Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Huhtikuu 2007

30.04.2007 

Lähetä vappukortti!

Hauskaa Vappua!
Vapputervehdyksiä voi lähettää digicamera.netin Kortit-osiosta.

 

(email) Lauantaina oli Anders Petersenin ilmaisluento Paasitornissa. Vähän lohdutusta poisjääneille, Lensculture.com, Anders Petersen (myös 20 minuutin haastattelu).

Ari.pictures.fi, Helsinki Ferrari 60 Relay. Senaatintori.

Valkeakuulas.net, ts-kortteliajot 2007. Pyöräilyä.

Earthboundlight.com, Digital Blending with a Layer Mask (Photo Tip of the Week).

Popular Photography, First Look: Canon EOS-1D Mark III. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Sony DSC W55 -arvio. Suomen Sony.

Digitalkamera.de, Olympus SP-550UZ -arvio. Suomen Olympus.

Behardware.com, The new 30 inch monitors: Dell and Samsung. 2.560 x 1.600 pikseliä, vastaa kolmea 19 tuuman monitoria. USA:n hinnat n. $1.500.

Extremetech.com, HP LP3065, 30 tuuman näyttö (28.12.2006). USA:n hinta $1.699.

 

29.04.2007 

Timo Klemola, Valokuvagalleriat.

Teamvelocycling.com, TS - Korttelit 2007. Turussa ajettiin 50. kerran kortteliajot.

Turun Sanomat, Wildbrow Hallin arvoitus. Midnight at Wildbrow Hall - Andrew Stonesin installaatio Valokuvakeskus Perissä (Uudenmaankatu 1) 29.4. asti. Tänään siis viimeistä päivää. Valokuvakeskus Peri.

Sfnet.harrastus.valokuvaus, Kokemuksiani diojen kotikehityksestä. Pitkä ja perusteellinen selostus.

Luminous Landscape, Speaking Photography. Learning the Language of our Art. Visuaalisten kuvien ymmärtäminen vaatii oman kielensä. Jos maalauksen historiasta, tyylisuuntien kehittymisestä, tekniikasta jne. ei tiedä mitään, niin maalauksista on vaikea olla muuta mieltä kuin pidän/en pidä. Uutta kieltäkään ei opi, jollei kuule sitä puhuttavan, jollei lue tekstejä, jollei itse harjoittele.

The Online Photographer, Leica M8 Pro and Con: Con. Nyt ovat vuorossa negatiiviset asiat.

Kamera & Bild, Hon byggde ett eget mörkrum i källaren.

Ephotozine.com, Hollywood portraits. Duncan Evans turns back the clock to the golden age of Hollywood star portraiture. Tekniikka selostetaan.

Ephotozine.com, How to replace a background in Corel Paint Shop Pro XI.

Digital Photography Blog, 50mm Lens Comparison Review. Digital Photo Magazinen kahdeksan parhaan lista.

 

28.04.2007 

Canon EOS-1D Mark III -järjestelmädigiä ei taida muutamaan kuukauteen saada kuin hyvällä onnella. Suomeen olisi kuulemma tulossa touko- ja kesäkuussa vain muutama kymmenen kappaletta...

Top Shot, Nikon D40x + Nikkor AF-S DX 18-135mm f/3.5-5.6 ED-IF objektiivi 997 euroa. Suoraan hyllystä.

Reaxon.fi (digicamera.netin etusivulla banneri), Praktica Dpix 530Z. Viisi megapikseliä, kolminkertainen zoom, kahden tuuman näyttö, videokuvaus äänellä, sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin, 16 MB sisäinen muisti, sd-kortit, 35mm - 105m (f/2.8-f/4.8), laukku ja hihna sisältyvät 99 euron hintaan.

Antti Savilampi in Indian Subcontinent, 27.4.2007.

Heikki Rahkonen, fotoploki. Muutamia kymmeniä kuvia, ei ihan tavanomaista.

Ympäristöministeriö, Valokuvauskilpailu: Itämeri - suojelun arvoinen. Yhteistyössä Viron ja Pietarin kanssa, kilpailuaika päättyy 31.8.2007. Kolme sarjaa, kustakin kolme parasta palkitaan rahapalkinnoin. Lisäksi paras suomalainen, venäläinen ja virolainen kuva. Lähettää voi vain paperikuvia.

 • "Kilpailulla pyritään löytämään uusia, niin myönteisiä kuin kielteisiäkin kuvia ihmisen ja luonnon välisestä vuorovaikutuksesta. Samalla kilpailu pyrkii kannustamaan Itämeren alueen asukkaita suojelemaan ympäristöään ja ymmärtämään puhtaan ympäristön merkitys. Kuvien arvosteluperusteena käytetään samanarvoisesti sekä kuvien taiteellista että ympäristönsuojelullista näkökulmaa."

Puhtaatpaperit.fi, otetaan kuva Paperinkeräys Oy:n aluekeräyspisteestä, sarjoja on kaksi, kaunottaret ja hirviöt. Kilpailuaikaa on 30.9.2007, kuvakoko on 640x480 (tai toisinpäin), kuvat voi lähettää kännykällä tai sähköpostitse. Sarjojen voittajat (äänestys) palkitaan kamerakännykällä, muut palkinnot arvotaan. (Pieni toivomus sivujen tekijöille: taustamusiikki heti pois! Ja miksi tehdä kilpailusivut Flashilla?).

 • "Paperinkeräys Oy saa kilpailun puhtaatpaperit.fi -kuvagalleriaan lähetettyjen kuvien kaikki oikeudet"

Ilta-Sanomat, Legendaarisin vappumuistosi? Haetaan kuvia tai videoita.

Creativepro.com, Build a Tilt-Shift Camera Lens for Peanuts.

Clarkvision.com, Notes on the Resolution and Other Details of the Human Eye. Mikä on ihmissilmän ISO? Miten monta megapikseliä? Dynaaminen alue? Polttoväli?

Diyphotography.net, DIY - A lightbox studio setup. Ohjeet myös mikrofonin (= äänen) käyttämiseen salaman laukaisuun.

Mediachance.com, Dynamic Photo HDR. $39.

Smugsmug.com, help - Red skin tones.

Zdnet, Exploit code posted for critical Adobe Photoshop flaw. Tuntemattomia bmp/dib/rle-tiedostoja ei kannata avata.

Lords of Logistics, kuvia ympäri maailmaa erikoisista tavoista siirtää itseään ja erikoisia kuljetettavia.

Trustedreviews.com, Portrait photography part 1 - basic lighting.

Nikon, Capture NX tips and tricks.

The Online Photographer, Leica M8 Pro and Con: Pro.

LetsGoDigital, Sony Cybershot S800. Uusi malli. Kuusinkertainen zoom, kahdeksan megapikseliä, myyntiin toukokuun lopulla.

IR, Sigma confirms D40 lens compatibility. Luettelo Nikon D40/x-malleihin sopivista objektiiveista. Näissä Nikoneissahan ei ole sisäistä tarkennusmoottoria.

Dpreview.com, Fujifilm S5 Pro firmware Ver 1.06.

IR, onOne Software Now Shipping Genuine Fractals 5 & Genuine Fractals Print Pro 5 (lehdistötiedote).

Dcviews.com, Vision Research Miro 3 compact High-Speed digital camera. 512x512 -kuvia 2200 ruutua sekunnissa, ISO 4800, sulkimen nopeus on 2 ms.

DCRP, Canon PowerShot SD1000 Digital ELPH -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 70. Suomen Canon.

Megapixel.net, Panasonic DMC-FZ8 -arvio. Käytettävyys 9.2. Kuvanlaatu 8.2. Suomen Panasonic.

Pocket-lint.co.uk, Olympus Mju 760 -arvio. Suomen Olympus.

Cameralabs.com, Pentax DA 40mm and 70mm Limited -arviot.

Steve Sanders, Pentax Optio M30 -arvio. Ks. Perkko.fi.

Steve Sanders, Pentax Optio W30 -arvio. Ks. Perkko.fi.

 

27.04.2007 

Media-blogi, Kuvajournalismin helmiä. Mikä voisi olla suomalaisen kuvajournalismin lippulaiva? Lehden nimi alkaa a-kirjaimella, lehti on kokonaan luettavissa verkossa.

Tietokone-lehti nro 5/2007, 18.4.2007.

 • Näyttöjen eliittiä etsimässä, neljä sivua. Testissä halutaan selvittää tulostusketjun vastaavuus neljän näytön suhteen. Verrokkina on Applen selvästi muita halvempi Cinema HD 23 -näyttö. Lcd-paneelit voidaan jakaa kolmeen pääryhmään, tn+film, mva/pva sekä ips. Ips on tarkoitettu ammattimaiseen käyttöön, testin neljä näyttöä ovat tätä tyyppiä. Erikoisnäytöt voidaan laitekalibroida, näytön väritoisto voidaan korjata oikeaksi. Eizon väritoiston tarkkuus oli ylivertainen kaikkiin aiemmin testattuihin näyttöihin verrattuna. Lacien ja Quatographicin väritoisto oli selvästi tavanomaista parempi, mutta kalibrointi ei onnistunut yhtä tarkasti kuin Eizolla.
  - Apple Cinema HD Display 23, 1.200 euroa, 1.920x1.200. S-ips, erinomainen katselukulma. Näytön väritoisto on perusnäytöksi hyvä, mutta laitekalibrointi ei ole mahdollista.
  - Lacie 321b, 1.900 euroa, 1.600x1.200, kuvasuhde on 4:3, pivot. Väriavaruus on srb:ä suppeampi, laitekalibroinnista huolimatta varjopää on aavistuksen liian tumma. Näyttö on hyvä, mutta ei Eizon veroinen.
  - Quatographic Intelli Proof 230, 3.050 euroa, 1.920x1.200. Värit toistuvat aavistuksen liian kylläisinä, näyttö on pieni pettymys.
  - Eizo Coloredge CG221, 5.000 euroa, 1.920x1.200. Toistaa adborgb:n. Laitekalibroinnin jälkeen väritoisto on lähes täydellinen, paras koskaan testattu näyttölaite.
 • Pikakokeet, Valokuvaajan kuvaohjelma, Adobe Photoshp Lightroom, 300 euroa. Lightroom ei korvaa Photoshoppia, mutta se tarjoaa toisenlaisen lähestymistavan kuvien muokkaamiseen ja työstämisene. "Selkeä ja monipuolinen kuvaohjelma kuvajoukkojen hallintaan sekä raakakuvien kehittämiseen ja muokkaamiseen".
 • Pikakokeet, Konica Minolta Magicolor 5570, Yritystason värilaser, n. 1.830 euroa, puoli sivua. Monipuoliset väriproflointimahdollisuudet. "Nopea ja monipuolinen värilasertulostin yrityskäyttöön".
 • Klikattua, www.photobucket.com. Parhaita kuvanjakopalveluita luokassaan. Kullekin kuvalle tulee yksilöllinen osoite. Albumit voi määritellä julkisiksi tai yksityisiksi. Kuvia tai videoita voi lähettää myös puhelimella. Ilmainen levytila on yksi giga, ja maksimikoko yksi mega. 25 dollarilla vuodessa levytila kasvaa viiteen gigaan, maksimikoko kahteen megaan ja videon pituus viidestä minuutista kymmeneen minuuttiin. Flickr tarjoaa Photobucketin lisäksi yhteisöllisyyttä, mutta Photobucket sopii ainakin kuvien varastointiin Flickrin rinnalle.

(email) Modern Swedish Ruins.

Photocritic.org, Case study: Selling your photos on-line.

Dpreview.com.

Strobist, The Coolest Free White Background Ever.

Makezine.com, Staring at the Sun, now in 3D.

Thom Hogan, Nikon D40 and D40x Review. Suomen Nikon D40x.

Dpnow.com, Magic Lantern publish two new guides. Pokkarikokoa, Pentax K100D / K110D ja Canon EOS Rebel XTi EOS 400D.

Dcviews.com, The TIPA 2007 European Photo & Imaging Awards.

Cameras.co.uk, Olympus FE-210 -arvio. Suomen Olympus.

Digitalcamerainfo.com, Sony Cyber-shot DSC-W35 -arvio. Suomen Sony.

Pcauthority.com, Canon Powershot TX1 -arvio.

 

26.04.2007 

Rajala Pro Shop Sanomatalo, Canon EOS 1D MarkIII esittelytilaisuus to 26.4.2007, klo 11 - 16.

 • (vaikka ihmisillä ei fysiologisista syistä syljen eritys voi lisääntyä kuten Pavlovin koirilla, niin tässä tapauksessa...)

Työministeriö, Kuvankäsittelijä, Varkauden kaupunki / museotoimi, Varkaus.
"Tehtävänä on valokuvien digitointi skannaamalla, kuvankäsittely, kuvanmuokkaus ja kuva-aineistoja koskevien tietojen tallennus kokoelmanhallintajärjestelmään. Tehtävään edellytetään kuvankäsittelijän, valokuvaajan, valokuvalaborantin tai muu alan soveltuva koulutus. Lisäksi edellytetään alan työkokemusta ja Photoshop-kuvankäsittelyohjelman tuntemusta. Eduksi luetaan valokuvauksen perusteiden tuntemus."

 • kokopäivätyö, 3 - 6 kk, haku päättyy 14.05.2007 klo 16:00

Katse.org, Haussa, Victor Barsokevitsch -seura ry hakee VB-valokuvakeskuksen johtajaa. Kuopio, määräaikainen, hakemukset viimeistään viimeistään 16.5.2007 klo 16.00.

Kohan.1g.fi, Black grouse. Tetrao tetrix.

Kapasia-blogi, Kahdella silmällä. Alemmassa kuvassa on kunnon 3d-vaikutelma.

Peter Forsgård.

KENNONLÄMMITTÄJÄT, L like for losers, XL like 4 winners! Testikamerana Toyo-View 45 G palkkikamera ja optiikkana paljon kehuttu Schneider Kreuznach Macro Symmar HM 180mm f/5.6. Tämä yhdistelmä sitten kiinnitettiin Canon EOS 400D -järjestelmädigiin.

Mikael Rantalainen, mr-photography.com.

Partynen.1g.fi, apyn julkistus 2007 (32 kuvaa).

