Etusivu Foorumi Uutiset Vinkit Galleria Kortit Linkit Info
 

Heinäkuu 2006

31.07.2006 

Viikon 31 kuva: Kattoterassi.

Viides rooli -blogi, Kun häkki heilahti. Tarinan opetus: jos menee junatunneliin illalla kuvaamaan graffiteja ja jos paikalla vielä sattuu olemaan graffitien spreijaajia työn touhussa, niin poliisin tullessa paikalle ei kannata lähteä pakoon (tai tässä tapauksessa yrittää pakoa).

Canon.fi, You Connect, heinäkuun uusi numero on ilmestynyt ja verkossa luettavissa. Mm. yhden kysymyksen kilpailu (palkintona Canon PowerShot S3 IS), vastausaikaa 21.8.2006 saakka ja vain oikein vastanneet ovat arvonnassa mukana. Muut aiheet: Esittelyssä PowerShot S3 IS, Lomavideo-opas, FINE-tulostuspäät, Canon paperit – kaikkiin tarpeisiin, Kysy asiantuntijoilta: PhotoStitch ja EOS-kuvauskurssi.

Helsingin Sanomat, Valokuvan voima korostuu Déjà Vu -näyttelyssä. Tammisaari, kansainvälistä valokuvataidetta, 16.6. - 20.8., ti - su ks. 11-17. ks. tarkemmin.

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta -blogi, Rotuaaripiknikin 2006 kuvat netissä (542 kpl!).

Mike Hollingshead, Storm Chase Pictures.

Nikonian #30 on ilmestynyt, 40-sivuinen pdf-lehti, ks. Nikonian.com. Aikaisempien lehtien arkisto.

Cerious.com, ThumbsPlus versio 7 SP 1. Kuva-arkisto -ohjelmaan pieni päivitys.

Strobist, Strobe on a Rope. Pieni salama johdon päähän ja kiinni monopodiin, niin saadaan ahtaissakin paikoissa vähän erilaisia kuvia.

 • kesäkuun alussa eläkkeellä jäänyt lehtikuvaaja ei ole aina niin innostunut suomalaisten nykyisten lehtikuvaajien tavasta käyttää kaikissa kuvissa salamaa, ks. Journalisti, 12/2006, 28. heinäkuuta, Puoli vuosisataa uutiskuvien perässä

FastStone Version 2.7 beta 1, 24.7.2006. Kotikäytössä ilmainen ohjelma kuvien katseluun, konvertoimiseen ja pienimuotoiseen käsittelyyn.

(email) Jill Greenberg, End Times. Aiheena children in pain. Itkeviä lapsia on kuvattu. Tässä on selostettu tekniikka, jolla lapset on saatu itkemään.

(email) Kissakuvia, cats that look like hitler.com.

Nikon on vaihtanut elokuun 8. päivänä julkistettavan Nikon D80:n (?) teaseria (mukana ääni, teaseri viitannee säänkestävyyteen - Nikon D200:n tapaan).

Earthboundlight.com, Adjusting the Tension on Nikon Right-angle Viewfinders (Photo Tip of the Week). Laitetaan Nikonin kulmaetsin kääntymään jouheammin.

How to put a remote for a CANON A80. Takuu ei sitten ole voimassa näiden operaatioiden jälkeen (eikä kamerassa taida olla enää etsintäkään).

 

30.07.2006 

Helsingin Sanomat, sunnuntai 30.7.2006, C12, Minne Mennä. Kuvan kera sivun ylälaidassa kerrotaan, että Helsinki5-näyttely on viimeistä päivää auki Jugendsalissa (Pohjoisesplanadi 19), su 11.00 - 17.00. Vapaa pääsy.

 • nyt on kuitenkin niin, että Jugendsalissa on poikkeavat aukioloajat 25.6.-30.7. (ma-pe 9-16, su suljettu) (ainakin nettisivujen mukaan?)
 • näyttelyä lienee jatkettu (ei siis viimeinen päivä), Helsinki5 -valokuvanäyttely, Jugendsali 9.6.-27.8.2006 (ainakin nettisivujen mukaan)

Fin.afterdawn.com, WinRAR ilmaiseksi tänään sunnuntaina. Pakkausohjelma, tarjous voimassa vain tänään, versio 3.51.

 • kannattaa lukea uutisen kommentit, ihan yksinkertaista ohjelman lataus ei ole (lataus ei tahdo millään onnistua, rekisteröinti ei ole uusimpaan versioon, rekisteröimätöntäkin voi käyttää ihan hyvin jne.)

Journalisti, 12/2006, 28. heinäkuuta.

 • Puoli vuosisataa uutiskuvien perässä, 65-vuotias Pentti Koskinen jäi eläkkeelle Helsingin Sanomista kesäkuun alussa. Takana on 48 vuotta kuvaamista lehtiin. Ura alkoi Pressfotossa 17-vuotiaana 1958, Lehtikuvaan 1965 ja sieltä pian Helsingin Sanomiin.

(Kesäkertaus) Wikipedia.fi.

(Foorumilta) S.A, Cruising - Helsinki 2.6.2006 ja Cruising - Helsinki 7.7.2006.

(Foorumilta) Wolfheart, Hot Rod, Drag Racing jne. Kulkuvälineet.

(Foorumilta) Tulikirves eli Tomi P., Kaljakellunta 2006.

 • Keravanjoen kaljakellunta 2006, tapahtuman kotisivut, ensi vuonna 11. kerta

(Kesäkertaus) Wikipedia.org, List of company name etymologies.

 • Adobe, nimi tulee yhtiön perustajien talojen takana kulkevasta joesta
 • Apple, Steve Jobsin lempihedelmä (Jobs työskenteli jonkin aikaa omenatarhassa)
 • BenQ, Bringing Enjoyment and Quality to life
 • Canon, nimi tulee japaninkielen sanasta Kannon, joka tarkoittaa melkein valaistunutta jumalolentoa
 • Casio, perustajan Kashio Tadaon nimestä
 • Corel, perustajan Dr. Michael Cowplandin nimestä, COwpland REsearch Laboratoy
 • DHL, perustajat olivat Adrian Dalsey, Larry Hillblom ja Robert Lynn
 • eBay, perustajalla oli yritys nimeltään Echo Bay Technology Group
 • Epson, "Son of Electronic Printer"
 • Fuji, Japanin korkein vuori
 • Google, Googol on luku, jossa numero yhtä seuraa sata nollaa
 • HP, perustajat Bill Hewlett ja Dave Packard
 • Hitachi, auringonnousu
 • Kodak, perustaja George Eastman piti K-kirjaimesta, keksi sanan, joka ei tarkoita mitään
 • Konica, aikaisempi nimi oli Konishiroku Kogaku
 • LG, yhdistelmä kahdesta tunnetusta korealaisesta tuotemerkistä, Lucky ja Goldstar
 • Macintosh on USA:n omenalajike
 • Minolta, 1928 perustettu, 1934 nimi Minolta (riisipeltojen kypsyminen)
 • Nikon, Nippon Kogaku (japania, voidaan suomentaa vaikka Japanin Optiikka)
 • Samsung, korean kieltä, suomeksi tarkoittaa kolme tähteä
 • Sony, latinankielen sanasta sonus, tarkoittaa ääntä

Bobatkins.com, Canon EOS Lenses - Using Manual Focus Lenses on Canon EOS Bodies.

Neat Image v. 5.5, 24.7.2006. Uusi versio, kohinan poistoon.

The Online Photographer, Durst Ceases Production of Enlargers. Vuonna 1979 Durst myi suurennuskojeita 107.000 kpl, viime vuonna joitakin satoja kpl. Durst valmisti suurennuskojeita vuodesta 1936.

 

29.07.2006 

Tampereella

Marilyn Monroe -valokuvia:
Bert Stern, The Last Sitting
Inge Morath, The Misfits
30.7.2006 saakka, vielä ehtii

Tänä vuonna vietetään Marilyn Monroen syntymäpäivän 80-vuotisjuhlaa. Sen kunniaksi Tampereelle on koottu näyttelykokonaisuus, joka muodostuu pääosin kahdesta valokuvanäyttelystä.

Bert Sternin The Last Sitting käsittää kuvia Marilynin viimeiseksi jääneestä valokuvaussessiosta. Marilyn Monroe kuoli vain kuusi viikkoa kuvien oton jälkeen.

Magnum-kuvaajana työskennelleen Inge Morathin The Misfits -valokuvakokonaisuus on kuvattu samannimisen elokuvan kuvausdokumentaationa. Suuri osa kuvista esittää Marilyniä.

Lisäksi näyttelyssä on esillä Pekka Helysen Muistan Marilynin -keräilykokoelma sekä Tampereen työväenteatterin Marilyn-musikaaliin tehtyjä pukuja.

TR1 (Tampereen Finlaysonin alueella sijaitseva Taiderakennus TR1)
Väinö Linnan aukio 13, Tampere
ti-su klo 10-18
4€, opiskelijat 1 € ja eläkeläiset 2 €

Pohjanmaalla, Lapua

Vesa Seppä, MATKAKUVIA INTIASTA
30.7.2006 saakka, vielä ehtii

Pitkään muotokuvaajana toiminut lapualainen valokuvaaja Vesa Seppä innostui uudelleen kuvaamaan "vain omaksi ilokseen" matkustettuaan ensimmäisen kerran turistimatkalle Goaan vuonna 2001. Sen jälkeen hän on palannut Intiaan useamman kerran ja kierrellyt maata ristiin rastiin ikuistaen kamerallaan tunnelmia intialaisesta elämänmenosta.

Matkoilla ottamistaan kuvista Seppä on nyt koonnut näyttelyn Pohjanmaan valokuvakeskukseen. Näyttelyä ei ole rakennettu minkään tietyn teeman ympärille, vaan kuvat on poimittu eri matkojen otoksista.

Pohjanmaan Valokuvakeskus
Kustaa Tiitun tie 1, Lapua
ma-pe 11-19, la-su 11-15

Oulussa

Rosemarie Särkkä, Vihreällä niityllä - In the Green Field
13.08.06 saakka

Rosemarie Särkän näyttely Vihreällä niityllä on kunnianosoitus vanhoille ihmisille, joita nykyinen kuvakulttuuri ei juurikaan arvosta. Särkkä on lähestynyt vanhenemista ja kuolemaa omien isovanhempiensa kautta. Hän kuvasi heidän arkista elämäänsä Hyvinkääläisessä lähiössä viimeisen viiden vuoden aikana. Särkkä halusi kuvata myös vaarinsa luonnollisen kuoleman: hetket sairaalassa lähellä kuoleman hetkeä ja sen jälkeen.

Särkkä on julkaissut sarjasta valokuvakuvakirjan Mummo ja Vaari, joka ilmestyi Lokakuussa 2005 Maahenki kustantamolta.

Pohjoinen valokuvakeskuskus
Rantagalleria
Hallituskatu 7, OULU
ma-su 10-20


USKO, Hengellisyys suomalaisessa nykyvalokuvassa
3.9.2006 saakka

Aiemmin Helsingissä Amos Anderssonin -taidemuseossa esillä ollut Usko-näyttely avattiin kesäkuussa Oulun taidemuseossa. Näyttely on avoinna syyskuun alkupäiville asti. Kuraattoreina toimivat valokuvataiteilijat Sari Poijärvi ja Nina Tuittu.

Mukana on teoksia yhdeksältä valokuvaajalta. Näyttely ei kerro uskonnoista, vaan kiinnostuksen kohteena on ollut nimenomaan usko ja hengellisyys, joista jokainen kuvaaja esittää oman tulkintansa.

Kalle Kataila on lähestynyt aihetta maiseman kautta; Johanna Ketola on tutkinut kuolemaa; Katja Lösönen on tarkkaillut herättäjäjuhlia ja suviseuroja; Tuomo Manninen on kuvannut Karitsan sisäelimiä; Hannu Pakarisen kiinnostus on suuntautunut lestadiolaisyhteisöihin; Saara Pelkonen on kuvannut afrikkalaisia lähetystyöntekijöitä Suomessa; Sari Poijärvi on etsinyt Jumalan läsnäoloa; Nina Tuittu on löytänyt hengellisyyttä poissa- tai läsnäolosta; Maria Åsvik on miettinyt ihmisen tarvetta palvoa.

Oulun taidemuseo
Kasarmintie 7, Oulu
ti-to 10-17, pe 10-8, la 10- 16, su 12- 20

Helsingissä

EN OLE YKSIN TÄÄLLÄ - neljä polkua valokuvassa. Hannele Rantala (s.1952), Tuula Närhinen (s.1967), Kati Rapia (s.1972), Mikko Ijäs (s.1978).
4.8.2006 saakka

Taiteilija Heli Hiltusen kuratoima näyttely esittelee neljä taiteilijaa, jotka lähestyvät valokuvan käsitettä kukin omalla tavallaan.

Hannele Rantala on kuvannut installaatiossaan Toisella rannalla Atlantin rantaviivaa ja aaltoliikkettä.

