpo. Pääsyliput ovat 12 euroa. Aikaisemmilta vuosilta DigiExpoja:

Adobe events, Suomi. Syys- ja lokakuu, seminaareja ja ilmaistapahtumia.

Kuningaskuluttaja.fi, Verkkokauppa.com ja kuluttajansuojalaki. Keskustelualueen viesti.

 • (Osaan verkkokauppa.com:in tuotteista saa mukaan maahantuojan suomenkielisen manuaalin. Hinta saadaan alhaisemmaksi, kun tuote tuodaan suoraan ohi suomalaisen maahantuojan. Kuluttaja sitten päättää, maksaako halvemman hinnan. Muuten hyvä liikeidea, mutta kuluttajaviranomaisten mukaan näin ei saa toimia.)

Nikon.fi, uutta imuroitavaa. ViewNX 1.0:n täysversio - Macintosh/Windows.
Nikon Transfer 1.0.1 täysi versio - Macintosh/Windows.

Nikon.fi, Nikonin valokuvauskilpailuun osallistuneiden kuvia Neste Oil Rallysta 2007.

En ole asennellut Canonin kameroiden mukana tulevia softia (nehän ovat ilmaisia, ei kai niillä mitään tee). Näin eilen pienen demon näistä "ilmaisohjelmista". Erityisesti Picture Style Editor 1.0 vaikutti kiinnostavalta, se on lähiaikoina tulossa imuroitavaksi Canonin nettisivuille.

 • ohjelmista on pyritty tekemään vähän yksinkertaisempia kuin esim. Photoshop, raw-kuvien käsittelyyn on keskitytty
 • objektiivi tunnistetaan automaattisesti ja kuvaan voi tehdä objektiivin linssivääristymien mukaisia korjauksia (automaattisesti), myös vinjetointia ja CA-virheitä (Chromatic Aberrations, värivääristymä, purppurareunaisuus valkoista taustaa vasten) voi korjata. Päivityksen myötä ohjelma tunnistaa entistä useampia objektiiveja.
 • Steve Sanders, Canon EOS 1D Mark III bundled software
 • WFT-E2 eli langaton lähetin näytti mielenkiintoiselta ja vaivattomalta käytössä, kameran käsittelyäkään se ei haittaa mitenkään, hm... (hinta n. 900 euroa)

Rob Galbraith, ACD Systems releases ACDSee Pro 2. $129, 30 päivän kokeiluversio.

Gizmodo, Photoshop Goes Online and Free. Photoshop Express, vasta tulossa.

Diyphotography.net, Painting With Light.

Darjanpanic.com, Making a macro photography studio for 5€.

Popular Photography, Field Test: Sony Alpha DSLR-A700.

Wilhelm-research.com, Print Permanence Ratings for Epson DURABrite Pigment Inks and Epson Photo Paper vs. Store-Brand and Other Non-Genuine, Third-Party Inks and Photo Papers.

BBC News, Imaging tools to aid surveillance. Koneellinen kasvojentunnistus ei ole helppoa. Ihmisellekään ei ole yksinkertaista tunnistaa useampaa tuntemattomasta henkilöstä otettua kuvaa. Uusi tekniikka yhdistää eri kuvat yhdeksi kasvokuvaksi, joka keskiarvoistaa eri kuvien erot.

(Foorumilta) YouTube, Search Results for “slow motion”.

Photographyblog.com, Canon iPF9000S and Canon iPF8000S. 60 tuuman ja 44 tuuman suurkuvatulostimet. Lokakuussa myyntiin, $14.995 ja $5.995.

Ephotozine.com, Fujifilm increase prices on colour negative products. Lokakuusta alkaen hinnat nousevat 5% - 10%.

Dn.se, Direkt, osminkat, knivskarpt. Åke E:son Lindman, fotograf. Ruotsin tunnetuin arkkitehtuurikuvaaja. Melkein aina käytössä sama kamera, sama jalusta, sama filmi, jopa sama aukkoarvo.

Kamera & Bild, Canon G9 har fått pentaxknapp. Testblogg Canon G9, del 3.

Megapixel.net, Sony DSC-W200 -arvio. Käytettävyys 7.2. Kuvanlaatu 8. Suomen Sony.

Ephotozine.com, Panasonic LUMIX DMC-FX33 -arvio. Suomen Panasonic.

Steve Sanders, HP's Photosmart R837 -arvio.

Steve Sanders, PhotoSmart M437 -arvio. Suomen HP.

c|net, HP Photosmart D7460 -arvio.

 

11.09.2007 

Teppo Moisio, Pohdiskeleva liftari -blogi. Etusivulla on juuri nyt Sata tuntematonta -sarjasta #56/100 Katja ja Harri lehväin takaa.

 • 100 tuntematonta, joka arkiaamu uusi kuva sekä kuvan taustoja, 10.9.2007 menossa kuva numero 56

Valonkuvia.1g.fi, Piano. Mustavalkoisia kuvia jazzpianisteista vuosilta 2004-2007.

Teijo Kurkinen Photography, kolme ja puoli sataa kuvaa.

22-pistepirkko.net, Photos of 22.

 • "We, the 22-Pistepirkko are working on our new album. For the artwork we are planning; to collect as many photos as possible with the numbers 22 in them. Then make a collage out of them. Quite simple idea, but somehow we really like it."
 • "If y want to join to make the 22 cover, sent a copy of your 22 pictures to us. ; ).
  Best wishes / Good Times roll !!!
  22-p"

Teknillinen korkeakoulu, sähkö- ja tietoliikennetekniikan osasto, Ville Rantanen, Kamerapuhelimella otettujen kuvien laadun riittävyys aikakauslehtikäyttöön. Diplomityö, 80-sivuinen pdf, kaikenlaista asiaa.

Digitoday.fi, Sony laajensi digijärkkärimallistoaan. a700-runko maksaa 1.400 euroa.

YLE uutiset, Ruotsalaislasten koulukuvia internetissä.

Elisa.net, Valokuvanäyttelyt avaavat Pietarin Helsinki-päivät.

Kauppalehti, Printteri voi tärvellä terveyden.

Itviikko.fi, Sonyn kenno taltioi 60 kuvaa sekunnissa. Kuuden megapikselin prototyyppi.

Mikko.fi on Alma Median uusi kilpailija Sanoma-konsernin huuto.netille, vielä betavaiheessa. Virallinen versio avataan 15.9.2007.

Tietokone-lehti nro 9/2007, 22.8.2007.