Yle, Mikkelin valokuvakeskusta uhkaa häätö. "- Teimme äskettäin ison remontin ja kun olimme yhteydessä tilapäällikkö Heikki Rautiaiseen, hän ei maininnut kaupungin suunnitelmista. Saimme muita reittejä kuulla, että kaupungilla on neuvotteluyhteys erään suuren liikeyrityksen kanssa, joka on kiinnostunut näistä vanhoista porttirakennuksista. Liikeyritys haluaa rakentaa ns. Pikkutorin ostoskeskuksen. "

Valokuvatorstai, 44. haaste, haastesana on Ei. "Tällä kertaa Valokuvatorstaissa jämäköidytään, heitetään kapuloita rattaisiin ja sanotaan "Ei" valokuvaksen keinoin." Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".
 • Sääntöjen 5. kohtaan on tullut tarkennuksia. Tässä sääntöjen 5. kohta kokonaisuudessaan:
  "5. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenetissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Blogin ylläpitäjällä on oikeus poistaa asiattomat kommentit. Valokuvatorstain ylläpito ei linkitä valokuvia, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti."

Mtv3, Verkossa -ohjelma, 24.4.2006, mm. Mitä pitää ottaa huomioon digikameraa hankkiessa sekä Picasa-kuvankäsittelyohjelma. Koko ohjelman voi katsoa ilmaiseksi (ja kirjautumatta) netissä.

Itviikko.fi, Litteä näyttö käy näön päälle.

 • (suosittelen näköfysiologia kokeilemaan esim. kuukauden ajan silmiä rasittavaa putkinäyttöä - litteä näyttö ei _välky_)

Pixel-peeper.com, Determining lens quality based on sample photos.

Diyphotography.net, DIY - Create your own Bokeh. Pieni koe.

c|net, Camera combat: Nokia 6300 vs Sony Ericsson K810i vs Nokia N95 vs Canon IXUS 70 vs Canon 400D.

Tipa.com, TIPA awards. 2007.

Digitalkamera.de, New software, firmware, codec and objective information for Pentax K10D.

IR, Jenoptik strengthens its digital camera business. Sinar. (lehdistötiedote).

Ephotozine.com, Discover Aperture 1.5. Mac-ohjelma.

Cameras.co.uk, Canon IXUS 75 -arvio. Suomen Canon.

 

25.04.2007 

Reviiri – Territory
3.6.2007 asti

Reviiri on kuvallinen matka Savoon. Viisi kuvaajaa on prosessoinut vuoden verran suhdettaan Savoon ja savolaisuuteen. Työ on koostunut dokumentoinnista ja prosessipäiväkirjasta.

Prosessiin ovat osallistuneet Minna Havukainen, Nanna Hänninen, Reijo Kärkkäinen, Pekka Mäkinen ja Juha Poutanen.

Materiaalin ja prosessin kulkuun on voinut tutustua jo aiemmin VB-valokuvakeskuksen internetsivuilla, josta reviiripäiväkirjat yhä löytyvät.

Reviiri on VB-valokuvakeskuksen ja Pohjois-Savon taidetoimikunnan yhdessä tuottama näyttely.

Kuva yllä: Pekka Mäkinen.

VB-valokuvakeskus
Kuninkaankatu 14-16, KUOPIO
ti, to ja pe 11-17, ke 11-19, la-su 11-15
liput 3/2€

Jarkko.1g.fi, Teerisoidin 22.4.2007 (44 kuvaa).

Toniknuutila.1g.fi, uusia lintukuvia (20 kuvaa).

Kameraseura.net, 12.-13.5.2007 Miljöökuvaus, la - su klo 10 - 16, Hki keskusta. Opettaja: valokuvaaja Sini Pennanen. Seuran jäsenet 60 euroa, muut 90 euroa. Eilen oli vielä muutama paikka jäljellä. Tiedustelut reino.havumaki(miukumauku)kameraseura.fi, (09) 6811 4914.

Katse.org,

Image.fi, Aidosti ihania kuvia. Korjaamon galleriassa on esillä Pekka Halosen akatemian 14 valokuvausopiskelijan päättötyöt.

Irfanview, yksi parhaista freeware image viewereistä (myös kuvan editointia yms.). Uusi versio 4.00 on ilmestynyt, 23.4.2007. Muista imuroida myös pluginit.

Huhtikuun viimeinen sunnuntai, 29.4.2007, Worldwide Pinhole Photography Day.

IR, HP Unveils Innovative Inkjet Supplies Strategy (lehdistötiedote).

Photographyblog.com, Pentax K10D -arvio. Ks. Perkko.fi.

Ephotozine.com, Olympus MJU-770 SW -arvio. Suomen Olympus.

Digitalcamerareview.com, Olympus FE-210 -arvio. Suomen Olympus.

Cameras.co.uk, Kodak Easyshare V803 -arvio. Suomen Kodak.

 

24.04.2007 

Työministeriö, Kuvauspäällikkö, Suomen Kuvatilaus Oy, Espoo.
"Kuvatilaus tekee digitaalisia valokuvauspalveluita päiväkodeille, kouluille, rippikouluille, seuroille ja urheilutapahtumille. Yritys on perustettu 2003 ja toimii Etelä-Suomen alueella. Haemme nuorekasta ja osaavaa kuvauspäällikköä tekemään kuvauspalveluitamme ja hoitamaan valokuvaajaverkostoamme."

 • Työ alkaa viimeistään ennen elokuun loppua ja on täysipäiväinen.

Sikaheimo.com, Kuvat. (sikaheimo tulee nimestä Samuli Ikäheimo...).

 • "Perjantaina 20.4.2007 pidettiin Helsingissä mielenosoitus B-maahanmuuttolupaa vastaan, paikalla oli niin puhujia kuin esiintyjiäkin."
 • (kuvat tulevat näkyviin, kun vaakapalkkia vierittää)
 • Ja vielä, sivaridemo 11.4.2007

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Näyttö suosituksia?

Finnfoton puheenjohtaja vaihtuu. Finnfoton vuosikokouksessa uudeksi puheenjohtajaksi valittiin valokuvaaja VAT Kari Tolonen Lempäälästä. Hän toimii yhden Finnfoton jäsenjärjestön, Suomen Kameraseurojen Liiton toiminnanjohtajana ja on toiminut myös aiemmin sekä Suomen Kameraseurojen Liiton että Suomen Fotokauppiaitten puheenjohtajana.

Jari Siren, Näyttelyni kasvot aloittaa tänään Vaasassa.

Canonin huhtikuun verkkolehti You Connect on ilmestynyt.

 • Voita PIXMA iP90v (yksi kysymys)
 • Esittelyssä DC50 (dvd-digivideo)
 • EOS 20 vuotta (v.1987 EOS 650)
 • Vuoden Matkakuva 2007 (15.6.2007 mennessä)
 • Spencer Platt (2006 World Press Photo -kilpailun voittaja)
 • Siitä tulee sun juttu (printterin luovaa käyttöä)
 • Tutustu Digital IXUS -kameran intervallikuvaustoimintoon (time lapse -kuvausta)

Espoo.fi, Espoo järjestää luontokuvakilpailun 550-juhlavuoden kunniaksi. Kilpailu on kaikille avoin, aiheena on Espoon luonto. Korkeintaan kolme paperikuvaa, viimeinen lähetyspäivä on 30.8.2007. Kuvien rajaus ja normaalit säädöt ovat sallittuja, manipulaatiot ei (esim. kloonaus tai kuvaelementtien siirto tms.).

 • 1.000, 700 ja 500 euroa, lisäksi esinepalkintoja
 • kuvat ovat esillä Villa Elfvikin luontotalossa maalis-huhtikuussa 2008 sekä myöhemmin mahdollisesti muissa näyttelyyn sopiviksi katsotuissa tiloissa
 • Rahapalkinnoilla palkittuihin kuviin on Espoon kaupungilla velotuksetta käyttöoikeus. Lisäksi kaupunki voi lunastaa kuvista tarpeellisen määrän käyttöönsä. (Miksei kaikissa kilpailuissa voi olla tällaisia sääntöjä?)

YLE etsii euroviisusivuillensa Suomesta hyviä valokuvia, joita voisi
esitellä viisuvieraille. Kuvien lähetyspaikka (stillkuva tai video, max. koko on 7 Mt).

 • parhaimmat kuvat julkaistaan parin viikon kuluttua tv-ohjelmassa

Suomen Löytötavarapalvelun huutokauppa tänään klo 19, Käpylän työväentalolla, Vipusentie 19, 00610 Helsinki. (Ei nyt sentään kukaan ole unohtanut järjestelmädigejä...).

 • Digikamera + laukku Olympus Camedia C-765, 10xzoom, 4.0Mp, 128MB-muistikorttti, toimiva
 • Digikamera Casio Exilim EX-Z60, 6.0Mp, 1GB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera Panasonic Lumix DMC-FX01, 1GB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera HP Photosmart 735, 3.2Mp, 128MB-muistikortti
 • Digikamera Canon Powershot S50, 5.0Mp, 512 MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera Sony Cyber-shot, 5.1Mp, 1GB-muistikortti, ei testattu
 • Digikamera Casio Exilim, 5.0Mp, 512MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera Olympus mjuu digital 500, 5.0Mp, 256MB-muistikortti, ei testattu
 • Digikamera Canon digital ixus 500, 5.0Mp, 256MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera + kotelo Canon PowerShot A520, 4.0Mp, 256MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera Canon PowerShot A610, 5.0Mp, 256MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera Canon Digital Ixus500, 5.0Mp, 256MB-muistikortti, toimiva
 • Digikamera Canon Digital Ixus60, 6.0Mp, 1GB-muistikortti, akku loppu:ei testattu

(Muutosta jäi Kamera-lehtiä ja vähän muitakin lehtiä "yli", ks. huuto.net. Ja vielä kevyt Krister-päätepöytä, ks. huuto.net).

Creativepro.com, Adobe Photoshop CS3.

New York Time, The Man Who Made Mapplethorpe. Dokumenttifilmi, valokuvaajalla ja mesenaatilla oli ikäeroa 25 vuotta.

Digital Outback Photo, Smart Objects and Smart Filters in Photoshop CS3.

Dcviews.com, Sanyo Europe announces the 7 Megapixel Xacti S70.

Digitalcamerainfo.com, DiVision Software Releases BatchPhoto. Vähän kevyempää kuvankäsittelyä, BatchPhoto Pro ($49.95), BatchPhoto Home ($29.95) ja BatchPhoto Lite ($19.95). 30 päivän kokeiluversio.

Dpnow.com, JP Distribution announce Superwhite Vinyl Backgrounds. Lastolite, 2.75m x 6m, £199.99, 295 euroa.

Trustedreviews.com, Canon Digital IXUS 70 -arvio. Suomen Canon.

Pcmag.com, Canon PowerShot SD1000 -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 70. Suomen Canon.

Ephotozine.com, Fujifilm FinePix S5 Pro -arvio. Suomen Fuji.

 

23.04.2007 

Sussi, monenlaisia matkakuvia ympäri maailmaa. Kuvattu Canon Digital Ixus 40 -pokkarilla.

Digivideo.fi.

The Online Photographer, Light Meters c. 2007. "My DSLR is the best light meter I've ever used." Johnstonin mielestä valotusmittareille ei ole enää käyttöä.

Earthboundlight.com, Creative Sharpening with a Layer Mask (Photo Tip of the Week).

Digitalkamera.de, HDRsoft SARL Photomatix Pro 2.4.

Rob Galbraith, A first look at the Canon EOS-1D Mark III -arvio. Perusteellinen. Suomen Canon.

Photozone.de, Sigma AF 12-24mm f/4.5-5.6 EX HSM DG -arvio.

Bobatkins.com, The Original Lensbaby. Se vanhin versio.

IR, Sony Cyber-shot Station CSS-HD1. Kameralle telakka, lineout HDTV-tasoa, kauko-ohjain, äänenkin saa mukaan. Akkujen lataus nopeampaa kuin kamerassa. $79.99.

 

22.04.2007 

Raparperi1g.fi, 070421_hotrod-rockshow (58 kuvaa). Hot Rod & Rock Show @ Tampere 21.4.2007.

Kimo.suntuubi.com, Kuvia Santorinilta (antaa hyvä kuvan matkakohteesta turistin silmin).

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Valokuvauksen perusteita nuorille (JKL).

Photography-on-the.net -foorumilta, Installing Canon Software from Update Files. Canonin sivustolta voi imuroida vain update-versioita ohjelmista, mutta omalla koneella pitää olla asennettuna ns. täysversio. Ohjeet tämän rajoituksen kiertämiseen.

(email) Linkkejä muutamaan kuvien tekijänoikeusrikkomuksiin.

Photography For Real Estate -blogi on toiminut jo yli kaksi vuotta.

Northlight-images.co.uk, Room lighting for image editing.

Northlight-images.co.uk, Feature Update - The Spyder 2 Pro - V2.2. Ruudun kalibrointia.

The Online Photographer, So You Thought You Had Good Buffer Depth. Kymmenen vuoden päästä lehtikuvat otetaan digivideolla.

Digital Outback Photo, Technology Preview: Drobo Storage Solution. Datan varmistusta vähän pitemmälle vietynä, rautatasoa.

Diyphotography.net, The Origami Studio (An Extrapolation to The $0.02 Macro Studio).

Dcviews.com, Firmware update for Sony DSC-T100 and Ricoh GR Digital.

LetsGoDigital, Olympus E410 -arvio. Suomen Olympus.

Trustedreviews.com, Samsung L700 -arvio.

 

21.04.2007 

(Parin lähipäivän aikana voi olla uutisten päivityksessä katkoja tai sitten ei ole, meillä on muutto alkamassa...).

(Hyvissä ajoin tiedotus, muistutus vielä myöhemmin...)
Turku, Vanha Suurtori, Ullakkogalleria 11.5.2007 avattava näyttely Ei tiloja vaan tilanteita.

