Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Elokuu 2007

31.08.2007 

Kamera-lehteä kustantava Kameraseura ry on ostanut Pikselin julkaisuoikeudet Digital Image Group:lta. Pikselin neljä vuotta kestänyt taival itsenäisenä lehtenä on päättynyt. Tilaajat saavat syyskuusta alkaen postiluukkuunsa Kamera-lehden, jossa näkyy myös Pikselistä tuttuja elementtejä. Pikseli.fi-sivusto jatkaa ennallaan ainakin vuoden loppuun.

 • Pikselin elokuun numero 8/2007 ilmestyy vielä normaalisti, siinä sitten vähän enemmän taustoja tapahtuneesta
 • Peter Forsgård, Pikseli myytiin

Huumakuva.net, Kuvat: StalinElokuu 2007 diginews, digikamera, digitaalikameragrad Cowgirls, Tavastia backstage, 18.8.2007.

Hege.1g.fi, Sporttikuvia 28.8.2007. Jalkapalloa.

Sunbeamtoast.com, Sahakoski 30.8.2007.

Tässä yksi ainoa kuva TEEMA: kissakuvia.

HS.fi: Kuvataide ja tanssi pärjänneet hyvin taistelussa vientirahoista.
Tanssi ja kuvataide ovat saaneet musiikin ja elokuvan jälkeen eniten rahaa opetusministeriön kulttuuriviennin kärkihanketuesta. Kuvataiteen osuus on ollut 385 000 euroa, josta suurin tukisumma on ollut 70 000 euroa Helsinki School -nykyvalokuvan kulttuurivientiprojektille.

IS: Nelosen uuden Dexter-sarjan mainoskuva on hermostuttanut ihmisiä. Kuva esittää sarjamurhaajaa ihmisen pään keittopuuhissa. Kuusi yksityishenkilöä on pyytänyt lausuntoa mainonnan eettiseltä neuvostolta. Lisäksi muutamia valituksia on tullut Kuluttajavirastoon. Mainos on julkaistu 7Päivää-lehdessä ja Helsingin Sanomien Nyt-liitteessä.

Asia ei kuulu Kuluttajaviraston toimialaan, mutta mainonnan eettinen neuvosto voi antaa joko vapauttavan lasunnon tai huomautuksen. Neuvosto on pyytänyt vastineet Neloselta, Nyt-liitteeltä ja 7Päivää-lehdeltä, ja se käsittelee asiaa 21. syyskuuta.

Digitoday.fi: Poika kosti bänät levittämällä ex-tyttöystävänsä nakukuvaa.
Floridalainen19-vuotias Anthony Rich laittoi ex-tyttöystävänsä Myspace-sivulle alastonkuvan tytöstä kostoksi suhteen lopettamisesta. Kuvan Rich oli ottanut pari vuotta aikaisemmin tytön suostumuksella tämän ollessa 15-vuotias. Kuukauden vankilatuomion lisäksi Rich tuomittiin vuoden kotiarestiin ja neljän vuoden ehdonalaiseen.

Olli Jaatinen, Stereokuvan taika. The Magic of 3-D Photography. Pieni valokuvakirjasto 5. Mikkelin valokuvakeskus ja Suomen valokuvataiteen museo. Kustannusosakeyhtiö Musta Taide (4/2007). 192 s.

Suomen Nikon, lehdistötiedote. Kahdeksan uutta Coolpix-digikameraa.

Dpreview.com.

Dpreview.com, Panasonic DMC-L10, previewed. Järjestelmädigirintamalla tapahtuu... Ks. myös IR.

Luminous Landscape, Phase One's Capture One 4.0. Ilmainen betaversio imuroitavissa.

Computer-darkroom.com, Adobe Bridge CS3:n ja Adobe Photoshop Lightroomin näppäinoikotiet, pdf-tiedostoina.

Dpreview.com, Leica D Vario-Elmar 14-50mm F3.8-5.6 Mega OIS. Lokakuussa myyntiin. Leica D Vario-Elmar 14-150mm F3.5-5.6 Asph. Mega OIS. Marraskuussa myyntiin.

Strobist, Chips, Glass and Light: Assembling an Inexpensive Camera Bag.

BBC News, Sensor rise powers life recorders. A person's entire life from birth to death could one day be recorded by a network of intelligent sensors, according to a senior scientist.

Steve Sanders, Canon EOS 1D Mark III -arvio. Suomen Canon.

 

30.08.2007 

Mikael Rantalainen, Strange Fruit Gallery I (päivänvalossa) ja Strange Fruit Gallery II (pimeällä).

Erkkonurvala.arkkku.net, Mammals. Nisäkkäitä.

Sunbeamtoast.com, Circlenion strikes Pori #1.

Veke.net, Jutajaiset 2007 Rovaniemellä sekä Laura Voutilainen Jutajaisissa, Rovaniemellä 30.6. 2007.

HS 29.8.2007, A 14. Ilotulituksen SM-kisa saattaa täyttää Helsingin keskustan.
- Töölönlahdella myöhään perjantai-iltana järjestettävä Nelosen ilotulitus tulee todennäköisesti keräämään ennätysyleisön. Tapahtuma vetänee enemmän väkeä kuin viime perjantain Taiteiden yö. Kisoihin odotetaan jopa 120 000:ta katsojaa. Yleisöä kehotetaan saapumaan julkisilla kulkuneuvoilla.

- Kisä järjestetään nyt kymmenettä kertaa. Pelastuslaitos suositteli tapahtuman järjestämistä tänä vuonna Töölönlahdella, kun viime vuotinen paikka Hernesaaren rannassa oli osoittautunut huonoksi näkyvyyden kannalta.

- Yleisölle suositellaan seuraavia paikkoja:

 • Kaisaniemen puisto
 • Säästöpankinranta
 • Hakaniemi
 • Eduskuntatalon portaat
 • Kiasman ja Sanomatalon edusta
 • Mäntymäki
 • Stadionin pysäköintialue
 • Kisahallin ja Vauhtitien välinen alue

- Linnunlaulun silta suljetaan tapahtuman ajaksi turvallisuussyistä. Samasta syystä radanvarteen korkeille paikoille ei kannata kiivetä. Kun kisa kahdeksana ensimmäisenä vuotena järjestettiin Suomenlinnassa, yleisö kerääntyi Kaivopuistoon. "Ihmisiä putoili Kaivopuiston kallioilta asfaltille ja mereen...." kertoo palomestari Yrjö Niiranen.

- Joukkoliikenteessä on varauduttu lisäkalustoon/lisävuoroihin. Kotiin pääsee, mutta malttia kaivataan.

Valokuvatorstai, 57. haaste, "digitaalinen kuvapeitto". Osallistujat ottavat kuvan elämästään lauantaina 1.9.2007 klo 11.00. "Olisi myös hauskaa, jos osallistujat ilmoittaisivat tarkan kuvanottojan (ja miksei suurpiirteisesti myös paikankin) blogillaan." Ohjeet.

 • edellisen viikon eli 56. haasteeseen "Uni" osallistuttiin 160 kuvalla, lienee Valokuvatorstain ennätys (?)

Turun Sanomat, Suomalaisuuden ydintä etsimässä. Oi maamme! - Valokuvia Suomesta. Taidemuseo Tennispalatsi (Salomonkatu 15) 30.9. asti.

Tiedeuutiset.fi, Ajankohtainen tiedekuva: Kreikka tulessa.

Rob Galbraith, Beta firmware for EOS-1D Mark III being tested at Osaka event.

Dpnow.com, DPNow.com Photo Fix Challenge 3. Kukkakuva näyttää vähän vaisulta, mitä sille kannattaisi tehdä. Kilpailu.

Perrush.be, Glamour Retouching. Perusteelliset ohjeet.

Digital Photography School, How to Capture Motion Blur in Photography.

Makezine.com, Smoke photography.

Layersmagazine.com, Lighting In CS3. Filter, Lightning effects, video.

The World According to Roland -blogi, Canon EOS 40D initial impressions.

Worth100.com, Out-of-Bounds. Ohjeet OOB-kuvien tekoon.

Photographyblog.com.

The Online Photographer, Olympus E-3. 10 megapikseliä, rungossa kuvanvakain (Olympuksen mukaan vaikutus jopa viisi aukkoa/pykälää), live view, parantunut tarkennus, etsinkuva 100%. Julkistus oletettavasti lokakuussa, myyntiin marraskuussa.

Apple.com, iPhoto 7.0.2., päivitys.

Dpreview.com, Delkin UDMA FireWire 800 CompactFlash reader. £49.99, 74 euroa.

Secondlife.com-virtuaalimaailmassa järjestetään "valokuvauskilpailujakin", SL Foto.com Contest, säännöt.

JAlbum hosting, ilmaiselta galleriasoftalta ilmaista tilaa kuvagallerioille 30 megaa.

Bobatkins.com, Canon EOS 5D MkII or EOS4D or EOS6D??

Dpnow.com, World's longest photographic display in Gateshead, UK. Yli 139.000 kuvaa.

Ephotozine.com, Olympus E-510 -arvio. Suomen Olympus.

Pocket-lint.co.uk, Sigma SD14 -arvio. Ks. Foka.fi.

Digitalcamerareview.com, Panasonic Lumix DMC-FX30 -arvio. Suomen Panasonic.

 

29.08.2007 

Toissapäivänä eli 27.8.1998 tuli yhdeksän vuotta kuluneeksi digicamera.netin ensimmäisen uutisen kirjoittamisesta. Vuoden 1998 uutisista katkelma 29.10.1998:

 • "Valokuvausalan Tuonti- ja Tukkukauppiaat ry:n mukaan tammi-heinäkuussa myytiin Suomessa 3330 digikameraa ja 1116 digivideokameraa. Digitaalikameroissa kasvua vuodessa 83%, digitaalivideokameroissa 119%"
 • samat tiedot tältä vuodelta (vertailu edelliseen vuoteen): digikameroita myytiin 158.820 kpl, vähennystä -14%. Videokameroita myytiin 18.224 kpl, ei muutosta

rekku99, Viipuri, elokuu 2007

Jarkkotorni.kuvat.fi, Motopark RR (5 kuvaa). Pannausharjoituksia.

Turun Sanomat, Hovioikeus tuomitsi mökkirantaa kuvanneet miehet salakatselusta.

 • "Turun hovioikeus on muuttanut Raaseporin käräjäoikeuden antaman tuomion, jossa kahta mökkirantaa valokuvannutta miestä koskeva syyte salakatselusta hylättiin. Hovioikeuden mukaan kyse oli salakatselusta, koska miesten oli täytynyt havaita, että he samalla valokuvasivat rantasaunalla ollutta naista."
 • ...
 • "Käräjäoikeuden mukaan ympäristön kuvaaminen kotirauhan suojaamassa paikassa on luvallista. Miehillä ei ollut tarkoitus kuvata naista, vaan laituria ja rantaa, joista kertyi useita kuvia. Salakatselun kohteena on oltava tunnistettavissa oleva ihminen eikä naista voitu tunnistaa."
 • "Myös hovioikeus uskoi, että miesten tarkoitus oli kuvata rantaa ja rakennuksia. He olivat kuitenkin havainneet rannalla henkilön ja jatkaneet kuvaamista, jolloin he tiesivät kuvaavansa naisen kotirauhan piiriin kuuluvaa aluetta. Toiminta ei ollut tahatonta eikä sillä ollut merkitystä, ettei naista voinut tunnistaa kuvista."

Kopiosto huolehtii korvausten perimisistä, kun esimerkiksi kouluissa tai julkishallinnossa valokopioidaan osia oppikirjoista tms. Teoksista saa ottaa vapaasti valokopioita yksityiseen perhepiirissä tapahtuvaan käyttöön, muuten teosten valokopiointiin tarvitaan lupa. Kopiosto myöntää teosten käyttölupia ja tilittää perityt korvaukset teosten tekijöille tai heidän edustajilleen.

 • vuonna 2006 Kopiosto tilitti valokopiointikorvauksia kotimaahan noin 9 miljoonaa euroa, ks. jäsenjärjestöille tilitetyt valokopiointikorvaukset
 • Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto - Finnfoto ry:n osuus maksetuista valokopiointikorvauksista oli 121 654 euroa
 • Tästä summasta Finnfoto muiden järjestöjen tapaan jakaa noin puolet apurahoina Kopiosto ry:n valokuvaajille. Apurahojen myöntäminen edellyttää, että hakija on luovuttanut valvontavaltakirjan Kopiosto ry:lle.
 • Vuonna 2007 hakemuksien viimeinen jättöpäivä on 15.9.2007. Sivulla olevien yksinkertaisten lomakkeiden täyttäminen ei ole vaikeaa, jos vain on perusteltu aihe
  • "Apurahoja myönnetään sekä yksityishenkilöille että työryhmille ja valokuvausalan järjestöille mm. taiteelliseen ja tieteelliseen työhön pääasiallisesti materiaali – ja näyttelykustannuksiin sekä koulutukseen."
 • apurahoja voidaan myöntää sekä yksityisille henkilöille että työryhmille
 • Vuoden 2006 jaetut apurahat 57.730,00 euroa
 • Vuoden 2005 jaetut apurahat 53.500,00 euroa
 • hakemuksia on tullut, mutta lisääkin otetaan mielellään

Digitoday.fi, Adobe muuntaa Rawshooterin tiedot Lightroomille. Lopputulos ei välttämättä identtinen.

Diyphotography.net, Back to Basics - Shutter Speed.

Ephotozine.com, Tamron AF28-300mm lens. Kuvanvakaajaa yms. Painoa 550 g. Euroopassa hinta on £499.99, 736 euroa. Canonin vastaavalla on hintaa ja painoa yli kolminkertaisesti, laatu on varmasti Canonilla parempi, mutta tuskin yli kolminkertaisesti.

IR, lehdistötiedotteita.

Photo.net, Nikon D300 Preview.

Makezine.com, Time lapse lunar image. Otettu Canon A95:llä.

Dpreview.com, Casio EXILIM EX-V8 and EX-Z1080. Uudet mallit. $329 ja $279.

Dpreview.com, Ricoh Caplio R7. Uusi malli.

Strobist, Lighting 102: Specular Background Assignment | Discussion. Salama-asiaa. Pienillä irtosalamilla voi tehdä mitä vain.

Techcrunch.com, FotoFlexer Raises The Bar On Online Photo Editing.

Evilmadscientist.com, Make a Camera Cozy. Esimerkkinä Canon S2IS ja 3SIS.

Dpreview.com, foorumi, Best E-3 pictures so far! Koreassa uuden Olympus E-3:n ensiesiintyminen. Varsinainen julkistaminen tapahtunee vasta lokakuun puolessavälissä.

c|net, Test-driving SLR-wannabe compact cameras. Ricoh Caplio GX100, Panasonic Lumix DMC-LX2, Nikon Coolpix P5000, Canon PowerShot G7 ja Olympus SP-550 UZ.

Trustedreviews.com, Iiyama ProLite B2403WS 24in LCD -arvio.

 

28.08.2007 

Pysäytä syksyn omenavarkaat pikavalokuvauksella:

Tarkka vartija

"Ameriikassa ollaan sähkön alalla edistytty kauemmas kuin meillä voidaan aavistaakaan. Sähköä käytetään kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin tarkoituksiin ja todellisia ihmeitä ovat nuo ameriikkalaiset keksijät saaneetkin aikaan.

Niinpä ovat suuren hedelmäpuutarhan omistajat siellä ruvenneet hyvällä menestyksellä käyttämään pikavalokuvausta saadakseen selville hedelmän varkaita. Samaa melkein erehtymätöntä keinoa on siellä täällä käytetty vartioimaan kassakaappia, kirstuja, jne. Sellainen kassakaappi on mm. eräällä valokuvaajalla Newyorkissa. Siitä kertoo muuan ulkomaalainen lehti seuraavaa:

Valokuvaaja oli kutsunut useita henkilöitä konetta katsomaan ja sanoi heille: ”Koettakaapas avata tuo kassakaappi, niin saatte nähdä, että minä voin täsmälleen sanoa teille minä minuuttina murto tapahtui ja että minä näytän teille painetun todistuksen siitä, kuka kaapin avasi. ”

Hän lähti pois huoneesta ja eräs vieraista ryhtyi avaamaan lukkoa. Se ei tietysti ollut vaikeaa, sillä avain oli jätetty suulle. Tuskin oli hän avannut kaapin oven, kun koko talon läpi kuului kamala kellonkilinä, jota väliin keskeytti terävä suhiseva ääni. Valokuvaaja astui sisälle ja sanoi: ”Te avasitte kassakaapin k:lo 2 ja 45 minuuttia.”

”Aivan oikein, mutta kuka meistä sen teki?”

Valokuvaaja naurahti ja osoitti kaapin yläsärmään kätkettyä valokuvauskonetta ja sen yläpuolella olevaa pikku kelloa. ” Se nähdään heti!”

Ja viiden minuutin kuluttua oli kassakaapin avaajan valokuva valmis. Ei ollut enää epäilemistäkään. Mies näkyi siinä täydessä avaustoimessa ja sitä paitsi avaamisaika k:lo 2,45.

Varmuuden vuoksi otti valokuvattu herra tuon vaarallisen kuvan mukaansa.

Luonnollista on että tällaista sähkövalokuvauskonetta voidaan käyttää usealla eri tavalla. Se on muuten hyvin yksinkertainen. Valokuvauskone on sijoitettu niin, ettei se näy, objektiivilasi on tähdätty määrättyä pistettä kohti. Kantta, joka peittää sen, pidättää vaan hieno hiuskarva. Varas mitään aavistamatta katkaisee sen avatessaan lukkoa, kansi aukenee ja kuva tulee levylle. Vieteri tuo toisen kannen lasin eteen ja niin on kuva hyvässä tallessa.

Mutta yöllä? Silloin on vielä mukavampi. Samalla kun lanka katkeaa syttyy pieni määrä magnesiumpulveria tuleen, leimahtaa kuin salama ja sammuu, mutta tuona silmänräpäyksen aikana, minkä se loistaa, on varkaan kuva kiintynyt kassakaapin valokuvauskoneeseen."
30.12.1890 Päivälehti nro 301 sivu 4

 • (Pikavalokuvauksen Idea on vapaasti sovellettavissa, kun "hedelmän varkaat" syksyn hämärissä taas hiipivät hedelmätarhoihinne...)

Ilotulituksen SM-kisat, kymmenes kerta. Uusi paikka, uudet kujeet, Nelosen ilotulitus pe 31.8.2007 klo 22.30 Töölönlahdella. Miten Töölönlahden ympärille sopii 150.000 katsojaa?

Töölönlahdella ensi kertaa pidettävät Ilotulituksen SM-kisat lähestyvät... Foorumilta mimas on varannut sitten tämän paikan jo etukäteen, DSCN3161_pieni.jpg. Paikkaa voisi kutsua ehkäpä Linnanmäen kallioiksi...

Luontokuvaaja Pekka Vainio, 50 senttiä lintuja - tuplana.

Snadiomena.net, Pähkinänkuoressa: Photoshop CS3 Extended.

Pekola.net, Tarmo on vaihtamassa leiriä.

Newface.net, varjotonta valoa uimarannalla...

It-wire.nu, Lowepro:lle uusi maahantuoja Suomeen.

The-digital-picture.com, Canon EOS 1Ds Mark III, White Paper. 38-sivuinen pdf.

Thom Hogan.

Popular Photography, Nikon vs. Canon: Competition for Pro DSLR Market Heats Up.

Photoattorney, Alert: MSNBC Takes Unlimited License of Your Photo and More. Kuvan luovuttamisen ehdot tuntuvat jollakin tapaa tutuilta...

 • (Mitä pienet edellä, sitä isot perässä vai miten se nyt menikään...)

Web.canon.jp, EOS DIGITAL. Canonin järjestelmäkamerat.

Digital Photography School.

Oreillynet.com, Lightroom 1.1 as a Digital Asset Management Tool. Miten monen raw-kuvan jälkeen hidastuu?

Diyphotography.com, DIY remote camera trigger (PDF).

Dcmag.co.uk, How to master handholding. Kuvausasentoja.

Diyphotogprahy.com, Through the viewfinder. Kuvia otetaan vanhojen kameroiden etsimien läpi.

Wrotniak.net, Vintage Cameras. Exakta, Balda Jubilette, Start (Russian Exakta?), FED (Soviet Leica clone), Kiev (Soviet Contac clone).

Money.cnn.com, Zink inkless printing. 2:47 video, jouluna pitäisi olla myynnissä.

IR, JOBO Introduces Affordable New Line of High-Resolution Digital Picture Frames (lehdistötiedote).

Kamera & Bild, Svenska Mostphotos vill bli världens största bildbyrå. Kaikki kuvat kelpaavat, ei kuluja. Muutaman vuoden tavoite on viisi miljoonaa kuvaa. Laadusta ei puhuta yhtään mitään. Yhä huonompia kuvia käytetään yhä enemmän, pääasia, että saadaan aina vain halvemmalla.

Trustedreviews.com, Panasonic Lumix DMC-FX33 -arvio. Suomen Panasonic.

Cameralabs.com, Nikkor AF-S DX VR 55-200mm f/4-5.6 G IF-ED -arvio. Kuvanvakaaja. Suomen hinta on 300 euroa.

E-photografija.si, Bigger and badder - Zuiko Digital 90-250/2.8 -arvio.

Trustedreviews.com, NEC MultiSync LCD2470WNX -arvio. 24 tuumaa.

 

27.08.2007 

Viikon 35 kuva: My Nature 4.

Nettifotomaraton 2007, 25.8.-26.8. (La klo 10 - su klo 14). Reilun vuorokauden mittainen kilpailu verkossa. Viimeinen kuvatehtävä annettiin eilen klo 12. Tuomariston kommentit ovat esillä ja voittajat on valittu.

Kenellä Suomen vanhin Praktica-kamera?
Reaxon Oy etsii Suomen vanhinta Praktica-merkkistä kameraa. Kaikki muutkin saman tehtaan tuotemerkit hyväksytään: Praktiflex, Pentacon, Praktisix, Hanimex, Contax, Hexacon, Astraflex, Praktina, Pentina, Jenaflex, Exa, Exakta tai joku muu, jossa on Pentacon- logo.

Tehtaan nimikin on pitkän historian aikana muuttunut monta kertaa. Ainakin seuraavat valmistajanimet, Pentaconin lisäksi, saattavat esiintyä etsityissä kameroissa: AG für Camera Fabrikation, Ihagee Kamerawerke, Kamera-Werkstätten Guthe & Thorsch GmbH, Zeiss IkonAG, Carl Zeiss Jena.

Ilmoita kamerasi malli Reaxon Oy:lle (www.reaxon.fi) mieluimmin sähköpostitse yhteystietojesi myötä.