Tuula Närhisen New York City Stills -neulanreikäkuvissa kaupunki näyttäytyy aavekaupunkina, kun liikenne- ja ihmismassat ovat hävinneet näkymättömiin neulanreikäkameran vaatiman pitkän valotusajan johdosta.

Kati Rapia on yhdistänyt teoksiinsa valokuvaa ja sarjakuvaa.

Mikko Ijäksen leikkimieset teokset ovat valokuvan, maalauksen ja installaation sekoituksia.

Valokuvagalleria Hippolyte
Kalevankatu 18B, Helsinki
ti-pe 12-17, (la-su 12-16, heinäkuussa viikonloppuisin suljettu)

Marjukka Vainio: Maan valoa
3.9.2006 saakka

Suomen Valokuvataiteen museon suuressa kesänäyttelyssä nähdään Marjukka Vainion (s. 1953) uusimpia kasviaiheisia teoksia.

Vainio kuvaa kohteensa läheltä ja toteuttaa teoksensa itse kehittämillään, kokeellisilla valotus- ja vedostustekniikoilla.

Näyttelyssä voi tutustua myös Vainion varhaisempaan tuotantoon painettuja kuvasalkkuja selaamalla.

MARRIGJE DE MAAR: MOTHERSONG
3.9.2006 saakka, Projekti-tila

Marrigje de Maar on kuvannut syrjäisissä vienankarjalaisissa kylissä köyhien kotien arkisia ja viipyileviä tunnelmia. Hän on tallentanut kotien interiöörit valontäytteisinä ja mehevän maalauksellisina.

Marrigje de Maar on hollantilainen valokuvaaja, jonka töitä on nähty Suomessa aiemmin ainakin Kuhmon Juminkeossa (2004) ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus Caisassa (2005) Jokien ja Vienan jäähyväislaulu -yhteisnäyttelyssä. de Maar on palkittu Vienan Karjala -kuvistaan mm. New Yorkissa huomattavalla Lucie Award for the New Discovery 2004 -palkinnolla.

Suomen Valokuvataiteen museo,
Tallberginkatu 1 G
00180 Helsinki
ti-su 12-19, ma suljettu.
normaalilippu 6 €, alennuslippu 4 €,alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

(Foorumilta) Mikko Sinisalo, 2006 - Winter, Spring & Summer.

Työministeriö, Valokuvaaja/valokuvaustarvikemyyjä, Kommandiittiyhtiö Filmikulma, Erkki Korkee, Kemi. Kemissä vuodesta -67 alkaen toiminut Filmikulma etsii oppisopimuksella koulutettavaa valokuvaaja/myyjää, jonka työtehtävänä valokuvaamisen lisäksi on valokuvien valmistus ja kameroiden ym. oheistuotteiden myynti.

Pikseli-lehden nettisivuilta löytyvät Peter Forsgårdin kirjoittamat kaksi artikkelia HDR-kuvista kokonaisuudessaan pdf-tiedostoina.

Cameralabs.com, Protecting your digital photos part 1.

Photographyblog.com, scRGB, Microsoftin uusi väriavaruus, Windows Vista.

Nikon Photo Contest International, kilpailuohjeet löytyvät myös suomeksi. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi. Tänä vuonna kisassa on kaksi kategoriaa, Free Style ja Smile Smile Smile. Pääpalkinto on $10.000:n edestä Nikonin valokuvaustuotteita. Molempien luokkien voittajat saavat $5.000:n arvosta Nikonin valokuvaustuotteita. Kuvia voi lähettää internetin kautta 1.9.-30.11.2006. Kumpaakin kilpailuluokkaan voi lähettää kaksi paperikuvaa ja kaksi jpg-kuvaa.

Forbes.com, Nikon Q1 to June net profit doubles on strong sales of high-end digital cameras.

Digital Outback Photo, An Introduction to Photoshop Scripting.

Bobatkins.com, New Canon products coming on August 24thl?

Digitalcamerainfo.com, Extensis Releases Updated Portfolio 8.1.

Popular Photography, Buying Advice: Comparing the Sony Alpha 100 and Nikon D200.

Popular Photography, Sony Alpha 100 DSLR -arvio. Suomen Sony. Suomen keskihinta on 945 euroa (runko), 981 euroa (+ 18-70mm objektiivi) (MBnetin vajavainen Hintaseuranta, yksi noteeraus). (Mallia on jo jonkin aikaa saanut esim. Saksasta, mutta Suomeen ei ole tainnut eksyä vielä yhtään kappaletta?).

LetsDoDigital, Pentax Optio T10 -arvio. Suomen maahantuoja Perkko.fi. Suomen keskihinta on 363 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Creativepro.com, Canon Pixma MP830 -arvio. Monitoimitulostin. Suomen Canon. Suomen keskihinta on 377 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

28.07.2006 

(Foorumilta) Juha Martikainen, Kissat, 27.7.2006. (Sen verran erikoisen näköinen otus, että oli pakko laittaa linkki).

Digifaq:in Olli Rinne meren pohjassa (20 metriä), ylin kuva. Park Victory 05.07.2004.

Pinseri.com, HDR - valoisampia kuvia. High Dynamic Range.

Kuvablogi.com, palvelinta on vaihdettu, aiemmat pienet ongelmat lienevät ohi. Lähetetyt kuvat pienennetään automaattisesti, pisin sivu on 1.024 pikseliä. Rekisteröityneitä käyttäjiä oli tänä aamuna 1.832. (Edellinen maininta diginewseissä 11.8.2005).

Galeido.fi avasi eilen illalla uudistetut sivut. Kyse on kuvatoimistosta, jossa on muitakin palveluita. Ilmainen rekisteröinti tarjoaa kahdeksan megatavua levytilaa kuville, lisää tilaa saa sitten maksamalla (esim. 100 megatavua on 40 euroa / vuosi).

(Foorumilta) DIY Disposable Camera Flash Slave. DIY = Do It Yourself.

DIY Photography (photocritic.org). Alla otos.

Bobatkins.com, New Nikon DSLR - The Nikon D80?

Nikonians.org, Nikon D200 and Non-CPU lenses.

Creativepro.com, Corel and Future Image Share Digital Imaging Industry Predictions. Tulevaisuuden kaavailuja.

Ephotozine.com, Pentax K100D -arvio. Suomen keskihinta on 753 euroa (MBnetin Hintaseuranta, yksi noteeraus, kittiobjektiivi).

Steve Sanders, Sony Cyber-Shot DSC-T30 -arvio. Suomen Sony. Suomen keskihinta on 445 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

IR, Nikon Coolpix L2 -arvio. Nikon. Suomen keskihinta on 263 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta, kaksi noteerausta).

Ephotozine.com, Sigma 100-300mm f/4 EX DG HSM -arvio. Suomen hinta on noin 1.300 euroa.

Digitalcamerainfo.com, Casio Exilim EX-Z1000 -arvio. 10 megapikseliä, kolminkertainen zoom, 38 mm - 114 mm, 2.8 tuuman lcd-näyttö, sd-kortit. Nykysuuntauksen mukaan etsin on jätetty pois. Suomen keskihinta on 385 euroa (kaksi ulkomaista ja yksi suomalainen noteeraus, MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

LetsGoDigital, SUN SG8 Digital Photo Frame -arvio. Digitaalinen kuvakehys, jossa on 8 tuuman näyttö, mp3, liikkuva kuva + still-kuva. Lisäksi kalenteri, kauko-ohjain, tv-liitäntä, herätyskello. Hinta on 199 euroa, valmistaja.

Ephotozine.com, DEPSSI card -arvio. DEPth of field and Sunrise Sunset Indicator. DOF erikseen vajaakennoisille ja täyden ruudun kennoille (lisäksi hyperfokaalinen piste eli etäisyys, jonne tarkennettuna kaikki on kuvassa terävää). Pienet laminoidut kortit, luottokorttikokoa. Hinta £2.95, postikulut sitten moninkertaiset. Tällaisen voi itsekin printata helposti, laminointilaitteet maksavat muutaman kymmenen euroa. Moniin puhelimiin saa laskimen, jolla selviää syväterävyys + hyperfokaalinen piste.

 

27.07.2006 

Fotonetti Oy on vahvistanut laiteinvestoinnin, joka lisää tuotantokapasiteettia noin 50% nykytasosta. Huippunykyaikainen printteri on ensimmäinen laatuaan Suomessa ja Pohjoismaissakin niitä on entuudestaan ainoastaan kaksi kappaletta.

 • laiteinvestoinnilla saadaan lisäkapasiteetin lisäksi tuotannollista hyötyä työnkulun suoraviivaistamisessa ja laitteiston täydellisessä yhteensopivuudessa aiemman laitekannan kanssa
 • uusia kuvatuotteita ammattikuvaajille ja vaativille harrastajille on luvassa loppukesän ja syksyn aikana, kun uudet ohjelmistot saadaan tuotantovalmiiksi
 • nykyisestä tuotepaletista ei uusien tuotteiden myötä tulla poistamaan mitään vaan valikoima monipuolistuu entisestään

Top Shot (Malminkartano, Helsinki), Wacom Graphire 4 Studio A6 piirtopöytä nyt tarjouksessa 139 euroa.

P.O. JANSSONin Valolla piirtäjä -näyttely Laterna Magicassa on saavuttanut ennätysmäisen suosion, jo 2700 kävijää on nähnyt näyttelyn. Yleisön pyynnöstä näyttelyaikaa on jatkettu 13.8. asti. Myös Musta Taiteen julkaisema Valolla piirtäjä - teos (ks. esittely Vinkit-osiosta) on kiinnostanut poikkeuksellisen paljon, siitä on tullut kesän myyntimenestys Laterna Magicassa.

Valolla piirtäjä - Teckna, men med ljus. 60 vuotta valokuvaajana- 60 år som fotograf.
Laterna Magica
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
ma-pei 10-18, la 10-15

(Foorumilta) Ovela.net, matkakuvia maailmalta, reittinä Alicante - Barcelona - Amsterdam - Lontoo - Rooma - Cinque Terre. 9.6.2006 - 7.7.2006.

Tietoviikko.fi, Rekisterikilpien lukijasta mobiiliversio. Infrapunatekniikkaa, USA:ssa yleisesti käytössä, samoin Englannissa. Kiinteät laitteet maksavat vähän alle 20.000 euroa.

ep-kamera (Uudenmaankatu 19-21, Helsinki).

 • "puhelimeen vastataan jos ehditään, palvelu kurjaa ja joskus kehnoa"
 • "emme ole verkossa"
 • (Esko Putus on ollut fotoalalla vuodesta 1960)

Valokuvatorstai, kymmenennen viikon aiheena on "leikki". Tarkoitettu bloggaajille.

Topwalks.net, Kävelyreitit Valencian itsehallintoalueella (Espanja). Paljon kuvia, monipuoliset esittelyt (slideshow, reittiselostus, kartta, GPS-välipisteet,
ajo-ohjeet). Kuvasarjat 600 alueen kasvista. Tämän vuoden aikan reittien määrä kasvaa sataan, uusia alueitakin tulee mukaan (mm. Sierra Nevadan vuoristo Andalusiassa). Talvella kasviosuus täydentyy yli tuhanteen eri kasviin. Sivut myös englanniksi, saksaksi ja espanjaksi.

Dpreview.com:in Nikon-alueella käydään useammassa ketjussa keskustelua Nikon D80 -mallista, kuviakin on esillä. Näyttäisi päivitetyltä D50-mallista, sd-kortit. Ks. Engadget.com, Nikon D80 pics revealed.

Leicalla on uudet www-sivut, leica-camera.us/home (voi valita myös saksankieliset sivut).

Msnbc, ‘Pinhole’ photo could be world's largest. Maailman suurimmalla neulanreikäkameralla otettu kuva on valmis. 28 jalkaa x 108 jalkaa, Guinneissin World Recordsiin projektia yritetään kahteen kategoriaan, maailman suurin kamera ja maailman suurin valokuva. Hyväksyntä vie kolme kuukautta. Tästä projektista oli maininta diginewseissä 18.5.2006.

Creativepro.com, Photoshop Tips: The Ins and Outs of Color. Ote kirjasta, 37-sivuinen pdf.

O'Reilly, Adobe Lightroom/Photoshop Adventure 2006. Islantiin suuntautuva matka, mukana mm. Michael Reichmann, Derrick Story. Osanottajat kirjoittavat kokemuksistaan. 28.7.2006 - 5.8.2006.

Breeze Systems, BreezeBrowser Pro v1.5.1, uusi versio (edellisen ilmestymisestä ei ollut kauan kulunut). 64.95 euroa.

Luminous Landscape, Peter H. Myers, Long Road Down, The Making of a
Fine Art Photograph.

Rob Galbraith, Veteran sports photographer interviewed.

Digital Outback Photo, Workflow Buzzwords: Nondestructive, Non-modal, Selective, Layer/Operation-stacks.