 • "Ei tiloja vaan tilanteita! – Kriittinen näkökulma ajankohtaiseen
  koulukeskusteluun, jossa ulkoiset ja numeroin ilmaistavat teemat estävät mediaan pääsyn aiheilta, joiden kautta välittyisi tietoa siitä, mitä koulussa tapahtuu, mitä siellä koetaan ja miten maailman muutos siellä näkyy."
 • "Rehtori Lauri Tiikasalon ja Lausteen koulun Kotiavain-kerhon valokuvanäyttely paljastaa sellaisia silmänräpäyksellisiä ja toistuvia tilanteita, joita koulujen vanhempainilloissa, Internet-sivuilla ja opetussuunnitelmissa ei esitellä. Näyttelyn valokuvat, dioraamat, esineistö ja äänimaailma vievät vierailijan koulusta turkulaisiin koteihin, pyrkimyksenä ennakkoluulojen ja stereotypioiden vähentäminen – sekä lopuksi oppilaiden kotoaan tuomien esineiden ja niihin liitettyjen kirjoitusten kautta alueelle, jossa toden ja fiktion raja hämärtyy."
 • ks. pdf

Eilisen Pinserin Tekijänoikeusrikoksen kommenteista löytyi aika erikoinen tapaus Alexis Kouros vs. Finland for Thought. Useammallakaan lukemisella en saanut oikein selvää, mistä oikein oli kyse ja kuka on hyvien puolella ja kuka pahojen puolella.

Timo-Pekka's Astrophotos, Tähtikuvausluento. Linkki pdf:een.

Digitoday.fi, Nettikameraseksi ryydittää teinirakkautta.

Panttihuutokauppa Tampereella, 19.4.2007, tulokset.

VIDEOKAMERA JVC GR-AX460 1 KAUKOSÄÄDIN
VÄLIJOHDOT LATURI 2 AKKUA
KAMERANJALUSTA GIOTTO
- poistettu

KAMERANRUNKO CANON EOS 1000F EI TESTATTU
OBJEKTIIVI CANON 35-80MM
- poistettu

KAMERANRUNKO NIKON F5
- poistettu

DIGIKAMERA PANASONIC LUMIX DMC-FX7 MUISTI-
KORTTI 256MB LATAUSLAITE USB-JOHTO RCA-JOHTO
ASENNUSLEVYKE SUOJAPUSSI
- 160 euroa

Rob Galbraith, New Canon Professional Network website in Europe launched.

 • (Esim. Canon EOS-1D Mark III, kymmenen videota, kesto yhteensä 40 minuuttia. Katselin ja kuuntelin nuo kaikki. Edelliseen malliin verrattuna dynamiikka on kasvanut yhden pykälän verran. Toivotaan, että kameran saisi jo muutaman viikon päästä...)

Strobist, 'Ebay Remotes' Getting Better? $29.95.

Allaboutsymbian.com, Nokia N95 Photos. Tällainen kommentti tuli yhdeltä käyttäjältä digicamera.netin Foorumilla vastaan:

 • "Hyvissä olosuhteissa tuolla saa ihan kelvollisia nettikuvia. Jos jotain huonoa omasta kokemuksesta voin sanoa, niin: tärähdysherkkä tarkennuksen suhteen, laukaisuviive ärsyttävä, huonommissa olosuhteissa kuvat eivät kaksisia, kuvaus ja kuvien katselu syövät akkua nopeasti. Mutta silti pois en vaihtaisi! Varteenotettavin kännykkäkamera tähän astisista. Kelpaa kolmoskameraksi, on aina mukana ja kuvat saa tuupattua nettiin saman tien jos tarvista on."
 • HS 5G-blogi, Yksi laite vai monta ?

Makezine.com, Take control of your lens cap! Tarranauhakikka.

Rob Galbraith, New York Times issues correction for altered photo.

Ephotozine.com, Control your focus. Apuväline syväterävyyden hallintaan (laskemiseen). £23.44, 36 euroa.

Cameras.co.uk, Olympus FE-240 -arvio. Suomen Olympus.

Digitalcamerainfo.com, Sony Cyber-shot DSC-T100 -ensiarvio.

Ryan Brenizer, Nikon 85mm f/1.4.

 

20.04.2007 

Milko.kuvat.fi, tampere - kaupunkini (16 kuvaa). Iltakuvia Tampereelta.

"Tampere - kaupunkini kuvasarja on vasta tekeillä ja sitä täydennetään koko ajan."

carl_laban, Ice. Flickr'stä jääkuvia.

Pinseri.com, Tekijänoikeusrikos. Pinserin Samin ottama kuva on eksynyt hiirimattokauppiaan valikoimiin...

 • jutun kommentteihin voi lisätä oman ehdotuksen jatkotoimista

Adressit.com, Turun taideakatemian puolesta. Rahoitusvaikeuksien takia ensi vuoden opetussuunnitelmiin on tulossa isoja muutoksia. Ja jatkossa lienee sitten tulevaisuuskin vaakalaudalla. Turun taideakatemiassa opetetaan myös valokuvausta. Allekirjoita virtuaaliaddressi.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, Etsimen jatke EP-EX15 Canonissa.

HS, Patricia Seppälän säätiö palkitsi Topi Ikäläisen. Joka toinen vuosi jaettava kuvajournalistipalkinto on 14.000 euroa. Kuvajournalismin alaan kuuluville muille hankkeille myönnettiin 45 apurahaa, yhteensä 163.225 euroa.

YLE, Tulevaisuuden trendit näkyvät museoviraston kuva-arkistohauissa. Museoviraston kokoelmissa on kaikkiaan kolme miljoonaa kuvaa.

Luova.fi, ks. työpajat (joissa myös Anders Petersen). Sitten se ilmainen:

Ruotsalainen maailmankuulu valokuvaaja Anders Petersen luennoi Paasitornissa lauantaina 28.4. klo 14-17. Aihe: Valokuva syntyy kaipauksesta - No photographs without longing. Luento on englanninkielinen ja maksuton.

Petersen on nykyaikaisen ruotsalaisen valokuvaksen perustajia ja kuuluisa paitsi kuvistaan myös intensiivisestä opetustavastaan. Hänen kuvansa sijoittuvat sosiaalisen dokumenttikuvauksen ja subjektiivisen valokuvauksen rajalle. Petersen esittelee tilaisuudessa omia valokuviaan ja kertoo valokuvan syntymisestä.

Ilmoittautuminen (Valokuvaluento: Valokuvia kaipauksesta 28.04.2007-28.04.2007), maksuton (TSL Helsinki)

Suomen Luonnonvalokuvaajat järjestää kolmatta kertaa Valokuvauksen vaiheet -kuvankäsittelykoulutusviikonlopun, tällä kertaa Helsingissä. Kurssille pääsee vain 22 ensiksi ilmoittautunutta mukaan. Kurssihinta on SLV:n jäsenille 65 euroa ja muille 90 euroa. Ilmoittautuminen on käynnistynyt.

"Kotkalainen jalkapallokulttuuri on melko tunnettua maassamme. Neljä vuotta sitten mainetta ja suosiota saavutti kaupunkilehti Poijun verkkonumero verkkopoiju.com, jossa esiteltiin kolmen kotkalaisen valokuvaajan pelikuvat FC KooTeePeen kotiotteluiden jälkeen lähes suorana lähetyksenä. Lehti häipyi kartalta reilu vuosi sitten ja viime kauden pelikuvien foorumiin linkit löytyivät mm. kaupunkilehti Ankkurin sivuilta. Olen yksi näistä kuvaajista ja avannut viikko sitten oman foorumini, josta löytyy jo n. 1000 arkistostani kaivettua pelikuvaa ja lauantaista lähtien sitten taas uudet pelikuvat lähes reaaliajassa - käytännössä 1-2 tuntia ottelun päättymisestä."

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta -blogi, Kärppien mestaruusjuhlat kauppatorilla 2007.

MikroBitti nro 4/2007. 2.4.2007.

 • Kokeiltua, Tinkimätön valokuvatulostin, Epson Stylus Photo R265, 129 euroa. Tarkoitettu toimimaan pc:n kanssa, tulostaa myös cd/dvd-levyille. Kuusi eri mustesäiliö. Normaalilaadulla 15-sivuinen tekstitulostus eksti viisi minuuttia. Kymppikuva vei aikaa puoli minuuttia, A4-kuva pari minuuttia. Parhaalla asetuksella ajat kolminkertaistuivat. Kiiltävälle paperille tulostettujen printtien värisävyt olivat loistavia. Plussaa: valokuvatulosteiden laatu, erilliset mustesäiliöt, runsas oheisohjelmisto. Miinusta: tekstitulostuksen hitaus.
 • Kokeiltua, Laadukas monitoimija, Epson Stylus Photo RX560, 230 euroa. Kopiot ilman tietokonetta, skannaukset suoraan muistitikulle, muistikortilta tulostus. Värit ovat kirkkaat ja hyvät, mutta vihreä on liian hailakka. Valokuvassa sävyt ovat liian kellertäviä ja sinisiä. Kuvanlukija on hyvä, samoin kopiointikäyttö. Plussaa: kattavat ominaisuudet, kuvanlukija. Miinusta: haaleat vihreät sävyt.
 • Kokeiltua, Valokuvaajan työpaja, Adobe Photoshop Lightroom 1.0, 212 euroa (30.4.2007 saakka). Adoben vastine Applen jo vuonna 2005 esittelemään Apertureen. Lighroom eroaa paljon Photoshopista, monipuolisen kuva-arkiston ympärille on koottu kuvien kehittäminen, katselu, tulostaminen ja web-albumin teko. Kuvankäsittelytoimet tehdään visuaalisin perustein, ei toistokäyrin. Alkuperäistä kuvaa ei koskaan muokata, toimenpiteet talletetaan kuvan oheistiedoksi. Lightroom osaa muuntaa Photoshop Elementsin kuva-arkiston suoraan omaan muotoonsa. Plussaa: visuaalinen kuvanmuokkain, valokuvan elinkaari yhdessä ohjelmassa, raw-kuvien helppo käyttö. Miinusta: hinta alennusajan jälkeen (304 euroa).

Photocritic.org, Photographing for charities. Ei ihan ongelmatonta.

Makezine.com,

Rob Galbraith, Roanoke Times photo director speaks on Virginia Tech coverage.

Dslrblog.com, Photographers Perfectionism Curse. Vuosia sitten riitti, kun kuvat laittoi suoraan kamerasta webbiin. Nyt pitää säätää ja säätää ja säätää, itsekritiikki on noussut. Ennen oli helpompaa...

Kamera & Bild, Pressfotograferna får ett eget kameramuseum. 484 kameraa, näyttelyitä, luentoja, Vadstena.

Photo.net, Nikon D40/D40x -arvio. Suomen Nikon.

Megapixel.net, Nikon Coolpix S200 -arvio. Käytettävyys 8.8. Kuvanlaatu 8.6. Suomen Nikon.

Thinkcamera.com, Fuji S5 Pro -arvio. Suomen Fuji.

Cameras.co.uk, Fuji Finepix A610 -arvio.

IR, Casio EXILIM ZOOM EX-Z700 -arvio.

Popular Photography, Casio Exilim Hi-Zoom EX-V7 -arvio.

 

19.04.2007 

Elokuvia ja Valokuvia -blogi, Vuoden ensimmäinen kamera. Jaana-Marille on ostettu kamera, mutta mikä?

YLE, Taiteilijaeläkkeellä tunnustettiin 45 taiteilijan työ. Täyden eläkkeen sai 25 ja osaeläkkeen 20 taiteilijaa. Hakijoita oli kymmenkertainen määrä.

 • "Taiteilijaeläke myönnetään tunnustuksena ansiokkaasta toiminnasta esittävänä ja luovana taiteilijana. Vuosittain sen saa noin 40 taiteilijaa Hakijoita on yleensä kymmenkertainen määrä, tänä vuonna 468."
 • "Eläkettä myönnettäessä otetaan huomioon hakijan varallisuus ja toimeentulo. Täysi eläke on 1158 euroa kuussa ja osaeläke puolet siitä."
 • ...Valokuvataide: Aalto Jussi Pekka, Helsinki, Ikäläinen Topi, Kuopio....
 • onnittelemme erityisesti Jussi Aaltoa valtion tunnustuksesta...

Valokuvatorstai, 43. haaste, haastesana on mikrokosmos. "Voit tulkita aihetta vapaasti, antaa mielikuvituksen viedä sanan aiheuttamien assosiaatioiden myötä." Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".
 • Sääntöjen 5. kohtaan on tullut tarkennuksia. Tässä sääntöjen 5. kohta kokonaisuudessaan:
  "5. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenetissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Blogin ylläpitäjällä on oikeus poistaa asiattomat kommentit. Valokuvatorstain ylläpito ei linkitä valokuvia, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti."

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi, skanneritesti.

Rob Galbraith, Kim's Virginia Tech photos ran worldwide.

Diyphotography.net, DIY - Studio Equipment: Greenscreens and Backdrop Stands.

Diyphotography.net, DIY - Make a Free Light Stand Out of an Old Tripod.

Strobist, Ultra-Cheap Quickie Mini Macro Studio.

IR, Adobe Releasess Camera Raw 4.0 and DNG Converter Updates. Camera Raw 4.0 ei Photoshop CS2 -käyttäjille (tai varhaisemmille versioille).

Digitalcamerainfo.com, Mitsubishi Electric Develops Camera that Refocuses Photos. Kymmenkertaistaa syväterävyyden. Sopii vain tietyn tyyppisiin kuviin, vasta protoasteella.

Digital Outback Photo.

Kamera & Bild, Ny prislista för frilansare från BLF. Freelance-kuvaajille suuntaa kuvien hinnoitteluun.

-Kertajulkaisuoikeus
Ensimmäinen tunti 170,00
Seuraavat tunnit 85,00/ tunti
(Kuvauksen lisäksi laskutetaan esimerkiksi kuvankäsittelystä, kuvausjärjestelystä ja matka-ajasta.)

-Hinta sisältää tavanomaiset kulut. Rekvisiitat ja niiden hankkimiseen käytetty aika, kuten myös kuvausjärjestelyt ja avustajan palkkio, lisätään laskutettaviin kuluihin. Lisäksi laskutetaan matkakulut ja arvonlisävero 22 %. Tavanomaisesta poikkeavista kuluista sovitaan erikseen ja ne eritellään laskuun. Palkkiossa on otettu huomioon valokuvaajien kirjoittavia toimittajia korkeammat sivukulut.

