Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Toukokuu 2007

31.05.2007 

Wilson.1g.fi, Rolling Thunder 30.5.2007. Yksi kuva oli päässyn Hesarin nettisivuille ("Salama iskee Kirkkonummen yllä puoli kolmen maissa aamuyöllä").

Factory.designsapiens.com, Parta goes Raatin stadion.

Jere Lauha, balettikuvia. Helsingin tanssiopisto, näytöksistä 2005-2007. Ballet Mikkeli 2006.

Markku Salonen, Ship, Ahoy! Pitkillä valotusajoilla otettuja kuvia, Helsingin satama, Katajanokka, Kauppatori, Suomenlinna.

Maisniemi.net, blogi, säännöllisen epäsäännöllisesti Nikon, Mac jne.

Suomen Kameraseurojen liitto ry, SKsL ry. Muutama poiminta.

Taloussanomat, Työkalutesti: Tähtäimessä työkamera. Kokeiltavana kolme Panasonic-kameraa. Oma kamera.

Elisan kuvaajat ry, Elisa-konserniin kuuluville tarkoitettu valokuvakerho, ikää on jo yli puoli vuosisataa. Toiminta jatkuu edelleen, sivuilta löytyy monenlaista tietoa.

Valokuvatorstai, 49. haaste, "Viikon haaste on tekstikatkelma. Voi inspiroida vapaasti." Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".
 • Sääntöjen 5. kohtaan on tullut tarkennuksia. Tässä sääntöjen 5. kohta kokonaisuudessaan:
  "5. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenetissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Blogin ylläpitäjällä on oikeus poistaa asiattomat kommentit. Valokuvatorstain ylläpito ei linkitä valokuvia, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti."

HS Hinta & Laatu D1, eilen 30.5.2007, Hääpari hinkuu studiosta luontoon, yksi sivu. Hääparit eivät enää halua pönötyskuvia, kuviin halutaan rentoutta ja persoonallisuutta. Monet haluavat pois studiosta kuvattavaksi vaikka harrastusten parissa tai kuvattaville merkityksellisissä paikoissa. Digitekniikka mullisti hääkuvauksen, enää ei tarvitse mennä studioon, nyt voi kuvaaja tulla kuvattavan luo. Monet ammattikuvaajat myyvätkin nykyään tunnelmaa, näkemystä, kauniita valoja jne., joihin amatöörikuvaajat eivät välttämättä pysty. Hääkuvien hintojen vertailu on vaikeaa, niin erilaisia paketit ovat. Viime vuosina on yleistynyt dokumentaristinen hääkuvaus, jossa häitä kuvataan valmisteluista hääjuhlaan asti. Tällaisen paketin hinta on 500 euron ja 5.000 euron välillä. Tavallisin hääpäivän kestävän kuvauksen hinta on tuhat euroa.

- Ylioppilaskuvatkin ovat muuttuneet, monet eivät halua enää pitää lakkiaakaan päässä, kun tukka on hyvin. Tärkeää on tunnelma ja oman persoonan esilletuominen. Ylioppilaskuvaukset maksavat pääkaupunkiseudulla 40 - 100 euroa. Jotkut myyvät pelkkää kuvausta, jolloin joutuu itse teettämään kuvat.

Jutussa kerätty hintavertailuun hääkuvat ja ylioppilaskuvat näiltä studioilta:

Turun Sanomat, Luonto tarinoi muodoillaan. Turkulainen valokuvaaja Jaana Kotamäki kaksi vuotta sitten voitti ensimmäisenä naisena Kuusamo Nature Photo -luontokuvatapahtuman valokuvakilpailun pääpalkinnon. Lääkäriasema Pulssin ikkunagalleriassa avattiin tiistaina Luonnon muotokieli -näyttely, joka koostuu Jaana Kotamäen vuosina 2005-2007 kuvaamista luonnon yksityiskohdista, visuaalisista muodoista ja pinnoista.

 • Luonnon muotokieli -valokuvanäyttely Lääkäriasema Pulssin ikkunagalleriassa (Humalistonkatu 9-11) 29.5.-31.8. 2007

EOS-1D Mark III -järjestelmädigi, Suomessakin aivan ensimmäiset kamerat on jo toimitettu tilaajille. Kysyntä ja tarjonta eivät taida useaan kuukauteen kohdata. Hyvällä onnella Mark III:n voi saada Suomestakin, vaikka ei olisikaan millään jonotuslistalla. Kuukausien odotus on useimmilla edessä.

Tietokone.fi, Oled-televisiot ottavat vauhtia. Kasvu nopeaa, volyymit yhä pieniä. Sony on luvannut markkinoille tv:n vielä tänä vuonna. Arvioitu myynti tänä vuonna on 8.000 kpl, vuonna 2012 myydään 1.2 miljoonaa OLED-televisiota. Ensi vuonna 22.000 kpl, sitten 61.000 kpl. Eivät taida tietokonenäytötkään siirtyä sen nopeammin oled-tekniikkaan.

HS, Lehtori vaatii korvauksia nettivideon julkaisseelta koululaiselta Lieksassa.

Scott Kelbyn blogi, Adobe gives Sneak Peek of Lightroom 1.1 at my seminar in Boston yesterday (kirjoitettu 22.5.2007).

Digital Outback Photo, What is new in Camera Raw 4.1.

Makezine.com, HOW TO - Quick and easy electronic time lapse.

(Foorumilta) Fishki.net, venäläiset sivut, kerätty netistä kuvista yhteen ketjuun kuvia kuvaajista.

Digital Photo Pro, Photojournalism Now. Ensimmäinen virke: "The age of traditional freelance photojournalism is no more." Vanhat ajat eivät enää palaa.

Rob Galbraith, Upgrade from MediaPro to Expression Media slated for June 1 release.

Photographyblog.com, Delkin SensorScope Now $90. Myynnissä nyt erikseen.

Digitalcamerainfo.com, Nikon Updates Capture NX Tutorials.

Huhuosastoa, d-spot.co.il, Nikon AF-S Zoom-Nikkor 100-500mm /4-5.6G ED-IF VRIII (muka mainoskuva, luultavasti toiveuni).

Cameras.co.uk, Sony DSC T100 Video Guide. Suomen Sony.

Shutterbug, Tamron’s AF18-250mm F/3.5-6.3 Di-II LD Aspherical (IF) Macro. $400.

Ephotozine.com, Samsung DigiMax S730 -arvio. Ks. Perkko.fi.

 

30.05.2007 

Itämeri - suojelun arvoinen -valokuvauskilpailu

Itämeriaiheinen valokuvauskilpailu järjestetään jo kolmannen kerran.

Kilpailulla pyritään löytämään uusia, niin myönteisiä kuin kielteisiäkin kuvia ihmisen ja luonnon välisestä vuorovaikutuksesta. Samalla pyritään kannustamaan Itämeren alueen asukkaita suojelemaan ympäristöään.

Kilpailun järjestää ympäristöministeriö yhdessä Viron ympäristöministeriön ja Pietarin kaupungin luonnonkäytön, ympäristönsuojelun ja ekologisen turvallisuuden komitean kanssa.

Tänä vuonna aiheena on Itämeri - suojelun arvoinen.

Kilpailuun voivat osallistua yksityiset ihmiset enintään kolmella kuvalla/kuvaaja Suomesta, Virosta ja Venäjältä. Kilpailuaikaa on 31.8.2007 asti.

Kilpailussa on kolme sarjaa:

 • ammattisarja
 • harrastajasarja
 • nuorisosarja (v.1989 tai sen jälkeen syntyneet)

Kilpailuun voi osallistua 1.1.2005 jälkeen otetuilla ennen julkaisemattomilla valokuvilla. Kuvat lähetetään paperikuvina (min. 18 x 24 cm, max. 40 x 60 cm).

Kunkin osallistujamaan esiraati valitsee korkeintaan 10 kuvaa jokaisesta sarjasta lopullisen kansainvälisen raadin arvosteltavaksi.

Kilpailun kansainvälinen tuomaristo työskentelee kahdessa eri vaiheessa:

1) Aluksi valitaan jokaisesta sarjasta kolme rahapalkinnoin palkittavaa kuvaa:

Ammattisarja
Euroa
Harrastajasarja
Euroa
Nuorisosarja
Euroa
1. palkinto
1000
1. palkinto
500
1. palkinto
250
2. palkinto
500
2. palkinto
300
2. palkinto
150
3. palkinto
300
3. palkinto
200
3. palkinto

100

 

2) Toisessa vaiheessa raati palkitsee 500 €:n erikoispalkinnoilla kolme kuvaa:

- kilpailun paras suomalainen kuva
- kilpailun paras venäläinen kuva
- ja kilpailun paras virolainen kuva

Jotkut kuvat voivat siis voittaa kaksi palkintoa.

Kuvien arvosteluperusteena käytetään samanarvoisesti sekä kuvien taiteellista että ympäristönsuojelullista näkökulmaa.

Parhaimmat ja kiinnostavimmat kuvat nähdään valokuvanäyttelyssä, joka nähdään kaikissa kolmessa kilpailumaassa.

Kilpailun säännöt

Pekka Potkan Photoshop Lightroom valokuvaajille -kirja ilmestyy kesäkuussa. Julkaisijana on SanomaWSOY-konserniin lukeutuva Docendo Oy. Ennakkotilaukset 15.6. saakka ilman toimitusmaksua.
48 EUR, sidottu, kovakantinen.
ISBN : 978-951-0-33296-2

Adobe Photoshop Lightroom -ohjelma on suunniteltu valokuvaajan tarpeisiin: digitaalisten valokuvien käsittelyyn, arkistointiin, esittämiseen ja tulostamiseen. Ohjelma soveltuu sekä harrastelijoille että ammattilaisille. Siinä on kätevä modulaarinen rakenne ja selkeä käyttöliittymä ja sillä voi tehdä monet asiat kätevämmin ja nopeammin kuin Photoshopissa. Ohjelmisto on englanninkielinen, joten Potkan suomenkielinen opas helpottaa mukavasti sen omaksumista.

Lightroomin tärkeimmät osat ovat Library/Kirjasto (kuvien hallintaan, järjestelyyn, katseluun) ja Development/Kehitys (kuvien säätöön). Sen lisäksi ohjelmassa on kolme muuta osiota: Slideshow/Kuvaesitys, Web/Nettigalleria ja Print/Tulostus. Nämä kaikki modulit käydään Potkan parisataasivuisessa kirjassa yksityiskohtaisesti läpi - selkeästi ja helppotajuisesti.

Monia kiinnostanee kysymys Lightroomin ja Photoshopin suhteesta. Sille on kirjassa omistettu oma lukunsa. Potka on käyttänyt Photoshopia ammattimaisesti noin 13 vuotta, joten vertailupohjaa löytyy. Erityisen kiinnostavaa on lukea, miten Lightroom on muuttanut Potkan omaa työnkulkua.

Kirjan kirjoittaja Pekka Potka on suomalaisen mainosvalokuvauksen tunnetuimpia nimiä ja digitaalisen kuvankäsittelyn edelläkävijöitä maassamme. Aiemmin hän on kirjoittanut Mainoskuvaus digikameralla -kirjan, joka myös on Docendon julkaisema.

Tuomasheinonen.com, Espoon edustalta ukkosmyräkkää.

Juhani Järvenpää , 27.5.07 FC Honka -HJK 0 - 0. Jalkapallokuvia.

Saarinen.kuvat.fi, Salibandy-kuvia (55 kpl).

Tommi Kalliokoski, 29.05.07 - Mallikuvauksia Raatissa.

Pallopanoraama.com, esimerkki, miten tilt & shift -kuvia tehdään softalla.

Kameraseura.net, uutiset Toukokuu 3/2007 luettavissa pdf-muodossa, 32 sivua. Kaikenlaista toimintaa, kerhoja, näyttelyitä, jäsenetuja jne.

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 6.6.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

1 DIGIKAMERA CANON IXUS 60 6.0 MP 150 e
1 AKKU 1 VERKKOLATURI 2 KAAPELIA
KÄYTTÖOHJEET
- 220 euroa

1 KAMERANRUNKO HASSELBLAD 500 EL M 500 e
1 PRISMAETSIN
1 POLAROID KASETTI 1 KASETTI 220
- ei tarjousta

1 KAMERANRUNKO NIKON F3 250 e
1 OBJEKTIIVI NIKON PC-NIKKOR 35MM/2.8
1 POLAROID PERÄ NPC
- 220 euroa

1 KAMERANRUNKO CANON EOS 500N 40 e
1 OBJEKTIIVI CANON 28-80/3.5-5.6
LAUKKU
- poistettu

1 DIGIKAMERA CANON POWER SHOT A400 3.2 MP 50 e
1 MUISTIKORTTI 16 MB
KOTELO
- 52 euroa

1 KAMERANRUNKO CANON AE-1 PROGRAM 100 e
1 CANON DATA BACK A. 1 SALAMA NISSIN 360 WX
2 OBJEKTIIVIA CANON 50/1.8 S.C. 35-70/4
1 OBJEKTIIVI SIGMA 70-210/4.5
1 OBJEKTIIVI VIVITAR 70-150/3.8
1 TELEJATKE VIVITAR 70-150 2X
2 JALUSTAA
LAUKKU
- poistettu

MTV3, Helsinkiläinen valokuva loistaa valokuvataiteen museossa. Suomen valokuvataiteen museossa avautuu keskiviikkona Helsinki School.

Itviikko.fi, Kamerahelmastusta kammetaan alas Australiassa. Upskirting pannaan Down under. Oikeusministeri Rob Hulls esittää lakia, joka erityisesti kieltää kamerahelmastuksen. ”Upskirting” on yleistynyt nopeasti kamerapuhelinten pienten digikameroiden myötä. (Aivan uusi sana kamerahelmastus).

Itviikko.fi, Lexmark katkoo tulostuksen langat. Uusia tulostimia ja monitoimilaitteita. Langaton monitoimilaite Lexmark X4550, langaton väritulostin Lexmark Z1420 ja värimonitoimilaite Lexmark X3550, johon myös langattomuus on saatavissa lisäoptiona.

Dpreview.com, Adobe Camera RAW 4.1. Photoshop CS3:lle ja Photoshop Elements 5:lle. Tuki uusille kameramalleille, Canon EOS-1D Mark III, Fuji FinePix S5 Pro, Nikon D40X, Olympus E-410, Olympus SP-550 UZ, Sigma SD14, Phase One H 20, Phase One H 25, Phase One P 20, Phase One P 21, Phase One P 25, Phase One P 30 ja Phase One P 45. Ei vielä imuroitavissa, vasta julkistettu. Mukana seuraavan Lightroomin version 1.1:n "Clarity" -kontrolli.
- Rob Galbraith, Camera Raw 4.1 for Photoshop CS3 announced, soon to be released. Viikon lopulla pitäisi olla imuroitavana.

(Edellinen linkki lakkasi toimimasta, tämä toimii) Luminous Landscape, Canon EOS 1D MarkIII -pdfmanuaali, 5.5 MB, 212 sivua.

Outbackprint.com, Practical experience with the Xrite Eye-One Photo. Värinhallintaa ja printterin profiliointia.

Photo.net, Pulitzer Prize Winners for Photography 2007.

Photo.net, Winners of the Best of Photojournalism 2007 Competition.

IR, Samsung aims for global top three. Samsungilta on tulossa tänä vuonna 20 - 30 uutta digikameramallia, myyntitavoite 13 miljoonaa kappaletta. Tavoitteena on päästä kolmen isoimman joukkoon.

YouTube, Dove Evolution Parody. Se alkuperäinen Time Lapse Beauty.

Cameras.co.uk, What is a Conversion Lens?

Photoshopnews.com, The Luminous Landscape Gallery Opening. Toronto, Ontario, kuvia ja vähän tekstiäkin.

Ephotozine.com, Ringflash compatibility update. Nikon SB800 -adapteri on myöhästynyt, odotettu myyntiintulo kesäkuun puolivälissä.

Ephotozine.com, Epson introduce the Stylus D92. Mustesuihku, $39.99, 59 euroa, kesäkuussa myyntiin.

Canon CPS (Eurooppa) on vaihtanut osoitetta.

IR, Canon PowerShot A570 IS -arvio. Suomen Canon.

LetsGoDigital, FujiFilm FinePix S5 Pro -arvio. Suomen Fuji.

Dpreview.com, Sony Cyber-shot DSC-H9 -arvio. Above Average (eli tällä asteikolla ei kovin kummoinen...). Suomen Sony.

Cameras.co.uk, Panasonic DMC FX10 -arvio. Ks. Suomen Panasonic. .

Digitalcamerainfo.com, Fujifilm F40fd -arvio. Suomen Fuji.

c|net, Sony Cyber-shot DSC-W200 -arvio. Suomen Sony.

 

29.05.2007 

HS, Nimiä tänään: Onnittelemme Irmeli Jung, 60. (HS Kulttuuri, C 7). Jung lähti 18-vuotiaana Saksaan, jossa opiskeli oppisopimuksella valokuvaajaksi. Uransa hän loi kuitenkin Pariisissa.

Tommi Tuomainen, tomminkuva.1g.fi, KEVÄT 2007 - SPRING 2007. Lintukuvia toukokuulta, muutama huhtikuulta.

Maj Lind kansainvälinen pianokilpailu 25.5.-7.6.2007. Ylen sivuilta löytyvät kultakin päivältä kuvat. Mukana on 40 pianistia ympäri maailman. Alkupäivien kuvat ovat saliharjoituksista, joissa kilpailijat tutustuvat konserttisaliin sekä valitsevat mieleisensä kilpailusoittimen kolmesta tarjolla olevasta flyygelistä. Valokuvaaja Heikki Tuuli on ottanut Ylen sivuilla esillä olevat kuvat.

Kaleva, Kuviin hupenee satasia. Ylioppilasoppilaskuvaukset eivät enää keskity yhteen päivään, vilinää riittää nykyään kuukausia. Oulussa kuvaus, kalleimman luokan kiitoskortti ja kolme 12x15 kuvasuurennosta maksaa 169 eurosta 207 euroon. Kuvista voidaan käsitellä häiritseviä ihon virheitä, voidaan tehdä mustavalkoista kuvaa tai ruskeansävyistä seepiaa. Kuvaamojen nettigalleriat ovat yleistyneet perinteisten näyteikkunoiden sijaan. Ainakin 90 prosenttia kuvista halutaan värikuvina, perinteisiä poseerauskuvia tilataan edelleen paljon.

Seiska-lehti, Osallistu Seiskan hauskaan koirakilpailuun! Kuva koirasta, mukaan tarinanpätkä kuvaustilanteesta tai koirasta. Lisäksi koiran nimi, ikä ja omat yhteystiedot. Kuvat voi lähettää joko postitse tai sähköisesti. Aikaa on 7.6.2007 saakka.

(Foorumilta) Salama- ja myrskykarttoja.

(email) Sonyn GPS-CS1 -paikantimen herkkyys ei ollut vastannut odotuksia. Etsittäessä edullisinta hintaa Garmin GPSMAP 60CSx -paikantimelle oli löytynyt kivenalla.fi -sivusto. Siellä myydään geokätkeilijöille tavaraa. Meneillään on kartoitus 1.6.2007 saakka, Garminin tilausta harkitseville, kyseessä olisi joukkotilaus, hinta olisi 395 euroa. Tilaushalukkuuteen vastaaminen ei vielä velvoita mihinkään.

Tietokone.fi, Sed-televisiot ovat ongelmissa. Canon ja Toshiba lykkäävät valmistumista. Julkaisu piti tapahtua tämän vuoden lopulla. Tuotantokustannuksia ei ole saatu tarpeeksi alas. Televisioiden lisäksi viivästys koskee tietenkin myös monitoreja.

Digitoday.fi, Riso sylkäisee kasviöljyväriä 120 sivulle minuutissa. Uutta teknologiaa tulostukseen. Riso HC5500 -tulostimen maahantuonti on aloitettu. Täysväritulosteen kustannus on paljon alempi perinteisiin värijauhetta käyttäviin lasertulosteisiin.

Earthboundlight.com, Why In-camera Black and White is a Bad Idea (Photo Tip of the Week). Ei kannata käyttää kameroista valmiina löytyvää m/v-kuvausta. Jos haluat tietää miksi, niin lue artikkeli.

Strobist, Hacking Your Camera's Sync Speed, Pt 1. Yksinkertainen kikka: uskotellaan kameralle, että salama ei ole käytössä. Edellyttää elektronista suljinta.

Diyphotography.net, DIY - Reverse Macro Ring.