Dpreview.com, Casio Exilim Zoom EX-Z700. Seitsemän megapikseliä, kolminkertainen zoom, 38mm - 114mm, 2.7 tuuman kirkas lcd-näyttö, sd-kortit, litiuminoni-akut. Elokuussa myyntiin.

Megapixel.net, Olympus E-330 -arvio. Käytettävyys 8.6. Kuvanlaatu 9.4. Tässä järjestelmädigissä on ns. jatkuva elävä kuva lcd-näytöllä. Suomen Olympus. Top Shot (Malminkartano, Hki) Olympus E-330 FI Kit (14-45 mm) 1.097 euroa.

IR, Fujifilm FinePix A500 -arvio. Suomen keskihinta on 178 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Trustedreviews.com, Sanyo Xacti VPC-HD1 -arvio. Digivideon ja still-kameran yhdistelmä. Suomen keskihinta on on 815 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta, yksi ranskalaisen firman eli Pixmanian noteeraus).

 

26.07.2006 

Petrilopia.net, salamakuvia.

Designsapiens.com/blog, Pori Jazz 2006.

Helsingin Sanomat, 24.7.2006, A11, Sievistelemättömien postikorttien suosio yllätti valokuvaajan (Pekka Niittyvirta). Hippolytessä oli keväällä/kesällä näyttely, nettisivutkin avattiin, lisäksi ilmaisia kortteja oli/on saatavana Helsingissä useasta paikasta. Kuvat esittelevät Helsingin vähemmän edustavia kasvoja. Nettisivuilla greetings.fi on tähän mennessä ollut yli satatuhatta kävijää. Nettisivujen lisäksi painettiin parikymmentätuhatta paperikorttia, joita jaettiin Helsingin baareihin ja kahviloihin. Viitisentuhatta korttia on vielä jakamatta.

Strobist, On Assignment: Pool Portrait. Mielenkiintoinen kuvaus yhdestä kuvaussessiosta. Nikon SB-800 tositoimissa.

Rob Galbraith, CF/SD Performance Database updated. Alan raamattu, muistikorttien nopeudet.

The Canon Digital Learning Center (photoworkshop.com), Wireless File Transfer WFT-E1A, Shooter's Insight: EOS 5D jne.

Rob Galbraith, Card-to-Computer Transfer Speed. 450 MB siirrettiin tietokoneelle.

The Online Photographer, Tourist Remover. Ja kysehän ei ole huumorista, vaikka niin luulisi. Softa poistaa ylimääräiset turistit kuvista (suora linkki snapmania.com/info/en/trm).

Microsoft.com, Print and scan your photos.

Bobatkins.com, SanDisk ExtremeIV Compact Flash Cards.

Photozone.de, Nikkor AF 28mm f/2.8D -arvio. Suomen hinta on noin 350 euroa.

Phototodo.com, Nikkor 18-200 G f/3.5-5.6 ED-IF AF-S VR DX. Objektiivia on ollut vaikea ostaa, kysyntä on ylittänyt reilusti tarjonnan. Suomen hinta on alle ja päälle 800 euron.

IR, REALVIZ Launches New Stitcher Product Range (lehdistötiedote).

Qimage v2007.100, uusi versio, paljon muutoksia. Tulostusjälki parempi kuin Photoshopissa, omintakeinen käyttöliittymä.

Dpreview.com, Fujifilm Finepix F30 -arvio. Highly Recommended. Suomen Fuji. Fujin F10/F11-mallien seuraaja. Suomen Fujin lehdistötiedote. Suomen keskihinta on 382 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

25.07.2006 

Fimeko (Lönnrotinkatu 31, Helsinki). Canonin 17 tuuman suurkuvatulostimia imagePROGRAF 5000 (ks. Canon.fi), suoraan hyllystä. Liikkeessä on myös esittelykappale testitulostuksia varten. Hintaa laitteella on 2.915 euroa sis. alv.

PAUL BREWER

 PAUL BREWER, Camera Obscura
Kaksoisnegatiivi - Double Negative
Uusia valokuvia alkuajan menetelmillä.
Walesilainen mestari Laterna Magicassa
25.7.-12.8.2006

Laterna Magica
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
ma-pei 10-18, la 10-15

Jatkoaika yleisön pyynnöstä 13.08.2006 asti:
P.O. JANSSON, Valolla piirtäjä - Teckna, men med ljus. 60 vuotta valokuvaajana- 60 år som fotograf.
ks. esittely Vinkit-osiosta

Laterna Magica
Rauhankatu 7
00170 Helsinki
ma-pei 10-18, la 10-15

Lauri Sippu, sippu.fi.

 • kuvia tältä kesältä, Summer News 2006
 • luontokuvaajan maastotestissä E-330, Zuiko 35-100mm f2.0 ja muut Top-Pro objektiivit, Laiteblogi

Eskelinen-Haili-Helenius -blogi:

Kauppalehti, Nokia aloittaa N93- ja N73 -mallien toimitukset. N93, kolme megapikseliä, kolminkertainen zoom, dvd-tasoinen videokamera (ja taitaa siinä vielä puhelinkin olla?). N73, kolme megapikseliä, mekaaninen suljin, kehittynyt automaattitarkennus (lienee tässäkin puhelin?). N73:n hinta on n. 400 euroa. Ks. myös Taloussanomat, Nokia aloittanut N73:n toimitukset. N73:ssä on integroidut stereokaiuttimet.

Dpreview.com, Pentax Optio S7. Seitsemän megapikseliä, kolminkertainen zoom, 37.5mm - 112.5mm, ISO 1600 (vähennetty tarkkuus), 23 MB sisäistä muistia, sd-kortit, DivX, syyskuussa myyntiin, hinta on alle $300.

Dearingfilm.com, Ron Reznick SureShot System for Digital Photography. Viiden dvd:n sarja, yhteensä kymmenen tuntia. Kolme dvd-levyä ovat opetusta. Elokuun alussa sarjan hinta nousee $20. Nyt hinta $69.99 + $19.95 (ulkomaille postikulut) = $89.94.

Dpnow.com, Epson introduce new V350 and V100 Photo Scanners. Hinnat $149 ja $99. V350 tulee myyntiin elokuussa, V100 tulee myyntiin heinäkuun lopulla.

Dcviews.com, Olympus updates Studio and Viewer software to version 1.51.

Digitalcamerainfo.com, DHS Awards IR Cameras Anti-terrorism Status. Parhaimmillaan erottavat kohteen viiden mailin päästä, 640x480 ja 320x240. Hintahaitari $15.000 - $89.000.

Luminous Landscape, Canon Powershot S3 IS -arvio. Suomen Canon. Suomen keskihinta on 516 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Photoxels.com, Fujifilm FinePix F30 -arvio. Suomen Fuji. Fujin F10/F11-mallien seuraaja. Suomen Fujin lehdistötiedote. Suomen keskihinta on 377 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

LetsGoDigital, Olympus E330 -arvio. Tässä järjestelmädigissä on ns. jatkuva elävä kuva lcd-näytöllä. Suomen Olympus. Top Shot (Malminkartano, Hki) Olympus E-330 FI Kit (14-45 mm) 1.097 euroa.

C|net, Sony Alpha DSLR-A100 -arvio. Suomen Sony. Suomen keskihinta on 945 euroa (runko), 981 euroa (+ 18-70mm objektiivi) (MBnetin vajavainen Hintaseuranta, yksi noteeraus).

Cameras.co.uk, Sony DSC T30 -arvio. Suomen Sony (sivut latautuvat käsittämättömän hitaasti). Suomen keskihinta on 445 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

24.07.2006 

Viikon 30 kuva: Terassi.

Vesa Huttunen, birds.fi, uusia luontokuvia (143 kpl).

Earthboundlight.com, Help with Remembering Things in Photoshop (Photo Tip of the Week).

Kingston Icons of Photography, Gerd Ludwig. Ks. LetsGoDigita, National Geographic Photographer Gerd Ludwig.

Photozone.de, Nikon-objektiiveja.

LetsGoDigital, Voigtlaender Virtus D8. Kahdeksan megapikseliä, kolminkertainen zoom, 36mm - 108mm, 2.5 tuuman lcd-näyttö, myös optinen etsin. Digitalkamera.de, Voigtländer Virtus S6 und Gefährten (arvio, saksaksi), 280 euroa.

 

23.07.2006 

James Frog, sammacco.fi, 360 asteen QTVR-kuvia. Vaativat Applen ilmaisen QuickTime-pluginin (jos näyttää, että kuvat eivät aukea). Hiirellä vetämällä kuvaa voi pyörittää ylös, alas, sivulle, täydet 360 astetta. Shift-näppäimellä voi suurentaa eli zoomata, Ctrl-näppäimellä pienentää eli un-zoomata.

Luminous Landscape, Alain Briot, How you can do it too. Being an Artist in Business - 3.

Picture Window Pro 4.0, Digital Light & Colorin ohjelmasta on tullut uusi versio jo jonkin aikaa sitten. Ohjelma on tehty alkuaan vain valokuvaajan käyttöön, ei mitään turhaa, mutta sitä enemmän sitten tarpeellista. $89.95. Trial-versio kokeilua varten.

LetsGoDigital, Sports photography guide at Nikonians. Suora linkki, Nikonians.org, Sports Photography.

Dpnow.com, Panasonic Lumix DMC-L1 sample images. Vasta jpg-kuvat, raw-kuvia ei voinut vielä käyttää, sillä softa ei ollut valmis.

Extremetech.com, Dell Updates a Classic with the UltraSharp 2407WFP. 24 tuuman paneelinäyttö. 1.920 x 1.200 pikseliä. Kirkkaampi ja isompi kontrasti kuin edeltäjällä (2405FPW-mallilla). Suomen Dell, 1.182 euroa. (USA:n Dellin hinta näytti olevan $747, hmm...).

Dcviews.com, Sigma 8mm F3.5 EX DG CIRCULAR FISHEYE. Sigma, Nikon,Canon, Pentax, kesällä myyntiin.

 

22.07.2006 

(Foorumilta) Petri Uutela, Rovaniemi Rock festival (july 7-9, 2006). Kuvattu jo valmiiksi m/v-filmille.

Digivideo.fi, Digivideoyhdistyksen koulutusviikonloppu ja vuosikokous 5. - 6.8.2006. Osallistuminen ei maksa jäsenille mitään, ilmoittautumisen yhteydessä pitää kertoa, mihin aikoo osallistua. Koulutus ja vuosikokous järjestetään Espoon Otaniemessä, Otakaari 20:ssä. Sitovat ilmoittautumiset on tehtävä heinäkuun aikana.

Luontokuva.org, Kasvikuvauskurssi 4.-6.8.2006, Luontokuva-Akatemia, Ranua. Jäsenille 180 euroa, ei-jäsenille 220 euroa.

Hilavitkutin.com, Digital Hero rannekamera tiukkoihin tilanteisiin. $79.95.

Interfoto.fi, mahdollisuus ostaa vuoden Extra-turva Interfotosta ostettuihin NIKON D2Xs ja D200 kameroihin. Extra-turva veloituksetta 21.7.-31.7.2006 myytyihin kameroihin.

Kulttuurilehti Seiskassa on meneillään Festarit-kuvakisa, parhaimmat kuvat julkaistaan Seiskan sivuilla, lukijat äänestävät sitten suosikkiaan.

Creativepro.com, Help Photos Tell a Story. Luovaa kroppausta, 16-sivuinen pdf.

Ritzcamera.com, Available Light in the 21st Century.

Nikonians.org, Nikon D200 and Nikon's Creative Lighting System.

Epotozine.com, Image of London Bus bombing wins Nokia Citizen Journalism award. Voittaja ei halunnut nimeään julkisuuteen.

Thom Hogan kirjoittaa vähän elokuun 9. julkistettavasta uudesta Nikonin järjestelmädigistä.

Ephotozine.com, Sigma 28-200mm f/3.5-5.6 DG Macro -arvio. Tämä halpiszoomi oli iloinen yllätys. Suomen hinta on alle 300 euroa.

IR, Fujifilm FinePix F470 -arvio. Kuusi megapikseliä, kolminkertainen zoom, 25mm - 105mm, 2.5 tuuman lcd-näyttö, xd-kortit, pienikokoinen. Suomen keskihinta on 252 euroa (kaksi noteerausta, MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Digitalcamerainfo.com, Kodak EasyShare P850 -arvio. Suomen Kodak. Suomen keskihinta on 358 euroa (yksi suomalainen ja kaksi ulkomaista noteerausta, MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Ephotozine.com, Contax G2 -arvio.

 

21.07.2006 

Top Shot (Malminkartano, Helsinki).