 • Laajakuva valtaa markkinat, 9 sivun jättitesti, mukana kaikki 21 - 24 tuumaiset laajakulmanäytöt, joissa dvi-liitäntä (poislukien erikoisnäytöt), 23 näyttöä. 21-22 -tuumaisilla pisteitä on 1680x1050, 23-24 -tuumaisilla 1920x1200 kuvapistettä. Korkeus ei paljoa eroa 4:3 kuvasuhteen 19 tuumaisesta näytöstä, mutta leveyssuunnassa on tullut tilaa. Pienemmän ryhmän keskihinta on selvästi alle 400 euroa, niissä käytetään halvinta paneelityyppiä tn (twisted nematic). Ainoastaan muita kalliimmassa Eizossa käytetään va-perheeseen kuuluvaa pva-paneelia (patterned vertical alignment). Halvoissa tn-tyypin paneeleissa värintoisto ei ole hyvä ja katselukulma on niin pieni, että sitä ei kannata edes kotikäytössä käyttää kuvankäsittelyyn.
 • - Suurempaan luokkaan kuuluvissa näytöissä käytetään pääasiassa pva- tai mva-paneeleita (multi-domain vertical alignment), niissä on erinomaisen laaja katselukulma, mutta kuvan varjosävyt eivät erotu kunnolla täsmälleen kuvan keskilinjalta katsottaessa. Applessa on kaikkein laajimman katselukulman ja luonnollisimman väritoiston tarjoava ips-paneeli. Samsung Syncmaster 245b -mallissa on (kuvakäsittelyyn) huono tn-paneeli. Hintavat Eizot erottuvat laadultaan molemmissa luokissa, kokoa lukuunottamatta mallit ovat identtiset. Laatu syntyy siitä, että paneelissa käytetään 10-bittistä sävyerottelua, kuvasäädöistä riippuen 1024 askeleesta käytetään 256 askelta. Muissa vertailun näytöissä tätä ei ole, siksi niissä kuvasäädöt kannattaa pitää tehdasasetuksissa tai sitten hyväksyä liukusävyjen porrastuminen. Eizojen todellinen gamma-arvo oli ilmoitettua korkeampi.
 • - Pienemmässä kokoluokassa ei ollut iloisia yllätyksiä, näytöt muistuttivat toisiaan. Hyvision paljastui yhdeksi surkeimmaksi koskaan testatuksi näytöksi. Myös Agneovo osoittautui negatiiviseksi tuttavuudeksi. Väriavaruus ylitti jopa AdobRGB:n, mutta heikon kuvanlaadun ja kapean katselukulman takia tästä ei ole mitään hyötyä. Viewsonic oli vertailun ainut tn-paneelinäyttö, jonka väritoistoa voi sanoa hyväksi. Katselukulma oli siinäkin liian kapea. Eizo oli tässä kokoluokassa ylivoimainen.
 • - Isomman kokoluokan kuvanlaatu oli Samsungia lukuunottamatta selvästi parempi, syynä parempi paneeli. Tn-paneelien keskimääräiset värivirheet olivat 30% - 50% muita paneelityyppejä korkeammat. Eizo oli isomman luokan paras, mutta korkean hinnan takia monet taitavat hakea vähän halvempaa. Applen, Dellin, Fujitsu-Siemensin ja Viewsonicin kuvanlaatu oli isommassa luokassa kiitettävä, vaikka sävyerottelu onkin niissä kahdeksanbittistä.
 • - Acer AL226WSD, 22 tuumaa, 267 euroa, arvosana 6,9. Miinusta: värintoisto ja katselukulma.
  - Agneovo X-W22, 22 tuumaa, 990 euroa, arvosana 7,0. Plussaa: laaja väriavaruus, analogiset videoliitännät. Miinusta: sRGB:stä poikkeava väriavaruus, värintoisto, katselukulma.
  - Asus MW221U, 22 tuumaa, 340 euroa, arvosana 7,0. Miinusta: hentoa sävykaistoittumista, huippukirkkaus hieman vajaa, lattea kontrasti, katselukulma.
  - Benq FP222W H, 22 tuumaa, 340 euroa, arvosana 7,3. Plussaa: sekä DVI että HDMI. Miinusta: värintoisto, katselukulma.
  - Eizo FlexScan S2111W, 21 tuumaa, 779 euroa, arvosana 9,1. Toimituksen valinta. Plussaa: säädettynä erinomainen värintoisto, katselukulma, 10-bittinen sävyerottelu, toimivat kuvasäädöt, myös tietokoneelta, 2 dvi-liitäntää. Miinusta: tehdasasetukset pielessä.
  - Fujitsu-Siemens ScaleView H22-1W, 22 tuumaa, 499 euroa, arvosana 7,3. Plussaa: sekä DVI että HDMI. Miinusta: hentoa sävykaistoittumista, katselukulma.
  - HP w2207, 22 tuumaa, 349 euroa, arvosana 7,3. Plussaa: pivot-jalusta ja korkeussäätö. Kiiltävä pinnoite. Miinusta: liian tumma kuva, katselukulma.
  - Hyvision MV220, 22 tuumaa, 299 euroa, arvosana 6,0. Miinusta: ei taustavalon säätöä, surkea värintoisto, voimakas sävykaistoittuminen, tummien sävyjen rasteri näkyy voimakkaasti, katselukulma.
  - Iiyama Prolite E2200WS, 22 tuumaa, 329 euroa, arvosana 6,7. Miinusta: voimakas sävykaistoittuminen, värintoisto, katselukulma.
  - Lenovo D221, 22 tuumaa, 380 euroa, arvosana 7,1. Kelvollinen värintoisto. Miinusta: huippukirkkaus hieman vajaa, katselukulma.
  - LG Flatron L226WTQ-SF, 22 tuumaa, 349 euroa, arvosana 6,9. Plussaa: liikkuvan kuvan toisto. Miinusta: hentoa sävykaistoittumista, katselukulma.
  - Philips 220WS8, 22 tuumaa, 329 euroa, arvosana 6,7. Miinusta: hentoa sävykaistoittumista, aikajakoinen rasteri näkyy varjoissa, värintoisto, katselukulma.
  - Viewsonic VX2245wm, 22 tuumaa, 390 euroa, arvosana 7,4. Toimituksen valinta. Plussaa: hyvä värintoisto, iPod-telakka ja kortinlukijat. Miinusta: iPod-telakan käyttö kömpelöä, katselukulma.
 • - Apple Cinema Display 23, 23 tuumaa, S-IPS, 929 euroa, arvosana 8,3. Plussaa: erinomaisen laaja katselukulma, värintoisto, äärisävyjen erottelu. Miinusta: vain yksi kuvaliitäntä, ei korkeussäätöä.
  - Benq FP241W Z, 24 tuumaa, P-MVA, 920 euroa, arvosana 9,0. Toimituksen valinta. Plussaa: sekä DVI että HDMI, analogiset videoliitännät, pivot-jalusta. BFI-liikkeensulavoitus. Miinusta: lattea kontrasti.
  - Dell Ultrasharp 2407WFP, 24 tuumaa, S-PVA, 1.011 euroa, arvosana 8,5. Plussaa: pivot-jalusta, analogiset videoliitännät, muistikorttien lukija. Miinusta: kirkkaussäätö vaikuttaa tummien sävyjen erotteluun.
  - Eizo FlexScan S2411W-U, 24 tuumaa, S-PVA, 1.150 euroa, arvosana 9,2. Toimituksen valinta. Plussaa: säädettynä erinomainen värintoisto, 10-bittinen sävyerottelu, toimivat kuvasäädöt; myös tietokoneelta, 2 dvi-liitäntää. Miinusta: tehdasasetukset pielessä. Mitattu tehdasetuksin. Tulokset paranevat värilämpötilan ja gamman säätöjä muuttamalla.
  - Fujitsu-Siemens ScenicView P24-1W, 24 tuumaa, S-PVA, 1.199 euroa, arvosana 8,4. Plussaa: värintoisto, sekä DVI että HDMI, analogiset videoliitännät. Miinusta: lattea kontrasti.
  - HP LP2465, 24 tuumaa, S-PVA, 849 euroa, arvosana 8,2. Plussaa: värintoisto varauksin, 2 DVI-liitäntää, pivot-jalusta. Miinusta: voimakas sävykaistoittuminen.
  - LG Flatron L245WP-BN, 24 tuumaa, P-MVA, 749 euroa, arvosana 8,0. Plussaa: pivot-jalusta, komponenttivideo. Miinusta: tehdasasetustilassa kirkkaussäätö vaikuttaa tummien sävyjen erotteluun, punertavat harmaasävyt.
  - NEC Multisync LCD2470WNX, 24 tuumaa, P-MVA, 1.099 euroa, arvosana 7,9. Plussaa: pivot-jalusta. Miinusta: lilat harmaasävyt, voimakas sävykaistoittuminen, kirkkaussäädön alin asento turhan kirkas.
  - Samsung SyncMaster 245b, 24 tuumaa, TN, 599 euroa, arvosana 7,3. Plussaa: kuvasäätöjä voi muuttaa tietokoneohjelmalla. Miinusta: rusehtavat ja liian tummat varjot, ryhmän kilpailijoita huonompi lcd-paneeli, katselukulma.
  - Viewsonic VX2435wm, 24 tuumaa, S-MVA, 790 euroa, arvosana 8,6. Plussaa: värintoisto, erinomainen huippukirkkaus, analogiset videoliitännät. Miinusta: ei korkeussäätöä, turhan korkealla pöydästä.
 • Pikakokeet, Olympus liittyy vakainkerhoon, Olympus E-510, runko 899 euroa, yhden objektiivin paketti 999 euroa, kahden objektiivin paketti 1.199e euroa. Sonyn ja Pentaxin ohella nyt on Olympuksellakin kuvanvakaimella varustettu järjestelmädigi. Teknisesti E-510 ei eroa E-410-mallista kuin kuvanvakaimen ja isomman akun verran. Näyttöä voi kompaktikameroiden tavoin käyttää etsimenä. Otekahva on isompi, ergonomia on muutenkin E-410-mallia parempi. Kuvanvakain toimi testissä hyvin. Pakettizoomien (14-42mm ja 40-150mm) laatu on hintaan suhteutettuna erinomainen.
 • Tehokäyttäjän vinkit, Järjestä digikuvat avainsanoilla, kaksi sivua. Digikuvien arkistointiohjelmia: ACD Systems ACDSee Photo Manager, Adobe Lightroom, Adobe Photoshop Album, Apple Aperture, Canto Cumulus, Corel Paint Shop Pro, Google Picasa, Microsoft Expression Media, Microsoft Windows Photo Gallery (Windows Vistan mukana), Viewminder Viewminder. Exif (Exchangeable image file format), voidaan tallentaa teknistä tietoa kameran kuvausasetuksista. Xmp (Extensible Metadata Platform) Adoben avoin xml-pohjainen metatietomalli, siihen voidaan tallettaa tietoja kuvasta ja kuvan muokkaamiseen ja työnkulkuun liittyviä asetuksia. IPTC (International Press Telecommunications Council) käytännön standardi uutiskuvien luokitteluun. IPTC-tiedot voidaan liittää kuvaan xmp-muodossa.
  - arkistoi, nimeä ja avainsanoita heti kuvaamisen jälkeen
  - kuvat kansioihin, joissa on järkevät nimet ja joista käy ilmi kuvausajankohta
  - avainsanoissa kannattaa käyttää yleiskielisiä sanoja, henkilöistä koko nimi
  - joka kuvasta ainakin paikka, aika, kuvaaja, henkilöt ja aihe

Digitaljournalist.org, Tech Tips September 2007 by Chuck Westfall.