-Kuvakohtainen laskutus
Ensimmäinen kuva 150 euroa
Seuraavat kuvat 120 euroa
Kansilisä 100 euroa

-Laajemmista käyttöoikeuksista, kuten julkaisusta verkkolehdessä tai useammasta julkaisukerrasta maksetaan korotettu hinta erillisen sopimuksen mukaan.

-Jatkuva käyttöoikeus + 200 %
Valokuvan kaikkien oikeuksien myyminen on harvinaisempaa ja alan normina on hinnan kymmenkertaistuminen. Digitaalisen kuvankäsittelyn laajuudesta ja siitä maksettavasta korvauksesta on hyvä sopia etukäteen. Studiokuvaajat käyttävät työssään kalliita lisälaitteita ja laskuttavat työstään enemmän."

Dcviews.com, Aluratek announces multi-functional digital Photo Frames.

Trustedreviews.com, Digital Photo Frames Stretched To 15 Inches. Digikuvakehys, 15 tuumaa, 1.024 x 768, 4:3 kuvasuhde (automaattinen kroppaus), 256 MB, $299.

Digitalkamera.de, 26"-Breitbild-LCD 526 of LaCie. Huhtikuun lopussa myyntiin, perusversio 2.350 euroa, 2.590 euroa kalibraattori mukana.

Digitalcamerareview.com, Panasonic Lumix DMC-TZ3 -arvio. Suomen Panasonic.

Thinkcamera.com, Camera vs Phone Camera...bring it on. Fujifilm F20 ja Nokia N73, kumpi voitti?

 

18.04.2007 

Katse.org, Valokuvakeskus Peri hakee toiminnanjohtajaa.
"Toiminnanjohtajalta edellytetään tehtävään soveltuvaa koulutusta tai vastaavaa kokemusta ja kielitaitoa. Työ vaatii valokuvakulttuurin ja taiteen tuntemusta, omatoimisuutta, kykyä strategiseen suunnitteluun ja organisointiin, esimiestaitoja sekä kokemusta järjestötoiminnasta ja talousasioiden hoidosta."

Työministeriö, Valokuvaaja, 5 paikkaa, Cromag Oy, Vantaa.
"Cromag Oy etsii freelancer-kuvaajaa kuvaamaan lasten ja nuorten urheiluseuroja sekä urheilutapahtumia Uudenmaan alueella. Työ on sopimuspohjaista, osa-aikaista keikkakuvausta, lähinnä viikonloppuisin ja arki-iltaisin, lisäksi oma auto ja kuvauskalusto tarvitaan. Sopii esim. koulu- tai päiväkotikuvaajille, sillä työ edellyttää kokemusta lapsi/ryhmäkuvauksesta, kokemus urheilu- ja tapahtumakuvauksesta eduksi. Myös englannin kielen taitoa tarvitaan."

 • viikonlopputyö, keikkakuvausta

Taideteollinen korkeakoulu, Osastot, Visuaalinen kulttuuri, Valokuvataide.

 • valokuvataiteen lopputyöesittelyt, Paikka: Taideteollinen korkeakoulu, Hämeentie 135 C, 9. kerros, av-luokka
 • ke 25.4.2007, to 26.4.2007, pe 27.4.2007 ja to 3.5.2007

Ylitalot.net, iceBREAK2007 (15.4.2007). Melontakuvia.

Newface2005.net, kevään ensimmäisiä makrokuvia.

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta -blogi, kuvakooste jääkiekon Suomen mestaruuden ratkaisseesta finaaliottelusta Kärpät-Jokerit 12.04.2007.

Iltasanomat, Alaston Kate Moss myyntiin. Irving Penn otti kuvan 1996, kuvan odotetaan nousevan 33.000 euroon. Muitakin alastonkuvia Kate Mossista on tarjolla Christie's-huutokaupassa 31.5.2007.

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 25.4.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

KAMERANRUNKO HASSELBLAD 500EL/M 600 e
OBJEKTIIVI CARL ZEISS 80/1:2.8
OBJEKTIIVI SONNAR 150/1:4
MOOTTORI 500EL/M 1 FILMIPERÄ JA JOHTOJA
- 500 euroa

MikroPC nro 4, 29.3.2007.

 • Valoa kuvaajan kammariin, Adobe Photoshop Lightroom, kaksi sivua. Valokuva-arkistointiohjelman ja raakakuvamuuntimen yhdistelmä, Applen Aperture on idealtaan samanlainen. Hinta on 299 euroa, 30.4.2007 saakka 210 euroa. Kahden gigan muisti ei ole Lighroomin kannalta liiottelua.
  - Plussaa: arkistointiominaisuudet, virtuaalikuvat ja kuvapinot, loistavat kuvansäätömahdollisuudet, toimiva tulostusosio, tukee raakakuvien lisäksi yleisimpiä kuvaformaatteja.
  - Miinusta: ei kahden näytön tukea, ahdas käyttöliittymä, muistisyöppö, vaatimaton diaesitys ja web-galleriaosio, hinta harrastajakäyttäjälle
 • Pikatestit, Tietoturvallinen värilaser, Epson Aculaser C3800DTN, 1.690 euroa, 4 * / 5 *. Työryhmäkäyttöön tarkoitettu A4-värilaser, tekstidokumentit 25 sivua minuutissa, väridokumentit melkein yhtä nopeasti. Tarkkuus on hyvä, todellinen maksimitarkkuus on 1.200 dpi. Luottamukselliset tulosteet voi ensin ohjata omaan usb-muistitikkuun, joka sitten viedään Epsoniin ja tulostetaan muistitikulta. Värisivu maksaa vajaat 13 senttiä, tekstisivu kaksi senttiä. Vakiona tulee paperinkääntäjä, Epson on melko hiljainen.
 • Pikatestit, Ilmaisten kuvaohjelmien helmi, Paint.net 3.01, 3.5 * / 5 *. "Selkeä ohjelma kuvien perussäätöön. Myös tehosteita, muun muassa punasilmäisyyden poistaja". Nyt on menossa jo versio 3.05.
 • Seuraava lehti 5/07 ilmestyy torstaina 19.4. Dvd-levyjen kestotesti. 6/07 Digipokkari kulkee aina mukana (Pienuus on matkapokkarin valtti. Joutuuko pokkarikuvaaja tinkimään laadusta?)

Canon Europe, Canon Lens Work III -kirja. Koko kirja 12 erillisenä pdf-tiedostona. Lisäksi myös nämä (suomeksi):

 • Flash Work 17-sivuinen pdf
 • Lisää iloa makrosta pdf 19-sivuinen pdf
 • Parempia kuvia Image Stabilizer (kuvanvakain) -objektiiveilla 13-sivuinen pdf
 • Canon Lens Work III -kirjasta: ks. digicamera.netin uutiset 26.12.2003 ja 2.1.2004

Rob Galbraith, Pulitzer Prizes for photography awarded.

Blogs.adobe.com, CS3 shipping; AE/Premiere ready for download. 15.4.2007.

Dpreview.com, Canon updates EOS Digital Rebel XTi / 400D Firmware.

Fotosidan.se, Magnus leker i Photoshop (att göra lätta high-key).

Kamera & Bild, Stockholm får skola för modefotografer. Kolme kuukauden koulutus maksaa 93.000 kruunua, 10.106 euroa. Kurssille mahtuu yhdeksän oppilasta.

Digit.no, Leveringsproblemer for digitale speilreflekser? Myynnin kasvuennusteita on hilattu ylöspäin. Riittääkö järjestelmädigejä kaikille halukkaille?

Photographyblog.com, Xs-Drive 2 Smart 2300. Ns. kuvatankkien tarve on vähentynyt, kun muistikorttien hinnat ovat romahtaneet. OLED-näyttö, tiedonsiirto on nopeutunut, 60 GB maksaa 149 euroa.

Digitalkamera.de, idFox RAW Shell Extender 0.4. Ilmaisohjelma. Windows Exploreriin laajennus. Näyttää raw-kuvien pikkukuvat + exif-tietoja.

Trustedreviews.com, Nikon D40x -arvio. Suomen Nikon.

Nikon Camera Reviews -blogi, Nikon D40 -arvio. Suomen Nikon.

IR, Canon PowerShot A550 -arvio. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Nikon Coolpix S10 Video Guide. Suomen Nikon.

 

17.04.2007 

Työministeriö, Kuvankäsittelijä/Kaupunginmuseo, Helsingin kaupunki, Helsinki. "Tehtävään edellytetään kuvankäsittelijän tai valokuvalaborantin tai muu alan soveltuva koulutus. Lisäksi edellytetään alan työkokemusta ja Photoshop- kuvankäsittelyohjelman tuntemusta. Eduksi luetaan valokuvauksen perusteiden, jäljennöskuvalaitteiden, värienhallinnan ja painotekniikan tuntemus."

 • kokopäivätyö, työnkesto yli 12 kk, palkkaus 1.661,00 euroa / kk

Tommi Tuomainen, kevään teeripönöjä, uusimmat kuvat.

Tsaibma.com, porokisailuja. Norjan Kautokeinon MM-kisat ja Muonion Jerisjärvellä pidetyt kisat.

www.jasakuva.com, Koskimelontaa Myllykoskella 14.4.2007.

Uteliv.sydvast.fi, Yrkesinstitut Sydväst tarjoaa kahden vuoden mittaista
aikuisopiskelijoille suunnattua luontokuvaus-koulutusta. Ilmoittautuminen
päättyy 1.6.2007.

Pelkkää kuvitelmaa -blogi, Kameralaukku saapui jo.

Muropaketti, Laajakuva-LCD-monitorit yleistyvät.

Kaleva, Potilaskuvien värivirheet pystytään korjaamaan.

Rob Galbraith, Toledo Blade investigation reveals 79 altered Detrich photos.

Rob Galbraith, Ethics column debuts on Sports Shooter.

Wired.com, Adobe Tackles Photo Forgeries.

Rob Galbraith, Adobe ships Photoshop CS3, other Creative Suite 3 applications. Adoben CS3 -versiot eri muodoissaan ovat tulleet kauppoihin.

 • (pitäisi ehtiä päivittämään CS2, beta-versiosta taisi puuttua kokonaan web gallery)

Creativepro.com, Find the Great Images Inside Your Photos. Katkelma kirjasta.

Dpreview.com, SanDisk and Sony announce SxS memory card. Aluksi ammattidigivideoille.

Sigma-photo.co.jp, 15-sivuinen pdf Sigma Lens Catalogue.

Kamera & Bild, Sally Mann lockar rekordpublik. Tukholman näyttelyssä on käynyt tähän mennessä 77.000 kävijää, auki 6.5.2007 saakka.

Digit.no, QPcard 102 gråkort i stor størrelse. Uusi versio.

The-digital-picture.com, Canon EF 16-35mm f/2.8 L II USM -arvio. Suomen Canon.

Photo.net, Sony Alpha DSLR-A100 -arvio. Suomen Sony.

Steve Sanders, Canon Powershot A570 IS -arvio. Suomen Canon.

Steve Sanders, Olympus Stylus 770 SW -arvio. Suomen Olympus.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A550 -arvio. Suomen Canon.

IR, Another lens test posted on SLRgear.com. Nikkor 14mm f/2.8D ED AF.

IR, Fujifilm FinePix S9100 -arvio. Euroopassa Fujifilm FinePix S9600.

Bobatkins.com, Wolverine FlashPac 80GB Portable Hard Drive and Card Reader.

Steve Sanders, Pentax Optio A30 -arvio.

Trustedreviews.com, Pentax Optio E30 -arvio.

 

16.04.2007 

Rajala avaa uuden liikkeen Helsingin Itäkeskuksessa tänään klo 10:00. (Kuvat on otettu viime lauantaina eli toissapäivänä, pikkukuvaa klikkaamalla isompi kuva).

(ja vielä kerran) Kuluttajavirasto.fi, Virhevastuu ja takuu kulutustavaran kaupassa.

Peter Forsgård.

Mika.1g.fi, Tuusulanjärvi jäiden lähdön jälkeen.

www.voionmaanopisto.com
Voionmaan opiston valokuvausaiheiset viikonloppukurssit 14.4.-17.6.2007.
Voionmaan opisto sijaitsee Ylöjärvellä Näsijärven rannalla 24 km Tampereen keskustasta. Oppilaitos on erikoistunut viestintään, opiskelu tapahtuu pääasiassa 10 kk:n mittaisilla medialinjoilla (elokuva- ja tv, elokuvanäyttelijät, radio- ja tv, toimittajat, valokuvaus). Lisäksi tarjolla on lyhytkursseja, kokous-, tapahtuma-, juhla-, majoitus-, sauna- ja ruokapalveluja. Viikonloppukurssien aiheet:

 • Mustavalkovedostus 1 (viime viikonloppu...)
 • Mustavalkovedostus 2 (la 21.4. - su 22.4.)
 • Värivedostus (la 28.4. - su 29.4.)
 • Digikuva mustavalkoiseksi (la 19.5. - su 20.5.)
 • Laatujälkeä digitaalisesta järjestelmäkamerasta Raw-tiedostoilla (la 26.5. - su 27.5.)
 • Värikorjailun ja sähköisen värityöskentelyn perusteet (la 9.6. - su 10.6.)
 • Opi käyttämään keskikoon filmikameroita (la 16.6. - su 17.6.)

Maken.kuvat.fi, Icebreack -melontatapahtuma, Vanhankaupunginkoski 15.4.07.

The Online Photographer, Detrich Update. Toledo "Blade" -veteraanikuvaajan aikaisemmistakin uutiskuvista paljastui kymmeniä manipulaatioita.

Earthboundlight.com, Layer Masks on an Image Layer (Photo Tip of the Week). Photoshop-asiaa.

Geardigest.com, Is FujiFilm's FinePix F30 the Best Point-and-Shoot?

Shutterbug.com, Leicas M8; Does The 10MP Digital Leica Live Up To The Leica M Legend?

Cameralabs.com, Canon EF-S 17-85mm video tour.

Printerspot.com, Epson Stylus Photo RX580 -arvio. Monitoimitulostin.

 

15.04.2007 

Warthog.fi, muutama poiminta.

Ilkka Suni, fotojoutsen.1g.fi.

(Ja vieläkin American Car Show...) Alien2nrs.com, ACS 2007.

Tutka.org, Tekstin ja kuvan pitää soida yhteen. Lasse Rantasen perjantaina julkistetusta kuvajournalismia käsittelevästä kirjasta "Visuaalisen journalismin keittokirja. Mistä on hyvät lehdet tehty?"