 • SanDisk CompactFlash 2 Gt Ultra II 79 euroa
 • SanDisk CompactFlash 2 Gt Extreme III 109 euroa

Sakari Mäkelän organisoiman digicamera.netin toukokuun kilpailun aihe oli "Erotiikka". Kaikkia kuvia on asiantuntevasti kommentoitu, kuvat ovat osoitteessa sakari.1g.fi/diginet18/. Kolmen kärki oli:

1. Perverssi uni, Sanna-Mari Metsi
2. Humble, JPu, "Nöyränä, alistettuna"
3. Mitä Narkissos näki, SS

"Tämänkertainen arviointiraati teki perusteellista työtä. Niinpä arvioinneissa onkin sitten tavallista punnitumpaa sanontaa. Ikävä kyllä laatutyö vie aikansa; puuhassa olivat kuitenkin Kaakkois-Suomen valokuvakeskuksen aktiivit Juha Turunen, Vesa Laitinen ja Nana Vento. Pomottajana toimi SKsL:n puheenjohtaja Tatu Kosonen. "

- Kaakkois-Suomen valokuvakeskus ry
- Suomen Kameraseurojen liitto ry SKsL

Sakari Mäkelän omat sivut, sakari.fi.

Aikaisemmat Sakari Mäkelän organisoimat digicamera.netin kilpailut:

(Foorumilta) Janne Laukkanen, Pohjoista. Kolmisenkymmentä kuvaa. Joukossa helmiä.

Luova.fi organisoi Viron valokuvaajien suurtapahtumaan Kokkotulek 2006 14.-16.7.2006 suomalaisten matkan. Timo Nässi otti kuvia, ks. nassi.fi (klikkaa 2006, sitten Kokkotulek 2006 onkin ylimpänä). Mielenkiintoisia kuvia...

Pinseri.com, GPS-kamera edullisesti.

Petteri Sulonen on hankkinut Fuji F30:n. Ks. What's New From The Prime Junta.

Dpreview.com, Nikon 10.2 mp DSLR in 20 days. (Oiliko tämä se aiemmin diginewseissä arvailtu Nikon 90?). Uusi järjestelmädigi lienee vähän riisuttu versio Nikon D200:sta, Nikon D70s:n seuraaja (?).

IDimager Lite, uusi freeware-versio. Kuvien hallintaa.

Anand Sankaran.

Digitalreview.ca, Nikon Reduces Price on Nikon D200, D70s and D50 Digital SLR and Select Nikon Coolpix Models. Kanadan Nikon. Järjestelmädigien osalta alennukset ovat luokkaa 5% - 10%.

LetsGoDigital, Samsungilta uusi malleja.

 • Samsung Digimax S1000, kymmenen megapikseliä, kolminkertainen zoom, 2.5 tuuman lcd-näyttö, sd-kortit, AA-akut. Videot tallennetaan mpeg-4-muodossa, 256 MB:n kortille mahtuu tunti liikkuvaa kuvaa. Kuvanvakaaja on tällöin käytössä, samoin zoom. Elokuussa myyntiin, $349.99. Ks. myös IR.
 • Samsung Digimax S70, seitsemän megapikseliä, kolminkertainen zoom, 2.4 tuuman lcd-näyttö, sd-kortit, AA-akut. Elokuussa myyntiin, $249.99. Ks. myös IR.

Digital Outback Photo, The Challenge Of Digital Black And White Part 4: Prints.

Ephotozine.com, Canon Powershot A700 -arvio. Suomen Canon. Suomen keskihinta on 321 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Popular Photograpics, Canon EOS 30D -arvio. Suomen Canon. Suomen keskihinta (runko) on 1.296 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

20.07.2006 

Kamera&Bild -lehti, 28.4.2006, PUL skrivs om Tillåtet med bilder på nätet - igen. Ruotsissa henkilötietolain astuessa voimaan vuonna 1998 lain mukaan henkilöä esittävien kuvien esittäminen internetissä ilman kuvattavan lupaa oli kiellettyä. Ruotsissa uusi versio tästä laista astuu voimaan ensi vuoden alussa. Sen mukaan henkilöä esittävien kuvien julkaisu internetissä on pääsääntöisesti sallittu (jollei kyse ole esim. loukkaavasta tms. kuvasta). Ruotsissa tällä hetkellä voimassa olevaan kieltoon on poikkeuksia, esim. journalistiset tai taiteelliset kuvat (sama taitaa koskea Suomeakin).

Suomessa on sama tilanne kuin Ruotsissa (paitsi että täällä ei ole tulossa lakiin mitään muutoksia). Voimassaoleva tulkinta henkilötietolaista (tietosuojavaltuutettu) sitoo käsittääkseni kaikkia kuvaajia. Yksittäisen kansalaisen asia ei ole omalta osaltaan päättää, noudattaako jotain lakia vai ei (</sarkasmia>). Jos viranomaistulkinta on yksiselitteinen, niin sitä pitää noudattaa. Tässä tapauksessa tulkinta on yksiselitteinen.

Tietosuojavaltuutetun tulkinta voimassaolevasta laista poisti koulujen luokkakuvat internetistä.

Miksei ilman kuvattavan lupaa internetissä olevia kuvia ole poistettu (samalla lailla kuin luokkakuvat poistuivat? Hopi hopi! (</sarkasmia>).

 • "...Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio näyttää ottaneen sellaisen kannan, että sukututkijoiden järjestö ei saa julkaista valokuvia hautakivistä Internetissä....", ks. diginews 20.5.2006. Miksei viranomaisen kantaa noudateta?
 • Jukka Kemppinen, Valokuva ja henkilötieto, viranomaislausunto (tietosuojavaltuutettu), kyseenalaistetaan, ks. diginews 11.4.2006
 • Tietosuojavaltuutetun mukaan internetissä ei saa olla ilman kuvattavan lupaa sellaisia henkilökuvia, josta ihminen on tunnistettavissa (joitakin poikkeuksia lukuunottamatta), ks. diginews 15.3.2006. Miksei viranomaisen kantaa noudateta?
 • Tietosuojavaltuutettu, Rauman vanhan kaupungin taloista otettuja kuvia ei saa julkaista internetistä, ks. diginews 18.8.2004 ("valokuva henkilön talosta ja portista muodostaa henkilötietolain mukaisen henkilötiedon ja näin ollen tällaisista valokuvista muodostuu henkilörekisteri. Asiassa saatujen tietojen perusteella totean, että käsitykseni mukaan internetissä julkaistava henkilörekisteri muodostaa henkilötietolain 2 §:n 5 momentin mukaisen teoksen, joten asiaan tulee sovellettavaksi henkilötietolain säädökset vain osittain."
  Tässä tapauksessa toimittiin lain mukaan, toimittiin viranomaisen kannan mukaan, kuvia ei julkaistu internetissä (</sarkasmi>).

(Foorumilta) Olli Savolainen, JPEG-EXIF autorotate. Jpg-kuvan exif-tietoihin tallentuu yleensä tieto, onko kamera ollut kuvaa otettaessa pysty- tai vaaka-asennossa. Itse kuvaa ei kuitenkaan yleensä käännetä. Tämä ilmaisohjelma kääntää kuvan. Jatkokehittelyäkin on luvassa.

Valokuvatorstai, yhdeksännen viikon aiheena on "kohtaaminen". Tarkoitettu bloggaajille.

Elektroni.fi (ex-Akiba) myy 3D laseja. Ensimmäistä mallia lukuunottamatta kyse on polarisoivista laseista.

Dpreview.com, Adobe LightRoom Beta for Windows. Digicamera.netin Foorumilla käyttäjät ovat valitelleet, että ohjelma voisi toimia nopeammin. Toivottavasti lopullinen versio olisi selkeästi nopeampi.

Panasonic, uusia digejä, dpreview.com:

 • Panasonic Lumix DMC-FZ50 10.1 megapikseliä, 12-kertainen zoom, 35mm - 420 mm, kuvanvakaaja, Leican objektiivi, F2.8 - 3.7, 180 astetta kääntyvä lcd-näyttö, raw, ISO 1600, paino 730 g. FZ30-mallin seuraaja. Syyskuussa Suomessa myyntiin, arvioitu jälleenmyyntihinta on 700 euroa.
 • Panasonic Lumix DMC-LX2 10.2 megapikseliä, nelinkertainen zoom, kuvasuhde valittavissa, 28mm - 112 mm, kuvanvakaaja, 2.8 tuuman lcd-näyttö, raw, ISO 1600, paino 220 g. Elokuun lopulla Suomessa myyntiin, arvioitu jälleenmyyntihinta on 550 euroa.
 • Panasonic Lumix DMC-FX50 & DMC-FX07 molemmissa on 7.2 megapikseliä, 3.6-kertainen zoom, 28mm - 102mm, ISO 1250, kuvanvakaaja. FX50-mallissa on 3 tuuman taittuva lcd-näyttö, painoa on 180 g. FX07-mallissa on 2.5 tuuman taittuva lcd-näyttö, painoa on 160 g. Molemmat mallit tulevat myyntiin elo-syyskuussa, FX50:n arvioitu jälleenmyyntihinta on 500 euroa, FX07:n 450 euroa.
 • Panasonic Lumix DMC-FX3 kuusi megapikseliä, kolminkertainen zoom, 35mm- 105mm, kuvanvakaaja, F2.8 - 5.0, 2.5 tuuman lcd-näyttö, paino 150 g. Elokuun lopulla Suomessa myyntiin, arvioitu jälleenmyyntihinta on 330 euroa.

Dry Creek Photo, ICC Profile Conversion Software. Ilmainen ohjelma heille, joilla ei ole Photoshoppia. Lähtökuva pitää olla tiffi.

(Foorumilta) Kuva-arkisto -ohjelma F-Spot, Linuxille. Vielä kehittelyssä.

Rob Galbraith, SanDisk poised to unveil Extreme IV CompactFlash and Extreme Readers.

Prad.de, LCD-MONITOR REVIEWS. Paljon eri malleja, in English.

Tom's Hardware, Color Laser Printers: Fast and Affordable! HP LaserJet 2600n, HP Color LaserJet 3600, Konica Minolta Magicolor 5430D ja Lexmark C522n. Hinna $400:n ja $600:n välillä.

 

19.07.2006 

Työministeriö, Foto-myyjä/kuvankäsittelijä, Kuva Tapio, Helsinki. Haetaan vakituiseen työsuhteeseen foto-myyjä/kuvankäsittelijää. Tehtävään sisältyy fotomyyntiä, minilaboratoriotyöskentelyä,muotokuvausta ja kuvankäsittelyä. Haku päättyy 4.8.2006.

Kysyin Ilmailuhallinnolta kennon puhdistukseen tarkoitetun aineen kuljetuksesta lentokoneessa (Eclipse, puhdasta etanolia, 59 ml).

 • "Aine tulee olla alkuperäispakkauksessaan ja kyseinen alkuperäispakkaus tulee pakata vaarallisten aineiden pakkausryhmälle II hyväksyttyyn kuljetuspakkaukseen lisäksi em. pakkaukset tulee varustaa aineen vaaraa kuvaavin lipukkein. Kyseisiä pakkauksia myyvät mm. lentoyhtiöt. Edellä kerrotusta huolimatta on kuitenkin mahdollista, että kuljettava lentoyhtiö ei kuitenkaan salli metanolin kuljetusta käsi- / kirjatuissa matkatavaroissa kenenkään toimesta."
 • Eclipsen sivut, traveling by with ECLIPSE (1 ml taitaa olla pari tippaa...)

Stockmannin ale on pyörinyt jo pitkään (28.6. alkaen, päättyy 27.7.), kävin sitten minäkin Stockmannilla.

 • Pentax Optio 50, 149 euroa (179 euroa)
 • Pentax Optio S510, 269 euroa (299 euroa)
 • Pentax Optio WP, 259 euroa (299 euroa)
 • Pentax Optio SV, 299 euroa (499 euroa)
 • Pentax Optio 50L, 149 euroa (179 euroa)
 • Giotto's Rocket Air 8.90 euroa
 • Lowepro Mini Trekker AW 109 euroa
 • Manfrotto 390, 49.90 euroa
 • Panasonic NV-G517, 369 euroa (digivideo)
 • Canon Speedlite 580ex, 519 euroa
 • Canon Speedlite 550ex, 449 euroa
 • Canon Speedlite 430ex, 269 euroa
 • Canon EOS-5D runko, 2.890 euroa
 • Canon EF 24-105 F/4 IS, 1.199 euroa
 • Canon EF 70-200 F/2.8 IS, 2.100 euroa
 • Canon EF 50 F/1.8, 149 euroa

(Foorumilta) Motopark 15-16.7.2006. 308 kuvaa, myös "tyttöjä".

BBC News, Photographer of the Year 2006. Elokuusta alkaen viimeiset palautuspäivät viikottain, eri teemoja. 12 parasta kuvaa valitaan viikottain yleisön äänestettäväksi, äänestykseen on aikaa 24 tuntia. Kaksi eniten ääniä saanutta kuvaa pääsee finaaliin. Kuvat lähetetään sähköpostitse. Ks. myös Ephotozine.com.

Ilmaisesta FastStone Vieweristä on ilmestynyt versio 2.6 beta 5 (17.7.2006).

Behardware.com, Monitor calibration for 0 to 100 e.