Vanhimman kameran omistaja saa uuden Praktica- kameran palkinnoksi. Kilpailu päättyy 31.12.2007.

Pirkanmaan kameraseurojen yhteisnäyttely
27.8 – 9.9.2007

Näyttelyssä on esillä Pirkanmaalaisten kameraseurojen jäsenien ottamia valokuvia. Esille laitettavat kuvat on kukin kameraseura itse valinnut.
Tampereen kirjastotalo Metso, 2. krs.

HS, Oi Maamme! Valokuvia Suomesta. Helsingin Sanomien nettisivuille on voinut jättää Tennispalatsin valokuvanäyttelyyn viiteen pääteemaan (Koti, Luonto, Kaupunki, Yhteiskunta sekä Minä ja Kaverit) liittyen omia kuviaan. Tennispalatsin näyttely päättyy 30.9.2007.

 • lukijoiden kuvia on tähän mennessä lähetetty 949 kpl, ne ovat kaikki esillä

Makenkuvat.fi, horses4 (22 kuvaa). Helsinki Hunting esteratsastuskilpailut Laakson kenttä 25.-26.8.2007.

Ken Nyberg, viimeisimmät kuvat 19-20.8. pidetyiltä Helsingin muotimessuilta.

Rajala Pro Storen hinnat uusille Nikoneille (toimitukset alkavat marraskuussa varausjärjestyksessä), suluissa Nikonin ilmoittama suositushinta.

 • Nikon D3 -digijärjestelmäkamera 4 890 euroa (4 940 euroa)
 • Nikon D300 -digijärjestelmäkamera 1 799 euroa (1 830 euroa)
 • Nikon AF-S Nikkor 14-24 mm f/2,8, 1 999 euroa (2 000 euroa)
 • Nikon AF-S Nikkor 24-70 mm f/2,8, 1 999 euroa (2 000 euroa)
 • Nikon AF-S 400 mm f/2,8 G ED VR, 10 000 euroa (10 300 euroa)
 • Nikon AF-S 500 mm f/4 G ED VR, 7 999 euroa (9 200 euroa)
 • Nikon AF-S 600 mm f/4 G ED VR, 9 690 euroa (10 300 euroa)

Panttihuutokauppa Helsingissä 29.8.2007. Lähtöhinta on ohjeellinen.

 • DIGI-VIDEOKAMERA JVC GR-DVM5 100 e
  LATURI + JOHDOT 1 KAUKOSÄÄDIN
  LAUKKU
  - 93 euroa

  KAMERANRUNKO CANON T50 80 e
  OBJEKTIIVI SIGMA 35-70/2.8-4
  - poistettu

  DIGI-VIDEOKAMERA CANON MV-700 150 e
  VERKKOLATURI
  REPPU
  - 140 euroa

  KAMERANRUNKO OLYMPUS OM-10 50 e
  OBJEKTIIVI OLYMPUS 35-70/4
  SALAMALAITE POPULAR 250TC-X
  LAUKKU
  - 58 euroa

  DIGIKAMERA HP PHOTOSMART M307 3.2 MP 40 e
  MUISTIKORTTI 128 MB 1 KAAPELI
  - 30 euroa

  DIGIKAMERA CANON IXUS 500 5.0 MP 120 e
  MUISTIKORTTI 32 MB
  VYÖKOTELO
  - 60 euroa

  DIGI-VIDEOKAMERA PANASONIC NV-DS60EG 150 e
  KAUKOSÄÄDIN 1 LATURI
  LAUKKU
  - 220 euroa

  KAMERANRUNKO PENTAX ME SUPER 50 e
  OBJEKTIIVI VIVITAR 35-70/2.8-3.8
  SALAMA NIKON SPEEDLIGHT SB-15
  SALAMA NATIONAL PE-2006
  - 30 euroa

  KAMERA YASHICA-A 80/3.5 40 e
  - 30 euroa

  OBJEKTIIVI ASAHI SMC TAKUMAR 6X7 4/400 150 e
  KOTELO
  - 187 euroa

  SALAMALAITE NIKON SPEEDLIGHT SB-28 150 e
  PUSSI
  - ei tarjousta

Reaxon.fi, uusi malli Praktica Luxmedia 10-XS.

 • metallirunko, 10 megaa, kolminkertainen zoom, ISO 50 - 1600
 • video 480x640, 16 MB sisäistä muistia, sd-kortit, 3 tuuman lcd-näyttö
 • ohjekirjat myös suomeksi, laukku, paino 110 g, hinta 275 euroa

Earthboundlight.com, First Thoughts on Nikon's Big Announcement (Photo Tip of the Week).

Bootsrapimages.com, 5.6.2007 päivätty pdf nähtävästi Olympuksen sisäiseen markkinointiin/levitykseen, aiheena Olympus E-P1. Lokakuun puolivälissä lienee tulossa julkistus, myyntiin sitten marraskuussa. Pdf näyttää aidolta, mutta nykyisestä tilanteesta ei ole tietoa.

Photographyblog.com, 10.8.2006, Samsung 3 Inch VGA LCD Screen. Samsungin lehdistötiedote runsaan vuoden takaa. Nikonin äsken julkistetuissa järjestelmädigeissä taitaa olla tämä lcd-näyttö käytössä, ainakin resoluutio on 640 x 480 pikseliä. Canonin lcd-näytöt ovat tarkkuudeltaan 320 x 240 pikseliä.

Singleservingphoto.com.

Trustedreviews.com, Digital Photography Tutorial – Panorama Stitching.

Dpreview.com foorumi, 1.1.1 Firmware out for the 1d MKIII. Osakan MM-kisoissa, yleiseen levitykseen päivitys tulee syyskuussa.

Kammagamma.com, Canon EOS 1D Mark III vs. Canon EOS 5D Studio Scene - High ISO.

Makezine.com, El cheapo mirror mounts.

Kamera & Bild, Ny trådlös sändare från Nikon. Nikon WT4 Wireless Transmitter. 5.000 - 7.000 kruunua, 536 euroa - 750 euroa.

Digitalrev.com, Canon EOS 40D Hands-on Review.

 • (Hongkongissa ensimmäiset Canon EOS 40D -järjestelmädigit on jo myyty)

Steve Sanders, Casio Exilim EX-Z77 -arvio.

PC Pro, 24in widescreen TFTs. Lyhyet arviot, BenQ FP241W, Dell UltraSharp 2407WFP, Eizo FlexScan S2410W ja HP LP2465.

 

26.08.2007 

Nettifotomaraton 2007, 25.8.-26.8. Reilun vuorokauden mittainen kilpailu verkossa. Viimeinen kuvatehtävä tänään klo 12. Tulokset sitten illalla.

Esa Pienmunne, uusimmat kuvat Beach Volley SM 2007 Helsinki Kamppi 24.8.

Tomisetala.com, Musiikki. Useammalta festarilta kuvia.

Peter Forsgård, Kirjaston kätköistä osa 3: Photography is a secret about a secret - Diane Arbus.

Ilta-Sanomat, äänestä 12 jatkoon valitusta paras festarikuva, aikaa on torstaihin 6.9.2007 saakka.

Cheapshooter.com, Tilt-Shift Photography: It’s a Small World After All. Miksi nämä kuvat näyttävät otetun pienoismalleista?

Photoshopessentials.com, Photoshop Weather Effects - Adding Rain To A Photo.

Dpreview.com, Canon EOS 40D Beta Samples Gallery. Näkyi löytyvän muutama ISO 3200 -kuvakin.

(Foorumilta) Visual-vacations.com, How A Commonly-Used AF Technique Causes Focus Errors. Why Focus-Recompose Sucks.

LetsGoDigital, Nikon Camera Control Pro 2 software.

Makezine.com, HOW TO - Build a laser effects show. Siitä vaan kotona laseria rakentamaan.

Dcviews.com, Review: Sigma SD14 compared to the Fujifilm S5 Pro.

 

25.08.2007 

Elina.fi, Photo Gallery. (Odottavia äitejä + vauvoja jne.).

Maken.kuvat.fi, Strange_Fruit (52 kuvaa). Taiteiden yö, Helsinki 24.8.2007.

Korppusaha.1g.fi, Crazy Drivers Stunt-Show, Kuusankoski 2007 (38 kuvaa).

Lyttinen.1g.fi, lakjm07 (28 kuvaa, 1 kansio). XV Lakeus JM, jokamiesluokka, autoja.

Iloinenlifari.fi/blogi, turkulaisen ammattikuvaajan blogi, joka kommentoi studion tapahtumia ja valottaa erilaisten workshop- ja seminaaritapahtumien kulkua.

Hidas salamablogi, Hurmaava joukkochase { 2007-08-24 }, muutamia ukkoskuvia.

Adobe.fi, Julieanne Kost esittelee uuden Adobe Photoshop CS3 -ohjelmiston tarjoamia mahdollisuuksia. Torstaina 6.9.2007 klo 9:00 - 12:00, Finnkino Tennispalatsi 1, Helsinki. Ennakkoilmoittautuminen/rekisteröinti.

Adobe Creative Suite 3, erikoisseminaari painotaloille ja prepress-yrityksille, ilmainen. To 20.9. kl 13:00 - 17:00, Finngraf-messut, Jyväskylä Paviljonki, Messukeskus Wilhelm-auditorio Jyväskylä.

Canonin 1-sarjalaisissa etsinkuva näyttää 100%:sti tallentuvan kuvan. Canon EOS 1D -järjestelmädigin hyviin puoliin kuului tämäkin ominaisuus, jota jälleen osaan arvostaa Canon EOS 1D Mark III:ssa. Nyt taas kannattaa rajata jo kuvaa ottaessa mahdollisimman tarkasti, kun kuva tallentuu rajauksen mukaan. Ei-promallien 95%/96% tarkkuus tuntuu riittävältä vain, jos ei ole käyttänyt 100% tarkkuutta. Etsinkuva on lisäksi kirkas ja tarkka. Nam.

Nikonin julkistukset näyttävät aiheuttaneen melkoisen myrskyn. Canon joutuu jatkossa kehittämään järjestelmädigiensä ominaisuuksia ihan tosissaan, ettei Nikon aja ohi. Vuoden vaihteessa olemmekin sitten jo vähän viisaampia, Nikonin uusia malleja on luvattu myyntiin marraskuussa. Nikonit kannattaa varata jo nyt, ettei joudu odottamaan kuukausia jonon hännillä.

Iltalehti, IL testasi internetin kuvapalvelut. Artikkeliin liittyy vielä yhden sivun pdf, jossa taulukkomuodossa esitetään tulokset. Testissä kuvien tilaus onnistui parhaimmillaan muutamassa minuutissa ja kuvat tulivat kotiin parissa päivässä. Huonoimmillaan tilaus ei onnistunut ollenkaan teknisten hankaluuksien takia. Mukana testissä olivat Ifi, Eirikuva, Extrafilm, EFoto, Fotoyks, Fotonetti, DigiExpress ja Fotopoint.

 • "Kuvien arviointiin osallistunut graafikko Peter Bange pitää testiä varten tilattuja kuvia kauttaaltaan todella hyvälaatuisina."

Digitoday.fi, Olympus terästää 18-kertaista ultrazoomiaan. Terävöitti kuvia ja nopeutti toimintaa.

Digitoday.fi, 90 000 dollarin kamera ottaa 500 000 kuvaa sekunnissa. Jutun kommenteista voi lukea, että resoluutio tuolla nopeudella on 32 x 16 pikseliä. Suljinaika on kiinteästi 1 mikrosekunti.

 • ks. Vision Researchin sivut

Muropaketti, Toshibalta jättikokoinen 32 Gt:n SD-muistikortti. Ensi tammikuussa myyntiin. 16 gigitavun SDHC-kortti tulee myyntiin lokakuussa. 32 gigan kortin hinta on 700 dollari, 16 gigan 350 dollaria.

Rob Galbraith, Nikon D3, D300 already being manufactured for sale in November. Tällä hetkellä D3-runkoja valmistuu 400 kpl:een päivävauhtia, syyskuussa 600 kpl, 12.000 kpl kuukaudessa on tähtäimessä. Syyskuussa pääsee täyteen vauhtiin myös D300, 60.000 kpl kuukaudessa.

 • jos aikoo jomman kumman kameran hankkia, niin varaus kannattaa tehdä Suomesta (näin ovat jotkut jo tehneetkin)

Creativepro.com, Solve Difficult Exposure Problems with Photoshop. 5-sivuinen pdf, aiheena Simulating a Graduated Neutral Density Filter.

Trustedreviews.com, Editing with Windows Movie Maker - Part 2.

Mejahor.com, To microstock and back in two days.

Dpnow.com, Tamron postpones the release of Canon mount for lens. Tamron AF28-300mm F/3.5-6.3 XR Di VC (Canon) on kyseessä. Alkuperäinen myyntiintulopäivä piti olla 29.8.2007, mutta kuvanvakain on aiheuttanut ongelmia (VC = Vibration Compensation). Japanilaisissa sivuilla hinnaksi mainitaan 84.000 jeniä, 530 euroa.

Diyphotography.net, Back to Basics - Exposure.

The New York Times, Nikon and Canon Offer High-End Cameras in Fight for Pro Market.

A Welsh View, Magazine Editors Remove Model's Belly Button. Brasilian Playboy-lehdessä oli yhdeltä mallilta kuvankäsittelijä poistanut vahingossa navan. Muut ruumiinjäsenet näyttävät kuvan perusteella olevan tallessa.

Popular Photography, Money Can’t Buy Everything. Eric Clapton oli unohtanut ottaa pois linssisuojuksen ottaessaan kuvan Leica M8 -kamerallaan.

Amateur Photographer, Pentax: 645 Digital 'no longer priority'.

Kamera & Bild, Vi imponeras av Nikon D300. Blogg från presskonferensen.

Kamera & Bild, Läsarna chattade med Canon.

Kamera & Blid, Läsarna chattade med Nikon, mm. Fullformat och Iso 25600 i ny proffsmodell.

Digitalcamerainfo.com, Casio Exilim EX-Z75 -arvio.

 

24.08.2007 

TAITEIDEN YÖ HELSINKI pe 24.8.2007. Valokuvaan liittyvää ohjelmaa:

 • Kamera Taiteiden yössä: Ota kuva, lähetä ja voita! Järj. Kameraseura.
 • Kameraseuran Aita 2007 -näyttely Helsingin Rautatieasemalla, ohjelmaa tarjolla yön juhlijoille: mm. tasatunnein (19-22) arpajaiset, joissa voi voittaa omakseen vedoksen mieluisasta näyttelykuvasta.
 • Suomen valokuvataiteen museo, Tallberginkatu 1 G:
  • klo 18.00 ilmainen opastus näyttelyihin
  • klo 19.00-20.30 paikalla Helsinki School -näyttelyn taiteilijoita mm. Wilma Hurskainen, Anni Leppälä, Pekka Niittyvirta ja Jari Silomäki.
  • Näyttelyihin ja tapahtumiin vapaa pääsy klo 17-21. Huom! pidennetty
   aukioloaika klo 21.00 asti.
  • poistomyynnissä on ollut jo pitempään Valokuvauksen vuosikirjoja (sivuja vähän päälle 150 ja kuvia paljon) hintaan 0.50 euroa kpl, viime viikonloppuna oli tarjolla näitä vuosia: 1974, 1976, 1977, 1978, 1980, 1981, 1982, 1983, 1988, 1989, 1991, 1994 ja 1995.
 • Taidemuseo Tennispalatsi, Salomonkatu 15.
  • Ilmainen sisäänpääsy koko päivän!
   Avoinna klo 11-22.
  • Valokuvia ilman kameraa -työpaja klo Klo 18-20. Tee oma, kesäinen kuvasi fotogrammitekniikalla. Tarkoitettu erityisesti lapsille. Ei ennakkoilmoittautumista. Pajaan mahtuu kerralla n. 20 henkeä.
  • OI MAAMME! - Valokuvia Suomesta
  • Opastus näyttelyihin suomeksi klo 18 ja 20.
  • Opastus näyttelyihin ruotsiksi Klo 19 ja 21.
 • Suomalaista videotaidetta tauotta halki yön: Pohjoinen makasiinikatu 4 ja Kasarmikatu 21.
 • Lähetä kuvia tai videoita CityWall-ikkunaan. Lähetysosoite post(at)citywall.org. Kuvat näkyvät Lasipalatsin sisäpihalla.

Taiteiden yön koko ohjelmisto (yli 200 tapahtumaa keskustassa ja esikaupunkialueilla)

CityWall-ikkuna eli suuri vuorovaikutteinen kosketusnäyttö avattiin keväällä Lasipalatsin pihalle vastapäätä Foorumia. Näyttö on kehitetty Teknillisen korkeakoulun ja Helsingin yliopiston HIIT-tutkimuskeskuksessa (Helsinki Institute for Information Technology) multimodaalisia käyttöliittymiä kehittävässä ryhmässä (Ubiquitous Interaction).

CityWall-näytössä esitettävät sisällöt voidaan järjestää teemoittain kaupungilla järjestettäviin tapahtumiin, kuten festivaaleihin ja urheilutapahtumiin. CityWall on suunniteltu erityisesti video- ja kuvamateriaalin julkaisuun ja navigointiin. Materiaalia noudetaan jatkuvasti Flickr- ja Youtube-kuvapalveluista, jossa käyttäjät ensin merkitsevät noudettavan aineiston sanalla "Helsinki".

CityWall-näytössä on kosketukseen pohjautuva käyttöliittymä. Yhtäaikaisia käyttäjiä voi olla niin monta kuin ikkunan eteen mahtuu. Käyttäjät voivat navigoida, järjestellä ja manipuloida näytöllä esitettävää materiaalia intuitiivisin kädenliikkein. Ikkunan leveys on 2,6 metriä - tosin teknologia mahdollistaa näytön leveyden aina 16 metriin asti.

Kuvia tai videoita voi lähettää CityWall-ikkunaan osoitteella post(at)citywall.org. Vaihtoehtoisesti voi merkata omia Flickr- ja YouTube-aineistoja sanalla 'Helsinki'. Merkityt aineistot noudetaan CityWall-ikkunaan pienellä viiveellä.

(latojan huom.: kuvanlaatu tässä CityWall-ikkkunassa on luvattoman heikko, johtunee ruudusta...)

Niclas Warius, Aada Niilola, Laura Nissinen, Tea Mäkipää

Niclas Warius Solitudes
2.9. 2007 asti
(Rantagalleria, Hallituskatu 7, Oulu)

Aada Niilola ja Laura Nissinen Valokuvia
2.9. 2007 asti
(Nukun näyttelytila, Hallituskatu 7, Oulu)

Tea Mäkipää Solitude – videoteos
2.9.2007 asti
(Kummigalleria, Hallituskatu 7, Oulu)

Osana Pohjoisen valokuvakeskuksen 20-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa Pohjoisen valokuvakeskuksen gallerioissa nähdään neljän suomalaisen taiteilijan yhteisnäyttely. Yhteistä heille – Niclas Wariukselle, Aada Niilolalle, Laura Nissiselle ja Tea Mäkipäälle – on kuvan ainutlaatuinen kyky kertoa tarinoita.

Kuva oikealla: Aada Niilola.

Pohjoinen valokuvakeskus
Hallituskatu 7, Oulu
ma-su 10-20

Marko Rantanen, Paras tähän mennessä
29.8.2007 asti

Helsinkiläisen mainosvalokuvaaja Marko Rantasen ensimmäinen valokuvanäyttely on esillä Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksessa Lappeenrannassa. Paras tähän mennessä -näyttely on kokoelma dokumentaarisia panoramakuvia vuosilta 2000-2006. Kuvissa ei ole varsinaista yhteistä teemaa, vaan yhdistävänä tekijänä on jokin tunne, tilanne tai elementti.

Työssään mainoskuvaajana Rantanen kuvaa kaiken digitaalisesti, sen vastapainona filmille kuvaaminen maistuu vapaa-aikana.

Kaakkois-Suomen valokuvakeskus
Snellmaninkatu 13 A, Lappeenranta
ke-pe 12-17, la-su 11-15

Suomen Valokuvaajain Liitto ry:n muotokuvanäyttely: Kasvoja ja karismaa
30.8.2007 asti

Suomen Valokuvaajain Liiton yhteisnäyttelyssä elää vahvana perinteinen muotokuvaus, mutta kuvissa näkyvät myös digitaalisen kuvankäsittelyn tuomat uudet mahdollisuudet.

Kuva oikealla: Katja Uitto.

Galleria IBIS
Vaasan Taidehalli
Kaupungintalo
Avoinna ke-pe klo 12-18, la-su 12-17 ja ma-ti suljettu

Benjam Pöntinen, Lapuanjoki
2.9.2007 asti

Pohjanmaan Valokuvakeskus
Kustaa Tiitun tie 1, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Nettifotomaraton 2007, 25.8.-26.8. Reilun vuorokauden mittainen kilpailu verkossa, kuka tahansa voi osallistua, 10 euroa ilmoittautumismaksu.

Suomen Nikon, uutuustuotteet.

 • Nikon D3 täyskenno, 12.2 megapikseliä, etsinkuva 100%, ISO 200 - 6400, 9 kuvaa sekunnissa, 51 pisteen tarkennusjärjestelmä, 3 tuuman 920.000 pikselin lcd-näyttö, reaaliaikanäkymässä (elävä näyttö) automaattitarkennus, kaksi cf-korttipaikkaa, hdmi-liitäntä av-lahtö, veden- ja pölynkestävä, pölynpoisto, lisävarusteena langaton lähetin WT-4, valikkokieleksi voi valita suomen
 • Nikon D300 12.3 megapikseliä, rajauskerroin 1.5, etsinkuva 100%, ISO 200 - 3200, 7 kuvaa sekunnissa, 51 pisteen tarkennusjärjestelmä, 3 tuuman 920.000 pikselin lcd-näyttö, reaaliaikanäkymässä (elävä näyttö) automaattitarkennus, hdmi-liitäntä av-lähtö, veden- ja pölynkestävä, pölynpoisto, valikkokieleksi voi valita suomen
 • 14-24mm f/2.8G ED AF-S NIKKOR
 • 24-70mm f/2.8G ED AF-S NIKKOR
 • 400mm f/2.8G ED VR AF-S NIKKOR
 • 500mm f/4G ED VR AF-S NIKKOR
 • 600mm f/4G ED VR AF-S NIKKOR
 • lehdistötiedotteet

Nikonin eilen julkistamien uutustuotteiden suositushinnat (alv mukana) (tiedot peräisin Suomen Nikonilta):

 • Nikon D3 -digijärjestelmäkamera 4 940 euroa
 • Nikon D300 -digijärjestelmäkamera 1 830 euroa
 • Nikon AF-S Nikkor 14-24 mm f/2,8, 2 000 euroa
 • Nikon AF-S Nikkor 24-70 mm f/2,8, 2 000 euroa
 • Nikon AF-S 400 mm f/2,8 G ED VR, 10 300 euroa
 • Nikon AF-S 500 mm f/4 G ED VR, 9 200 euroa
 • Nikon AF-S 600 mm f/4 G ED VR, 10 300 euroa

Tietokone.fi, HP jyrää printterikaupassa. Myy enemmän kuin neljä seuraavaa merkkiä yhteensä.

