Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Marraskuu 2006

30.11.2006 

Taidemuseo Tennispalatsissa avataan ensi vuoden helmikuussa valokuvataiteen klassikoihin lukeutuvan ranskalaisen Robert Doisneaun (1912-1994) näyttely. Doisneau kuvasi ennen kaikkea Pariisin katuelämää tavallisine ihmisineen ja tapahtumineen. Hänen tunnetuin otoksensa on vuonna 1950 kuvattu suudelma, Le baiser de l’Hotel de Ville. Doisneaun kuvat ovat oivaltavia ja niissä on usein lämminhenkistä huumoria.

Tennispalatsin näyttelyyn (14.2.2007 - 29.4.2007) tulee 70 valokuvaa vuosilta 1932-89. Näyttelyn on tuottanut DiChroma yhdessä kuvatoimisto Raphon kanssa.

Samaan aikaa Doisneau-näyttelyn kanssa Tennispalatsissa nähdään Tähtitaivas - suomalaisen elokuvan kultakauden filmitähtiä -valokuvanäyttely.

Toukokuussa avautuu jälleen uusi valokuvanäyttely, Oi maamme...
11.5.2007 - 30.9.2007.

Fotoni.org, bändikuvia niin paljon, että heikompaa hirvittää. Myös muita kuvia. Markus Lehto, Turku.

Anssi Jokiranta, Lehtikuvia 2006.

(Foorumilta) Joel Nykter, Salibandy.

Luova.fi, tulevaa.

 • Luovan Joulumyyjäiset lauantaina 2.12 ja sunnuntaina 3.12 klo 10 - 14 osoitteessa Suvilahdenkatu 10 A 5 krs. Lähes kaikki valikoiman 500 kirjaa ovat esillä. Ajankohtaisimmat kirjat ovat ehkä Arno Minkkisen Saga ja Diane Arbusin Revelations sekä I.K. Inha ja Antero Takalan Kaamos. Yksi tarjouskirjoista on Anders Petersenin Cafe Lehmitz 30 e (norm 38 e) signeerattuna.
 • sateenvarjoheijastimet ovat tarjouksessa 20 e (28 e)
 • Jussi Aallon vedoksia vedoksia (3 - 800 euroa) (kolme vai kolmesataa?)
 • Jussi Aalto ottaa muotokuvia puoleen hintaan 60 e (120 e normaalihinta). Tähän hintaan sisältyy yksi 10 x 15 vedos (paspis mukana).
 • maksutavat käteinen, luottokortti ja pankkikortti
 • Luova.fi:n sivuilta löytyy tietoa ensi vuoden työpajoista

Katse.org, Kenties syksyn hienoin näyttely. Perttu Saksa, valokuvia 3.12.2006 saakka Galleria Hippolyte, Helsinki.

Valokuvatorstai, 27. haaste on ottaa valokuva, joka pohjautuu viime viikolla edesmenneen Juice Leskisen runoon... Tarkoitettu bloggaajille.

 • "päivä päivältä
  muistuttaa itseään
  entistä enemmän"
 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".

HS, tiistai 28.11.2006, C 28, pieni juttu kuvan kera, Luontokuvat saivat uuden kodin. Tarja Suksi hoitaa Suomen suurinta luontokuva-arkistoa. Suomen luonnnonsuojeluliiton 200.000 luontokuvaa ovat siirtyneet Kannelmäkeen kuvatoimisto Kuvaliiteriin. Luontokuva-arkistoon ovat kuviaan antaneet välitettäväksi noin 700 kuvaajaa vuodesta 1978. Vaikka välittäjä vaihtuu, niin toiminta jatkuu kuulemma entiseen malliin. Kuvaliiterissä on kuvia kaikkiaan 400.000. Luontokuva-arkisto, luontokuvat.fi.

 • (Kuvaajilta ei lupia kysytty, kun kuvat siirrettiin LKA:n toiminnan loppuessa. Kuvien palautusaika on kuusi kuukautta niille, jotka haluavat diansa takaisin. Jonkin verran närää on herättänyt myös 50/50 myyntipalkkion muuttuminen kuvaajalle epäedullisemmaksi 35/65 myyntipalkkioksi. Toisaalta taitaa diojen välitys olla katoava luonnonvara...)

Turun Sanomat, Saaristomeren valokuvia Pulssin näyteikkunassa. 25 kuvan näyttely Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien ja Turun Sanomien järjestämän saaristoaiheisen valokuvakilpailun sadosta.

 • Saaristomeri 2006- valokuvanäyttelyn avajaiset 30.11. klo 17.30 Humalistonkadun Lääkäriasema Pulssin luentosalissa, Humalistonkatu 9-11
 • ks. Digicamera.netin uutiset 10.11.2006

Tänään on sitten viimeinen päivä osallistua Panasonicin Lumix Awards 2006 -digikuvakilpailuun. Aiheena on ‘Same Sights. Different Views’, tulkinta on vapaa. Osallistuminen vaatii sivuille rekisteröitymisen.

Digitalcamerainfo.com, Sony alpha DSLR-A100 -arvio. (Alussa 10 sekunnin rasittava Olympuksen mainos). Suomen Sony.

IR, Panasonic Lumix DMC-TZ1 -arvio. Suomen Panasonic (teksti on ruotsiksi).

Trustedreviews.com, OKI C8600n A3 Colour LED -arvio.

 

29.11.2006 

Jos on vielä ongelmia Foorumille kirjautumisessa, ota yhteyttä ylläpitoon. Muista laittaa mukaan käyttäjätunnus ja rekisteröinnin yhteydessä antamasi sähköpostiosoite.

Helsingin Sanomain Säätiö, myönnetyt apurahat: Helsingin Sanomain Säätiö jakoi maanantaina 28.11. kaikkiaan 1,1 miljoonaa euroa viestinnän ja median tutkimukseen.

Tampereen yliopiston Journalismin tutkimusyksikkö sai 86 500 euroa digitaalisen kuvankäsittelyn rajoja koskevaan tutkimukseen. Professori Janne Seppäsen vetämässä hankkeessa selvitetään, millaisia kuvankäsittelyn sääntöjä ja normeja sovelletaan suomalaisissa sanoma- ja aikakauslehdissä sekä millaisia ovat tähän liittyvät ammatillisen harkinnan ja päätöksenteon prosessit.

Antero TakalaAntero Takala, Kaamos
25.11.2006 saakka
jatkoaika 9.12.asti!

Professori Antero Takalan Kaamos-kuvien näyttely on saanut jatkoaikaa. Kaamoksen hämärässä otetuissa mustavalkokuvissa on erittäin rikas harmaasävyasteikko, mutta mustin musta ja huippuvalot puuttuvat. Näyttely on esillä Laternan uudessa Lukulamppu-kirjagalleriassa.

Näyttelyn yhteydessä on julkaistu myös kirja Antero Takala, Kaamos. Hinta 25 euroa, 35 valokuvaa Lapin kaamoksesta (Kustannusosakeyhtiö Musta Taide).

Petteri Kokkonen, Pikinokka - Karjalan koira
10.12.2006 saakka

Petteri Kokkonen on kuvannut elämää Laatokan rannalla.

Saatavana myös kirjana, teksti Esa Keron.

Laterna Magica
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
ma-pei 10-18, la 10-15

Pspvinkit.net, Kuvankäsittely FAQ eli usein kysytyt kysymykset. Soveltaen käyvät muihinkin ohjelmiin kuin Paint Shop Pro:hon.

Päivän Elokuvia ja Valokuvia -blogi pläjäys, Julkimot, jotka näyttävät minulta. Kyse on Myheritage.com -palvelusta, jonne voi upata kuvansa ja katsoa, ketä julkisuuden henkilöä eniten muistuttaa.

 • ks. digicamera.netin uutiset 12.1.2006 ja 16.8.2006
 • (itse en saanut Myheritage.com-sivuja toimimaan..., tässä voisi olla toimivampi linkki)

Rob Galbraith, Samsung set to ship SyncMaster XL20, 20" wide-gamut LCD monitor with LED backlight. 20-tuumainen näyttö, kalibrointilaite + softa mukana, hinta on $1.999. Joulukuussa myyntiin.

IR, Leading Image Quality Evaluation Tool DxO Analyzer Now Supports Measurement of RAW Images (lehdistötiedote).

Ephotozine.com, hahnel gets a grip. Canon 30D:n akkukahva.

Steve Sanders, Canon EOS Digital Rebel XTi -arvio. Euroopassa Canon EOS 400D. Suomen Canon.

Cameralabs.com, Olympus E-400 -arvio. Suomen Olympus.

Digicamreview.co.uk, Olympus E-400 -arvio. Suomen Olympus.

DCRP, Olympus FE-190 -arvio. Suomen Olympus.

Megapixel.net, Fujifilm FinePix S6000fd -arvio. Euroopassa Fujifilm FinePix S6500fd. Käytettävyys 8.8. Kuvanlaatu 9. Suomen Fuji.

Steve Sanders, Canon PIXMA Pro9000 -arvio. A3-tulostin. Suomen Canon.

Shutterbug.com, Epson Stylus Pro 3800 -arvio. A2-koon tulostin. Suomen Epson.

 

28.11.2006 

Foorumi on jälleen auki. Foorumin tiedot palautettiin sulkemista edeltäneeltä päivältä.

Päivitimme foorumisoftan uusimpaan versioon. Nebulassa puolestaan siirrettiin Digicamera.netin Foorumin tietokanta uudelle palvelimelle, jossa on päivitetty MySQL.

(Isoksi paisunut Foorumi korruptoi satunnaisesti jonkun taulun, vähän ajan päästä tuli sitten tietokantavirheitä.)

Jos päivitys ja kaksi palvelinta eivät riitä, niin sitten kokeillaan muita keinoja.

Jos sinulla on ongelmia Foorumille kirjautumisessa, ota yhteyttä ylläpitoon. Muista kertoa viestissäsi Foorumilla käyttämäsi käyttäjätunnus ja sähköpostiosoite.

Viikon 48 kuva: Villiviini.

Eilen digicamera.netin uutisissa mainittuun RAW-kuvauskyselyyn saatiin jo tarpeeksi osallistujia. Kyselyn tekijä Lauri Aaltonen haluaa digicamera.netin uutisten kautta lähettää kiitoksen kaikille kyselyyn osallistuneille!

Tietokone.fi, Sony jatkaa viallisten kameroiden takuuta. Vikoja lcd-näytöissä. Yhtään valmistusvirheestä johtuvaa huoltotapausta ei ole tullut ilmi Suomessa.

Tietokone.fi, Ergonomianäyttö bisneskäyttäjille ja grafiikan harrastajille. Kymmenen uutta mallia, 17 - 22 tuumaisia.

Pekola.net, Holgarocks Ry Tallinnassa.

Iltalehti, Räps2006, viikolla 44 alkaneen kännykkäkuvakilpailun satoa. Kisa-aikaahan on 10.12.2006 asti.

Bodynet.fi, syyskuussa on lisätty pari sarjaa kuvia.

Elokuvia ja Valokuvia -blogi, ... ei edes kruununprinssi

 • Miten Henrin käy, osa 2? Samsungin 21-tuumaisella oli kolmen vuoden onsite-takuu, ostosta oli kulunut 3 v 3 kk ja monitori oli ruvennut temppuilemaan. Mitä tuli kuluttajaviranomaisilta yms. vastaukseksi...
 • ei hyvältä näytä

Luminous Landscape, The Online Photographer Turns One, An Interview with Michael Johnston.

16-9.net, Zeiss ZF 25mm f2.8 v Nikon 24mm f2 AIS v Nikon AF f2.8.

Dcviews.com, Akvis releases Sketch plug-in v.2.1 for Windows and Macintosh. Valokuvista piirroksia. Vakuuttavan näköistä jälkeä. Hinta on $72.

Photographyblog.com, Canon Powershot A640 -arvio. 4 * / 5 *. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Kodak EasyShare V705 -arvio. Suomen Kodak.

 

27.11.2006 

(klo 15:57) Joulukortit ja kalenteritilaukset ruuhkauttivat sunnuntaina www.foto-fr.com sivujen palvelimet ja kaikki tilaukset eivät ole pääseet läpi, Mikäli et ole saanut kuittia tilauksestasi sähköpostiisi tee tilaus uudelleen, sillä tilauksesi ei mennyt perille! Ilmennyt ongelma on saatu korjattua ja tilausjärjestelmä toimii normaalisti.

 • kyse on siis tuosta toiseksi ylimmäisen ilmoittajan bannerista, foto-fr

Foorumi on tänään(kin) pois käytöstä.

Fimeko (Lönnrotinkatu 31, Hki) on aloittanut California Sunbounce tuotteiden maahantuonnin ja myynnin.

Onko sinulla sanasi sanottavana mitä tulee RAW:lla kuvaamiseen?

Lauri Aaltonen (TKK) tekee harjoitustyönä tutkimusta RAW:lla
kuvaamisen hyödyistä, haitoista ja työnkulusta. Tutkimusta varten
etsitään vapaaehtoisia henkilöitä kertomaan näkemyksensä
web-kyselyssä. Kiitokseksi vastanneet saavat halutessaan valmiin
raportin pdf-tiedostona! Kysely vie korkeintaan 10-15 minuuttia
ajastasi.

 • Osallistu RAW-kuvauskyselyyn (lomake, jonka muutaman kentän täyttämällä saa sähköpostiin linkin, josta pääsee vastaamaan itse kyselyyn)
 • 28.11.2006: kyselyihin vastanneita tuli enemmänkin kuin tarpeeksi yhden päivän aikana, kiitos kaikille vastanneille!

Gallen-Kallelan museon I.K.Inhan valokuvien näyttelyssä Unelma maisemasta on käyty kahden kuukauden aikana yli 5 500 kertaa. Museon syyskauden kävijäennätys on rikkoutunut.

Metro-lehti ja Canon järjestävät yhdessä kansainvälisen kilpailun (seitsemän maata), palkintoina 30 Canon Powershot -digiä (kussakin maassa). Kuvien lähettämisaika päättyy 22.12.2006. Kilpailukuvan pitää esittää jotain suosikkikaupunkia, jossa on vieraillut. Lähetetyt kuvat ovat esillä kuvagalleriassa.

 • "Jokainen henkilö voi osallistua kilpailuun vain yhdellä kuvalla, jonka omistusoikeudet siirtyvät Metrolle ja jota ei palauteta."

Nieppi.net, HolgaRocks Tallinnassa, 21.11.2006.

veteraaniurheilija-blogi, Ruokapäiväkirja valokuvaustekniikalla.

Luminous Landscape, Ray Maxwell, What’s the Problem Color Management is Trying to Solve? A Short History of “Manufacturing” Color. Uusi sarja kirjoituksia alkaa.

Earthboundlight.com, Doing Even More with Luminosity Masks (Photo Tip of the Week).

Dpnow, Single Use Cameras (lehdistötiedote). Kertakäyttökamerat tulivat markkinoille vuonna 1986, ne lienevät kaikille tuttuja. Mutta mitä kameralle tapahtuu, kun ruudut on valotettu ja kuvat printattu?

Ajaxnetphoto.com, Digital solutions for film lovers - Flat bed scanner fustrations.

IR, Canon PowerShot SD900 Digital ELPH -arvio. Euroopassa mallin nimi on Canon Digital IXUS 900 Ti. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Samsung Makes 97 Per Cent Colour Accurate LCD.

 

26.11.2006 

Foorumi on tänään pois käytöstä päivityksen vuoksi.

Aleksanterinkadun joulukatu avataan tänään sunnuntaina klo 12 alkaen Senaatintorilla, valot syttyvät klo 13.

Markus Viinikka, Tapahtumat.