IR, Canon PowerShot A460 -arvio. Suomen Canon.

Digicamreview.com, Panasonic Lumix DMC-FX30 -arvio. Suomen Panasonic.

Trustedreviews.com, Samsung SyncMaster 305T -arvio, 30 tuuman littunäyttö.

Trustedreviews.com, Epson Stylus Photo 1400 -arvio. A3+ mustesuihku. Suomen Epson.

Fredrik Rasmussen, Nikon Micro-Nikkor 55mm f/3.5 AI. Vanhempaa sarjaa.

 

28.05.2007 

Tommi Pitkänen, www.arcticparadise.fi, isä lienee (ainakin vielä) tunnetumpi. Muun tekemisen ohessa Tommin kuvaamia postikortteja on myyty miljoonia. Matkamiehen mietteitä, kirjoituksia eri alueilta (myös valokuvausta sivuavia).

Keskisuomalainen, Valonarka valokuvaaja. "Valokuvaaja Eetu Sillanpään, 49, kasvot muuttuivat neljä kuukautta sitten yhtäkkiä tulisen punaisiksi ja silmät muurautuivat umpeen. Kivut olivat kovat..." Sillanpää on työskennellyt 30 vuotta lehtikuvaajana. Valoallergian lisäksi tietyn merkkinen kamerakin aiheuttaa nyt allergiaa. Oireet alkoivat yhtäkkiä.

Pspvinkit.net, Kuvankäsittely FAQ eli usein kysytyt kysymykset. Paint Shop Pro.

Tähtikuvaus.info, Tähtivalokuvaus-FAQ (tahtikuvaus.info).

Peter Forsgård, Katukuvauksesta kiinnostuneille. Jouko Leskelä on avannut katukuvaukseen keskittyneen sivuston, snapshot.fi.

Jani Sourander, kaappaajat. Videokuvasta kaapatut kuvat.

HS, Vanhin kamera oli myös kallein. Verkkouutiset, "Maailman vanhin kamera" huutokaupattiin.

Outoa Taigaa -blogi, Karhu on pakko nähdä. Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Kuusamossa on kymmenkunta kaupallista karhun kuvaus- ja katselupaikkaa.

Helsingin Sanomien organisoima "huutokauppa" tarjoaheti.fi alkoi lauantaina 26.5.2007, huutaminen päättyy 4.6.2007. Ks. tuoteryhmä Kodin elektroniikka, Kamerat ja lisävarusteet.

 • tarjoukset ovat nousset jo yli 60%:iin ilmoitetusta kaupan hinnasta, joissakin tuotteissa 90%:iin, aikaahan on vielä runsas viikko
 • (erikoisen halvalla tällaisista "huutokaupoista" ei saa mitään, mutta ne sopivat hyvin meille, joille tinkiminen on vierasta)

Photoshopuser.com, A Quick Look at the New Features in Photoshop CS3. Vähän kertausta, mitä uutta, Photoshop CS3.

Photocritic.org, Preparing your images for magazine submission.

The Online Photographer, On Lens Reviews.

Canon.jp, The World of Canon CMOS Sensors.

Photographyblog.com, Epson Imaging WorkShop. Epsonilta uutta softaa A3/A2-printtaukseen. Heinäkuun loppuun hinta on $199.

Dpreview.com, Nikon D40X -arvio. Perusteellinen. Loppuarvosana Highly Recommended. Suomen Nikon.

Cameralabs.com, Olympus E-410 -arvio. Suomen Olympus. Live View, vähän kuin kompaktidigeillä. Missä viipyvät Olympuksen kuvanvakainobjektiivit?

Dcviews.com, Samsung GX10 -arvio. Pentax K10D -järjestelmädigin klooni.

 

27.05.2007 

Pelkkää kuvitelmaa -blogin Ilkka on lähtenyt vähän pitemmälle matkalle Etelä-Amerikkaan. Kuvia alkureissusta.

The Online Photographer, James Clerk Maxwell's Big Mistake. Ensimmäisen värivalokuvan synnystä vuonna 1861.

Yahoo news, World's oldest camera auctioned for 800,000 dollars. Wienissä myytiin huutokaupalla vuoden 1839 daguerrotypia-kamera. Kamera oli ollut unohdettuna laatikossa vuodesta 1940.

Dpreview.com foorumi, linkki Canon EOS 1D MarkIII -pdfmanuaaliin, 5.5 MB, 212 sivua. (Liikaa latauksia, linkki ei enää toimi).

Dpreview.com, Samsung GX-10 firmware 1.20.

Photographyblog.com, Cubelite Light Table. 70cm x 70cm x 90cm £159.99 (236 euroa), ja 100cm x 100cm x 90cm £229.99 (339 euroa).

Thinkcamera.com, Olympus E-400 -arvio. Suomen Olympus.

 

26.05.2007 

Työministeriö, Asiakaspalvelija/kuvankäsittelijä, Kuvakeskus, Nurmo.
"Olemme Hyllykallion Prismassa toimiva valokuvausliike. Haemme kesätyöntekijää, jonka työtehtäviin kuuluu asiakaspalvelu sekä valokuvien valmistus ja käsittely. Työtä 18 - 35 tuntia viikossa. Hakijalle on eduksi jos hän hallitsee kuvankäsittelyn ja hänellä on aikaisempaa kokemusta asiakaspalvelutehtävistä."

 • osa-aikatyö, 1 - 3 kk, ainakin 31.7.07 saakka
 • työ alkaa heti, vko 22

Stereovalokuvan taika
9.9.2007 asti

Mikkelin valokuvakeskus
Hallituskatu 3, II kerros, Mikkeli
ke–pe 11–17, la 11–15, su–ti suljettu
Huom! Kesä-elokuussa avoinna myös sunnuntaisin klo 11–15

Igor V. Petrov, PISTILS & STAMENS
16.6.2007 asti

Venäläisen Igor V. Petrovin lähikuvia kukista.

Anna galleria
Annankatu 13, Helsinki

Ea Vasko, Translucents / Defining Darkness
3.6.2007 asti

Vaskon abstraktien valokuvien painopiste on urbaaneissa mielikuvissa.

Korjaamon Galleria
Töölönkatu 51 b, Helsinki
ma-pe 11-17, la-su 12-16.

Hannu Hautalan luontokuvakeskus Kuusamossa avattiin eilen virallisesti. Tilaa on 150 neliötä, hintaa kertyi 450.000 euroa. Hautalan miljoonan ruudun arkistosta on esillä tuhatkunta digitoitua kuvaa. Hautalalta on tullut kirjoja 40 kappaletta. Hautala kuvaa edelleen filmikameralla, vaikka kuvien säätö ja välillä manipulaatio tehdään digitaalisesti. Aikuisilta sisäänpääsy maksaa 4 euroa, lapsilta 2 euroa.

Fillarifoorumi.fi, Etsin malleja kuvatoimistokuviin. Jokaista kuvaajaa koskettavaa keskustelua. Mikä on uutiskuvan ja mainoskuvan ero.

Designsapiens -blogi, City-lehti ja muuta.

Taloussanomat, Työkalutesti: Työtehoa laajakuvamonitorilla. Dellin 24- ja 27-tuumaiset kokeiltavana. Hinnat 1.000 euroa ja 1.500 euroa.

Tekniikka & Talous, Megapikselihypetys unohtaa kuvanlaadun.

Tekniikka & Talous, Panasonicin kuvasensori ei haalistu auringossa.

Helsingin Sanomien huutokauppa tarjoaheti.fi on alkanut tänään, huutaminen päättyy 4.6.2007. Ks. tuoteryhmä Kodin elektroniikka, Kamerat ja lisävarusteet.

 • (erikoisen halvalla tällaisista "huutokaupoista" ei saa mitään, mutta ne sopivat hyvin meille, joille tinkiminen on vierasta)

USA:ssa ensimmäiset Canon EOS 1D Mark III -järjestelmädigit ovat ehtineet kauppoihin. Englannissa ja Ruotsissa muutama kappale on saanut omistajan, ensi maanantaina sitten jo useampi.

Diyphotography.net, Lighting tip - 4 ways to bounce a flash.

Trustedreviews.com, Image editing tutorial - Adjusting exposure.

Rob Galbraith, Nikon updates Camera Control Pro, adds Capture NX tutorials.

Dpreviews.com, Pentax finally accept Hoya offer. Ks. IR.

Bobatkins.com, Canon EF 70-300/4-5.6 IS USM - A few test images.

Dcviews.com, Sigma releases SD14 firmware update version 1.03.

Digitalcamerainfo.com, Canon PowerShot A550 -arvio. Suomen Canon.

Megapixel.net, Sony DSC-H9 -arvio. Käytettävyys 6.8. Kuvanlaatu 7.2. (Pitkään aikaan ei ole ollut näin huonoja pisteitä). Suomen Sony.

Cameras.co.uk, Fuji Finepix S9600 -arvio.

Photo-i.co.uk, HP Photosmart Pro B9180 vs. Canon PIXMA Pro 9500 vs. Epson Stylus Photo R2400. Kolme ensimmäistä sivua ovat valmiina. Lisää tulee lähipäivinä.

DCRP, Sony Cyber-shot DSC-W80 -arvio. Suomen Sony.

c|net, Panasonic Lumix DMC-FX10A -arvio. Suomen Panasonic.

 

25.05.2007 

Uusi City-lehti (11/2007), kansikuva lienee joillekin tuttu? (Parta goes tyttöbändi..., esim. kuva1, kuva2). 11.5.2007 Studio settiä.

Urbanparadise.kuvat.fi, Urban Exploration.

Aapo Huhta photography, sivut ja kuvat päivitetty.

Digiprob.com, Suonenjoki. Canon Ixus -mallin digitaalikameroiden
(ixus 30, 40, 50, 55, 60, 65, 70, 75, 700, 750, 800, 850, 900) korjauksia. Vaihtoehto kun takuu ei ole enää voimassa eikä virhevastuu pure, kun pitää itse maksaa omasta pussista korjaukset.

Kamera-lehti, nro 3-4 (ilmestyi jo 20.4.2007), 180 sivua. Kamera-lehden digiversiota (vain numero 2/2007) pääsee lukemaan online, vaikka ei olisikaan tilaaja. Digiversio vastaa yksi yhteen paperiversiota. Mitään käyttäjätunnusta yms. ei ole valittavana, pitää antaa vain tunnistetiedot. Muutama poiminta.

 • Sivuja on kaikkiaan 180, mukana tulee osto-opas, jossa paljon tuotteita ja vähän lyhyempiä artikkeleita, osto-opas (yli 80 sivua) ei ole erillinen vaan osa lehteä. .
 • Veden alla piilee... Toinen Maailma, kolme sivua va-kuvauksesta. Suomalaisia sivustoja snorkkeli.net ja sukellus.fi (suljettu?).
 • Vuoden kuvaaja, Kamera-lehden oman 1. osakilpailun teema oli "Terävä". Tuloksia esitellään kahdeksalla sivulla.
 • Petosafarilla pääsee Valmiille kattauksella. Lassi Rautiainen, viisi sivua. Piilokojukuvaamisen raadollisia puolia. Mutta miten muuten niitä karhuja, susia ja ahmoja kuvaisi? Tekstin perusteella kuvaajan osuus piilokojukuvauksessa ei ole kovin suuri. Articmedia.fi.
 • Kuvaaja ohjaa ??? Kysymysvirtaa, viisi sivua ohjeita rajaukseen, sommitteluun, väreihin, katseen ohjaamiseen.
 • Photoshop Suodin on käytössä kätevä, neljä sivua. Käydään läpi eri plug-ineja, ohjeet myös omien suotimien tekoon. Artikkelissa on monta linkkiä.
 • Kuvaajan kenkälaatikko järjestykseen Kuvankäsittelyohjelmalla, neljä sivua. Photoshop Elementsissä on paljon muutakin kuin pelkkää kuvankäsittelyä.
 • Zigview, sähköinen kulmaetsin, yksi sivu. Zigview Digital Angle Viewfinder, SC-V100, 1.9 tuuman värinäyttö, 220x176 pikseliä, kiinnitetään tähtäimeen. Tarkkuus ei riitä tarkentamiseen, rajaukseen se riittää. Etsimestä riippuen voi nähdä aukot ja muut arvot, jollei hajavaloa osu liikaa Zigview:n näytölle. Zigview on 1.3 megapikselin CMOS-videokamera. Kuvaa voi zoomata 50% - 200%, kahden tunnin latauksella vehje toimii kuusi tuntia. 180 euron hintaisen perusmallin lisäksi on 220 euroa maksava R-malli, jossa on kuvausajoitin ja liiketunnistin. Uuden S2-mallin voi irrottaa ja laittaa väliin 5/10 metrin video/kaukolaukaisinkaapelin. S2-mallissa on 2.5 tuuman näyttö.
 • Seuraava numero 5/07 ilmestyi 18.5.2007. Panoraaman uusi Horizon. Testivaliot maailmalta objektiivit. Lighroom säätää ja säästää. Terävin digi, kameratesti. Luonnollisesti, Ahvenamaan kuvakulmat. Rahaa luovista kuvista? Mihin työpajaan? Picasa osaa.. Kaikki EOS:it. Läheisesti. 3D-videota. MV-tehoa!

Luminous Landscape, Alain Briot, Reflections on Photography & Art - 7. Finding Inspiration -sarjaa.

Rob Galbraith, New version of Soundslides to add pan/zoom, thumbnail menus and more. $39.95. Kätevä pikku ohjelma, jolla saa aikaan näyttävää jälkeä.

Google Techworks, Non-destructive, Selective, Editing of Photographs. Uwe Steinmueller, melkein tunnin mittainen video.

Rob Galbraith, Sites we like: Dave Black Photography. Nikon-kuvaaja.

Ephotozine.com, Calibrate in two clicks. Skannereille, SilverFast, automaattinen IT8-kalibrointi. Versiosta 6.5.0r6 eteenpäin.

Photo.net, Kodak to withdraw from digicam market.

Dpnow.com, XS Drive release Xs-Drive Centre 6900 and Centre 6900R. 3.5 tuuman näyttö, multimediaominaisuudet, äänen tallentaminen, 60 GB 349 euroa ei videon nauhoitusta, videon nauhoituksella 389 euroa. Talletustilan voi valita 60 GB - 160 GB.

IR, Vertus Launches Public Beta of Fluid Mask 3. Lehdistötiedote, kuvien maskaukseen, $199.

Digitalcamerainfo.com, Reuters and Sony Launch Citizen Photojournalism Contest. Kuvat tai videopätkät pitää olla otettu 7.5 - 2.7.2007 välisenä aikana. Tämä kilpailu on vain USA:n kansalaisille. Säännöt ovat samat kuin Helsingin Sanomillakin

 • (Eli kaikkien kuvien ja kaikkien videoiden oikeudet luovutetaan ilman korvausta kilpailun järjestäjille, joilla on oikeus käyttää materiaalia ihan missä vain ja vaikka kuinka usein tahansa. Kilpailuun osallistuva on lisäksi tietenkin vastuussa kaikesta mahdollisesta, korvausvelvollinen mahdollisissa oikeusjutuissa jne. jne. - aivan kuten Helsingin Sanomien lukijoiden uutiskuva- ja -videokeräyksissä. Huh huh. Helsingin Sanomilla on nähtävästi aikomuksena ihan oikeasti käyttää lukijoiden lähettämää materiaalia ilmaiseksi, miksi muuten tällainen pykälä sääntöihin olisi lisätty. Millaisista summista muka on kyse, kun rikkaan Sanoma-konsernin pitää alentua tällaiseen? nim. "pienen kuvaajan asialla jo vuodesta 1998")

Steve Sanders, Panasonic Lumix DMC-FZ8 -arvio. Suomen Panasonic.

Pcmag.com, Olympus SP-550 UZ -arvio. Suomen Olympus.

c|net, Samsung S850 (silver) -arvio. Ks. Perkko.fi.

 

24.05.2007 

Tommi Laurinsalolla (phonescoping.com) on tavoitteena kuvata tämän kesän aikana toisen kuvaajan kanssa Suomen kaikki 54 sudenkorentolajia. Vuodenpinnarytistys, tähän mennessä kuvatut lajit.

Salvo.1g.fi, kahdeksan kissakuvaa.

Valokuvatorstai, 48. haaste, "Viikon haaste on 1 eli yksi" Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".
 • Sääntöjen 5. kohtaan on tullut tarkennuksia. Tässä sääntöjen 5. kohta kokonaisuudessaan:
  "5. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenetissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Blogin ylläpitäjällä on oikeus poistaa asiattomat kommentit. Valokuvatorstain ylläpito ei linkitä valokuvia, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti."

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingin Poliisin löytötavara / Järjestyspoliisin huutokaupat, Löytötavarahuutokauppa 25.5.2007 alkaen klo 10.

P66 Olympus Stylus 400 digikamera
Panasonic Lumix DMC-FX2 digikamera
Ipod MP-3 soitin
Celly autolaturi
- 105 euroa

P67 Canon digital Ixus 400 digikamera
Konica Z-UP 110 filmikamera
MP-3 soitin
Petzl otsavalaisin
- 135 euroa

P70 Medisana Perfect verenpainemittari
Sony walkman WM-F193 korvalappu-
stereot + kuulokkeet
Canon digital Ixus 50
Ipod mp-3 soitin
- 88 euroa

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 30.5.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

DIGIKAMERA PANASONIC LUMIX DMC-FZ2 VIALL 50 e
AKKU 1 LATURI 3 KAAPELIA
LAUKKU
- 48 euroa

KAMERAPUHELIN NOKIA 6111 100 e
VERKKOLATURI + KÄYTTÖOHJEET
- 80 euroa

KAMERANRUNKO OLYMPUS OM30 EI TESTATTU 40 e
OBJEKTIIVI OLYMPUS 50/1.8
OBJEKTIIVI SOLIGOR 28-70/3.5-4.5
- 42 euroa

KANNETTAVA LCD-NÄYTTÖ/TALLENNIN ARCHOS AV 700 250 e
MOBILE DVR
ARCHOS TV DOCKING POD 1 LATURI 4 KAAPELIA
- 200 euroa

Suomen Valokuvaajain Liitto ry, Suomi 48h kuvajournalismin suurprojekti. Lokakuussa 2007 sata lehtikuvaajaa ympäri Suomea dokumentoi 48 tuntia elämää.

(jälleen kerran) Suomen freelance-journalistit ry, Kuinka lehdistön freelancer hinnoittelee työnsä 2007?

Valokuvaajat

Valokuvaajien hinnoitteluperusteena on joko käytetty aika tai julkaistut kuvat.

Kertajulkaisuoikeus

Ensimmäinen tunti 170,00

Seuraavat tunnit 85,00/ tunti

(Kuvauksen lisäksi laskutetaan esimerkiksi kuvankäsittelystä, kuvausjärjestelystä ja matka-ajasta.)

Hinta sisältää tavanomaiset kulut. Rekvisiitat ja niiden hankkimiseen käytetty aika, kuten myös kuvausjärjestelyt ja avustajan palkkio, lisätään laskutettaviin kuluihin. Lisäksi laskutetaan matkakulut ja arvonlisävero 22 %. Tavanomaisesta poikkeavista kuluista sovitaan erikseen ja ne eritellään laskuun. Palkkiossa on otettu huomioon valokuvaajien kirjoittavia toimittajia korkeammat sivukulut.

Kuvakohtainen laskutus

Ensimmäinen kuva 150 euroa
Seuraavat kuvat 120 euroa

Kansilisä 100 euroa

Laajemmista käyttöoikeuksista, kuten julkaisusta verkkolehdessä tai useammasta julkaisukerrasta maksetaan korotettu hinta erillisen sopimuksen mukaan.

Jatkuva käyttöoikeus + 200 %

Valokuvan kaikkien oikeuksien myyminen on harvinaisempaa ja alan normina on hinnan kymmenkertaistuminen. Digitaalisen kuvankäsittelyn laajuudesta ja siitä maksettavasta korvauksesta on hyvä sopia etukäteen. Studiokuvaajat käyttävät työssään kalliita lisälaitteita ja laskuttavat työstään enemmän."

Turun Sanomat, Sinisimpukan valokuvanäyttely vertaa Itämeren rantoja. Haasteena rannikoiden kestävä käyttö -valokuvanäyttely Sinisimpukan luontokeskuksessa Kasnäsissä kesäkuun loppuun saakka.

Tietokone.fi, Digipokkarien megapikseliennätys rikottiin. Panasonicilta 12,2 megapikseliä. Jo useampaan kertaan mainittu Panasonic Lumix DMC-FX100, arvioitu jälleenmyyntihinta on 480 euroa.