Tom's Hardware, Wide Format LCD Monitors: Part 2. Asus PW191, HP F2105, Philips 230WP7NS, Samsung 215TW ja Sony SDM-P234.

Tom's Hardware, 20" LCD Monitors: XXL Displays. Acer Ferrari F20, BenQ FP202W, NEC 20WMGX2 ja ViewSonic VX2025wm.

Photozone.de, Nikkor AF-S 12-24mm f/4G IF-ED DX -arvio. Suomen hinta on noin 1.200 euroa.

Megapixel.net, Fujifilm FinePix F30 -arvio. Käytettävyys 9.2 Kuvanlaatu 8.8. Suomen Fuji. Fujin F10/F11-mallien seuraaja. Suomen Fujin lehdistötiedote.

Trustedreviews.com, Casio Exilim EX-Z1000 -arvio. 10 megapikseliä, kolminkertainen zoom, 38 mm - 114 mm, 2.8 tuuman lcd-näyttö, sd-kortit. Nykysuuntauksen mukaan etsin on jätetty pois. Suomen keskihinta on 400 euroa (kaksi ulkomaista ja yksi suomalainen noteeraus, MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

IR, Canon CP510 & CP710 - - Compact 4x6 Photo Printers. Kymppikoon sublimaatiokirjoittimia, arviot. Suomen Canon, SELPHY CP510, SELPHY CP710.

 • CP510, Suomen keskihinta on 101 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta)
 • CP710, Suomen keskihinta on 161 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta)

IR, PIXMA MP950 Copies Photos, Prints Negs & Slides. Monitoimitulostin, arvio.

C|net, Olympus SP-350 -arvio. 7 megapikseliä, kolminkertainen zoom, 38mm- 114mm, 2.5 tuuman lcd-näyttö, 25 MB sisäistä muistia, xd-kortit. Suomen Olympus. Suomen keskihinta on euroa 314 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

18.07.2006 

Fotonetti, etusivulla näkyy tarjous, jonka mukaan yli 170 kuvan tilauksille postikulut ovat 0 euroa (22.7.2006 saakka, säästö 5.50 euroa).

Kotimainen digikuvauslehti Pikseli, 6-7/2006, 84s. Alla mielenkiintoisimpia artikkeleita (lehti ilmestyi jo kesä-heinäkuun vaihteessa, lomamme aikana).

 • Kun aikaa on, Erik Lauraeus esittelyssä. Vuonna 1987 (40-vuotiaana) tarjoutui mahdollisuus yrityskaupan myötä keskittyä melkein täyspäiväisesti kuvaukseen. Arkistossa on filmi- ja diaruutuja yli 300.000 kpl. 1997 Lauraeus siirtyi kertarysäyksellä digiin. Hän osallistuu noin neljäänkymmeneen kv. näyttelyyn vuodessa. Yleensä travel-sarjan kuvat halutaan vielä diana. Kuvat pitää tulostaa ensin A3-kokoon, sen jälkeen ne kuvataan reprokameralla Velvia-filmiä käyttäen dioiksi. Matkoja Lauraeus tekee parhaimmillaan kymmenkunta vuodessa, Intia on suosikkikohde.
 • Lady Ostabeck, syntyi Brooklynissä vuonna 1918, vanhemmat olivat suomalaisia. Lady Ostabeck pääsi American Photoon töihin, hänet koulutettiin negatiivien retusoijaksi. Ukrainalaisen aviomiehen myötä tuli nimeksi Lady Ostabeck, mies häipyi, mutta nimi ja poika jäivät. Nelikymppisenä hän osti pienen maatilan 250 km New Yorkista luoteeseen. Ostabeckin käyttämän kuvaustyylin nimi on piktorialistinen muotokuvaus. Kuvat otetaan 4 x 5 tuuman kameralla, valotusaika on 20 lukua (joka lasketaan valon määrästä riippuen joko nopeammin tai hitaammin). Arkipäivinä kuvaus maksaa 40$, viikonloppuisin 50$, 40x50 cm vedos on 100$, 22x30cm 80$ ja kaksi kappaletta 22x30cm 80$. Ladyostapeck.com.
 • Lentäen liikkuvat. Neljä sivua, kuvausohjeita. Lepakot, oravat, hyönteiset, linnut.
 • Näytteille. Kolme sivua, omat kuvat internettiin, miten. Muutamia esimerkkejä. Nebulan 1g.fi, valokuvagallerioiden esittelyyn tarkoitettu palvelu, 5 euroa kuukaudessa, yksi giga eli n. 5.000 kpl jpg-kuvia (heinäkuun aikana liittyneille kaksi gigaa, pysyvästi). Mtv:n kuvaboxi.fi, ilmainen, kuvat rajoitettu kuukaudessa 150 kappaleeseen. Halutuille henkilöille lähetetään erikseen tunnus, jolla kuvia voi katsella, tarvittaessa voidaan tilata paperikopiot. Kolmas tapa esittää kuvia on käyttää blogia. Paljon käytetty on blogger.com. Kuvia voi lähettää muiden arvosteltavaksi, ks. vaikka kotimainen aukea.net ja ulkomainen photosig.com. Ks. pikselin sivuilta lisää linkkejä.
 • RAW-konvertterit. Kuuden sivun vertailu, mukana Pixmantec Raw Shooter, Adobe Camera Raw sekä Phase One Capture one.
 • Laitearviot. Canon Digital Ixus 800 IS, kaksi sivua, arviohinta on 470 euroa. "...laadusta, tyylistä brändistä saa maksaa".
  - Pidimme: Tyylikäs, helppokäyttöinen ja nopea. Kuvanvakaajasta. Näytön koosta, kirkkaudesta ja kuvakulmasta. Herkkyyden säätömahdollisuuksista. Video- ja sarjakuvausominaisuuksista. Suomenkielisistä valikoista.
  - Emme pitäneet: Lievästä värivirheestä punaisen toistossa. Heikkotasoisesta etsimestä. Kalleudesta.
 • Laitearviot. Sony Alpha 100, neljä sivua, arviohinta on 1.000 euroa. "Vaikka Sony tarjoaa Alpha 100:a erityisesti uusille järjestelmäkameran hankkijoille, ei se ole ominaisuuksiltaan suppeimmasta päästä - mutta ei myöskään pienin hinnaltaan".
  - Pidimme: Käytettävyydestä. Vakaajasta. Pölynpoistosta. Akkukestosta. Langattomasta ulkoisesta salamasta.
  - Emme pitäneet: Ei-standardista salamaliitännästä. Pystykahvaa ei saatavilla.
 • Oikeus kuvaan. Merkillinen muotokuvasäännös.
 • Kasvu-uralla. Jorma Terentjeff kirjoittaa sivun verran syksyn Photokina-messuista.
 • Kiehtova luontokuvaus. Markku Saihan kirja sivun mittaisessa kirja-arvostelussa.
 • Pieni ihme itänaapurista. Lomo-kamera, neljä sivua.
 • Holga Rocks, neljä sivua reipasta irrottelua ja iloittelua, kuvata voi rennomminkin. Ks. pikselin sivuilta lisää linkkejä.
 • Hiki kuvaan. Neljä sivua käytännön ohjeita onnistuneeseen urheilukuvaukseen.
 • Miljöömuotokuvaus, yksilöt kuvassa. Neljä sivua. Missä miljöö, siellä ihminen! Näytä kuva! Ympäristö. Valaisu. Perspektiivi. Kontakti.
 • Salama täytteenä. Kolme sivua.
 • Seuraava Pikseli numero 08/2006, ilmestyy elo-syyskuun vaihteessa.

Tietoviikko.fi, HP liimailee muisteja valokuviin. Pikkuriikkiset muistitarrat ovat tulossa markkinoille muutaman vuoden päästä. Ne sisältävät suorittimen ja sf-sirun, jolla muisti voidaan lukea langattomasti. Hinnaksi on kaavailtu 10 - 50 senttiä.

Luminous Landscape, NEC MultiSync 2180WG-LED, First Impressions. Hinta on $6.500. LED ja AdobeRGB. Käyttöjärjestelmä ja ohjelmat eivät kuitenkaan käytännössä tarjoa vielä tukea tälle laajan gamutin näytölle. Näin suurta hintaeroa on vaikea perustella, vastaavaa hyötyä siitä ei vielä saa.

Shutterbug.com, What’s In Their Bag? A Look Inside Top Wedding Pros’ Kits.

Creativepro.com, Confidence in Equipment and Knowledge of Surroundings is the Key for Taking Great Photographs. Kingston.com:in sivuilla lisää.

BBC News, Photographer urges no-photo day. Ja tämä päivähän oli sitten eilen...

Digital Outback Photo, Arctic Butterfly™ - 724. Kennon puhdistusta.

Rob Galbraith, Noise Ninja standalone and plug-in updated. Pro-versio maksaa $79.95.

Cameralabs.com, Sony Alpha DSLR-A100 -arvio. Vaikka Sonyssa on käytännössä sama sensori kuin Nikon D200:ssa, niin kohinaa on paljon enemmän. ISO 400 -asetuksellakin kohinaa tulee kuviin turhan paljon. Pölynpoisto ei ole yhtä tehokasta kuin Olympuksella. Sonyssa on paljon hyvää: 10 megapikseliä, sisäänrakennettu kuvanvakaaja, 2.5 tuuman lcd-näyttö, hinta vain $999. Sonylla on erittäin hyvät mahdollisuudet kilpailla Canon 350D:n kanssa (erityisesti, jollei Canonilta tulee tähän luokkaan seuraajaa, jolla olisi selvästi enemmän ominaisuuksia). 85%. Suomen Sony. Ensi kuussa kauppoihin.

Photographyblog.com, Epson P-4000 -arvio. 4.5* / 5*. Kuvapankki. Suomen Epson: P-4000. Suomen keskihinta on 757 euroa (MBnetin vähän vajavainen Hintaseuranta).

LetsGoDigital, FujiFilm FinePix Z2 -arvio. "Suomen" keskihinta on 360 euroa (MBnetin Hintaseuranta, kaksi ulkomaista noteerausta).

Steve Sanders, Olympus FE-140 -arvio. Viisi megapikseliä, kolminkertainen zoom, 38mm - 114mm, 2.5 tuuman lcd-näyttö, AA-akut, sisäistä muistia on 22 MB, xd-kortit. Suomen Olympus. Mahdollisuus suomenkielisiin valikoihin.

Steve Sanders, Olympus FE-130 -arvio. Viisi megapikseliä, kolminkertainen zoom, 38mm - 114mm, 2 tuuman lcd-näyttö, AA-akut, sisäistä muistia on 22 MB, xd-kortit. Suomen Olympus. Mahdollisuus suomenkielisiin valikoihin.

 

17.07.2006 

Viikon 29 kuva: Szobor Park, Budapest.

Aapo Pietiläinen, Pitkät jäähyväiset
30.7.2006 saakka

Biologin koulutuksen saaneen Aapo Pietiläisen monikerroksisia pelargoniavalokuvia on esillä Turun yliopiston kasvitieteellisessä puutarhassa Ruissalossa.

Pitkät jäähyväiset oli tammikuussa esillä Laterna Magicassa Helsingissä. Aiemmin näyttely on nähty myös Outokummussa, jossa Pietiläinen toimi pitkään biologian ja kuvaamataidon opettajana. Kuvissa esiintyvä pelargonia kasvoi Pietiläisten Outokummun kodissa noin 20 vuoden ajan.

Aapo Pietiläinen
Oikealla näkyvän kuvan taustan Pietiläinen kuvasi 1960-luvun alussa opiskeluaikanaan Turun Brahenpuistossa, ja etualan pelargonian 1990-luvun lopulla Outokummussa. Kuvan hän on vedostanut Helsingissä 2000-luvun puolella. Kaikki näyttelykuvat on vedostettu perinteisin menetelmin ilman tietokoneen apua.

Turun yliopiston kasvitieteellinen puutarha
Ruissalo, Turku

Jussi Aalto, sivuilla vähän uuttakin.

(Foorumilta) Vesa Lamminen, kuvia aurinkoisesta Naantalista.

Tuhatsanaa.net, blogi, valokuva-aiheiset tekstit.

Hilavitkutin.com, Usb webbikamera kaukoputkella. $26.

Huomenna tiistaina 18.7.2006 Suomen Löytötavarapalvelu huutokauppa, Käpylän Työväentalo, Vipusentie 19, Helsinki. Muutama digikamera, kamerakännykkä. Vähän tavaraa.

Digikuva-lehti on avannut keskustelufoorumin kesäkuun alussa. Ihan kiitettävästi tätä tanskankielistä (vai norjako?) lehteä on käännetty suomenkielelle. Samanlaiset käännökset on tehty muissakin pohjoismaissa, lehti ilmestyy myös Norjassa ja Ruotsissa (alkuperäisen Tanska-version lisäksi). Aika vähäiseksi kuitenkin jää paperilehdessä Suomen osuus (vaikka se onkin jonkin verran alusta lisääntynyt). Paljon isoja värikuvia, mukana romppu (jonka opetusvideoilla ihan perusasiaa). Testejä sekä perusasioita kuvaamisesta. Lehti ilmestyy 17 kertaa vuodessa.