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta -blogi, Vesipisaroita (vesipisara-kuvia oikein urakalla). Siitä vaan kameran omistajat kokeilemaan...

Suomen tietokirjailijat ry myönsi tietokirjailijoille apurahoja, Kopiosto-korvauksista. Tämän syksyn apurahoja myönnettiin oppi- ja tietokirjahankkeisiin 1 040 800 euroa, hakijoita oli 616 tietokirjailijaa, apurahan sai 319. Valokuvauksen alalta osui silmiin

 • Suvanto Timo, 3500 euroa, Valokuvaajana Suomessa

Helsingin Huutokauppakamari, Turun lainatoimistossa Eerikinkatu, 4 to 7.12.2006 klo 17 alkava panttihuutokauppa. Lähtöhintahan on vain ohjeellinen.

1 DIGIKAMERA OLYMPUS FERRARI MODEL 2004 240 e

1 DIGITAALINEN JÄRJESTELMÄKAMERA CANON EOS 350D KIT 400 e

1 KAMERA FOCA HIHNOINEEN N.50 MERKKIÄ 60 e

1 KAMERA LEICA M6 1200 e
1 OBJEKTIIVI LEITZ ELMARIT-M 1:2.8/28

1 KAMERAJALUSTA GITZO G1349 + KUULAPÄÄ CAMBO CBH3 420 e

1 KAMERAJALUSTA GITZO 1220 + PÄÄ 1370 200 e

1 KAMERAJALUSTA GITZO 1220 + PÄÄ 1276M 200 e
PIKALUKITUSLEVY PUUTTUU

1 KAMERAJALUSTA GITZO 1320MK2 + PÄÄ 1370 260 e

1 KAMERAJALUSTA GITZO 410 220 e

1 KAMERA FUJI GW690II 6X9 90MM/1:3.5 600 e
LAUKKU

1 KAMERA GSW690II 6X9 65MM 1/5.6 700 e
1 SALAMALAITE VIVITAR 283
LAUKKU

1 KAMERA LINHOF TECHNIKA 900 e
FILMIKASETTEJA YM.
LAUKKU

1 KAMERA MAMIYA 7II 65MM 1/4 VIALL. 600 e

1 KAMERAJALUSTA MANFROTTO 058/029 220 e

1 KAMERALAJUSTA MANFROTTO 475B 260 e
KANTOKASSI

1 KAMERA HASSELBLAD 500C +FILMIKASETTEJA 600 e
1 OBJEKTIIVI ZEISS PLANAR 80/2.8

1 KAMERA HASSELBLAD 500C/M + FILMIKASETTI 800 e
1 OBJEKTIIVI ZEISS PLANAR 80/2.8

1 KAMERA HASSELBLAD 2003FCW 1600 e
1 OBJEKTIIVI ZEISS SONNAR 150/2.8 T*
2 FILMIKASETTIA

1 KAMERARUNKO HASSELBLAD 500 C/M + FILMIKASETTI 600 e

1 KAMERAJALUSTA MANFROTTO 161B 260 e

1 KAMERARUNKO MAMIYA 330C 500 e
4 OBJEKTIIVIA 55.65.180.250MM

1 KAMERAJALUSTA MANFROTTO 190DB + JATKOVARSI 180 e
1 KAMERAJALUSTA MANFROTTO 144 NAT

1 KAMERA PENTAX 6X7 1200 e
3 OBJEKTIIVIÄ 55MM.75MM.135MM
PRISMAETSIN
LAUKKU

1 KAMERA NIKON F-801 AF NIKKOR 50/1.4 120 e
1 KAMERA YASHICA FX-D 28/2.8

1 KAMERARUNKO NIKON D100 MUISTIKORTTI CF512MB 1100 e
1 OBJEKTIIVI SIGMA 15-30D/3.5-4.5
1 OBJEKTIIVI NIKKOR ED 80-200/2.8
2 OBJEKTIIVIA NIKON 50/1.4 35-70/2.8
1 KAMERARUNKO NIKON FE10
1 SALAMALAITE NIKON SB-28DX

1 DV-KAMERA CANON XL-1S 16XZOOM XL 5.5-88 IS 1700 e
KAUKOSÄÄDIN. LATURI. VERKKOVIRTALAITE. KÄYTTÖOHJE
LAUKKU

1 DIGIKAMERA KODAK DCS760C (NIKON F5) 680 e
1 OBJEKTIIVI SIGMA 28-70/2.8D ASP.

1 OBJEKTIIVI ZEISS DISTAGON 50/4 700 e

1 OBJEKTIIVI HASSELBLAD CARL ZEISS SONNAR 150/4 T* 800 e

1 OBJEKTIIVI ZEISS DISTAGON 40/4 T* 800 e

1 VALAISUKALUSTO NORMAN 200C 250 e
1 JALUSTA 1 SATEENVARJO YM

1 KAMERAJALUSTA GITZO G1349 + KUULAPÄÄ CAMBO CBH3 420 e

1 KAMERAJALUSTA GITZO 1220 + PÄÄ 1370 200 e

1 KAMERAJALUSTA GITZO 1220 + PÄÄ 1276M 200 e
PIKALUKITUSLEVY PUUTTUU

1 KAMERAJALUSTA GITZO 1320MK2 + PÄÄ 1370 260 e

1 KAMERAJALUSTA GITZO 410 220 e

1 KAMERAJALUSTA MANFROTTO 058/029 220 e

1 KAMERAJALUSTA MANFROTTO 161B 260 e

1 KAMERAJALUSTA MANFROTTO 190DB + JATKOVARSI 180 e
1 KAMERAJALUSTA MANFROTTO 144 NAT

1 SALAMALAITE METZ 45 CL-4 350 e
2 AKKUA QUANTUM TURBO BATTERY

1 SALAMA BOWENS MONO 400D 140 e

1 SALAMALAITE VIVITAR 283 180 e
1 QUANTUM 1+ TEHO AKKU

2 SALAMAA BOWENS MONO 200E.400E 240 e

1 SALAMALAITE VIVITAR 283 180 e
1 AKKU QUANTUM BATTERY 1+

2 SALAMAA HENSEL MONOFLASH VARIO B 400 360 e

1 SALAMA HENSEL MONOFLASH VARIO B 800 190 e

1 SALAMA HENSEL MONOFLASH VARIO B 400 240 e
PEHMEÄ LAUKKU

(via Linko) Kuvia eläimistä kohdussa.

Digitoday.fi, Sonyn kamera voi pimentyä kuumuudessa. Tuhansia kameroita jouduttaneen korjaamaan.

Camera2photo.com, 25 things you must know when taking portrait photos.

Digitimes.com, More 30-inch LCD monitors introduced in the market.

Trustedreviews.com, Iiyama ProLite E2200WS -arvio. 22 tuuman laajakuvanäyttö. Ei sitä laatua, jota Iiyama-nimeltä on tottunut odottamaan. Ei sovi kuvankäsittelijälle.

 

25.11.2006 

Kaleva, Antero Takala julkaisi kirjan kaamoksen kuvista.

Aleksanterinkadun joulukadun avaus huomenna sunnuntaina klo 12 alkaen Senaatintorilla, valot syttyvät klo 13 (ei siis lauantaina!).

juha p. blogi, valokuvaukseen(kin) liittyvää mielenkiintoista tekstiä.

ITviikko, Luvaton kännykkäkuvaus lasten suosiossa. Vanhempien vaikea seurata touhua.

Peter Forsgård, ..."Näyttelyni on 4.12-19.12.2006. Paikkana on galleria E. Pinomaa, Raatimiehenkatu 2b Helsingissä."...

 • Raatimiehenkatu on Tehtaankadun ja Kaivopuiston välinen pieni katu

Sfnet.harrastus.valokuvaus, Kamerat ja kotivakuutus.

Digitoday.fi, Portfolio houkuttelee malligallerialla. MySpacen ja työnvälityksen yhdistelmä.

 • Portfolio.fi (melkoinen hajonta kuvien laadussa, on parempaa ja luvattoman huonoa. Amatöörin ja ammattilaisen jäljen huomaa. Mallialalla toimii kaikenlaista valokuvayrittäjää, itseään ammattilaiseksikin kutsuvaa...)

Rob Galbraith, Leica issues M8 recall, provides details about IR sensitivity solution. 27.11.2006 jälkeen valmistuneissa kameroissa ei ole vikaa. 6.12.2006 alkaen Leica M8:n omistavat voivat rekisteröityä Leican sivustolle, tämän jälkeen Leicasta otetaan yhteyttä. Dpreview.com, Leica announce fixes for M8.

Dpreview.com, Sony discovers defect in some models. Mahdollisesti vialliset kamerat on valmistettu vuoden 2003 syyskuun ja vuoden 2005 tammikuun välisenä aikana, mallinimet ovat DSC-F88, DSC-M1, DSC-T1, DSC-T11, DSC-T3, DSC-T33, DSC-U40 ja DSC-U50. Kuumassa ja kosteassa kameroiden lcd-näyttö voi lakata toimimasta. Sony ilmoittaa korjaavansa nämä mallit, jos vikaa esiintyy. IR, Sony: More CCD service advisories.

 • Suomen Sony
 • myydyistä noin miljoonasta digistä viallisia on nelisentuhatta

IR, Canon expands digicam service advisory. Canonillakin on ongelmia, viimevuotiseen listaan on tullut lisää malleja.

The Online Photographer, Why Not Scanned Film?

Luminous Landscape, Sandisk Extreme IV CF. Miten nopea? Entä Firewire-kortinlukijalla?

Bobatkins.com, Avoiding holiday scams when buying photo gear. Niitä Brooklynin liikkeitä, resellerratings.com paljastaa ainakin nämä huijarit.

Trustedreviews.com, Olympus E-400 -arvio. Suomen Olympus.

Photographyblog.com, Nikon Coolpix S7c -arvio. 4 * / 5 *. Suomen Nikon.

Olegnovikov.com, AF-S VR DX Zoom-Nikkor 18-200mm f/3.5-5.6G IF-ED.

The Unofficial Canon IPF5000 Printer Wiki.

 

24.11.2006 

Valokuvatorstai, 26. haaste, aiheena on nyt "kaamos". Tarkoitettu bloggaajille.

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".

(Foorumilta) Joissakin La Crosse -latureissa (ns. älylaturi) on ollut ongelmia ylikuumenemisen takia. Nähtävästi sen(kin) takia valmistajalta on tullut uusia versioita. Itselläni vanha RS-900 -malli ei ole aiheuttanut ongelmia (eikä monella muullakaan). Uudet mallit ovat IC-8800 (ei kuumenemisongelmaa) ja BC-700 (maksimilatausvirta 700 mA).

ITviikko, Tulostin uusiokäyttää paperin. Erikoispaperi kestää jopa 500 käyttökertaa. Toshiban tulostimen hinta on 7.400 euroa, yksi paperiarkki maksaa 7.40 euroa, valmistajan mukaan käyttökerran hinta on 1.5 senttiä.

Tietokone.fi, Poliisin valvontakamerat reagoivat riitelyyn. Mikrofonit ja automatiikkaa tappelujen estoon.

Digitoday.fi, Vistan suomenkielinen versio pian saatavilla.

Foorumilla tehdään viikonloppuna pieni päivitys, katsotaan, auttaako se viime päivinä esiintyviin ongelmiin.

Trustedreviews.com, Digital Camera Tutorial: Shutter speed.

Photocritic.org, The Photoshop tool palette: As basic as it gets.

IR, Canon EOS 400D Digital Rebel XTi -arvio. Suomen Canon.

Ephotozine.com, Nikon D40 -arvio. Suomen Nikon.

C|net, Nikon D40 w/18mm-to-55mm lens -arvio. Suomen Nikon.

C|net, Olympus Stylus 730 -arvio. Suomen Olympus.

Photo-i.co.uk, FujiFilm FinePix S6500fd -arvio.

Trustedreviews.com, Kyocera Mita FS-C5015N -arvio. Värilaser.

 

23.11.2006 

HS: Hannes Heikura palkittiin eilen Suomen Kuvalehden journalistipalkinnolla ja 5 000 eurolla. Heikura vannoo ratkaisevan hetken nimeen ja pitää kuvien lavastamista itselleen vieraana ajatuksena. Muuten hän ei vieroksu mitään aiheita tai kohteita: "Ikinähän ei voi tietää, mistä hyvän kuvan löytää."

Foorumilla on viime päivinä esiintynyt ongelmia (ja juuri nyt aamullakin, sisään pääsee, mutta aiheita ei löydy). Asiaa selvitellään sekä Nebulassa (foorumi ja sivut ovat Nebulassa) että täällä päässä.

Yle.fi, Vuoden luontokirja seuraa elämää lintujärvellä. Teksti ja kuvat ovat Mauri Leivon, graafinen ulkoasu Jyrki Heimosen. Vuoden luontokirjan valitsi WWF.

Lintukuva.fi, Lajikansioita on nyt 348 ja niissä 12129 kuvaa. Linnunlaulua voi kuunnella yli sadalta lintulajilta. Arto Juvonen, Tomi Muukkonen, Jari Peltomäki ja Markus Varesvuo ovat valinneet kuvistaan edustavan otoksen, josta voi tilata suoraan printtejä DigiExpress.fi:n kautta.

Peter Forsgård, Valokuvauskoulutuksesta....

Yhteishyva.fi, Ostaisinko digikameran? Muitakin aiheita, ihan perusasiaa.

Strobist, The Lighting Journey: Where Are You? Seven Levels of Lighting. Millä tasolla itse olet?

The Online Photographer, The HP is Coming.

Opaco, 35 minuuttia pitkä elokuva, joka on koostettu 15.000 Nikon D50 -järjestelmäkameralla otetusta still-kuvasta.

Makezine.com, Camera gun & gun ruler. Gun shaped camera from Popular Mechanics 1938.

IR, Iridient Digital Releases Raw Developer 1.6 for Mac OS X (lehdistötiedote).

LetsGoDigital, Canon EOS 400D -arvio. Suomen Canon.

Photoxels.com, Nikon D200 -arvio. Suomen Nikon.

Photographyblog.com, Samsung NV7 -arvio. 4 * / 5 *.

 

22.11.2006 

Outowear.com/jussi/, kuvia Haaparannan Ikean avajaisista.

Kaleva, Halson digitaaliset luontokuvat esillä Kuopiossa.

Iltalehti, "Kauheaa katseltavaa". IL tutustui salattuihin kuviin 17-vuotiaana rintamalle lähteneen sotaveteraani Paavo Teikarin, 82, kanssa. Iltalehti.fi julkaisee 300 salatusta kuvasta noin 80.

Pelkkää kuvitelmaa -blogi, Sinne, mihin parittomat sukatkin. Nikon D200 -järjestelmädigin omistajat kadottavat helposti kameran etuosassa sijaitsevan 10-reikäisen lisälaite/etälaukaisimen pistokkeen kierrettävän tulpan. Näin kävi Ilkallekin.

Canon.fi, marraskuun verkkolehti on ilmestynyt.

MTV3 eiliset uutiset (21.11.2006), Kännykkäkuvien ottoon kaivataan pelisääntöjä (videoklipin alussa kymmenen sekunnin mainos). Pelastakaa Lapset -yhdistyksen nettikyselyn mukaan 7 - 15 -vuotiaat kuvaavat paljon ja kuvia lähetetään myös nettiin. Aina ei muisteta kysyä kuvattavalta lupaa, kuvat voivat päätyä myös muille sivuille. Vanhempien kanssa pitäisi sopia pelisäännöt. Kolmannes 18.000 vastanneesta tiesi ainakin yhden tuttavan, josta oli otettu kännykkäkuva ilman lupaa ja lähetetty kuva sen jälkeen eteenpäin. Yli neljännes vastanneista ei ollut koskaan puhunut vanhempiensa kanssa kamerakännykän käytön pelisäännöistä.