Rob Galbraith, Canon EOS-1D Mark III to ship today in the USA, tomorrow in Canada.

Expressen.se, Sveriges bästä amatörfotograf vinner 100 000 kronor.

Strobist, DIY $8 Ringlight Folds Flat in Your Bag.

Creativepro.com, The Truth About Resolution. Mitä resoluutio tarkoittaa, miten sitä voi muuttaa, mikä on riittävä resoluutio? Printattu kuva muodostuu joukosta pikku pisteitä, resoluutio kertoo näiden pikku pisteiden määrän per käytetty mittayksikkö, dots per inch = dpi. Ruudulla resoluutio määritellään pixel per inch = ppi. Resoluutio on oikeastaan tiheyden mitta. Vain printtereissä resoluutiolla on merkitystä. 72 ppi kuva ruudulla näyttää aivan samanlaiselta kuin 600 ppi kuva ruudulla.

Diglloyd.com. Lens Reference, Canon ja Nikon. Goodbye Nikon? Alkuaan kirjoitettu 11.2.2007, päivitetty myöhemmin.

IR, Two new lens tests posted on SLRgear.com. Canon EF 14mm f/2.8LUSM ja Canon EF 85mm f/1.8 USM.

Digital Outback Photo, Fuji Finepix S5 Diary started.

Dcviews.com, New Olympus Handbook Digital Photography now online. Euroopan Olympuksen sivuilla 170-sivuinen pdf FAQ frequently asked questions on digital photography. Sanasto alkaa sivulta 100.

Rob Galbraith, YouSendIt beta plug-in for Photoshop CS2, CS3 available for download. YouSendit-palvelusta on sekä ilmainen että maksullinen versio. Sen avulla voi lähettää isojakin tiedostoja.

Digitalcamerainfo.com, Epson Japan Announces Photo Fine Player. Photo Fine Player P-3000, päivitetty versio, laajempi värintoisto, nopeammat siirrot. Myyntiin kesäkuussa. Yhden gigan cf-kortin sisältö siirtyy 2.5 sekunnissa.

Dpreview.com, Kodak phasing out low-end digicams.

Ephotozine.com, Nikon CoolPix S500 -arvio. Suomen Nikon.

Digitalcamerareview.com, Olympus Stylus 770SW -arvio. Suomen Olympus.

 

23.05.2007 

Tämän päivän Kauppalehti ja lauantain Presso, ilmoitus. Kauppalehden kuvatoimitus hakee kuvankäsittelijää.

"Hallitset vaativan kuvankäsittelyn ja tunnet painotekniikan. Osaat toimia myös kuvatoimittajana etkä epäröi tarvittaessa tarttua kameraan. Sinulla on hyvää visuaalista näkemystä ja alan koulutusta. Olet joustava ja yhteistyökykyinen. Tehtävä on määräaikainen."

"Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi palkkatoivomuksineen sekä mahdollisine työnäytteineen 31.5.2007 mennessä kuvapäällikkö Pekka Lassilalle sähköpostilla: pekka.lassila(at-merkki)kauppalehti.fi."

"Lisätietoja tehtävistä: Pekka Lassila, puh. 010 665 2790"

Mikael Rantalainen, mr-photography.com/. Lisää kuvia Uudesta Seelannista.

Jussivakkala.com, 22nd May 2007, Central and Eastern Turkey 4.5.2007 - 20.5.2007. Lintukuvia Turkista.

(Foorumilta) Wolfheart, Humppila Meeting V 2007. Vanhoja autoja, kuviin käytetty maltillisesti HDR:a (High Dynamic Range).

(Foorumilta) Minna Lehtimäki, minzo.net. Monenlaista kuvaa.

(Foorumilta) Pieni varoituksen sana esim. Saksasta Canonin Cash Backin piiriin kuuluvia tavaroita tilaaville. Halvimmat hinnat ovat peräisin jostain EU-alueen ulkopuolelta, jolloin ne eivät oikeuta Cash Backiin (eli hyvitykseen). Jos haluaa hyvitykseen oikeuttavan tuotteen, niin pitää maksaa enemmän.

- Pieni kertaus, Canon.fi, hyvitykset eli alennukset, http://canon2007promotions.onlinerebates.com/. Hyvityskampanja päättyy 30.6.2007. Tuote pitää olla ostettu aikaisintaan 1.4.2007. Täytetty hakemuslomake, jäljennös kuitista, pakkauksen alkuperäinen viivakoodi.

EOS 5D -runko € 150
EOS 30D -runko € 100
EOS 400D -runko € 80
EF 70–200 mm F 2,8L IS USM € 200
EF100–400 mm F 4,5–5,6L IS USM € 80
EF 16–35 mm F 2,8L II USM € 100
EF 300 mm F 4L IS USM € 120
EF 180 mm F 3,5L Macro USM € 70
EF 24 mm F 1,4L USM € 150
EF 35 mm F 1,4L USM € 150
EF 24–70 mm F 2,8L USM € 70
EF 70–200 mm F 4L IS USM € 120
EF 24–105 mm F 4L IS USM € 45
EF-S 17–55 mm F 2,8 IS USM € 50
EF 135 mm F 2,0L USM € 50
EF-S 10–22 mm F 3,5–4,5 USM € 80
EF 200 mm F 2,8L II USM € 50
EF-S 17–85 mm F 4–5,6 IS USM € 150
EF 70–300 mm F 4–5,6 IS USM € 50
EF 100 mm F 2,8 makro USM € 30
Lähikuvaussalama MR-14EX € 30
EF-S 60 mm F 2,8 makro USM € 20
EF 50 mm F 1,4 USM € 20
Polttovälin muuttaja EF 1,4x II € 15
Speedlite 430EX € 15

Outoa Taigaa -blogi, Kylässä. Raahessa on esillä Kalervo Ojutkankaan Kylässä -valokuvanäyttely, 27.5.2007 saakka.

Tampereen kameraseura, Henkilökuvaus Luonnonvalossa, käytännön kurssi Tampereella 16.6.2007, Hatanpään kartanolla klo 14 - 18. Heijastimia, valonpehmentäjiä, digijärjestelmäkamera, valotusmittari ja lisäksi vielä malli. Opetus toteutetaan käytännön harjoituksina työpajaluonteisesti. Kurssimaksu on 60 euroa (pitää suorittaa etukäteen seuran tilille). Kouluttajana toimii Tampereen kameraseuran puheenjohtaja Ilkka Aaltonen.

Tampereen kameraseura ry
PL 218
33101 Tampere
harmanvalo(at-merkki)pp.nic.fi
GSM 040 5422101

Villa d'Amore -blogi. Jonkinlainen valokuvauskilpailu, säännöt eivät ole ihan kaikkein selvimmät (onko niitä ylipäätään?), äänestämisen periaatteet eivät tulleet ihan kristallinkirkkaiksi. Mutta kuviaan saa ainakin esille ja pääsee lukemaan muiden kommentteja kuvia ynnä itse kirjoittamaan kommentteja.

Peter Forsgård, Lightroom kokemuksia.... osa 4.

Newface2005.net, HotShots, "Kyseessä oli tallenne studiokuvauksesta, jossa Miss Hot Rod 2007 -ehdokkaat poseerasivat PR-kuviaan varten normaaleissa vaatteissa. Tyttö, joka keikisteli eniten studiolla, mutta jota ei kuitenkaan näy videolla kuin vilaukselta, uhkasi poliisilla. " Ks. vähän tarkemmin.

 • HotShots ei ruvennut sen kummemmin riitelemään, vaan poisti videon

Perinteisesti Samba-karnevaaleista löytyy paljon värikästä kuvattavaa. Ks. XVII Helsinki Samba Carnaval 8.-9.6.2007.

Nikon.fi, Mikä on digitaalikamerassa käytettävän muistikortin enimmäiskoko?

Turun Sanomat, Luonnon asialla. Vuodenajat? -näyttely Brinkhallin kartanossa Turussa, avajaiset 23.5., avoinna päivittäin 9.6.-9.7. klo 12-17. Vettä! -näyttely Sattmarkin tuvassa Paraisilla, avoinna toukokuussa la-su klo 11-19 ja kesä-heinäkuussa päivittäin klo 11-19.

 • "Luonnon asialla olevan miehen kuvat ovat totta kai luomua. Gröning kuvaa edelleen vanhanaikaisesti filmille eikä suostu käsittelemään otoksiaan millään tavalla."
 • "- Maailma on niin manipuloitu nykyään, että en halua manipuloida kuviani, vaan näyttää jotain aitoa."
 • (Eikö kehittäessä ja vedostaessa sitten tehdä mitään valintoja? Filmin ja objektiivin valinta ei myöskään vaikuta kuvaan millään tavalla? Ja mitään suotimiahan ei tietenkään käytetä?)

Divideo.fi, Kevään kasettikimppa käyntiin. Jo perinteinen kasettikimppa on jo hyvässä vauhdissa.

Digitoday.fi, Digipokkari pystyy 12,2 megapikseliin. Mukana tärähdyksenesto. DMC-FX100, myyntiin kesäkuun lopulla.

The Online Photographer, Getty Claiming Copyright to National Archives Images and Selling Them. US National Archives myy 4x5 negatiiveja viiden dollarin hintaan, Getty Images osti näitä muutama vuosi sitten tuhansittain. Kuvat skannattiin ja laitettiin myyntiin kuvatoimiston kautta Gettyn copyright-leimalla varustettuna. Suurimman osan kuvista ovat ottaneet USA:n valtion työntekijät, jolloin ne ovat automaattisesti public domain -kuvia. Gettyllä ei ole siis mitään oikeutta omaan copyrightiin. Getty ei enää pidä näitä kuvia myynnissä.

Photocritic.org, How to win a photographic contest.

Rob Galbraith, Reuters photographer featured on Canon pro site.

IR, Sanyo Xacti VPC-E1. Uusi pystymalli, digivideo, vedenpitävä. Kuusi megapikseliä, viisinkertainen zoom, 2.5 tuuman lcd-näyttö. Myyntiin kesäkuun puoliväissä, hinta on $499.99.

Rob Galbraith, Light Crafts unveils LightZone 3.0. $249.95.

Digitalkamera.de, Amok Amok Exif Sorter. Ilmainen. (Amokin sivut eivät vastanneet aikaisin aamulla, tässä ensimmäinen toimiva toinen linkki - Google-käännös).

LetsGoDigital, Nikon D40x -arvio. Suomen Nikon.

Cameras.co.uk, Casio Exilim EX-Z1050 -arvio.

c|net, Nikon Coolpix S50c -arvio. Suomen Nikon.

Digit.no, Fujifilm FinePix F40fd -arvio. Suomen Fuji.

Digit.no, Fujifilm FinePix F31fd -arvio.

 

22.05.2007 

Jälleen kerran huijarifirma, samaa sarjaa aikaisempien kanssa, mukamas live-kuvaa Lontoosta yms. Axor.co.uk. Älä tilaa! Tilaaminen onnistuu klassiseen tapaan vain Western Unionin kautta, sattuneesta syystä ei millään tunnetulla luottokortilla. Hinnoista sen verran, että jos jossain esim. Canon EOS 5D maksaa 1.348 euroa, niin sulje heti sivut. (Näiden huijarifirmojen toimintamalli perustuu meidän synnynnäiseen ahneuteemme. Jospa nuo hinnat kumminkin pitäisivät paikkansa).

Työministeriö, Kuvapäällikkö, Esan Kirjapaino Oy, Lahti.
"Odotamme sinulta kykyä hallita kuvan käyttöä sanomalehdessä ja verkossa - liikkuvan kuvan mahdollisuuksia unohtamatta. Sinulla on oltava vahva näkemys siitä, millaista on hyvä kuvajournalismi. Koulutukseltasi voit olla esimerkiksi graafikko, valokuvaaja tai visuaalisesti suuntautunut toimittaja. "

 • kokopäivätyö, haku päättyy 29.05.2007

(email) Overdrive.fi, jenkkiautoharrastajien foorumi. Saako poliisiautoa kuvata??

Eilen tuli ruotsalaisen Foto-lehden kesäkuun numero 6/2007. Lehti tuntuu vähän vanhanaikaiselta, mutta sen testit ovat oikeita testejä. Tämä tarkoittaa sitä, että mittaukset tehdään itse, välillä tulee yllättäviä tuloksia. Tämän numeron yllätys on viiden sivun artikkeli, jossa testattiin kolmea dataprojektoria. Aluksi verrattiin parin sivun verran tavallisen diaprojektorin tuottamaa kuvaa uusien dataprojektorien tuottamiin kuviin.

- Diojen harrastajat pitävät itsestäänselvänä, että diaprojektorin tuottama kuva on ylivoimainen, onhan diassa parhaimmillaan 15 megapikselin verran dataa, kun tavanomaisen dataprojektorin kuva on 0.98 megapikseliä, 1280x768.

- Todellinen katselutilanne on kuitenkin erilainen, kun ketju mennään loppuun asti. Tavallinen dia vastaa noin 12 megapikseliä (esim. Canon EOS 5D ja Canon EOS 1Ds). Kameran objektiivi ei ehkä pysty käyttämään kaikkea dian tarjoamaa tarkkuutta. Miten tasaisesti ja tarkasti filmi ylipäätään on kamerassa? Entä miten tarkasti dia on projektorissa? Onko dia lasikehyksissä? Ja lopuksi, kuinka hyvä on diaprojektorin objektiivi?

- Ja sitten itse katselutilanne. Suositeltava katseluetäisyys on kaksi kertaa kuvan leveys, tällöin koko kuvan näkee yhdellä kertaa. Usein kuitenkin istutaan vähän lähempänä, jotta kuva vaikuttaisi suuremmalta. Tältä etäisyydeltä silmän erotuskyky ei riitä dian tarkkuuteen. Lähdettiin 12 megapikselistä ja päädyttiin aika paljon alempaan lukuun käytännön katselutilanteessa.

- Foto-lehden testin kolmesta dataprojektorista kaksi pystyy 1920x1080 pikseliin, 2.07 megapikseliin. Tavallisella katseluetäisyydellä näiden dataprojektoreiden tuottama voitti kaikilla osa-alueilla diaprojektorin tuottaman kuvan. Testissä käytettiin Nikon D200 -järjestelmädigiä, jolla otettiin testikuvat. Testitilanteessa kunkin projektorin tuottama kuva oli samankokoinen, n. 1.7 metriä. Nikon D200:lla otettiin kuvat n. 2.5 metrin etäisyydeltä. Tämä vastaisi n. 0.7 metrin katseluetäisyyttä (aivan liian lähellä).

- JVC DLA-HD1, 65.000 kruunua, 7.050 euroa, 1920x1080
- BENQ W9000, 36.000 kruunua, 3.905 euroa, 1920x1080
- Optoma Themescene HD73, 19.000 kruunua, 2.060 euroa, 1280x768
- Kodak S-AV 2050 diaprojektori, Fujichrome Velvia

Iltalehti, Näin otat laadukkaita digikuvia. Kahdeksan kohtaa, jokaisesta sitten muutama virke. Perusasiaa, mutta kuinka monella edes nämä ovat kunnossa?

Kustannusyhtiö AGI järjestää 6.6.2007 Helsingin Malminkartanossa Kuvia julkaisuihin -seminaarin. Hinta on 295 euroa + alv. Aiheita:

 • miten kuvaan ja toimin digikuvien kanssa tasalaatuisen lopputuloksen saavuttamiseksi, Seilo Ristimäki
 • miten valitsen digikameran, Seilo Ristimäki
 • mitä taittaja tekee kuvalle, Tero Salonen
 • case story - tehokas ja laadukas kuvatuotanto, Björn Zitting, Ikea
 • kuvan käyttöoikeudet, Sixten Johansson, Lehtikuva Oy
 • kuvien parantaminen Adoben keinoin
 • kuvatietokannat
 • RAW-kuvien käsittely Aperture-ohjelmassa
 • kuvasta katalogiksi
 • tee se itse - tiedät mitä saat, Antti Taskinen

Strobist, How to Improve Your Cheapo Webcam's Picture Quality.

Rob Galbraith, Photoshop Action Pack v3.5 released. Ben Longin ilmainen paketti.

Dpreview.com, uusia malleja.

 • Panasonic announces DMC-FX100, 12 megapikseliä, 28 mm - 100 mm, 3.6-kertainen zoom, kuvanvakaaja, kuvasuhteen voi valita, myyntiin heinäkuussa
 • Casio Exilim EX-Z1200SR, 12 megapikseliä, kolminkertainen zoom, 37 mm - 111 mm, 2.8 tuuman lcd-näyttö, kuvanvakaaja, heinäkuun puolivälissä myyntiin, $399

Digital Outback Photo, Lightzone 3.0. Uusi versio.

Rob Galbraith, Epson introduces Imaging WorkShop printing application. Epson Stylus Pro 3800 eri versioineen, Stylus Pro R2400 ja Stylus Photo R1800. Ks. IR (lehdistötiedote).

Ephotozine.com, Velvia 50 - back by popular demand. 2005 tuotanto keskeytettiin, kesäkuussa taas myyntiin.

IMatch 3.6, uusi versio. Kuvien hallintaan, omintakainen ohjelma. $59.95.

Tamronin www-sivut ovat kokeneet muodonmuutoksen.

Ephotozine.com, The new DEPSSI card. Taulukkoja: syväterävyys sekä auringon nousu- ja laskuajat. Pienet muovipäällysteiset kortit £2.95, 4.3 euroa.

Trustedreviews.com, Adobe Photoshop CS3. Suomen Adobe.

IR, Panasonic Lumix DMC-L1 -arvio. Suomen Panasonic.

Noendpress.com, Nikon D200 -arvio. Suomen Nikon.

Cameras.co.uk, Nikon Coolpix P5000 -arvio. Suomen Nikon.

Photozone.de, Sigma AF 50-150mm f/2.8 EX HSM DC (Nikon mount).

 

21.05.2007 

Janneheimonen.net, kotisivut. Luontokuvia.

Kettunen.1g.fi, kalamaraton. Lisätty kuvat eiliseltä (20.5.2007).

Raido Ruuse, TAIK - Master Of Art 2007. Tällä kertaa on kyse muotinäytöksestä.

Turun Sanomat, Pirteä potretti pitää pintansa. Finni poistetaan pyytämättä ylioppilaan tai rippilapsen naamalta. Miljöökuvaukset ovat yleistyneet, kuvaakaan ei ole pakko ottaa juuri juhlapäivänä. Kirjallinen sopimus kannattaa aina tehdä, jotta kumpikin puoli tietää, mitä maksetulla summalla saa.

 • "...värejä ja valoisuuksia säädellään niin, että ihon sävyt ovat kylläiset ja valopisteet poistetaan silmistä...." (eikös valopiste silmässä ole tehokeino, ei poistettava asia...)
 • "...Rippi- ja ylioppilaskuvista finni tai pari poistetaan automaattisesti ja maksutta. Isomman aknen poistosta tulee 20 euron käsittelymaksu per ruutu, mutta iho saadaan virheettömäksi. Jos haluaa hammasraudat pois hymykuvasta, se maksaa 50 euroa per ruutu,..."

Timo-Pekka's Astrophotos, Digijärkkärin kennon puhdistusta. Jossain vaiheessa tämä tulee itsekullekin eteen (paitsi olympuslaisille ja Canon EOS Mark III:n hankkijoille...).

HS, Tietosuojavaltuutettu huolestui yökerhojen valvontakameroista.

Strobist, SitBonzo Strikes Again. 6:40 pitkä flashilla tehty esitys, jossa on selostus. Käytössä vain Nikonin käsisalamat, kaavakuvat, miten laitteita on käytetty.

Dpreview.com, Compact Camera High ISO modes: Separating the facts from the hype. Lyhyt mutta selkeä artikkeli.

Earthboundlight.com, Mirror Lock-up (Photo Tip of the Week). Jokainen voi itse kokeilla, parantaako peilin lukitseminen kuvan tarkkuutta. Ohjenuorana voi pitää, että suljinajoilla 1/30 - 1/2 peilin lukitseminen rupeaa vaikuttamaan. Kyse on telepään kuvista.

Diyphotography.net, Studio lighting - instant lightsphere - the emergency diffuser. Näyttää muovikassilta (mutta nylon bag?).

Wrotniak.net, Canon PowerShot A460: User Report. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Nikon CoolPix P5000 -arvio. Suomen Nikon.

Cameralabs.com, Sony Cyber-shot DSC-H9 -arvio. Suomen Sony.