 • mihinkähän faktatietoon perustuu sivuston otsikko "Digi-kuva.fi - Suomen suurin digikuvaussivusto - Digikamerauutisia, testejä, artikkeleita, keskustelupalstoja*?
 • uutisten määräkö on Suomessa suurin?
 • vai onko keskustelualueen viestien määrä Suomen suurin?

The New York Times, Talk to the Newsroom: Assistant Managing Editor for Photography Michele McNally. Vastauksia lukijoiden lähettämiin kysymyksiin. Paljon mielenkiintoista luettavaa.

Imaginginfo.com, Devaluing Professional Photography. What We Can Do to Turn Things Around.

Anandtech, LCD Buyer's Guide.

Espanjan Panasonic, syyskuussa julkistetaan (?). 20.7.2006: julkistus olikin jo 19.7.2006.

 • Panasonic DMC-LX2 (pelkkä kuva)
 • DMC-FZ50, 10 megapikseliä, 12-kertainen zoom, 35mm - 420mm, kuvanvakaaja, 2 tuuman lcd-näyttö, sd-kortit, litiumioni-akut, paino 668 g

Dpreview.com, foorumi, Linux & Monitor Color Calibration.

Earthboundlight.com, Color Management in Nikon Capture NX (Photo Tip of the Week).

Uusi blogi, Nikon Blog.

Dpreview.com, Canon SD700 IS Digital ELPH (IXUS 800) -arvio. Highly Recommended. Euroopassa Canon Digital IXUS 800 IS. Suomen Canon. Suomen keskihinta on 470 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Pcmag.com, Nikon Coolpix S6 -arvio. Suomen Nikon. Suomen keskihinta on 461 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

16.07.2006 

(Foorumilta) Lasse Lehtinen:

Veikko Vasama, Linturetkellä Virossa.

Harhakuva.org, Kuvataidegalleria (alasvetovalikosta voi valita kohdan Valokuvaus). Foorumin Tekniikka- sekä Vinkit ja kysymykset-alueilta:

Tutka on media-alan verkkolehti. Tekijöinä ovat Diakonia-ammattikorkeakoulun Turun yksikön medianomiopiskelijat.

Strobist, ylläpitäjän postcasting-haastattelu (36 minuuttia) Studiolightning.net:issä.

Nikonians.org, The Nikon D2X AF System Revisited.

Digit.no, Olympus Mju 720SW -arvio. Suomen Olympus. Vesitiivis 3 m. Suomen keskihinta on 392 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Pcmag.com, HP Photosmart R927 -arvio. Kahdeksan megapikseliä, kolminkertainen zoom, 35 mm - 105 mm. Kolmen tuuman lcd-näyttö, sd-kortit. Ei video-out -liitäntää. Suomen HP. Suomen keskihinta on 371 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

15.07.2006 

Top Shot (Malminkartano, Helsinki), erä Pentax *ist DL-runkoja 499 euroa.

Laterna Magica:
P.O. JANSSON, Valolla piirtäjä - Teckna, men med ljus. 60 vuotta valokuvaajana- 60 år som fotograf.
22.7.2006 saakka
ks. Armin kirjoittama esittely Diginews 12.05.2006

ANNUSKA DAL MASO
Ikävä, valokuvia Lontoon vuodelta
22.7.2006 saakka

JOONAS KEKKI
Mon Paris
Valokuvia koulutieltä - Photographs on my way to school
22.7.2006 saakka

(Foorumilta) Ptsport.net, Wheelchair Sport Gallery. Pyörätuolikoripallosta kuvia.

Kaleva.fi, Prinsessa Dianan kuolinkuvat leviävät maailmalla.

Digitoday.fi, Fuji pakkasi herkän kennon digipokkariin. Älykäs salamajärjestelmä. (Fuji Finepix F30? Digitoday:n toimittaja on tehnyt pienen virheen...). 18.7.2006: kyse ei ollutkaan Fujin edellisen päivän uutuuksista, vaan helmikuussa julkistetusta Fuji F30-mallista, ks. Suomen Fujin lehdistötiedote (Fuji Finepix F30).

Makezine.com, DIY Gary Fong Lightphere. (DIY = Do-It-Yourself).

Zuga.net/tv, 60 videopätkää, tutoriaaleja valokuvauksesta.

Dpnow.com, National Geographic Photographer Gerd Ludwig Offers Tips for Photographing Life’s Expeditions at Kingston.com.

IR, Sony Cyber-shot DSC-H5 -arvio. Seitsemän megapikseliä, 12-kertainen zoom, kolmen tuuman lcd-näyttö, suomen voi valita valikkokieleksi. Highly Recommended (mm. Optics 7.5, Features 9.0). Suomen Sony. "Suomen" keskihinta on 480 euroa (kaksi ulkomaista noteerausta, MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Cameras.co.uk, Nikon Coolpix L2 -arvio. Suomen Nikon. Suomen keskihinta on 232 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta, kaksi noteerausta).

 

14.07.2006 

Reilut kolme viikkoa vierähti Budapestin helteissä. 32-34 asteen lämpötila ei ihan hirveästi innostanut kuvaamaan. Jokunen kuva tuli sentään otettua. Tässä loma-ajan viikon kuvat jälkikäteen: vko 25, vko 26, vko 27, vko 28.

Pinseri.com, Valokuva on hyvä aikakone. Sami kertoilee vähän kokemuksiaan.

(Foorumilta) Urpo Hietala, Polvijärvellä satoi pesäpallon kokoisia rakeita. Autoja meni korjattavaksi, talojen kattoja ja ikkunoita särkyi jne. Kuvia rakeista.

Kaleva, Helsingissä sensuroitu näyttely Tampereelle. Maaliskuussa Kallion kirjastosta ennen näyttelyn päättymistä poistetut kuvat ovat esillä Härmälän kirjastossa. Kuvat esittävät turkistarhojen oloja.

Euroopan kuluttajakeskus varoittaa espanjalaisesta Comercio Online- maksunvälitysyrityksestä. Suomessakin on muutama autonostaja menettänyt rahansa.

Hilavitkutin.com, 6x telelisäke kännykkään. Nokia 6680 ja Nokia 6230, $19.00.

Phonescoping.com, Liro. Niitä Tommi Laurinsalon kamerakännykkäkuvia.

Thom Hogan, The Possible Roads Ahead (Nikon). Nikonin mahdollisia tulevia julkistuksia, päivitetty (sain viestin, jonka mukaan lähiaikoina voisi tulla julkistus Nikon D90 -järjestelmädigistä tai sitten ei...).

John Shaw, Exposing White Right.

Cameras.co.uk, Panasonic DMC TZ1 -arvio. Top Shotin (Malminkartano, Helsinki) hinta on 399 euroa.

IR, Sony Cyber-shot DSC-W70 -arvio. Suomen Sony. Suomen keskihinta on 324 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Digitalcamerareview.com, Fujifilm Finepix F30 -arvio. Suomen Fuji. Fujin F10/F11-mallien seuraaja.

Photographyblog.com, Casio Exilim EX-Z1000 -arvio. 3.5* / 5*. 10 megapikseliä, kolminkertainen zoom, 38 mm - 114 mm, 2.8 tuuman lcd-näyttö, sd-kortit. Nykysuuntauksen mukaan etsin on jätetty pois. Suomen keskihinta on 385 euroa (kaksi ulkomaista ja yksi suomalainen noteeraus, MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

C|net, Sony Alpha 100.

Cameras.co.uk, Olympus FE-115 -arvio. Viisi megapikseliä, 38 - 106 mm, 2.8-kertainen zoom, 1.5 tuuman lcd-näyttö. Sisäistä muistia on 28 MB, xd-kortit, AA-akut. Suomen Olympus. Suomen keskihinta on 152 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

13.07.2006 

Top Shot (Malminkartano, Helsinki), erä Canon EF 24-70 mm F/2,8L USM objektiiveja 1.299 euroa.

Luontotupa.net, Suomesta puuttui luontokuvasivusto? (Blogikeskuksen kirjoitus).

 • Petri oli jo yli kaksi vuotta sitten kysellyt yhteistyömahdollisuuksia Suomen Luonnonsuojeluliiton kanssa, minkäänlaista vastausta ei ollut tullut
 • uusimman Luonnonsuojelija-lehden mukaan Suomesta on puuttunut luontokuviin keskittyvä nettivusto, tätä "aukkoa" tukkimaan kuulemma avattiin sivusto ikkunasuomenluontoon.fi
 • (Petri ihmettelee, että miksi ei oltu mainittu ollenkaan sivustoja luontotupa.net, luontokuva.org jne., digiscoping.fi tai lintukuva.fi -sivuista puhumattakaan...)

Fin.afterdawn.com, Videokamera -keskustelualue avattu.

Valokuvatorstai, kahdeksannen viikon aiheena on "rumuus". Tarkoitettu bloggaajille.

Iltasanomat on avannut Lemmikit-galleria, jonne voi lähettää lemmikistään kuvia, lemmikkiä kohti korkeintaan viisi kuvaa, kuvien koko on 450 x 330 pikseliä. Lemmikkikuville voi antaa pisteitä ja kuvia voi kommentoida.

Iltasanomat.fi, Janina saa isot korvaukset nakukuvasta. Helsingin hovioikeus lisäsi 4.000 euroa käräjäoikeuden tuomitsemiin 4.000 euron korvauksiin henkisistä kärsimyksistä. Lisäksi vielä oikeudenkäyntikulut.

Tapani Pikkarainen, Ajankuvia Oulusta. Paljon ajankohtaisia kuvia Oulusta, tapahtumia ja vähän tekstiäkin.

Nikon.fi/kampanj. "Haluatko kuulla meistä kun on sen aika? >" Kun jättää nimen ja sähköpostiosoitteen, tulee kuittaus "tilauksesi on rekisteröity". Jotain lienee Nikonilta tulossa...

 • vastauspostissa Nikonilta on pieni kirjoitusvihre: "Kiitos vastuksestasi. Kuulet meistä pian. NIKON"

Adobe.com, Adobe® acquisition of Pixmantec, kolmisivuinen pdf. Pixmantec Premiumin hankkineille tarjotaan imuroitavaksi ilmainen Lightroom 1.0 -versio (vielä beta-3 -vaihe menossa). Pixmantec Premium pitää ehtojen mukaan olla ostettu ennen heinäkuun 12. päivää. Lightroomin ja Pixmantec Premiumin välillä oli monikertainen hintaero (hyvä tarjous siis).

JAlbum 6.5, uusi versio on julkaistu. Freewarea, nettikuvagalleria. Uutena ominaisuutena sisäänrakennettu serveri, ym.

Steve Sanders, Pixagent Opens PhotographicWorkflow.com. Digitaalinen työnkulku. Wiki-tyyppinen, käyttäjät lisäävät itse materiaalia sivustolle.

IR, Fujfilm: New digicam with face tracking. Fuji FinePix S6000fd, kuusi megapikseliä, 10.7-kertainen zoom, 28mm - 300mm, 2.5 tuuman lcd-näyttö, ISO 3200, xd-kortit, AA-akut. Myyntiin syyskuussa $499.95.

IR, Fujfilm announces FinePix F20. Melkein sama malli kuin F30, joitain ominaisuuksia on vähän muutettu. Myyntiin elokuussa, hinta on $299.95

Eye.fi (päätteestä huolimatta kyse ei ole suomalaisista sivuista). Tarkoituksena yhdistää muistikortti ja Wi-Fi -kortti. Vuoden kolmannella neljänneksellä on tarkoitus julkistaa tietoja beta-vaiheesta.

Dpreview.com, Fujifilm reveal new logo. Käytössä lokakuun alusta eteenpäin.

Tätä testiä ei kannata lukea ihan kieli keskellä suuta, Sony Ericsson K800i Mobile Phone vs Canon 350D / 18-55mm EF-S vs Canon 5D / Tamron 28-75mm f2.8, ks. 16-9.net.

Digital Outback Photo, Unibind Photo Book Creator. Portfolioiden tekoon sopiva, hinta on $99. Ei sovi isommille kuville (vielä?).

The Online Photographer, DSLR Price Watch. USA:n Pentax on alentanut Pentax *ist DL -järjestelmädigin hintaa, uusi hinta on alle $350 (alennus on $100).

Digicamreview.com, Joby Gorillapod SLR Tripod Announced. Nyt kestää järjestelmädigienkin painon. $49.95.

The-Digital-Picture.com, Sigma 28-70mm f/2.8 EX DG -arvio. Suomen hinta on alle 400 euroa.

Photozone.de, Nikkor AF-S 24-85mm f/3.5-4.5G IF-ED -arvio. Nikon on jo lopettanut tämän v. 2002 julkistetun objektiivin valmistuksen.

A-Digital-Eye, Sony Alpha A100 DSLR First Look Review.