New York Times Blog, Pogue'sPosts, The Truth About Digital Cameras. Onko viiden, kahdeksan ja kolmentoista megapikselin kameroilla otetuissa kuvissa eroja (isoonkin kokoon printattuna)?

Flickr: Camera Finder.

Luminous Landscape, Pete Myers, From the Big House, to the Outhouse. Valokuvauksesta ja "kritiikistä".

Sigmauser.co.uk, kaikenlaista Sigma-asiaa.

Tamron, Winners of the 'It's a wild world" 2006 Tamron photo contest (kilpailu vain USA:ssa asuville).

Ephotozine.com, REALVIZ® Stitcher® Unlimited 5.5 DS introduced. Panoraamakuvien koostaminen, myös kahden fisheye-kuvan yhdistäminen. Hinta vaatimattomasti $800, 680 euroa.

Dpreview.com, Toshiba announce 8GB SDHC memory. Tammikuun alussa myyntiin.

Cameralabs.com, Fujifilm FinePix F30 -arvio. Suomen Fuji.

DCRP, Nikon Coolpix S10 -arvio. Suomen Nikon.

Megapixel.net, Panasonic DMC-FZ50 -arvio. Käytettävyys 9. Kuvanlaatu 8.8.

IR, Olympus Stylus 750 -arvio. Suomen Olympus.

C|net, Olympus Stylus 1000 -arvio. Suomen Olympus.

C|net, Panasonic Lumix DMC-L1 -arvio.

Popular Photography, Nikon 18-135mm f/3.5-5.6G DX AF-S -arvio.

Cameras.co.uk, Sony DSC T50 -arvio. Suomen Sony.

 

21.11.2006 

Tänään tulee kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun Top Shot (Malminkartano, Helsinki) avasi ovensa (21.11.1991). Juhlavuoden kunniaksi myymälää on uudistettu ja synttäreitä juhlitaan tarjouksin.

Sfnet.harrastus.valokuvaus, Canonin EF linssien sopivuus. Loppupuolella ketjua mielenkiintoista tekstiä.

Tietokone.fi, Vista jakoon testaajille – osin ilmaiseksi. Windows Vista ja Office 2007 julkaistaan virallisesti marraskuun viimeinen päivä, mutta vain yrityksille. Kuluttajat voivat hankkia Vistan ja Officen 2007 vasta ensi vuonna, tammikuun 30. päivänä.

(kertausta) Kuluttajavirasto, Virhevastuu ja takuu. Oikeuksistaan kannattaa (yrittää) pitää kiinni.

Jussivakkala.com/blog, uusimpana kuvia Virosta ja Suomesta (maisemia + lintuja). Samalla voi lukaista Canon EF 35/2 EF Lens, Canon EF 50/2.5 Macro Lens, Canon 30D testing ja Tripod heads.

Tamron.com, Pro Learning Center.

Digitalcamerainfo.com, Canon Ships Most Digital Cameras in U.S. USA:ssa kolmannella neljänneksellä Canon oli ensimmäisenä, osuus oli 19% (6.8 miljoonaa digiä). Sony 15%, Kodak 13%, Nikon 11%. Viidentenä listalla oli Samsung.

IR, Canon drops Rebel XT pricing. Euroopassa Canon EOS 350D (helmikuussa 2005 julkistettu), uusi rungon hinta USA:ssa on $599.99 (aiempi $699.99).

Dpnow.com, Kata release Camera Armor. Kuminen kuori kameralla, suojaa myös lcd-näyttöä + objektiivia, hinta on tarjouksena £39.95, 59.14 euroa (normaalihinta on £49.95, 73.95 euroa). Camerarmor.com.

Dcviews.com, Canon SD800 / IXUS 850 -arvio. Euroopassa Canon IXUS 850 IS. Suomen Canon.

Ephotozine.com, Canon EOS 400D -arvio. Suomen Canon.

Photographyblog.com, Panasonic Lumix DMC-FX07 -arvio. 4 * / 5 *. Suomen Panasonic.

Ephotozine.com, Olympus Mju 725SW -arvio. Suomen Olympus.

Trustedreviews.com, Kodak EasyShare Z710 -arvio.

Ephotozine.com, CompactFlash Card Group. Markkinakatsaus cf-kortteihin.

Ephotozine.com, Pentax Optio A20 -arvio. Suomen Pentax.

Hardware.gotfrag.com, Samsung 204B -arvio. 20 tuuman näyttö, 1600 x 1200.

Digit-life.com, HP Photosmart D7363 -arvio. Lienee sama malli kuin HP D7360, Suomen HP.

 

20.11.2006 

Vesa Huttunen, birds.fi. Uusimmat:

timo-pekka's astrophotos -blogi, Kuvauskurssin materiaali (pdf).

 • Digitaalinen tähtikuvaus, 18.11.2006, Timo-Pekka Metsälä. 93-sivua.

Suomen löytötavarapalvelu, huutokauppa tiistaina 21.11.2006 klo 19. Käpylän työväentalo, Vipusentie 19, 00610 Helsinki. Muutama poiminta:

 • Olympus Camedia C-740 UltraZoom, 3.2Mp, 10xdigital zoom, 128MB-muistikortti, toimiva
 • Fujifilm Finepix A210, 3.2Mp, 16MB muistikortti, toimiva
 • Olympus Camedia C-310, 3.2Mp, toimiva, mukana 128 ja 16MB-muistikortit, kotelo
 • Kodak Easyshare C330, 4.0Mp, 256MB-muistikortti, luukussa pieni vika, muutoin toimiva
 • HP photosmart E317, 5.0Mp, 1GB-muistikortti, toimiva
 • Olympus mjuu-mini digital, 4.0Mp, muistikortti 16MB, toimiva
 • Canon IXUS 50, 5.0Mp, 256MB-muistikortti, toimiva, kotel
 • Canon PowerShot A85, 4.0Mp, 1GB-muistikortti, toimiva, kotelo
 • Panasonic Lumix DMC-F25, 512MB-muistikortti, laturi, usb-kaapeli, kotelo, toimiva
 • Canon PowerShot A530, 5.0Mp, 256MB-muistikortti, toimiva, kotelo
 • Canon EOS 300, objektiivi 28-90

Snadiomena.net, Mac.

HS:n uutistoimittajien blogi, Kuvat, jotka eivät anna unohtaa. Puolusvoimien tähän asti salaamista sotakuvista.

Earthboundlight.com, Another Photoshop Masking Technique: Luminosity Masking (Photo Tip of the Week).

Digitalkamera.de, Lensbaby 3G schielt zum Test in die digitalkamera.de-Redaktion (saksaksi).

Dslrblog.com, DIY Diffusion Panel from PVC Plumbing Supplies. DIY = Do It Yourself.

Steve Sanders, Canon Pixma Pro9000 -arvio. A3-tulostin. Suomen Canon.

 

19.11.2006 

Kampin keskus (Hki) Joulun Valot. Ilotulitus sunnuntaina 19.11.2006 klo 18.00.

HS, Sotien salatut kauhukuvat tulevat nyt julkisiksi. Puolustusvoimien talvi- ja jatkosotaa koskevien "kauhukuvien" salassapito on voimassa viimeistä päivää tänään. Maanantaina nämä kuvat (vähän alle 300 kpl) siirretään sota-arkistoon. Salaamisen peruste on ollut lähinnä poliittinen, mutta myös omaisia haluttiin suojella. Aineistossa on kuvia neuvostopartisaanien tuhoamista kylistä, kenttäoikeuden istunnoista ja teloituksista. Helsingin Sanomien nettisivuilla on esillä seitsemän kuvaa.

Eskelinen-Haili-Helenius -blogi.

Hilavitkutin.com.

Photocritic.org, Event photography, miten ansaita rahaa tapahtumien tms. kuvaamisella, Englanti.

Photo-i-co.uk, BARGAIN of the year. Computer Shopper -lehden (ainakin aiemmin tämä on ollut myynnissä Suomessa, mutta Lehtipiste.fi ei tunnistanut ko. lehteä) January 2007 -numeron mukana tulee julkaisuohjelma Quark Xpress 5:n täysversio. Ko. versio on vuodelta 2002.

Dcviews.com, Optical illusions: real beauty is in the brain of the beholder. Tämä on se tuttu sakkilautailluusio, aivot tulkitsevat harmaan ruudun valkoiseksi. Nyt on lisätty pieni kuva, joka tulee näkyviin, kun kursorin vie shakkilaudan päälle. Aika uskomaton illuusio.

Thom Hogan, Nikon D80 -arvio. Suomen Nikon.

Digicamreview.co.uk, Canon Digital IXUS 850 IS -arvio. Suomen Canon.

IR, Two more lens tests posted on SLRgear.com. Nikon 180mm f/2.8
ja Tamron 90mm f/2.8 Macro.

 

18.11.2006 

Parta, Designsapiens Photo, Studio 28.10.2006.

(Foorumilta) Sami Vahterus, Vire Productions. Kuvia eri aktivistien tapahtumista.

Rupuranta.net - periferian hilpeä dekadenssi, panoraama-päivät jatkuvat edelleen.

Nebulan kuvat.fi -palvelun Usein kysytyt kysymykset.

 • Haluaisin linkittää galleriassani olevan kuvan keskustelufoorumille, mutta foorumi ei tunnista linkkiä kuvaksi. Mitä teen?
 • Jotkut foorumisovellukset edellyttävät, että kuvan linkki päättyy .jpg. Tämän vuoksi olemme toteuttaneet galleriaan vaihtoehtoisen tavan viitata täys- ja keskikokoisiin kuviin. Lisää kuvan nimeen _medium.jpg tai _full.jpg perään, niin galleria avaa halutun kuvakoon. Esimerkiksi http://demo.1g.fi/kuvat/linkitettava.jpg_medium.jpg

HS, Lastenkulttuurin valtionpalkinto Sanna Kuusistolle ja Miina Savolaiselle. Taiteen keskustoimikunnan myöntämät palkinnot ovat 15 000 euroa.

 • Miina Savolainen palkittiin etenkin Maailman ihanin tyttö -valokuvahankkeesta, joka on Savolaisen ja kymmenen helsinkiläisessä Hyvösen lastenkodissa kasvaneen tytön ja nuoren naisen yhteinen projekti. Se nähtiin ensimmäisen kerran esillä Annantalon taidekeskuksessa syksyllä 2003.
 • Kokonaisuudessaan Savolaisen hanke todistaa, miten monipuolinen väline valokuva voi olla yhtäältä todellisuuden kuvaajana ja taitavasti käytettynä myös taidekasvattajana, perusteluissa todetaan.
 • ks. voimauttavavalokuva.net

GE Money Matkakuvakilpailu. Yksi kilpailija voi lähettää korkeintaan kolme kuvaa, joko sähköpostilla tai etanapostilla. Kilpailuaika päättyy 31.12.2006. Matkat 2007 -messujen yleisö äänestää voittajakuvan 20 raadin valitsemasta kuvasta. Pääpalkinto on Nikon D80 -järjestelmäkamera, viisi parasta palkitaan.

 • "Osallistuja luovuttaa oikeudet valokuvien julkaisuun Mondo-lehdessä, verkkosivuilla ja matkamessujen valokuvanäyttelyssä".

Katse.org, Helsinki School sai 70 000 euroa valokuvan vientiin. Opetusministeriöltä 70 000 euroa nykyvalokuvan kulttuurivientiin, tuki on puoleksi vuodeksi.

Irfanview-ohjelmasta on tullut uusi versio, 3.99, ks. muutokset. Edellinen versio 3.98 julkaistiin viime jouluaattona. Ei-kaupallisessa käytössä ilmainen ohjelma. Monipuolinen ohjelma, kuvien katselu, kuvankäsittely, erätoiminnot, web-galleriat jne.

 • suomenkieli ei välttämättä toimi (vielä) oikein (joitain asetuksia ei löydy)

Rob Galbraith, Macworld says recent Mac OS update, 10.4.8, gives notable speed bump to Photoshop on Intel Macs. Photoshop CS2 nopeutuu 34-36%.

Dpreview.com, Canon PowerShot G7 -arvio. Highly Recommended (but only just!).

Popular Photography, Fujifilm FinePix S3 Pro UVIR -arvio. Järjestelmädigin kennon edestä poistettu ohut IR-levy. Infrapuna- ja ultraviolettiaaltoalueet tallentuvat nyt kuvaksi.

Ephotozine.com, Sigma 70mm f/2.8 EX DG Macro -arvio.

Cameras.co.uk, Olympus MJU 750 -arvio. Suomen Olympus.

Trustedreviews.com, Samsung GX 1L -arvio. Järjestelmädigi, toinen nimi Pentax *ist DL2.

Steve Sanders, Casio Exilim EX-Z70 -arvio.

Steve Sanders, Casio Exilim EX-Z700 -arvio.

Cameras.co.uk, Casio Exilim EX-S770 -arvio.

 

17.11.2006 

Antero Takala, Kaamos. Valokuvia hämärän maisemista Laterna Magican uudessa Lukulamppu-kirjagalleriassa.
25.11.2006 saakka

Laterna Magica
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
ma-pei 10-18, la 10-15

Lahden ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin 2. vuosikurssin valokuvauksen opiskelijat ovat tehneet Aavaa 2007 -taskukalenterin. Kolmetoista valokuvauksen opiskelijaa on ollut yhteistyössä, värisivuja on 160, kovakantisen lankasidotun kalenterin koko on 17cm x 11 cm, suositushinta 20 euroa. Nykymuotoisena kalenteri on ilmestynyt kahdentoista vuoden ajan, kyse on perinteestä.

 • Aavaa 2007 -kalenteri on myynnissä Suomessa useissa kirjakaupoissa,
  taidemuseoissa ja -gallerioissa sekä erikoisliikkeissä. Kalenterin voi
  myös tilata nettiosoitteesta www.aavaa07.com.
 • Aavaa 07 -näyttely on esillä Helsingissä mbarissa 24.11.-24.12 (Mannerheimintie 22-24, Lasipalatsi)

Docendo julkaisi eilen uuden laadukkaan valokuvauskirjan, Matkakuvaus (Pekka Punkari). Nidotussa kirjassa on sivuja 160, hinta on 34 euroa. Kirja on ensimmäinen suomenkielinen matkakuvauksen yleisopas. Kirjassa on kuvia yli 300 kpl. Pekka Punkari on Kamera-lehden päätoimittaja.

Tietokone.fi, Nikonilta digijärkkäri aloittelijoille. Matala kynnys pokkarista siirtyville. Nikon D40 tulee myyntiin joulukuussa, hinta on 699 euroa. Myyntiin tulee myös uusi pienikokoinen ja kevyt salama Nikon SB-400.

Elokuvia ja Valokuvia -blogi, Filmin vastaisku?

Sfnet.harrastus.valokuvaus, LIDLin myymälöissä ei saakaan kuvata.

Dpreview.com, Nikon D40 -ensiarvio. (USA:n markkinoilla ei myydä Nikon D40 -järjestelmädigiä pienempää Olympus E-400 -järjestelmädigiä...).

Dpreview.com, Nikon SB-400 Speedlight. Ohjeluku on 21 (siis pikkusalama). Joulukuussa myyntiin.

Dpreview.com, Nikkor AF-S DX 18-55 mm F3.5-5.6G ED II lens. Nikon D40:n kittiobjektiivi.

Rob Galbraith, Canon EF 50mm f/1.2L on track to ship in December. Myyntiin joulukuussa, $1.599.

IR, Light Crafts Releases LightZone 2.0. $249.95.