Photographyblog.com, Sony Cyber-shot DSC-T100 -arvio. 4 * / 5 *.Suomen Sony.

Photo-i-co.uk, Canon PIXMA Pro 9500 -arvio. Sivulla 15, Conclusion. Suomen Canon.

 

20.05.2007 

Kettunen.1g.fi, kalamaraton. Kuvia eiliseltä (19.5.2007).

 • skes.fi, Kalamaraton 19.5 - 20.5.2007 (SKES = Suomalaisen Kalastusmatkailun Edistämisseura)

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta -blogi, Popeda keikalla Oulun Ravintola Foxiassa 18.05.2007.

Turun Sanomat, Valokuvia kaikille aisteille. Vuoden luontokuva 2006 -näyttely luontokeskus Tammenterhossa 7.6. saakka, avoinna päivittäin klo 10-18, vapaa pääsy.

Afterdawn, uutisia.

IR, New InfoTrends Study Indicates Continued Growth in Photo Imaging Services (lehdistötiedote). Tiedot USA:n markkinoilta. Viime vuonna kolme miljardia kuvaa lähetettiin sähköpostin avulla. Kuvia jaettiin myös webbisivujen, erilaisten webbiyhteisön ja viestiohjelmien avulla. Kaikkiaan 8 miljardia kuvaa, 8%:n kasvua on luvassa vuoteen 2011 saakka.

Gopetition.com, Fair pricing for European Software / Des prix corrects pour les logiciels vendus en Europe. Tämän ns. online-addressin on allekirjoittanut yli 10.000 henkilöä.

 • vielä on matkaa esim. adressit.com:in "Susan Kuronen - lopeta se avautuminen" -vetoomukseen, jonka on allekirjoittanut yli 60.000 henkilöä

Popular Photography, Nikon 55-200mm f/4-5.6G DX VR AF-S. $250.

Laptopmag.com, Ten Quality Cameras You Can Afford. Lyhyet luonnehdinnat. Kallein $149.

Pcmag.com, Kodak Easyshare V1003 -arvio. Suomen Kodak.

 

19.05.2007 

(Foorumilta) Taas uusi huijausfirma mydigitalslr.com. Jos hinnat ovat puolet käyvistä hinnoista eikä luottokorttejakaan hyväksytä maksutavaksi, niin... Älä mene halpaan. Mistähän ihmeestä keksivät hinnat, esim. Nikon D200 696 euroa, muut samaa tasoa. "Tilaaminen" tapahtuu sähköpostin välityksellä... Tukholma.

Eiliseen "Helsingin Sanomat alkaa kerätä lukijoiden..." -uutiseen liittyen vielä. Kuvien lähetyksen nettilomakkeella on aika mielenkiintoinen kohta (Säännöt):

 • ...
  "Uutisen yhteydessä julkaistusta kuvasta tai videosta maksetaan kertapalkkio. Muunlaisesta kuvan/videon käytöstä ei makseta palkkiota.

  Lähettäjä luovuttaa Helsingin Sanomille vapaan, ikuisen ja rajoittamattoman oikeuden (edelleenluovutus- ja muunteluoikeus mukaan luettuna) käyttää lähettämäänsä materiaalia valmistamalla siitä kappaleita ja saattamalla sen yleisön saataviin parhaaksi katsomallaan tavalla tunnetuilla ja toistaiseksi tuntemattomilla liiketoiminnan alueilla, jakeluteillä ja -tavoilla nyt ja tulevaisuudessa."
  ...
 • Tuo edellä siteerattu kohta kannattaa lukea useampaan kertaan, ennen kuin lähettää kuvia Helsingin Sanomiin. Toivottavasti HS muuttaa näitä ehtoja, ei kuulosta oikein reilulta. Kuuleeko HS? Jollei kuule, niin älkää lähettäkö niitä kuvianne.
 • HS:n lakimiehet ovat olleet asialla, annat kuvat ilmaiseksi HS:n käyttöön (vain uutiskuvista saa mahdollisen palkkion) ja kannat vielä näistä ilmaiskuvista juridisen vastuun. Hm...
  ...
  "Lähettäjällä tulee olla suostumukset kaikilta kuvassa/videossa esiintyviltä henkilöiltä siihen, että Helsingin Sanomat ja/tai Helsingin Sanomien yhteistyökumppanit voivat hyödyntää ja käsitellä materiaalia kaupallisesti ja muutoin parhaaksi katsomallaan tavalla (esimerkiksi esittämällä kuvia/videoita www-palvelussa HS.fi ja Helsingin Sanomat -lehdessä). Kuvan/videon lähettäjän pitää kysyttäessä pystyä esittämään ko. suostumukset. Alaikäisten osalta tulee tarvittaessa voida esittää huoltajan suostumus. Lähettäjä vakuuttaa myös, että hän ei ole luovuttanut tai tule luovuttamaan materiaalia yksinoikeudella millekään kolmannelle taholle."
 • vaikea kuvitella, että millään muulla alalla yritettäisiin toimia näin röyhkeästi
 • HS keskustelu aiheesta

Digitoday.fi, Adobe tiputtaa Macromedian Freehandin. Viimeinen versio neljä vuotta vanha. Aikanaan Freehand oli Illustratorin kilpailija.

Artur Gajewski, blogi tuorein merkintä 9.3.2007.

The Online Photographer, A Cindy Sherman Sells For $2.1 Million. Kuva vuodelta 1981.

BBC News, Yahoo 'censored' Flickr comments. Yahoo osti Flickr'in vähän aikaa sitten.

Photo.net, HAs the London based "onlydreemin.com" gallery been ripping you off too?

Photohead.com, the SimCam. Päivitetty.

Shortcourses.com, Dennis P.Curtin, A Short Cource In Using Your Digital Camera. Perusasiaa, mutta nämä pitäisi kyllä hallita.

Manfrotto.com, how to use Manfrotto products to get great photos. Ei mitenkään rajattu Manfroton tuotteiden käyttäjille.

Photo.net, "Women Who Shot the 20th Century". Näyttely, Santa Fe, New Mexico.

Creativepro.com, Use Illustrator and Photoshop Together For Unique Effects. To create a background that looks like Pop art (or a halftone screen!), try this easy how-to.

Digitalcamerainfo.com, Sony Sales Grow while Income Drops.

Popular Photography, Fujifilm FinePix S5 Pro -arvio. Suomen Fuji.

Kamera & Bild, Olympus SP-550 UZ -arvio. Suomen Olympus.

Ephotozine.com, Samsung L700 vs Pentax Optio M30.

The-digital-picture.com, Gitzo GT3530S 6x -arvio. Hiilikuitujalusta.

Cameras.co.uk, Sony DSC T50 -arvio. Suomen Sony.

 

18.05.2007 

Jussi Aallon kuulumisia.

Kimi.1g.fi, Päivä Jerusalemissa, 4 m/v-kuvaa.

Suomen Löytötavarapalvelun huutokauppa tiistaina 22.5.2007 klo 19.00, Käpylän työväentalolla, Vipusentie 19, 00610 Helsinki. Poimintoja:

 • Digikamera Samsung Digimax 530, 5.0Mp, 128MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera Nikon Coolpix 4600, 512MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera + kotelo Panasonic Lumix DMC-FX9, 6.0Mp, 256 + 16 MB muistikortit
 • Digikamera Minolta Dimage XL, 128MB-muistikortti, akku loppu, ei testattu
 • Digikamera Leica C-LUX 1, 1GB-muistikortti, toimiva, kotelo
 • Digikamera Panasonic Lumix DMC-FX01, 1GB muistikortti, toimiva, kotelo
 • Digikamera Canon PowerShot A520, 4.0Mp, 512MB-muistikortti, toimiva, kotelo
 • Digikamera Sony Cyber-shot DSC-P10, 5.0Mp, 256MB-muistikortti
 • Digikamera + kotelo Canon PowerShot A530, 5.0Mp, 512MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera Sony Cyber-shot DSC-P43, 4.1Mp, 512MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera + kotelo Casio Exilim EX-Z40, 4.0Mp, 512MB-muistikortti, toimiva

HS, Helsingin Sanomat alkaa kerätä lukijoiden uutiskuvia ja -videoita. Joko suoraan kännykästä mms-viestinä numeroon 13134 tai
nettilomakkeella (linkki tähän löytyy HS:n sivuilta). Jos kuva julkaistaan uutisen yhteydessä verkossa tai lehdessä, niin kuvasta (tai videosta) maksetaan kertapalkkio.

- HS:n paperiversiossa 18.5.2007 on parin amatöörikuvaajan haastattelu. Nämä kuvaajat olivat ottaneet kuvansa työpaikan viereisistä dramaattisista tapahtumista. Toinen kuva oli Länsiväylällä Lepakon edessä kaatuneesta rekasta (Kemiran turvallisuuspäällikön ottama kuva, työpaikan ikkunasta), toinen kuva oli Aamulehdessä viime sunnuntaina Tampereen Tuomiokirkonkadulla roihunneesta tulipalosta (viereisen talon asukas). Molemmat kuvat oli otettu järjestelmädigeillä, mutta myös kännykkäkuvia on julkaistu paperilehdessä.
- Tampereen yliopiston kuvajournalismin professorin Hannu Vanhasen mukaan amatöörikuvalla on ihan oma paikkansa kuvajournalismissa, sen estetiikka on usein vähemmän harkittua, parhaimmillaan tuoretta. Ranskalainen valokuvakriitikko Christian Caujolles on Vanhasen mukaan sitä mieltä, että amatöörikuvauksen hype on vaarana kuvajournalismille ja journalismille, että lehtien visuaalinen taso laskee. Ammattikuvaajan näkemystä tarvitaan yhä, he pystyvät paremmin tiivistämään asioita visuaalisesti, mediaan sopivalla tavalla

Prime-junta.net, Petteri Sulonen, The Slower 24: The EF 24/2.8.

Luminous Landscape, Digital Camera Calibration and Profiling. Part One – An Approach to Calibration. Ensimmäinen osa, kolme osaa kaikkiaan. ACR Calibrator on ilmainen ohjelma (oikeastaan Photoshop-skripti).

Strobist, On Assignment: Two-Speedlight Group Shot. Tällä kertaa aiheena ryhmäkuvan ottaminen, yksityiskohtainen selvitys, miten esillä oleva kuva otettiin. Ensimmäiseksi sammutettiin loisteputket.

The Online Photographer, In Praise of Prokudin-Gorskii. Ei pelkkää teknistä osaamista värien aikaansaamiseksi.

Ephotozine.com, Grainy, artistic nude. Tutoriaali.

Outbackprint.com, Softproofing for B&W Images.

Bobatkins.com, Canon Rebates 2007. Voimassa 17.5.2007 - 16.7.2007. Vain USA:n Canon. Jäämme odottamaan, mitä Euroopan Canon tekee. Alennukset ovat $25 - $100.

Ephotozine, dreemin' turns into nightmare. Icelandic photographer Rebekka Guðleifsdóttira in stolen images row with UK based canvas printing company, only dreemin'.

Photo.net, The Nikonian eZine 33 (May) now available. Ilmainen, ilmestyy neljännesvuosittain.

Photographyblog.com, Kingston Ask the Icons. Kingstonin Icons-sivujen kuvaajat vastaavat kysymyksiin.

Dpnow.com, Olympus announce the underwater cases for many of its cameras.

Ephotozine.com, TPOTY 2007 opens for entries. 2007 international Travel Photographer of the Year. Osallistumisintoa voi hieman laimentaa £10:n osallistumismaksu, New Talent -sarjassa £20, nuorten sarjassa ei osallistumismaksua. Palkintoja on jaossa yli £50.000:n edestä.

IR, Canon, Samsung grow share at cost of rivals. USA:n markkinoilta ensimmäisen neljänneksen lukuja. (Eilinen digicamera.netin c|net -uutinen).

Digitalcamerainfo.com, Canon PowerShot G7 -arvio. Suomen Canon.

Dpreview.com, Nikon Coolpix P5000 -arvio. Suomen Nikon.

DCRP, Fuji FinePix F40fd -arvio. Suomen Fuji.

Photographyreview.com, Canon PowerShot A640 -arvio. Suomen Canon.

Megapixel.net, Pentax Optio A30 -arvio. Käytettävyys 9. Kuvanlaatu 8. Ks. Perkko.fi.

Pocket-lint.co.uk, Pentax A30 -arvio. Ks. Perkko.fi.

Digitalkamera.de, Panasonic Lumix DMC-TZ3 on that digitalkamera.de (Test)Pfaden.

 

17.05.2007 

Valokuva.turku.amk.fi, Turun ammattikorkeakoulun TAIDEAKATEMIA, kuvataiteen koulutusohjelma. Kaikenlaista.

Matti Lipponen, Winter Dance Tampere 07, 27.1.2007 - 28.1.2007.

Kennonlämmittäjät, Todd Johnson Automotive Photography.

Top Shot, uutuustuote, Braun Multimag Slide Scan 4000, diaskanneri. Skannaa suoraan dialippaasta suuretkin määrät automaattisesti.

Iltasanomat, IS valitsi: Tässä on paras lomakuva!

Peter Forsgård, Oi Maamme - valokuvanäyttely.

Valokuvatorstai, 47. haaste, "Satama on ihastuttava tyyssija elämän taisteluihin uupuneelle hengelle. Taivaan avaruus, liikkuvien pilvien rakennelmat, meren vaihtuvat väriasteikot, merkkivalojen tuike ovat ihmeen sopiva kuvastin, joka virkistää silmiä väsyttämättä niitä koskaan. Linjakkaat, takilaltaan monimutkaiset alukset, joita mainingit viihdyttävästi keinuttavat, ovat omiaan pitämään mielessä yllä rytmin ja kauneuden tajua. Ja se, jolla ei enää ole uteliaisuutta eikä kunnianhimoa, hän voi huvitella salaperäisellä ja ylimyksellisellä tavalla: tarkkailla näkötornissa maaten tai aallonmurtajaan nojaten, kuinka liikkuvat ne, jotka lähtevät ja palaavat: ne, joilla on vielä voimaa tahtomiseen ja halua matkustaa tai rikastua." Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".
 • Sääntöjen 5. kohtaan on tullut tarkennuksia. Tässä sääntöjen 5. kohta kokonaisuudessaan:
  "5. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenetissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Blogin ylläpitäjällä on oikeus poistaa asiattomat kommentit. Valokuvatorstain ylläpito ei linkitä valokuvia, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti."

Voice.fi, Ikuista aamunaama - voita Ixus-kamera. Miltä näyttää aamusi tai aamunaamasi? Parhaat kuvat pääsevät yleisöäänestykseen, kolme eniten saanutta kuvaa palkitaan Canon Ixus 70:lla. Kilpailukuvia voi lähettää vielä huomisen päivän aikana (18.5.2007). Yleisöäänestys alkaa 19.5.2007 ja päättyy 1.6.2007. Myös äänestäneiden kesken arvotaan kaksi Ixusta.

Muropaketti, Apple julkaisi uusia MacBookkeja.

Verkossa.fi.

Taloussanomat, Nettiostaja joutuu herkästi itse vastuuseen. Verkkokaupasta ulkomaisen sähkötuotteen ostanut voi joutua vastuuseen, jos tuote ei toimi tai jos se aiheuttaa vahinkoa. Valmistajan saaminen tilille on työlästä, ja ostajan oikeussuoja on heikko. Kyse on Euroopan talousalueen ETAn ulkopuolelta hankituista sähkötuotteista.

Verkkouutiset, Nettikirjoittelu kehotti rikokseen hovioikeudenkin mielestä.

Tekniikan Maailma nro 10/07 16.5.2007.

 • Viides ässä hihasta, Fujifilm FinePix S5, 2.200 euroa, kolme sivua. Ensimmäinen Fujin digijärjestelmäkamera S1 esiteltiin v. 2000, S4-mallinumero jätettiin kokonaan väliin. Fujifilm FinePix S5 on paljolti sama kamera kuin Nikon D200, hinta on 700 euroa enemmän. Nikonin 10 megapikselin kenno on korvattu Fujin omalla Super CCD SR Pro -kennolla, jossa on kuusi miljoonaa erittäin herkkää kuvapistettä ja saman verran vähemmän herkkiä kuvapisteitä. Prosessorikin on eri kuin Nikonissa, kamera käsittelee kuvia hitaammin. Fujin erikoisuus on Live View, peili nostetaan ylös ja kuva näkyy kameran näytöllä, lisävarusteena voi ostaa langattoman wlan-lähettimen. Sävyjen toistotyyleistä voi valita vaikka diafilmimäisen vaikutelman, valkotasapainon säädöt ovat monipuoliset. Runko on pöly- ja vesitiivis. Kohinan suhteen Fujifilm on hieman Nikonia parempi. Dynamiikkaa voi lisätä Fujin mukaan enimmillään pari aukkoväliä.
  - Hyvää: parhaat Nikon D200:n ominaisuudet säilytetty, erinomaiset sävynsäätömahdollisuudet, pöly- ja kosteustiivistys, runsaasti lisävarusteita
  - Huonoa: sarjakuvausnopeus
 • Linssi edellä, Panasonic Lumix DMC-TZ3, 460 euroa, kolme sivua. TZ = Traveller Zoom. Seitsemän megapikseliä, 10-kertainen zoom, kuvanvakain, 28 mm - 280 mm. Kuvaussuhteen voi valita, 4:3, 3:2 tai 16:9. Tarkennuksen ja valotuksen käsisäätöä ei ole. Ulkomitoiltaan Panasonic muistuttaa pientä filmikompaktia. Valikoihin ei saa kotimaisia kieliä. Aiheohjelmia on melkein liikaa, 21 kappaletta. Etsimenä toimii kolmen tuuman lcd-näyttö, käynnistyksestä kuvanottoon kuluu pari sekuntia. Objektiivi on erinomainen, kummassakaan päässä ei ole paljoa linjavääristymiä. Kohina tulee näkyviin ISO-arvolla 200, ISO 1250 kohisee jo paljon.
  - Hyvää: objektiivi ja kuvanlaatu, laaja polttovälialue, kuvanvakain
  - Huonoa: ei suomenkielisiä valikoita, kohinaa suurilla herkkyyksillä
 • Mausteita maun mukaan, HP Photosmart R837, 230 euroa, kaksi sivua. Seitsemän megapikseliä, kolminkertainen zoom, 39 mm - 118 mm, lcd-näyttö kolme tuumaa, ei optista etsintä. Objektiivin peittävä metallikansi on myös virtakytkin. Kamera on kuvausvalmis kolmessa sekunnissa, kaikki edellisen kuvaussession asetukset on nollattu, niitä ei säästetä. Valikot ovat selkeitä, tarvittaessa suomenkieliset. HP saisi olla nopeampi, laukaisuviive on 0.37 sekuntia, sarjakuvauksella voi ottaa kolme kuvaa kahdessa sekunnissa, sen jälkeen puskuri on täynnä. Laajakulmapäässä on tynnyrivääristymää, telepäässä vähän enemmän tyynyvääristymää. Maksimiasetuksella ISO 400 kohinaa on paljon, ISO 800 tarkoittaa HP:n kielellä "vakautusta". Aiheohjelmia on 12, kamerassa voi tehdä kuvaan korjauksia, sisäistä muistia on 32 MB. Kohdetta voi hoikentaa, yksittäisiä näppylöitä iholta voi poistaa, samoin punasilmäisyyttä. Alkuperäinen kuva jää talteen, vaikka kokeilisi muitakin efektejä.
  - Hyvää: iso näyttö, helppo käyttää, kuvankäsittely
  - Huonoa: hitaanpuoleinen, kohina

c|net, First-quarter digital camera shipments up 6 percent. Ensimmäisellä neljänneksellä toimitettiin 4.9 miljoonaa digikameraa. Canon 21%, Sony 16%, Kodak 13%, Samsung 11%. Nikon oli seitsemäs, 7%. Nikon pärjäsi hyvin järjestelmädigeissä, mutta huonommin kompaktidigeissä. (Kyse on USA:n markkinoista).

c|net, Will Amazon click with photography reviews? Amazon osti dpreview.comin.

Thom Hogan, It's Financials Time Again. Nikonin tunnuslukuja.

IR, VisibleDust Launches Brite Vue Sensor Loupe. Viisi kertaa suurentava luuppi, led-valot, kennon pölyhiukkasten metsästykseen. $69.95.

Reuters, Pentax to accept Hoya offer with conditions: source.

Ephotozine.com, Giottos MT 9242 tripod with MH 7303-730 head.