 • "ERR 99"
 • Speedlite Transmitter ST-E2 ja ulkoilmassa kuvaaminen
 • Canon DPP, Canon PIXMA Pro9500, Easy Photo Print Pro plug in ja soft proof
 • Pellicle Mirror?
 • vähentääkö lyhyiden sulkinaikojen käyttö sulkimen ikää?
 • sonar focus
 • saako kroppikerroinrungoissa paremman kuvan Canonin EF-S -objektiiveilla kuin L-sarjan objektiiveilla?

(email) Linux.com, How to give your low-end Canon digital camera RAW support.

The-digital-picture.com, Canon EOS 40D, pdf-manuaali 196 sivua.

Photo.net, Nikon D3 preview.

Creativepro.com, Make a Clean Sweep of Your Camera. Kameran ja kennon puhdistuksesta.

Photographyblog.com, One in Fifteen Images Are Stolen.

Luminous Landscape, Harman Gloss and Traditional Gelatin Silver Papers.

Rob Galbraith, BreezeBrowser Pro v1.7.2 released. Tuki Canon EOS 40D -järjestelmädigille. Ks. myös Photographyblog.com.

Digital Photography School, The Pros and Cons of Using Teleconverters (Extenders) on your DSLR.

Photomentor.com, Photography Tips from Photo Equipment Manufacturers. Canon Canada, Canon US, Casio, Fujifilm, HP, Kodak, Lexar, Nikon, Olympus, Pentax, Samsung, Sony.

Ephotozine.com, Photobook market on the increase. Länsi-Euroopassa tilattiin vuonna 2005 fotokirjoja omista kuvista 250.000 kpl, viime vuonna jo 2.5 miljoonaa kpl. Tämän vuoden arvio on 7 miljoonaa fotokirjaa.

Bjørn Rørslett, Lens Survey And Subjective Evaluations. Paljon Nikonia.

Wikihow.com, How to Make a Pop up Photograph. Siis paperikuvan tekoa.

Adorama.com, 100 Photography Tips in 100 Days. Eilen alkanut, joka päivä uusi.

Outdoorphotographer.com, Canon EOS-1D Mark III. Short Report. Suomen Canon.

Ephotozine.com, Olympus Mju 790 SW -arvio. Suomen Olympus.

Trustedreviews.com, Olympus mju 780 -arvio. Suomen Olympus.

IR, Fujifilm FinePix Z5fd -arvio.

 

10.09.2007 

Viikon 37 kuva: Helsingin satama.

Valokuvanäyttely Homage to point-and-shoot digital cameras. Kunnianosoitus digipokkareille -valokuvanäyttely Espoon kulttuurikeskuksen aulassa 15.9.2007 asti. Näyttelyn on tarkoitus kannustaa perhekuvaajia ja muistuttaa kuvaamisen hauskuudesta ja ainutkertaisuudesta.

Vuoden Luontokuva 2007 -tapahtuman ohjelma on julkistettu. Tänä vuonna on ohjelmaa Finlandia-talolla ma 22.10.2007 klo 12:00 - 22:00.

Netikka.net, jappi. Speedway-kuvia.

Korppusaha.1g.fi, Rokkiralli, Kouvola 8.9.2007 ja Rokkiralli, Kouvola 9.9.2007.

Jmannisto.1g.fi, Alastaro_9.9.2007 (170 kuvaa).

Peter Forsgård, Valokuvauksen tulevaisuus... ...vuonna 1923 kirjoitetun artikkelin mukaan.

Turun Sanomat, kuluttajaneuvoja vastaa kysymykseen, pitäisikö digikameran mukana tulla käyttöohje suomenkielellä.

Dpreview.com, Nikon D300 Hands-on Preview. Monenlaista uutta ja hienoa.

Cafe Cokin, Unofficial Cokin Filter System web site. Paljon esimerkkikuvia Cokin-filttereiden vaikutuksesta.

Diyphotography.net, Back to Basics - ISO and exposure wrap up.

Dpnow.com, Sony Alpha A700 DSLR hands on impressions and sample downloads.

Earthboundlight.com, What Do Those Symbols after the File Name Mean in Photoshop's Title Bar? (Photo Tip of the Week).

Macworld.com, Aperture vs. Lightroom: The new digital darkroom.

Engadget.com, Sunglasses with hidden camera and attached PVR make you the ultimate pervert. $1.400.

Bjørn Rørslett, AFS-Nikkor 24-70 mm f/2.8 ED G FX. Uusi objektiivi. Suomen hinta on n. 2.000 euroa.

Photoxels.com, Panasonic FZ18 -arvio. Suomen Panasonic.

 

09.09.2007 

Turun Sanomat, Rinnekankaan taiteilijakuvat Didrichsenillä.

Tähdet ja Avaruus, Maailman suurin digikamera etsii vaarallisia asteroideja. Havaijille 1.4 gigapikselin kamera. Kennolla on kokoa 38.000 x 38.000 pikseliä.

Panttihuutokauppa Helsingissä 12.9.2007. Lähtöhinta on ohjeellinen.

 • DIGIKAMERA HP PHOTOSMART E317 5.0 MP 30 e
  MUISTIKORTTI 16 MB 1 KAAPELI
  - 24 euroa
 • C233043 1 KAMERANRUNKO CANON F-1 300 e
  OBJEKTIIVI 50/1.4. 1 OBJEKTIIVI CANON 24/2.8
  OBJEKTIIVI CANON 35-105/3.5. 1 EXTENDER CANON 2X
  OBJEKTIIVI CANON 100-300/5.6
  SALAMA CANON 299T. 1 MOOTTORIPERÄ CANON PW FN
  LAUKKU
  - poistettu

Dpreview.com foorumi, Tilt Shift Lens Review: Hartblei 35 Super Rotator ja 2. osa

Trustedreviews.com, Sony Alpha A700 Preview.

Digitalstory.com, Photoshop Express: Online Image Editor. Ei vielä julkistettu, ilmainen.

L7foto.com, Canon EOS 40D - A Hands-On Review.

Completedigitalphotography.com, Canon 10-22 EF-S Lens -arvio.

 

08.09.2007 

Tuomasheinonen.kuvat.fi, 36 - 2007 (19 kuvaa). Lintuja + lintuja kuvaavia.

Tässä yksi uusi hääkuvausta tarjoava kuvaaja.

Kohan.1g.fi, Camera Calibration. Eri valaistusolosuhteisiin tarvitaan oma kalibrointi. Mutta ainakin yhden session kuvat saadaan väreiltään kohdalleen.

Tietokone.fi, Sony haastaa järjestelmäkameralla. Alfa 700:lla pyritään pois isompien varjosta. Myyntiin lokakuun aikana, hinta on 1.400 euroa.

Rangefinder Magazine September 2007. Syyskuun numero on ilmestynyt.

Photo.net, Sony Alpha A700 Preview.

 • Ephotozine.com, Sony a700 DSLR hands on first look
 • E-fotografija.si, Sony Alpha 700 first impressions
 • Suomen Sony, pääsivulla linkki flash-sivustoon uudesta järjestelmädistä
  • (sivuston osat Laitteet, Valokuvaus ja Kuvauskoulu. Mihinkään osaan ei voi tehdä linkkiä, kun sivusto on tehty Flashilla. Eivät muuten hakukoneetkaan indeksoi mitenkään sisältöä... Lisää vain näitä Flash-sivuja, nehän ovat nii-iin hienoja...)

Luminous Landscape, ColorEyes Commercial. Definitive High-End Camera Profiling. Videon kesto 18 minuuttia. $699.

The-digital-picture.com.