Dpnow.com, Think Tank Photo announce a revolutionary new concept in gear accessibility for photographers, the rotation360° backpack. Ei taida tulla Suomessa myyntiin?

Digitalcamerainfo.com, Canon Cuts Rebel XT Price to $599.99 (rasittava kymmenen sekunnin viive...).

Digitalcamerainfo.com, Aven Launches First Microscope Camera (rasittava kymmenen sekunnin viive). Tämä on se Canonin digipokkariin liitettävä iLoupe.

Digitalcamerainfo.com, Olympus Stylus 1000 Digital -arvio (rasittava kymmenen sekunnin viide). Suomen Olympus.

Cameras.co.uk, Panasonic DMC FX3 -arvio. Suomen Panasonic.

Trustedreviews.com, Samsung CLP-300 -arvio. Halpa värilaseri.

 

16.11.2006 

Viikon 46 kuva: Puita.

Työministeriö, Kuvankäsittelijä, Potkastudios Oy, Helsinki. Aluksi osapäivätyö, osaamisen mukaan kokopäiväiseksi. Työn kesto yli 12 kuukautta. Haku päättyy 01.12.2006.

Kaleva, Suomalainen valokuva esittäytyy Kööpenhaminassa. Lauantaina avautuva näyttely sisältää viiden tekijän töitä, valokuvaajia on kolme. Elina Brotherus, Aino Kannisto ja Sanna Kannisto. Työt ovat esillä tammikuun 28. päivään asti.

Suomen Valokuvajärjestöjen Keskusliitto Finnfoto myönsi yhdeksännen Finnfoto-palkinnon Jukka Kukkoselle. Palkinto jaetaan vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä panoksella vaikuttanut suomalaisen valokuvauksen kehitykseen ja vahvaan asemaan taidemuotona, sekä luonut edellytyksiä valokuvan arvostuksen lisäämiselle. Kukkonen on ollut toimittaja, kirjoittaja ja kuvatoimittaja 30 vuoden ajan. Hän oli Barsokevitsch-keskuksen ensimmäinen toiminnanjohtaja (v. 1986), vuodesta 1996 Suomen valokuvataiteen museon erikoistutkija. Palkinto on 1.000 euroa, siihen kuuluu myös jäsenjärjestöön kuuluvan valokuvaajan ottama muotokuva. Tänä vuonna kuvan otti Vuoden Muotokuvaaja Tomi Aho.

Aukea.net, Kuukauden Teema, infosivu.

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 22.11.2006 pidettävä Töölön Pantti Oy:n panttihuutokauppa. Lähtöhintahan on vain ohjeellinen.

1 KAMERANRUNKO MAMIYA M645 150 e
1 OBJEKTIIVI MAMIYA-SEKOR C 55/2.8
- toteutunut hinta 165 e

1 KAMERANRUNKO CANON EOS 1000 F 40 e
1 OBJEKTIIVI CANON 35-80/4-5.6
- toteutunut hinta 30 e

1 KAMERANRUNKO PENTAX 67 200 e
1 OBJEKTIIVI PENTAX 165/4
- toteutunut hinta 200 e

1 DIGIKAMERA OLYMPUS CAMEDIA C-3040 ZOOM 3.3 MP 40 e
VIALL
1 LATURI 2 MUISTIKORTTIA 128 MB. 16 MB
1 KAUKOSÄÄDIN
LAUKKU
- toteutunut hinta 28 e

1 KAMERAPUHELIN NOKIA 6610 I 50 e
1 VERKKOLATURI
- toteutunut hinta 68 e

1 DIGIKAMERA NIKON COOLPIX 5600 5.1 MP 100 e
1 MUISTIKORTTI 1.0 GB
- toteutunut hinta 110 e

1 DIGIKAMERA CANON POWERSHOT PRO 1 8.0 MP 250 e
1 MUISTIKORTTI 512 MB 1 KAAPELI + KÄYTTÖOHJEET
LAUKKU
- toteutunut hinta 300 e

1 KAMERAPUHELIN SAMSUNG SGH-D500 100 e
1 VERKKOLATURI 1 HF 1 KAIUTIN
- toteutunut hinta 115 e

1 KAMERANRUNKO CANON AE-1 PROGRAM 60 e
1 OBJEKTIIVI CANON 35-70/3.5-4.5
1 SALAMA CANON SPEEDLITE 199A
- toteutunut hinta 50 e

1 KAMERAPUHELIN NOKIA 7200 80 e
- toteutunut hinta 76 e

1 OBJEKTIIVI NIKKOR ED AF-S 17-35/2.58 D 500 e
- toteutunut hinta 860 e

Iltalehti, Paras Pipari. Lähetä piparikuvasi 6.12.2006 mennessä. Paras Pipari valitaan yleisöäänestyksellä.

Valokuvatorstai, 25. viikko eli kierros eli haaste on alkanut, aiheena on nyt "valkoinen". Tarkoitettu bloggaajille. (Yhden viikon tauon jälleen uusi haaste).

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".

Digitoday.fi, Risto Linturi kumoaa ketjukirjeellä Aarnion tulkintaa. Saako ihmisiä googlettaa?

 • "Linturin mukaan tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio tulkinta siitä, ettei työnhakijan taustoja saa selvittää hakukoneen avulla koska tämä merkitsee henkilötietojen keräämistä, vaikeuttaa lähes kaikkea internetin käyttöä."
 • ks. Digicamera.netin uutiset 20.7.2006, 21.3.2006, 15.3.2006, 11.4.2006, 8.9.2006

(Kertausta) Pixort on tehty otettujen digikuvien lajitteluun ja säästettävien otosten etsimiseen. Se ei ole arkisto-ohjelma eikä se ole kuvankäsittelyohjelma. 1.1.3-versio on ilmainen, sen jälkeiset versiot maksavat $25. Ohjelmaa kehitetään jatkuvasti, nykyinen versionumero on 1.5.5.

The Digital Journalist, June2004, Laura Wilson's Avedon at Work in the American West. Kuvia ja videoklippejä (QuickTime).

The-digital-picture.com, Canon EF 17-40mm f/4.0 L USM -arvio.

Fotosidan.se, FOTO 2006. Ruotsissa pidettiin isot fotomessut 10.-12.11.2006. Raportti messuilta.

X-pose.be, The Making of a Christmas Card. Muoviputken palasista ja valkoisesta kankaasta rakennettu paneeli, jonka kautta saadaan pehmeämpää valoa.

Luminous Landscape, Mark D. Segal, Between the Shoe-box and the Portfolio Box:, The Book-Album for Storing and Showing Your Photographs.

Rob Galbraith, Fujifilm to reintroduce Fujichrome Velvia 50. Vasta ensi kesän kynnyksellä.

Ephotozine.com, Christie's sale raises £1.3 million. Valokuvien huutokauppahintoja.

Popular Photography, Canon EOS Digital Rebel XTi -arvio. Euroopassa Canon EOD 400D. Suomen Canon.

DCRP, Panasonic Lumix DMC-FZ50 -arvio. Suomen Panasonic.

Cameralabs.com, Sony Cyber-shot DSC N2 -arvio. Suomen Sony.

Trustedreviews.com, Dell Upgrades Its 30in LCD. Dell 3007WFP-HC. Myyntiin kuun lopussa.

 

15.11.2006 

Muotokuvaaja Aila Teräväinen (StudioTapio)
31.12.2006 saakka

 • ELÄMÄLLE KIITOS - Unohtumattomia hetkiä vuosien varrelta & Elämän iltaa pienessä kylässä.
 • SELLAINEN OL´ VIIPURI, SELLAINEN OL´ VIIPURI. Lapsuuteni kaupunkia 1930-luvulla. Kuvannut isäni Eino Partanen.

  Espoon Kulttuurikeskus
  Kulttuuriaukio 2, Espoo

 • ma-pe 8-21, la 9-18, su 9-15

MikroBitti nro 11/2006 (muutama viikko sitten ilmestynyt).

 • Kokeiltua, Logitech QuickCam Ultra Vision, Lasinen katse, 150 euroa. Nettikamera kiinnitetään näytön yläosaan. Hämärässäkin valossa kuva on hyvä, videokuvaa voi lähettää 640 x 480, still-kuvan tarkkuus on 1280 x 960. Objektiivi on riittävän laajakulmainen, sisäänrakennettu mikrofoni on hyvä. Asennuskin on helppoa. "Tarkkaa ja valoisaa kuvaa tuottava laadukas nettikamera".
 • Kokeiltua, Canon PowerShot A710 IS, vakaampi vaihtoehto, 370 euroa. Seitsemän megapikseliä, kuusinkertainen zoomi ja 2.5 tuuman lcd-näyttö. Kahdesta AA-akusta riittää virtaa vähän alle 400 kuvaan. Värintoisto ja valotus ovat hyviä, ISO 400 -asetuksella kohina tulee selkeästi näkyviin. Videokuva on hyvälaatuinen. Ergonomiassa on parantamista, kuvausotetta joutuu hakemaan, muistikortti on samassa luukussa akkujen/paristojen kanssa, kortin vaihtaminen on vähän hankalaa. "Paristokäyttöinen kuvanlaadultaan hyvä peruspokkari kuvanvakaajalla".
 • Photokina 2006, kun mikään ei riitä, nelisivuinen raportti.
 • Gigatavut kämmenelle, katsaus ulkoisiin massamuisteihin. Kymmenen mallia, neljä sivua. Koot 30 Gt -> 1 teratavu, hinnat 155 euroa -> 670 euroa. Ks. nettijatkot.
 • Ilmaisohjelmat. Kokoa pienistä iso, Hugin, panoraamakuvien koostamiseen, käyttöliittymä Panorama Toolsiin.
  Calibration Aider
  , erityisesti kuvaputkinäytön säätämiseen, myös vinkkejä, ilmainen.
  Mosaiikkikuvien tekoon, MozoDojo, vain Macille.
 • Netistä poimittua. Face transfer image upload, upataan kasvokuva, jota voi muokata haluamakseen vaikka rodun mukaan. Virtuaalimatka.com, web-kameran kuvia ympäri maailmaa, maailman nettikamerat.
 • Tulossa. 12 parasta kamerapuhelinta. Säästääkö akkulaturi rahaa? Pikkupokkarit, testissä vanha voittaja uutuuksia vastaan.

(Foorumilta) Valokuvaaja Ari Nurmela, ks. esim. näyttöjen valinnainen (muotokuvia studiossa).

Skrubu.net, blogeille ns. meemi, viisi kysymystä valokuvauksesta. Vielä yksi vastannut:

Sektori.com, Adoben johtohenkilön poika kidnapattiin, Intiassa. Viitisentoista vuotta sitten Adoben toimitusjohtaja Chuck Geschke kidnapattiin. Koettelemus kesti tuolloin viisi päivää, onneksi oli onnellinen loppu.

Cnnmoney.com, Investors zoom in on photography. Christien New Yorkin huutokaupassa myytiin 1996 Helmut Newtonin ottama valokuva $2.300, viime kuussa samalla valokuvalle tuli samassa paikassa hinnaksi $38.400. Ansel Adamsin ja Robert Mapplethorpen huutokauppahinnat ovat rikkoneet ennätyksiä.

Strobist, Sometimes it's Not the Photo, it's the Process. Valojen lisäksi tekstiä itse kuvaustilanteesta ja kuvattavien manipuloinnista.

Makezine.com, HOW TO - Create Quicktime VR Panoramas (using free software).

Rob Galbraith, Sites We Like: That's My Monkey.

Luminous Landscape, Leica M8 Infrared Workaround. Magenta Blacks and How to Correct Them. Kuinkahan monta Leica M8 -digikameraa Suomessa on?

Rob Galbraith, Apple posts new Digital Camera RAW Support Update.

Megapixel.net, Canon EOS 30D -arvio. Käytettävyys 9.6. Kuvanlaatu 10. Suomen Canon.

Digitalcamerainfo.com, Panasonic Lumix DMC-L1 -arvio. Olympuksen 4/3 -formaatin 7.5 megapikselin järjestelmädigi. Kameran mukana tulee Leican 14-50mm/f2.8-35 kuvanvakainobjektiivi.

LetsGoDigital, Canon PowerShot A710 IS -arvio. Suomen Canon.

The-digital-picture.com, Canon EF 16-35mm f/2.8 L USM -arvio. Päivitetty.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A640 -arvio. Suomen Canon.

 

14.11.2006 

Sakari Mäkelä: "Kameraseurojen Liiton ja Vantaan aikuisopiston studiokuvauskurssin kuvasatoa on (paljon) sivulla skslkurssit.1g.fi/kuvat/studio06/ "

 • "Ainakin voi tutkiskella hiukan vaihtelevien valaisutyylien käyttöä. Kurssi kokoontuu vielä kerran, joten muutama lisääkin voi lähiviikkoina ilmaantua."

Kamera-lehti, nro 10-11 (ilmestyi 31.10.2006), 132 sivua. Muutama poiminta.

 • Tietääkö kukaan? Museovirasto etsii tietoja arkistossa olevista kuvista. Kuka tietää (maalauksista ja 1953 otettu kuva kaislan korjaajista Munkkiniemessä, kuvat on ottanut C. Grünberg).
 • Jyviä ja rakeita, Pentti Koskinen pääsi eläkkeelle 48 vuoden työtaakan jälkeen, hän aloitti lehtikuvaajana 17-vuotiaana. Koskinen ei pidä nykysuuntauksesta, jossa mielellään otetaan kokouksista kuvia, joissa horisontti on vinossa. Lisäksi suositaan luonnonvalon lisänä salamaa, "...flässillä päin näköä alhaalta ja taakse sijoitetaan cumuluspilvi". Lehtikuvassa kuvattavan ryppyjä ei saa silotella.
 • Vuoden luontokuva 2006, yhdeksän sivua ja kolmekymmentä kuvaa. Kilpailun järjestysnumero oli 26, kuvia oli yli 5600, kuvaajia oli 794 kpl. Naisia oli 22% eli 175. Kuvien valinta oli kolmiportainen. Ensin Lahden muotoiluinstituutin oppilaat valokuvaaja Sakari Nenyen johdolla valitsi 160 kuvaa. Näistä sitten äänestettiin Luonnonvalokuvaajien talvipäivillä kustakin sarjasta (kahdeksan sarjaa) neljä kuvaa jatkoon. 100 luontokuvaaja valitsi sarjoittain mielestään kolme parasta kuvaa. Viimeinen vaihe jäi sitten päätuomarille, Arthur Morrisille (Florida).
 • 11. Kuusamo Nature, kahdeksan sivua ja 31 kuvaa. Suomen toiseksi suurimpaan kuvakilpailuun osallistui 154 kilpailijaa ja 554 kuvaa. Pääsarjoja oli kolme, luomusarja (manipulaatio kielletty) oli suosituin. A-sarjan voiton vei Kalevi Koskelan Riita, luomusarjan voittaja oli Jorma Paasin Langinkoski. Nuorten sarjan voitti Eerik Lämsän varhainen lintu madon nappaa.
 • Karisma kuvaan a'la Avedon, aukeaman verran ohjeita Avedonin tyyliseen studiokuvaan.
 • Digiextra, 33 sivua koottu speksejä, kompakti-/järjestelmädigit, salamat, objektiivit, kamerakännyktä, digivideot, printterit, skannerit, videoprojektorit, muistikortit jne. Ohessa vielä useita mielenkiintoisia pienartikkeleita (puolenkymmentä).
 • Varjo pääosassa, kolme sivua valaisusta.
 • Gimp kuvankäsittelyä ilmaiseksi, kaksi sivua.
 • Seuraava numero 12/06 ilmestyy 30.11.2006. Aiheina mm. Kuka vuoden kuvaaja? Suurkisa 2006. Uudet digijärkkärit testissä. Kissamaiset kuvat. Kamera koulussa, tunnelmaa talvikuviin, joulu lähesty...