Cameras.co.uk, Sony DSC W80 -arvio. Suomen Sony.

c|net, Samsung Digimax L700 -arvio.

Trustedreviews.com, Panasonic HDC-SD1 High Definition SD -arvio. Digivideo.

Ephotozine.com, Photo Box Studio from EME Digital -arvio. Mukana tulee yleensä Canon Powershot A640 -kamera, metallilaatikko, jossa valmiina kaikki kuvaukseen tarvittava. Ohjataan mikrolta, ei vaadi kuvaustaitoja. Kallis.

 

16.05.2007 

carl_laban, Women with Paper Bags. Katukuvausta, yhdistävänä tekijänä paperikassit.

Dsiponen.fi, vedenalaiskuvia.

Matti Ouvinen, racingimages.fi.

Osmo Lehtinen, kuva-albumi Googlen Picasawebissä. Luontokuvia, laadukkaita.

(via Linko) Upeita kuvia sukeltavasta tiikeristä.

Reaxon.fi, uutisia. Uuutusmalli Praktica Luxmedia 7403, 225 euroa. Seitsemän megapikseliä, kolminkertainen zoom, kolmen tuuman näyttö, kasvontunnistus ja -seuranta, makro 1 cm, mp3-soitin. Tukeva laukku, hihna, laturi, kuulokkeet.

 • (varasto myyty loppuun, uusia laitteita viikolla 22)

Tietokone.fi, Neljän gigan muistikortit uusiin kännyköihin. Kingston odottaa kesästä alkaen. Kesän aikana myyntiin tulevan 4 Gt kortin hinta asettunee noin 50 euroon.

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 23.5.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

DIGIKAMERA SAMSUNG DIGIMAX S500 5.1 MP 50 e
MUISTIKORTTI 512 MB 1 KAAPELI
- 72 euroa

DIGIKAMERANRUNKO CANON EOS 300 D 350 e
OBJEKTIIVI CANON 18-55/3.5-5.6
OBJEKTIIVI CANON 80-200/4.5-5.6 II
AKKU 1 LATURI 1 KAAPELI
- poistettu

DIGIKAMERA CANON DIGITAL IXUS 55 5.0 MP 180 e
MUISTIKORTTI 1.0 GB 1 MUISTIKORTTI 16 MP
VERKKOLATURI 1 KAAPELI
- 175 euroa

Ephotozine.com, Portrait Lighting for Beginners with Chris Burfoot.

Luminous Landscape, Pikto Books. An On-Demand Book Service. Reichmann kertoo kokemuksiaan ja vähän hintojakin.

Computerdarkroom.com, Adobe Lightroom and Photoshop Colour Management. Artikkelin päivitys.

IR, Canon offers tips from Art Wolfe's experience.

Nortlight-images.co.uk, Canon 1DS Mk3 (EOS-1Ds MkIII) - replacement for the Mk2. Viimeisin päivämäärä on 21.5.2007 (tai toukokuun loppu).

 • (ylimääräinen ässä?)

Cameralabs.com, Nikon D40x -arvio. Suomen Nikon.

LetsGoDigital, Canon PowerShot A570 IS -arvio. Suomen Canon.

Photographyblog.com, Ricoh Caplio R6 -arvio. 4.5 * / 5 *.

 

15.05.2007 

Hanslehtinen.fi, Viisupano. Lauantain viimeisistä harjoituksista, 1500 x 530.

Photo.designsapiens.com, muutama uusi kuva.

Korppusaha.1g.fi, SRC, Kouvola 12.5.2007 (53 kuvaa). SuperRalliCross.

Sfnet.harrastus.valokuvaus, Aloittelijalle järjestelmäkamera?

Turun Sanomat, Ostaisitko tältä mieheltä auton?
"Irmeli Huhtala: Koti etsii ihmistä - romanikuvat mainoksissa. Suomen valokuvataiteen museo (Tallberginkatu 1 g, Helsinki) 27.5.2007 asti."

Digitoday.fi, LG Philips kehitti värillisen A4-kokoisen e-paperin. Kuluttaa virtaa vain kuvan vaihtuessa.

Tietokone.fi, Bulldog sulki nettikauppansa. Tunnettu suomalainen atk-kauppa on konkurssissa.

 • Asematunnelin Helios lopettaa (siinä liukuportaiden vieressä pitkään jo ollut)
 • Malminkadun Helios Kampissa sinnitteli vähän aikaa käytettyjä myyvän MR.Kameran kanssa, mutta lopetti sitten kokonaan
 • Kamera & Bild, Anrika Kameradoktorn i konkurs (melkein 35-vuotias Kameradoktorn konkurssissa), enemmän tästä konkurssista

Dpreview.com, Amazon.com acquires dpreview.com. Aloitti vuonna 1998, seitsemän miljoonaa erillistä kävijää kuukaudessa, yli 120 miljoonaa sivunlatausta.

 • (kävijöille tästä kaupasta lienee vain etua, sivusto saa lisää resursseja käyttöönsä)

Photocritic.org, What do you do when they nick your photos? Kiss-fani otti kuvia yhtyeestä 70-luvun puolivälistä 80-luvun alkuun. Kiss ja Gene Simmons rupesivat käyttämään näitä kuvia ilman lupaa kaikenlaisissa yhteyksissä vuodesta 1997 alkaen. Odotettavissa on pitkä oikeudenkäynti. Leicesteriläinen sisustusvalokuvia myyvä yritys otti omin luvin islantilaisen kuvaajan valokuvia, vaihtoi kuvaajan nimeä ja kuvien nimiä ja ryhtyi myymään.

Digitalcamerainfo.com, Nikon Yearly Profit Doubles.

Digitalcamerainfo.com, Olympus Profit Grows 25 Percent.

Creativepro.com, Photoshop How-To: Take a Filter Beyond the Basics. This easy Photoshop technique creates images that are rough in organic texture yet romantic in feeling.

IR, Microsoft Releases Expression Media. MS osti iView MediaPro:n, tässä sille seuraaja.

Ephotozine.com, FaceFilter Studio 2. Kasvokuvien parantamiseen, ilmeitäkin pitäisi pystyä muuttamaan. Helppokäyttöinen, mutta ei ihan ongelmaton.

Digital Outback Photo, Delkin Sensor Scope. Kennonpuhdistukseen setti, "imuri", puhdistusainetta + pikkuliinoja/lastat, pieni suurentava luuppi. Luupilla näkee hyvin pölyhiukkaset. $189.

Dpreview.com, New Panasonic Robust Image Sensor. Kestää suoraa auringonvaloa yli 20 vuotta.

Cameras.co.uk, Sony DSC T100 -arvio. Suomen Sony.

Trustedreviews.com, Pentax Optio W30 -arvio. Suomen Pentax.

Pocket-lint.co.uk, Olympus Mju 770SW -arvio. Suomen Olympus.

c|net, HP Photosmart R837 -arvio. Suomen HP.

Trustedreviews.com, AG Neovo FotoVivo V10 7in -arvio. Digikehys, £124.99, 183 euroa.

Photo-i-co.uk, Canon PIXMA Pro 9500 -arvio on edennyt jo sivulle 15. Suomen Canon.

Photographyblog.com, Canon Pixma Pro 9000 -arvio. 4 * / 5 *. Suomen Canon.

Printerspot.com, Kodak EasyShare 5300 -arvio. Monitoimitulostin.

Neilsnape.com, Introducing the HP Zeries 3100 printers. Neliöhinnaksi tulee 6.63 euroa. Suomen HP.

 

14.05.2007 

Tänään alkaa Valtakunnallinen museoviikko. Lue lisää digicamera.netin etusivulta.

Lomakuvia-näyttely ja -blogi.
Lomakuvia-projektiin voi osallistua kuka hyvänsä. Lomakuvia-näyttely on esillä 1.8. - 31.8.2007, Barson kellarissa, VB-valokuvakeskuksen yhteydessä Kuopiossa. Lue lisää.

Markuspuustinen.com.

Rupuranta.net - periferian hilpeä dekadenssi. Viimeisin panoraama Reposaari, 13/5-2007 on komea panoraama monen komean panoraaman jatkoksi. Jan Eerala on löytänyt formaatin, jota hän on noudattanut Rupuranta.net:in kuvissa tinkimättömän johdonmukaisesti.

Turun Sanomat, Tirkistys turkulaiseen todellisuuteen. Monitasoinen näyttely, ei pelkkiä valokuviakaan.

 • "Näyttely juhlistaa Lausteen koulun 30-vuotisjuhlaa sekä sen rehtorina pitkään toimineen Tiikasalon 60:ttä syntymäpäivää."
 • "Ei tiloja vaan tilanteita! -näyttely Ullakkogalleriassa (Brinkkala, Vanha Suurtori 3) avoinna 27.5. saakka, ti-pe klo 12-19, la-su klo 11-17. Vapaa pääsy."
 • ks. pdf
 • varsinainen näyttelykutsu

Partynen.1g.fi, euroviisut_2007 (38 kuvaa).

Aukea.net, Huomioita esitettyihin kommentteihin. 9.5.2007. Tässä kuussa aukeaa.

Photocritic.org, Street photogprahy in Montreal.

 • "Quebec is the only place in North America where photographers are required to get permission from the subjects of photographs that will be presented to the public. The only situations where such a permission is not mandatory is when the photo is of a crowd, if it’s considered legitimate news or considered to be in the public interest."
 • (todellisuus voi olla toinen, mutta näin ainakin lain mukaan)

Earthboundlight.com, Camera Straps (Photo Tip of the Week). Kameravalmistajien omat hihnat eivät ole kovin hyviä.

The Online Photographer, Withering Fast. Mike Johnston jatkaa aiheesta "digital point-and-shoot".

Dcviews.com, Varioptic liquid lens production is getting up to speed. Valmistusmäärät 100.000 kpl kuukaudessa, vuoden lopussa miljoona kpl kuukaudessa.

Youtube, Lose weight in Photoshop (makeover). Virtuaalilaihduttaminenkin on kovaa työtä.

Photo.net, NYT Article about "Maximum Beauty": Leonard Nimoy's project photographing large size women nude.

 • (Mr. Spock lienee monelle tutumpi kuin Leonard Nimoy)

Rob Galbraith, Microsoft Future Pro Photographer contest offers US$46,000 in prizes. 18 vuotta täyttäneille, yliopisto-opiskelijoille (tai 2/4 vuotta college), aikaa toukokuun loppuun.

 

13.05.2007 

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille! Digicamera.netin korteista (lähes 250 kpl) luulisi löytyvän sopiva lähetettäväksi...

Jannekarvo.com, Näyttelyt (ehkä joku vielä muistaa Henkan?).

Press.medianurkka.com, Reportaasikuvaus. Vähän pitempi kirjoitelma, luova.fi:n järjestämän reportaasikuvauksen kurssin antia. Pääkouluttajana toimi Yhtyneiden Kuvalehtien kuvatoimittaja Markku Niskanen.

Freeyourmind.fi, blogi, Kuvaa yleisellä paikalla. 4.4.2007. Vartijat olivat tulleet kyselemään kuvaamisestsa. Toinen samanaiheinen kirjoitus blogista, Paleltukoot minun puolestani penkoille kameroineen, 22.12.2006.

Iltalehti, Poliisi keskeytti kuokkavierailun. Pressikeskuksessa kymmenet kuvaajat tönivät toisiaan tungoksessa. Suomalainen naiskuvaaja kaatui ja turvanarut katkesivat. Lordin lehdistötilaisuus, Euroviisut.

Sunnuntaisuomalainen, Tarvitaanko Lex Kuronen? Valtionsyyttäjä ehdottaa keskustelupalstoille valvojia. Julkisen Sanan Neuvostolta on tulossa periaatelausuma.

 • "...Sananvapauslain ulkopuolelle jäävät verkossa olevat keskustelupalstat, joissa julkaisija ei moderoi aineistoa etukäteen. Tällaisen keskustelupalstan ylläpitäjäksi verkkoon voi ryhtyä kuka tahansa. Palstoja onkin niin suurilla yhtiöillä kuin yleishyödyllisillä yhdistyksillä ja yksityishenkilöillä. Niissä vastuu on vain viestin kirjoittajalla...."

Usa.canon.com, Shooter's Insight: EOS-1D Mark III. Kaikenlaista, neljä videotakin, joissa ammattikuvaajat kertovat kamerasta.

The Online Photographer, How To Choose a Digital Point-and-Shoot. Eivät ole Mike Johnstonin suosiossa.

Adoben sivuilta voi imuroida uusienkin ohjelmien 30 päivän kokeiluversioita. Uusimpia ovat Creative Suite 3 Design Premium ja Creative Suite 3 Design Standard. Tai oikeastaan voi tilata trial-dvd:n $9.99, yksittäisiä osia (esim. InDesign/Illustrator/Photoshop voi imuroida).

Cameras.co.uk, Olympus FE-240 Video Guide. Suomen Olympus.

Digitalcamerareview.com, Olympus FE-250 -arvio. Suomen Olympus.

Photographypress.co.uk, Olympus Mju 770SW -arvio. Suomen Olympus.

 

12.05.2007 

Absent
30.12.2007 asti

Jukka Male museossa esillä oleva Absent on Pasi Aution, Harri Hemmilän, Wilma Hurskaisen, Pekka Niittyvirran, Laura Nissisen ja Nanna Saarhelon muodostaman Tarkkailuluokka-ryhmän lopputyönäyttely Taideteolliseen korkeakouluun.

Näyttely on ryhmän lempeä vastalause Taideteollisen korkeakoulun jokakeväiselle Masters of Arts –lopputyönäyttelylle, jossa valokuvataide ryhmän mielestä hukkuu yleisen yritysmentaliteetin ja designesineiden sekaan. Ryhmä vastustaa myös opinahjonsa "lempioppilasjärjestelmää", Helsinki School –brändäystä.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan laajasti kunkin taiteilijan tuotantoa esittelevä valokuvakirja Book of Absence.

Jukka Male -museo
Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1 B, Helsinki
joka päivä 9-21

TULOSSA:

Helsinki School. 1.6.-26.8.2007

Kaapelitehtaalla Suomen valokuvataiteen museossa avautuu kesäkuun alussa järjestyksessä toinen Helsinki School -näyttely. Ensimmäinen näyttely 30 by TaiK - the Helsinki School avautui museossa 2004 ja kiertää edelleen maailmaa. Tulevassa kokonaisuudessa nähdään 7 uutta tekijää Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen laitokselta sekä heihin eniten vaikuttaneet edellisen sukupolven taiteilijat. Mukana mm. Ea Vasko ja Nanna Hänninen, Anni Leppälä ja Ulla Jokisalo.

Pieter Hugo: Londiwe Wendy Mkhize, Pietermartizburg 2005, LUMO 07 – ’us’
Kansainvälinen valokuvataiteen triennaali Jyväskylässä 9.6. – 30.9. 2007.

LUMO 07 haastaa pohtimaan yhteisöllisyyttä ja identiteettiä. Näyttelyn teemana on me (engl. us). Näyttely tarkastelee erityisesti ihmisen osaa muuttuvassa maailmassa valokuvataiteen kautta.

Taiteilijat:
Lara Baladi ja Rana ElNemr (Egypti)
Pieter Hugo, Mikhael Subotzky ja Dale Yudelman (Etelä-Afrikka)
José A. Figueroa, Alejandro González ja Raúl Cordero (Kuuba)
Charlotte Haslund-Christensen (Tanska)
Jaana Penttinen ja Tiina Penttinen (Suomi)

Näyttelypaikat/aukioloajat/maksut:
Jyväskylän taidemuseon Holvi, Kauppakatu 23
Galleria Harmonia, Hannikaisenkatu 39
Keski-Suomen museo, Alvar Aallon katu 7  
ti–su klo 11–18.
5 € / 2,50 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Perjantaisin vapaa pääsy.    

Järjestäjät: Jyväskylän taidemuseo Luovan valokuvauksen keskus ry

Näyttelyn ajan Jyväskylä on LUMOttu kaupunki. Tiedossa on mm. teemailtoja, valokuvaustyöpajoja, verkkogalleria. Työpajoissa syntyneet valokuvat levittäytyvät syyskuussa kaduille ja kortteleihin.

Kuva yllä: Pieter Hugo: Londiwe Wendy Mkhize, Pietermartizburg 2005, pigmenttimustevedos lumppupaperille.

Suomen sudenkorentoseura, valokuvanäyttely Helsingin rautatieasemalla 7.-12.5.2007. Näyttelyssä on useiden eri korentoharrastajien parhaita sudenkorentovalokuvia.

- Muita näyttelyitä digicamera.netin Näyttelyt-sivulla.

Hyvinkään Kameraseuran Fotopyrähdys - Yhden päivän juttu 17.5.2007

- Hyvinkään Kameraseura ry. järjestää kotikaupungissaan valokuvauskilpailun Yhdenpäivän jutun yhteydessä, helatorstaina 17. pvä toukokuuta. Kilpailu on avoin kaikille valokuvauksesta kiinnostuneille.

- Kilpailu kestää kolme (3) tuntia, jonka kuluessa kuvataan kuusi (6) kuvaa. Kilpailu starttaa Hyvinkään kirjastolta.

- Palkinnot:

Kuvaukseen liittyviä tuote- ja kirjapalkintoja sekä Kamera-lehden vuosikertoja.

- Aiempien vuosien tapaan kilpailussa on sekä filmi- että digisarja, jotka arvostellaan erikseen. Filmin saa kilpailun järjestäjältä, mutta kamera on oltava omasta takaa.

- Ilmoittautuminen alkaa klo 11 Hyvinkään kirjastolla. Kuva-aiheet jaetaan klo 12 alkaen. Osallistumismaksu 20 euroa.

Salvo.1g.fi, kuvat. Crossikuvia (22 kuvaa) ja Maisemat (10 kuvaa).

Noiseshooter.com, Trivium, Annihilator (+ Sanctity) @ Kulttuuritalo. 11.05.2007.

Creativepro.com, Death, Taxes, and Focal Lengths. Miten polttoväli vaikuttaa syväterävyyteen? Esimerkkikuva on erittäin havainnollinen.

Tietoja koneesta -blogi, Kännykkä paljastamaan ylinopeuskamerat.

Photo District News, PDN Photography Annual 2007.

(Foorumilta) Enjoyyourcamera.com, Lens Hoods. Kiinalaisperäisiä vastavalosuojia + vähän muutakin. Liikkeen luotettavuudesta + tuotteiden toimivuudesta ei ole tietoa.

The Online Photographer, Hall of Shutter Lag Shame. Ja vielä vähän jatkoa suljinajoista, We Have a Discrepancy.

Rob Galbraith, Canon releases Digital Photo Professional 3.0.1. Pieni päivitys.

Photographyblog.com, True! Kodak All-in-One Printers Save 50% Costs. Ks. Kodakin lehdistötiedote.

Kamera & Bild, Sonys kompakter säljer bäst i Europa. Sonyn kompaktidigejä myytiin eniten, maaliskuun osuus oli 13%, marraskuussa luku oli 10%.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A560 Video Review. Suomen Canon.

c|net, Nikon Coolpix P5000 -arvio. Suomen Nikon.

Ryan Brenizer, Nikon 70-200mm F/2.8 VR -arvio.

Cameras.co.uk, Panasonic DMC LX2 -arvio. Suomen Panasonic.

Photonotes.org, Cactus PT-04 wireless radio-based flash trigger. Halpisversio testissä, eBayssa myydään nimellä "gadgetinfinity".

 

11.05.2007 

(Kertausta digicamera.netin uutisista 21.4.2007)
Turku, Vanha Suurtori, Ullakkogalleria 11.5.2007 avattava näyttely Ei tiloja vaan tilanteita.

 • "Ei tiloja vaan tilanteita! – Kriittinen näkökulma ajankohtaiseen
  koulukeskusteluun, jossa ulkoiset ja numeroin ilmaistavat teemat estävät mediaan pääsyn aiheilta, joiden kautta välittyisi tietoa siitä, mitä koulussa tapahtuu, mitä siellä koetaan ja miten maailman muutos siellä näkyy."
 • "Rehtori Lauri Tiikasalon ja Lausteen koulun Kotiavain-kerhon valokuvanäyttely paljastaa sellaisia silmänräpäyksellisiä ja toistuvia tilanteita, joita koulujen vanhempainilloissa, Internet-sivuilla ja opetussuunnitelmissa ei esitellä. Näyttelyn valokuvat, dioraamat, esineistö ja äänimaailma vievät vierailijan koulusta turkulaisiin koteihin, pyrkimyksenä ennakkoluulojen ja stereotypioiden vähentäminen – sekä lopuksi oppilaiden kotoaan tuomien esineiden ja niihin liitettyjen kirjoitusten kautta alueelle, jossa toden ja fiktion raja hämärtyy."
 • ks. pdf

- Tässä sitten varsinainen näyttelykutsu.