Digit.no, Canon PowerShot S3 IS -arvio. Suomen Canon. Suomen keskihinta on 517 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

12.07.2006 

(Foorumilta) Kyseltiin pk-seudulta sopivia tapahtumia kuvauksen kannalta, tässä yksi vastaus.

Kaleva, Kuva helpottaa taudin määritystä. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on totuttu siihen, että vanhemmat tuovat vastaanotolle kuvia esimerkiksi lapsen ihottumasta. Kännykkäkameralla ei saa vielä tarpeeksi tarkkoja kuvia.

PTLens version 7.5 julkaistu. Kannatta suosiolla maksaa se $10 hyvästä ohjelmasta.

Rob Galbraith, July issue of The Digital Journalist posted. Muun ohessa Canon-kuvaajien kannattaa aina lukea Chuck Westfallin joka kuukausi ilmestyvä tech tips.

Luminous Landscape, Micro Payment Agencies - A Force for Good or Evil? Kuvatoimistoista, ketkä voittavat ja ketkä häviävät, kun kuvia myydään parin dollarin hintaan.

Digitalcamerainfo.com, Olympus Plans for $9 Billion Sales in 2007. Amerikan englannissa billion on miljardi...

Digitalcamerainfo.com, Most Cameras and Camcorders Sold at Discount Stores. Kyse on USA:n markkinoista. Viime vuonna 15% kotitalouksista osti videokameran tai kameran. 85% ostetuista still-kameroista oli digitaalisia. Järjestelmädigien osuus oli 7.4%.

Erwin Puts, Lens Testreports. Canon EF 1.2/85 L II USM, Zeiss Sonnar T* 2/85 ZM ja Leica Apo-Summicron-M 2/90mm + 2/75mm ASPH, vertailussa.

Creativepro.com, More Image Tricks from BeLight Software. Päivitys ilmaisversioon. Pro-versio maksaa $9.95.

IR, Olympus Stylus 720 SW -arvio. Suomen Olympus. Vesitiivis 3 m. Suomen keskihinta on 392 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Megapixel.net, Nikon Coolpix P4 -arvio. Käytettävyys 8.2. Kuvanlaatu 8.4. Suomen Nikon. Suomen keskihinta on 416 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Photozone.de, Nikkor AF-S 70-200mm f/2.8 G IF-ED VR -arvio. Suomen hinta on yli 2.000 euroa.

Ephotozine.com, Olympus Zuiko ED 50mm f/2 Macro -arvio. 4/3-systeemiin. Suomen hinta on alle 600 euroa.

Ephotozine.com, Olympus Zuiko 35mm f/3.5 Macro -arvio. 4/3-systeemiin. Suomen hinta on alle 250 euroa.

 

11.07.2006 

Fotonetin etusivulta voi tarkistaa kuvatilausten senhetkisen arvioidun toimitusajan. Tieto pitää paikkansa mikäli tuotannossa ei satu äkillisiä teknisiä ongelmia.

Myös mahdolliset tarjoukset ovat nykyisin etusivulla nähtävissä ja käytettävissä ilman erityisiä alennuskoodeja eli tarjoushinnat ovat suoraan hinnastossa. Tällä menettelyllä on siis mahdollista hyödyntää tarjoukset täysin silloinkin kun erikoishintaisia kuvakokoja on useita samaan aikaan.

Top Shot (Malminkartano, Helsinki):

 • Nikon D200 (suomenkieliset käyttöohjeet), 1.739 euroa
 • Olympus E-500 + 14-45 mm (suomenkieliset käyttöohjeet), 679 euroa
 • Peak CF 2 Gt Xtreme, erittäin nopea CF-kortti, 79 euroa

Iltalehti.fi, Jari raivostui salakuvista.

Ephotozine.com, Spyder 2 Express -arvio.

Creativepro.com, Digital Camera Buying Guide: Part 5. Ouput type, noise, color, sharpness, JPEG vs. Raw.

Photo-i.co.uk, A short History of Photography.

IR, Hotels offer guests digicam preview. USA:ssa muutamat digikameravalmistajat ovat ruvenneet markkinoimaan kameroitaan hotellien kautta.

DPexpress, [ COLOUR ME RIGHT ]. Jonkin verran monitorin kalibroinnista (ihan alkeita).

Ephotozine.com, Sigma 70mm f/2.8 Macro EX DG. Sigmalta uusi objektiivi. Myyntiin elokuussa, hinta on 339.99 puntaa, 492 euroa. Ks. myös IR.

Cameralabs.com, Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC -arvio. Testattu Nikon D2X-järjestelmädigillä. Suomen hinta on alle 400 euroa.

Steve Sanders, Canon Launches New Lineup of Pixma Photo Printers.

 

10.07.2006 

Maisniemi.net, blogi, Nikon Capture NX. Käytössä Mac. Muitakin kirjoituksia löytyy runsaasti.

Aukea.net, kesäkuun Kuukauden Teema oli Purppura. 11 osallistui.

(Foorumilta) Scarabée Software, Siren, tiedostojen uudelleen nimeämiseen, freewarea (tai oikeammin donatewarea).

Digitoday.fi, Gimp-kuvankäsittelystä löydettiin tiedostohaava. Ei vaikuta kuvankatseluohjelmiin.

Earthboundlight.com, Nikon Capture NX: Hands On and Second Thoughts.

(Foorumilta) Nikon Lens Serial Numbers (kesäuusinta kahden kuukauden takaa..).

Strobist, How To: DIY $10 Macro Photo Studio.

Photozone.de, Nikkor AF 85mm f/1.4D -arvio. Suomen hinta on vähän yli 1.300 euroa.

Photozone.de, Nikkor AF-S 300mm f/4D IF-ED -arvio. Suomen hinta on n. 1.500 euroa.

Dcviews.com, Sony Cybershot DSC H5 compared to Canon Powershot S3 IS.

 

09.07.2006 

Kaleva, Mozartin leskestä otettu valokuva löytyi Saksasta. Kuva otettiin lokakuussa 1840, kyse oli alkuperäisestä daguerrotypiasta otetun paperivedoksen löytymisestä. Ks. The Online Photographer, itse kuva.

(email) Canon Bestellshop fur Bedienungsanleitungen, hakusanaksi 1D. Saksan Canonin viralliset sivut, ainakin tällainen malli on tulossa. Syyskuun Photokinassa on odottavissa Canonilla järjestelmädigipuolella varmasti isompiakin uutuuksia kuin tämä.

 • EOS 1Ds II N DE Manualkit (inkl. Software), Deutsch, 19 euroa

IR, Fuji cuts FinePix V10 pricing, USA:n Fuji, 15%:n alennus, listahinta on nyt $299 ($349).

Herald-review.com, Digital camera revolution: Film isn't dead yet, but the end is developing. Pieni juttu, jossa kuullaan muutamaa amerikkalaista firmaa ja tavallista kuvaajaa.

Photoxels.com, Nikon Coolpix S6. Suomen Nikon. Suomen keskihinta on 461 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Digitalcamerainfo.com, Pentax Optio W10, vettä kestävä (1.5 m, kuuden megapikselin pokkari, kolminkertainen zoom. Ks. Perkko.fi. Suomen keskihinta on 275 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta, yksi ulkomainen ja yksi suomalainen noteeraus).

Digit.no, Samsung GX-1L -arvio. Melkein identtinen Pentax *istDL:n kanssa.

 

08.07.2006 

Valokuvatorstai on tullut suosituksi bloggaajien keskuudessa. Seitsemännen viikon haaste on "muutos". Kuva julkaistaan omassa blogissa ja jätetään linkki Valokuvatorstai-blogiin. Tähän mennessä yli 120 blogia on osallistunut.

Nikon Capture NX kokeiluversio on ladattavissa. Ks. myös dpreview.com, Nikon Capture NX trial available. Hinta on $149.95, kun heinäkuun loppupuolella tuote tulee myyntiin.

Nortonkin (Symantec) on julkistanut valokuvauskilpailun. Kuville on viisi luokkaa.

IR, Canon PowerShot S3 IS -arvio. Suomen Canon. Suomen keskihinta on 520 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Steve Sanders, Olympus FE-115 -arvio. Viisi megapikseliä, 38 - 106 mm, 2.8-kertainen zoom, 1.5 tuuman lcd-näyttö. Sisäistä muistia on 28 MB, xd-kortit, AA-akut. Suomen Olympus. Suomen keskihinta on 153 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

07.07.2006 

Vielä Igglon kuvakilpailusta Kamalan kaunis kaupunginosani, kilpailusivun lopussa on aika jyrkkä ehto. "Igglo saa kilpailuun lähetettyihin valokuviin pysyvän, maksuttoman ja rajoittamattoman käyttöoikeuden. Valokuvan/valokuvien lähettäneellä henkilöllä on vastuu siitä, että hän voi luovuttaa ko. kuvan/kuvien käyttöoikeuden Igglolle." Huh. Kuvaaja siis luopuu kaikista oikeuksista ottamaansa kuvaan, jos osallistuu kilpailuun. Sääntöjen mukaan tämä koskee kaikkia kuvia, ei vain voittajakuvia. Aika kohtuutonta. Yleensä kilpailun järjestäjät ovat muuttaneet ehtoja, kun osallistujakandidaatit ovat nostaneet tarpeeksi suuren metakan. Toivottavasti niin käy tässäkin tapauksessa.

 • 9.8.2006, sääntöjä on muutettu järkevämpään suuntaan: ""Osaa kilpailuun lähetetyistä kuvista tullaan käyttämään Igglon verkkopalvelussa ja siihen liittyvässä viestinnässä. Igglon käyttäjät voivat kuvien kautta tutustua tarkemmin kiinnostaviin kaupunginosiin ja kaupunkeihin. Igglo saa kilpailuun lähetettyihin valokuviin vapaan ja pysyvän rinnakkaiskäyttöoikeuden. Kuvaajalle jää edelleen kuvan tekijänoikeus ja hän voi näin ollen käyttää kuviaan vapaasti. Valokuvat lähettäneellä henkilöllä on vastuu siitä, että hän voi luovuttaa ko. kuvien käyttöoikeuden Igglolle."

Digitoday.fi, kolumni, Jätä kamera kotiin, muistoja voi tallentaa myös omaan päähän.

Verkkouutiset.fi, Tuliaistenkin tuonnille on sääntönsä. EU:n ulkopuolelta saa tuoda verottomasti enintään 175 euron arvosta tavaraa, summaa ei voi yhdistää esim. perheenjäsenten kesken.

Popular Photography, Hands On: Pentax K100D. Esituotantomalli.

Rob Galbraith, Capture NX trial version coming July 7?

Bobatkins.com, Sony Alpha DSLR-A100 Preview.

Luminous Landscape, Horseman LD. Painaa 4kg, voidaan liittää joko Canonin tai Nikonin järjestelmädigiin. Erityisen sopiva arkkitehtuurikuvaukseen.

Creativepro.com, Canto Releases Cumulus 7. Kuva-arkisto-ohjelma, järeään käyttöön.

Dpnow.com, ACD Systems Introduces ACDSee(tm) Photo Editor. Hinta on $69.99.

Digitalcamerainfo.com, Talking Camera Aids Blind Persons. Ensimmäinen kannettava (tai kädessä pidettävä) kamera/skanneri, joka on tehty näkövammaisille. USA:ssa on 1.3 miljoonaa sokeaa. Hinta on $3.495.

Popular Photography, Lens Test: Canon 24-105mm f/4L IS USM AF. Suomen Canon. Suomen hinta on n. 1.100 euroa (diginewseissä oli aiemmin liian alhainen hinta).

Ephotozine.com, Sigma 180mm f/3.5 EX DG Macro -arvio. Suomen hinta on n. 750 euroa.

Trustedreviews.com, Pentax *ist DL2 -arvio. Tämä järjestelmädigi julkistettiin tammikuussa, kyseessä on pieni päivitys edelliseen malliin. Hinnaltaan Pentax sijoittuu halvimpaan luokkaan.

Cameras.co.uk, Canon Powershot A700 -arvio. Suomen Canon. Suomen keskihinta on 320 euroa (neljä noteerausta, MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

06.07.2006 

Eskelinen-Haili-Helenius -blogi:

Työministeriö, Kuvankäsittelijä, Adecco Finland Oy, Herttoniemi, Helsinki. Vakituinen työsuhde Roihuvuoressa, Photoshop, Indesign. Haku päättyy 19.07.2006/

Igglo järjestää valokuvakilpailun Kamalan kaunis kaupunginosani. Kuvat ovat aina pareittain. Kilpailuaika on 1.7. - 15.9. 2006, kuvat lähetetään verkon kautta, alkukarsinnan jälkeen Igglon käyttäjät valitsevat jatkoon kaksi kuvaparia (Kamala kaupunginosani ja Kaunis kaupunginosani). Voittajan valitsee Pentti Sammallahti, voittajaa saa 2.000 euron lahjakortin.