Turun Sanomat, Pohjoismainen valokuva Pariisissa. Paris Photo 15.-19.11.2006.

Verkkouutiset.fi, Kodintekniikka aikoo juhlia jouluna. Lopusta:

 • "Valokuvausala on digikuvien takia kokenut viime vuosina suuren murroksen. Tilastokeskuksen viimeisten tilastojen mukaan alan liikevaihto supistui kesä-elokuussa viimevuotisesta yli 10 prosenttia, eikä tämä joulu varmaankaan enää tilannetta pelasta."

HS, Jokisen kuvat vedenalaisesta Itämerestä hätkähdyttävät. Markku Jokisen ja Heikki Willamon kirja Pohjoinen Itämeri tarkasteltavana.

Ilkkakorkorhonen.com, uusimmat kuvat ovat Santorinilta.

Elokuvia ja Valokuvia -blogi, Kuluttaja on kuningas, joopa joo. Miten Henrin käy? Samsungin 21-tuumaisella oli kolmen vuoden onsite-takuu, ostosta on kulunut 3 v 3 kk ja monitori on ruvennut temppuilemaan.

Rob Galbraith, November issue of The Digital Journalist posted.

Dslrblog, DIY Foamcore Lightbox/Diffusion Panel eBay Photography Macro Studio. Valoteltta.

Digitaldarrell.com, Zeiss® ZF Lenses for Nikon® F-Mount.

Dpreview.com, Ricoh Caplio RR730. Seitsemän megapikseliä, kolminkertainen zoom, sisäistä muistia 32 MB, uusi malli.

Moosepeterson.com, Moose's Settings for Nikon D200.

Ephotozine.com, Op/tech Rainsleeve. £5, 7.4 euroa.

Dcviews.com, Lightweight and Ultra-Compact: the ZUIKO Digital ED 40-150mm F4.0-5.6.

Creativepro.com, FujiFilm's Face Detection Technology a Cure for "Picture Phobia".

Photographyblog.com, Nikon D80 -arvio. 4.5 * / 5 *. Suomen Nikon.

IR, Canon PowerShot SD40 Digital ELPH -arvio. Euroopassa Canon Digital IXUS i7 Zoom. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Canon IXUS i7 Zoom -arvio. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Panasonic Lumix DMC-FX3 -arvio. Suomen Panasonic.

Pocket-lint.co.uk, Pentax Optio A20 -arvio.

Thinkcamera.com, Kodak G600 -arvio. Sublimaatiotulostin, kymppikuvakokoa.

 

13.11.2006 

(Foorumilta) Luontokuvia by Jarmo Manninen.

Jatkoa eiliseen, Diakopiointi vertailu.

Ns. yhden pikselin kamerasta (sillä yhdellä pikselillä otetaan kymmeniä tuhansia kuvia kohteesta):

Microsoft Live Labs, Photosynth, preview. 3D.

Luminous Landscape, Alain Briot, The Eye and the Camera (sarjaa Reflections on Photography & Art - 5). Mitä kamera näkee ja mitä ihminen näkee.

(Jälleen kerran muistutus) OptikVerve Labs, virtual Photographer. Kaikenlaisia plug-inejä Photoshoppiin, ilmainen.

Gisle Hannemyr, Radio slave flash triggers. eBayssa myydään myös EU-versioita.

Earthboundlight.com, Contrast Masking in Photoshop (Photo Tip of the Week).

USA, ilmainen ohjelma ammattikuvaajalle, sopimusten, kuvien, maksujen jne. hallintaan. PhotoByte. Suomalaiselle kuvaajalle tällä ohjelmalla on tuskin mitään käyttöä.

Engadget.com, HP outs price, ship date for its 30-inch LCD monstrosity. Hinta on alle $1.700 ja myyntiin olisi pitänyt tulla muutama päivä sitten.

Digicamreview.co.uk, Samsung NV3 -arvio.

 

12.11.2006 

Foorumilla kysytään usein Nikoniin suomenkielisiä manuaaleja (kun kamera on ostettu vaikka Saksasta tai Suomesta mahdollisimman halvalla, jolloin ei tule suomenkielistä manuaalia). Nikonin sivujen ohjeiden mukaan on saatu Japanista suomenkielisiä manuaaleja, ks. Mitä ovat harmaat markkinat (sivun alalaidasta Liittyvät vastaukset ja kolmas linkki Mistä saan painetun käyttöoppaan kieliversion, jota ei ole saatavana Nikon-jälleenmyyjältä?).

 • kaksi tapaa (yleensä on lähetetty alkuperäinen vieraskielinen käyttöopas Japaniin)

(Foorumilta) HannuS, itse rakennettu valopöytä (iso, diojen katseluun ja myös kopioimiseen digikameralla).

Virtual Finland on avannut virtuaaligallerian Culture Gallery. Sivut ovat englanniksi ja ranskaksi, tarkoituksena on esitellä näyttelykokonaisuuksia kulttuurin eri aloilta. Ensimmäisenä on vuorossa muotoilu ja valokuvataide, molemmilta aloilta esitellään viisi kansainvälisesti tunnettua suomalaista taiteilijaa. Valokuvaajia on mukana viisi, kultakin neljä työtä sekä pieni biografia. Ola Kolehmainen, Jari Silomäki, Tiina Itkonen, Elina Brotherus ja Marja Helander.

 • Flash-sivujen käytettävyydestä en kirjoita mitään...

Katse.org, Egil Martin Kurdøl: Valokuvaaja (englanninkielestä suomennettu, norjalainen kuvataiteilija, valokuvanovelli/lyhytkertomus).

Imagepark.biz.fi, kuvia ilmaiseksi kaikkien käyttöön. (Kuvaajan kannattaa lukea käyttöehdot tarkkaan, ennen kuin laittaa kuviaan yleiseen jakeluun).

Tekniikan Maailma 20/06, 8.11.2006.

Kunnon kuvia, Harrastajakuvaajan uudet järjestelmäkamerat. Neljä mallia, kymmenen sivua. Hintahaitari on 900 - 1 700 euroa, ihan tasaveroisia vertailtavat eivät ole. Laajakulmapäässä kaikki mukana toimitetut objektiivit vääristivät linjoja ulospäin (tynnyrivääristymä), Panasonic vähiten ja Nikon eniten. Teleasennossa Nikon toisti linjat sisäänpäinkääntyneenä (tyynyvääristymä), muut objektiivit eivät. Paras, suurin ja valoisin etsinkuva on Nikonissa, toiseksi paras on Sony, kolmantena on Canon. Panasonicin etsinkuva on pieni ja himmeä, mutta huonossa valossa etsimenä voi käyttää takalevyn näyttöä.

 • Canonin ja Nikonin kameroissa kohina on saatu kuriin, Panasonic pärjää kohtuullisen hyvin ja Sony pitää kohinan osalta huonoin. Erot näkyvät vasta ISO-alueella 800 - 1600. Neljän mallin kesken ostajalla on miettimistä (jollei omista jo ennestään kattavaa valikoimaa tietyn merkkisiä objektiiveja). Yhdessä mallissa on kuvanvakaaja rungossa (Sony), yhdessä mallissa mukana tulevassa objektiivissa (Panasonic). Nikonista puuttuu pölynpoisto, mutta se on käsiteltävyydeltään testin paras. Canon on yksinkertainen, pieni ja helppo käyttää. Kamerassa ei ole mitään erityisiä puutteita. Sonyssa on eniten erilaisia toimintoja.
 • Nikon D80, 1.400 euroa, yleisarvosana 8.7. Hyvää: etsinkuva, käsiteltävyys, vähäinen kohina. Huonoa: ei pölynpuhdistustoimintoa, pakettiobjektiivin linjavääristymät. 4 *.
 • Panasonic Lumix L1, 1.700 euroa, yleisarvosana 8.6. Hyvää: pakettiobjektiivin laatu, objektiivin kuvanvakain, näyttö toimii etsimenä. Huonoa: etsinkuva, kennossa vähemmän kuvapisteitä. 4 *.
 • Sony Alpha 100, 1.100 euroa, yleisarvosana 8.5. Hyvää: etsinkuva, kuvanvakain rungossa, monipuoliset ominaisuudet. Huonoa: vertailun näkyvin kohina, erikoismallinen varustekenkä. 4 *.
 • Canon 400D, 900 euroa, yleisarvosana 8.2. Hyvää: vähäinen kohina, helppo käyttää. Huonoa: pieni etsinkuva, vaatimaton pakettiobjektiivi. 3 *.

Muzzlehatch, MuzzBounce™ Ghetto Flash modifier. Muovipullosta salamanpehmentäjä makrokuvaukseen.

Ephotozine.com, Quantum's most comprehensive new product rollout ever. Salamatuotteita.

Techon, Reasons behind Panasonic's Adherence to Use of SD Memory Card, CCD for H.264 Compatible HDTV Camcorder. Uusi malli julkistetaan joulukuun alussa, painoa 430 grammaa.

IR, Canon PowerShot SD800 IS Digital ELPH -arvio. Euroopassa Canon Digital Ixus 850 IS. Suomen Canon.

C|net, Fujifilm FinePix F650 -arvio.

 

11.11.2006 

Vallilan kirjastossa avautuu ensi maanantaina valokuvanäyttely Elämä Kasvoilla. 13.11. - 2.12.2006. Tuulevi Aaltonen, Eddie Iles, Monica Nordling, Jukka Pääkkönen, Robert Perander ja Christine Saarukka.

Skrubu.net, blogeille ns. meemi, viisi kysymystä valokuvauksesta. Lisää vastanneita (viides päivä):

Tietokone.fi, Suomen Kuluttajaliitto: Kodinkonekauppa kuhisee kuluttajansuojaongelmia. Myyjäliikkeet ohjaavat kuluttajan usein suoraan maahantuojan ja valmistajan puoleen, vaikka lain mukaan myyjä on ensisijaisesti vastuussa tavaran virheistä.

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 15.11.2006 pidettävä panttihuutokauppa. Lähtöhintahan on vain ohjeellinen.

1 PALKKIKAMERA PLAUBEL PECO JUNIOR 6X9 200 e
OBJEKTIIVI 150/5.6 1 FILMIPERÄ
- toteutunut hinta 170 e

1 DIGI-KAMERA TRUST 3.3 PIXEL + TARVIKKEET 40 e
1 KAMERANJALUSTA
- poistettu

1 DIGIVIDEOKAMERA SONY DCR-HC19E 200 e
1 KAUKOSÄÄDIN + TARVIKKEET
- ei tarjousta

1 KAMERANRUNKO CANON EOS 88 100 e
2 OBJEKTIIVIA CANON 80-200/4.5-5.6 35-80/4.5-5.6
1 LAUKKU
- toteutunut hinta 82 e

1 DIGI-KAMERA HP R707 5.1 MP 70 e
1 VERKKOLAITE 2 JOHTOA
- toteutunut hinta 54 e

1 KAMERANRUNKO LEICA R4 600 e
1 OBJEKTIIVI SUMMICRON-R 1:2/50
- ei tarjousta

1 KAMERANRUNKO CANON EOS 300N 80 e
1 OBJEKTIIVI CANON 28-80/3.5-5.6
1 LAUKKU
- toteutunut hinta 70 e

Digitoday.fi, HP nosti syytteen mustepatruunan täyttäjää vastaan. InkTec syytteeseen Saksassa.

Digitoday.fi, Verkkogalleria.fi tuuppaa vauhtia taidekauppaan. "Verkkogalleria.fi tulee työllistämään vuoden sisällä noin 35 - 40 henkilöä, ja palvelun kääntäminen kansainvälisiä markkinoita varten on aloitettu." Taidevalokuvia oli kahdelta tekijältä.

The Online Photographer, A Brief History of Electronic Photography.

Photo-i-co.uk, HP Photosmart Pro B9180 -printterin arvio on edennyt jo sivulle 14, Conclusion. Highly Recommended. Suomen HP.

Cameras.co.uk, Lens Selector. Canonin ja Nikonin objektiiveille.

Dpreview.com, Leica statement on M8 issues. M8-mallissa on ollut joitain ongelmia, syy on löydetty. Lähiaikoina lisää.

IR, Maha Announces a Battery Charger-Analyzer from the Future! La Crosse RS-900 on ollut markkinoilla jo pitkään... (vastaava malli).

Ephotozine.com, Flaghead Photographic - price reduction for Expodisc Digital White Balance filters. Expodiscin hinta laskee 25%.

Dcviews.com, Casio announces the EXILIM EX-S770 DivX digital camera.

Steve Sanders, Cyber-shot DSC-H2 -arvio. Suomen Sony.

Digitalkamera.de, Nikon D80 arvio (käännös saksasta Babel Fish).

LetsGoDigital, Nokia N93 -arvio.

Ken Rockwell, Nikon D80 vs. D70 and D50.

 

10.11.2006 

Turun Seudun Luonnonvalokuvaajat, Tslk.fi, Saaristomeri 2006 valokuvakilpailu.

(Kertausta) Suomen valokuvataiteen museo, Vuoden Luontokuvat, 10.5.-26.8.2001.

Turun Sanomat, Vauva synnyttää äidin ja isoäidin. Minna Havukainen kuvasi lapsivuodeaikaa Tyksissä.

Pelkkää kuvitelmaa -blogi, Tee-se-itse salamaheijastin.

Outoa Taigaa -blogi, Laakeri punaisena. Lintukuvaaja Jari Peltomäki vieraili Rovaniemellä.

Skrubu.net, blogeille ns. meemi, viisi kysymystä valokuvauksesta. Lisää vastanneita (neljäs päivä):

Työministeriö, Graafinen valokuvaaja, reprokuvaaja, Osaajakeskus Finland, Vantaa. Kyse lienee osuuskuntatyyppisestä yhteisöstä, jossa jokainen hankkii itse työnsä.

Kotimainen digikuvauslehti Pikseli, 10/2006, 68 s, ilmestyi runsas viikko sitten. Alla mielenkiintoisimpia artikkeleita. Linkkejä.