Dimagemaker.com, A Lunch with Nikon. Australiassa lehdistötilaisuus. Nikon D300 ei korvaa Nikon D200 -mallia, molempia myydään rinnan. Tämän vuoden 1. puoliskolla Nikonin edustajan mukaan Nikon myi 1.42 järjestelmädigiä vs. Canonin 1.3 miljoonaa järjestelmädigiä. Nikonin osuus on kuulemma 40% maailman järjestelmädigimyynnistä.

Photographyblog.com, onOne Software Adobe Camera RAW PhotoPresets. Adobe Camera RAW 4.1, yli sata ilmaista.

Diyphotography.net, DIY - Using Clamps As Flash Light Stands.

Amateurphotographer.co.uk, Exposed: Meerkat photo story was a 'hoax'. Englantilaiset valtakunnalliset lehdet julkaisivat sellaisenaan lähinnä vitsiksi tarkoitetun jutun, jonka mukaan eläintarhan Etelä-Afrikasta kotoisin olevat mungon sukuiset nelivarpaiset nisäkkäät olisivat ottaneet kuvia toisistaan häkkiin unohtuneella kameralla. Eläimet olivat niin taitavia, että onnistuivat tallentamaan filmikameran kuvat muistikortille...

Digital Outback Photo, "Capture More Light". High Speed HDR, 65 minuuttia videota.

Digital Outback Photo, High Speed HDR using the new Canon 40D.

Kenrockwell.com, Roxsen Nikon - Canon Lens Converter. Hong Kongin hinta USA:aan kuljetettuna oli $50.

Nwt.se, Fotoklubben satsar på förnyelse. Kristinehamnin Fotoklubbissa on nelisenkymmentä jäsentä. Toimintaa ollaan uudistettu, aikaisemmin lähinnä kuvakilpailuihin keskittyminen on vienyt turhan paljon voimia ja aikaa.

c|net, Canon PowerShot SD870 IS -arvio.

Fredrik A. Rasmussen, Epson R1800 -arvio. Suomen Epson. A3+-koko, hinta vähän alle 600 euroa.

c|net, HP Photosmart R937 -arvio. Suomen HP.

Reghardware.co.uk, Epson P-3000 photo viewer and media player. Suomen Epson. Hinta noin 500 euroa.

 

07.09.2007 
PAHAN LUONTO
Suomen valokuvataiteen museon teemanäyttely 6.1.2008 asti

Suomen valokuvataiteen museon syksyn teemanäyttelyssä kansainväliset taiteilijat ottavat kantaa pahuuden ilmentymiin valokuvan ja videon keinoin.

Mukana on teoksia seuraavilta taiteilijoilta:

Adel Abidin (Suomi/Irak)
La Strategia Corporation - LSC (Alejandro Pedregal /Alberto Cubas) (Espanja)
Randa Mirza (Libanon)
Leena Saraste (Suomi)
Erinc Seymen (Turkki)
Jari Silomäki (Suomi)
Katarina Zdjelar (Serbia/Hollanti)

Kuva yllä: Jari Silomäki, 2007 ote kuvakollaasista ”Sivustakatsojan henkilökohtaisia sotakertomuksia”

Suomen valokuvataiteen museo,
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki
ti-su klo 11-18, ma suljettu
normaali 6 €, alennuslippu 4 €,alle 18-vuotiaat ilmaiseksi

Rax Rinnekangas, Taide Taiteilijoissa
27.1.2008 asti

Didrichsenin taidemuseon tämän vuoden viimeisessä näyttelyssä nähdään Rax Rinnekankaan (s. 1954) vuosina 1985-2007 ottamia valokuvia taiteilijoista. Näyttelyssä on esillä myös teoksia niiltä valokuvissa esiintyviltä taiteilijoilta, joiden tuotantoa kuuluu Didrichsenin taidemuseon kokoelmiin.

Rinnekangas on kuvannut sekä suomalaisia kuvataiteilijoita että kansainvälisiä tekijöitä. Näyttelyssä nähdään kuvat mm. seuraavista taiteilijoista: Kain Tapper, Martti Aiha, Pauno Pohjolainen, Birgitta Ara, Rafael Wardi, Kalervo Palsa, Osmo Rauhala, Marianna Uutinen, Antonio López Garcia, Eduardo Chillida.

Keväällä 2008 näyttely on esillä Aineen taidemusessa Torniossa ja talvella 2009 Kuntsin modernin taiteen museossa Vaasassa.

Kuvassa Marianna Uutinen.

Didrichsenin taide- ja kulttuurimuseo
Kuusilahdenkuja 1. Helsinki
ti-su 11-18
7 € / 5 € / 2 € Ryhmät 4 € / h. (min. 10 h.)

Jugendsalissa Helsingissä päättyi hiljattain Jussi Tiaisen suomalaisten nykytaiteilijoiden ateljeita esittelevä valokuvanäyttely. Työhuoneiden lisäksi näyttelyssä esiteltiin niissä syntyneitä taideteoksia. Myös Tiaisen kuvissa kysymys oli eräänlaisista taiteilijamuotokuvista, vaikka kuvatuissa ateljeissa ei itse taiteilijaa näkynytkään. Taiteilijat (ateljeet) olivat osittain samoja, joita Rinnekangas on kuvannut.

 • Tiaisen 62 ateljeessa ottamista kuvista on julkaistu kirja Taiteilijatiloja. Parvs Publishing. 144 s. 49,50 e.

Toimen kuvia, Jorma Poudan lehtikuvia
7.10. 2007 asti

Jugendsalissa on avautunut lehtikuvaaja Jorma Poudan (s. 1946), retrospektiivinen näyttely Toimen kuvia. Pouta on koonnut näyttelyyn itselleen mieluisimmat kuvat laajasta kuvatuotannostaan elämän eri alueilta. Pouta on toiminut lehtikuvaajana yli neljä vuosikymmentä.

Jugendsali
Pohjoisesplanadi 19, Helsinki
ma-pe 9-17 ja su 11–17

I.K. INHA VIRVATULIA. Mustan Taiteen Black Box Portfolio.

ART WORKS -ryhmä. Käsiteltyhjä valokuvia ja installaatioita. Tuomas Korkalo - Virpi Lehto - Martti Kukkonen - Lea Turto - Inka Uusitalo.
22.9.2007 asti

Laterna Magica
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
ma-pe 11-17 ja la 11-15

Tyylikkäitä porrashuoneita Töölössä
21.9. asti

Valtakunnallisten rakennusperintöpäivien teemana (7.-9.9.) on tänä vuonna julkiset sisätilat. Rakennusperintöpäiviin liittyen Suomen rakennustaiteen museossa voi tutustua elegantin eksklusiivisiin Art Deco -porrashuoneisiin pienimuotoisessa valokuvanäyttelyssä Tyylikkäitä porrashuoneita Töölössä. Näyttely on esillä museon arkistossa.

Suomen rakennustaiteen museo
Kasarmikatu 24, Helsinki
ti-pe 10-16 sekä rakennusperintöviikonloppuna 8.-9.9. klo 12-16
Aikuiset 3,50-5 €, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät 1,70 €, lapset alle 16 v. ilmaiseksi. Koululuokat opettajan johdolla ilmaiseksi.

Ville Lenkkeri, Sisätiloja
30.12.2007 asti

Yksityisiin sisätiloihin taas pääsee tutustumaan Mäntässä G.A. Serlachius -museossa, jossa avautuu huomenna Ville Lenkkerin mänttäläisiä koteja esittelevä valokuvanäyttely. Lenkkeri on Mäntässä varttunut ja nykyään Tukholmassa asuva valokuvataiteilija.

Juhani Seppovaara, Suomi puusta
30.12.2007 asti

Serlachiuksen museossa avautuu huomenna toinenkin valokuvanäyttely. Se on kertomus valokuvaaja, kirjoittaja Juhani Seppovaaran matkoista puurakentamisen Suomeen.

G.A. Serlachius -museo
R. Erik Serlachiuksen katu 2, Mänttä
ke 14-20, to-su 12-17
Aikuiset 6 €, lapset 4-16v. ja varusmiehet 1€, eläkeläiset, opiskelijat, ryhmät (yli 15 hlöä) 4 €.

MaleStuff
Tatu Hiltunen, Harri Pälviranta, Antti Laitinen ja Kari Soinio
30.9.2007 asti

Valokuvataiteessa on totuttu kuviin, joissa naiset kuvaavat itseään ja omaa ruumistaan. Tämän vakiintuneen kuvaston rinnalle Tatu Hiltunen, Harri Pälviranta, Antti Laitinen ja Kari Soinio tuovat nyt oman ”äijä”-versionsa. Vaikka kaikki näyttelyn taiteilijat kuvaavatkin itseään, käsittelevät he miehenä olemiseen liittyviä kysymyksiä myös yleisellä tasolla.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään VALOKUVACAFÉ luento- ja keskustelutilaisuus tiistaina 11.9. klo 18, jolloin Harri Pälviranta ja Kari Soinio keskustelevat aiheesta Valokuva, miehen kuva ja omakuva.