Steve Sanders, Tech Corner, Delicate Balance: WB and Your Camera. April 2007.

Dpnow.com, Get your photos officially exhibited with HP.

 

14.04.2007 

Rajala Pro Shop, etusivulta kohta Rekrytointi. "Haemme tuntityöntekijöitä Sanomatalon ja Itäkeskuksen myymälöihin. Työsuhde kestää elokuun loppuun ja aloittaa voi mahdollisimman pian."

 • (Siitä sitten vain online-hakemuslomaketta täyttämään...)

Suomen Lehtikuvaajat ry, Vuoden Lehtikuvat 2006 on julkistettu. Vuoden lehtikuvan otti Sami Kero, aiheena Suomen lippu ja Lordi. Yleisöäänestyksen voitti Joonas Brandtin Lordi-kuva. Voittajakuvista ja haastajista koostettu näyttely on esillä vielä tänään ja huomenna Messukeskuksen Mediapäivillä. Seuraavaksi näyttely on esillä Sanomatalon Mediatorilla Helsingissä 24.4.-6.5.2007.

Tietokone.fi, Macien uusi käyttöjärjestelmä myöhästyy. Kaikki huomio Iphoneen. Alunperin "Leopard" -käyttöjärjestelmää luvattiin kevääksi, nyt uusi aika on lokakuu.

Tietoja koneesta -blogi, Takuuhuoltojen kauhukokemukset jakoon.

Digitoday.fi, HP:ltä uusia mustepohjaisia monitoimilaitteita. Yritysasiakkaille.

Newmuseum.org, muutama poiminta.

Trustedreviews.com, Image editing tutorial - Composite images.

Photocritic.org, Learn Photography stuff, step-by-step.

 • Instructables.com -sivustolla "photography" -hakusanalla löytyy 51 opastusta

Photo-i-co.uk, Corel Paint Shop Pro Photo XI.

Diyphotography.net, DIY - the cheap yet shamefull underwater camera housing. Kondomin hyötykäyttöä.

Makezine.com, HOW TO - Make a large flash diffuser.

Luminous Landscape, D-Roller. Solving The Problem of Roll Paper Curl. $249.

Creativepro.com, Avoid Costly Printing Problems With Real World Tips.

Dpreview.com, Sigma SD14 V.1.01, firmware-päivitys. Ks. dcviews.com.

Digitalreview.ca, Nikon D80 Compared To Canon Digital Rebel XTi / EOS 400D.

IR, Ultimate Light Box -- The Flash Diffuser System. Salaman pehmentäjä, monenlaisia lisäosia.

IR, Pandigital Digital Photo Frames. Digikehys. 8 tuumaa, 128 MB:n sisäinen muisti, $200.

c|net, Canon PowerShot TX-1 -arvio.

Photoxels.com, Panasonic FX30 -arvio. Suomen Panasonic.

Cameras.co.uk, Pentax Optio M20 -arvio. Ks. Perkko.fi.

Bobatkins.com, Seagate 160GB USB2.0 External Hard Drive.

 

13.04.2007 

Dsiponen.fi, viimeisimpänä Philippines 1.3.2007 - 1.4.2007. Kamerana Olympus C-7070.

Milko.kuvat.fi, shanghai (30 kuvaa).

Olli Aaltonen, objekti.fi. Tuhansien kuvien temppelit (Kuvia Helsingin elokuvateattereista 1982 - 83. Kuvia Helsingistä 1950 -luvulta ("nämä kuvat on isän eli Keijo Aaltosen ottamia, kaksisilmäinen Rolleiflex")).

www.erkkonurvala.arkku.net, uudet lintukuvat.

Digicamera.netin etusivulla on pyörinyt hauska Laurean banneri (Nyt on sinun vuorosi. Kulttuuriala, viestinnän koulutusohjelma. Yhteishaku 26.3.-13.4.2007).

 • Tikkurilan Laurea-ammattikorkeakoulu sijaitsee Vantaalla, lähellä Tikkurilan rautatieasemaa
 • kulttuurialan koulutusohjelmasta valmistuu medianomeja (AMK), suuntautumisvaihtoehdot ovat 3D-visualisointi ja -animaatio sekä uusi media

Sfnet.harrastus.valokuvaus. Tämän vuoden satoa.

Sfnet.harrastus.valokuvaus.digi. Tämän vuoden satoa.

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta -blogi, Kärpät voitti Suomen mestaruuden!

Mediapaivat.fi, Helsingin Messukeskuksessa. Pe 13.4.-su 15.4.2007, median ammattilaisille ja suurelle yleisölle, liput 12 euroa. 150 esitystä ja 300 esiintyjää. Muutama poiminta:

 • vuoden 2006 lehtikuvat julkistetaan 13.4.2007 klo 10-10.30, samaan aikaan julkistetaan Vuoden lehtikuvat 2006 -kirja (Musta taide)
 • pe klo 11 - 12 Valokuva - enemmän kuin tuhat sanaa (professori Merja Salo esittelee kuvamanipulaation ja -käsittelyn värikkäitä vaiheita)
 • pe klo 11.30 - 12 Digikuvaus ja -kamera (opettajana digikuvauksen ammattilainen Juha Laamanen)
 • pe klo 12.30 - 13 Digikuvien käsittely, arkistointi ja tulostus (digikuvauksen ammattilainen Juha Laamanen opastaa)
 • pe klo 10.30 Vuoden lehtikuvat -näyttelyn esittely
 • pe klo 12.30 Magnumin Satellites-näyttelyn esittely
 • pe klo 14.30 Vuoden lehtikuvat -näyttelyn esittely
 • pe klo 16.30 Magnumin Satellites-näyttelyn esittely
 • la klo 15 - 15.30 Magnum: valokuvablogit
 • la klo 14 - 14.30 Digikuvaus ja -kamerat (digikuvauksen ammattilainen Juha Laamanen opastaa)
 • la klo 15 - 15.30 Digikuvien käsittely, arkistointi ja tulostus (digikuvauksen ammattilainen Juha Laamanen opastaa)
 • la klo 10.30 Vuoden lehtikuvat -näyttelyn esittely
 • la klo 12.30 Magnumin Satellites-näyttelyn esittely
 • la klo 14.30 Vuoden lehtikuvat -näyttelyn esittely
 • la klo 16.30 Magnumin Satellites-näyttelyn esittely
 • su klo 11.30 Yle Extra: Enemmän asennetta! (kuvauta itsesi kännykkäkameralla)
 • su klo 13 - 13.30 Digikuvaus ja -kamerat (digikuvauksen ammattilainen Juha Laamanen opastaa)
 • su klo 14 Digikuvien käsittely, arkistointi ja tulostus (digikuvauksen ammattilainen Juha Laamanen opastaa)
 • su klo 10.30 Vuoden lehtikuvat -näyttelyn esittely
 • su klo 12.30 Magnumin Satellites-näyttelyn esittely
 • su klo 14.30 Vuoden lehtikuvat -näyttelyn esittely
 • su klo 16.30 Magnumin Satellites-näyttelyn esittely

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 18.4.2007 pidettävä panttihuutokauppa, klo 17. Lähtöhinta on vain ohjeellinen.

DIGI-KAMERA NIKON COOLPIX 7600 150 e
+ KAAPELIT + LATURI + OHJEET + CD
- 175 euroa

Tulli.fi, Ostaisinko Internet-kaupasta. 11-sivuinen pdf. Tuonti EU-veroalueelta, tuonti EU:n veroalueen ulkoupuolelta, tuonti EU:n ulkopuolelta. Tulli, arvonlisävero.

HS, Kuvankäyttö toi etusivukisan voiton Helsingin Sanomille.

Afterdawn, Sony tuo OLED-näyttöjä markkinoille vielä tänä vuonna. Kyse on televisioista.

Blogi, Photo Business News & Forum. Kuvien myynnistä ja ostamisesta, kuvapankeista jne.

Rob Galbraith, Sports Shooter videos describe use of remote cameras. Kuusi Quictime-videota.

Rob Galbraith, The Press Photographer's Year 2007 gallery presented. UK, 6.000 kuvasta valittu 133 parasta.

Editor & Publisher, One Year Later: AP Photographer Still Held by U.S. in Iraq. Edellisen kerran AP:n kuvaajaa on kuultu toukokuussa 2006, mitään oikeudenkäyntiä ei ole pidetty. Bilal Husseinin ottamia kuvia oli mukana, kun AP voitti Pulitzer-palkinnon vuonna 2005.

IR, LaCie: 26" LCD with near-Adobe RGB gamut. 1920 x 1200, kaksi A4-nelosta mahtuu rinnakkain. Hinta on alle $2.000:n, kalibraattorin kanssa $2.300. Myyntiin kuun loppuun mennessä.

(Foorumilta) Advanced JPEG Compressor, $29.99 (personal), $49.99 (business).

Canada.com, U.S. photographer Tunick eyes Mexican pyramids for next nude photo shoot.

Ephotozine.com, Archos Launch 704 WiFi. Multimedialaite, 7 tuuman kosketusnäyttö, 800 x 480. 80 GB £399.99 (587 euroa), 40 GB £329.99 (484 euroa). Myyntiin huhtikuun lopulla.

Dpnow.com, Digital Photo Frames Go Wireless. Langattomia digikehyksiä, Momento 70, 7 tuumaa, £99 (145 euroa, Momento 100, 10 tuumaa, £199.99 (294 euroa).

Megapixel.net, Canon PowerShot A640 -arvio. Käytettävyys 9. Kuvanlaatu 9.2. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Nikon Coolpix S10 -arvio. Suomen Nikon.

Sigmauser.eu, Sigma SD14 -arvio.

 

12.04.2007 

(vielä) Enroos.com, American Car Show 2007 & Tuning Car Show.

Tietoviikko.fi, Ohjelmisto tunnistaa valokuvaväärennöksen.

Valokuvatorstai, 42. haaste, haastesana on kasvu. "Mieti kuinka annettu aihe on juuri nyt sinulle ajankohtainen, ihanteellinen tai mahdollinen toteuttaa" Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".
 • Sääntöjen 5. kohtaan on tullut tarkennuksia. Tässä sääntöjen 5. kohta kokonaisuudessaan:
  "5. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenetissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Blogin ylläpitäjällä on oikeus poistaa asiattomat kommentit. Valokuvatorstain ylläpito ei linkitä valokuvia, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti."

Taloussanomat.fi, Kuva ei ole koriste. Kaksi vuotta sitten vuoden graafikoksi valitulta Lasse Rantaselta ilmestyy perjantaina visuaalista journalismia käsittelevä kirja.

Photocritic.org, Finally, a good way to show Panoramas on-line. Ilmainen softa, ilmainen sivusto, Flash-pohjainen. Clevr.com.

Bobatkins.com, Canon Technical Reports. Teknistä puolta, listassa 20 objektiivia, loittorenkaat ja polttovälin muuttajat.

Digit.no, SLR cameras without mirror?

Noestudios.com, Building a Poor Man's Ringflash. $104.

Pcworld.ca, Printers: Refills or new cartridges?

Photographyblog.com, Samsung 24 Inch LED Backlit Monitor. 24 tuumaa, 1.920 x 1.200,

Digitalcamerainfo.com, RealPIX Launches Camera for Real Estate Agents. 22 mm, f/2.0, salama, 640x480 -jpg, sisäiseen muistiin mahtuu näitä kuvia 400 kpl. Hinta on $299, myyntiin kesäkuussa.

Kamera & Bild, Holländsk sajt korar årets sämsta foto.

Dcviews.com, Micron MT9T111 3 Mp camera on a chip with Anti-Shake (lehdistötiedote).

Pixinfo.com, Nkon D40X -arvio. Suomen Nikon.

Dpreview.com, Panasonic Lumix DMC-L1 -arvio. Recommended.

Creativepro.com, HP DesignJet Z2100 Printer -arvio. Ks. HP.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A460 Video Guide. Suomen Canon.

Dpreview.com, Fujifilm Finepix F31fd -arvio. Highyly Recommended. Suomen Fuji.

IR, Sony DSC-W55 -arvio. Suomen Sony.

Cameras.co.uk, Samsung Digimax S500 -arvio.

 

11.04.2007 

Mikkoaaltonen.com, Pariisi 2001.

Bodynet.fi on pienen hiljaiselon jälkeen vilkastunut ja uudistunutkin. Uutta on mm. kuvaajaesittelyt maailmalta (lyhyet luonnehdinnat kuvaajista, mukana tuttuja, erittäin tuttuja ja tuntemattomiakin).

Muuriaisniemi.1g.fi, American Car Show, acs-tcs07 (56 kuvaa).

Selmamedia.fi, Jere Lauha, muutama teatterikuva (7 kpl).

Kuvitelmaa.net, Kameralaukku pienemmäksi.

Elisa.net, Siivousfirma tuhosi arvokkaat bändikuvat. Miljoonan euron vahingot EMi:n mukaan. Ainutkertainen Beatles-kuva + 452 negatiivia/väridiaa.

Hopeinenomena.net, DTP ja kuvankäsittely. Tämän vuoden mielenkiintoisimmat viesti.

Dpreview.com, Pentax and Hoya merger scrapped. Mutkia matkaan.

IR, Hamrick Software Releases VueScan 8.4.18. Yleiskäyttöinen skannerisofta, jolla voi tehdä paljon muutakin.

Rob Galbraith, Michael Grecco interviewed by Rangefinder.

Photographyblog.com, Kingston Updates Icons of Photography Website.

Popular Photography, Photography Contest Won -- Without a Camera.

Popular Photography, Bravo to Air Photography Reality Show. (Mikähän on seuraava tv-kilpailu?).

Dcviews.com, Protect your digital SLR camera with Camera Armor. $49.95.

Digit.no, Canon EF 800 mm f/5.6 DO IS USM??? (vanha juttu...).

Pcworld.com, Digital Photo Goodies.

Digicamreview.co.uk, Canon Digital IXUS 70 Zoom -arvio. Suomen Canon.

c|net, Panasonic Lumix DMC-FZ8S (silver) -arvio. Suomen Panasonic.

Cameras.co.uk, Sony DSC N2 -arvio. Suomen Sony.