 • Hääfiiliksissä. Jyväskyläläinen valokuvaaja Eero Pykäläinen esittelyssä, viisi sivua. Visuaaliviestinnän perustutkinto tuli valmiiksi joulukuussa 2005, nyt on työn alla valokuvaajan ammattitutkinto. Eero on toiminut päätoimisena valokuvaajana kolmisen vuotta, kesäviikonloput täyttyvät hääkuvauksista, talvella tehdään yrityksille markkinointi- ja viestintäkuvauksia. Hääkuvaukseen menee kaikkiaan yli 25 tuntia, kuvausta on 8 - 10 tuntia, kuvankäsittelyä saman verran, lisäksi kaikki muu (matkat, neuvottelut, sopimukset, varmuuskopiot jne.). Suomen hääkuvaajat jakautuvat kahteen ryhmään: muotokuvia tekeviin studiokuvaajiin ja nuoren polven koko päivän keikkaa tekeviin. Tosiammattilaisten lisäksi alalla on kaikenlaista yrittäjää, koko päivän hääkuvausten hintahaitari vaihtelee 200 euron ja 1500 euron välillä. Hinta ja laatu eivät aina kohtaa. Australiassa, USA:ssa ja Briteissä hääkuvaus on eri tasolla kuin Suomessa. Hääparit osaavat pyytää rentoja ja spontaaneja fiiliskuvia. Pykäläinen ei ole kuullut kenenkään katuneen ammattilaisen tilaamista häihin koko päiväksi. Toisin päin sitten on kyllä harmiteltu.
 • Tuplasti suurempi. Pikseli Photokinassa, Jorma Terentjeffin raportti. Kiinalaisten valmistajien määrä yllätti, jalustoja, studiosalamia, minilaboratorioita, vain järjestelmädigi puuttui. Monilla valmistajilla oli esillä suurtulostimia, 12-värinen A2-kokoon pystyvä tulostin maksoi "vain" 2.500 euroa. Yhdelle sisäpihalle oli tuotu kymmenkunta kotkaa kuvattavaksi (siksi niitä kotkia näkyi Photokina-raporteissa).
 • Järjestelmädigejä oli Pikselin testattavana oikein urakalla. Kustakin mallista on lehdessä usean sivun raportti. Panasonic DMC-L1, Pentax K100D, Nikon D80, Canon EOS 400D ja Olympus E-400.
 • Studio kotiin. Matti Oksa kertoo. Yhdelläkin salamalla pärjää. Eikä välttämättä tarvitse kuluttaa huimia summia.
 • Oikeus kuvaan, mediapankki. Kuka oikein vastaa, että oikeudet ovat kunnossa? Kuvan ottaja, mediapankki vai kuvan ostaja?
 • Low-Key. Haastava valaisu.
 • Seuraava Pikseli numero 11-12/2006 ilmestyy marras-joulukuun vaihteessa. Lisää syksyn kamerauutuuksia. Kamerakännyköiden huiput. SWIFTSA, kv. valokuvataiteen ja -tutkimuksen konferenssi Jyväskylässä. Jari Tähkäpää, "Mustavalkoiset sävyt ovat paljon mielenkiintoisempia kuin värikontrastit".

(Foorumilta) Allway Sync, freewarea (yksityiskäytössä), backuppien tekoon. Sopii ulkoisia kovalevyjä käyttävälle varmistajalle.

Nikoncafe.com, vilkas keskustelualue.

Luminous Landscape, Leica M8 – Infrared.

Makezine.com, More photos from balloons...

Aaron Linsdau, Head to head comparison of the Nikon 85 f1.4 prime lens versus 70-300D and 80-400mm lenses.

Fujifilm.co.uk, Fujifilm announces re-introduction Velvia 50.

Cameralabs.com, Canon PowerShot A640 -arvio. Suomen Canon.

Digit.no, Canon EOS 400D -arvio. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A710 IS -arvio. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Epson PictureMate 280 Photo Printer -arvio. Cd-rw-asema mukana.

Pcmag.com, Canon Pixma MP600 Photo All-In-One -arvio. Suomen Canon.

Digitalcamerainfo.com, HP Photosmart R927 -arvio. Suomen HP.

 

09.11.2006 
SYNOPSIS - Kuvia Kreikasta
16.12.2006 saakka

Eri puolilla Suomea kiertänyt Suomi-Kreikka-yhdistysten liiton organisoima Kreikkaa ja kreikkalaisuuta luotaava valokuvanäyttely Synopsis on nyt esillä Kotkan valokuvakeskuksessa. Näyttely on neljän tyylikauden ja viiden kuvaajan esittely.

Kotkan valokuvakeskus
Vuorelankulma 2, Kotka
ti-pe 13-18, la 10-14

Turun Sanomat, Sadat kuvat paljastivat elämän Saaristomerellä. Turun Seudun Luonnonvalokuvaajien Saaristomeri 2006 -valokuvakilpailusta.

Peter Forsgård, Taidevalokuvan ihmeellinen maailma....

Skrubu.net, blogeille ns. meemi, viisi kysymystä valokuvauksesta. Lisää vastanneita (kolmas päivä):

Tietokone.fi, Tietokone-lehti aloittaa podcast-lähetykset. Kerran kuukaudessa kokoontuvan asiantuntijapaneelin keskustelu laitetaan mp3-muodossa kaikkien kuunneltavaksi nettiin. Ensimmäisen kokoontumisen aiheena on pc:n tulevaisuus. Pc:n tulevaisuus puntarissa, Mukavaa kuunnella kerrankin kiireetöntä keskustelua, kestoa tunnin verran.

 • (Järjestelmäkameran sulkimen räpsähdykset - useita kymmeniä - kuuluu yllättävän hyvin keskustelun lomassa... välillä taitaa mennä vahingossa sarjakuvaukselle...)

Kameravene.fi, Mari Hirsikallio, kuvia, blogi yms. Navigointi on ajoittain haasteellista...

Dpreview.com, Compacts megapixel race not over. Sharpilta 12 megapikselin sensori, kompaktidigeihin tarkoitettu. Photositet ahdetaan yhä pienempään tilaan, seurauksena herkkyyden lasku entisestään ja kohina. Kompaktidigien objektiivitkaan eivät kykene tällaiseen tarkkuuteen. Voidaan sitten myydä taas niitä megapikseleitä muiden ominaisuuksien kustannuksella.

Updig.org, The Universal Photographic Digital Imaging Guidelines. Tusina muutaman sivun ohjetta digikuvausasioista. Version 2.0.

Digitalkamera.de, Adobe of system Photoshop of element 5 (Babel Fish -käännös).

Makezine.com, Gwon Osang's sculptures from photos.

Digitalcamerainfo.com, Carnegie Mellon Develops Algorithm to Transform 2D Photos into 3D Renderings. Ei vielä kaupallista sovellusta.

IR, Nikon D40 Rumor Mill.

LetsGoDigita, Fujifilm FinePix Z5fd. Uusi malli.

Dpnow.com, Intro2020 introduces Summit 7 inch Photo Frame. Digitaalinen fotokehys, seitsemän tuuman näyttö, £109.99, 164.10 euroa.

DCRP, Canon PowerShot G7 -arvio. Suomen Canon.

David Bennet, Nikon D200 -arvio. Suomen Nikon.

Cameras.co.uk, Canon IXUS 900 Ti -arvio. Suomen Canon.

C|net, Fujifilm FinePix A600 -arvio.

C|net, Nikon Coolpix L5 -arvio. Suomen Nikon.

 

08.11.2006 

Viikon 45 kuva: Lepäävä malli.

Skrubu.net, blogeille ns. meemi, viisi kysymystä valokuvauksesta. Lisää vastanneita:

Markku Könkkölä, Koulun viimeinen vuosi -valokuvanäyttely
29.11.2006 saakka

Jyväskylän Jokivarren 109-vuotias koulu lakkautettiin keväällä 2006 monien vastustuksesta huolimatta. Nyt kaupunki on lisäksi päättänyt purkaa rakennuksen. Ennen koulun lopettamista valokuvaaja Markku Könkkölä ehti ikuistaa koulun viimeisen toimintavuoden. Könkkölä oli kameroineen tiiviisti mukana koulun elämässä, ja pikku hiljaa oppilaat ja henkilökunta tottuivat hänen läsnäoloonsa. Kuvamateriaalista (yli 6000 kuvaa) muodostuu dokumentti 2000-luvun ala-koululaisen lukuvuodesta.

Jyväskylän pääkirjasto / Jyväskylän kaupunginkirjasto
Vapaudenkatu 39-41
ma-pe 11-20, la 11-15

Potkastudios.fi, kasvu on jatkunut. Vilhonvuorenkadulla (Hki) tekee työtä harjoittelijat mukaanlukien n. 15 henkeä, free-lancereita on joka päivä lisäksi parikymmentä. Samassa kiinteistössä on kolme studiota, yhteensä n. 1200 neliötä. Lieneekö tässä luokassa kyse Suomen suurimmasta studiosta?

Vaahtokylpy.com, Pohjoismaat Pariisin valokuvamessujen kunniavieraaksi. Suomesta ovat Paris Photo -messuilla mukana Galerie Anhava (Heli Rekula) ja Galleria Heino (Axel Antas) ja Ulla Jokisalo. Messut ovat avoinna 15.11. 2006 - 19.11.2006.

Nikondigital.com, See What Nikon Speedlights Can Do. Nikonin salamasysteemin esittelyä.

The Digital Journalist, Chuck Westfall, Tech Tips November 2006. Canonisteille, kysymyksiä ja vastauksia. Yksi kysymys on aika vakio: Kuvien numerointi meni sekaisin (esim. huollossa), miten numeroinnin saa palautettua alkuperäiseksi (edellyttää, että on muistikortti, jossa viimeinen oikein numeroitu kuva. Harjoitustehtäväksi kotona suoritettavaksi jätetään tilanne, jossa ei ole viimeistä oikein numeroitua kuvaa muistikortilla. Pieni vihje: ratkaisu ei ole vaikea).

1. Find a spare CF card that you don't mind formatting.
2. Set the camera's file numbering setting to Auto Reset.
3. Format the spare CF card. This resets the file numbering sequence to 100-0001.
4. Set the camera's file numbering setting to Continuous.
5. Replace the spare CF card with the CF card that has the last image from the initial file numbering sequence. The camera will resume file numbering from that point.

Luminous Landscape, Canon G7 -arvioon Postscript. Reichmann etsi vaihtoehtoja G7-mallille.

Dcviews.com, Jenoptik publishes details on the Sinarback eVolution 75H studio back. 33 megapikseliä, myyntiin ensi vuoden toisella neljänneksellä. Raw-kuvan koko on 68 MB.

Makezine.com, Balloon Aerial Photography.

IR, Panasonic Lumix DMC-FX3 -arvio. Suomen Panasonic.

Megapixel.net, Sony DSC-S600 -arvio. Käytettävyys 8.4. Kuvanlaatu 8.6.

Trustedreviews.com, Nikon Coolpix S7c -arvio. Suomen Nikon.

 

07.11.2006 

Teemu Piiroinen Photography.

(Foorumilta) Hege.1g.fi, yksi kuva: Jäätävää.

Taloussanomat, Komissio vaatii rajua nostoa tax-free-ostoksiin. Nyt EU-alueelle tuotavien verottomien ostojen yläräaja on 175 euroa. Euroopan komission ehdotus on 500 euroa. 175 euron raja on peräisin vuodelta 1996, infolaatiokorotuksiakaan ei ole tehty. Veroasioista päättäminen ei ole helppoa, sillä se vaatii EU:ssa yksimielisen päätöksen.

Digitoday.fi, Forgent tyytyi pikkusummaan jpeg-kiistassa.

Huijarifirma jatkaa vaihteeksi uudella nimellä, orvisinc.co.uk (samaa sarjaa kuin aigars, mobiteh, keydigital jne. jne.). Älä tilaa, ks. Digicamera.netin uutiset 27.10.2006.

Katse.org, Mikko Hietaharju, Valokuva sopii mihin sen halutaan sopivan.

Katse.org, Kari Alatalo, Näissä runoissa kaikki kuvat ovat kohdallaan. Timo Kelarannan valokuvia.

Katse.org, Kuva monessa kontekstissa.

Skrubu.net, blogeille ns. meemi, viisi kysymystä valokuvauksesta. Vastanneita:

Juha Paulavuo on aloittanut blogin, Juha P. blogi. Valokuvaan liittyviä kirjoituksia.

Alfred Kordelinin säätiö, myönnetyt apurahat ja palkinnot, 6.11.2006, kamerataide:

 • Taiteen maisteri Eeva-Mari Haikala teossarjan viimeistelyn materiaali- ja valmistuskuluihin 4.000
 • Valokuvaaja Harri Hemmilä kannettavan tietokoneen sekä taitto- ja kuvankäsittelyohjelman hankintaan 2.500
 • Valokuvataiteilija Ben Kaila taiteelliseen työskentelyyn 2.000
 • Professori Jan Kaila valokuvauksen kuolemasuhdetta käsittelevän näyttelyn valmistamiseen 1.000
 • Taiteen maisteri Hannu Karjalainen taiteelliseen työskentelyyn 2.000
 • Valokuvaaja Timo Kelaranta taiteelliseen työskentelyyn Tukholmassa 3.000
 • Kuvataiteen maisteri Heta Kuchka taiteelliseen työskentelyyn 2.000
 • Kuvataiteilija Kari Paajanen taiteelliseen työskentelyyn 2.000
 • Valokuvaaja Jaana Partanen ihmisyyttä käsittelevän trilogian kolmannen osan materiaali- ja valmistuskuluihin 2.000
 • Taiteen maisteri Ida Pimenoff valokuvanäyttelyn kuluihin 2.000
 • Taiteen kandidaatti Tuomo Rainio valokuvanäyttelyn järjestämiseen 2.000
 • Valokuvataiteilija Ea Vasko näyttelyteosten valmistamiseen 1.000
 • Kuvataiteilija Sari Vennola valokuvanäyttelyn järjestämiseen 2.500
 • Valokuvaaja Sakari Viika retrospektiivisen näyttelyn sekä kirjan valmistamiseen 4.000
 • Yhteensä 32.000
 • Lisäksi taidealojen tohtorintutkinto: Oikeustieteen kandidaatti Marko Karo väitöskirjan viimeistelyyn: Valokuvan varjo 8.000 ("Kuriton kuva. Valokuvataiteen, rikoksen ja oikeuden suhde" tai "kuvataiteen ja tekijänoikeuden välistä vuoropuhelua käsittelevä väitöskirjatyö")

Backman tekee tarjottimia, joihin saa itse valitsemansa kuvan. Minimi taitaa olla 50 kpl, tarkoitettu lähinnä firmoille. Kirkkonummella.

Bobatkins.com, Nikon D40.

Creativepro.com, PhotoPlus Expo Highlights Changing Digital Landscape. Messuraportti.

Photocritic.org, Okay, maybe it doesn't suck that much. Holga-kamera ei ehkä olekaan niin huono...

Rob Galbraith, SILKYPIX Developer Studio 3.0 released. Raw-kuvia, $135.

Rob Galbraith, Nikon D40 specifications circulate in wake of apparent leak.

Digitalcamerainfo.com, Canon Rebel XTi vs. Nikon D80 vs. Sony Alpha A100.

Steve Sanders, Canon PowerShot A710IS -arvio. Suomen Canon.

Cameras.co.uk, Canon IXUS 850 IS -arvio. Suomen Canon.

LetsGoDigital, Panasonic Lumix DMC FZ50 -arvio. Suomen Panasonic.

Shutterbug.net, Nikon’s D2Xs; A Sporty, Speedy Pro SLR Upgrade. Suomen Nikon.

Cameras.co.uk, Casio Exilim EX-Z700 -arvio. Casion ohjekirjoja suomeksi, Anglo-Nordic.

IR, Samsung NV3 -arvio.

 

06.11.2006 

Vesa Huttunen, uudet luontokuvat-latest nature photos.

(Foorumilta) Captainnemo.1g.fi, auringonlasku2.

DigiExpo-tapahtuma, kolmen päivän aikana oli 50 975 kävijää (viime vuonna 47 438).

Helsingin Huutokauppakamari, Helsingissä ke 8.11.2006 pidettävä panttihuutokauppa. Lähtöhintahan on vain ohjeellinen.

1 DIGIVIDEOKAMERA SONY DCR-TRV27 220 e
1 KAUKOSÄÄDIN 2 AKKUA
1 MUISTIKORTTI 64 MB 1 LATURI
KÄYTTÖOHJEET
LAUKKU
- toteutunut hinta 180 e

1 DIGIVIDEOKAMERA PANASONIC NV-DS65EG 250 e
1 AKKU 1 LATURI 1 KAUKOSÄÄDIN 1 MUISTIKORTTI 8 MB
KÄYTTÖOHJEET
- ei tarjousta

1 DIGIKAMERA SONY CYBER-SHOT DSC-V1 5.0 MP 80 e
1 AKKU 1 LATURI 1 MUISTIKORTTI 32 MB 1 KAAPELI
KÄYTTÖOHJEET
- toteutunut hinta 105

Pubpat.com, JPEG PATENT CLAIM SURRENDERED: Forgent Networks Ends Assertion of Patent Challenged by PUBPAT. Vuosia kestänyt (ja yli 100 miljoonaa dollaria Forgent Networksille tuottanut) USA:n patenttilakien "väärinkäyttö" on sitten päättynyt. Jpeg-formaattia eivät patentit enää koske.