Ilta-Sanomat, Ranskalaislehti sensuroi Sarkozyn mahamakkarat.

Digivideo.fi, Adobe Flash Player 9 tukee HD-videota. Betaversio on jo imuroitavissa Adoben sivuilta.

Taloussanomat, Sloggin peppukisa pöyristyttää. Imagon uudistus käynnissä. Kampanjassa nuoria naisia ja miehiä kehotetaan lähettämään itsestään kuva internet-sivulle muiden arvosteltavaksi. Digitoday.fi, Sloggin täydellisen pepun nettimetsästys pöyristyttää.

IR, Nikonin julkistukset.

Rob Galbraith, Nikonin julkistukset.

Thom Hogan, First Impressions. Nikonin julkistuksista.

Cameralabs.com, Nikon D300 launch analysis.

Nikon, Wireless Transmitter WT-4 and Camera Control Pro 2 Software.

Wrotniak.net, Customizing Your E-510 or E-500.

Strobist, Annie does (Red). Annie Leibovitz. Tarkka setup kuvauksista + video.

Gizmodo.com, Hands On D3 and D300 Impressions: Beefy and Beautiful.

The Online Photographer, Size Matters. Ctein hankki Epson 9800 tulostimen, 44 tuumaa.

Digital Photography School, Should you buy a DSLR or Point and Shoot Digital Camera?

Ephotozine.com, The EPZ Beginner's Guide to Photography part 5 - metering.

Yahoo News, Nikon enlists new cameras, faces in battle vs Canon. Japanissa Nikon on markkinajohtaja. Nikon D300 -järjestelmädigiä valmistetaan aluksi 60.000 kpl / kk, Nikon D3 -järjestelmädigiä valmistetaan 8.000 kpl / kk.

Dpreview.com, Pentax announces Optio Z10 and S10. Uudet mallit syyskuussa myyntiin.

Kamera & Bild, Nikon D3 är helrätt för pressfotografen. Magnus första intryck.

Trustedreviews.com, Samsung SyncMaster 245B -arvio. 24 tuumaa.

Trustedreviews.com, HP LaserJet P2014 -arvio. Mustavalkolaseri.

 

23.08.2007 

Harriniemi.net.

Ukonilma. HS, Rajuilma roimi eteläistä Suomea. Ilmatieteen laitos, Uudenmaan ukkonen harvinaisen raju. 22.8.2007. (Allaolevat kuvat on otettu eri aikoina).

Juvonen.1g.fi, Southern Japan 2 (43 kuvaa). Traffic in Japan, kulkuneuvoja.

Portti.jossain.com, Streets of Riga.

Valokuvatorstai, 56. haaste, Valokuvatorstain tämänkertainen haaste on "Uni". Saatte ihan itse päättää haluatteko mieluummin kuvata lempeitä päiväunia vai pahimpia painajaisia. Osallistuminen tavalliseen tapaan, kuvausaikaa on viikko. Ohjeet.

 • edellisen viikon eli 55. haasteeseen "Kas kummaa" osallistuttiin 153 kuvalla, lienee Valokuvatorstain ennätys (?)

Suomen Nikonin tänään klo 9 alkavassa lehdistötilaisuudessa on luvassa uutisia. Ja seuraava Suomen Nikonin lehdistötilaisuus on jo viikon päästä...

Canon.fi, You Connect nettilehti Elokuu 2007.

 • Esittelyssä HG10
 • Voita PowerShot A710 IS
 • EOS 400D promootio
 • Canon Europe 50 vuotta!
 • CANON iMAGE GATEWAY tarjoaa enemmän
 • SELPHY-kuvatulostimella kesämuistot talteen
 • You Connect uudistuu

/Pintaliitoblogi, Oopa: Kamerakaupoille? Canonin 1D:n neljä megapikseliä on Oopalle riittänyt ja kuvia on julkaistu kymmenissä lehdissä. Nyt on kuitenkin kuusi vuotta sitten julkistetusta kamerasta pystykuvauskahvan laukaisinnappula rikki.

 • (Latojan huomautus: itse olin erityisen tyytyväinen Canon 1D:n ccd-kennon tuottamiin väreihin. Mutta mikä on uskottavuus, kun kuvaa neljän megapikselin kameralla -:) Vaikka ne pikselit olisivatkin vähän eri tasoa kuin joissakin pokkarissa. Hämärässä kuvaaminen ei sitten ollut 1D:llä mitään herkkua, kun ISO-arvot loppuivat kesken.)

Dpreview.com, Nikonin julkistukset.

Dpreview.com, Olympuksen julkistukset.

(Foorumilta) Taitavia kuvankäsittelijöitä ja valokuvaajia.

The Online Photographer, Focal Length 'Equivalents'.

Dpreview.com, Seam Carving for content-aware image resizing. Kuvien koon muuttamisessa voidaan painottaa eri osia kuvista (tai oikeastaan sisältöä).

Japanin Nikon, NASA Places an Order with Nikon for D2XS Digital SLR cameras...

BBC News, Magazine retouches Sarkozy photo. Paris Match kavensi vyötäröä.

Kamera & Bild, Olympus-julkistuksia.

Nikonwatch.com, Nikon-huhuja.

Ephotozine.com, Pantone Huey Pro Calibration -arvio. Monitorin kalibrointiin.

 

22.08.2007 

Yleisölle avoin keskustelutilaisuus: Jan Kaila & Jorma Bergholm tänään kello 18 alkaen Hippolytessä. Jan Kailan näyttely Toinen kuolema Hippolytessä 2.9. asti. Näyttelystä kerrottiin 17.8. digiuutisissa.

Laura Bielaun valokuvia
30.9.2007 asti

Eilen avautui Hippolyten Projektitilassa saksalaisen Laura Bielaun kokeellisten valokuvien näyttely. Kuvasarja käsittelee valokuvauksen historiaa ja valokuvausta välineenä. Keskeisellä sijalla ovat Bielaun omakuvat eri ilmenemismuodoissaan.

Valokuvagalleria Hippolyte
Kalevankatu 18 B, Helsinki
ma-pe 12-17, la-su 12-16

Urbanparadise.kuvat.fi, Paluu Tammelaan (32 kuvaa).

Miisu.1g.fi, kuumailmapalloilemassa (20 kuvaa).

Katse.org on taas linjoilla, hyvä.

MikroBitti nro 8/2007, 1.8.2007.

 • Kokeiltua, Puolilangaton digikuvakehys, Kodak EasyShare EX1011, 10'', 269 euroa. Langaton verkkoyhteys, valokuvat, videot, mp3. 800 x 480, 16:9, kuvanlaatu on hyvä. Kaukosäädin on loistava, kello osaa hakea internetistä oikean ajan. Plussaa: kuvanlaatu, kaukosäädin, liitännät. Miinusta: ei akkua, WiFi-tietokoneyhteyden toteutus, ei ymmärrä blogeja.
 • Puhelin vai pokkari? Kamerakännyköiden kuvanlaatu, kolme sivua. Kaksi kamerapuhelinten parhaimmistoon kuuluvaa vs. uusi keskivertopokkari. Suuressa osassa kamerakännyköitä on kiinteä tarkennus, joka tarkoittaa sitä, että kuva ei ole tarkka oikein mistään. Testin kahdessa kamerakännykässä on automaattitarkennus. Digipokkarissa on aito kolminkertainen zoom, kamerakännykässä digitaalinen zoom. Nokian salamavalo on led-tekniikalla toteutettu eli melko rajoittunut, Sony Ericsonissa on aito ksenonsalamavalo. Kolmessa testilaitteessa eli kaikissa kohina vaivaa, vaikka paperille tulostetutuissa kymppikuvissa sitä ei niin huomaakaan. Digipokkari voittaa kaikilla osa-alueilla, kameralla kuvaaminen on sitä paitsi helpompaa, nopeampaa ja monipuolisempaa. Puhelimet sopivat dokumentaariseen käyttöön, niistä on helppo laittaa kuva eteenpäin. Puhelin kulkee aina mukana. Sony Ericssonilla on ongelmia vastavalokuvauksessa. Nokia N95 häviää väritoistossa ja hämäräkuvauksessa, mutta sen vahvuus on videokuvan hyvä laatu.
  - Nikon Coolpix S500, 300 euroa, Kuvaamiseen tehty. Plussaa: kuvanlaatu, kuvausominaisuudet, nopeus. Miinusta: vähäiset käsisäädöt, toimii vain kamerana.
  - Nokia N95, 710 euroa, Parhaimmillaan päivällä. Plussaa: kuvanlaatu päivänvalossa, videokuvan laatu. Miinusta: toiminta vähässä valossa, pitkät viiveet.
  - Sony Ericsson K810i, 400 euroa, Toimiva kompromissa. Plussaa: värien toisto, ksenonsalamavalo. Miinusta: laukaisinpainikkeen tuntuma, ei herkkyysasetusta.
 • Ilmaisohjelmat. Pikaselaa kuvia, Xee, Mac OS X. Macin oma esikatselutoiminto ei ole kovin kätevä, siksi Xee on hyvä valinta, joka näyttää myös exif-tiedot.
 • Netistä poimittua. Päivän kiintoisa kuva, cellar.org/iotd.php, eri aloilta, myös teksti mukana. Pieniä ihmisiä, little-people.blogspot.com.

Tietokone.fi, Canon esitteli odotettuja uutuuksia. Syysmallistossa lähes 30 laitetta.

HS, Varoituskuvat tulossa Suomessa myytäviin tupakka-askeihin.

Digitoday.fi, Pyllykamera vetää farkkuasiakkaita. Arizonassa.

Suomen Epson, lehdistötiedote (lyhennetty). Epson Stylus Photo R285.

 • Epsonilta tulee syyskuussa A4-kokoinen kuusiväritulostin Epson Photo R285, joka käyttää Epsonin Claria-valokuvamustetta. Kuusi eriväristä mustepatruunaa, yhden värin loppuessa ei tarvitse uusia koko värisarjaa, mustepatruunan hinta on 9,90 euroa.
 • Epsonin Claria-valokuvamusteella tulostetut kuvat säilyvät pidempään ja parempina kuin valokuvalaboratoriossa tehdyt kuvat. Albumiin säilöttyinä Stylus Photo R285 -tulostimella tehdyt kuvat säilyttävät värinsä jopa 200 vuotta ja valokuvakehyksessä jopa 98 vuotta. Laitteessa käytetty kuusivärinen pigmenttimustetekniikka sopii erinomaisesti kehittyneimmillä digikameroilla otettujen kuvien tulostamiseen. Kuvista tulee elävän näköisiä, niissä on monipuoliset väriskaalat ja tasaiset väriliu'ut.
 • Stylus Photo R285 -mallissa on Epsonin ammattilaistulostimissakin käytössä oleva Micro Piezo -tulostuspää. Pienimmän mustepisaran koko on vain 1,5 pikolitraa. Laite valitsee sopivimman koon viiden pisarakoon väliltä, pienemmän koon pikkutarkoille alueille ja suuremman koon laajoille värialueille.
 • Stylus Photo R285 -mallin verollinen suositushinta on 99 euroa. Tuote tulee Suomessa kauppoihin syyskuussa.

Dpreview.com, Canon Picture Style Editor, a quick look. Uusien Canonin järjestelmädigien mukana tulee tämä ohjelma, mutta mikä se oikein on ja mitä sillä tekee?

Weddingphotographydirectory.com, Wedding Photography Contest Top 100 Finalists Photos. Hääkuvia rapakon takaa.

Slideshare.net, Funny Photography. 23 "hassua" kuvaa kuvaajista (suurin osa on jo aiemmin nähtyjä).

Worth1000.com, The Aging Process. Katie Holmes vanhennetaan Photoshopissa.

Photo.net, Canon EOS 1Ds Mark III (MK3) In-Depth Preview.

Photo.net, Canon EOS 40D Preview.

Bobatkins.com, Canon EOS 40D or Canon EOS 30D? Is the upgrade worth it? Jo vain.

Computer-darkroom.com, Customising Camera Defaults.

Luminous Landscape, A Watch Parable. Kellon valinnasta saatuja kokemuksia voi käyttää kameran valintaan.

IR, Sonyn julkistukset.

The Online Photographer, The Olympus 90-250mm f/2.8.

Popular Photography, Real or Fake? Väärennettyjä muistikortteja ja muutakin. Erityisesti eBay:n kautta myydään paljon ei-aitoja muistikortteja.

Rob Galbraith, Beta HD Photo plug-ins for Photoshop updated.

Dpnow.com, Breeze Systems announce Downloader Pro v2.0.3. Vuoden aikana lisenssin hankkineille päivitys on ilmainen.

Makezine.com, CCRRFD (Cheap creative rascals ring flash diffuser).

Pocket-lint.co.uk, Sony digi-cam boasts smile sensor - won't work until everyone grins. Kuulostaa aprillipäivän pilalta, mutta totta se on.

Ephotozine.com, P&L Solutions Digital SLR pinhole adapter. £30 + £10.

Fotosidan.se, Från fält till Fotosidan. Kuvien taustat.

Trustedreviews.com, Panasonic Lumix DMC-FZ18 -arvio. 18-kertainen zoom, 28 - 504mm.

Steve Sanders, Sony Cyber-shot DSC-T100 -arvio. Suomen Sony.

 

21.08.2007 

Kameraseuran Aita 2007 (kuva) Helsingin Rautatieaseman Läntisessa hallissa avautui eilen.

 • ks. Kameraseuran sivuilta Ajankohtaista, näyttely 20. - 27.8.2007

Lähetä kuvasi Eniro Puhelinluettelon kanteen. Eniro Oy etsii kilpailuilla kuvia vuoden 2008 puhelinluetteloidensa etukansiin (32 kpl). Kilpailu on avoin kaikille Suomessa asuville luonnollisille henkilöille. Kukin kilpailija voi osallistua minkä tahansa puhelinluettelon etukantta koskevaan kilpailuun, kuitenkin korkeintaan kymmenellä kuvalla.

Kilpailuun osallistutaan webin kautta. Lomake on täytettävä erikseen jokaisen lähetettävän kuvan osalta. Kilpailukuvien tulee olla vähintään 6 megapikselin kuvia, lyhyemmän sivun pituus 23 cm 300 dpi:n resoluutiolla. Kuvilta edellytetään teknistä moitteettomuutta. Fotomontaaseja tai muulla tavoin manipuloituja kuvia ei hyväksytä. Sen sijaan rajaukset alkuperäisestä kuvasta sallitaan.

Kuvat eivät saa olla aiemmin muissa kilpailuissa julkaistuja, eikä niillä saa samanaikaisesti osallistua muihin kilpailuihin. Kuvaajalla on oltava kuviin täydet oikeudet. Kuvaajan vastuulla on, että kuvassa esiintyviltä henkilöiltä on pyydetty lupa julkaisuun. Osallistua voi vain digitaalisilla tiedostoilla.

Kilpailijan tulee myös antaa kirjallinen perustelunsa sille, miksi juuri hänen lähettämänsä kuva sopisi kyseisen alueen Eniro Puhelinluettelon kanteen.

Eniro saa käyttää voittaneita kuvia vuoden 2008 aikana julkaistavien Eniro Puhelinluetteloiden etukansissa (32 kpl). (ks. muut käyttö kilpailusivuilta)

Kilpailuaika 20.8.-30.11.2007.

Palkinnot:

Jokaista Puhelinluettelo-aluetta kohden palkitaan yksi kuva, yht. 32 kpl. Palkinto voidaan jättää jakamatta, jos riittävän korkeatasoista kuvaa ei löydy joltain alueelta.

Palkintona on Samsung U700 -matkapuhelin.

Eniron banneria klikkaamalla pääset kilpailusivulle.

Suomen Canon, lehdistötiedotteet. 11 uutta päivätty eiliselle 20.8.2007.

 • Canon tuo loppuvuoden aikana markkinoille yli 30 uutta kuluttajatuotetta
 • Canon EOS-1Ds Mark III ja EOS 40D ovat eilen julkistetut uudet järjestelmäkameramallit. Lisäksi uudet EF-/EF-S-objektiivit. Syksyn aikana Canon tuo markkinoille kuusi uutta PowerShot- ja IXUS-kameraa sekä kovalevylle tallentavan teräväpiirtovideokameran. Myös PIXMA- ja CanoScan-mallisto uudistuvat.

YLE | Free Your Mind - Nuori Kulttuuri / Digitaika 07. Digitaalisen taiteen festivaali 22. – 28.10.07 Helsingissä. DigiTaika on valtakunnallinen 10-20-vuotiaiden digitaalisen taiteen harrastajien tapahtuma. DigiTaika tarjoaa nuorille tilaisuuden esitellä taitojaan julkisesti ja saada tuotoksista arvokasta asiantuntijapalautetta. Palautteen tarkoitus on tarjota ammattilaisen näkökulmaa omaan tekemiseen siten, että kokemuksesta on sekä iloa että hyötyä harrastamisen kannalta. Töitä ei aseteta ikäsarjoihin. Enintään 1/3 ryhmän jäsenistä saa poiketa ikärajoista.

 • Nuorten töitä asetetaan näytteille festivaaliviikon 22–28.10.2007 aikana eri puolilla pääkaupunkiseutua, mm. kulttuuriareena Gloriassa, Lasipalatsin näyttelytilassa, 10-kirjastossa ja metrossa. Lisäksi nuorilla on mahdollisuus osallistua työpajoihin ja paneelikeskusteluihin.
 • Ilmoittautuminen 01.03.- 14.09.07
 • Kaikki tapahtumaan lähetetyt työt saavat sekä suullisen että kirjallisen palautteen. Arvioijina toimivat alan ammattilaiset ja asiantuntijat.
 • Osallistumismaksu: 10 € / arvioitava työ

Kapasia-blogi, Sääliksi käy.

 • Tässä suora linkki Kapan tekstissään mainituille sivuille (ja niille kuville...) (kamerahan ne kuvat ottaa, eikö niin...)

Peter Forsgård, Kokemuksia hääkuvauksesta.

Harri Rauhanummi Photography. Ensimmäistä kertaa hääkuvauskeikalla, puolisentuhatta kuvaa ehdittiin ottaa neljän tunnin aikana. Jatkopaikka oli pimeä suljettu aitta. Tässä pieni galleria hääkuvista.

JIM-tv-kanavalla alkaa keskiviikkona 5.9.2007 klo 21 ranskalainen 16-osainen ohelmasarja "Maa ilmasta" (Earth from Above). Valokuvaaja Yann Arthus-Bertrandin kuvat on lähtökohtana dokumentille, Arthus-Bertrand juontaa ilmastonmuutosta lähtökohtanaan käyttävän sarjan.

Hyvinkään Kameraseura ry, Kuvagalleria.

Aloittelevan valokuvaajan arkea -blogi, Kirjoista.

Tekniikka&Talous, Canon julkisti 21 megapikselin digijärkkärin.

Stara.fi, Harry Potter -tähden muotoja kasvatettiin digitaalisesti, katso kuva!

Suomen Löytötavarapalvelun huutokauppa tiistaina 21.7.2007 klo 19.00. Käpylän työväentalolla, Vipusentie 19, Helsinki. Poimintoja:

 • 486 Digikamera + kotelo Canon Digital IXUS II, 3.2 Mp, 128MB-muistikortti, toimiva
 • 490 Digikamera Samsung Digimax L60, 6.0Mp, 1GB-muistikortti, akku loppu
 • 499 Digikamera + kotelo Ricoh Caplio R1, 4.0Mp, 256MB-muistikortti, toimiva
 • 507 Digikamera + kotelo Konica Minolta Dimage X50, 5.0Mp, 256MB-muistik, toimiva
 • 509 Digikamera + kotelo Konica Minolta Dimage E50, 5.0Mp, 256 MB-muistik, toimiva
 • 518 Digikamera Sony Cyber-shot DSC-T33, 5.1Mp, 256MB-muistik, akku loppu->ei testattu
 • 523 Digikamera + kotelo Olympus mjuu 700, 7.1Mp, 256MB-muistikortti, toimiva
 • 526 Digikamera Samsung digimax U-CA5, 5.0Mp, 256MB-muistikortti, akku loppu->ei testattu
 • 530 Digikamera + kotelo Sony Cyber-shot/Carl Zeiss, 7.2Mp, 1GB-muistikortti, akku loppu->ei testattu
 • 537 Digikamera Olympus mjuu-mini, 5.0Mp, 256MB-muistikortti, toimiva
 • 550 Digikamera + kotelo Casio Exilim, 7.2Mp, 2GB muistikortti, toimiva
 • 552 Digikamera HP photosmart E317, 5.0Mp, 512MB-muistikortti, toimiva
 • 554 Digikamera Canon Digital IXUS50, 5.0Mp, 512MB-muistikortti, toimiva
 • 556 Digikamera + kotelo Olympus mjuu digital 800, 8.0Mp, 1GB-muistikortti, toimiva
 • 570 Digikamera Olympus FE-160, 6.0Mp, 256MB-muistikortti

Dpreview.com, Canonilta paljon julkistuksia. Canon EOS 40D -mallista tullee heti myyntimenestys. (Ja pian seuraa Nikon esimerkkiä...).

Dpreview.com, Sony 12.5 MP APS-C CMOS sensor, 10 fps. Tämä on käytössä ainakin Sonyn seuraavassa järjestelmädigissä. Kohina on yritetty saada kuriin.

Wrotniak.net, E-510 Image Stabilization. How well does it really work?

Telegraph.co.uk, My brush with absolute perfection. Kuvankäsittelyn jälkeen henkilöä tuskin tunnistaa lehden kansikuvasta. Esimerkkinä jutun kirjoittaja ennen ja jälkeen Photohopin.

Digital-lifestyles.info, Retouching Service Turns Pageant Children Into Plastic Freakshows. Täyshoito kuvaa kohti $60, seuraavaksi sitten varmaankin lasten kauneusleikkaukset.

Thom Hogan, Giving your brain three weeks rest leads to interesting thoughts... Monenlaista Nikon-asiaa. Sekä How Nikon Should Conquer the World.

Digital Outback Photo, Note on Highlight Recovery. Raw-muunnoksessa voi säätää.

Photoshoplab.com, Aging People. Sopivan helppoa.