Kuva yllä: Antti Laitinen.

Valokuvakeskus Peri
Uudenmaankatu 1, Turku
ti-pe 12-19, la-su 11-17

Toisaalta tässä. Valokuva- ja videoteoksia. Mika Elo, Pertti Kekarainen, Marjaana Kella, Harri Laakso, Heli Rekula.
30.9.2007 asti


Heli Rekula: Heli Rekula, Passing 2004.

Näyttely on osa Suomen Akatemian ja Taiteen keskustoimikunnan rahoittamaa Valokuvataiteen ja -teorian tutkimushankketta (2005-2008). Hanketta on tukenut myös Suomen kulttuurirahasto. Näyttelyn yhteydessä julkaistaan hankkeen tutkimusjulkaisu.

TR1-taiderakennus
Väinö Linnan aukio 13, Tampere
ti-su klo 10-18
Yhteislippu TR1 ja Rupriikki 5 €, opiskelijat 1 € ja eläkeläiset 4 €

Tsaarin Venäjä tšekkiläisten valokuvaajien silmin.
Väritettyjä valokuvia Pavel Scheuflerin kokoelmasta
9.12.2007 asti

Tampereen Vapriikissa avautuu tänään valokuvanäyttely, joka esittelee vanhaa Venäjää tšekkiläisten valokuvaajien silmin. Esillä on 50 väritettyä valokuvaa, joista vanhimmat on otettu 1896 Nikolai II:n kruunajaisista, viimeisimmät 40 vuotta myöhemmin nuoren neuvostovaltion toiselta vuosikymmeneltä.

Kuvat kuuluvat prahalaisen Pavel Scheuflerin kokoelmiin. Scheufler on varhaisen valokuvan tutkija, keräilijä ja opettaja.

Museokeskus Vapriikki
Veturiaukio 4, Tampere
ti, to-su 10-18, ke 11-20, ma suljettu
Aikuiset 5 €, lapset, (7-16), opiskelijat, varusmiehet 1 € . Ryhmät, eläkeläiset ja työttömät 4 €, erikoisnäyttelyihin korotetut hinnat.

HS.fi. Kulttuuri 6.9.2007: Veli Granö Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoriksi.
Vuoden 2008 Mäntän kuvataideviikkojen kuraattoriksi on valittu helsinkiläinen valo- ja elokuvaaja Veli Granö (s. 1960).

Suomessa ovat sitten Canon EOS 40D -järjestelmädigit tulleet ainakin valokuvauskauppojen hyllyille myyntiin. Tulivat jo eilen.

Taiteen keskustoimikunta, Taiteilijaprofessorit. Jos joku ei sattunut muistamaan, niin Ulla Jokisalo on valokuvataiteen professorina 1.6.2004 - 31.5.2009.

Tietoja koneesta -blogi, Toimittajan tyhmyys paljastui. ..."Kamera ilmoittaa minulle, että ”Memory card protected”"....

Dpreview.com, Sony Alpha DSLR-A700 Hands-on Preview. 12 megapikselin järjestelmädigi, sisäänrakennettu kuvanvakaaja, runko ei enää muovia, kolmen tuuman lcd-näyttö 920.000 pikseliä 640 x 480, pc-sync -liitäntä, kroppikerroin 1.5, etsinkuva 95%, viisi kuvaa sekunnissa. Tarkennus parantunut ja nopeutunut, ei vettäpitävä, mutta säänkestävyyttä parannettu. HD ulostulo. CF/Memory Stick Duo, akkukahva. Uusi kittiobjektiivi DT 16mm - 105mm F3.5-5.6. Lokakuussa myyntiin, pelkkä runko n. $1.400.

Jälleen kerran muistutukseksi, PhotoZone.de, Digital SLR Lens Tests & more...

Strobist, New Canon Powershot G9 Makes My G7 Feel Like Unloved Stepchild.

Olympus-esystem.com, Olympuksen omassa blogissa yritetään kasvattaa E-3-innostusta.

 • tuorein Episode 9 Live MOS Sensor for high imaging performance

Businessweek.com, Moving Pictures. Getty Images -kuvapankin asemasta markkinoilla nyt ja tulevaisuudessa.

Pentaxian.com, Pentax-kuvaajille sivusto.

Strobist, Use the DIY Macro Studio to Copy 2-D Art.

Digitalcamerainfo.com, Recap: The Summer of SLRs.

Freakingnews.com, Partial Face Transplants Pictures Gallery. Advanced Photoshop Pictures Gallery - 20 image entries. Paris Hilton + Jessica Simpson, Bill Clinton + Hillary Clinton, Queen Elisabeth + Elton John, Alice Cooper + Al Pacino, Kofi Annan + Bill Cosby jne. Kasvot yhdistelty.

Bobatkins.com, Canon EOS 40D - Full Review. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A570 IS -arvio. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Samsung SyncMaster XL20 LED Backlight Monitor. 20 tuumaa, kallis mutta hyvä.

Ephotozine.com, Sigma EF-500 DG ST -arvio. Salama.

Steve Sanders, FujiFilm FinePix F40fd -arvio. Suomen Fuji.

Steve Sanders, Fujifilm FinePix A900 -arvio.

Ephotozine.com, Round up - Camera Bag and Case Review. Crumpler Pretty Boy Maxi 5500, ThinkTank Airport International, Tamrac Pro 8 5608, Case Logic SLRC4, Lowepro Stealth Reporter D400 AW ja Kata Rucksack R-103.

Trustedreviews.com, Olympus FE-250 -arvio. Suomen Olympus.

Trustedreviews.com, Epson Stylus Photo R285 -arvio.

Fourthirds-user.com, Olympus ME-1 Magnifier Eyecup -arvio.

 

06.09.2007 

Huippukaupunki Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä
12.9.2007 asti

Taideteollisen korkeakoulun, Teknillisen korkeakoulun ja Helsingin kauppakorkeakoulun yhteinen Huippukaupunki-näyttely esittelee kolmen yliopiston loppu- ja projektitöiden kautta urbaanin kulttuurin innovatiivista kehittämistä. Taideteollisesta korkeakoulusta mukana on Tatu Hiltusen valokuvasarja Pass the knowledge, Sami Perttilän valokuvasarja Immobile.

Sanomatalon Mediatori, Helsinki
ma-pe klo 7-22, la-su klo 9-22

Juhaollila.com, sivuille lisätty pari Norja-galleriaa.

Vesa Laitinen, Lehtikuvia, kesä 2007.

Riitti.net, Kiiltomatoja.

 • (en muista aiemmin nähneeni kuvia kiiltomadoista...)

Suvimaa.net, Jyrki Suvimaa, kaikenlaisia kuvia.

Myrakleftos.fi, Reissupäiväkirja. Humpaten ympäri Eurööperin. Kuvat ja tekstit ovat aikajärjestyksessä.

Tämän viikon lopulla pitäisivät ensimmäiset Canon EOS 40D -järjestelmädigit tulla Suomeen. (Taitavat oikeasti jo olla Suomessa, mutta ei vielä kaupoissa).

Valokuvatorstai, 58. haaste, Valokuvatorstain tämänkertainen inspissana on "Lapsi". Assosiointi on vapaata. Osallistuminen tavalliseen tapaan, kuvausaikaa on viikko. Ohjeet.

 • "Huom! Kuvia ottaessa ja julkaistaessa toivomme teidän kunnioittavan kuvauskohteiden yksityisyyttä. Jos kuvaatte vieraiden lapsia, niin suosittelemme, että kysytte luvan valokuvaamiseen ja kuvan julkaisemiseen lasten vanhemmilta."

Heim0nen.com, Joskus järkkäri on vaan liikaa…

Tietokone.fi, Microsoftin satelliittipalvelu paljasti sukellusvenesalaisuuden. Potkurisalaisuudet kaikkien katsottavana.

 • maps.live.com laita hauksi vaikkapa "kauppatori, helsinki", zoomaa ja hämmästy

Digitoday.fi, Uusi wi-fi-Ipod toimii kosketusnäytöllä. Apple pisti Ipodit uusiksi. 8 ja 16 GB, 3.5 tuuman näyttö.

Hilavitkutin.com.

Ilta-Sanomat, Jude Law pidätettiin.