Earthboundlight.com, Three Cheers for the Gold-N-Blue (Photo Tip of the Week). Gold-N-Blue -polarisaatiofiltteristä.

Makezine.com, AutoStitch - Make panoramas. Metafilter.com, a new dimension in automatic image stitching.

Digital Outback Photo, B&W and Split Toning with LightZone 2.0. Hinta on 111.99 euroa.

Luminous Landscape, Canon G7. Reichmann kaipaa kovasti raw-tallennuksen mahdollisuutta. Muuten kelpo kamera. Suomen Canon.

Peter Kun Frary, Canon 430EX Speedlite -arvio. Lisää:

DCRP, Fuji FinePix S6000fd -arvio. Euroopassa Fujifilm FinePix S6500fd. Suomen Fuji.

 

05.11.2006 

Igglo.fi:n valokuvauskilpailun voittajat on valittu. Aiheena oli kuvapari kaunis kaupunginosani ja kamala kaupunginosani. Voittajan valitsi Pentti Sammallahti.

 • voittaja Mikko Peltola: Veräjämäki Helsinki
 • Canon Suomi suosikki, Juha Tiihonen: Ruoholahti Helsinki
 • Pentti Sammallahden kunniamaininnat, Lasse Peltola: Helsinki keskusta
 • Pentti Sammallahden kunniamaininnat, Tommi Pyykkö: Helsinki Hakaniemi
 • Pentti Sammallahden kunniamaininnat, Kaisa Rinta-Tassi: Jyväskylä Keljo
 • Pentti Sammallahden kunniamaininnat, Tero Seppänen: Lahti Renkomäki

(Foorumilta) Kuvauspaikkahakukone. North Finland Film Commission.

Reima Flyktman, Digikamera tehokäytössä. Paljon laajennettu ja parannettukin kovakantinen kirja, jonka pohjana on ollut saman tekijän Onnistuneet digikuvat -teos. Koko on vähän A5:ä pienempi, paperi on hyvälaatuista ja sidoskin näyttää kestävältä. Kannessa on teksti: "Tämän kirjan olisi pitänyt tulla digikamerasi mukana".

 • kuvausohjeita on seitsemisenkymmentä sivua, kahdessa kohtaa, perusasiaa, mutta kokeneempikin kuvaaja voi tarvita kertausta
 • kuvankäsittelyä on kuutisenkymmentä sivua, esimerkkiohjelmana Photoshop
 • kameran tekniikka, aukot, polttovälit, valotusajat jne. selitetään selkeästi
 • pitemmälle ehtineelle kuvaajalle uutta asiaa ei kirjasssa ole, mutta kuvausta aloittavalle pitäisi olla pakollinen hankinta
 • luova puoli jää vähemmälle, perinteisistä valokuvakirjoista löytyviä ihastusta herättäviä kuvia kirjassa ei ole (ei liene ollut tekijällä tarkoituksenakaan)
 • Kirjan mukana tulee cd, jolle on koottu hyödyllisimpiä ohjelmia (pääasiassa freewarea). Esim. MS XP Power Toys marraskuu 2005, SpeedXP 1.0.329, , Exif Reader 3.0, Gamma Panel 1.0.0.20, Irfan View 3.98, Screenshot Pilot 1.46, VCW VicMan's Photo Editor 7.8, FreeRip 2.94, DivX Player 6.1, AVG Antivirus 7.1.394a763, FreeFTP 3.2. Ohjelmista pyritään laittamaan cd:lle uusimmat versiot.

Kotek.fi, Suomen tämän vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden (tammikuu-syyskuu v. 2006) tilastot ovat valmistuneet. Vertailut edellisen vuoden samaan ajanjaksoon (tammikuu-syyskuu v. 2005). KOTEK = Kodintekniikka-alan Tiedotusfoorumi.

 • digikameroita myytiin 82,340 miljoonalla eurolla, kasvua 7%
 • digikameroita myytiin 280.097 kpl, kasvua 5%
 • digikameroiden keskihinta oli 294 euroa, kasvua 2%
 • videokameroita myytiin 13,408 miljoonalla eurolla, ei muutosta 0%
 • videokameroita myytiin 27.140 kpl, kasvua 13%
 • videokameroiden keskihinta oli 493 euroa, vähennystä -11%
 • tulostimia myytiin 5,236 miljoonalla eurolla, vähennystä -39%
 • tulostimia myytiin 43.753 kpl, vähennystä -35%
 • tulostimien keskihinta oli 120 euroa, vähennystä -6%
 • monitoimitulostimia myytiin 14,532 miljoonalla eurolla, kasvua 39%
 • monitoimitulostimia myytiin 126.067 kpl, kasvua 57%
 • monitoimitulostimien keskihinta oli 115 euroa, vähennystä -11%

Hannu Määttänen, UV-valo ja digikamera. Komin jäämistöstä on peräisin Soligorin adaptereita + akkuja + tele/laajakulmalisäkkeitä ym., ks. Miljoonalaari.

Dcviews.com, Internet rumors and speculations on the new Nikon D40. Nikon D50:n pikkuveli.

Digicamreview.com, New Film and Digital Camera Combined! Otsikon perusteella luulisi, että kyseessä on aprillipila. Kyse on halvimman luokan laitteesta £19.90 + pk. £14.90 (UK).

Rangefindermag.com, The Toddler Manifesto. (Pienten) lasten kuvaamisesta, erityisesti studiokuvaamisesta.

Photocritic.org, Photo licensing and law. Kilpailuista ja kaikista oikeuksista luopumisesta, maana Englanti. Tuttua asiaa.

 

04.11.2006 

DigiExpo on tänään auki klo 10 - 19 ja huomenna sunnuntaina klo 10 - 17. Sisäänpääsy maksaa 12 euroa. Kiertelin eilen valokuvaan liittyviä ständejä, Messsukeskuksessa on paljon muuta, valokuvat ovat vain pieni osa tarjonnasta. Kokeiltavanai oli kymmeniä kameramalleja, asiantuntevilta myyjiltä ja maahantuojilta sai kaikenlaisiin kysymyksiin vastaukset. Messut ovat esittelyn lisäksi myös myyntitapahtuma, monia tuotteita saa tarjoushintaan, kaikenlaiset kortit käyvät maksuvälineiksi (paitsi Visa Electronic?).

Canonin osaston alussa on esillä Irc-galleria, mutta sitten päästäänkin asiaan. Canonin ammattilaisjärkkärit ovat hypisteltävissä kunnon objektiivien kanssa, painoa yhdistelmillä on aivan riittävästi. Canon EF 400mm / F2.8 IS L on melkoinen mötikkä vastavalosuojan kanssa. Suomen hinta lienee vähän alle 8.000 euroa. Rajala Pro Shopin messutarjoukset ovat Canonin osastolla:

 • Canon EOS 400D, 18 - 55 mm EF-S, 799 euroa
 • Canon Digital IXUS 850 IS, 399 euroa
 • Canon PIXMA iP3300, 79 euroa
 • Canon MV930 digivideo, 299 euroa
 • Sandisk CF/SD 1GB Ultra II, 49 euroa
 • Sandisk CF/SD 2GB Extreme III 79 euroa (yksi foorumilainen oli ostanut tämän kortin, vaikka ulkoa ei huomaa, niin kortin mukana tulee se ilmainen lisenssinumero Capture One -ohjelmaan, lisäksi tietenkin ilmainen Rescue Pro -pelastusohjelma)
 • Sandisk CF 4GB Extreme III, 159 euroa

Olympus on esillä koko tarjonnallaan, sukelluskoteloitakin on sekä pokkareille että oikein järeitä malleja järjestelmädigeille. Vähän aikaa hypistelin Olympus E-400 -järjestelmädigiä, joka oli tullut myyntiin viime viikolla. Käsittämätöntä, miten kevyeksi ja pieneksikin tämä malli on saatu. Olympuksen järjestelmädigeissä on kuulemma hyvin toimiva pölynpoistosysteemi. Top Shot (Malminkartano, Helsinki) on mukana Olympuksen osastolla, Top Shotin tarjouksia:

 • Olympus mju 720, 299 euroa
 • Olympus mju 810, 259 euroa
 • Olympus FE-180, 179 euroa
 • Olympus E-330 Kit (14-45 mm), 999 euroa
 • Olympus E-500 Kit (14-45 mm), 549 euroa
 • Olympus E-500 TuplaKit (14-45 mm + 40-150 mm), 749 euroa
 • Ferrari Digital m/2004, 349 euroa
 • xD 512 Mt, 25 euroa
 • xD Accessory Kit (xD 256 Mt + nahkalaukku + 3D-lasit), 35 euroa
 • DPC-1 "blue" 8x21 kiikarit, 49 euroa
 • Ferrari Speed View 8x21 kiikarit, 149 euroa

Color-Kolmio tarjoaa messujen ajan valokuvia 0.11 euron hintaan, tarjouksessa on myös kankaan tapaiselle painetut kuvat, jotka pingoitetaan kiilakehyksiin. Ammattilaisille (alv 0%) on tarjolla muutaman tuhannen euron hintaisen salamoiden akkusetin lisäksi:

 • Style Fx 400/400 salamapaketti, 895 euroa
 • Pocket Wizard Plus II, lähetin ja vastaanotin setti, 475 euroa

Nikon on esillä omalla osastollaan, katseenkiinnittäjä on jättikokoinen muovinen Nikonin järjestelmädigi. Objektiiveja ja kameroita on joka lähtöön. Nikonin erikoisuus on messujen ajan ilmainen järjestelmädigin kennon puhdistus. Odotusaika oli kuulemma vaihdellut 5 minuutista puoleen tuntiin. Puhdistus on avoinna lauantaina klo 10.30 - 18, sunnuntaina 10.30 - 16. JAS Tekniikka taitaa veloittaa huollon tekemästä kennonpuhdistuksesta 38 euroa. Jaossa oli myös ilmaisia keltaisia Nikon kaulassa pidettäviä avainlenkkejä (olen töissä käyttänyt samanlaista jo pari vuotta). Capture NX -ohjelmaa esitellään Nikonin osastolla lauantaina klo 11:30-11:45, 13, 15, 16:30 ja 17:30. Sunnuntaina klo 11:30-11:45, 12:30, 13 ja 15:30. Tarjoukset:

 • Nikon Coolpix L4, 99 euroa
 • Nikon Coolpix L5, 249 euroa
 • Nikon Coolplix S7c, 389 euroa
 • Nikon Coolpix S10, 349 euroa
 • Nikon D80 Kit, 18-135 mm f/3.5-5.6 ED-IF, 1.249 euroa
 • Nikon D200 runko, 1.495 euroa
 • järjestelmäkameran ostajalle Nikon Pro System Bag kaupan päälle, 59 euroa

Pentax ja Samsung ovat myös esillä, odotettua Pentax K10D -järjestelmädigiä pääsee kokeilemaan, mallissa on mielenkiintoisia ominaisuuksia (mm. säänkestävyys, sisäänrakennettu kuvanvakaaja, kirkas etsin, pölynpoisto jne.). Ennakkotilaushinta rungolle on 995 euroa, K10D + 18-55mm 1.095 euroa, K10D + 18-55mm + 50-200mm 1.299 euroa. Pentax K10D:n odotetaan tulevan Suomessa myyntiin marraskuun lopulla. Tarjoukset:

 • Pentax Optio S7, 279 euroa
 • Pentax Optio S60, 199 euroa
 • Pentax Optio 750Z, 299 euroa
 • Pentax Optio A10, 299 euroa
 • Pentax Optio W20, 299 euroa
 • Pentax ist DL, 499 euroa
 • Pentax K100D, 699 euroa
 • Samsung NV10, 449 euroa
 • Samsung NV3, 349 euroa
 • Samsung Digimax S500, 199 euroa
 • Samsung Digimax A55W, 199 euroa
 • Samsung Digimax V800, 259 euroa
 • Samsung Pro815, 599 euroa
 • Samsung Digimax L55W, 299 euroa

Lowepron laukkuja myydään messujen ajan 30%:n alennuksella (korkeahkosta listahinnasta), hinta on alennuksen jälkeenkin vielä neuvoteltavissa.

Fujin osastolla saa automaatista tulostaa ilmaiseksi viisi kuvaa (esim. muistikortilta, cd:ltä jne.).

Epsonin kirjoittimia:

 • Epson Stylus Photo RX620, 199 euroa (349 euroa)
 • Epson Stylus Photo RX560, 239 euroa
 • Epson Stylus Photo DX6000, 149 euroa
 • Epson Stylus Photo DX5050, 129 euroa
 • Epson Stylus Photo R265, 149 euroa
 • Epson Perfection V350, 169 euroa
 • Epson Perfection V750, 990 euroa
 • Epson R2400, 899 euroa
 • Epson Stylus Pro 3800, 1.790 euroa

Sonyn osastolla hypistelin Sonyn A100 -järjestelmädigiä, ennakko-odotukset olivat vähän negatiivisia. Hieman muovisen tuntuinen, sulkimen räpsäyskään ei vakuuttanut. Tarkemmin ominaisuuksiin perehtyessä ennakkoluulot hälvenevät. Konica Minoltan pitkä kokemus kameroiden valmistamisessa näkyy Sonyssa. Canon ja Nikon joutuvat jatkossa todellisen haasteen eteen. Hinta/laatusuhde on hyvä.

HP esittelee tulostimia (esim. HP Photosmart Pro B9180), digikameroita, mikroja.

Pikseli-lehden tekijöitä on vastaamassa kysymyksiin. Lehden saa vuodeksi tarjoushintaan 40 euroa. Tai sitten Pikseli.fi/lahjatarjous, 12 kk:n kestotilaus + lahjaksi 6 kk:n tilaus (lahjan saajan voi vapaasti määritellä).

Digikuva-lehden aikaisempia numeroita (kahdeksan erilaista) jaettiin ilmaiseksi, lehden voi tilata digi-kuva.fi/tarjous (samat hinnat kuin aiemminkin).

Kirjoja on myynnissä messujen aikana melkoisella alennuksella listahintoihin verrattuna. Readme.fi:n hintoja:

 • Derrick Story, Digikuvausniksit, 10 euroa (14.90 euroa)
 • Scott Kelby, Photoshop - Kuvankäsittelijän niksikirja, 20 euroa (44.50 euroa)
 • Reima Flyktman, Digikamera tehokäytössä, 20 euroa (38.50 euroa), uutuus
 • Pasi Kainulainen, Photoshop CS2 velhon käsikirja, 40 euroa (64 euroa), uutuus
 • Adobe Press, Adobe Photoshop CS2, 40 euroa (44.50 euroa)
 • Michael Freeman, Järjestelmäkamerat - Vaativa digikuvaus, 40 euroa (64 euroa)

Kirjoja edelleen, Docendon tarjoushinnat (voimassa 10.11.2006 saakka).