 • 7.7.2006: "Igglo saa kilpailuun lähetettyihin valokuviin pysyvän, maksuttoman ja rajoittamattoman käyttöoikeuden. Valokuvan/valokuvien lähettäneellä henkilöllä on vastuu siitä, että hän voi luovuttaa ko. kuvan/kuvien käyttöoikeuden Igglolle."
 • 9.8.2006, sääntöjä on muutettu järkevämpään suuntaan: ""Osaa kilpailuun lähetetyistä kuvista tullaan käyttämään Igglon verkkopalvelussa ja siihen liittyvässä viestinnässä. Igglon käyttäjät voivat kuvien kautta tutustua tarkemmin kiinnostaviin kaupunginosiin ja kaupunkeihin. Igglo saa kilpailuun lähetettyihin valokuviin vapaan ja pysyvän rinnakkaiskäyttöoikeuden. Kuvaajalle jää edelleen kuvan tekijänoikeus ja hän voi näin ollen käyttää kuviaan vapaasti. Valokuvat lähettäneellä henkilöllä on vastuu siitä, että hän voi luovuttaa ko. kuvien käyttöoikeuden Igglolle."

Kameraseurojen liiton jokakesäisellä valokuvauksen yleiskurssilla Ylöjärvellä Voionmaan opistolla on vielä muutama paikka vapaana, Iloa valokuvauksesta 17.-22.7..

 • aiheita ovat luonto- ja henkilö­kuvaus; väri-, mustavalko- ja digitaalikuvaus sekä digitaaliset audiovisuaaliset diasarjat
 • kurssille mahtuu 20

Dpreview.com, Canon EOS 5D + EOS-1D II N firmware 1.1.0.

Rob Galbraith, Nikon says digital SLR sales ahead of estimates.Viime vuonna Nikonin osuus järjestelmädigeistä oli 28.3%, Canonin osuus oli 53.3%.

Creativepro.com, Digital Camera Buying Guide: Part 4.Viewfinders, shutter lag, start-up time, histogram, exposure lock, and autobracketing.

Rob Galbraith, Nikon Camera Control Pro trial version posted. Nikonin kameroiden langattomaan ja langalliseen etäohjaukseen, 30-päivän kokeiluversio. Möyhemmin tässä kuussa voi ostaa täyden version, $79.95. Ks. Suomen Nikon.

Ephotozine.com, DxO Optics Pro version 4.

Neljä taustakuvaa Japanin Canonin sivuilta (Canonin objektiiveja).

Digitalkamera.de, Elimination round of the camera manufacturers. (Käännöskone asialla) 5 - 6 megapikselin kamerat maksavat pian $70 - $80.

Rangefinder, Nikon D200 -arvio. Suomen Nikon. Suomen keskihinta on 1.718 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Photographyblog.com, Nikon Coolpix S6 -arvio. 4.5*/5*. Suomen Nikon. Suomen keskihinta on 461 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

05.07.2006 

Warthog.fi:n sivuilta tuttu AikaArska, AikaArska's photography circus. Melko omintakeiset sivut, sisältöä tulee jatkuvasti lisää. Pieni esimerkki, Objektiivitestit 2006.

Mitähän näistä Warthogin sivuista sanoisi? En ollut muistanut käydä siellä vähään aikaan, nyt oli sitten melkoinen informaatiotulva kaikenlaisista asioista. Uutta ja usein omakohtaista tietoa tulee jokaikinen arkipäivä, erityisesti Olympuksen (ja vähän Macinkin) käyttäjille. Sivut ovat sopivan kaoottiset, kaikkea ei aina heti välttämättä löydä. Joitakin poimintoja:

Kari Haakana kirjoittaa blogissaan TV1:n Suo-keskusteluohjelmasta (siitä jaksosta, jossa aiheena oli valokuva). Ks. tarkemmin.

Digitoday.fi, Sony Ericssonin kännykkäkamera myyntiin. Xenon-salamalolla ja kuvanvakaajalla, Sony Ericsson K800i. Suomen keskihinta on 466 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta.

Interfoto.fi, Nikon D2Xs -järjestelmädigit ovat saapuneet Suomeen, hintaluokka on alle 4.100 euroa (alv 0%).

Ephotozine.com, Canon EF 180mm L Macro -arvio. Suomen hinta on n. 1.500 euroa.

Jessica Bussert, Light Activated Shutter Release for Canon DSLR Cameras.

Ephotozine.com, Abobe Camera RAW version control. Ben Longin ohjeet RAW-muunnosten asetusten tallentamiseksi XMP-tekstitiedostoon. Sovellettavissa helposti Windows-maailmaankin.

Dpreview.com, Sony Cyber-shot H5 -arvio. Seitsemän megapikseliä, 12-kertainen zoom, kolmen tuuman lcd-näyttö, suomen voi valita valikkokieleksi. Highly Recommended (mm. Optics 7.5, Features 9.0). Suomen Sony. "Suomen" keskihinta on 480 euroa (kaksi ulkomaista noteerausta, MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

DCRP, Pentax Optio A10 -arvio. Perkko.fi. Suomen keskihinta on 328 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta, yksi ulkomainen ja yksi kotimainen noteeraus).

Digit.no, Fujifilm FinePix F30 -arvio. Suomen Fuji. Fujin F10/F11-mallien seuraaja.

 

04.07.2006 

www.foto-fr.com (kolmas banneri ylhäältä, fr = filmirulla), ilmainen Kuva-arkisto -ohjelma toimii nyt Win XP:n lisäksi myös Win 2000:ssa. Kyse on omalle koneelle ladattavasta arkistointiohjelmasta. Uutena ominaisuutena on nyt toiminto, jolla voi etsiä kuvia kartan avulla.

Top Shot (Malminkartano, Helsinki), uudet Nikon D2Xs-järjestelmädigit ovat tulleet myyntiin ja hyllyyn.

Foorumilta, Markus Lehto, Keskiaikaismarkkinat, 29.6.2006

Foorumilta, Parta, Love Boat 2006 Oulu, ks. kuvat.

Dpreview.com, Samsungilta uusia NV-sarjan digejä (NV = New Vision).

 • Samsung NV Series: NV3, seitsemän megapikseliä, mp3-soitin, stereokaiuttimet. Syyskuussa myyntiin, 229 puntaa, 330 euroa.
 • Samsung NV Series: NV10, kymmenen megapikseliä, kolminkertainen zoom. Syyskuussa myyntiin, 279 puntaa, 402 euroa.
 • Samsung NV Series: NV7 OPS, seitsemän megapikseliä, seitsemänkertainen zoom, kuvanvakaaja, 2.5 tuuman lcd-näyttö. Syyskuussa myyntiin, 299 puntaa, 430 euroa.

Trustedreviews.com, Tutorial: Exposure & Metering. Selvitetään vähän myös Ansel Adamsin Zone Systemia.

(via Linko) Kampin keskuksen pyöreästä porraskuilusta on Flickr'ssä muutama kymmenen kuvaa, ks. tarkemmin.

Bobatkins.com, Canon Rebates 2006 - What's next?.

IR, 'Between You and Me' Filmed in Burst Mode. Pieni filmipätkä, koostuu yli 2.000 sarjakuvaustoiminnolla otetusta osasta, kamerana Canon 20D.

Megapixel.net, Sony DSC-H2 -arvio. Käytettävyys 8.2. Kuvanlaatu 9.2. 12-kertainen zoom, kuusi megapikseliä. Suomen Sony. Suomen keskihinta on 423 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Auspiciousdragon.net, Leica R9 and DMR - a user's report.

(email) tips from the top floor, löytyy podcastingia digikuvaajalle, photoshop-vinkkejä, foorumi jne. Viime kuun lopulla Saksassa vietiin Canon 5D jne. Tässä viestissä pyydetään pitämään silmät auki.

Rob Galbraith, Nikon posts notice of lack of D2Xs NEF support. Ja sama sitten suomeksi (Väliaikainen tiedoitus koskien D2Xs kameran NEF RAW tiedostoja).

Trustedreviews.com, Viewsonic VP2130b 21in Monitor -arvio. 21-tuumainen paneelinäyttö, pivot, dvi, usb. Suomen keskihinta on 889 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

03.07.2006 

TV1, maanantai 3.7.2006 klo 20.00. "Ennen oli paremmin, kun meistä jäi oikeita kuvia." Nina Stenros, Seija Ulkuniemi, Hannu Vanhanen ja Kira Gluschkoff puhuvat valokuvista. TV1:n kesän keskusteluohjelma SUO. Ks. tarkemmin.

Luminous Landscape, Alain Briot, Being an Artist in Business - 2 My Story, Part Two.

Cameralabs.com, Olympus ZUIKO DIGITAL ED 7-14mm 1:4.0 -arvio. 4/3-standardin objektiivi testissä, kamerana Olympus E-500. Muuta moitittavaa objektiivista ei löytynyt kuin hinta. Suomen hinta on n. 1.800 euroa

Earthboundlight.com, Photographing Fireworks (Photo Tip of the Week).

(Foorumilta) Fotosidan.se, Bakom kulisserna. Kuvia ja vähän tekstiäkin Nikonin tukipisteestä jalkapallon MM-kisoissa (ammattikuvaajille).

Pentaximaging.com, Essential rebates offered on Pentax products. Kuponkialennuksia, $30 - $100.

 

02.07.2006 

Nebulan valokuvaajien suosimassa 1G palvelussa saavat heinäkuun ajan tilaajat kaksi gigatavua levytilaa 5 euroa/kk. Ks. www.1g.fi.

LetsGoDigital, Panasonic Lumix L1. Panasonicin ensimmäisen järjestelmädigin myynti alkoi Japanissa 22. kesäkuuta. Olympuksen 4/3-standardi, 7.5 miljoonaa megapikseliä, Live View (lcd-näyttö etsimenä), automaattinen pölyn poisto.

Dpnow.com, European third party ink jet inks dealt major blow by latest Wilhelm tests. HP:n ns. rinnakkais-/tarvikemusteet kestivät huonoimmillaan 0.1 vuotta (vrt. HP:n 73 vuotta).

LetsGoDigital, Photo editing software Corel Alta unveiled. Syksyllä tulossa ilmaisversio ohjelmistopaketista, tarvittaessa sitten lisää toiminnallisuutta saa maksua vastaan. Kuvan ja videon jakamista, arkistointia, käsittelyä, tulostamista. Ks. myös creativepro.com Corel Unveils Strategy for Next-Generation Digital Imaging Platform.

Microsoft.com, Icons of Imaging. Valokuvaajien esittelya.

Findproductreview.com, yhdelle sivustolle kerätty kaikkien mahdollisten laitteiden arvioita. Myös digikameroita ja objektiiveja, kameratarvikkeita ja fotoprinttereitä.

 

01.07.2006 

Topshot (Malminkartano, Helsinki) erä Sigman objektiiveja kesähintaan:

 • Sigma 15-30 mm F3.5-4.5 EX DG ASP /Canon 410 e
 • Sigma 17-35 mm F2.8-4 EX DG ASP HSM /Nikon 360 e
 • Sigma 18-125 mm F3.5-5.6 DC /Nikon 250 e
 • Sigma 55-200 mm F4-5,6 DC /Pentax 170 e

(Foorumilta) Araneva.com, kaikenlaisia kuvia.

(Foorumilta) Sikaheimo.com, valokuvia. Blogissa kuvia ja selventäviä tekstejä. 18 vee, mutta jo oma kuvaustyyli.

Keskiajan Turku, Turun Vanhalla Suurtorilla, 29.6.2006 - 2.7.2006, ks. tarkemmin

The Online Photographer, Unruly Photograph. Keskustelu valokuvauksen säännöistä jatkuu edelleen.

Breeze Systems, BreezeBrowser Pro v1.5.

Rob Galbraith, Lowepro announces four new camera straps.

Leica Photografie International, uusi numero ilmestynyt, Issue no 6/2006.

Ebay.com, Lotus 20x24 Field Camera. Ei ihan pieni kamera, koon vuoksi ei lähetetä USA:n ulkopuolelle.

Creativepro.com, Retouching Faces in Photoshop. Muutama yksinkertainen keino parantaa kasvoja luonnollisesti Photoshopissa.

Digitalcamerainfo.com, Kodak Closes Two European Film Operation Plants. Perinteinen filmi massatuotteena katoaa.

Dcviews.com, Microsoft introduces Office RoundTable 360-degree camer. Tulevaa tekniikkaa.

Bobatkins.com, Fix for EF 70-300/4.5-5.6 IS USM announced, ks. USA:n Canon.

IR, Canon PowerShot SD700 IS -arvio. Euroopassa Canon Digital IXUS 800 IS. Suomen Canon. Suomen keskihinta on 459 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

Cameras.co.uk, Nikon Coolpix S5 -arvio. Suomen Nikon. Suomen keskihinta on 405 euroa (MBnetin vajavainen Hintaseuranta).

 

 

Lähetä uutisvinkki:


Matti Harju

 

Armi Hölttö (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat)

 

 

| sivun alkuun | Kaikki uutiset |

 


Hae Google:sta

Uutiset