 • Thisislondon.co.uk, Jude Law held over 'attack' on cameraman outside home
 • (Muutama päivä sitten tuli katsottua Diana-dokumenttia, jossa kerrottiin kiihkottomasti papparazzien osuus kuolonkolariin ja sen jälkeiset tapahtumat. Monella lienee vieläkin se käsitys, että onnettomuuden sattuessa valokuvaajat olivat aivan auton kannoilla... Ja että ahneet kuvanottajat estivät pelastustoimet. Kumpikin valheellinen käsitys on jäänyt elämään).

Popular Photography, Marilyn: Dead, and Loving It. USA:n osavaltion lait poikkeavat Suomen lakipykälistä. Esim. elävillä ja kuolleilla elokuvatähdillä (tai oikeastaan perikunnalla) yms. on oikeus määrätä ja rahastaa vaikkapa kuvien käytöstä. Nyt nämä käytännöt näyttävät osittain muuttuvan.

JMG-Galleries, My Worst Photographic Habits.

 • (osui ja upposi)

Diyphotography.net, Back to Basics - Aperture.

Hrc.utexas.edu, The First Photograph. Joseph Nicéphore Niépce.

Flickriver.com, kuvavirtaa. Recent, interesting today, interesting yesterday.

c|net, Pro photographers' loss, but amateurs' gain.

Photopreneur-blogi, Earn Money From Microstock Photography Affiliate Programs.

 • (melkein suosittelisin ennemmin keskittymään Herba-life -tuotteiden myyntiin, ainakin jos ajatuksena on ansaita rahaa kuvilla...)

Strobist, Off-Photographer Camera.

IR, Corel Announces Paint Shop Pro Photo X2 (lehdistötiedote).

Makezine.com, Transmitter/receiver/camera system for rocketry.

Digital Photography School, Where to Focus in Landscape Photography.

Dpreview.com, Bibble 4.9.8e adds Canon 40D support.

Pocket-lint.co.uk, Sony's new DSLR, the Alpha 700 is finally revealed. 12-megapixel offering world's first DSLR with an HDMI output.

Soundblimp.com. Kotelo, joka tekee kamerasta täysin äänettömän. $800.

Dcviews.com, Epson launches PictureMate Dash and PictureMate Zoom. Kymppikuvatulostimia.

IR, Canon PowerShot TX1 -arvio. Hybridimalli, jossa yhdistyy digivideo ja digikompakti.

Digitalcamerareview.com, Panasonic Lumix DMC-FZ18 -arvio. Suomen Panasonic.

Ephotozine.com, Seculine Zigview S2 -arvio. Etsimen paikalle, heikkolaatuinen kuva, sopii rajaamiseen. £230, 340 euroa.

c|net, Sony Cyber-shot DSC-G1 -arvio. Suomen Sony.

Digitalcamerainfo.com, Casio Exilim EX-Z1050 -arvio.

 

05.09.2007 

Pia Maarit Kokko (Bryssel), Origins
5.9.2007-30.9.2007

Alankomaissa valokuvaajaksi opiskellut syntyjään kortesjärveläinen Pia Maarit Kokko tuo ensi kertaa valokuvansa näytteille Suomeen.

Esillä olevassa 16 kuvan sarjassa Kokko käsittelee omaa suomalaisuuttaan ja juuriensa merkitystä taiteelleen.

Pohjanmaan Valokuvakeskus
Kustaa Tiitun tie 1, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Matti Rosenberg, Enduron SM-osakilpailun tunnelmia 2.9.2007 Sipoossa.

Jani Vähäkangas, jokamiesluokan finaali Liiga 2007 (34 kuvaa).

HS, Pikseli-lehti sulautuu Kameraan. Sama uutinen kuin aiemminkin.

Yle Uutiset, Taiteilijoiden ja tieteentekijöiden sosiaaliturvaan luvassa parannuksia.

IR, previews.

Dpreview.com, Olympus E-1 successor on 17th October. Olympus E-3, ei virallisia speksejä vielä, epävirallisten speksien mukaan 10 megapikseliä, Liveview, kuvanvakaaja, viisi kuvaa sekunnissa.

Strobist, Lighting 102 - Balancing Light: Twilight.

Thom Hogan, Nikon has confused some of the faithful... Nikon-väärinkäsityksiä oiotaan.

Diyphotography.net, DIY - hacking the sync outled for an ebay remote.

Wrotniak.net, Customizing Your E-510, E-410, or E-500. Olympus-asiaa.

Shutterbug.net, Wide-Open Walking The Knife’s Edge Of Shallow Depth Of Field.

Ephotozine.com, The Beginners' Guide to Photography - Using Flash. Kuudes ja viimeinen osa sarjaa.

Digital Photography School, 7 Digital Camera Predators and How to Keep them at Bay. Uhkia kameralle.

Rob Galbraith, Photographer gained fame by appropriating famous photographs. “Apparently an unknown press photographer took it upon himself to re-present well-known pictures made by known photographers for his own benefit and glory” which many news outlets, including The New York Times, bought “hook, line and sinker.”

Digideep.com, CaptureOne 4 Beta - First Impressions.

Dslrblog, Beautiful 70’s Light Painting Photographs. Osattiin sitä aiemminkin.

Ephotozine.com, Mitsubishi CP-9800DW high-speed digital photo printer. Kymppikuva kahdeksassa sekunnissa, tunnissa 400 kuvaa. Ei ihan kuluttajille, $2.595. Sublimaatiotulostin.

Space.newscientis.com, World's biggest digital camera to join asteroid search. 1.4 miljardia pikseliä, 1400 megapikseliä, 1.4 gigapikseliä

DCRP, Canon PowerShot SD850 IS Digital ELPH -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 950 IS. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Canon IXUS 950 IS -arvio. Suomen Canon.

Ephotozine.com, Adobe Photoshop CS3 -arvio.

IR, Nikon Coolpix L12 -arvio. Suomen Nikon.

Ephotozine.com, Lensbaby 3G -arvio.

 

04.09.2007 

Anssijokiranta.com, Norway.

Stormfageln.fi, Ilotulituksen SM kisat. Max Edin.

Foorumilta Xelli, HDR-kuvia Lapista. Kuva1, kuva2, kuva3, kuva4.

J.L., JLaPhoto, Gallery. Sekalaisia kuvia.

Kammio.fi, Jalometalli 2007. Roni Sahari / Festarit.org.

Rupuranta.net, Trombit merellä.

Kapasia-blogi, Taidekuvausta.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.

Luontokuva.org, Luontokuva-lehti 4/2007 on ilmestynyt. Pääkirjoitus on luettavissa netissä.

Suomen Lehtikuvaajat ry.

Suomen Valokuvaajain Liitto ry, Valokuvatyöpaja Kiinassa.

 • Ensimmäinen työpaja pidetään Hainanissa Kiinassa 26-30.11.2007. Hainan on saari Etelä-Kiinan merellä, saarella on trooppinen ilmasto. Työpajat pidetään Jianfengling Nature Reserve - luonnonpuostossa keskellä sademetsää.
 • Ensimmäisellä Workshopilla on kolme työpajaa:
  1. Arno Rafael Minkkinen - Photography for dreamers (luova valokuvaus)
  2. Kalervo Ojutkangaas - Man and Landscape (maisemakuvaus)
  3. kiinalainen opettaja ( opettajan nimi selviää lähipäivinä) - muotokuvaus
  luonnonoloissa
 • Kurssimaksu työpajoille on 200 euroa. Majoitus ja ruokailu järjestyy viikoksi 280 eurolla. Viisumi Kiinaan maksaa 40 euroa.

Turun Sanomat, Saaran kuvista välittyy valtaisa elämänusko. Sierra Leone toipuu sodasta.

 • valokuvat ovat esillä Lääkäriasema Pulssin ikkunagalleriassa 30.10. saakka

HS, keskustelut, Poliisille yhä enemmän ilmoituksia kunnianloukkauksista netissä.

Panttihuutokauppa Helsingissä 5.9.2007. Lähtöhinta on ohjeellinen.

 • DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 300D 700 e
  OBJEKTIIVI CANON 18-55/3.5-5.6 1 MUISTIKORTTI 1.
  OBJEKTIIVI CANON 75-300/4.0-5.6 IS 1 AKKU
  SALAMALAITE METZ 44AF-3C 1 LATURI CANON CB-5L
  UV-LINSSI 1 HIILIKUITUKOLMIOJALKA GIOTTO MT8160
  KAMERAREPPU LOWEPRO LP99
  - ei tarjousta
 • VIDEOKAMERA CANON MV700E 1 AKKU 1 LATURI 1.0 120 e
  - 100 euroa
 • KAMERANRUNKO HASSELBLAD 500 EL M 400 e
  PRISMAETSIN
  POLAROID KASETTI 1 KASETTI 220
  - ei tarjousta
 • KAMERA CANON EOS 500N 1 PATTERIPERÄ CANON BP-8 50 e
  OBJEKTIIVI CANON 50/1.8 II
  - 56 euroa
 • DIGIVIDEOKAMERA SAMSUNG CAMCORDER VP-D21 160 e
  LATURI 1 AKKU 1 LAUKKU
  - poistettu
 • OBJEKTIIVI NIKKOR AF 24-85/2.8-4 D IF ASP MACRO 300 e
  - 320 euroa

Wlcastelman.com, Equipment Review Index Page. Sieltä sitten vaikkapa Canon EOS 40D, Performance Review and Microscope Application. Lähinnä MTF-käyrä.