Thom Hogan, Nikon Digital SLR Lens Kit Recommendations.

Josephholmes.com, EPSON's Next Generation. Epson 11880.

E-fotografija.si, Design Perfection - World exclusive review of Sony CyberShot DSC-T70 and DSC-T200. Sonyn uudet mallit.

Thom Hogan, Fujifilm S5 Pro -arvio. Suomen Fuji.

 

20.08.2007 

Viikon 34 kuva: My Nature 3.

Fotoni.org, Ankkarock 2007.

Ville Purhonen

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta II -blogi, Jääkiekon Pohjoismainen Nordic Trophy-turnaus 2007. Jere Karalahden ensiesiintyminen Kärppäpaidassa.

Ilpo Törnqvist, kuvia viime viikonlopun City Marathonilta.

Huutokauppatalo Apollo.fi, tiistain huutokaupassa 21.8.2007 on neljä Kari Riipisen (valo)kuvaa, koot 38 x 46, signeerattuja. Kaikilla lähtöhinta on 150 euroa (voidaan myydä allekin).

 • 161 (Madonna American life) vasarahinta 50 euroa
 • 162 (pöllö) vasarahinta 50 euroa
 • 163 (Brillo soap pads) 50 euroa
 • 164 150 euroa (Imagine John Lennon)
 • 165 (Marilyn) 100 euroa.

Canon julkistaa allaolevat mallit lehdistötilaisuudessa tänään. Uutta softaakin on luvassa, Picture Style Editor (PSE) 1.0. Amazon.com laittoi tiedot "vahingossa" sivuilleen etuajassa.

Dpreview.com, Nikon Capture NX 1.2. Paljon muutoksia. Ks. Suomen Nikon.

Science.monstersandcritics.com, Hundreds strip to expose naked truth on global warming. Spencer Tunick kuvasi Sveitsissä 18.8.2007.

Earthboundlight.com, Are "Nikon sRGB" and "Nikon Adobe RGB" the same as the Real Thing? (Photo Tip of the Week).

Diyphotography.net, Very Cool Optical Slave Unit. Rakentelijoille.

DCRP, Casio Exilim EX-Z1050 -arvio.

 

19.08.2007 

Henrik.paul.fi, artikkeli Cokinin suotimista. (Ja kielenhän voi vaihtaa englanniksi tai suomeksi).

Hopeinenomena.net, alue DTP ja kuvankäsittely.

Avoimet virat ja tehtävät Taideteollisessa korkeakoulussa, Työpaikat.

Canon on tehnyt "palveluksen" Mark III:n ostajille ja poistanut jpg:n exif-tiedoista laskurin, joka kertoo otettujen kuvien määrän. Aiemmissa ykkössarjan malleissa tämä tieto on. Samanlainen "palvelus" lienee tehty myös Canon 5D:n omistajille. Nikon puolestaan kiusaa turhaan järjestelmädigiensä ostajia jättämällä laskurin exif-tietoihin.

Luontotupa.net on uudistunut. Yhdellä tunnuksella pääsee kaikkiin osioihin. Vanha keskustelualue jää arkistoksi (viestit on siirretty/siirretään uudelle jo aukiolevalle foorumille).

 • Tuvassa voi ilman kirjautumista kommentoida kaikkia (poissulkien kuvafoorumi sekä luonto-wiki) aiheita sekä Luontokuvagallerian kuvia
 • rekisteröityneet voivat ylläpitää omaa kuvagalleriaa
 • Luontotupaan pystyy lähettämään myös kuvia sekä kirjoittamaan suoraan sähköpostitse tai GSM-laitteesta multimediaviestinä. Nämä näkyvät Mobiilipostit-osassa.
 • Luonto-Wiki on myös olemassa, sen graafinen asu vain ei ole valmis, mutta sitä pystyy jo käyttämään. Wikiä voivat käyttää (lisätä sivuja ja muokata niitä) vain rekisteröityneet jäsenet.
 • ynnä muuta...

The Online Photographer, Anssi Ranki's Red Clock. Uudessa Popular Photography -lehdessä on artikkeli suomalaisesta valokuvaajasta, joka manipuloi kuvia aika omintakeisesti ilman Photoshoppia... Kuvia ei ole manipuloitu, ne ovat sitä, mitä kamerakin näki. Mutta miten valuvat kellot yms. sitten oikein on toteutettu?

Jmg-galleries.com, Why I Hate HDR: Photo Technology Porn. High Dynamic Range (HDR).

Photoshopessentials.com, Create A Collage Of Polaroids From A Single Photo. Yksityiskohtaiset ohjeet.

IQ Imaging, 35mm Slides from Digital Images. Perushinta $2, 10 tiedostoa yksi mega. Image Resolution & File Size.

Trustedreviews.com, Digital Photography Tutorial – Photo Printing Pt. II.

Avecmobile.com, Remember Where You Were: Let Gisteq PhotoTrackr Post Your Digital Photos on a Map. Pieni gps-laite, hinta vähän yli $100.

Photojojo.com, myytävänä esim. kasseja/laukkuja, joihin saa itseotetun kuvan. Ks. myös Snaptotes.com.

Lightscoop.com, järjestelmäkameran sisäisen salaman pehmentäjä, $29.95.

Northlight-images.co.uk, New product news and rumours. Canon-huhuja niin paljon, että heikompaa hirvittää. Viimeisimmät päivätty 18.8.2007.

 

18.08.2007 

Anttia, Flickr, Tuuri (8 kuvaa).

Ilta-Sanomat, Heatheria ahdistellut valokuvaaja sai tuomion. ...Jay Kaycappa, 32, tarrasi Millsiä hartioista ja yritti väkisin kääntää tätä kuvaa varten maanalaisessa heinäkuussa 2006.... (Pau McCartneyn vaimo...).

Panttihuutokauppa Helsingissä 22.8.2007. Lähtöhinta on ohjeellinen.

 • DIGIKAMERA HP PHOTOSMART + MUISTIKORTTI 64MB 80 e
  - 70 euroa
 • DIG-VIDEOKAMERA CANON DM-MV900 1 AKKU + JOHDOT 250 e
  LAUKKU
  - poistettu
 • KAMERANRUNKO CANON A-1 1 VIRITIN 80 e
  OBJEKTIIVI TOKINA 35-70/2.8
  - 88 euroa
 • DIGI-KAMERA SAMSUNG DIGIMAX A7 60 e
  JOHTO + KÄYTTÖOHJEET
  - 90 euroa
 • DIGI-JÄRJESTELMÄKAMERA CANON EOS 350D 350 e
  2 OBJEKTIIVIA 55-200/4.5-5.6 JA 18-55/3.5-5.6
  BATTERY GRIP BG-E3 1 LATURI + TARVIKKEET
  MUISTIKORTTI 1GB
  KAMERALAUKKU
  - 540 euroa
 • DIGIKAMERA OLYMPUS CAMEDIA C-400 + TARVIKKEET 80 e
  MUISTIKORTTI 128 MB
  70 euroa
 • DIGI-VIDEOKAMERA SONY DCR-HC90E 3.0 MEGA PIXEL 200 e
  KAUKOSÄÄDIN 1 MUISTIKORTTI 16MB
  LATURI + JOHDOT JA KÄYTTÖOHJEET
  - 270 euroa
 • DIGI-KAMERA HP PHOTOSMART E217 4.0 MP 60 e
  MUISTIKORTTI 128MB 1 JOHTO
  CD + KÄYTTÖOHJEET
  - 40 euroa

Kaleva, Pinkki ruumisarkku kannustaa irti tupakkakoukusta. Syöpäjärjestöjän Coffin Shop -kiertue, osana tupakan vastaista kampanjaa pinkki ruumisarkku kiertää kauppakeskuksissa, voi kuvauttaa itsensä ruumisarkussa makaamassa. Ruumisauto kulkee kaupungista toiseen. Tänään ruumisarkku on Vantaan Jumbossa, ensi perjantaina Hansassa.

Iltalehti, Ei silikoneille. Muutamia kuukausia sitten Jenniinasta otettiin erään lehden juttua varten keväisiä bikinikuvia. "...Kummastus heräsi internetin keskustelupalstoja myöden, kun yhtäkkiä hallitsevan Suomen Neidon rintavarustus olikin kasvanut melkoisesti. Jenniinalta itseltään ei lupaa kuvamanipulaatioon edes kysytty....."

(Foorumilta) KeijoK, Tilt demonstration page. Canon TS-E 24mm f/3.5 L, kuvat otettu Canon EOS 5D -järjestelmädigillä.

Jezebel.com, Britney Spears Needs A Makeover Almost As Bad As She Needs A Lobotomy. Photoshopilla saa ihmeitä aikaan.

Digital Outback Photo, Cropping And Framing: How, When, and Where
Part 4
: Corners And What To Do With Them.

The Online Photographer, An Oh Sh%#! Moment. Ei kovin vakuuttavaa photoshoppailua :-)

Trustedreviews.com, Editing with Windows Movie Maker - Part 1. Windows Movie Maker tulee XP:n ja Vistan mukana.

Strobist, CLS/Macro Box Video. IR, video, jossa valoteltta ja Nikon CLS.

Arizona State University, Apollo Photographic Support Data. Alkuperäisiä kuukuvia skannataan uudestaan, projekti kestää kolme vuotta.

Dpreview.com, foorumi, Oly flagship - new pics and background info.

Kamera & Bild, Ny skärm för proffs från Eizo. Eizo Color Edge CG 241W, 16.970 kruunua + alv (1.818 euroa + alv). Nyt myynnissä. Digit.no,
Eizo ColorEdge CG241W skjerm for foto.

c|net, Canon EOS 1D Mark III -arvio. Suomen Canon.

Fotosidan.se, Jesper Ekvall, Överexponerat-blogi. Canon EOS 1D Mark III.

IR, Panasonic Lumix DMC-FZ8 -arvio.

 

17.08.2007 

Ismo Hölttö, Stefan Bremer, Oi maamme!
2.9.2007

Tennispalatsissa jo pidemmän aikaa auki ollut Oi Maamme - näyttely laajenee Helsingin Juhlaviikkojen myötä ulos Lasipalatsin aukiolle Ismo Höltön ja Stefan Bremerin valokuvin.

Höltön mustavalkokuvissa nähdään 1960-luvun Helsinkiä tavallisine kadunkulkijoineen. Bremerin kuvat on otettu Sarajevossa, Virossa ja Helsingissä. Jos/Om/If-kuvasarja nostaa esiin sodan mahdollisuuden.

Molempien kuvaajien otoksia on esllä myös Tennispalatsin museon Oi Maamme! -näyttelyssä.

Lasipalatsin aukio, Helsinki (vanha linja-autoasema)
auki ympäri vuorokauden

Kuva yllä: Stefan Bremer, Diagonaali (osa).

Jan Kaila, Toinen Kuolema
9.9.2007 asti

Jan Kailan (1957) näyttely Toinen Kuolema Galleria Hippolytessä avautuu tänään. Näyttely koostuu haudoille asetettujen valokuvien muokatuista uusinnoista sekä ääniteoksesta, jonka Kaila on valmistanut yhdessä Simo Alitalon kanssa.

Kaila kuvasi haudoille kiinnitettyjä muotokuvia vuonna 2006 kolmella eri hautuumaalla Pietarissa sekä San Michelen hautausmaasaarella Venetsiassa. Kuvauskohteena oli siis haudoille asetetut vainajaa hänen vielä eläessään esittävät valokuvat.

Kaikkiaan kuvia kertyi n. 1500, joista näyttelyyn on valittu 55 kiinnostavinta. Päämääränä teoskokonaisuudessa on ollut valokuvauksen monumentaalisen koskettavuuden esiin tuominen. Kaila on muokannut ja suurentanut kuvia tehostaakseen kunkin yksittäisen otoksen vaikuttavuutta ja keskeisiä esteettisiä ominaisuuksia.

Kaila on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla vuodesta 1981. Parhaiten hänet tunnetaan projekteista, jotka hän toteutti edesmenneen elämäntaiteilija Elis Sinistön kanssa.

Yleisölle avoin keskustelutilaisuus: Jan Kaila & Jorma Bergholm keskiviikkona 22.8. kello 18 alkaen.

Valokuvagalleria Hippolyte
Kalevankatu 18 B, Helsinki
ma-pe 12-17, la-su 12-16

Mirjam Efron, Kyllä maailmaan ääntä mahtuu
3.10.2007 asti

Mirjam Efron on vanginnut kuviinsa mielenosoitusten tunnelmaa Helsingissä, Tallinnassa ja Berliinissä. Kuvat on otettu vuosina 2006-2007.

Kamera-galleria
Kameraseuran toimitila
Lastenkodinkuja 1, Helsinki
ma-pe klo 11-17

Arietta Kaila, MIDORINO
1.9.2007 asti

Näyttely koostuu kahdesta osasta: MIDORI (vihreä) ja MIDORINO (vihreät niityt).

Ensimmäiseen sarjaan kuuluvat työt on kuvattu keskellä Tokiota 100-vuotiaassa purkutalossa. Jälkimmäisen sarjan kuvat Kaila otti Midorino-nimisessä paikassa, jossa hän kuvasi kolmea perinteistä pitkään asumattomana ollutta taloa luomuviljelijäpariskunnan pihapiirissä.

Arietta Kaila on helsinkiläinen valokuvaaja ja ranskan kielen opettaja. Hän on juuri palannut Japanista, jossa asui kaksi vuotta.

Laterna Magica
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
ma-pe 11-17 ja la 11-15

Minun kuvani – oma itse kuvaksi
16.9.2007 asti

Helsingin Diakonissalaitoksen Naisten valmennuskeskus Walmassa alkoi syksyllä 2006 Minun kuvani -ryhmä, jossa lähdettiin etsimään ja visualisoimaan omaa sisintä. Idea studioprosessin toteuttamiseen sai alkunsa yhden osallistujan ehdotuksesta.

Prosessiin osallistui kuusi naista. Ohjaajina toimivat valokuvaaja Pertti Nisonen ja tanssitaiteilija Katri Luukkonen.

Ryhmän ohjelmaan kuului erilaisiin valokuviin tutustumista ja kuvaamista sekä tanssi- ja liikuntaharjoituksia, joilla haettiin rohkeutta liikkumiseen ja kuvattavana olemiseen. Prosessin loppupuolella ohjaajana toiminut Nisonen kuvasi jokaisen osallistujan kuvattavan haluamalla tavalla.

Helsingin Diakonissalaitoksen Naisten valmennuskeskus Walma valmentaa yhteiskunnallisesti vaikeassa asemassa olevia naisia elämään, työhön ja opiskeluun.

Tänään avautuva näyttely on esillä Suomen valokuvataiteen museon Prosessi-näyttelytilassa. Prosessin näyttelyihin on vapaa pääsy.

Kuva yllä: Pertti Nisonen, 2006, Iiris.

Warthog.fi, muutama poiminta.

Tomas Kansanaho, Korennot Kesä 2007.

Tuomasheinonen.kuvat.fi, Kuvaajan matkassa (29 kuvaa). "Sai alkunsa lapin reissussa, kun poro liittyi 11.8.2007 kuvausremmin vahvuuteen, ja on siitä asti kulkenut kamerarepussa sieltä ulos kurkistaen."

Pinseri.com, Taas kotimaassa. Sami kävi Lontoossa. Kamerana tällä kertaa Pentax K10D.

Kotek.fi, Suomen tämän vuoden (v. 2007) kuuden ensimmäisen kuukauden tilastot ovat valmistuneet. Vertailut edellisen vuoden (v. 2006) vastaavaan ajanjaksoon. KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi.

 • digikameroita myytiin 46,759 miljoonalla eurolla, vähennystä -14%
 • digikameroita myytiin 158.820 kpl, vähennystä -14%
 • digikameroiden keskihinta oli 294euroa, ei muutosta
 • videokameroita myytiin 8,187 miljoonalla eurolla, vähennystä -9%
 • videokameroita myytiin 18.224 kpl, ei muutosta
 • videokameroiden keskihinta oli 449 euroa, vähennystä -9%
 • tulostimia myytiin 3,399 miljoonalla eurolla, kasvua 2%
 • tulostimia myytiin 23.728 kpl, vähennystä -15%
 • tulostimien keskihinta oli 143 euroa, kasvua 20%
 • monitoimitulostimia myytiin 8,738 miljoonalla eurolla, vähennystä -11%
 • monitoimitulostimia myytiin 71.035 kpl, vähennystä -4%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 123 euroa, vähennystä -9%

Dpnow.com, The DPNow guide to better photo printing, Part 1.

c|net, Digital-camera growth better than expected in '07. Kaikkien digikameroiden toimitusten lisäys on arvioidun 7.5% kasvun sijasta 15%.

Kamera & Bild, Fotogalleri med fokus på vardagen. NowNow Gallery.

The Sun, 'Those things weren't mine'. Chanel-mainokseen lisätty rintavarustusta Photoshopilla.

Ephotozine.com, Epson Perfection V500 Photo Scanner. Uusi skanneri.

Photographyblog.com, Epson CX7400, Epson CX8400 and Epson CX9400Fax. Uusia malleja.

Photographyblog.com, Epson C120 World’s Fastest Laser-quality Printer. Uusi malli.

Photographbay.com, Nikon D3 Ad . . . Huhuja.

Photographyblog.com, Canon Digital IXUS 950 IS -arvio. 4 * / 5 *. Suomen Canon.

LetsGoDigital, Ricoh Caplio GX100 -arvio.

Ephotozine.com, Olympus mju 780 -arvio. Suomen Olympus.

Cameralabs.com, Sony Vario-Sonnar T* DT 16-80mm f3.5-4.5 ZA.

Trustedreviews.com, Kodak EasyShare C743 -arvio. Suomen Kodak. "...extremely poor value for money."

Trustedreviews.com, Kodak EasyShare 5500 -arvio. Monitoimitulostin, ei oikein vakuuttanut.

 

16.08.2007 

Lintukuva.fi, Jari Peltomäki, Viikon Kuva 31/2007. Kannattaa lukea kuvan kommentit, jos vähääkään kiinnostaa Canon EOS 1D Mark III:n automaattitarkennuksen toimivuus lintukuvauksessa...

Ilkkakorhonen.com, uusimmat kuvat The Tall Ships' Races, Kotka.

(email) "Luento Musiikin valokuvaus 6.9.2007. Kalle Björklid, www.bjorklid.net/portfolio. Kerron kokemuksistani musiikin valokuvaamisen ihmeellisestä maailmasta. Olen kuvannut tänä vuonna seitsemän festivaalia, mukaan lukien Ruisrock, Provinssirock, Tuska Open Air jne.

Paikka: Jyväskylä/Mattilanniemi, Agora, Luentosali Beta 1. Krs
Aika: 6.9.2007, klo 17:15-20:00

Tilaisuus on vapaamuotoinen ja ilmainen kaikille. Esitän ottamiani kuvia ja kerron kokemuksistani, taiteellisesta ja teknisestä näkemyksestäni niiltä osin kuin yleisöä kiinnostaa. Olen ajatellut keskittyä kuvista ja kuvaamisen taiteellisista näkökulmista keskusteluun, joten uskon että esitys on mielenkiintoinen myös niille, joilla ei ole haluja erityisesti musiikin kuvaamiseen keskittyä.

Aiheista käsitellään esimerkiksi seuraavia yleisön toiveiden mukaan:
- Millainen on hyvä musakuva?
- Luovuus musakuvauksessa
- Kuvaaminen, taiteelliset seikat (polttovälit, kuvakulmat...)
- Kuvaaminen, tekniset seikat (tarkennus, valotuksen mittaus jne).
- Yleisön kuvaaminen
- Huumori musakuvissa
- Eri musiikkilajien kuvaaminen
- Kuvaustyylit (harkitseva vs. intuitioon perustuva).
- Kalusto
- Backstage-kuvaukset
- Jälkikäsittely
- Ulkoilmafestareista hengissä selviäminen
- Klubikeikat
- Kuvien julkaiseminen
- Lakiasiat
- Kuvausluvat ja akreditoinnit

Kommentit ja ehdotukset ennen ja jälkeen tilaisuuden ovat tervetulleita.

Tervetuloa!

Kalle Björklid
050 394 1554
kalle (at) bjorklid.net"

Valokuvatorstai, 55. haaste, Valokuvatorstain tämänkertainen haaste on "Kas kummaa ". Voit lisätä sanapariin huutomerkin, kysymysmerkin tai muita välimerkkejä, jos inspiraatiosi sitä kaipaa. Osallistuminen tavalliseen tapaan, kuvausaikaa on viikko. Ohjeet.

ITviikko, Kaksi bloggaria syytteeseen hameenalustojen kuvaamisesta Hollannissa. Oikeuteen salakuvauksesta.

(Foorumilta) Colorado.edu, Polarizing Filters. Pieni simulaatiokin, jossa voi kääntää polarisaatiofiltteriä...

Dpreview.com, Olympus releases updated firmware for E-410 & E-510 DSLRs.

Iwanexstudio.com, Professional Photo Retouching Services. Portfoliossa ennen ja jälkeen -kuvat. (Minua miellyttivät enemmän ennen-kuvat...).

L7foto.com, Building your own snoot.

Tämä vuoden EISA-palkitut (näitähän riittää).

 • Kamera-lehden Pekka Punkari oli "Video Panel Member", siis mukana valitsemassa tämän kategorian parhaita tuotteita

IR, Kodak blog compares CCD, CMOS.

Photographypress.co.uk, Sony's new Alpha Pro-DSLR to boast 20-megapixels? Huhuja.

c|net, Olympus Stylus mju 780 -arvio. Suomen Olympus.

Cameras.co.uk, Sony DSC W200 -arvio. Suomen Sony. 12 megapikseliä pienessä pokkarissa.

Cameras.co.uk, Sony DSC W90 -arvio. Suomen Sony.

Ephotozine.com, Olympus FE-230 -arvio. Suomen Olympus.

Trustedreviews.com, Philips 220WS8FS. 22 tuumaa, pettymys.

 

15.08.2007 

Usean kuukauden odotus palkittiin: kävin eilen hakemassa Sanomatalon Rajala Pro Shopista Canon EOS 1D Mark III:n. Nam.

 • (Nyt voin sitten mennä suihkuun ottamaan kuvia, jos objektiivina on L-lasi ja vielä filtteri ruuvattuna...).

Kai Aarikka, Valokuvia Uudesta Seelannista Tampereen Pispalan kirjastolla 20.8 – 9.9.2007.

 • Pispalan kirjasto, Tahmelankatu 14, Tampere.
  Aukioloajat 20.8-2.9 ma-to klo14-20, pe klo12-18, la suljettu,
  3.9-9.9 ma-pe 14-20 la klo12-17.
 • www.7777777.fi

Espoon kaupungin työväenopiston syksyn opinto-ohjelma 2007–2008. Kurssiohjelmat ovat pdf-muodossa.