Trustedreviews.com, Samsung GX-10 -arvio. Pentax K10D -järjestelmädigin klooni.

DCRP, Samsung GX-10 -arvio.

 

10.04.2007 

(Foorumilta tuttu Tipe) www.tlp.fi, Timo Laaksonen Productions.

Mikael Rantalainen, kolmisen viikkoa sitten Turussa,

Big Lerowski's Photoblog, Ristinuhria katsomassa. Olavinlinnassa näyteltiin kärsimysnäytelmä 6.4.2007. Ks. kuvat (82 kpl).

Henrik.paul.fi, Pantone huey -arvio (sekä suomeksi että englanniksi). Ruudun kalibrointia.

Sourander.mutteri.net, Sarjakuvia digikuvauksesta. Sarja on ehtinyt jo numeroon 62 (edellisen maininnan jälkeen on tullut 12 uutta). Osa gageista avautuu, vaikka ei tuntisi taustojakaan, osa ei.

Stltoday.com, Hackers steal, post nude photos of Blunt aide. Missourin kuvernöörin lehdistösihteerin alastonkuvat leviävät jälleen netissä. Aviomies otti kuvia vuoden 2003 lopussa ja vuoden 2004 alussa vaimonsa raskauden edistymisestä. Vuoden 2004 lopulla lehdistösihteeri sai tietää, että kuvat olivat levinneet internetin hämäräsivuille. Poliisi tutki asiaa, mutta syyllistä ei löydetty. Kotikone oli hakkeroitu ja kuvia ja vähän muutakin oli laitettu julkiseen levitykseen. Kerran internetiin joutunutta kuvaa tai videota tai tekstiä ei enää saa mitenkään pois.

The Digital Journalist, April 2007. Sieltä sitten poiminta:

Earthboundlight.com, Adjustment Layer Plus Layer Mask Equals Ultimate Flexibility (Photo Tip of the Week). Photoshop-asiaa.

Amazing Filtered Things -blogi, Nuclear explosions photo collection.

Sciencenews.org, Pictures Posing Questions. Computed photos.

Outbackprint.com, Outback Print Fine Art Paper Directory.

Creativepro.com, Software and Services that Are Free -- and Not Scams.

Makezine.com, Easy DIY 360 degree photos.

IR, Hoya raises Pentax offer.

Photographyblog.com, Canon Digital IXUS 70 -arvio. 4 * / 5 *. Suomen Canon.

IR, Olympus Stylus 760 -arvio. Euroopassa Olympus Mju 760. Suomen Olympus.

Cameralabs.com, Nikkor DX kit lens group test: 18-55mm vs 18-70mm vs 18-135mm vs 18-200mm VR.

Trustedreviews.com, Ricoh Caplio R6 -arvio.

 

09.04.2007 

Aukea.net, beta-testaus on alkamassa.

American Car Show 2007.

Hilavitkutin.com.

Kotimainen digikuvauslehti Pikseli, 3/2007, 68 s, lehtipisteissä juuri ennen pääsiäistä. Alla mielenkiintoisimpia artikkeleita.

 • Jolla valta on. Neljä sivua. Suomen valokuvataiteen museon johtaja Asko Mäkelä jututettavana. Museon johtajana Mäkelä on toiminut vuodesta 1996, vuoden 2001 alusta kuusi vuotta valtion valokuvataidetoimikunnan puheenjohtajana. Vuosiapurahoja jaetaan alle kymmenelle valokuvataiteilijalle. Tällä hetkellä vuosiapurahaa saa 30 valokuvataiteilijaa, muita apurahoja myönnetään vuosittain viitisenkymmentä. Kansainvälisesti Suomen valokuvataiteen asema on hyvä, ministeriöiden kansainvälinen kulttuurin viennin tuki on kerrankin osunut oikeaan. Mäkelä: "Tämä hanke ja apurahajärjestelmämme antaa lukuisille valokuvataiteilijoillemme mahdollisuuden kehittää tuotantoaan ja markkinoida sitä kansainvälisesti".
 • Timothy Persons Tuottaja. Kuusi sivua. "Helsinki Schoolilla tarkoitetaan Taideteollisen korkeakoulun valokuvalinjan pitkällistä projektia, jonka tavoitteena on edistää lahjakkaiden TaiKissa opiskelevien ja sieltä valmistuneiden uraa ja ammatillista kehitystä kansainvälisillä valokuvataidemarkkinoilla". Person aloitti pitkäjänteisen työnsä jo 90-luvun alussa. Galleria TaiKilla on virtuaaligallerian lisäksi Berliinissä pysyvä näyttelytila. Taidemessuille osallistutaan säännöllisesti, teoksia pyritään saamaan myydyiksi museoiden ja keräilijöiden kokoelmiin. Kolmas tapa saada töitään tunnetuksi ovat kansainväliset julkaisut. Personsin mukaan kansainvälisesti menestyneitä suomalaisia maalaustaiteen edustajia on 4-5, kuvanveistäjiä 3, videotaiteilijoita 4, mutta taidevalokuvaajia yli 40.
 • Paperia mustesuihkulle. Ruiskuvärivertailu osa 3, neljä sivua. Kartoitettiin markkinoiden tarjontaa, eri paperityyppien tumman ja vaalean pään sävyjen erotuskykyä testattiin, samoin resoluutiota. Printterit: HP 9100 (pigmenttimusteet), Canon 9000 (liuosmusteet). Joitakin kiiltäviä materiaaleja kokeiltiin Epsonin musteilla, Epson 4800 (pigmentti) ja Epson 1290 (liuosmuste). Paperinvalmistajia testissä oli mukana useita: HP, Epson, Hahnemuhle, Ilford, Canon ja Somerset.
 • Fuji Finepix F40FD. Kaksi sivua.
 • Nikon Coolpix S10VR. Kaksi sivua.
 • Olympus SP-550UZ. Kaksi sivua.
 • Lensbabies. Kolme sivua. Köyhän miehen tilt/shift. Ykkösversion hinta on 100 euroa, kakkosversion 150 euroa ja 3G maksaa 259 euroa. Tarkennus tehdään paljetta liikuttamalla. Polttoväli on 50mm ja valovoima f/2. Aukkoa muutetaan vaihtamalla pieni metallirengas linssin etupuolelta. Lisälaitteita ovat mm. lähilinssit ja tele- ja laajakulmalisäkkeet.
 • Digikuvaus & seniori. Yksi sivu. Hyvä kirja, jonka nimi on harhaanjohtava. Kirja sopii kaikille mainiosti ensimmäiseksi oppaaksi. Kuvaamista ja kameraa käsitellään kuvalähtöisesti, ei tekniikan kannalta.
 • Ringflash, adapter fo Canon 580EX. Yksi sivu. Kiinnitetään varsinaiseen salamaan, hinta on 200 euroa. Halvimmat rengassalamat maksavat 350 euroa, merkkikohtaiset rengassalamat noin 600 euroa. Rengassalama vähentää valotehoa noin kaksi aukkoa.
 • Kuvan elementit, osa 6. Tausta sumeaksi. Kaksi sivua.
 • Titaanien taistelu, Abode Lightroom 1.0 <> Apple Aperture 1.5.2. Kuusi sivua.
 • Seuraava Pikseli numero 04/2007 ilmestyy huhti-toukokuun vaihteessa.
  - Terhi Koivisto (suomalaisena italialaisessa kuvaajakulttuurissa)
  - Pakulla Bakuun (kaksi viikkoa tien päällä Oulusta Azerbaidzhaniin)
  - Mac vai PC
  - Abstraktit valokuvat

digital Photography School, Prime Lenses - an Introduction.

Wikihow.com, How to Build a Panoramic Tripod Head.

Luminous Landscape, Delkin SensorScope. Shedding Some Light on The Problem of Sensor Dust. SensorScopessa on neljä led-valoa ja sopiva suurennos, pölyhiukkaset näkyvät selvästi. SensorVac ei toiminut ollenkaan. SensorWands & SensorSolution toimi (kuten muutkin vastaavat tuotteet). Koko kitin hinta on $189.99. SensorScopea ei myydä erikseen.

Rob Galbraith, Photo Mechanic 4.5 beta process complete, final version now available. Taitaa olla Pohjois-Amerikassa lehtikuvaajien suosituin ohjelma.

Gretagmacbeth, How to switch monitor calibration and profile without rebooting on PC. Ei kokemusta, ohjelma on vuodelta 2003.

Dcviews.com, The PMA monthly printing and camera trends reports. 40% kuvista printataan kotona, 1.5% työpaikalla. 13.9% kuva-automaatilla, 24.4% kuva-automaatilta minilaboratorioon (kaupalliselle tulostusfirmalle), 9.3% tilataan online ja haetaan itse, 11.5% tilataan online ja lähetetään kotiin. (Nämä luvut taitavat olla USA:sta).

Photo.net, Canon EOS 1D MkIII -ensiarvio. Suomen Canon. (Odottavan aika on pitkä).

Photo.net, Canon EF 24-70/2.8L USM -arvio. Suomen Canon.

Dpnow.com, In-depth review: Olympus E-410 compact DSLR with live view (Part 1). Suomen Olympus.

Digitalcamerareviews.com, Sony Cyber-shot DSC-S700 -arvio. Suomen Sony.

LetsGoDigital, Kodak EasyShare V705 -arvio. Suomen Kodak.

 

08.04.2007 

Makenkuvat.fi, Via Crucis kenraaliharjoitus 6.4.2007 (53 kuvaa).

(kertausta) Olli Rinteen DigiFAQ:sta löytyy suunnilleen kaikki mahdollinen digikameroihin liittyvä asia. Tässä yksi aihe:

Mika.1g.fi, Päijänteen ympäriajo 2007 Keravalla (10 kuvaa).

Kennonlämmittäjät (ex-eskelinen-haili-helenius), DIY Rengasvalo. 40 euroa.

(Foorumilta) Kazunori Fujieda, Lens Test. Monenlaisilla Sigman objektiiveilla otettuja kuvia, kamerana Sigma SD9/10, eri polttovälejä, testikuvia voi katsoa myös alkuperäisessä koossa.

Epuk.org, Revealed: the "$2m prize" photography competition that is unlikely to ever pay out. 9.2.2007. Neljässä kuukaudessa kuvia on kertynyt vasta vähän yli sata. Palkinnot maksetaan (_jos_ nyt ylipäätään maksetaan), kun kuvia on jätetty viisi miljoonaa kappaletta (!). Kuvan jättäminen "kilpailuun" maksaa yhden punnan, 1.46 euroa.

 • "In consideration of MPOE agreeing to accept your Entry, you hereby grant to MPOE a non-exclusive, irrevocable, perpetual, worldwide, sub-licensable, assignable, royalty-free right and license to use, store, display, publish, transmit, transfer, distribute, reproduce, create derivative works from or incorporate in other works in any form, media or technology now known or later developed, any photograph submitted by you, which forms part of the Entry."
 • tässä tapauksessa ei järjestäjillä taida olla syytä kerätä oikeuksia kuvien käyttämiseen

Strobist vuoden takaa, Round Up: The "Starving Student" Off-Camera Light Kit.

Bobatkins.com, Canon Acronyms and abreviations. CaF2? UD?

Rob Galbraith, Examining the Toledo Blade's digitally-altered photo. Lehtikuvissa manipulointi on yksiselitteisesti kielletty.

Digital Outback Photo, Working with Lightroom and LightZone in Tandem. Kennolla on aika paljon pölyä...

Diyphotography.net, DIY - Universal Sound and Optical Slave Flash Trigger.

Lpfoto.se, huutokauppa sunnuntaina 22.4.2007, yli 700 kohdetta, kaikissa lähtöhinnat esillä. Tukholma.

Dcviews.com, Sanyo launches the Xacti CG65 for movies on the go. Digivideo tallentaa videoita sd-kortille, 1 GB mahtuu 80 minuuttia. Mahdollisuus samalla tallentaa kuuden megapikselin still-kuvia. Painoa 169 grammaa.

DCRP, Panasonic Lumix DMC-TZ3 -arvio. Suomen Panasonic.

16-9.net, Canon 17-40mm f4 L v Nikon 17-35mm f2.8 v Zeiss 21mm f2.8.

c|net, Canon PowerShot SD750 -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 75. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Fuji Finepix A700 -arvio.

 

07.04.2007 

Vesa Huttunen, makro-macro. Kukkamakroja, makroilua sohvalta. 50mm, f/1.2 + 56 mm loitto, terävyysalue "lyhyehkö".

(Foorumilta) Suomen Fuji: Fuji FinePix S5 Pro on tulossa Suomeen ensi viikolla, hinta on noin 2.250 euroa. Ks. Suomen Fuji.

Fredrik A. Rasmussen, Lens cleaning. Objektiivien puhdistusta.

Profifoto, Test: SINAR eMotion 75. Yhden sivun pdf. 33 megapikselin digiperä, 23.000 euroa.

Outbackprint.com, George Barr's Paper Notes. Paperilaaduista ja printtaamisesta.

ikodot, kuvien rajaamiseen ilman etsintä. $99.

IR, Smart And Simple Tool For Making Panoramic Views Of Your Favorite Sights And Picturesque Landscapes (lehdistötiedote). Venäjältä, $29.95.

Steve Sanders, Canon PowerShot SD1000 Digital ELPH -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 70. Suomen Canon.

Steve Sanders, Canon PowerShot A570 IS -arvio. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Fuji Finepix A700 Video Guide -arvio.

Photozone.de, Nikkor AF 14mm f/2.8 D ED -arvio.

 

06.04.2007 

Työministeriö, Kuvankäsittelijä, Color-Kolmio Oy, Kaarina. "Haetaan aikaisempaa työkokemusta omaavaa kuvankäsittelijää. Tehtävinä mm. julistetulostukset, kehystykset sekä taitto-ohjelmat. Kuvien käsittely PC:llä että Macin kanssa on tuttua."

Oulun kaupunki, TAITO Oulu 400. Suora linkki Digilaitteet, ja sitten Digitaalinen kuvaus.

Tietokone.fi, Kameramarkkinoilla uusia tuulia. IDC: Samsung ja Sony nousussa. Eilisiä digien myyntitilastoja taas.

Suomen Valokuvaajain Liitto ry, Näyttelyt.

Suomen Valokuvaajain Liitto ry, Huhtikuun kuvaaja kuopiolainen Petra Tiihonen.