Luminous Landscape, Canon EOS 40D. A Hands-On Report. Ei huono.

Strobist.

Strobist, Feed Your Flash Ni-MH's. Miksi käyttää pikkusalamissa ladattavia NiMh-akkuja?

Forums.dpreview.com, Great Free Things on the Web. Netin ilmaisia ohjelmia.

YouTube, Canon 1Ds Mark III DSLR. Interview with Chuck Westfall. 7:07.

YouTube, HDR Photography. 1:16. High-Dynamic-Range. Lyhyt selitys.

Kamera & Bild, Falska bilder marknadsför Sony Ericssons nya mobil. ”K850-bilder” togs med Sanyo-kamera.

Trustedreviews.com, Nikon CoolPix S50c -arvio. Suomen Nikon.

Megapixel.net, Kodak Z885 -arvio. Käytettävyys 7.8. Kuvanlaatu 8.6. Suomen Kodak.

 

03.09.2007 

Viikon 36 kuva: My Nature 5/5.

Birds.kuvat.fi, Vesa Huttunen, kuvat / viikot-weeks / 35-2007. 22 kuvaa.

Mikael Rantalainen, Finnish Fireworks Championships 2007 Gallery.

Lauri Sippu, uusimmat galleriat.

Jsipponen.1g.fi, Lofootit. Ja vielä Abisko (Ruotsi).

Mallu, albumit. Sekalaisia otoksia, Luonto ja eläimet sekä Henkilökuvaus.

Valonkuvia.1g.fi, Jazz IV. 21 m/v-kuvaa jazzmuusikoista.

ElectroZ, ElectroZ - Panoramat, 2007. . Klikkaamalla isommaksi.

T.K., Ilotulituksen SM-kilpailu.

Maken.kuvat.fi, IT-2007 (21 kuvaa). Ilotulituksen SM-kisa 2007, Helsinki Töölönlahti 31.8.2007.

Urbanparadise.fi, Liigafinaali (19 kuvaa). Moottoriurheilua, jokamiesluokka.

KKuja-blogi, "EBAY" RF-lähettimen antennin modaaminen.

Ilkka-lehden sunnuntaisuomalainen, Hiljaisuuden tallentajat. UE-harrastajat dokumentoivat mennyttä hylätyissä paikoissa. UE = Urban Exploration.

Kaleva, Kenenkään kuvaa ei saa laittaa nettiin ilman lupaa. Oikeustieteen lisensiaatti (väit.), viestintäoikeuden tutkijan Päivi Tiilikan neuvot netinkäyttäjille (muutama kymmenen riviä).

Kamera-lehti, nro 8 (ilmestyi 20.8.2007), 100 sivua. Muutama poiminta.

 • Ns. digilehti on Kamera-lehden nro 2 sekä kevään Osto-opas.
 • Vuoden Matkakuva 2007. Yhdessä Matkaopas-lehden ja Valittujen Palojen kanssa järjestetyn kilpailun tulokset. 2.189 kuvaa, esillä 21 kuvaa 12 sivulla.
 • Kaunottaria ja hirviöitä, läheltä löytyy. Makrokuvauksen saloja viisi sivua. Loittorengassarjalla pääsee halvalla kiinni makrokuvauksen maailmaan.
 • Vuoden parhaat Euroopassa, 31 EISA-voittajaa esitellään 31 sivulla.
 • Tieto kulkemaan kuvan mukana!, kaksi sivua. Exif-tietoihin kamerat tallentavat valotustiedot, kuvanottohetken ynnämuut. IPTC-standardi (International Press Telecommunications Council) on parinkymmenen vuoden takaa ja sitä on päivitetty moneen kertaan. Photoshopin File Info pohjautuu IPTC:n uudempaan versioon. PS tallentaa siihen myös raw-kuvaan tehdyistä säädöistä tiedot XMP-lisätiedoilla. Suuret lehtitalot ja kuvatoimistot ovat sopineet omat standardinsa IPTC-kenttien täyttöön. Massatäyttöön sopivat monet kuvaselaimet: Adoben Bridge, Breeze Browser, Photo Mechanic, Adoben Lightroom ja Applen Aperture.
 • Nokia N95 haastaa kamerat, kolme sivua. Loppupisteet: Nokia N95 7,6 p. Canon IXUS 950 IS 8,9 p. Samsung i70 8,6 p.
 • Yhden käden akrobaattikamera, Jouko Leskelä kertoo kokemuksiaan Zeiss Ikon -mittaetsinkamerasta neljän sivun verran, rungon hinta alle 1.500 euroa. Ks. Jouko Leskelän katuvalokuvausta esittelevät sivut snapshot.fi/wp.
 • Pitkät zoomit puntarissa, yhteen sivuun on mahdutettu paljon asiaa. Sigma, Tamron, Canon, Nikkor.
 • Muovitasku voi pilata cd- tai dvd-levyn!, Lukijan vinkki. Halpa muovitasku voi reagoida cd-/dvd-levyn pinnan kanssa, lukupuoli voi näyttää likaiselta. Levyjä ei päässyt ollenkaan lukemaan. Astianpesuaine ei auttanut. Kosteusvoidetta ja pesu juoksevan veden alla auttoi hetkeksi. Levyjä pääsi lukemaan ja ottamaan tiedot talteen. Kun kosteusemulsio kuivuu, niin niin levyä ei enää pysty lukemaan. Muovitaskun väliin voi laittaa vaikka paperille tulostetun levyn sisällysluettelon.
 • Seuraava numero 9/07 ilmestyy 18.9.2007. Lintukuvaukseen hohtoa, peili heijastamaan, lisävaloa varjoon. Suomalainen koti/parhaat. Rytmikäs/vuoden kuvaaja. Kameramuseo. Uusi?vanha. Pari kuvaa vai kuvapari? Kameratesti, nopein?paras järkkäri. Kamera sateeseen. Kenno/objektiivi, mistä terävyys. Uudet järjestelmät, IFA -messut BERLIN.

Makezine.com, HOW TO - Underwater video camera / camcorder Housing for less than $50.

Digital Outback Photo, Canon EOS 40D Review Diary started.

Flickr, canon40d.

Earthboundlight.com, Nikon's Other Big Announcement: The New Lenses And the Lenses I Wish Nikon Would Announce (Photo Tip of the Week).

Kammagamma.com, Leica M8 Colors. Tämän teknisemmäksi ei enää voi mennä.

 

02.09.2007 

Hiutale.kuvat.fi, Veskun portfolio. Vesa Tuominen. Nämä ovat pääasiassa studiokuvia, mutta ei ihan tavanomaisia.

Tiko.1g.fi, Käsityöläismuseo (15 kuvaa).

Ilpo T., kuvia ilotuksen SM-kisoista 2007.

Foorumilta aihalain, kuva ilotulituksen SM-kisoista 2007.

Kotiverstas.com/mms.galleria, moottoriurheilukuvia.

Joensuun Kameraseuran sivut.

Warthog.fi, sivuille on tullut jo viidettä vuotta huimaava määrä tietoa erityisesti Olympuksen kameran käyttäjille ja macisteille. Monenlaista tee-se-itse -projektia löytyy kymmenittäin. Ynnä muuta. Nyt Warthog on pitänyt parin viikon tuumailutauon.

 • "Maanantaina, 03.09.2007 kello 09.00 mennessä Warthog ilmoittaa mitä tekee sivustonsa jatkon suhteen."

AikaArskan sekasortoiset sivut.

Iltalehti, Voittoisa suudelma. Tommy Tabermann valitsi Jasmin Pohjosen Sammakkosuudelman kesäkuvakisan voittajaksi.

James Lomax, Street Photography.

Wildlifeimagesbyles.net, Wildlife Shooters Guide to Using the Canon 1D Mark III.

IR, HP and Kodak Make Some Quiet News. Kodak on lähestynyt kameran ISO-arvojen nostamista kymppikuvien printtauksen ja erityisesti ihmiskuvien näkökulmasta.