KUVATAIDE: Ilmoittautuminen: Internet 6.8. ja puhelin 13.8. alkaen.

Valokuva tarinankertojana
3 krt / 19 t / 40 € / ERI 073470
la 10.00–16.00 1.9.
su 10.00–15.00 2.9. ja 16.9.
Tapiola, Kulttuurikeskus, Söderlund Liisa.
Omien kuvien pohjalta harjoitellaan kuvakertomuksen rakentamista. Kuvat voivat olla aiemmin kuvattua materiaalia, vaikkapa matkakuvia, mustavalkoisia, käsiteltyjä jne. Kurssin luennot käsittelevät valokuvailmaisua, kuvien analysointia ja tulkintaa sekä valokuvan erilaisia tapoja tuottaa kertomuksia.

Sana@kuva verkkokurssi
18 krt. / 60 t / 60,60 € 072503
27.10.2007 – 19.4.2008
Ohjaajat: Itälaakso Mikko, Kattelus Minna,
Vanajaveden Opisto, Espoon työväenopisto.
Opiskelijat valitaan kurssille viiden näytetekstin / kahden kuvan perusteella. Liitä mukaan lyhyt kuvaus itsestäsi. Hakumateriaali sähköisessä muodossa 10.10. mennessä

MV-valokuvauksen perusteet
11 krt. / 33 t / 44 € / ERI 073203
ti 18.00–20.30 18.9.–4.12.
Tapiola, kulttuurikeskus, Haili Jenni. Valo ja aika -teema johdattaa valokuvauksen perusteisiin. Kurssi sopii aloittelijoille. Mustavalkofilmille järjestelmäkameralla kuvaamista, filmin kehitystä ja kuvien vedostusta,
teoriaa ja kuvaustehtäviä sekä ohjattua pimiötyöskentelyä.

Ihminen kuvassa, jatkotaso
11 krt. / 33 t / 44 € / ERI 073204
to 18.00–20.30 20.9.–13.12.
Tapiola, kulttuurikeskus, Söderlund Liisa.
Ihminen kuvassa -teemaa lähestytään luentojen ja vaihtelevien kuvaustehtävien kautta. Henkilökuvaus, muotokuvaus, dokumentaarinen
ihmiskuvaus sekä katukuvaus tulevat tutuiksi, ja perheen kuvaamiseen etsitään uusia näkökulmia. Kurssilla keskitytään ihmiskuvaukseen, ei tekniikkaan. Kaikki valokuvauksen harrastajat, niin digi- kuin filmikuvaajat, voivat osallistua. Kurssille osallistuminen edellyttää oman välineen
kohtuullista hallintaa.

Vauvakirja
6 krt. / 24 t / 29,40 € 073207
+ materiaalimaksu 15 €
la 15.00–18.15 22.9.–8.12.
Tapiola, Ahertajantie 6, III krs., Söderlund Liisa. Tavoitteena on tehdä itse ainutlaatuinen vauvakirja syntyvälle lapselle. Helppoja kirjansidontamenetelmiä käyttäen tehdään albumi, jonka sivuille kerätään valokuvia ja kirjoitetaan ajatuksia jo odotusaikana. Kurssi on tarkoitettu odottaville äideille, jotka samalla voivat jakaa keskustelun muodossa kokemuksiaan odotusajasta muiden kurssilaisten kanssa.

TIETOTEKNIIKKA JA MEDIA: Ilmoittautuminen: Internet 8.8. ja puhelin 17.8. alkaen.

Tietopaja: Valokuvat ja negatiivit talteen
2 krt. / 8 t / 24 € / ERI 071865
+ monistemaksu 2 €
ma ja ke 9.30–12.45 22.10.–24.10.
Olari, Kuunkehrä 2 B, opettaja avoin.

Tietopaja: Tehdään valokuvasta joulukortti
2 krt. / 8 t / 24 € / ERI 071980 + monistemaksu 2 €
ma 9.30–13.00
ti 9.30–13.00 10.12.–11.12.
Olari, Kuunkehrä 2 B, opettaja avoin.

PhotoShop Elements 5 alkeet ikäihmisille
4 krt. / 16 t / 48 € / ERI 071866 + materiaalimaksu 19 €
ke, ma 9.30–13.00 29.10.–7.11.
Olari, Kuunkehrä 2 B.

PhotoShop Elements 5 alkeet ikäihmisille
5 krt. / 20 t / 60 € / ERI 072252 + materiaalimaksu 21 €
to 13.00–16.15 25.10.–22.11.
Tapiola, Itätuulenkuja 8, IV krs., Arvelin Ari.

PhotoShop Elements 5 alkeet ikäihmisille
4 krt. / 16 t / 48 € / ERI 071886 + materiaalimaksu 19 €
ti 9.30–13.00 13.11.–4.12.
Matinkylä, Iso Omena, opettaja avoin.

Teemailta: Ota parempia kuvia
1 krt. / 4 t / 12 € / ERI 072017 + monistemaksu 2 €
ma 17.30–20.45 10.9.
Matinkylä, Iso Omena, Korhonen Terhi.

Teemailta: Adobe Bridge
1 krt. / 4 t / 12 € / ERI 072016 + monistemaksu 2 €
ma 17.30–20.45 1.10.
Matinkylä, Iso Omena, Korhonen Terhi.

Teemailta: Adobe Bridge
1 krt. / 4 t / 12 € / ERI 072027 + monistemaksu 2 €
ma 17.30–20.45 5.11.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Korhonen Terhi.

Teemailta: Picasa kuvankäsittelyn perusteet
2 krt. / 8 t / 24 € / ERI 072250 + monistemaksu 2 €
to 17.30–20.45 29.11.–13.12.
Tapiola, Itätuulenkuja 8, IV krs., Arvelin Ari.

Kuva-albumit Internetiin
1 krt. / 8 t / 50 € / ERI 073055 + monistemaksu 2 €
pe 9.00–16.00 28.9.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Arvelin Ari.

Digikamerasta nettiin
1 krt. / 8 t / 50 € / ERI 072466 + monistemaksu 2 €
pe 9.00–16.00 28.9.
Tapiola, Itätuulenkuja 8, IV krs., Isaksson Boris.

Digikamerasta nettiin
1 krt. / 8 t / 50 € / ERI 072467 + monistemaksu 2 €
pe 9.00–16.00 16.11.
Tapiola, Itätuulenkuja 8, IV krs., Isaksson Boris.

Picasa kuvankäsittelyn perusteet
1 krt. / 8 t / 50 € / ERI 073059 + monistemaksu 2 €
pe 9.00–16.00 14.12.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Arvelin Ari.

PhotoShop CS 2 perusteet
5 krt. / 20 t / 60 € / ERI 072061 + materiaalimaksu 21 €
ma 13.15–16.30 10.9.–8.10.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Rantanen Maarit.

PhotoShop CS 2 perusteet
5 krt. / 20 t / 60 € / ERI 072064 + materiaalimaksu 21 €
ti 9.30–13.00 11.9.–9.10.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Rantanen Maarit.

PhotoShop CS 2 perusteet
5 krt. / 20 t / 60 € / ERI 072091 + materiaalimaksu 21 €
ke 17.30–20.45 12.9.–10.10.
Tapiola, Itätuulenkuja 8, IV krs., Korhonen Kalle.

PhotoShop CS 2 perusteet
2 krt. / 14 t / 42 € / ERI 071940 + materiaalimaksu 21 €
la 9.30–15.30
su 10.00–16.00 27.10.–28.10.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Kulma Kati.

PhotoShop Elements 5 perusteet
5 krt. / 20 t / 60 € / ERI 072240 + materiaalimaksu 21 €
to 13.00–16.15 13.9.–11.10.
Tapiola, Itätuulenkuja 8, IV krs., Arvelin Ari.

PhotoShop CS 2 jatkokurssi
2 krt. / 14 t / 42 € / ERI 073119 + monistemaksu 2 €
la 9.30–15.30
su 10.00–16.00 15.9.–16.9.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Kulma Kati.

Digitaalisen kameran hankinta
2 krt. / 8 t / 24 € / ERI 072637 + monistemaksu 2 €
ke, to 9.30–12.45 12.9.–13.9.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Kömi Lea.

Digitaalisen kameran hankinta
2 krt. / 8 t / 24 € / ERI 072635 + monistemaksu 2 €
pe 17.30–20.45 14.9.–21.9.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Kömi Lea.

Digitaalisen kameran hankinta
2 krt. / 8 t / 24 € / ERI 072640 + monistemaksu 2 €
ke 9.30–12.45 19.9.–26.9.
Tapiola, Itätuulenkuja 8, IV krs., Kömi Lea.

Digitaalisen kameran hankinta
1 krt. / 8 t / 24 € / ERI 072642 + monistemaksu 2 €
la 9.00–16.00 22.9.
Matinkylä, Iso Omena, Kömi Lea.

Digitaalisen kameran käyttö ja kuvankäsittelyn alkeet
5 krt. / 20 t / 60 € / ERI 072019 + monistemaksu 2 €
ke, ma 17.30–20.45 12.9.–26.9.
Matinkylä, Iso Omena, Korhonen Terhi.

Digitaalisen kameran käyttö ja kuvankäsittelyn alkeet
6 krt. / 24 t / 71 € / ERI 072030 + monistemaksu 2 €
ke 17.30–20.45 24.10.–28.11.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Korhonen Terhi.

DigiKuva valokuvauskurssi
5 krt. / 20 t / 60 € / ERI 072651 + monistemaksu 2 €
ma, to 9.30–12.45 17.9.–1.10.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Kömi Lea

DigiKuva valokuvauskurssi
2 krt. / 14 t / 42 € / ERI 072654 + monistemaksu 2 €
la 9.30–15.30
su 10.00–16.00 29.9.–30.9.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Kömi Lea.

DigiKuva valokuvauskurssi
4 krt. / 16 t / 48 € / ERI 072652 + monistemaksu 2 €
ke, to 9.30–12.45 3.10.–11.10.
Tapiola, Itätuulenkuja 8, IV krs., Kömi Lea.

DigiKuva valokuvauskurssi
2 krt. / 16 t / 48 € / ERI 072653 + monistemaksu 2 €
la 9.00–16.00 10.11.–17.11.
Matinkylä, Iso Omena, Kömi Lea.

Hyvän kuvan salaisuus
3 krt. / 12 t / 36 € / ERI 072648 + monistemaksu 2 €
ma, ti ja ke 9.30–12.45 22.10.–25.10.
Leppävaara, Ruusutorpan koulu, Kömi Lea.

Hyvän kuvan salaisuus
1 krt. / 8 t / 24 € / ERI 072646 + monistemaksu 2 €
la 9.00–16.00 6.10.
Matinkylä, Iso Omena, Kömi Lea.

Kuva-albumin teko Photoshop Elements ohjelmalla
3 krt. / 12 t / 36 € / ERI 072655 + monistemaksu 2 €
ti 17.30–20.45 25.9.–9.10.
Matinkylä, Iso Omena, Kömi Lea.

Tietokoneen ajokortti AB:
Kuvankäsittely
2 krt. / 16 t / 48 € / ERI 072306 + monistemaksu 5 €
to ja pe 9.00–16.00 15.11.–30.11.
Matinkylä, Iso Omena, Rantanen Maarit.

Koko Suomen opistoluettelosta (Kansalais- ja työväenopistojen liitto KTOL) on linkit opistojen omille verkkosivuille, joista löytyvät tiedot kunkin kansalaisopiston toiminnasta.

Työministeriö, Valokuvaaja, 4 paikkaa, Cromag Oy, Vantaa.

 • "Cromag Oy etsii freelancer-kuvaajaa kuvaamaan lasten ja nuorten urheiluseuroja sekä urheilutapahtumia Uudenmaan alueella. Työ on sopimuspohjaista, osa-aikaista keikkakuvausta, lähinnä viikonloppuisin ja arki-iltaisin, omaa kuvauskalustoa tarvitaan. Työ edellyttää kokemusta urheilu- ja tapahtumakuvauksesta sekä lapsikuvauksesta. Englannin kielen taidosta on etua."

Kapasia-blogi, teeskentelemätöntä kirjoittamista pitkän linjan valokuvaajalta.

Sauliala.1g.fi, Ropecon 2007 (34 kuvaa). Ropecon 2007, Espoon Otaniemessä, Dipolissa.

Strap-photos.com, Jussi Leinonen, m/v- ja värikuvia, muutama kymmen.

Vemppu, Knucklebone Oscar. Muutama kuva musiikkiesityksestä.

Pekola.net, Kesän kuvauksia.

Aloittelevan valokuvaajan arkea -blogi. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan tulevia merkintöjä...

Kuvablogisti, HOLGAROCKS ry. esittää/förevisar: VALOKUVIA 3.-28.9. Mikkelissä, lehdistötiedotekin löytyy (pdf).

Vierityspalkki.fi, Kuvake.net monipuolistaa tulomallejaan. Onhan niitä kuvia täälläkin (yli miljoona kuvaa ei voi olla väärässä).

Miksiköhän katse.org on palauttanut nyt kymmenen päivän ajan "Not Found"? Domain-nimen on rekisteröinyt Valokuvakeskus Peri. 22.8.2007: katse.org on jälleen linjoilla...

Jussivakkala.com, 14th August 2007, Canon 1DMKIII. Kuuden viikon käyttökokemuksia.

Luminous Landscape, Reflections on Photography & Art - 8, Exercising your Creativity.

Rob Galbraith, Extensis upgrades Portfolio to version 8.5.

Ephotozine.com, Beginners Guide to Photography Part 4.

Cameras.co.uk, Does face detection software make a difference? Eipä ole paljon merkitystä.

Digitalcamerainfo.com, Olympus Reports Record Sales Year.

BBC News, Teenager sues over porn picture.

Engadget.com, Rumored specs for Sony's Advanced Amateur Alpha DSLR hit the net.

Trustedreviews.com, Sony Cyber-shot DSC-W200 -arvio. Suomen Sony.

Digitalcamerareview.com, Fujifilm Finepix A820 -arvio. Suomen Fuji.

Photo.net, Pentax 50-200mm -arvio.

Printerinfo.com, Canon Pixma Pro9500 -arvio. Suomen Canon.

Roxio Easy Media Creator 9 -arvio. £69.99, 103 euroa.

Ephotozine.com, Saint Paint Studio software review. £21.07, 31 euroa.

 

14.08.2007 

Helsingin kaupungin työväenopisto, valokuva-aiheiset kurssit löytyvät kohdasta Kuvataide - Valokuvaus, kuvankäsittely kohdasta Tietotekniikka - Kuvankäsittely. Haun tuloksissa näkyy heti, onko kurssilla vapaita paikkoja. Kuvataiteen ilmoittautuminen alkaa keskiviikkona 15.8.2007 klo 9:00. Puhelimitse 22.8. klo 16:30.

Tietotekniikan kursseille netti-ilmoittautuminen on jo alkanut (8.8.), mutta monilla kursseilla nettikiintiössä on vielä vapaata. Puhelinilmoittautuminen alkaa 15.8. klo 16:30.

Internetin kautta ilmoittautumiseen tarvitsee tunnuksen. Tarkemmat tiedot alla olevista kursseista löytyvät kunkin kurssin sivuilta.

Haku

KUVATAIDE - VALOKUVAUS -- Digikuvaus

 • 075615 Digikuvauksen "klinikka" 04.09.07 - 04.09.07. Paikka: Eteläinen alueopisto Kaapelitehdas.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.
 • 075271 Digitaalisen valokuvauksen perusteet 08.12.07 - 11.12.07 Paikka: Eteläinen alueopisto Kaapelitehdas.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.

KUVATAIDE - VALOKUVAUS -- Henkilökuvaus

 • 074647 Henkilökuvauskurssi 12.09.07 - 05.12.07 Paikka: Keskinen alueopisto Taidekeskus.
  Puhelimitse alkaen 22.08.2007. Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta.

KUVATAIDE - VALOKUVAUS -- Muut valokuvauskurssit

 • 075597 Ahvenanmaa, luontokuvaajan paratiisi 09.11.07 - 09.11.07 Paikka: Eteläinen alueopisto Kaapelitehdas.
 • 075428 Avain hyvään valokuvaan 23.11.07 - 24.11.07 Paikka: Läntinen alueopisto Kanneltalo.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00 Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30
 • 075750 Luonnonkuvauksen maastokurssi 06.10.07 - 06.10.07 Paikka: Läntinen alueopisto Kanneltalo.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.
 • 075754 Luontokuvailta 01.10.07 - 01.10.07 Paikka: Läntinen alueopisto Kanneltalo.
 • 075876 Muotokuvia - liikkeen ja valokuvauksen työpajakurssi 16.10.07 - 18.10.07 Paikka: Eteläinen alueopisto Kaapelitehdas.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00 Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.
 • 074641 Mustavalkokuvien pimiökurssi A 11.09.07 - 20.11.07 Paikka: Keskinen alueopisto Taidekeskus.
  Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta. Puhelimitse alkaen 22.08.2007.
 • 074637 Mustavalkokuvien pimiötyöpaja A 25.09.07 - 27.11.07 Paikka: Keskinen alueopisto Taidekeskus.
  Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta. Puhelimitse alkaen 22.08.2007.
 • 075364 Neulanreikäkamera 06.10.07 - 07.10.07 Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.
 • 075606 Valokuvan katselu -päivä : 09.11.07 - 09.11.07 Paikka: Eteläinen alueopisto Kaapelitehdas.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 21.08.2007 16:30.
 • 075832 Valokuvaus ja maataide 16.09.07 - 07.10.07 Paikka: Keskinen alueopisto Taidekeskus.

KUVATAIDE - VALOKUVAUS -- Valokuvaus 1

 • 075004 Valokuvauksen peruskurssi 12.09.07 - 05.12.07 Paikka: Itäinen alueopisto Vuotalo.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.
 • 075003 Valokuvaus 1 10.09.07 - 03.12.07 Paikka: Itäinen alueopisto Stoa.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.
 • 074644 Valokuvaus 1 A 12.09.07 - 05.12.07 Paikka: Keskinen alueopisto Taidekeskus.
  Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta. Puhelimitse alkaen 22.08.2006 16:30.
 • 073481 Valokuvaus 1-2 11.09.07 - 04.12.07 Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.
 • 075730 Valokuvaus ja kuvanvalmistus 10.09.07 - 03.12.07 Paikka: Läntinen alueopisto Kanneltalo.
  Internetin kautta alkaen 15.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.

KUVATAIDE - VALOKUVAUS -- Valokuvaus 2

 • 073487 Valokuvaus 2 12.09.07 - 05.12.07 Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.
 • 075005 Valokuvaus 2 10.09.07 - 03.12.07 Paikka: Itäinen alueopisto Stoa.
  Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.
 • 073486 Valokuvaus 2, päiväkurssi 11.09.07 - 04.12.07 Täynnä Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.

KUVATAIDE - VALOKUVAUS -- Valokuvaus 3

 • 075006 Valokuvaus 3 15.09.07 - 08.12.07 Paikka: Itäinen alueopisto Stoa.
  Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta. Puhelimitse alkaen 22.08.2007 16:30.

TIETOTEKNIIKKA - 6c Kuvankäsittely -- Digitaalikamera ja kuvankäsittely

 • 075083 Digifotokoulu 1 10.09.07 - 10.12.07 Paikka: Pohjoinen alueopisto Oulunkylätalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 074667 Digikameran hankinta ja käyttö 21.11.07 - 05.12.07 Paikka: Itäinen alueopisto Vuotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075662 Digikameran käyttö ja kuvankäsittely 10.11.07 - 24.11.07 Paikka: Läntinen alueopisto Kanneltalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075277 Digikameran käyttö ja kuvankäsittely 07.09.07 - 12.10.07 Paikka: Eteläinen alueopisto Kaapelitehdas.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075314 Digikameran käyttö ja kuvankäsittely senioreille 16.11.07 - 14.12.07 Paikka: Eteläinen alueopisto Kaapelitehdas.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075210 Digikuvaus ja kuvankäsittely 12.09.07 - 10.10.07 Paikka: Keskinen alueopisto Opistotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073950 Digikuvaus ja kuvankäsittely B 13.09.07 - 11.10.07 Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073978 Digikuvaus ja kuvankäsittely C 17.11.07 - 25.11.07 Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075082 Digikuvaus ja kuvankäsittely senioreille 23.10.07 - 04.12.07 Paikka: Pohjoinen alueopisto Oulunkylätalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073864 Digitaalijärjestelmäkameran käyttö 19.09.07 - 10.10.07 Paikka: Itäinen alueopisto Vuotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.

TIETOTEKNIIKKA - 6c Kuvankäsittely -- Jatkokurssit ja AB-kurssit

 • 075078 Photoshop Elements jatkokurssi 25.10.07 - 29.11.07 Paikka: Pohjoinen alueopisto Oulunkylätalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.

TIETOTEKNIIKKA - 6c Kuvankäsittely -- Kuvankäsittelyn perusteet

 • 073936 Gimp - kuvankäsittelyä ilmaisin ohjelmin 06.11.07 - 11.12.07 Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075207 Kuvankäsittely PaintShopPro XI 12.09.07 - 10.10.07. Paikka: Keskinen alueopisto Opistotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075356 Kuvankäsittely PaintShopPro XI kertaus ja jatko 10.11.07 - 18.11.07Paikka: Keskinen alueopisto Opistotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075211 Kuvankäsittely Picasa 24.10.07 - 14.11.07 Tilaa Paikka: Keskinen alueopisto Opistotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075651 Kuvankäsittelyn ja digikameran käytön alkeet senioreille 29.10.07 - 03.12.07. Paikka: Läntinen alueopisto Kanneltalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073865 Kuvankäsittelyohjelman perusteet Picasa-ohjelmalla 31.10.07 - 14.11.07 Paikka: Itäinen alueopisto Vuotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075239 Kuvankäsittelyä kannettavalla tietokoneella senioreille 02.11.07 - 14.12.07.Paikka: Pohjoinen alueopisto Oulunkylätalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 074661 Kuvien hallinta Picasa-ohjelmalla senioreille 20.09.07 - 11.10.07. Paikka: Eteläinen alueopisto Kaapelitehdas.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 074692 Kuvien hallinta Picasa-ohjelmalla senioreille 03.09.07 - 24.09.07. Paikka: Keskinen alueopisto Opistotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075071 Kuvien hallinta Picasa-ohjelmalla senioreille 26.10.07 - 23.11.07. Paikka: Pohjoinen alueopisto Oulunkylätalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073954 PaintShop Pro 25.10.07 - 22.11.07. Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073811 PaintShop Pro 12.09.07 - 31.10.07. Paikka: Itäinen alueopisto Stoa.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075077 Photoshop Elements perusteet 13.09.07 - 11.10.07. Paikka: Pohjoinen alueopisto Oulunkylätalo.
  Kurssille ei voi ilmoittautua internetin kautta. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073777 Photoshop Elements perusteet 29.10.07 - 26.11.07. Paikka: Itäinen alueopisto Vuotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073958 Photoshop Elements perusteet A 01.11.07 - 29.11.07. Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075312 Photoshop Elements web-tarkoituksiin 12.09.07 - 14.11.07. Paikka: Pohjoinen alueopisto Oulunkylätalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073793 Valokuvien käsittely windows XP:ssä 25.10.07 - 15.11.07. Paikka: Itäinen alueopisto Stoa.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.