- Tekijän sanoin:"Ripustelimme eilen kuvia ja otin rakennuksen edustan ständiä varten tämän räpsyn. Avajaiset ovat huomenna, Matti on niistä kertonut ja luvannut muistuttaa ;) Galleriassa jaetaan 300 ilmapalloa, tulkaa hakemaan omanne ennenkuin loppuvat kesken. Näyttely on kaupungin tiloissa ja se kustannetaan kaupungin varoin. Siksi booli on alkoholitonta. Sori."

fotoZAFARI 2007 -valokuvauskilpailu, Lohja, teemana ”Zafari-MagaZine” 12 värikuvaa 8 tunnissa. Tasatunnein uusi/uusia kuvaustehtäviä. Kaksi sarjaa: Yleinen sarja (yksi) ja Koululaissarja (1-3 oppilasta, 18 vuotiaat ja sitä nuoremmat). Yleisen sarjan ennakkoilmoittautumismaksu 23 euroa, paikan päällä 27 euroa. Koululaissarjassa 18 euroa / ryhmä, paikan päällä 22 euroa / ryhmä. Ennakkoilmoittautuminen 16.5.2007 mennessä. Tapahtuma järjestetään Lohjalla la 19.5.2007 - su 20.5.2007. Ks. tarkemmat tiedot pdf.

Kuvakulkuri.1g.fi, Uudet (65 luontokuvaa).

Työministeriö, Valokuvaaja, Suomen Koulukuvaus Oy, Kaarina.
"Suomen Koulukuvaus Oy on maamme johtavia koulu- ja päiväkotikuvaajia. Lisäämme kuvaajiamme Etelä-Suomen alueella. Nys Sinulla on mahdollisuus kanssamme itsenäiseen ja palkitsevaan työhön. Haemme määräaikaiseen työsuhteeseen PÄIVÄKOTIKUVAAJAA."

 • kokopäivätyö, 6 - 12 kk, jouluuna asti
 • haku päättyy 31.05.2007

Valokuvatorstai, 46. haaste, haastesana on camp. "Haasteen painotus on populaarikulttuurin ilmiöissä. - Campiksi kutsutaan erilaisia populaarikulttuurin ilmiöitä, jotka ovat suosittuja nimenomaan siksi, että ne ovat mauttomia, kummallisia, yliampuvia ja räikeitä.-" Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".
 • Sääntöjen 5. kohtaan on tullut tarkennuksia. Tässä sääntöjen 5. kohta kokonaisuudessaan:
  "5. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenetissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Blogin ylläpitäjällä on oikeus poistaa asiattomat kommentit. Valokuvatorstain ylläpito ei linkitä valokuvia, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti."

Kotek.fi, Suomen tämän vuoden (v. 2007) kolmen ensimmäisen kuukauden tilastot ovat valmistuneet. Vertailut edellisen vuoden (v. 2006) vastaavaan ajanjaksoon. KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi.

 • digikameroita myytiin 20,929 miljoonalla eurolla, vähennystä -16%
 • digikameroita myytiin 69.302 kpl, vähennystä -16%
 • digikameroiden keskihinta oli 302 euroa, ei muutosta
 • videokameroita myytiin 3,933 miljoonalla eurolla, vähennystä -2%
 • videokameroita myytiin 9.014 kpl, kasvua 15%
 • videokameroiden keskihinta oli 436 euroa, vähennystä -15%
 • tulostimia myytiin 2,081 miljoonalla eurolla, kasvua 8%
 • tulostimia myytiin 14.319 kpl, vähennystä -16%
 • tulostimien keskihinta oli 145 euroa, kasvua 29%
 • monitoimitulostimia myytiin 6,101 miljoonalla eurolla, vähennystä -5%
 • monitoimitulostimia myytiin 43.727 kpl, ei muutosta
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 140 euroa, vähennystä -15%

Elisa.net, Kuusi suomalaista pääsi Carnegie Art Award -näyttelyyn. Syksyllä avautuvaa näyttelyä isännöi Kiasma. Kiasman jälkeen näyttely on esillä seitsemässä maassa. Kaikkiaan esillä on 26 pohjoismaisen nykytaiteen kärkinimeä. Osallistujilla on mahdollisuus voittaa miljoonan Ruotsin kruun taidepalkinto, 108.000 euroa. Suomesta on mukana valokuvaa edustamassa Pertti Kekarainen.

Mainonta&Markkinointi, Tarjoaheti.fi on Hesarin huutokauppa. La 26.52007 alkaa uuden tavaran huutaminen, päättyy 4.6.2007. Ks. tuoteryhmä Kodin elektroniikka, Kamerat ja lisävarusteet. Tarjoaheti.fi.

 • (Vuosien varrella on ollut vastaavia Suomessakin, viimeisin taisi olla Hobby Hallilla. Erikoisen halvalla näistä huutokaupoista ei ole tavaraa saanut, kuitenkin vähän halvemmalla kuin suoraan kaupasta ostamalla)

(muistutus) Suomen Luonnonvalokuvaajat ry järjestää yhteistyössä OK-opintokeskuksen kanssa Valokuvauksen vaiheet - Adobe Photoshop -koulutusviikonloppu 19.-20.5.2007. Viimeinen ilmoittautumispäivä on ensi maanantaina 14.5.2007. Jäsenille ilmoittautumismaksu on 65 euroa, ei-jäsenille 90 euroa.

Photoworkshop.com, The winners of the 2007 photoworkshop.com digital imaging sponsored by Adobe. Lightly Manipulated. Photo Illustration. Honorable Mention Gallery.

Luminous Landscape, Digital Capture with the Ebony View Camera. Keskikoon kameroille on jo pitempään löytynyt digiperiä, mutta mitä tekevät ison koon kameroiden käyttäjät?

Usatoday.com, A career built on Photoshop. Scott Kelby on luonut imperiumin, joka tuottaa 20 miljoonaa dollaria vuodessa. Imperiumi keskittyy vain yhteen kohteeseen, Adobe Photoshop -ohjelmaan.

Rob Galbraith, 13 Gigapixel photo created to demonstrate panorama software. Kuva on otettu New Yorkin Harlemista. Kamerana on ollut Nikon D2X, objektiivina Nikkor 300mm f/4. Yksittäisiä kuvia otettiin 2.045 kpl, jpg-panoraamakuvalla on kokoa 279.689 x 46.901 pikseliä.

Forbes, Japan's Nikon FY operating profit hits record on sales of cameras, steppers. Voitot kasvoivat 53%. Järjestelmädigejä myytiin 2,09 miljoonaa kpl (1,34 miljoonaa kpl vuotta aiemmin). Objektiiveja myytiin 2,64 miljoonaa kpl (1,34 miljoonaa kpl vuotta aiemmin). Kompaktidigejä myytiin 5,92 miljoonaa kpl (7,11 miljoonaa kpl vuotta aiemmin). Tämän vuoden tavoite on myydä 2,5 miljoonaa järjestelmädigiä ja 7,5 miljoonaa kompaktidigiä.

Makezine.com, 555 timer - five boro bike tour time lapse. Canonin vanha järjestelmädigi polkupyörän sarviin, yksinkertainen itsetehty timeri ottaa kuvia kymmenen sekunnin välein. 1.328 yksittäistä kuvaa, Youtube-videolla mittaa 1:30, aika hengästyttävää menoa.

Makezine.com, Tricks that enable you to take secret pictures. Artikkeli vuoden 1934 Popular Science -lehdestä.

Outbackprint.com, About Imageprint V7. RIP-softasta uusi versio.

Rob Galbraith, Canon to ship imagePROGRAF iPF5100, iPF6100 this summer. Uudet mallit, ammattikäyttöön, sisäänrakennettu kalibrointi. iPF5100 maksaa $1.995, iPF6100 $3.495.

Kamera & Bild, Ny bok ifrågasätter ”sanningar”. Steven Edwardsin kirja "Photography: A Very Short Introduction" on ruotsinnettu.

Ephotozine.com, Virtually crazy. Yhdestä valokuvausta voi luoda kaikenlaisia multimediaefektejä. (Lehdistötiedote).

Luminous-vista.com, What's In A Name? Mikä oli Ansel Adamsin oikea nimi? Entä Edward Westonin? Pitäisikö vaihtaa nimeä, jotta ura kääntyisi nousuun?

 • (huumoria, nimet ovat keksittyjä)

Digitalcamerainfo.com, Pentax K100D -arvio. Ks. Perkko.fi.

Steve Sanders, Sony Cyber-shot DSC-W90 -arvio. Suomen Sony.

Blogcritics.org, Pentax K100D -arvio. Ks. Perkko.fi.

Ephotozine.com, LowePro SlingShot 300AW -arvio. Reppu, jonka voi kääntää eteen kuin olkalaukun. Ei kuitenkaan varsinaisesti reppu. 300AW on uusin ja isoin malli.

Ephotozine.com, Kodak EasyShare V803 -arvio. Suomen Kodak.

 

10.05.2007 

Työministeriö, Valokuvaaja, Studio J. Ollila Oy, Oulu.
"Yrityksemme hakee uusia päiväkotikuvaajia Oulun ja lähikuntien alueelle syksylle 2007. Hakijalta odotamme digitaalisen valokuvauksen ja kuvankäsittelyn (photoshop) perusosaamista. Työssä pärjäät parhaiten jos olet avoin ja tulet lasten kanssa hyvin toimeen. Käytössäsi tulee olla oma auto. Koulutamme työhön. Hakemukset mieluiten sähköpostitse. Hakija voi olla myös valokuvausalalla toimiva yrittäjä."

 • pohjapalkka + provisio
 • osapäivätyö, 1 - 3 kk

Pinseri.com, Valokuvaamisesta ja kieltämisestä. Linkki toiseen blogiin, jossa on juttu Asematunnelin vartijasta, lisäksi jutun lukijoiden kommentteja on kertynyt aika tavalla.

 • (eipä ole asia miksikään muuttunut...)

Peter Forsgård, Hääkuvauksesta. Hääkuvaajilla on amatöörikuvaajista huolimatta edelleen kysyntää.

/Pintaliitoblogi: Oopa: Ringflash adapter testissä. Vähän pidempi testi.

ITviikko.fi, Suurnopeuskamera ikuistaa iskeytyvän mustepisaran. VTT tutkii musteen ja painomateriaalin vuorovaikutusta.

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 16.5.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

DIGI-KAMERANRUNKO CANON EOS 20D 400 e
- 360 euroa

Photocritic.org, Do snappers have a responsibility? Pitäisikö kuvattavankin saada osansa mahdollisista tuloista? Esimerkkitapauksena kuvat jalattomasta amerikkalaisen jalkapallon pelaajasta.

(email) c|net, First 1 trillion-pixel image.

 • (tästä olikin 7.5.2007 maininta digicamera.netin uutisissa)

DCRP, Canon PowerShot A570 IS -arvio. Suomen Canon.

Megapixel.net, Fujifilm FinePix F40fd -arvio. Käytettävyys 9. Kuvanlaatu 8.6. Suomen Fuji.

 

09.05.2007 

Sain käsiini uuden kirjan Juha Vartiainen: Kuvia taivaalta, Ilmakehän ilmiöt ja avaruus. Kirja on aika iso ja painavakin, sivuja on vähän alle 200 ja kuvia monta sataa. Nopean selailun jälkeen useampikin minulle aiemmin tuntematon ilmiö taivaalla on saanut nimen ja määrityksen. Kuvia on trombeista pyhäinhohteisiin. Eri termejä ilmiöille on kymmenittäin ja kymmenittäin, kaikista kuvat.

Kuvat.fi -palvelun toukokuun aikana tilanneet osallistuvat Canon Digital Ixus 850 IS -digin arvontaan. Ks. Voita digitaalikamera! Arvontaan voi osallistua myös lähettämällä postikortilla yhteystiedot osoitteeseen Nebula Oy / Kiviaidankatu 2 H / 00210 Helsinki.

 • kuvat.fi -palvelusta on kampanjatarjous, yksi vuosi maksaa 24 euroa
 • tilaa on viisi gigatavua, palvelimet ovat Suomessa (=nopeat latautumisajat eikä häiritseviä mainoksia)
 • helppokäyttöinen, galleriat luodaan automaattisesti, itse voi lisätä tekstejä
 • sisäkkäiset kansiot
 • videotiedostojen jakelu
 • kamerapuhelimien tuki
 • css-tiedostojen (tyylitiedostot) avulla ulkoasu on muokattavissa
 • hakemistot voi suojata salasanalla
 • kuvien linkitys foorumeillekin onnistuu, jos vain malttaa lukea ohjeet

Foorumilla kysyttiin, onko New Yorkista (esim. B&H:n USA-versio) ostetussa Nikonin salamassa takuu voimassa Suomessa. JAS Tekniikasta kerrottiin, että Nikonin salamoilla on kansainvälinen takuu.

HS, Tennispalatsi luotaa Suomen historiaa valokuvin. Oi maamme! – Valokuvia Suomesta -näyttely avautuu keskiviikkona 9.5. ja jatkuu 30. syyskuuta saakka. 23 kuvaajaa.

HS, Oi maamme! "Miltä Suomi näyttää? Näillä sivuilla voit katsella kuvia Suomesta ja suomalaisuudesta, keskustella kuvista ja tuoda muiden nähtäville omia kuviasi. Sivut liittyvät Oi maamme! -valokuvanäyttelyyn, joka on esillä Taidemuseo Tennispalatsissa 9.5.-30.9.2007. Sivut on toteutettu Helsingin Sanomien ja Helsingin kaupungin taidemuseon yhteistyönä".

 • aihealueita on viisi: Koti, Luonto, Kaupunki, Yhteiskunta, Minä ja Kaverit
 • näyttelystä on esillä vähän alle neljäkymmentä valokuvaa
 • kuvia voi lähettää suoraan selaimelta, kuvalle nimi ja oma selostus

Turun Sanomat, Ensimmäinen näyttely jännittää. Porilaisen Vesa Kalervo Ekholmin valokuvia Tuiskulan Kotikolossa päivittäin klo 12-15. Näyttely päättyy 29. toukokuuta.

Computer-darkroom.com, Photoshop CS3 - Colour Management.

Computer-darkroom.com, Photoshop CS3 -Managing Colour when Printing.

Rangefinder-lehden toukokuun numero on ilmestynyt. Nettiversio vastaa paperiversiota.

Kertausta, Foorumilta.

Spencer Tunick, Selected Images. Helsinki ei ollut päässyt näihin kuviin.

Rob Galbraith, PhotoShelter reaches 8000 subscriber mark. Ammattikuvaajille tarkoitettu myyntikanava, kuka tahansa voi kuitenkin liittyä, USA. Mukana myös kuvien arkistointia nettiin.

 • PhotoShelter Starter - ilmainen, 50MB, 25MB/kk liikenne
 • PhotoShelter Basic - $9.99/kk, 10GB, 5GB/kk liikenne
 • PhotoShelter Standard - $29.99/kk, 35GB, 20GB/kk liikenne, ulkoasun muokkaus, $50:n myynnin aloitusmaksua ei tarvita
 • PhotoShelter Pro - $49.99/kk, 100GB storage, 50GB/kk liikenne, ulkoasun muokkaus, $50:n myynnin aloitusmaksua ei tarvita
 • teratavu vuodessa lisää säilytystilaa maksaa $1.000

IR, Sinar Bron Imaging Launches New Sinar Hy6 Digital Medium-Format Camera (lehdistötiedote). Hinta vähän yli $30.000, myyntiin heinäkuun puolivälissä.

Digitalcamerainfo.com, MySpace to Acquire Photobucket. Kauppasumma oli 250 miljoonaa dollaria. Photobucket-kuvasivustolla on 41 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää, Photobucketin käyttö ei maksa mitään.

Ps-scripts.sourceforge.net, Free Contact Sheet X V1.2 script for CS2/CS3.

Olympus.co.jp, Olympus updates Studio, Viewer & Master software.

Ephotozine.com, Summer fun with the ViviCam 6200W. Vedenpitävä kymmeneen metriin, kuusi megapikseliä, ei zoomia, alle £100, 147 euroa.

(Tipasta riittää otsikoita...) Ephotozine.com, Canon receive 4 best product awards from TIPA.

Cameralabs.com, Panasonic Lumix DMC-TZ3 -arvio. Suomen Panasonic.

IR, Canon PowerShot SD1000 Digital ELPH -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 70. Suomen Canon.

Steve Sanders, PowerShot SD750 -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 75. Suomen Canon.

Digitalcamerareview.com, Olympus SP-550UZ -arvio. Suomen Olympus.

Cameras.co.uk, Panasonic DMC FZ8 -arvio. Suomen Panasonic.

Gizmodo.com, Olympus Evolt E-410 -arvio. Suomen Olympus.

Cameras.co.uk, Fuji Finepix A800 Video Guide.

Tom's Hardware, HP Photosmart M437 -arvio. Suomen HP.

Ephotozine.com, Epson Stylus Photo 1400. A3-mustesuihku, Epson 1280/90:n seuraaja. Suomen Epson.

 

08.05.2007 

Factory.designsapiens.com, Parta goes Moottorisaha. 25.4.2007 Pikisaaren studiossa.

Jani Sourander, Sarjakuvia digikuvauksesta. Viimeisimmän ruudun numero on jo 76.

Katse.org, Sari Hakala: Reviiri – Territory. 20.4.–3.6.2007, VB-valokuvakeskus,Kuninkaankatu 14 -16, Kuopio. Minna Havukainen, Reijo Kärkkäinen, Pekka Mäkinen, Nanna Hänninen, Juha Poutanen.

Mtv3.fi, Nakutaidetta nyt Mexico Cityssa. Melkein 4.000 vapaaehtoista. Ja 18 000 riisuutui Meksikossa.

 • msnbc, 18,000 Mexicans get naked
 • (vähän raflaava otsikko, Spencer Tunick suhtautuu kuvaamiseen vakavasti, vaikka hänestä kertovat lehtijutut eivät aina niin vakavia olekaan)

MikroBitti nro 5/2007.

 • Kokeiltua, Telakkanäyttö, ViewSonic VX2245wm, 499 euroa. 22 tuuman laajakuvanäyttö, iPod-telakka jalustassa, subwoofer, neljä usb-porttia, ääniliitännät, mikrofoni. Jalusta nousee turhan korkeaksi. Musiikin kuunteluun ääni on ponneton. Kuva on kuitenkin kirkas ja värikäs. Plussaa: kuvanlaatu, monipuolisuus. Miinusta: korkea jalusta, vesitetty idea.
 • Kokeiltua, 27'' dynaamista laajakuvaa, Samsung SyncMaster 275T, 1.350 euroa. 27-tuumaisen näytön erikoisuus on dynaaminen kontrasti, tarkkuus on 1920 x 1200. Erilaisia väriprofiileja on peruskäyttäjälle luotu jo valmiiksi, lisäksi manuaalisäädöt. Kuvanlaatu on vakuuttava, musta on mustaa ja valkoinen valkoista. Plussaa: kuvanlaatu, monipuoliset liitännät, säätömahdollisuudet. Miinusta: ei kaiuttimia, hinta.
 • Kokeiltua, Kamerankäyttäjän FAQ, Digikamera tehokäytössä -kirja, Reima Flyktmann, 37 euroa. Kirjassa käsitellään kuvaamisen taidetta ja tekniikkaa. Oppia saadaan kuvien ottamiseen ja kuvankäsittelyohjelmien käyttämiseen. Kompakti A5-koko on kätevä, kirjan saa kätevästi sujautettua mukaan. CD-levyllä on kaikenlaista hyödyllistä shareware- ja ilmaisohjelmaa. Plussaa: selkeä toteutus, lyhyet ja napakat ohjeet. Miinusta: syventävä tieto haettava muualta.
 • Kuvat digikehyksiin, 7-tuumaiset digitaaliset valokuvakehykset sub-liitännällä, neljä sivua. Viime vuonna USA:ssa myytiin 1.7 miljoonaa digitaalista kuvakehystä. Digikehyksen pitää näyttää hyvältä, sen pitää pysyä tukevasti pöydällä, se pitää saada helposti sohvalle tai käteen. Digikehykset toimivat verkkovirralla, akut kestävät vain tunnin verran. Ks. nettijatkot.
  - AG Neovo V-10 239 euroa. 8.2 p. 4 * / 5 *. Toimituksen valinta. 800x480, sisäistä muistia on 128 Mt. Kosketusnäyttö korvaa painikkeet, sormi osuu helposti kosketusnäyttöön tahattomasti. Plussaa: kuvanlaatu, käytettävyys, muotoilu. Miinusta: hinta.
  - Philips 7FF1CW0 219 euroa. 7.5 p. 4 * / 5 *. 720x480, sisäistä muistia on 12 Mt. Plussaa: kuvanlaatu, materiaalit. Miinusta: muistin vähyys.
  - Phililps 7FF1M4 199 euroa. 7.4 p. 4 * / 5 *. 720x480, sisäistä muistia on 12 Mt. Plussaa: kuvanlaatu, vaihtokehykset. Miinusta: muistin vähyys, käsiteltävyys.
  - X-Micro Digital Photo Frame 129 euroa. 6.7 p. 2 * / 5 *. 480x234, sisäistä muistia on 128 Mt. Plussaa: käsiteltävyys, nopea usb, usb-lukija (host). Miinusta: kuvanlaatu, käyttöliittymä.
 • Ilmaisohjelmat. Valokuvat nettialbumiin, Gallery. Asennetaan nettipalvelimelle, josta pitää löytyä PHP 4.10 tai uudempi. Avoimen lähdekoodin projektina kehitetty kuvagalleriaohjelmisto.
 • Netistä poimittua. Rasterit paperilla, Rasterbator, jättijulisteen tekoa.
 • Tulossa. Testissä pitkäzoomiset, uusimmat, vähintään kymmenkertaisella zoomilla varustetut kompaktit. Digikuvista paperikuvia, testissä 16 verkossa toimivaa kuvapalvelua.