 • Digifotokoulu, 10 euroa (34 euroa)
 • Paint Shop Pro 9, 10 euroa (30 euroa)
 • Julkaisun tekeminen, 10 euroa (47 euroa)
 • Paint Shop Pro X, 15 euroa (30 euroa)
 • Photoshop CS 2, 15 euroa (30 euroa)
 • Photoshop Elements 4, 15 euroa (30 euroa)
 • Digikuvan peruskirja, 35 euroa (49 euroa)
 • Julkaisijan käsikirja (ilm. 2/07), 35 euroa (47 euroa)
 • Digikuvaaja luonnossa, 19 euroa (48 euroa)
 • Digikuvaajan valaisunhallinta, 30euroa (48 euroa)
 • Digikuvan värinhallinta & -korjailu, 30euroa (48 euroa)
 • Henkilökuvaus digikameralla, 19 euroa (48 euroa)
 • Kiehtova luontokuvaus, 35 euroa (48 euroa)
 • Lähikuvaus digikameralla, 35 euroa (48 euroa)
 • Mainoskuvaus digikameralla, 19 euroa (48 euroa)
 • Vaativa kuvankäsittely, 40 euroa (62 euroa)
 • Valokuvien korjailu & viimeistely, 25 euroa (58 euroa)
 • Photoshop CS, 40 euroa (67 euroa)
 • Photoshop valokuvaajille, 40 euroa (67 euroa)
 • Digikuvaus % seniori (ilm. 1/07), 25 euroa (34 euroa)
 • Digivideokoulu, 25 euroa (34 euroa)
 • Kuvaa & tulosta, 10 euroa (16 euroa)
 • Macintosh & digitaalinen media, 25 euroa (34 euroa)
 • Matkakuvaus (ilm. 11/06), 25 euroa (34 euroa)
 • Vuoden Luontokuvat 2006, 42 euroa (50 euroa)
 • Mainospainotuotteen ostajan opas, 20 euroa (59 euroa)

Suomalainen Johan Andersson Pellingistä voitti kuvallaan Saalis kansainvälisen valokuvauskilpailun On the Baltic Coasts - Itämeren rannikolla. Kilpailun takana ovat Viron ja Suomen ympäristöministeriöt sekä Pietarin kaupungin luonnonkäytön, ympäristönsuojelun ja ekologian turvallisuuden komitea.

Kilpailulla etsittiin uusia kuvia Itämeren luonnosta ja ihmisen elämästä Itämeren alueella. Samalla haluttiin kannustaa ihmisiä ympäristönsä suojelemiseen.

Kilpailukuvista koostetaan näyttely, joka kiertää Virossa, Suomessa ja Venäjällä.

Myös viime vuonna järjestettiin vastaava valokuvauskilpailu Suomenlahdesta.

Vauvakuume on levinnyt Kiinteistömaailmassa Lisääntymistalkoiksi asti. Lähetä vauvakuumetta lietsova kaunis, hauska tai muuten hieno kamerakännykällä otettu kuva kuvaviestinä (viestin hinta 0,95 €) ja voit voittaa joulusiivouksen. Kilpailu päättyy 15.12.06 ja paras kuva valitaan välittömästi.

Rupuranta.net -kuvablogi, lisää panoraamoja. Jan Eerala. Panoraamat on kuvattu nopeatempoisesti, vapaalla kädellä. Osa järkkärillä, osa pokkarilla. Kuvat on yhdistetty ikivanhassa Photoshop Elements -versiossa. Eeralan seinalla on kuulemma puolitoistametrinen pokkaripanoraama, josta yksikään valokuvaaja ei ole huomannut, ettei panoraama olekaan kuvattu jollain isommalla formaatilla.

Salon taidemuseo, Suomalaisen valokuvataiteen kolmivuotisnäyttely, 4.11.2006 - 7.1.2007. Järjestyksessä viides kolmivuotisnäyttely kantaa nimeä Talvimaa - Winterland. Teemana on ihminen ja yksilöllisyys. Raakel Kuukka valitsi teoksia 17 taiteilijalta. Salontaidemuseo.fi.

Jukka Piiroinen, valonkuvia.1g.fi, viime kesältä Kalottjazz & Blues 2006.

Tietokone.fi, Kamera lähes joka toisessa uudessa kännykässä. Tänä vuonna myydään 460 miljoonaa kamerakännykkää.

Rangefindermag.com, New and Old Cameras Updated by Nikon.

Rob Galbraith, Researchers demonstrate automatic photo keywording system. Kuva analysoidaan automaattisesti, avainsanat automaattisesti. Systeemin toimivuutta voi kokeilla lähettämällä selaimen kautta oman kuvansa tai sitten voi katsoa, miten muiden kuvien kanssa on onnistuttu.

Ephotozine.com, Gorilla Pod -arvio. Suomen maahantuoja ja jälleenmyyjä on Aseman Kuvapiste (nettisivuilta en löytänyt minkäänlaista mainintaa Gorilla Pod -jalustoista).

Labs.adobe.com, Adobe Color Management Module. Ei vielä lopullinen versio.

Dcviews.com, Sony unveils new UP-D75 digital color photo printer. Sublimaatiokirjoitin (värit säätämättä kohdalleen, kestää vettä + sormenjälkiä), ammattikäyttöön, $2.995.

IR, Canon PowerShot A710 IS -arvio. Suomen Canon.

The-digital-picture.com, Canon EF 70-200mm f/4.0 L IS USM -arvio. Suomen hinta on alle 1.300 euroa.

Steve Sanders, Panasonic Lumix DMC-LX2 -arvio. Suomen Panasonic.

Steve Sanders, Panasonic Lumix DMC-FX3 -arvio. Suomen Panasonic.

Digitalcamerainfo.com, Fujifilm FinePix S6000fd -arvio. Euroopassa Fujifilm FinePix S6500fd. Suomen Fuji.

Cameras.co.uk, Sony DSC S500 -arvio.

 

03.11.2006 

DigiExpo käynnistyy tänään. Pe 3.11.2006 - su 5.11.2006, Helsingin Messukeskus. Kameroita, alan kirjallisuutta, lehtiä. Pääsyliput ovat 12 euroa, samalla lipulla pääsee samaan aikaan järjestettävään Skiexpoon ja Boardexpoon. Viime vuonna kävijöitä oli melkein 50.000. Ks. digicamera.netin uutiset 6.11.2005 (viime vuoden messuista).

Vesa Huttunen jatkaa kansanvalistajan uraansa, tällä kertaa on vuorossa perusteellinen johdatus Maastojalustan salaisuuksiin. Teksti ei jää ulkokohtaiseksi, vaan perustuu omakohtaisiin kokemuksiin.

Canon.fi, Vuoden Hääkuva. Kuopiolainen Mikko Mäntyniemi voitti koko kisan ja fantasiahääkuvasarjan. Miljööhääkuvasarjan voitti Arto Helin Ulvilasta, studiohääkuvasarjan voitto meni Petra Tiihoselle Kuopioon. Kilpailun järjestivät Canon, Color-Kolmio ja HÄÄT-lehti.

Cameralabs.com, Canon EOS 5D upgrade - EOS 350D / XT versus EOS 5D. 300 euron kuponkitarjous päättyi juuri, mutta suomalaiset valokuvausliikkeet laskivat heti Canon EOS 5D:n hintaa juuri sopivasti noin 300 euroa.

 • artikkelin lopussa on vähän tulevaisuuden ennustelua: ensi vuoden alkupuolella Canonilta tullee 1Ds Mark III ja vuoden puolivälissä 5D:n seuraaja (5D on silloin ollut markkinoilla 18 kuukautta)

(email) Pentax K10D, haastattelu, ykkösosa. Re: K10D aimed as D200 killer/Translation of interview.

Apple, Aperture 1.5, 30 päivän versio kokeiluun. Ks. tarkemmin Rob Galbraith.

Digitalreview.ca, Nikon D200, D2Xs, D80, D70s, D50 and Canon Digital Rebel XT Price Drops. Kanadassa hinnan alennuksia. Canon Digital Rebel XT on Euroopassa Canon EOS 350D.

Tom's Hardware, Canon PowerShot A630 -arvio. Suomen Canon.

Trustedreviews.com, Canon PIXMA MP600 All-in-One -arvio. Ks. Suomen Canon.

 

02.11.2006 

Jyväskylän yliopisto, Mikko Hietaharju, Väitös: Valokuvan voi repiä. Väitöskirjan voi halutessaan lukea ilmaiseksi pdf-tiedostona (257 sivua) tai sitten voi ostaa painetun version, jonka hinta on 29 euroa. Ks. Jyväskylän yliopiston kirjakauppa.

 • "Hietaharju selvitti väitöstutkimuksessaan, miten valokuvan rakenne-elementit eli sommittelun perustana olevat valon, tilan ja ajan esittämiset vaikuttavat valokuvan sisältöihin. Lisäksi hän selvitti, millaisia perusteluja esitetään valokuvan erilaisille käyttötarkoituksille. Nämä johtivat tutkijan tarkastelemaan valokuvatulkinnan rakentumista eräänlaisena dialogina kuvan ja katsojan välillä."

Taivasalla.net, Neljä vuotta ja 1420 kuvaa. Jos ei mielestään löydä enää kuvattavaa pääkaupunkiseudulta, niin siitä vaan kuva-arkistoa selailemaan...

Mika Karhulahti, Digikuvaamiseen liittyviä tutoriaaleja. Jyväskylän ammattikorkeakoulu.

Shutter.fi, Suursuontie 21, Hki (Maunula). Kaikenlaista tulostuspalvelua, isommassakin koossa, kankaalle jne.

Valokuvatorstai, 24. viikko eli kierros eli haaste on alkanut, aiheena on nyt "inspis". Tarkoitettu bloggaajille. (Tämän jälkeen valokuvatorstai pitää viikon tauon).

 • "Osallistuminen. Tarvitset kameran, ja blogin (tai muun sivuston), jossa voit julkaista kuvasi. Näppäät annettua aihetta sivuavan valokuvan, julkaiset sen blogillasi ja jätät staattisen linkin* (permalinkin) Valokuvatorstai-blogin kommenttiosaston laatikkoon, jossa lukee "Kotisivusi osoite".

Image.fi, Sano muikku! Poliisin ottamia kuvia julkisuuden henkilöistä, esim. Bill Gates vuosimallia 1977 (liikennerikkomus).

Digitoday.fi, Filmejä hautaavan Kodakin myynti putosi. Sekä filmi- että digipuolella.

Euroopan Canon, ei tullut USA:n hyvityksiä, mutta tuli Canon 30D:n 150 euron hyvitys ajalla 01.11.006 - 31.01.2007. Canon2006promotions.onlinerebates.com.

Digit.no, More image noise in Canon EOS 30D than EOS 20D? Yllättäviä eroja löytyi, vaikka Canonin mukaan molemmissa malleissa on identtiset kuvasensorit.

Creativepro.com, Using Photoshop Lightroom, Part 3.

Dpnow.com, Phase One announces the P+ series.

Popular Photography, Transcending Nature: A Tribute to Galen Rowell.

(email) Pentax 10D -järjestelmädigistä:

Digital Outback Photo, Using HDRI in landscape photography.

Rob Galbraith, Eye-Fi launches beta program for Eye-Film universal camera Wi-Fi card. Sd-kortissa langaton yhteys.

IR, Fuji cuts FinePix F20, F30 pricing. F30 $329 ($339), F20:n uusi hinta on $229.

Rob Galbraith, Capture One applications updated to v3.7.6.

Cameras.co.uk, Pentax Optio S7 -arvio.

IR, Casio EXILIM CARD EX-S600 -arvio.

 

01.11.2006 

Viikon 44 kuva: Seitsemän kuvaa taidemuseosta.

Docendo Oy:n Design-sarjassa on ilmestynyt uusi kirja, Michael Freemanin kirjoittama Lähikuvaus digikameralla. Sivuja runsaasti kuvitetussa teoksessa on 160. Sidosasu on nidottu. Teos käsittelee niin alle metrin etäisyydeltä otettavat lähikuvat, 1:1-koosta alkavat makrokuvat kuin mikroskooppikuvauksenkin. Hintaa oppaalla on 48 euroa.

Iltalehti järjestää yhteistyössä Sony Ericssonin kanssa valtakunnallisen
RÄPS! 2006 -valokuvauskilpailun. Kisassa haetaan Suomen parasta
kamerakännykkäkuvaajaa. Kilpailuaika on 30.10. - 10.12. 2006.

Kilpailussa on neljä sarjaa:

 • uutiskuva
 • urheilukuva
 • luonto- ja maisemakuva
 • viihde- ja julkkiskuva

Palkinnot: jokaisena kisaviikkona kunkin kategorian paras kuva palkitaan kännykällä.

Koko kisan voittaja ja paras kuva julkistetaan tiistaina 12.12. Voittaja edustaa Suomea Sony Ericsson World View -kilpailussa.

Lue osallistumisohjeet Iltalehden www-sivuilta.

JPu:n kuvaserverin sisältöä, Purtsi.com.

Satunnaista sanailua -blogi jatkaa.

Digicamera.netin uutisissa 29.9.2006 kerrottiin Suomen Luonnonvalokuvaajien järjestämästä viikonloppukoulutuksesta 10.11.-11.11.2006 Jyväskylässä (luontokuvauksen perusteita + Photoshoppia). Kurssille otettiin mukaan 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Kurssi on täyttynyt. Kun vastaavia kursseja järjestetään jatkossa, niin niistä saa ilmoituksen jättämällä yhteystietonsa sähköpostiosoitteeseen
"info(miukumauku/at-merkki)luontokuva.org".

Tekniikan Maailma 19/06, 25.10.2006.

 • Kahden aukeaman raportti, Photokina '06, Otetaan kuvia. Fuji Finepix S5 -järjestelmädigiä esiteltiin vain vitriinissä, myyntiin malli on tulossa ensi vuoden puolella. Pentaxin ammattikameran työnimi on 645D, 18 megapikseliä, suunnitelmissa 30 megapikseliä. Leica on hankkinut osake-enemmistön Sinarista, uusi digitaalinen M8-malli maksaa Suomessa alle 4.000 euroa. Mielenkiintoinen rengassalama-innovaatio tulee tshekeiltä: tavallisen salaman valo ohjataan objektiivin ympärille kiinnitettyyn "rengassalamaan". Ringflash.cz, hinta on kukkarolle sopiva. Ruotsalaisen Foto-lehden mukaan hinta on n. 1.500 kruunua, 163 euroa.
  • Sivuille voi jättää sähköpostiosoitteen, kun online-kauppa on valmis, niin lähetetään tietoa. Vastauksena sähköpostiosoitteen jättämiseen tulee sivuille tämä viesti: "Thank you for your interest. We will contact you ass soon as the e-shop is on-line."...

IR, Adobe Updates Camera Raw, DNG Converter (lehdistötiedote). Virallinen Camera Raw ja DNG Converter v. 3.6. Photoshop CS2, Photoshop Elements 3.0/4.0/5.0.

Digitalkamera.de, Max Lyons’ TawbaWare Software PTAssembler 3.4. Babel Fish -käännös.

Biosmagazine.co.uk, Microsoft IE7 Vs Mozilla Firefox 2.0.

Breezesys.com, BreezeBrowser Pro v1.6.2, uusi versio.

Digitalsecrets.net, Peter iNova, Nikon D80. Suomen Nikon.

Popular Photography, Olympus FE-190 vs. Sony Cybershot DSC-W50. Molemmissa kuusi megapikseliä ja kolminkertainen zoom. Suomen Olympus. Suomen Sony.

C|net, Nikon Coolpix L6 -arvio. Suomen Nikon.

C|net, Fujifilm FinePix S9100 -arvio. Euroopassa Fujifilm Finepix S9600.

Ephotozine.com, Sigma 50-150mm f/2.8 APO EX DC -arvio. £549.99, 822 euroa.

Megapixel.net, Pentax Optio S7 -arvio. Käytettävyys 8.6. Kuvanlaatu 8.

Cameras.co.uk, Kodak Easyshare Z612 -arvio. Suomen Kodak.

Trustedreviews.com, Moixa USBCell AA Batteries. Akut ladataan USB-liitännän kautta.


 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 


Hae Google:sta

Uutiset