TIETOTEKNIIKKA - 6c Kuvankäsittely -- Kuvanlukijat,skannaus, tekstintunnistus

 • 075085 Muistot talteen cd-levylle 22.09.07 - 22.09.07. Paikka: Pohjoinen alueopisto Oulunkylätalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073934 Skannaus ja kuvankäsittelykurssi. 25.09.07 - 09.10.07. Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 074160 Skannauskurssi A. 06.10.07 - 06.10.07. Paikka: Itäinen alueopisto Stoa.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073972 Skannauskurssi B 07.11.07 - 07.11.07. Paikka: Itäinen alueopisto Silkkikutomo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 074659 Valokuvien skannaus senioreille 06.09.07 - 13.09.07. Paikka: Eteläinen alueopisto Kaapelitehdas.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075073 Valokuvien skannaus senioreille 30.11.07 - 07.12.07. Paikka: Pohjoinen alueopisto Oulunkylätalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00.Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 074695 Valokuvien skannaus senioreille 01.10.07 - 08.10.07. Paikka: Keskinen alueopisto Opistotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073947 Vanhat valokuvat kuntoon 24.09.07 - 29.10.07. Paikka: Itäinen alueopisto Silkkikutomo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Nettikiintiö täynnä. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.

TIETOTEKNIIKKA - 6c Kuvankäsittely -- Muut mm. animaation teko

 • 073951 Joulukortit tietokoneella 03.12.07 - 10.12.07. Paikka: Itäinen alueopisto Silkkikutomo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075665 Omista kuvista CD- ja DVD-levyn etiketit 27.10.07 - 28.10.07. Paikka: Läntinen alueopisto Kanneltalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073968 Tehdään animaatioita 07.12.07 - 14.12.07. Paikka: Koillinen alueopisto Malmitalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 075212 Tehdään animaatioita: 21.11.07 - 28.11.07. Paikka: Keskinen alueopisto Opistotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.
 • 073948 Tehdään animaatioita 11.09.07 - 18.09.07. Paikka: Itäinen alueopisto Vuotalo.
  Internetin kautta alkaen 08.08.2007 09:00. Puhelimitse alkaen 15.08.2007 16:30.

--------

Koko Suomen opistoluettelosta (Kansalais- ja työväenopistojen liitto KTOL) on linkit opistojen omille verkkosivuille, joista löytyvät tiedot kunkin kansalaisopiston toiminnasta.

Työministeriö, Visuaalisen toimituksen esimies, PunaMusta Oy/Sanomalehti Karjalainen Oy, Joensuu.

 • "Karjalaisen visuaaliseen toimitukseen kuuluu esimiehen lisäksi kuvatoimittaja, kolme graafikkoa, viisi kuvaajaa ja kolme taittajaa. Esimies vastaa päätoimittajan yleisohjeiden mukaan Karjalaisen visuaalisen ilmeen kehittämisestä. Hän osallistuu päivittäiseen uutistyöskentelyyn. Esimieheltä vaadimme tehtävään sopivaa koulutusta js vahvaa näyttöä niin printtimedian kuin sähköisen puolen visuaalisesta osaamisesta."

Huuma.fi, Juha Hartikainen, Rissala -o7 Airshow. Ilmailua.

Valokuvia.1g.fi, Jazzkuvat. Jonkin verran tekstiä jazzin kuvaamisesta ja sitten linkkejä niihin kuviin. Uusin Kalottjazz & Blues 2007.

Partynen.1g.fi, ropecon_2007 (33 kuvaa).

Mika.1g.fi, Varanginvuono, Pohjois-Norja.

AV-Rajala Turku Yliopistonkatu 13 A 2.krs. Tarjouksia.

 • Epson Stylus Pro3800, A2+ tulostus, Ultra Chrome K3 värit, 1.695 euroa. Värisarja 495 euroa kaupanpääle
 • Epson EMP TW700, Kamera-lehden testivoittaja, 1280 x 720 HD ready, 1.199 euroa
 • Epson EMP TW1000, 1920 x 1080 full HD, 12000:1 kontrasti, 3.290 euroa

Panttihuutokauppa Tampereella 16.8.2007. Lähtöhinta on ohjeellinen.

 • KAMERANRUNKO CANON EOS 300 90 e
  OBJEKTIIVI CANON 28-90 MM
  SATELLIITTIPAIKANNIN MAGELLAN 315 OHJEKIRJA
  - poistettu
 • DIGIVIDEOKAMERA CANON MV600 LATURI KAUKOSÄÄDIN 120 e
  OHJEKIRJA
  - poistettu
 • DIGIKAMERA CANON IXUS 500, 3 MUISTIKORTTIA 1=64MB 120 e
  1=128MB 1=32MB 1 LATAUSLAITE 1 USB-JOHTO 1 OHJE-
  KIRJA 1 SUOJAKOTELO
  - 120 euroa
 • DIGIKAMERA OLYMPUS MJU500 1 MUISTIKORTTI 256MB 80 e
  1 VARA-AKKU 1 USB-JOHTO 1 VÄLIJOHTO OHJEKIRJA
  SUOJAPUSSI
  - poistettu
 • KAMERANRUNKO CANON EOS-1 2200 e
  OBJEKTIIVI CANON EF 14MM 1:2.8L
  OBJEKTIIVI CANON EF 300MM 1:4L IS
  OBJEKTIIVI CANON EF 100MM 1:2.8 MACRO
  KAMERANRUNKO MAMIYA 7 2 OBJEKTIIVIA MAMIYA 1=65
  MM 1:4 1=150MM 1:4.5 VARUSTELAUKKU
  - ei tarjousta
 • HDD-VIDEOKAMERA JVC EVERIO GZ-MG20 1 AKKU 1 LA- 250 e
  TAUSLAITE 1 SÄÄDIN 1 USB-JOHTO 1 KAMERALAUKKU
  - ei tarjousta
 • DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 350D EI TESTATTU 360 e
  OBJEKTIIVI CANON ULTRA SONIC 55-200MM
  OBJEKTIIVI CANON EFS 18-55MM 1 MUISTIKORTTI 1GB
  2 VASTAVALOSUOJAA 2 UV SUODATINTA VARUSTELAUKKU
  - poistettu
 • DIGIKAMERA CANON EOS 300D 2 MUISTIKORTTIA 256MB 220 e
  1 LATAUSLAITE 1 VÄLIJOHTO 1 ASENNUSLEVYKE OHJEKIRJA
  SUOJAKOTELO
  - 275 euroa
 • DIGIVIDEOKAMERA PANASONIC NV-GS17 MINI-DV 140 e
  LATAUSLAITE 1 VÄLIJOHTO
  - ei tarjousta
 • DIGIKAMERA CANON IXUS 50 1 MUISTIKORTTI 16MB 86 e
  LATAUSLAITE 1 USB-JOHTO
  - 100 euroa
 • DIGIKAMERANRUNKO NIKON D200 1200 e
  OBJEKTIIVI NIKON 18-200MM VR 1 MUISTIKORTTI 2GB
  SALAMALAITE NIKON SB-600 1 LATAUSLAITE 1 USB-JOHTO
  REPPU
  - 1.500 euroa

Panttihuutokauppa Helsingissä 15.8.2007. Lähtöhinta on ohjeellinen.

 • DIGIKAMERA CANON IXUS 60 6.0 MP 180 e
  MUISTIKORTTI 16 MB 1 LATURI 2 KAAPELIA
  KÄYTTÖOHJEET
  - 160 euroa
 • DIGIKAMERA NIKON COOLPIX 7600 7.1 MP 180 e
  LATURI 1 KAAPELI 1 VYÖKOTELO
  MUISTIKORTTI 256 MB
  - 160 euroa
 • KAMERANRUNKO CANON EOS 300V 60 e
  OBJEKTIIVI CANON 28-90/4-5.6 II
  LAUKKU
  - 40 euroa
 • DIGIVIDEOKAMERA CANON MV800 MINI DV 150 e
  LATURI
  - 180 euroa

Panttihuutokauppa Helsingissä 1.8.2007, myyntitulokset.

 • DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 300D Poistettu
  OBJEKTIIVI CANON 18-55/3.5-5.6 1 MUISTIKORTTI 1.
  OBJEKTIIVI CANON 75-300/4.0-5.6 IS 1 AKKU
  SALAMALAITE METZ 44AF-3C 1 LATURI CANON CB-5L
  UV-LINSSI 1 HIILIKUITUKOLMIOJALKA GIOTTO MT8160
  KAMERAREPPU LOWEPRO LP99
 • DIGIVIDEOKAMERA SONY DCR-DVD91E Ei Tarjousta
  AKKU 1 VERKKOLATURI 1 KAUKOSÄÄDIN 1 KAAPELI
  KÄYTTÖOHJEET
 • DIGIKAMERA CANON POWERSHOT A540 6.0 MP 115 e
  MUISTIKORTTI 16 MB 1 AUTOLATURI 2 KAAPELIA
  KOTELO
 • DIGIVIDEOKAMERA SAMSUNG VP-D352 115 e
  AKKU 1 VERKKOLATURI 3 KAAPELIA
 • KAMERANRUNKO PENTAX P30 66 e
  OBJEKTIIVI VIVITAR 70-210/2.8-4 MACRO
  OBJEKTIIVI VIVITAR 28-105/2.8-3.8 MACRO
  TELEJATKE TAMRON-F 2X
  LAUKKU

Panttihuutokauppa Turussa 2.8.2007, myyntitulokset.

 • DIGIKAMERA OLYMPUS FE-10 5.1MP XD256MB 54 e
 • 2 KAMERAA NIKON F. MINOLTA 7000 Poistettu
 • KAMERA FOCA HIHNOINEEN N.50 MERKKIÄ Poistettu
 • KAMERA CONTAX T2 Poistettu
 • DIGIJÄRJESTELMÄKAMERA CANON EOS 350D 370 e
  OBJEKTIIVI 18-55MM. PYSTYKUVAUSKAHVA
  MUISTIKORTTI 1GB
 • KAMERA NIKON F-801 AF NIKKOR 50/1.4 Poistettu
  KAMERA YASHICA FX-D 28/2.8

Panttihuutokauppa Helsingissä 8.8.2007, myyntitulokset.

 • DIGIKAMERA CANON POWERSHOT A620 7.1 MP 125 e
  2 MUISTIKORTTIA 32. 128 MB 2 KAAPELIA
  KÄYTTÖOHJEET
  VYÖLAUKKU
 • KAMERANRUNKO HASSELBLAD 500 EL M Ei Tarjousta
  PRISMAETSIN
  POLAROID KASETTI 1 KASETTI 220
 • KAMERANRUNKO VOIGTLÄNDER BESSA R2 300 e

Ephotozine.com, Motorsport challenge with the Pentax K10D.

Olympus, the making of the Olympus E-1 dSLR successor.

Yankodesign.com, Panoramic Digital Camera Spins Like A Top.

Pocket-lint.co.uk, Canon EOS 1D Mk III -arvio. Suomen Canon.

Digitalcamerainfo.com, Canon PowerShot SD750 -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 75. Suomen Canon.

DCRP, Nikon Coolpix L12 -arvio. Suomen Nikon.

Ephotozine.com, Tamron AF 18-250mm f/3.5-6.3 DiII LD Asp (IF) Macro. Suomen hinta on alle 500 euroa.

Laptopmag.com, Wacom Intuos3 -arvio. Suomen hinta on vähän yli 200 euroa.

Ken Rockwell, Canon SD850 -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 950 IS. Suomen Canon.

 

13.08.2007 

Viikon 33 kuva: My Nature 2.

Birds.fi, Vesa Huttunen, Viikko 32, passikuvia ja reproja. Lisäksi vielä tekstiä.

Kimmolahikainen.com, Luontokuvia.

Jere Lauha, Otava Happy Jazz 2007.

Tommi Laurinsalolla (phonescoping.com) on tavoitteena kuvata tämän kesän aikana toisen kuvaajan kanssa Suomen kaikki 54 sudenkorentolajia. Vuodenpinnarytistys, tähän mennessä kuvatut lajit.

 • "Vuodenpinnarytistys kärsi kolauksen heinäkuun huonoista keleistä. Koska vain pohjoisimmassa lapissa elävä tundrakiiltokorento ei näyttäytynyt paikalla käyneille korentoharrastajille, jäi lapin reissu minun osalta tekemättä. Tämän hetken tilanne 48 tullee karttumaan vielä ainakin 2 lajilla, mutta maaginen 54 jäänee haaveeksi."

Jarisiren.1g.fi, 123 Rock (76 kuvaa). Tämä Porvoossa.

Mika Karhulahti, Tutoriaalit. Opetusaineistoa.

 • Kuvaamisen peruskäsitteitä
 • Perspektiivi
 • Kuvanmuodostuksen perusperiaatteita
 • Valo luo kuvan
 • Digikuvien muokkaaminen
 • Ihmisten kuvaaminen
 • Luova kuvaaminen
 • Harmaasävykuvien tekeminen
 • RAW-tiedostojen hyödyntäminen

Pingstate.nu, Foorumi. Viestejä eri alueilta.

Muropaketti, Zinkin digipokkarilla voi myös tulostaa. Ks. Engadget.com. IR, Zink: More details on upcoming products. Helmikuussa tästä oli maininnat digicamera.netin uutisissa:

Imaginginsider.com, kaikkea mahdollista alaan liittyväa ja joka päivä ja paljon...

The Online Photographer, Digital and its Discontents. Digitaalikamerat ovat hämärtäneet kuvankäsittelyn ja valokuvauksen rajoja. Valokuvan voimasta katoaa paljon, jos katsoja ei voi olla varma kuvan aitoudesta.

(Foorumilta) JPG Magazine, Ten Tips Rock Photography.

Earthboundlight.com, Troubleshooting Photoshop CS3 Installation Problems (Photo Tip of the Week).

The Online Photographer, How To Improve Digital Print Tonality. Photoshop.

Trustedreviews.com, The Inkjet Investigation Part 2. Ensimmäisessä osassa huomattiin, että jotkut rinnakkaismusteet olivat sokkotestin mukaan parempia kuin alkuperäiset musteet. Nyt kolmen kuukauden jälkeen voidaan tutkia, säilyttävätkö alkuperäismusteet värinsä paremmin.

Strobist, Using Specular Reflections as a Background Element.

Photocritic.org, The cameras of the future.

Northlight-images.co.uk, Canonin kameroista ja Epsonin printtereistä huhutietoa. Osa totta, osa ei.

Wrotniak.net, Olympus E-510 -arvio, päivitetty ja nyt valmis, myös loppuarvio. Suomen Olympus.

Kamera & Bild, Fujifilm F40fd: Mästartakterna sitter i. Lyhyt testi.

 

12.08.2007 

Joel Nykter, Sports. 2007.

Esa Pienmunne, valokuvia, Scandianavian Music Group 11.8.2007 Meijerirock Espoo.

Matkalla-blogi, Lataa kuvat kätevämmin. Flickr on uudistanut kuvien lataamista (vielä kun saisi kuvat Suomessa näkymään vähän sukkelammin).

Hilavitkutin.com.

Guillermo Luijk, Zero Noise Photography. Kamera jalustalle, kaksi raw-kuvaa, ilmainen ohjelma, joka yhdistää kuvat. Vielä ei ihan valmis, mutta voi jo kokeilla.

Amateur Photographer -lehti, Images of England reaches climax. Projektin tarkoituksen on kuvata Englannin jokainen rakennus, yli 300.000 kuvaa. Projekti alkoi vuonna 1999, päätös ensi kuussa.

Fixya.com, Consumer Electronics Support, Products Repair, Manuals & Troubleshooting. Paljon viestejä ja ratkaisuitakin. Helppo hakea, mutta löytäminen on sitten vaikeampaa.

Diyphotography.net, DIY - Hot Shoe Adapter. Vanhasta kamerasta salamakenkä.

Wikipedia.org, Sunny 16 rule.

Digital Outback Photo, The new world of GeoTagging. Päivitys.

c|net, Nikon Coolpix S200 -arvio. Suomen Nikon.

 

11.08.2007 

Ilta-Sanomat, Näin "arkisto-Mir" laskeutuu pohjaan RTR:n uutisjutussa.

Designsapiens blog.

Aukea.net.

Artur, agfoto.fi, Häävalokuvaus.

Janne Miettinen, Hääkuvaukset & muotokuvaukset.

Tietokone.fi, Kosketusnäyttö tulee digikameraan. Kolmen tuuman näyttö Benq T700:ssa.

Top Shot, Malminkartano, Helsinki. Uutuusobjektiivi Pentax-digikuvaajille nyt varastossa, 947 euroa. Pentax SMC-DA 50-135 f/2.8 ED (IF) SDM.

Photographyblog.com, The World’s Largest Photograph and Camera. Guinnessin ennätystenkirjaan, 13.71 x 48.76 x 24.38 m.

Creativepro.com, Photoshop Science: The Clone Source Panel. Russell Brown -video.

IR, Leica launches Summarit-M lens lineup. Marraskuussa myyntiin, hinnat $1.200 - $1.500.

Digitalcamerainfo.com, Canon Camera Sales Rise in First Half of 2007.

Trustedreviews.com, Canon EOS 40D launch date leaked.

Cameralabs.com, Panasonic Lumix DMC-FX30 -arvio. Suomen Panasonic.

Megapixel.net, Panasonic DMC-FX30 -arvio. Käytettävyys 8.6. Kuvanlaatu 8.8. Suomen Panasonic.

The-digital-picture.com. kamerareppuja.

Ephotozine.com, Panasonic DMC-FX100 -arvio. Suomen Panasonic.

Fourthirds-user.com, Sigma 105mm f/2.8 EX DG macro lens.

DCRP, Samsung L74 Wide -arvio. Ks. Perkko.fi.

Ephotozine.com, Lowepro Primus AW Bag and Case.

 

10.08.2007 

Ilta-Sanomat, Uutiskuva Pohjoisnavan valloituksesta olikin Titanic-elokuvasta. (Aika hyvä otsikko, joka mutkan kautta on totta). Reuters välitti viime torstaina vähän erikoista kuvamateriaalia, Reutersin lisäämien kuvatietojen mukaan sukellusveneet ovat Pohjoisella jäämesrellä ja kuvat on otettu televisiolähetyksestä 2. elokuuta 2007. Joku terävä Ilta-Sanomien lukija oli ruvennut ihmettelemään, että miten kuvat oikein oli otettu, kun molemmat minisukellusveneet näkyvät siinä, eikä neljän kilometrin syvyydessä pitänyt olla muuta laitteistoa?

Photography-on-the.net, Pekka Saarinen, lisää kuvia.

Kennonlämmittäjät, Luontokuvaaja Juha Ollila. Tekstiä ja haastattelua ja kuvia.

MTV3, Ainutlaatuiset Lapin maisemakuvat näytteille. Ilmeisesti vanhimmat Lapin maisemista otetut valokuvat saadaan ensi kertaa nähtäville Suomeen. Kahden italialaisen tutkimusmatkailijan 1800-luvun loppupuolella ottamien kuvien lasinegatiiveja säilytetään Firenzen museossa. Ks. Matkalehti, kuvia ei ole aiemmin julkaistu Suomessa. Karhun kannoilla -näyttely avataan Firenzessä marraskuussa 2007.

ITviikko, Epson tulostaa 64 tuuman koossa. Stylus Pro 11880. Epson julkaisee neljä uutta ammattilaistulostinta, jotka käyttävät UltraChrome K3 -mustetta ja Vivid Magenta -värejä.

 • Tulostimet ovat ensiesittelyssä Suomessa FinnGraf-messuilla Jyväskylässä 20.-22. syyskuuta. Tuotteet tulevat myyntiin syys-lokakuussa.

Reima Flyktman (monesta atk- ja kuvausoppaasta tuttu), laitetekniikka.com. Sivuilta kohdasta kirjat voi imuroida vapaasti Hevoskuvauskirjan. Kyse on 24-sivuista kuvauksen pdf-oppaasta, jossa kuvauskohteena ovat hevoset.

 • Digikamera tehokäytössä -kirjasta on tulossa uusi päivitetty painos viikon päästä. Kirjan sivukoko on kasvanut, joten mm. kuvat ovat aiempaa suurempia.

Nelonen, Ulkona-ohjelma, kuvauskilpailun voittaja on selvinnyt. Luontokuvakilpailun galleria. Kuvia kilpailuun lähetettiin yli 10.000 kpl. Voittajakuvan Lepakoiden yö otti Pauli Koivusaari. Tuomaristo: "...Digitaalisen kuvauksen suomia mahdollisuuksia on käytetty luontevasti. Kesäinen tunnelma on kuvattu poikkeuksellisen jännittävällä ja hienolla tavalla." Voittajan haastattelu + muut kuvat.

 • (Vähän erikoinen ratkaisu luontokuvakilpailun voittajaksi. Yleensä kun on tottunut siihen, että kuvien varsinainen manipulointi ei ole sallittua. Tässä tapauksessa voittajakuva oli yhdistelmä kahdesta erillisestä kuvasta. Yöllä lepakosta salaman valossa otettu kuva oli yhdistetty toiseen kuvaan, jossa ei salamaa oltu käytetty ollenkaan. Näin ainakin kuvan ottaja itse kertoi Nelosen haastattelussa - tai sitten ymmärsin kaiken väärin. Hm... Seuraavaksi sitten kameli lentää kesäyössä...).
 • (Säännöissähän ei ollut mitään, mikä olisi kieltänyt manipuloinnit: "Kilpailun kuvausaiheina ovat luonto, ulkoilu ja kesä. Kuvien tulee olla otettu tämän kesän aikana.". Yleensä kuitenkin kuvaan ei saa mitään lisätä eikä siitä saa mitään poistaa, jollei kyseessä ole manipuloitujen kuvien kisa.)
 • (Manipuloiduille luontokuville ja ns. oikeille luontokuville pitää mielestäni olla eri sarjat. Manipulointi tarkoittaa yksinkertaistettuna sitä, että kuvaan lisätään ja tai siitä poistetaan elementtejä).
 • (Tuomariston kommentti pitäisi olla tässä muodossa: "...Digitaalisen kuvankäsittelyn suomia mahdollisuuksia on käytetty luontevasti...")