Dpreview.com, Canon PowerShot S5 IS. Kahdeksan megapikseliä, 36mm - 432mm, 12-kertainen zoom, kuvanvakaaja, 2.5 tuuman kääntyvä lcd-näyttö (edellisessä mallisa 2 tuumaa), salamakenkä (uutta), kuvausohjelmia, ei raw-kuvia. Sd-kortit, AA-akut. (Numero neljä jätettiin väliin, sillä tämä luku edustaa Japanissa/Kiinassa huonoa onnea). Suomessa myyntiin touko-kesäkuun vaihteessa, TopShotin Suomen hinta on 515 euroa.

 • (Amerikkalaisten sivustojen mukaan tulisi myyntiin heinäkuussa)

Dpreview.com, Canon PowerShot SD850 IS. Euroopassa Canon Ixus 950 IS. Korvaa SD700 IS:n (Ixus 800 IS:n). Kahdeksan megapikseliä, 35mm - 140mm, nelinkertainen zoom, kuvanvakaaja, 2.5 tuuman lcd-näyttö.

The Digital Journalist, Tech Tips May 2007, Canon-asiaa.

 • Miksei ole ISO 12-arvoa?
 • Canon 580EX masterina ja slavena?
 • Miksi polttovälin pidentäjän / telejatkeen (Canon 1.4 TC) jälkeen kuvan ottaminen ei onnistu?
 • Löytyykö Windows XP:lle 64-bittisiä ajureita?

Makezine.com, DIY camera GPS project for Nikon DSLRs.

Makezine.com, HOW TO - Make lenticular movie art (changes when you tilt).

Superman Returns -peli. Yritetään napata kuva ohikiitävästä viittamiehestä. Yksinkertainen peli.

Dpreview.com, Canon Selphy CP740 and CP750. Uudet valokuvatulostimet, kymppikuvia. Tässä kuussa myyntiin.

Luminous Landscape, Canon 1D MKIII. An Almost Perfect Ten by Ten. Reichmannin ensivaikutelmat. Vaikka kyse ei ole tuotantomallista, niin kohinaa on ällistyttävän vähän isoillakin ISO-arvoilla.

Photoxels.com, Olympus SP-550 UZ -arvio. Suomen Olympus.

c|net, Nikon D40x -arvio. Suomen Nikon.

c|net, Olympus Evolt E-410 -arvio. Suomen Olympus.

Digicamreview.co.uk, Fujifilm FinePix F40fd -arvio. Suomen Fuji.

Trustedreviews.com, Samsung S730 -arvio.

 

07.05.2007 

Iisalmen Kamera Biennalen voittajakuvat on valittu. Kilpailuun osallistui 26 valokuvasarjaa. Kilpailuun hyväksytään kuvia muussakin kuin perinteisessä muodossa. Keravalainen Kalevi Koski sai ensimmäisen palkinnon kuvasarjallaan Mene tekel (8 kuvaa). Toisen palkinnon sai Hannu Pakarinen Tuusulasta perinteisellä Vihtarit-sarjallaan (4 kuvaa). Kameralehden erikoispalkinto meni Pekka Suomäelle Korpilahdelle, Ajosta jätetty -sarjalle (4 kuvaa).

Taivasalla.net -sivuston Niklas on saanut Nokian N95 -kamerakännykän kokeiltavaksi. Etusivun alalaidassa linkit Nokia N95 -kuviin.

Tekniikan Maailma nro 9/07 2.5.2007.

 • Pikku ammattilainen, Nikon Coolpix P5000, 430 euroa, kolme sivua. Hyvin saman tuntuinen kuin Canon G7, retrotyylinen P5000 muistuttaa filmikameraa. Magnesiumrungon ansiosta painoa on vain 230 g. Optinen etsin, varustekenkä ulkoista salamaa varten, 10 megapikselin kenno, kuvanvakain, 2.5 tuuman lcd-näyttö. 3.5-kertainen zoom, polttovälialue on 36 mm - 126 mm, valovoima f/2.7 - f/5.3. Lisävarusteena sitten laajakulma- ja telelisäkkeet. ISO-arvoa voi säätää välillä 64 - 2000, viidellä megapikselillä aina 3200:aan. Aikaa ja aukkoa voi säätää käsin, mutta ei etäisyyttä. Aiheohjelmia on 16 kpl. Telepäässä aukkosäätövaraa ei paljoa ole (f/7.3 - f/5.3). Sarjakuvausvauhti on yksi kuva sekunnissa, automaattitarkennus hidastelee. Zoomaus onnistuu hakemalla, säädintä joutuu sahaamaan edestakaisin. Objektiivi tuottaa terävää jälkeä, tynnyrivääristymää on jonkin verran laajakulmapäässä. Kohina tulee näkyviin ISO-arvolla 400, ISO 800 -kuvat ovat kuitenkin vielä käyttökelpoisia.
  - Hyvää: objektiivi ja kuvanvakain, optinen etsin, pätevät erikoistoiminnot, yleismallinen varustekenkä
  - Huonoa: hitaat toiminnot, ei tallenna raw-kuvia
 • Seuraava nro 10/07, 16.05.2007, Kesäksi kuvaamaan

John Nack on Adobe -blogi, World's first terapixel image, online via Flash. 2875.94GB.

1001 Noisy Cameras -blogi, 2006 global digital camera shipments. Markkinaosuuksia viime ja toissa vuodelta.

Aika-intervallikuvausta voi harrastaa monella tapaa, joissakin malleissa tämä mahdollisuus on sisäänrakennettu. Muutamia linkkejä (myös diy-linkkejä).

Kalons.nl, Graphic Depth of Field Calculator. Vaatii Java 1.5:n.

Diyphotography.net, The Complete Guide to Children Photography - Part II.

Punasilmäisyyden poistoa Photoshopissa.

Earthboundlight.com, A Pocket Full of Compact Flash Cards (Photo Tip of the Week).

Photocritic.org, Digital SLRs drop under 300. £300, 440 euroa.

Dpreview.com foorumi, If I switch from PC to Mac, what's the CS3 policy? Ainakin USA:ssa ei maksa kuin suunnilleen postikulut + media ($15 - $20).

PTLens, uusi versio on sopiva Photoshop CS3:een. Erilaisten vääristymien ja virheiden korjaamiseen. $15.

Photo.net, New printers from Canon. 17" iPF 5100 image PROGRAF ja 24" iPF 6100, ammattimaiseen käyttöön. Ks. myös wideformatonline.com. Automaattinen värikalibrointi.

Dcviews.com, Fantasea expands is line of Nikon Waterproof Housings. Vedenpitävä kotelo Fantasea FD-40X maksaa $1.099.

Digicamreview.co.uk, Canon PowerShot A550 -arvio. Suomen Canon.

Designpreference.com, onOne Genuine Fractals 5 -arvio.

Dpreview.com, Casio Exilim EX-V7 -arvio.

 

06.05.2007 

Jani Sourander, Karjalan prikaati 50v.

Vnm.fi, ttv:n blogi, Wappu 2007. Vähän alle ja päälle 100-megaisia kuvia muutama. Kalustona Canon 5D, Panosaurus-panoraamapää ja PTgui (softa kuvien yhdistämiseen, melkein automaattisesti, $65). Tässä rupeaa jo keskikoonkin kamera häviämään.

Makenkuvat.1g.fi.

Digitoday.fi, Yahoo kuoppaa suositun valokuvapalvelunsa. Yahoo osti Flickrin 2005, vaihtoehdoksi tarjotaan sitä. Siirtymisen pitäisi tapahtua kesän alkuun mennessä.

Photowall.eu, ruotsalainen nettikauppa, josta voi hankkia seinänkokoisia valokuvia 70-luvun tyyliin. Maxi-koko on n. 388 cm x 270 cm, medium-koko on n. 270 cm x 190 cm ja panoraama-koko on n. 388 cm x 135 cm. Koot vaihtelevat jonkin verran. Hinnat vaihtelevat 79 eurosta 159 euroon. Postikuluja ei tule, maksutavat ovat Visa, Mastercard / Eurocard tai PayPal. Fototapetti kootaan esimerkiksi kahdeksasta pienemmästä osasta.

 • (Vielä kun saisi omista kuvista, useista otoksista yhdistämällä riittäisi tarkkuuskin fototapetiksi. Hinta taitaisi kuitenkin tulla moninkertaiseksi.)

Flickr: 24 hours of flickr 05.05.2007. Kuva pitää olla otettu 5.5.2007.

 • yhden suomalaisen osallistujan Flickr-kuvia, otettu Panasonicin TZ1-pokkarilla

Makezine.com, HOW TO - Improve your photography with clasical art. Photoshopin "Match Color" -toimintoa voi käyttää luovasti...

The Online Photographer, The M8: Coda. Leicam M8, yhteenveto.

Hasselblad.com, Masters 2007, toukokuu Stuart Weston.

Dcviews.com, Foxconn releases 12 megapixel DS-C350 digital camera. Pokkari, 12 megapikseliä (!).

Ephotozine.com, Design your own solutions. ACDSee Pro 2.0 julkinen Beta.

Trustedreviews.com, Panasonic Lumix DMC-FZ8 -arvio. Suomen Panasonic.

LetsGoMobile, Nokia N95.

Photo-i.co.uk, Canon PIXMA Pro 9500 -arvio. Vasta alkanut, ensimmäinen sivu valmis. Suomen Canon.

 

05.05.2007 

Tuohikontista hienopaperiin, Leevi Milénin kuvallisia tarinoita koivusta
31.8.2007

Leevi Milénin valokuvaharrastus alkoi vuonna 1952 olympialaisissa Helsingissä. Nykyinen eläkeläinen, entinen sellualan laboratoriomestari on toiminut vuosikymmenien ajan eri kamerakerhoissa ja -seuroissa sekä osallistunut lukuisiin valokuvauskilpailuihin ja näyttelyihin.

Leevi Milénin kuvat tutustuttavat katsojan niin koivuun liittyvään mytologiaan ja uskomuksiin kuin myös sen hyötytarkoituksiin aina pahkoista ja käävistä xylitoliin ja paperiteollisuuteen asti.

Valkeakoskelle Milén muutti 1990-luvun alussa ja toimi aktiivisesti paikallisessa kameraseurassa sekä Valkeakosken kaupunginoppaana. "Tuohikontista hienopaperiin" -näyttelyn mustavalkokuvat Milén ikuisti vuosien 1996 ja 1997 aikana.

Näyttelyn yhteydessä järjestetään työpaja, jossa pääsee itse kokeilemaan paperintekoa. Paja järjestetään joka keskiviikko toukokuun loppuun saakka klo 12.00. Ryhmille tilauksesta myös muina aikoina.

Myllysaaren museon juhlasali
Kanavanranta 3, Valkeakoski

Puolustusvoimat, Canon sekä joensuulainen valokuvausliike Kuvanmaailma järjestävät yhdessä Sotasimulaatio-valokuvauskilpailun.

Kilpailuun valitut kuvaajat kuvaavat yhden päivän ajan Jaamankankaan taisteluharjoitusalueella /Kontiorannan varuskunta-alueella 30.5.2007. Hakemukset kilpailuun tulee lähettää 16.5.2007 mennessä.

Palkinnot:

Pääpalkintona kilpailussa on 500 euron Canon-lahjakortti, jonka lisäksi jaetaan useita tuotepalkintoja.

Kilpailukuvia voidaan käyttää Puolustusvoimien omassa markkinoinnissa, mutta ei muussa kaupallisessa käytössä. Kilpailun harvinaislaatuisen aiheen ja ympäristön vuoksi kuvaaja saa julkaisuoikeuden vain Puolustusvoimien hyväksymiin kuviin.

Parta goes Mielimusa 2007.

HS, Kuva hiihtäjäpojista voitti postimerkkikilpailun. Suomen Postin ja HS:n Kuukausiliitteen järjestämässä kilpailussa annettiin ääniä yli 40.000, internetissä vähän yli 30.000. Leppäsen hiihtäjäpoikien kuva 1950-luvulta sai vähän yli kymmenen prosenttia äänistä. Kolme muuta eniten ääniä saanutta julkaistaan postimerkkinä, lisäksi julkaistaan postimerkkinä raadin valitsemat neljä muuta kuvaa. Kuvia lähetettiin yhteensä 6.000 kpl, asiantuntijaraati valitsi 46 kuvaa kuukauden kestävään lukijaäänestykseen.

Ilta-Sanomat, Ota erilainen yo-kuva!

 • "Kevään ylioppilas, tai ylioppilaan ystävä ota erilainen yo-kuva, niin se pääsee mukaan ylioppilasliitteeseemme. Näytä, että kiitoskortissa voi olla menoa ja muutakin kuin totinen naama."...
  "Parhaat kuvat pääsevät mukaan Ilta-Sanomien ylioppilasliitteeseen ja niistä maksetaan 50 euron palkkio. Lisäksi julkaistujen kuvien kesken arvomme yo-aiheisia kirjapalkintoja."

Rob Galbraith, Beautiful landscape photography captured with Canon EOS 5D. Entinen keskikoon kameran käyttäjä harkitsee ja miettii edelleen tarkkaan kuvan ottamista. Digitaalisuus antaa mahdollisuuden kaikenlaiseen kokeiluun ja jättää luovuudelle tilaa.

Strobist, First Look: Gadget Infinity V2 Remotes. Ebay, $29.95.

Dcviews.com, Evolution of the Hasselblad H System Digital Strategy. Viime syksynä Hasselbladin julkistamat H3D-sarjan keskikoon kamerat herättivät keskustelua, osin sen takia, että uudet mallit eivät enää sovi toisten valmistajien digiperiin.

Makezine.com, Millimeters matter.

Outback Print, Printer Evaluation Image.

Photo.net, Yahoo Photos shutting down.

Rob Galbraith, Photo Mechanic 4.5.1 released as public beta. Windows- ja Mac-versiot.

IR, Product Release for the Fantasea Line FD-40X Waterproof Housing (lehdistötiedote). Nikon D40/D40x.

Dcviews.com, Panasonic network cameras improve Imaging and Access.

Kamera & Bild, Nordisk fotogrupp ställer ut på Åland.

Cameras.co.uk, Canon IXUS 75 Video Guide. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Olympus MJU 760 -arvio. Suomen Olympus.

 

04.05.2007 

Sepi.1g.fi, Huhti2007, Lemmenjoki, 95 kuvaa.

Jsipponen.1g.fi, kuvat (37 kuvaa, 7 kansiota).

Jussi Laine, Vappu 01052007. Pori.

Suomen Valokuvaajain Liitto ry, Toukokuun kuvaaja on Peter Forsgård.

Vuoden golfkuva 2007 -kilpailun järjestävät Kymen Golf ry:n tiedotustoimikunta yhdessä Kymen Golfin hallituksen kanssa. Kilpailulla pyritään saamaan Kymen Golfin käyttöön lisää kuva-aineistoa internet-sivuille ja erilaisiin painotuotteisiin. Lisäksi kilpailulla pyritään elvyttämään jäsenistön valokuvausaktiviteettia ja golfin esiintuontia valokuvaamalla.

Kilpailuun voivat osallistua sekä ammattilais- että amatöörivalokuvaajat. Kilpailukuvien on liityttävä jollain tavalla golfiin. Kuvat saavat olla ennen julkaistuja, mutta eivät aiemmin palkittuja. Osallistua voi kuvilla, jotka on otettu ajalla 1.1. - 30.9.2007. Kuvien ottajalla tulee olla kaikki oikeudet kuviin.

Kuvat tulee lähettää 3.10 mennessä.

Kilpailussa on tänä vuonna vain kokonaiskilpailu, johon kaikki kuvat osallistuvat.

Palkinnot:

Kokonaiskilpailun voittajakuvan ottaja palkitaan golflahjakortilla. Kuva kehystetään ja luovutetaan voittajalle kunniakirjan kanssa. Kunniamaininnan saaneille on luvassa golftuotteita.

Huom! Kuvia saadaan käyttää Kymen Golfin web-sivuilla (www.kymengolf.fi) käytössä, esittelyssä tai mainonnassa ilman rajoituksia. Tiedotustoimikunnalla on mahdollisuus lunastaa minkä tahansa kilpailukuvan julkaisuoikeudet. Julkaisun lunastuspalkkiona on 3 golfpalloa.

Kotimainen digikuvauslehti Pikseli, 4/2007, 68 s, lehtipisteissä juuri nyt. Alla mielenkiintoisimpia artikkeleita.

 • Kuvakaapeli. Neljä sivua. Vuonna 1969 perustettiin vanhin pohjoismainen valokuvauksen erikoismuseo Suomen valokuvataiteen museo, kaksi vuotta myöhemmin Finnfoto ry:n jäsenet perustivat Suomen valokuvataiteen museon säätiön. Asko Mäkelän lisäksi henkilökuntaa on kymmenen. Uusi Suomi lahjoitti 1920-luvulta asti kerätyn lehtikuva-arkiston, Iltalehdeltä tuli kahden miljoonan negatiivin arkisto. Museossa on meneillään lehtikuvan tutkimusprojekti, jonka tuloksia esitellään v. 2008 suomalaisen lehtikuvan näyttelyssä. Matkailuliiton konkurssista säästyi laaja kuva-arkisto. Teoskokoelmassa on Suomesta 600 kuvaajalta 10 000 teosta, ulkomaisia teoksia on 300. Tällä vuosikymmenellä on järjestetty yli 70 näyttelyä. Kesällä Suomen valokuvataiteen museossa on esillä mm. seitsemän uutta taiteilijaa TaiKin valokuvataiteen laitokselta.
 • Taidemuseo Tennispalatsi ja Kulttuuritehdas Korjaamo. Molemmista sivun esittely. Lisäksi kymmenkunta muuta paikkaa (myös www-sivut), joissa on Suomessa esillä valokuvaa.
 • Abstrakti kuva, neljä sivua. Kohde muuttunut tunnistamattomaksi, värit ja muodot on mietittävä tarkasti. Tekstissä kerrotaan, mistä osasista abstrakti valokuva oikein muodostuu ja mitä pitää ottaa huomioon.
 • Kohina, neljä sivua. Mitä kohina on, mistä sitä syntyy, kannattaako kuviin jättää kohinaa, miten kohinaa voi poistaa, miten kohinaa voi lisätä.
 • Nikon Coolpilx P5000. Kaksi sivua.
 • HP Photosmart R837. Kaksi sivua.
 • Fujifilm S5Pro. Kolme sivua.
 • Sigma SD14. Kolme sivua.
 • Lintuvesien äärellä ja Vaativa kuvaus: Järjestelmäkamerat. Kaksi kirjaa, molemmista yksi sivu.
 • Pakulla Bakuun. Neljä sivua. 13 000 kilometriä farmari-Ladalla, matkakertomus.
 • Mac vai Windows, kahden kannettavan näkökulmasta. Neljä sivua. Mac Book Pro 17'' (Apple OS X Tiger) 2.894 euroa ja HP Pavilion DV9000 1.212 euroa. (Windows Vista).
 • Seuraava Pikseli numero 05/2007 ilmestyy touko-kesäkuun vaihteessa.
  - Ilmaston muutos (miten kuvata, miten kuvaaja voi vaikuttaa)
  - Eero Venhola (perinteiset tekniikat, märkälabra, voileipädia, mitä vikaa digikuvauksessa)
  - Kuningas jalkapallo (FC KTP:n kotiotteluiden kuvaaja Pekka Vainio)
  - Viisi näkemystä (mikä tekee kuvasta arvokkaan, mikä on taidevalokuvausken erityisarvo, mainosvalokuvaaja ja taidekuvaaja ja lehtikuvaaja. Keskustelijoina Jussi Aalto, Esa Kivivuori, Asko Mäkelä, Mikko Säteri ja Liisa Takala)

Canonin EOS-järjestelmäkameran 20-vuotisjuhlan kunniaksi järjestämä Kaupunkisafariaiheinen valokuvakilpailu päättyi 15.4.2007. Ks. kilpailusta tarkemmin.