Turun Sanomat, Valokuvaajaa pelästyneen ravurin osaomistajalle ei vahingonkorvaksia. Valokuvaaja oli päästetty liian lähelle rataa.

Turun Sanomat, Kaunotar haluaa hirviötä. "Fur on kuvitteellinen henkilökuva kansainvälisesti tunnetusta valokuvaajasta Diane Arbusista (Nicole Kidman)."

Rob Galbraith, James Nachtwey on being a documentary photojournalist. 24 minuuttia videota. Nachtwey on maailman tunnetuimpia sotakuvaajia.

Pdnonline.com, USA Today Demands More Usage Rights From Freelancers. USA Today tarjoaa freelancer-kuvaajille sopimusta, jossa päiväkorvaus nousisi $100:lla. Sopimuksen mukaan USA Today voisi käyttää kuvia ilman eri korvausta kaikissa medioissa. Aikaisempi päiväkorvaus oli $275. Kuvaaja säilyttää kuvaan kuitenkin oikeudet.

Strobist, Strobist Turns One. Sivusto on ollut toiminnassa vuoden.

Editor & Publisher, Toledo 'Blade' Photog Altered Sports Pic, Calls It 'Big Mistake'. Kansikuvassa näytetään baseballin pelaajia polvistuneita rukoiluun (viisi joukkuetoveria oli kuollut auto-onnettomuudessa). Kuvaaja oli poistanut yhden julisteen alta näkyvän häiritsevän jalkaparin. Manipulointi paljastui, kun samaan aikaan samasta paikasta otetuissa toisten kuvaajien kuvissa tämä jalkapari oli näkyvissä.

Kamera & Bild, Snabbväxande fotocommunity satsar på kvalitet. Pitemmälle ehtineille amatööreille, kuville on asetettu tietyt laatuvaatimukset. Pari kuukautta sitten kaksi kuvaaja Uppsalasta perusti sivuston.

IR, Panasonic Enhances Firmware To Lumix DMC-L1K Digital SLR.

IR, Pentax K10D -arvio. Ks. Perkko.fi.

Cameralabs.com, Pentax K10D -arvio. Ominaisuuksia on yllin kyllin, mutta kaikilta osin lopputulos ei ole aina hyvä. Pitemmillä polttoväleillä kameran sisäinen kuvanvakaaja ei ole yhtä tehokas kuin objektiivin kuvanvakaaja. Ks. Perkko.fi.

Steve Sanders, Olympus SP-550 UZ Ultra Zoom -arvio. Suomen Olympus.

Photoxels.com, Nikon Coolpix P5000 -arvio. Suomen Nikon.

Trustedreviews.com, Reallusion FaceFilter Studio 2.0 -arvio. Helppokäyttöinen ohjelma kasvojen ehostukseen ja muotoiluun, ei vakavaan käyttöön. Ihoa ohjelma ei paljoa tasoita, mutta morfauksen avulla saa kuvattavista esiin hauskoja ilmeitä. Hinta on £29.99, 44 euroa.

 

05.04.2007 

Harriniemi.net, jälleen päivityksiä kuviin.

Poliisi, työpaikkailmoitus. Kuva- ja videotutkija, 4.4.2007.

"Keskusrikospoliisissa on uudelleen haettavana KUVA- JA VIDEOTUTKIJA rikosinsinöörin virkaan. Virkaa aiemmin hakeneet otetaan huomioon ilman uutta hakemusta. Videotutkija työskentelee kolmen hengen tutkimusryhmässä. Hänen tehtäviinsä kuuluvat rikostekniset kuva- ja videotutkimukset ja tähän liittyvä lausunnonanto sekä tutkimusalueen kehittäminen, sidosryhmäkoulutus ja kansainvälinen yhteistyö.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto. Kielitaidon kelpoisuusvaatimuksena on erinomainen suomen kielen ja tyydyttävä ruotsin kielen suullinen ja kirjallinen taito. Parhaat valmiudet tehtävän menestykselliselle hoitamiselle antaa DI-koulutus sekä tehtäviä tukeva työkokemus. Tehtävässä tarvitaan kokemusta kuvasignaalin käsittelymenetelmistä sekä tietoteknistä osaamista, yhteistyökykyä, oma-aloitteisuutta ja hyvää englannin kielen taitoa. "

Valokuvatorstai, 41. haaste, haastesana on armo. "Mieti kuinka valokuvauksen keinoin voit käsitellä aihetta.". Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".
 • Sääntöjen 5. kohtaan on tullut tarkennuksia. Tässä sääntöjen 5. kohta kokonaisuudessaan:
  "5. Muiden morkkaaminen ei Valokuvatorstaissa ole sallittua. Sivulla ja blogikommenetissa pyritään rakentavaan keskusteluun. Blogin ylläpitäjällä on oikeus poistaa asiattomat kommentit. Valokuvatorstain ylläpito ei linkitä valokuvia, joiden se ei katso sopivan inspisblogin linjaan. Linkitysten poisjättämiset päätetään tapauskohtaisesti."

Kameraseuran jäsenlehti eli uutiset ovat esillä netissä pdf-muodossa vuodesta 2005 alkaen. Uusin jäsenlehti on 1/2007 Tammi-helmikuu.

Panttihuutokauppa Turussa, Eerikinkatu 4, 12.4.2007 alkaen klo 17.

KAMERA FUJI GW690II 6X9 90MM/1:3.5 600 e
LAUKKU
- ei tarjousta

KAMERA GSW690II 6X9 65MM 1/5.6 700 e
SALAMALAITE VIVITAR 283
LAUKKU
- ei tarjousta

KAMERA LINHOF TECHNIKA 700 e
FILMIKASETTEJA YM.
LAUKKU
- ei tarjousta

KAMERA HASSELBLAD 500 C/M 360 e
OBJEKTIIVI 80MM CARL ZEISS
- 280 euroa

KAMERARUNKO MAMIYA 330C 500 e
4 OBJEKTIIVIA 55.65.180.250MM
- ei tarjousta

KAMERA PENTAX 6X7 800 e
3 OBJEKTIIVIÄ 55MM.75MM.135MM
PRISMAETSIN
LAUKKU
- 600 euroa

PALKKIKAMERA LINHOF TECHNIKA + FILMIKASETTI 700 e
KAMERA ASAHI PENTAX
OBJEKTIIVI 6X2 1:4/135
- poistettu

KAMERA NIKON FG-20 120 e
OBJEKTIIVI 80-210MM 1 OBJEKTIIVI 35-70MM
SALAMA NIKON SB-19
TELEJATKE
MOOTTORIPERÄ NIKON MD-14
- 80 euroa

DV-KAMERA CANON XL-1S 16XZOOM XL 5.5-88 IS 1600 e
KAUKOSÄÄDIN. LATURI. VERKKOVIRTALAITE. KÄYTTÖOHJE
LAUKKU
- poistettu

DIGIKAMERA KODAK DCS760C (NIKON F5) 500 e
OBJEKTIIVI SIGMA 28-70/2.8D ASP.
- 300 euroa

KAMERA HASSELBLAD SWC/M BIOGON 38/4.5 T* 1500 e
FILMIKASETTI 12. ETSIN
- poistettu

KAMERAJALUSTA MANFROTTO 161 + KINOPÄÄ 160 280 e
- poistettu

DIGIKAMERA CANON POWERSHOT PRO 1 8.0MP 260 e
MUISTIKORTTI CF 512MB 7.2-50.8MM 1:2.4-3.5 L US
- 260 euroa

KAMERA MAMIYA C330 PROFESSIONAL F 460 e
- poistettu

OBJEKTIIVI ZEISS DISTAGON 50/4 400 e
- ei tarjousta

OBJEKTIIVI HASSELBLAD CARL ZEISS SONNAR 150/4 T* 350 e
- poistettu

OBJEKTIIVI MAMIYA-SEKOR 135/4.5 120 e
- ei tarjousta

OBJEKTIIVI CARL ZEISS SONNAR 150/4 340 e
- poistettu

JALUSTA MANFROTTO 058 + KUULAPÄÄ 168 240 e
- poistettu

KAMERAJALUSTA MANFROTTO 161 + KINOPÄÄ 160 280 e
- poistettu

SALAMALAITE METZ 45 CL-4 150 e
2 AKKUA QUANTUM TURBO BATTERY
- ei tarjousta

SALAMA BOWENS MONO 400D 120 e
- ei tarjousta

SALAMALAITE VIVITAR 283 80 e
QUANTUM 1+ TEHO AKKU
- 10 euroa

2 SALAMAA BOWENS MONO 200E.400E 200 e
- ei tarjousta

SALAMALAITE VIVITAR 283 80 e
AKKU QUANTUM BATTERY 1+
- 10 euroa

2 SALAMAA HENSEL MONOFLASH VARIO B 400 360 e
- ei tarjouta

SALAMA HENSEL MONOFLASH VARIO B 800 160 e
- ei tarjousta

SKS, Biografiakeskus, Kansallisbiografia. pienoiselämäkerrät. Kun ammatiksi valitsee "valokuvaaja", niin haku palauttaa 14 tulosta. "Valokuvauksen opettaja" palauttaa tulokseksi yhden osuman.

Photo.net, Nikon clarifies full frame policy.

Diyphotography.net, Release Cable for Canon DSLRs.

The Online Photographer, Go, Leica.

IR, IDC reports on 2006 digicam market. Vähän lisää lukuja eiliseen uutiseen. Digien kappalemyynti kasvoi edellisestä vuodesta 14.5%, 106 miljoonaan kpl:een. Järjestelmädigeissä luvut olivat 39% ja 5.2 miljoonaa kpl. Olympuksen osuus maailmanlaajuisista järjestelmädigimarkkinoista oli 5.9%, 311.116 kpl. Pentaxin luvut olivat 5.4% ja 285.932 kpl. Nikon myi 1.7 miljoona järjestelmädigiä, markkinaosuus 33%.

Digitalcamerainfo.com, Talk of Photoshop CS4 in the Air. Uusi versio ei ole vielä myynnissä, mutta Adobe jo kertoo vähän sitä seuraavasta versiosta.

Dpreview.com, Panasonic Lumix DMC-TZ3 -arvio. Recommended. Suomen Panasonic.

Megapixel.net, Panasonic DMC-TZ3 -arvio. Käytettävyys 9. Kuvanlaatu 8.6. Suomen Panasonic.

Dpnow.com, Photographers’ Getting More Memory For Their Money. Parissa vuodessa muistikorttien hinnat ovat pudonneet 80%.

The-digital-picture.com, Sigma 80-400mm f/4.5-5.6 EX DG OS -arvio.

Fredrik A. Rasmussen, Nikon ED-IF AF-S VR 24-120 F/3.5-5.6G -arvio.

Digicamreview.com, Samsung NV7 OPS -arvio.

Cameras.co.uk, Samsung Digimax NV3 -arvio.

 

04.04.2007 

Reaxon.fi (digicamera.netin etusivulla), uutisia:

 • Prakticalta uusi digikameran ja multimediasoittimen yhdistelmä, Praktica Luxmedia 7403
 • 7 megapikseliä, kolminkertainen zoom, 37-113 mm, 3 tuuman lcd-näyttö, kasvojentunnistus/seuranta, makro 1cm, metallirunko, Li-ion akku, laukku, sisäinen mikrofoni + kaiutin, 32 MB sisäistä muistia
 • mp3, mpeg4/avi, nauhoitin/soitin
 • hinta on 225 euroa, 30.5.2007 saakka mukana tulee 1 GB:n sd-muistikortti

carl_laban, Helsingin kiiltävät pallo, Shiney metal balls. Flickristä löytyy oikein oma alueensa, Helsinki's shiney metal balls (Olo no 22).

Yle, Kiistelty Helsinki School julkaisi toisen valokuvakirjan.

Suomen Lehtikuvaajat ry, huhtikuun kuvaaja on Katja Luoma.

Suomen valokuvataiteen museo, fmp.fi. Lauantaisin klo 14 taiteilijatapaamisia. 14.4.2007 on vuorossa Aino Kannisto, joka esittelee töitään.

ITviikko.fi, HP tuo tasalaadun digiväreihin. Uudella DreamColor-teknologialla. Aluksi pro-malleilla, myöhemmin kuluttajatason laitteissa. Tarkoituksena on, että näytön värit olisivat samanlaisia kuin tulosteen värit.

Levikintarkastus Oy, levikkitilastot päivitetty 3.4.2007. Vuoden 2006 luvut.

 • Kameralehti 10.640 kpl
 • Digikuva 7.474 kpl

(Kertausta) Hämeenlinna, 18-20 May 2007, Sigma Users's Group Meeting.

Steve Sanders, Canon Leads in Digital Camera Shipments in 2006, According to IDC. Luvut koskevat kaikkia toimituksia ja vuotta 2006.

 • Canon toimitti 19.7 miljoonaa digiä (kaikki mallit), markkinaosuus 18.7%. Sonyn markkinaosuus oli 14.2%, Kodakin 10%. Olympus oli sijalla 4, osuus markkinoista 8.6%. Samsungin sijaluku oli viides, 7.8%. Nikon putosi sijalle 6, markkinaosuus oli 7.6%.
 • Järjestelmädigeissä Canonin osuus oli 46.7%, Nikon oli toisena, 33%. Sony toimitti viime vuonna 326.240 järjestelmädigiä, markkinaosuus 6.2%.

Rob Galbraith, Analysis of European pricing of Adobe Creative Suite posted. Ei liene mikään yllätys, että eurooppalaiset maksavat Adobe Create Suite -paketeistaan paljon enemmän kuin amerikkalaiset. Miksi?

IR, Digital Camera Shipments Flying High as Market Value Dips in Central and Eastern Europe, Says IDC (lehdistötiedote). Kyse on Keski- ja Itä-Euroopan markkinoista ja viime vuodesta. Jää vähän epäselväksi, onko luvuissa mukana Länsi-Eurooppaa (luultavasti ei?)

 • toimitukset kasvoivat 27%, 7 miljoonaa digiä
 • Canon oli markkinajohtaja, Sony vei toisen sijan Olympukselta. Näiden kolmen osuus toimitusten kappalemääristä oli 55% (rahamäärässä 58%).