Iltalehden kesäkuvakilpailun finaali, lukijoiden äänestettävänä on kymmenen finalistikuvaa. Äänestysaikaa on torstaihin 30.8.2007 asti, kisan voittaja ja lukijoiden suosikki julkistetaan 1.9.2007.

Sourander.mutteri.net, Sarjakuvia digikuvauksesta. Nyt ollaan sitten jo osassa numero 92.

Foorumilla "TEEMA: kissakuvia", tässä loput.

Timo-Pekka's Astrophotos, NGC7000 The North America Nebula.

Luonnossa.net, valokuvauskilpailu, tänään on kuvien viimeinen jättöpäivä.

Dpreview.com, Nikon's new full-color RGB sensor? Ks. myös IR.

Fourthird-user.com, 4/3-kennoisten asiaa.

(Foorumilta) Color management support added to Firefox 3. Toivottavasti tämä versio 3 ehtii valmistua ennen vuoden loppua. Siihen saakka:

Luminous Landscape, aiemmalle kirjoitukselle Do Curves Throw You a Curve? jatkoa, 23-sivuinen pdf.

Strobist, Unlock The Superslave in Your Nikon SB-800.

Kamera & Bild, Befolka en gata med nytt fotoverktyg.

Digit.no, Kvinner bestiller flest papirkopier. Norjasta: vuonna 2000 miesten osuus tilatuista paperikuvista oli 80%, nyt naisten osuus on 80%.

Ken Rockwell, Nikon Body Cap Compatibility.

Steve Sanders, Olympus EVOLT E-510 -arvio. Suomen Olympus.

Megapixel.net, Olympus Stylus 780 -arvio. Euroopassa Olympus Mju 780. Käytettävyys 9.2. Kuvanlaatu 9. Suomen Olympus.

Trustedreviews.com, Kodak EasyShare Z712 IS -arvio. Suomen Kodak.

Trustedreviews.com, HP Photosmart C5280 All-in-One.

 

09.08.2007 

Tapahtumien Yö to 9.8. Tampereella:
Tapahtumien Yö on poikkitaiteellinen karnevalistinen tapahtuma, joka järjestetään Teatterikesäviikolla torstain ja perjantain välisenä yönä.

VALOKUVAUSTOIMINTAA NUORILLE PORISSA:
Porissa järjestetään 16.8.2007 alkaen valokuvaustoimintaa 14-30-vuotiaille nuorille. Kuukausittain järjestettävissä kerhoilloissa valokuvauksesta kiinnostuneet nuoret saavat mahdollisuuden tutustua toisiinsa ja oppia uutta. Osallistujat voivat esitellä omia kuviaan ja antaa toisilleen palautetta.

Pitkiä ja puuduttavia luentoja kerhoilloissa ei tulla kuulemaan, vaan tapaamisista on tarkoitus tehdä mahdollisimman rento ja mukava tilaisuus. Mukaan voi tulla, vaikkei edes omistaisi kameraa.

Kerhoillat pidetään Porin taidemuseon luentosalissa joka kuun kolmas torstai klo 19-20.30. Niiden lisäksi Noise järjestää muita tapahtumia, näyttelyitä, luentoja ja työpajoja. Luvassa on mm. fotomaraton Porin päivänä sekä työpaja valokuvaterapiasta.

Noise on Suomen kulttuurirahaston tukema hanke.

Noisen ohjelma ja lisätietoja www.noisepori.net.

VÄRIVEDOSTUSKURSSI 24.-26.8.2007, hinta 30 euroa
Tampereen kameraseura ry, PL 218 33101 Tampere

Pe 24.8. Klo 18 – 20 Luento: värinmuodostumisen ja värivedostuksen teoria. Jokainen saa yhteenvedon teoriasta myös kirjallisena. Tilaisuuden pääpaino on keskustelussa ja kysymyksissä Paikkana luentosali kirjastotalo Metsossa
La 25.8. Klo 10-16 Käytännön vedostustyöskentelyä kouluttajan ohjaamana pimiössä.
Su 26.8. Klo 10-18 Käytännön vedostustyöskentelyä kouluttajan ohjaamana pimiössä.

Lisäksi: Kurssin jälkeisen viikon maanantaista 27.8 perjantaihin 31.8 on kurssin osallistujilla mahdollisuus varata yksi työvuoro omaehtoiseen työskentelyyn pimiöllä. Kurssimateriaali, paperit ja kemiat ovat tuolloin kurssilaisten käytössä. Käytännössä seuran omilla kursseilla on jokaiselle osallistujalle jäänyt n. 10 arkkia paperia ja niihin riittävät kemiat. Materiaalit ja työvuoro sisältyvät kurssimaksuun.

Kurssille tarvitaan mukaan oma värinegatiivi. Negatiivikoko voi olla 35mm-6x9cm väliltä. Lisäksi on syytä ottaa mukaan hengityssuojain liuotinsuodattimilla sekä suojakäsineet. Pimiöllä on näitä muutama kappale myös lainattavissa.

Kurssimaksu on 30€ / henkilö.

Ilmoittautumiset Ilkka Aaltoselle harmanvalo(at)pp.nic.fi 040-5422101

Photography-on-the.net, Selected Snaps. Pekka Saarinen. "Laatikkoon oli kertynyt kaikenlaista sekalaista mutta julkaisukelpoista kuvaa joten pistin ne galleriaan (...). Lisäilen sinne kuvia pikkuhiljaa."

Foorumilla "TEEMA: kissakuvia". Jatkoa sitten vähän myöhemmin.

Jani Sourander -blogi. Paljon merkintöjä, viimeksi on käytetty Nikon F80 -kameraa ja kuvattu filmille. Peruskamera on kuitenkin Nikon D100.

Hidas salamablogi.

Lyttinen.1g.fi, nesteoilrally07 (58 kuvaa).

Urbanparadise.kuvat.fi, tarkoitus on ottaa kuva päivässä, tyylilajia ei ole määritelty. Kuva päivässä - elokuu.

Valokuvatorstai, 54. haaste, "Valokuvatorstain tämänkertainen haastesana on "tuore". Osallistuminen tavalliseen tapaan, kuvausaikaa on viikko. Valokuvatorstai on palannut kesälaitumilta. Ohjeet.

Studiotrh.fi, Helsingissä ja Turussa toimiva kerho, joka on erikoistunut glamour-kuvaukseen.

The Online Photographer, Digital B&W: The Expert View. 40 vuoden kuvauskokemus: erityisesti raw-kuvat antavat uusia mahdollisuuksia.

Rob Galbraith, EOS-1D Mark III autofocus article updated with an analysis of firmware v1.1.0. Canonin insinöörit ovat tutkimassa asiaa ja myöhemmin on luvassa raportti.

Slrgear.com, How to Choose Your Second Lens! Iso liuta konkreettisia ehdotuksia.

BBC News, Rowling loses court photo fight. Sunday Express -lehti julkaisi kuvan pariskunta Rowlingista työntämässä lastenvaunussa silloin 20 kuukauden ikäistä poikaansa vuonna 2004. JK Rowlingin mielestä kuvan julkaiseminen loukkasi pojan yksityisyyttä ja hän nosti oikeusjutun lehteä ja kuvatoimistoa vastaan. Oikeuden mielestä julkisella paikalla otettu kuva ei loukannut lapsen yksityisyyttä ja määräsi JK Rowlingin korvaamaan vastapuolen oikeuskulut. JK Rowling ilmoitti valittavansa tuomiosta.

LetsGoDigital, Bogen Imaging factory tour. Manfrotto, Gitzo ja Avenger.

Ephotozine.com, Beginners guide to getting started in motorsports.

Wrotniak.net, Infrared Photography with the Olympus E-510. Malli soveltuu hyvin IR-kuvaukseen ilman mitään kustomointia.

The Oline Photographer, Digital Lunar Eclipse Photography. Ohjeita kuunpimennyksen kuvaamiseen.

Firefox Add-ons, Exif Viewer 1.27. Näkee selaimesta suoraan exif-tiedot (jos niitä kuvassa ylipäätään on).

Photographyblog.com, inCamera 4.5 Profiling Plug-in. Digikameran ja skannerin icc-profilointi plug-in. $199.95.

Dcviews.com, How to reconstruct your digital picture flops. BBC News, Photo tool could fix bad images. Flickr'in kuvista etsitään samanlaisia ja täydennetään puuttuva osa kuvasta sieltä.

IR, Olympus E-410 & E-510 Firmware Upgrades.

IR, Olympus EVOLT E-510 -arvio. Suomen Olympus.

Digitalcamerainfo.com, Olympus FE-250 -arvio. Suomen Olympus.

c|net, Kodak EasyShare Z885 -arvio. Suomen Kodak.

Ephotozine.com, Kodak easyshare G600 Dye-sub Printer -arvio.

 

08.08.2007 

Säynätsalon valokuvauspiirin 50-vuotisnäyttely 16.8.2007 asti. Näyttely on osa Säynätsalopäivien (pdf) ohjelmaa. Säynätsalon pappila, Pappilantie 6,
pe-la klo 12-18, su klo 10-18 ja ma-to klo 12-17.

Bjorklid.net, Karl-Mikael Björklid, Portfolio uudistettu.

Villehyvarinen.net, Luontokuvia.

Suomen Valokuvaajain Liitto, Elokuun kuvaaja 2007, Rita Lukkarinen, valokuvaaja kesälomalla.

Finnfoto, Apurahat 2007. Viimeinen jättöpäivä syyskuun 15.

HS, Taiteiden yössä tänä vuonna yli 200 tapahtumaa. Valokuvattavaakin riittää.

 • Taiteiden yö 24.8.2007
 • Nettifotomaraton 2007 Suomen Kameraseurojen Liitto ja Kamera-lehti järjestävät 25.8.-26.8.2007 reilun vuorokauden mittaisen kilpailun verkossa. Kuka hyvänsä voi osallistua missä hyvänsä, ainoa vaatimus on toimiva verkkoyhteys ja sähköpostiosoite. Aiheita on 12, ensimmäinen annetaan lauantaina klo 10, kisa päättyy sunnuntaina 26.8.2007 klo 14, tulokset julkistetaan klo 18. Kameraseuran tilat Helsingissä ovat auki läpi yön, osoite on Lastenkodinkuja 1. Ilmoittautuminen tai puhelimitse kurssisihteeri Taimi Nurminen 09/83924543, kurssinumero on 070594. Ilmoittautumismaksu on 10 euroa.
 • Kameraseuran Aita 2007 -näyttely, rautatieaseman läntisessä hallissa 20. - 27.8.2007, avajaiset maanantaina 20.7.2007 klo 18
 • Oi maamme! Ismo Höltön ja Stefan Bremerin kuvat levittäytyvät Lasipalatsinaukiolle, ke 15.08. - su 2.09.
 • Taidemuseo Tennispalatsi, Taiteiden yö pe 24.8., ilmainen sisäänpääsy koko päivän, museo on avoinna klo 11 - 22. Klo 18 - 20 Valokuvia ilman kameraa -työpaja, suunnattu erityisesti lapsille. Opastuksia näyttelyyn sekä suomeksi että ruotsiksi, klo 18 - 21.
 • 1000 perhettä - maailman perhealbumi, saksalainen Uwe Ommer, ma 6.8. - su 2.9., Toikoinranta

Suomen(kin) Nikon, Capture NX 1.2 päivitysohjelma/-kokeiluversio ladattavissa, sekä Mac että Windows. Ks. Nikon.fi.

ITviikko, Verkon kuvakollaasi kiertää avaruussukkulan. Pian avaruuteen ammuttava Endeavour on kuvattu lähtöalustallaan Floridan Kennedy Space Centerissä tarkoilla digikameroilla useasta kuvakulmasta. Kuvat on sitten yhdistetty toisiinsa Photosynthin avulla, ja tuloksena on tietyllä tapaa 3d:mäinen vaikutelma sukkulasta ja lähtöalustasta.

ITviikko, Kingston nostaa kameroiden tallennusnopeutta. Ultimate-korttien nimellinen nopeus on 266X Uusien korttien mukana tulee MediaRecover-palautusohjelma.

 • suositushinnat: 2 gigan kortti 51. 20 euroa, 4 gigan kortti 88.20 euroa ja 8 gigan kortti 172.60 euroa

Canonilla ja Nikonilla tapahtuu. Nikon järjestää 23.8. ja 30.8. aamupäivällä lehdistötilaisuudet, jossa kerrotaan uutisia. Canonilta on tulossa Canon 30D:n seuraaja Canon 40D, jossa on monenlaista hyvää. Canon EOS-1D Mark III:n suosio on ollut odotettu, varhaiset varaajat ovat kameransa saaneet. Aika moni on kameransa saanut, mutta vielä useampi on jäänyt ilman. Kaikki myyvät Suomessa eioota, eikä tietoa seuraavasta erästä ole kellään.

- Suoraan Saksasta digikameroita tuovat suomalaiset liikkeet eivät käsittääkseni ole myyneet ensimmäistäkään Mark-kolmosta (esim. Ruoholahdessa pääpaikkaansa pitävä tunnettu nimeltämainitsematon verkkokauppa ei liene vielä myynyt ensimmäistäkään Mark-kolmosta, varauksia on kuitenkin tehty parikymmentä).

American Journalism Review, Distorted Picture. Pitkä kirjoitus uutiskuvien manipuloinnista kuvankäsittelyn keinoin. Käydään läpi muiden muassa myös kuluvan vuoden tunnettuja tapauksia.

Digital Outback Photo, 8/7/2007 Canon 1D Mark III and Dust? Ei näy (vielä?) yhtään pölyä kennolla vajaan kolmen tuhannen kuvan jälkeen, suurimmalla osalla muista malleista pölyä olisi näkynyt jo muutaman sadan kuvan jälkeen.

Digitalcamerainfo.com, Apple Launches iPhoto ’08, Adds New Web Gallery.

Ephotozine.com, Beginners's Guide to Photography - Aperture and Shutter Speed. On edetty osaan kolme.

Impulseadventure.com, Comparison of Photo Catalog Software. Monta.

Photo-freeware.net, RAWShooter Essentials 2006. Ilmainen.

Photozig.com, kuva-albumiohjelma. Perusversio ilmainen.

Ephotozine.com, Light Graffiti on YouTube. Valolla maalaaminen ei tahri seiniä.

Northlight-images.co.uk, Canon EOS 40D. Best Buy -ketjussa Canon 40D on myynnissä 2.9.2007. Canon EF 28-135 IS -objektiivin kanssa hinta on $1.599.

Digitalcamerainfo.com, Panasonic Lumix DMC-LS70 -arvio.

Dpreview.com, Ricoh Caplio GX100 -arvio. Recommended (just).

Trustedreviews.com, HP w2207. 22 tuumaa. Suomen hinta on alle 400 euroa.

Anandtech.com, Hewlett Packard w2207. 22 tuumaa. Suomen hinta on alle 400 euroa.

Pdnonline.com, Hands On with Lightsphere II. Salamavalon pehmentäjä, $49.

Ephotozine.com, Manfrotto 055x Pro & 804 RC2 -arviot.

 

07.08.2007 

Ed Bonja, I SHOT ELVIS (USA)
16.9.2007 asti

Ed Bonja toimi Elvis Show´n kiertuemanagerina ja virallisena valokuvaajana vuosina 1970-1977. Noina vuosina hän otti kaikkiaan noin 8000-10000 kiertuevalokuvaa Rock'n'Rollin kuninkaasta. Näyttelyä varten Bonja on valinnut reilut 80 kuvaa.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 11-18, la-su 12-16

 

Mats Vuorenjuuri, Satumaa - kuvia myyttien, unen ja tarujen todellisuudesta
18.8.2007 asti

Mats Vuorenjuuren valokuvanäyttely pyrkii avaamaan nykyihmisille - niin pienille kuin suurille - suomalaisten myyttien ja tarujen maailmaa.

Satumaa -näyttely on osa projektia, jossa lapsille tehdään tutuksi suomalaista mytologista perinnettä. Valokuvaaja Mats Vuorenjuuren lisäksi projektissa on mukana pukusuunnittelija Saara Ryymin ja maskeerauksen opiskelijoita sekä tietysti kuvissa esiintyvät lapset vanhempineen.

Kalevala Koru,
Unioninkatu 25, Helsinki

HS, Menestysnäyttely 1 000 perhettä tuli Helsingin Tokoinrantaan. Saksalainen valokuvaaja Uwe Ommer, Tokoinrannassa esillä 50 perhemuotokuvaa.

Tuomasheinonen.kuvat.fi, Viikot - Weeks (17 kuvaa, 3 kansiota). Viikon kuvia.

Juhaollila.com, uusimmat kuvat Norway. Neljä vuorokautta, unta 12 tuntia.

Niko Karhunen, AikaMatka 2007 30.7. - 5.8.2007, Iäksenpohja, Sysmä. Partioleirillä kuvattua.

Anselmus.net, 16 - Kalevan Kisat, Lappeenranta 3.-5.8. (60 kuvaa).

Kolumbus.fi/tomas.kansanaho, Berliini eläintarha elokuu 2007. Kuulemma tosi mukava paikka, aikaakin kannattaa varata koko päivä.

Mikanen.kuvat.fi, Neste_rally_finland_07 (79 kuvaa).

Teejii.net, Neste Oil Rally Finland 2007.

KKuja-blogi, Ralleissa kameran kanssa.

Paju.fi, Marjamäen pajutilan valokuvauskilpailu, Katso maalaismaisemaa. Pääpalkinto 500 euroa, kolme yleisöäänestyksessä eniten saanutta Pajutilan 100 euron lahjakortit. Kuvat toimitetaan sähköpostitse 15.9.2007 mennessä tai postitse. Kilpailun aiheena on Katson maalaismaisemaa. Yleisöäänestykseen valitaan 20 - 40 kuvaa, näihin kuvaajiin otetaan yhteyttä viikolla 39. Lokakuussa kuvat ovat esillä äänestettävänä, kilpailun voittaja on selvillä 7.11.2007.

HS, 6.8.2007, C5, Nallet peilaavat tunteitamme, puoli sivua. Jutussa käsiteltiin lähinnä nallekarhuja ja Otavan kustantamaa eilen ilmestynyttä psykologi Marjaana Nyströmin Nallekarhu-kirjaa.

 • Lopusta: "Joidenkin harrastajien omistautuneisuutta kuvaa vaikkapa se, että Berliinissä menestyy "matkatoimisto" nimeltä Teddy Tour Berlin. Se kierrättää omistajien lomalle lähettämiä pehmoleluja kaupunkikierroksella, jolta muistoksi jää liuta valokuvia nallesta poseeraamassa nähtävyyksien edessä".
 • teddy-tour-berlin.de (idea on vapaasti sovellettavissa...)

Metku.net, Camera Armor. Hinta noin 60 euroa, mukana tulee myös lcd-näytön suoja. Kumikuori järjestelmädigikameralle, suojaa iskuilta.

Digitoday.fi, HP kiistää toimistotulostimien terveysuhan. Canon ja Epson samoilla linjoilla.

Digitoday.fi, Oikaisu: Sony ei vedä digikameroita takaisin. (Ihmettelin tätä tietoa, kun suurimmassa osassa ulkomaisista sivustoista kirjoitettiin vain ilmaisista korjauksista).

Digitaljournalist.org, Tech Tips August 2007 by Chuck Westfall.

 • External power pack for my 580EX flash?
 • Custom modes for Canon DSLRs?
 • Speedlite 580EX and the new Speedlite 580EX II?
 • WIA driver for the EOS-1D Mark III? For Windows XP Pro?
 • Could you tell me which lenses will autofocus faster and more accurately between lenses have a larger f-stop vs. lower f-stop, please? (Canon EOS-1D Mark II).

Sony Electronics Blog, Response to Alpha DSLR Comments.

Dpreview.com, Pentax Photo Gallery (dot com).

Dcviews.com, Microsoft Photosynth shows unprecedented shuttle views.

Wrotniak.net, Olympus E-510 -arvio. Suomen Olympus.

Photographyblog.com, Olympus E-510 -arvio. 4.5 * / 5 *. Suomen Olympus.

Photozone.de, Sigma AF 70-200mm f/2.8 EX HSM APO DG macro (Nikon).

c|net, Kodak EasyShare Z712 IS -arvio.

Bit-tech.net, Asus PG221 22" widescreen.

The-digital-picture.com, Gitzo GT2530 Mountaineer 6x Carbon Fiber Tripod Legs. Vähän yli $500.

 

06.08.2007 

Viikon 32 kuva: My Nature (1).

Tlp.fi, Nesterally 2007.

Urbanparadise.fi, Suurajot -07 (27 kuvaa).

Skrubu.net, The Gathering at Ankkarock 2007 - last performance with Anneke van Giersbergen. Lauantain keikka Ankkarokissa. 120 kuvaa.

Ismoristiluoma.com, osa kuvista vähän erilaisia.

 • heinäkuussa 23.7.2007 oli digicamera.netin uutissa linkki saman kuvaajan kuviin ismo.1g.fi, Beach Volley

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta II -blogi, Ari Koivunen Oulussa Toppilan möljällä.

Kennonlämmittäjät.

Korppusaha.1g.fi, Karting (30 kuvaa). Kouvolan tuliterän Tykkimäki Circuit:in "neitsytkisa" ajettiin 4.-5.8.2007, sarjana Rotax Max Challenge. Rotaxien keskinopeus radalla on hieman reilun 80 km/h.

Lumisoft.fi, Tractor Pulling Kalajoki 4.8.2007.

Peter Forsgård, Body of My Work and Finding the Signature of My Eye. Vielä Minkkisen Vilna-työpajasta.

Timo-Pekka's Astrophotos, Uuden kameran ensivalo - First light of Artemis 4021. Vähän erikoisempia kameroita.

Suomen Lehtikuvaajat, Elokuun kuvaaja Mikko Lehtimäki.

Suomen Lehtikuvaajat, Lehtikuvaajarahasto on myöntänyt vuoden 2007 apurahat. Apurahoja haettiin yhteensä 157 440 euroa ja niitä myönnettiin yhteensä 35 900 euroa.