The New York Times, A Really Big Show. Tilt & Shift -kuvaamisesta video, 3:06.

Photocritic.org, When less is more. Pelkistäminen, minimalismi.

Photocritic.org, Best pictures - ever!

 • Bestpicever.com (kuvat lienee napattu tälle sivustolle internetistä ilman lupaa)

E-photografija.si, Overview of entry-level DSLR cameras.

Photography For Real Estate.

Sree.net, photo ethics. Muutamia kuvamanipulointeja aikakauslehdistä.

Watchandlearnphotoshop.com, Photoshop C3, m/v-kuviksi muuntaminen. Video 5:54.

Soundslides Plus. Uusi versio, vähän erilaisten kuvakertomusten tekoon, $69.95.

Cameras.co.uk, Sony DSC T20 -arvio. Suomen Sony.

DCRP, Samsung NV11 -arvio. Ks. Perkko.fi.

Photo.net, Pentax 16-45mm/4.0 ED/AL -arvio.

 

01.09.2007 

Kari Marjanen, Ihmisiä Myanmarista -valokuvanäyttely
30.9.2007 asti

Kari Marjanen on kuvannut Myanmarissa (ent. Burma) tavallisen kansan arkea ja elämää. Taloussaarrossa oleva maa on suurimmaksi osaksi suljettu ulkomaalaisilta epävakaan poliittisen tilanteen vuoksi. Myanmaria hallitsee sotilasjuntta, joka on tiukasti mukana lähinaapureidensa Intian, Venäjän, Thaimaan ja Kiinan suurvaltapolitiikassa. Runsaiden luonnonvarojensa ansiosta maa ei ole köyhä, mutta suuri osa sen väestöstä elää vaatimattomissa oloissa ja osaa sen vähemmistökansoista vainotaan kiivaasti.

Ravintola Kola
Helsinginkatu 13, Helsinki

Jani Sourander, HMS Portfolio. Pienen kehyskertomuksen jälkeen päästään Kainuun Sanomat 2007 Portfolioon...

miikaz.1g.fi, Crazy Drivers Stuntshow Mikkeli (40 kuvaa).

J.S., Ilotulituksen SM-kilpailut, 31.8.2007. 42 kuvaa.

(Foorumilta) reksi, www.tiikasalo.fi. Uusimmat kuvat, kaksi ilotulituskuvaa (punaista riittää).

Peter Forsgård, Pikseli myytiin osa 2. Peterin blogissa on päätoimittajan luvalla viimeisen Pikselin (eli pian kauppoihin tulevan numero 8/2007:n) pääkirjoitus.

 • Pikseli-lehden tilaajat saavat Kamera-lehden loppuvuoden numerot. Jos on jo ennestään Kamera-lehden tilaaja, niin Kamera-lehdeltä tulee näille tilaajille oma ehdotus...

Ilta-Sanomat, Keihäänheittäjä Hannu Siitosen kuukkelikuvat Helsingin rautatieasemalla. Tästä aamusta viikon verran.

Turun Sanomat, Luomakunnan herrat kuvasivat itseään. Neljä valokuvaajamiestä - Tatu Hiltunen, Harri Pälviranta, Antti Laitinen ja Kari Soinio - asettuivat kameran linssin eteen miehen kuvaa ja miehen kuvaamista pohtien. Työn tulokset ovat nähtävinä valokuvina ja videoina Valokuvakeskus Perin MaleStuff -näyttelyssä .

 • Tatu Hiltunen, Harri Pälviranta, Antti Laitinen ja Kari Soinio: MaleStuff. Valokuvakeskus Perissä (Uudenmaankatu 1) 30.9. asti

HS, Valokuvaaja Esko Männikkö sekoitti maukkaan cocktailin. 150 työn iso näyttely "Cocktail 1990–2007" on esillä Tukholman Millesgårdenin taidehallissa. Kuvia on laidasta laitaan, aiheet vaihtelevat pohjoisen yksinäisistä miehistä Texasin meksikolaissiirtolaisiin.

Sav-luotto.fi, Suomen Autovakuus Oy, Autofoto-kilpailun säännöt: kilpailuun osallistutaan lähettämällä ennen julkaisemattomia, ajoneuvo-aiheisia valokuvia, kilpailuaika on 15.8. - 15.10.2007. Kilpailusivustolle ladatut kuvat päivittyvät sivustolle noin vuorokauden kuluessa lähettämisestä, saapumisjärjestyksessä.

 • Kilpailun järjestäjä arvioi lähetetyt kuvat ja valitsee niiden joukosta mielestään parhaan valokuvan. Paras kuva voittaa 1.000 euron arvoisen matkalahjakortin. Lisäksi saitilla kävijöiden parhaaksi äänestämä valokuva eli yleisön suosikki voittaa 500 euron arvoisen matkalahjakortin. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 500 euron matkalahjakortti.

Digitoday.fi, Panasonicin digijärkkäri tunnistaa kasvot.

Fin.afterdawn.com, Sanyon teräväpiirtokamera tallentaa muistikortille. Xacti HD1000 -videokamera, myyntiin syyskuussa, $800.

Verkkouutiset.fi, Lasertulostimet saattavat aiheuttaa syöpää. Lasertulostimet tupakan veroinen terveysriski.

Kaleva, Mustesuihkutulostimia koteihin, laseria toimistokäyttöön. Suomeen myytäneen tänä vuonna reilut 300 000 tulostinta ja monitoimilaitetta, joista yli puolet on mustesuihkupohjaisia. HP:lla on tulostinmarkkinoista yli puolet. Canon on myynyt vuoden 2007 ensimmäisellä vuosipuoliskolla 83 600 mustesuihku- ja 60 600 lasertulostinta.

Ilotulitulituksen SM-kisoista.

Turun Sanomat, Turkistarhoja kuvanneen syytteet nurin hovioikeudessa.

Yle uutiset, Antti Tuisku pyytää faneilta kuvia DVD:lle.

Dpreview.com, Casio developing 300 fps CMOS based camera. Kuusi megapikseliä, 60 kuvaa sekunnissa tällä tarkkuudella, VGA AVI -videota 300 ruutua sekunnissa. Elektroninen etsin, 2.8 tuuman laajakuva-lcd ja kuvanvakaaja. 12-kertainen zoom, 35mm - 420 mm.

Digital Photography School, Canon EOS 40D starts to Ship. Suomeen mallia on aiemmin luvattu vasta muutaman viikon päästä.

Foorumilta, pari erilaista tekniikkaa käyttävää ulkomaista hääkuvaajaa, molemmat alan kärkeä.

 • JR Geoffrion - salamaa käyttävä huippuhääkuvaaja.
 • Jeff Ascough - ei salamaa käyttävä yksi maailman parhaimmista hääkuvaajista

Dpnow.com, The DPNow guide to better photo printing, Part 2.

Diyphotography.net, DIY - Homemade Speedlite "Snoot". Helposti tehty.

Diyphotography.net, DIY - The Plaster Spatula Lighting Stand.

The Online Photographer, A Short Course in Photography.

Strobist, Nikon Digital Learning Center on Balancing Flash and Ambient.

Ephotozine.com, Mamiya ZD Back 645AFDII. Mamiyan ensimmäinen 22 megapikselin digiperä + kamera + 80mm f/2.8 objektiivi, suositushinta £7.500, 11.100 euroa.

IR, Panasonic Announces Release Date for 16GB SDHC Memory Card (lehdistötiedote). Marraskuussa myyntiin.

Dcviews.com, Sharp develops a new LCD touch screen system. Ensi keväänä alkavat massatoimitukset.

Sveriges Radio P4 Västmanland, Gustaf hamnade ofrivilligt på VL:s tidtabell. 19-vuotias Gustaf löysi kuvansa aikataulun kannesta, kuulemma lupaa ei oltu kysytty.

 • "...Han har rätt att kräva skadestånd av VL, dels för hemsidan och dels för tidtabellen. Han får väl skicka in en saftig räkning till bussbolaget."
 • "...mellan 5 000 och 25 000 kronor..."

Kamera & Bild, Humor, konsumption och överflöd. Martin Parr ställer ut i Sverige. Suomessakin vaikuttanut brittikuvaaja on ollut Magnum Photos -kuvatoimiston jäsen vuodesta 1994.

Digitalcamerainfo.com, Canon PowerShot SD850 IS -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 950 IS. Suomen Canon.

Cameralabs.com, Sony Cyber-shot DSC-W200 -arvio. Suomen Sony.

Trustedreviews.com, Nikon CoolPix S200 -arvio. Suomen Nikon.

Ephotozine.com, Manfrotto 561B monopod -arvio.

 

 
 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 


Hae Google:sta

Uutiset