Digital Outback Photo, Interview with Roman Loranc. Klassisia mv-kuvia. 25 minuutin podcast (audio, mp3).

Strobist, Quickie Umbrella Lighting Tip.

Kamera & Bild, 100 000 kronor till vinnaren av Foto-SM. Ruotsin suurin valokuvakilpailu on käynnistynyt, kuvien jättöaika päättyy vasta lokakuun lopussa. Osallistujan pitää asua Ruotsissa, yhden kuvan jättäminen maksaa 15 kruunua. Voittaja saa 100.000 kruunua (10.689 euroa), toiseksi tullut 50.000 kruunua ja kolmanneksi sijoittunut saa 25.000 kruunua.

IR, IrfanView security flaw found. Animoitujen kursorien käsittelyyn liittyvä (puskurin ylivuotoa hyödyntävä), koskee ani-päätteisiä (kuva)tiedostoja, jotka sisältävät viruskoodia ja jotka avataan IrfanView-ohjelmalla.

Lightroom-news.com, Lightroom Podcast #29 has been posted, with Raw Engineering and Jeff Schewe.

Dpreview.com, Casio goes underwater. Vedenpitävä kotelo (3 m), Casio Exilim EX-Z65 ja EX-Z75 -malleille.

Digitalcamera.de, Slide Slide Bildpräsentation. Ilmaisohjelma, myös englanninkielinen versio.

Photo.net, uusia objektiiviarvioita.

Digitalcamerainfo.com, Olympus EVOLT E-510 -ensiarvio. Suomen Olympus.

Ephotozine.com, Canon EF 100mm f/2.8 Macro USM -arvio.

Ephotozine.com, Panasonic DMC-FX30 -arvio. Suomen Panasonic.

DCRP, Canon PowerShot TX1 -arvio.

Cameras.co.uk, Fuji Finepix F31fd -arvio. Suomen Fuji.

 

03.04.2007 

Vesa Huttunen, 2007-extremadura-spain (jatkoa Espanja-sarjaan, 15 mv-kuvaa).

Jukka Piiroinen, valonkuvia.1g.fi, Swedish Jazz Celebration. SJC eli Swedish Jazz Celebration kokosi 20.-24.3 ruotsalaisen jazzin parhaimmistoa Luulajan uuteen kulttuuritaloon, Kulturens Husiin.

Kimmolahikainen.com, Luontokuvia.

Peter Forsgård, I love Malmö - näyttely Turun taidemuseossa.

HS, Munkkisaaren kuutti ahmii ja rehvastelee Korkeasaaressa. Eiliseen uutiseen vähän jatkoa. Onnellinen loppu häämöttää...

Tietokone-lehti nro 4/2007, 28.3.2007.

 • Värilasereita kotehein ja pientoimistoihin, viisi sivua. Värilaserilla saadaan kelpo väritulosteita kopiopaperillakin. Canon tuotti testin lasereista parhaimmat värikuvat.
  - Canon Lasershot LBP-5000, 270 euroa. "Siedettävän kokoinen, huoleton, kohtuullista valokuvalaatua tuottava yleistulostin kotiin".
  - Samsung CLP-300N, 319 euroa. "Käytänöllisen kokoinen ja hintainen kodin yleistulostin sekä väri- että mustevalkotöihin".
  - Lexmark C500n, 349 euroa. "Kookas työryhmän tai pientoimiston yhteiskäyttöinen yleistyöjuhta, jolla saadaan myös väritulosteita".
  - Xerox Phaser 6110N, 377 euroa. "Käytännöllisen kokoinen yleisväritulostin".
 • Pikakokeet, Fujifilm Finepix S6500FD Zoom, Kamera tunnistaa kasvot, n. 400 euroa, puoli sivua. Ulkonäöltään kamera muistuttaa pienikokoista järjestelmäkameraa. Kennossa on 6 miljoonaa pikseliä, ISO ulottuu 3200:aan, xd-kortit, sisäistä muistia on 10 megaa. Polttoväli on 28-300mm, zoom on 11-kertainen, valovoma f/2,8-4,9. Objektiivin geometriavirheet on hyvin pienet, niitä lienee korjattu ohjelmallisesti. Fujin kohinanpoisto toimii, kohinaa tulee häiritsevästi vasta ISO-arvolla 1600. Heikoin kohta kamerassa on videoetsin, jonka tarkkuus saisi olla parempi. Kuvanvakaajaakin jää kaipaamaan. "Kokonaisuutena laite tarjoaa runsaat ja tasapainoiset oiminaisuudet yhdessä helppokäyttöisessä paketissa".
 • Pikakokeet, Nikon D40, Helppoa järjestelmäkuvausta, n. 600 euroa, puoli sivua. Erittäin pienikokoinen, mutta käteensopiva järjestelmädigi. Kennon tarkkuus on 6 megapikseliä, sd/mmc-kortit, sarjakuvauksen vauhti on 2.5 kuvaa sekunnissa. Harvemmin tarvittavat toiminnot on piilotettu valikoiden taakse, näin painikkeiden määrä on saatu minimiin. Etsin on kohtalaisen kirkas ja kontrastikas. Kuvanlaatu on hyvä, kohina alkaa vaivata vasta ISO 800:lla. "Nikon D40 antaa itsestään hyvin myönteisen kuvan. Kamerassa on edulliseen hintaansa nähden paljon aineksia".

Post-gazette.com, Some women may see 100 million colors, thanks to their genes. Kolmen päävärin lisäksi osa meistä voinee nähdä neljännenkin värin. Neljäs väri on punaisen ja vihreän välissä, suunnilleen oranssi. Normaalit ihmiset kykenevät erottamaan noin miljoona eri värisävyä, mutta neljännen värin näkijät erottavat 100 miljoonaa värisävyä. Arvion mukaan 2-3% maailman naisista omaa kyvyn nähdä neljäs väri.

Prime-junta.net, Petteri Sulonen.

DCRP, Lens Buyers Guide.

Photographersindex.com, Stock Photo Price Calculator. Kuvien hinnoittelulle laskuri, USA:n markkinat. Kolme ryhmää, mainoskuvat, yrityskuvat ja lehtikuvat.

Ephotozine.com, Silverbrook Ltd release Memjet printing technology.

Rob Galbraith, Military Photographer of the Year contest results posted.

Rob Galbraith, Shooting a star trail exposure with the Canon EOS-1Ds Mark II.

Canon EOS world -sivustoa on päivitetty.

National Press Photographers Association, Carolyn Cole Named Photojournalist Of The Year (Large Markets); Cole, Brian Hill, Picked For Best Of Show.

Makezine.com, Coffee meets milk. High speed photography.

Gopetition.com, Fair pricing for European Software. Kerätään nimiä Adobelle lähetettäväksi. Adoben Euroopan hinnat ovat melkein kaksinkertaiset USA:n hintoihin verrattuna.

Dcviews.com, Samsung releases firmware updates for digital SLRs.

Ephotozine.com, Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM -arvio.

Fredmiranda.com, Canon TS-E 90mm f/2.8 Tilt Shift -arvio.

Dpnow.com, Epson P-3000 -arvio. Kuvatallennin. Suomen Epson.

Steve Sanders, Olympus Stylus 760 -arvio. Euroopassa Olympus Mju 760. Suomen Olympus.

Photographyblog.com, HP Photosmart R837 Review -arvio. 4 * / 5 *. Suomen HP.

Digitalcamerainfo.com, Hasselblad H3D 31 -ensikokemukset. $24.995.

Cameras.co.uk, Sony DSC W35 -arvio. Suomen Sony.

Trustedreviews.com, Fujifilm FinePix Z5fd -arvio.

Trustedreviews.com, Pentax Optio M30 -arvio.

Fredrik A. Rasmussen, Nikkor 50mm f/1.4 AIS -arvio.

c|net, Sony Cyber-shot DSC-W80 -arvio. Suomen Sony.

Behardware.com, LCD Tests: The Acer and Dell 26’’ and 27’’. Acer AL2616WD (26 tuumaa, 950 euroa) ja Dell 270WFP (27 tuumaa ja 1.500 euroa).

 

02.04.2007 

Vesa Huttunen, birds.fi.

Raido Ruuse, PopFashion Spring 2007. Vanha Ylioppilastalo 23.-24.3.2007.

(muistutus) Poliisiammattikoulun tavarahuutokauppa ke 4.4.2007, alkaen klo 9:30, Miestentie 2, 02150 Espoo (Otaniemi). Kuvat ja tekstit kohteista.

"Valokuvaustarvikkeita, kameroita(Filmi), järjestelmäkameroita (Filmi), videokameroita, Beta-kameroita, kameranjalustoja, salamalaitteita, valotuslaitteita, studionäyttöjä, kuvausvarjoja, valkokankaita, ilmankuivaimia, kuvanleikkauspöytiä, kameralaukkuja (alumiinisia), vara-akkuja, mikrofoneja, mikseripöytä, videonauhureita, valvontamonitori, ilmastointilaite, piirtoheittimiä, televisioita, kahvinkeittimiä, fläppitauluja, yms."

HS, keskustelut, Mikä on kuvauksellisin kohde Helsingissä?

Aprillipiloja.

Iltasanomat, Hylkeenpoikanen Helsingissä, kuvia. HS, Nälkiintynyt kuutti löytyi Kaivopuiston rannasta.

Aviisi 8/04, Kyseenalaistajasta kasvoi menestyjä, puolen sivun pdf. Ilkka Uimonen kyllästyi 26-vuotiaana turskanperkaamiseen ja hanttihommiin ja päätti ryhtyä valokuvaajaksi. 12 vuotta myöhemmin hän on Magnumin koejäsen.

Aviisi 02/07, Turistikuva todistaa kaiken olevan hyvin. Juha Suonpään valokuvanäyttelystä Pyhät Paikat 20.1.-25.2.2007.

Talouselämä, Verkko pelasti hukkuvan. Torniolaisen Fotonetin tarina. Parhaina päivinä ympäri Suomea lähtee kymmeniä tuhansia valokuvia. Usean vuoden ajan kasvu oli 200-300 prosenttia vuodessa, silloin oltiin kovilla. Nyt kasvu on tasaantunut 25 prosenttiin vuodessa. Fotonetin perustaja arvioi, että Suomessa oli parhaimmillaan valokuvausliikkeitä jopa 800, jos mukaan lasketaan nekin, joiden liikevaihdosta valokuva toi edes osan. "Voi olla, että jäljelle jää vain sata".

Geardigest.com, Finally, An Optical Lens Cleaner That Really Works! Pienin purkki maksaa $7.95. Purosol.com. (Eipä taida olla Suomessa myynnissä).

Earthboundlight.com, Photoshop Adjustment Layers 101 (Photo Tip of the Week).

(via Luksus) Matkakuvakilpailu, CITY magazine: One City, Many Destinations Photo Contest. Tarkoituksena on löytää kuva, joka parhaiten vangitsee kuvaamansa kaupungin hengen. Voittajakuva pääse kanteen, 16 kuvaa valitaan finaaliin. Värien säätö ja rajaus on sallittu, mutta ei manipulointi. Kilpailu päättyy kesäkuun 30. 2007.

Steve Sanders, Tech Corner by Mike Chaney. Kuukausittain artikkeleita, 33 kpl.

Photo.net, Man Discovers Comet with Canon 350D.

Tom's Hardware Guide, Four 4 x 6 Inch Photo Printers Head-to-Head. Kodak EasyShare Photo Printer 500, Epson PictureMate Deluxe Viewer Edition, Samsung SPP-2040 ja Canon Selphy DS810. Kymppikuvatulostimia.

Tom's Hardware Guide, Four Wide Screen 19" Monitors Compared. Samsung 940BW, HP W19, Benq FP92W ja Asus PW191.

Tom's Hardware Guide, Color Laser Printers: Fast and Affordable! HP LaserJet 2600N, HP Color LaserJet 3600, Konica Minolta Magicolor 5430DL ja Lexmark C522n.

Tom's Hardware Guide, Multifunction Printers Under $150. Canon Pixma MP510, Dell AIO 926, Epson Stylus CX6000 ja HP Photosmart C4180.

Tom's Hardware Guide, Pro Printer Titans Clash in Vegas, What Canon And HP Did While I Was Epsoning.

Geardigest.com, Buyers' Guide - 26 Digital SLR Cameras.

LetsGoDigital, FujiFilm FinePix S6500fd -arvio. Suomen Fuji.

 

01.04.2007 

Captainmemo.1g.fi, kuvat. Kaikenlaista, mm. studiokuvia (sama sessio kuin parta goes studio...).

Kapasia-blogi, Kapa on vaihteeksi valokuvaajan assistenttina. Assarina.

Mikko Hytönen, Päijänteen ympäriajo 2007. 31.3.2007.

Kuvasarja.org, sivustolle on tullut uutta sisältöä.

Teknolelu.fi, Valokuvaus. Lomo supersampler – neljä kuvaa kerralla, Kravattikamera – kuvaa salaa firman sauna-ilta ja GorillaPod - muokattava kolmijalka.

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta -blogi, 3- välierät: Kärpät-Blues ja Jokerit-HPK.

Luonto-/valokuvaaja Eerik Lämsä, ekinza.com.

Artur Gajewski, AG BOUNCER II, Revolutionary flash bouncer/diffuser. Jollei itse halua ryhtyä askartelu-urakkaan kuplamuovista, niin arturilta voi ostaa toimivan salamanpehmentäjän 30 euron hintaan (kyse ei sitten ole mistään aprillipilasta, tämä toimii käsittääkseni oikein hyvin). Postikulut 5 euroa.

Yle, Valokuvaaja Joel Brodsky on kuollut.

Yle, Aprillipilojen sata parasta amerikkalaisessa nettimuseossa.

Wrotniak.net, geeCam: Free Cameras for the Masses. The First Real Revolution in Digital Camera Technology.

Blogi, Antique & Classic Photographic Images. Valikoituja kuvia menneiltä ajoilta.

Diyphotography.net, Take Infrared (IR) Pictures With Your Digital Camera.

The Online Photographer, The Pentax DA 70 Lens Does a Portrait.

Digitalcamerainfo.com, Ansmann Announces Battery Grips for Two Nikon Models. Akkukahvat Nikon D40 ja D80, myyntiin huhtikuun lopulla.

 

 
 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 


Hae Google:sta

Uutiset