 • Pekka Hannila, Porvoo, valokuvanäyttelyn toteuttamiseen 3400 euroa
 • Markus Jokela, Helsinki, valokuvanäyttelyn toteuttamiseen Valokuvataiteen museossa 8000 euroa
 • Kimmo Kirves, Liperi, retrospektiivisen näyttelyn tekemiseen 1500 euroa
 • Laura Leinonen, Imatra, valokuvanäyttelyn toteuttamiseen 1500 euroa
 • Marjaana Malkamäki, Tampere, kuvajournalismia käsittelevän pro gradu –tutkielman toteuttamiseen 1000 euroa
 • Timo Pyykkö, Helsinki, valokuvanäyttelyn toteuttamiseen 2000 euroa
 • Mikko Saario, Helsinki, lehtikuva-aiheisen verkkosivuston tekemiseen, 4000 euroa
 • Työryhmä: Kirsi Tuura / Merja Hannikainen, Tampere, reportaasimatka Sierra Leoneen, 1500 euroa
 • Työryhmä: Hanna-Maria Rinne / Michaela Nyman, Helsinki, kuvajournalistisen valokuvalehden suunnitteluun 4000 euroa
 • Työryhmä: Suomi48h-kuvajournalismin suurtapahtuman suunnitteluun ja toteuttamiseen 9000 euroa: Natalia Baer, Helsinki, (3000 euroa), Heli Saarela, Helsinki, (4000 euroa), Marie Kajava, Helsinki, (2000 euroa)

Joutsi.com, Kasvokuvan parantaminen GIMP:illä.

Digivideo.fi, Hitachi teki sen: 1. Blu-ray kamera. Lokakuussa myyntiin laajemmalti.

Cameras.co.uk, Digital Camera Shutter Lag Comparison Table. Kompaktidigejä. Yksi kuva / viisi kuvaa.

Macworld, Links to CS3 tips and tutorials.

Showandtell-graphics.com, Removing Background, Photoshop. Paljon tämän yksinkertaisempi ohje ei voi enää olla.

Thinkcamera.com, How to hold your camera. Neljä tapaa.

Earthboundlight.com, I Bought a Digital Camera but my Photos are Still Blurry (Photo Tip of the Week). Tuttu tilanne monelle. Ihan uusille kuvaajille tarkoitettu artikkeli.

Trustedreviews.com, Digital Photography Tutorial – Photo Printing.

 

05.08.2007 

Santun Chili&Photo -blogi. Minkkisen Vilnan työpajasta.

Lisää kakkukuvalinkkejä.

 • Hanko, kuvakakkuun.com, Hangon kahvilassa on tehty kuvakakkuja jo viisi vuotta. Kakkuun laitettavan kuvan voi tilata netin välityksellä. Kuva tulostetaan mustesuihkutekniikalla, elintarvikeväreillä ohuelle maissilastulle. Ks. myös Gastronomie-lehden 2/2005 lyhyt juttu (sivun alalaidassa).
 • Tampere, Brander.fi "tulostamme kuvastasi kuvan kakkuun", kakut
 • Netikka.net/kuvakakkuun, Kurikka
 • vaivaton.com, kategoria Juhlantaika: Syötävä kakkukuva / kakkukoriste

(Foorumilta) Mainostajat.fi, Mainostaja - mainostoimistosopimuksen malli.

Pekola.net, Lisää Fuji F31fd kuvia ja kokemuksia.

Antony Hands, Wedding Photography 101. Kaikkiaan kuusi osaa.

(Foorumilta) Adterrasperaspera.com, How To Choose CD/DVD Archival Media.

Steve Sanders, Canon Pixma Pro9500 -arvio. Suomen Canon. Suomen hinta on vähän yli 800 euroa.

Fredrik A. Rasmussen, Life Pixel Standard IR Sensor Filter. IR-modaajille.

 

04.08.2007 

Antti Savilampi, EU in year 2007.

Eilisiä korentokuvia vielä lisää, muutama sata, Ankanpää.

Markuspuutinen.com, Maiiki and Timppa Wedding Photos.

Johannes Wilenius, Bug-zoom test files. Muutama makrokuva, zoomifyViewer-testausta. lght's buddy icon
lght

lght, Down by the Laituri 2007. Flickr.

Sutipictures.fi, Nesteoil Rally Finland 2007 (34 kuvaa).

Yle Urheilu, Ainutlaatuista kuvaa Jyväskylän rallin menneiltä vuosilta. Kuvia vuodesta 1953, lisää vielä tulossa lähipäivinä.

(Foorumilta) Naantalin Aurinkoinen, Skannerikakku, mikä tahansa kuva tai logo voidaan tulostaa elintarvikevärein kakun pintaan. Kuvasta tulee kiiltäväpintainen ja tarkkarajainen. Kuva voidaan tulostaa myös marsipaanilaatalle. Kuvakakkuja saa eri täytevaihtoehdoilla (katso kakkukuvastosta). Suurin mahdollinen tulostuskoko on A4. Skannerikakkulisä 12 EUR.

Tietoviikko.fi, Ohjelma löytää jpeg-kuvien manipuloinnit.

Tietokone.fi, Haalistuneisiin paperikuviin lisää väriä. Perfection V200 Photo, 119 euroa.

Digitoday.fi, Pornoleffan kanteen joutunut teini haastoi tekijät oikeuteen.

Iltasanomat, Lähetä parhaat festarikuvasi IS:lle!

 • Tekijänoikeudet ja muut ehdot
 • Kuvien lähettäjä on vastuussa siitä, että hän on itse ottanut lähettämänsä kuvan tai videon, tai hänellä on alkuperäisen kuvaajan lupa lähettää otos meille. Lähetetyn kuvan tai videon jälleenjulkaisu- ja uudelleenluovutusoikeudet siirtyvät Ilta-Sanomat Oy:lle.
 • (Kuten ehdoista voi jo vähän päätellä, niin ehdot ovat samat kuin Helsingin Sanomilla. Kaikki oikeudet vastaanottajalle, ei korvausta, kaikki vastuu lähettäjällä. Mutta syntyykö tällainen kohtuuton sopimus jo lähettäessä? Olisiko Suomen oikeuslaitos samaa mieltä? Yhtä hyvin sinne voisi vielä lisätä, että kuvan lähettäjä lahjoittaa asuntonsa Sanomakonsernille ja että kuvan lähettäjä sitoutuu ikuiseen ilmaiseen orjatyöhön jne. jne.)

Teekkarikamerat ry. Otaniemi.

Dpreview.com, Digital camera market grows 27%, DSLRs up 75%. Vuoden ensimmäinen puolisko.

The Online Photographer, Photoshop Excess.

Canon EOS 40D on tulossa...

Northlight-images.co.uk, A Canon MPP view camera. This article shows how Keith adapted his Canon 1Ds as a digital back for a MPP monorail view camera.

Digitalcamerainfo.com, Nikon SLR Camera Shipments Double in Q1.

Dpreview.com, Leica Summarit-M lenses, F2.5, a new range. Vähän edullisempaa sarjaa. Leica M8 -mittaetsindigiin sopivia. Myyntiin vasta marraskuun lopulla.

Abcnews.com, Man Claims He's the Mystery Sailor in 'The Kiss'.

Kamera & Bild, Canon Eos 40D blir vädertätad.

Creativepro.com, It's Like a Little Ansel Adams Inside Photoshop. Photoshop CS3, m/v-kuva.

Modellaunch.com, Modelling Scams & The Casting Couch, Part 1: Problem Photographers.

Cameralabs.com, Canon EF 24-105mm f/4L IS USM -arvio (Canon EOS 5D). Suomen Canon. Suomen hinta on jonkin verran yli tuhat euroa.

Ephotozine.com, Olympus SP-550UZ -arvio. Suomen Olympus.

Megapixel.net, Fujifilm FinePix S700/S5700 -arvio. Käytettävyys 8.8. Kuvanlaatu 8.6.

IR, Kodak EasyShare 5300 All-in-One Printer diary, part III.

 

03.08.2007 

Nanook.kuvat.fi, Studio_Miitti_Take_5 (55 kuvaa).

(Foorumilta, KeijoK) Kaleva, mainio kuva valtiovarainministeri Jyrki Kataisesta.

 • "Näin käy kun nukahtaa aurinkorannalla ;)"
 • (eilisissä TV1:n 20:30 uutisten videokuvassa näkyi samaa...)

Wilisnetcorner.com, Kuopio_Rock_2007-Ihmiset (24 images).

(Foorumilta) jtoi, sudenkorentoja. (Kamerana näyttää olleen exif-tietojen mukaan Nikon D200 ja polttovälinä 300mm).

Saarinen.kuvat.fi, TamU Levski Sofia. Jalkapalloa.

(Foorumilta) Ruotsista runsaan kahden vuoden takainen kampanja, jossa pyrittiin kiinnittämään huomiota yleistyvään tapaan, jossa nuorista tytöistä tehdään seksiobjekteja. Ks. Girl Power.

Peter Forsgård, Signature of the eye. Minkkisen työpajan toinen päivä.

YLE Uutiset, Elvis-valokuvanäyttely avautuu Kotkassa. Kotkan Valokuvakeskuksessa on esillä 84 valokuvaa, jotka on ottanut rockin kuninkaan kiertuemanagerinakin toiminut Ed Bonja. Vuosina 1970-1975 hän otti Elviksestä noin 10 000 valokuvaa.

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta II -blogi, Muista aina liikenteessä, monta vaaraa . . . Millaisia kuvia syntyi, kun kuvaaja seurasi 56 km tunnollisesti 100 km/h -nopeutta noudattavaa linja-autoa.

(kertausta) Suomen freelance-journalistit ry, Kuinka lehdistön freelancer hinnoittelee työnsä 2007? Palkkio ei ole palkkaa, käytännössä freelancerin pitää laskuttaa noin kaksinkertaisesti, jotta summa vastaisi työsuhteisen saamaa palkkaa. Valokuvaajat:

"Valokuvaajien hinnoitteluperusteena on joko käytetty aika tai julkaistut kuvat.

-Kertajulkaisuoikeus
Ensimmäinen tunti 170,00
Seuraavat tunnit 85,00/ tunti
(Kuvauksen lisäksi laskutetaan esimerkiksi kuvankäsittelystä, kuvausjärjestelystä ja matka-ajasta.)

Hinta sisältää tavanomaiset kulut. Rekvisiitat ja niiden hankkimiseen käytetty aika, kuten myös kuvausjärjestelyt ja avustajan palkkio, lisätään laskutettaviin kuluihin. Lisäksi laskutetaan matkakulut ja arvonlisävero 22 %. Tavanomaisesta poikkeavista kuluista sovitaan erikseen ja ne eritellään laskuun. Palkkiossa on otettu huomioon valokuvaajien kirjoittavia toimittajia korkeammat sivukulut.

-Kuvakohtainen laskutus
Ensimmäinen kuva 150 euroa
Seuraavat kuvat 120 euroa
Kansilisä 100 euroa

Laajemmista käyttöoikeuksista, kuten julkaisusta verkkolehdessä tai
useammasta julkaisukerrasta maksetaan korotettu hinta erillisen sopimuksen mukaan.

-Jatkuva käyttöoikeus + 200 %
Valokuvan kaikkien oikeuksien myyminen on harvinaisempaa ja alan normina on hinnan kymmenkertaistuminen. Digitaalisen kuvankäsittelyn laajuudesta ja siitä maksettavasta korvauksesta on hyvä sopia etukäteen. Studiokuvaajat käyttävät työssään kalliita lisälaitteita ja laskuttavat työstään enemmän."

Londonfreelance.org, Freelance Fees Guide.

Photography For Real Estate, How Do Lightroom Users Fix Barrel Distortion & Converging Verticals? Niin, onnistuuko ollenkaan?

Strobist, StudioLighting.net Web Video: Balancing Flash and Ambient. Vajaan kahdeksan minuutin video erittäin suositeltavaa katsottavaa, perusasiaa, mutta tärkeää. Asiat selitetty selkeästi ja havainnollisesti. Esimerkkejä.

(Foorumilta) Tamron USA, Focal length comparison tool.

Digital Photography School, Battery Grips for DSLRS.

Digitalcamerainfo.com, Sony Warns of Safety Hazard with Select T5 Models; Offers to Repair Cameras.

Kamera & Bild, Dyrt för kändissajt sno bilder.

Fotoskolen.no, Norjan isoin valokuvaukseen keskittynyt nettikurssisivusto. 985 Norjan kruunua on 124 euroa.

Photographyblog.com, Canon Digital IXUS 75 -arvio. Suomen Canon.

Ephotozine.com, Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS -arvio.

Trustedreviews.com, Olympus FE-230 -arvio. Suomen Olympus.

Printerspot.com, Canon Pixma Pro9000 -arvio. Suomen Canon. Suomen hinta on vähän yli 600 euroa.

 

02.08.2007 

Foorumilta pieni vinkki vaikuttavien maisemakuvien ottamiseen (tai oikeastaan tekemiseen), Tapiol2003:

 • "Jos/kun kuvausaiheena on maisemakuvat, saa paremmat ja todellisuudentuntuisemmat käyttämällä kohtuullista laajakulmaa (kino 35 mm), kuvaamalla pystyyn ja tekemällä kahden, korkeintaan kolmen kuvan panoraaman. Näin saat tilantunnun, laajan kuva-alan ja myös etualaa. korttia kuluu tietysti enemmän ja töitäkin täytyy tehdä, mutta lopputulos palkitsee vaivan."

Rane Olsen, How I see it. Blogi englanniksi, kuvia korennoista ja ötököistä.

Pohjois-Pohjanmaan Museo, Uuno Laukan kuva-arkisto.

Peter Forsgård, Intimacy of the stranger. Kokemuksia Minkkisen Vilnan työpajasta.

Reaxon.fi, Plustekilta uudet filmiskannerit OpticFilm 7300 ja 7500, suositun OpticFilm 7200:n seuraajat. Dynamiikka on kasvanut, toimintoja lisätty.

 • Multisampling vähentää kohinaa
 • Multiexposure kaivaa kuvista enemmän esiin parantamalla dynamiikkaa
 • AutoFrame Alignment suoristaa kuvan automaattisesti
 • ACR korjaa haalistuneen kuvan värit
 • GANE korjaa kuvan virheitä
 • AACO korjaa kuvassa olevia korkeakontrastisia kohtia vaikuttamatta yleiseen kirkkauteen
 • NegaFix sisältää valmiit profiilit useimmille negafilmeille
 • SCC muuttaa ja vaihtaa yksittäisiä värejä koskematta muihin väreihin
 • 7200 dpi, laukku, ohjelmistopaketti, suomalainen ohjekirja, hinnat alkaen 245 euroa, saatavana 1.8.2007 alkaen
 • Virallinen maahantuoja on Reaxon

Iltasanomat, Kelly Osbourne retusoitiin hiirellä hoikaksi.

Iltalehti, Voro-orava vie Kinder-munat kaupasta. Esimerkki suomalaisen kuvamanipulaation tasosta. Ei ole tekijä liiemmälti panostanut aiheeseen.

Freemagazine.fi, Finnish culture... in English.

You Tube.

UFRaw, uusi versio ilmestynyt. Ilmainen raw-konvertteri.

Strobist, f/2.0.

 • The FSTOP, Professional photographers discuss their craft, online-lehti

Dcviews.com, Microsoft HD Photo considered for standardization by JPEG.

c|net, Newsmaker: A picture worth a thousand lies. Kuvien manipuloinnista.

Digital Photography School, Model Releases - A Primer.

(Foorumilta) Albumshaper.sourceforge.net, sieltä sitten Reveal (exif-viewer). Esim. Nikon D80 -järjestelmädigin muokkaamattomasta jpg-kuvan exif-tiedoista löytyy kohta shuttercount, joka kertoo otettujen kuvien määrän.

Diyphotography.net, My Sea Is Dripping? Photoshop To The Rescue. Yksinkertainen horisisontin suoristaminen.

Tamron, TAMRON ANNOUNCES THE LAUNCH OF
AF28-300MM F/3.5-6.3 XR DI VC LD ASPHERICAL (IF) MACRO
.

Dslrphotography, Pentax apologize for the lack of stock with the new 50-135mm Zoom lens.

Luminous Landscape, Canon Powershot S5 IS -arvio. Suomen Canon.

Steve Sanders, Samsung L77 -arvio.

Trustedreviews.com, Wacom Bamboo Graphics Tablet. Halpa piirtopöytä.

 

01.08.2007 

THE SIGN OF FEA, Günter Brus, Ville Mäkikoskela, Harri Pälviranta, Stefanie Wuschitz
3.8.2007 asti

The Sign of Fear -näyttelyn taiteilijat Günter Brus (Itävalta), Ville Mäkikoskela, Harri Pälviranta ja Stefanie Wuschitz (Itävalta/USA) käsittelevät teoksissaan väkivaltaa yksilön ja/tai yhteiskunnan tasolla. Näyttelyn on kuratoinut valokuvataiteilija Jari Silomäki.

Valokuvagalleria Hippolyte
Kalevankatu 18 B, Helsinki
ma-pe 12-17, la-su suljettu.

Pipa Nikula, Yhteinen hetki
12.08.2007 asti

Laterna Magica
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
ma-pe 11-17 ja la 11-15

Joonas Hirvonen, joonas.arkku.net, 45 kuvaa heinäkuulta. Tällä kertaa lintupainotteista. Suurin osa kuvista on peräisin mökiltä Liperistä.

Tuomasheinonen.kuvat.fi, 31 - 2007 (65 kuvaa). Pääasiassa lintuja.

Kulttuurikeskus Cruselli Liljelund-sali, Kullervontie 11 A, Uusikaupunki.

 • 23. Pohjoismaisten rautatiekuvaajien näyttely ajalla 1.8.-17.8.2007
 • sisäänpääsy on ilmainen, näyttely on auki ti-pe 11-17, su 12-16

Wilisnetcorner.com, Kuopio_Rock_2007-Bandit (50 images).

Antti Ahonen, Urban Birds. Kaupunkilintujen kuvaaminen on aloitettu.

Miemo Penttinen on laittanut blogiinsa kuvia Portugalista.

Kotimainen digikuvauslehti Pikseli, 6-7/2007, 84 s, ilmestyi kolmisen viikkoa sitten. Alla mielenkiintoisimpia artikkeleita.

 • Kuvani ovat välienselvittelyjä. Kahdeksan sivua. Ruotsalaisen JH Engströmin rosoiset kuvat esittelyssä. Jhengstrom.com.
 • Ei valoja, silmiin sattuu! Sairaalakuvaajan arkea, seitsemän sivua. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella työskentelee laskentatavasta riippuen seitsemän tai kahdeksan sairaalakuvaajaa. Toimet ovat normaalin virkahakukäytännön kautta haettavissa. Kaikilla potilaskuvilla on ns. potilassuoja, vain kuvatulla ja kuvatulta suostumuksen saaneilla henkilöillä sekä hoitoon osallistuvilla on lupa katsoa kuvia.
 • Kuvatoimittajana, neljä sivua. Kokemuksia Kalavesillä-kirjasarjan tuotantoprosessista, mistä kuvat saadaan, missä muodossa ne tulevat, mitä niille tehdään.
 • Käännynnäinen. Neljä sivua, Pekka Pokka on mieltynyt Lightroomiin.
 • Canon EOS 1D MK III. Kaksi sivua.
 • Canon EOS 1D MK III. Kolmen käyttäjän näkökulmat, kolme sivua. Mainoskuviin, kentällä, toimittajalle. Käytännön kokemuksia.
 • Panasonic Lumix DMC-TZ3. Kaksi sivua.
 • Olympus Mju 770 SW. Yksi sivu.
 • Pentax Optio W30. Kaksi sivua
 • Epson Stylus Photo 1400. Kaksi sivua, A3+-koon tulostin.
 • Seuran vuoksi. Neljä sivua. Pikseli teki kyselyn kahdelletoista kameraseuralle. Suomen kameraseurojen liitto (SKsL) on keskusjärjestö noin sadalle paikallisille järjestölle, jäseniä on yhteensä 4.000. Suurin on Helsingissä toimiva Kameraseura ry, jäsenmäärä on yli 900. Jäsenten keski-ikä on 45- 50, jäsenmäärät vaihtelevat parinkymmenen ja reilun sadan välillä. Seurojen hallitusten jäsenten keski-ikä on 35- 40 vuotta. Monessa seurassa naisten osuus on 30 - 40 prosenttia. Aktiivijäsenten määräksi arvioitiin 20 - 30 prosenttia. Näyttelyt kiinnostavat vastanneita, samoin kilpailut ja kuvausretket. Koulutuksen painopiste on siirtymässä digikuvaukseen ja jälkikäsittelyyn. Perinteiset diaprojektorit pitäisi saada korvattua datatykeillä.
 • Kesätemput. Neljä sivua. Veden liike, taivaan sini, ihminen iltahämärässä, salaman kuvaaminen.
 • Valoa heijastamalla. Kolme sivua.
 • Linkit

Swede´s Finsk Fotoblog, Fuji Finepix F31fd. Täälläkin on ostettu Fujin pokkari.

18.10.2007 ilmestyy suomalaisen raw-lehden ensimmäinen numero. Lehti on keskittynyt kuvajournalismiin ja dokumenttikuvaukseen. Ilmestymiskertoja on vuodessa neljä.

 • ks. digicamera.netin uutiset 20.6.2007
 • "...raw-lehti ei maksa kuvista julkaisupalkkioita..."

Tietokone.fi, Tulostaminen vaarantaa terveytesi. Tulostettaessa ilmaan vapautuu pieniä väriaineen hiukkasia, jotka tekevät pahaa jälkeä keuhkoissa.

Tietokone.fi, Panasonic esitteli pienimmän 3CCD-full-hd-videokameran. HDC-SD5 ja HDC-SX5, syyskuussa myyntiin, hinnat ovat 1.250 euroa ja 1.150 euroa.

Digitoday.fi, Neljä viidestä amerikkalaisesta nettiteinistä julkaisee kuvia itsestään.

Digitoday.fi, Petsie-sivustolla jo 10 000 lemmikkiä. Rekisteröityminen sivuille on ilmaista. Kuvia lemmikkieläimistä.

Rob Galbraith, Canon releases new firmware for EOS-1D Mark III.

Dpnow.com, New Website launched dedicated to DSLR cameras. KammaGamma.com – A new DSLR image quality website with unique image quality databases.

Steve Sanders, Tech Corner August 2007, The Megapixel Masquerade.

Digital Photography School, Digital Photography Tips from Around the Web - July 2007.

IR, IR begins monitor & calibration coverage, launches reader deal with ColorVision.

Strobist, No Hot Shoe? No PC? No Problem.

Youthink.com, Which famous photographer are you? Seitsemän kysymystä...

Dpreview.com, Leica M8 -arvio. Recommended. Kuuden osa-alueen pisteet vaihtelevat viiden ja kymmenen välillä. Runko $4.800, 50mm:n objektiivi $1.600.

Popular Photography, Canon PowerShot S5 IS -arvio. Suomen Canon.

IR, Olympus EVOLT E-410. Suomen Olympus.

 

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 


Hae Google:sta

Uutiset