 • "Kilpailun parhaita kuvia urbaaneista viidakoista, kääpiögorilloista, city-etanoista ja asfalttialligaattoreista on valittu Helsingin Korjaamolla pidettävään valokuvanäyttelyyn, jonka avajaiset ovat 10.5.2007."

Kameraseuran Galleriassa on eilen avautunut TUHANSIEN KUVIEN MAA - The Land of Thousand Photos, 3.-25.5.2007 päivittäin klo 11-17 (suljettu 6.5. ja 19.-20.5.). Ks. Kameraseura.fi, Näyttelyt.

Luminous Landscape, Taking Your Photography To The Next Level. Kolmas ja viimeinen osa.

Popular Photographyn blogi, PopPhoto Flash, Look Ma, No Photoshop. Kymmenen tähteä kuvissa ilman meikkiä (eikä kuvankäsittelyä). Mutta eräänlaista manipulointia voi harrastaa jo kuvaa ottaessa.

Rob Galbraith, Microsoft Expression Media, follow-on to iView MediaPro, now shipping. Microsoft osti viime vuonna iView MediaPron. $299.

Photoshopnews.com, Photoshop CS3 Beta due to Expire. Lähipäivinä beta lakkaa toimimasta (tai on jo lakannut).

Megapixel.net, Samsung NV10 -arvio. Käytettävyys 9. Kuvanlaatu 8.

The-digital-picture.com, Sigma 50-500mm f/4-6.3 EX DG HSM -arvio. Filtterikoko 86mm. Lempinimi "Bigma".

Ephotozine.com, Fuji FinePix Z5 FD -arvio.

Cameras.co.uk, Fuji Finepix A800 -arvio.

Cameras.co.uk, Sony DSC S650 Video Guide. Suomen Sony.

Shutterbug.net, Zeiss Nikon-Fit ZF Lenses; Manual Focus For F Mount Cameras. 25mm f/2.8 ja 35mm f/2 maksavat $874, 50mm f/2 maksaa $1.124.

 

03.05.2007 

2,42, Pekka Halosen akatemiasta valmistuvien valokuvaajien näyttely
6.5.2007 saakka

2,42 esittelee Korjaamon Galleriassa 14 nuoren valokuvaajan teoksia. Aiheet ovat yhtä erilaisia kuin tekijänsäkin, jotka valmistuvat tänä keväänä Pekka Halosen akatemian valokuvauslinjalta.

Korjaamon Galleria
Töölönkatu 51 b, 00250
ma-pe 11-17, la-su 12-16

AVRIL STYRMAN, Satumaista loistoa ja avaruussaastaa
6.5.2007 saakka

Avril Styrman on kuvannut talvisten katujen loskaa. Sen struktuureita voi lukea kuin uuden vuoden tinoja: löytäen tuttuja muotoja ja erilaisia tulkintoja.

Laterna Magica
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
ma-pe 11-17 ja la 11-15

Tiia Riutta, Minusta tulee kaunis
11.5.2007 saakka

Taideteollisen korkeakoulun Porin taiteen ja median osaston visuaalisen kulttuurin maisteriopiskelija Tiina Riutan valokuvanäyttely Aralis-galleriassa pohtii tyttöyteen ja naiseksi kasvamiseen liittyviä vaikuttimia ja odotuksia nukkeleikkien kautta.

Aralis-galleria
Arabiakeskus,
Hämeentie 135 A, 3.krs, hissiaula
ma-pe 10-20, la-su 10-16.

Suomen sudenkorentoseura ry:n valokuvanäyttely 2007
12.5.2007 saakka

Korentoharrastajien parhaita sudenkorentovalokuvia on esillä Helsingin rautatieasemalla.

Vuoden Matkakuva 2007
Vuoden Matkakuva 2007 -kilpailun järjestävät Kamera-lehti, Matkaopaslehti sekä Valitut Palat ja Meidän Suomi -lehti. Kilpailu on avoin kaikille harrastajakuvaajille.

Kilpailuun kelpaavat kuvat, jotka on otettu kotimaassa tai ulkomailla 15.6.2006 - 15.6.2007. Osallistua voi enintään kahdella digi-, dia- tai paperikuvalla. Kilpailukuva ei saa olla aikaisemmin julkaistu, ja kuvaajalla on oltava siihen täydet oikeudet.

Kuvien arvostelussa kiinnitetään huomiota kertovuuteen ja omaperäisyyteen.

Palkinnot:

1. palkinto: Matkalahjakortti (arvo 1000 euroa)
2. palkinto: Risteilylahjakortti (arvo 800 euroa)
3. palkinto: Canon EOS 400 -digijärjestelmäkamera + EF-S 18–55 zoom -objektiivi
4.-10 sijat: palkinto: lehtipalkinoja
11.-20. sijat: Matkakuvaus-kirja
Paras Suomessa otettu kuva palkitaan Meidän Suomi -erikoispalkinnolla, bensalahjakortilla.

Järjestäjillä on oikeus julkaista palkitut kuvat tulosten esittelyn yhteydessä lehdissään ja internet-sivuillaan. Vuoden Matkakuva 2007 sekä Meidän Suomi -kuva voidaan julkaista ilman erillistä korvausta myös muissa tiedotusvälineissä. Palkitsemattomia kuvia järjestäjät voivat käyttää 65 euron korvausta vastaan.

Lue lisää.

Kamera-lehden Vuoden kuvaaja 2007 -kisan toisen osakilpailun aiheena on Kontrasti. Kuvat tulee lähettää 29.5.2007 mennessä.

Jokaisen osakisan voittaja palkitaan 200 euron Sigmasetelillä, jonka voi käyttää objektiiviostokseen valitsemassaan liikkeessä: Optotek, Rajala tai Top Shot.

Lue lisää.

Jussi Aalto, Päiväkirja, uusin merkintä 1.5.2007.

Ilpo T., Vappukuvia Helsingistä, aika paljon.

Samuli Ikäheimo, EuroMayDay2007, vappu.

Peter Forsgård, Don´t be a photographer, be the food... Ollaan osallistuttu Petersenin vetämään työpajaan vappuviikonnloppuna.

Mikko Sinisalo, Photographs from Northern Finland. 9 kuvaa.

Valokuvatorstai, 45. haaste, haastesana on tyhjä. "Se voi olla kaiken alku tai loppu, joskus se on tunnetila, ja toisinaan sen avulla määritellään vaikkapa tilan käyttö." Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".
 • Sääntöjen 5. kohtaan on tullut tarkennuksia. Tässä sääntöjen 5. kohta kokonaisuudessaan:
  "5. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenetissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Blogin ylläpitäjällä on oikeus poistaa asiattomat kommentit. Valokuvatorstain ylläpito ei linkitä valokuvia, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti."

Kuluttaja-lehti, kuluttaja.fi, nro 3/2007.

 • Selaa näytekansioita, vertaa hintoja. Rippi- ja ylioppilaskuvausten hintoja, Tampere, Turku ja Hki, kaksi sivua. Paikkakuntakohtaisesti hinnat eivät paljoa eroa, mutta koko maan tasolla hinnat eroavat. Myyjän ja ostajan on hyvä tehdä kirjallinen sopimus, kumpikin osapuoli on silloin selvillä kuvien määrästä ja yksityiskohdista. Valokuvaamoissa on valmiita kaavakkeita, niitä saa myös Suomen Valokuvaajien liitosta. Kuvien jälkikäsittely on käsityötä, joka nostaa hintaa. Jos muutoksia halutaan, niistä kannattaa sopia etukäteen. Klassiset perinteiset taustakartonki yms. kuvat kestävät aikaa, erikoisemmat kuvat voivat kymmenen vuoden päästää näyttää kikkailuilta. Erilliset kiitoskortit maksavat kirjekuorineen määrästä riippuen 2 - 5 euroa kappale. Kuluttajavaltuslautakuntaan on viimeisen viiden vuoden aikana tullut vain muutamia valituksia rippi- ja ylioppilaskuvista. Kuvausten hinnat vaihtelivat 45 e - 100 e, tavallisin hinta oli 70 e - 80 e. Hintaan sisältyy vedoksia keskimäärin joitain kymmeniä, lähinnä näytevedoksia. Lisäkuvat maksoivat ilman pohjuketta ja pohjukkeella vähän alle 10 euroa (tavallisin koko 12x15 cm).
 • Sama laite tulostaa, skannaa ja kopioi, neljä sivua, monitoimitulostimet testissä. Suomessa viime vuonna myydyistä 240.000 tulostimesta monitoimitulostimia oli 180.000 kpl. Mustesuihku, skanneri, kopiokone, muistikortinlukija, osassa testin laitteista oli myös faksi. Halvimmissa yhden värin loppuessa pitää koko värisäiliö vaihtaa, kalliimmissa ovat erillisvärit. Kopiointi onnistuu, vaikka laite ei olisikaan liitetty tietokoneeseen. Nopeimmat tulostavat viisi aanelosta alle 40 sekunnissa, hitaimmilla tähän kuluu yli kaksi minuuttia. A4-valokuvan tulostaminen vie nopeimmilta aikaa 1.5 minuuttia, hitaimmilta 20 minuuttia. Hintahaitari on laaja, alle 50 eurosta yli 400 euron. Tavallisissa laitteissa kärkisijoilla ovat Canon ja Epson, kolmantena HP. Neljänneksi sijoittunut Canon Pixma MP510 on ehkä hintalaatu-suhteeltaan paras, 123 euroa. Alle sadan euron luokassa hyviä ovat Espon Stylus DX5050 ja Canon Pixma MP180. Testin voittaja on 272 euroa maksava Canon Pixma MP810. Eri malleja on mukana yli kolmekymmentä.

HS, Vapun juhlintaa Helsingissä, kuvakooste, 12 kuvaa.

HS.fi, keskustelut, Miten digikamera on muuttanut valokuvaamistasi? (Vastauksia on tullut vähän lisää).

Digitoday.fi, Tipa palkitsi Nikonin kameroita. Pääsarjavoittoja kilpailussa. (Palkittiin niitä muitakin...).

The Online Photographer, The Legendary 1839 Susse Frères. 26. toukokuussa Wienissä huutokaupataan kamera, josta tullee maailman kallein. Lähtöhinta on 100.000 euroa, hinta voi nousta miljoonaan euroon. Kyse on vanhimmasta kaupallisessa valmistuksessa olleesta kamerasta, joita ei aiemmin tiedetty säilyneen. Ks. Westlicht, LOT2, Le Daguerréotype Susse Frères.

Lloyd L Chambers, Goodbye Nikon? Tunnettu Nikonin käyttäjä vaihtaa leiriä. Nikonissa on paljon hyvää, mutta viime aikoina ammattikäyttö on jäänyt vähemmälle huomiolle toisin kuin Canonilla.

Makezine.com, HOW TO - Build a one pixel digital camera using and old Mac.

Rob Galbraith, Phase One now shipping all models of Plus-series backs. Keskikoon digiperiä.

Digital Outback Photo, LightZone™ 2.4 with all new ToneMapper. Uusi versio.

Dave Black, SB800 Location Lighting in Mexico.

Dcviews.com, Accessories for Sigma SD14 digital SLR are now available.

IR, Lone Star releases new sharpening action. Ilmainen.

IR, Fujifilm Releases FinePix S5 Firmware Update 1.06.

Ephotozine.com, Creating edge effects. Photoshop.

Dcviews.com, Organize your photos by "where" not "when" with GPS. Sonyn GPS-CS1 Image tracker. $150.

Digitalkamera.de, Breeze of system DSLR remote pro, version 1.3.2. 70 euroa.

Digitalcamerainfo.com, Fujifilm FinePix S5 Pro -arvio. Suomen Fuji.

Photographypress.co.uk, Canon PowerShot A460 -arvio. Suomen Canon.

c|net, Sony Cyber-shot DSC-T100 -arvio. Suomen Sony.

Digitalcamerareview.com, Olympus FE-230 -arvio. Suomen Olympus.

 

 

02.05.2007 

Joonas Hirvonen, Uusimmat kuvat. "Huhtikuun parhaat, 30 kuvaa. Pääasiassa lintuja, mutta mukaan on mennyt myös muutama maisema- ja yksi kasvikuva."

Makenkuvat.fi, Rekka_nurin (22 kuvaa). Rekka kaatui Keravalla Vapunaattona -07. Kyydissä oli kuulemma Turkkilaista kaakelia!

Kapasia, Kuvittelua vai totta. Ostettu 1.4-kertainen extenderi eli jatke eli polttovälin pidentäjä.

Kennonlämmittäjät, Lastolitelta uusia tuotteita. HiLite, vinyylitausta ja Ezybox Hotshoe 38cm x 38cm.

/Pintaliitoblogi: Oopa, vappuilua! (palkkikamera tai tilt&shift -objektiivi tai lensbaby tai fotari).

Elisa.net, Valokuvaaja tahtoo 7 000 nakua. Spencer Tunickin seuraava kuvaus 6. toukokuuta Mexico Cityssä.

Edome, PSP:n kamera kauppoihin parin viikon päästä. Hinta on 49 euroa.

Diyphotography.net, The Complete Guide to Children Photography - Part I.

Popular Photography, Camera Hack: Capture Invisible Light with Your Sigma SD14. Sigma SD14 -järjestelmäkameralla pääsee pienellä vaivalla kokeilemaan oikeaa infrapunakuvausta.

Digitalcamerainfo.com, tulostietoja.

IR, onOne Software Announces Availability of All Photoshop® CS3 Compatible Software Plug-ins (lehdistötiedote). Ilmaiset päivitys Photoshop CS3:een.

Dpnow.com, Gitzo Re-Invents the Aluminium Tripod. Uusia malleja.

The Online Photographer, Review: Think Tank Rotation 360 Backpack. Kaulalla pidettävän kameran painoa saa tasattua pienillä klipseillä, joilla hihnat saa kiinni reppuun. 360 astetta tarkoittaa objektiivien vaihtoa pysähtymättä ja reppua avaamatta. $279. (Ei siis mikään Lowepron SlingShot).

IR/Slrgear.com, Another lens test posted on SLRgear.com. Canon EF 70-200mm f/4L IS USM, aiemmin oli testattu tämän objektiivin kuvanvakaimeton versio. Kuvanvakaimen vaikutus tässä mallissa on Canonin mukaan neljä pykälää (ensimmäistä kertaa). Melkein pelkkää suitsutusta. Kuvanvakaaja lähes kaksinkertaistaa hinnan.

Steve Sanders, Fujifilm FinePix S9100 -arvio. Euroopassa mallin nimi on S9600.

Reviews.digitaltrends.com, Olympus Stylus 770 SW -arvio. Suomen Olympus.

Cameras.co.uk, Sony DSC S650 -arvio. Suomen Sony.

Cameras.co.uk, Sony DSC W55 Video Guide. Suomen Sony.

Trustedreviews.com, Casio Exilim EX-Z1050 -arvio.

 

01.05.2007 

Hanslehtinen.info, Mallit ja missit > Kirsi V.

Digichaos.net, Ferrari 60 Relay. 29/04/07.

Veke.net, 128 kuvaa, Latinalalaistanssien SM-kilpailut, Oulun Urheilutalo 21.4.2007.

Aukea.netin blogiin on tullut lisää tietoa sivuston avaamisen edistymisestä.

Iltasanomat, Suomalaisnainen sai kumiluodin jalkaansa Tallinnassa. Jutun mukaan N.G. oli kuvaamassa mellakoita nettisivujensa galleriaa varten. Poliisi oli kymmenen metrin päässä, tähtäsi valokuvaajaa jalkaan ja ampui kumiluodin. Nelli oli ampumishetkellä kahden ammattikuvaajan välissä.

 • (Näitä Nellin ottamia kuvia Tallinnasta on näkynyt esim. Hesarissa ja mtv3:ssa).

Iltalehti Digi.

Viiskunta.fi, Karhukuvaajalle kylmä kylpy. Töysä.

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 9.5.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

DIGITAALIKAMERA CANON IXUS I 4.0 MP 80 e
LATURI 1 MUISTIKORTTI 32 MB
- 135 euroa

VIDEOKAMERA SONY CCD-TRV48E 120 e
AKKU 1 LATURI + JOHDOT
LAUKKU
- 94 euroa

VIDEOKAMERA SONY DCR-HC40E 2 AKKUA 1 KAUKOSÄÄDIN 250 e
MUISTIKORTTI JA ADAPTERI 1 JOHTO 1 LATURI
CD-ROM JA OHJEKIRJAT 1 LAUKKU
- poistettu

DIGITAALIKAMERA CASIO EX-S500 1 TELAKOINTIASEMA 150 e
4 JOHTOA 1 MUISTIKORTTI 1 CD-ROM JA OHJEKIRJAT
- poistettu

KAMERANRUNKO FUJI GS 645 S PROFESSIONAL WIDE 60 100 e
OBJEKTIIVI FUJINON W 60/4
- poistettu

KAMERANRUNKO NIKON F90X 200 e
OBJEKTIIVI NIKKOR 35-70/2.8 D
PYSTYKUVAUSKAHVA NIKON MB-10
SALAMA NIKON SPEEDLIGHT SB-28
- poistettu

KAMERANRUNKO ASAHI PENTAX 6X7 200 e
OBJEKTIIVI ASAHI 55/3.5
OBJEKTIIVI ASAHI 105/2.4
VALOTUSMITTARI MINOLTA AUTOMETER IVF
- 370 euroa

Luminous Landscape, The Amazon – What Worked and What Didn't. Kosteutta riitti.

Makezine.com, Maker Faire: Kite Aerial photography.

Makezine.com, String tripod. Köyhän miehen kuvanvakain. Teho _oikeasti_ yksi viiva kaksi pykälää.

Photographyblog.com, Digi-Slave Flex-Ring 6400. Makrokuvaukseen. $399.99.

Dcviews.com, Samsung announces the SPF-72H Digital Photo Frame. Seitsemän tuumaa, 800 x 400, 128 MB sisäistä muistia, kaksi usb-porttia.

Rob Galbraith, Capture One PRO 3.7.7 adds preliminary EOS-1D Mark III support. Täysversion hinta on $499.

Photographyblog.com, Xerox Invents Color Language. Vasta kehittelyasteella.

Digitalcamerainfo.com, Sony PS3 Camera Announced. Kesällä myyntiin.

Photographyblog.com, Olympus SP-550 UZ -arvio. 4 * / 5 *. Suomen Olympus.

LetsGoDigital, Canon PowerShot A570 IS -arvio. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A560 -arvio. Suomen Canon.

Digitalcamerareview.com, Nikon Coolpix P5000 -arvio. Suomen Nikon.

IR, Sony Cyber-shot DSC-T100 -arvio. Suomen Sony.

Trustedreviews.com, Fujifilm S5 Pro -arvio. Suomen Fuji.

Steve Sanders, Sony Cyber-shot DSC-S700 -arvio. Suomen Sony.

Digital-lifestyles.info, Canon Ixus 850IS -arvio. Suomen Canon.

Pcmag.com, Adobe Photoshop CS3.

Cameras.co.uk, Kodak Easyshare V803 Video Guide. Suomen Kodak.

Popular Photography, Budget Camera Shootout: Casio Exilim EX-Z75 vs. Pentax Optio M30.

Steve Sanders, Sanyo Xacti HD2 -arvio.

 

 
 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 


Hae Google:sta

Uutiset